Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 Naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Hallo Willem,
  We konden het volume altijd regelen met onze Humax afstandsbediening. Sinds kort kan dit niet meer en moeten wij hier onze tv afstandsbediening voor gebruiken. Hoe kunnen we dit weer terug zetten op de Humax afstandsbediening? Heb al van alles geprobeerd en de handleiding en onderstaande vragen bekeken, maar kan het juiste antwoord niet vinden.
  groeten, Francis Gesteld op 7-8-2017 om 11:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Francis.

   Bedoel je hiermee het volume op de Humax zelf of die van de Tv?

   Ik zal beide noemen: Het volume (ik spreek liever over uitgangssterkte) op de Humax is regelbaar met, uiteraard, de afstandsbediening van de Humax. Echter kan dat in alle gevallen alleen als de decoder staat ingesteld op stereo. Staat deze ingesteld op Dolby Digital (5.1) ingesteld via het menu, is het volume via de optische uitgang doorgaans niet meer regelbaar en bij HDMI is dat in bepaalde gevallen. Daarom raad ik ook aan het volume op de decoder zelf op volledig in te stellen en het volume dan verder te regelen via TV of versterker/receiver etc. A zal men, als men het geluid alleen via de Tv zelf laat lopen, de Humax nooit instellen op Dolby Digital. Voor het bedienen van de Humax dient de PVR toets op te lichten of even ingedrukt te worden.

   Voor het Tv volume, dient, zoals je weet, de Tv toets te worden ingedrukt, of dient deze op te lichten bij de bediening, nadat, in dat geval eerst de juiste code voor de Tv is ingegeven. Werkt dit niet meer, heeft dat vaak te maken met de aanschaf van ene andere/ander merk Tv, of er is, meer zeldzaam, iets misgegaan met de code welke was ingegeven. Hierbij ga ik er even vanuit dat de Tv toets nog wel oplicht.

   Om de juiste code weer in te voeren kun je gebruik maken van de codes, welke je achterin de handleiding van de Humax hierboven kan vinden. Daarbij staat in een van de pagina's ook aangegeven hoe te werk te gaan, maar dat is op zich erg eenvoudig. Hier even in het kort:

   -schakel de Tv in
   -druk eenmaal kort op de Tv toets
   -houd daarna de Tv toets zolang ingedrukt, totdat deze blijft oplichten
   -voer nu de 3 cijfers van de code van je Tv in (hier kunnen meerdere opties voor zijn)
   -bij elk cijfer zal de Tv toets even knipperen
   -na het 3e cijfer druk je op de OKE toets
   -Kijk nu of de Tv reageert. Zo niet, probeer ene andere code

   Let op: soms zie je 4 cijferige codes langskomen, ooit gebruikt voor de eerste versie van de Humax 5050c. Is dat een keer het geval, laat dan het eerste cijfer vervallen. De 5200 werkt altijd met 3 cijfers.

   Ik hoor graag of je hier genoeg aan hebt en of het is gelukt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax


   Geantwoord op 7-8-2017 om 17:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bedankt voor je snelle reactie, Willem.
   Ik ben er even mee bezig geweest en kan nu, m.b.v. jouw uitleg, via de afstandsbediening van de Humax het volume regelen. Alleen moet de afstandsbediening wel op TV staan, terwijl we hem op PVR moeten zetten om van programma te wisselen. Voorheen konden we alles met de Humax afstandsbediening regelen en dan lieten we hem gewoon op PVR staan.
   Enkele dagen geleden leek het alsof onze Humax HD decorder het had begeven. Hij voelde erg warm aan en gaf een rood licht i.p.v. een blauwe. Hij reageerde ook helemaal niet meer. Ik heb toen van alles geprobeerd, wat een leek kan proberen. Uiteindelijk deed hij het ineens weer, zonder dat ik iets speciaals had gedaan. Maar sindsdien doen een aantal functies het niet meer, waaronder het volume. Vind het allemaal erg vreemd.
   groeten, FrancisGeantwoord op 8-8-2017 om 22:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Francis,

   Voor het bedienen van de Tv en de PVR dienen altijd aparte toetsen te worden gebruikt. Dat is nooit anders geweest. Dit is dus de werking zoals deze is. Maar zoals ik eerder aangaf kun je het volume op de Humax zelf ook regelen. Maar je verhaal nu lezend, denk ik dat er wat is misgegaan met het apparaat, en raad ik je aan het volgende te doen:

   -Schakel de Humax in stand-by
   -Haal dan een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en voer direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, een fabrieksreset uit.

