Humax iHDR 5200C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Taal Soort Grootte Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,2 MB Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,27 MB Download
English Gebruiksaanwijzing 2,5 MB Download


Advertenties


Spelregels

Forum: Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C • Vraag

  25-11-2015
  09:18

  Kan ik de 5400c ook alleen als Recorder gebruiken voor mijn smartTV (in het netwerk)
  Reageer op deze vraag

 • 25-11-2015
  10:43
  0

  Dag,

  allereerste even een mededeling: voor de 5400 is er ook een onderwerp beschikbaar. Je kan dus het best vragen daar stellen, maar deze laat ik hier nu wel even staan. De 5400 vind je hier: link Ook daar plaats ik en antwoord doorgaans vrij vlot.

  Terug naar je vraag. Ik weet niet precies wat je bedoeling is, maar je hoeft natuurlijk niet noodzakelijk Tv te kijken via de decoder/PVR. Er zijn meer mensen die deze enkel gebruiken om op te nemen en voorts Tv kijken via een CI (+) module.

  Echter kun je natuurlijk wel geheel gebruik maken van de Humax, daar je altijd een zender kan opnemen en een ander kan bekijken. Soms is het zelfs mogelijk 2 zenders op te nemen en een 3e te bekijken. Je kan dat hier terug vinden onder 'stream' of 'zender stream'.

  Ook kun je hier kijken voor tips over het opnemen in je netwerk, want de 5200 en 5400 zijn technisch gelijk op de grootte van de harde schijf na.

  Je kan dit onderwerp er dus weel bij houden, maar vragen kun je dus het best in de juiste rubrieken stellen, zodat niet alles door elkaar gaat lopen.

  In de zoekbalk hierboven kun je een zoekwoord intoetsen en als je vervolgens op zoeken klikt, zie je een aantal vragen en reacties betreffende dat onderwerp.

  Maar goed, als je alleen wilt opnemen met de Humax kan dat, alleen zul je deze dan uiteraard wel op de Tv moeten aansluiten voor het instellen e.d. en in dat geval kun je er ook altijd nog gebruik van maken om Tv te kijken.

  Wel even handmatig de juiste HDMI ingang selecteren, want dat gaat doorgaans niet automatisch, daar de Humax decoders niet de CEC codecs ondersteunen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-11-2015
  20:47

  Hoe kan ik mijn TV die vergrendeld is weer op alle programma's krijgen
  Reageer op deze vraag

 • 23-11-2015
  22:30
  0

  Is het de Tv die is vergrendeld of kijk je echt via de Humax en is die vergrendeld? In dat 2e geval, vul dan even in de zoekbalk boven de vragen 'vergrendeld' in en ga naar mijn breicht van 22-2-2015 19:01. Daar zie je een duidelijke uitleg.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  21-11-2015
  19:12

  Bij deze wil ik Willem complimenteren voor al z,n hulp en uitleg,klasse hoor.
  Hoef niets te vragen want over de humax is alles hier te
  Mogen hier ook andere vragen dan over de humax gesteld worden?
  Prettig weekend allemaal.
  Vr gr Wilma vd Haagen
  Reageer op deze vraag

 • 21-11-2015
  20:01
  2

  Dag Wilma,

  wat een leuke reactie! Hartelijk dank. Die koesteren we :-) En fijn te zien dat er mensen zijn die zelf op zoek gaan naar antwoorden, want inderdaad, veel is al besproken, al komen er soms ook wel weer nieuwe punten naar boven.

  -Eigenlijk gaat dit onderwerp alleen om de Humax 5200 decoder, maar het gebeurt vaker dat men iets vraagt over aansluiten en dergelijke, waarbij b.v. ook de Tv, receiver, DVD recorder, of versterker ter sprake kunnen komen.

  Nu ben ik natuurlijk niet thuis op elk vlak, maar als je nog een vraag hebt, kun je die gewoon stellen. Ik kan dat dan eventueel ook verplaatsen naar de juiste rubriek en hier later weer verwijderen, want ik weet niet of men de vraag in die rubriek oppakt.

  Ik voeg zo af en toe nog wel wat rubrieken toe aan 'mijn beheer' maar gezien het gigantisch grote aantal producten, kun je natuurlijk nooit alles bijhouden.

  Maar je kan dus gewoon je vraag voorleggen en als ik je verder kan helpen en je het antwoord even opslaat, kan het hier zo weer onzichtbaar worden gemaakt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-11-2015
  16:04

  Ik zoek de handleiding . ik ben bezig dat ding aansluiten op de tv. van esther weisbeek. wij wonen in roden . en hebben de kamer veranderd en willen nu graag de tv aansluiten. hoe doen we dat. kunnen jullie ons daarbij helpen? dan is alles perfect ingericht
  Reageer op deze vraag

 • 21-11-2015
  18:17
  0

  De handleiding is hierboven in te zien of te downloaden.

  Maar het aansluiten is in de basis vrij simpel:

  -Er wordt een coaxkabel gelegd van de huisaansluiting naar de decoder (in).
  -Eventueel kun je een coaxkabel op de decoder (uit) naar de Tv (in).
  -Heb je een HD Tv, sluit je de decoder op de Tv aan middels een HDMI kabel
  -Bij een HD-ready Tv laat je de decoder ingesteld staan op 720P (standaard)
  -Bij een Full-HD Tv stel je de decoder in op 1080I. Dit doe je door een paar keer op de V-Format toets te drukken.
  -Bij een oude Tv zonder HDMI, sluit je de decoder aan middels scart en stel je deze via het menu in op RGB.

  Let op: als de decoder voor het eerst gebruikt wordt, is het wel raadzaam even de handleiding en wat berichten hier door te nemen, want bij de installatie, die op zich vrij vlot verloopt, zijn wel wat gegevens nodig. Die kun je je vinden op de site van de provider, of daar opvragen.

  Het gaat daarbij om de frequentie en ID code (netwerk ID/Netwerk nummer).

  Heeft u Ziggo, geeft u dat dan even aan, want die gegevens staan hier reeds op de site.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-11-2015
  17:52

  @ Theo,

  werk jij met een dongel? Zo ja, merk jij verschil tussen de werking voorheen en na de laatste updates? Bij die updates is de werking van de dongel verbetert, maar ik merk dat niet echt en er komen hier ook nogal eens mensen die aangeven dat de dongel niet goed zou werken.

  Nu raad ik altijd wel aan bedraad te werken, maar dat lukt niet altijd, en als men een dongel gebruikt daaraan een klein stukje kabel te verbinden als het niet correct werkt, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jou ervaringen, of uiteraard die van anderen die dit lezen.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 20-11-2015
  18:44
  1

  Beste Willem, Helaas kan ik geen ervaringen delen met je over een dongel. Net zoals jij vind ik gebruik van een UTP kabel een stuk makkelijker. Hoop dat anderen hierover hun mening kunnen geven.
  groet,
  Theo

 • 20-11-2015
  19:18
  0

  Dag Theo, bedankt.

  Ik dacht eigenlijk dat jij ook met een dongel werkte. Ik heb er wel een liggen, maar hier werkte het niet echt lekker, door de vorm van het vertrek. Dus hier is ook alles bekabeld.

  Maar ik ben dus wel benieuwd naar wat ervaringen en hoop dat anderen dat wellicht even willen aangeven.

  Mvg. Willem.

 • 20-11-2015
  19:35
  1

  Ik werk met 2 dongels op 2 maal de 5200 en dit werkt perfect

 • Vraag

  19-11-2015
  14:58

  Storing ITV.

  Beste lezers, het is me de laatste tijd al een paar keer opgevallen dat ITV (Ziggo) soms niet werkt. Na een tijdje zoeken naar de verbinding gaat de decoder terug naar de Live uitzending, zonder een foutmelding aan te geven.

  Herkent u dit? Probeer het dan gewoon nogmaals of probeer het later even opnieuw. Vaak werkt het dan weer naar behoren. Dit hoeft dus niet aan uw instellingen te liggen.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  18-11-2015
  21:36

  waar zit het IR oog op/in frontpaneel ?
  groet cees
  Reageer op deze vraag

 • 18-11-2015
  22:16
  1

  Ik ben niet meer geheel zeker, maar volgens mij kun je deze zo zien zitten als je de voorklep opent.

  Maar anders is er een heel simpele methode om IR sensors, zo ook deze, op te sporen: Pak een stukje karton en houdt dat voor de decoder. Druk nu op de Volume - toets op de afstandsbediening en schuif het plaatje karton langzaam op. Zodra de decoder (of ander apparaat) reageert op de afstandsbediening, weet je precies waar de sensor zich bevind.

  Mvg. Willem.

