Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 Naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Beste Willem,
  Waar vind ik de opt+ functie op de universele afstandsbediening van Ziggo om een hoofdmap te verwijderen?
  Of gaat dit op een andere manier met de universele afstand bediening?

  Met vriendelijke groet, Sylvia

  Gesteld op 19-3-2018 om 11:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Sylvia,
   ik weet niet precies welke afstandsbediening je nu hebt gekregen, maar ik neem aan dat je deze ook via Ziggo hebt ontvangen? Zo ja, dan kan ik in ieder geval melden dat deze vaak niet geschikt is voor de Humax, daar bepaalde functies niet zijn te bereiken. Je dient dus eigenlijk de originele afstandsbediening te gebruiken welke oorspronkelijk bij de Humax 5200c is geleverd. Men geeft ook weleens een ander type uit, die van de 5300c, maar ook die is niet geschikt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 19-3-2018 om 12:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,
   Beankt voor je snelle reactie !
   Ik heb idd de afstandbediening van ziggo ontvangen. Maar daar heb ik dus eigelijk niets aan begrijp ik.
   Ik ga kijken of de originele afstandsbediening nog ergens te koop is.

   Fijne dag, SylviaGeantwoord op 19-3-2018 om 13:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Sylvia,

   graag gedaan. Bij Humax kun je uiteraard de originele nog wel vinden. Kijk maar even op de site: Link.

   Moet lukken daar.

   Fijne dag verder en veel succes.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 19-3-2018 om 13:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Sylvia,

   Bij bol.com staan de Humax afstandbedienninge toch wat gunstiger geprijsd.
   Ik hoop dat je er wat aan hebt.

   Mvg. Carl
   Geantwoord op 19-3-2018 om 15:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Carl,

   zijn dat wel de originele? Je ziet ze vaak wel goedkoper, maar er zijn veel klachten over de niet originele modellen. Maar goed, uiteraard laat ik de keuze aan Sylvia.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 19-3-2018 om 17:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,

   Zo ver als ik kan nagaan, zijn het wél de originele AB’s

   Ik hoop niet dat ik nu in overtreding ga, als ik je de LINK meestuur.
   Link
   via bol.com is de verkoop door 123ab

   Een fijne avond nog Willem !

   Vriendelijke groet,
   Carl
   Geantwoord op 20-3-2018 om 20:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste,
  Ik heb 2 Humax HD recorders staan nu is het probleem dat alle 2 de HD recorders reageren op één afstandsbediening, kan ik voor elke HD recorder één afstandsbediening programmeren ? Dus dat elke HD recorder zijn eigen afstandsbediening heeft ?
  Het betreft 1 HD recorder iDHR 5200 en een nieuwe HD recorder IHD-R5400C.

  Alvast bedankt voor uw reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Toon Deijkers.

  Gesteld op 5-3-2018 om 21:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Toon,

   Dit even vooraf: zorg sat alleen de decoder waarvan je de modus wil wijzigen reageert. Dek de ander af of zet deze even spanningsloos.

   Wat jij wilt kan: Druk op de 0 toets, houd deze ingedrukt, en druk meteen daarna op de OK toets en houd ook deze ingedrukt. Als je deze toetsen enige tijd samen ingedrukt houd zie je een kader in het beeld verschijnen met een tekst waarin je kan zien wat de modus is. Standaard is dat 1. Kies nu voor een andere modus door simpelweg op een cijfertoets te drukken, b.v. 2. De decoder zal nu alleen reageren op de eigen afstandsbediening en niet meer op de ander. Daar de afstandsbedieningen identiek zijn is het handig een stikkertje op een van de afstandsbedieningen te plakken met het type van de decoder.

   Succes.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-3-2018 om 21:50

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Beste Willem, nog even een vraag over de twee tuners: als ik naar een programma kijk en een ander programma opneem zijn dus de beide tuners actief. Als ik dan in het menu de signaaldetectie oproep constateer ik dat beide tuners niet dezelfde signaalsterkte hebben, b.v. de ene 50 en de andere 70. Aangezien ze het signaal via dezelfde coaxkabel krijgen zou dat geen verschil moeten maken. Is het dan misschien zo dat de zenders het verschil maken ? Dus dat b.v. Nederland 1 een andere signaalsterkte heeft dan SBS6 ? Of zijn er nog andere factoren ? Alvast bedankt voor je reactie. vr.gr. Egbert Reinders Gesteld op 1-3-2018 om 14:10

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,

   Niet altijd zijn beide tuners actief, want je hebt te maken met de zender streams. Maar dat even terzijde. Zijn beide tuners in gebruik, lees je bij tuner 2 een hogere sterkte uit dan bij tuner 1. Dat is normaal en zie je altijd als je gewoon via het menu werkt. Via het verborgen menu is dat anders en zie je nagenoeg dezelfde waarden. Maar deze kunnen wel wat fluctueren. Maar als alles goed werkt hoef je jezelf hier geen zorgen om te maken. Zolang die waarden niet onder de 30%, mag zelfs nog wat lager zijn, komen, is er niets aan de hand. Volstrekt normaal dus.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-3-2018 om 15:00

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Hallo Willem, hierbij de volgende vraag: stel ik neem een programma op, b.v. RTL4 en hierbij wordt tuner1 gebruikt. Daarnaast kijk ik gelijktijdig naar NPO1 en hier wordt dan tuner2 gebruikt. Wanneer ik na dan na enige tijd de opname van RTL4 beëindig en ik blijf gewoon door kijken naar NPO1, wordt dan van tuner gewisseld of blijft deze gewoon via tuner2 gaan ? Met andere woorden, ik kijk naar 1 programma, maar tuner1 wordt daarbij niet gebruikt omdat dat programma als tweede is ingeschakeld. Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is. vr.gr. Egbert Reinders Gesteld op 22-2-2018 om 00:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Egbert,

   er word niet van tuner gewisseld, want dat zou je dan zien in de weergave. Maar het kan ook zo zijn dat alleen tuner 1 in werking is, terwijl je naar 1 zender kijkt, en een andere opneemt. Dat gebeurt als die zenders zich beiden in dezelfde stream bevinden. Of anders gezegd, dezelfde frequentie hebben. Je kan in die gevallen dus nog een zender opnemen, maar dan komt tuner 2 bij.

   Als je 2 zenders tegelijk opneemt en op de OK knop drukt, zie je alle zenders langskomen en dan geld dit: degenen die in het wit zijn, zijn nog te bekijken, degene in het grijs niet.

   Is het zo wat duidelijk voor je?

