Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 > Ga naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 > Ga naar de handleiding

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

43
 • wat doe ik met de dongle ?
  aangesloten een philips tv, model 32PHK4309/12 Gesteld op 27-4-2016 om 17:30

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Die kun je gebruiken om de decoder op te nemen in je netwerk en gebruik te kunnen maken van ITV (Interactieve TV). De kabel dient dan van Ziggo te zijn, het Internet mag eventueel van een andere provider zijn. De Humax ontvangt het signaal via de kabel, en verzend de opdrachten voor ITV via het Internet.

   Bekabeld aansluiten heeft echter mijn voorkeur, maar dat is niet altijd even eenvoudig te doen/weg te werken.

   Hier: link zie je hoe je de decoder opneemt in je netwerk en gebruik kan maken van ITV.

   Onder het kader waarin je een vraag stelt, vind je echter ook nog een kader met zoekfunctie. Daar kun je b.v. ook even als zoekwoord 'ITV' 'Interactieve Tv' 'FTP' etc. invoeren. Klik na het invoeren van een zoekwoord op zoeken en je ziet voorts een aantal vragen en antwoorden m.b.t. deze zoekwoorden.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 27-4-2016 om 18:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem
  bedankt voor de snelle reactie.
  ws heb ik niet goed beschreven ,ik doe eerst de decoder uit en dan de tv. het is toch echt zo dat het media veld (vaak) leeg is, de programma's die ik heb opgenomen zijn niet zichtbaar.
  maar ik ga de tip zeker uitvoeren en hoop dat het resultaat mag hebben.
  Met vriendelijke groet,
  B. van Vulpen


  Gesteld op 26-4-2016 om 22:32

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   de Media opslag kan een leeg veld tonen, maar dan heeft het uitschakelen van de Tv daar geen invloed op. Als je de decoder uitschakelt kan dat uiteraard wel, maar doorgaans is dat dan een tijdelijk iets.

   Om het echt op te lossen is een fabrieksreset nodig, of een nog uitgebreidere reset, welke ook op dit forum staat, en/of dus het formatteren van de harde schijf. Ik zou ook daar nu voor pleiten, maar dan gaan alle opnames verloren en als de mogelijkheid er nog is deze te redden, dan kun je dat dus beter eerst even doen.

   In ieder geval succes.

   Ik lees graag de afloop en deze kunt u het best bij deze vraag/reactie plaatsen. Alles blijft dan bij elkaar en overzichtelijk.

   mvg. Willem. Geantwoord op 26-4-2016 om 23:33

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
 • Beste,
  Wanneer ik de tv aan doe en ik wil b.v. via de media een opgenomen programma bekijken dan is het veld van Media leeg, dus doe ik de tv opnieuw uit en weer aan en dan is de media weer aanwezig. ook tijdens het opnemen valt de media weg en er verschijnt een tekst dat de opslag limiet vol is en daardoor niet meer opgenomen kan worden, maar dat kan helemaal niet want de opslaglimiet is niet eens voor de helft vol, kunt u mij vertellen wat hier aan te doen is? Gesteld op 26-4-2016 om 21:42

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   het kan niet zo zijn dat de Media opslag leeg is en weer gevuld als de Tv wordt uit en ingeschakeld. Dat kan wel voorkomen als je de decoder (Humax) een keer uitschakelt.

   Een een ander kan wijzen op een software issue, maar daar de decoder aangeeft dat de opslaglimiet is bereikt, kan het voortkomen uit de harde schijf.

   Het is ten eerste aan te bevelen een tiental minuten de spanning geheel van de decoder te halen en deze na het opnieuw opstarten direct terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren, zonder daarbij de harde schijf te formatteren. Vink dat vakje dus niet aan.

   Voorts dien je z.s.m. de opnames welke je wilt bewaren veilig te stellen, maar de kans is aanwezig dat het daarvoor al te laat is. Daarna dien je de schijf enkele malen te formatteren en dat dien je regelmatig te herhalen. Zorg dus altijd dat opnames z.s.m. veilig worden gesteld, mits je deze wilt bewaren en formatteer daarna de harde schijf geregeld.

