Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 > Ga naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 > Ga naar de handleiding
Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

44
 • Mijn Humax 5200c kan geen zenders ontvangen.
  Kwaliteit is 100%
  Sterkte 65%,
  Wat is er gebeurd, wat is er stuk gegaan.
  Het is in de loop der tijden steeds slechter geworden.
  Nu heb ik niets meer.
  De HDD werkt nog goed.
  Vriendelijke groet Paelco.Gesteld op 10-2-2017 om 15:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag.

   Dat zou een tuner issue kunnen zijn, maar dan is het wel vreemd dat sterkte en kwaliteit in orde zijn. Het is raadzaam de decoder eerst 20 minuten geheel spanningsloos te zetten, en de kabels los te nemen. Na 20 minuten sluit je de kabels weer aan en voer je meteen na het opstarten een fabrieksreset uit. De schijf behoeft niet te worden geformatteerd en dat zal ook niet gebeuren tenzij je die optie zelf aanvinkt.

   Laat even bij deze vraag weten wat het resultaat is.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 10-2-2017 om 18:51

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Dag lezers,

  ik kom nogal eens berichten en vragen tegen waarin men aangeeft problemen te hebben met het wissen van programma's bij de PVR's (decoders met harde schijf, zowel intern als extern) van Humax.

  Daarom hier wat tips:

  -Het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren. Breng dan wel vooraf de opnames welke je wilt bewaren in veiligheid, daar deze hiermee verloren gaan. Let op: de gehele schijf wordt hierbij gewist. Heb je daar dus ook nog wat anders op staan, zoals foto's e.d. houdt daar dan rekening mee. Dit kan dus ook helpen issues te voorkomen bij het pauzeren/gebruik van time shift. Ook hiervoor is een deel van de schijf gereserveerd.

  -Voorts heb ik gemerkt dat je het best één programma tegelijk kan wissen en dat zo lang moet afwachten tot deze geheel is gewist, alvorens je een volgende wist. Bij kleine bestanden kun je er wel wat meer tegelijk wissen.

  -Wat ik zelf ook heb ervaren is, dat het beter gaat als je bij het wissen Media nog niet verlaat, en dat pas doet als het/de gewenste programma(s) is/zijn gewist. Waar dit aan ligt ben ik nog aan het uitzoeken, maar ik werk altijd zo, en heb zelden tot nooit dat er iets misgaat bij het wissen.

  -Kun je de opname(s) niet wissen? Speel dan een stukje van de opname(s) af voordat je gaat wissen, of wis eerst een andere bestand dat je wilt verwijderen.

  -In sommige gevallen is de optie 'wissen' niet beschikbaar. Dit komt b.v. voor als de opname nog loopt.

  -Blijft het wissen voortduren, verlaat dan gewoon Media en keer daar later naar terug. Blijft de decoder ook dan wissen, dan kun je het apparaat na het stand-by zetten eventueel even geheel spanningsloos zetten, of een fabrieksreset uitvoeren zonder de harde schijf te formatteren.

  -Soms wil het niet lukken een bestand te wissen. Laat dit dan in eerste instantie staan, en wis een ander bestand dat je kwijt wilt, en probeer daarna het andere bestand te wissen. Wil het wissen daarna ook niet, en ook niet nadat er een stukje is afgespeeld, of andere stappen zijn genomen, schakel dan het apparaat in stand-by, en haal enige tijd de spanning er geheel af. Keert dit regelmatig terug, voer dan een fabrieksreset uit, al dan niet met het samengaan van het formatteren van de harde schijf.

  Ik hoor ook regelmatig dat men vind dat het wissen vrij lang duurt, maar dit komt omdat alles wordt geheel wordt gewist, dus ook de ondersteunende bestanden. De opname is dan dus echt geheel van de schijf verdwenen en dat vergt wat meer tijd.

  Mvg. Willem.Gesteld op 7-2-2017 om 23:49

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Goede avond Willem,
  na aanleiding van mijn vraag en uw advies op 15-01-2017 heb ik inmiddels de stappen uitgevoerd.
  Twee dagen werkte alles zonder problemen en was al blij met het resultaat. Maar helaas mocht het niet lang baten. Op de derde dag begonnen de problemen weer, eerst met wegvallen van beeld en zie; ook de opname was maar tot de helft opgenomen. Nu neemt die weer niet op wel geeft die aan opname gestart/beëindigt! Als ik een programma even op stop set of terug spoel dan valt het beeld geregeld stil of valt weg met de melding ‘zender is versleuteld of niet beschikbaar!’ zal mijn Humax aan vervanging toe zijn? of heeft u nog andere tips?
  M. v. g. Peter
  Gesteld op 27-1-2017 om 19:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Peter,

   dat is jammer. De melding 'zender versleuteld' kan ook voortkomen uit de harde schijf. En daar je aangeeft dat het ook voorkomt als je time shift gebruikt (pauzeren/spoelen) kan het dus goed zijn dat de schijf is beschadigd. Echter wil het soms toch lukken ook dat te verhelpen.

   Nu moet je natuurlijk ook niet blijven hannesen, maar probeer dit nog eens:

   -haal 24 uur de spanning geheel van de decoder
   -haal hierbij ook weer alle kabels los
   -sluit na 24 uur alles weer aan
   -start de decoder op
   -voer nu meteen een fabrieksreset uit, maar formatteer de schijf nog niet
   -werkt alles weer, schakel dan in het menu de time shift functie uit
   -formatteer nu meermaals de schijf. Tenminste 3 keer
   -laat de time shift functie nog even uitgeschakeld
   -kijk nu eens of de decoder blijft werken. Je kan nu echter even niet pauzeren en spoelen, maar verder werkt alles zoals eerder.
   -blijft het nu meerdere dagen goed gaan, schakel dan de time shift functie weer in.

   * De schijf kun je eventueel zelf vervangen. De decoder zal deze n.l. zelf formatteren, gebruiksklaar maken, en indelen. Maar wil je toch wat anders, als het niet goed blijft werken, ligt de keuze uiteraard bij jezelf. Op de site van Humax vind je ook demo's met een jaar garantie, en op marktplaats kun je ook wel aan goede Humax pvr's komen, maar gebruikt kopen blijft natuurlijk een gok. Ik heb er echter laatst ook een van iemand overgenomen, welke daar niet goed zou werken, maar deze doet het na wat 'klussen' weer prima en dan is 25 Euro niet veel geld ;-)

   Veel succes.

   PS: een reactie kun je ook gewoon weer even bij deze vraag/antwoord plaatsen. Alles blijft dan mooi bij elkaar.

   mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 27-1-2017 om 19:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • bedankt Willem voor u snelle reactie. denk dat ik toch maar een nieuwe ga aanschaffen. als ik de stekker 24 uur lang eruit haal krijg ik een probleem met mijn vrouw!
   mediamarkt heeft nu toch de btw-kortingen. nogmaals hartelijk bedankt voor al de adviezen en nog een fijn weekeinde,
   Peter. Geantwoord op 27-1-2017 om 20:27

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Wanneer wij de televisie aan willen doen, verschijnt op de Humax iHDR 5200C eerst een serie knipperende letters (o.a. dL / 1+ / 1* / 1- rA). Op het scherm komt na een poosje te staan dat er geen verbinding is en dat ik op de STB-knop moet drukken (doe ik trouwens niet). Wanneer bij de Humax het volgende verschijnt nl. 576i , komt er pas "beeld". Kan ik dit veranderen (?), want het duurt een poosje voordat wij echt beeld hebben.
  Ik heb al gekeken bij de vorige vragen, maar kon het euvel zo gauw niet vinden. Misschien hebt u een steekwoord ? Dan zoek ik het alsnog op.
  Vriendelijke groet, JacobGesteld op 26-1-2017 om 16:08

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Jacob.

   Allereerst de vraag wat voor Tv je gebruikt, maar ik neem aan dat dit een Full HD of HD ready Tv is met HDMI daar je de melding 576I ziet. Echter is dat een zeer lage resolutie en kan de weergave dus veel beter.

