Humax iHDR 5200C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Taal Soort Grootte Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,27 MB Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,2 MB Download
English Gebruiksaanwijzing 2,5 MB DownloadSpelregels

Advertenties

Forum: Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C • Vraag

  10-2-2016
  22:10

  met deze humax IHDR 5200 kan je toch geen dvd afspelen ,alleen maar mee opnemen toch???
  Reageer op deze vraag

 • 10-2-2016
  23:06
  1

  Er is in deze decoder ofwel PVR (Personal Video Recorder) alleen een harde schijf aanwezig, maar uiteraard kun je decoder ten eerste inzetten om in HD kwaliteit Tv te kijken, en op te nemen op de harde schijf. Ook dat gebeurt in HD en in Dolby Digital 5.1.

  Als je de decoder echter opneemt in je netwerk, kun je wel beperkt bestanden delen en ook op die manier je opnames via de PC opslaan of op DVD zetten.

  Heb je nog een DVD recorder, dan kan ook die worden aangesloten op de Humax om evt, bestanden op DVD te zetten. Het is maar wat je wilt.

  Ik raad je daarom aan de handleiding eens door te nemen, hetgeen hierboven kan, en tevens eens door de vragen en reacties te spitten, want dat loont zeker.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-2-2016
  10:30

  hoi wij hebben 2 maanden geleden een humax 5200c gekocht, alles ging goed tot vandaag, bij het opzetten totaal geen geluid, beeld is prima, alleen het geluid mist, recentelijk waren alle kabels vernieuwd dus daar zit het probleem al niet, op de gewone kabel hebben we wel geluid, hebben ook andere hdmi poort gebropeert, geeft hij ook geen geluid, heb al gebeld met onze leverancier en daar zijn ook geen storingen humax is al paar keer aan en uit gezet en helpt ook niet wat kan ik nog doen?
  Reageer op deze vraag

 • 10-2-2016
  19:09
  0

  Dag,

  door matige of slechte kabels zal het niet zo zijn dat alleen het geluid wegvalt. Tenminste als het om de coax kabels gaat.

  Als er wat mis is met b.v. de HDMI kabel dan kan dit wel, maar ook dat is dan wel vrij uitzonderlijk.

  Vraag is echter of je ook al even een andere HDMI kabel hebt geprobeerd hebt, daarbij vermeldend, dat deze niet duur hoeft te zijn om zijn werk goed te doen en deze pas te verwisselen als zowel decoder en Tv uitgeschakeld zijn. Verwissel nooit ene HDMI kabel met ingeschakelde Tv! Dat kan het HDMI board beschadigen.

  En storing bij een provider leid ook zelden tot dit issue, maar iets dat wel regelmatig voorkomt, is dat men, wellicht per ongeluk, de uitgangssterkte, zo je wilt, het volume, op de decoder uit heeft gezet.

  Iets anders wat soms voorkomt, is dat de interne speakers van de Tv worden uitgeschakeld, maar dat zal doorgaans wel opvallen, daar je dit via het menu van de Tv regelt.

  Kijk dus eens naar het volume van de decoder, maar controleer indien mogelijk ook even met een ander apparaat zoals en Blu-ray speler o.i.d. of de Tv dan wel geluid weergeeft. Nu ga ik er niet direct vanuit, maar ook bij de HDMI aansluitingen van de Tv kan wellicht iets mis zijn.

  Is het dit niet, sluit dan de decoder eens middels scart op de Tv aan en kijk eens of er dan weergave is.

  Heb je een receiver of versterker, sluit dan de decoder eens met eens met een optische of analoge kabel aan op receiver of versterker.

  * Let op: niet altijd zal het volume op de decoder regelbaar zijn als je gebruik maakt van de optische aansluiting. Stuurt de decoder uit in Dolby-Digital 5.1. is het volume via de optische uitgang b.v. niet regelbaar.

  Ik lees graag even de afloop welke je het best bij deze vraag/reactie kan plaatsen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-2-2016
  16:59

  Hallo Willem, een dingetje waar we ons al heel lang over verbazen. De humax 5200C is aangesloten op de tv met alleen een hdmi kabel. Het geluid gaat van de humax naar een externe versterker.
  Als ik de tv uitzet omdat ik naar de humax radio luister, dan valt het geluid na plm 15 seconden uit. Trek ik de hdmi kabel los, dan heb ik weer geluid.
  Waarom moet de tv aanblijven om naar de radio te luisteren?
  Reageer op deze vraag

 • 8-2-2016
  19:28
  0

  Hallo NN, zelf gebruik ik ook een humax (5050c) als digitale radio (instellen als activiteit) en gebruik daarvoor alleen de humax en de versterker. Dit alles werkt perfect en men kan zelfs de "extra knoppen" als zenders op je scherm instellen. Succes, Anton

 • 8-2-2016
  19:33
  1

  Dag,

  Dat is geen normaal verschijnsel. Het is ook niet raadzaam steeds de HDMI kabel los te nemen, want dit kan de aansluitingen beschadigen. Doe je dit bij een ingeschakelde Tv dan kan het zelfs zo zijn dat je het HDMI board beschadigd.

  Het kan wel voorkomen dat op het moment dat je de Tv uitschakelt, het geluid even heel kort wegvalt. Dat is zeker niet langer dan een paar seconden en daarna moet de weergave weer gewoon verder gaan.

  De decoder dient ook geluid uit te sturen via de analoge uitgangen en via de optische uitgang.

  Ik heb hier zelf beide uitgangen gebruikt, dus zowel optisch als analoog en beide apparaten welke hierop zijn aangesloten blijven werken, maar als ik de Tv uitschakel valt dus wel het geluid max. een seconde uit.

  Vraag is even of je al eens een fabrieksreset heb uitgevoerd. Zo nee, doe dat eens. Je hoeft daarbij de harde schijf niet te formatteren, dus opnames blijven bewaard, maar verder dien je alles even opnieuw in te stellen. Het herinstalleren gaat overigens zeer vlot.

  Ook kan een software update een oplossing zijn, maar die moet dan wel worden vrijgegeven door je provider. Ziggo heeft dat recent gedaan en zie je dus de melding 'wilt u nu opwaarderen' dan is het raadzaam dit te doen. De decoder zal daarna zelf de weergave weer starten, dus onderbreek of stop deze nooit!

  Ik lees graag even de afloop, welke je het best bij deze vraag/reactie kan plaatsen. Intussen ga ik nog even verder zoeken naar eventueel andere oorzaken.

  PS: het mag overigens geen verschil uitmaken of een Tv geheel uit (indien mogelijk) of op stand-by wordt gezet. Overigens is het niet raadzaam een moderne Tv welke alleen nog in stand-by gezet kan worden, geheel uit te schakelen door b.v. een 'stand-by killer' of geschakelde contactdoos te gebruiken.

  Mvg. Willem.

 • 8-2-2016
  20:27
  1

  Nee, we laten de tv altijd maar aan, heel irritant. Onlangs nog complete reset gedaan en software is actueel. Optische ingang van de versterker hangt aan appletv, daar ga ik ook niet mee hannessen. ??

 • 8-2-2016
  20:47
  0

  Oké, dat zou dus niet nodig moeten zijn. Ik raad mensen juist aan hun decoder op een receiver of versterker aan te sluiten , zodat het geluid beter is en de Tv niet aan hoeft als je naar de radio luistert via de decoder.

  Maar dat laatste is me niet geheel duidelijk. Je geeft n.l. aan dat de optische ingang van de versterker aangesloten is op de Tv, en dat is op zich prima, maar als je via de decoder kijkt niet echt nodig, of je moet andere apparaten, die je op de Tv hebt aangesloten, niet rechtstreeks moeten hebben aangesloten op de versterker/audioset.

  Maar hoe is de Humax nu dan aangesloten op de versterker (lijkt me trouwens een receiver o.i.d daar een versterker zelden digitale ingangen heeft) want ik denk dat het daar ergens misgaat. Deze zou Digitaal of Analoog op een andere ingang van de versterker moet zijn aangesloten. Is dat ook zo?

  Kun je me exact uitleggen hoe alles is aangesloten, want er zijn veel meer mensen welke gebruik maken van een externe weergever, en ik zie zelden dat dit niet goed werkt.

  Zoals gezegd gebruik ik zelf zelfs beide uitgangen.

  Maar laat dus even weten hoe alles is aangesloten, want het moet goed kunnen werken.

  Geef anders ook eens aan welke versterker/receiver (merk, type etc) jullie gebruiken.

  Mvg. Willem.

 • 8-2-2016
  20:55
  0

  OM even kort te gaan:

  Je sluit de decoder middels HDMI aan op de Tv en stelt de resolutie in op 720P bij een HD-Ready- en op 1080I in bij een Full-HD Tv.

  Daarnaast sluit je de decoder middels de optische digitale uitgang aan op een ingang van de receiver.

  Is er geen optische ingang op de receiver aanwezig, of zijn er daar te weinig van, dan kun je, net als bij een stereo versterker, ook gebruik maken van de analoge uitgang van de decoder.

  Het zou bij een dergelijke aansluiting niet mogen uitmaken of een Tv is ingeschakelt of niet. Zowel de optische uitgang als de analoge uitgang blijven het signaal uitsturen.

  Mvg. Willem.

 • 8-2-2016
  22:48
  1

  Alle geluid gaat via een externe versterker, een panasonic home video blue ray systeem. Digitaal hangt de AppleTV daar aan (is de enige audio uitgang) met HDMI naar de TV.
  Humax analoge audio naar panasonic en ook HDMI naar TV.
  Zoals je hier boven beschrijft dus.

  Maar alles goed en wel, geen geluid zonder tv aan. Ik zal morgen eens proberen wat er gebeurt bij echte power off van de tv. Staat nu altijd stand by.

 • 9-2-2016
  01:08
  0

  Dag,

  Ik begrijp er wel uit dat je een Panasonic Home Cinema Systeem hebt? Klopt dat? Nu geef je tevens aan dat de Tv daarop is aangesloten middels de digitale uitgang, ik neren aan om het geluid vanaf de Tv weer te geven via de HC set, maar je hebt het tevens over HDMI. Heeft de set en/of de Tv geen HDMI ARC, ofwel audio return channel? Zo wel, dan kan de digitale, ik neem aan, optische, uitgang vervallen.

  Maar goed, het belangrijkst is dat de decoder inderdaad rechtstreeks is aangesloten op de Home Cinema set (benoem het even zo) van Panasonic en het is dus zeer vreemd dat er geen geluid meer wordt uitgestuurd als de Tv wordt uitgeschakeld.

  Nu mag het niet uitmaken, maar heb je ook de optische uitgang van de decoder al eens aangesloten op de Panasonic set, of is daar geen mogelijkheid voor?

  Het lijkt er nu een beetje op dat de Tv een nadelige invloed uitoefent op de werking (uitgangen) van de decoder, maar dat mag uiteraard niet voorkomen.

  Nu is het wellicht geen optie in jou geval, maar anders zou ik aanraden de decoder eens via HDMI op een andere Tv aan te sluiten.

  Gebruik anders eens een andere HDMI ingang op de Tv en gebruik dan niet de eventueel aanwezige HDMI ARC aansluiting. Deze is zoals gezegd voor een receiver of Home Cinema set welke ARC ondersteund.

  Er zou natuurlijk iets mis kunnen zijn met de Humax, maar dan zul je eerst alles moeten uitsluiten en als het de decoder wel is, dan kan en uitgebreide reset soms ook nog voor een goed effect zorgen. Zoals je hier kan zien werkt dit in een aantal gevallen beter als een standaard fabrieksreset.

  Wat de Tv betreft: vaak kan een Tv tegenwoordig niet meer geheel uit en blijft deze dus altijd in stand-by staan als deze niet wordt gebruikt. Het stand-by verbruik ligt tegenwoordig echter zeer laag en vaak ruim onder de 1 Watt. Het komt zelf voor dat een apparaat nog maar 0,1 Watt verbruikt in stand-by. Mede daarom is een stand-by killer niet aan te raden, want die verbruikt vaak nog meer.

  Bovendien is een Tv er tevens niet altijd 'gelukkig' mee als deze geheel wordt uitgeschakeld, dus houdt daar even rekening mee. Maar uiteraard kan even uitproberen in deze geen kwaad. Je ziet dan vanzelf wat het resultaat is.

  Succes.

  Mvg. Willem.

 • 9-2-2016
  18:55
  0

  De TV kan inderdaad niet uit.

  Je leest er over heen dat het optische geluid bestemd is voor een AppleTV. Die is dus bezet.

  Andere HDMI ingang op TV gebruiken maakt geen verschil. Je tweede alinea beschrijft het goed.

  Ik heb alles al geprobeerd en me er inmiddels bij neergelegd. Hoopte even dat het misschien ergens een setting was waar ik overheen kijk.

