Humax iHDR 5200C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Online: Bestand bekijken, versturen per email, vertalen en zoeken op inhoud.

Taal Soort Grootte Bekijk Online
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,2 MB Online
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,27 MB Online
Spelregels

Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C • Vraag

  18-4-2015
  21:12

  Net gelezen.....

  "Willem & andere lezers. Met de fusie van UPC en Ziggo vervallen alle Humaxen (behoudens de basisversie van Ziggo) als te gebruiken decoders. Opdat wij maar gaan Horizonnen. Nu moet ik als UPC gebruiker bekennen dat de beelden die de Horizon voortovert verbluffend zijn (HD1080P)en dat de gebruiksmogelijkheden met gratis Replay en gratis ook BBC, Duitsland en nog wat zenders in HD ook veel waar voor geld geven.

  Maar de oude Ziggoklanten kunnen hun humaxen op Marktplaats gooien, tenzij de truuk met free-to air zenders willen gebruiken".

  Zo komen de praatjes in de wereld. Zelfs de oude Fox-c werkt nog prima, maar zoals eerder gemeld, blijft ene smartcard nodig. Dit in tegenstelling tot wat men de gebruikers eerder wilde doen geloven.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 18-4-2015
  21:21
  1

  Wat bedoel je hiermee Willem. Moet ik nu een andere decoder kopen?

 • 18-4-2015
  21:29
  0

  Dag,

  Nee, juist niet! Lees mijn reactie eronder maar eens... Daarom schijf ik ook dat zo de praatjes in de wereld komen, want ook Ziggo blijft gewoon de Humax leveren.

  Alleen daarnaast leveren ze straks de Horizon, maar de Humax blijft bruikbaar. Maak je dus geen zorgen. Ik heb elders al gevraagd hoe men aan deze info komt, want zoals je ook zelf kan zien, blijft na de zenderwisseling de Humax gewoon netjes zijn werk doen.

  En dat is bij de andere modellen niet anders.

  mvg. Willem.

 • 18-4-2015
  21:38
  1

  Oke. Dank je Willem voor het antwoord.

 • Vraag

  17-4-2015
  22:22

  Als ik de mp3 bestanden op een USB stick zet speelt de humax het netjes af. Ook de films op de Mac worden gewoon afgespeeld. Lijkt toch echt op een instelling.
  Reageer op deze vraag

 • 17-4-2015
  23:12
  0

  Dat kan inderdaad voorkomen. Echter kun je dat niet instellen. Maar soms lukt het om buiten de bestanden die ik aangeef, nog andere bestanden weer te geven. Mensen die wat experimenteren komen vaak nog verder, maar Humax geeft eerder genoemde bestanden op, daar deze eigenlijk altijd werken.

  Zij zijn daarin wat voorzichtig, maar ze hebben me laatst nogmaals laten weten liever wat voorzichtig te zijn, dan bestanden op te geven, welke niet bij iedereen werken.

  Maar goed, ik zie vaker dat MP3 werkt. Echter weet ik meestal niet hoe men e.e.a. uitvoert, wat voor stick men gebruikt, hoe men formatteert etc.

  Mvg. Willem.

 • 17-4-2015
  23:15
  0

  PS: Wil je meer, schaf dan een mediaspeler aan. Zoals gezegd is de Humax dat niet, en veel mensen willen steeds meer omdat er ook steeds meer mogelijkheden en formaten uitkomen.

  De Humax decoders presteren uitstekend op het gebied waarvoor ze zijn gemaakt, maar de media opties zijn simpelweg beperkt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-4-2015
  20:56

  Onlangs de humax ihdr5200c aangeschaft. Loop tegen het volgende aan. Films op mijn iMac kan ik gewoon middels de DLNA functie op mijn tv afspelen. Muziek welke op mijn iMac staat kan ik niet afspelen. Zie wel alle mappen en nummers op mijn tv maar de bestanden mp3 starten niet. Wat doe ik verkeerd? Instelling misschien?
  Reageer op deze vraag

 • 17-4-2015
  21:12
  0

  Hallo,

  al vaak is opgemerkt dat de Humax geen mediaspeler is, maar enkel wat media opties ondersteund. Daar dien je dus absoluut rekening me te houden als je dit apparaat aanschaft, zeker als je dat doet, in de gedachte een mediaspeler te gaan aanschaffen, zoals ik vandaag elders las, want dan kom je bedrogen uit.

  De bestanden die door de Humax worden ondersteund zijn de volgende:

  Ondersteunde bestanden Humax decoders:

  bestand moet voldoen aan de volgende normen: MPEG-2 ISO/IEC 13818, HD MPEG-2/ SD MPEG-2/MPEG-4 (H.264/AVC).

  Let op: als je een bestand vanaf de bron eerst op de PC zet, en vervolgens op een USB stick, kan het goed voorkomen dat de decoder deze alsnog niet accepteert.

  Bij foto's die vanaf een camera eerst op de PC worden gezet, en vervolgens op de decoder worden weergegeven, zal de resolutie (afmeting) enorm worden verkleind. Ook dat is iets om rekening mee te houden.

  Wil je meer media opties, dan raad ik je het gebruik van een echte mediaspeler aan. Een Dune heb je b.v. al voor zo'n 100 Euro en deze ondersteunen al heel veel.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-4-2015
  15:04

  kan je ook opnemen van tv met deze decoder/ontvanger
  Reageer op deze vraag

 • 17-4-2015
  17:59
  0

  De decoder neemt zelf op. Dat doet deze dus niet vanaf de Tv, maar dart zou ook niet handig zijn. In de decoder zitten 2 tuners en een harde schijf van 500Gig, die ook voor andere opties is ingedeeld en dus kun je een zender opnemen en een ander bekijken, of soms zelfs 1 zender bekijken en 2 anderen opnemen. En dat in HD en Dolby Digital 5.1 (afhankelijk van zender).

  Maar lees eens wat berichten door, of lees de handleiding hierboven eens v.w. b. de mogelijkheden. Daar word je zeker wijzer van.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-4-2015
  22:33

  Rare vraag misschien, maar ik neem nu op op npo 1 en sbs 9 en wil naar rtl4 kijken. Krijg ik de melding dat ik niet kan wisselen tijdens het opnemen?
  Reageer op deze vraag

 • 17-4-2015
  18:02
  0

  Geen rare vraag, maar wel vaker genoemd.

  De decoder heeft 2 tuners en dus kun je altijd één zender opnemen en een ander bekijken. Als je een eerdere, of meerdere opnames bekijkt kun je twee zenders opnemen.

  In bepaalde gevallen lukt dat echter ook als je een zender bekijkt, maar dat heeft te maken met de zenderindeling (streams) waarin de zenders zicht bevinden.

  Zouden (even als voorbeeld) NPO1, NPO3 en RT4 in één stream zouden zitten, dan kun je b.v. NPO1 bekijken en NPO3 en RTL4 opnemen.

  Maar de zender streams zijn doorgaans terug te vinden op de site van je provider.

  Het is dus, logischerwijs niet mogelijk altijd een zender te bekijken en twee anderen op te nemen, daar de decoder over 'maar' 2 tuners beschikt.

  Mvg. Willem.

 • 18-4-2015
  09:03
  1

  Oke. Ben ik toch niet gek, omdat ik eerder inderdaad 2 zenders opbam en n 3e keek. Thnx Willem.

 • 18-4-2015
  18:58
  0

  Hallo,

  Graag gedaan. Nee, je hebt het zeker niet verkeerd. Als je de zenderstreams even opzoekt, weet je precies welke zenders bij elkaar in één stream zitten en kun je daar eventueel rekening mee houden als je gaat opnemen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-4-2015
  15:45

  heb met humax 5200 op usb stick programma`s opgenomen om ze op de dvd speler(samsung d530) af te spelen.
  speler geeft melding: geen videobestanden aanwezig. Heb op internet gezocht, blijken ts bestanden te zijn.Met een programma omgezet naar mpeg4 en ook naar mpeg2 allebei geen succes.
  Wie weet de event. oplossing
  Reageer op deze vraag

 • 16-4-2015
  16:22
  1

  Je kunt niet zomaar ts bestanden overzetten en afspelen. Niet naar een andere Humax en zeker niet naar een ander apparaat. Daarvoor zijn er meerdere bestanden nodig die het filmbestand helpen afspelen.
  Maar ik denk dat je al verkeerd begint, want ik vermoed dat de bestanden op de usb stick maar 4,1 Gb zijn en dat geeft aan dat niet het volledige ts-bestand is overgezet. Je hebt als uitgangspunt dus een afgekorte opname op die stick staan...... Dat kun je nakijken door op de Humax de film af te spelen van de usb stick na doorgespoeld te hebben naar bijna het einde.
  Ik zou het je niet aanraden om op een Samsung een film te willen afspelen die met een Humax is gemaakt. Ben jij toch die doorzetter dan kunnen we dit project wel stapsgewijs door gaan nemen. Maar weet vooraf dat op dit forum geen Samsung kennis aanwezig is....
  groet,
  Theo

 • 16-4-2015
  18:10
  0

  Met de VLC-Media Player zijn .ts bestanden probleemloos af te spelen. Ook met Windows Media Player mist de juiste codexen zijn geïnstalleerd. VCL-Media Player is gratis te downloaden. Kijk even op Google. Succes.