   Onderaan de afstandsbediening zie je de V Format toets. Druk deze rijdens de weergave van de decoder zo vaak in totdat je 1080I in beeld ziet. Je zal dat duidelijk zien.

   Op je vraag ingaande, je kan de decoder sneller laten opstarten door deze uit de energiespaarstand te halen. Dat doe je zo:

   Ga naar het menu
   Ga naar instellingen
   Ga naar systeem
   Ga naar energiebeheer
   Kies voor energiebesparing in stand-by en zet deze uit.
   Je kan hier tevens het automatisch uitschakelen uit zetten.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 26-1-2017 om 17:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Goedemorgen Willem !

   Een zeer duidelijk antwoord en een perfect beeld, nadat ik precies heb gedaan wat jij hebt (voor)geschreven. Alles is prima in orde (ook het opstarten) ! Ben er heel blij mee! Heel hartelijk dank !

   Een hartelijke groet uit Fryslân,
   Jacob


   Geantwoord op 27-1-2017 om 08:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Jacob.

   Zo zien we het graag. Mensen die tevreden zijn, maar ook even de afloop laten weten. Klasse.

   Fijn dat het voor elkaar is, en veel kijkplezier gewenst.

   Is er nog iets, vraag het gerust.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-1-2017 om 18:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Heb deze Humax 5200c decoder al ruim 4 jaar en was altijd zeer tevreden. Sinds Ziggo met de nieuwen pakketten met de horizon box kwam ,heb ik alleen nog problemen mee.
  Beeld valt weg of blijft stil staan, geregeld E37 E42 meldingen en de melding ‘zender is versleuteld of niet beschikbaar’. De ene keer neemt die wel op en de andere keer doet die net als of die opneemt maar helaas neemt die niet op. Soms werd het beeld zwart soms grijs.
  Ligt het probleem bij Ziggo of heeft de Humax zijn beste tijd gehad en is aan vervanging toe?
  als het zo is welk advies hebben jullie, Horizon mediabox of Humax vervangen?Gesteld op 15-1-2017 om 19:31

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag,

   de 5200 kan zeker langer mee dan 4 jaar. De issues ie je noemt hangen tevens niet samen met de komst van de Horizon. Wel wordt er steeds meer geëist van de installatie, dus goede kabels en aansluitingen zijn zeer van belang.

   Maar wat je noemt kan heel goed te wijten zijn aan software issues. De schijf kan ook wel afnemen, maar het is zonde om daarom de decoder weg te doen, en sterker nog: vaak valt het prima op te lossen, maar moet je de stappen, hierna genoemd, wellicht nog eens (gedeeltelijk) herhalen.

   Maar ik werk zeer vaak met Humax producten, en heb daar ook een zeer goede ervaring mee. natuurlijk kan er altijd iets misgaan, maar vaak is dat zonder kosten, met slechts wat moeite, worden opgelost.

   Met de Horizon zie ik nog zoveel issues dat ik er absoluut nog niet voor kies. Ik plats ook op een site van Ziggo, en men weet hoe ik over die box denk.

   Maar probeer eerst dit eens:

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

   De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, maar de vraag is of dat in dit geval nog lukt.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).
   -Is de decoder weer in werking, formatteer dan nogmaals de harde schijf.

   Vaak wordt gezegd maar een nieuwe te kopen, maar heel vaak is dat niet nodig. Ik kan niet garanderen dat dit werkt, maar er zijn dan nog wel wat andere stappen welke je kan ondernemen. Maar Ziggo wil dat we overstappen op de Horizon, dus zodra er wat aan de hand is, moet je maar wat nieuws aanschaffen en dan dus het liefst de Horizon.

   Soms moet je wat volhardend zijn issues op te lossen, maar vaak loont dat prima. Er staat hier een 5200 van iemand die aangaf constant issues te hebben en wel een nieuwe te kopen. Maar zonder kosten doet het apparaat hier weer prima zijn werk. Doe dus nooit iets te snel weg.

   PS: de vraag stond ook bij de 5050. Deze heb ik inmiddels verwijderd.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics
   Geantwoord op 15-1-2017 om 20:47

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • goedenavond Willem,
   ontzettend bedankt voor u reactie en adviezen.
   zal volgend weekend met deze van uw genoemden stappen aan de slag gaan.
   Eerder zal het niet lukken ivm. drukke werkweek.
   Maar zal in ieder geval laten weten welk resultaat het bovengenoemde advies opleverde.

   M.v.g. Peter

   Geantwoord op 15-1-2017 om 21:19

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Heb heel wat problemen gehad met Ziggo (nieuwe buitenkabel) en de kwaliteit van het signaal onder de 40 %, overgestapt op de Horizon nadat het signaal bij de tuner +50% was. Geen problemen met de Horizon, wel voordelen meer opname mogelijkheden 4 tegelijk!!, en ook nog kijken. Als je te laat inschakelt om te kijken kun je vrij makkelijk terug naar het begin vh programma. Zo zijn er nog meer mogelijkheden o.a. meer series en films gratis te zien, wel een iets duurder pakket. Maar heel blij met de overstap ( ook de afstandsbediening reageert snel, in tegenstelling tot de Humax 5200.
   Gr
   KoosGeantwoord op 16-1-2017 om 12:01

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Koos,

   Dan ben je een van de gelukkigen. Kijk maar eens op de Ziggo community. Er zijn gewoon nog teveel klachten met de Horizon.

   Dat deze meer opties en mogelijkheden heeft is zeker waar. De box is veel uitgebreider dan de Humax. Alleen begrijp ik de reactie niet dat de Horizon sneller zou reageren op de afstandsbediening dan de Humax. Deze laatste reageert hier juist zeer vlot op, maar doet deze dat niet kan een reset het issue oplossen.

   Ik werk al vanaf de Fox c met hun decoders/pvr's en ben er zeer tevreden over. Vanaf de Fox ook eens benaderd door Humax en vanaf die tijd gaan testen en ondersteuning gaan verlenen voor het bedrijf. En dat zou ik niet volhouden als ik niet achter hun producten sta. Maar goed, een ieder heeft zo zijn ervaringen. Ik ben echter van mening dat veel issues vrij simpel zijn op te lossen en dat basering ik uiteraard op mijn ervaringen.

   Mvg Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 16-1-2017 om 12:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,
   Bedankt voor je reaktie ik zal zeker daar kijken voor reacties. Maar over de humax, zowel die van mij als die van een van mijn volwassen kinderen reageert traag of niet op de afstandbediening. Zal de reset proberen, weet alleen nog niet wat je daarmee bedoelt. Zal even kijken.
   Met vr gr
   KoosGeantwoord op 16-1-2017 om 13:00

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Koos,

   Hierboven lees je hoe een uitgebreide reset werkt. Je kan dat ook uitvoeren zonder de schijf te formatteren. Opnames blijven dan bewaard maar software issues worden verholpen.

   Gebruik ook geen oplaadbare batterijen daar deze vaak maar 1.2 Volt zijn, terwijl gewone batterijen 1.5 Volt zijn.

   Mvg Willem Geantwoord op 16-1-2017 om 13:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • ik heb ongeveer dezelfde problemen gehad, na veel bellen van ziggo een
   nieuwe 5200C ontvangen. Moet het apparaat nog installeren.
   Misschien beter en goedkoper.
   met vr. gr. HENK Geantwoord op 16-1-2017 om 21:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Je krijgt nu geen 5200 meer van Ziggo, want alleen de 5300 wordt nog uitgeleverd/ verhuurd. Het verkrijgen van losse smartcards is eveneens aan banden gelegd, en de zelf gekochte worden niet meer geactiveerd.

   Ps ik heb nu ook hier gereageerd op de andere kwesties, maar het is eigenlijk niet de bedoeling dat deze worden aangekaart bij de vraag van de eerste persoon, daar er anders van alles door elkaar gaat lopen.

   Mvg. Willem Geantwoord op 17-1-2017 om 08:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Dat is heel bijzonder, want Ziggo levert al langere tijd alleen nog de 5300c uit. Wellicht is dit gedaan, omdat de 5200 die je had ook bij hen vandaan kwam, en je wellicht nog garantie had, maar op hun site vind je ze niet meer.