 • 9-2-2016
  19:36
  0

  Willem, een Apple TV is wat anders dan de TV zelf. :-)

 • 9-2-2016
  20:52
  0

  Hallo,

  Sorry voor het misverstand.

  ik heb mijn eerdere bericht al verwijderd. Ik loop een beetje over en heb wat dingen door elkaar gehaald. Elders was n.l. iemand die zijn Tv op een receiver had aangesloten en problemen had. Daarnaast heb ik pas een paar ingrepen gehad en moet dus weer even opgang komen...

  Maar ik doelde erop even de optische kabel uit de Apple te halen en die aan te sluiten op de decoder. Deze is dan dus digitaal op de Panasonic aangesloten en wellicht werkt het dan wel, al zou het eigenlijk niet mogen uitmaken. Ik bedoelde het dus wel goed, maar het kwam er een beetje rottig uit... ;-)

  Maar indien dat wel werkt, kun je dus eventueel gebruik maken van een optische switch. Niet duur, en altijd handig als je meer apparaten digitaal wilt aansluiten.

  Mvg. Willem.

 • 10-2-2016
  00:02
  1

  Rustig aan Willem. Geen probleem. Gerhard. Morgen probeer ik weer eens wat.

 • 10-2-2016
  15:11
  0

  Optisch geluid idem probleem en niet regelbaar qua volume via de humax. Daarom hing hij er zo niet aan.

 • 10-2-2016
  19:16
  1

  Dat het volume niet altijd regelbaar is via de Humax kan kloppen. Als de decoder het geluid uitstuurt via de optische uitgang en dat doet in Dolby-Digital is b.v. de volume regeling op de decoder niet te gebruiken.

  Overigens is dat eigenlijk een uitgangssterkte regeling en kun je deze het best voluit zetten en het verdere volume regelen op Tv, receiver, versterker etc.

  Maar goed, het probleem is daarmee dus niet verholpen. Heb je voor mij eventueel een merk en type van de gebruikte Tv? Ik ga dan eens kijken of ik erachter kan komen wat het probleem kan zijn. Het lijkt erop alsof er een soort sluiting ontstaat als de Tv wordt uitgeschakeld, maar dat kan me eigenlijk niet voorstellen. Dat is dus even hardop denken... ;-)

  Maar het is interessant genoeg te weten waar het vandaan kan komen.

  Mvg. Willem.

 • 10-2-2016
  19:35
  1

  Het is een Samsung UE32F5000AW. Maar alleen als je het uit eigen nieuwsgierigheid doet. Ik kan wel leven met de situatie.

 • Vraag

  8-2-2016
  14:14

  ik krijg het geluid niet in werking met mijn afstandsbediening met dehumax 5200
  Reageer op deze vraag

 • 8-2-2016
  19:39
  0

  Kun je dit toelichten? Als de decoder op de Tv is aangesloten dient uiteraard wel het Tv volume gedeeltelijk 'open' te worden gezet, waarna je het volume kan regelen via het volume van de afstandsbediening van de Humax.

  Echter is dat eigenlijk niet echt een volume regeling, maar een uitgangssterkte regeling en doorgaans raad ik aan deze geheel voluit te zetten, en het volume verder te regelen op Tv, receiver, soundbar o.i.d.

  Is dit niet wat u wilde weten, geef dan even precies aan wat wordt bedoeld.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-2-2016
  13:13

  Hallo, Geen vraag maar hopelijk een interessante tip. Time Shift opname. Terwijl je naar een zender kijkt kun je opnames maken van leuke fragmenten via de time shift. Terugspoelen naar het begin van het fragment, gebruik de recordknop en wacht een aantal minuten totdat het fragment is vastgelegd. Ik vind het leuk en kan naar sommige fragmenten blijven kijken.
  groet,
  Theo
  Reageer op deze vraag

 • 8-2-2016
  19:43
  0

  Dag Theo,

  dat klopt inderdaad. Ik doe dat soms ook. Je hoeft ook niet noodzakelijk het hele programma op te nemen, en kan dus ook een deel selecteren.

  Ik weet niet of veel mensen dat doen, maar in geval weer dank voor je bijdrage.

  Ik ga langzaam aan proberen weer wat vaker aanwezig te zijn, maar de afgelopen tijd is me dat nog niet gelukt. Maar goed, de vragen zijn evengoed weer beantwoord.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-2-2016
  11:29

  inmiddels is Ziggo langs geweest. Het probleem zit hem dus niet in het inkomende signaal, zei de monteur. hij keek even naar de versterker. die was te sterk, daardoor was het inkomende signaal in de Humax veel te hoog (2 keer 100% geloof ik) en dat kan dat apparaat niet aan.
  dus nu had de versterker het gedaan. Wat betreft de kabels van de meterkast naar de Humax: het waren geen slechte kabels maar het waren zeker niet de beste (twee lagen bescherming terwijl drie beter zou zijn, geloof ik.
  Zijn oplossing: vervang de versterker door een betere (KemaKeur, met verschillende uitgangen waardoor de splitte achterwege kan blijven). helpt dan niet dan kan het probleem alleen nog maar in de huidige kabels zitten. Versterker vervangen dus. in eerste instantie leek het allemaal beter te werken. maar vaak - lang niet altijd dus! - wordt het beeld slechter en slechter. De waarden: sterkte tussen 10 en 20% (maar ik zag ook hogere voorbij komen met name op de tweede tuner) en kwaliteit 90-100%
  de versterker versterkt dus duidelijk minder, maar ik ben er niet op vooruitgegaan. mijn eerste vraag is: kan dat aan de bekabeling liggen? Met andere woorden: zou het probleem opgelost zijn door die te vervangen? mijn gevoel zegt van niet. ....
  Reageer op deze vraag

 • 7-2-2016
  12:32
  2

  Hallo,

  dit behelst het eerder aangekaarte probleem begrijp ik.

  Ik gaf al aan dat een versterker voor issues kan zorgen. Er zijn mensen die denken dat 100% altijd goed is, maar dat is in deze niet het geval, althans, als het om de sterkte gaat. Zoals eerder gezegd is 40% al voldoende en als je dat naar 100% gaat opjagen d.m.v. (onnodige) versterking, dan gaat het geheid een keer mis. De 2e tuner geeft doorgaans een hogere sterkte aan.

  Overigens is niet alleen de Humax daar niet 'gelukkig' mee, ook een Tv tuner kan dan de fout ingaan.

  Maar nu stel ik toch nog een keer mijn vraag, want daarop heb ik eerder geen respons gehad. Hoeveel Tv's zijn er in huis aangesloten? Ik lees nu dat er naast een versterker ook een splitter is gebruikt en dan zijn het er dus in ieder geval 2. Als de sterkte van het binnenkomende signaal in orde is, en de kabels zijn niet zo lang, dan kun je vaak nog wel 2 toestellen aansluiten zonder versterker.

  Maar dan dienen die kabels uiteraard ook van goede kwaliteit te zijn. Normaal gesproken heeft een kabel een enkele afscherming (dat is de metalen afscherming onder de buitenmantel). Neem je een Hirschmann kabel of een kabelkeur kabel, dan zijn deze doorgaans van voldoende kwaliteit. Zijn er zendmasten of 4G in de omgeving, dan is een dubbel afgeschermde kabel nodig. Anders kunnen er alsnog stoorsignalen binnendringen.

  Je twijfelt eraan of je de kabels moet vervangen en zonder de situatie te zien kan ik dan niet met 100% zekerheid zeggen, maar vergis je niet, goede kabels zijn uiterst belangrijk, net als het andere aansluitmateriaal!

  Als je de versterker vervangt dan doelt de monteur op kabelkeur materiaal. Je zou i.p.v. de versterker die je nu hebt inderdaad een breedbandversterker kunnen gebruiken, welke verschillende uitgangen heeft. De langste kabel zet je op de uitgang welke het meest versterkt, de kortste op degene die dat het minst doet etc.

  Maar als je maar 2 toestellen hebt, dan kun je vaak een gewone goede versterker gebruiken en een splitter of 2-weg aansluitblok met schroefaansluitingen. Deze zijn er overigens ook met meerdere uitgangen en zorgen nauwelijks voor verliezen.

  Alleen ontgaat me nog de gegevens over de sterkte, daar je bovenaan je relaas over 2x100% praat en later over maar 10 en 20% en dat is natuurlijk weer veel te laag. Een kwaliteit van 90% is ook te laag, want die dient wel altijd 100% te zijn.

  Dat er dus ergens iets goed mis is, is zeker. Het kan dus zeker aan de kabels liggen. Ik weet niet hoe deze zijn weggewerkt, maar als ze b.v. onder een vloer liggen en in contact komen met water, trekt dat er uiteindelijk een keer in. Voorts zijn scherpe bochten not done, en als de kabels flink oud zijn, is vervanging zeker aan te raden.

  Maar nogmaals dus even samengevat de vragen:

  Hoeveel Tv's/decoders zijn er aangesloten? Zijn er geheel metalen stekkers gebruikt? Is de metalen afscherming goed aangesloten op de stekker, evenals de kern? Raken kern en afscherming elkaar nergens in de stekkers etc?

  Hoe lang zijn de kabels ongeveer en hoe zijn deze weggewerkt? Hoe oud zijn de gebruikte kabels ongeveer?

  Tip: sluit de decoder eens met een zo kort mogelijke, goede! kabel aan op het AOP (huisaansluiting) zonder tussenkomst van splitters, versterkers etc. Je komt er dan snel genoeg achter of de decoder dan wel de goed waarden aangeeft en goed werkt.

  In feite is het allemaal niet zo moeilijk, als je maar in stappen werkt en altijd begint vanaf het AOP. Een kabeltje tussen het AOP en de Humax is zo gelegd en dan komt er vaak al veel tevoorschijn.

  Misschien lijkt het voor mij gesneden koek, maar geloof me, ik heb ook al heel wat afgeklooid om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen. Heb b.v. maar eens een brom in je installatie door een aardlus. Dat kan je zo opgelost hebben, maar er kan ook veel tijd in gaan zitten en dat is met meerder dingen zo. Maar het loont dan weer en voelt erg goed als je het uiteindelijk weer voor elkaar hebt.

  Mvg. Willem.

 • 8-2-2016
  09:44
  0

  dag willem,
  dank weer voor je antwoord. ik was er wel achter hoe ik de humax toch rechtstreeks op het AOP zou kunnen aansluiten. Maar ineens realiseerde ik mij dat ik ook een scherm erbij zou moeten hebben. en dat is voor mij ondoenlijk. dus de check die jij aangaf, heb ik nog niet gedaan. Maar ik mag toch aannemen dat die door de Ziggo-monteur even is uitgevoerd.
  de sterkte en de kwaliteit blijven, zo lijkt het, stabiel (10 en 90%).
  twee dingen die mij zijn opgevallen: de eerste beelden tonen beelstoringen, maar dat is na een paar seceonden wel weer over, daarna wordt het soep op het scherm, of Karel Appel aan het schilderen is geweest. Het tweede viel mij gisteravond op. Als alles een tijdlang heeft aangestaan wordt het beeld veel rustiger, net of de opgewarmde elektronica beter functioneert.

  Moet ik nog maar eens een monteur laten komen (het kost mij klauwen met geld)? of het ligt aan de bekabeling weet ik zo zeker niet. Deze heeft lange tijd vlekkeloos gefunctioneerd en daar is helemaal niets mee gebeurd.

 • 8-2-2016
  20:08
  1

  Hallo,

  maak het jezelf niet te moeilijk. Een stuk kabel kost je de kop niet. Nu weet ik niet hoe ver de Tv bij het AOP weg staat, maar als je iemand kent die (nog) een kleine Tv heeft staan, kun je het daarmee wellicht proberen.

  En ik weet niet of de monteur een kabel heeft gelegd vanaf het AOP naar de Tv. Doorgaans doet men dat niet zo snel en zal alleen de inkomende sterkte meten en misschien nog die bij het apparaat zelf.

  Voorst kan het inderdaad zo zijn dat opgewarmde of juist koude elektronica beter werkt. Maar van belang is dat je eerst eens bekijkt of het met de bekabeling of stekkers etc te maken heeft. Want ook nu weer weet ik niet of er metalen stekkers zijn gebruikt, deze zijn gecontroleerd, hoe lang de kabels zijn, waarom er een splitter is gebruikt, hoeveel Tv's er zijn aangesloten etc.

  En dit alles zorgt bij mij voor een Deja vu. IK heb eerder n.l. een oneindige discussie gevoerd met iemand die eigenlijk niet op mijn vragen in ging en die uiteindelijk afhaakte. Nu steek ik graag mijn tijd en energie erin iemand te helpen, maar dan moet die persoon wel meewerken natuurlijk...

  Wellicht ligt het aan de decoder, maar hoe moet ik dan nou beoordelen als ik geen antwoord krijg op mijn vragen en als je niet de punten checkt zoals ik eerder heb geopperd?