   De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Houd hier dus rekening mee! Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, maar de vraag is of dat in dit geval nog lukt en of je dat wilt en kunt..
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   Zijn er vragen, stel deze dan gerust.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 8-8-2017 om 23:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Dag Willem,
  Wat ik heb gemerkt is dat wanneer je het afspelen van een opname onderbreekt door het kiezen van een andere zender de opname daarna niet meer te wissen is.
  Zoals je weet is de remedie de opname nog even op te starten. Daarna kan alsnog gewist worden. Eigenlijk is het denk ik een software fout omdat de opname hierbij dus geblokkeerd wordt.
  Het zou niet vreemd zijn dat je dit al wist, maar ik vond het wel vermeldingswaardig.
  groet,
  Theo Gesteld op 30-7-2017 om 20:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Theo.

   Dat klopt. Dat is al een oude 'fout' maar doorgaans eenvoudig te voorkomen door eerst gewoon die opname te stoppen en dan pas naar een andere zender te gaan.

   Overigens gaat het niet altijd mis als je vanuit een opgenomen bestand naar een zender gaat. Zo maak ik regelmatig gebruik van de 'herinnering' functie en dan heb je er vaak geen last van. Dat komt overigens ook daar je dan altijd wel weer een deel afspeelt van die opname.

   Maar ik denk niet dat Humax hier wat mee gaat doen, daar het niet vaak wordt gemeld en eenvoudig is op te lossen. Ik heb het destijds wel genoemd, want het speelt eigenlijk al jaren.

   Desondanks uiteraard dank voor je reactie en het meedenken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-7-2017 om 20:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: ik heb laatst trouwens een uitgebreid verslag achtergelaten waarop te letten bij het wissen. Als men dat een beetje volgt, kan er nog weinig misgaan.

   WillemGeantwoord op 31-7-2017 om 02:43

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • We hebben een humax 5200c die tot tevredenheid werkt, nu kijkt mijn vrouw graag films en wil deze op een Dvd branden ( na dat ze de reclame verwijderd heeft) is er ook een humax waar een dvd speler met brander op zit?
  Wij doen dit nu met een Panasonic dmr -EH 49.
  De kwaliteit van de Humax 5200c is in HD kwaliteit, en nu willen we dit graag zo op een dvd zetten. Gesteld op 21-7-2017 om 16:02

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   nee, er is geen Humax met DVD brander. Je kan enkel de opnames op de interne harde schijf zetten, en eventueel overzetten op een externe schijf. De Humax is ook op te nemen in je netwerk om bestanden te delen. Maar wat je wilt gaat sowieso niet op, want een DVD ondersteund alleen maar SD content. Je kan dus nooit een DVD gebruiken voor HD opnames. Tegenwoordig zijn DVD spelers dan wel voorzien in een HDMI uitgang, maar in dat geval wordt de oorspronkelijke SD content opgeschaald naar, meestal 1080P. De oudere spelers waren alleen voorzien van scart. Daarom is er later ook HD DVD en Blu-ray bijgekomen, waarbij die laatste de strijd in HD gebeuren heeft gewonnen.

   Kortom: een DVD laat geen HD opnames toe, en dus zal die content omgezet worden naar SD.

   Met een DVD recorder en de juiste instellingen, kun je prima opnames maken vanaf de Humax, maar dan moet je al minstens kiezen voor S Video. Liefst voor RGB, maar dan dien je de TV scart op de Humax te gebruiken, daar de Tv scart geen RGB ondersteund. En uiteraard moet ook de INGANG op de DVD recorder dan ook zo worden ingesteld.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-7-2017 om 18:56

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Hoi Willem en vragensteller,
   Even weggeweest. Mijn stokpaarje is FTP-en van het TD bestand van de film naar een laptop, of computer via het eigen thuisnetwerk. Dat zijn wel grote bestanden in HD kwaliteit. Wanneer dat gelukt is heb je de film op je computer staan en kun je er best een DVD van maken. Maar dat heeft in detail een aantal technieken nodig (Naast het File Transport Protocol). Dus wil je er meer van weten dan kunnen we hier op doorgaan.
   Maar Willem, je hebt gelijk, het formaat van de Humaxfilm leent zich echt niet om er direct een bespeelbare DVD van te maken. Een HD film van 1 uur past ook niet op de ruimte die een DVD heeft.
   Met vriendelijke groet,
   TheoGeantwoord op 22-7-2017 om 09:54

