Humax iHDR 5200C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Taal Soort Grootte Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,2 MB Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,27 MB Download


Advertenties


Spelregels

Forum: Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C • Vraag

  30-7-2015
  20:44

  voor chromecast te instaleren moet ik de tv op een andere ingang zetten nl c8c2 hoe kan ikl die vinden

  Reageer op deze vraag

 • 30-7-2015
  20:56
  0

  Deze vraag behelst eigenlijk niet de Humax 5200.

  Maar je kan de Tv op een andere zetten d.m.v. de AV of Ext toets op de afstandsbediening van de Tv zelf. Alleen zegt c8c2 me eigenlijk niet zoveel.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-7-2015
  18:07

  Beste lezers,

  ik heb weer enkele vragen verwijderd, daar ik geen reactie kreeg op mijn vragen wat meer info te geven.

  Nu is het wel vakantietijd, maar velen weten dat dit iets is wat nogal eens voorkomt.

  U wilt een antwoord op uw vraag, ik soms graag wat meer info. Als we allemaal een beetje meewerken kunnen issues goed worden opgelost en steek ik er niet voor niets mijn energie en tijd in.

  Onthou dat ik dit ook gewoon vrijwillig doe.

  Dank alvast.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  30-7-2015
  14:01

  ik heb een ziggo abo met een eigen aangeschafte humax 5200c en losse internetmodem. Nu is er sprake van een nieuw ziggo abo met de horizonbox. Ik wil dus graag de humax als standaard blijven gebruiken en de horizonbox alleen voor replay tv (internet blijft via losse modem). Alles in dezelfde ruimte. Maar hoe met dat met de kabels? iemand een idee?
  Reageer op deze vraag

 • 30-7-2015
  18:01
  1

  Hallo,

  je kan de Humax gewoon blijven inzetten en wellicht gewoon doorlussen. Dus eerst de kabel naar b.v. de Humax en daarvan af naar de Horizon.

  Als het goed is zal dat geen problemen opleveren daar de 5200 het signaal altijd zal doorvoeren, ook als deze eventueel in de energiespaarstand staat.

  Bij de 5050 ligt dat anders. Die moet dan echt uit de energiespaarstand worden gehaald.

  Probeer dit dus eerst eens. Een splitter gebruiken is niet aan te raden en als dat al noodzakelijk is dan is het gebruik van een splitter met schroefaansluiting nog de beste optie.

  Mvg. Willem.

 • 30-7-2015
  18:15
  1

  dank Willem, hier kan ik mee verder

 • 30-7-2015
  18:47
  0

  Grgaag gedaan.

  Mocht dit onverhoopt niet lukken, laat het dan maar even weten, maar ik verwacht geen problemen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-7-2015
  19:17

  hebben half jaar de humax 5200c van ziggo. Sinds gisteren werkt hij niet meer op de samsung smart tv. Via source op de afstandsbediening is het niet mogelijk hdmi 1 waar de ontvanger op aangesloten is te activeren. We hebben alle kabels gecontroleerd. Ook een andere hdmi aansluiting geprobeerd, zonder resultaat.
  Reageer op deze vraag

 • 29-7-2015
  20:49
  0

  Hallo,

  maar is het ook werkelijk zo dat de Humax decoder niets meer doet? Ik begrijp n.l. dat het alleen niet meer mogelijk is met de afstandsbediening de van de Humax de Tv op de juiste AV ingang in te stellen.

  Wat als je dat met de afstandsbediening van de Tv zelf doet? Is er dan wel beeld? Ik haal n.l. niet echt uit de vraag, dat de Humax decoder zelf dienst weigert.

  Je kan een Tv vaak zo instellen dat deze opstart met de gewenste AV ingang. Meestal wordt dit de Hotelmode genoemd. Deze zet je aan en voorts wijs je een ingang toe, waarmee je wilt dat de Tv opstart. Het is dan niet meer nodig dat steeds handmatig te doen.

  Kijk eens of jullie Tv een dergelijke optie heeft, maar ik ben dus ook wel benieuwd of de decoder werkt als met de afstandsbediening van de Tv zelf de juiste AV ingang wordt gekozen.

  Mvg. Willem.

 • 30-7-2015
  22:18
  0

  Hartelijk dank voor uw reactie. Met de afstandsbediening van de tv lukte het ook niet. Na lange tijd van alles geprobeerd te hebben is het uiteindelijk toch gelukt:de pvr bleek niet geactiveerd!!(Decoder staat in een kastje)
  Met vriendelijke groet, Anko

 • 30-7-2015
  22:44
  0

  Hallo Anko,

  ik haalde dit niet uit de eerdere vraag, waar ik in las dat de Tv niet meer omschakelbaar was naar de juiste ingang.

  Maar het feit dat de decoder/PVR niet werkt, omdat de PVR toets niet oplicht, is wel een heel vaak voorkomend iets. Let er dus altijd op dat deze toets oplicht bij het gebruik van de decoder/PVR en dat je ook weer even op deze toets drukt als je ook andere apparaten bediend met deze afstandsbediening.

  Dank voor de respons in ieder geval en fijn dat het weer is opgelost.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-7-2015
  12:35

  Ik heb mijn HUMAX iHDR-5200C via IR gekoppeld aan de Samsung UE48HU7500T. Nu bedien ik met de afstandsbediening van de Samsung de HUMAX, want die staat achter een gesloten klep in een kast. Het lukt wel om nu volume en zenderkeuze te wijzigen, maar ik kan niet de opname/pauze/afspeelfuncties van de HUMAX bedienen (dus als ik bv. op "rec" druk op de Samsung-rc, komt dit commando niet door bij de HD-recorder. Is dit ergens in te stellen?
  Reageer op deze vraag

 • 29-7-2015
  13:50
  0

  Oké, het ging dus wel om de 5200 zie ik. Ik zal de vraag/reactie op het andere onderwerp straks even weghalen.

  Terug naar je vraag: je kan dit op de decoder/PVR nergens instellen of wijzigen, maar wellicht kan dat wel met de afstandsbediening van de Samsung. Deze ken ik echter niet, maar je zou eens kunnen kijken of deze wel alle opties ondersteund, of dat er wellicht een andere code nodig is.

  Je kan het echter ook omkeren: door met de afstandsbediening van de Humax de Samsung te bedienen. Maar ook dan zijn er maar bepaalde opties mogelijk en vraag is even of de Humax de Samsung ondersteund. Zo ja, dan zet je deze onder de TV knop.

  Maar je zal er dan wel voor moeten zorgen dat de Humax zichtbaar is voor de afstandsbediening.

  Dat is evenzo het geval als je gebruik zou maken van een Logitech systeem/universele afstandsbediening. Deze zijn voor zeer veel apparaten inzetbaar en hebben, afhankelijk van het type, zeer veel mogelijkheden.

  Maar nogmaals, de Humax moet dan niet in een gesloten kast staan, of je moet al een IR verlenger gaan werken, waarvan hier: link een voorbeeld.

  Meer kun je eigenlijk niet doen.

  Mvg. Willem.

 • 29-7-2015
  19:48
  0

  Bedankt, Willem. Ter verduidelijking: ik gebruik al een IR-verlenger, deze is ingeplugd in de Samsung TV, en het IR-oog staat voor de HUMAX. Als ik met de Samsung RC (Bn59-serie) op de TV richt, kan ik bepaalde functies van de HUMAX aansturen (source gekozen op TV is HDMI). Zo kan ik bv. via "guide" een opname programmeren. Als ik op de Samsung RC echter bv. op pauze druk, reageert de HUMAX niet. Het lijkt er dus op dat bepaalde commando's niet worden herkend door de HUMAX. Mocht dat ergens te programmeren zijn, ben ik enorm geholpen.
  Hoop dat je me nog wat verder kunt helpen.

 • 29-7-2015
  20:59
  0

  Hallo,

  dacht later al dat je al een IR verlenger gebruikt, daar je het had over het feit dat de decoder in een gesloten kast staat.

  Inderdaad zullen bepaalde functies nu op een of andere manier niet werken, maar zoals eerder aangegeven kun je dat op de decoder helaas niet wijzigen of anders instellen.

  Wellicht kan dat wel met de afstandsbediening van de Samsung, door b.v. eens een andere code te proberen.

  Als dat ook niet werkt, zou je eens contact kunnen opnemen met Samsung en hen dit voorleggen. Het is natuurlijk wel vreemd dat je de Humax kan instellen op de Samsung afstandsbediening, maar bepaalde opties niet werken.

  Maar waarom gebruik je niet de afstandsbediening van de Humax voor de bediening daarvan, met gebruik van de IR verlenger, en stel je onder de Tv toets van de afstandsbediening van de Humax de Tv in . Je kan dan de Samsung Tv (hoofdfuncties) bedienen met de afstandsbediening van de Humax.

  Dit wordt eigenlijk heel vaak gedaan.

  Maar anders is het dus wijs Samsung eens te vragen wat er misgaat, want dat kan ik zo helaas niet aangeven.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  28-7-2015
  21:49

  Hallo ,
  wij hebben al een tijdje de Humax 5200 , nu heb ik een nieuwe tv gekocht (philips 40puk6809 ) en nu hebben we alleen maar storing op de tv als er iets wordt opgenomen (blokkend beeld ). Alles wat opgenomen wordt is niet om aan tezien als er 2 programma's worden op genomen. Bij de oude tv werkte alles prima. Alvast bedankt.
  Marc.
  Reageer op deze vraag

 • 28-7-2015
  22:28
  0

  (bericht opnieuw geplaatst, oude verwijderd)

  Dag Marc,

  dat is heel vreemd, daar de Tv alleen maar weergeeft wat er binnenkomt en je aan de hand daarvan zou denken dat het issue bij de decoder ligt.

  Als de vorige Tv echter geen storingen vertoonde, vraag ik me dus wel af of het in dit geval niet aan de Tv ligt.