 • 19-11-2015
  21:29
  1

  gevonden ,dank willem
  groet cees

 • 19-11-2015
  21:55
  0

  Dag Cees, graag gedaan. Dank voor de respons, dat word zeer gewaardeerd. Veel kijkplezier.

  Neem nog eens een kijkje op deze site. Er is al veel geplaatst dat wellicht handig voor je kan zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-11-2015
  22:26

  hoe krijg je Engelse ondertiteling bij een Engelse opname ?
  Reageer op deze vraag

 • 17-11-2015
  23:01
  0

  Hallo,

  dat is niet altijd meer mogelijk, daar dit laats al eens is gewijzigd.

  Maar je kan bij bepaalde zenders/uitzendingen gebruik maken van:

  -Teletekst pagina 888*
  -De Sub toets
  -De toets naast de Sub toets (luidspreker met?). Daar heb je de keuze uit GOS etc.
  -Instelling doven/slechthorenden via jet menu. Deze laatste blijft ingeschakeld, dus dien je die naar wens te gebruiken.

  Teletekst wordt in zijn geheel mee opgenomen, dus kun je daar ook bij een opname gebruik van maken en dus ook van pagina 888. Houd er dan wel rekening mee dat bepaalde opties, zoals pauzeren etc. niet mogelijk zijn. Dit merk je zodra je gebruik gaat maken van de Teletekst functie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-11-2015
  20:48

  Betreft: Zoekfunctie/meest gestelde vragen-problemen.

  Beste lezers,

  ik ga me een dezer dagen in beginsel op deze rubriek richten op een lijst van meest gestelde vragen en problemen. Nu zijn er al wel lijstjes te vinden met meest gestelde vragen, maar daarbij staan vaak niet de issues die b.v. hier regelmatig worden voorgelegd.

  Nu is er uiteraard ook wel de zoekfunctie, maar ik wil eens gaan kijken of we daar eventueel een iets andere vorm aan kunnen geven. Dit werkt op zich wel goed, maar vaak moet je dan wel maar net even weten welk zoekoord je moet intoetsen bij een bepaalde vraag of probleem.

  Een lijst met de veel gestelde vragen en problemen kan dan al veel ondersteuning bieden, maar ik moet dat nog uitwerken en even kijken hoe dit het best geïmplementeerd kan worden op de site.

  Nu zijn daarmee ook een aantal plannen, maar dat laat nog even op zich wachten. Maar goed, een proef met bovenstaande lijkt me wel zinvol.

  Ik wil dat uiteraard ook gaan doen bij wat andere onderwerpen en heb nog wat extra onderwerpen op me genomen, daar de vragen op de site gestaag toenemen, waar we uiteraard zeer content mee zijn.

  Nu ligt dat wellicht ook aan het feit dat bij Kieskeurig de vragen rubrieken zijn verdwenen, maar ik heb begrepen dat deze wel weer zouden keren, alleen is onbekend hoe of wanneer.

  Nu liepen de vragen daar eerder behoorlijk terug en dus ook mijn plaatsingen, maar ja, dat is dan wellicht weer goed voor deze site :-) Men wil toch ergens de vragen kwijt kunnen.

  Nu maar hopen dat men als vraagsteller ook zijn best gaat doen om mee te werken, en beseft, dat het werk wat ik doe, puur vrijwillig is. En dat geld uiteraard voor meer mensen die zich inzetten op bepaalde rubrieken om mensen op weg te helpen.

  Bij deze wil ik ook deze mensen dan ook bedanken.

  Ik kan nog niet beloven wanneer het allemaal wordt uitgerold, maar ga er rustig aan mee aan de slag.

  Met vriendelijke groet, Willem
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  16-11-2015
  17:20

  Beste Egbert, Bedankt voor je snelle reactie, maar hoe formateer ik de externe harddisk? en kan ik de programma's die er nu nog opstaan behouden als ik ze ergens anders neerzet bijv. tijdelijk op een pc?
  Reageer op deze vraag

 • 16-11-2015
  18:29
  3

  Beste Egbert,

  Citaat:
  Let op: de door de humax geformatteerde HD werkt dan niet meer met je PC.

  Dit is niet geheel waar.
  Er bestaat een gratis tool met de naam “Ect2 Volume Manager”, als je deze download en installeert kan met deze tool de HDD met Windows worden benaderd.
  M.a.w. kan je de opgenomen files gewoon slepen naar een MAP van je computer.

  Mvg., Carl

 • 16-11-2015
  20:28
  0

  Carl, bedankt voor je aanvulling en tip. Is er ook een (gratis) programma om ts-bestanden te converteren naar b.v. mp4 ?
  gr. egbert

 • 16-11-2015
  20:43
  2

  @ Egbert,

  ik wil niet voor mijn beurt spreken maar Googel eens op:

  -alle over converteren van bestanden
  -alles over converteren van bestanden
  -bestanden converteren naar mp4 *
  -alles over formatteren

  Mvg. Willem.

 • 16-11-2015
  22:05
  1

  VideoRedo TVSuite 4. werkt perfect!
  groet,
  Theo

 • 16-11-2015
  23:07
  1

  Beste Egbert,
  Dat weet ik niet omreden dat ik ook altijd van VideoRedo TVSuite gebruik maak.
  Zie hier onder.
  En ik sluit mij bij de informatie van Willem aan – Google eens daar.
  Mvg., Carl


  Beste Theo,

  VideoRedo TVSuite werkt inderdaad perfect !
  Deze tool gebruik ik zelf alweer vele jaren met heel veel plezier.
  Vooral ook om de stukken ertussen uit te kunnen knippen en werkt ook goed om
  stukken van opnames weer aan elkaar te koppelen.
  Maar... het is wél een betaal programma !
  Mvg., Carl

  P.S. Die vraagtekens horen er niet bij.

 • 17-11-2015
  19:59
  0

  Opnieuw geplaatst:

  @Carl, Inderdaad, ik zoek ook niet verder omdat..... En daarbij FTP ik die .ts bestanden naar m'n laptop. Met het gratis Filezilla, i.t.t VRTS. Dat zou voor @Marcel een goed zoekonderwerp voor dit forum kunnen zijn. Van veel vragenstellers verneem je nooit meer, maar deze keer zit het wel goed.

  groet, Theo

 • 18-11-2015
  22:57
  1

  @ Theo,

  ik had dus (helaas) gelijk he. Niets meer vernomen, dus heb ik mijn plaatsingen weggehaald.

  Zucht... Het word tijd dat veel mensen weer eens wat normen en waarden gaan leren.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-11-2015
  17:33

  Kan een programma niet opnemen , te weten : koffietijd .er verschijnt een leeg blokje in het menu en dat kan ik niet openen en enkel met opt+ verwijderen. Alle andere programma,s kan ik wel opnemen. Wat is de oplossing hiervoor?
  Reageer op deze vraag

 • 11-11-2015
  18:09
  0

  Hoe neem je je de programma's dan op? Doe je dat niet via de Guide of de Timer? Je hoeft n.l. helemaal niet via het menu te werken. Als je naar de Guide gaat, kun je zo het gewenste programma selecteren voor opname en kun je tevens kiezen voor een keer of meerdere keren.

  Je kan ook opnemen als je eenmaal op de I (Info) toets drukt en dan met de pijltoetsen (links/rechts boven/onder) een programma kiest en dan op OK drukt bij het gewenste programma.

  Als je naar de Guide gaat en op de gele toets drukt, kom je de timer planning alwaar je ook opnames kunt inplannen. Je hebt dus voor het opnemen of het verwijderen van een opname de Opt+ toets dus niet nodig en je hoeft dus ook geen gebruik te maken van het menu.

  Mvg. Willem • Vraag

  11-11-2015
  14:05

  kan ik een usb stick met films afspelen via de humax?
  Reageer op deze vraag

 • 11-11-2015
  15:13
  2

  Als je in het zoekvlak hierboven 'ondersteunde bestanden' invult en op zoeken klikt, zie je in het eerste bericht wat bestanden welke worden ondersteund. Dat is beperkt, want de Humax is geen mediaspeler.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-11-2015
  11:36

  Hoe ga ik van internet op de kabel naar internet via wifi
  Reageer op deze vraag

 • 11-11-2015
  13:08
  0

  Het best kun je dan eerst de decoder terug stellen naar de fabrieksinstellingen en dan gebruik maken van onderstaande als je opnieuw gaat installeren. De kans op succes is dan het grootst: link

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-11-2015
  11:42

  Geeft regelmatig storing melding E48-32 vooral op RTL4. Wat te doen
  Reageer op deze vraag

 • 10-11-2015
  19:00
  2

  E48 is geen of te weinig signaal, E32 is smartcard werkt niet correct, maar dat laatste kan verband houden met het het eerste.