   Nieuw zijn ze nog wel te koop, evenals de 5300 en 5400. Maar krijg of koop je daar een smartcard bij, zal men deze niet meer activeren...

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 17-1-2017 om 13:07

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • kan ik met de afstands bediening van de Humax tegelijk ook de Samsung tv
  aanzetten ?Gesteld op 8-1-2017 om 17:18

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Niet elke Tv is te bedienen, maar achterin de handleiding vind je de codes voor alle apparaten en hoe te werk te gaan. Maar dat laatste is eigenlijk heel simpel. Je kunt dan de basisfuncties van een Tv bedienen en met de source knop b.v. de ingangen selecteren op de Tv.

   Mvg. WillemGeantwoord op 8-1-2017 om 20:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hallo,

  Onderwerp. Programma opnemen en tegelijk TV kijken.
  Tot voor +/- vier weken geen problemen gehad met het opnemen. Echter als ik de laatste tijd iets ga opnemen ( 1 opname) en ik kijk b.v. naar NPO 1 dan kan ik niet wisselen. Er worden dan fout meldingen gegeven of het beeld begint te lopen/blokken.

  Gesteld op 7 jan. 2017Gesteld op 7-1-2017 om 13:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Het zou kunnen dat er een tuner defect is, maar ik raad je aan eerst eens een fabrieksreset uit te voeren, zonder de schijf te formatteren. Standaard staat het formatteren al afgevinkt, dus opnames blijven bewaard. Haal voor de fabrieksreset 10 minuten de spanning geheel van het apparaat en stel de decoder meteen na het geheel opstarten terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw. Hiermee verhelp je software fouten.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 7-1-2017 om 14:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb problemen met een extra map te wissen, ik gebruik hiervoor de toets opt+
  hij wist wel maar het programma komt weer terug evenals de map.
  Wat doe ik verkeerd?Gesteld op 29-12-2016 om 23:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Haal even de spanning geheel van het apparaat en probeer het daarna nogmaals. Eventueel kan het nodig zijn even een fabrieksreset uit te voeren, zonder daarbij de schijf te formatteren. Dat verhelpt n.l. software problemen.

   Mvg. WillemGeantwoord op 29-12-2016 om 23:25

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden

 • Smartcard perikelen Ziggo:

  Beste lezers,

  het zal jullie wellicht niet ontgaan zijn dat Ziggo zijn smartcard beleid heeft aangescherpt. Zo kunnen eenmaal bij een ander gebruikte smartcards niet meer opnieuw worden geactiveerd. Het heeft dus geen zin een smartcard op b.v. marktplaats aan te schaffen.

  Maar ook nieuwe smartcards, gekocht in de winkel, zullen niet meer worden geactiveerd. Allee n smartcards verkregen uit huren bij Ziggo zelf, kunnen nog worden gebruikt.

  Mvg. WillemGesteld op 29-12-2016 om 20:21

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Heb ingesteld dat er iedere dag dezelfde serie wordt opgenomen, hoe kan ik dat annuleren.Gesteld op 14-12-2016 om 20:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ga naar de Guide en druk op de gele toets. Hier staan alle geplande opnames. Deze kun je daar vervolgens uit verwijderen met b.b. de opt+ toets.

   Wil je een betere uitleg laat het dan even weten, maar ik kan even niet in de pc komen. Ik kijk dan morgen even vpor je.

   Mvg. WillemGeantwoord op 14-12-2016 om 20:33

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Er wordt gezegd dat de HD vol is maar we kunnen niets wissen, het zwarte knopje media werkt niet, er wordt tenminste niets aangegeven.Gesteld op 6-12-2016 om 20:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Haal de spanning even geheel van de decoder en probeer het daarna opnieuw. Haal minstens 10 minuten de spanning eraf. Doorgaans is het daarmee opgelost.

   Op de Ziggo community heb ik een topic gestart hoe problemen te voorkomen bij het wissen. Kijk daar eens wat dat issue betreft. Ik plaats daar onder de naam Willem-A.

   Laat hier even weten of je probleem verholpen is. Zo niet heb ik nog wel meer opties.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 6-12-2016 om 21:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik kan geen andere zender kijken als ik 2 films aan het opnemen ben. Kan niet wisselen van zender tijdens opname geeft die aan. Weet iemand hoe dit kan?Gesteld op 2-12-2016 om 14:32

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat kan alleen in bepaalde gevallen. Dat is hier al regelmatig genoemd, daar de decoder 'maar' over 2 tuners beschikt. Neem je dus een zender op, en kijk je een ander, dan zijn beide tuners in gebruik.

   In bepaalde gevallen zijn hier uitzonderingen op, hetgeen te maken heeft met de zender streams. Je kan b.v. wel NPO1 en 2 opnemen en RTL4 kijken (Ziggo), maar zo zijn er nog een aantal combinaties te noemen. maar dat zijn dus uitzonderingen.

   Als je 2 zenders opneemt en dan even op de OKE toets drukt, zie welke zenders je nog kan bekijken. Deze zijn dan n.l. in wit aangegeven. De zenders welke grijs zijn, kunnen niet worden bekeken.

   Ook zul je merken dat wanneer je 2 zenders opneemt in verschillende streams, het niet mogelijk is, gebruik te maken van ITV. In dat geval word gevraagd, een opname te stoppen, alvorens verder te gaan.

   Dit zijn dus hele normale situaties.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 2-12-2016 om 15:33

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Dag Huub,

   dat gebeurt vaker hoor. Maar als je hier op 'stream' zoekt, zie je ook wel een uitleg over dit fenomeen. Er is op de site van Ziggo destijds ook nog een lijst geweest met de zender streams, maar volgens mij staat die er niet meer op. maar je weet dan dus welke zenders bij elkaar in een stream zitten, en dus ook wanneer je 2 zenders kan opnemen en een 3e kan kijken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 2-12-2016 om 17:51

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik lees op de site ziggo.comunity het volgende, echter ik " uitgebreid terug stellen" nergens vinden, ik heb nl soortgelijk probleem en hoop het hiermee op te lossen:
  Onderstaande is de tekst waar ik naar verwijs.

  Die optie staat ook op gebruikershandleiding.com, maar dan onder "uitgebreid terug stellen". Ik raad dat n.l. vaak aan, maar kijk er een beetje van op dat hetgeen je nu hebt gedaan al lijkt te baten voor dit euvel. E48 staat n.l. voor "geen of onvoldoende signaal". E32 voor een "niet goed functionerende smartcard", maar die 2 willen nog weleens samenkomen, waarbij nogal eens blijkt dat er niets mis is met de smartcard. Maar soms kom je zomaar weer eens iets nieuws tegen en daar kun je alleen maar van leren. Maar ik raad dus altijd een reset aan, daar dan ook software issues worden verholpen. Zoals je weet werk ik veel samen met Humax en ook zij adviseren dat doorgaans daar issues vaak terugkeren als je alleen de spanning maar even van het apparaat haalt.
  ---------
  Ik hoor graag,
  RInusGesteld op 27-11-2016 om 10:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Rinus,

   ik heb deze berichten inderdaad daar en hier geplaatst, maar zal even zoeken of ik het zo terug kan vinden. Anders plaats ik het opnieuw.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 27-11-2016 om 20:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Rinus,

   via de zoekfunctie kom je het zo tegen:

   Klik hierboven bij de opties Home> Beeld> Digitale ontvanger> Humax> iHDR 5200C> Forum op iHDR 5200C. Je ziet dan een kader alwaar je de vraag kan stellen, met daaronder een smal kader waarin je een zoekwoord kan invullen. Vul vervolgens 'uitgebreid' in en klik op zoeken.

   Je ziet dan als eerste bericht meteen al het uitgebreid terug stellen. Lukt het niet laat het dan maar even weten.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 27-11-2016 om 20:12

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • hoe kan ik de signaalsterkte bepalen op de Humax 5200c
  Gesteld op 25-11-2016 om 14:04

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   hier het antwoord.