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem, Even over HD en SD:
   High Definition Video (HD)
   Dit is het nieuwste type videoformaat, het diende primair ter ondersteuning voor de HDTV (High Definition Television) , de meeste van ons hebben inmiddels een HDTV in huis staan, feitelijk kan je tegenwoordig niet anders dan een HDTV aanschaffen in de winkel. De reden hiervoor is dat het zwaar is gepushed door de marketing van de film industrie en kabel bedrijven in ons land. Je zou er haast niet meer bij horen als je geen TV kanalen in HD bekijkt. De meest gangbare resolutie die wordt gebruikt bij HD video is 1280×720 pixels, in de volksmond wordt dit dan ook wel 720p genoemd, het andere veelvuldig gebruikt formaat is 1920×1080 pixels, dit formaat kennen we onder de naam 1080i of 1080p. Op het moment van schrijven is 1080p de hoogst ondersteunde resolutie op de meest gangbare beeldschermen en HDTV’s. Dit type formaat geeft een veel beter beeldweergave dan de daarvoor gebruikte SD (standard definition).
   Standard Definition Video (SD)
   Standard definition is jarenlang de norm geweest, dit is wat nagenoeg alle type videobanden zoals VHS, Hi-8, Video8 en Betamax gebruikten als norm. Hier in Europa op de PAL normering hadden we een resolutie van 720×576 pixels, in Amerika gebruikten ze een NTFS norm, hier was de gangbare resolutie 640×480 pixels. Bij het overzetten van videobanden naar DVD is dit dan ook de gangbare resolutie, je kunt er niet meer uithalen dan wat erin zit. Met de komst van digitale camera’s is hier verandering in gekomen.
   van: Link
   groet TheoGeantwoord op 22-7-2017 om 10:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Toevoeging: SD DVD gebruikt .DAT bestanden en HD gebruikt IFO en VOB bestanden waarbij de resolutie terug te brengen is naar een vlekkerig blokkenpatroon.
   Ik zeg: Bespeel je HD films vanaf een HDMI verbinding van PC naar TV.. Eerst FTP-en.
   TheoGeantwoord op 22-7-2017 om 10:20

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Theo,

   dank voor je bericht en leuk weer eens iets van je te lezen. Ik vroeg me laatst al af waar iedereen was gebleven. Echter lees ik niets nieuws over SD en HD. Werken via FTP is het fraaist, maar ik nogal eens dat dit voor velen al een brug te ver is. En dan kan het opnemen van een Decoder als de Humax met een DVD recorder uitstekend werken. En dan spreek ik uit ervaring. Maar dan moet je niet de decoder en DVD recorder in de Video, ofwel CVBSS, of composiet laten staan. Als je dat aanpast naar S Video of liefst nog RGB, gaat het echter zeer goed.

   Wil je echt het HD formaat bewaren, dan zou je al met een opneembare Blu-ray moeten gaan werken indien dat mogelijk is. Of via FTP werken. Maar vaak wil men de opnames gewoon op DVD zetten en deze bewaren, en dat kan op eerder genoemde manier prima. Dat wordt al zeer lang en vaak gedaan.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 22-7-2017 om 20:44

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • ik heb per ongelijk een programma ingesteld zodat het nu wekelijks wordt opgenomen ipv maar 1 keer. Hoe kan ik annuleren? Gesteld op 16-7-2017 om 11:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De geplande opname is verwijderd.
   Ga naar het guide systeem.
   Druk de gele knop in, nu zie je wat je hebt geprogrameerd.
   Met de blauwe wordt gevraagd of je het wilt wissen.
   in dit geval JA Geantwoord op 16-7-2017 om 11:43

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • De OK-knop op mijn afstandsbediening doet het niet meer. Nu is mijn vraag: weet iemand hoe je de afstandsbediening open kunt krijgen (model AB is: RM-F04). Ik las op internet dat binnen in de AB door vervuiling de knoppen niet goed meer kunnen werken. In afwachting, gr. Egbert Reinders Gesteld op 11-7-2017 om 14:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Egbert