  Het best kun je even 'artefacten' intoetsen in ze zoekbalk hierboven. Je ziet dan een aantal vragen en reacties m.b.t. dat onderwerp en ziet dan hoe te handelen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-11-2015
  13:57

  Ik heb een humax ihdr 5200c werkt prima alleen na 4uur gaat hij vanzelf uit Hoe kan dit?
  groetjes Johan

  Reageer op deze vraag

 • 7-11-2015
  14:05
  0

  Dat gebeurt als je langere tijd de decoder niet bediend. Deze 'denkt' dan niet meer te worden gebruikt.

  In het menu, onder energiebeheer, kun je dit uitschakelen, evenals de energiespaarstand. De decoder zal in dat laatste geval meteen veel vlotter opstarten.
  Boven de vragen zie je een zoekvlak, en als je daar 'energiebeheer' invult, zie je een aantal vragen en reacties m.b.t. dit onderwerp en zie je exact de uitleg hoe te werk te gaan, mocht het zo niet lukken.

  Let op: als je de decoder terug stelt naar de fabrieksinstellingen staan beide opties weer aan.

  Mvg. Willem.

 • 7-11-2015
  18:35
  0

  Dag John,

  De Tv kan het trouwens ook doen, want nieuwe toestellen kennen een gelijkwaardige optie in het kader van energiebesparing.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-11-2015
  22:02

  Hallo allen,
  Ik woon in Veendam, en daar hebben we een eigen kabelmaatschappijtje met een eigen glasvezelnet. Supersnel en prima service voor een lage prijs. Voor zover niets dan lof. Maar ik weet dus niet hoe ik nieuwe updates voor mijn humax 5200 binnen moet halen. De humax is aangesloten met een ethernetkabel maar 'softwareupdates' is uitgeschakeld in het menu (lichtgrijs ipv zwart). De laatste update is van 2012, toen ik de humax aanschafte.
  Weten jullie hoe ik mijn humax kan updaten? En is het trouwens ook nodig, want ondanks geen updates werkt ie prima.

  Groet
  Jaap
  Reageer op deze vraag

 • 4-11-2015
  23:19
  2

  Dag Jaap,

  de decoder is dus gewoon met coax aangesloten, en op die manier ontvangt deze de updates. Die verlopen n.l. altijd via de kabel en niet via het internet. Dat laatste sluit je alleen aan om de decoder op te nemen in je netwerk, of om gebruik te kunnen maken van Interactieve via Ziggo.

  Het kabelabonnement dient dan dus via Ziggo te lopen, het Internet mag dan evt. ook van een andere provider zijn. Via het Internet verzend de Humax dan zijn opdrachten voor ITV.

  Maar de nieuwere Humax decoders/PVR's waaronder deze, zullen het zelf aangeven als er nieuwe software voorhanden is. Maar niet elke provider werkt die software regelmatig bij en doorgaans is het Ziggo die, i.s.m. Humax, de meeste updates uitgeeft, daar dit vaak ook te maken heeft met de werking, of functies van ITV.

  In het menu kun je inderdaad zien of er eventueel nieuwe software aanwezig is, maar als de decoder al niets meld, is de optie meestal grijs en is er dus geen nieuwe software beschikbaar.

  De software updates zijn dus niet uitgeschakeld in jou geval, maar er is simpelweg geen nieuwe software voorhanden en dat is helemaal geen probleem, mits het apparaat gewoon goed zijn werk doet.

  In dit geval kun je het dus gewoon zo laten, want het heeft geen zin om de Humax b.v. elders aan te sluiten (Ziggo) en dan die updates te laden, want daar doet het apparaat in dit geval niets mee bij de eigen provider.

  Kortom: gewoon zo laten en als je gaat veranderen van provider, gaat verhuizen o.i.d. en je krijgt een andere provider, dan zal de Humax zelf aangeven dat er nieuwe software voorhanden is, in de vorm van 'opwaarderen'. Maar daar is dus geen Internet aansluiting voor nodig.

  Tip: lees ook eens wat andere info op dit onderwerp door. Dat kan zeker handig zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-11-2015
  20:51

  Hoe kan het dat de af stands bediening uitvalt van pvr en of ik het vast kan instellen

  Reageer op deze vraag

 • 3-11-2015
  23:17
  0

  Dag,

  als je eenmaal op de PVR toets hebt gedrukt, wordt deze stand vastgehouden, tenzij je tevens de Tv o.i.d. met deze afstandsbediening bediend en er dus later b.v. op de Tv toets wordt gedrukt.

  Dan dien je wederom even op de PVR toets te drukken, zodat deze even oplicht.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  3-11-2015
  09:02

  beste
  Ik heb een aantal opgenomen programma's gewist, hij blijft aangeven dat aan het wissen is maar al 2 dagen. en vaste programma's (die hij normaal elke dag opneemt ) neemt hij niet meer op. Hij blijft aangeven dat hij aan te wissen is.
  Reageer op deze vraag

 • 3-11-2015
  11:22
  1

  Dag,
  Dit probleem komt vaker voor. Voor de remedie vul hier boven het woord 'wissen' in en laat zoeken naar de eerste de beste berichtgeving hier over.
  groet,
  Theo

 • 3-11-2015
  18:38
  0

  Als de decoder ook niet meer opneemt, is het zeer raadzaam ook eens de schijf te formatteren. Dat is trouwens ook genoemd bij de tips over het wissen. Maar als je opnames hebt die je wilt bewaren, probeer die dan eerst veilig te stellen, want met het formatteren wordt alles gewist en is daarna niet meer terug te halen.

  Mvg. Willem.

 • 3-11-2015
  18:41
  0

  PS: soms is ook hert terug stellen van het apparaat nodig (fabrieksherstel) maar kijk eerst maar even of andere tips baten.

  Mvg. Willem.

 • 4-11-2015
  10:16
  1

  Ik heb even de stroom ongeveer 5 minuten ervan gehaald, en het apparaat werkt weer.
  het viel mij wel op dat de laatste verwijderde programma's er nog opstonden.
  En die kon ik nu gewoon verwijderen, en alles neemt hij weer op. Ik weet wel dat Ziggo weer bezig is geweest. Maar deze storing had ik nog nooit gehad.
  dank je wel voor de snelle antwoorden

 • 4-11-2015
  10:39
  0

  Hallo,

  mooi te zien dat het weer werkt, maar de vraag is of je issue nu ook wegblijft. Vaak keert het n.l. terug en het best is om zo af en toe de schijf te formatteren en nu eventueel de decoder nog even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen zonder de schijf te formatteren. Dat lost de software problemen op.

  Even spanningsloos zetten kan ook baten, maar de software problemen, als die er zijn, blijven dan vaak aanwezig.

  Houd het in ieder geval even in de gaten en ik ga er niet vanuit dat het komt door de werkzaamheden van Ziggo, want dit is iets wat vaker voorkomt.

  Ik heb recent nog aan Humax doorgegeven, dat ik vaak zie dat het wissen stopt als ik Media verlaat en weer verder gaat als ik weer in Media terug keer. Dat is iets wat niet zou mogen voorkomen, maar ik zie het vaker als ik bij mensen langs ga.

  Daarom raad ik aan even in media te blijven zolang het wissen duurt. Doorgaans gaat het dan wel goed, maar ze willen toch eens kijken waar dit aan kan liggen.

  Ik wis voorts altijd maar één programma tegelijk, al geeft Humax juist aan dat het sneller gaat als je er meerdere tegelijk wist, maar in mijn ervaring gaat het dan juist sneller mis.

  Ik gebruik dus mijn eigen methode en dat werkt eigenlijk uitstekend. Maar formatteer dus van tijd tot tijd even de harde schijf. Ook het deel voor pauzeren/time-shift wordt dan meegenomen, en dat kan zeker helpen als je b.v. issues hebt bij het kijken via deze optie.

  Mvg. Willem.

 • 4-11-2015
  12:24
  1

  Beste Willem dank je wel voor de tip, maar ik heb 1 programma op staan die ik eigenlijk niet wil missen, hoe kan ik die veilig stellen voordat ik ga formateren ?

  mvg caroline

 • 4-11-2015
  12:25
  0

  Dag Caroline, Ik weet dat Willem er voor kan zorgen dat je vervolgvraag onder jouw eigen forumvraag geplaatst kan worden.

  Veiligstellen kun je door

  de USB aansluiting: Wel het makkelijkst, maar met beperkingen.
  - USB stick. Dit raden we af omdat op zo'n standaard stick slechts een kwartier opname geplaatst kan worden
  - Externe harde schijf. Die moet je maar net hebben en daarbij moet deze eerst met het systeem van de Humax worden geformateerd (Ext3)

  of met FTP. Dit is technisch ingewikkelder omdat je in staat moet zijn om via je netwerk de opname over te zetten op je computer.