  J.M.P. (Hans) Urbanus

 • 16-4-2015
  19:05
  0

  Ik zie de reactie van Hans, maar ik begrijp daaruit dat hij het afspelen van bestanden op de decoder zelf bedoeld en niet je DVD speler. Je zal dus moeten kijken wat je DVD speler aankan en het bestand vanaf de Humax evt. omzetten naar dat formaat.

  Maar als je ondersteuning wilt van veel bestanden kun je m.i. beter opteren voor een mediaspeler. Hoeft niet heel veel te kosten, maar de opties zijn vaak wel talrijk.

  Nu weet ik uiteraard wel wat van Samsung DVD speler, maar dat is ook niet zo moeilijk. Echter weet ik niet precies welke bestanden deze ondersteunen via USB, maar dat is natuurlijk wel na te kijken in de handleiding.

  En zoals Theo al zegt, is een bestand, dat je op een stick zet, vaak al niet groter dan even ruim 4 GB. Daarom raad men, als je al bestanden wilt overzetten, een schijf aan die word geformatteerd in Ext3.

  Maar als je al op een stick zet, pak dan de SD zenders, want dan zijn de bestanden al kleiner, en ik weet vrijwel zeker dat de DVD speler de bestanden niet zal weer geven in HD.

  Maar ik denk dat in jou situatie het best een mediaspeler kan worden gebruikt.

  Mvg. Willem

 • 16-4-2015
  19:19
  0

  Sorry ik vergat er bij te vermelden dat ik deze bestanden afspeel op mijn PC of Laptop. Films op een USB stick schrijven gaat bij mij prima mits ik de stick geformatteerd heb op NTFS. Deze formatering kan grotere bestanden aan dan Fat 32. Het lastige van Ext3 is dat daar de PC weer moeite mee heeft. Dan heb je weer Linux-Reader nodig. Via FTP kan je eenvoudig, b.v. met Total Commander, bestanden naar je PC overbrengen en daar eventueel bewerken. Het enige nadeel van FTP is dat de overdracht lang duurt. Maar goed dat kun je eventueel 's-nachts doen. Dan wel je Humax aan laten staan en niet in de slaapstand zetten want dat lukt de overdracht niet.

  Succes.

  J.M.P. (Hans) Urbanus

 • 16-4-2015
  20:28
  1

  @Hans,
  De technieken die jij waar jij het over hebt zijn bij mij wel bekend. Maar elke verhandeling hierover wordt academisch zolang de vragensteller het er verder bij laat. Geeft hij aan wat hij verder wil - en inderdaad ik denk dat FTP-en dan een mogelijkheid is - dan kunnen we verder. Tot nu toe is er sprake van 2 decoders en een NTFS-stick voor overdracht van grotere bestanden werkt niet op een Humax.
  groet,
  Theo

 • 16-4-2015
  20:36
  0

  Dag Hans,

  Inderdaad kan NTFS grotere bestanden aan, maar het lijkt niet iedereen te lukken zo opnames over te zetten, want elders heb ik vaak gezien dat het om .e.o.a. reden niet lukt. Maar dat hangt ook mede af van de gebruikte USB stick.

  Vaak ook de reden met een schijf, of liever, via FTP te werken en dat laatste moet vrij vlot te doen zijn. De overdracht daarvan duurt doorgaans niet zo lang dat je de decoder en PC een hele nacht moet laten draaien. Als dat zo was, zou ik ervan van afzien, want dat dat zou voor mij niet werken.

  Maar inderdaad zal de overdracht nooit werken als de decoder in stand-by staat. Alleen het opnemen van programma's zal dan wel lukken.

  Maar doorgaans wordt Filezilla Client gebruikt en wellicht maakt dat in deze toch verschil.

  Maar goed, uiteindelijk is dit alles nog geen echt antwoord op de vraag van de vraagsteller. Wat de intenties van de vraagsteller betreft, raad ik een mediaspeler aan en dat is de Humax niet, al wordt deze wel nogal eens zo gezien. Of hij zou al precies moeten weten welke bestanden de DVD speler ondersteund. Maar dan nog is en mediaspeler simpelweg breder inzetbaar.

  Wederom uiteraard dank voor je reacties en de info.

  Mvg. Willem.

 • 16-4-2015
  20:42
  0

  @ Theo.

  de vraagsteller heeft het over een DVD speler...? Die kunnen ook een USB ingang hebben, maar ik zal eens kijekn waar het nou eigenlijk om gaat: een DVD speler of een decoder van Samsung.

  En inderdaad zijn de opties die Hans noemt, hier natuurlijk al wel bekend, want die worden alweer enkele jaren genoemd, maar zoals ik al bij Hans aangaf, zijn die reacties nog gen antwoord op de vraag van de vraagsteller en ik hoop dan ook dat deze nog even reageert, want helaas wordt dat vaak weer niet gedaan.

  Maar ik ga even op het type zoeken wat deze aangaf en kom er dan wel achter om welk apparaat het nou echt gaat.

  Mvg, Willem.

  (alles goed verder??)

 • 16-4-2015
  20:47
  1

  Even gecheckt, en zoals ik al dacht betreft het dus een DVD speler met USB. Ik plaats hier ook handleidingen en volgens mij ben ik de speler recent nog tegen gekomen.

  "Met de USB-connectiviteit uploadt u uw opnames rechtstreeks opgenomen op uw digitale apparatuur en kunt u deze delen, zonder dat u ze eerst hoeft over te zetten naar uw pc. Op de dvd kunt u uw apparatuur aansluiten, ongeacht welk bestandsformaat ze gebruiken".

  Vooral dat laatste vind ik vreemd, want de vraagsteller geeft toch duidelijk aan dat het niet lukt, terwijl elk bestandsformaat gebruikt zou kunnen worden...

  Maar goed, ik geef Theo gelijk in zijn reactie en wacht het verder even af.

  Mvg. Willem.

 • 17-4-2015
  22:11
  0

  heb de antwoorden gelezen. FTPen is me te omslachtig.Had ook progr.gekopieerd minder dan 4.1 GB maar die doen het ook niet op de samsung d530. Heb beneden dezelfde humax 5200 staan en die speelt de bestanden wel af dus dat ze het ook op een andere humax niet doen klopt niet.Heb tot nu toe progr opgenomen met een sony harddisk recorder opRW schijfje maar daar was het aanbod van zenders analoog dus veel minder. Heb ook nog een oude samsung decoder staan(geen HD)heb deze met scart verbonden met sony en kan nu via line 1 digitale progamma`s
  opnemen.Bedankt voor de reacties.

 • 17-4-2015
  23:25
  0

  Dag,

  Graag gedaan. Ik ben het alleen even een beetje kwijt. Je schrijft n.l. dit:

  "Had ook progr.gekopieerd minder dan 4.1 GB maar die doen het ook niet op de samsung d530. Heb beneden dezelfde humax 5200 staan en die speelt de bestanden wel af dus dat ze het ook op een andere humax niet doen klopt niet".

  Dit ontgaat me, want het was toch de bedoeling de bestanden, op USB stick gezet, door de decoder op de Samsung weer te geven? Nu zie ik dat je die bestanden wilt weergeven op een andere decoder, maar dat kan niet altijd. In dit geval is het dan wel dezelfde decoder, maar je jezelf wat inleest, zie je dat je eigenlijk een schijf moet gebruiken, en die dient te formatteren in Ext3.

  Dat kun je door de Humax zelf laten doen, of via de PC. Een USB stick is doorgaans niet aan te raden. Van FTP word zeer veel gebruik gemaakt en is in mijn opinie de beste optie, maar iedereen maag daar zijn/haar mening over hebben.

  je kan inderdaad vanaf de decoder programma's opnemen, maar ik zou je dan aanraden de instellingen aan te passen, want je kan op een veel hogere kwaliteit opnemen als met de standaard instellingen. Maar ik wacht even met die uitleg op een eventuele reactie.

  Je hebt sowieso geen HD decoder nodig voor aansluiting op je DVD recorder, daar deze laatste toch niet in HD kan opnemen je tevens middels scart werkt. DVD ondersteund tevens geen HD.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-4-2015
  21:22

  Hoe kan ik de humax 5200 instellen zodat hij oogkas afstendbediening werkt op mijn Haier tv?
  Reageer op deze vraag

 • 15-4-2015
  22:50
  0

  Achterin de handleiding zie je daarvoor een reeks code en de uitleg, welke zeer eenvoudig is, maar niet elk apparaat wordt ondersteund, dus het kan voorkomen dat het in dit geval niet kan lukken, maar ik kan dat zo niet aangeven.

  Mvg, Willem.