   Signaaldetectie:

   -Bekijk een zender en neem 1 of 2 anderen op
   -Menu
   -Instellingen
   -Systeem
   -Signaaldetectie

   Sterkte dient minimaal zo'n 35-40% te zijn maar is doorgaans een stuk hoger
   Kwaliteit dient 100% te zijn
   Ber dient op 0 te blijven staan

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 25-11-2016 om 14:44

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • PS: bij een decoder/PVR met dubbel tuner, zoals de 5200, dien je beide tuners uit te lezen, hetgeen pas kan als er 1 zender wordt bekeken, en daarnaast 1 of 2* (*niet altijd mogelijk) worden opgenomen.

   Doe dit bij wat verschillende zenders.

   Mvg. WillemGeantwoord op 25-11-2016 om 14:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb internet van KPN en tv van ziggo kan ik dan met de humax indruk 5200c toch on demand films kijken.Gesteld op 22-11-2016 om 15:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   ja, dat kan. De opdrachten voor ITV (Interactieve Tv) verlopen via het Internet, en de ontvangst via de kabel. Het is dus wel van belang dat de kabelprovider Ziggo* is, maar het Internet mag ook van een andere provider zijn.

   * Let op: Ziggo is nu wel gefuseerd met UPC, maar ITV werkt alleen in het gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel. In UPC gebied, want nu dan wel Ziggo wordt genoemd, is de situatie nog steeds heel anders. Dat wordt gelijk getrokken, maar dat gebeurt in stappen.

   Hier: link zie je hoe je de decoder kan opnemen in je netwerk en hoe je gebruik kunt maken van ITV/VOD.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 22-11-2016 om 17:58

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Hallo willem ik kan nergens mijn vraag of je antwoord terug vinden. Het ging over de humax 5200c en mijn 3 dvdspelers die uitvallen. GrGesteld op 11-11-2016 om 20:58

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag, die vraag en mijn reacties zijn verwijderd daar er niet meer werd gereageerd. En gezien dat vaak gebeurt, is de conversatie verwijderd. Heel vaak plaats ik voor niets mijn antwoorden, en helaas leek het nu ook die kant op te gaan.

   Mvg. Willem
   Geantwoord op 11-11-2016 om 21:51

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Ik had 1x geantwoord dat was ongevver 3 of 4 november en daarna heb ik een week ziek gelegen jammer want de spelers stoppen nog steeds sl de humax in de stroom zit.het ligt echt aan de humax Geantwoord op 11-11-2016 om 21:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   duidelijk. Maar je wilt niet weten hoe vaak men niet meer reageert. Dat is bij het trieste af, vandaar dus mijn gedachtegang.

   Maar ik werk echt al heel lang met Humax decoders, en heb dit nog nooit gezien. Echt niet. Ik verleen al meer dan 12 jaar ondersteuning voor het bedrijf, test veel, en bespreek die resultaten en andere punten met hen, en nog nooit heb ik zoiets langs zien komen. Ik vraag me ook echt af hoe een speler kan stoppen door een aangesloten decoder/PVR. Ik wil me er best over buigen, maar ik heb hier ook steeds andere apparaten staan en best veel bij elkaar, maar ik heb het issue zelf ook nooit gehad. De boel moet dan ook wel erg in de war worden geschopt en als je verteld het met 3 spelers te hebben, is het natuurlijk wel vreemd dat ik er nooit iemand anders over hoor. Zou het een bekend probleem zijn, zou ik het weten, en zouden er ook zeker meer meldingen over zijn. Ook de 5200 volg ik vanaf het begin, en heb hier en elders al heel wat berichten geplaatst, en nog nooit ben ik hiermee geconfronteerd. Ik kan zo dus nog geen oplossing geven...

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 11-11-2016 om 22:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Oke willem daarom had ik t hier op gezet.omdat ik dacht ik kan niet de enigste zijn.als de cisco is aangesloten geen problemen met dvdspeler.zogauw ik de humax aanzet dus wel.nou ik hoop dat je deze vraag meer zult krijgen en dat ik dan van je hoor alvast hartelijk dank grGeantwoord op 11-11-2016 om 22:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik kan me er wel over buigen, maar het zou wellicht beter zijn geweest als ik het wel eerder eens was tegen gekomen. En ik weet zeker dat als je met Humax zou spreken, zij dit ook niet herkennen. En dat maakt het dus zo moeilijk...

   mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 11-11-2016 om 22:30

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Nog even een vraag: Hoe is de DVD speler aangesloten? Ik las destijds dat de DVD speler middels scart is aangesloten, en ik neem aan dat deze wel rechtstreeks op de Tv is aangesloten en niet via de Humax? En heeft de DVD speler alleen scart of ook HDMI?

   Mvg. WillemGeantwoord op 13-11-2016 om 18:27

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Hallo willen de dvd speler is rechtstreeks op tv aangesloten met scart. Er zit geen hdmi op.ik heb ook al rondgevraagd maar niemand weet t gr Geantwoord op 13-11-2016 om 20:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe gaat de Humax 5200c automatisch over op winter/zomertijd.
  Ik heb het nu zelf de tijd verandert.
  Ria
  Gesteld op 1-11-2016 om 13:30

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb mijn Humax gewoon zondagochtend even aangezet en hij paste zelf de tijd aan.

   Ik heb echter wel dat een aantal programma's die ik wekelijks opneem nu plotseling een uur eerder staan aangegeven. Zo nam hij gisteren dus mooi een uur te vroeg op en heb ik het programma dus gemist.
   Even nagekeken en alle weekopnames behalve die van zondag staan een uur eerder in de lijst.
   Ik zal eens zoeken of dit onedrwerp al eerder aan de orde is gekomen.Geantwoord op 1-11-2016 om 14:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Ria,

   hoe heb jij de tijd veranderd? Daar ben ik wel erg benieuwd naar, want die optie is er niet. Dit gaat automatisch, en als dat niet gebeurt, dan volstaat het doorgaans even geheel de spanning van het apparaat te halen, en/of deze in te schakelen op NPO1.

   Maar in het menu vind je geen optie voor het aanpassen van de tijd, of ik moet er al die jaren overheen hebben gekeken...

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 1-11-2016 om 17:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • "Ik heb mijn Humax gewoon zondagochtend even aangezet en hij paste zelf de tijd aan.

   Ik heb echter wel dat een aantal programma's die ik wekelijks opneem nu plotseling een uur eerder staan aangegeven. Zo nam hij gisteren dus mooi een uur te vroeg op en heb ik het programma dus gemist.
   Even nagekeken en alle weekopnames behalve die van zondag staan een uur eerder in de lijst.
   Ik zal eens zoeken of dit onedrwerp al eerder aan de orde is gekomen".

   Dit is zeker eerder aan bod gekomen, want dit was, vooral voorheen, een lastig issue. Tegenwoordig zie je dit veel minder, daar Ziggo en Humax hier enige tijd geleden al een software update voor hebben uitgerold. Kijk dus even of je de laatste software op de decoder hebt staan, al zal de 5200 het zelf aangeven als er nieuwe software voorhanden is, in de vorm van: "wilt u nu opwaarderen?".