   Persoonlojk zou ik daar niet aan beginnen. Vaak is een afstandsbediening dicht geklikt/verlijmd en zal het openen doorgaans leiden tot het afbreken van de clips. Uiteraard is iedereen vrij het te proberen, maar ik denk dat je er beter aan doet een nieuw exemplaar te bestellen. Maar dat kan natuurlijk ook nog nadat je hebt geprobeerd de afstandsbediening re openen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 11-7-2017 om 18:47

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • ik heb een humax 5200c gekocht. Het zenderzoeken lukt niet. Weet iemand wat het juiste netwerk id is ? mijn provider is solcon en ik woon in zuid holland.
  Hoe kom ik in het verborgen menu?

  Alvast bedankt, Sylvia  Gesteld op 30-6-2017 om 16:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste Silvia, de Humax IHDR 5200c is een kabel ontvanger o.a voor Ziggo en het oude UPC.
   Regio Rotterdam Zijn de UPC codes van toepassing ( op internet te vinden)
   164000 en 4444 zijn belangrijke codes om zenders binnen te halen (via kabel nu van Ziggo in gebied rond Rotterdam)
   Voor internet moet je het zoeken in je eigen net werk ID, anders opvragen bij de provider die u heeft Geantwoord op 30-6-2017 om 17:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het bovenstaande is niet helemaal juist. De Humax is Ziggo gecertificeerd, maar dit omdat deze daar ten eerste het meest werd gebruikt, en Interactieve Tv ondersteund, wat alleen bij Ziggo van toepassing is.

   Maar dan heb ik het over fZiggo gebied. Ofwel dat gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel. Maar Ziggo geeft aan dat de Humax niet inzetbaar is in fUPC gebied. Ofwel dat gebied dat eerder onder UPC viel. Dat was anders en ondanks de fusie is dat het nog. In fZiggo gebied kun je een aantal free to air zenders ontvangen, maar ook gebruik maken van een smartcard. In fUPC gebied kan dat laatste niet, en kun je dus alleen gebruik maken van de free to air zenders, waarvoor je overigens zelden het verborgen menu moet aanspreken.

   Hoe zit het nu met andere providers? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Bij elke DVB-C provider, dus die providers welke via kabel werken, is de Humax inzetbaar. Dat zijn er zeer veel. Het kunnen zelfs aansluitingen zijn met glasvezel, waarbij dit in de meterkast overgaat naar coax.

   Maar elke provider heeft eigen frequenties, soms nog onderverdeeld per gebied, en eigen ID codes. De symnoolrate is doorgaans identiek.

   Wat je nu dus moet doen is controleren of jou provider een DVB-C provider is, en welke frequentie en ID code, ook wel netwerk nummer genoemd, voor jou van belang is.

   Je hoeft dan doorgaans helemaal niet in het verborgen menu te komen. Dat doe je alleen bij hoge uitzondering.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-6-2017 om 18:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Sorry Willem, maar voor solcon moet je daadwerkelijk wel via het verborgen menu werken dat geeft solcon zelfs aan. Zie deze link: Link Het was even zoeken op het internet, maar dit is dus ook van toepassing op de Humax 5200C. Ik hoop dat u er zo uit kunt komen. Mvg RobGeantwoord op 30-6-2017 om 18:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik ken Solcon verder niet, maar ik gaf dan ook aan even na te gaan of het om een DVB-C provider gaat. Daarnaast gaf ik aan dat je hoogst zelden het verborgen menu moet aanspreken. Het kan dus weleens nodig zijn, maar ik zie regelmatig dat men voor het fUPC gebied ook het verborgen menu in zou moeten. Dat vaak ook doet, maar het uitendelijk nergens toe leidt.

   Het is alleen nodig als je echt moet aangeven om welke provider het gaat.

   Is er echter een frequentie en ID code bekend, is het altijd raadzaam dat eerst in te voeren. En die gegevens kun je achterhalen bij de provider.