  Zeg jij het maar .......

  groet,
  Theo

 • 4-11-2015
  12:28
  1


  ik ja voor de USB stick dank je wel voor de uitleg

 • 4-11-2015
  12:34
  0

  @ Theo,

  berichten verplaatst. Ik neem tenminste aan dat ze nu op de juiste plaatst staan ;-)

  @ Caroline,

  je kan inderdaad via FTP werken, wat het meest wordt gedaan, maar niet echt het eenvoudigst is, of met een harde schijf. Je kan een USB stick gebruiken, maar dan alleen voor kleine bestanden, niet groter dan 4Gig en daar zit je al heel snel overheen, zeker als het een HD opname betreft.

  Heb je een externe schijf, dan is die niet altijd bruikbaar. Het best kun je een nieuwe schijf gebruiken, die je gereserveerd houdt voor de Humax. Deze dient minimaal 100Gb te zijn en maximaal 1Tb. Deze schijf behoeft niet te zijn voorzien van een eigen voeding. Je kan de schijf na het aansluiten door de decoder zelf laten formatteren, wat gebeurt in Ext3, of je kan dat via de PC doen, maar dan dien je ook in Ext3 te formatteren.

  Als je bij de zoekfunctie boven de vragen 'verplaatsen' intoetst, zie je een uitleg hoe je bestanden kan overzetten/verplaatsen.

  Ben je toevallig nog in het bezit van een DVD recorder, dan is ook die op de Humax aan te sluiten. Ik geef die tip vaker als men het wat simpel wil houden.

  Mvg. Willem.

 • 4-11-2015
  13:06
  1

  Caroline,
  Ben er zeker van dat de hele opname op je USB stick komt te staan. Op een FAT32 geformatteerde stick kunnen bestanden van slechts 4GB staan. Je loopt dus kans dat je opname ingekort wordt.
  Wat ik nog niet eerder probeerde is dat je je USB stick kunt formatteren met de Humax. Dan zouden er grotere opnames op kunnen.
  Succes!
  groet,
  Theo

  @Willem bedankt.....

 • 4-11-2015
  13:36
  0

  Dag Theo,

  Volgens Humax maakt het niet uit of je de USB stick in Fat32 formatteert of in Ext3. Je zou volgens hen ook op die laatste manier tegen de beperkingen aanlopen. En ik heb het om die reden dus nooit zelf getest.

  In de 5300 is geen harde schijf aanwezig, dus om op te nemen dien je daarop een externe schijf aan te sluiten en dat werkt ook niet met een USB stick, ook niet als de decoder die formatteert. Je kan dan wel gebruik maken van de time shift functie, maar verder niet.

  Dat zou dus ook zo zijn bij het overzetten van bestanden op een USB stick bij deze decoder. Dit zou dus niet werken met grotere bestanden, vandaar dat men een schijf aanraad of het werken via FTP.

  Mvg Willem.

 • Vraag

  2-11-2015
  21:03

  Ik heb humax in mijn slaapkamer met Dongel heb ook internet verbinding maar krijg geen zenders op tv
  Reageer op deze vraag

 • 2-11-2015
  21:12
  0

  In de handleiding kun je ook zien dat een kabel nodig is en dan doel ik niet op een Internet kabel, maar op een coaxkabel. En dan moet het signaal ook nog afkomstig zijn van een provider die het DVB-C signaal voert. De decoder werkt dus niet bij KPN, op de schotel etc.

  Daarnaast dienen ook nog de juiste frequentie en ID code te worden ingevoerd en de Internet kabel of dongel is er alleen maar om de decoder op te nemen in je netwerk, of om gebruik te kunnen maken van Interactieve Tv indien je kabelprovider Ziggo is.

  Het Internet behoeft dan niet noodzakelijk van Ziggo afkomstig te zijn.

  Lees dus de gebruiksaanwijzing door en ook eens wat vragen/reacties op dit onderwerp, want op deze manier zal de decoder/PVR zijn werk niet gaan doen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-11-2015
  20:51

  Hallo,
  Ik heb een Humax 5200 decoder/HD recorder welke ik gebruik in combinatie met een universele Ziggo afstandbediening. ( omdat ik de originele afstandbediening niet meer heb )
  Maar nu wil ik graag een opgenome bestand op een USB-stick zetten.
  Blijkt dat ik hiervoor de knop OPT+ moet gebruiken.
  Deze zit helaas niet op de Ziggo afstandbediening.
  Heeft iemand een idee hoe ik dit anders kan doen ?

  mvgr. Toine
  Reageer op deze vraag

 • 2-11-2015
  21:05
  0

  Dag Toine,

  ik zie vaker dat men een alternatief gebruikt voor de afstandsbediening van de Humax, maar vaak werkt dat niet correct door het ontbreken van bepaalde toetsen.

  Ik kan je dus alleen maar aanraden gebruik te maken van een originele afstandsbediening, want je hebt de Opt+ vaker nodig.

  Overigens kun je geen opnames overzetten op een USB stick, of deze bestanden moeten al heel klein zijn. Dit is een zeer vaak genoemd onderdeel op dit forum.

  gebruik dus ene externe schijf, welke je door de PC kan talen formatteren in Ext3, of door de decoder zelf, of maak gebruik van FTP.

  Beide kun je terug vinden in de zoekfunctie boven de vragen en antwoorden.

  Mvg,. Willem.

 • Vraag

  2-11-2015
  08:45

  Vriendelijk dank. Gisteren heb ik de Humax teruggebracht naar BCC die zonder enkele moeite de Humax weer innam. Ik kreeg er zelfs een kopje koffie bij. M.v.g.
  Reageer op deze vraag

 • 2-11-2015
  16:57
  0

  Hallo,

  dat is mooi. Ik ga ervan uit dat dit om het geval ging van KPN? Zo ja, dan is het mooi opgelost, want dat had je anders niet voor elkaar gekregen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  1-11-2015
  17:34

  Voor de vraagsteller van 1-11-2015 17:03:

  PS:

  Je blokkeert en deblokkeert zenders via onderstaande stappen:

  -Druk op de Menu-knop van de afstandsbediening.
  -Ga naar Zenderlijst en druk op OK.
  -Selecteer het gewenste kanaal en druk op de groene knop.
  -Selecteer Aan en druk op OK.
  -Selecteer OK en druk op OK.
  -Herhaal bovenstaande om te ontgrendelen.

  Mvg. Willem.

  (ik kon deze reactie niet als antwoord plaatsen. Ga dat uitzoeken).


  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  1-11-2015
  17:03

  Ik heb een progamma op slot hoe krijg ik dit ongedaan
  Reageer op deze vraag

 • 1-11-2015
  17:14
  0

  Bedoel je het kinderslot of heb de zender(s) vergrendeld?

  Voor het kinderslot gebruik je eigenlijk dezelfde manier, maar nu in omgekeerde vorm. Kijk anders even in de handleiding hierboven voor de te nemen stappen.

  Mvg. Willem.

 • 1-11-2015
  17:45
  0

  Toch even even voor je opgezocht:

  Het kinderslot instellen/verwijderen gaat als volgt. Ga naar:

  -Menu
  -Instellingen
  -Voorkeuren
  -Ouderlijk toezicht
  -Leeftijdsgrens (leeftijdsclassificatie).
  -Hier kun je het kinderslot aan/uitzetten, of de leeftijdsgrens instellen van 4 tot 18 jaar.

  Om het kinderslot in te stellen of te verwijderen heb je de pincode van de Humax nodig. Deze is standaard 0000.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  1-11-2015
  09:25

  Hartelijk dank. Dan blijft mij niets anders over dan de Humax trachten terug te geven.
  Reageer op deze vraag

 • 1-11-2015
  15:55
  1

  Dag

  als deze reactie hoort bij de vraag van 31-10-2015 15:27, dan rest er inderdaad weinig anders, of je zou al moeten overstappen naar een andere provider, in dit geval een kabel provider.

  KPN werkt net als wat andere providers met een ander systeem en ook kan de Humax niet worden gebruikt bij Digitenne (DVB-T) en de schotel (DVB-S).

  En daar dien je dus wel rekening mee te houden als je een dergelijk apparaat aanschaft. maar als je het net hebt, moet het niet al te moeilijk zijn om het apparaat te retourneren.

  Ik kan je helaas geen ander nieuws meegeven en Humax zal je dan ook exact hetzelfde vertellen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  31-10-2015
  16:30

  ik heb vandaag een humax iHDR5200C gekocht. deze laat zich niet aansluiten met een ethernetkabel. Klopt dit? M.V.G.
  Reageer op deze vraag

 • 31-10-2015
  16:49
  0

  Dag,

  de lan kabel/ UTP kabel/ Ethernet kabel is er alleen om de decoder op te nemen in je netwerk en om gebruik te kunnen maken van Interactieve Tv.