   Voer anders eens een fabrieksreset uit, zonder de garde schijf te formatteren, en kijk dan even of een update mogelijk is. Hieronder zie je de laatste versies voor de verschillende decoders/PVR's:

   Maart 2016: Software update HUMAX ontvangers

   Gebruikers van HUMAX ontvangers kunnen nieuwe software downloaden van het Ziggo-netwerk

   Het betreft software-versie:
   iHDR-5400c – V 1.00.26 – beschikbaar vanaf 29 maart
   iHDR-5200c – V 1.00.60 – beschikbaar vanaf 29 maart
   iRHD-5300c – V 1.00.34 – beschikbaar vanaf 31 maart
   iRHD-5100c – V 1.01.22 – beschikbaar vanaf 31 maart

   Mvg. Willem

   Geantwoord op 1-11-2016 om 17:32

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Willem,
   bedankt voor dit antwoord.
   Bij mij heb ik dan weer het probleem dat ik in het voormalige UPC kabelgebied zit en daardoor geen updates binnen krijg. Ik weet dat ik hem dan mee moet nemen naar iemand in het voormalige Ziggo gebied en dan geheel opnieuw moet instellen en dan de updates binnen kan halen en dan weer mee naar huis en weer alles opnieuw instellen. Dat is wel heel veel werk en ik pas nu gewoon na de omzetting van zomer naar wintertijd of andersom de opnamelijst even aan. Ik heb geen andere problemen dus om hiervoor zoveel werk te doen dat gaat mij te ver.
   Bedankt.Geantwoord op 2-11-2016 om 13:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   je kan inderdaad de updates laden bij Ziggo, maar dan kom je vaak ook niet zoveel verder. Alleen bepaalde updates zullen dan werken. Ik durf dus niet met zekerheid te zeggen of dit issue dan wordt aangepakt. Het is het proberen waard, maar als je daarvoor inderdaad zoveel toestanden moet uithalen is dat niet zo erg handig.

   Maar nu is het me wel duidelijk waarom je dit issue nog hebt, want inderdaad geeft UPC, ook al valt dat nu onder Ziggo, niet veel updates uit voor de Humax. Nu is men wel alles gelijk aan het trekken, maar of het daarmee verandert voor de Humax, vraag ik me af, want men gaat steeds meer richting Horizon, en men heeft het ook alweer over een nieuwe box en 4K, dus het is een beetje ongewis wat er straks allemaal gaat gebeuren. Vroor mij in ieder geval nog geen Horizon, want ik zie daar nog veel te veel issues mee.

   En las de Humax jou verder goed bevalt is, de 2 keer in het jaar een aanpassing uitvoeren nog wel te doen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 2-11-2016 om 16:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Willem. met Henk- Zuidje, probleem met de Humax 5200c geluid is niet te regelen, blijft op 11 staan en pvr lampje links boven licht niet meer een kort flitsje op bij zenderwisseling en ook loopt teletexst vast Batterijen gewisseld wat is er mis Afstandbediening stuk ????? Willem weeet je raad ?Gesteld op 29-10-2016 om 12:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Henk,

   haal eens voor wat langere tijd, minstens 2 uur, de batterijen uit de afstandsbediening en druk na die 2 uur, ZONDER dat er batterijen zijn geplaatst, wat toetsen in, of houdt deze wat langer ingedrukt.

   Plaats daarna nieuwe batterijen. Mijn ervaring is het best met de batterijen van Duracell. Plaatst geen oplaadbare exemplaren, daar de spanningsafgifte daarvan vaak op 1.2 Volt ligt. Iets te laag dus.

   Het vastlopen van de teletekst heeft hier waarschijnlijk niets mee van doen, en als dat zo blijft moet een fabrieksreset worden uitgevoerd, maar dat lukt alleen als de afstandsbediening weer werkt.

   Mvg. WillemGeantwoord op 29-10-2016 om 18:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem. Er is iets heel stom gegaan, de batterijen van de afstands bediening werden gewisseld en toen deed hij niet niet meer alles zat vast en geen beweging in de TV resp Humax. Gebeld naar de winkel waar gekocht is of zij een nieuwe hadden ,dat was niet zo maar melde kom even langs en we testen hem hier Dat gedaan en melde net de batterijen vernieuwd Hij controleerde dat en wat bleek er zat ..een.. oplaadbare in....Hoe dar nu kan is mij een raadsel want haalde beide batterijen uit zelfde doosje , m i een fabrieksfout.....Nooit oplaadbare gekocht...In elk geval na dat er een goed batterij was ingezet ging alles weer goed Wij reuze blij want nieuw kopen is duur Alleen een afstands bediening valt nog mee maar een geheel nieuwe Humax tikt aan we zagen dat ook al als een optie...Willem bedankt en het allerbeste, Henk.Geantwoord op 30-10-2016 om 09:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Henk,

   mooi dat het allemaal weer werkt. Die oplaadbare zal dan ook niet vol zijn gewesst en dan gaat het mis. Maar sowieso raad ik het gebruik van oplaadbare types af. Goed op letten dus.

   Maar dank voor de respons en fijn dat het weer voor elkaar is.

   Mvg. WillemGeantwoord op 30-10-2016 om 16:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Sinds een paar dagen valt het mij op dat bij zenderwisselingen het scherm even een paar seconden op zwart staat, dus waar voorheen je direct van de ene zender op de andere overging is dat nu niet het geval. Waardoor zou dat worden veroorzaakt en hebben meer mensen dat geconstateerd ? Het is geen groot probleem maar het is mij gewoon opgevallen.
  Graag uw reacties, vr.gr. Egbert ReindersGesteld op 13-10-2016 om 00:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Egbert.

   Dat is een vrij bijzondere mededeling. Bijzonder, omdat hetgeen je noemt eigenlijk heel normaal is, en je zelden meteen weer beeld hebt bij het overschakelen naar een andere zender. Overigens kan de ene tv wel iets vlotter reageren als dan ander, maar ik heb hier alle modellen al wel gehad, en dit altijd zo gezien, en de 5400 die hier staat, en technisch identiek is aan de 5200, heeft het hier tevens nog nooit anders gedaan en datzelfde zie ik bij de 5300.

   Een fabrieksreset kan de decoder wel wat sneller maken, dus je kan dat eens proberen, maar ik zal me er eens in verdiepen waarom het bij jou nu ineens anders is.

   Mvg. WillemGeantwoord op 13-10-2016 om 00:40

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • humax 5200c ben zomaar opgenomen progamma s kwijt van de harde schijf kan niets meer doen. alleen maar schijf formateren dan doet hij het weer een paar dagenGesteld op 12-10-2016 om 18:00

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Haal de spanning minstens 20 minuten geheel van het apparaat, en voer meteen na het opnieuw opstarten een fabrieksreset uit, waarbij je ook meteen de harde schijf formatteert.

   Hopelijk verhelpt dit je probleem.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 12-10-2016 om 22:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn afstandsbediening Humax RM-F04 heeft problemen. Knop 1 en de volumeknop werken sinds kort slecht tot zeer slecht. Hij is ongeveer 4 jaar oud. Vervanging van batterijen bracht geen oplossing. Hie is dit te verhelpen? .Gesteld op 4-10-2016 om 15:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als het alleen om die knoppen gaat, lijkt het er sterk op dat daarmee iets mis is. Plaats geen oplaadbare batterijen i.v.m. de vaak lagere spanningsafgifte, maar als het ook met nieuwe goede batterijen niet is verholpen raad ik je aan een nieuwe afstandsbediening aan te schaffen. Hiervoor kun je contact opnemen met Humax.

   Gr. WillemGeantwoord op 4-10-2016 om 15:40

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Sinds 8 weken een Humax 5200 en LG 43 UH661V. via Ziggo
  Radio ontvangen geen probleem.
  Hinderlijk is de verspringende tijdsaanduiding als screensaver. OK, niets aan te doen.
  8 week goede tijdsaanduiding, sinds 4 dagen bij radio aan zetten juiste tijd, maar.... die tijd blijft steeds hetzelfde. Wat doe ik hier aan.
  Gesteld op 29-9-2016 om 14:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Haal eerst eens 10 minuten de spanning geheel van de decoder. Helpt dat niet, herhaal dit dan, maar voer dan meteen na het opnieuw opstarten een fabrieksreset uit. De schijf behoeft daarbij niet te worden geformatterd dus opnames blijven bewaard. Software fouten worden echter verholpen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 29-9-2016 om 14:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Heb sinds enkele weken last van tijdelijk, 1 of 2 seconde, wegvallen van beeld en geluid bij de zenders Mezzo en Brava.Gesteld op 28-9-2016 om 10:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan aan de zenders zelf liggen, aan de ontvangst, de plaatsing van het apparaat, of aan de software.

   Probeer eerst dus eens een fabrieksherstel waarbij je het best ook de schijf kan formatteren. Opnames welke je wilt bewaren wel eerst veilig stellen.