  Maar hoe zit het met live uitzendingen? Zien die er wel goed uit? Als er 2 programma's tegelijk opgenomen worden, wat in bepaalde situaties mogelijk is, en beide opnames laten artefacten zien, is dat soms te wijten aan een van de tuners, maar daar heb ik nu sterk mijn twijfels over.

  Het is dus raadzaam de decoder eens op een andere Tv aan te sluiten, en dan het resultaat te bekijken, en de waarden op de decoder uit te lezen. Het gaat dan om de sterkte, de kwaliteit en de BER. Dit doe je bij beide tuners en kan alleen als je een programma bekijkt en een of twee andere opneemt.

  Plaats deze waarden hier eens en neem deze eens op bij wat verschillende zenders en zeker diegenen die voor problemen zorgen.

  Ik neem aan dat de kabels en aansluitingen wel in orde zijn. Kan er b.v. bij het wisselen van de Tv iets mis zijn gegaan met de coaxkabels of stekkers?

  Zijn er voorts meer Tv's aangesloten en is er een signaal of breedbandversterker in gebruik?

  Ook zou ik eens en andere HDMI kabel proberen, al zorgt dat doorgaans niet voor zulke issues, en een andere ingang op de Tv.

  Maar gezien het feit dat het probleem is opgetreden met de komst van en andere Tv, betwijfel ik dus of het euvel wel bij de Humax ligt.

  Mvg. Willem.

 • 29-7-2015
  12:57
  0

  Het blijkt nu ,dat de oude tv het ook al had , op het moment dat Ziggo de kanalen zijn gaan veranderen was Veronica niet meer om aan te zien , alleen maar blokken. Nu met de nieuwe tv gaat het alleen maar slechter.
  grt
  Marc

 • 29-7-2015
  13:40
  0

  Beste Marc,

  het is dan handig om hierboven bij de zoekfunctie eens te zoeken op 'artefacten'.

  Je ziet dan veel tips om dit te verhelpen. Na de fusie Ziggo/UPC is het gebruik van goed aansluitmateriaal en zeer goede kabels nog belangrijker geworden.

  Kun je iets vertellen over de situatie zoals deze nu bij jullie is? Zijn er b.v. meer Tv's in gebruik? Hoe lang zijn de kabels? Zijn de kabels van hoge kwaliteit even als de stekkers? Worden er splitters gebruikt? Deze zijn eigenlijk uit den boze. Is er een signaal of breedband versterker in gebruik? Wat zijn de waarden die je uitlees op de decoder bij beide tuners etc...

  Al die punten zijn erg belangrijk. Vaak zie je toch dat de storingen ontstaan door ondeugdelijk materiaal, niet versterken als er meer toestellen zijn aangesloten, of juist teveel versterken als dit niet nodig is, een verouderde AOP (aansluitdoos voor de kabel) enz.

  Maar kijk dus eens bij 'artefacten' en geef a.u.b. zoveel mogelijk info over de situatie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-7-2015
  15:43

  Hallo....ik heb geprobeerd om mijn opgenomen programma's uit te wissen maar niet gelukt en op mijn scherm staat continue * BEZIG MET UITWISSEN , betekent dat mijn Humax 5200c nu kapot is of weet iemand misschien de oplossing ? Hij heeft het altijd goed gedaan namelijk.
  alvast bedankt
  Reageer op deze vraag

 • 28-7-2015
  18:54
  2

  Je kan hierboven bij de zoekfunctie even 'wissen' invullen. Je ziet dan een aantal vragen/reacties m.b.t. dit onderwerp.

  maar je kan ook gewoon eens een tiental minuten de spanning van de decoder halen en het dan nogmaals proberen.

  Maar als je gaat wissen, doe dat dan met één opname tegelijk en het beste kun je op dat moment even in Media blijven.

  Wis een volgens bestand pas als de eerste gereed is.

  Maar ook dat is terug te vinden in de zoekfunctie, alwaar je meer handige tips vind dit probleem op te lossen.

  Noot: het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf te formatteren. Maar breng dan vooraf wel alle opnames die je wilt bewaren in veiligheid.

  Het formatteren kan ook nu nodig zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  27-7-2015
  19:07

  mijn humax 5200C stoort mijn homebox, bij het inschakelen van een 220v bijv. verlichting valt even het geluid weg en kan een harde tik geven.
  Wat is hiervoor de oplossing
  Reageer op deze vraag

 • 27-7-2015
  19:18
  1

  Wat is het nu precies wat er fout gaat? Valt de Humax weg of is dat de homebox (home cinema set?)

  Normaal gesproken is ene apparaat voorzien van een schakeling waarbij deze geen invloed ondervind van het inschakelen van andere apparaten, maar als de kabels niet (goed) afgeschermd zijn en dan bij elkaar lopen, of erger, bij elkaar zijn gebonden, kan dit wel problemen opleveren.

  Zaak is dus goede cinch kabels te gebruiken met een deugdelijke afscherming, hetgeen ook geld voor andere kabels die zijn afgeschermd. Sommige kabels zijn zeer slecht afgewerkt en een matige of slechte afscherming kan veel problemen veroorzaken.

  Het is tevens raadzaam spanningvoerende kabels zoveel mogelijk weg te houden van signaalkabels en deze dus niet bij elkaar te binden.

  Sosm kan het gebruik van afgeschermde voedingskabels nodig zijn of dien je een andere contactdoos te gebruiken voor bepaalde apparaten.

  De netstekker een halve slag draaien kan eveneens werken en een netfilter of ontstoringsfilter kan ook een goede optie zijn.

  Maar geef anders zo duidelijk mogelijk aan welk apparaat last heeft van de storing, want ik begrijp een beetje uit de vraag dat dit niet de Humax is...

  Mvg, Willem.

 • 28-7-2015
  10:38
  1

  het betreft een Panasonic tv type 40AX630E en de homeset Panasonic SC BTT105EGK en de Humax 5200.
  Als ik de installatie inschakel dus TV-Homeset en Humax krijg ik de storing van het even uitvallen van het geluid en soms een harde tik verder doet alles het dan goed.

  Ik heb het volgende getest; TV en Homeset zonder Humax geen probleem.
  TV en Humax zonder homeset ook geen probleem.

  Ik heb al de Humax ten opzichte van de homeset verplaats maar dat werk ook niet.

  Zou het mogelijk zijn om bijv. de homeset te aarden? en het zo op te lossen.
  Heb ook al andere verlichting in de buurt veranderd, maar dat maakt niets uit.

  Voor de aanschaf van de Panasonic stond er een Philips TV en philips Homeset en had nooit probleem.

  bij voorbaat mijn dank voor de reactie.

 • 28-7-2015
  19:08
  2

  Dag,

  het geluid kan inderdaad even uitvallen. Dat is een normaal verschijnsel dat vaker voorkomt. Ook hier is dat het geval. Dat mag echter niet gepaard gaan met een harde tik of de welbekende 'plop' die veel receivers laten horen.

  Het verplaatsen van de apparaten zal doorgaans niet helpen, want het issue wat je noemt wordt vaak veroorzaakt door het maken van de verbinding en het vaak niet goed functioneren van de mute schakeling in de weergever.

  Dit was voorheen een veel geziene klacht. De mute schakeling zorgt ervoor dat er even helemaal niets wordt weergegeven bij b.v. het overschakelen, maar kan dan bij het inschakelen voor een tik of plop in het geluid zorgen.

  Aarden zal in dit geval dus waarschijnlijk weinig tot niets doen. Doorgaans is het te wijten aan een foutje in een van de apparaten en bij de Humax komt dit eigenlijk zelden of nooit voor. Wel kan dus heel even het geluid onderbroken worden, maar dat gaat niet gepaard met bijgeluiden.

  Nu weet ik niet hoe lang je de Panasonic Homecinema set in huis hebt, maar ik zou je eigenlijk aanraden daar eens mee terug te gaan naar de winkel en aangeven dat deze soms een harde tik laat horen en dat je de mute schakeling verdenkt.

  Heel vaak kan met dat vrij simpel oplossen, maar het gebeurt ook wel dat men de mute schakeling verwijderd(e). Dat zie je ook wel bij andere apparaten zoals CD, DVD, Blu-ray spelers en receivers etc.

  Uiteraard dien je wel te zorgen voor en goede scheiding van de kabels en voor kabels van goede kwaliteit. Maar daar je eerder aangaf dat ook het inschakelen van verlichting etc. voor issues kan zorgen, is er iets niet in orde, want een goed apparaat mag daar niet of nauwelijks op reageren.

  Mvg. Willem.

 • 28-7-2015
  19:17
  1

  PS: met het 'geluid uitvallen' bedoel ik het geluid als de decoder wordt gebruikt en b.v. de Tv wordt uitgeschakeld. De externe weergever, zoals een receiver, homecinema set etc. kan dan even de weergave stoppen.

  Mvg. Willem.

 • 29-7-2015
  07:34
  1

  Nog even een aanvulling: we hebben het er al over gehad dat de home cinema set ook reageert op het inschakelen van verlichting etc. en dan is er wellicht meer aan de hand met de set.

  Maar op afstand is het uiteraard niet eenvoudig om zomaar even aan te geven wat er exact mis is. Dat zal onderzoek moeten uitwijzen, maar de winkelier kan het als het goed is ook in de winkel constateren en wellicht ruilt deze het apparaat wel om voor een nieuw exemplaar.

  Succes in ieder geval als je naar de winkel gaat.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  26-7-2015
  16:44

  Thoe moet je een map verwijderen uit overzicht opname lijst
  Reageer op deze vraag

 • 26-7-2015
  16:55
  0

  Vul hierboven in het gele zoekvlak 'mappen verwijderen' in en ga naar het bericht van 4-6-2014 22:59.

  Maar op deze manier is meer info te vinden.

