Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 > Ga naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 > Ga naar de handleiding

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

44
 • Dag Willem,
  Betreft Humax 5200C
  Kort geleden heb ik een nieuwe afstandbediening besteld bij Humax omdat de oude keuren begon te vertonen. Getracht de nieuwe in te stellen met de codes uit de gebruiksaanwijzing zodat ik ook mijn Philips TV er mee kon bedienen. Geen enkele 3 cijferige code, behoudens knipperen van de led's, werkte. Humax gebeld en nieuwe 4 cijferige codes gekregen. Ook daarmee geen enkel resultaat. Voor de Humax werkte echter wel alles. Uiteindelijk de nieuwe afstandbediening terug gestuurd en het geld geretourneerd gekregen. Humax had hiervoor geen oplossing. En nu gebruik ik nog steeds de oude afstandbediening. Het probleem dat de nieuwe afstandbediening niet is te gebruiken voor de TV en de oude wel is daarmee echte niet opgelost. Een echt drama is het op dit moment niet maar als de huidige afstandbediening het laat afweten dan wordt ik verplicht met twee afstandsbedieningen te gaan werken, een voor de Humax en een voor de TV. Reuze onhandig. Heb jij hiervoor nog een advies of oplossing?
  Met vriendelijke groet,
  J.M.P.(Hans) Urbanus Gesteld op 27-7-2016 om 16:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Hans,

   dat is een wat vreemd verhaal, want als het goed is heb je een identieke afstandsbediening van Humax opgestuurd gekregen. Nu geef je aan dat je 4 cijferige codes hebt gehad, maar het aparte daaraan, is, dat de nieuwe afstandsbedieningen niet meer werken met 4 cijfers. Je zal dan ook zien dat de led al na het invoeren van 3 cijfers zal blijven branden.

   Alleen de oudere Humax 5050 werkte nog (gedeeltelijk) met een 4 cijferige code. Ik schrijf met opzet, gedeeltelijk, want later werden ook daarvan de afstandsbedieningen 3 cijferig.

   Maar dat wil ook weer niet helemaal zeggen dat een 4 cijferige code helemaal niet kan worden gebruikt. Want heb je zo'n code, maar een afstandsbediening met een 3 cijferig systeem, laat je de eerste van de 4 cijfers, doorgaans een 0, weg. Even een voorbeeld: een code als 0264, word dan 264.

   De Humax zelf is voorgeprogrammeerd in de afstandsbediening, dus dat werkt altijd wel, maar in het systeem zoals hierboven beschreven kan het soms misgaan. Echter zijn de afstandsbedieningen die je bij de Humax geleverd kreeg, en de nieuwe, identiek en dus zou de nieuwe ook moeten werken op de Philips. Maar wellicht is er dan dus een 'afgeknipte' 4 cijferige code nodig.

   Maar anders is het altijd nog mogelijk een Logitech te gaan gebruiken, welke veel meer opties kennen (afhankelijk van het type) en veel meer apparaten ondersteunen. Die zijn er ook al vanaf zo'n 30-35 Euro, maar als het zo nog werkt, zou ik het even zo laten.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 27-7-2016 om 17:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Willem,
   Dank voor je antwoord. Vergat nog te schrijven dat ik nog een tweede (nieuwe) afstandbediening kreeg toegestuurd. Echter het zelfde resultaat. Wat je schrijft over de 0 weglaten heb ik ook geprobeerd en ook geen resultaat. Volgens Humax zouden de print en software gelijk zijn van de oude en nieuwe afstandsbedieningen. Maar toch, ik kan er geen chocolade van maken. Werkt de Logitech ook met de Humax?
   Met vriendelijke groet,
   J.M.P.(Hans) Urbanus Geantwoord op 27-7-2016 om 22:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hans,

   toch een apart verhaal. Ik zal het daar toch ook eens over hebben met Humax, want het kan toch niet zo zijn dat een nieuwe afstandsbediening niet kan worden gebruikt voor alle opties. Ik zie toch ook wel vaker dat men een AB omruilt of vervangt, en ik zie dan zelden dat het niet werkt, alleen kom ik dus wel tegen dat men aangeeft dat de afstandsbedieningen al reageren bij 3 cijfers. En dat klopt dus wel.