  Er kan net zo goed ergens een coax stekker sluiting maken. Maar ik weet nu dus nog niet of dat geheel metalen stekkers zijn of de oude modellen. Waarom loop je die nu niet gewoon eens na?

  Daarnaast hoeft het niet aan de kabel te liggen, maar het kan wel. Er gebeurt over het algemeen weinig met kabels, maar toch zijn deze soms aan vervanging toe. En als je een monteur laat komen, en het issue zit in de eigen installatie, dan kost het je zeker geld, want dat vergoed Ziggo niet. Alleen als het issue aan hun zijn of het AOP te vinden is, dan vallen de kosten ook onder hen.

  Maar als je blijft volhouden dat het niet aan de kabels kán liggen, maar verder niets onderneemt en geen antwoord geeft op de vele vragen die ik heb gesteld, dan houdt het op.

  Ik heb lappen tekst getikt en behoorlijk goed aangegeven waarop te letten, maar ken niet de situaties bij mensen thuis en als men iets voor elkaar wil hebben, zal men ook zelf wat inzet moeten bieden.

  Als je de vraag nu zou voorleggen aan Humax, zou je waarschijnlijk hetzelfde te horen krijgen. Je hebt meet Tv's in huis, er is een versterker aanwezig en een splitter, maar verder weet ik nu eigenlijk nog niets.

  Nu klink ik wellicht wat bot, maar op deze manier schiet het natuurlijk niet op. Dus kom op: lees alles goed door en onderneem de genoemde stappen. Anders kom je niets verder.

  Mvg. Willem.

 • 12-2-2016
  13:52
  0

  Dag Willem,
  inmiddels is Ziggo zo vriendelijk geweest de zaak nog eens te komen doormeten.
  De monteur heeft uit uitgangssignaal van de kabel gemeten: dat was goed. hij heeft een meegebrachte Humax aangesloten en de resultaten waren prima, goede kwalitieit 65% sterkte,
  daarna weer mijn eigen Humax: daar waren de resultaten weer slecht (10% en 90%).
  zijn conclusie: mijn Humax is stuk en ik kan verwachten dat het signaal nu snel zal gaan teruglopen, Niet echt een lange levensduur dus, ruim 2,5 jaar!
  zijn advies koop een nieuwe! of denk eens aan een Horizon box (lijkt een goedkopere oplossing) wat te doen nu? graag jouw gewaardeerde advies hierover!

 • 12-2-2016
  14:27
  0

  Hallo,

  Oké, nou komen we ergens. Je weet nu in ieder geval wat er speelt. Maar helaas komt Ziggo altijd wel erg snel met de opmerking, weggooien. Zelfs als het niet eens aan de decoder ligt, maar men die wel verdenkt, stuurt men een andere op, mits de decoder bij hen vandaan komt.

  Nu levert men overigens alleen nog de 5300 en ondanks dat dit een goed apparaat is, zou ik die niet aanbevelen, vanwege het simpele feit dat je nu een 5200 gewend bent en de 5300 maar één tuner heeft en géén ingebouwde harde schijf. In de praktijk is dat toch vaak een gemis. Nu kan daar wel een schijf op worden aangesloten, maar het feit blijft dat je alleen kan opnemen wat je kijkt.

  De Horizon is er ingekomen bij Ziggo sinds de fusie, en deze huur je. UPC gebruikte destijds al zulke decoders en daarom is dat nu ook het geval bij Ziggo. Maar de ervaringen daarover lopen nogal uiteen. De een vind het geweldig, de ander juist niet en het is zeker bekend dat niet iedereen er even positief over is.

  Maar.... De 5200 kan prima worden gerepareerd. Doorgaans betreft het een tuner en deze kan voor niet al teveel geld eenvoudig worden vervangen. Het is dus echt niet zo, dat het nu, na 2 1/2 jaar, einde levensduur betekent!

  Bij mijn 5400 is ook al een keer een tuner vervangen. Helemaal geen probleem. Werkt daarna weer uitstekend en het komt wel vaker voor dat men dit doet. Bij de 5050 zag je dit zelden, maar helaas zijn de 5200 en 5400 die technisch op gelijke voet staan, daar wat gevoeliger voor.

  Vraag anders eens naar een coulance regeling. Ik kan niet beloven dat dit lukt, maar doorgaans vallen de kosten best mee en dat weggooien dat men tegenwoordig altijd maar doet, vind ik wat te ver gaan. Veel apparaten kunnen dan ook nog prima worden hersteld.

  Ik zou Humax dus gewoon eens bellen:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mvg. Willem

 • 12-2-2016
  15:22
  1

  wat een gedoe allemaal he?
  goede suggestie van je om Humax even te bellen. Ze repareren tegen idd gematigde kosten, maar je bent het apparaat dan wel veertien dagen kwijt.
  Misschien is een Horizon van Ziggo toch weer beter, meer mogelijkheden ook. Maar daar wil/kun jij waarschijnlijk niet in adviseren....

 • 12-2-2016
  17:59
  0

  Hallo,

  inderdaad ben je het apparaat even kwijt, maar om de decoder om die reden nou maar weg te doen... Ik heb het er vanmiddag al even met Humax over gehad dat ik je hier heb gesproken en als je dat even zegt als je belt, komt het vast in orde.

  Een tuner is prima te vervangen en als ik in je schoenen stond zou ik dat zeker doen.

  Ik heb hier doorgaans nog wel een decoder als reserve, maar als je die niet hebt, is het wellicht handig een keer een Humax Fox-C van marktplaats te plukken. Die zie je vaak al voor 10-15 Euro en is erg handig als er eens iets is. Ik raad je dan wel aan de zwarte uitvoering te nemen, want die zijn het nieuwst.

  Dat is een simpele digitale SD decoder met scart, maar o zo handig in bepaalde gevallen. Je kan dan in ieder geval Tv kijken.

  De Horizon heeft wel meer opties, maar let op dat er meerdere modellen van zijn. Je kan natuurlijk altijd op hun site kijken. Ik heb echter zelf nog niet veel ervaring met deze modellen, maar zoals gezegd, is lang niet iedereen er even positief over.

  Niet willen adviseren is dus eigenlijk niet aan de orde, maar de kennis daarover ontbreekt nog. Ik verander nog wel eens wat opties of instellingen bij mensen die er een hebben, en als je eenmaal in het menu zit, kom je daar met wat zoeken wel uit, maar daar Ziggo deze boxen destijds niet had, maakte het gros toch wel gebruik van de Humax.

  En daar ik zo'n 12-13 jaar geleden al ben begonnen met ondersteuning voor Humax, heb ik dat steeds meer opgebouwd en gezien de goede contacten die ik daardoor met het bedrijf heb, wil ik dat niet zomaar opgeven en me gaan richten op een ander merk. Het is toch een beetje concurrentie...

  Maar goed, zou je daarvoor kiezen, dan sluit Ziggo de boel doorgaans aan. Alleen zie ik dan wel regelmatig dat men niet alle instellingen aanpast en bij een kennis had men de optische kabel er maar gewoon achter gelegd, omdat men het stekkertje niet in de Horizon kreeg. Dat is vrij slordig. Nu klopte dat ook wel, want als je een wat duurdere optische kabel gebruikt, met wat forsere stekkers gaat het niet passen.

  Maar sluit dan even een 'bulk kabeltje' aan, wat net zo goed werkt, en loop niet zo weg. Er zijn zo dus wel wat punten om op te letten.

  De keuze is aan jezelf, maar ik zou het zonde vinden als je de Humax in de container zou deponeren.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-2-2016
  11:36

  ik heb bij tijd en wijle een vlekkerig beeld, niet permanent dus. ik heb door een externe installateur de zaak helemaal laten bekijken en waar nodig zaken laten vernieuwen. het beeld bleef echter vlekkerig. hij heeft toen een rechtstreekse verbinding gemaakt met het ingangspunt van Ziggo: het bleef zo. de monteur van Ziggo, die daarna kwam, zegt dat er niks mis is met het ingangssssignaal.
  Mijn vraag: kan het liggen aan (de software in) de Humax ontvanger?
  Reageer op deze vraag

 • 3-2-2016
  19:00
  0

  Dag,

  aan de software kan het eigenlijk niet liggen. Zelfs als je die niet zou updaten, doordat je b.v. een provider hebt, die deze updates niet of veel minder frequent uitvoert, maar nog het beeld daar niet onder leiden. De updates hebben ook zelden of niet tot doel het beeld te verbeteren.

  Maar daar je aangeeft Ziggo als provider te hebben, worden de updates wel regelmatig bijgewerkt en zul je ook recent nog de vraag om opwaarderen gehad hebben.

  Maar heeft de decoder al eens een fabrieksreset gehad? Is voorts de decoder ingesteld op de juiste resolutie (let op, na een fabrieksherstel is de resolutie weer 720P) en heb je al eens een andere HDMI kabel of ingang op de Tv toegepast? Doorgaans zal een kabel niet tot deze issues leiden, maar je dient alles uit te sluiten.

  Daarnaast heeft een Full-HD tv wel een inkomende resolutie nodig van 1080I, en kan het euvel ook nog bij de Tv zelf vandaan komen. Lang niet elke Tv laat ene goede weergave zien en kan tevens een de-interlacing even goed uitvoeren, wat in het geval van de Humax wel dient te gebeuren. Maar daar zou je achter kunnen komen als je de decoder even op 720P, een Progressief signaal dus, laat staan.

  Een vlekkerig beeld ontstaat ook eigenlijk niet door het signaal. Als dat niet orde is zie je artefacten, ofwel beeldfouten, en dat uit zich vaak in blokjes en soms wegvallend beeld.

  Evenwel is het raadzaam de waarden van beide tuners uit te lezen. Dat doe je door een zender te bekijekn en een of twee*(*niet altijd mogelijk) anderen op te nemen. Het gaat dan om waarden als sterkte, kwaliteit en BER. Die waarden eens na te kijekn kan nooit kwaad, maar zoals gezegd, leiden fouten in het signaal tot andere issues.

  Voorts is het raadzaam ook eens de Tv instellingen na te kijken. Je wilt niet weten hoe vaak deze niet correct worden ingesteld en zeker een LCD/Led, kan daar nogal gevoelig voor zijn. Die eerste is vaak ook het minst vergevingsgezind en persoonlijk ook niet 'mijn' Tv.

  Daarom is het ook raadzaam eens een andere bron op de ingang aan te sluiten waarop nu de decoder is aangesloten en dan de weergave eens te bekijken. Wellicht is het helemaal niet de Humax welke de oorzaak is, want iets dat men ook nogal eens vergeet is dat bij veel moderne Tv's elke ingang apart kan worden ingesteld. De waarden die je dus instelt voor je Blu-ray speler, kunnen dus heel anders zijn als die voor de decoder, welke is aangesloten op een andere ingang.

  Doorgaans is het zelfs zo dat je de betreffende ingang pas kunt aanpassen als de betreffende bron op dat moment weergeeft. Daarbij zie ik vaak dat er fouten worden gemaakt, omdat men hier eerder geen rekening mee hield en dus de Tv instelt als de bron nog niet weergeeft en dat dus ook alleen maar doet op slechts één ingang.

  Allemaal punten om eens na te lopen dus. Loopt het beeld via een receiver, sluit dan de decoder eens rechtstreeks aan op de Tv, want ook dit is iets waarbij het nogal eens misgaat.

  Sorry voor de later reactie. Ben dor omst.heden even niet in staat vaak te reageren.

  Mvg. Willem

 • 5-2-2016
  09:25
  0

  Willem, bedankt voor dit uitvoerige antwoord. Mij zinkt de moed nu wel in de schoenen. wat jij noemt als onderzoekjes die je allemaal kunt (en moet) doen is voor een leek als ik bijna niet te behappen. heb ik ervoor gezorgd dat er in de verbindingen niks meer mis is (goede kabels, prima connectors), lijkt het probleem weer heel ergens anders te kunnen zitten. Ziggo stuurt een monteur maar die zal net als vorige keer wel weer niets ontdekken. De grote controverse blijft: de monteur die alles nagelopen heeft had het ook weer over een te zwak signaal. De versterker zit er dus (opnieuw) tussen. Jij bestrijdt dat dit nodig is, af te keuren zelfs, maar ik heb het met eigen ogen gezien: het signaal van Ziggo is eenvoudig te zwak. nu zijn de waarden aanvankelijk beide 100% maar die lopen terug en de BER fors omhoog. Een verbetering is dat het signaal niet meer zodanig terugloopt dat kijken onmogelijk wordt.Sterker: als ik door blijf kijken lijkt het beeld weer beter te worden.

  moet ik wel bij Ziggo blijven. Kan ik niet veel beter via Telfort of zo gaan werken?

 • 5-2-2016
  18:10
  0

  Hallo,

  het was natuurlijk niet de bedoeling je de moed in de schoenen te laten zakken, maar als men zoiets voorlegt, is het natuurlijk wel raadzaam alle opties te noemen, want inderdaad kan er meer aan de hand zijn.