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 22-2-2018 om 13:49

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Goedemiddag :)
  Ik heb nu nog analoge tv van Ziggo, fUPC gebied. Ik krijg wel digitaal doorgestuurd. Nu heb ik 2 humaxen, de 5200c, waar ik programma's mee opneem. Gaat helemaal goed trouwens. Nu wil ik eerdaags misschien over naar een pakket waar de mediabox XL bij in zit. Kan ik de humaxen dan ook blijven gebruiken om op te nemen? Dus niet voor interactief, dat gebruik ik nu ook niet. Alvast bedankt voor de moeite :) Mvg. Jolanda Gesteld op 28-1-2018 om 15:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Ja dat kan. Je dient ze dan alleen apart aan te sluiten en niet door te lussen op de apparaten. Je kan ze dan zo blijven gebruiken als je nu ook al doet. De interactieve funcrie van de Humax kun je in oud UPC gebied ook niet gebruiken, dus dat valt sowieso af. En voor de XL is retour geschikt materiaal nodig, dus dat is even iets om rekening mee te houden. Maarckrijg je de XL heb je ook recht opbeen installatie monteur.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 28-1-2018 om 18:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: Overigens werken ook de Humax apparaten met een digitaal signaal, dus analoog is ook hier niet echt aan de orde. Je gebruikt dus al het digitale signaal. maar in oud UPC gebied kun je met de Humax alleen de free to air zenders ontvangen. Met de XL ontvang je alle zenders welke in je pakket zitten, omdat deze werken met een (niet fysieke) smartcard.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 29-1-2018 om 11:00

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Thnx voor de info, de zenders zijn voor nu goed genoeg, de rest kan ik dan met de XL opnemen. Ik heb hem trouwens wel door gelust zitten via coax en een splitter van de tv naar de humaxen en dan allemaal apart op hdmi, is het dan handiger om dan aparte spliters te gebuiken?Geantwoord op 29-1-2018 om 12:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Als je de Xl krijgt kun je niet meer doorlussen. De XL heeft n.l. retour geschikt materiaal nodig en dat werkt niet als je b.v. de RF uitgang van de Humax gebruikt.

   Het best kun je in de meterkast, of daar waar het de huisaansluiting van Ziggo zit (AOP) een zeer goede retour geschikte verdeler plaatsen, of een signaalversterker van waaruit je naar de verschillende apparaten gaat. Daarom dus ook mijn eerdere advies beroep te doen op een gratis installatie monteur. De XL werkt n.l. wezenlijk anders als een Humax, en bij een foute installatie kun je nogal in de problemen komen. En het kan ook best zijn dat men het AOP dient te vervangen, omdat ook die niet retour geschikt is. En als dat speelt kan je de XL al niet aanmelden en zal deze dus niet gaan werken. Dat is dus heel anders geregeld als met de Humax, die zonder aanmelden bijna overal kan worden ingezet.

   Het is dus echt van belang dat de installatie vanaf het beginpunt goed word opgebouwd.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 29-1-2018 om 15:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kan ik netflix kijken bij ziggo met de humax irdh 5200c? Gesteld op 17-1-2018 om 18:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Nee, dat is niet mogelijk. Wil je naast de 5200 een aantal andere mogelijkheden, kijk dan eens of de Humax TV+ H3 wat voor je is: Link en Link

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 17-1-2018 om 19:18

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden


 • Kan de opgenomen programma's niet meer wissen.
  Druk op het programma wissen, dan verschijnt rechtsboven wissen maar na 3-4seconde stopt hij en staat het programma er nog.
  Bij iemand bekent wat de oorzaak kan zijn Gesteld op 27-12-2017 om 15:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • dag,

   dit staat al ergens op dit onderwerp, maar hier is het nogmaals. Daar kun je vast wel wat mee. Het niet goed kunnen wissen kan verschillende oorzaken hebben.

   ik kom nogal eens berichten en vragen tegen waarin men aangeeft problemen te hebben met het wissen van programma's bij de PVR's (decoders met harde schijf, zowel intern als extern) van Humax.

   Daarom hier wat tips:

   -Het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren. Breng dan wel vooraf de opnames welke je wilt bewaren in veiligheid, daar deze hiermee verloren gaan. Let op: de gehele schijf wordt hierbij gewist. Heb je daar dus ook nog wat anders op staan, zoals foto's e.d. houdt daar dan rekening mee. Dit kan dus ook helpen issues te voorkomen bij het pauzeren/gebruik van time shift. Ook hiervoor is een deel van de schijf gereserveerd.

   -Voorts heb ik gemerkt dat je het best één programma tegelijk kan wissen en dat zo lang moet afwachten tot deze geheel is gewist, alvorens je een volgende wist. Bij kleine bestanden kun je er wel wat meer tegelijk wissen.

   -Wat ik zelf ook heb ervaren is, dat het beter gaat als je bij het wissen Media nog niet verlaat, en dat pas doet als het/de gewenste programma(s) is/zijn gewist. Waar dit aan ligt ben ik nog aan het uitzoeken, maar ik werk altijd zo, en heb zelden tot nooit dat er iets misgaat bij het wissen.

   -Kun je de opname(s) niet wissen? Speel dan een stukje van de opname(s) af voordat je gaat wissen, of wis eerst een andere bestand dat je wilt verwijderen.

   -In sommige gevallen is de optie 'wissen' niet beschikbaar. Dit komt b.v. voor als de opname nog loopt.

   -Blijft het wissen voortduren, verlaat dan gewoon Media en keer daar later naar terug. Blijft de decoder ook dan wissen, dan kun je het apparaat na het stand-by zetten eventueel even geheel spanningsloos zetten, of een fabrieksreset uitvoeren zonder de harde schijf te formatteren.

   -Soms wil het niet lukken een bestand te wissen. Laat dit dan in eerste instantie staan, en wis een ander bestand dat je kwijt wilt, en probeer daarna het andere bestand te wissen. Wil het wissen daarna ook niet, en ook niet nadat er een stukje is afgespeeld, of andere stappen zijn genomen, schakel dan het apparaat in stand-by, en haal enige tijd de spanning er geheel af. Keert dit regelmatig terug, voer dan een fabrieksreset uit, al dan niet met het samengaan van het formatteren van de harde schijf.

   Ik hoor ook regelmatig dat men vind dat het wissen vrij lang duurt, maar dit komt omdat alles wordt geheel wordt gewist, dus ook de ondersteunende bestanden. De opname is dan dus echt geheel van de schijf verdwenen en dat vergt wat meer tijd.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-12-2017 om 15:38

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Bij mij wist hij soms ook de programma’s niet meer. Ik haal de humax dan 10 minuten van het stroom en dan kan ik mijn programma’s weer gewoon wissen.

   Groetjes HellenGeantwoord op 27-12-2017 om 18:01

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Hellen,

   Dat noemde ik ook in de tekst hierboven, maar er zijn situaties waarin het issue steeds terugkeert en dan is het raadzaam het breder aan te pakken, zoals ook is in dat schrijven is opgenomen. Maar uiteraard dank voor je bijdrage.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 27-12-2017 om 18:21

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Hoelang duurt formatteren bij de humax ihdr-5200c? Gesteld op 26-12-2017 om 14:49

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan wel enige tijd in beslag nemen. een 5 tot 10tal minuten kan het wel duren. Het wissen van een programma gaat ook niet heel vlot, daar de Humax alles verwijdert/wist. Ook de ondersteunende bestanden. Maar vanwaar de vraag? Gaat er hier iets mis in jou geval?

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 26-12-2017 om 21:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • De Humax kan op de harde schijf geen video maar wel muziek en foto's openen. Bij opstarten staat in beeld "om video te gebruiken moet de schijf geformatteerd worden". Indien je dit doet blijft er verwerken in beeld staan. Na een half uur afgezet.Geantwoord op 27-12-2017 om 10:00

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het is dan raadzaam het apparaat eerst even 20 minuten spanningsloos te zetten, en na het inschakelen direct ene fabrieksreset uit te voeren waarbij je de schijf formatteert.

   Maar houd er dan wel rekening mee dat alle bestanden op de schijf verloren gaan. Sla deze dus eerst elders op indien je ze wilt bewaren.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 27-12-2017 om 15:43

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • PS; ik heb net nog een uitgebreid verhaal geplaatst, over het wissen, wat overigens al op de site staat, maar waar je vast wat mee kan. Dat kan veel issues voorkomen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 27-12-2017 om 15:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • opname wordt niet of slechts gedeeltelijk opgenomen Gesteld op 16-12-2017 om 10:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Voer eens een reset uit van de Humax PVR. Het best is dan een uitgebreide reset en dat werkt zo:

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand. let op! Hierbij dient ook de schijf te worden geformatteerd. Doe dit na de herinstallatie nogmaals. Dat betekent wel dat opnames en andere bestanden die er op staan verloren gaan.

