Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 > Ga naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 > Ga naar de handleiding

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

43
 • Hallo heb een vraag, ik heb onlangs een nieuwe Humax 5200 aangeschaft omdat mijn oude Humax niet meer goed werkte het duurde ruim 5 a 6 minuten voordat ik beeld kreeg. Nu de vraag op mijn harde schijf daar staan nog wat films op kan ik die overzetten op mijn nieuwe Humax of moet ik dan mijn oude harde schijf eruit halen en deze in mijn nieuwe Humax 5200 zetten.

  Met vriendelijke groet

  martin Gesteld op 31-5-2016 om 06:19

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • OP blz 43 en 44 van de handleiding staat hoe bestanden verplaatst kunnen worden. USB-stick inpluggen en met de toets OPT+ van de afstandbediening de medialijst op het scherm toveren. Dan kunnen bestanden op de harde schijf naar de stick verplaatst worden en op het nieuwe apparaat weer terug gezet. Geantwoord op 31-5-2016 om 08:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Martin,

   je kan, zoals hierboven aangegeven werken met een externe schijf, waarop je de bestanden overzet/kopieert, in de handleiding 'verplaatsen' genoemd, en je kan werken middels FTP.

   Over dat eerste: dit staat in de handleiding, maar onder het kader alwaar je een vraag kan invoeren, vind je nog een kader waarin je een zoekwoord kan plaatsen. Als je daar 'verplaatsen' of 'externe schijf' invoert, en op zoeken klinkt, zie je een aantal vragen en reacties betreffende dat onderwerp.

   Je dient een geschikte schijf te gebruiken, liefst nieuw, van minimaal 100GB en maximaal 1TB. Deze sluit je aan op de decoder en kan daardoor worden geformatteerd. Dat gebeurt in EXT3. Zou je het dus op de PC doen, dan moet dit in datzelfde formaat gebeuren.

   Werk je met FTP, dan neem je de decoder op in je netwerk, en kan zo bestanden delen/opslaan. Dit is wel beperkt daar de Humax geen mediaspeler is. Maar opnames kunnen dan op de PC worden gezet, daar bewerkt, en eventueel op een DVD worden gezet. Om hiermee te werken zoek je op 'FTP' en op Filezilla. Je vind dan tevens wat linken naar de handleiding van Filezilla. Dit heb je n.l. nodig op de PC.

   Vraag is echter wat je al gedaan hebt de 'oude' Humax te herstellen. Ik zou eens proberen of dit baat:

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat.
   -Verwijder alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

   De schijf behoeft hierbij niet noodzakelijk geformatteerd te worden, of er moeten zich issues voordoen, voortkomend uit de harde schijf.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   Maar de vraag is dus wel of dit gaat werken, daar een niet (goed) werkende HDMI uitgang vaak voortkomt uit een defect. Dit komt helaas soms vaker voor.

   Wellicht overbodig:

   Het uitschakelen van de energiespaarstand werkt als volgt:

   -> Energie spaarstand uitschakelen:

   -Menu
   -Energiebeheer
   -Energie spaarstand in/uitschakelen
   -Automatisch uitschakelen in/uitschakelen

   -> Standaard staan deze laatste 2 opties ingeschakeld. Laat je het
   automatisch uitschakelen aan staan, zal de decoder na een paar uur in stand-by
   gaan, als deze niet wordt bediend.

   -> Zet je de energiespaarstand uit, zal de decoder meteen opstarten na inschakelen en de tijd (gedimd) tonen als het apparaat in stand-by staat. Het stand-by verbruik gaat daarmee wel omhoog.

   Succes!

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 31-5-2016 om 10:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: Martin: verplaatsen naar een USB stick gaat niet lukken. Je hebt daarvoor een schijf nodig, daar je anders tegen een beperking aanloopt hetgeen inhoud dat bestanden groter dan 4 Gig niet kunnen worden opgeslagen. Anders formatteren haalt daarbij niets uit. Dit is al zeer vaak ter sprake gekomen.

   Mvg. Willem Geantwoord op 31-5-2016 om 10:07

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Vaak zwart beeld bij aanzetten de humax dan van stroom af halen en weer insteken dan zoekt die zich weer Gesteld op 30-5-2016 om 00:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De vraag is erg onduidelijk, maar ik raad aan even een fabrieksreset uit te voeren. Daarmee verhelp je software problemen.

   Mvg. Willem Geantwoord op 30-5-2016 om 15:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe kunnen wij een opgenomen programma op een ander medium krijgen en bewaren. Gesteld op 28-5-2016 om 12:27

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Onder het kader waar je de vragen stelt, vind je nog een kader, alwaar je een zoekwoord kan ingeven.

   Zoeken op b.v. FTP, externe schijf, Filezilla, Filezilla Client, levert het gewenste resultaat. Je ziet dan een aantal vragen en reacties m.b.t. dit onderwerp en tevens linken naar de handleiding van Filezilla welke je nodig hebt op de PC.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 28-5-2016 om 17:29

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • how do i set the 5200C to english Language & will it pick up channels in Australia ??? Gesteld op 23-5-2016 om 23:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ik heb een nieuwe tv, Samsung UE40JU6445. Als ik 'm aanzet krijg ik onderaan het beeld allemaal zgn tegels.
  De handleiding geeft hier geen informatie over.
  Wat kan ik daarmee en hoe werkt het ?

  Bij voorbaat dank, G de Jong te Goes

  (persoonsgegevens verwijderd door Willem, site beheer) Gesteld op 20-5-2016 om 21:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het is raadzaam daarvoor toch de handleiding te raadplegen, want dit moet daarin zijn opgenomen, of even contact op te nemen met Samsung.

   Dit forum gaat over de Humax 5200c en ik ben niet zo thuis in de Samsung toestellen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 20-5-2016 om 21:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hallo, vanaf vandaag geeft alleen Nederland 1, 2 en 3 beeld en geluid. De overige zenders blijft het beeld zwart, maar geeft wel geluid. Wat kan het probleem zijn ? Wel alle stekkers eruit gehaald, 5 minuten gewacht en weer aangesloten, maar zonder gewenst resultaat.
  Groet Peter Gesteld op 16-5-2016 om 21:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Peter,

   heb je hierover al contact gezocht met je provider? Hetgeen ook raadzaam is, is het schoonmaken van de smartcard. Zie je toevallig ook nog een E-melding of is echt alleen de beeldweergave weg? Naast het reinigen van de smartcard is het tevens zeer raadzaam een fabrieksreset uit te voeren en de decoder opnieuw te installeren.

   De harde schijf behoeft hierbij niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven bewaard. Verder dien j wel de instellingen weer even naar smaak aan te passen. Ik hoop dat hiermee het issue wordt opgelost.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 16-5-2016 om 22:11

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Bedankt Willem voor je snelle reactie.
   Alleen geen beeldweergave. Geen contact gezocht met provider, een uurtje voordat mijn nachtdienst begon zette mijn vrouw de tv aan en merkte de storing op .
   Ik ga vanmiddag je tips proberen en duim dat het dan weer werkt.
   Nogmaals, bedankt, TOP...hoop dat het me een nieuwe Humax bespaard.
   Geantwoord op 17-5-2016 om 06:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Peter,

   graag gedaan. Er zijn nog wel meer opties en de Humax hoeft echt niet zomaar de kliko in... Vaak is het goed op te lossen, en als er al sprake is van een defect, dan is dat doorgaans prima op te lossen en dat hoeft niet noodzakelijk veel geld te kosten.

   Er zijn hier al veel punten voorgelegd, en daarvan is ook zeer veel opgelost, zonder een reparatie. Ik kan nu nog niet zeggen of dat in dit geval ook zo is, maar we doen het best om het tot een goed einde te brengen.

   De smartcard kan soms ook de oorzaak zijn, zonder dat je daarvan iets ziet in de vorm van een melding. Dat je dan wel de 3 NPO zenders ziet, kan, als je Ziggo hebt als provider, wel kloppen, want dit zijn vrije zenders. Ga je zappen kom je er waarschijnlijk nog meer tegen. Het kan dus ook zo zijn dat je aan een nieuwe smartcard toe bent, al gaan deze op zich jaren mee, of dat deze even opnieuw geactiveerd dient te worden.