  Je dient dus de kabel aan te sluiten voor het verkrijgen van zenders, en als je Ziggo als provider hebt, kun je gebruik maken van ITV. Let op: alleen de kabel moet van Ziggo afkomstig zijn. Het Internet abonnement mag ook van een andere provider zijn.

  Lees anders eens wat info door op dit onderwerp, daar er al veel is te vinden over deze decoder/PVR, maar boven de vragen kun je ook in het lichtgele zoekvlak een zoekwoord invullen en als je daarna op zoeken klikt, zie je een aantal vragen en reacties m.b.t je zoekwoord.

  maar de decoder dient dus op de kabel te worden aangesloten bij een provider welke het DVB-C signaal voert. Voor de schotel is de decoder dus NIET inzetbaar.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  31-10-2015
  15:27

  Ik heb een Experia aansluiting van KPN. Daarvandaan gaat een gele typische kabel naar mijn Motorola kabelbox. Kan ik nu mijn, gisteren gekochte iHDR 5200C daarmee aansluiten? Hartelijk dank
  Reageer op deze vraag

 • 31-10-2015
  16:51
  2

  Nee, dat kan niet. De decoder kan niets met het signaal van KPN en heeft, zoals net hierboven omschreven, en tevens terug te vinden bij de vragen, een kabelaansluiting nodig.

  De Humax kan alleen werken met het DVB-C signaal via de kabel en zal dus niet werken op een schotel, bij KPN etc.

  Lees anders eens wat info door op dit onderwerp, daar er al veel is te vinden over deze decoder/PVR, maar boven de vragen kun je ook in het lichtgele zoekvlak een zoekwoord invullen en als je daarna op zoeken klikt, zie je een aantal vragen en reacties m.b.t je zoekwoord.

  Mvg. Willem.

 • 31-10-2015
  18:48
  0

  Verplaatste reactie:

  Beste Willem,

  mijn Humax IS een kabelontvanger en vanuit mijn Experia komt een gele kabel. Mijn huidige ontvanger is een Motorola en die werkt perfect met deze kabel. Overigens, hartelijk dank voor je reactie.

 • 31-10-2015
  18:55
  1

  Hallo,

  inderdaad is de Humax een kabel ontvanger, maar in de vraag lees ik iets over KPN en daarmee kan de decoder niet werken. Vraag is dus of je inderdaad ook een kabel aansluiting in huis hebt van b.v. Ziggo.

  De Motorola werkt doorgaans op een heel andere manier en de Humax kan dus alleen zijn werk doen als deze is aangesloten op de Kabel en dus, zoals gezegd, een DVB-C signaal ontvangt.

  Kortom: de Humax zal niet werken op de manier zoals aangegeven in de vraag van 31-10-2015 15:27.

  Er moet dus een coax kabel op de decoder worden aangesloten en eventueel kan ook een dongel of UTP kabel worden gebruikt voor het opnemen van de decoder in je netwerk en om gebruik te kunnen maken van Interactieve Tv. Overigens behoeft het Internet dan niet noodzakelijk van Ziggo afkomstig te zijn, maar de kabel wel, daar alleen Ziggo eigenlijk nog iets doet op het gebied van Interactieve Tv i.c.m. de Humax.

  KPN heeft een geheel eigen systeem en daar kan de Humax dus echt niet mee werken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-10-2015
  13:21

  Hoe kan ik iets opnemen zodat ik de tijd in kan vullen en de zender enz.
  Reageer op deze vraag

 • 29-10-2015
  15:11
  0

  De vraag is me niet geheel duidelijk, maar als je gewoon opneemt via de Guide, dan worden tijd en zender al toegevoegd.

  Lees anders eens wat vragen door, of zoek b.v. op 'opnemen', 'mappen aanmaken' 'Guide' etc.

  dat kun je invullen in het gele zoekvlak hierboven en als je daarna op zoeken klikt, zie je een aantal vragen/reacties m.b.t dat onderwerp.

  Laat anders even zo duidelijk mogelijk weten wat er wordt bedoeld, want zo kom ik er niet uit.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-10-2015
  09:42

  wij hebben sinds gisteren een horizon gekregen van ziggo, hij is aangesloten en doet het prima.
  wij willen onze humax 5200c eigenlijk op de slaapkamer zetten met een verlengkabel vanaf de woonkamer om ook digitale tv op de slaapkamer te hebben, kan dit.
  Reageer op deze vraag

 • 28-10-2015
  14:23
  2

  Dag,

  Als je de Humax boven wilt inzetten, dien je een kabel te trekken vanaf de huisaansluiting. Als het om een 2e toestel gaat kun je vaak nog werken zonder versterker, en kan er een goede! metalen splitter van b.v. Hirschmann worden gebruikt, die beschikt over schroefaansluitingen, ook wel F connector genoemd.

  Maar dit hangt ook mede af van de kabellengtes die nodig zijn de beide Tv's aan te sluiten. Die mogen niet langer zijn dan max. 10 meter, maar als er 2 Tv's worden aangesloten zonder versterker, is het beter een nog kortere afstand aan te houden als richtlijn.

  Tevens is het natuurlijk wel raadzaam een kabel te gebruiken van zeer goede kwaliteit, en deze dient dubbel te zijn afgeschermd als er b.v. zendmasten (4G) in de nabije omgeving staan.

  Is er een versterker nodig, dan dient deze in dit geval WEL retour geschikt te zijn. Dat hoeft niet voor de Humax, daar die de opdrachten voor Interactieve Tv via het Internet verzend, maar de Horizon doet dit via de kabel.

  Word dan geen retour geschikte versterker gebruikt, dan zul je dus geen gebruik kunnen maken van de Interactieve diensten via de Horizon box.

  Vervolgens kun je dan nog kiezen voor een 'standaard' versterker die wel van goede kwaliteit dient te zijn, waarop je de splitter/verdeler met de F connectors aansluit, of voor een breedband versterker. Deze laatste heeft meerdere uitgangen welke allen verschillend worden versterkt.

  De uitgang welke het meest versterkt wordt dan aangesloten op de Tv met de langste kabel, die dat het minst doet, op de korte etc.

  Maar let er dus op dat de versterker absoluut retour geschikt moet zijn! Soms verteld men dat dit niet nodig is, maar dat geld alleen voor de Humax decoders! maar je kan het uiteraard eerst ook proberen met een goede kabel een dito aansluitmateriaal. Gebruik dus ook altijd geheel metalen connectors!

  Mvg. Willem

 • Vraag

  26-10-2015
  09:49

  Hoe krijg ik de tijd (-saanduiding) in het display, als het apparaat 'stand-by' is ?
  Reageer op deze vraag

 • 26-10-2015
  12:34
  2

  Toets even 'display' in, in het gele zoekvlak hierboven. Klik op zoeken en ga naar mijn reactie van : 13-10-2015 11:55

  je ziet daar exact de uitleg. Lukt het niet, of kun je het niet vinden, laat het dan maar even weten.

  De andere/dubbele post is reeds verwijderd.

  Mvg. Willem.

 • 26-10-2015
  14:06
  1

  PS: na deze handeling start de decoder ook veel vlotter op. Dat gebeurt dan binnen een paar seconden.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  25-10-2015
  19:25

  ontvanger valt plotseling volledig uit. Hie krijg ik hem weer aan?
  Reageer op deze vraag

 • 25-10-2015
  19:33
  0

  Het enige wat je dan kunt doen, is controleren of de spanning nog aanwezig is op de contactdoos waarop de decoder is aangesloten.

  Is dat in orde, controleer dan of de schakelaar achterop het apparaat wel goed staat. Bij het plots uitvallen zal dat zeer waarschijnlijk wel het geval zijn, maar je moet nou eenmaal alles controleren.

  Is ook dat in orde, haal dan een tiental minuten de spanning geheel van het apparaat, en schakel dit vervolgens weer in. Werkt de decoder dan nog niet en zie je ook geen verandering, en dus ook geen rode led bij stand-by, dan kan dit duiden op een defect in de voeding. In dat geval is onderzoek nodig.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-10-2015
  16:27

  instellingen voor programmatijden
  bijvoorbeeld een programma begint later
  Reageer op deze vraag

 • 25-10-2015
  16:38
  1

  Dan kun je niet altijd voorkomen dat je iets mist, maar je kan in het menu, onder opname, de vervroegde starttijd en de uitlooptijd aanpassen.

  De Guide houd daar helaas geen rekening mee. Maar als je b.v. 20 minuten uitlooptijd aanhoud, gaat het doorgaans prima.

  Let wel op een paar dingen:

  -Er kan een deel van het op te nemen programma voor het opvolgende programma komen te staan
  -Bij 2 opvolgende programma's wordt geen rekening gehouden met de uitlooptijd. Dat wordt ook gemeld als je de programma's selecteert via de Guide.

