Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 Naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • geen tijdweergave in de display, hoe stel ik die in? Gesteld op 19-7-2021 om 12:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Willem had al eerder dit antwoord gegeven en hij weet er alles van:dat komt omdat de Humax standaard in de energiespaarstand staat. Haal je deze daaruit zal de tijd te zien zijn, maar zal de Humax ook een stuk vlotter opstarten.

   Alleen dien je er dan wel rekening mee te houden dat het stand-by verbruik ook naar een hoger niveau gaat. Dat word bijna net zo hoog als wanneer de Humax in bedrijf is. Het is dus persoonlijk of dat het je waard is alleen de tijd te kunnen waarnemen.

   Maar je kan het zo instellen:

   -Menu
   -Instellingen
   -Systeem
   -Energiebeheer
   -Energiebesparing in stand-by uit zetten (staat standaard, dus ook na een fabrieksreset weer aan).
   * Eventueel kun je hier ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   Geantwoord op 19-7-2021 om 13:17

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Een paar dagen geleden gaf mijn Humax 5200c aan tijdens 'n opname dat de limiet was bereikt,dus de schijf zat vol.Nu wilde ik weer ruimte maken door opname's te wissen,maar ik krijg het menu(media-knop) niet meer geopend.Alles doet het verder op de afstands bediening,allen de media toets reageert totaal niet.Want kan ik meer doen zodat ik ruimte kan maken voor nieuwe opname's?B.v.d. Gesteld op 20-6-2021 om 09:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Jammer, ook met de kleuren knoppen werkt het niet.Ik krijg wel menu-video erop,maar als ik 'n andere toets indruk,springt menu-video meteen weg.Maar bedankt voor je reactie!Geantwoord op 20-6-2021 om 10:33

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Doe eens dit;

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter.
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

   Let op! In dit geval formatteer je daarbij (nog) NIET de harde schijf. Doe je dat wel, is alles weg, maar soms kan dat helaas niet anders. Eenmaal verdwenen opnames/bestanden zijn NIET meer terug te halen.
   (Dit even benoemd, daar ik doorgaans aanraad de harde schijf wel te formatteren). Bij een fabrieksreset zullen bestanden gewoon aanwezig blijven.

   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics
   Geantwoord op 20-6-2021 om 22:01

   Waardeer dit antwoord (9)Misbruik melden
  • Geweldig bedankt! Ik heb vanmorgen alles stap voor stap uitgevoerd en het is gelukt.Dus hartelijk bedankt voor de goede uitleg!Gr. FrancienGeantwoord op 21-6-2021 om 15:33

   Waardeer dit antwoord (7)Misbruik melden
  • Beste Francien,

   Graag gedaan. Mooi dat het is gelukt. Je hebt nu alle software issues verwijderd, en als het nu op korte termijn nog eens voor zou komen is het vaak genoeg een minuut of 10 de spanning van de Humax te halen. Maar natuurlijk mag dit euvel niet frequent voorkomen.

   Gr. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 21-6-2021 om 21:20

   Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
 • Ik heb niet zo lang geleden een 5200c gekocht omdat Ziggo overging op digitaal.
  Vandaag verschijnt er ineens een Engelse melding op de BBC-zenders dat ik binnenkort deze zenders niet meer kan ontvangen omdat ik een oude mediabox gebruik. En dat ik Ziggo moet bellen voor een oplossing.
  Gezien mijn ervaringen met Ziggo zal ik wel over moeten stappen op een nieuw en duur abonnement.
  Iemand enig idee?
  Alvast bedankt. Gesteld op 14-6-2021 om 11:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Gelukkig hoeft u echt niets anders aan te schaffen. Deze melding is helemaal onterecht. Wij kregen de melding in april al en kijken nog steeds, ook via de Humax 5200C. Geantwoord op 14-6-2021 om 11:45

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Ik heb die Humax 5200c al jaren. Werkt prima bij Ziggo. Wel zijn er al jaren terug twee Engelse zenders verdwenen uit het pakket: BBC 3 en 4 (als ik mij goed herinner), maar de overgebleven zenders (BBC 1 en 2, BBC First, BBC Entertainment, en BBC World News) ontvang ik met de Humax prima. Andere Engelse zenders biedt Ziggo niet aan. De mediabox heb ik netjes op zolder bewaard. Geantwoord op 14-6-2021 om 12:22