   Bij een in een gebruik zijnde decoder zal dat niet zo vaak voorkomen, daar de software op de smartcard dan regelmatig wordt bijgewerkt, maar als de smartcard lang niet gebruikt is, ligt dat natuurlijk anders. En soms komt het dus voor dat een nieuwe activatie nodig is.

   Maar ik lees wel even of de eerste stappen hebben geholpen.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 17-5-2016 om 14:54

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Hallo Willem, Ik heb al je opgegeven stappen opgevolgd maar helaas zonder gewenst resultaat. Nog steeds alleen geluid op commerciële zenders. In de chat met Ziggo, blijkt nu dus dat er meer van soortgelijke klachten binnenkomen...even afwachten dus op bericht van Ziggo. Geantwoord op 17-5-2016 om 15:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Peter,

   Dat is jammer, maar ik vroeg eerder ook al of je al contact had gehad met je provider, toen nog niet wetende welke dit was, daar het probleem soms vaker speelt. Maar als het bekend is bij Ziggo, dan kun je het inderdaad beter nog even afwachten. Ik moet daarbij trouwens wel vermelden en er nog weinig over gehoord te hebben, maar het kan natuurlijk gemakkelijk alleen in bepaalde gebieden spelen.

   Maar het wil dus wel gebeuren dat alleen de 'vrije' zenders nog te ontvangen zijn en dat kan dus ook met de smartcard te maken hebben. En door het apparaat terug te stellen en opnieuw te installeren, zet je niet alleen de zenders er opnieuw in, maar ook worden op die manier software problemen verholpen. Dat kan dus nooit kwaad.

   Ik ben benieuwd naar de afloop. Dank voor de respons tot zover. Dat wordt zeer gewaardeerd!

   Mvg. Willem. Geantwoord op 17-5-2016 om 17:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Je kunt ook even kijken of de niet HD varianten van de commerciële zenders (die zijn Free-to-Air) het wel gewoon doen. Dan heeft het te maken met de aanlevering van Ziggo in combinatie met je smartcard. Je kunt dan in elk geval wel de zenders in SD qualiteit kijken/opnemen. Deze zenders zitten op de kanalen vanaf 926 geloof ik. Geantwoord op 18-5-2016 om 15:48

   Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Zenders die je kan ontvangen zonder smartcard in Ziggo gebied (dus niet (oud) UPC gebied, zijn de onderstaande. Dat zijn er overigens meer dan ik dacht:

   NPO1HD, NPO2HD, NPO3HD, Ziggo TV, Ziggo sport HD, Disney channel, TV NH, Schagen TV, RTV Den Helder, Alkmaar centraal TV, RTV Noordkop, TV80, Weeff, C-TV, HHW A life, Lokale omroep, Lokale omroep Heilo TV, Ketnet, Film 1 Sundance, CI, Shorts TV, AMC, CBS reality, Jimjam, Ziggo sport voetbal HD, Extreme sports channel, Fox sports info, CNN, BBC world news, Brava NL klassiek, TV Noord, Omroep Friesland, TV Drethe, TV oost, TV Gelderland, Omroep Flevoland, TV NH, Regio TV Utrecht, TV West, TV Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, L1TV, AT5, Erotiek pakket info, MVH Soft, info.

   Vanaf 925, niet HD:
   NPO1, NPO2, NPO3, RTL4, RTL5, SBS6, RTL7, Veronica/Disney XD, Net5, RTL8, Comedy Central, Nickelodeon/Spike channel, Discovery, National Geographic Channel, Eurosport1, TLC, MTV, 24Kitchen, FOXlife, HISTORY, één, Canvas, ARD, ZDF, BBC One, BBC Two, Nat Geo Wild, RTL Z, Ziggo Sport, Ziggo Zenderoverzicht, Zender v/d maand, Testbeeld, Ziggo Zenderoverzicht HD, Eventkanaal.

   Bijgewerkt op maandag 16-05-2016

   Mvg. Willem.


   Geantwoord op 18-5-2016 om 16:30

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Inderdaad Willem, de zenders van 926 werken wel..jij bent een expert zeg.
   Gisteren de tv boven ook even geprobeert en ook hier vanaf rtl4 geen ontvangst, maar nadat ik vandaag de kabels opnieuw plaatste, krijg ik weer alle zenders boven ( op NL3 na, maar deze nog nooit gelukt te installeren daar...maar dit terzijde).
   Mijn verdenking ging daarom toch uit naar de Humax.

   Wat ook meespeelt, volgens mijn vrouw staan er een paar meldingen in het overzichtscherm opgenomen programma's die ze daarvoor niet zag (mij valt dat soort dingen niet op, duidelijk wie hier de afstandsbediening beheerst...).
   Onderin staan naast de vier kleuren (rood: selecteren, groen alles selecteren, geel: media, blauw: opslagruimte) daarnaast in het wit: opt+ functie....deze laaste is nieuw voor haar en ook niet te selecteren.
   Bovenin Media-Video met daarvoor 2 vierkantjes en een filmband...ook nog niet eerder gezien.
   Geen idee hoe deze wijziging erin is gekomen.
   Wel voldoende opslagruimte overigens..staan slechts 4 opnames op.

   Voordat ik je laaste bericht las had ik wel een bod op een Humax in de buurt geplaatst. Maar even afwachten op je antwoord, lijkt mij.

   Wat nu, als zoals je schreef te het maken met de aanlevering van Ziggo in combinatie met mijn smartcard?

   Nogmaals, ik waardeer je respons enorm Willem (ik ben nou niet bepaald goed met apparatuur).

   Groet Peter Geantwoord op 18-5-2016 om 16:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Peter,

   De reactie van 18-5-2016 om 15:48 is niet van mij afkomstig.

   Maar is het mogelijk dat je de smartcard uit de Humax even in een ander apparaat, zoals een CI module probeert? Is de smartcard defect, dan zul je b.v. via het Internet een andere moeten kopen, waarna je deze laat activeren bij Ziggo. Je moet daar dan wel even de helpdesk voor bellen.

   Ook is het het raadzaam de Humax eens aan te sluiten op de aansluiting boven, of, nog beter, direct op het AOIP (huisaansluiting) met een zo kort mogelijke, zeer goede kabel zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters etc. Je kan dan het best ook even het verdeelstuk TV/Modem van het AOP verwijderen, zodat direct aansluiten mogelijk is.

   Het andere wat je noemt is niet nieuw, en geheel normaal in Media. De Opt+ aanduiding staat er altijd, of hoort er in ieder geval te staan, en deze kun je gebruiken door op de Opt+ toets van de afstandsbediening te drukken. Die toets vind je onder de toets voor het volume.

   Hetgeen je bovenin de linkerhoek ziet bij Media is ook altijd zichtbaar, en staat voor een stukje filmband en een filmrol. Kies je b.v. voor muziek, dan zie je een CD schijfje. Of het was echt niet te zien, of er is overheen gekeken, maar dat lijkt me ook wat vreemd. Maar het behoort er dus wel te staan als je Media en de eigen opnames opent.

   Mvg. Willem.


   Geantwoord op 18-5-2016 om 18:32

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Ziggo gebeld en probleem was binnen no time verholpen.
   Smartcard opnieuw geactiveerd en voilà.

   Ook even het ontbreken van Nederland 3 ( en Filmnet 1 t/m 4) boven genoemd...volgens de helpdeskmedewerker zou het aan de oude coax kabel moeten liggen, immers deze ligt eraf een jaartje of 15.
   Zeer coulante oplossing: in mijn volgende nota krijg ik eenmalig een korting van 20 euro van Ziggo. Voor dat bedrag kan ik een merkkabel kopen (Monster, Hirschman)...zeer netjes van Ziggo.

   Ik ben blij dat het verholpen is, volgende keer (hoop dat het nog duurt) meteen maar in de telefoon klimmen.

   Marktplaats bod ingetrokken.

   Groet Peter
   Geantwoord op 18-5-2016 om 19:30

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Peter,

   gezien je reacties dacht ik dus ook al aan de smartcard. In het bericht dat helaas niet zichtbaar is, had ik naast de gegeven info ook aangegeven de smartcard eventueel opnieuw te laten activeren. Dat kan n.l. nooit kwaad. Maar daarom heb ik dus ook gevraagd of je de smartcard in een ander apparaat kon testen. Vaak heeft men nog wel een 2e Tv met b.v. een CI module, en dan is het handig gewoon eens e.e.a. uit te proberen.