  Ik stop soms een opname handmatig als ik zie dat dit is afgelopen, omdat het door de ingestelde uitlooptijd kan voorkomen dat wanneer je 2 opnames hebt ingepland op verschillende zenders, de Tv omschakelt naar een van die zenders en dus van het programma af gaat dat wordt bekeken.

  Nu is dat niet zo erg, maar het kan lastig zijn als je dat programma via de time-shift functie bekijkt, want dan is de buffer meteen weg.

  Mvg. Willem.

 • 25-10-2015
  16:39
  2

  PS: lees ook eens wat andere info door op dit onderwerp, of gebruik de zoekfunctie boven de vragen. Dat kan zeker verhelderend zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-10-2015
  15:18

  Ik krijg opgenomen programma's niet uit gewist.
  Wat moet ik doen.
  Reageer op deze vraag

 • 25-10-2015
  16:01
  2

  Als je hierboven in het lichtgele zoekvlak 'wissen' invult en op zoeken klikt, zie je een aantal vragen/reacties m.b.t. dit onderwerp. De bovenste geeft b.v. al aan wat je kan doen, maar er staat meer info als je de andere reacties ook even doorneemt.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  24-10-2015
  21:55

  Let op: Vannacht gaat de wintertijd in.

  Houd even uw timer planningen in de gaten. Dit zou goed moeten werken, maar helaas lijkt dat niet altijd het geval.

  let daar dus even op.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 25-10-2015
  08:57
  2

  Mijn humax 5200C staat na vannacht nog gewoon op zomertijd, hoe verander ik dat?
  Ik heb het via instellingen geprobeerd, daar staat overigens de goede tijd, maar de display van de recorder geeft nog steeds de zomertijd aan

 • 25-10-2015
  14:06
  0

  Dit op wintertijd instellen zou vanzelf moeten gaan.

  @Willem, van de week was Ziggo al zenders aan het verplaatsen dus die planningen waren van de week al niet goed. Hopelijk ben ik die verstoringen bij NPO3 kwijt, want die zender was uit mijn Favorieten verdwenen.

  Maar dank dat je ons er op wijst. Ben benieuwd.
  groet,
  Theo

 • 25-10-2015
  16:09
  0

  Voor de vraagsteller van 25-10-2015:

  je hoeft alleen maar de decoder even in te schakelen daarna verschijnt de juiste tijd. Die van mij stond net ook nog op de oude tijd, maar nadat deze een paar minuten was ingeschakeld, liet de decoder de nieuwe tijd al zien.

  Het is vreemd dat de juiste tijd wel wordt aangegeven in de decoder zelf en niet op het display, maar dat moet zich gaan herstellen.

  Mvg. Willem.

  @ Theo,

  ik heb het zelf nog niet gemerkt dat er zenders zijn verplaatst, en heb Ziggo gisteren vrij lang gesproken, maar ze hebben het toen ook niet genoemd. Maar ik zal er even op letten.

  Als het goed is zou ook de tijd bij de planningen nu aangepast moeten zijn, waardoor er geen uur verschil meer in zit, maar dat lijkt toch niet altijd zo te zijn. Daarom gaf ik even aan erop te letten, want anders mist men wellicht bepaalde opnames.

  Mvg. Willem


 • 25-10-2015
  18:32
  1

  Willem,
  Misschien verwarrend dat ik hier over die verdwenen zender uit mn favorieten 1 én uit de planningen ben begonnen. Van de week zijn er aangekondigde werkzaamheden verricht 's nachts. En even later was bij mij NPO3 even zoek. En daarbij neem ik ook aan dat dit specifiek met mijn postcodegebied heeft te maken. (Den Bosch)
  Als dit jouw melding verstoord kun je dit wel wissen.
  groet,
  Theo

 • 25-10-2015
  19:16
  0

  Dag Theo,

  duidelijk. Maar ik laat het gewoon staan, want er zullen vast meer mensen in die omgeving wonen... ;-)

  Maar goed, ik begrijp nu waarom het gaat.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-10-2015
  23:50

  Ha Willem, hoop niet dat je het erg vindt dat ik je elders geciteerd heb. In het hol van de leeuw, zeg maar ;-)

  https://community.ziggo.nl/televisiekijken-17/tv-portal-niet-starten-892/index1.html#post59291

  Ieder die je er verder mee helpt, is geholpen.
  Reageer op deze vraag

 • 24-10-2015
  00:05
  0

  Hallo,

  is prima ;-) Heb het net gelezen, daar ik niet wist wat het betrof, maar heb het daar eerder al eens geplaatst omdat iemand van Ziggo het er ook over had. Maar het lijkt erop dat het op die plaats nog niet is gelezen, dus wellicht gebeurt dat nu.

  Hoe dan ook werkt het uitstekend en zo is het eigenlijk geen echt issue meer, al zou het natuurlijk niet mogen voorkomen.

  Maar het scheelt een stuk dat terug stellen niet meer hoeft, en dat deze handeling zeer snel kan worden uitgevoerd.

  PS: Overigens is het straks de bedoeling dat ook bij de vragen een link wordt omgezet in het woordje 'link' en dan aanklikbaar is, zodat men meteen op het onderwerp terecht komt.

  Dat is eerder al op mijn verzoek geïmplementeerd bij de antwoorden, maar we wilden even kijken of spam uitbleef.

  Als voorbeeld: Hier is je geciteerde bericht terug te vinden: link

  Het zou inderdaad mooi zijn als alle Humax bezitters het zouden lezen, want dat scheelt wellicht ergernis. Humax gebruikt het nu ook, dus dan verspreid het zich wel.

  Fijn weekeinde!

  Mvg. Willem.

 • 24-10-2015
  00:16
  0

  PS: ik lees overigens dat de vraagsteller daar dit aangeeft:

  "Ik heb al sinds enige tijd het probleem dat ik de tv portal niet kan openen.
  Als ik op de rode knop op de afstandsbediening druk of ik open het via het menu dan gebeurt er helemaal niks. Alleen na fabrieksinstellingen werkt het 1 x."

  Dat is natuurlijk vreemd, want het zou daarna gewoon moeten blijven werken. Echter geeft men daar niet aan dat de spanning van het apparaat is geweest...

  Daar men sowieso summier is in het de aangeboden info, vraag ik me dus af hoe het probleem bij de vraagsteller is ontstaan.

  Ik kan zo n.l. niet zien of dat inderdaad is door een spanningsuitval, of door een andere storing.

  Mijn bericht is gericht op dat eerste, want een spanningsuitval komt uiteraard soms voor, maar ook wordt soms de spanning van de decoder gehaald als men deze een tijdje niet gebruikt, of als deze niet meer reageert op de afstandsbediening of de toetsen op de decoder zelf.

  Maar op het niet reageren op de afstandsbediening heb ik me ook verdiept en daarover heb ik hier ook een schrijven geplaatst. Ook dit is tevens weer even doorgespeeld naar Humax.

  Maar of je bericht daar nu dus goed staat, weet ik niet, want er is geen oorzaak genoemd en dat is dus wel iets om even rekening mee te houden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-10-2015
  18:10

  Ik heb aflevering 6 van overspel gemist.
  Wat moet ik doen om dit terug te zien

  Reageer op deze vraag

 • 23-10-2015
  18:21
  0

  Al gekeken bij uitzending gemist?

 • 23-10-2015
  19:11
  0

  Uitzending gemist kan een optie zijn, maar alleen als je gebruik maakt van Ziggo en de decoder is aangesloten op het Internet, hetgeen niet noodzakelijk van Ziggo behoeft te zijn.

  De uitleg hierover is reeds te vinden op dit onderwerp.

  Voorts gebruik je de rode toets voor Interactieve Tv (Video On Demand) etc.

  Let op: niet alles is gratis. Soms dient er voor het terug kijken een klein bedrag te worden betaald. Dat doe je als je voor het betreffende programma kiest.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-10-2015
  18:18

  Kan je een opgenomen programma ook overzetten op een USB stick?
  En zo ja hoe gaat het in zijn werk?
  Mvg. Nancy
  Reageer op deze vraag

 • 22-10-2015
  18:51
  0

  Dag Nancy,

  een veelgestelde vraag, die ik eigenlijk met nee moet beantwoorden. Je kan, als je al opnames wilt verplaatsen het best werken via FTP, maar wil je een andere methode toepassen, dan dien je een schijf te gebruiken.

  Boven de vragen zie je een lichtgeel zoekvlak en als je daar 'FTP' 'USB' of 'externe schijf' intoetst en op 'zoeken' klikt, zie je een aantal vragen/reacties m.b.t dit onderwerp.

  Net onder je vraag staat overigens ook hoe je opnames moet verplaatsen als je een externe schijf gebruikt, maar dat vind je dus ook via de zoekfunctie.