 • Vraag

  15-4-2015
  15:05

  Hoe stel ik de dagelijkse tijd in op mijn ontvanger zodat ik kan zien hoe laat het is
  Reageer op deze vraag

 • 15-4-2015
  15:10
  0

  De tijd word meegezonden, dus die is niet instelbaar, maar in het menu, onder energiebeheer kun je de energie stand uitschakelen en dan zie je de tijd in het display als de decoder in stand-by staat. Je kan in dat menu tevens het automatisch uitschakelen uit zetten.

  Dit alles is trouwens al vaak genoemd en daarom loont het ook zeker wat door te lezen, of de zoekfunctie te gebruiken. Je komt dan doorgaans ook andere tips en reacties tegen die zeker van nut kunnen zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-4-2015
  22:48

  Heeft de Humax IHDC 5200C ook Bluetooth inzich, zodat ik hem ook op mijn android tablet kan binnenhalen?

  Reageer op deze vraag

 • 14-4-2015
  23:59
  0

  Nee, zover gaat de techniek op de decoder/PVR niet. Maar het is dan geen mediaspeler, maar een PVR met wat mediaopties.

  Ik zou je, als je meer wilt aanraden een mediaspeler aan te schaffen. Voor een 100 Euro kom je dan al ver en zijn er al veel mogelijkheden aanwezig.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  14-4-2015
  09:48

  Goedendag,

  Ik heb vanaf mijn decoder naar ziggo een optical kabel aangesloten. Nu krijg ik steeds geluidloze intervals, alleen tijdens de reclames? Heeft u dit meer gehoord?
  Gr.
  Annette
  Reageer op deze vraag

 • 14-4-2015
  17:30
  0

  Dag Anette,

  Ik neem aan dat je bedoelt dat de decoder op een receiver o.i.d. is aangesloten middels en optische kabel? Zo ja, heb je dan altijd last van dat issue of alleen de laatste tijd. Gisteren deed n.l. het geluid van mijn decoder ook vreemd in een par reclameblokken. Ik het echter geen drop-outs (geluidsonderbrekingen).

  Ik heb verder nog niets gelezen over dit probleem, maar als het alleen de reclameblokken betreft, lijkt het te maken te hebben met de uitzendingen, anders zou het altijd zo zijn.

  Ik neem aan dat je de decoder via het menu hebt ingesteld op Dolby? Als dat zo is, probeer dan eens de stereo stand uit. Ik lees graag hoe het dan gaat en zal dit even in de gaten houden en het ook bij mezelf nog eens checken.

  Mvg. Willem.

 • 16-4-2015
  22:28
  0

  Hoi Willem,

  Ik heb de kabel pas een week en hij doet dit al vanaf dag 1. Ik had zelf ook al het idee dat het door de uitzendingen zelf komt, omdat het alleen bij de reclames is.

  Ik heb gekeken voor die Dolby instelling, maar kan niet goed vinden waar ik dat in kan stellen?

  Gr.
  Annette

 • 16-4-2015
  23:06
  0

  Dag Anette,

  vreemd verschijnsel, want ik heb het hier niet en zoals je zelf kan zien, wordt het hier verder ook niet genoemd. Het lijkt dus toch ergens anders aan te liggen, maar het blijft vreemd, want in het geval van Dolby Digital worden zowel de gewone uitzendingen als de reclames in dat formaat uitgezonden.

  Maar kijk eens of het baat als je voor Dolby, of juist voor stereo kiest, al zal de decoder daar nu waarschijnlijk al op staan, want stereo is de standaard instelling. Je kan het op deze manier aanpassen:

  -Menu
  -Instellingen
  -Voorkeuren
  -Audio
  -Audio prioriteit
  -Kies voor stereo (standaard) of voor Dolby (Dolby Digital 5.1, uiteraard alleen te gebruiken als je een receiver of ander apparaat hebt wat dat formaat kan weergeven of aankan).

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-4-2015
  19:57

  Bij stappen plan moet je na menu ingedrukt te hebben kiezen uit systeem maar die kan ik niet aanklikken
  Reageer op deze vraag

 • 13-4-2015
  20:23
  0

  Loopt er toevallig een opname of wordt er via time-shift gekeken? In bepaalde gevallen zijn bepaalde opties n.l. niet mogelijk en de 2 voornoemde zijn hier voorbeelden van.

  Controleer dat dus even, en stel anders eerst de decoder even terug naar de fabrieksinstellingen al is dat doorgaans niet nodig.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-4-2015
  19:20

  !!Belangrijke mededeling!!

  Ziggo heeft aan een aantal mensen doorgegeven, zo ook aan mij, dat na de zenderwisseling geen smartcard meer nodig zou zijn voor het standaardpakket. Alleen voor de extra zenders zou dan nog een smartcard aangeschaft moeten worden.

  Nu was ik daar eigenlijk wel content mee, omdat mensen voor een 2e.3e of zelfs 4e Tv vaak dus zonder smartcard en zonder de kosten daarvan konden. Maar na uitproberen, blijkt het helemaal niet zo te werken en kunnen er zonder smartcard maar een klein aantal zenders worden ontvangen. Dat is even anders geweest, maar dat is vrijwel meteen terug gedraaid, daar dit op een fout? zou berusten.

  Maar Ziggo heeft me recent nog gemeld, dat de smartcard veelal kan vervallen, er niet bij vertellende, dat dit alleen kan als je gebruik gaat maken van de 'Horizon' die eerder al voor UPC beschikbaar was. Het geld dus helemaal niet voor de decoders die een fysieke smartcard gebruiken, of voor Tv's met CI module.

  Hou er dus rekening mee, dat voor de meeste decoders gewoon nog een smartcard moet worden gebruikt. De Horizon komt wel in omloop bij Ziggo, maar gezien de problemen die ik daarover zie, vraag ik me af of je er daarmee echt wel op vooruit gaat...

  mvg. Willem.
  Sitebeheer
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  13-4-2015
  17:57

  Ik heb bij afspelen problemen. Hij stpt zomaar na 15 a 20 min en moet ik de troom eraf halen en weer opstarten maar dat lukt niet altijd maaar als hij het wel doet dan heb ik weer heT zefde probleem. Ik krijg de melding zender is versleuteld en op de display FFX4. Kunt u mij helpen, ik weet het niet meer HELP !!!
  Con de Vries.
  Reageer op deze vraag

 • 13-4-2015
  18:32
  0

  Dag,

  Zender versleuteld komt soms voor, maar het is niet altijd duidelijk waar de oorzaak ligt. Maar het is in ieder geval raadzaam, de waarden als sterkte, kwaliteit en BER eens uit te lezen bij beide tuners. Dat kan pas als je een zender bekijkt en een of indien mogelijk, twee anderen opneemt.

  Als je hierboven bij de zoekfunctie 'waarden' invoert en op zoeken klikt, zie je hoe te werk te gaan.

  Voorts is het raadzaam de decoder tevens op een uitgebreide manier terug te stellen. ook dat kun je terug vinden door als zoekwoord 'terug stellen' in te toetsen en op zoeken te klikken. Gebruik vervolgens de manier waarbij alle kabels moeten losgenomen, de spanning eerst even van de decoder moet etc.

  Dan is het ook nog handig om de smartcard even schoon te maken en deze even opnieuw door Ziggo te laten activeren. Je kan daar ze daar zo even voor bellen.

  Er zou geen smartcard meer nodig zijn in de nieuwe situatie, maar na uitproberen, ben je zonder smartcard zeer veel zenders kwijt.

  Ik hoop dat het allemaal gaat lukken.

  Mvg. Willem. • Vraag

  12-4-2015
  20:33

  Hoi Willem. Nog n vraag. Als ik direct op wil nemen, moet ik altijd 10 minuten wachten voordat hij start, terwijl mijn instellingen staan op:
  Alles uit, behalve instant replaytijd 5 mibuten en vooruitspringen 120 sec?
  Gr. Annette
  Reageer op deze vraag

 • 12-4-2015
  21:25
  0

  Dag Annette,

  Bedoel je dan het opnemen met de opnametoets? In dat geval zou de opname direct moeten starten. Je kan dat b.v. ook gebruiken om in time-shift op te nemen, als je b.v. al een programma bekijkt en dat alsnog wilt opnemen. Na het indrukken van de opnametoets zal dan de opname starten, maar het programma verder gaan in real time.

  Ook dan zal de opname direct starten, ongeacht instellingen als vervroegde starttijd, uitloop, tijd voor vooruitspringen etc. Die instellingen mogen er geen invloed op hebben.

  Maar door ene software issue kan het soms niet goed werken en dan is het raadzaam de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren.

  Mvg. Willem.

 • 14-4-2015
  09:47
  0

  Hoi Willem. Ik kom er met deze vragen wel achter dat ik de toetsen stop-, opname etc nooit gebruikte. Ik denk dat ik dacht dat deze voor de dvd speler waren. Met de opname toets wordt de opname direct gestart, maar wel vanaf dat moment,niet vanaf het begin van het programma wat jij zei..
  Dus zal ik de decoder n keer terugzetten naar de fabrieksinstellingen.
  Dank je wel.
  Gr. Annette

 • 14-4-2015
  17:40
  0

  Dag Anette,

  Je hoeft dan de decoder niet terug te stellen, want dan werkt het direct opnemen dus goed.