  Gebruik maken van de zoekfunctie kan dus zeker lonen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-7-2015
  19:54

  Ik heb mijn Hamas aangesloten op een home cinema systeem en nu loopt het geluid en beeld net niet gelijk.
  is hier een oplossing voor
  Reageer op deze vraag

 • 25-7-2015
  20:44
  0

  Ja, die is er. Het is overigens een Humax en geen Hamas... Op een homecinemaset zit vaak een zogenoemde lipsyncfunctie die je wellicht ook nu kan gebruiken.

  Maar in het menu van de decoder vind je deze ook terug. Hiermee kun je het geluid echter alleen vertragen, hetgeen overigens ook zo is op een receiver o.i.d.

  Je stelt dat zo in:

  -Menu
  -Instellingen
  -Voorkeuren
  -Audio
  -Lipsync
  -Lipsync vertragingstijd instellen.

  Noot: persoonlijk vind ik dat deze optie te omslachtig ingesteld dient te worden. Ik zou daar liever gewoon een aparte toest voor hebben gezien.

  Daarom maak ik gebruik vaneen externe audio delay (lipsync) of die op mijn receiver welke 'on the fly is in te stellen met één druk op de toets en waarbij gebruik gemaakt kan worden van voorkeuzestanden.

  Helaas heeft Humax hier niet voor gekozen, want het kan goed voorkomen dat je later de vertragingstijd toch weer anders dient in te stellen.

  Mvg. Willem.

 • 27-7-2015
  18:36
  1

  Beste Willem, bedankt voor de oplossing het probleem is inderdaad opgelost klasse. Dit is een goede service
  Mvg Ruud

 • 27-7-2015
  18:50
  0

  Dag Ruud,

  graag gedaan en mooi te zien dat het zo is opgelost. Zijn er nog vragen, stel ze dan gerust. Soms moeten er dingen worden uitgezocht, maar doorgaans is men prima geholpen met de antwoorden.

  Uiteraard kun je ook eens wat doorlezen of gebruik maken van de zoekfunctie. Het meeste is n.l. al besproken.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  25-7-2015
  18:56

  Tijdrns opnemen blokt het beeld van andere zenders
  Reageer op deze vraag

 • 25-7-2015
  19:05
  0

  Hallo,

  als ik dat zo beoordeel, moet dat ook zo zijn als je niet opneemt. Bij een defcet aan een tuner zal juist het beeld de fout in gaan, van de zender die via die tuner wordt bekeken/opgenomen.

  Zoek anders hierboven eens naar 'artefacten' in het gele zoekvlak en klik op zoeken. Je ziet dan een flink aantal vragen en reacties m.b.t. dit onderwerp.

  Het kan een tuner issue zijn, maar vaak zijn dergelijke storingen te wijten aan te lange kabels, ondeugdelijk aansluitmateriaal, invloed van zendmasten etc.

  Helaas is de info die je geeft summier, dus aan de hand daarvan kan ik niet helemaal exact aangeven wat er mis is.

  Geef anders nog eens duidelijke info over de situatie (aansluitingen, kabels, kabellengtes, wel of geen signaalversterkers, het aantal Tv toestellen etc.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  23-7-2015
  19:22

  Dag Willem,

  Al een aantal keer krijg ik de melding dat de zender niet beschikbaar is. Vervolgens hoor ik een harde knal/tik en wordt de display van de Humax zwart. Na een aantal seconden krijg ik weer beeld is het geluid een stuk harder. Weer na een aantal seconden is dat weer normaal. Vervolgens blijft de display zwart en kun je niet zien welke zender op staat. Na uit- en weer inschakelen functioneert alles weer "normaal". Eerder al alles geprobeerd, stroom er af etc. fabrieksinstellingen etc. Maar dit komt toch 2-3 keer per maand voor. Graag advies.
  Met vriendelijke groet,

  J.M.P.(Hans) Urbanus
  Reageer op deze vraag

 • 23-7-2015
  19:41
  0

  Hallo Hans,

  Je ziet soms inderdaad weleens een melding dat de zender versleuteld of niet beschikbaar is, wat verschillende oorzaken kan hebben, maar dat mag, buiten een keer vastlopen geen issues opleveren.

  Hetgeen jij dus niet mg niet voorkomen. Nu is er ook een uitgebreide manier van terug stellen, welke je eens kan uitproberen, maar als ook dat faalt, lijkt het me het best als je de decoder eens bij Humax laat onderzoeken. Vermeld dan je probleem zo duidelijk mogelijk.

  Controleer wel eerst alle kabels, waarden etc. en probeer het uitgebreid resetten eens uit (te vinden via de zoekfunctie hierboven).

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-7-2015
  19:06

  Hoe wijzig ik de ingesteld video uitgang van mijn tv

  Reageer op deze vraag

 • 23-7-2015
  19:45
  0

  Waarschijnlijk bedoel je hiermee de Video ingang ?

  Dat kun je het best doen met de afstandsbediening van de Tv. Daarop zie je een AV of Ext toets welke je hiervoor kan gebruiken.

  Wil je dat de Tv meteen opstart in de juiste positie, dan kun je vaak gebruik maken van de Hotelmode van de Tv.

  Als dit niet is wat je bedoeld, leg dan zo duidelijk mogelijk uit wat er wel wordt bedoeld.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-7-2015
  19:00

  Hallo,
  ik kan niet meer vertraagd opnemen.
  ik krijg steeds te zien wacht een paar minuten.
  Wat kan ik hier aan doen??
  Mvg janneke de jong
  Reageer op deze vraag

 • 23-7-2015
  19:48
  2

  Dag Janneke,

  haal eerste eens een minuut of 20 de spanning geheel van de decoder. Daarmee kan het al opgelost zijn.

  Is dat niet het geval, herhaal het dan nog eens. Werkt het nog niet, dan is het raadzaam de decoder terug te stellen naar de fabriekstand, zonder daarbij de HDD te formatteren.

  Dat laatste af en toe uitvoeren is wel raadzaam, maar dan moeten vooraf wel de opnames die je wilt bewaren worden veilig gesteld. Deze gaan bij het formatteren n.l. verloren.

  Mvg. Willem.

 • 23-7-2015
  21:26
  1

  Super gelukt één keer stroom eraf en het lukt weer, bedankt voor snelle reactie!!

 • 23-7-2015
  22:14
  0

  Dag Janneke,

  graag gedaan. Komt het issue nou wel weer steeds terug, stel dan de decoder eens terug naar de fabriekstand. Dat lost eventuele software issues op.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-7-2015
  18:01

  Ik heb de handleiding gelezen (de originele), en mijn vraag ingetikt, maar er zijn geen antwoorden. Daarom mijn vraag: is het mogelijk (en hoe dan bij ja) om opgenomen programma's van de harde schijf te copieren naar een pc (om te bewaren voor eigen gebruik), eventueel via een USB-stick. Dat moet toch kunnen? Ziggo zegt het antwoord niet te weten (ga maar googlen).

  Bij voorbaat dank. Jeroen
  Reageer op deze vraag

 • 20-7-2015
  20:20
  0

  Dag Jeroen,
  Je kunt de zoekfunctie hierboven gebruiken. Zoek maar op 'externe HD' of 'FTP'. Er zijn vaker vragen over gesteld.
  groet,
  Theo

 • 20-7-2015
  20:55
  0

  Dag Jeroen.

  Een USB stick kun je eigenlijk niet gebruiken. Wel een externe harde schijf, maar als daarmee iets misgaat, ben je alsnog de opnames kwijt en je hebt dan uiteindelijk ook meerdere harde schijven nodig.

  Maar zoals Theo al aangeeft, staan de antwoorden er wel, maar de oudste vragen verdwijnen uiteindelijk uit zicht. Dat gaan wel wellicht nog veranderen door de onderwerpen op te delen in meerdere pagina's.

  Echter zie je die antwoorden wel als je de zoekfunctie gebruikt en de steekwoorden invult, zoals Theo dus aangaf.

  Het best kun je gebruik maken van FTP en bedraad werken. Dat zorgt voor de beste en betrouwbaarste verbinding.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-7-2015
  22:43

  Waarom is het niet mogelijk om zenders te wisselen als er twee opnames lopen?
  Heeft de humax 5200 meerdere tuners?

  Reageer op deze vraag

 • 18-7-2015
  22:57
  2

  Dat is heel vaak genoemd. De Humax heeft 2 tuners. Dus altijd één zender bekijken en een ander opnemen.

  Of twee zenders opnemen en een eerder gemaakte opname bekijken.

  Overigens kun je wel bepaalde zenders bekijken als je twee zenders opneemt, maar dat is inderdaad wel beperkt. Logisch. meer als twee tunes zij er immers niet.

  In sommige gevallen lukt het echter om een zender te bekijken en twee anderen op te nemen. Dat heeft te maken met de streams waarin de betreffende zenders zich bevinden. Hierover vind je meer op dit onderwerp en je kan daarvoor tevens de zoekfunctie gebruiken.

  Zoek dan op 'stream' of 'streams'.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-7-2015
  17:05

  Hallo, mijn Humax loopt sinds vandaag vast. Hij start op, gaat naar de laatste zender die je gekeken hebt, en dan is ie niet meer te benaderen. Niet via de AB en ook niet via de knoppen op het apparaat zelf. Heb al hard uit en aan gezet, maar dat helpt ook niet. Iemand enig idee?
  Reageer op deze vraag

 • 18-7-2015
  17:38
  2

  Hallo,

  toets in het zoekvlak hierboven even 'vastloper' in en ga vervolgens naar het bericht van 19-4-2013 13:17.

  Het is bij het terug stellen uiteraard wel van belang dat de decoder reageert op de afstandsbediening, maar vaak doet deze dat weer als je enige tijd de spanning van het apparaat hebt gehad.

  Soms moet dat wel een paar uur zijn. Verdere info lees je daar. Maar uiteraard staat er meer info en op dit onderwerp is nog wel andere bruikbare info terug te vinden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-7-2015
  18:12

  kan ik alleen een versterker op de humax aansluiten
  Reageer op deze vraag

 • 13-7-2015
  18:55
  0

  Ja, dat kan wel, maar dan luister je alleen radio via de decoder, en of dat nou zoveel zin heeft betwijfel ik zeer sterk.

