Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 Naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • kan ik programmas opnemen en terugspoelen stilzetten Gesteld op 5-7-2019 om 23:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ja, dat kan. Je kan een programma kijken, een ander opnemen, en in sommige gevallen, afhankelijk van de streams waarin de zenders zich bevinden, 2 zenders opnemen en een 3e bekijken. Ook kun je 2 zenders opnemen en naar een eerder gemaakte opname kijken, en ook bij het live kijken kun je pauzeren, terug en later weer vooruit spoelen.

   Zie hierboven ook de handleiding, of neem wat vragen en antwoorden door. Daar staat zeker info voor je bij welke je kan gebruiken.

   Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-7-2019 om 23:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Op mijn tv zijn de Humax5200c, een video en een DVD-recorder aangesloten. Een externe harde schijf (WD 1TB) vandaag aangesloten op de Humax. Ik krijg alleen de Humaxbeelden op HDMI 2 en de extern harde schijf moet je formatteren op EXT 3? Hoe doe je dat en hoe kopieer ik de videobestanden van de Humax op de externe schijf? Is er een stap voor staplink waar ik kan zien wat ik op mijn tv scherm krijg te zien bij alle handelingen die ik moet verrichten om te kopiëren? Gesteld op 14-6-2019 om 15:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De Humax kan zelf de schijf formatteren naar Ext.3. Je kan het ook vooraf door de PC laten doen, maar dan zal de Humax het wederom uitvoeren.

   Hier vind je de stappen om de bestanden vanaf de interne- naar de externe schijf te verplaatsen (kopiëren). Opnemen op een externe schijf is niet mogelijk: Link

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 14-6-2019 om 19:31

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Altijd alle zenders kunnen ontvangen,op mijn Humax -5200.Nu komen wij 2 weken geleden terug van vakantie en kunnen opeens RTL 7 en RTL.Z niet meer ontvangen.Met de foutcode wordt geadviseerd om 1 minuut naar een andere zender te schakelen en dan zou het signaal terug komen.Dus niet! Als ik de TV terug zet naar analoog dan heb ik wel alle zenders,maar niet via de Humax.Weet iemand 'n oplossing?BVD Gesteld op 12-6-2019 om 15:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik zou even terug gaan naar instellingen en de zenders opnieuw zoeken. Als deze namelijk in de bandbreedte iets verschuiven ben je ze kwijt. Dit hebben we hier ook al een paar keer gehad. en op deze manier opgelost. Graag lees ik of het u heeft geholpen.
   Geantwoord op 12-6-2019 om 16:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Als het om een verstoring van het signaal gaat mis je doorgaans meer zenders ui dezelfde stream. Probeer dus eens wat al is geadviseerd en laat even weten of het daarmee is opgelost. Maar welke foutcode zie je? Is dat een E melding, geef dan eens aan welke, en verwijder ook eens de smartcard om deze schoon te maken.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 12-6-2019 om 17:34

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Het is me nog steeds niet gelukt om de 2 zenders erop te krijgen.Ik zal in het weekend mijn zoon nog eens vragen om er naar te kijken.De code E48/32 wordt aangegeven.Dat zou met de bekabeling te maken hebben,we hebben al 'n nieuwe HDMI kabel aangebracht.Ik heb vorige week contact gehad met Ziggo en die willen 'n monteur sturen,want het kan ook iets met de wijkkast zijn of de bekabeling buiten.Maar ik moet dan wel 50 euro voorrijkosten betalen,daar ben ik het niet mee eens als het blijkt dat het van buiten komt. Geantwoord op 14-6-2019 om 16:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • E32 is de smartcard. Ga even naar 'mijn Ziggo' en hal daar de zenders opnieuw op. E48 staat wel voor een signaal issue maar deze 2 zijn vaak aan elkaar gekoppeld. De HDMI kabel staat hier geheel los van. Het is raadzaam ook de waarden op de Humax zoal sterkte, kwaliteit en BER uit te lezen en de binnenshuisinstallatie goed na te zien. Haak ook alle kabels eens los en plug de stekkers opnieuw in. Is het AOP de boosdoener, valt dat onder Ziggo, evenals de buitenshuisbekabeling, en dan is het herstel dus gratis. Dat betekent dus ook geen voorrijkosten. Wellicht is dat verkeerd begrepen?

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics

   Geantwoord op 14-6-2019 om 19:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Is een smartcard issue. Haal deze er even uit en maak de chip schoon met een niet pluizende doek en herplaats de smartcard. Op hoeveel zenders gebeurt dit? En heb je de zenders al opnieuw opgehaald via 'mijn Ziggo'? Als je dat doet moet de smartcard uiteraard (weer) in de Humax zitten en aan staan. Heb je eventueel nog een andere smartcard? Als deze niet goed meer is, heb je een klein probleem, tenzij je deze pas hebt via Ziggo. Zij leveren nl. geen losse smartcards meer en activeren tevens geen elders gekochte meer. Je kan ze alleen nog huren i.c.m. een module of de Humax 5300c. Maar het is absoluut raadzaam de Humax eens rechtstreeks op het AOP aan te sluiten met een zeer goede kabel. Is de afstand van AOP naar Humax niet al te lang kun je bij Ziggo gratis een kabel krijgen. Bel daarvoor even de helpdesk.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 14-6-2019 om 23:40

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb een Humax i-HDR 5200C en wil de complete harde schijf kopiëren op een externe harde schijf. Ik heb een Intenso van 2 TB: Kan dit en hoe gaat dit in zijn werk? Bovendien begrijp ik dat dit apparaat niet meer gemaakt wordt, dus is het verstandig een ander apparaat aan te schaffen ( bij Ziggo) en zo ja welke? Gesteld op 10-6-2019 om 20:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag

   dit eerst maar even. Als de Humax je goed bevalt, kijk dan eens op marktplaats voor een 2e exemplaar. Daar vind je ze vaak voor zo'n 50 euro. Anders verval je bij Ziggo, mits in oud Ziggo gebied wondend, in een Humax 5300c, die k je zelf niet zou aanraden als je nu een 5200c hebt, de XL, voorheen Horizon, of wellicht straks de Next, maar dan moet ook het abonnement worden aangepast.


   Over het kopiëren naar de harde schijf heb ik op de Ziggo Community een topic aangemaakt. Kijk dus hier eens: Link

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics
   Geantwoord op 10-6-2019 om 20:25

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Werkt deze niet meer naar behoren en is dat de reden dat u de schijf wilt kopiëren? Zelf heb ik hier nu 3 5200C staan en dat is puur omdat ze niet meer geleverd worden en ze wel links en rechts te koop zijn, gebruikt, maar meest gewoon prima werkend.Geantwoord op 10-6-2019 om 20:27

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info