  Maar je kan niet altijd een programma vanaf het begin opnemen. Dat kan alleen als je het programma wel vanaf het begin hebt bekeken, maar na b.v. een half uur toch nog besluit het op te nemen. Je kan dan met de pijltoetsen of die op de grote ronde toets terug spoelen naar het begin (time shift functie) en vervolgens druk je op de (direct) opname toets.

  Het programma zal dan verder gaan war het eerder was, maar vanuit de buffer zal de info overgezet worden op het opnamedeel van de harde schijf. Je kan sowieso een paar uur terug spoelen, maar let op: zodra je van zender wisselt wordt de bestaande buffer gewist en zal weer worden opgebouwd bij de zender die je dan gaat kijken.

  Zap je dus een aantal keer, dan zal er nog geen buffer worden opgebouwd. Ga je pauzeren, wat je dus met de pauze toets kan doen, dan zal de time shift ook starten en kun je later vanaf het punt van pauzeren verder kijken. Maar ook dan geld, dat wanneer je overschakelt naar een andere zender, de voorgaande buffer weer verdwijnt.

  Lijkt allemaal moeilijk, maar als je ermee werkt is het eigenlijk heen eenvoudig en wijst het zichzelf.

  De toetsen die aanwezig zijn op de afstandsbediening, zijn alle geschikt voor gebruik op de decoder, dus je vind wellicht nog meer opties.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  12-4-2015
  19:34

  Goedendag. Ik heb n externe hd aangesloten om op te nemen.
  Vraag 1: hoe kan ik instellen dat ie automatisch opneemt op de externe hd?
  Vraag 2: wanneer ik n programma verplaats van de hd naar de externe hd gaat ie kopiëren, wat lang duurt? Waarom, als er staat Verplaatst wordt het dan gekopieerd?

  En dan nog n andere vraag. Wanneer er n programma aan het opnemen, maar ik wil deze stoppen. Hoe kan ik dit doen?

  gr
  Annette
  Reageer op deze vraag

 • 12-4-2015
  19:57
  0

  Dag Annette,

  1- Je kan niet direct opnemen op de externe schijf. Je kan alleen opnames van af de interne schijf overschrijven naar de externe schijf, maar beter is het de opnames die je wilt bewaren via FTP te verplaatsen naar de PC, daar evt. te bewerken en op te slaan of op DVD te zetten, en indien mogelijk op Blu-ray.

  Vul bij de zoekfunctie hierboven even 'FTP' in en klik op zoeken. Je kan ook zoeken op 'verplaatsen' en ziet dan een aantal berichten, en in in ieder geval is in een daarvan het verplaatsen in stappen genoemd. Dit laatste betreft het verschrijven van bestanden van de interne naar de externe schijf.

  2- Het verplaatsen van bestanden, wat je dus klaarblijkelijk al hebt gedaan, gaat inderdaad niet zeer vlot. Dit komt omdat het vaak HD bestanden betreft die nogal wat ruimte innemen. Het wissen van bestanden gaat ook niet heel snel.

  Het programma dat wordt verplaatst, wordt inderdaad gekopieerd en blijft dus ook op de interne schijf staan, alwaar je het later dan handmatig kan verwijderen.

  3- Een opname stoppen kan op meerdere manieren. Je kan naar het programma gaan dat op dat moment wordt opgenomen en op de stop toets drukken. Druk daarna op OK. Dit laatste wordt overigens niet aangegeven, maar dat komt vaker voor.

  Ga naar de Guide en ga naar het programma dat wordt opgenomen en druk vervolgens op de stop toets. Druk ook dan daarna op OK. Dit kan alleen als het programma nog actueel is in de Guide. is het volgende programma al even bezig dan lukt het niet.

  Ook via Media lukt het, maar dat is vaak wat omslachtiger, daar je daar eerst gen optie stoppen tegenkomt. Maar ook dan kan de stoptoets worden gebruikt. Het kan dan wel voorkomen, dat je dan eerst weer terugkeert naar Live Tv en je de handeling nogmaals moet verrichten. Daarom heeft deze manier niet mijn voorkeur.

  Naar en programma gaan en dan de opname stopzetten gebruik ik vaak wel, daar je dan in bepaalde gevallen meerdere programma's kan opnemen daar je dan de uitlooptijd of de vervroegde starttijd niet meeneemt.

  Wil je een opname annuleren, dan kun je gewoon via de Guide het programma nogmaals selecteren en de opname annuleren. Dat kan echter alleen als de opname nog niet loopt.

  Mvg. Willem.

 • 12-4-2015
  20:07
  0

  Hoi Willem,

  Had het net gelezen over dat ftp. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik express een externe hd gekocht heb omdat dehumax te snel vol is, dus om dit nu via mijn pc en blue ray etc te doen....heb ik dan mijn externe hd voor niets gekocht? En nemen de programma's meer ruimte in op de externe hd?
  Verder misschiene n stomme vraag, maar waar zit de stop toets? Ha

  Gr Annette

  P.s. Zal ook nog zoeken via verplaatsen, maar jij geeft al aan dat hij toch eerst kopieert.

 • 12-4-2015
  20:16
  1

  Hihi heb net de uitleg over het verplaatsen gelezen, maar zo had ik het inderdaad gedaan, maar wat je al zei, hij kopieert. Vreemd dat het dat verplaatsen genoemd wordt?
  En thnx voor je snelle reactie. Toppie!

 • 12-4-2015
  21:37
  0

  Hallo Anette,

  De stoptoets zit net onder de 0. Je ziet daar: spelen, pauze, stop, opnemen.

  Men gebruik vaak de FTP functie, daar je dan ook opnames op DVD kan zetten. Zet je deze alleen op een externe schijf, of laat je ze op de interne schijf staan, dan kan het voorkomen dat je alles een keer kwijtraakt als je onverhoopt de schijf/schijven moet formatteren.

  Doorgaans zal men dus via FTP werken, om opnames die je echt wilt bewaren, op een DVD te zetten. Daar kan uiteraard ook wat me gebeuren, maar dan ben je hooguit een of 2 opnames kwijt.

  Maar natuurlijk heb je de externe schijf niet voor niets gekocht, want het is uiteraard aan jezelf hoe de opnames wilt bewaren. Alleen zal ook die schijf zich vullen en dan zit je weer aan de aanschaf van een schijf vast... Ik werk zelf met de 5400, die een schijf heeft van 1TB, maar ook die is uiteindelijk zo vol. Wat dat betreft is de opnamecapaciteit altijd te klein.

  En ja, inderdaad worden opnames gekopieerd, maar in feite ook verplaatst naar een externe disc en daarom heeft men voor die laatste term gekozen. Via FTP doe je eigenlijk hetzelfde. Ook dan blijven de opnames op de interne schijf staan.

  Maar goed, dat geeft een wel een gevoel van zekerheid, want als de opnames direct vanaf de interne schijf gewist zouden worden en er gaat iets mis bij het verplaatsen, ben je wellicht de opnames meteen kwijt. Dat kan nu niet gebeuren.

  En wat het snelle reageren betreft: graag gedaan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-4-2015
  16:08

  Hallo, hoe kan ik op Humax IHDR 5200 C voorgeprogrammeerde opnames stopzetten? Ik heb een aantal programma's ingeprogrammeerd voor wekelijkse opname alleen zijn de programma's/series afgelopen en hij blijft opnemen.

  Dank en groet, Natalie
  Reageer op deze vraag

 • 11-4-2015
  16:39
  0

  Dag Natalie,

  het wissen van programma's gaat als volgt:

  Ga naar de Guide en druk vervolgens op de gele toets. Hier staan de geplande programma's. Je kan deze vervolgens selecteren en via de Opt+ wissen.

  Mvg Willem.

 • Vraag

  11-4-2015
  12:03

  Sinds deze week zijn wij overgestapt naar ziggo alles in 1 en hebben de humax i hdr-5200c gekregen. We kunnen nog niet tv gemist of on demand kijken. We krijgen een melding itv-001 en weten niet wat we moeten doen. Kan je ons helpen?
  Reageer op deze vraag

 • 11-4-2015
  16:35
  0

  Hallo,

  voor Interactieve Tv is een Internet aansluiting nodig. Deze behoeft niet noodzakelijk van Ziggo te zijn, maar voor de kabel (ontvangst) is dat wel van belang.

  De opdrachten verlopen dan via het Internet, en de ontvangst via de kabel.

  Hier zie je hoe je de decoder kan aansluiten op het Internet:

  https://myhumax.info/thuisnetwerk/

  Op dit onderwerp kun je ook terug vinden hoe je de decoder opneemt in je netwerk om bestanden uit te wisselen, maar eerst dit maar even.