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Sinds gisteren maandag 14 juni 2021 verschijnt bovenaan het beeld van Ziggo kanaal 952 BBC1 en kanaal 953 BBC2 een tickertape tekst "soon you will no longer be able to watch this channel because yoy are using an outdated mediabox. Please call Ziggo om 0900 - 1884 for a solution". Heb zojuist dit nr gebeld en een medewerkster gesproken: BBC stapt per 12 juni 2021 over van MPEG3 naar MPEG4 (H264). Het zou voor mijn type TV (Panasonic TX-L32Et5) geen probleem hoeven te zijn (de melding zou verdwijnen als ik de zender instellingen vernieuw, niet dus) . Ook bij HUMAX is de tickertape te zien; kan geen instellingen vinden om MPEG4 te kiezen i.p.v. MPEG3. Ben blij met het bericht hier dat de melding onterecht zou zijn. Wel vervelend dat deze tickertape ook op de opnames komt, deze ahw soort van bederft...Geantwoord op 15-6-2021 om 19:52

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • "Ik heb niet zo lang geleden een 5200c gekocht omdat Ziggo overging op digitaal.
   Vandaag verschijnt er ineens een Engelse melding op de BBC-zenders dat ik binnenkort deze zenders niet meer kan ontvangen omdat ik een oude mediabox gebruik. En dat ik Ziggo moet bellen voor een oplossing.
   Gezien mijn ervaringen met Ziggo zal ik wel over moeten stappen op een nieuw en duur abonnement.
   Iemand enig idee?
   Alvast bedankt".

   ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   Dag.
   Ziggo gaat of ging niet over op digitaal. Het digitale signaal is nl. al jarenlang aanwezig naast het analoge signaal. Het enige wat er gaat gebeuren/inmiddels bijna geheel is gebeurt, is dat het analoge signaal vervalt. Maar je had dus al zeer lang digitaal kunnen kijken. Maar wat je ziet is wel vreemd, daar de Humax al wel wat ouder is, maar nog steeds bruikbaar voor alle zenders welke je in je pakket hebt (met Ziggo IRdeto) smartcard, of voor alle vrije zenders. Met de 5200c zal je dus geen problemen ondervinden. Met bv. de inmiddels al zeer oude Fox C en de later verschenen Fox Z heb je dat probleem wél, maar dit zijn dan ook oude SD decoders. Deze kunnen niet werken met Mpeg4. De andere, latere modellen wel.

   Als Ziggo je nu iets zou aanbieden zal dat om de XL of de Next gaan. Zij willen nl. van de Humax af, terwijl men deze jarenlang heeft uitgegeven. Alleen de Humax 5500c word nog door hen uitgegeven, en sporadisch de 5300c. Ook deze laatste zal helaas uit beeld verdwijnen.

   Je kan echter altijd nog een Humax gebruiken bij Ziggo, maar dan vaak alleen nog voor de vrije zenders. Een losse IRdeto smartcard word niet meer geleverd. In fZiggo gebied huurt men nog weleens een module met smartcard, waarbij die laatste in de Humax word geplaatst. In fUPC gebied gaat dit niet op. Daar gebruikt men NAgravision smartcards waarmee de Humax niet kan werken.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 15-6-2021 om 22:26

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Inmiddels heb ik de gebruikershandleiding van mijn Panasonic LX-LT32ET5 TV en de HUMAX iHDR 5200C doorzocht op MPEG4 en H.264 en die vermeldingen wel gevonden, het ziet er duidelijk naar uit dat beide apparaten die wel ondersteunen, dus dat de tickertape melding op het BBC1 en BBC2 Ziggo kanaal niet geldig is voor deze apparaten (maar tot 12 juli niet uit beeld te halen is ??)Geantwoord op 15-6-2021 om 23:53

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het is een meegezonden mededeling, dus die kun je helaas niet even uitschakelen bij de Humax en zeer waarschijnlijk ook niet bij de Tv. Wel vervelend, en zeker als het niet eens aan de orde is bij de apparaten die je gebruikt. Zoals ik al aangaf is de Humax 5200c gewoon compatible met Mpeg4. De oude Foxjes niet, maar men heeft er kennelijk voor gekozen om het bericht ook naar de apparaten te sturen voor welke het helemaal niet geldt. Hier kunnen we als Humax ook niets mee helaas.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 16-6-2021 om 22:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Op internet vind ik dit en dat zou het probleem oplossen. : Vanavond, anders dan gisteravond staat in beeld dat er twee kanalen per bbc zender zijn. Beide nu opgenomen in mijn zenderlijst. Nu wel bbc te zien op de andere kanalen zonder de mededeling dat bbc niet meer tezien zou zijn met mijn humax. Wist persoon aan de telefoon niets van. Probleem lijkt mij nu over. Zien hoe dat op 12 juli uitpakt. Dit staat op Klik op deze LINKGeantwoord op 17-6-2021 om 07:08

   Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
  • Kijk, dat zijn nog eens mooie mededelingen. Hier was ook ik niet bekend mee. Maar ik houd me vooral bezig met de Humax en hun kunnen. Maar dit is ook nog vers-van-de-pers begrijp ik.

   Maar dank voor het toevoegen en de link! Daar kunnen anderen ook weer wat mee, als deze even de tijd nemen de berichten door te nemen.

   Gr. Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 17-6-2021 om 22:55

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Gisteren op alle 3 de Nederlandse zenders (hd-versie) bijna het hele beeld gevuld met bewegende blokjes. Omgezet naar de gewone versie: prima.
  Alle andere zenders gecontroleerd: alles oké.
  Vandaag bij een opgenomen stuk van een film op Net5 hetzelfde probleem. Dit stuk gewist en de rest van de film geen problemen.
  Heeft iemand enig idee wat dit is en wat ik eraan kan doen? Gesteld op 11-5-2021 om 21:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat zou een issue kunnen (geweest) bij de provider, maar het kan ook om een ontvangstprobleem kunnen gaan. Zo is dat echter wat moeilijk te zeggen, maar controleer in ieder geval de waarden eens op de Humax. Dan gaat het om de BER, sterkte en kwaliteit. Ber dient 0 te zijn en te blijven, de sterkte dient tussen de 30% en 80% te zijn, en mag weinig wisselen. De kwaliteit dient 100% te zijn, en zo te blijven.

   Kijk dit alles ook eens na als het issue wederom zou optreden, en doe dit dan altijd bij wat verschillende zenders.

   Groet, Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 13-5-2021 om 02:28

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Wie heeft de vraagsteller als provider ? Hier thuis en bij kennisen al diverse keren dit gehad met Ziggo en wat dan wel werkt is het volgende. De Humax uitzetten met het knopje achterop. De stekker er ook uit. De smartcard er uit. 5 minuten dit zo houden, dan de stekker er weer in , de humax opstarten. Naar kanaal 800 van Ziggo en daar 5 minuten wachten. De smartcard plaatsen en weer naar de zenders gaan die het probleem hadden. Opgelost. Vraag me niet waarom dit zo werkt, maar het werkt wel. Succes, BertGeantwoord op 13-5-2021 om 09:10

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Bedankt voor uw reacties.
   Ik waardeer de moeite die jullie genomen hebben.

   Eerste antwoord: geen idee wat BER is en waar ik dat, de sterkte en de kwaliteit zou kunnen vinden om te controleren.

   Tweede antwoord: mijn provider is Ziggo.
   Ik heb geen smartcard, dus daar kan het niet aan liggen.
   Mocht het probleem zich weer voordoen, zal ik uw instructies opvolgen.

   Groeten,
   LizGeantwoord op 13-5-2021 om 21:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Liz,

   dan zal ik je even vertellen hoe je daar komt, en wat het betekent. BER staat voor bit Error Rate, ofwel het aantal bitfouten. Bij 0 zijn er geen fouten, maar loopt dit getal op, gaat het uiteindelijk mis.

   Hoe deze waarden te vinden, ga naar:
   -Menu
   -Instellingen
   -Systeem
   -Signaaldetectie

   Druk dan op OK en je ziet balkjes met de sterkte en de kwaliteit. Kijk je een zender en neem je niets op, dan zie je de de waarden van een tuner, doorgaans tuner 1. Neem je daarnaast nog 1 of 2 zenders op, dan zal ook tuner 2 bij komen en uit te lezen zijn. Boven die balkjes zie je BER. Dat kan niet missen.

   Met de exit toets verlaat je het menu weer.