   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

   Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 16-12-2017 om 21:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hallo Willem
  Als ik op Humax IHDR Kijk op RTL 7 en wil Darten kijken dan zie ik geen ondertiteling terwijl dat op de tv bij Rtl 7 ANALOOG wel zo is
  wat kan ik hier instellen (veranderen)
  groet Jan Gesteld op 26-11-2017 om 18:12

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Jan,

   Dan gaat er elders iets mis. Wellicht kun je gebruik maken van Teletekst pagina 888 of kiezen voor ondertiteling via doven en slechthorenden, maar dat zou niet nodig moeten zijn.

   Wellicht is het dus ook raadzaam dit even te melden/aan te geven bij je provider. Als dit Ziggo is kan ik je melden dat het de laatste tijd vaker misgaat met de ondertiteling.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 26-11-2017 om 19:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem na enig speurwerk ben ik er achter gekomen dat per vergissing rechts onder op de afstandsbediening het knopje WIDE verkeerd ingesteld stond
   bedankt voor de snelle reactie
   groet janGeantwoord op 27-11-2017 om 10:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Jan,

   De toets 'Wide' kan het niet zijn geweest, qant dat is voor het schakelen tussen beeldformaten. Nu kan het wel zo zijn dat daardoor, bij de stand 'Zoom' de ondertitels wegvallen, maar dan ziet het beeld er ook niet al te fraai uit. Ik denk dus dat dat heeft gespeeld... Kan kloppen denk ik...

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-11-2017 om 17:12

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Dag Ben,

   Hoezo het meest logisch? Je zou dan n.l. verwachten dat je dit fenomeen bij andere zenders ook ziet. Daarnaast vat het nogal op, dus in eerste instantie heb ik het niet gelinkt aan de beeldinstelling. En zeker nu het nogal eens mis gaat met ondertitels dacht ik daar in eerste instantie aan.

   Ik vind het dus niet zo logisch, maar ben natuurlijk wel blij dat het opgelost is.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 28-11-2017 om 18:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn TV met Humax iHDR 5200C gaat na ~50 minuten steeds op stilstaand beeld en schakelt na 10 seconden op zwart beeld. De Humax lijkt "vast" te staan. Kan hem niet overschakelen of uitschakelen. Na uitzetten start hij weer op om gedurende ~50 minuten goed te functioneren. Ter info: Ziggo abonnement. Zeer onaangenaam bij het TV kijken. Gesteld op 7-11-2017 om 20:58

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Voer eens een reset uit van de Humax PVR. Het best is dan een uitgebreide reset en dat werkt zo:

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

   Ik lees graag de afloop.
   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis Geantwoord op 7-11-2017 om 21:06

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Hallo Willem,

   Ik had de reset al 2x uitgevoerd en dat hielp niet. Teneinde raad kwam ik deze site uit en heb ik de vraag opnieuw gesteld en.........wat blijkt......: "De wonderen zijn de wereld nog niet uit!"
   Ik heb jouw advies voor de uitgebreide reset precies gevolgd en de beschreven problemen zijn volledig opgelost, alsmede ook andere problemen, zoals toegang tot "Ziggo on Demand", die ik hiermee niet had gelinkt. Super bedankt voor de hulp. Geantwoord op 11-11-2017 om 20:46

   Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
  • Sorry voor de late reactie, maar hartelijk dank voor de respons. Fijn dat het voor elkaar is. Vaak kun je prima zelf issues oplossen, maar je moet even de stappen weten natuurlijk. En door jaren ervaring en testen ben ik inmiddels wel aardig op het goede spoor gekomen. Veel kijkplezier maar weer. Mvg Willem Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-11-2017 om 18:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem ik heb gisteren een humax lhdr 5200c gekocht maar asl hij een paar uur aan staat krijg ik een melding de tv gaat over een halve minuut uit dan moet ik opoke drukken maar dat gaat niet ik vind dat verveeld hoe kan ik dat oplossen
  Groeten piet Gesteld op 5-11-2017 om 08:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Piet,

   dat komt omdat deze standaard 2 energiespaarstanden ondersteund. Deze staan dus bij aankoop ingeschakeld, maar kunnen desgewenst ook worden uitgezet. Dat werkt zo:

   -ga naar menu
   -instellingen
   -systeem
   -energiebeheer
   -Hier zie je 'energiebesparing in stand-by' (aan) en 'automatisch uitschakelen' (aan).
   Zet het automatisch uitschakelen nu op uit en je issue is verholpen. Schakel uiteraard de decoder wel stand-by als je deze niet gebruikt. Schakel je energiebesparing in stand-by uit, dan zal de Humax veel vlotter opstarten, maar in stand-by nagenoeg evenveel stroom verbruiken als in werking.

   Ga je voor besparing zou ik deze optie uit laten staan. Maar die keuze is aan jezelf.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-11-2017 om 20:40

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem, ik heb al een paar jaar een Humax IHDR 5200C in mijn bezit en deze heeft het prima gedaan.
  Sinds enige tijd heb ik bij het aanzetten van de recorder en probleem . Ik moet nu de afstandsbediening tweemaal indrukken voor het apparaat aan gaat. ik heb de baterijen al vervangen echter dit heeft het probleem niet opgelost. Is dit een bekend probleem?? Gesteld op 2-11-2017 om 13:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste,

   dat kan aan de afstandsbediening liggen, maar ook aan de Humax PVR zelf. het is raadzaam eerst eens dit te proberen:

   Verwijder de batterijen uit de afstandsbediening en laat deze er minstens 2 uur uit. Druk na deze 2 uur, zonder batterijen! wat willekeurige toetsen in op de afstandsbediening en herplaats de batterijen. Mijn advies is het gebruik van Duracell batterijen daar deze de juiste spanning lang vasthouden en dus niet al na en tijdje last hebben van een kleinere spanningsafgifte.

   Gebruik liefst geen oplaadbare types. Deze zijn vaak maar 1,2 volt, tegen 1,5 bij de 'normale' types, en bij het ouder worden vaak last hebben van langzaam ingaand spanningsverlies.

   Werkt dit niet, voer dan eens een reset uit van de Humax PVR zelf. Het best is dan een uitgebreide reset en dat werkt zo:

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

   Ik lees graag de afloop.
   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis Geantwoord op 2-11-2017 om 14:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste WiIlem, ik heb een paar dagen geleden de afstandsbediening gereset dit maakte geen verschil.ndaarna heb ik de 5200 gereset en de dagen er na gaf hij bij het opstarten de melding rA wn een cijfer met een sterretje etc. Vanmorgen startte hij op en ging direct naar de zender. Ik hou hem in de komende dagen in de gaten, en ik zal je hierover op de hoogte houden.Geantwoord op 8-11-2017 om 08:50

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag.

   Die melding kan kloppen. Bij het terug stellen staan n.l. beide energiebesparende functies weer aan. Daardoor verbruikt de Humax bijna geen stroom in stand-by maar start deze lanzamer op. Ook zal de Humax na enkele uren in stand-by gaan, mits deze niet word bediend.

   Neem je toevallig op, dan zal de Humax meteen beeld laten zien bij inschakelen, daar deze dan al grootdeels werkt.