   Maar goed, dat wil natuurlijk niet zeggen dat het altijd zo kan worden opgelost, want er kan meer spelen en niet altijd is Ziggo dan ook in staat je meteen te helpen. Deze zijn lang niet allemaal even goed thuis in de Humax decoders en geven al snel aan dat een apparaat defect is. En ik begreep ook uit de eerdere berichten dat je al contact had gehad met Ziggo, en die eerder juist aangaven dat dit vaker speelde...

   Echter zouden doorgaans wel alle zenders opgeslagen moeten worden, maar kan het misgaan bij bepaalde frequenties als de kabels niet toereikend zijn. Een verouderde kabel vangt vaak veel storingen op, en dat zie je terug in de weergave. Maar vraag is ook hoe lang de kabel is, want als deze langer is dan ong. 10 meter, is vaak een signaalversterker nodig. Als er meer toestellen staan aangesloten is dat zeker raadzaam. Voor de Humax is dan geen retour geschikte versterker nodig, voor de Horizon van Ziggo wel.

   Die laatste verzend n.l. ook de opdrachten voor ITV via de kabel. De Humax doet dat via het Internet. Voor ITV geld dan: Kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn.

   Zijn er 4G masten in de buurt, of (veel) draadloze apparatuur, dan dien je een dubbel afgeschermde kabel te gebruiken, daar de afscherming van een standaard kabel, hoe goed ook, dan niet afdoende is. Stoorsignalen zullen dan alsnog door de afscherming heen kunnen dringen met alle gevolgen van dien.

   Maar Ziggo heeft het zo inderdaad wel netjes opgelost, maar men heeft toch ook niet direct aangegeven dat het om de smartcard ging, en dus mag dit ook wel vind ik. Nu komt het ook niet zo gek vaak voor dat een smartcard opnieuw geactiveerd dient te worden, maar denk er dus wel om dat je de Humax gewoon in stand-by zet, en niet steeds geheel uitschakelt, zoals soms wel gebeurt. Duurt dat de lang, wordt zoals eerder gemeld, de software daarop niet meer bijgewerkt en is de kans aanwezig dat de smartcard na enige tijd niet meer goed functioneert. Datzelfde geld als deze in de la beland.

   Meer info over de 5200 vind je op dit forum. Ook bij de andere kabel modellen van Humax is inmiddels veel info terug te vinden.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning Humax/Quantis. Geantwoord op 18-5-2016 om 20:19

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Op 17-5-2016 had ik dit geschreven:

   "De smartcard kan soms ook de oorzaak zijn, zonder dat je daarvan iets ziet in de vorm van een melding. Dat je dan wel de 3 NPO zenders ziet, kan, als je Ziggo hebt als provider, wel kloppen, want dit zijn vrije zenders. Ga je zappen kom je er waarschijnlijk nog meer tegen. Het kan dus ook zo zijn dat je aan een nieuwe smartcard toe bent, al gaan deze op zich jaren mee, of dat deze even opnieuw geactiveerd dient te worden".

   Je had toen dus meteen kunnen bellen voor een heractivatie. Ik heb dit nog even terug gezocht, daar ik me toch een beetje lullig voel bij je reactie de volgende keer maar meteen Ziggo te bellen, want ik heb dit dus echt genoemd... En u heb je het getroffen, maar niet iedereen heeft dergelijke ervaring met Ziggo. Ze mogen graag dingen afschuiven.

   Maar goeds, uiteraard ben ik wel verheugd dat het allemaal weer goed werkt.

   Mvg. Willem Geantwoord op 19-5-2016 om 00:33

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Toch jammer dat er nu niet meer wordt gereageerd. Maar goed, ik heb mijn best gedaan en meer kan ik niet. Ik heb alles benoemd en de oplossing aangedragen, en daarnaast wat andere tips gegeven en ik denk dat daaraan goed heb gedaan.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 22-5-2016 om 13:19

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • Willem, betr.5200c we hadden bij nader inzien vrijwel altijd op vrijdag de 48-32 en nu heel eventjes een keer maar gelukkig niet meer hopelijk is en blijft het over en wens je nog fijne Pinksterdagen alleen wat koud.... gr Henk Gesteld op 14-5-2016 om 15:51

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Henk,

   dat lijkt toch op een storing van buitenaf. Ik heb het zelf overigens ook niet meer gezien en krijg er ook geen vragen meer over. Hopelijk blijft het, ook bij jullie, nu goed gaan.

   Fijne Pinksterdagen gewenst en inderdaad, die grote temperatuursverschillen kunnen nooit goed zijn voor een mens... Maar we moeten het er maar mee doen, of emigreren ;-)

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 14-5-2016 om 18:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste lezers:

  Hier wat info dat wellicht interessant voor jullie kan zijn. Eerder gaf ik aan (je kan niet alles zeker weten ;-) dat het geen zin had om software, geladen op het Ziggo netwerk, te gebruiken bij andere providers. Dat is deels waar, maar je van een deel ervan wel gebruik kan maken bij een andere provider. Het gaat dan b.v. om de tekstuele aanpassingen.

  Uiteraard heb je bij een andere provider niets aan de updates voor ITV. Daar doen andere providers niets mee en het gros van de updates zijn in die richting bedoeld.

  Maar wil je dus perse de nieuwe software op je Humax, dan zou je die even bij iemand aan kunnen sluiten op het Ziggo netwerk, en na een fabrieksreset weer kunnen gebruiken bij je eigen provider. Of dat veel zin heeft is maar de vraag, maar goed, een ieder mag dat voor zichzelf invullen.

  Mvg. Willem. Gesteld op 12-5-2016 om 11:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Beste Willem, zo af en toe kom ik met een vraag op je mogelijke snipperdag Alsvolgt ; We hebben Ziggo als provider en kijken via de Humax 5200c
  We hebben sinds een paar dagen last van heel even wegvallen van het beeld vooral bij Ned 1 2 en 3 Er verchijnt heel kort een melding in zwarte balk met tekst er is bij u een storing E48-32 soms enkele malen achter elkaar deze storing en later helemaal niet meer .Op andere zenders geen storing soms op Belgie 1 Alle kabels nagezien en toevoerkabel naar de Humax is dubbel geisoleerd Er is ook een Wifi aangesloten welke we voor de PC gebruiken. Wat kan de oorzaak zijn ???? of een tip om dit te verhelpen Groet van Henk op eindelijk een zomerse dag Gesteld op 6-5-2016 om 10:56

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste Henk,

   ik heb alleen maar snipperdagen... Maar wat je noemt kan kloppen. Dit is een euvel dat de laatste tijd vaker voorkomt en waar je zelf niets aan kan doen. Ik zag het gisteren ook een paar keer voorbij komen en dit komt dus bij de provider vandaan. Je zou het daar kunnen melden, maar ik vrees dat ik al weet welk antwoord je zal krijgen.

   En mocht het dan inderdaad zo uitpakken, dat je van alles moet gaan nakijken, hou dan de eer aan jezelf en begin daar niet aan, want dat helpt je niet vooruit. Zou je een storing hebben door instraling, of door het gebruik van 'verkeerde' kabels, dan zou je andere issues moeten zien als artefacten (beeldfouten) maar dat is niet het geval. Je ziet meteen een foutmelding, en die kan, zonder dat jet goed kan lezen, ook alweer weg zijn, waarna vervolgens de weergave weer uitstekend is.

   Je kan het dus wel melden bij Ziggo, maar het lijkt me ook wel dat dit daar al bekend is.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 6-5-2016 om 14:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem bedankt voor de reactie, dat je niet meer kunt snipperen betekend dat je niet de jongste meer bent zoals de schrijver hier en dan vallen klusjes met electronica niet mee, zal dus de boel wat oprakelen bij Ziggo. Wens je een fijn weekend met veel zon...insmeren zal wel niet meer nodig zijn.....Groet van Henk. Geantwoord op 6-5-2016 om 14:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Henk,

   inderdaad ben ik niet meer zo jong, maar het niet meer snipperen heeft een andere oorzaak: niet meer kunnen werken. En dus heb ik me later maar gericht op het Internet. Heb nu toch wat om handen, en anderen hebben daar vaak ook weer baat bij. Je moet toch wat he? Maar dat veranderd het leven wel ingrijpend.