   Maar voor nu is het dus raadzaam alleen de fabrieksreset zoals aangegeven uit te voeren. Haal dus wel de spanning van het apparaat alvorens dat te doen!

   Mvg. Willem. Geantwoord op 26-4-2016 om 21:53

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • Ik heb de AB van mijn Humax gepaird met mijn Solara TV. De tv schakelde bij 3 verschillende codes uit zoals ook in de handleiding van Humax beschreven.
  Echter is uitschakelen van de tv ook het enige commando waarop de tv reageerde met de Humax AB. Ik kan de tv dus ook niet inschakelen.
  Moet ik nog meer handelingen verrichten of doe ik iets verkeerd?

  Mvrg Ton Gesteld op 19-4-2016 om 09:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ja dat heb ik met de drie codes geprobeerd.
   IK heb zowel geprobeerd met de stand knop als met bv de programmaknop 1 de tv in te schakelen. Geantwoord op 19-4-2016 om 10:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Als de ingevoerde code correct is, zou het moeten werken. Vooral als de code wel in de handleiding voorkomen is het dus erg vreemd dat dit niet functioneert zoals zou moeten. Nu wordt niet elk apparaat ondersteund, maar dan werkt het helemaal niet, of vind je de codes niet.

   Maar het lijkt er dus op dat deze Tv niet, of niet correct wordt ondersteund. Je zou dan eens kunnen denken aan een Logitech.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 19-4-2016 om 18:40

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dank voor je antwoord. Kan ik dan met de Logitech wel alle ficties van de Humax bedienen?
   Als dat zo is, weet je dan ook het meest geschikte model van Logitech?

   Mvrgr. Ton Geantwoord op 19-4-2016 om 19:06

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Ton,

   je hebt daarin verschillende soorten en het is maar net wat je er allemaal mee wilt. Maar doorgaans kun je de meest gangbare, zo niet allee opties benutten. Maar er zijn tal van mogelijkheden rond deze afstandsbedieningen en het best kun je eens op hun site kijken, of even contact met ze opnemen. Het hoeft helemaal niet zo erg duur te worden, om er toch ruim gebruik van te kunnen maken.

   Mvg. Willem Geantwoord op 20-4-2016 om 16:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Willem,

   Dank voor je antwoorden.
   Ik ga de optie Logitech uitproberen.
   Mocht het niet lukken dan kom ik vanzelf weer hier terug.

   M.vragen. Gr. Ton Geantwoord op 20-4-2016 om 17:10

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag Ton,

   succes. Moet lukken lijkt me, al is het niet allemaal even eenvoudig. Maar de opties zijn talloos. Zo kun je met één druk op de knop b.v. je decoder, Tv, en b.v. receiver inschakelen en zelfs op de juiste ingang laten starten. Maar Ze kunnen je daar bij Logitech zeker meer over vertellen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 20-4-2016 om 19:28

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
 • Kan ik twee programma's opnemen en tegelijkertijd tv kijken met de Humax 5200 Gesteld op 14-4-2016 om 20:57

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat is al vaak genoemd, maar hier nogmaals: je kan altijd 2 zenders opnemen en een eerder gemaakte opname bekijken. Je kan tevens altijd 1 zender opnemen en een 2e bekijken.

   In een aantal gevallen, kun je echter ook 2 zenders opnemen en een 3e bekijken. Dat heeft te maken met de streams waarin die zenders zich bevinden. Bij Ziggo kun je zo b.v. RTL4 en RTL5 opnemen en NPO1 of NPO2 bekijken.

   Als er 2 opnames lopen en je drukt op de OK toets, dan kun je alle in wit gedrukte zenders bekijekn. Je merkt dat dan ook met zappen.Er zullen dan bepaalde zender worden overgeslagen.