  Als een decoder beeldfouten vertoont, zoals blikjes in beeld etc. dan kan dat te wijten zijn aan een slechte ontvangst, hetgeen verband houdt met kabels en andere verbindingen, maar een vlekkerig beeld, tenminste wat ik dan voor me zie, kan heel andere oorzaken hebben.

  Maar het is niet moeilijk zelf de sterkte van het signaal bij de decoder uit te lezen. Hert meten bij het AOP, ofwel de huisaansluiting ligt wat genuanceerder, maar op deze site is meermalen genoemd, hoe je de sterkte etc. van de decoder kan uitlezen. Vul b.v. eens sterkte of BER in in de zoekbalk hierboven en klik op zoeken.

  Maar nogmaals: ik zie 'vlekken' niet als een te zwak signaal, maar zie natuurlijk niet wat jij ziet. Ik heb het in dit geval niet over een signaal of breedbandversterker gehad, maar zie vaker dan men die inzet, terwijl er maar één Tv is aangesloten en deze ook nog eens met een korte en goede kabel is aangesloten. Om dan het signaal te gaan versterken heeft geen zin.

  Een signaalversterker is er dan ook niet voor om het signaal te verbeteren, maar om de verliezen die ontstaan bij het aansluiten van meer toestellen evt. met lange kabels op te vangen. Ga je een signaal versterken wat vanaf de bron niet in orde is, maak je het alleen maar erger.

  Als het inkomende signaal van Ziggo te zwak is, moet men daar iets aan doen en dan niet in de vorm van een signaal of breedbandversterker. Dat weet zo'n monteur ook maar al te goed. Maar dan heb ik het over de sterkte bij het AOP ofwel de huisaansluiting. Dat kan Ziggo zo nameten.

  Wat de sterkte betreft: die is met 40% genoeg, maar iets hoger vind ik wel wat prettiger. De kwaliteit dient altijd 100% te zijn en de BER dient 0 te blijven en nu je aangeeft dat de kwaliteit terug loopt en de BER fors omhoog, begin ik me dus af te vragen of je niet gewoon artefacten, ofwel beeldfouten ziet, want dat is dan zeker mogelijk. Maar kun je eens omschrijven wat jij als 'vlekken' ervaart? Want zoals je je het nu dus aangeeft, heeft het er alle schijn van dat er inderdaad iets misgaat bij de ontvangst.

  Ik zou voorst gewoon bij Ziggo blijven, want een andere provider heeft ook weer zijn nadelen. Zou je al naar Telfort gaan, zit je ook weer aan hun systeem en decoder vast, want de Humax is dan b.v. niet inzetbaar.

  Ik zou je tevens ook aanraden niet te snel op te geven, want er zijn veel ergere dingen in de wereld. Daar weet ik helaas alles van en dit zijn dingen die absoluut zijn op te lossen, ook al duurt het wellicht iets langer en ligt het wat moeilijker. Maar na de omschrijving die je nu geeft, lijkt het probleem inderdaad ontvangstgerelateerd en als het alk fout gaat in het inkomende signaal kan Ziggo dat prima oplossen en de monteur kan ook zo even nakijken of de instellingen op de Tv in orde zijn, als hij daar wat weet van heeft.

  Niet opgeven dus!

  mvg. Willem.

 • Vraag

  29-1-2016
  21:14

  Ik ben op zoek naar de handleiding van de Humax IHDR-5400C - Maar dan in het DUITS !
  Reageer op deze vraag

 • 29-1-2016
  21:50
  0

  DE 5400 vind je hier: link maar ook dan alleen in het Nederlands. Volgens mij is deze niet in andere talen beschikbaar daar de Humax alleen in Nederland wordt gebruikt.

  Ik zou Humax kunnen vragen of er een beschikbaar is in het Duits, maar ik vrees dat dit niet gaat lukken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-1-2016
  22:02

  Willem,

  Allereerst hartelijk dank dat je de moeite genomen hebt voor zo'n uitgebreid antwoord.
  Daar kan ik wat mee !! Dank.
  De uitleg klinkt heel logisch. 2 tuners dus maar 2 acties kunnen uitvoeren.
  Het was voor mij nog niet logisch omdat er soms wel nog andere zenders bekeken kunnen worden (dus een 3e actie). Maar dat leg je uit als "streamen in dezelfde groep". Begrijp ik.
  Wat rest is de BER van tuner 2.
  Ook dat herken ik want ik heb na uitgebreid onderzoek vastgesteld dat het laatste stukje kabel (van coax muurdoos tot aan de humax) DE twijfelachtige verbinding is. Ik had er al een nieuwe hirschmann kabel tussen gezet. Dat was een verbetering maar zelfs nu moet ik er regelmatig mee bewegen om het kontakt (dus zoals ik nu geleerd heb: de BER) goed te krijgen.
  Dat is nog enorm storend. De kabel moet goed zijn. Ik neem aan het contact punt (coax in) op de humax ook (?), wellicht is de coax doos op de muur niet stabiel (vervangen? , nieuw aansluiten?).
  Dat zijn voor mij de vragen die open blijven.

  Heel erg bedankt.
  Gaston

  ps. Nu ik toch bezig ben. Is het al mogelijk om een verbinding te maken tussen pc (met you tube) en de humax zodat de kids youtube op de tv kunnen kijken via wifi? Ik heb er een dongel in en wifi verbinding. Ook lan netwerk geconfigureerd.

  Reageer op deze vraag

 • 28-1-2016
  22:21
  1

  Hallo,

  er zijn meer mensen die het soms niet vatten waarom je de ene keer wel en de andere keer niet nog een zender kan bekijekn naast de 2 zenders die worden opgenomen en dat heeft dus inderdaad te maken met de zender streams. Overigens niet te verwarren met het streamen van bestanden.

  Op de site van Ziggo is volgens mij de zenderindeling (streams) nog terug te vinden. Je kan dan zo zien welke 2 zenders je kan opnemen en welke zender je daarnaast nog kan bekijken. Maar zoals gezegd is dat dus beperkt.

  De BER staat voor Bit Error Rate, en geeft dus het aantal errors, ofwel fouten aan in het signaal. Hoe hoger die waarde oploopt, hoe meer errors en uiteindelijk zal de decoder het signaal niet meer 'snappen' en valt het beeld geheel weg. Voor die tijd zul je vaak overigens al wel beeldfouten gaan waarnemen.

  Als het goed moet inderdaad de verbinding van de kabel met de decoder in orde zijn, of de kabel moet al eens een ruk hebben gehad waardoor de ingang van de tuner losraakt, maar normaal gesproken gebeurt daar niets mee.

  Wel kan het contact ik de huisaansluiting (AOP ofwel Abonnee Overname Punt) slechter worden, of het AOP kan zelfs verouderd zijn. In dat geval is het raadzaam je provider te bellen, want vervanging van een dergelijk aansluitpunt valt onder hen en is kosteloos voor de klant.

  Het is wel mogelijk de decoder op te nemen in je netwerk en zo via FTP bestanden uit te wisselen, maar het is niet mogelijk Youtube of andere diensten weer te geven via de Humax. Deze laatste is n.l. geen mediaspeler, maar een PVR met enkele media opties.

  Wil je meer, dan is het raadzaam naast de Humax een mediaspeler te gebruiken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-1-2016
  14:39

  Hallo Willem,
  IK heb vele vragen doorgelezen maar mijn probleem ben ik nog niet tegengekomen.
  de situatie is dat als ik 2 zenders opneem (in mijn geval 2 Duitse zijnde ard en rtl) dan vallen meteen alle nederlandse zenders (publiek en commerciële) uit. Deze kunnen dan niet meer gekozen worden (zeg maar "bestaan niet meer) om gewoon te kijken.
  Melding: "niet mogelijk zenders te wisselen tijdens opnemen)".
  Aanvullende info: Alle waarden van tuner sterkte en kwaliteit zijn in orde 40% resp 100% alleen de BER van tuner 2 flitst van waarde 5 naar 9 naar 8 naar .... zelfs hoger cijfers gezien) ; betreft 5200C ; vandaag software update gedaan (1.00.58)en fabrieksinstelling. Deze acties hebben niets opgeleverd.
  (ik hang nu overigens als een uur in de wachtlijn van Humax vandaar dat ik de vraag hier stel).
  Ik hoop dat dit bekend voorkomt en dat je een tip voor me hebt. Alvast dank. Gaston
  Reageer op deze vraag

 • 28-1-2016
  20:27
  2

  Hallo Gaston,

  Wat je noemt kan wel kloppen en is geheel normaal. Er zijn n.l. maar 2 tuners aanwezig en als je 2 verschillende zenders opneemt, zijn ze dus beiden in gebruik.

  Daardoor zie je ook de melding: "niet mogelijk zenders te wisselen tijdens opnemen". Maar zenders worden in 'pakketjes' met een aantal bij elkaar verzonden. Dat noemt men een stream.

  In een stream zitten dus een aantal zenders, en in bepaalde gevallen zul je dan ook merken dat je wel 2 zenders kan opnemen en toch een 3e kan bekijken. Dat is mogelijk als de te bekijken zender zich in de stream bevind van een van de op te nemen zenders. Maar dat is dus wel beperkt. Bij Ziggo kun je zo b.v. RTL4 en NPO1 opnemen en NPO2 bekijken. En er zijn dus meer combinaties mogelijk, maar als je gaat zappen zul je merken dat bepaalde zenders worden overgeslagen.

  Dit is overigens wel genoemd, maar dan zul je even de zoekfunctie moeten gebruiken. Je kan daar b.v. 'stream' invoeren en op zoeken klikken.

  Je kan pas ven beide tuners de waarden uitlezen als deze ook daadwerkelijk beide in gebruik zijn. Maar een waarde van 40% bij tuner 1 is oké, alleen moet die waarde niet verder dalen. Die mag minimaal 30% zijn, maar ik zie het liever iets hoger, daar het per zender kan verschillen,. De 2e tuners ligt meestal wat hoger in waarde, maar de BER zou 0 moeten zijn en blijven.

  Echter is het even de vraag of je ook daadwerkelijk al beeldfouten waarneemt. Doorgaans is dat met een lage BER waarde nog niet het geval, maar ene oplopende BER kan wijzen op een verminderde ontvangst, b.v. door kabels, of door het aansluiten van meer toestellen, dit ook daar de sterkte niet al te hoog is, of door een defect aan een tuner, maar dat zul je uiteindelijk snel gaan opmerken daar je dan beeldfouten gaat zien, maar de BER dan ook gemakkelijk boven waarden van 2-3000 kan liggen.

  Maar hetgeen je dus noemt in je vraag, is dus bekend en niets om je zorgen over te maken. Uiteraard kun je wel 2 zenders opnemen en een eerdere opname bekijken.

  Bij Humax kan het inderdaad soms erg druk zijn, en dan kan wel eens lastig zijn. Ik kan ze op een andere manier bereiken, maar als er vragen zijn, kun je die gewoon voorleggen, want ik verleen al jarenlang de ondersteuning voor hen en dus komen we er altijd wel uit.

  En ik neem aan dat dit zo duidelijjk is? Kijk alleen alle kabels en aansluitmateriaal eens na en kijk even of je daarmee de BER omlaag en de sterkte iets omhoog kan krijgen.

  Een evt. reactie kun je het best bij deze vraag/reactie plaatsen.

  PS: ik ben iets minder aanwezig door een ingreep welke ik maandag nogmaals krijg, maar doe mijn best toch te antwoorden.

  Mvg. Willem.
 • Vraag

  27-1-2016
  21:01

  Ik heb geen geluid als ik de t.v. Aanzet. Door de humax uit te doen en opnieuw op te starten komt het geluid terug.

  Reageer op deze vraag

 • 27-1-2016
  21:12
  0

  Dat ligt vaak aan de Tv zelf. Is het mogelijk deze te voorzien van nieuwe software? Zo ja, doe dat dan eens. Vooral Philips Tv's kennen dit issue nogal eens, net als een groen beeld (HDMI handshake issues).

  Maar doe anders ook even een fabrieksherstel van de decoder, zonder de schijf daarbij te formatteren. Opnames blijven dan bewaard, maar software issues worden verholpen. Heb je Ziggo als provider, dan kun je zeer waarschijnlijk ook de nieuwe software voor de Humax binnenhalen, maar het kan ook zijn dat dit nog even op zich laat wachten, daar de updates doorgaans gefaseerd worden doorgevoerd.

  Deze updates lopen via de kabel. Hoe dit bij de Tv werkt is afhankelijk van het apparaat in kwestie.

  PS: ik reageer altijd vrij vlot, maar op het moment lukt me dat door omstandigheden niet altijd. Ik hoop op uw begrip.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  26-1-2016
  23:36

  Als ik een opname wil wissen gebeurt dit niet er blijft ?bezig met wissen staan. Programma staat dan niet meer in de afspeellijst maar de vrije opslagruimte blijft hetzelfde .
  Reageer op deze vraag

 • 27-1-2016
  18:50
  0

  -Het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren.