   Beide opties kun je desgewenst uitschakelen, maar hou dan dus wel rekening met een hoger stand-by verbruik, bijna gelijk aan het verbruik bij gebruik.

   Het werkt zo:

   Ga naar menu
   Instellingen
   Systeem
   Energiebeheer
   Je kan dan de energiebesparing en stand-by uizetten, evenals het automatisch uitschakelen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-11-2017 om 11:18

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik krijg i.p.v. televisiezenders, radio 1, wat moet ik er aan doen op televisie te ontvangen? Gesteld op 13-10-2017 om 18:42

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dan is de Humax simpelweg ingesteld op radio. Met de TV/Radio toets (onder de P, programma toets) kun je de de pvr omschakelen naar Tv.

   Lees ook de handleiding en de reacties hier al gegeven ook eens door. Er is al veel info verschaft.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 13-10-2017 om 19:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik ben in het bezit van humax 5200c heb op twee verschillende kanalen opgenomen kan nu niet meer wisselen naar ander kanaal wat kan ik doen? Gesteld op 11-10-2017 om 22:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan kloppen en is dus geen defect o.i.d. De Humax heeft n.l. 2 tuners en dus kun je altijd 1 zender opnemen en een ander bekijken.

   In een aantal gevallen, afhankelijk van de indeling van de zender streams, kun je echter 2 zenders opnemen en een 3e bekijken.

   Neem je 2 zenders tegelijk op, druk dan eens op de OK toets. Alle zenders in wit aangegeven zijn nog te bekijken. Die in grijs niet. Zo kun je dus zien wat de mogelijkheden zijn.

   Voorts kun je altijd 2 zenders opnemen en een eerdere opname bekijken, of in ieder geval 1 zender opnemen en gebruik maken van ITV/VOD.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 11-10-2017 om 22:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Dag Willem ,
  Ik heb dus geen vraag ,maar kwam deze site toevallig tegen ,en dacht even om onze zeer gewaardeerde Willem voor zijn nooit aflatende inzet voor iedereen , even te groeten en nogmaals mijn dank te uiten voor de antwoorden die je mij en vele anderen gegeven hebt .
  Mijn Humax 5200c werkt nog steeds naar behoren .( na 3 Jaar )
  Willem bedankt, en ik hoop dat het met je gezondheid goed mag gaan .
  m.v.g.
  Henk Gesteld op 2-10-2017 om 10:42

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste Henk,

   dank voor je bericht. Wat een leuk gebaar. Zo kan het gelukkig ook nog. Fijn te zien dat de Humax nog steeds naar wens functioneert, en wat de hulp betreft: graag gedaan. Met de gezondheid gaat het helaas niet zo goed, maar ik probeer de schouders eronder te houden.

   Jij ook alle goeds gewenst en nogmaals hartelijk dank voor je bericht!

   Mvg. Willem
   ondersteuning Humax Geantwoord op 3-10-2017 om 20:47

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • ik heb onlangs opnieuw zenders geinstaleerd omdat deze eruit waren maar nu gaat i automatich uit als hij op een zender blijft staan
  Gesteld op 15-9-2017 om 12:57

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag

   Dat klopt. Dat is de standaard energiebesparing waarbij de Humax 'denkt' niet meer te worden gebruikt als deze een paar uur niet wordt bediend. Ook zal de decoder trager opstarten, maar in stand-by wel minder stroom gaan gebruiken.

   Beide opties kun je wijzigen. Dat werkt zo:

   Menu
   Instellingen
   Systeem
   Energiebeheer
   Kies bij energiebeheer: automatisch uitschakelen uit
   Kies eventueel bij energiebeheer: energiebesparing in stand-by uit.

   Let op: kies je deze laatste optie gaat het stand-verbruik omhoog. Bijna gelijk aan het normale verbruik. Kies je hiervoor isvhet raadzaam soms even de spanning geheel van het apparaat te halen en 'fris' op te starten.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 15-9-2017 om 18:12

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Goedemiddag,
  Ik heb zojuist de Humax iHDR 5200 C aangeschaft ter vervanging van mijn dvd/harddiscrecorder. Voor aanschaf nagevraagd of deze ook voor analoge tv te gebruiken is en dat werd bevestigd. Ik heb de kabel aangesloten op cable in, maar wat ik ook probeer, ik krijg geen zenders. Wat doe ik fout? Ik sta inmiddels al 20 minuten bij Humax in de wacht, dus de hoop dat ik daar iemand aan de lijn krijg is inmiddels niet groot meer.
  Met vriendelijke groet,
  Angelina Gesteld op 13-9-2017 om 13:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag

   De Humax is uiteraard gemaakt voor een digitaal signaal. Niet voor analoog. Nu weet ik niet welke provider je hebt, maar het lijkt me erg sterk dat je alleen maar analoge zenders ontvangt. Je ontvangt daarnaast eigenlijk altijd ook nog een aantal digitale.

   Kun je, als je nog niet verder bent geholpen door Humax, aangeven welke provider je hebt en wat info geven? Ik vraag me n.l. af of de decoder wel op de juiste manier is geïnstalleerd.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 13-9-2017 om 19:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dankjewel Willem,
   Ik heb een vriendelijke dame van Humax aan de lijn gehad, die mij vertelde dat ik zgn."vrije zenders" zou moeten kunnen ontvangen. Helaas was de signaalsterkte slechts 10% en kon zij mij niet verder helpen. Inmiddels heb ik het apparaat beneden geïnstalleerd en is de signaalsterkte 50%, wat volgens bovengenoemde mevrouw voldoende zou moeten zijn. Er worden nu wel zenders gevonden op het apparaat, maar ik krijg deze niet op de tv te zien. Er wordt wel aangegeven zowel op de Humax als op mijn tv welke zender er geselecteerd is, maar geen beeld. Mijn provider is Ziggo (voorheen UPC), ik heb de hdmi-kabel gebruikt om de beide apparaten te verbinden en de antenne-coax gaat van de Ziggo-aansluiting naar "cable in". Ben ik dan nog iets vergeten?
   Met vriendelijke groet,

   AngelinaGeantwoord op 13-9-2017 om 19:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Angelina

   Dat is een heel lieve vrouw inderdaad. We zijn bijna collega's dus we kennen elkaar inmiddels wel.

   Ik pak zo even de pc erbij en zal je dan even verder helpen. In fUPC, ofwel oud UPC gebied dien je in ieder geval inderdaad de vrije zenders te kunnen ontvangen. Maar ondanks dat ook dat gebied nu onder Ziggo valt zijn er nog een aantal verschillen. Zo kun je in fUPC gebied geen gebruik maken van een smartcard van Ziggo, welke je infZiggo gebied overigens alleen nog kan huren i.c.m. een CI module of Humax 5300c. Alles is, ondanks de naam, dus nog niet hetzelfde.

   Word zo vervolgd...

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 13-9-2017 om 19:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Update: Ik heb het netwerk-id veranderd en nu heb ik NPO 1,2,3 en 2 Ziggokanalen. Bij de andere kanalen krijg ik de mededeling dat de smartcard niet werkt. Logisch, want die heb ik dus niet. Houdt dit in dat ik er niet meer op kan krijgen? Dan is het aantal wel heel summier.....Geantwoord op 13-9-2017 om 20:05

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Angelina,

   buiten de coaxkabel en de HDMI kabel heb je niets nodig. Of je moet de decoder ook willen opnemen in je netwerk. Dan dient deze ook nog te worden aangesloten op het netwerk. Maar dat nu maar even terzijde. In fZiggo gebied kun je, na het aansluiten op het Internet ook gebruik maken van Interactieve Tv, maar dat is in fUPC gebied niet mogelijk.