   Maar inderdaad, noem het gewoon op bij Ziggo. Het is trouwens iets dat al langer speelt, maar het lijkt erop dat het niet in alle gebieden voorkomt. Echter weet ik dat niet zeker, maar ik zie ook elders de meldingen erover en dan kun je zelf wel van alles gaan uithalen, maar dat gaat je dan toch niet helpen.

   Het komt hier echter zo weinig voor dar ik me er eigenlijk niet zo druk om kan maken, maar ik zag van de week ook een mislukte opname door een ontbrekend antennesignaal. Dan kun je zo'n opname doorgaans nog prima weergeven, mits die start, maar je zal dan zien dat het even is misgegaan.

   Ik blijf zoveel mogelijk uit de zon, maar het is tenminste beter als wat we hebben gehad. Jij ook een goed weekeinde!

   Mvg. Willem Geantwoord op 6-5-2016 om 19:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Henk en Willem,
   Ik heb het ook gehad. Alle zenders op zwart. Het analoge signaal blijft gewoon werken. Een aantal keer, maar niet langer dan een minuut.
   Die artefacten komen ook regelmatig. Eerlijk gezegd doe ik er ook verder niks mee met meldingen naar Ziggo.
   Met mijn snipperdagen moet ik het nog een paar jaar doen.
   groet,
   Theo Geantwoord op 7-5-2016 om 08:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Theo, je meld ..heb ik ook gehad..... dus nu niet meer ? kijk je geen TV meer ?? of heb je een oplossing Inderdaad meld Ziggo dat je de fabrieks instellingen opnieuw moet doen. Ik geloof niet dat dat helpt en het de straling is van Zendmasten G4 ??? Vreemd is dat het niet altijd isof iemand die zijn GSM gebruikt in de buurt Vind nergens een tip als alleen veel afschermen door dubbele isolatie . Gr van Henk Geantwoord op 7-5-2016 om 10:06

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Jawel Henk, ik kijk regelmatig TV. En misschien moet ik ook eens meer afgeschermde kabel gaan gebruiken. Zolang het mee valt laat ik het zo. Maar die paar keer dat de boel kort op zwart ging vond ik wel raar. Die fabrieksinstellingen doe ik binnenkort wel een keer. En G4 ?, tja, mijn mobiel staat ook meestal aan.Ik zie daar geen probleem mee.
   groet,
   Theo Geantwoord op 7-5-2016 om 14:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Theo,

   maar heb je het dus ook over artefacten. Die ziet Henk volgens mij niet, en ik dus ook niet. De melding die hij aangeeft komt in mijn geval zeer weinig voor, maar dat zie ik dus ook elders. En als ik het het al heb, is het zo kortstondig, dat ik de melding soms niet eens kan lezen, of het is alweer in orde. Gisteren b.v. weer niets gezien, maar het is dus wel iets dat speelt.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 7-5-2016 om 16:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Henk,

   een fabrieksreset heb ik pas nog gedaan, omdat ik veel test, maar dat heeft niets uitgehaald hoor. En datzelfde zie ik bij anderen ook. Dat noemt het probleem afschuiven... ;-) Heb je zendmasten/4G in de buurt, en last van instraling, dan zie je beeldfouten en niet zo nu en dan een korte melding. Bij die melding valt duidelijk het signaal even weg. Dat licht dus echt anders.

   Heb je last van 4G of instraling van de kabels, dan zijn daarvoor, overigens vaker genoemd, dubbel afgeschermde kabels. Bij een standaard kabel, ook al is deze normaal gesproken toereikend, is de afscherming dan niet goed genoeg en zal dus instraling mogelijk zijn. Maar nogmaals, dat uit zich in duidelijk ander klachten als een foutmelding, zoals nu het geval is.

   Maar Henk, je hebt helemaal gelijk, als je geen Tv meer kijkt, zij de klachten te verwaarlozen... ;-)

   Mvg. Willem.


   Geantwoord op 7-5-2016 om 16:48

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem...Wij als oudjes gaan s avonds na het diner...in een gemakkelijke stoet TV kijken en het liefst naar detectieve, s die er bijna niet meer zijn en dat die storingen E48-32 daar word ik dan gestoord van Een eigen opname geeft geen storing . Kastje aan de muur vlakbij de TV is vernieuwd Van Ziggo een nieuwe Kabel, dus ergernis.Kijk als je wat jonger bent kun je de keuze maken we kruipen lekker onder de wol....maar wij 81 en 75 kijken liever ...... en zoeken dan een ongestoorde zender. Denk dat ik maar Ziggo bel dat er een monteur moet komen... vernam al dat als er weinig klanten in de buurt wonen ze geen haast hebben en wacht op een bericht dat als je de fabrieks instelling doet de storingen over zijn Groet van Henk en een fijne??? avond maar het is mooi weer Geantwoord op 7-5-2016 om 17:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Henk,

   zo zie je maar: je weet hier nooit wie er aan de andere kant van de lijn zit. Vandaar dat ik dat ook nogal eens opmerk als ik wat kritiek krijg op een uitgebreid antwoord. Heb je dit issue toevallig ook net op het Ziggo Community geplaatst? Die man was n.l. ook 81... Kan toeval zijn, maar ook daar heb ik gereageerd...

   Je kan evenwel nog eens wat stappen ondernemen zoals deze al eerder op dit forum zijn genoemd, en de decoder eens terug stellen naar de fabrieksinstellingen, indien dit duidelijk voor je is, maar of het gaat helpen? Ik zet daar sterk mijn vraagtekens bij, omdat het veel vaker voorkomt en dat kan bijna geen toeval zijn.

   Dit oudje houd ook nog wel van Tv kijken, maar ene muziekje op zijn tijd vind ik ook heerlijk, al is dat er de laatste weken niet van gekomen, omdat ik nogal in de lappenmand zat/zit. Dat is toch ook niet alles.

   Maar ik begrijp de ergernis, want zeker als je favoriete programma steeds wordt onderbroken is dat niet prettig en kijkt dat niet ontspannen.

   Mvg. Willem Geantwoord op 7-5-2016 om 17:54

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ziggo Community net lid geworden en Willem heeft gelijk Jij bent in elk geval lekker bezig met muziek. Wij luisteren niet meer naar muziek, Jaren lang door een buurman gepest met harde muziek bijna dag en nacht maar is nu ca 3 jaar weg en nog luisteren we bijna niet, het zit er niet meer in.
   groetjes van Henk Geantwoord op 7-5-2016 om 18:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Henk,

   wat ik dacht klopt dus wel. Ik heb daar net nog even gereageerd, maar ik denk dat het een goede zaak is dat Ziggo even bij je langskomt, mede ook gezien de situatie, die me nu ook wat duidelijker is.

   Maar het is inderdaad zeer onplezierig als je last hebt van een ander zijn geluid. Ik heb hier destijds wat geluidswanden geplaatst, maar ook dan moet je er natuurlijk wel rekening mee blijven houden, want als een huis gehorig is, krijg je niet alles eruit.

   Maar muziek is wel vaak iets dat me weer een beetje mens kan laten voelen. Over het algemeen draai ik ook rustige nummers, maar niet altijd kom ik er aan toe, of zet ik me ertoe.

   Ik wens je veel succes en laat Ziggo je gewoon even helpen. Daar betaal je tenslotte ook voor.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 7-5-2016 om 19:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Willem, Afgelopen weekend heb ik een paar keer korte tijd alle zenders op zwart gehad. Ongeveer een minuut. Ik heb mijn Humax opnieuw opgestart en het euvel was weg. Dat is een paar keer gebeurd. Ik had het over artefacten omdat jij het er over had.
   Nu is alles weer een week lang goed.
   groet,
   Theo Geantwoord op 7-5-2016 om 20:48

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Theo,

   dank voor je bericht. Vaak gaat het maar om enkele zenders. Henk geeft dat elders ook aan. Maar het is goed te zijn dat jij het in ieder geval hebt kunnen oplossen. Ik heb ook wel eens wat problemen, maar in mijn geval moet de decoder even naar Humax, daar de harde schijf issues gaat vertonen. Dat is langer aan de orde, maar ik ben er nog niet aan toegekomen hem die kant op te sturen.

   Maar ik hoor regelmatig dat men last heeft van een zeer kortdurend wegvallend beeld, en daar moet wellicht Ziggo zich eens over buigen, zeker als het niet lukt dit zelf op te lossen en dat blijkt nogal eens het geval.