   Ik ga eens kijken of ik wat wijzer kan worden in deze.

   De Logitech ondersteund zeer veel merken, maar heeft ook nog een leerfunctie. Kijk anders eens op de site van Logitech, of neem eens contact met hen op.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 27-7-2016 om 22:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kun je twee verschillende zenders tegelijkertijd opnemen en een andere zender kijken. Gesteld op 27-7-2016 om 16:17

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan alleen in bepaalde gevallen. Ik zal het niet te moeilijk maken, maar dit heeft te maken met de streams waarin de betreffende zenders zich bevinden. Dit zijn eigenlijk kleine 'pakketjes' waarin een aantal zenders met elkaar worden verzonden.

   Een voorbeeld: Bij Ziggo is het mogelijk om b.v. NPO1 te kijken en RTL4 en RTL5 op te nemen. Maar dit is dus een voorbeeld, want er zijn meer combinaties mogelijk. Je kan echter nooit 3 zenders opnemen. In mijn voorbeeld is het dus niet mogelijk naast RTL4 en RTL5 ook nog NPO1 op te nemen!

   Als je 2 zenders opneemt, en je drukt op de Oke toets, zie je een lijst met alle zenders verschijnen. Alles wat dan nog in het wit is aangegeven is te bekijken. Hetgeen donker/grijs gekleurd is niet. Neem je 2 zenders op, en je gaat een herinnering inplannen voor nog een zender, is het dus mogelijk dat dit wordt geaccepteerd, maar ook dat er een melding 'opnameconflict' ontstaat. Dat laatste zie je b.v. ook wel terug bij het opnemen.

   Zou je even bijhouden welke opties mogelijk zijn, zou je dat zo op papier kunnen zetten en daar rekening mee houden. Voorheen was er een lijst met de indeling van de zender streams terug te vinden op het Internet, maar dat is volgens mij niet meer zo.

   Maar ik denk dat het zo wel duidelijk is.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-7-2016 om 17:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wat kan je extra met de iHDR5200C als een Humax dongle ( kosten 39€ ) plaatst wordt?
  Uit de handleiding wordt ik niet veel wijzer.

  Gr, Bram Gesteld op 25-7-2016 om 09:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Bram,

   dan kun je de Humax opnemen in je netwerk en gebruik maken van Interactieve Tv indien je kabel hebt van Ziggo. Het Internet mag eventueel van een andere provider zijn. Maar 39 Euro lijkt me erg veel, en volgens mij is dat goedkoper. Maar dan zou ik dat moeten nakijken.

   In ieder geval is het zo dat het een stuk goedkoper is, en beter werkt als je een Lan/UTP kabel kan gebruiken. Dat is nog altijd de beste verbinding. Door het opnemen in je netwerk van de Humax, kun je (beperkt, de Humax is geen mediaspeler, maar een PVR met enkele mediaopties) bestanden delen en kun je de opnames dus op de PC zetten, of daar op een andere medium overzetten.

   In feite doet de Dongel dus niets meers als een Lan/UTP kabel.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-7-2016 om 18:32

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag Bram,

   is ook iets wat mijn voorkeur heeft, vaak beter werkt, en ook nog eens goedkoper is. Alleen is een kabel niet bij iedereen netjes weg te werken en dan kan een dongel een mooie optie zijn, maar qua opties zijn beiden dus identiek.

   Mvg. Willem Geantwoord op 26-7-2016 om 14:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb een vraag of de volgende situatie mogelijk is te maken en hoe het zou moeten als het kan. Beneden op een humax 5200 iets opnemen en dat het mogelijk is om deze opname beneden is te bekijken maar ook tevens boven op een humax 5200.

  Ik hoor graag iemand met een antwoord. Momenteel staat er alleen nog maar een humax 5200 en is er verder nog niks aangeschaft.