  De decoder is ervoor om Tv te kijken en programma's op te nemen (in HD en Dolby Digital 5.1) en kan daarnaast uiteraard wel de radio zenders weergeven, maar daar zou ik hem zeker niet alleen voor aanschaffen.

  Moet zeggen dat ik deze vraag ook nog niet eerder heb gehad.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  12-7-2015
  11:50

  heb een serie wekelijks opgenomen i.v.m vakantie. Deze serie staat dan in een map. De afleveringen kan ik wissen, maar de lege map krijg ik niet gewist. Weet iemand hoe deze lege map gewist kan worden ?
  ,
  Reageer op deze vraag

 • 12-7-2015
  14:33
  0

  Selecteren door er op te gaan staan en de Opt+ knop gebruiken. Gebruik dan gewoon 'wissen'.
  Opt+ knop zit onder de volumeknop.

  Misschien is het dan ook wel goed om via de Tv-gids in de Timer-Planning (gele knop) de entry voor de opnamereeks te wissen. Maar dat had je misschien al gedaan.

  groet,
  Theo

 • 12-7-2015
  16:47
  0

  Er is ook een zoekfunctie. Vul hierboven 'map verwijderen' in en klik op zoeken. Ook dan vind je wat/de opties terug.

  Mvg. Willem.

 • 23-7-2015
  19:28
  0

  Kan je opnames gelijk in de goede map laten zetten dan tijdens opnemen??

 • 23-7-2015
  19:53
  2

  Dat laatste weet ik niet helemaal zeker, maar je kan opnames wel in de juiste map plaatsen. Ik maak daar trouwens zelf zeer zelden gebruik van en denk dat veel mensen het niet frequent zullen gebruiken als ik op de vragen erover mag afgaan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-7-2015
  09:14

  Hallo, Sinds April ben ik in bezit van de digitale TV ondersteund door de Humax iHDR 5200C van Ziggo.
  Nu wil ik de handleiding opslaan op mijn Laptop maar in welk programma moet ik deze in het nederlands openen om te lezen.??
  Reageer op deze vraag

 • 9-7-2015
  11:13
  0

  Heel simpel !
  Als je deze handleiding reeds op je laptop hebt gedownload,
  dan zal je ook het programma “Adobe Reader 7.0 – Nederlands” moeten downloaden en installeren.
  Daarmee kan je de handleiding lezen wanneer je op de pictogram van de handleiding klikt.

  Gr.
  Carl

 • 9-7-2015
  17:35
  0

  Als je de handleiding bij downloads neerzet, kun je deze later zo openen. Ik doe dat vaak, daar ik ook handleidingen toevoeg op de site.

  Adobe reader, wat vaak nodig is, is gratis en snel te downloaden en daarmee kun je dus werken.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  8-7-2015
  18:52

  frequentie veranderd telkens waardoor niet kan zoeken zenders
  Reageer op deze vraag

 • 8-7-2015
  18:59
  0

  Kun je dit even toelichten? Je dient n.l. gewoon een vaste frequentie en ID code in te geven (bij Ziggo is er nog maar één voor geheel Nederland) en dan zal de decoder zelf de zenders opslaan.

  Nu is me dus niet duidelijk wat er precies wordt bedoeld.

  Gr. Wilem.

 • 9-7-2015
  08:59
  0

  Willem, ik zit in een ex-UPC gebied en daar is de frequentie en ID code toch nog steeds anders. Ik heb een paar weken terug een nieuwe Humax 5400 voor mijn ouders geïnstalleerd, zelfde woonplaats, maar het lukte niet met de algemene Ziggo instellingen. Zo uit mijn hoofd moest ik 164.00 als frequentie invoeren en ID code 43136 voor Noord-Holland.

  Groeten,
  Ko

 • 9-7-2015
  17:43
  0

  Dag Ko,

  ik ben dit zelf nog niet tegengekomen, maar in oud UPC is er in principe weinig veranderd en werkt men doorgaans nog steeds met de free-to-air zenders.

  Maar ik heb nog niet eerder gezien dat het niet mogelijk is de decoder te installeren. Helaas kan ik dit ook niet zomaar even oplossen en zul je dus toch contact moeten opnemen met Ziggo en kun je het best vragen naar iemand van UPC. Ik heb dat laatst ook gedaan daar Ziggo me niet kon helpen en ik wat opmerkingen had over de info op de site.

  Ik ben toen doorverbonden en die dame kon me veel meer info geven.

  Hopelijk helpt ook dat jou uit de brand. Maar vreemd is het wel daar er meer mensen zijn die de Humax decoders gebruiken in oud UPC gebied.

  Bij de 5400 zijn er ook mensen die dat doen en daar zie ik eigenlijk nooit deze problemen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-7-2015
  09:24

  Hoe kun je klepje voor verwijderen van de humaan 5200

  Reageer op deze vraag

 • 8-7-2015
  18:51
  0

  De 5200 heeft een klep die geopend kan worden (dus niet verwijderd!) over de gehele breedte.

  Even je nagel er links en rechts boven achter en voorzichtig open trekken. De klep scharniert naar beneden.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  6-7-2015
  20:54

  harde schijf vol en kan niet meer gewist worden.
  Ook formateren werkt niet meer.
  hoe krijg ik dit wel voor elkaar?

  Reageer op deze vraag

 • 6-7-2015
  21:14
  0

  Haal eerst de spanning een klein half uur van de decoder, en stel deze nadat alles weer is opgestart, terug naar de fabrieksinstellingen en formatteer daarbij meteen de harde schijf.

  Doorgaans lukt het dat wel. Als je bij de zoekfunctie 'formatteren' invult, zie je nog wat meer tips.

  Gr. Willem

 • Vraag

  5-7-2015
  21:07

  Dag Willem. Ik heb een vraag gesteld maar weet niet of deze nu is verstuurd vandaar nu nog een keer. Ik heb sinds enige dagen last van blokken / gekleurde strepen. De signaalsterkte is 80 procent maar de BER waarde loopt tijdens het blokken op van 0 naar 70. Daarnaast weer de E48 melding met zwart beeld. Aangesloten is Humax 5200c / Onkyo en provider is Ziggo. Enige tijd geleden heeft Ziggo de buitenkabel gemaakt en binnen zijn er nieuwe kabels aangelegd. Alvast bedankt voor je reactie. Gr Ruud Henderik
  Reageer op deze vraag

 • 5-7-2015
  21:37
  0

  Dag Henderik,


  Ik zag je vraag als reactie bij Onderhoud, ver onderin de rubriek. Dit is dus beter.

  E48 wijst op geen signaal. Nu lees ik dat alles is vervangen en dus zou je denken dat de hele installatie dus wel in orde is. Maar het is dus toch zaak alles nog eens na te kijken en je decoder even, met een zo kort mogelijke kabel, rechtstreeks aan te sluiten op het AOP (huisaansluiting) zonder tussenkomst van andere apparaten en/of versterker.

  Als de BER oploopt, wijst ook dat er op dat er iets misgaat, want dan lopen de errors op. Vraag is dus een beetje of alles nu wel in orde is buiten, of dat er nog wat anders speelt.

  Een sterkte van 80% is ruim voldoende en je moet er ook voor waken dit niet te hoog op te jagen door b.v. onnodige versterking. Ook dan gaat het mis!

  Vul anders hierboven bij de zoekfunctie eens 'artefacten' in en klik op zoeken. Je ziet dan allerlei vragen/reacties m.b.t dit onderwerp en wellicht kun je ook daar iets mee.

  PS: ik reageer z.s.m. maar ik weet niet of me dat vandaag nog lukt.

  In ieder geval succes!

  Mvg. Willem

 • Vraag

  5-7-2015
  09:30

  Hallo Willem,
  Ik ben de weergave balk kwijt als ik afspeel. Pagina 32 goed gelezen maar geen oplossing gevonden. Humax idr 5200 c teruggezet naar fabrieksinstellingen, geen verandering. Hoe krijg ik deze balk weer terug? Groeten Hans
  Reageer op deze vraag

 • 5-7-2015
  11:25
  0

  Dag Hans,
  Zoek eens op "balk" hierboven...
  groet,
  Theo

 • 5-7-2015
  19:25
  1

  Beste Hans,

  als je inderdaad zoekt op 'balk' en je gaat naar de vraag van Nancy van 12-9-2014 12:48, zie je daar de oplossing: De spanning er even af halen.

  Overigens zou het terug stellen doorgaans ook moeten werken en dus ben ik wel benieuwd naar de uitkomst.

  Mvg. Willem.


 • 5-7-2015
  21:18
  0

  Hallo Willem en Theo. Spanning er 5 min afgehaald, na eerder een half uur, maar nog steeds geen balk. Andere oplossing misschien? Groeten Hans

 • 5-7-2015
  21:41
  0

  Beste Hans,

  probeer dan eens de uitgebreide manier van terug stellen. Deze kun je terug vinden via de zoekfunctie hierboven.

  Als je de opnames kunt missen, formatteer dan meteen ook even de harde schijf. Sla deze anders eerst even op.

  Ik hoop dat dit gaat lukken.

  PS; ik voel me niet goed, dus weet niet of ik vandaag nog kan reageren maar ben wel benieuwd naar de afloop.

  Gr. Willem

 • 6-7-2015
  13:09
  0

  Beste Hans,
  Je hebt het toch over afspelen van door de Humax opgenomen bestanden? Ik heb bij afspelen van externe films gemerkt dat de afspeelbalk niet altijd werkt.
  Eventueel kan ik ook nog de suggestie doen om de batterij van de afstandsbediening te vernieuwen.
  groet,
  Theo

 • 6-7-2015
  18:08
  0

  Dag Theo,

  ik ga er inderdaad ook vanuit dat Hans het afspelen van met de decoder opgenomen bestanden bedoelt, of b.v. het kijken via time-shift.