  -Voorts heb ik gemerkt dat je het best één programma tegelijk kan wissen en dat zo lang moet afwachten tot deze geheel is gewist, alvorens je en volgende wist.

  -Wat ik zelf ook heb ervaren is dat het beter gaat als je bij het wissen Media nog niet verlaat en dat pas doet als het/de gewenste programma(s) is/zijn gewist. Waar dit aan ligt weet ik nog niet, maar ik werk altijd zo en heb zelden tot nooit dat het misgaat met wissen.

  -Speel een stukje van de opname(s) af voordat je gaat wissen.

  Werkt bovenstaande niet, dan zou ik je adviseren de decoder even een minuut of 10 geheel spanningsloos te zetten en na het wederom inschakelen deze terug te stellen naar de fabriekstand en meteen de schijf te formatteren. Maar let op! Dan gaan wel alle opnames verloren, dus mocht je iets willen bewaren, breng dat dan eerst in veiligheid!

  Installeer daarna de decoder even opnieuw.

  Het is raadzaam daarna nogmaals een keer de schijf te formatteren. Als het goed is moet het dan allemaal weer naar behoren werken. Neem ook onderstaande even mee:

  Als je hierboven in de lichtgele zoekbalk 'wissen' invult en op zoeken klikt, zie je meer tips welke te maken hebben met dit onderwerp.
  Succes!

  Ook verder zijn op dit onderwerp zeer veel tips te vinden, welke zeker van nut kunnen zijn. Lees dus eens wat door, of gebruik de zoekfunctie.

  Mvg. Willem.

  PS: door omstandigheden ben ik een tijdje iets minder vaak aanwezig.

 • Vraag

  22-1-2016
  20:52

  Goeienavond...ik heb n vraagje over de afstandsbediening. Zojuist de humax 5200c geïnstalleerd ...nu moet ik met de afstandsbediening van de tv ,de tv aanmaken en met de afst bed. de recorder aanzetten ..zenders zoeken en of opnemen.... Kan ik de afst. bed. van de humax universeel instellen zodat ik daarmee en de tv en de recorder kan aanzetten zodat ik geen 2 afst. beddieningen meer hoef te gebruiken.
  Bvd groet Gerry
  Reageer op deze vraag

 • 22-1-2016
  21:51
  2

  Het 2e antwoord is niet geheel correct.

  Je kan n.l wel zeker een ander apparaat bedienen met de afstandsbediening van de Humax. Bij de nieuwere decoders zit een afstandsbediening welke kan worden gebruikt voor de decoder/PVR, een Tv, een DVD speler en een audio apparaat.

  Dit laatste is wel beperkt, want niet elk apparaat wordt ondersteund, en de functies zijn uiteraard eveneens beperkt, maar dat is vaak het geval.

  Dus Gerry,

  kijk even achterin de handleiding hierboven, want daar staan achterin de codes voor een aantal apparaten en de uitleg hoe te werk te gaan.

  Als je Tv wordt ondersteund en dus in die lijsten voorkomt, kun je na een druk op de TV toets de Tv inschakelen.

  Heb je een audio apparaat wat je wilt inschakelen met de afstandsbediening van de 5200, kan ook dat, mits de codes ook daarvoor aanwezig zijn. Het instellen daarvan is heel simpel en vaak is er dus GEEN andere afstandsbediening nodig als een Logitech.

  Ik snap ook niet helemaal die reactie, want het is al heel vaak genoemd dat dit mogelijk is en niet voor niets zitten er naast PVR (decoder) ook de toetsen TV, DVD en AUDIO op...

  Mvg. Willem.

 • 22-1-2016
  21:57
  1

  PS: ik heb het eerdere, foutieve antwoord verwijderd, om misverstanden te voorkomen.

  De afstandsbediening van de Humax kan wel degelijk leren en ingeprogrammeerd worden voor andere apparaten. Alleen is dit beperkt, maar doorgaans lukt het uitstekend.

  Pas als dat niet lukt, raad ook ik vaak het het gebruik van een Logitech aan, maar dat hoeft dus vaak niet, al kan die laatste wel veel meer opties in zich hebben, wat overigens ook al wel regelmatig gezien wordt als een nadeel, omdat het voor sommigen moeilijk is daarmee te werken.

  Mvg. Willem.

 • 23-1-2016
  11:05
  1

  Goede morgen Gerrie en Willem,

  allereerst excuus aan Gerrie dat mijn antwoord op je vraag foutief dan wel niet volledig was. Daarnaast een excuus en dank je wel aan Willem voor het meedenken. Aangezien wij thuis zowel op de slaapkamer dan wel woonkamer een volledige HiFi met alles erop en eraan bezitten inclusief een NAS met daaraan gekoppeld een mediaspeler hebben wij direct gebruik gemaakt van de Logitech AB vanwege z´n veelzijdigheid en gemak in gebruik. Van de 11 AB´s die we hebben blijft er nu dus 1 over! Deze gebruiken we dus in beide kamers. Vandaar mijn euforie over de Logitech. Het programmeren daarvan is niet alleen leuk om te doen via de PC maar je krijgt ook meer inzicht en weet precies wat er gebeurd. M.vr.gr. Anton

 • 23-1-2016
  12:30
  2

  Goedemorgen Anton,

  Ik wist niet wie er had geantwoord en heb het bericht alleen weggehaald, om verwarring te voorkomen. Maar als men de handleiding leest, ziet men achterin de codes en de uitleg hoe te werk te gaan. Het is natuurlijk geen Logitech, maar voor velen is het voldoende.

  Ik heb trouwens zelf ook een la met afstandsbedieningen, en een Marantz die ik zo kan kan programmeren voor een aantal apparaten, maar onze Willem doet dat natuurlijk weer niet he... ;-)

  Maar goed, ik heb er ook geen moeite mee, al heb ik soms wel ruzie met de vele knopjes op sommige exemplaren :-)

  Maar Anton, je hebt gelijk, als je veel apparaten in huis hebt, kan een Logitech, die er in vele vormen zijn, een uitkomst zijn. Al zie je ze ook wel vaak op marktplaats staan, omdat men het te moeilijk vind. Maar als je het voor elkaar hebt, kun je b.v. met één druk op een knop, een aantal apparaten inschakelen, de Tv op de juiste ingang zetten etc.

  Maar excuses hoef je niet te maken, want we kunnen ons allemaal vergissen. En zo is het toch weer opgelost? Als het bij Gerry alleen maar om de Humax en een Tv gaat, kan hij zo prima uit de voeten.

  Fijn weekeinde allemaal.

  (opnieuw geplaatst, want het typen wil niet meer zo...)

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-1-2016
  22:13

  Ik heb opdracht gegeven een programma van de BBC op te nemen. Hoe speel ik dit programma terug?
  Reageer op deze vraag

 • 21-1-2016
  22:20
  1

  Dag,

  dat doe je via Media. Druk dus gewoon op de mediaknop en je ziet alle opnames. Met de pijltoetsen (grote ronde knop) en de OK toets, kun je voorts door de opties lopen en bevestigen.

  En niet verkeerd bedoeld, maar lees ook eens de handleiding hierboven door. Dat gaat veel eenvoudiger als via de CD en loont absoluut. Wat ook zeker is aan te bevelen is het doornemen van vragen en antwoorden op dit onderwerp, daar eigenlijk alles al zo'n beetje aan bod is gekomen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-1-2016
  09:42

  Dag Willem, ik maak gebruik van een Logitech AB voor al mijn systemen. Nu wil ik onder extra knoppen een sneltoets "opname wissen" afgeleid van de AB van de Humax 5200c. Ik kan op de logitech "leren" aanklikken en vervolgens wordt gevraagd om op de orig. AB de knop "wissen" aan te klikken op plm. 5 cm afstand, maar die knop zit er niet op. Hoe los ik dat op? BVD Anton
  Reageer op deze vraag

 • 21-1-2016
  09:56
  2

  Goedemorgen Anton,

  dat kun je eigenlijk niet oplossen, want zoals je zelf al aangeeft is die toets niet aanwezig op de Humax afstandsbediening, net als sommige andere opties, welke zijn ondergebracht in het onderdeel Media.

  Je kan dit dus niet zomaar veranderen. Maar als je zoets al zou doen, moet je daar ook wel een beetje mee uitkijken, want je weet dat de Humax niet om een bevestiging gaat als het om het wissen van een bestand gaat en de mogelijkheid bestat dus dat je dan zomaar eens iets kwijt bent, wat je niet kwijt wilde...

  Maar in dit geval gaat dat verhaal niet op, daar die optie niet mogelijk is. Dat is ook weleens het nadeel als je alles wilt onderbrengen in een Universele afstandsbediening. Óf sommige opties zijn dan niet aanwezig op het Universele exemplaar, óf de Universele heeft juist meer opties, die de originele afstandsbedieningen niet hebben.

  Mvg. Willem

 • 21-1-2016
  13:09
  0

  Goedemiddag Willem, allereerst dank voor je reactie. op de een of andere moet dit toch mogelijk zijn. Ik heb het ergens gezien. Zodra ik hier meer over weer laat ik het jou ook weten. Met vriendelijke groet, Anton

 • 21-1-2016
  13:39
  2

  Dag Anton,

  als je de afstandsbediening op die manier laat teren zoals je aangeeft, gaat het niet, maar wellicht kun je de betreffende toets op de Logitech wel op een andere manier in programmeren. Ik durf dat echter zo niet te zeggen, maar houd me ook meer bezig met de verschillend Humax decoders en wat andere apparaten...

  Echter zou ik het zelf geen probleem vinden als je het gewoon via Media moet uitvoeren. Dat gaat heel snel en met de originele afstandsbediening van de Humax ben je natuurlijk ook niet anders gewend.

  Ik vraag me dus af waarom je dit zou willen, maar vat dat natuurlijk niet op als kritiek, maar als een persoonlijke kwestie. Maar goed, zoveel mensen zoveel wensen ;-)

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-1-2016
  11:09

  Beste Willem
  Bij mij zijn verschillende opgenomen programma,s niet snel vooruit te spoelen .dan komt in de rechterbovenhoek van de tv een cirkel met een balkje er schuin doorheen.
  Bij de kolom sorteren ,wissen,vergrendelen ,staat ontgrendelen licht grijs tussen de rest.
  Heeft het daar mee te maken?Dus dat sommige programma,s vergrendeld zijn of zo.Ik weet het niet meer, heb hem nog maar kort en ben blijkbaar niet zo slim.bijvoorbaat dank gr Andre
  Reageer op deze vraag

 • 20-1-2016
  12:19
  2

  Dag Andre,

  het is niet voor iedereen gesneden koek, dus we hebben het hier dan ook niet over niet slim etc. Ik heb dit destijds tenslotte niet voor niets opgepakt en dus mag men de problemen voorleggen als men er niet uitkomt.

  Echter is je probleem wat lastig, want het heeft niet met de vergrendeling of kinderslot te maken. Je kan dan n.l. die programma's niet kijken zonder dat er een wachtwoord wordt ingevoerd. Is de optie 'ontgrendelen' grijs, betekent dat deze optie niet beschikbaar is en dus de opname niet vergrendeld is. Zou dat wel het geval zijn, dan kun je ook weer ontgrendelen.

  Vooruit spoelen mag echter geen issues opleveren en ik vraag me dus een beetje af welke toetsen je gebruikt. Het kan n.l. met de pijltoetsen op de grote ronde toets (die met de OK knop in het midden) of b.v. met de pijltoetsen welke boven de gele (terug) en boven de blauwe toets (vooruit) zijn geplaatst.

  In het menu kun je de stappen van de rechter pijltoets vergroten, zodat je b.v. in elke stappen door de reclame heen kan springen. De functie van de pijltoets op de grote knop veranderd dan niet.

  Je kan dit doen, via het menu, onder opname en tijd verlengen voor vooruit springen.

  Ik heb dus een beetje het idee dat soms een verkeerde toets wordt ingedrukt, en zie vaker dat men tijdens het weergeven van een opname per abuis de opname toets in drukt welke zich boven de rechter pijltoets bevind (zwarte toets met rode stip).

  Bij de niet opgenomen programma's, dus bij live kijken, kan de vooruitspoelfunctie soms ook niet worden gebruikt, maar dat komt dan omdat je op dat moment 'real live' kijkt. Spoel je dan terug, of pauzeer je een tijdje, dan kom je in time-shift terecht en kun je zowel terug als vooruit spoelen.

  Zodra je wisselt wordt echter de buffer van de vorige zender gewist en start meteen de buffer voor de zender waar je op dat moment naar kijkt.

  Dit even gratis :-) als extra info.

  Kijk dus eens of het issue wellicht in het genoemde zit, want als je een opname kan bekijken, moet je deze dus ook verder of terug kunnen spoelen.