  Mvg wander Gesteld op 23-7-2016 om 20:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Die optie is er inderdaad, maar daar wordt doorgaans weinig gebruik van gemaakt en ik moet dus even zoeken of ik daar nog wat over heb. Maar heb je 2 Humax 5200 is het dus wel mogelijk en dien je 1 decoder in te stellen als 'zender' en de andere als 'ontvanger'. Je werkt dan met de DLNA optie van de apparaten.

   Echter zal er vaak gebruik worden gemaakt van een draadloze verbinding en dat leidt nogal eens tot problemen. Daarom worden in zulke gevallen de opnames ook nogal eens op een externe harde schijf gezet, welke je dan aansluit op de andere decoder. Nu zijn die bestanden niet altijd uitwisselbaar, zo lukt dat b.v. niet tussen een 5200 en een 5050, maar bij 2 identieke modellen is het sowieso geen probleem. Zou je een 5400 hebben geldt datzelfde daar beide decoders/PVR's op hetzelfde platform zijn gebouwd.

   Nu is hier al erg veel geplaatst, maar ik weet niet zeker meer of ook hier het koppelen an 2 decoders aan bod is gekomen, of dat ik dat destijds elders heb genoemd. Ik plaats hier en elders zoveel dat ik dat natuurlijk ook niet allemaal kan onthouden, maar ik ga het even opzoeken.

   Wellicht is het hier ook terug te vinden als je op 'delen' zoekt, maar dat ga ik even proberen. Moet toch ook weer eens wat opschonen, dus wellicht kom ik het hier tegen, en anders komt het sowieso wel goed.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-7-2016 om 21:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dank alvast voor de moeite en energie. Nu werk ik wel in een winkel die deze apparaten verkoopt maar de term DLNA is mij onbekend. Misschien omdat het iets van Internet is aangezien wij daar verder niks mee doen. Geantwoord op 25-7-2016 om 09:18

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • DLNA gebruik je als je de decoder opneemt in je netwerk en bestanden wilt delen/uitwisselen. Je gebruikt dat b.v. ook als je de decoders opneemt in je netwerk om zo bestanden te delen, zodat je b.v. de opnames kan verplaatsen naar de PC, daar kan opslaan, of b.v. op DVD kan branden.

   Bij de Internet instellingen vind je deze optie terug.

   Ik zit op het moment nogal in de lappenmand, maar lat z.s.m. wat weten t.b.v. je vraag. Maar zoals gezegd wordt het koppelen tussen 2 apparaten niet zo vak toegepast, en als het kan zou een Lan/UTP kabel het best werken, maar vaak is men toch op ene dongel aangewezen, met regelmatig de daarbij behorende issues.

   Wordt vervolgd.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-7-2016 om 18:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb even gezocht en hier: link kun je zien hoe de Humax kan worden opgenomen in je netwerk, maar ook wordt het DLNA – media delen besproken. Ik denk dat je hiermee wel uit de voeten kan.

   Mvg. Willem Geantwoord op 25-7-2016 om 23:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • wil mijn humax de lijst wissen ven wat ik opgenomen heb. hij blijft aangeven dat hij aan he wissen is maar er gebeurt niets de schijf blijft vol. opgezocht nu moet ik de humax formateren maar weet niet hoe dat moet .dus mijn vraag hoe moet ik formateren. Gesteld op 19-7-2016 om 14:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   het is ook mogelijk gebruik te maken van de zoekfunctie op dit forum. Onder het kader alwaar je een vraag kan stellen vind je nog ene smal kader waarin je een zoekwoord kan plaatsen. Plaats je daarin b.v. 'wissen' en klikt op zoeken, dan kom je een aantal vragen /reacties tegen betreffende het wissen.

   Maar het formatteren werkt op onderstaande manier. Houdt er wel rekening mee dat daarmee de gehele schijf wordt geleegd!

   Formatteren:

   -Menu
   -Instellingen
   -Systeem
   -Gegevensopslag
   -Opslagapp. formatteren

   Mvg. Willem Geantwoord op 19-7-2016 om 17:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
44

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info