  Maar als het verder allemaal wel goed werkt en de decoder goed reageert op de afstandsbediening, kan dat de oorzaak niet zijn.

  Door een software issue is soms de tijdslijn (balk) niet meer te zien, maar die moet weer terug zijn als de spanning enige tijd van het apparaat is geweest, of in ieder geval bij het terug stellen. Anders is er iets mis.

  Mvg. Willem

 • 6-7-2015
  20:43
  1

  Heren beide bedankt maar ook de laatste suggesties werken niet. Ik stop ermee en leer er wel mee leven. Met vriendelijke groeten Hans

 • 6-7-2015
  20:47
  0

  Dag Hans,

  verder kun je ook niet veel meer doen eigenlijk. Het enige wat ik je nog kan adviseren is de spanning een hele nacht van de decoder te halen. Daarmee lopen de condensators helemaal leeg en blijft er geen restspanning achter.

  Werkt ook dat niet, dan is wellicht onderzoek nodig, tenzij je er inderdaad mee kan leven.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  25-6-2015
  20:39

  opnamen van onze jvc camera afspelen met de Humax iHDR 5200c, hoe doen we dat
  Reageer op deze vraag

 • 25-6-2015
  21:52
  0

  Hallo.

  je kan wel verschillende bestanden weergeven, maar als de opnames nog op de camera zelf staan, dan raad ik je aan deze direct via de Tv weer te geven.

  Een Tv heeft doorgaans allerlei aansluitingen, maar zelfs bij oudere toestellen kom je al heel ver daar er zeer veel verschillende verloopkabels in de handel zijn.

  Elders op dit onderwerp is wel genoemd welke bestanden je kan weergeven via de Humax (zoek hierboven op b.v. ondersteunde bestanden) maar het is geen mediaspeler en dus zijn die opties zeer beperkt.

  Maar als het kan kun je ook het best de bestanden die je wilt weergeven rechtstreeks via de Tv afspelen, daar er dan ook een schakel minder tussen zit.

  Opslaan van bestanden kun je het best doen op de PC en eventueel vervolgens op ene ander medium, want als er iets gebeurt waardoor je de harde schijf van de decoder moet formatteren, gaat alles verloren.

  Mvg. Willem.

 • 26-6-2015
  13:39
  1

  Hallo Willem bedankt voor je antwoord. Wr gaan de handleiding downloaden en bekijken. Vriendelijke groeten. peter en Tiny.

 • 26-6-2015
  16:27
  1

  Dag peter en Tiny.

  Hier nog wat info:

  Ondersteunde bestanden Humax decoders:

  bestand moet voldoen aan de volgende normen: MPEG-2 ISO/IEC 13818, HD MPEG-2/ SD MPEG-2/MPEG-4 (H.264/AVC).

  Je kan in het gele vlak hierboven ook een zoekwoord invullen, zoals 'bestanden' en vervolgens op zoeken klikken. Dan zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dit onderwerp.

  Uiteraard kun je zo ook diverse andere onderwerpen terug vinden. Er staat hier inmiddels al veel bruikbare info zoals het opnemen van de decoder in je netwerk, bestanden verplaatsen, werken met FTP etc.

  Fijne avond.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  24-6-2015
  23:13

  Kun tijdens opnemen een ander opgenomen programma bekijken
  Reageer op deze vraag

 • 24-6-2015
  23:17
  2

  Ja,

  als je iets terug kijkt dat eerder is opgenomen kun je zelfs 2 andere programma's opnemen. Maar dat geld dus alleen als je op dat moment iets blijft bekijken in Media.

  Anders kun je in ieder geval altijd nog één programma opnemen.

  Blader ook eens wat info door, want dit is al zeer vaak de revue gepasseerd evenals andere bruikbare info.

  bedtijd!

  mvg. Willem

 • Vraag

  24-6-2015
  08:37

  Is het mogelijk om bij BBC ook ondertitels te krijgen bij opgenomen programma's

  Reageer op deze vraag

 • 24-6-2015
  21:52
  0

  Niet overal zijn nog ondertitels aanwezig na de fusie Ziggo/UPC, maar je kan uiteraard even kijken of je pagina 888 kan selecteren bij teletekst. De decoder neemt n.l. ook teletekst op.

  Anders kun je gebruik maken van de ondertiteling voor doven/slechthorenden, mits ondersteund. En je kan ook nog gebruik maken van de luidsprekertoets (naast Opt+) en daar bepaalde opties gebruiken.

  Maar zoals gezegd is het wel wat beperkter dan voorheen.

  Mvg. Willem

 • 24-6-2015
  22:04
  0

  Ik heb mijn vraag niet uitgebreid genoeg gesteld: Het gaat mij juist om de mogelijkheden van de Humax zelf en niet om de provider van de programma's, zoals Ziggo. Ik weet namelijk zeker dat de BBC de ondertitelsignalen doorgeeft, omdat ik BBC ook rechtstreeks via de satelliet ontvang en daar zit het er met kijken en afspelen gewoon op. Dat kun je instellen en dan werkt het altijd.

 • 24-6-2015
  23:03
  0

  Dag,

  je vraag was op zich wel duidelijk, maar helaas heb je wel te maken met de provider. Het kan n.l. prima zo zijn dat bepaalde zenders wel ondertitels ondersteunen, maar de provider dat niet doet en dus eigenlijk die optie weglaat en dat zie je dus ook gebeuren bij Ziggo.

  En in die gevallen is het ook voor de Humax geen probleem, maar zal het desondanks niet gaan werken.

  Maar zoals gezegd, wordt de teletekst, indien beschikbaar altijd mee opgenomen en kun je dus bij die opnames, waar ook ondertitels voor doven en slechthorenden worden ondersteund pagina 888 selecteren bij het weergeven van de opname.

  Met de luidsprekertoets met het ? erachter, kun je ook bepaalde opties inschakelen.

  Kortom: bepaalde zenders geven inderdaad ondertitels door, maar helaas zijn deze dan toch niet altijd meer beschikbaar. Dat is iets wat hier vaker is genoemd en dus ook iets waar je toch mee te maken hebt.

  Meer kan ik er helaas niet van maken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-6-2015
  14:41

  Wil mijn hardeschijf van mijn digitale ontvanger leeg maken maar dat lukt niet
  Reageer op deze vraag

 • 21-6-2015
  18:53
  0

  Als de schijf helemaal leeg mag, dan kun je deze gewoon formatteren. Is dat al gedaan?

  Het formatteren werkt zo:

  - Ga naar Menu
  - Instellingen
  - Systeem
  - Gegevensopslag
  - Opslagapp. formatteren

  Haal anders eerst de spanning geheel van het apparaat voor ene half uurtje en probeer het daarna opnieuw. Zorg dat er geen opnames lopen, niet via time shift wordt gekeken etc, want dan zijn bepaalde opties, zoals het formatteren niet mogelijk.

  Gt. Willem.

 • Vraag

  21-6-2015
  12:10

  Mijn Humax 5200C loopt regelmatig vast! moet hem dam eerst uitschakelen, dan doet hij het weer!
  Reageer op deze vraag

 • 21-6-2015
  18:58
  5

  Haal eerst de spanning een klein half uur van de decoder, en stel deze nadat alles weer is opgestart, terug naar de fabrieksinstellingen..

  Daarbij hoef je in eerste instantie de schijf niet te formatteren, dus opnames blijven bewaard. Vink dat vakje dus NIET aan.

  Er is ook een uitgebreide manier van terug stellen op dit onderwerp aanwezig, maar probeer het eerste even zo.

  Vil anders in het gele zoekvlak hierboven 'terug stellen' in en je ziet een aantal/vragen reacties m.b.t. dit onderwerp.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  20-6-2015
  23:28

  Hoe controleer ik of ik Internet heb om uitzending gemist te kijken
  Reageer op deze vraag

 • 21-6-2015
  19:02
  1

  Als je dat niet hebt, geeft de decoder dit zelf aan. Als er verbinding is, zal de decoder de optie gewoon openen, mits alles uiteraard correct is ingesteld.

  Overigens worden alleen de opdrachten voor ITV/VOD verzonden via het Internet. De ontvangst loopt via de kabel. Maar let op: alleen Ziggo ondersteund deze optie. Andere providers doen hier weinig tot niets mee.

  Je kunt gebruik maken van deze: link animatie bij het instellen.
  Het gebruik van een Lan ofwel UTP kabel blijft de beste optie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-6-2015
  15:52

  televisiekijken en opnemen programmas onbeperkt en tegelijkertijd mogelijk
  Reageer op deze vraag

 • 20-6-2015
  16:04
  0

  Sorry, maar deze 'vraag' is wel heel onduidelijk gesteld. Doe dat volgende keer a.u.b. even beter.

  Maar al vaak is besproken dat de decoder 2 tuners heeft en er dus naar een zender kan worden gekeken en een ander kan worden opgenomen.

  Kijk je een eerdere opname terug, dan kun je 2 zenders opnemen. Soms, afhankelijk van de stream waarin de zenders zich bevinden, kun je een zender bekijken en 2 anderen opnemen, maar dat is dus wel beperkt.

  Hierboven is een zoekfunctie (gele vlak) en daarmee kun je veel terug vinden. Door de eerdere vragen/reacties bladeren, levert zeker ook bruikbare info op.

  En nogmaals, zijn er vragen, stel die dan duidelijk, en geef zoveel mogelijk info als dat nodig is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-6-2015
  14:37

  hoe kan het dat ik uitzending gemist op zoek en dan van 4 dagen terug alleen dat kan zien
  Reageer op deze vraag

 • 20-6-2015
  14:39
  0

  Dat zou een storing kunnen zijn, want normaal gesproken kun je de programma's van een dag ervoor etc. al bekijken.

  Ik neem aan dat je wel de juiste handelingen uitvoert? Ik zal anders hier even kijken.

  Mvg. Willem.