   Haal voor het terug stellen eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat en voer meteen daarna een fabrieksreset uit.

   Plaats de decoder niet op of vlakbij een versterker of receiver en lees tevens eens de waarden uit op het app. Het gaat dan om de sterkte, kwaliteit en ber. Lees dit uit bij beide tuners.

   Ps: ik probeer z.s.m. te reageren maar ben na een operatie slecht mobiel. Het kan dus ook even langer duren.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 28-9-2016 om 14:43

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • De mediabox blijft op 1 zender staan kan niet meer naar andere zenders..wat doe ik hieraan?Gesteld op 24-9-2016 om 15:32

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Licht wel de pvr toets op als je de afstandsbediening gebruiktven de decoder bediend? Zo nee, druk dan even op de pvr toets.

   Is dat het niet, haal dan 20 minuten de spanning geheel van het apparaat en voer meteen daarna een fabrieksreset uit.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 26-9-2016 om 11:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Lamp aan de voorkant opeens rood. Wat betekent dat?
  Gesteld op 21-9-2016 om 14:27

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dan staat de decoder in stand-by. Is deze daar niet vanaf te halen door op de PVR toets te drukken en de aan/stand-by toets, haal dan enige tijd de spanning geheel van het apparaat.

   PS: ik ben er vanaf morgen een tijdje uit, dus als er wat is, lees dan even wat vragen en reacties door.

   Mvg. WillemGeantwoord op 21-9-2016 om 22:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • mijn Humax 5200c kan geen digitale kanalen vinden. terwijl ik ze via mijn televisie wel kan zienGesteld op 17-9-2016 om 20:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe is de Humax aangesloten en bij welke provider? De Humax kan uiteraard alleen maar digitale zenders opslaan, maar dan dient deze te zijn aangesloten op de kabel, bij een provider welke het DVB-C signaal ondersteund, en de juiste instellingen zijn gemaakt. Als de frequentie, ID code (netwerk nummer) etc. niet in orde zijn, zal de decoder ook geen zenders opslaan.

   laat dus even wat info achter a.u.b.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 17-9-2016 om 20:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Jammer dat een reactie uitblijft. Nu ka n ik door omstandigh. Ook niet meteen reageren maar er zijn nu toch inmiddels al wat dagen verstreken...Geantwoord op 26-9-2016 om 11:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • maar Willem was het ook die zich afvroeg waarom er geen reactie meer is gekomen. En door omstandigheden ben ik een tijdje niet in staat meteen te reageren als er wat is. maar ik doe mijn best.

   Mvg. WillemGeantwoord op 29-9-2016 om 23:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kan ik de audio uitgang via kabel verbinden met phono_-in van mijn radioset? Met diens eigen antenne kan ik geen classic FM ontvangen, wel met de 5200 op radio via de afstandsbediening.Nu moet steeds de TV aan staan, wil ik van af.Gesteld op 11-9-2016 om 14:30

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   nee, doe dat nooit! De phono aansluiting is n.l. nog extra voorzien van een voorversterker en dus zal het geluid dan veel te luid, en zwaar vervormd doorkomen. Je zal niet de eerste zijn die daarmee de voortrap of de speakers beschadigd.

   Wil je het geluid van de Humax weergeven via een versterker of receiver dient deze voorzien te zijn van analoge ingangen in de vorm van Tv, CD, Aux et. welke allen identiek werken, of van een optische ingang, zodat de decoder daarop kan worden aangesloten d.m.v. een optische kabel.

   Maar gebruik dus nooit de Platenspeler/phono in gang.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 11-9-2016 om 18:16

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Hartelijk dank Willem. Het is dus een versterkt signaal wat uit de optische uitgang komt. Nooit via voorversterker gebruiken. Maar als ik nu eens 2 computerboxjes met ingebouwde versterker gebruik, wat moet ik dan er tussen zetten, een adapter naar analoog?

   Met vr. gr. Tom
   Geantwoord op 11-9-2016 om 18:23

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag,

   graag gedaan. Nee, uit de optisch uitgang van de Humax komt een 'gewoon' audio signaal. Maar het is dan wel mogelijk uit te sturen in stereo en in Dolby Digital 2.0 (Stereo zonder subwoofer) of in Dolby Digital 5.1 (5 kanalen + subwoofer).

   Maar bij een versterker waarop een Phono aansluiting aanwezig is, is die ingang al voorversterkt. Dat gebeurt dus al in de versterker en als je daar de decoder of, sowieso iets anders, dan ene platenspeler op aansluit gaat het mis!

   Maar heb je en set PC speakers, zit daarop een analoge ingang, in de vorm van 2 cinch (tulp) bussen, of een jack ingang (deze zie je ook bij een hoofdtelefoon). In het eerste geval kun je de Humax, welke ook een analoge audio uitgang heeft, zo aansluiten op de set. In het andere geval is een verloopkabel cinch/tulp-->jack nodig, welke b.v. hier: link kan vinden. Dat is een stekker, maar je kan ook een complete kabel aanschaffen: link

   Is het zo wat duidelijk?

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 11-9-2016 om 19:02

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,
   Hartelijk dank voor je uitleg. Ik heb de video en 2 audio aansluitingen op de Humax gezien, maar zijn deze Tulp aansluitingen niet als INGANG geschakeld? Indien UITGANG ben ik klaar! Graag een antwoord hierop.

   Hartelijke groeten van

   TOMGeantwoord op 12-9-2016 om 11:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Tom,

   de audio aansluitingen (cinch/tulp) op de Humax zijn uitgangen. De Humax heeft geen audio en video ingangen.

   Je kan dus gewoon de rode en witte cinch aansluitingen gebruiken. Hier hoef je echt niet aan te twijfelen. De uitgangssterkte van de analoge uitgangen is voorts regelbaar d.m.v. de volume regeling op de afstandsbediening van de Humax.

   Geloof me, dit gaat prima werken. Gebruik zelf HDMI, de optische, en de analoge uitgangen van een 5400c en heb ruime ervaring met Humax kabel decoders en PVR's. Ik verleen dan ook al zo'n 12 jaar ondersteuning voor Humax.

   Mvg. Willem


   Geantwoord op 12-9-2016 om 14:12

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Hallo Willem,

   Je had gelijk. Nu heb ik een setje speakers voor de computer van een aansluiting met tulpstekkers voorzien en alles werkt perfect. Hartelijk dank voor je goede raad ! Mijn vrouw kan nu genieten van haar classic FM!

   Met vriendelijke groeten,

   Tom TijssenGeantwoord op 12-9-2016 om 23:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Tom,

   natuurlijk had ik gelijk hahaha ;-) Ik ken inmiddels de Humax decoders wel. Maar fijn dat het voor elkaar is, en dat er nu ook op deze manier naar de radio kan worden geluisterd. Klinkt vaak ook (veel) beter als de Tv zelf, dus ook Tv programma's kun je op deze manier beluisteren.

   Heb je nog eens geld teveel zou je dus ook een versterker of surround receiver kunnen aanschaffen, want de Humax kan bij Tv programma's ook weergeven in Dolby Digital 5.1. Radio is vooralsnog alleen in stereo.

   Maar voor nu, veel kijk- en luisterplezier.

   Mvg. WillemGeantwoord op 13-9-2016 om 00:09

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Hallo Willem,

   Alles werkt goed, echter de laatste tijd krijg ik steeds een mededeling op de TV, die zegt:Met 2 minuten gooi ik de ontvanger uit"- JA/NEE Als je NEE kiest en oke, gebeurt er niets, doe je JA, dan gaat inderdaad de HUMAX in ruste en krijg ik de bekende mededeling: Kijk je kabelaansuitng na, geen signaal!

   Is dat een ingebouwd geintje van de HUMAX?????

   Geantwoord op 14-9-2016 om 16:20

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Tom,

   dat is geen geintje van Humax, maar tegenwoordig is men in het kader van de energiezuinigheid verplicht bepaalde opties in een apparaat te bouwen om het stroomverbruik te beperken.