   Het is trouwens erg rustig op de site. We hopen dat dit weer aantrekt, want daar moeten we het toch van hebben. Daar hopen we dus maar op.

   Helaas ook niets meer gehoord van Hans en dus heb ik mijn vraag, evenals een paar andere waar geen reactie op kwam, maar weer verwijderd. Uiteraard hoop ik dat men deze site/me kan vinden als het nodig is.

   Mvg. Willem Geantwoord op 7-5-2016 om 21:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste lezers,

   Henk schreef elders:

   "Willem
   Dank voor je melding, gisteren een kleine aanpassing gedaan zoals hierboven omschreven en wel de Humax spannings vrij/smartkaart eruit -coax eruit/stroom erop bericht gezien e52 /coax erin smartkaart erin. Toen kreeg ik beeld en de hele avond geen storing gehad Geen fabr. instelling doorgevoerd, hou dat als er weer pr0blemen komen".

   Wil je dit ook uitvoeren, gebruik dan de uitgebreide reset, zoals hier omschreven, waarbij dus ook de smartcard wordt verwijderd en de decoder dus wel terug wordt gesteld naar de fabrieksinstellingen. Overigens heeft dit in mijn geval niet geholpen, maar het lijkt erop dat dit bij Henk anders ligt en dus werkt het wellicht ook in jullie geval.

   Henk,

   nogmaals dank voor je bericht, en degene met hetzelfde issue: probeer het gewoon eens. Baat het niet dan schaad het niet.

   Mvg. Willem.   Geantwoord op 8-5-2016 om 19:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik kijk een opgenomen programma en ineens verschijnt op de tv de melding Zender is versleuteld of niet beschikbaar.
  Afstandsbediening reageert niet maar ik kan ook het apparaat zelf niet uitzetten Gesteld op 5-5-2016 om 21:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   onder het kader war je vragen kan stellen, kun je ook een zoekwoord ingeven. Als je daar 'versleuteld' intoetst en op zoeken klikt zie je een aantal oorzaken en eventuele oplossingen. Maar als je via time shift kijkt en dit gebeurt, kan het ook te maken hebben met de harde schijf. Dat kan ook zo zijn als het issue zich voordoet bij het kijken naar een opname.

   Maar ik heb meer opties genoemd, al blijft het een wat lastig euvel.

   Het uitschakelen wil dan vaak inderdaad niet, maar het wil nog weleens lukken om enkele malen de aan/stand-by toets een seconde of 20 ingedrukt te houden en dan even af te wachten. De decoder schakelt dan in een aantal gevallen alsnog terug naar stand-by, waarna deze weer kan worden ingeschakeld.

   Als dat niet lukt, dan zit er niets anders op dan even de spanning geheel van het apparaat te halen. Maar bekijk dus ook de andere aangedragen opties even.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 5-5-2016 om 22:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bedankt voor het snelle antwoord. Inmiddels hebben we de spanning er afgehaald en kunnen we weer gewoon tv kijken. Na het weekend bekijk ik of ik het opgenomen tv-programma dat ik zat te kijken toen dit probleem zich voordeed, nog kan bekijken.
   Nogmaals bedankt
   Renée Geantwoord op 5-5-2016 om 22:50

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Dag Renée,

   graag gedaan. Mocht je er vaker tegenaan gaan lopen, formatteer dan de schijf even enkele malen. Doe dat echter wel pas als je de opnames, welke je wilt bewaren in veiligheid hebt gesteld.

   Zie je tijdens het weergeven dat het beeld even stopt/bevriest/zwart wordt, dan kun je soms deze melding, en problemen voorkomen door meteen even iets vooruit te skippen. Dat is uiteraard niet mogelijk bij live kijken.

   Succes en dank voor de respons.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 5-5-2016 om 23:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • wat doe ik met de dongle ?
  aangesloten een philips tv, model 32PHK4309/12 Gesteld op 27-4-2016 om 17:30

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Die kun je gebruiken om de decoder op te nemen in je netwerk en gebruik te kunnen maken van ITV (Interactieve TV). De kabel dient dan van Ziggo te zijn, het Internet mag eventueel van een andere provider zijn. De Humax ontvangt het signaal via de kabel, en verzend de opdrachten voor ITV via het Internet.

   Bekabeld aansluiten heeft echter mijn voorkeur, maar dat is niet altijd even eenvoudig te doen/weg te werken.

   Hier: link zie je hoe je de decoder opneemt in je netwerk en gebruik kan maken van ITV.

   Onder het kader waarin je een vraag stelt, vind je echter ook nog een kader met zoekfunctie. Daar kun je b.v. ook even als zoekwoord 'ITV' 'Interactieve Tv' 'FTP' etc. invoeren. Klik na het invoeren van een zoekwoord op zoeken en je ziet voorts een aantal vragen en antwoorden m.b.t. deze zoekwoorden.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 27-4-2016 om 18:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem
  bedankt voor de snelle reactie.
  ws heb ik niet goed beschreven ,ik doe eerst de decoder uit en dan de tv. het is toch echt zo dat het media veld (vaak) leeg is, de programma's die ik heb opgenomen zijn niet zichtbaar.
  maar ik ga de tip zeker uitvoeren en hoop dat het resultaat mag hebben.
  Met vriendelijke groet,
  B. van Vulpen


  Gesteld op 26-4-2016 om 22:32

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   de Media opslag kan een leeg veld tonen, maar dan heeft het uitschakelen van de Tv daar geen invloed op. Als je de decoder uitschakelt kan dat uiteraard wel, maar doorgaans is dat dan een tijdelijk iets.

   Om het echt op te lossen is een fabrieksreset nodig, of een nog uitgebreidere reset, welke ook op dit forum staat, en/of dus het formatteren van de harde schijf. Ik zou ook daar nu voor pleiten, maar dan gaan alle opnames verloren en als de mogelijkheid er nog is deze te redden, dan kun je dat dus beter eerst even doen.

   In ieder geval succes.

   Ik lees graag de afloop en deze kunt u het best bij deze vraag/reactie plaatsen. Alles blijft dan bij elkaar en overzichtelijk.

   mvg. Willem. Geantwoord op 26-4-2016 om 23:33

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
 • Beste,
  Wanneer ik de tv aan doe en ik wil b.v. via de media een opgenomen programma bekijken dan is het veld van Media leeg, dus doe ik de tv opnieuw uit en weer aan en dan is de media weer aanwezig. ook tijdens het opnemen valt de media weg en er verschijnt een tekst dat de opslag limiet vol is en daardoor niet meer opgenomen kan worden, maar dat kan helemaal niet want de opslaglimiet is niet eens voor de helft vol, kunt u mij vertellen wat hier aan te doen is? Gesteld op 26-4-2016 om 21:42

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   het kan niet zo zijn dat de Media opslag leeg is en weer gevuld als de Tv wordt uit en ingeschakeld. Dat kan wel voorkomen als je de decoder (Humax) een keer uitschakelt.

   Een een ander kan wijzen op een software issue, maar daar de decoder aangeeft dat de opslaglimiet is bereikt, kan het voortkomen uit de harde schijf.

   Het is ten eerste aan te bevelen een tiental minuten de spanning geheel van de decoder te halen en deze na het opnieuw opstarten direct terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren, zonder daarbij de harde schijf te formatteren. Vink dat vakje dus niet aan.

   Voorts dien je z.s.m. de opnames welke je wilt bewaren veilig te stellen, maar de kans is aanwezig dat het daarvoor al te laat is. Daarna dien je de schijf enkele malen te formatteren en dat dien je regelmatig te herhalen. Zorg dus altijd dat opnames z.s.m. veilig worden gesteld, mits je deze wilt bewaren en formatteer daarna de harde schijf geregeld.

   Maar voor nu is het dus raadzaam alleen de fabrieksreset zoals aangegeven uit te voeren. Haal dus wel de spanning van het apparaat alvorens dat te doen!

   Mvg. Willem. Geantwoord op 26-4-2016 om 21:53

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • Ik heb de AB van mijn Humax gepaird met mijn Solara TV. De tv schakelde bij 3 verschillende codes uit zoals ook in de handleiding van Humax beschreven.
  Echter is uitschakelen van de tv ook het enige commando waarop de tv reageerde met de Humax AB. Ik kan de tv dus ook niet inschakelen.
  Moet ik nog meer handelingen verrichten of doe ik iets verkeerd?