   Als je wel Ziggo hebt, maar geen smartcard, kan het zijn dat je in fUPC ofwel oud UPC gebied woont, maar is dat het geval, of je woont in fZiggo gebied en je hebt geen smartcard, dan ontvang je alle zogenoemde vrije zenders. Er is echter nog steeds een verschil te vinden tussen oud UPC en oud Ziggo gebied.

   Groet,
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 13-5-2021 om 22:41

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Dag Bert,

   dat kan soms inderdaad werken. De zenders opnieuw ophalen via Ziggo ook. Maar dan moet er wel een smartcard in gebruik zijn, en die is er in dit geval niet, wat vaker voorkomt. In fUPC gebied gebruikt men ook vaak de Humax, maar daar geeft Ziggo geen IRdeto smartcards uit. Wel de NAgravision, maar daar kan de Humax niets mee. Eerder was in dit gebied alleen het NAgravision signaal aanwezig en later is daar het IRdeto signaal aan toegevoegd, maar helaas wil Ziggo er niet aan om daar dan ook de juiste smartcards uit te geven. Het beleid daaromtrent is sowieso nogal veranderd. En Ziggo wil eigenlijk ook van de Humax af, en heeft de XL aangepast, en er is een 'nieuw' model: de Next. En die geeft men doorgaans dus uit op dit moment. Sterker nog, op de Ziggo Community liet iemand weten dat deze de XL aanbood, omdat er wat issues waren met de gebruikte Humax. Volgens de medewerker kon de Humax ook helemaal niet omgaan met het digitale signaal... Wat moet je daar nou nog op zeggen, want de Humax kán alleen maar omgaan met het digitale signaal. En dat weet men natuurlijk best. Al is de helpdesk vaak bemand door onkundigen.

   Groet,
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 14-5-2021 om 12:07

   Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
 • Afgelopen week heb ik de melding gekregen "zender vergrendeld of niet beschikbaar" op mijn TV. De gebeurde midden in een film die ik opgenomen had en bekeek.
  Ik heb de Humax 5200 C Decoder. De Humax bleef gewoon doorlopen en crashte niet. Maar ik had zwart beeld met de bovengenoemde melding. Door even door te spoelen kon ik de film weer zien. De film had een speelduur van 107 minuten, de decoder heeft maar 63 minuten opgenomen. Dit gebeurde op de RTL 8 zender. Kort daarna heb ik op NPO 2 ook nog een programma opgenomen, gelukkig kwam de
  storing bij deze opname niet voor. Verder heb ik nog een andere opgenomen film bekeken op de Humax. Ook hier geen
  foutmeldingen. Hoe los ik deze storing op? Gesteld op 9-5-2021 om 10:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kun je zo niet even oplossen, maar als het issue vaker langskomt, bv. ook bij uitgesteld kijken via time shift, en je opnames mogen eraf, formatteer dan de harde schijf eens een paar keer. Komt het issue daarna weer (regelmatig) terug, dan geeft dat aan dat de harde schijf naar zijn einde loopt.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 9-5-2021 om 22:28

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Kun je op de Humax 5200c van een reeds opgenomen programma een gedeelte bewaren?
  En is het mogelijk om tegelijkertijd de Humax via de hdmi en een dvd-recorder via een scart op de tv aan te sluiten? Of kunnen deze 2 aansluitingen niet tegelijk? Gesteld op 4-5-2021 om 00:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat eerste is net mogelijk. Je kan wel een gedeelte opnemen, maar niet een gedeelte behouden van een opname. Deze zal er dus in zijn geheel opstaan. Wis je dat, dan zal alles worden gewist.

   Waarom wil je de Humax op deze manier aansluiten? Je kan wel een DVD recorder aansluiten op de Humax, maar deze sluit je dan op de Humax middels scart. Voorts sluit je de DVD recorder tevens aan op de TV middels scart. Die laatste kun je dan vaak ook middels HDMI aansluiten voor een hogere resolutie en een beter beeld. Ik heb hiervoor elders een uitgebreide uitleg geplaatst:

   Klik op deze LINK

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics

   Geantwoord op 4-5-2021 om 00:46

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden


  • Hartelijk bedankt voor uw snelle reactie.

   Dat is erg jammer. Ik ben waarschijnlijk verwend met de mogelijkheden van mijn dvd-recorder.

   De reden waarom ik die ook wil aansluiten, is omdat daar nog heel veel opnames op staan. Bovendien hebben we nog een la vol met dvd's met films en muziek.