   Meer weten over zender streams? Onder het kader alwaar je de vragen stelt, vind je nog een smal kader mer de tekst 'zoeken in het forum'. Op deze manier kun je zeer veel terug vinden. In dit geval vul je als zoekwoord 'stream' in, waarna je op zoeken klikt. Je ziet dan een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dit onderwerp. Met andere zoekwoorden kun je nog veel meer terug vinden en daarvan kun je vast nog iets gebruiken.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 14-4-2016 om 21:21

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
 • Hallo,
  Heb redelijk wat doorgelezen maar kon mijn komende vraag niet echt vinden.

  Ik wil graag de muziek bestanden van een Fat32 geformateerde externe HD waar muziek op staat in MP3 formaat kopiëren naar de muziekafdeling op mijn HD 5200c.
  De 5200c ziet mijn externe HD
  Ziet AL mijn muziek bestanden. Speelt ze ook af via de 5200c
  Maar krijg niet de optie om al deze bestanden te kopiëren naar de HD 5200c.
  Klopt dat of doe ik iets fout...

  Mvg
  Hans Gesteld op 11-4-2016 om 12:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De Humax is ook geen mediaspeler. Je kan wel wat muziek overzetten, maar het deel van de schijf op de Humax is daarvoor beperkt en daarnaast dienen de bestanden aan bepaalde normen te voldoen, welke hier wel zijn genoemd.

   Ik denk dat je naast je Humax beter een mediaspeler kan inzetten, daar je dan zeer veel opties hebt, die nu beperkt zijn. En al eerder genoemd, gaat het een keer mis met de Humax en moet de schijf onverhoopt worden geformatteerd, is alles er weer af.

   Ik kan nog wel even nakijken wat er exact mogelijk is, maar helaas gaat het met mezelf weer de verkeerde kant op, dus dat kan even tijd vergen. Doch raad ik je absoluut ene mediaspeler aan.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 11-4-2016 om 18:52

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • PS: als je bestanden wilt overzetten, zie je een optie: 'verplaatsen naar' Daar kun je aangeven waar het bestand naartoe moet. Zal dit nog verder uitzoeken en toelichten, maar ga zo mijn bed weer in...

   Mvg. Willem. Geantwoord op 11-4-2016 om 19:14

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • Hallo Willem,

  Na de update maakte mijn humax 5200 rare geluiden.
  Nu na het herstel naar de fabrieksinstellingen is dit nu verholpen.
  Mijn dank voor je advies.
  Mijn vraag staat even los van de humax. Mijn lcd led tv (samsung ue40es7000) heb ik ook geupdated. Is het wijsheid om ook de tv een fabrieksherstel te laten doen (nadeel mij beeldinstellingen zullen opnieuw moeten worden ingesteld) ?

  m.v.g.
  Bert  Gesteld op 7-4-2016 om 12:12

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Bert,

   bijgeluiden zou de Humax niet mogen gaan maken, maar ik zie het wel vaker langskomen. Er gaat dan toch wat mis in de aansturing en soms kun je dan de schijf horen. Doorgaans raad men dan ook een fabrieksherstel aan na een update, maar ik moet toegeven dat ik dat ook niet altijd meteen doe. Maar doorgaans voer ik dat later alsnog uit, of ik doe het als ik merk dat er iets is veranderd in de werking of als er fouten ontstaan. Dat laatste was dus ook het geval en dat komt dus vaker voor.

   Als je Tv na de updates geen vreemde verschijnselen vertoond en gewoon goed zijn werk doet, is een fabrieksherstel doorgaans niet nodig. Het ligt dan ook weer iets anders al bij de Humax.

   Merk je fouten op, dan kun je het altijd nog doen, maar anders kun je dus gewoon zo laten.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 7-4-2016 om 13:30

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • Beste Hans,

  eerder stelde je een vraag over het overzetten van bestanden van de ene naar de andere 5200. Toen gaf je aan dat je een 2e exemplaar ging aansluiten en ik ben eigenlijk wel benieuwd of deze, als deze al is aangesloten, zijn werk wel goed doet, of dat je toch weer tegen het blauwe beeld en een foute resolutie aanloopt.

  Ik maak hier even een nieuw onderwerp van, daar het andere al flink is gevuld en daarbij plaatsen straks wellicht niet meer mogelijk is.