  Voorts is er er op dit onderwerp al veel info terug te vinden welke handig kan zijn als je de decoder net hebt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-4-2015
  17:08

  Goede middag ik heb misschien een rare vraag maar ik twijfel nogal. Wij hebben tv van ziggo als wij een hdi 5200c humax kopen moet je dan ook internet van ziggo hebben om progamma gemist te gebruiken??
  bvd.Cobie
  Reageer op deze vraag

 • 9-4-2015
  19:00
  2

  Hallo Cobie,

  Helemaal geen rare vraag, want ik kan goed begrijpen dat die vraag bij je speelt.

  Maar om gebruik te maken van ITV is geen Internet van Ziggo nodig. Dit mag ook van een andere provider zijn, zolang je maar wel Tv hebt via Ziggo. Zij ondersteunen n.l. eigenlijk als enige ITV/VOD

  mvg. Willem.

 • Vraag

  8-4-2015
  21:49

  Sinds ik de humax heb aangesloten geef mij philips tv op eengegeven moment tv word uitgeschakeld
  Reageer op deze vraag

 • 8-4-2015
  22:10
  0

  Dat los je op met de optie (automatsich uitschakelen aanpassen).

  -Menu
  -Energiebeheer
  -Energie spaarstand in/uitschakelen
  -Automatisch uitschakelen in/uitschakelen

  -> Standaard staan deze laatste 2 opties ingeschakeld. Lat je het automatisch uitschakelen aan staan, zal de decoder na 3 uur in stand-by gaan, als deze niet wordt bediend.

  Mvg. Willem

 • 10-4-2015
  22:42
  1

  Heb ik gedaan maar helaas blijf uitschakelen geven

 • 10-4-2015
  23:36
  0

  Dan is het zeer waarschijnlijk de Tv die het doet.en dat kan prima, want ook veel nieuwere Tv's hebben deze optie om energie te besparen.

  Kijk dus even in het menu van de TV en stel het daar anders in. Als het de decoder is, dan zou alleen deze uitschakelen, maar dat kun je dus met eerder genoemde voorkomen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-4-2015
  14:48

  Ik wil voor a.s. zaterdag een film opnemen. Maar wil hem nu al inschakelen voor het geval ik het vergeet. Bij een cisco kon je da dagen voor uit klikken zodat je op de gewenste datum kwam. Hoe werkt dat mee een Ihdr-5200c?
  Groet, Erik.

  Reageer op deze vraag

 • 8-4-2015
  16:43
  0

  U kunt een nieuwe reservering aanmaken met de timeplanner. Ga via de 'Guide' knop en vervolgens de gele knop naar de Timeplanner. Kies vervolgens voor 'Nieuwe herinnering' en stel de zender, de datum, de tijd en de opnamemodus in. Neem de begin- en eindtijd ruim (10 min) in. De naam van de film komt er later in, zodra de guidegegevens van de Humax vernieuwd worden zo'n 2 a 3 dagen tevoren.
  Succes,
  Theo

 • Vraag

  8-4-2015
  09:14

  Op de Humax heb ik een aantal opgenomen programma's verwijderd. Hij toont ze niet meer maar de opslagruimte wordt niet groter en hij blijft maar zeggen 'Aan het wissen'.
  Groet,
  Karen
  Reageer op deze vraag

 • 8-4-2015
  09:52
  0

  Zoek hierboven eens op 'wissen' en kijk eens naar het antwoord van 19-3 om 16:59. Of kijk anders eens verder naar antwoorden met de zelfde vraag.
  groet,
  Theo

 • Vraag

  6-4-2015
  11:30

  Ik kan niet meer op tv portal op de humax 5200, inkrijg de melding controleer de internetverbinding
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2015
  19:59
  0

  Dag,

  als je niets hebt veranderd, ga dan even naar de Internet instellingen in het menu, kies vervolgens Lan configureren en klik op toepassen.

  Stel, als dit niet wil alles even opnieuw in.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-4-2015
  16:02

  Hallo.

  Als ik een opname heb gemaakt met mijn humax 5200c en wil het daarna afspelen krijg ik allemaal blokjes storingen op het beeld. Is mijn harde schijf soms gecrasht?

  Kan iemand mij informeren?

  Wim
  Reageer op deze vraag

 • 6-4-2015
  20:07
  2

  Hallo Wim,

  Sorry dan voor het misverstand.

  Hoe zien de uitzendingen, waarbij het misgaat er live uit? Zijn op dat moment de waarden als sterkte, kwaliteit en BER al eens gecontroleerd? Het kan aan de schijf liggen, maar het kan ook voortkomen uit de tuner. Maar doorgaans zul je dan het issue alleen opmerken bij bepaalde zenders.

  Het is dus raadzaam eens te controleren hoe het beeld live is bij opnemen. Als dat mis blijkt te gaan, zullen de waarden vaak afwijkend zijn en zal de kwaliteit dalen en kan de BER flink oplopen.

  Pas als je ziet dat de zenders die je opneemt live niet afwijken en de waarden goed blijven, dan kun je het in de schijf zoeken, maar als daar nu geen opnames op staan die je wilt bewaren, of je hebt die al in veiligheid gebracht, dan is het raadzaam de schijf eens te formatteren. Dat kan nooit kwaad en moet eigenlijk zo af en toe worden uitgevoerd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-4-2015
  12:59

  Kan ik met de humax 5200c programma s van data vooruit opnemen of alleen op de dag zelf. Ik heb de handleiding verschillende keren doorgenomen, maar haal het er niet uit.

  Peter
  Reageer op deze vraag

 • 4-4-2015
  13:24
  0

  Je kan vooruit opnemen. Druk op de knop "guide" op je afstandbediening en dan op de programma die je wilt opnemen.

 • 4-4-2015
  18:19
  0

  Dag peter,

  De vorige reactie is gebaseerd op de Guide, maar je kan ook programma's opnemen die daarbuiten vallen, want de Guide gaat maar enkele dagen vooruit.

  Om dit te bewerkstelligen ga je eerst naar de Guide en drukt dan op de gele toets. Je ziet dan een mogelijkheid om programma's via een timer instelling op te nemen.

  Mvg. Willem.

 • 4-4-2015
  18:20
  0

  PS: er zijn meer opties. Voer daarvoor bij de zoekfunctie 'opnemen' in en klik op zoeken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-4-2015
  09:15

  Hoe kan ik zorgen dat bij inschakeling de door mij gewenste geluidssterkte staat ingesteld?
  Reageer op deze vraag

 • 4-4-2015
  18:23
  0

  Dat is niet mogelijk. Ik raad je aan het volume, of liever, de uitgangssterkte op de decoder op volledig in te stellen en het volume verder te regelen op Tv of receiver. Dit om grote verschillen bij andere bronnen te voorkomen, bij het gebruik van een receiver o.i.d. en om volume verschillen te voorkomen tussen stereo en Dolby Digital uitzendingen, daar het volume bij deze laatste niet altijd regelbaar is (SPdif, ofwel digitale uitgang).

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-3-2015
  20:25

  Sinds kort in het bezit van een iHDR 5200C. Nu mist ineens de TV gids krijg alleen maar lege blauwe velden. De zenders staan wel vermeld. Wie weet een oplossing.
  Reageer op deze vraag

 • 29-3-2015
  20:33
  0

  Dat is heel eenvoudig op te lossen: haal even een paar minuten de spanning geheel van de decoder. Maak je gebruik van Interactieve TV, haal dan de spanning eraf als het apparaat in werking is. Anders zal daarna wellicht de rode toets niet meer werken. Doe dit uiteraard niet als er een of meer opnames lopen!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-3-2015
  12:40

  Hoe kan ik 'uitzending gemist' vinden en terug kijken?
  Reageer op deze vraag

 • 29-3-2015
  18:49
  0

  Heel vaak genoemd, dus lees even wat vragen door, of vul bij de zoekfunctie b.v. Internet in, VOD, of ITV. en klik op zoeken.

  Kort:

  -de decoder dient gebruikt te worden op het Ziggo netwerk en aangesloten op het Internet (mag van een andere provider zijn).
  -Je dient de juiste instellingen te maken (zie de link onderaan de pagina).
  -Je dient de rode toets te gebruiken om ITV/VOD te activeren (voorheen TV portal)
  -Je kunt evt. nog wel de TV portal toets via het menu gebruiken.

  PS: het best kun je de decoder middels een Lan kabel aansluiten op het Internet, maar de Humax dongel kan, als een kabel niet mogelijk is, ook worden gebruikt.

  http://www.myhumax.info/thuisnetwerk.htm

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-3-2015
  12:27

  Ik krijg de melding dat ik moet opwaarderen maar ik krijg geen verbinding na 2 minuten krijg ik een error alle kabels zijn aanges
  Reageer op deze vraag

 • 29-3-2015
  18:53
  0

  Hallo,

  Voor het opwaarderen (laden van nieuwe software) is alleen de coaxkabel benodigd. Alle updates verlopen n.l. via de kabel.