   Ik had ergens gelezen dat je niet tegelijk hdmi en scart op 1 apparaat mag aansluiten, vandaar mijn vraag.

   Ik heb de link geopend. Een heel epistel. Daar moet ik eens voor gaan zitten, want ik ben daar niet zo goed in thuis.

   Ik laat u weten of ik er uitgekomen ben.

   Bedankt voor uw tijd en moeite.Geantwoord op 4-5-2021 om 11:36

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Blz36 van de handleiding: je kunt wel bladwijzers plaatsen in een opname. Het hele bestand blijft dan wel bestaan, maar je kunt dan wel hele stukken van de opname overslaan. Scart en HDMI-ingangen op de tv kun je naast elkaar gebruiken, kies op de tv voor de bijpassende source. Vr.gr. egbert reindersGeantwoord op 4-5-2021 om 12:14

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Dag Egbert,

   dat is inderdaad een optie, maar zoals op een DVD recorder werken gaat het nooit. Dat kan gezien worden als een gemis, maar er staan weer andere dingen tegenover.

   @ Nique,

   op de Humax is het niet handig de scart naast de HDMI aansluiting te gebruiken. De Tv zal dan doorgaans kiezen voor scart en dat wil je natuurlijk niet als je een HD Tv hebt. Bij een DVD recorder kan het wel, en moet er vaak zelfs middels scart worden aangesloten, want het analoge signaal dat vanaf de Humax binnenkomt op de DVD recorder zal niet worden omgezet naar digitaal v.w.b. de uitgangen. Dus in bepaalde gevallen zal er via de HDMI uitgang op een DVD recorder, mits al aanwezig, geen signaal worden uitgestuurd.

   Ga je echter alleen nog afspelen met de DVD recorder en niets meer opnemen, kun je natuurlijk die hele uitleg van mij vergeten. Ik zag trouwens dat er recent een dame had geplaatst dat wat ik aangaf niet kan, omdat een DVD recorder nooit met een digitaal signaal kan omgaan, maar die mevrouw heeft kennelijk de uitleg en de berichten daarna niet goed gelezen. Maar het kan absoluut en word ook al jaren gedaan op deze manier, al is de DVD recorder nu wel flink op zijn retour.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 4-5-2021 om 22:40

   Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
 • Tijdens opnemen van een willekeurig programma is geen enkel ander programma te bekijken
  en ik krijg een foutmelding E48-32 dus alle aansluitingen en de signaaldetectie nagekeken.
  Tuner 1 : sterkte en kwaliteit is 100% , Tuner 2 sterkte en kwaliteit is 0 %.
  Praten we dan over een serieus defect of is 't iets wat zelf op te lossen is ?
  B.v.d. voor uw reactie Gesteld op 11-4-2021 om 16:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   E48-32 is een signaal/smartcard issue. Heb je de smartcard er al eens uitgehaald en de chip schoongemaakt?

   Voorts kan het nooit zo zijn dat de sterkte en kwaliteit beiden 100% zijn. De sterkte mag namelijk absoluut niet hoger zijn dan 90% en dat is al echt het maximale. Beter is deze nog onder de 80% te houden, en minimaal dient de sterkte op zo'n 30% te zitten. Maar ook de BER waarde is belangrijk. Deze dient altijd 0 te zijn en te blijven.

   Heb je eerder al problemen opgemerkt in de vorm van storingen, beeldfouten etc? Het komt wel voor dat tuner 2 issues gaat vertonen, maar dan zie je niet de foutmelding die je aangeeft, en doorgaans zal de tuner langzaam aan issues vertonen en niet ineens helemaal niets meer doen. Maar E48 is echt een signaal probleem en als de sterkte op tuner 1 echt 100% is, is er iets goed mis. Is er een signaalversterker aanwezig, of is de Humax direct aangesloten op de kabel? Kun je nog wat meer info geven en echt even goed alle waarden nazien?