  Mvg. Willem. Gesteld op 6-4-2016 om 20:14

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoi Willem..
   Door omstandigheden nog niet aan toegekomen om mijn 2e 5200c in te zetten.

   Het blauwe scherm is wisselvallig dat die komt.
   Gevoelsmatig zeg ik dat het aan deze 5200c ligt.
   Je krijgt melding als ik de 2e 5200c heb ingezet. Geantwoord op 6-4-2016 om 22:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hans.

   ik wacht het rustig af. Overigens komt het zeer weinig voor dat de Humax dit issue vertoont, wat natuurlijk niet wil zeggen dat het niet kan voorkomen. Vaak echter ligt het aan de (software van) de Tv. Een andere, beter HDMI kabel, welke overigens zeker niet kostbaar behoeft te zijn,. kan soms ook baten.

   Probeer anders ook eens een andere ingang op de Tv, of sluit, indien mogelijk, de Humax eens aan op een andere Tv.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 6-4-2016 om 22:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoi Willem,
   Nog steeds met mijn 'oude' 5200c bezig.
   Had probleem met blauwscherm met 480p op mijn TV. Na harde uit/aan reset 5200c sprong TV netjes naar 1080i formaat.
   Het is nu zo, dat de 5200c gewoon volledig opstart na uit de slaapstand te zijn gehaald.
   De 5200c is bezig met opstarten en mijn TV springt dan eerst naar 1080i. na wel/geen signaal van 5200c gaat hij terug naar 480 en blauw scherm (5200c is nog steeds aan het opstarten)
   Op moment dat de 5200c daarmee klaar is en de definitieve zender laat zien, springt mijn TV weer netjes naar de 1080i met goed strak beeld...
   Dit schakelen deed mijn TV eerst nooit. Sprong meteen naar 1080i formaat.
   Ik weet dus nu ffff niet meer wat te doen...

   Ga volgende week mijn 2e 5200c eens inzetten, eerst updaten.
   En dan eens kijken wat deze speler gaat doen...

   Krijgt dus nog een vervolg.. ;-))

   Mvg
   Hans Geantwoord op 9-4-2016 om 18:02

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hans.

   Uitschakelen van de decoder is geen harde reset. Men noemt dat vaak wel zo, maar alleen een fabrieksreset is daadwerkelijk een echter reset.

   Maar je geeft ook aan dat de 5200 nu volledig opstart, nu deze uit de slaapstand is gehaald, en wellicht begrijp ik dat verkeerd, maar ik denk dan dat je in het menu de energiespaarstand hebt gewijzigd. Echter denk ik dat jij bedoeld, dat de decoder nu weer het gehele opstartmenu doorloopt, als je deze inschakelt en daarmee dus de Tv enkel keren laat overschakelen dat laatste komt absoluut vaker voor. Als ik mijn Blu-ray- of multispeler inschakel, schakelt de Tv zelfs een aantal keren om en geeft dan de beeldstand aan, en laat een paar keer de inkomende resolutie zien.

   Bij de Humax is dat doorgaans minder het geval, maar zolang deze opstart, is er geen signaal voor de Tv en deze zal dat dan ook kunnen aangeven. De ene Tv reageert daar anders op als de anders, maar het is dus niet zo dat dit een zeldzaam verschijnsel is.

   !Maar lees dit goed en doe gewoon even het volgende:

   Ga naar:
   -Menu
   -Energiebeheer
   -Energie spaarstand in/uitschakelen (Schakel de energiespaarstand uit. De decoder zal nu het opstartscherm overslaan en direct starten op een zender)
   -Automatisch uitschakelen in/uitschakelen**

   -> Standaard staan deze laatste 2 opties ingeschakeld. **Laat je het
   automatisch uitschakelen aan staan, zal de decoder na 3 uur in stand-by
   gaan, als deze niet wordt bediend.

   Je kan er zo dus voor zorgen dat de decoder meteen opstart en weergave laat zien, en de Tv het uitgaande signaal van 1080I meteen oppikt en zeer waarschijnlijk niet meer van beeld/resolutie zal wisselen.