  Mvrg Ton Gesteld op 19-4-2016 om 09:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ja dat heb ik met de drie codes geprobeerd.
   IK heb zowel geprobeerd met de stand knop als met bv de programmaknop 1 de tv in te schakelen. Geantwoord op 19-4-2016 om 10:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Als de ingevoerde code correct is, zou het moeten werken. Vooral als de code wel in de handleiding voorkomen is het dus erg vreemd dat dit niet functioneert zoals zou moeten. Nu wordt niet elk apparaat ondersteund, maar dan werkt het helemaal niet, of vind je de codes niet.

   Maar het lijkt er dus op dat deze Tv niet, of niet correct wordt ondersteund. Je zou dan eens kunnen denken aan een Logitech.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 19-4-2016 om 18:40

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dank voor je antwoord. Kan ik dan met de Logitech wel alle ficties van de Humax bedienen?
   Als dat zo is, weet je dan ook het meest geschikte model van Logitech?

   Mvrgr. Ton Geantwoord op 19-4-2016 om 19:06

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Ton,

   je hebt daarin verschillende soorten en het is maar net wat je er allemaal mee wilt. Maar doorgaans kun je de meest gangbare, zo niet allee opties benutten. Maar er zijn tal van mogelijkheden rond deze afstandsbedieningen en het best kun je eens op hun site kijken, of even contact met ze opnemen. Het hoeft helemaal niet zo erg duur te worden, om er toch ruim gebruik van te kunnen maken.

   Mvg. Willem Geantwoord op 20-4-2016 om 16:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Willem,

   Dank voor je antwoorden.
   Ik ga de optie Logitech uitproberen.
   Mocht het niet lukken dan kom ik vanzelf weer hier terug.

   M.vragen. Gr. Ton Geantwoord op 20-4-2016 om 17:10

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag Ton,

   succes. Moet lukken lijkt me, al is het niet allemaal even eenvoudig. Maar de opties zijn talloos. Zo kun je met één druk op de knop b.v. je decoder, Tv, en b.v. receiver inschakelen en zelfs op de juiste ingang laten starten. Maar Ze kunnen je daar bij Logitech zeker meer over vertellen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 20-4-2016 om 19:28

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
 • Kan ik twee programma's opnemen en tegelijkertijd tv kijken met de Humax 5200 Gesteld op 14-4-2016 om 20:57

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat is al vaak genoemd, maar hier nogmaals: je kan altijd 2 zenders opnemen en een eerder gemaakte opname bekijken. Je kan tevens altijd 1 zender opnemen en een 2e bekijken.

   In een aantal gevallen, kun je echter ook 2 zenders opnemen en een 3e bekijken. Dat heeft te maken met de streams waarin die zenders zich bevinden. Bij Ziggo kun je zo b.v. RTL4 en RTL5 opnemen en NPO1 of NPO2 bekijken.

   Als er 2 opnames lopen en je drukt op de OK toets, dan kun je alle in wit gedrukte zenders bekijekn. Je merkt dat dan ook met zappen.Er zullen dan bepaalde zender worden overgeslagen.

   Meer weten over zender streams? Onder het kader alwaar je de vragen stelt, vind je nog een smal kader mer de tekst 'zoeken in het forum'. Op deze manier kun je zeer veel terug vinden. In dit geval vul je als zoekwoord 'stream' in, waarna je op zoeken klikt. Je ziet dan een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dit onderwerp. Met andere zoekwoorden kun je nog veel meer terug vinden en daarvan kun je vast nog iets gebruiken.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 14-4-2016 om 21:21

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
 • Hallo,
  Heb redelijk wat doorgelezen maar kon mijn komende vraag niet echt vinden.

  Ik wil graag de muziek bestanden van een Fat32 geformateerde externe HD waar muziek op staat in MP3 formaat kopiëren naar de muziekafdeling op mijn HD 5200c.
  De 5200c ziet mijn externe HD
  Ziet AL mijn muziek bestanden. Speelt ze ook af via de 5200c
  Maar krijg niet de optie om al deze bestanden te kopiëren naar de HD 5200c.
  Klopt dat of doe ik iets fout...

  Mvg
  Hans Gesteld op 11-4-2016 om 12:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De Humax is ook geen mediaspeler. Je kan wel wat muziek overzetten, maar het deel van de schijf op de Humax is daarvoor beperkt en daarnaast dienen de bestanden aan bepaalde normen te voldoen, welke hier wel zijn genoemd.

   Ik denk dat je naast je Humax beter een mediaspeler kan inzetten, daar je dan zeer veel opties hebt, die nu beperkt zijn. En al eerder genoemd, gaat het een keer mis met de Humax en moet de schijf onverhoopt worden geformatteerd, is alles er weer af.

   Ik kan nog wel even nakijken wat er exact mogelijk is, maar helaas gaat het met mezelf weer de verkeerde kant op, dus dat kan even tijd vergen. Doch raad ik je absoluut ene mediaspeler aan.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 11-4-2016 om 18:52

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • PS: als je bestanden wilt overzetten, zie je een optie: 'verplaatsen naar' Daar kun je aangeven waar het bestand naartoe moet. Zal dit nog verder uitzoeken en toelichten, maar ga zo mijn bed weer in...

   Mvg. Willem. Geantwoord op 11-4-2016 om 19:14

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • Hallo Willem,

  Na de update maakte mijn humax 5200 rare geluiden.
  Nu na het herstel naar de fabrieksinstellingen is dit nu verholpen.
  Mijn dank voor je advies.
  Mijn vraag staat even los van de humax. Mijn lcd led tv (samsung ue40es7000) heb ik ook geupdated. Is het wijsheid om ook de tv een fabrieksherstel te laten doen (nadeel mij beeldinstellingen zullen opnieuw moeten worden ingesteld) ?

  m.v.g.
  Bert  Gesteld op 7-4-2016 om 12:12

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Bert,

   bijgeluiden zou de Humax niet mogen gaan maken, maar ik zie het wel vaker langskomen. Er gaat dan toch wat mis in de aansturing en soms kun je dan de schijf horen. Doorgaans raad men dan ook een fabrieksherstel aan na een update, maar ik moet toegeven dat ik dat ook niet altijd meteen doe. Maar doorgaans voer ik dat later alsnog uit, of ik doe het als ik merk dat er iets is veranderd in de werking of als er fouten ontstaan. Dat laatste was dus ook het geval en dat komt dus vaker voor.

   Als je Tv na de updates geen vreemde verschijnselen vertoond en gewoon goed zijn werk doet, is een fabrieksherstel doorgaans niet nodig. Het ligt dan ook weer iets anders al bij de Humax.

   Merk je fouten op, dan kun je het altijd nog doen, maar anders kun je dus gewoon zo laten.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 7-4-2016 om 13:30

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • Beste Hans,

  eerder stelde je een vraag over het overzetten van bestanden van de ene naar de andere 5200. Toen gaf je aan dat je een 2e exemplaar ging aansluiten en ik ben eigenlijk wel benieuwd of deze, als deze al is aangesloten, zijn werk wel goed doet, of dat je toch weer tegen het blauwe beeld en een foute resolutie aanloopt.

  Ik maak hier even een nieuw onderwerp van, daar het andere al flink is gevuld en daarbij plaatsen straks wellicht niet meer mogelijk is.

  Mvg. Willem. Gesteld op 6-4-2016 om 20:14

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoi Willem..
   Door omstandigheden nog niet aan toegekomen om mijn 2e 5200c in te zetten.

   Het blauwe scherm is wisselvallig dat die komt.
   Gevoelsmatig zeg ik dat het aan deze 5200c ligt.
   Je krijgt melding als ik de 2e 5200c heb ingezet. Geantwoord op 6-4-2016 om 22:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hans.

   ik wacht het rustig af. Overigens komt het zeer weinig voor dat de Humax dit issue vertoont, wat natuurlijk niet wil zeggen dat het niet kan voorkomen. Vaak echter ligt het aan de (software van) de Tv. Een andere, beter HDMI kabel, welke overigens zeker niet kostbaar behoeft te zijn,. kan soms ook baten.