   Nu even e.e.a. over het instellen van de Humax op het UPC netwerk. Een sterkte van 50% is ruim voldoende, mits de kwaliteit altijd 100% is en de BER 0 blijft. Maar de 10% is veel te laag. maar bij een analoog signaal, wat je nodig had voor de DVD recorder, worden er ook veel minder eisen gesteld aan de installatie (kabels etc.) Het kan dus best zijn dat er e.e.a. vervangen dient te worden. Het AOP, de huisaansluiting van Ziggo, zal men, indien nodig, kosteloos vervangen. Tevens kun je van Ziggo gratis een zeer goede coaxkabel ontvangen, mits niet te lang.

   Voor het fUPC gebied heb je echter andere gegevens nodig als in fZiggo gebied. En dan is het even afhankelijk van je woonplaats, hoe exact in te stellen.

   het eenvoudigst is het hier Link even te kijken. Daar zie je de handelingen, en de juiste gegevens voor jou gebied. Het best kun je vooraf even een fabrieksreset uitvoeren van de Humax en dan installeren met de juiste gegevens. Je weet dan zeker dat het allemaal goed gaat.

   Nog even wat anders:

   Je dient op de Tv vaak zelf de juiste HDMI ingang te kiezen.
   Bij een Full-HD Tv stel je de Humax in op 1080I. Dat kan tijdens het installeren, of later via de V-Format toets, onderaan de afstandsbediening.

   Is er nog iets lees ik het wel, maar ik denk dat het je in eerste instantie zo wel lukt de beschikbare zenders op te slaan.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 13-9-2017 om 21:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb ook zitten zoeken voor de ontvangst met de humax 5200c in oud UPC gebied wat nu Ziggo is geworden.
   Met googelen kwam ik het te weten.
   Het zit hem in de frequentie en netwerk en symbool waarde in oud UPC gebied.
   Tik op de computer de volgende zoek woorden( Humax 5200c geschikt voor UPC ) en Viola daar staat alles uitgelegd.
   Succes
   Gr Arie
   Geantwoord op 13-9-2017 om 21:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Arie

   Daar verwijst de link welke ik heb geplaatst dan ook naartoe...

   In de meeste gevallen zal dit dan ook werken. In bepaalde situaties dien je gebruik te maken van het verborgen menu, maar doorgaans is dat niet nodig.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 13-9-2017 om 22:01

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem, inderdaad ik was even te snel had het nog niet gelezen met je link.
   Indertijd heb ik ook het verborgen menu niet hoeven te gebruiken van Ziggo.
   ( menu- instellingen-systeem-systeem formatteren druk dan op .... ) nr 7412359 ( let op ) in mijn geval Regio Rotterdam.
   Gr ArieGeantwoord op 14-9-2017 om 08:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Arie,

   dit "systeem formatteren druk dan op .... )" klopt niet helemaal. Het formatteren is hierbij natuurlijk niet aan de orde/van belang. Overigens is er niet alleen deze code, maar ook nog een kleurcode. Echter is dat hier niet van belang, en noem ik dat dus expres even niet, om het niet moeilijker te maken dan het is. Het gaat er nu om dat Angelina wordt geholpen en zij straks kan kijken via de 5200.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 14-9-2017 om 21:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,

   Ik ben gisteren niet thuis geweest, maar vandaag weer dapper aan de slag gegaan ;-)
   Helaas kreeg ik met de bovengenoemde instellingen (Frequentie/ID/Symboolwaarde) nog steeds alleen maar NPO 123, Ziggo en een Belgische zender. Ik heb daarna Ziggo gebeld en alhoewel de medewerker eerst mededeelde dat het niet mogelijk was, ging hij toch verder zoeken en kwam met een Netwerk-id dat voor mijn postcodegebied zouden moeten werken en... jawel; ik krijg nu alle zenders door via de Humax en kan deze ook opnemen. Super!! De code die ik doorkreeg staat niet vermeld in het bovengenoemde lijstje, dus die is dan misschien niet helemaal compleet of ik heb het niet goed begrepen.
   Ik wil je graag bedanken voor alle hulp en ik wens je een fijn weekend!
   Met vriendelijke groet,

   AngelinaGeantwoord op 15-9-2017 om 13:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hallo
  ik heb een humax 5200c
  als ik een progamma opneem dan kan ik geen andere zenders meer bekijken wat kan het probleem zijn Gesteld op 10-9-2017 om 10:31

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De 5200 heeft 2 tuners. Je moet dus altijd 1 zender kunnen opnemen, en een ander kunnen bekijken. In een aantal gevallen kun je zelfs 2 programma's opnemen en een 3e bekijken. Dat heeft te maken met de zender streams.

   Is eerst genoemde al niet meer mogelijk kan er een tuner defect zijn, maar zodanig dat deze in het geheel niets meer doet komt maar weinig voor.

   Probeer dus eerst een fabrieksreset van de decoder, maar haal dan eerst een 10tal minuten de spanning geheel van het apparaat.

   Ik ben benieuwd naar de afloop.

   Mvg. Willem Geantwoord op 10-9-2017 om 17:41

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Als 1 zender kijken en een ander opnemen al niet lukt is onderzoek nodig. De 5200 zal dan even richting Humax moeten. Is het een tuner is dat doorgaans prima te herstellen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-9-2017 om 18:29

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Hallo Willem,
  We konden het volume altijd regelen met onze Humax afstandsbediening. Sinds kort kan dit niet meer en moeten wij hier onze tv afstandsbediening voor gebruiken. Hoe kunnen we dit weer terug zetten op de Humax afstandsbediening? Heb al van alles geprobeerd en de handleiding en onderstaande vragen bekeken, maar kan het juiste antwoord niet vinden.
  groeten, Francis Gesteld op 7-8-2017 om 11:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Francis.

   Bedoel je hiermee het volume op de Humax zelf of die van de Tv?

   Ik zal beide noemen: Het volume (ik spreek liever over uitgangssterkte) op de Humax is regelbaar met, uiteraard, de afstandsbediening van de Humax. Echter kan dat in alle gevallen alleen als de decoder staat ingesteld op stereo. Staat deze ingesteld op Dolby Digital (5.1) ingesteld via het menu, is het volume via de optische uitgang doorgaans niet meer regelbaar en bij HDMI is dat in bepaalde gevallen. Daarom raad ik ook aan het volume op de decoder zelf op volledig in te stellen en het volume dan verder te regelen via TV of versterker/receiver etc. A zal men, als men het geluid alleen via de Tv zelf laat lopen, de Humax nooit instellen op Dolby Digital. Voor het bedienen van de Humax dient de PVR toets op te lichten of even ingedrukt te worden.

   Voor het Tv volume, dient, zoals je weet, de Tv toets te worden ingedrukt, of dient deze op te lichten bij de bediening, nadat, in dat geval eerst de juiste code voor de Tv is ingegeven. Werkt dit niet meer, heeft dat vaak te maken met de aanschaf van ene andere/ander merk Tv, of er is, meer zeldzaam, iets misgegaan met de code welke was ingegeven. Hierbij ga ik er even vanuit dat de Tv toets nog wel oplicht.