   Veel mensen vergeten echter dat een HDMI ingang, heel anders werkt dan b.v. scart. Bij HDMI moeten beide apparaten met elkaar communiceren en tot een handshake komen. Soms gebeurt dat op een niet al te fraaie manier, of blijft die handshake uit en dan is er dus geen weergave. Er zijn bronnen (mijn multispeler doet dit bijvoorbeeld) die middels een Led laten zien of er sprake is van een handshake. Maar het kan dan goed voorkomen dat bij het opstarten of laden van een schijfje de Tv wisselt van beeld, verschillende resoluties laat zie, of verschillende beeldformaten. Pas als er dan echt wordt weergegeven is er een vaste verbinding en zal de Tv doorgaans het juiste beeldformaat kiezen, maar altijd in de juiste resolutie weergeven. Het is dus niet zo dat er zomaar sprake is van contact tussen de apparaten zoals dat met scart, S-Video, Component etc. het geval is.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 9-4-2016 om 18:30

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Hallo Willem,
   Heb de energiebesparing standby toch weer terug moeten zetten op aan.

   Had hem eerst 'uit' gezet op jouw verzoek.
   Alles uitgeschakeld met de logitech...
   5200c sprong bij aanzetten meteen naar laatst gekozen zender.
   TV bleef steken op 480p met blauw scherm.

   Dus teruggezet naar 'aan'
   Alles weer uitgeschakeld met de logitech.
   Weer ingeschakeld
   5200c doorloopt dan het opstart programma
   TV spring eerst aan op 1080i, krijgt schijnbaar dan een signaal van de 5200c en gaat over naar 480p.
   Op moment dat opstartprogramma op 5200c is doorlopen en spring op de laatstgekozen zender, springt de TV op 1080i..
   Duurt wat langer, wordt wat vaker geschakeld maar het eindresultaat is wel dat alles weer correct staat.
   Waarom het nu zo gaat weet ik niet, nooit eerder zo gegaan met het vele schakelen op de TV, maar hij doet het nu goed. Geantwoord op 11-4-2016 om 20:12

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag Hans,

   door omst.heden. weinig aanwezig, maar ik had echt gehoopt dat wanneer de decoder meteen opstart, de Tv niet zou gaan schakelen. Ik vertrouw die laatste daarom niet, maar kan dat zo niet met volle zekerheid zeggen.

   Nu gebruik je ook een Logitech en dat is een prima oplossing als je meerdere apparaten hebt, maar ik zie toch ook nog wel eens vreemde dingen gebeuren bij het gebruik van een dergelijk apparaat.

   Wat als je de Tv gewoon handmatig (indien mogelijk) of met de eigen afstandsbediening inschakelt en als je datzelfde doet met de Humax?

   Ik raad inderdaad vaak aan de decoders uit de energiespaarstand te halen. Humax vaak niet, maar dat ligt aan het feit dat de decoder 'fris' opstart als deze nog in de energiespaarstand staat en dus minder issues zou vertonen. Mijn ervaring is net iets anders en veel mensen vinden het ook niet prettig als de decoders zo langzaam opstarten, al lijkt dat veel langer dan het is. De keuze blijft daarom natuurlijk altijd bij de gebruiker zelf liggen.

   Maar als de decoder meteen opstart, zal een Tv doorgaans ook meteen beeld laten zien, al doet een Tv er vaak ook nog even over om op te starten. Maar het omschakelen van- en naar is dan doorgaans over. Maar goed, het is natuurlijk ook niet zo'n ramp als de Tv een paar keer omschakelt als het daarna goed werkt.

   Zoals gezegd doet mijn Tv dat ook, en zelfs vrij veelvuldig als ik mijn multispeler gebruik. Let je erop dan is het wat irritant, maar ik krijg er daarna een fraaie weergave voor terug...