   Probeer anders ook eens een andere ingang op de Tv, of sluit, indien mogelijk, de Humax eens aan op een andere Tv.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 6-4-2016 om 22:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoi Willem,
   Nog steeds met mijn 'oude' 5200c bezig.
   Had probleem met blauwscherm met 480p op mijn TV. Na harde uit/aan reset 5200c sprong TV netjes naar 1080i formaat.
   Het is nu zo, dat de 5200c gewoon volledig opstart na uit de slaapstand te zijn gehaald.
   De 5200c is bezig met opstarten en mijn TV springt dan eerst naar 1080i. na wel/geen signaal van 5200c gaat hij terug naar 480 en blauw scherm (5200c is nog steeds aan het opstarten)
   Op moment dat de 5200c daarmee klaar is en de definitieve zender laat zien, springt mijn TV weer netjes naar de 1080i met goed strak beeld...
   Dit schakelen deed mijn TV eerst nooit. Sprong meteen naar 1080i formaat.
   Ik weet dus nu ffff niet meer wat te doen...

   Ga volgende week mijn 2e 5200c eens inzetten, eerst updaten.
   En dan eens kijken wat deze speler gaat doen...

   Krijgt dus nog een vervolg.. ;-))

   Mvg
   Hans Geantwoord op 9-4-2016 om 18:02

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hans.

   Uitschakelen van de decoder is geen harde reset. Men noemt dat vaak wel zo, maar alleen een fabrieksreset is daadwerkelijk een echter reset.

   Maar je geeft ook aan dat de 5200 nu volledig opstart, nu deze uit de slaapstand is gehaald, en wellicht begrijp ik dat verkeerd, maar ik denk dan dat je in het menu de energiespaarstand hebt gewijzigd. Echter denk ik dat jij bedoeld, dat de decoder nu weer het gehele opstartmenu doorloopt, als je deze inschakelt en daarmee dus de Tv enkel keren laat overschakelen dat laatste komt absoluut vaker voor. Als ik mijn Blu-ray- of multispeler inschakel, schakelt de Tv zelfs een aantal keren om en geeft dan de beeldstand aan, en laat een paar keer de inkomende resolutie zien.

   Bij de Humax is dat doorgaans minder het geval, maar zolang deze opstart, is er geen signaal voor de Tv en deze zal dat dan ook kunnen aangeven. De ene Tv reageert daar anders op als de anders, maar het is dus niet zo dat dit een zeldzaam verschijnsel is.

   !Maar lees dit goed en doe gewoon even het volgende:

   Ga naar:
   -Menu
   -Energiebeheer
   -Energie spaarstand in/uitschakelen (Schakel de energiespaarstand uit. De decoder zal nu het opstartscherm overslaan en direct starten op een zender)
   -Automatisch uitschakelen in/uitschakelen**

   -> Standaard staan deze laatste 2 opties ingeschakeld. **Laat je het
   automatisch uitschakelen aan staan, zal de decoder na 3 uur in stand-by
   gaan, als deze niet wordt bediend.

   Je kan er zo dus voor zorgen dat de decoder meteen opstart en weergave laat zien, en de Tv het uitgaande signaal van 1080I meteen oppikt en zeer waarschijnlijk niet meer van beeld/resolutie zal wisselen.

   Veel mensen vergeten echter dat een HDMI ingang, heel anders werkt dan b.v. scart. Bij HDMI moeten beide apparaten met elkaar communiceren en tot een handshake komen. Soms gebeurt dat op een niet al te fraaie manier, of blijft die handshake uit en dan is er dus geen weergave. Er zijn bronnen (mijn multispeler doet dit bijvoorbeeld) die middels een Led laten zien of er sprake is van een handshake. Maar het kan dan goed voorkomen dat bij het opstarten of laden van een schijfje de Tv wisselt van beeld, verschillende resoluties laat zie, of verschillende beeldformaten. Pas als er dan echt wordt weergegeven is er een vaste verbinding en zal de Tv doorgaans het juiste beeldformaat kiezen, maar altijd in de juiste resolutie weergeven. Het is dus niet zo dat er zomaar sprake is van contact tussen de apparaten zoals dat met scart, S-Video, Component etc. het geval is.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 9-4-2016 om 18:30

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Hallo Willem,
   Heb de energiebesparing standby toch weer terug moeten zetten op aan.

   Had hem eerst 'uit' gezet op jouw verzoek.
   Alles uitgeschakeld met de logitech...
   5200c sprong bij aanzetten meteen naar laatst gekozen zender.
   TV bleef steken op 480p met blauw scherm.

   Dus teruggezet naar 'aan'
   Alles weer uitgeschakeld met de logitech.
   Weer ingeschakeld
   5200c doorloopt dan het opstart programma
   TV spring eerst aan op 1080i, krijgt schijnbaar dan een signaal van de 5200c en gaat over naar 480p.
   Op moment dat opstartprogramma op 5200c is doorlopen en spring op de laatstgekozen zender, springt de TV op 1080i..
   Duurt wat langer, wordt wat vaker geschakeld maar het eindresultaat is wel dat alles weer correct staat.
   Waarom het nu zo gaat weet ik niet, nooit eerder zo gegaan met het vele schakelen op de TV, maar hij doet het nu goed. Geantwoord op 11-4-2016 om 20:12

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag Hans,

   door omst.heden. weinig aanwezig, maar ik had echt gehoopt dat wanneer de decoder meteen opstart, de Tv niet zou gaan schakelen. Ik vertrouw die laatste daarom niet, maar kan dat zo niet met volle zekerheid zeggen.

   Nu gebruik je ook een Logitech en dat is een prima oplossing als je meerdere apparaten hebt, maar ik zie toch ook nog wel eens vreemde dingen gebeuren bij het gebruik van een dergelijk apparaat.

   Wat als je de Tv gewoon handmatig (indien mogelijk) of met de eigen afstandsbediening inschakelt en als je datzelfde doet met de Humax?

   Ik raad inderdaad vaak aan de decoders uit de energiespaarstand te halen. Humax vaak niet, maar dat ligt aan het feit dat de decoder 'fris' opstart als deze nog in de energiespaarstand staat en dus minder issues zou vertonen. Mijn ervaring is net iets anders en veel mensen vinden het ook niet prettig als de decoders zo langzaam opstarten, al lijkt dat veel langer dan het is. De keuze blijft daarom natuurlijk altijd bij de gebruiker zelf liggen.

   Maar als de decoder meteen opstart, zal een Tv doorgaans ook meteen beeld laten zien, al doet een Tv er vaak ook nog even over om op te starten. Maar het omschakelen van- en naar is dan doorgaans over. Maar goed, het is natuurlijk ook niet zo'n ramp als de Tv een paar keer omschakelt als het daarna goed werkt.

   Zoals gezegd doet mijn Tv dat ook, en zelfs vrij veelvuldig als ik mijn multispeler gebruik. Let je erop dan is het wat irritant, maar ik krijg er daarna een fraaie weergave voor terug...

   Maar goed, meer kun je toch niet en dus maar eens afwachten wat de andere 5200 doet. Deze is in ieder geval niet defect, want dan zou de HDMI uitgang niet werken. Het is in ieder geval dus al mooi te zien dat het zo allemaal wel goed werkt.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 12-4-2016 om 11:19

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
 • Beste lezers:

  Meer als deze info lijkt er niet te komen:

  "iHDR-5400c – V 1.00.26 – beschikbaar vanaf 29 maart
  iHDR-5200c – V 1.00.60 – beschikbaar vanaf 29 maart
  iRHD-5300c – V 1.00.34 – beschikbaar vanaf 31 maart
  iRHD-5100c – V 1.01.22 – beschikbaar vanaf 31 maart

  De software update heeft betrekking op de on-demand functionaliteit".

  Zoals het nu ligt wordt dus verder niet precies bekend wat er exact in de software is opgenomen. Overigens kwam er software uit voor alle apparaten met een On Demand functie. Het is dus wel belangrijke software v.w.b. ITV/Vod.

  Ik heb het tevens nog even met Humax over het verdwijnen van het opstartscherm gehad en dat bleek vaker voor te komen. Ook zij gaven dus aan een fabrieksherstel uit te voeren na het laden van de nieuwe software. Je weet dan zeker dat alles blijft functioneren.

  Mvg. Willem. Gesteld op 6-4-2016 om 11:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Mijn decoder wist geen programma's meer wat kan ik doen Gesteld op 5-4-2016 om 18:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Onder het kader waarin je vragen kan stellen, vind je nog een kader met 'zoeken in het forum'.