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 13-4-2021 om 21:49

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Geachte Humax ondersteuning,
   Hierbij een reactie op uw antwoord d.d. 13-4. (de afgelopen dagen druk geëxperimenteerd)
   Ook ná fabrieks-reset en schijf-format bleef signaalsterkte van tuner 1 op 100% (kwaliteit 100% / BER = 0)
   Tuner 2 bleef op beide fronten angstvallig op 0% (wat ik ook deed)
   Kijken én tegelijk opnemen bleef onmogelijk.
   En ja , er hangt al jaren een signaal-versterker in de meterkast dus omdat ik vreesde dat tuner 2 defect was heb ik twee dingen gedaan te beginnen met het verwijderen van de signaalversterker.
   De signaalsterkte van tuner 1 liep terug naar een acceptabele waarde van 52% (kwaliteit bleef op 100%)
   Vervolgens een identiek tweedehands goedwerkende Humax aangeschaft en geïnstalleerd.
   Dan krijg je immers een aardige indicatie waar het probleem ligt. (let wel , een indicatie)
   En jawel , met de 'nieuwe Humax' functioneert alles nu gelukkig weer zoals 't hoort.
   Waarschijnlijk heeft Ziggo , door de jaren heen , de signaalsterkte opgevoerd om aan de toegenomen vraag in alle huishoudens te voldoen.
   Als daar dan ook nog ergens een signaalversterker tussen hangt kun je zaak aardig opblazen , lijkt me.
   Ik weet niet of dit een aardige conclusie is maar feit is dat mijn oorspronkelijke Humax waarschijnlijk een defecte tuner 2 heeft die ik waarschijnlijk laat repareren (voor reserve want je weet maar nooit)
   Wat kost zoiets eigenlijk.
   Anyway , bedankt voor je hints m.b.t. de signaalsterkte en de signaalversterker.
   M.v.g. Hans

   Geantwoord op 15-4-2021 om 21:30

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Beste Hans,

   dank voor je uitgebreide, en zeer duidelijke reactie. Feit is in ieder geval dat de signaalversterker er tussenuit moet. Het verbaast me dan ook eigenlijk dat je sowieso nog weergave had van de Humax. Een sterkte van 100% kan goed lijken, maar is dat absoluut niet. Ik ben recent verhuist, maar had op mijn oude adres de sterkte zelden boven de 50%, en het kwam wel voor dat er zo'n 5-6 apparaten waren aangesloten. En als deze in goede staat verkeerden werkten deze prima bij die waarde, maar bij tuner 2 lees je vaak een hogere waarde uit, als je dat via het menu doet. De 52% die je noemt is dus uitstekend. Maar de BER dient wel altijd 0 te zijn, en te blijven, en de kwaliteit mag niet onder de 100% komen.

   Wat een reparatie van de tuner betreft dien je uit te gaan van zo'n 60 euro. Indien de Humax zijn werk verder altijd nog goed deed, is dat deze zeker nog wel waard, al word daar ook wel anders over gedacht. Maar het is aan een ieder of deze een reparatie wil laten uitvoeren. Je hebt in ieder geval een zeer mooie test uitgevoerd en dat is dat is absoluut te waarderen, evenals je reactie, want deze blijven vaak uit.

   Succes met je keuze en veel kijkplezier gewenst.

   Mvg. Ondersteuning HumaxGeantwoord op 16-4-2021 om 00:22

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Na opgenomen programma's bekeken te hebben, wil ik proberen de programma's te verwijderen op de
  Humax-iHDR-5200C maar dat lukt niet.
  Hoe te handelen om die programma's WEL te verwijderen?
  Met vriendelijke groet
  Gesteld op 19-3-2021 om 15:19

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Bij het niet kunnen wissen kan het ook helpen weer even een klein stukje van de betreffende opname af te spelen.

   Maar ook kan het voorkomen dat wissen niet lukt, omdat er b.v. een uitgestelde opname loopt. Probeer het daarna nogmaals.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 25-3-2021 om 23:22

   Waardeer dit antwoord (7)Misbruik melden
 • Vandaag de Humax IhDR-5200 geformatteerd (is niet gelukt). Nu ben ik in de display de datum kwijt met het gevolg dat ik niet kan opnemen.
  Hoe moet ik verder handelen om de tijd in de display weer terug te krijgen ?
  met vriendelijke groet,
  Sjaak Gesteld op 8-3-2021 om 21:17

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Je moet, als je dat nog niet gedaan hebt, de Humax gedurendue enkele uren volledig spanningsloos maken, dus de stekker uit het stopcontact halen. Koppel wel eerst, voor de zekerheid, de eventuele externe harddisk los, als daar wat op staat.
   Dan aanzetten. Je moet hem dan opnieuw instellen.
   Deze procedure kan veel problemen oplossen.