   1 daarvan is de energiespaarstand. De 2e is het automatisch uitschakelen als de decoder enkele uren niet wordt bediend.

   Maar beide opties kunnen heel eenvoudig worden uitgeschakeld. Dat is hier ook al meermalen benoemd, maar ik zal het nogmaals uitleggen.

   Het gaat hier om de optie energiebeheer. Je komt daar op deze manier:

   -Ga naar Menu
   -Instellingen
   -Systeem
   -Energiebeheer
   -Energiespaarstand in/uitschakelen (schakel je deze uit, start de Humax meteen op, maar verbruikt in stand-by wel een stuk meer. Ongeveer net zoveel als ik gebruik. Je ziet dan ook de tijd in het display in stand-by).
   -Automatisch uitschakelen uit of aan zetten (schakel je deze uit, zal de decoder niet meer automatisch uitschakelen. Zet deze wel altijd in stand-by als deze niet wordt gebruikt!).

   Let op: beiden staan standaard aan. Let daarop bij het terug stellen naar de fabriekstand.

   Mvg. Willem


   Geantwoord op 14-9-2016 om 18:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,
   Dus toch een ingebouwd geintje, denk, dat ik het maar aan laat staan, kan altijd nog veranderen. Weet dus, dat uit: JA?NEE, nu altijd NEE moet worden!

   Nogmaals bedankt voor je goede raad!

   Met viendelijke groeten,

   Tom TijssenGeantwoord op 14-9-2016 om 22:20

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Tom,

   tja, het is maar hoe je het ziet. Ze hebben het in ieder geval niet als geintje bedoelt en moderne Tv's kennen deze optie ook. Maar je weet nu dus hoe je het kan uitschakelen. Sla anders het vorige bericht even op. Kan altijd nog van pas komen. Je kan het heel snel veranderen, en het ook zo weer ongedaan maken, dus dat is het probleem niet.

   Nogmaals veel kijk- en luisterplezier.

   Mvg. WillemGeantwoord op 14-9-2016 om 22:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Is het mogelijk om een opname af te spelen op een groot scherm ipv op de TV. Via USB stick en dan beamer? Maar hoe krijg ik de film gekopieerd op een SB stick?Gesteld op 6-9-2016 om 16:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   je kan uiteraard een opname afspelen via een beamer, maar dan dien je eigenlijk de decoder, het liefst via HDMI, op de beamer aan te sluiten. Je zou dan b.v. een HDMI splitter kunnen gebruiken als je ook te Tv nog op de Humax wilt aansluiten.

   Maar, en dat is al vaak genoemd, het is niet mogelijk een opname op een USB stick te zetten daar je dan tegen bepaalde beperkingen aanloopt. Het lukt wel op een (geschikte) schijf. De WD element schijven werken doorgaans prima, en worden vaker gebruikt. Deze dient dan wel minimaal 100GB te zijn en maximaal 1TB. Ik heb wel info voor je hoe dan te werk te gaan, maar hoe wil je dan die schijf op de beamer aansluiten...

   Rechtstreeks aansluiten is dus beter, en handiger en je hoeft een opname niet eerst weer op een ander medium te zetten. Ander bijkomend voordeel is dat je ook Tv kan kijken via de beamer. Handig bij films etc. Denk daar dus eens over na.

   Ik lees wel wat je wilt gaan doen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 6-9-2016 om 17:53

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Willem Bedankt voor je antwoord. Ik ga dus voor rechtstreeks aansluiten op de beamer. Ben wel linkshandig wat apparatuur betreft! Een HDMI splitter Is Een kabeltje die ik kan kopen? Kan je iets meer uitleggen hoe ik dit precies moet aansluiten of is dat een te moeilijke vraag? Groeten Dorien Geantwoord op 6-9-2016 om 20:58

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Dorien,

   graag gedaan. Een HDMI splitter was voorheen vaak alleen te koop als schakelkastje, maar is er nu inderdaad ook als kabel, of eigenlijk splitter in de vorm van een kabel. Aan één zijde zit een HDMI stekker, en aan de andere zijde zijn 2 HDMI aansluitingen gesitueerd. Daarop kun je dan de Tv én de beamer aansluiten. Maar je kan ook nog steeds kiezen voor een kastje*. (*even geformuleerd in Jip en Janneke taal;-)

   Dit: link is de kabel (splitter) en dit: link is een kastje, waarbij de uitgangen zijn versterkt. Zeker aan te raden als je een lange HDMI kabel nodig hebt vanaf decoder (met tussenkomst van het kastje) naar de beamer.

   Maar je kan bij de shop die in de linken is genoemd, zo vragen wat men aanraad, als je de lengte van de HDMI kabel weet, welke men daar ook heeft.

   Het aansluiten wijst zichzelf: de HDMI ingang van kastje of splitter, gaat naar de uitgang van de Humax. En de uitgangen gaan naar de ingangen van Tv en beamer.

   Maar is er iets, vraag maar raak. We komen er dan vast wel uit.

   Mvg. WillemGeantwoord op 6-9-2016 om 22:43

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • De input van onze humax 5200 is met een coaxkabel aangesloten op de muuraansluiting.
  Is het mogelijk om deze coax (tbv het ingangssignaal van de humax) te vervangen door een draadloze verbinding bijv. met een oplossing van marmitek?

  En is het ook mogelijk om de coax van het output signaal van de humax naar de tv te vervangen voor een dergelijke draadloze oplossing?

  Wat zijn de eventuele voor- en/of nadelen van input versus output vervangen door een draadloos systeem?

  Hartelijke dank. Erik VisserGesteld op 23-8-2016 om 17:12

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Erik,

   je zit helaas vast aan een coax kabel voor de Humax. Draadloos is geen optie. Wel is het mogelijk de decoder draadloos aan te sluiten op het Internet om de decoder op te nemen in je netwerk, of om, indien je met de kabel op Ziggo bent geabonneerd, gebruik te maken van ITV . Het Internet mag dan eventueel wel van een andere provider zijn.

   Ook de coax (RF) uitgang van de Humax, indien je die al wilt gebruiken, dient bedraad te geschieden. Maar vaak laat men deze verbinding weg, of men moet al gebruik maken van een CI module, of de digitale tuner in de Tv zelf, naast de Humax. Maar doe je dat niet, kan de coaxkabel van decoder naar Tv dus vervallen.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 23-8-2016 om 18:16

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Wat "merkt" de humax er van als het uitgangssignaal naar een zender gaat en vervolgens verzonden wordt…..? (naar de ontvanger bij de tv)

   En wat "merkt" de tv er van als de het signaal van een draadloze ontvanger komt?

   Zender en ontvanger staan hooguit 2 tot 3 meter uit elkaar.

   Of verandert er iets aan het signaal?Geantwoord op 23-8-2016 om 19:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • De Humax werken allemaal op identieke wijze. dat houdt dus in dat de werking identiek is. Types die anders werken heeft Humax niet.

   Gr. WillemGeantwoord op 23-8-2016 om 20:28

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • "Wat "merkt" de humax er van als het uitgangssignaal naar een zender gaat en vervolgens verzonden wordt…..? (naar de ontvanger bij de tv)
   En wat "merkt" de tv er van als de het signaal van een draadloze ontvanger komt?
   Zender en ontvanger staan hooguit 2 tot 3 meter uit elkaar".

   In dit geval heb je het niet over het uitgangssignaal, want dat loopt via HDMI. je kan de RF uitgang van de decoder wel aansluiten op ene Tv, maar dat is dan enkel om eventueel analoog te kunnen kijken, of zoals gezegd, via een CI module en/of de digitale tuner in de Tv.

   maar gebruik je die niet, heeft het helemaal geen zin de coaxkabel vanaf de Humax op de Tv aan te sluiten. Maar draadloos werken heeft altijd nadelen en beperkingen. Ik zou dat zeker niet aanraden voor het voeden van een decoder, maar ook het draadloos werken, in plaats van een HDMI kabel is sterk af te raden. Soms kan het niet anders, maar als ik nu uitga van de te overbruggen afstand zou ik zeker, in alle gevallen, bedraad werken.