   Maar ik zal nog even zoeken naar de code voor het verborgen menu.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-6-2017 om 18:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zo kom je in het verborgen menu:
   Ga zo dicht mogelijk bijbde decoder zitten en ga naar,
   - menu
   - instellingen
   - systeem
   - systeeminformatie
   - druk nu vervolgens op:
   7412359 maak hiermee geen fouten!

   Je komt nu in 'hidden settings' ofwel het verborgen menu.

   Verander verder niets! Ik ben niet aansprakelijk voor fouten welke gemaakt worden bij het instellen en verkeerde wijzigingen in het verborgen menu zelf.


   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 30-6-2017 om 19:01

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Handleiding instellen DVB C zenders Humax 5300c
   GiessenlandenNet
   Om alle zenders te ku
   nnen vinden en de elektronische
   programma gids (EPG) goed te l
   aten
   functioneren op uw Humax 53
   00c, is het van belang de juiste instellingen te gebruiken.
   Elke provider gebruikt andere “operator settings” om de zenders te vinden en de EPG op een juiste
   wijze weer te geven. Daarom dienen deze instellingen eerst veranderd te worden. Volg onderstaand
   stappenplan om uw Humax naar een andere operator
   te
   verandere
   n:
   Stap 1
   Druk op de menu
   -
   knop van de afstandsbediening van uw Humax en ga naar het menu “instellingen”
   Stap 2
   Kies in dit menu de optie “Systeem” en daarna “Status”
   Stap 3
   Toets
   vervolgens
   aaneengesloten
   de volgende kleurcombinatie
   op uw afstandsbedi
   ening van de
   Humax:
   rood
   ,
   groen
   ,
   geel
   ,
   blauw
   ,
   groen
   ,
   geel
   ,
   blauw
   Stap 4
   U komt nu in een verborgen menu. Hier zet u de “
   dynamic update

   op
   OFF
   en stelt u de “operator
   setting”
   in
   op
   NONE
   Nu kunt u via de
   gebruikelijke manier
   (klik hier)
   de digitale zenderkanalen op uw Humax opzoeken.
   Zodra alle zenders
   zijn
   gevonden
   (basiszenders Solcon)
   en
   u
   door de kanalen hee
   n zapt
   ,
   kan het even
   duren
   (in sommige gevallen wel 5 tot 10 minuten)
   voordat de EPG
   volledig
   is gevuld.
   Geantwoord op 30-6-2017 om 19:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem , met de getoonde link opent een PDF en daar staat onderaan dat dit voor de genoemde provider is en ook aangegeven wat je uit moet zetten dat is dus de dynamic Update op OFF en de operator setting op OFF. . Rob
   Geantwoord op 30-6-2017 om 19:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem en Rob super bedankt.Het is me gelukt door bij de provider het id op te vragen en via het hidden menu de instellingen te veranderen.ik heb nu alle zenders!
   Fijn weekend SylGeantwoord op 30-6-2017 om 20:19

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Ik zat even mis, want de cijfercode gebruik je enkel om je wachtwoord te resetten.

   Maar wat Giessenlandennet aangeeft is ook niet helemaal juist, want je gaat n.l. niet naar status. Daar kom je op die manier ook niet. Dat heb ik zojuist ook nog getest. De stappen die ik zojuist aangaf zijn de juiste, maar dan met de kleurtoetsen:

   Ga zo dicht mogelijk bij de decoder zitten en ga naar,
   - menu
   - instellingen
   - systeem
   - systeeminformatie (noot: nadat je voor systeeminformatie hebt gekozen zie je o.a. modelnaam, softwareversie, systeem -id etc.)
   - druk nu vervolgens op:

   rood, groen, geel, blauw, groen, geel, blauw. Let op: je dient hierbij snel te werken. Lukt het niet, doe het dan nogmaals. Je kan een foutmeldingsteken zien, maar dat moet je negeren.

   Is het wachtwoord ooit door jezelf veranderd, en weet je dat niet meer, dan volg je dezelfde stappen, maar dan dus met de cijfercode welke ik eerder noemde. Maar het wachtwoord is ook te resetten als je de kleurcode gebruikt. De andere manier is echter wat veiliger omdat je dan geen opties ziet en dus ook geen fouten kan maken.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 30-6-2017 om 20:20

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Syl,

   zie ook nog even mijn reactie onder jou laatste plaatsing. Net nog getest op een 5200, 5300 en 5400.