   Om de juiste code weer in te voeren kun je gebruik maken van de codes, welke je achterin de handleiding van de Humax hierboven kan vinden. Daarbij staat in een van de pagina's ook aangegeven hoe te werk te gaan, maar dat is op zich erg eenvoudig. Hier even in het kort:

   -schakel de Tv in
   -druk eenmaal kort op de Tv toets
   -houd daarna de Tv toets zolang ingedrukt, totdat deze blijft oplichten
   -voer nu de 3 cijfers van de code van je Tv in (hier kunnen meerdere opties voor zijn)
   -bij elk cijfer zal de Tv toets even knipperen
   -na het 3e cijfer druk je op de OKE toets
   -Kijk nu of de Tv reageert. Zo niet, probeer ene andere code

   Let op: soms zie je 4 cijferige codes langskomen, ooit gebruikt voor de eerste versie van de Humax 5050c. Is dat een keer het geval, laat dan het eerste cijfer vervallen. De 5200 werkt altijd met 3 cijfers.

   Ik hoor graag of je hier genoeg aan hebt en of het is gelukt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax


   Geantwoord op 7-8-2017 om 17:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bedankt voor je snelle reactie, Willem.
   Ik ben er even mee bezig geweest en kan nu, m.b.v. jouw uitleg, via de afstandsbediening van de Humax het volume regelen. Alleen moet de afstandsbediening wel op TV staan, terwijl we hem op PVR moeten zetten om van programma te wisselen. Voorheen konden we alles met de Humax afstandsbediening regelen en dan lieten we hem gewoon op PVR staan.
   Enkele dagen geleden leek het alsof onze Humax HD decorder het had begeven. Hij voelde erg warm aan en gaf een rood licht i.p.v. een blauwe. Hij reageerde ook helemaal niet meer. Ik heb toen van alles geprobeerd, wat een leek kan proberen. Uiteindelijk deed hij het ineens weer, zonder dat ik iets speciaals had gedaan. Maar sindsdien doen een aantal functies het niet meer, waaronder het volume. Vind het allemaal erg vreemd.
   groeten, FrancisGeantwoord op 8-8-2017 om 22:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Francis,

   Voor het bedienen van de Tv en de PVR dienen altijd aparte toetsen te worden gebruikt. Dat is nooit anders geweest. Dit is dus de werking zoals deze is. Maar zoals ik eerder aangaf kun je het volume op de Humax zelf ook regelen. Maar je verhaal nu lezend, denk ik dat er wat is misgegaan met het apparaat, en raad ik je aan het volgende te doen:

   -Schakel de Humax in stand-by
   -Haal dan een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en voer direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, een fabrieksreset uit.

   De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Houd hier dus rekening mee! Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, maar de vraag is of dat in dit geval nog lukt en of je dat wilt en kunt..
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   Zijn er vragen, stel deze dan gerust.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 8-8-2017 om 23:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Dag Willem,
  Wat ik heb gemerkt is dat wanneer je het afspelen van een opname onderbreekt door het kiezen van een andere zender de opname daarna niet meer te wissen is.
  Zoals je weet is de remedie de opname nog even op te starten. Daarna kan alsnog gewist worden. Eigenlijk is het denk ik een software fout omdat de opname hierbij dus geblokkeerd wordt.
  Het zou niet vreemd zijn dat je dit al wist, maar ik vond het wel vermeldingswaardig.
  groet,
  Theo Gesteld op 30-7-2017 om 20:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Theo.

   Dat klopt. Dat is al een oude 'fout' maar doorgaans eenvoudig te voorkomen door eerst gewoon die opname te stoppen en dan pas naar een andere zender te gaan.

   Overigens gaat het niet altijd mis als je vanuit een opgenomen bestand naar een zender gaat. Zo maak ik regelmatig gebruik van de 'herinnering' functie en dan heb je er vaak geen last van. Dat komt overigens ook daar je dan altijd wel weer een deel afspeelt van die opname.

   Maar ik denk niet dat Humax hier wat mee gaat doen, daar het niet vaak wordt gemeld en eenvoudig is op te lossen. Ik heb het destijds wel genoemd, want het speelt eigenlijk al jaren.

   Desondanks uiteraard dank voor je reactie en het meedenken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-7-2017 om 20:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: ik heb laatst trouwens een uitgebreid verslag achtergelaten waarop te letten bij het wissen. Als men dat een beetje volgt, kan er nog weinig misgaan.

   WillemGeantwoord op 31-7-2017 om 02:43

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • We hebben een humax 5200c die tot tevredenheid werkt, nu kijkt mijn vrouw graag films en wil deze op een Dvd branden ( na dat ze de reclame verwijderd heeft) is er ook een humax waar een dvd speler met brander op zit?
  Wij doen dit nu met een Panasonic dmr -EH 49.
  De kwaliteit van de Humax 5200c is in HD kwaliteit, en nu willen we dit graag zo op een dvd zetten. Gesteld op 21-7-2017 om 16:02

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   nee, er is geen Humax met DVD brander. Je kan enkel de opnames op de interne harde schijf zetten, en eventueel overzetten op een externe schijf. De Humax is ook op te nemen in je netwerk om bestanden te delen. Maar wat je wilt gaat sowieso niet op, want een DVD ondersteund alleen maar SD content. Je kan dus nooit een DVD gebruiken voor HD opnames. Tegenwoordig zijn DVD spelers dan wel voorzien in een HDMI uitgang, maar in dat geval wordt de oorspronkelijke SD content opgeschaald naar, meestal 1080P. De oudere spelers waren alleen voorzien van scart. Daarom is er later ook HD DVD en Blu-ray bijgekomen, waarbij die laatste de strijd in HD gebeuren heeft gewonnen.

   Kortom: een DVD laat geen HD opnames toe, en dus zal die content omgezet worden naar SD.

   Met een DVD recorder en de juiste instellingen, kun je prima opnames maken vanaf de Humax, maar dan moet je al minstens kiezen voor S Video. Liefst voor RGB, maar dan dien je de TV scart op de Humax te gebruiken, daar de Tv scart geen RGB ondersteund. En uiteraard moet ook de INGANG op de DVD recorder dan ook zo worden ingesteld.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-7-2017 om 18:56

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Hoi Willem en vragensteller,
   Even weggeweest. Mijn stokpaarje is FTP-en van het TD bestand van de film naar een laptop, of computer via het eigen thuisnetwerk. Dat zijn wel grote bestanden in HD kwaliteit. Wanneer dat gelukt is heb je de film op je computer staan en kun je er best een DVD van maken. Maar dat heeft in detail een aantal technieken nodig (Naast het File Transport Protocol). Dus wil je er meer van weten dan kunnen we hier op doorgaan.
   Maar Willem, je hebt gelijk, het formaat van de Humaxfilm leent zich echt niet om er direct een bespeelbare DVD van te maken. Een HD film van 1 uur past ook niet op de ruimte die een DVD heeft.
   Met vriendelijke groet,
   TheoGeantwoord op 22-7-2017 om 09:54