  Op dit onderwerp staat inmiddels al heel veel info en het is zeker aan te bevelen nog eens wat door te lezen. Mocht je de melding zien, zoals bij de vraag hieronder is genoemd, ga dan even naar de datum waarnaar ik daarbij heb verwezen en het zal duidelijk zijn waarom de Humax dit aangeeft.

  Succes!!

 • Vraag

  20-1-2016
  09:05

  Ik heb een balkje met opwarderen ja of nee met humax kastje ziggo. Wat moet ik doen
  Reageer op deze vraag

 • 20-1-2016
  12:00
  0

  Dag Scrol even een stukje naar onder naar mijn 'vraag' van 14-1-2016 20:57 en mijn reactie erbij. Het zal je dan geheel duidelijk zijn.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  19-1-2016
  21:51

  De ontvanger start op met een ongewenste zender. Hoe kan ik dat veranderen?
  Reageer op deze vraag

 • 19-1-2016
  23:51
  0

  Dag,

  dit ontgaat me een beetje, want de decoder start gewoon op met de zender die je het laatst hebt bekeken.

  Daar kun je niets aan veranderen, of je moet al een reservering hebben gemaakt voor een bepaalde zender/ programma. In dat geval zal de decoder overschakelen naar die zender, of als deze in stand-by staat, inschakelen.

  Nu heb ik zelf het gevoel dat je bedoeld dat de Tv met een verkeerd AV kanaal opstart en als dat zo is, wil ik dat graag even van je weten, maar geef anders ook even aan wat er nu precies wordt bedoeld.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-1-2016
  20:00

  Dag Willem

  Hierbij een vraag mijnerzijds.
  Gisteren heb ik de software voor de Humax iHDR 5200-C geprobeerd te updaten. Omdat er meer dan 10 minuten feitelijk niets gebeurde (alleen een ronddraaiend pijltje gezien) op de stopknop gedrukt.
  Vanavond wilde ik kijken of er ook iets aan de softwareversie is veranderd, nee dus, nog steeds versie 7 januari 2015 nr. 0051 en geen 0058.
  Nu wilde ik via instellingen en software Opwaarderen dit handmatig nog ene keer laten uitvoeren maar de regel die dit aangeeft is zacht grijs en dus niet benaderbaar omd e update handmatig te starten.
  Kun jij me aangeven hoe ik dit "probleem" kan oplossen?
  Alvast dank voor je antwoorden,
  Met vriendelijke groet,
  Pieter
  Reageer op deze vraag

 • 19-1-2016
  21:29
  0

  Dag Pieter,

  als de updates niet starten, dan kan dat te maken hebben met de verbinding. Het best kun je dan de decoder, zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters etc. aansluiten op de huisaansluiting.

  Wil het dan nog niet, kan het nodig zijn even de spanning vooraf van het apparaat te halen, of een fabrieksreset uit te voeren.

  Het kan inderdaad voorkomen dat de updates daarna even niet beschikbaar zijn/lijken en dan kun je het best gewoon even afwachten. Je ziet dan doorgaans vanzelf weer de melding "Wilt u nu opwaarderen Ja/Nee".

  Indien dit na een aantal dagen nog niet gebeurd, haal dan even de spanning geheel van het apparaat en wacht nogmaals af. Werkt dat niet, is wellicht ene fabrieksreset nodig, maar doorgaans zie je na een tijdje dus vanzelf de melding. Het is helemaal niet erg om daar een aantal op te wachten, want de updates vervallen niet. Als je dus over ene aantal maanden een 5200 zou aanschaffen en zou aansluiten op het netwerk van Ziggo, zal ook die decoder binnen enkele dagen de genoemde melding laten zien.

  Mvg. Willem.


 • 20-1-2016
  10:23
  1

  Dag Willem,
  Allereerst bedankt voor je antwoorden.
  De Humax heeft nu twee uren staan updaten maar het resultaat is nog steeds 7 jan. 2015 versie 0051 ipv 0058. Weet niet meer wat nu te doen om de laatste u paté binnen te halen, jij wel???

 • 20-1-2016
  12:26
  0

  Dag Pieter,

  heb je de decoder al even terug gesteld naar de fabrieksinstellingen? Zo nee, doe dat even en haal vooraf ene 20tal minuten de spanning geheel van het apparaat.

  Heb je de Humax ook al even rechtstreeks op het AOP aangesloten, zoals ik eerder heb aangegeven? De updates komen binnen via de kabel en dus is het belangrijk dat de ontvangst in orde is, al denk ik zelf dat er sprake is van een software issue en dat los je op door bovenstaande/eerder genoemd stappen te nemen.

  De updates verlopen vrij snel ene met zo'n 15-20 minuten zijn deze doorgaans wel binnen, al kan het an nog even duren voor de decoder de weergave weer start. Hij lijkt dan niets meer te doen, maar juist dan is het zaak de updates niet af te breken.

  Mocht dit nou niet baten, probeer dan even de uitgebreide reset welke ik hier eens heb geplaatst. Laat me a.u.b. het resultaat even weten.

  Mvg. Willem.

 • 20-1-2016
  12:36
  0

  @ Piter,

  als je een andere kabelaansluiting in huis hebt, probeer die dan eens en doe dat dus zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters, versterkers etc. Maar doorgaans werkt het in dergelijke gevallen het best als je de decoder direct aansluit op het AOP.

  Wat je ook nog kan proberen is om een dag lang de spanning er geheel af te halen en de software meteen te laden als de decoder weer is opgestart.

  Vraagje: heb je eerder ontvangstproblemen ondervonden?

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-1-2016
  22:16

  Omdat ik problemen had met mijn decoder (geen beeld met melding programma versleuteld, vastlopen etc) heb ik gereset naar de fabrieksinstellingen
  Per ongeluk heen ik daarbij ook al mijn opnames gewist.
  Verkeerd begrepen bij het telefonisch contact, ik dacht dat ik de schijf ook moest formateren, dat moest waarschijnlijk niet.

  Is er nog iets aan te doen???
  Kan ik het nog herstellen?
  Reageer op deze vraag

 • 19-1-2016
  08:35
  2

  Hallo.

  bij vastlopen in geval van 'zender versleuteld of niet beschikbaar' behoef je de decoder niet altijd terug te stellen naar de fabriekstand. Vaak is het voldoende in die gevallen enige tijd de spanning geheel van de decoder te halen, of door, soms meermalen, de aan/stand-by toets even ingedrukt te houden voor zo'n 20 seconden. Het kan dan gebeuren dat na een tijdje de decoder uitschakelt en je deze dan weer opnieuw kan opstarten.

  Maar op je probleem komende: je kan eenmaal gewiste opnames niet terug halen. De Humax wist n.l. de bestanden in zijn geheel, dus weg is ook echt weg. Je hoeft de schijf in zulke gevallen niet te formatteren, mocht een fabrieksreset wel nodig zijn en het is dus raadzaam hier voortaan op te letten, want er is nu echt niets meer aan te veranderen.

  Mvg. Willem.

 • 19-1-2016
  13:16
  1

  Reactie verplaatst naar juiste vraag.

  Bedankt Willem.
  Ik was er al bang voor. Heel erg dom van me, maar ja, helaas.... Zal nu iig nooit meer formateren aanvinken!

  Mag ik jouw mening ook nog vragen mbt deze klacht. Je geeft goede tips.
  Ik ervaar sinds een maand wat rariteiten. Af en toe bleef ook de zender hangen, of de tv-gids, en zelfs een keer op zwart en moest ik de Humax zelf uitzetten en weer aan.

  Ik hoop dat dit nu verholpen is na de reset, anders heb ik jouw tips ook nog, maar zijn dit onoverkomelijke problemen en denk jij dat hij nu "stuk-stuk" is? Hij is aangeschaft half december 2014 en wordt matig intensief gebruikt (avonden).
  Want dat is wat mij in eerste instantie geadviseerd werd.
  Of denk jij, af en toe eens de tips afgaan moet voldoen. En ander advies dat ik kreeg was de versterker er tussen uit te halen.

  Gr, inge

 • 19-1-2016
  13:35
  2

  Dag Inge.

  Zo nu en dan formatteren is zeker aan te raden, maar dan moeten de opnames die je wilt bewaren uiteraard wel eerst veilig worden gesteld. Dat kan door gebruik te maken van een externe harde schijf, of door het gebruik va FTP (beiden terug te vinden via de zoekfunctie).

  Met een fabrieksreset los je software problemen op en kun je dus vreemde zaken veelal wel uitbannen. Maar ik heb destijds ook een uitgebreide manier uitgedacht en als je zoekt op b.v. 'uitgebreid' vind je die methode zo terug. Dat helpt vaak n.l. nog beter.

  Maar het kan best zo zijn dat het ook nu al beter gaat en je al van de problemen af bent. En anders staan er op dit onderwerp altijd nog wel wat andere tips, of kun je je probleem gewoon even voorleggen.

  Doorgaans zijn dit geen onoverkomelijke problemen en een decoder raakt niet zomaar geheel defect. Kan natuurlijk wel, maar die kans is doorgaans niet zo groot en dan nog is vaak wel reparatie mogelijk. Maar als de decoder van December 2014 is, heb je ook nog bijna een jaar garantie.

  Echter veelal zijn fouten te wijten aan software issues en die verhelp je doorgaans met een fabrieksreset. Een van de tuners, meestal tuner 1, wil nog wel eens defect raken, maar dit is goed op te lossen. Je ziet dan overigens de fouten meestal juist bij tuner 2. Dit zorgt echter voor heel andere problemen dan wat er nu is genoemd.

  Een versterker, en ik neem aan dat je daarmee de signaalversterker bedoeld, kan nuttig zijn, maar dan alleen als er meer toestellen op het AOP (huisaansluiting) zijn aangesloten, of als er zeer lange kabels worden gebruikt.

  Wordt een signaalversterker onnodig gebruikt, dan kun je teveel versterken en ook dat kan tot issues leiden. Maar in dat geval zul je beeldfouten zien.

  Het is dus raadzaam eens een zender te gaan bekijken en daarnaast een of twee andere zenders te gaan opnemen* (*dat laatste is maar beperkt mogelijk) en dan de waarden van beide tuners eens uit te lezen. De sterkte dient dan rond de 40-50% te zitten (tuner 2 geeft doorgaan wat meer aan) de kwaliteit dient altijd 100% te zijn en de BER moet op 0 blijven staan.

  Probeer dus nooit de sterkte middels (onnodige) versterking naar de 100% te jagen, want dat is absoluut niet goed, al zijn er nog steeds mensen die denken dat alleen 100% correct is. DE sterkte is n.l. met 35% al voldoende, als de kwaliteit maar 100% blijft en de BER 0.

  Het hangt dus geheel van de situatie af of er een signaal of breedband versterker nodig is. Die laatste heeft meerdere uitgangen welke op verschillend niveau versterken. De kortste kabel komt dan op de aansluiting welke het minst versterkt, de langste op degene die dat het meest doet etc.

  Ik kan dus zo niet zeggen of in jou geval de versterker overbodig is.

  Mvg. Willem.

 • 19-1-2016
  15:54
  1

  Ik ben echt reuze blij met de informatie en dat ik dit forum überhaupt heb gevonden.
  Mijn sterke is zo'n 89% dus veel te hoog. De versterker is er door ziggo tussen gezet, het signaal komt op ca 1meter afstand van de Humax binnen...

  Ik ga er zeker verder mee aan de slag.
  En zoek anders verder ook op dit forum. Ook eens uitproberen hoe ik films over zet op een externe schijf, ik wist niet eens dat dit kon.

  Plus: zit er dan 3 jaar garantie op de decoder?? (Mij werd gisteren gezegd: 2 jaar max.) Dat je zegt dat ik nog bijna een jaar garantie heb?

  Nogmaals bedankt!!

 • 19-1-2016
  16:33
  2

  Dag,

  graag gedaan. En wij zijn blij dat er weer wat mensen zijn die deze kant op komen. Daar moeten we het toch van hebben.

  Als het tuner 1 is die je hebt uitgelezen, dan is 89% inderdaad fors. Hoeft nog niet altijd te betekenen dat het dan fout gaat met het beeld, want ik mis de kwaliteit en de BER waarde nog. Maar teveel versterken is niet goed.

  Als er echter maar zo'n klein stukje zit tussen de huisaansluiting en de decoder is een versterker niet nodig, maar dat hangt dan ook wel mede af van het feit of er meer Tv toestellen in huis staan, al dan niet voorzien van een decoder of CI module.

  Je kunt alleen de opnames vanaf de interne schijf naar ene externe schijf kopiëren. Je kunt niet direct opnemen op een externe schijf. Neem je de decoder op in je netwerk en sluit je die dus aan op het Internet, kun je gebruik maken van Interactieve Tv en kun je via FTP bestanden overzetten op de PC en kun je tevens beperkt bestanden delen. Zoeken op 'FTP' geeft een aantal resultaten. Je ziet dan n.l. de vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp.