   Sorry voor het eerdere misverstand. Het is hier dan wel vrij rustig, maar ik heb het eigenlijk iets te druk op het moment.

   veel kijkplezier gewenst.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   @ Rob, dank voor je input!Geantwoord op 30-6-2017 om 20:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hoe krijg ij de nieuwe software voor de humax 5200 Gesteld op 29-6-2017 om 09:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan alleen als de provider dat vrijgeeft. Bij Ziggo doet men dat vrij regelmatig, meestal vanwege de Interactieve opties, maar anders gebeurt dit zelden.

   De 5200 zal het echter zelf melden als er nieuwe software voorhanden is in de vorm van'wilt u nu opwaarderen'.

   In het menu kun je eventueel ook controleren of er nieuwe software voorhanden is. Is die optie grijs, dan heb je echter de laatste versie al op het apparaat staan.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 29-6-2017 om 20:36

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Mijn Humax 5300C werkt bij het aanzetten heel traag. Hoe kan ik deze instellen zodat ik direct de uitzending vindt? Gesteld op 26-6-2017 om 14:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat is heel eenvoudig. Ga naar het menu, instellingen en zoek energiebeheer. Zet de energiespaarstand uit en de decoder start meteen op. Je kan daar eventueel ook het automatich uitschakelen uit zetten.

   Let op, haal je de decoder uit de energiespaarstand gaat deze wel meer stroom gebruiken in stand-by.

   Ps: ook voor de 5300 is er een onderwerp op deze site aanwezig. Het us raadzaam daar de vragen voor te leggen over de 5300. Daar vind je tevens een aantal tips. Ook genoemde.

   Mvg. Willem
   Site beheer
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 26-6-2017 om 15:13

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Onze Humax5200 C stopt de laatste week steeds. Na 1 minuut start hij weer op. Vanavond viel hij elke 10 minuten uit. We hebben al de fabrieksinstelling erop gezet maar heeft niet geholpen Gesteld op 21-6-2017 om 23:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat zou te maken kunnen hebben met de harde schijf, maar probeer eens een uitgebreide reset. Dat doe je op deze manier:

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

   De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, maar de vraag is of dat in dit geval nog lukt.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   Vaak wordt gezegd maar een nieuwe te kopen, maar heel vaak is dat niet nodig. Ik kan niet garanderen dat dit werkt, maar er zijn dan nog wel wat andere stappen welke je kan ondernemen. Maar Ziggo wil dat we overstappen op de Horizon, dus zodra er wat aan de hand is, moet je maar wat nieuws aanschaffen en dan dus het liefst de Horizon. Ik ga ze daar weer eens op aanspreken.

   Succes en laat aub even weten of het is gelukt of niet. Er zijn nog wat meer opties, dus we geven nog niet op.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis Geantwoord op 22-6-2017 om 00:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • We hebben de handelingen uitgevoerd. Helaas stopte hij net weer. Hij is pas in maart 2016 bij Euronics gekocht. Helaas is deze winkel failliet.Geantwoord op 22-6-2017 om 11:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag

   Dan zou ik gewoon even contact opnemen met Humax. Het adres staat rechts op de site. Ik denk dat zij wel iets voor je kunnen doen, want in feite heb je nog garantie.

   Ik kan het ook wel even opnoemen bij ze daar ik goede contacten met ze heb. Maar probeer dit dus eens. Succes!Geantwoord op 22-6-2017 om 16:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik zie net dat het oude nummer hier nog is vermeld. Je kan het best dit nummer bellen: 0855000401

   Je krijgt dan meteen iemand van de klantenservice aan de lijn.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 22-6-2017 om 16:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ziggo wil dat we overgaan naar hun Horizon, ik heb hun Horizon afgedankt en teruggestuurd omdat deze niet kan tippen aan o.a. het bedieningsgemak van de Humaxen 52- en 5400.

   Ben Peeters.Geantwoord op 23-6-2017 om 07:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Ben.

   Je bent nog altijd vrij de Humax 5200 en/of 5400 in te zetten. Maar in fZiggo gebied wordt dat wel lastiger daar er geen smartcards meer te koop zijn, en vindvje deze nog wel, deze niet meer worden geactiveerd door Ziggo. Je kan wel een smartcard huren, maar niet los. Dat kan alleen i.c.m. een module of een Humax iHDR 5300. Er zijn mensen die dat doen en de smartcard vervolgens in een 5200 of 540p gebruiken, maar dan zit je dus aan de huur van de smartcard vast. Het is helaas niet anders.