   Groeten, Koos Geantwoord op 8-3-2021 om 22:48

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Heb je al een fabrieksreset uitgevoerd? Doorgaans werkt een uitgebreide reset het best.
   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand. let op! Hierbij dient ook de schijf te worden geformatteerd. Doe dit na de herinstallatie nogmaals. Dat betekent wel dat opnames en andere bestanden die er op staan verloren gaan.

   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 9-3-2021 om 02:52

   Waardeer dit antwoord (6)Misbruik melden
 • zender 50 en 51 ARD en ZDF zijn niet bereikbaar : melding E48-32 Gesteld op 7-2-2021 om 12:17

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • E48-32 staat voor een signaal of smartcard issue. Zorg dat de Humax voldoende signaal heeft, laat deze eens opnieuw de zenders zoeken, en haal eventueel de zenders opnieuw op. Uitgaande van Ziggo, kan dat via je 'mijn Ziggo'.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 5-3-2021 om 05:10

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Eergister bij iemand geweest waar deze zenders en 72 ( Arte) het niet deden. . Wat hielp was gewoon de stekker van de humax even van het stroom af. Was dus gewoon een hickup in de software. Draait weer perfect.Geantwoord op 5-3-2021 om 07:22

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Mijn humax 5200c toont sinds een aantal weken bij opstart de code e37-32, na een paar minuten wachten verdwijnt de code en werkt de humax weer als vanouds.

  Reeds uitgewisseld met een horizon-box, daar doet het probleem zich mee niet voor.

  Signaalsterkte 74%
  Signaalkwaliteit 100%
  BER 0

  Wat is hier aan de hand? Gesteld op 29-12-2020 om 10:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • HET NIET ALTIJD EEN ZENDER KUNNEN ONTVANGEN IS;
   1e Soms is er storing
   2e Er is een standaard abonnement of luxe .
   3e In ALLE gevallen; bel ziggo afd. Storing ; 09001884

   JdW Geantwoord op 29-12-2020 om 13:14

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • E37-32 is een smartcard fout, en staat los van de werking van de Humax. Nu is het al opgelost, maar wat de waarden betreft: deze zijn uitstekend. Voer echter de sterkte nooit te hoog op en houd deze absoluut onder de 90%. Zelf houd ik waarden aan van 30% tot 80%.

   Mvg.
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics.

   Iedereen een goede jaarwisseling gewenst en een goed 2021. Geantwoord op 29-12-2020 om 20:59

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • PS: je kan de smartcard ook zelf resetten in je 'mijn Ziggo'. Je kan daar kiezen voor het opnieuw 'zenders ophalen'. Mocht de smartcard onverhoopt niet meer werken en even niet opnieuw te activeren zijn, dan kun je de vrije zenders zien vanaf kanaal 925. Je kan Ziggo overigens ook bereiken met een vaste lijn op nummer 1200 (gratis).

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 29-12-2020 om 21:03

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Humax 5200 kan opeens geen zenders meer vinden? Lijkt verder alles bij de instellingen goed te doen.Terug naar fabrieksinstellingen hielp ook niet.
  (de aansluiting is ok, met andere Humax gaat alles prima)!
  Is dit een probleem van de tuner en zoja nr 1 of 2? Gesteld op 19-12-2020 om 19:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Geeft de HUmax ook niets meer aan bij de ontvangst? Het kan inderdaad een tuner issue zijn, maar vaak komt dat niet voor. Het zou dan om tuner 1 moeten gaan, en dat zien we dus niet vaak. Als tuner 2 defect raakt, wat iets vaker voorkomt, kun je de Humax nog gewoon gebruiken, met die verstande, dat je dan natuurlijk geen, of slecht gebruik kan maken van tuner 2. Deze zal dan (hevige) artefacten laten zien met een hoge BER waarde. Is de RF aansluiting nog wel in orde? Zit deze dus nog goed vast?