   Maar goed, meer kun je toch niet en dus maar eens afwachten wat de andere 5200 doet. Deze is in ieder geval niet defect, want dan zou de HDMI uitgang niet werken. Het is in ieder geval dus al mooi te zien dat het zo allemaal wel goed werkt.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 12-4-2016 om 11:19

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Beste Hans,

   we zijn nu enige tijd verder en ik vroeg me eigenlijk af of inmiddels de 2e decoder al is aangesloten en hoe deze zich gedraagt op de Tv.

   Overigens is het erg jammer dat het hier, maar ook op de rest van de site zo rustig wordt. We hopen dan ook dat dit weer zal aantrekken.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 30-4-2016 om 19:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste lezers:

  Meer als deze info lijkt er niet te komen:

  "iHDR-5400c – V 1.00.26 – beschikbaar vanaf 29 maart
  iHDR-5200c – V 1.00.60 – beschikbaar vanaf 29 maart
  iRHD-5300c – V 1.00.34 – beschikbaar vanaf 31 maart
  iRHD-5100c – V 1.01.22 – beschikbaar vanaf 31 maart

  De software update heeft betrekking op de on-demand functionaliteit".

  Zoals het nu ligt wordt dus verder niet precies bekend wat er exact in de software is opgenomen. Overigens kwam er software uit voor alle apparaten met een On Demand functie. Het is dus wel belangrijke software v.w.b. ITV/Vod.

  Ik heb het tevens nog even met Humax over het verdwijnen van het opstartscherm gehad en dat bleek vaker voor te komen. Ook zij gaven dus aan een fabrieksherstel uit te voeren na het laden van de nieuwe software. Je weet dan zeker dat alles blijft functioneren.

  Mvg. Willem. Gesteld op 6-4-2016 om 11:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Mijn decoder wist geen programma's meer wat kan ik doen Gesteld op 5-4-2016 om 18:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Onder het kader waarin je vragen kan stellen, vind je nog een kader met 'zoeken in het forum'.

   Toets daar even het zoekwoord 'wissen' in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal vragen en oplossingen m.b.t. dat onderwerp. Vind je het niet, laat het dan maar even weten, maar daar staan eigenlijk alle denkbare oplossingen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 5-4-2016 om 19:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Lezers,

  ik raad u aan na het laden van de laatste software even een fabrieksherstel uit te voeren. Ik was n.l. zeer verbaasd te zien dat mijn exemplaren ineens geen opstartmenu meer toonden, terwijl ik deze als proef van de energiespaarstand had gehaald. Daar het me toch wat vreemd leek dat dit in de nieuwe software zou zijn opgenomen, heb ik een fabrieksherstel uitgevoerd, waarna de decoders wel weer een opstartmenu toonden.

  Wilt u uw decoder/PVR vlotter laten opstarten en dus het opstartmenu omzeilen, haal deze dan onder het kopje 'energiebeheer' weer even van de energiespaarstand. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.

  Mvg Willem. Gesteld op 5-4-2016 om 00:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Beste Lezers,

  tot mijn verbazing ontdekte ik net dat mijn decoder, ook wanneer deze in de energiespaarstand staat, meteen opstart bij inschakelen. Zoals jullie weten was dit eerder niet het geval, en wellicht heeft dit met de laatste updates te maken? Wil iemand met een 5200 eens kijken of deze decoder ook meteen opstart, ondanks dat deze in de energiespaarstand staat?

  Als deze een programma staat op te nemen, dan start de decoder altijd sneller op, maar dat is hier niet het geval. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  Mvg. Willem. Gesteld op 3-4-2016 om 19:46

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoi Willem

   Ik zag vanmorgen bij het opstarten van mij set, dat de Humax 5200c vanuit sluimerstand meteen naar de zender toe ging waarop hij het laatst stond.
   Volgens mij had hij altijd eerst een opstart procedure voordat er een zender kwam.
   Heb ik nu NIET zien doen... Geantwoord op 4-4-2016 om 11:02

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • @ de eerste persoon.