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem, Even over HD en SD:
   High Definition Video (HD)
   Dit is het nieuwste type videoformaat, het diende primair ter ondersteuning voor de HDTV (High Definition Television) , de meeste van ons hebben inmiddels een HDTV in huis staan, feitelijk kan je tegenwoordig niet anders dan een HDTV aanschaffen in de winkel. De reden hiervoor is dat het zwaar is gepushed door de marketing van de film industrie en kabel bedrijven in ons land. Je zou er haast niet meer bij horen als je geen TV kanalen in HD bekijkt. De meest gangbare resolutie die wordt gebruikt bij HD video is 1280×720 pixels, in de volksmond wordt dit dan ook wel 720p genoemd, het andere veelvuldig gebruikt formaat is 1920×1080 pixels, dit formaat kennen we onder de naam 1080i of 1080p. Op het moment van schrijven is 1080p de hoogst ondersteunde resolutie op de meest gangbare beeldschermen en HDTV’s. Dit type formaat geeft een veel beter beeldweergave dan de daarvoor gebruikte SD (standard definition).
   Standard Definition Video (SD)
   Standard definition is jarenlang de norm geweest, dit is wat nagenoeg alle type videobanden zoals VHS, Hi-8, Video8 en Betamax gebruikten als norm. Hier in Europa op de PAL normering hadden we een resolutie van 720×576 pixels, in Amerika gebruikten ze een NTFS norm, hier was de gangbare resolutie 640×480 pixels. Bij het overzetten van videobanden naar DVD is dit dan ook de gangbare resolutie, je kunt er niet meer uithalen dan wat erin zit. Met de komst van digitale camera’s is hier verandering in gekomen.
   van: Link
   groet TheoGeantwoord op 22-7-2017 om 10:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Toevoeging: SD DVD gebruikt .DAT bestanden en HD gebruikt IFO en VOB bestanden waarbij de resolutie terug te brengen is naar een vlekkerig blokkenpatroon.
   Ik zeg: Bespeel je HD films vanaf een HDMI verbinding van PC naar TV.. Eerst FTP-en.
   TheoGeantwoord op 22-7-2017 om 10:20

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Theo,

   dank voor je bericht en leuk weer eens iets van je te lezen. Ik vroeg me laatst al af waar iedereen was gebleven. Echter lees ik niets nieuws over SD en HD. Werken via FTP is het fraaist, maar ik nogal eens dat dit voor velen al een brug te ver is. En dan kan het opnemen van een Decoder als de Humax met een DVD recorder uitstekend werken. En dan spreek ik uit ervaring. Maar dan moet je niet de decoder en DVD recorder in de Video, ofwel CVBSS, of composiet laten staan. Als je dat aanpast naar S Video of liefst nog RGB, gaat het echter zeer goed.

   Wil je echt het HD formaat bewaren, dan zou je al met een opneembare Blu-ray moeten gaan werken indien dat mogelijk is. Of via FTP werken. Maar vaak wil men de opnames gewoon op DVD zetten en deze bewaren, en dat kan op eerder genoemde manier prima. Dat wordt al zeer lang en vaak gedaan.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 22-7-2017 om 20:44

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • ik heb per ongelijk een programma ingesteld zodat het nu wekelijks wordt opgenomen ipv maar 1 keer. Hoe kan ik annuleren? Gesteld op 16-7-2017 om 11:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De geplande opname is verwijderd.
   Ga naar het guide systeem.
   Druk de gele knop in, nu zie je wat je hebt geprogrameerd.
   Met de blauwe wordt gevraagd of je het wilt wissen.
   in dit geval JA Geantwoord op 16-7-2017 om 11:43

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • De OK-knop op mijn afstandsbediening doet het niet meer. Nu is mijn vraag: weet iemand hoe je de afstandsbediening open kunt krijgen (model AB is: RM-F04). Ik las op internet dat binnen in de AB door vervuiling de knoppen niet goed meer kunnen werken. In afwachting, gr. Egbert Reinders Gesteld op 11-7-2017 om 14:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Egbert

   Persoonlojk zou ik daar niet aan beginnen. Vaak is een afstandsbediening dicht geklikt/verlijmd en zal het openen doorgaans leiden tot het afbreken van de clips. Uiteraard is iedereen vrij het te proberen, maar ik denk dat je er beter aan doet een nieuw exemplaar te bestellen. Maar dat kan natuurlijk ook nog nadat je hebt geprobeerd de afstandsbediening re openen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 11-7-2017 om 18:47

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • ik heb een humax 5200c gekocht. Het zenderzoeken lukt niet. Weet iemand wat het juiste netwerk id is ? mijn provider is solcon en ik woon in zuid holland.
  Hoe kom ik in het verborgen menu?

  Alvast bedankt, Sylvia  Gesteld op 30-6-2017 om 16:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste Silvia, de Humax IHDR 5200c is een kabel ontvanger o.a voor Ziggo en het oude UPC.
   Regio Rotterdam Zijn de UPC codes van toepassing ( op internet te vinden)
   164000 en 4444 zijn belangrijke codes om zenders binnen te halen (via kabel nu van Ziggo in gebied rond Rotterdam)
   Voor internet moet je het zoeken in je eigen net werk ID, anders opvragen bij de provider die u heeft Geantwoord op 30-6-2017 om 17:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het bovenstaande is niet helemaal juist. De Humax is Ziggo gecertificeerd, maar dit omdat deze daar ten eerste het meest werd gebruikt, en Interactieve Tv ondersteund, wat alleen bij Ziggo van toepassing is.

   Maar dan heb ik het over fZiggo gebied. Ofwel dat gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel. Maar Ziggo geeft aan dat de Humax niet inzetbaar is in fUPC gebied. Ofwel dat gebied dat eerder onder UPC viel. Dat was anders en ondanks de fusie is dat het nog. In fZiggo gebied kun je een aantal free to air zenders ontvangen, maar ook gebruik maken van een smartcard. In fUPC gebied kan dat laatste niet, en kun je dus alleen gebruik maken van de free to air zenders, waarvoor je overigens zelden het verborgen menu moet aanspreken.

   Hoe zit het nu met andere providers? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Bij elke DVB-C provider, dus die providers welke via kabel werken, is de Humax inzetbaar. Dat zijn er zeer veel. Het kunnen zelfs aansluitingen zijn met glasvezel, waarbij dit in de meterkast overgaat naar coax.

   Maar elke provider heeft eigen frequenties, soms nog onderverdeeld per gebied, en eigen ID codes. De symnoolrate is doorgaans identiek.

   Wat je nu dus moet doen is controleren of jou provider een DVB-C provider is, en welke frequentie en ID code, ook wel netwerk nummer genoemd, voor jou van belang is.

   Je hoeft dan doorgaans helemaal niet in het verborgen menu te komen. Dat doe je alleen bij hoge uitzondering.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-6-2017 om 18:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Sorry Willem, maar voor solcon moet je daadwerkelijk wel via het verborgen menu werken dat geeft solcon zelfs aan. Zie deze link: Link Het was even zoeken op het internet, maar dit is dus ook van toepassing op de Humax 5200C. Ik hoop dat u er zo uit kunt komen. Mvg RobGeantwoord op 30-6-2017 om 18:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik ken Solcon verder niet, maar ik gaf dan ook aan even na te gaan of het om een DVB-C provider gaat. Daarnaast gaf ik aan dat je hoogst zelden het verborgen menu moet aanspreken. Het kan dus weleens nodig zijn, maar ik zie regelmatig dat men voor het fUPC gebied ook het verborgen menu in zou moeten. Dat vaak ook doet, maar het uitendelijk nergens toe leidt.

   Het is alleen nodig als je echt moet aangeven om welke provider het gaat.

   Is er echter een frequentie en ID code bekend, is het altijd raadzaam dat eerst in te voeren. En die gegevens kun je achterhalen bij de provider.

   Maar ik zal nog even zoeken naar de code voor het verborgen menu.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-6-2017 om 18:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zo kom je in het verborgen menu:
   Ga zo dicht mogelijk bijbde decoder zitten en ga naar,
   - menu
   - instellingen
   - systeem
   - systeeminformatie
   - druk nu vervolgens op:
   7412359 maak hiermee geen fouten!

   Je komt nu in 'hidden settings' ofwel het verborgen menu.