 • 20-6-2015
  14:57
  0

  Ik heb hier even gekeken, en ook hier gaat het mis. Eest kreeg ik de melding dat ITV geen deel uitmaakte van mijn abonnement? en toen het lukte erin te komen, en ik programma's opende die gisteren op Tv zijn geweest, werden de programma's getoond van Dinsdag de 16e.

  Ik heb meteen overlegd met Ziggo en er waren al meer meldingen gedaan door mensen die exact hetzelfde issue hadden en het wordt nu als groepsstoring vermeld.

  Maar het is toch handig dat je de storing ook even aan hen doorgeeft. Hoe meer mensen er bellen, hoe sneller het wordt opgepakt/verholpen.

  Mvg. Willem.

 • 26-6-2015
  16:29
  0

  Inmiddels gezien dat het weer werkt, al kunnen sommige programma's nu niet meer terug worden gekeken, terwijl deze net een dag of 2 oud zijn. Daar ga ik nog even achteraan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-6-2015
  16:31

  hoe kan ik als ik n film kijk het geluid over mijn dolbi seround sisteem laten gaan
  Reageer op deze vraag

 • 17-6-2015
  18:03
  0

  Dat is op zich heel simpel, mits je surround systeem over de juiste ingangen beschikt.

  Je kan de decoder daar veelal op aansluiten middels een optische kabel (goedkoop verkrijgbaar) en kan dan zelfs in Dolby Digital 5.1 weergeven als je de decoder instelt op Dolby.

  Heb je en systeem wat dit niet zou ondersteunen, kun je de decoder desgewenst ook analoog aansluiten. Daarvoor zijn de rode en witte cinch (tulp) aansluitingen op de decoder aanwezig.

  Maar in dat geval zal het geluid uiteraard altijd in stereo worden weergegeven.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-6-2015
  06:38

  opgenomen mp3 bestanden van usb hoe speel ik die af
  Reageer op deze vraag

 • 16-6-2015
  09:06
  0

  Vul in het gele zoekvlak hierboven MP3 in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal vragen en reacties m.b.t. dit onderwerp.

  Ik adviseer je voorts om de handleiding hierboven even te raadplegen om te zien hoe te werk te gaan. Zoals je hier kan zien help ik graag, maar dergelijke dingen zijn zo terug te vinden.

  Lees anders ook eens wat info door, want er is al veel geplaatst, waarvan je waarschijnlijk nog wel wat kan gebruiken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-6-2015
  07:46

  Ik heb een humax5002 kun je daar de films van over tegen op,een USB stik
  Reageer op deze vraag

 • 15-6-2015
  18:43
  0

  Deze vraag is me helaas niet duidelijk, maar opnemen op een USB stick kan niet. En daarom is er ook de zoekfunctie, daar dit iets is wat vaak langskomt.

  Vul in het gele zoekvlak hierboven 'USB' in en je ziet tal van vragen/reactie m.b.t. dit onderwerp.

  Je kan ook zoeken op 'FTP' zodat je ziet hoe je de decoder kan opnemen in je netwerk.

  Zoeken op 'harde schijf' of allee 'schijf' roept andere bruikbare info op etc.

  Doorlezen van info is ook erg handig en nuttig en wordt daarom aangeraden alvorens een vraag te stellen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-6-2015
  20:58

  allo, bedankt voor de link maar de stappen die daarin worden vermeld zijn gelijk aan wat ik zelf al had uitgeschreven gedaan te hebben. Wat bedoel je met een stukje kabel aan de donge zetten? Wat voor kabel zou ik daarvoor moeten kopen en waarr/ hoe moet deze dan worden aangesloten? Internet kabel van router naar de Humax is zoals eerder gemeld geen optie. Nikolle
  Reageer op deze vraag

 • 14-6-2015
  21:24
  0

  Dag Nikolle,

  allereerst even dit: als je reageert kun je dat het best doen bij je eigen, eerdere vraag en de reactie daarop. Dan blijft alles mooi bij elkaar. Als de vraag te ver naar onder is gezakt is een nieuwe plaatsing handig.

  Nu plaats jij een naam, maar dat doet niet iedereen en dan is het soms moeilijk te achterhalen van wie een nieuwe reactie is.

  Terug naar de vraag: de dongel wordt normaal gesproken rechtstreeks in de USB aansluiting geplaatst. Maar dat werkt niet altijd goed. Als je dan een stukje USB kabel aan de dongel bevestigd en dat in de USB poort van de decoder plaatst, kun je de dongel iets verplaatsen, zodat deze niet tussen andere kabels is geplaatst, of de modem of router kan 'zien'.

  Die kabeltjes kun je voor een paar Euro aanschaffen bij b.v. de Action. Deze werken prima, zolang je de boel niet al teveel los neemt.

  Met elkaar 'zien' bedoel ik dat dongel en modem/router eigenlijk tegenover elkaar geplaatst moeten zijn. Zit daar een obstakel tussen zoals een muur o.i.d. dan kan de verbinding niet tot stand komen of wegvallen.

  Elders gaf iemand aan wel verbinding te hebben, maar ITV toch niet werkte. Ook hij heeft een kabeltje tussen decoder en dongel geplaatst, waarmee het issue was verholpen. En dit is vaker toegepast.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-6-2015
  22:48

  Goede avond,
  Ik gebruik een Humax 5200c en heb daar een wifi dongel bij geleverd gekregen. Deze wil ik nu graag in gebruik nemen maar krijg helaas geen verbinding met het netwer. De stappen zoals deze op diverse websites staan beschreven zijn doorlopen maar dus zonder resultaat. Wat gaat er verkeerd en hoe kan ik dit oplossen? Voor de volledigheid de genomen stappen:
  - usb aan de achterzijde in de humax gestopt. Lampje knippert groen
  - met afstandsbediening naar instellingen; systeem; internetinstellingen; wifi configureren
  - netwerk naam geselecteerd; wpa-psk (tkip+aes), wachtwoord ingevoerd
  Daarna op toepassen gedrukt, wordt er aamgegeven dat er verbinding wordt gemaakt maar dat lukt dus niet. "Verbinden mislukt"
  Bedraad werken gaat niet, afstand van router naar de tv is te lang, ligt de kabel door de hele huiskamer.
  Iemand bruikbare tips? Alvast bedankt, Nikolle
  Reageer op deze vraag

 • 13-6-2015
  23:18
  0

  Dag,

  je kan gebruik maken van de zoekfunctie hierboven, welke we net opvallender hebben gemaakt. Door b.v. Wifi in te vullen en op zoeken te klikken zie je een aantal tips.

  Maar je kan ook hier gebruik van maken: link
  Het moet dan lukken, maar wellicht dient er een stukje kabel aan de dongel gezet te worden, want dongel en modem/router, dienen elkaar eigenlijk te 'zien'.

  Dit is ook raadzaam als de dongel tussen kabels is geplaatst. Daar kan deze n.l. nadelige gevolgen van ondervinden.

  Overigens blijft bekabeld werken de beste optie. Meer info vind je op dit onderwerp, of door de zoekfunctie te gebruiken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-6-2015
  21:20

  Ik krijg met mijn 5200C ontvanger regelmatig storingsmeldingen E37-32, Het binnenkomende signaal is door Ziggo gecontroleerd (74 en 100%) de problemen komen iedere dag weer terug, heel vervelend. Wat kan ik hier aan doen?
  Reageer op deze vraag

 • 13-6-2015
  21:35
  0

  E37 Foutmelding: Algemene foutmelding. Daarmee kun je dus veel kanten op.

  E32 Foutmelding: Uw Smartcard werkt niet correct.

  In eerste instantie is het raadzaam alle bekabeling en stekkers eens na te zien. Vooral na de fusie worden er meer eisen gesteld aan de huisinstallatie. Het is raadzaam goede kabels te gebruiken met metalen stekkers.

  Vermijd het gebruik van splitters, en gebruik bij lange kabels (meer dan 10 meter) of bij meer toestellen een signaal of breedband versterker.

  Maak tevens de smartcard even schoon, maar de E32 melding kan ook voortkomen uit het feit dat de decoder geen goede ontvangst heeft. Je kan de smartcard, als je het niet vertrouwd, wel even opnieuw door Ziggo laten activeren.

  Bij een geheel defecte smartcard zul je een nieuwe moeten aanschaffen in een vakzaak of op Internet, daar Ziggo deze niet meer los verkoopt. Het activeren ervan voert Ziggo nog wel uit.

  Maar heb je ook al eens naar de waarden als sterkte, kwaliteit en BER gekeken? Zo nee, doe dat dan eens bij wat verschillende zenders, met name die welke errors vertonen. Geef deze 3 waarden dan even door a.u.b. Doe dit bij BEIDE tuners. Dat kan alleen als je een zender bekijkt en een 2e of 3e* (*niet altijd mogelijk) opneemt.

  Ook is het raadzaam de decoder eens rechtstreeks aan te sluiten op de huisaansluiting met een goede, zo kort mogelijke kabel, zonder tussenkomst van splitters en andere apparaten, en dan eens het resultaat te bekijken.

  Mvg. Willem.

 • 8-7-2015
  01:49
  0

  Ik had gevraagd om de waarden, maar helaas niets meer gezien. Is even reageren nou zo moeilijk? Er wordt toch ook een antwoord op de voorgelegde vragen verwacht? Waarom dan niet even een reactie als dit helpt de problemen op te lossen?

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-6-2015
  22:05

  Hoe kan ik met de humax de tv lichter of donker zetten
  Reageer op deze vraag

 • 11-6-2015
  22:30
  0

  Dat kan niet. Dat dien je op de TV zelf te doen en daarvoor is ook de afstandsbediening van de Tv nodig, daar de afstandsbediening van de Humax alleen de hoofdfuncties ondersteund.