  Het is dus vreemd dat je aangeeft dat er geen verbinding is, want als je alle zenders goed kunt ontvangen en de waarden zoals sterkte, kwaliteit en BER in orde zijn, zou ook de software gedownload moeten kunnen worden.

  Maar sluit anders de decoder even rechtstreeks, met een goede coaxkabel, aan op de huisaansluiting, zonder tussenkomst van andere apparaten, versterkers etc. Doorgaans moet het dan lukken.

  Onderbreek de updates nooit! en wacht zo lang totdat de decoder zelf weer start met de weergave.

  Mvg. Willem.

 • 30-3-2015
  07:58
  1

  Hoi, heb je wel Ziggo als provider? Ik heb UPC en dan krijg je (nog) geen updates.

  Groeten,
  Ko

 • 30-3-2015
  19:04
  0

  Dag Ko,

  Als je de melding krijgt dat er opgewaardeerd kan worden, zijn er nieuwe updates, want anders zal de decoder het niet melden. Bij Ziggo is het al even terug dat er nieuwe updates uitkwamen, maar niet bij iedereen zijn die op hetzelfde moment te downloaden.

  Maar het kan prima zijn dat jij nog geen nieuwe updates ontvangt, want niet elke provider bied dit gelijktijdig aan. Ziggo doet dit doorgaans het meest, doordat zij ITV ondersteunen en daar nogal eens wat wordt aangepast.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  29-3-2015
  09:16

  wat betekent de term wilt u opwaarderen als dit op het tv scherm verschijnt ja/nee begrijp e.e.a. niet ben 83 jaar en dat kan gebeuren
  graag een duidelijke uitleg
  vr dank
  opa meijer
  Reageer op deze vraag

 • 29-3-2015
  18:55
  0

  Dag Opa Meijer,

  Dat betekent dat er nieuwe software uit is voor het apparaat. U kunt gewoon op JA klikken. Het laden van de updates zal dan starten en kan enige tijd in beslag nemen.

  Belangrijk! Onderbreek de updates nooit! en wacht zo lang totdat de decoder zelf weer start met de weergave.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-3-2015
  07:40

  we kunnen maar 1 programma opnemen hoe kan ik er 2 tegelijk opnemen
  Reageer op deze vraag

 • 29-3-2015
  19:03
  0

  De decoder heeft 2 tuners. Je kan dus altijd één programma bekijken en een ander opnemen.

  In sommige gevallen kun je echter een programma bekijekn en twee anderen opnemen. Dat heeft te maken met de streams waarin de zenders zich bevinden. Een simpel voorbeeld: zouden NPO1, 2 en RTL4 in één stream zitten, kun je NPO1 bekijken en NPO2 en RTL4 opnemen. Maar dit is dus een voorbeeld. Op de site van je provider is vaak de stream indeling terug te vinden.

  Kijk je via media naar een eerder gemaakte opname of opnames, dan kun je altijd 2 zenders tegelijk opnemen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-3-2015
  21:13

  Heb vandaag nieuw Humax gekocht. Nu heb ik een tv programma ingesteld om op te nemen en nu krijg ik op dat kanaal een grijs scherm met foutmelding E48-32. Er wordt signaal gezocht of er is geen signaal. Hoe kan dit, want alle andere zenders doen het wel.
  Reageer op deze vraag

 • 28-3-2015
  21:23
  0

  Hallo,

  Ik heb wat meer info nodig. Begrijp ik dat je die zender helemaal niet ontvangt, of alleen niet kan opnemen? Ik haal uit je verhaal dat eerste, en zoals je wellicht weet, of al hebt gelezen, is na de zenderwisseling, indien je die al hebt gehad bij Ziggo, een nog betere installatie nodig. Het komt nu n.l. vaker voor dat men bepaalde zenders niet kan ontvangen.

  Ik zou graag eens van je horen welke waren je uitlees bij wat verschillende zenders (BER, sterkte en kwaliteit) en hoe de installatie is opgebouwd, dus of er gebruik is gemaakt van goede kabels, metalen stekkers, meer Tv's etc.

  Geef dus zoveel mogelijk info, daar wel het hier van afstand moeten beoordelen. Voorst zijn sommige zenders niet meer op te nemen, maar daar wordt aan gewerkt.

  lees ook eens wat info door op dit onderwerp.

  Mvg. Willem.

 • 28-3-2015
  21:49
  0

  Nee, ik kon de zender waarvan werd opgenomen (RTL 5) niet bekijken. De andere zenders wel gewoon.
  Ik zit ook niet bij Ziggo maar bij Delta. Maakt dat uit?
  Waar kun je die gegevens vinden van die verschillende zenders?
  Wat betreft de kabels heb ik nieuwe kabels gebruikt die bij de humax zaten.

 • 28-3-2015
  22:32
  0

  Dag,

  Bij Ziggo is er laatst iets veranderd, doordat ze zijn gefuseerd met UPC, vandaar dat ik dat even noemde. Daar zijn nu veel meer zenders te ontvangen maar is de kans op storing helaas ook groter. Maar bij Delta is er niets veranderd en zouden gewoon alle beschikbare zenders te ontvangen moeten zijn.

  Met de kabels doel ik op de coax kabels en de daaraan gemonteerde stekkers. Niet de HDMI of scart kabel, waarvan je overigens alleen de HDMI kabel gebruikt.

  Voorts lees ik graag of er meer Tv's zijn aangesloten op de huisaansluiting, en zo ja, of deze wel naar behoren werken.

  Ik bedoelde met waren uiteraard de waarden... Maar wil dus zoveel mogelijk info hebben over de installatie en wat je zelf al hebt gedaan om alle zenders goed te ontvangen. Heb je de decoder b.v. al eens opnieuw geïnstalleerd en is de decoder ook al even rechtstreeks op het AOP (huisaansluiting) aangesloten, zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters etc?

  De waarden voor sterkte etc. vind je op deze manier terug:

  -Menu
  -Instellingen
  -Systeem
  -Signaaldetectie

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  27-3-2015
  14:57

  Betreffende de vraag over menu en energie besparing , ik heb alles uitgevogeld,problemen opgelost.
  Reageer op deze vraag

 • 27-3-2015
  18:57
  0

  Dank voor de reactie.

  PS: reacties kunnen het best worden geplaatst bij de eerdere vraag. Alles blijft dan mooi bij elkaar en overzichtelijk. Er zijn.l. gevallen waarbij we hier anders niet weten om wie, of om welke vraag het gaat.

  Mvg. Willem.

 • 27-3-2015
  19:14
  0

  PS: houd er wel rekening mee, dat wanneer de energiespaarstand is ingeschakeld, de decoder ook een stuk langzamer opstart.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  27-3-2015
  13:00

  Hallo, ben net via ziggo in bezit gekomen van de humax digitale ontvanger ter vervanging van de Cisco. Het installeren ging vlotjes en alle functies zijn duidelijk op enkele na, T.w
  Bij de Cisco kon was een menu aanwezig om naar de films on demand te gaan evenals de instelling betreffende het pakket dat je afneemt van ziggo. Dit kan ik niet vinden in de humax.
  Heb de stand-by op aan gezet, kan deze niet meer terug zetten naar uit.
  Kan iemand mij verder helpen.
  B.v.d.
  Harry
  Reageer op deze vraag

 • 27-3-2015
  19:12
  0

  Hallo Harry,

  De Cisco werkt wezenlijk anders als de Humax. De Cisco verstuurd b.v. het signaal/de opdrachten voor ITV (VOD/Interactieve Tv) via de kabel en de Humax doet dit via het Internet. De ontvangst loopt wel via de kabel.

  Op dit onderwerp vind je terug hoe je de decoder kan instellen voor ITV, en ik raad je aan een Lankabel te gebruiken, mits dit mogelijk is. Dat zorgt voor de stabielste verbinding. Het Internet hoeft daarbij niet te worden afgenomen van Ziggo en mag dus ook afkomstig zijn van een andere provider.

  Voorts is er geen instelling voor het pakket dat je afneemt, en open je ITV?VOD door op de rode toets te drukken, voorheen TV portal. Via het menu kun je eventueel wel de TV portal optie gebruiken.

  Met de stand-by bedoel je waarschijnlijk dat je de energiespaarstand hebt uitgeschakeld, en ik adviseer je dat zo te laten, daar de decoder dan veel vlotter opstart, maar dit moet natuurlijk ook zo weer ongedaan zijn te maken. Haal anders even een minuut of 2 de spanning geheel van de decoder en probeer het opnieuw.

  Je kan overigens in dat menu ook het automatisch uitschakelen uit zetten. Als je dat niet doet, en een paar uur de decoder niet bediend, zal deze in stand-by gaan, daar deze dan 'denkt' niet meer te worden gebruikt.

  PS: denk er ook om dat de PVR toets altijd oplicht als je de decoder/PVR bediend. Doet deze dat niet, druk dan even op de PVR toets. Dit is n.l. een zeer vaak gemeld 'issue'.

  Noot: plaatst eventuele andere vragen of reacties bij deze vraag/reactie. Dan blijft de conversatie mooi bij elkaar.