   Natuurlijk ben ik daar ook niet altijd blij mee.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-6-2017 om 19:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Is het mogelijk om programma's die ik opgenomen heb op de humax 5050c over te zetten naar de humax 5200c?
  Ik ben overal aan het zoeken, maar ik zie alleen vragen voor het overzetten naar de pc.
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen Gesteld op 12-6-2017 om 18:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan alleen als je beide decoders kan opnmen in je netwerk en deze ook beide gebruik maken van DLNA.

   Maar het kan sowieso niet via een externe schijf, daar beide modellen werken met een ander systeem en daardoor bestanden niet uitwisselbaar zijn.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 12-6-2017 om 18:50

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Goedemiddag,

  Krijg na een blikseminslag op mijn recorder de code AR
  Wat betekend dit? Gesteld op 10-6-2017 om 14:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat is een foutcode. waarschijnlijk heeft de decoder een overspanning gehad. Als het niet baat om een paar uur de spanning geheel van het apparaat te halen, voor een paar maal, is onderzoek nodig.

   Doorgaans ben je verzekerd voor een dergelijke schade, maar is het raadzaam ook je andere apparaten in de gaten te houden. Die kunnen ook vreemde issues (gaan) vertonen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-6-2017 om 17:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik kan geen programma s wissen .
  Ik selecteer de programma s om te wissen maar wordt niet uitgevoerd Gesteld op 27-5-2017 om 21:06

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hier wat tips:

   Speel een stukje van de opname af en probeer het nogmaals.

   Zet de decoder in stand-by, haal de spanning er 10 minuten geheel af en probeer het daarna nogmaals.

   Tip: blijf even in media tijdens het wissen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-5-2017 om 22:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • kan ik mijn humax idhr 5200c rechtstreeks op een schotel aansluiten? Gesteld op 23-5-2017 om 13:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Voor de schotel is een DVB-S (Satellite) decoder benodigd.

   Voor Digitenne is er DVB-T (Terrestrial).

   En voor de kabel is er DVB-C (Cable).

   Onder die laatste valt deze Humax, maar er bestaan wel DVB-S decoders van Humax.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-5-2017 om 20:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb net een nieuwe humax, maar het valt me op dat 1) het geluid regelmayig hard en dan weer zacht is gewoon tijdens het tv kijken.
  2) dat de afstandsbediening zo verschrikkelijk traag is.
  iemand hier ervaringen mee ? oplossing ? Gesteld op 22-5-2017 om 06:13

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het geluidsvolume, of de verschillen kunnen te maken hebben met het feit dat je in bepaalde situaties wél, en bepaalde situaties niet het volume, of liever gezegd de uitgangssterkteregeling kan regelen. Stel je de decoder in op Dolby Digital kun je het best het volume op de Humax voluit zetten en verder het volume regelen via de Tv, receiver etc.

   De afstandsbediening zou gewoon vlot moeten werken. Let er wel op dat er geen obstakels tussen afstandsbediening en decoder zitten. Dat kan ook licht zijn!

   Maar is alles in orde en werkt het niet lekker, haal dan een half uur de spanning geheel van het apparaat en voer na het opnieuw opstarten meteen een fabrieksreset uit. Installeer daarna de decoder opnieuw.

   De batterijen een half uur uit de afstandsbediening halen kan ook werken, maar doe ook zeker het hierboven genoemde.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   PS: is er nog iets, ik reageer z.s.m. maar ben er straks na een ingreep even uit. Geantwoord op 22-5-2017 om 07:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • als je tijdens het kijken naar bv een film steeds het geluid aan moet passen klopt dat toch niet
   en
   stel dat hij op dolby staat dan ga je toch geen twee afstandsbedieningen gebruiken ? 1 voor de zender en 1 voor het geluid ? dat werkt toch niet

   ik heb een hem terugegezet op fabrieksinstelling en opniuew ingesteld, ik zal kijken hoe het gaat, maar ben tot nu to niet blijk met dit apparaat geen aanrader
   al is de support tot nu toe wel snel dat dan weer wel :) Geantwoord op 22-5-2017 om 07:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik reageer even kort: wat je noemt hoort inderdaad niet voor te komen, maar er kunnen dus wel volumeverschillen ontstaan als je het 'volume' via de Humax regelt. Daarom ook het advies het volume op de Humax voluit te zetten en het volume verder te regelen op de weergever.