  Het is echter raadzaam deze instellingen pas te maken als de bron, in dit geval de decoder weergeeft, daar bij veel Tv's de beeldinstellingen voor elke ingang aparat kunnen worden ingeregeld.

  meer info is terug te vinden op dit onderwerp.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  11-6-2015
  14:04

  Beste lezers, let op! Er zijn een paar wijzigingen doorgevoerd op de site. Zo is de zoekfunctie opvallender gemaakt (met dank aan Nancy met haar idee van knipperende lichtjes, al zijn we zo ver niet gegaan ;-)

  En voorts heb ik gevraagd of een link in een bericht direct aanklikbaar kon worden gemaakt. Dat is nu gedaan, maar werkt alleen nog bij de antwoorden. Het is tevens een proef, want wellicht komt er op deze manier teveel spam en dat moet worden voorkomen.

  Plaats je nu een link in een antwoord, zie je als naam 'link' en kun je daar direct op klikken om naar het juiste onderwerp of rubriek te gaan. Ik geef straks even een voorbeeld.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 11-6-2015
  14:05
  2

  Hier een voorbeeld om direct naar b.v. de Humax IHDR 5400 C te gaan:

  link

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-6-2015
  21:01

  De harde schijf lijkt kapot te zijn, ik kan via het menu ook niet bij opslag komen, om te formateren. Kan ik de harde schijf vervangen voor een andere?

  Groeten

  Roger
  Reageer op deze vraag

 • 10-6-2015
  21:59
  2

  Liep er op dat moment ene opname of werd er via time shift gekeken o.i.d? Je kan n.l. niet altijd alle opties bereiken.

  Maar als er niets loopt, raad ik je aan nog eens te kijken of je bij het formatteren kan komen en anders kun je het best de decoder terug stellen naar de fabriekstand en daarbij meteen de schijf formatteren (vakje aanvinken). Dan zou het wel moeten lukken.

  De schijf kan eventueel worden vervangen, maar dan vervalt wel de garantie, mits nog van toepassing.

  De nieuwe schijf wordt, als deze geschikt is, automatisch weer ingedeeld door de decoder.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-6-2015
  22:25

  Het lukt niet meer om opgenomen programma's te wissen. Kan geen nieuwe programma's opnemen terwijl er nog 4% ruimte beschikbaar is
  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  22:56
  0

  Allereerst: Ik heb de latere, dubbel vraag reeds onzichtbaar gemaakt.

  Voorts raad ik je aan de decoder even een tijdje los te koppelen van het net, of uit te zetten d.m.v de schakelaar achterop het apparaat.

  Als dat niet baat, stel de decoder dan terug naar de fabrieksinstellingen ZONDER de schijf te formatteren.

  Het is echter raadzaam zo af en toe de schijf wel even te formatteren en voorts zijn er over het wissen wat tips op dit onderwerp terug te vinden.

  Vul daarvoor bij de zoekfunctie 'wissen' in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal vragen/reacties m.b.t dit onderwerp.

  Succes!

  Mvg. Willem

 • Vraag

  9-6-2015
  20:46

  kan ik door op de guideknop te drukken ook een programma zoeken cq kijken dat over een paar dagen komt om dit te programmeren en niet door het doorspoelen met de tijdsliniaal terwijl met het zoeken ook niets gevonden wordt Mijn dommmmchter heeft van KPN de tv en radiosignalen en kan zo op een knop drukken en dan enkele dagen verder op de guide zien welk program
  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  21:32
  0

  Je kan heel snel door de Guide heen door op de pijltoetsen te drukken. Een keer drukken is een dag verder.

  Maar als je wat berichten hier doorlees zie je allerlei mogelijkheden om een programma in te stellen voor opnemen. Daarom wordt ook verzocht om eerst wat berichten door te nemen.

  kort: Guide en daarna de gele toets is timerplanning. Guide en groene toets is zoeken op trefwoord of genre.

  Maar ook bij de Humax is het dus mogelijk zo een dag verder te skippen.

  Vul anders eens 'opnemen' of 'Guide' in bij de zoekfunctie, net onder de handleidingen en klik op zoeken.

  Maar zoals gezegd loont het ook zeker eens wat berichten door te lezen, daar er al zeer veel is genoemd.

  Mvg. Willem.

 • 9-6-2015
  21:36
  0

  PS: de Guide gaat maar een aantal dagen vooruit, afhankelijk van de zender. Deze geven hun info dus niet voor langere tijd vrij. Bij het opnemen kun je daarom kiezen voor eenmaal, dagelijks etc.

  Maar als je de Guide opent en op de gele toets drukt, kun je opnames voor langere tijd vooruit inplannen door dus gebruik te maken van de eerder genoemde timer optie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-6-2015
  19:29

  Ik wil van mijn Humax 5200c de tijdsaanduiding feller laten branden...
  Hoe

  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  19:41
  3

  Dat kan helaas niet. Je kan het display bij het gebruik van de decoder wel dimmen, maar niet feller instellen bij stand-by.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-6-2015
  16:57

  Krijgen elke keer foutmelding E37-32 alles al geprobeerd niets helpt. Kunnen dus geen gebruik maken van interactieve tv en helemaal niets eigenlijk
  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  19:19
  0

  Met E37 kun je veel kanten op, want dat is een algemene foutmelding. E32 is ene smartcard fout, maar dat wil niet altijd zeggen dat de smartcard dan ook defect is.

  Kun je wat meer info geven over de manier van aansluiten en wat er zoal al is geprobeerd?

  Ik zou graag zien hoeveel toestellen er b.v. zijn aangesloten op de huisaansluiting, de lengte van de kabels, aanwezigheid van splitters/signaal of breedbandversterker.

  Of er nog andere apparaten in de kabel zijn opgenomen en of er goede materialen en metalen connectors/stekkers zijn gebruikt etc.

  Maar ook is het raadzaam de waarden uit te lezen en en dan bedoel ik de sterkte, kwaliteit en BER en dat bij wat verschillende zenders en bij beide tuners. Dat lukt alleen als je een zender bekijkt en een of twee* anderen opneemt. ((*niet altijd mogelijk).

  Toets in het zoekvlakje hierboven anders ook eens 'artefacten' is en klik op zoeken. Je ziet dan ook een aantal vragen/reacties m.b.t. storingen.

  Je kan Ziggo even bellen om de smartcard opnieuw te activeren. Dat is vaak niet nodig, maar bij storingen als een E32 wel raadzaam. Tevens dien je dat doorgaans ook te doen als de smartcard lang niet is gebruikt.

  heb je en nieuwe nodig, haal die dan bij een vakzaak, welke deze ook via Ziggo kunnen laten activeren, of bestel er een op Internet. Ziggo levert n.l. geen losse smartcards meer.

  Mvg. Willem.

 • 25-6-2015
  15:16
  0

  Waarom nou toch niet even wat meer info? Ik begrijp dit echt niet. Men heeft problemen en stelt een vraag, ik reageer daar uitgebreid op en vraag ook wat info, maar vervolgens blijft het stil.

  Als het is opgelost, prima, maar is het nou zoveel werk dit dan even aan te geven.

  Kom op mensen!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-6-2015
  17:34

  Dag Willem,

  Wanneer in de zenders op een door mij gekozen volgorde zet in Favorieten 1 Dan zou ik het fijn vinden als dat is vast te zetten. Ergo dat ik altijd, wanneer ik de Humax start, niet steeds List in moet drukken Favorieten 1 aan klikken en dan weer List. Klaarblijkelijk start de Humax standaard met de Ziggo indeling van de zenders. Wat ik graag wil is standaard met Favorieten 1 starten. Graag je advies.

  Met vriendelijke groet,

  J.M.P.(Hans) Urbanus
  Reageer op deze vraag

 • 8-6-2015
  17:47
  2

  Dag Hans,

  dat is laatst nog uitgebreid besproken.

  Je kan dat terug vinden als je in het zoekvlak hierboven 'favorieten' invult en op zoeken klikt. Niet ver naar onder zie je dan wat berichten waaronder het bericht van Bé van 26-2-2015 11:38

  Maar je leest daar dus meer info over opstarten met de favorietenlijst, war ik mezelf overigens (nog steeds) niet zoveel mee bezighoud.

  Mvg. Willem.

 • 8-6-2015
  17:57
  2

  PS: dat de Humax standaard opstart met de zenderlijst zoals deze door de provider wordt aangehouden, klopt wel, want er veranderd wezenlijk niets aan die indeling. Alleen in favorieten verplaats je ze dus eigenlijk.

  Mvg. Willem.

 • 8-6-2015
  18:08
  1

  Dag Willem,
  Was iets te vlug met vragen zonder eerst te zoeken. Inmiddels gevonden en gelezen. Ga het ook proberen.

  Bedankt,

  Met vriendelijke groet,

  J.M.P.(Hans) Urbanus

 • 8-6-2015
  18:17
  3

  Dag Hans,

  geeft niets hoor. Niet altijd zijn bepaalde onderwerpen ook gemakkelijk terug te vinden, maar dit is iets wat nogal bovenaan stond.

  Voor vandaag houd ik het even gezien, maar als er wat is, word dat in ieder geval morgen doorgenomen.

  Mvg. Willem.

 • 9-6-2015
  13:15
  1

  Heren, Even ter aanvulling.
  Mijn Humax start altijd op met de Favorietenlijst die ik heb ingesteld. Mij is niet bekend dat dit in een bepaald geval niet zo zou zijn......
  Ik kies mijn zenderlijst door tijdens een uitzending op OK te drukken en vervolgens de ronde knop naar links. Kies ik dan een van de verschenen lijsten en daarna hiervan een zender dan blijf ik in die lijst. Ook na het opnieuw opstarten van mijn Humax
  groet,
  Theo

 • 9-6-2015
  13:40
  0

  Dag Theo,

  de decoder start niet altijd op in de favorietenlijst. Er wordt n.l. vaker gevraagd of dat wel mogelijk is, en eerder dacht ook ik dat je die lijst steeds opnieuw moest oproepen. Dat blijkt dus niet nodig.