  Mvg. Willem.

 • 28-3-2015
  09:14
  1

  Hallo Willem, bedankt voor de duidelijke uitleg alles opgelost.
  Misschien gek vraagje, maar wat kan ik eigenlijk allemaal met aangesloten WiFi via de dongel?
  Komen hier meerdere functies beschikbaar buiten het mailtje wat ik event. van mijn provider krijg?
  Ben gewoon nieuwsgierig.
  Vr. Groet
  Harry

 • 28-3-2015
  18:08
  0

  Dag Harry,

  Als je gebruik maakt van de dongel, en dus van een draadloze verbinding, kun je ook gebruik maken van ITV/VOD en de decoder tevens, net als met een Lan kabel, opnemen in je netwerk om bestanden van en naar de PC uit te wisselen (FTP functie).

  De opties via de dongel zijn dus in feite gelijk aan de opties via de kabel, en daar wordt ook vaak gebruik van gemaakt, maar zoals gezegd, is het gebruik van een kabelverbinding altijd nog het stabielst en het betrouwbaarst.

  Gebruik je wel een dongel, of moet je die gebruiken, dan is het raadzaam de originele dongel van Humax aan te schaffen. Met de laatste updates is de werking hiervan verbetert.

  Mailtjes die je eventueel krijgt via de provider worden altijd via de kabel aangeboden en niet via het Internet. Ook de updates voor de decoder lopen altijd via de kabel, ook al zijn daar soms discussies over. Maar neem van mij aan dat er voor die updates geen Internet aansluiting nodig is.

  Sterker nog: er zijn modellen die helemaal geen verbinding kunnen maken met het Internet, maar ook de updates ontvingen of ontvangen. De oudere modellen hebben b.v. niet eens een Lan of USB aansluiting, en de 5050 kan b.v. wel in het netwerk worden opgenomen, maar kan geen verbinding maken met het Internet.

  Bovendien sluit niet iedereen de decoder aan op het Internet, want andere providers doen b.v. niets met ITV/VOD maar ook dan kunnen de updates gewoon via de kabel worden gedownload.

  Mvg. Willem.

 • 1-4-2015
  16:37
  0

  Dank je wel Willem.
  Ben weer een beetje bijgepraat
  Vr. Gr.
  Harry

 • 1-4-2015
  20:03
  0

  Dag Harry,

  graag gedaan. Als er nog wat is, schroom niet. Ik weet ook niet alles, maar doorgaans kunnen we prima helpen. Maar op dit onderwerp is ook al veel info te vinden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  27-3-2015
  09:29

  Bij mijn oude Humax bleef de tijd zichtbaar op het display bij stand-by ik heb nu de ihdr 5200c en deze display blijft zwart kan de tijd handmatig zichtbaar gemaakt worden?
  Reageer op deze vraag

 • 27-3-2015
  10:48
  0


  Zoek op "display" en kijk naar

  Vraag

  1-3-2015
  09:57
  groet,
  Theo

 • Vraag

  26-3-2015
  16:01

  Goedemiddag,

  Ik kan mijn Humax 5200 niet meer aankrijgen. Er staat op het display: rA en dan schakelt hij vanzelf uit.
  Wie kan mij helpen? Ik ben er al uren mee bezig!
  Reageer op deze vraag

 • 26-3-2015
  16:13
  0

  Dag,

  Haal ten eerste de spanning er even geheel af, voor minstens 10 minuten. Koppel in die tijd alle kabels los, ook de coax kabel. Verwijder ook een eventuele dongel en eventueel aangesloten externe schijf.

  Schakel na een minuut of 10 de spanning weer in, terwijl de andere kabels dus nog los zin. Kijk nu even wat de decoder doet. blijft deze ingeschakeld, zet de decoder dan in stand-by en haal wederom de spanning er even geheel af, zodat alle kabels aangesloten kunnen worden.

  Het is echter niet zeker of bovenstaande werkt, daar er ook een defect in de decoder kan zitten, die niet door jezelf is op te lossen.

  Een eventuele reactie graag bij deze vraag/reactie plaatsen.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  26-3-2015
  15:31

  Kan ik een opgenomen programma afspelen terwijl ik op het zelfde moment een programma wil opnemen.
  Reageer op deze vraag

 • 26-3-2015
  15:47
  0

  Ja, dat kan. Dat is ook het mooie van deze decoder/PVR, want je kan, als je een opname bekijkt, daarnaast altijd nog 2 andere zenders/programma's opnemen. Dat kan niet altijd als je een zender live bekijkt. Dan kun je in veel gevallen nog maar een andere zender opnemen. Soms kun je, als je een zender bekijkt, ook nog 2 anderen opnemen, maar dat heeft te maken met de stream indeling van de betreffende zenders.

  mvg. Willem.

 • 26-3-2015
  15:59
  1

  Hallo Willem,

  Hartelijk dank voor je antwoord.

 • 26-3-2015
  16:17
  0

  Dag,

  Graag gedaan. Op dit onderwerp is al veel besproken over de 5200, dus kijk anders eens wat vragen en antwoorden na. De info die is geplaatst kan vast nog van nut voor je zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  24-3-2015
  19:07

  Beste lezers,

  Aan het eind van de reeks vragen/antwoorden, zie je de melding 'meer vragen en antwoorden' en het is me opgevallen dat er dan wat berichten missen.

  Aan dit probleem wordt gewerkt.

  Mvg. Willem.
  Sitebeheer
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  24-3-2015
  07:52

  Ik probeerde gisteren met Filezilla opgenomen programma's over te zetten maar ik krijg bij het installeren van Filezilla de melding dat mijn operating systeem van mij PC dit niet kan installeren. Ik gebruik Windows 8.1 de 64-bits versie. Ik zie bij de setup van Filezilla dat dit een 32-bits versie is en denk dus dat dit de oorzaak is. Weet iemand wellicht een andere optie?

  Alvast bedankt,
  Ko
  Reageer op deze vraag

 • 24-3-2015
  09:54
  0

  Dag Ko,
  Volgens deze website
  https://filezilla-project.org/download.php?show_all=1
  zou jouw OS moeten werken met de Windows versie van Filezilla Clients die op twee manieren worden aangeboden. (zip en exe). Ze zijn geschikt voor de 32- en 64 bit modus. Even opnieuw downloaden.....
  Succes,
  groet,
  Theo

 • 24-3-2015
  15:18
  0

  Dag Ko,
  Al jaren werk ik met Norton Commander, nu Total Commander en daarvan werkt de FTP functie perfect. Het is daarnaast ook een uitstekende vervanger van Explorer met twee schermen naast elkaar. Succes!

  J.M.P.(Hans) Urbanus

 • 24-3-2015
  18:51
  0

  @ Heren,

  dank voor jullie input.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  23-3-2015
  15:40

  Hallo .met ton Ben in bezit van humax ihdr-5200c maar de afstandsbediening type rm-fo4 werkt niet op dit apparaat .een simpele ziggo wel. Hoe krijg ik deze gelinkt met de humax. Deze werkt wel op ander humax (zoon) bvd. Ton
  Reageer op deze vraag

 • 23-3-2015
  20:07
  0

  Hallo,

  Licht wel de PVR toets op als de decoder wordt bediend? Zo ja, is dan al eens geprobeerd of het baat als je de 0 (nul) en de OK toets even samen indrukt? Je kan dan n.l. de modus aanpassen.

  Als de afstandsbediening gewoon bij de decoder is geleverd, moet het gaan werken en normaal gesproken hoef je daarvoor niets aan te passen, maar wellicht is er nu een andere modus geselecteerd.

  Mvg. Willem.

 • 23-3-2015
  21:16
  0

  Afstandsbediening werkt . gecontroleerd met telefoon camera aan. Geeft paars licht.Is van andere humax geweest

 • 23-3-2015
  21:37
  0

  Dan staat ie wellicht op een andere modus. Is dat al uitgeprobeerd? Het is overigens wel raadzaam altijd de juiste afstandsbediening te gebruiken, maar als deze ook van een 5200 afkomstig was, dan moet deze ook werken. In andere gevallen mis je vaak bepaalde opties.

  Maar het testen wat je gedaan hebt, wil nog niet altijd zeggen dat de decoder er dan ook goed op reageert.

  Mvg. Willem.

 • 23-3-2015
  23:29
  1

  Humax terug naar fabrieksinstellingen gezet maar afstandsbediening werkt nog niet. Ook niet na 0 en ok knop gelijktijdig ingedruk waren. Hoop op een oplossing gr. Ton

 • 23-3-2015
  23:33
  0

  Dag Ton,

  veel meer opties zijn er niet. Maar heb je wel een andere modus uitgeprobeerd? Je bent een beetje zuinig met info, maar je kan kiezen tussen 6 opties/modus standen en een daarvan zal moeten werken. Is dat niet het geval, zul je waarschijnlijk toch een andere afstandsbediening moeten aanschaffen.

  mvg. Willem.