  Er zit 2 jaar garantie op de decoder, maar je geeft aan dat deze half December 2014 is aangeschaft en dus loopt de garantie nog tot half December van dit jaar (2016). Dat duurt dus nog bijna een jaar :-)

  PS: binnenkort veranderd er hier e.e.a want de site krijgt een nieuwe Lay-out, maar ook dan zal het zichzelf vast allemaal weer wijzen. Het gaat in ieder geval mooi worden, maar wellicht vinden er later nog wat wijzigingen plaats.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-1-2016
  18:17

  Steeds als ik de TV aanzet komt de vraag: Wilt u het opwaarderen nu starten? Ja/Nee.
  Wij hebben de iHDR 5200C.
  Waar gaat dit over?

  Adres verwijderd door Willem, sitebeheer.

  Reageer op deze vraag

 • 17-1-2016
  18:19
  1

  Dan kun je de nieuwe software laden voor de decoder. Als je even naar onder gaat, naar mijn bericht van: Vraag 14-1-2016 20:57 en de latere reactie erbij zie je precies hoe te werk te gaan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-1-2016
  17:50

  Kan ik een opgenomen programma bekijken terwijl ik een ander programma opneem?
  Reageer op deze vraag

 • 17-1-2016
  17:56
  0

  Ja,

  je kan dan zelfs 2 programma's tegelijk opnemen. En je kunt al een opname gaan bekijken, terwijl die opname nog loopt.

  Kijk anders eens rond op dit onderwerp, want is zeker nuttig. De handleiding welke hierboven staat te lezen doornemen is natuurlijk ook altijd aan te bevelen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-1-2016
  14:15

  Kan ik bestanden bewerken door aan de voor-en achterkant te wissen
  Reageer op deze vraag

 • 17-1-2016
  15:19
  2

  Nee, dat is niet mogelijk. De decoder/PVR is daarvoor niet uitgerust. Je zal in zulke gevallen het bestand, b.v. via FTP moeten overzetten op de PC en daar de bewerkingen uitvoeren.

  Over FTP vind je meer op dit onderwerp en het kan ook gevonden worden door dit als zoekwoord in te geven bij de zoekfunctie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-1-2016
  22:15

  Ik heb een film opgenomen en deze vergrendeld maar nu weet ik mijn wachtwoord niet meer wat moet ik nu doen

  Mvg Jacqueline
  Reageer op deze vraag

 • 16-1-2016
  22:24
  0

  Dag Jacqueline,

  je hebt het wachtwoord dus veranderd? Je weet dat het standaard 0000 is?

  Heb je dat gewijzigd en je wilt terug naar het standaard wachtwoord doe je dat zo:

  Wachtwoord reset Humax 5100, 5200, 5300 en 5400

  Druk op:
  -menu
  -ga naar instellingen
  -ga naar systeem
  -ga naar systeeminformatie
  -druk vervolgens op de toetsen 7412359 (maak hiermee geen fouten!)
  -Daarna komt "hidden settings" ofwel "verborgen menu".

  Hier kun je het wachtwoord resetten (Password Reset) : Je kan vervolgens kiezen tussen ja of nee. Kies ja, uitvoeren, en het wachtwoord gaat weer naar 0000.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  15-1-2016
  21:36

  Hoe kun je de code voor de TV instellen op afstandsbediening van de Humax 5200C
  Reageer op deze vraag

 • 15-1-2016
  21:44
  1

  DE handleiding lezen kan daarbij flink lonen. Dat is niet verkeerd bedoeld, maar veel mensen lijken die niet in te kijken vooral op deze site is dat goed te doen. Beter als via de bijgeleverde CD.

  Achterin de handleiding staan n.l. een aantal codes voor verschillende apparaten en daarbij vind je tevens, de op zich zeer eenvoudige uitleg, hoe dit in te stellen.

  Let wel op dat je de Tv dient te bedienen door eerst even op de Tv toets te drukken. Wil je de 5200 weer bedienen, druk je even op PVR of dient die toets op te lichten.

  Hou ook even in de gaten dat niet elke Tv of elk apparaat wordt ondersteund en als dat het geval is, is het gebruik van een Logitech aan te bevelen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-1-2016
  20:57

  Beste Lezers,

  zoals laatst al aangegeven is er inderdaad nieuwe software uit voor de Humax.

  IK plaats nog even wat er zoal is aangepakt, maar het lijkt erop dat mijn gebeden zijn verhoort en het issue met de rode toets is verholpen.

  Ziet u dus de melding: "Wilt u nu opwaarderen?" dan betekent dat dat u de nieuwe software kunt downloaden.

  Kies voor 'JA" en wacht het zo lang af, of zo je wilt, gewoon af, tot de decoder zelf weer de weergave start! Onderbreek de updates dus nooit!!

  De updates verlopen via de kabel, dus een Internet aansluiting is hiervoor niet nodig.

  Let op: soms kan na het laden van de nieuwe updates een fabrieksreset nodig zijn. Doe dit als je merkt adat er iets niet goed werkt na de updates. Ook als je de verbeteringen niet opmerkt, kan dit raadzaam zijn.

  De schijf behoeft niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven bewaard. Andere instellingen dien je even opnieuw te maken.

  Mvg. Willem.
  Ondersteuning Humax


  Reageer op deze vraag

 • 15-1-2016
  10:51
  2

  Hier zijn de belangrijkste veranderingen welke in de update zijn opgenomen:

  14 januari 2016: Software update HUMAX IHDR-5200C – IHDR-5400C

  Gebruikers van de HUMAX IHDR-5200C en 5400C kunnen nieuwe software downloaden van het Ziggo-netwerk.

  Het betreft software versie:
  iHDR-5200c – versie 1.00.58
  iHDR-5400c – versie 1.00.24

  Aanpassingen:
  – Enkele tekstuele aanpassingen in het menu (in het zoekmenu van de GUIDE/EPG)
  – Af en toe niet goed reageren van de rode knop is aangepast
  – Verbeterde teksten van diverse foutmeldingen
  – URL aanvulling bij de foutmeldingen
  – Verbeteringen in de toegang tot iTV (On-Demand)

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-1-2016
  19:56

  waarom de vraag bij aanzetten van het apparaat wilt u opwaarderen. Wat houdt dat in en wat moet ik doen?
  Reageer op deze vraag

 • 14-1-2016
  20:30
  0

  Bevestiging geven. Dan haalt de humax de laatste update binnen. Zijn enkele verbeteringen!

 • 14-1-2016
  20:43
  2

  aanvulling: wacht altijd af tot de decoder zelf weer de weergave start! Breek updates nooit vooraf af!

  Na het laden van de nieuwe software kan het nodig zijn even een fabrieksreset uit te voeren. Doe dit als je merkt dat er iets niet goed werkt etc.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  14-1-2016
  08:29

  Hoe voorkom ik dat bij de Humax 5200C in sommige gevallen een underscore verschijnt als ik twee woorden wil scheiden d.m.v. een spatie, te maken op het toetsenbord?

  Met vriendelijke groet,
  Ben Peeters.
  Reageer op deze vraag

 • 14-1-2016
  20:46
  0

  Beste Ben,

  kun je even precies aangeven wat er wordt bedoeld en wat er gebeurt? Ik en het fenomeen zo n.l. niet en zie er ook eigenlijk nooit iets over, maar kan doorgaans wel helpen als ik precies weet wat er aan de hand is.

  Mvg. Willem.

 • 15-1-2016
  07:16
  1

  Beste Willem,

  Uit uw antwoord begrijp ik dat u niet eerder met de door mij aangesneden afwijking bent geconfronteerd.
  Als ik de titel van een gedownload bestand wijzig gaat alles goed totdat ik het bestand d.m.v. de gele toets verzend.
  Ik heb dan b.v. ingevoerd: "Ezeltje in het zand" De spaties tussen de woorden maakte ik d.m.v. de toets die zich onder de letters "T en U" bevinden. Tot dan gaat alles goed en er staat: "Ezeltje in het zand".
  Als ik op mijn USB apparaat (1 GB) het resultaat bekijk staat daar "Ezeltje_in_het_zand".
  Het is merkwaardig dat deze afwijking zich niet steeds voordoet. Ze is ook niet afhankelijk van het gebruik van HOOFD of kleine letters.

  Met vriendelijke groet
  Ben Peeters.

 • 15-1-2016
  09:55
  0

  Beste Ben,
  U vergeet dat de vraagstelling al onduidelijk was over de omstandigheden. We weten nu dat het de naamgeving betreft die u gebruikt om naar een 'USB apparaat' te schrijven. En hoe dat apparaat is geformatteerd is ook nog een onbekende factor. NTFS kan het niet zijn en is het FAT32 dan zal het 'Ezeltje in het zand' wellicht niet in het geheel overgezet zijn. Misschien kunt u aanvullende gegevens laten weten hierover.
  groet,
  Theo

 • 15-1-2016
  10:36
  0

  Beste Ben,

  Vanmorgen heb ik even contact gehad met Humax en van hen begrepen dat je daar je probleem ook al had voorgelegd. We bespreken nl. af en toe over en weer wat ervaringen, en ik zoek regelmatig naar bepaalde oplossingen voor issues. Ze gaven aan of ik het fenomeen kende en dus kwam het bij ons beiden naar boven, dat het gezien de vraagstelling wel om dezelfde persoon moest gaan. En toen ze de naam noemden werd dat bevestigd.

  Echter kan Humax er zo ook niets mee, daar ze het issue niet kennen en dus ook e.e.a. moeten uitzoeken of uitproberen, en ik zou nu eigenlijk je laatste berichtje even toezenden aan een van hen, maar eigenlijk is het beter als je even je telefoonnummer aan Humax doorgeeft.

  Wellicht is je probleem wel iets waar anderen ook eens tegenaan zijn gelopen, maar dit niet melden, omdat zij het wellicht helemaal geen probleem vinden. Ik zou dat laatste n.l. zelf ook hebben.

  Maar als je even je nummer aan ze doorgeeft en jullie in contact komen, kun je exact uitleggen wat je doet en alles wat duidelijker toelichten. Maar zoals gezegd, zullen ook zij niet direct een pasklaar antwoord hebben voor dit vraagstuk.

  Ik hoor dan wel weer eens van hen waar ik rekening mee moet houden als het nog wel eens als vraag gesteld mocht worden.

  Mvg, Willem.

  Humax
  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

 • 17-1-2016
  15:21
  0

  Dag Ben,

  geef a.u.b nog even op dit onderwerp door wat je ervaringen zijn v.w.b. je probleem. Ik hoor het wel weer eens van Humax, maar als het hier wordt geplaatst kan dat altijd weer handig zijn en ik wil uiteraard even weten of het is opgelost.

  Mvg. Willem.

 • 18-1-2016
  12:38
  1

  Storm in een glas water
  Dit "probleem" doet zich alleen voor als ik de naam "Hoofdmap" wijzig in een meerwoordige naam.

  Ben Peeters

 • 18-1-2016
  18:43
  0

  Dag Ben.

  Je bent er dus al achter waar het issue zit... Moet zeggen dat ik het voor het eerst zie, maar zoals eerder gemeld, kan het natuurlijk best zijn dat men dit niet voorlegt.

  In ieder geval mooi te weten dat je de oorzaak hebt gevonden en dat even wilde delen. Kan altijd nog eens van pas komen!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-1-2016
  15:33

  hoe haal ik het program er uit als hij aan het op nemen is en het is verkeerd in getoetst
  Reageer op deze vraag

 • 13-1-2016
  21:06
  0

  Als de decoder nog niet opneemt, ga je nogmaals naar de Guide en klikt bij het gewenste programma op de OK toets. Je kan dan annuleren door de pijltoetsen (grote ronde knop) en de OK toets te gebruiken. Dat wijst zichzelf.

  Loopt de opname al, dan ga je naar die zender of opname en drukt op stop. De opname stopt dan en voorts kun je in Media het deel van de opname verwijderen.

  Je kan ook naar Media gaan en daar de opname die je wilt stoppen opzoeken en als deze nog loopt, klik je op de stop toets.

  De opname stopt en je kan dat deel van de opname nu verwijderen.

  Je kan dus altijd een opname stoppen, ook als deze niet meer terug is te zien in de Guide, vanwege de ingestelde uitlooptijden.

  Lees ook eens wat info door op dit onderwerp, gebruik de zoekfunctie en neem uiteraard ook de handleiding door.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-1-2016
  21:23

  Ik heb vandaag de upgrade doorgevoerd, sindsdien herhaaldelijk vastlopers. Nog nooit eerder problemen gehad. Waar kan dit aan liggen en hoe los ik dit op? Groet, Gerhard
  Reageer op deze vraag

 • 12-1-2016
  23:04
  1

  Dag Gerhard,

  heb je wel de updates geheel voltooid, totdat de decoder zelf weer startte met de weergave?