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 21-12-2020 om 23:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • RF oogt prima, zoals gezegd ook de kabel met het andere apparaat opnieuw gebruikt en die laat ook geen artifacten zien. Vandaar mijn vermoeden dat de 09A stuk is.
   Is er nog een andere mogelijkheid om die te testen? Beschikken jullie over zo'n tuner (FJE22H09A)?
   Geantwoord op 23-12-2020 om 16:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Plaats de Humax ook eens vlakbij het AOP met een korte, zeer goede coax kabel, zonder tussenkomst van wat dan ook. Dus haal ook de splitter eens van het AOP. Als de tuner defect is, reken dan op zo'n 60 euro reparatiekosten. Humax kan dit doen. Neem dan even contact op met de klantenservice: 085 5000401

   Ondersteuning HUmax/Quantis electronics. Geantwoord op 24-12-2020 om 22:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zal ik doen maar verwacht er niet veel van aangezien bjj het zender zoeken de kwaliteit als 100 wordt gerapporteerd bij een signaalsterkte van 95%!Geantwoord op 24-12-2020 om 23:25

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Waar vind ik de ID code(netwerknummer)?
  Groet Carly Gesteld op 15-12-2020 om 23:51

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Voor Ziggo is dat 5555 als je gebruik maakt van een (IRdeto)smartcard. Als je de Humax inzet voor alleen de vrije zenders is dit 4444. In oud UPC gebied kun je de HUmax alleen maar gebruiken voor de vrije zenders. Ziggo heeft dat nog steeds niet gelijk getrokken.

   Bij andere providers vind je de frequentie en ID code, ofwel netwerk ID/Netwerknummer op hun site.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 21-12-2020 om 23:36

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ja, sorry. Ik heb natuurlijk (voor mijn locatie 47400, 6875 en zowel 4444 als 5555 (met smartcard ) gebruikt. Zelfde (nul) resultaat!Geantwoord op 23-12-2020 om 16:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Streamen (via WiFi dongle) van video's vanaf de pc naar de Humax 5200C (en vandaar via HDMI naar de TV) lukt en hij speelt ze ook af.
  Bij foto's (jpg) lukt dit niet. Je ziet wel de folders waarin de diverse foto's staan, maar bij openen van de folder schiet hij weer terug naar de hoofdmap. Hetzelfde geldt overigens voor muziek folders.
  Hoe kan ik dit oplossen? Gesteld op 2-12-2020 om 15:34

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Even overlegd:

   Dat soms JPG en MP3 bestanden niet goed worden verwerkt is wel meer keer gemeld.

   De precieze oorzaak is niet bekend maar het vermoeden is dat de betreffende bestanden veel extra informatie bevatten waarmee de processor geen raad weet. Bijvoorbeeld was vroeger een mp3 bestand van een bepaald liedje ca. 3 Mb, tegenwoordig is dat voor een zelfde liedje zelfs 10 Mb.
   Daarnaast gaat het bij de Humax decoder om een PVR en dat is totaal iets anders dan een mediaspeler.

   Kortom: het oplossen van dit probleem is dus lang niet altijd mogelijk.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 7-12-2020 om 12:00

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Het TV signaal komt gewoonlijk via de coax ingang van de iHDR 5200C binnen. Hoe is bij TV via internet het TV signaal te importeren? Gesteld op 10-11-2020 om 09:21

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan niet. De Humax werkt alleen via coax. Maar het gegeven dat deze ook vaak op het Internet word aangesloten middels bv. de Humax dongel, of nog beter; bekabeld is omdat dit nodig is voor Interactieve Tv. Ook dan loopt echter de ontvangst via de coax, maar de opdrachten ervoor verlopen via het Internet. Ook kan op die manier de Humax in je netwerk worden opgenomen. Let op: Interactieve Tv is alleen mogelijk in oud Ziggo gebied, en dan ook alleen als er in de Humax een IRdeto smartcard is gebruikt.

   Ondersteuning HUmax/Quantis electronicsGeantwoord op 11-11-2020 om 22:49

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Opname-opdrachten verdwijnen spontaan. Heeft dit met instellingen te maken ? Gesteld op 9-11-2020 om 14:18

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat is waarschijnlijk een software issue. Voer even een fabrieksreset uit van de Humax. Opnames blijven daarbij bewaard, andere instellingen dien je opnieuw in te voeren/aan te passen.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 9-11-2020 om 23:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Het maakt niet uit wanneer ik de Humax aanzet maar klokslag 20.00 uur schakeld hij uit??? Gesteld op 4-10-2020 om 15:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • In de handleiding staat: "De ontvanger gaat automatisch over op stand-bymodus om stroom te besparen wanneer de gebruiker 3 uur lang geen actie heeft ondernomen". In de Instellingen kun je volgens mij dit uitschakelen. Zie pagina 58! Geantwoord op 4-10-2020 om 16:06

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info