  Vind je het onverhoopt niet terug dan lees ik het wel.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  20-10-2015
  11:33

  Kan ik de fotos die ik op de Humax 5200 heb gezet, nog terugzetten op mijn externe harde schijf.
  B.v.d.
  Frans
  Reageer op deze vraag

 • 20-10-2015
  16:28
  0

  Dag Frans

  Ik denk aan een kant dat het wel moet kunnen, maar zie deze vraag eigenlijk nooit verschijnen en heb het zelf nooit zo uitgevoerd.

  Kun je er iets over terug vinden in de handleiding? Bij het verplaatsen van bestanden heb ik alleen dit:

  Verplaatsen in het kort:
  -Ga naar een opname
  -Druk op de rode toets (selecteren) Er zal een vinkje verschijnen voor de opname
  -Druk op de Opt+ toets en kies verplaatsen
  -Druk op de OK toets -Kies de locatie waarnaar de opname verplaatst moet worden **Let op ! als de rode toets niet te selecteren is dien je in de menustructuur een niveau hoger te gaan staan.
  -Start verplaatsen met de rode toets
  -Via de opslagruimte (blauwe toets) kan een andere locatie worden geselecteerd

  Maar dat zal je bekend zijn en daarbij spreekt men alleen maar over opnames. Maar wellicht is het mogelijk een andere optie te kiezen als een opname.

  Maar lukt dat niet, dan hoor ik het graag. Ik zal het ondertussen eens uitzoeken.

  Wel wil ik je meegeven altijd het originele bestand te bewaren als je dit kopieert naar de Humax. Ook is het raadzaam opnames die je wilt bewaren, z.s.m. over te zetten op een ander medium en het best kun je daarvoor de decoder opnamen in je netwerk.

  Er kan n.l. zomaar eens iets misgaan, waardoor de harde schijf moet worden geformatteerd en dan ben je wellicht alles kwijt. Dat geld overigens ook voor de externe schijf die je gebruikt. Daar moet je dus altijd rekening mee houden, want je zal net de eerste zijn die zomaar eens alles kwijt is.

  Plaats je dus iets op de Humax, bewaar dan altijd het origineel.

  Je hoort nog even van me.

  Mvg. Willem.

 • 21-10-2015
  11:34
  2

  Ik zat dus wel goed met mijn gedachte dat het mogelijk moest zijn. Vanaf pagina 32 in de handleiding staat de uitleg, maar eigenlijk is het vrij simpel:

  -Ga naar Media (media toets)
  -Druk op de gele toets
  -Kies tussen opnames, foto's muziek
  -Kies je voor foto's, dan volg je gewoon verder de stappen voor het verplaatsen, zoals je dat ook met opnames doet en zoals hierboven, bij mijn eerdere reactie is te zien.

  Let op: soms veranderd wel het formaat van de foto's, hetgeen ook al kan gebeuren als je deze eerst overzet van camera op PC en dan nogmaals overzet op de decoder.

  Mvg. Willem.

 • 23-10-2015
  09:42
  1

  Hoi,
  Ik heb dan wel foto's en muziek op mn Humax staan @Willem. Maar het gebruik is redelijk beperkt.
  De Humax volgt de Mediaopslag van een Mediaserver. Anders dan Windows het doet met z'n Bibliotheken is er één centrale plek waarin een Media map is gedefinieerd. Deze map is weer onderverdeeld in de eventuele gegevensdragers zoals USB-stick en harde schijf en deze laatste zijn verdeeld in een Video, Muziek en Fotomap.

  Media - HD2 - My Video, My Photo en My Music

  Gebruik je een FTP programma dan kun je via je netwerk deze mappen gewoon zien. En alleen middels dit programma kun je ook bij deze mappen met volledige lees- en schrijfrechten. (Dus niet met de verkenner van Windows).

  Je kunt het ook andersom doen door van je Windows computer een mediaserver te maken met Twonkey of Plex. Dit zou ik niet aanraden omdat je een softwareschil om Windows heen legt die je nooit meer kunt verwijderen.

  Steekwoord is FTP, maar foto's of muziek kun je ook wel via een USB stick doen, omdat dat kleinere bestanden zijn dan 4 GB

  groet,
  Theo

 • 23-10-2015
  14:02
  0

  Dag Theo,

  dank voor je input. In het geval van Frans ging het erom of het bestand weer van de Humax afgehaald kan worden, en dat kan dus wel, maar als je er al foto's op zet die je wilt bewaren, kun je die het best ook op de dragen daarvan laten staan, want anders kan het weleens zijn dat je ze kwijtraakt.

  Maar soms klopt ook het formaat niet meer en ik zie toch nog steeds regelmatig dat men denkt dat de Humax decoders/PVR's mediaspelers zijn en dat zijn het simpelweg niet.

  Maar de een zal alle opties die er nu zijn niet eens gebruiken, terwijl de ander er van alles uit wil halen en dat laatste heeft inderdaad wel zijn grenzen.

  Maar foto's muziek e.d kunnen vaak nog wel worden geplaatst of opgeslagen via een USB stick. Maar met opnames ligt dat anders en daarom hebben we dat ook al vaak genoemd.

  Fijn weekeinde.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-10-2015
  19:42

  Beste lezers,

  mensen vragen me weleens of het mogelijk is sneller te zien welke programma's er op Tv komen, als met het werken via de Guide.

  Nu heb ik dit volgens mij ooit genoemd, maar je kan zeer snel zien welke programma's er komen. Dat werkt zo:

  -Door éénmaal op de I toets (Info) te drukken en dan de pijltoetsen naar rechts en links op de grote ronde toets te gebruiken, ga je razendsnel door de programma's heen van de zender waar de decoder op is afgestemd.

  -Wil je dit ook zien bij andere zenders, druk je tevens éénmaal op de I toets en gebruik je de pijltoetsen naar onder en boven en zie je alle zenders voorbij komen. Ook dan gebruik je daarna weer de (grote) toets naar rechts en naar links om te zien welke programma's er komen.

  -Je kan op deze manier zelfs programma's selecteren voor opname en hoeft dan dus niet naar de Guide te gaan. Dat doe je door bij het gewenste programma op OK te drukken. Dan zie je hetzelfde als wanneer je dit doet via de Guide.

  Mvg. Willem.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  18-10-2015
  17:56

  Beste lezers,

  zoals in de spelregels ook is aangegeven: laat a.u.b. even weten of u met een antwoord bent geholpen.

  Ik doe dan wel meer voor de site, maar doe dat wel vrijwillig en dan is een antwoord of een reactie wel zo netjes. Het gaat me niet om een bedankje, maar het is wel fijn te weten of men is geholpen met de reacties en om een antwoord te zien als er om wat info wordt gevraagd.

  Lees de spelregels dus eens door. Als er tijd gemaakt kan worden om een vraag te stellen, kan dat ook gedaan worden om even te reageren. Ik zie op het moment bijna nergens meer een reactie verschijnen als ik om wat meer info of de afloop vraag, en dat is toch wel een beetje triest.

  Kom op, met z'n alleen kunnen we het leuker maken voor anderen en voor onszelf!

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 19-10-2015
  15:48
  0

  Willem,ik ben het helemaal met je eens ,als je een vraag stelt en je krijgt een berichtje of antwoord dat je verder helpt is het een kleine moeite een dankje of melden dat het je gelukt is of eruit gekomen bent,helaas vergeten velen dat en het is een kleine moeite en het kost niets. Zelf werk ik ook voor anderen in de genealogie en ook vele vragen en .....weinig dankjes,Geen idee hoe het komt dat het zo is . Als ouderen ben je opgevoed te laten blijken dat je dankbaar bent maar nu ...ik weet het niet maar vinden ze het normaal ????Ik zie je postings regelmatig en knap dat je altijd wel raad weet. In elk gevel een groet van Henk

 • 19-10-2015
  16:10
  0

  Dag Henk,

  bedankt. Ik denk dat het toch een mentaliteitskwestie is, of dat men na het vragen van wat meer info iets in de trant van "nou die weet het ook niet, ik vraag het wel ergens anders" denkt.

  Maar men vergeet soms dat ik niet de situatie thuis kan zien, en ik soms vragen zie waar ik echt niets mee kan als: " Hij doet het niet meer? Gisteren nog wel?" en moet ik in één keer aangeven wat er aan de hand is, want als ik dan vraag wat er precies aan de hand is, hoor ik niets meer.

  Het lijkt me toch dat wanneer je een winkelier, fabrikant etc. belt je ook niet meteen ophangt als men om wat meer info vraagt.

  Het is jammer dat het zo veranderd en ik mag alleen maar hopen dat het ooit nog ten goede keert, maar ik vrees het ergst.