 • 23-3-2015
  23:37
  0

  PS: het komt ook wel voor dat de decoder/PVR niet meer reageert op de afstandsbediening, terwijl andere apparaten wel bediend kunnen worden en vaak zie dan toch dat een andere afstandsbediening soelaas biedt.

  Maar haal anders eens een nacht (12 uur lang) de batterijen eruit en druk, voordat je deze weer herplaatst, eerst even wat toetsen in. Daarmee verdwijnt de restspanning uit de afstandsbediening. Plaats daarna de batterijen weer.

  Mvg. Willem.

 • 24-3-2015
  09:58
  1

  Hoi willen. Ben zelf niet zo technisch. Vraag mijn zoon deze adviezen uit te voeren. Zal wel weekend worden. Dank je en wacht het af. Gr ton

 • 24-3-2015
  18:57
  0

  Dag Ton,

  Succes. Maar het is heel eenvoudig te doen:

  -Verwijder de batterijen
  -Druk na 12 uur gewoon even wat toetsen in op de afstandsbediening
  -Herplaats de batterijen
  -Druk op de PVR toets (deze moet dan even oplichten)
  -Als de decoder/PVR wordt bediend, moet de PVR toets zolang oplichten als een toets word ingedrukt.

  -Knippert de PVR toets snel, is het tijd voor nieuwe batterijen.
  -Gebruik geen oplaadbare batterijen
  -Gebruik liefst Duracell. Gaan niet lekken, gaan lang me en blijven lang de juiste spanning afgeven.

  Duidelijker kan ik het niet uitleggen ;-)

  Mvg. Willem.


 • Vraag

  23-3-2015
  00:28

  Heb een humax 5200c en ik wil opgenomen bestanden overzetten op een externe harde schijf. De bestanden worden niet volledig overgezet terwijl er genoeg ruimte op de externe harde schijf is.
  Reageer op deze vraag

 • 23-3-2015
  01:17
  0

  PS. de bestanden die ik overgezet heb worden bij 4,194,304 kb gestopt.
  Groetjes Peter

 • 23-3-2015
  12:18
  0

  Dag Peter,
  Dat ligt aan de wijze waarop je harde schijf is geformatteerd. Deze schijf sluit niet aan aan de ext3 formattering van je Humaxsysteem. Waarschijnlijk heb je een FAT 32 geformatteerde harde schijf. En hiervan is de bestandsgrootte gelimiteerd tot 4.1 Gb. En ik meen dat NTFS helemaal niet werkt met Humax. Je kunt je externe schijf wel formateren in ext3, maar kun je die dan elders gebruiken?
  Het beste kun je gaan FTP-en via je thuisnetwerk en daarover is er zat te vinden op dit forum. Zoek maar op FTP, Filezilla, enz.
  Succes,
  Theo

 • 23-3-2015
  20:04
  0

  Dag Peter,

  Je dient inderdaad de externe schijf te formatteren in Ext3. Dat kun je door de decoder zelf laten doen, of vooraf door de PC. De bestandsgrootte maakt dan niet meer uit.

  Maar als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je het best die schijf blijven gebruiken voor de decoder.

  Werken via FTP, zoals Theo noemt, is nog beter en wordt dan ook het meest gedaan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-3-2015
  22:04

  Heb net de humax 5200 gekocht, zat een usb wpa stekker bij. Netjes wifi geconfigureerd, 54 mps maar nog geen zenders kntvangen. Toen met lan (homeplug sitecom) maar nog steeds geen zenders.
  Reageer op deze vraag

 • 22-3-2015
  22:13
  0

  Die ga je zo ook niet ontvangen, want de Humax is een kabel decoder. Dit had je toch kunnen weten.

  De USB aansluiting is er voor andere opties, en b.v. voor het gebruik van een dongel, maar dan alleen om de decoder op te nemen in je netwerk of voor de ontvangst van ITV (Ziggo).

  Om diezelfde reden is er ook een LAN aansluiting aanwezig, zodat je met een Lan kabel kan werken.

  Maar om zenders op te kunnen slaan, en via de decoder te kunnen kijken, dient de decoder te worden aangesloten op de kabel, waarbij daarnaast de provider het DVB-C signaal dient te voeren.

  Kijk anders eens op dit onderwerp naar de aansluitingen/instellingen etc. en verdiep je tevens in de handleiding, want dat, niet verkeerd bedoelt, is in deze situatie echt wel nodig.

  Zijn er nog vragen, stel die dan bij deze vraag/reactie en niet als nieuwe vraag. Alles blijft dan mooi bij elkaar en overzichtelijk.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-3-2015
  12:54

  Ik kan de opgenomen programa's en films niet meer wissen..kan iemand mijn helpen.
  Reageer op deze vraag

 • 22-3-2015
  13:32
  0

  Toets in de zoekfunctie hierboven even 'wissen' in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal berichten waarin een aantal tips staan die je kan uitvoeren.

  lukt het dan nog niet, laat het dan even weten.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  21-3-2015
  20:36

  !!Info betreffende het niet kunnen weergeven van ondertitels bij bepaalde opnames!!

  Ik heb gisteren en eergisteren wederom contact gehad met Humax, betreffende bovenstaand probleem en zij zijn meteen e.e.a. gaan uittesten en gaan dit aankaarten bij Ziggo. De exacte oorzaak is n.l. nog niet geheel bekend, maar het lijkt uitgesloten dat het issue is ontstaan door de laatste software update, daar deze alleen maar veranderingen t.b.v. de USB aansluitingen waaronder de werking van de dongel bevatte.

  Gezien de aard van de klachten lijkt het een issue bij Ziggo te zijn, of een samenloop van omstandigheden. Maar men heeft dit bij Humax opgepikt, en men doet er alles aan dit probleem op te lossen.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  21-3-2015
  17:54

  reactie vraag vn 9 maart J.L.

  beste Willem,bij deze wil ik je alsnog bedanken voor je uitleg en steun inzake het niet goed functioneren van mijn Humax.Ik had steeds problemen met het signaal wat uitviel,Nu is er gisteren iemand geweest van mijn provider.Heeft alle kabels gecontroleerd en een nieuw stopcontact geplaatst waar de aansluitingen in moeten.Toen alles opgestart en het werkte perfect.Na een half uur echter toen de monteur weg was viel de Humax weer in zijn oude patroon en was er wederom weer geen signaal.Toen dacht ik het kan enkel in het apparaat zelf zitten,want hij heeft het goed gedaan.Vandaag de Humax omgeruild voor een nieuwe bij BCC en wat denk je loopt als een trein al heel de avond.Dus ik ben toch nog blij geworden met mijn Humax.Nogmaals dank voor alle goede raad.

  gr Gerard

  Reageer op deze vraag

 • 21-3-2015
  18:06
  0

  Dag Gerard,

  het ging even mis en dus heb ik je reactie even opnieuw geplaatst.

  Alsnog dank voor de respons, en mooi te zien dat het uiteindelijk toch voor elkaar is. Het kon ook niet zo zijn dat de Humax niet bruikbaar zou zijn in jou situatie en het is dus toch goed gekomen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-3-2015
  22:54

  Ik heb nu pas een nieuwe recorder ontvangen en de eerste paar weken werkte hij goed,maar hij wist nu niet meer,met het gevolg dat ik niets meer op kan nemen omdat hij zegt vol te zijn.ik hebben alles gewist,maar het gaat er niet af er blijft een rondje draaien en er staat bezig met wissen,maar er gaat niets af hoe kan dit
  Reageer op deze vraag

 • 20-3-2015
  23:25
  0

  Zie mijn reactie van 19-3-2015 18:44 bij de vraag van Henk.

  Ook kun je via het menu de schijf even geheel formatteren. Maar let op: je bent dan wel alle opnames kwijt. Sla in dat geval dus eerst de opnames die je wilt bewaren op op een ander medium.

  Als dit alles faalt, stel dan de decoder even terug naar de fabrieksinstellingen en formatteer daarbij meteen de harde schijf. Installeer de decoder daarna even opnieuw. Deze handelingen zijn zeer goed en snel te doen.

  Noot: zorg er altijd voor dat er nog wat aan vrije ruimte op de schijf aanwezig is. Dat voorkomt vaak problemen. Formatteer ook af en toe de schijf, want ook dat zorgt voor en betrouwbare werking.

  Overigens vind ik het wel vreemd dat de decoder nu al issues vertoont, want dat mag eigenlijk niet voorkomen in zo'n korte tijd. Ik heb zelf de 5400 en die gebruik ik nu bijna 2 jaar en heb zelden dit probleem gehad, maar ik formatteer de schijf zo nu en dan wel even.

  Laat anders even de afloop weten.

  Mvg. Willem
Handleiding zoeker Humax
Wij horen graag uw mening

Continu wordt gewerkt aan verbetering van deze website. Uw mening is daarbij belangrijk. Als u onderstaande link aanklikt, krijgt u een vragenlijst met 10 korte vragen. Alvast dank voor het invullen.

Klik hier voor de vragenlijst


Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR 5200C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2015 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.