   Inderdaad heeft de 5200, net als andere modellen altijd een opstartscherm gehad. Nadat de decoder deze had doorlopen, kwam pas de zender in beeld waarop de decoder is afgestemd en begon de weergave. Om die handeling te omzeilen rad ik dan ook zeer vaak aan de decoder van de energiespaarstand te halen, waardoor de decoder meteen opstart en de tijd aangeeft in stand-by.

   Nu was ik e.e.a aan het uitzoeken en had de decoder in de energiespaarstand gezet (standaard) en was behoorlijk verbaast toen deze direct opstartte en geen opstartprocedure toonde. Nu weet ik dat veel mensen die procedure als lastig ervaren, maar het lijkt er dus een beetje op dat dit is aangepakt. Ben wel benieuwd of het werkelijk zo is en of het stand-by verbruik daarmee ook omhoog is gegaan.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-4-2016 om 18:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Ingrit,

   dank voor je reactie. Is dat ook vanuit de energiespaarstand of is de decoder hier in het menu vanaf gehaald? Dat laatste kun je zo zien, want dan geeft de decoder de tijd in het display weer in stand-by.

   Zal dit, als het lukt, morgen eens met Humax bespreken. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het een issue van mijn decoder betreft, want ik ben dit in al die jaren nog niet tegen gekomen.

   Meer reacties zijn daarom zeer welkom!
   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-4-2016 om 18:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Ingrit,

   dan zou de decoder inderdaad in de energiespaarstand staan. Ik raadde dus altijd aan deze eruit te halen als men het trage opstarten als lastig ervoer, maar dat lijkt dus niet meer nodig. Ben er er weer erg verbaast over, maar hoop binnenkort meer te weten.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-4-2016 om 18:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Frans,

   Dank! toch wel een aparte situatie dit... Ik ga mijn 5400 nog even terug stellen en eens bekijken wat deze dan doet. Maar het is wel vreemd dat de een een andere ervaringen heeft dan de ander.

   mvg. Willem.
   Geantwoord op 4-4-2016 om 21:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Lezers,

   na een fabrieksherstel doorloopt de decoder wel weer de gehele opstartprocedure. Daarom raad ik aan om na het laden van de nieuwe/laatste software even een fabrieksherstel uit te voeren, zonder daarbij de harde schijf te formatteren. Ik zal dit eveneens als info plaatsen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 5-4-2016 om 00:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoi Willem,
   Ik was de eerste melder, vergat weer mijn naam erbij te zetten

   Hij blijft lekker snel opstarten zo
   Ik vind dat prima..

   Wat is dan nu het voordeel van een fabrieks herstel.
   Dat hij weer het hele opstart gedeelte doorloopt of worden er dan andere belangrijke opties geactiveerd.
   DAAR zit ik niet op te wachten. ;-))
   Ik vind het snelle opstarten wel prima zo...

   Dus ze kunnen het best zo programeren lijkt mij voor een nieuwe update tzt..

   Mvg
   Hans Geantwoord op 5-4-2016 om 11:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hans,

   die fabrieksherstel kan nodig zijn om de nieuwe software correct te laten functioneren. Het is vaker aangeraden na het laden van nieuwe software even een fabrieksreset uit te voeren. Maar je zal daar verder qua werking niets van merken. Doorgaans loopt alles zelfs beter en vlotter en als je het handig vind dat de decoder vlotter opstart, kun je dat zo regelen via het menu, onder 'energiebeheer'. Als je de energiespaarstand uitschakelt, zie je de tijd in het display bij stand/by en start de decoder binnen een paar seconden op.

   Ik raad je absoluut aan even een fabrieksreset te doen en dan de genoemde handeling(en) uit te voeren. Nu loop je kans dat de decoder binnenkort niet meer goed werkt. Om die reden heb ik het ook gedaan. Gaat vlot en voorkomt wellicht onnodige ellende.

   Je kan de decoder dus al vlotter laten opstarten en daarom leek het men ook vreemd dat men dat in de software update had meegenomen. Zal men ook niet doen, want zo nu en dan 'fris' opstarten, zal de werking, net als bij een PC alleen maar goed doen.

   Mvg. Willem.   Geantwoord op 5-4-2016 om 18:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
43

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info