  Dank voor je reactie en ik probeer me er maar weer overheen te zetten en door te gaan. Gezien het aantal bezoekers en vragen op de rubrieken waar ik plaats, denk ik dat ik het zo verkeerd nog niet doe en dat men het toch stiekem wel waardeert ;-)

  Hartelijke groet, en ook jij succes en sterkte!

  Mvg. Willem.

 • 20-10-2015
  11:36
  1

  Ja Henk ,honderd procent mee eens wat je hier schrijft ,maar een ding doen de mensen dikwijls ook niet ,Willem besluit altijd met zoiets van Gr.Willem, dat is fatsoen, maar dikwijls zie ik dat de mensen een vraag stellen naar ons allergewaardeerde Willem zonder zich eens fatsoenlijk voor te stellen met hun naam, en dat is ook niet zoals het hoort .

  En voor Willem gr. en het beste met je gezondheid .
  Een andere Henk.

 • 20-10-2015
  16:40
  2

  Dank u wel andere Henk.

  Er zijn er dus wel 2... Dacht laatst al dat ik seniel begon te worden ;-) Een naam plaatsen is in mijn opinie wel netjes inderdaad. Ik doe het eigenlijk altijd, daar men dan ook weet met wie men te maken heeft. Maar goed, inmiddels is dat er ook een beetje ingebakken...

  Maar het is vaak ook wat handiger, want soms weet ik niet wie er reageert. Zeker niet als de reactie later als nieuwe vraag wordt geplaatst. Maar goed, als je belt voor hulp, lijkt het me ook dat je even je naam noemt en dat kan hier dus ook.

  Maar erger vind ik het als men gewoon niets meer laat horen als je wat meer info nodig hebt. Of ze dan denken dat je achterlijk bent of zo, weet ik niet, maar vaak hoor je dan niets meer en haal ik de vraag maar weer uit het zicht.

  Maar goed, zoals gezegd ga ik gewoon door, het zou er alleen wel leuker van worden als men een beetje medewerking verleent en inziet dat het ook mijn tijd, of die van anderen, en energie is die erin gaat zitten.

  Dat laatste wisselt nogal eens, maar op het moment gaat het vrij redelijk. Moed doet leven!

  Henk, ook jij het beste en nogmaals dank.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-10-2015
  21:17

  Als ik twee zenders opneem kan ik geen andere zenders kijken. Wie kan mij helpen dit probleem op te lossen bv dank
  Reageer op deze vraag

 • 17-10-2015
  22:07
  1

  Dat is geen probleem, maar heel logisch en tevens al vaak genoemd. De decoder beschikt over 2 tuners, dus kun je altijd één zender opnemen en een ander bekijekn.

  Tevens kun je 2 zenders tegelijk opnemen, wanneer een eerder gemaakte opname wordt bekeken.

  Voorts is het is sommige gevallen wel mogelijk om twee zenders op te nemen, en een derde te bekijken, maar dat hangt af van de stream waarin de zenders zich bevinden.

  Zenders worden n.l. verzonden met een aantal bij elkaar in een 'bundel' de stream genoemd. Hierover is uitleg te vinden als je hierboven zoekt op 'stream'.

  Maar je merkt het ook als je twee zender gaat opnemen en gaat zappen. Je zal dan merken dat je bepaalde zenders wel kan zien en dat er tevens een aantal zenders worden overgeslagen. Welke zenders dat zijn, hangt af van welke er worden opgenomen.

  Maar om kort te gaan: Het is geen probleem en eigenlijk heel normaal als je je beseft dat de decoder 'maar 2 tuners heeft.

  Lees anders ook eens wat info door op dit onderwerp, daar dit zeker verhelderend kan zijn.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  16-10-2015
  20:59

  kun je tegelijkertijd iets afspelen en opnemen van de harddisk
  Reageer op deze vraag

 • 16-10-2015
  21:16
  1

  Ja, je kan zelfs 2 programma's tegelijk opnemen, en een eerdere opname bekijken. Je kan ook al een opname gaan bekijken, terwijl deze nog loopt.

  Normaal gesproken kun je altijd een opname maken en een ander programma bekijken, maar ook daar is een uitzondering op, hetgeen te maken heeft met de streams waarin de zender zit die word bekeken.

  Daardoor is het dus soms ook mogelijk om een zender te bekijken en 2 anderen op te nemen. Maar als je een opname bekijkt is dat dus altijd mogelijk.

  lees anders ook eens wat meer vragen en reacties door. Dat kan zeker van nut zijn.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  16-10-2015
  18:32

  mijn humax ihdr2500c blijft programma wissen van de harde schijf, doet doe al dagen. Maar hij wist niet, harde schijf is steeds voller. Opnemen doet hij wel gewoon. ?
  nu al 48 min met de ziggo aan de lijn, euh i de wacht dus.
  wie weet wat er aan de hand Is ?
  Reageer op deze vraag

 • 16-10-2015
  18:59
  0

  Dag,

  niet verkeerd bedoeld, maar Ziggo zal je hier waarschijnlijk niet verder mee (kunnen) helpen, of je moet al de juiste persoon aan de lijn krijgen.

  Ik zou je adviseren de decoder even een minuut of 10 geheel spanningsloos te zetten en na het wederom inschakelen deze terug te stellen naar de fabriekstand en meteen de schijf te formatteren. Maar let op! Dan gaan wel alle opnames verloren, dus mocht je iets willen bewaren, breng dat dan eerst in veiligheid!

  Installeer daarna de decoder even opnieuw.

  Het is raadzaam daarna nogmaals een keer de schijf te formatteren. Als het goed is moet het dan allemaal weer naar behoren werken. Neem ook onderstaande even mee:

  -Het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren.

  -Voorts heb ik gemerkt dat je het best één programma tegelijk kan wissen en dat zo lang moet afwachten tot deze geheel is gewist, alvorens je en volgende wist.

  -Wat ik zelf ook heb ervaren is dat het beter gaat als je bij het wissen Media nog niet verlaat en dat pas doet als het/de gewenste programma(s) is/zijn gewist. Waar dit aan ligt weet ik nog niet, maar ik werk altijd zo en heb zelden tot nooit dat het misgaat met wissen.

  Als je hierboven in de lichtgele zoekbalk 'wissen' invult en op zoeken klikt, zie je meer tips welke te maken hebben met dit onderwerp.
  Succes!

  Ook verder zijn op dit onderwerp zeer veel tips te vinden, welke zeker van nut kunnen zijn. Lees dus eens wat door, of gebruik de zoekfunctie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-10-2015
  21:01

  Mijn ontvanger reageerd niet meer,krij n code 1080i,wat moet ik doen?
  Reageer op deze vraag

 • 15-10-2015
  21:04
  0

  1080I is geen code, maar de resolutie waarin de decoder uitstuurt, dus 1080beeldlijnen (Full-HD).

  Maar als de decoder niet reageert, houd dan de aan/stand-by toets even een tijdje ingedrukt en herhaal dat eventueel .

  Als dat niet baat, is het raadzaam de spanning even geheel van de decoder te halen.

  Geef anders even wat meer info a.u.b.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-10-2015
  00:03

  Onze humax 5200c heeft sinds vandaag geen geluid meer heel raar heb al nieuwe kabel geprobeerd kaart eruit fabrieksinstellingen niks blijkt te werken iemand een idee bijvoorbaad dank
  Reageer op deze vraag

 • 14-10-2015
  16:51
  0

  Dag,

  boven de vragen ziet u een lichtgele balk, en als u daar 'uitgebreid' invult en op zoeken klikt, ziet u bij de eerste vraag en het antwoord daarop van 18-8-2015 20:44 een uitgebreide manier om de decoder terug te stellen.

  Wellicht is het raadzaam om dat eens te proberen.

  Maar het is ook raadzaam om de decoder even middels de HDMI kabel op een andere ingang van de Tv aan te sluiten. Doe dat echter wel alleen als beide toestellen in stand-by staan of uitgeschakeld zijn (Tv). Het kan n.l.ook een probleem zijn in de HDMI ingang van de Tv.

  Ook is het raadzaam de decoder even middels scart aan te sluiten. je kijkt dan niet in HD, maar kan dan wel zien, of beter nog, horen ;-) of er dan wel geluid is.

  Ik lees graag even de afloop, maar het is niet uitgesloten dat het om een defect gaat. Echter komt dit maar heel zelden voor en dus is dit het proberen waard.

  Test anders eens een ander apparaat met HDMI op de ingang van de Tv welke nu voor de decoder/PVR wordt gebruikt.

  Maar zorg dus altijd dat apparaten niet zijn ingeschakeld als de HDMI kabels worden aangesloten.

  Mvg. Willem.Handleiding zoeker Humax

Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR 5200C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2015 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.