   Verander verder niets! Ik ben niet aansprakelijk voor fouten welke gemaakt worden bij het instellen en verkeerde wijzigingen in het verborgen menu zelf.


   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 30-6-2017 om 19:01

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Handleiding instellen DVB C zenders Humax 5300c
   GiessenlandenNet
   Om alle zenders te ku
   nnen vinden en de elektronische
   programma gids (EPG) goed te l
   aten
   functioneren op uw Humax 53
   00c, is het van belang de juiste instellingen te gebruiken.
   Elke provider gebruikt andere “operator settings” om de zenders te vinden en de EPG op een juiste
   wijze weer te geven. Daarom dienen deze instellingen eerst veranderd te worden. Volg onderstaand
   stappenplan om uw Humax naar een andere operator
   te
   verandere
   n:
   Stap 1
   Druk op de menu
   -
   knop van de afstandsbediening van uw Humax en ga naar het menu “instellingen”
   Stap 2
   Kies in dit menu de optie “Systeem” en daarna “Status”
   Stap 3
   Toets
   vervolgens
   aaneengesloten
   de volgende kleurcombinatie
   op uw afstandsbedi
   ening van de
   Humax:
   rood
   ,
   groen
   ,
   geel
   ,
   blauw
   ,
   groen
   ,
   geel
   ,
   blauw
   Stap 4
   U komt nu in een verborgen menu. Hier zet u de “
   dynamic update

   op
   OFF
   en stelt u de “operator
   setting”
   in
   op
   NONE
   Nu kunt u via de
   gebruikelijke manier
   (klik hier)
   de digitale zenderkanalen op uw Humax opzoeken.
   Zodra alle zenders
   zijn
   gevonden
   (basiszenders Solcon)
   en
   u
   door de kanalen hee
   n zapt
   ,
   kan het even
   duren
   (in sommige gevallen wel 5 tot 10 minuten)
   voordat de EPG
   volledig
   is gevuld.
   Geantwoord op 30-6-2017 om 19:19

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Willem , met de getoonde link opent een PDF en daar staat onderaan dat dit voor de genoemde provider is en ook aangegeven wat je uit moet zetten dat is dus de dynamic Update op OFF en de operator setting op OFF. . Rob
   Geantwoord op 30-6-2017 om 19:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem en Rob super bedankt.Het is me gelukt door bij de provider het id op te vragen en via het hidden menu de instellingen te veranderen.ik heb nu alle zenders!
   Fijn weekend SylGeantwoord op 30-6-2017 om 20:19

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Ik zat even mis, want de cijfercode gebruik je enkel om je wachtwoord te resetten.

   Maar wat Giessenlandennet aangeeft is ook niet helemaal juist, want je gaat n.l. niet naar status. Daar kom je op die manier ook niet. Dat heb ik zojuist ook nog getest. De stappen die ik zojuist aangaf zijn de juiste, maar dan met de kleurtoetsen:

   Ga zo dicht mogelijk bij de decoder zitten en ga naar,
   - menu
   - instellingen
   - systeem
   - systeeminformatie (noot: nadat je voor systeeminformatie hebt gekozen zie je o.a. modelnaam, softwareversie, systeem -id etc.)
   - druk nu vervolgens op:

   rood, groen, geel, blauw, groen, geel, blauw. Let op: je dient hierbij snel te werken. Lukt het niet, doe het dan nogmaals. Je kan een foutmeldingsteken zien, maar dat moet je negeren.

   Is het wachtwoord ooit door jezelf veranderd, en weet je dat niet meer, dan volg je dezelfde stappen, maar dan dus met de cijfercode welke ik eerder noemde. Maar het wachtwoord is ook te resetten als je de kleurcode gebruikt. De andere manier is echter wat veiliger omdat je dan geen opties ziet en dus ook geen fouten kan maken.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 30-6-2017 om 20:20

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Dag Syl,

   zie ook nog even mijn reactie onder jou laatste plaatsing. Net nog getest op een 5200, 5300 en 5400.

   Sorry voor het eerdere misverstand. Het is hier dan wel vrij rustig, maar ik heb het eigenlijk iets te druk op het moment.

   veel kijkplezier gewenst.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   @ Rob, dank voor je input!Geantwoord op 30-6-2017 om 20:24

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • hoe krijg ij de nieuwe software voor de humax 5200 Gesteld op 29-6-2017 om 09:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan alleen als de provider dat vrijgeeft. Bij Ziggo doet men dat vrij regelmatig, meestal vanwege de Interactieve opties, maar anders gebeurt dit zelden.

   De 5200 zal het echter zelf melden als er nieuwe software voorhanden is in de vorm van'wilt u nu opwaarderen'.

   In het menu kun je eventueel ook controleren of er nieuwe software voorhanden is. Is die optie grijs, dan heb je echter de laatste versie al op het apparaat staan.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 29-6-2017 om 20:36

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Mijn Humax 5300C werkt bij het aanzetten heel traag. Hoe kan ik deze instellen zodat ik direct de uitzending vindt? Gesteld op 26-6-2017 om 14:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat is heel eenvoudig. Ga naar het menu, instellingen en zoek energiebeheer. Zet de energiespaarstand uit en de decoder start meteen op. Je kan daar eventueel ook het automatich uitschakelen uit zetten.

   Let op, haal je de decoder uit de energiespaarstand gaat deze wel meer stroom gebruiken in stand-by.

   Ps: ook voor de 5300 is er een onderwerp op deze site aanwezig. Het us raadzaam daar de vragen voor te leggen over de 5300. Daar vind je tevens een aantal tips. Ook genoemde.

   Mvg. Willem
   Site beheer
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 26-6-2017 om 15:13

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Onze Humax5200 C stopt de laatste week steeds. Na 1 minuut start hij weer op. Vanavond viel hij elke 10 minuten uit. We hebben al de fabrieksinstelling erop gezet maar heeft niet geholpen Gesteld op 21-6-2017 om 23:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat zou te maken kunnen hebben met de harde schijf, maar probeer eens een uitgebreide reset. Dat doe je op deze manier:

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

   De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, maar de vraag is of dat in dit geval nog lukt.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   Vaak wordt gezegd maar een nieuwe te kopen, maar heel vaak is dat niet nodig. Ik kan niet garanderen dat dit werkt, maar er zijn dan nog wel wat andere stappen welke je kan ondernemen. Maar Ziggo wil dat we overstappen op de Horizon, dus zodra er wat aan de hand is, moet je maar wat nieuws aanschaffen en dan dus het liefst de Horizon. Ik ga ze daar weer eens op aanspreken.

   Succes en laat aub even weten of het is gelukt of niet. Er zijn nog wat meer opties, dus we geven nog niet op.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis Geantwoord op 22-6-2017 om 00:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • We hebben de handelingen uitgevoerd. Helaas stopte hij net weer. Hij is pas in maart 2016 bij Euronics gekocht. Helaas is deze winkel failliet.Geantwoord op 22-6-2017 om 11:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag

   Dan zou ik gewoon even contact opnemen met Humax. Het adres staat rechts op de site. Ik denk dat zij wel iets voor je kunnen doen, want in feite heb je nog garantie.

   Ik kan het ook wel even opnoemen bij ze daar ik goede contacten met ze heb. Maar probeer dit dus eens. Succes!Geantwoord op 22-6-2017 om 16:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik zie net dat het oude nummer hier nog is vermeld. Je kan het best dit nummer bellen: 0855000401

   Je krijgt dan meteen iemand van de klantenservice aan de lijn.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 22-6-2017 om 16:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info