  Maar uiteraard dank voor de reactie, want dat wordt uiteraard gewaardeerd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-6-2015
  20:32

  Hoe moet je opnemen en ander net te gelijk kijken

  Reageer op deze vraag

 • 6-6-2015
  21:49
  2

  Heel simpel, door gewoon een zender te programmeren voor opnemen en een andere zender te gaan kijken.

  Op deze staat ook precies op welke manieren je kan opnemen en ander weetjes die zeker van pas kunnen komen.

  Daarnaast is er een zoekfunctie, hierboven te vinden, waar je een zoekwoord kan invoeren, b.v. 'opnemen' en dan een aantal vragen en antwoorden ziet die betrekking hebben op het onderwerp.

  Voorts kun je soms zelfs 2 zenders opnemen een 3e bekijken en ook dat is genoemd.

  Kortom: eigenlijk is bijna alles al zo'n beetje terug te vinden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-6-2015
  18:51

  Hier opnieuw het antwoord op de vraag van Loek, welke bij onderhoud per ongeluk is gewist:

  Ja, dat kan zeker. Allereerst is het niet mogelijk direct op te nemen op de externe schijf. Je kan wel opnames van de interne schijf overzetten op een externe.

  Nadat de externe schijf op de decoder is aangesloten, zal deze de schijf 'zien' en kun je de schijf door de decoder laten formatteren. Dat gebeurt in Ext3. Het is dus ook mogelijk de externe schijf eerst door de PC te laten formatteren in EXT3, maar dat hoeft dus niet. Door de schijf in Ext3 te laten formatteren, kunnen ook grote bestanden worden overgeschreven van de interne naar de externe schijf.

  Er is een schijf nodig van minimaal 100GB en maximaal 1TB. Hoe zet je nu bestanden over vanaf de interne naar de externe schijf? Dat werkt zo:

  Verplaatsen in het kort: -Ga naar een opname -Druk op de rode toets (selecteren) Er zal een vinkje verschijnen voor de opname -Druk op de Opt+ toets en kies verplaatsen -Druk op de OK toets -Kies de locatie waarnaar de opname verplaatst moet worden **Let op ! als de rode toets niet te selecteren is dien je in de menu-structuur een niveau hoger te gaan staan. -Start verplaatsen met de rode toets -Via de opslagruimte (blauwe toets) kan een andere locatie worden geselecteerd

  Noot: vul je onder "Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C" in het licht gele zoekvlak 'opnames overzetten' in en je klikt daarna op 'zoeken' direct naast het zoekvlak, dan zie je een aantal vragen en antwoorden verschijnen die te maken hebben met dit onderwerp. Je ziet dan dus nog veel meer info die van belang kan zijn.

  Zo is het dus ook mogelijk de decoder op te nemen in het netwerk, waardoor je bestanden kan delen via FTP met de eigen PC. Zo kun je dus b.v. opnames direct overzetten naar de computer, daar opslaan, of bewerken en b.v. op DVD branden. Alleen zullen in dat laatste geval HD opnames worden omgezet in SD content. Als je hierboven zoekt op 'verplaatsen' en naar de vraag/reactie gaat van 2-12-2014 vind je nog meer info. Maar uiteraard is er meer terug te vinden via de zoekfunctie, of door wat berichten door te nemen.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  13:00
  2

  Zeer bedankt voor de zeer uitgebreide verhandeling. Ik ben er mee aan de slag gegaan. Op dit moment is de recorder aan het kopiëren naar een externe harde schijf. Dat is nu al een aantal uren aan de gang. Ik weet niet of het goed gaat, maar durf het proces ook niet te onderbreken. Heb trouwens geen idee hoe ik dat zou moeten doen. Is het normaal dat het kopiëren zo lang duurt? Ik durf de deur niet uit tot het knipperen van de externe harde schijf is afgelopen. Graag goede raad als u tijd hebt. Bij voorbaat dank.
  Groeten, Loek

 • 9-6-2015
  13:46
  0

  Dag Loek,

  het kopiëren duurt inderdaad vrij lang en als je dat gaat doen, kun je dan ook, net als bij FTP, het best de decoder gewoon zijn gang laten gaan. Je hoeft daar echt niet voor thuis te blijven.

  Natuurlijk kan het even mis gaan, maar doordat opnames op de interne schijf aanwezig blijven, kan het altijd nog opnieuw worden gedaan. Maar die kans is niet zo groot.

  Als je meerdere programma's hebt geselecteerd voor verplaatsen, zullen deze achter elkaar worden behandeld en daardoor vergt het dus nogal eens wat tijd, zeker bij HD opnames, welke doorgaans het meest worden gemaakt.

  Ik moet er zo weer even tussenuit, maar lees graag even hoe het is gegaan.

  Mvg. Willem.

 • 9-6-2015
  16:13
  0

  ontzettend stom ben ik bezig geweest, want na uren stonden de bestanden niet op de externe schijf, maar ik heb ze kennelijk in een map op mijn eigen interne harddisk geplaatst, waar ik nu niet meer in kan komen.
  Excuses dat ik zoveel van je kostbare tijd heb verspild.
  Nu zit ik dus met een interne harddisk die bijna vol is. Ik durf voornoemde map niet te wissen omdat ik dan waarschijnlijk alle bestanden kwijt ben. Wat een toppunt van geklungel. Ik ga maar eens alle vragen en antwoorden hierboven doorlezen, misschien haal ik daar nog wat advies uit.
  Zeer veel dank tot dusver. Voor een digibeet als ik zijn er heel wat valkuilen hoor.
  Groeten,
  Loek

 • 9-6-2015
  19:09
  0

  Dag Loek,

  tja, dat kan natuurlijk gebeuren, maar je moet jezelf niets kwalijk nemen, want het is ook niet altijd even eenvoudig en het gaat wel vaker even mis. Maar ik begrijp dat je er wel van baalt.

  En excuseer je zeker niet voor de tijd die het me kost, want dat vind ik helemaal niet erg. Aan tijd ontbreekt het me vaak ook niet, maar het zijn een paar hectische weken vanwege een aantal ziekenhuisbezoeken/behandelingen en die moeten toch maar even voorgaan. En als je dan erg moe bent kun je jezelf er niet altijd toe zetten alles te beantwoorden op de site, maar ik probeer dat altijd wel bij te houden.

  Ik vind het nu hoofdzakelijk vervelend voor jezelf, maar je moet gewoon in die aangemaakte map(pen) kunnen komen en je kan deze uiteraard ook wissen/verwijderen. Zolang je de schijf niet geheel formatteert blijft de rest aanwezig, maar neem bij twijfel geen risico.

  Maar zoals gezegd zijn aangemaakte mappen ook weer te verwijderen. Ik weet natuurlijk alleen niet wat je er allemaal in hebt ondergebracht.

  Het verplaatsen naar een externe disc is niet al te moeilijk, maar je moet er uiteraard wel even op letten waar je de bestanden naartoe verplaatst/kopieert. Maar met de uitleg zoals gegeven, zou het moeten lukken, want er is vaker gebruik van gemaakt.

  Laat de moed echter niet zakken. Het gaat je vast lukken!

  Ik lees het vervolg hopelijk weer even.

  Mvg. Willem. • Vraag

  6-6-2015
  10:30

  Geachte heer/mevrouw,
  Misschien is het antwoord simpel, maar ik kom er niet uit,
  Mijn humax gaat na 2 uur vanzelf op de uit-stand, ik heb geen sleeptimer geactiveerd,
  Hoe kan ik er voor zorgen dat hij niet automatisch uitgaat ?
  Dit gebeurt vooral overdag op de radio stand.
  Met vr Gr
  Laurens van rens
  Reageer op deze vraag

 • 6-6-2015
  18:42
  0

  Dag Laurens,

  In het menu vind je de optie energiebeheer. Als je daar de energiespaarstand uit zet, zie je de tijd in het display bij stand-by, maar de decoder start ook veel vlotter op.

  Je kan daar tevens het automatisch uitschakelen uit zetten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-6-2015
  17:49

  Dank je wel voor je antwoord Willem, het is gelukt, on demand werkt weer via de dongel.

  Vriendelijke groet,

  Danielle
  Reageer op deze vraag

 • 4-6-2015
  18:08
  1

  Dag Danielle,

  graag gedaan en fijn te zien dat het is gelukt. Veel kijkplezier maar weer.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-6-2015
  22:41

  Geachte heer/mevrouw
  ik heb een humax 5200 en mijn vraag is..
  als ik 2 programma's op neem op de zelfde tijd, dat neemt hij dan perfect op maar dan kan ik niet ik niet meer zappen naar andere zenders weet niet wat ik dan moet doen.
  Ik kan alleen naar 1 van de zenders kijken die ik dus opneem stom.
  Weet je wat ik moet doen...
  vr.groet Johannes
  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2015
  23:40
  0

  Dag Johannes,

  dat is al vaker besproken. Maar nogmaals een uitleg:

  De decoder beschikt over 2 tuners. Je kan dus altijd één zender bekijekn en een ander opnemen.

  Je kan ook 2 zenders opnemen en een eerdere opname via media bekijken.

  In sommige gevallen kun je echter 2 zenders opnemen en toch een 3e bekijken, maar dat heeft te maken met de streams waarin die zenders zich bevinden.

  Zenders worden n.l. in 'bundels' met een aantal bij elkaar verzonden. Dat noemt men de zenderstreams.

  Vul bij de zoekfunctie eens 'stream' in en klik op zoeken. Je ziet dan veel vragen/reacties betreffende de 2 tuners en de mogelijkheden. Ook vind je een uitleg over de zenderstreams.

  Maar wat je noemt is dus niet stom, maar volstrekt normaal. Meer dan 2 tuners zijn er immers niet...

  Mvg. Willem.
Handleiding zoeker Humax
Wij horen graag uw mening

Continu wordt gewerkt aan verbetering van deze website. Uw mening is daarbij belangrijk. Als u onderstaande link aanklikt, krijgt u een vragenlijst met 10 korte vragen. Alvast dank voor het invullen.

Klik hier voor de vragenlijst


Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR 5200C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2015 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.