   Zelfs bij het aansluiten op het internet raad ik dat aan. Een dongel werkt, maar ook die heeft zijn beperkingen. Kan het bedraad, altijd doen, en een goede coaxkabel is gewoon betrouwbaar.

   Gr. Willem.Geantwoord op 23-8-2016 om 20:36

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag onbekende,

   dank voor de reactie. Zelfs het draadloos verzenden van het HDMI signaal heeft niet mijn voorkeur. Ik zie daar te vaak storingen bij langskomen. Kan het bedraad, altijd doen. Maar dat is natuurlijk mijn opinie.

   Gr. Willem.Geantwoord op 23-8-2016 om 20:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ok, ik heb een scart en een coax van mijn humax naar mijn tv lopen. Ik dacht dat die coax diende om, als ik de humax uit heb staan, om dan toch signaal bij mijn tv te krijgen en tv te kunnen kijken.Geantwoord op 23-8-2016 om 21:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   dat je scart en coax op de Tv hebt aangesloten kan, maar heb je geen HD Tv? tegenwoordig gebruik je n.l. altijd HDMI en geen geen scart. Op een HD Tv zal de weergave via scart dan ook niet heel fraai zijn.

   Voorts schrijf je dit:

   "Ik dacht dat die coax diende om, als ik de humax uit heb staan, om dan toch signaal bij mijn tv te krijgen en tv te kunnen kijken".

   Dat klopt ook, maar doorgaans zal; men daarvan geen gebruik meer maken als een decoder/PVR als b.v. de Humax wordt gebruikt, tenzij je een Humax model gebruikt met maar 1 tuner. Soms kijkt men nog via een CI module of via de digitale tuner in de Tv, maar doe je dat niet, en je kijkt toch altijd via de Humax, kan de coax van Humax naar Tv vervallen. Ik gebruik die zelf ook niet, daar ik altijd kijk via de Humax 5400c of een van de andere modellen.

   Is het zo wat duidelijke?

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 23-8-2016 om 23:22

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Wij zijn tevreden met het beeld via de scart. Maar als je het hdmi uitganssignaal van de humax draadloos kan versturen schakelen we over naar hdmi. Want het gaat vooral om draadloos kijken.

   Wij kijken eigenlijk niet via de humax. Ook is het beeld via de humax niet beter dan via de tv tuner.

   Soms nemen we 2 programma's op Dan worden dus beide tuners van de humax gebruikt voor opname. En dan moet je wel via de tuner van de tv kijken.
   Werkt dit ook nog als we overschakelen van coax naar hdmi of is dan de tv tuner van de televisie niet meer te gebruiken?Geantwoord op 24-8-2016 om 00:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Overigens heb ik geen enkel probleem met analoog tv kijken.

   Als ik input of output van de humax draadloos kan maken en beide tuners van de humax kan blijven gebruiken en ook de tv tuner dan ben ik dik tevreden. Ook als de beeldkwaliteit minder is. Ook als ik dan alleen analoog kan kijken (dat doe ik volgens mij nu ook).Geantwoord op 24-8-2016 om 00:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   geloof me, HDMI is vele malen fraaier. Maar staat de Humax niet bij de Tv? Doorgaans is dat wel zo, en begrijp me a.u.b. niet verkeerd, maar als dat nu ook zo is, wat is dan het bezwaar met een HDMI kabel te werken? Dat is toch iets wat eigenlijk altijd wordt gedaan, en ik moet zeggen, dat ik zelden of nooit, en ik verleen al zeer lang ondersteuning aan Humax, de vraag krijg of het draadloos kan.

   En HDMI kan dus wel draadloos, maar coax niet, en dat eerste was in eerste instantie de vraag.

   Maar als de Humax nu is aangesloten middels scart en wellicht niet eens op RGB staat, dan zal het beeld er inderdaad niet veel beter uitzien als via de Tv tuner. Maar dat ligt bij HDMI totaal anders. Dan ziet de weergave er veel beter uit. Het is dan ook een HD decoder en als je een HD Tv hebt, vraagt die eigenlijk ook om HD bronnen.

   Inderdaad kun je niet altijd 2 zenders opnemen en een 3e bekijken, maar daar zijn wel uitzonderingen op. In een aantal gevallen kun je n.l. wel 2 zenders opnemen en een 3e bekijekn, hetgeen te maken heeft met de streams waarin betreffende zenders zich bevinden. Neem je 2 zenders op, en je drukt op de OKE toets, zie je zenderlijst. Alles in wit kan dan nog worden bekeken.

   Als je overschakelt op HDMI wordt alleen de weergave beter, maar verder blijft alles gelijk, indien je de coaxkabel van de decoder naar de Tv ertussen laat zitten. Daar veranderd dus niets aan, en dat betekent dus ook dat je gewoon via de Tv tuner kan blijven kijken, indien je dat wenst. En als de decoder inderdaad vlakbij de Tv staat, zou ik een HDMI kabel plaatsen. Veel goedkoper dan draadloos, en tevens veel betrouwbaarder. Het resultaat, zal, zeker als je de Humax instelt op 1080I stukken beter zijn.

   Kortom: er verandert niets aan de werking, maar de weergave komt wel op een veel hoger niveau te liggen.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 24-8-2016 om 10:07

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Analoog kijken raad ik zeker niet aan op een HD Tv. Maar dat is een persoonlijke kwestie. Echter zie ik niet in waarom je de in- of output van de decoder draadloos zou willen maken. Een iets minder goede weergave is niet mogelijk bij digitaal en dat betekent dus, dat wanneer de invoer op de Humax niet in orde is, er artefacten (beeldfouten als strepen, blokjes, of geheel wegvallend beeld gaan ontstaan). dat moet je niet willen, want dat betekent ook dat je deze ziet in de opnames, of erger, de decoder gaat aangeven dat het afspelen van een opname niet meer mogelijk is, en je deze dus niet kan bekijken, alleen wissen.

   En er is nu toch ook een coaxkabel aanwezig tussen decoder en huisaansluiting? Waarom zou die nu weg moeten? En nu je gebruik maakt van scart zit er dus ook een scartkabel tussen de Humax en de Tv, en die dikke kabel, wordt dan gewoon vervangen voor een dunnere HDMI kabel.

   Ik denk dat je het jezelf te moeilijk maakt en geloof me, ik heb hier echt wel ervaring mee. Ik verleen al zeer lang ondersteuning voor Humax en het bedrijf kent me goed. Maak het jezelf niet te moeilijk. laat de coaxkabel zitten, daar je anders alleen maar in de ellende terecht komt, en vervang de scart door HDMI. dat is echt het beste. Begrijp me niet verkeerd, maar het ontgaat me een beetje, waarom je dit allemaal draadloos zou willen.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 24-8-2016 om 10:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo,
   Mijn ervaring met scart is dat ook het audiovolume moeilijker te regelen is dan met HDMI bij gebruik van de Humax(afstandsbediening).
   groetjes,
   TheoGeantwoord op 24-8-2016 om 13:16

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste lezers,

  Het eerdere probleem met de email is opgelost. Had u eerder een vraag gesteld, maar niets ontvangen? Kijk even op de site, want er is op de meeste vragen gewoon geantwoord.

  Mvg. Willem.Gesteld op 19-8-2016 om 19:31

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe sluit ik een dvd speler aan op de Humax.
  Groeten RiaGesteld op 18-8-2016 om 12:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Ria,

   een DVD speler dien je op de tv zelf aan te sluiten en niet op de Humax. Het zal ook niet gaan werken als je een DVD speler middels scart op de VCR aansluiting aankoppelt en de decoder op de tv aansluit met HDMI.

   Enkel als je nog werkt met een VCR of DVD recorder, kan het zinvol zijn deze op de decoder aan te sluiten om zo opnames te kunnen maken vanaf de Humax, of daarvan af over te zetten op band of DVD.

   Maar een DVD speler, welke tegenwoordig ook voorzien is van HDMI, dien je dus op die manier op de tv zelf aan te sluiten.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 18-8-2016 om 12:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
44

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info