   Is dat de Tv, dan kun je deze, net als veel audiosets, tevens bedienen met de afstandsbediening van de Humax.

   Zou je een Horizon mediabox via Ziggo hebben, dan kun je het volume daarop niet eens regelen.

   Op zich is de 5200c een prima en zeer veel gebruikt apparaat, maar helaas kan het altijd voorkomen dat het even verkeerd uitpakt. Toch kun je met wat handigheid veel dingen zelf oplossen. Veel tips staan b.v. hier al.

   Maar werkt het/een nieuw apparaat niet naar behoren kun je natuulijk altijd terug vallen op de garantie.

   Ik ga er even uit, maar lees daarna alles weer.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 22-5-2017 om 12:20

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • dank voor je snelle reactie ik bespreek het even met de leverancier, ik ben er namelijk niet echt blij mee op deze manier. ook al omdat de tv portaal bij delta niet werkt dan zit je dus al met drie dingen waar je niet blij van wordt, en daar vindt ik hem wel een beetje te duur voor

   we houden contactGeantwoord op 22-5-2017 om 12:38

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Instellingen Voorkeuren
  Opname >Automatich verwijderen

  Wat bedoeld men hiermee Gesteld op 18-5-2017 om 16:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat betekent dat de oudste, dus eerste opnames automatisch van de schijf worden gewist als de schijf vol is en er nieuwe opnames zijn gepland. Zo is het dus mogelijk altijd de opnames te maken die je wenst, maar kan dus wel betekenen dat je iets kwijtraakt wat je niet wilt.

   Daarom is mijn advies dit niet te gebruiken en zelf die opnames te verwijderen welke je kwijt wilt.

   Maar het gebruik van deze optie is natuurlijk persoonlijk.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 18-5-2017 om 16:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik heb delta tv, maar de knop interactieve tv werkt niet ? ook als ik de tv op het interactive kanaal zet laad hij de pagina niet ? wat moet ik waar instellen ihdr-5200c Gesteld op 17-5-2017 om 15:30

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag

   Dat is niet mogelijk bij Delta, ofwel andere providers als fZiggo, ofwel, dat gebied dat eerder al onder Zigoo viel.

   Alleen fZiggo werkt met ITV/VOD, ofwel Interactieve Tv en Video On Demand.

   En in dat geval dient de decoder ook te zijn aangesloten op het Internet, en op de juiste manier te worden ingwsteld.

   Dat heeft nu dus geen zin. Je kan op deze manier alleen dedecoder opnemen in je netwerk.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 17-5-2017 om 19:54

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Ik heb mijn sennheiser RS 4200 aangesloten op de Humax. Nu loopt het geluid niet synchroom en hoor is een nagalm. Is er iemand die hier een oplossing voor weet? Gesteld op 7-3-2017 om 10:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag.

   Waarmee hoor je de nagalm? Is dat met de Tv of via een externe weergever zoals een receiver o.i.d? Op de Humax is wel een lip sync correctie aanwezig, maar stel je dat in geld dat voor alle uitgangen. Een galm weghalen met .b.v. een Tv of receiver, kan dus alleen als beide apparaten, of degene die weergeeft, ook voorzien is van een audio delay, ofwel lip sync functie. Is die er niet, rest alleen nog het aansluiten van de hoofdtelefoon op de bron welke ook het 'normale' geluid verzorgd.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-3-2017 om 10:45

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Kun je wat meer info geven? Is er dan dus geen geluid via een andere weergever? Want dat is wat doorgaans tot dit soort problemen leid. Het geluid van de hoofdtelefoon is dan wat trager of sneller als dat van de Tv of externe weergever.

   En hie is de hoofdtelefoon de Humax aangesloten? Is dat via de optische of via de analoge uitgang gedaan? De hoofdtelefoon zou eigenlijk in beide gevallen, als er geen externe weergever is ingeschakeld, geen echo mogen laten horen.

   Mvg. Willem Geantwoord op 7-3-2017 om 20:20

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info