   Toets daar even het zoekwoord 'wissen' in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal vragen en oplossingen m.b.t. dat onderwerp. Vind je het niet, laat het dan maar even weten, maar daar staan eigenlijk alle denkbare oplossingen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 5-4-2016 om 19:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Lezers,

  ik raad u aan na het laden van de laatste software even een fabrieksherstel uit te voeren. Ik was n.l. zeer verbaasd te zien dat mijn exemplaren ineens geen opstartmenu meer toonden, terwijl ik deze als proef van de energiespaarstand had gehaald. Daar het me toch wat vreemd leek dat dit in de nieuwe software zou zijn opgenomen, heb ik een fabrieksherstel uitgevoerd, waarna de decoders wel weer een opstartmenu toonden.

  Wilt u uw decoder/PVR vlotter laten opstarten en dus het opstartmenu omzeilen, haal deze dan onder het kopje 'energiebeheer' weer even van de energiespaarstand. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.

  Mvg Willem. Gesteld op 5-4-2016 om 00:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Beste Lezers,

  tot mijn verbazing ontdekte ik net dat mijn decoder, ook wanneer deze in de energiespaarstand staat, meteen opstart bij inschakelen. Zoals jullie weten was dit eerder niet het geval, en wellicht heeft dit met de laatste updates te maken? Wil iemand met een 5200 eens kijken of deze decoder ook meteen opstart, ondanks dat deze in de energiespaarstand staat?

  Als deze een programma staat op te nemen, dan start de decoder altijd sneller op, maar dat is hier niet het geval. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  Mvg. Willem. Gesteld op 3-4-2016 om 19:46

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoi Willem

   Ik zag vanmorgen bij het opstarten van mij set, dat de Humax 5200c vanuit sluimerstand meteen naar de zender toe ging waarop hij het laatst stond.
   Volgens mij had hij altijd eerst een opstart procedure voordat er een zender kwam.
   Heb ik nu NIET zien doen... Geantwoord op 4-4-2016 om 11:02

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • @ de eerste persoon.

   Inderdaad heeft de 5200, net als andere modellen altijd een opstartscherm gehad. Nadat de decoder deze had doorlopen, kwam pas de zender in beeld waarop de decoder is afgestemd en begon de weergave. Om die handeling te omzeilen rad ik dan ook zeer vaak aan de decoder van de energiespaarstand te halen, waardoor de decoder meteen opstart en de tijd aangeeft in stand-by.

   Nu was ik e.e.a aan het uitzoeken en had de decoder in de energiespaarstand gezet (standaard) en was behoorlijk verbaast toen deze direct opstartte en geen opstartprocedure toonde. Nu weet ik dat veel mensen die procedure als lastig ervaren, maar het lijkt er dus een beetje op dat dit is aangepakt. Ben wel benieuwd of het werkelijk zo is en of het stand-by verbruik daarmee ook omhoog is gegaan.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-4-2016 om 18:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Ingrit,

   dank voor je reactie. Is dat ook vanuit de energiespaarstand of is de decoder hier in het menu vanaf gehaald? Dat laatste kun je zo zien, want dan geeft de decoder de tijd in het display weer in stand-by.

   Zal dit, als het lukt, morgen eens met Humax bespreken. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het een issue van mijn decoder betreft, want ik ben dit in al die jaren nog niet tegen gekomen.

   Meer reacties zijn daarom zeer welkom!
   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-4-2016 om 18:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Ingrit,

   dan zou de decoder inderdaad in de energiespaarstand staan. Ik raadde dus altijd aan deze eruit te halen als men het trage opstarten als lastig ervoer, maar dat lijkt dus niet meer nodig. Ben er er weer erg verbaast over, maar hoop binnenkort meer te weten.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-4-2016 om 18:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Frans,

   Dank! toch wel een aparte situatie dit... Ik ga mijn 5400 nog even terug stellen en eens bekijken wat deze dan doet. Maar het is wel vreemd dat de een een andere ervaringen heeft dan de ander.

   mvg. Willem.
   Geantwoord op 4-4-2016 om 21:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Lezers,

   na een fabrieksherstel doorloopt de decoder wel weer de gehele opstartprocedure. Daarom raad ik aan om na het laden van de nieuwe/laatste software even een fabrieksherstel uit te voeren, zonder daarbij de harde schijf te formatteren. Ik zal dit eveneens als info plaatsen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 5-4-2016 om 00:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoi Willem,
   Ik was de eerste melder, vergat weer mijn naam erbij te zetten

   Hij blijft lekker snel opstarten zo
   Ik vind dat prima..

   Wat is dan nu het voordeel van een fabrieks herstel.
   Dat hij weer het hele opstart gedeelte doorloopt of worden er dan andere belangrijke opties geactiveerd.
   DAAR zit ik niet op te wachten. ;-))
   Ik vind het snelle opstarten wel prima zo...

   Dus ze kunnen het best zo programeren lijkt mij voor een nieuwe update tzt..

   Mvg
   Hans Geantwoord op 5-4-2016 om 11:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hans,

   die fabrieksherstel kan nodig zijn om de nieuwe software correct te laten functioneren. Het is vaker aangeraden na het laden van nieuwe software even een fabrieksreset uit te voeren. Maar je zal daar verder qua werking niets van merken. Doorgaans loopt alles zelfs beter en vlotter en als je het handig vind dat de decoder vlotter opstart, kun je dat zo regelen via het menu, onder 'energiebeheer'. Als je de energiespaarstand uitschakelt, zie je de tijd in het display bij stand/by en start de decoder binnen een paar seconden op.

   Ik raad je absoluut aan even een fabrieksreset te doen en dan de genoemde handeling(en) uit te voeren. Nu loop je kans dat de decoder binnenkort niet meer goed werkt. Om die reden heb ik het ook gedaan. Gaat vlot en voorkomt wellicht onnodige ellende.

   Je kan de decoder dus al vlotter laten opstarten en daarom leek het men ook vreemd dat men dat in de software update had meegenomen. Zal men ook niet doen, want zo nu en dan 'fris' opstarten, zal de werking, net als bij een PC alleen maar goed doen.

   Mvg. Willem.   Geantwoord op 5-4-2016 om 18:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • @Hans,

   je kan gerust van me aannemen dat dit je decoder geen kwaad zal doen. Ik heb inmiddels al wel zoveel ervaring dat ik dat met een gerust hart kan zeggen. Humax zou je precies hetzelfde vertellen en je kan het beter nu uitvoeren als wanneer het het misgaat...

   Mvg. Willem. Geantwoord op 5-4-2016 om 18:48

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • Hoe kan ik zenders verplaatsen naar favorieten 1 en hoe kanis ze in favorieten 1 sorteren Gesteld op 2-4-2016 om 18:10

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Probeer het eens op onderstaande manier. Dat moet lukken, want dat werkt ook bij de 5400 die ik nu heb staan en de 5400 is gebouwd op hetzelfde platform als de 5200. Recent is het ook nog gebruikt door iemand met een 5300. Uiteraard raad ik je aan ook gebruik te maken van de handleiding.

   -Ga naar het menu
   -Ga naar instellingen
   -Ga naar zenders bewerken
   -Of ga naar favorietenlijst bewerken

   In het andere geval kun je overigens ook de OK toets gebruiken i.pv. de Opt+ toets.

   De decoder kan, i.t.t wat men eerder meldde ook de favorietenlijst meteen kiezen als deze wordt ingeschakeld. Dat werkt zo:

   De Humax start altijd op met de Favorietenlijst die je hebt ingesteld als je dit doet: kies je zenderlijst door tijdens een uitzending op OK toets te drukken en vervolgens op de grote ronde toets naar links. Kies vervolgens een van de verschenen lijsten en daarna hiervan een zender. je blijft dan in die lijst. Ook na het opnieuw opstarten van de Humax.

   Favorieten oproepen doe je met de optie+ toets en kan volgens mij ook met de OK toets.

   Met de List of OK toets roep je de List (zenderlijst) op.

   Ook kun je in het menu zenderlijst kiezen voor de favorietenlijst.

   Dit zijn de opties en daarmee moet het lukken.

   Gr. Willem. Geantwoord op 2-4-2016 om 19:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
43

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info