  Zo ja, haal dan een 10tal minuten de spanning geheel van de decoder, start deze daarna weer op en stel de decoder dan terug en installeer deze opnieuw, zonder daarbij de schijf te formatteren. Let dus op dat je die optie niet aanvinkt.

  Het komt vaker voor dat je een decoder even terug moet stellen en opnieuw dient te installeren als er nieuwe software is geladen.

  Mvg. Willem.

 • 12-1-2016
  23:06
  1

  Uiteraard deed ik dat. Ik zal he suggestie proberen. Het lijkt er mee te maken te hebben dat ik verbonden was geweest met mijn dnla server.

 • 12-1-2016
  23:07
  0

  PS: ik heb zelf de 5400, welke technisch gelijk is aan de 5200 op de grotere schijf na, en ik heb vanmiddag, toen Humax me belde, meteen de software gedownload en hier werkt alles uitstekend, dus ik hoor het graag even hoe het in jou geval gaat als de genoemde stappen hebt genomen.

  Mvg. Willem.

 • 12-1-2016
  23:11
  0

  Dat Gerhard,

  je hebt al gereageerd zie ik, maar als je de updates laad, dan moet je de decoder eigenlijk geen andere handelingen laten verrichten.

  Overigens komen de updates via de kabel en niet via het Internet, zoals nog weleens wordt gedacht. Daarom is het ook zeer belangrijk dat er een goede kabelverbinding is en de ontvangst dus absoluut in orde is.

  Mvg. Willem.

 • 12-1-2016
  23:12
  1

  Een dezer dagen laat ik hier trouwens even weten wat er zoals veranderd is, al is het vaak zo dat niet alle punten worden genoemd, maar wel de belangrijkste wijzigingen. Doorgaans hebben die te maken met ITV (Ziggo).

  Willem.

 • 13-1-2016
  11:24
  1

  ik heb de reset gedaan, het lijkt nu weer allemaal goed! Bedankt voor de tip. :-)

 • 13-1-2016
  21:07
  1

  Dag Gerhard,

  graag gedaan en weer veel kijkplezier gewenst.

  Mvg. Willem.
  Ondersteuning Humax

 • 13-1-2016
  23:24
  1

  Hij blijft toch een beetje moeite hebben met de DNLA server op mijn NAS. :-(

 • 13-1-2016
  23:36
  2

  Probeer dan nog eens de uitgebreide reset zoals hier genoemd is (even als zoekwoord 'uitgebreid' intoetsen en dan op zoeken klikken).

  Wellicht dat dit baat? Maar het kan ook een andere oorzaak hebben, n.l. de NAS en dan kun je het best eens kijken wat de decoder doet met alleen standaard opgenomen materiaal.

  Voor nu laat ik het er even bij, want ik ben al ruim 3 uur op de site bezig... Morgen dus weer een dag.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-1-2016
  15:25

  Net de nieuwe updata van Humax ge4kregen in enkele minuten gepiept, echter geen idee wat anders is ,mogelijk meer van wat anders ???Groetje van Henk.... Ga een trui zoeken voor het weekend 12-01-2016...
  Reageer op deze vraag

 • 12-1-2016
  15:45
  1

  Dag Henk,

  ik weet ook nog niet wat er anders is, maar dat zoek ik even uit en dan plaats ik het anders wel even.

  Maar soms merk je in eerste instantie niet altijd op wat er veranderd is. Maar vaak wordt b.v. ITV weer verbetert.

  Maar een trui zoeken? Tjongejonge, we zijn ook niets meer gewend hier... Ik loop nog in een korte broek en een tietshirt en heb het nog warm. Vroeger... toen was het 's winters koud. Toen vroren je tenen vast aan de lakens!

  En toen... net toen ik dit wilde versturen belde Humax met de vraag of mijn 5400 het ook meld dat er nieuwe software voorhanden is en ook bij mij staat deze dus nu te downloaden. Dus ja, ook hier wordt het gemeld, en zodra men ook via Ziggo weet wat er is veranderd, krijg ik dat toegestuurd en zal het hier dan plaatsen.

  Mvg. Willem.

  Vat geen cow boy!

 • Vraag

  11-1-2016
  20:22

  welke toetsen op de afstandbediening worden ingedrukt zodat de wizard gaat werken
  Reageer op deze vraag

 • 11-1-2016
  21:06
  1

  Hallo,

  als de:

  -Guide wordt bedoeld, druk je op de Guide (Gids) toets.
  -Voor het menu, druk je op de menu toets.
  -Voor het bekijken/wissen/hernoemen etc. van de opnames druk je op de media toets.
  -Om te bevestigen etc. druk je op de OK toets.
  -Voor ITV (Interactieve TV, Ziggo) druk je op de rode toets* (* mits alles is geïnstalleerd).

  De meeste andere toetsen zichzelf, maar het is wel raadzaam om dit in je op te nemen: Om de decoder/PVR te bedienen, dient de PVR toets op te lichten. Doet deze dat niet, druk deze dan even in. Dat geld evenzo voor de andere lichtgevende toetsen, mits je daar uiteraard andere apparaten mee bediend.

  Voorts is hierboven de handleiding te lezen, waarin uiteraard ook de bediening van de decoder d.m.v. de afstandsbediening is opgenomen. Het is dus zeker raadzaam die eens door te lezen.

  Op dit onderwerp zie je tevens allerlei antwoorden op vragen en hier is dan ook al zeer veel aan bod gekomen.

  Boven de vragen zie je een zoekbalk, waarin je een zoekwoord kan plaatsen en als je dan op zoeken klikt, zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp.

  We zijn nog bezig de zoekfunctie te verbeteren, en dus zal het binnenkort wellicht wat anders werken. De site zelf krijgt overigens ook een geheel nieuw uiterlijk, maar dat vergt nog wat tijd.

  Mvg. Willem.
  Ondersteuning Humax kabel decoders

 • 11-1-2016
  21:26
  0

  wordt er niet te snel vragen gesteld zonder zelf eerst alles door te nemen via de handleiding.dat doe ik altijd
  met nog iemand en dat werkt prima en ook alles even uit proberen.
  Durf te ontdekken. met een groet Wilma

 • 11-1-2016
  21:42
  1

  Hallo Wilma,

  dit is hier en elders vaker geopperd. Maar je weet nooit wie er aan de andere kant van de 'lijn' zit.

  Van de week zag ik nog een bericht van iemand die 87 was en totaal niet bekend met de nieuwe technieken, en bovendien alles slecht kon opslaan. Maar ook jongere mensen zijn, ook wellicht om meerdere redenen, niet altijd even technisch, of vinden het moeilijk iets te begrijpen of meteen op te pikken.

  Ook zie je niet altijd meteen dat er ook vragen gesteld kunnen worden en dat wordt binnenkort veranderd. Je ziet dan bij het openen van een handleiding meteen een deel van de vragen en antwoorden. Deze worden n.l. mede door mijn vele plaatsingen, straks opgedeeld in meerdere pagina's. Maar de hoop is dat men dan de vragen beter zal opmerken en daar even doorheen bladert.

  Maar dan nog is het niet voor iedereen gesneden koek en ook al weet ik best dat er ook mensen zijn die het gemakkelijk vinden als een ander iets voor ze uitzoekt, weet ik ook dat er mensen zijn die het allemaal erg moeilijk vinden en het al zien duizelen als ze op zo'n site terecht komen en zeker als ze dan ook nog allerlei, voor hen vreemde termen tegenkomen.

  Met producten waar ik niets mee heb, heb ik het soms ook moeilijk en ook dan duizelt het me wel eens. Zeker als je ziet hoe snel alles gaat en hoe snel de techniek voortschrijdt.

  Daarom behandel ik iedereen op een zo net mogelijke wijze en wijs dan wel op de handleiding of het lezen van vragen en reacties, maar probeer er toch aan vast te houden, dat je niet weet wie je voor je hebt.

  Het geduld daarvoor heb ik bijna 15 jaar uitgeoefend op kieskeurig en doe dat ook hier al een aantal jaren en ik probeer dat ook absoluut vol te houden, ook al is het soms moeilijk.

  Hopende op je begrip.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-1-2016
  16:27

  Goedemiddag,

  Ik heb een nieuwe UHD TV, de Philips 43PUK7100. Ik wil de TV bedienen met de AB van mijn Humax 5200C. Echter de codes in de Humax handleiding hebben óf het resultaat dat de TV wel uitgezet kan worden maar niet meer ingeschakeld óf wel aangezet maar niet meer uitgezet kan worden. Is er nog een (onbekende) code die wél werkt?

  Bedankt en groet,
  Marcel
  Reageer op deze vraag

 • 10-1-2016
  18:34
  0

  Dag Marcel,

  dat kan nog weleens aan de Tv zelf liggen. Philips toestellen hebben daar n.l. vaker last van. Als de Tv n.l. wel kan worden ingeschakeld, maar niet in stand-by kan worden gezet, heb je doorgaans el de juiste code, maar gaat er dus iets anders fout.

  Nu kan niet geheel met zekerheid zeggen of het probleem ook nu in de Tv zit, maar de Philips toestellen worden doorgaans wel ondersteund door Humax.

  Echter zie je helaas nogal eens dat Philips toestellen nogal eens ruzie hebben met de software. Niet alleen dit probleem komt dan overigens langs. En in veel gevallen is het opgelost als je de Tv minstens 4 uur loskoppelt van het net, alle kabels daarbij los neemt, later alles weer aansluit en dan ook de software bijwerkt.

  In een aantal gevallen is alleen een software update van de Tv voldoende en ik raad je aan dat dus even uit te proberen.

  Lukt het dan ook niet, en falen dus alle codes, dan is het raadzaam even contact op te nemen met de klantenservice van Philips.

  Ik heb iets soortgelijks n.l. een tijdje geleden nog gezien bij een ander model Humax en daar is het probleem uiteindelijk op deze manier opgelost.

  De kans is dus groots aanwezig dat dit nu ook zal werken, en dat is natuurlijk ook waarop ik hoop.

  Succes.

  Meer info over de 5200 vind je terug op dit onderwerp (binnenkort forum) en je kunt tevens gebruik maken van de zoekfunctie.

  Een eventuele reactie kun je het best bij deze vraag/reactie plaatsen. Het is dan allemaal wat overzichtelijker.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-1-2016
  18:40

  Dag Willem,

  Wat laat maar een goed en gezond 2016 toegewenst.
  Wanneer ik een opgenomen opname/film afspeel van de HDD en versneld wil doorspoelen gebruik ik de rechter knop met >>. Volgens de gebruiksaanwijzing kan je "springen" door de tijd in de toetsen met de numerieke toetsen. Maar wat ik ook probeer en welke toets combinatie ik ook gebruik, van b.v. van 00:05 naar 01:25 springen lukt mij niet.

  Kun je mij zeggen wat ik over het hoofd zie of niet juist doe?

  Alvast bedankt

  J.M.P.(Hans) Urbanus
  Reageer op deze vraag

 • 7-1-2016
  19:29
  2

  Dag Hans,

  ook een goed 2016 gewenst.

  Ik denk dat je de eerste bent die dat vooruit springen op die manier gebruikt en ik ga me er er nog eens over buigen, want ik ontdekte destijds al hetzelfde en heb het toen zo gelaten, daar ik het zelf eigenlijk niet gebruik en ik er ook nog nog nooit ergens vragen over heb gehad.

  Je ziet dan inderdaad wel even de ingegeven tijd, maar als dat wegvalt, gebeurt er verder niets.

  Wat ik wel heb gedaan, maar jij misschien ook hebt toegepast, is het aanpassen van de tijd voor het vooruit springen.

  Je kan dan heel snel door reclames heen en met de grote ronde toets kun je alsnog de kleine stapjes maken.

  Maar ik ga dat andere even uitzoeken. Het lijkt me dat je na het ingeven van de tijd niets anders hoeft te ondernemen, qua indrukken van toetsen, want daar heb je de tijd niet eens voor...

  Je hoort nog van me.

  Mvg. Willem.

 • 8-1-2016
  02:13
  2

  Dag Hans,

  hier is het ook laat, maar daar ik niet kon slapen en dus net een film (opname) zat te bekijken, heb ik het nog eens uitgeprobeerd bij deze en andere opnames, en als je eerst éénmaal op de pijltoets (grote knop) naar links of naar rechts drukt, zodat de tijdslijn verschijnt, en dan een tijd ingeeft, b.v. 02:25 verspringt de opname naar die tijd. Je moet overigens wel vrij vlot werken.

  Vreemd genoeg werkte dit bij een andere, korte opname niet, dus moet ik dat nog eens onder de loep nemen, maar bij de opnames die ik nu op de schijf heb staan, werkte het prima, en ik heb het toch meermalen uitgeprobeerd. Het kan dus wel, maar ik moet zeggen, dat ik er eigenlijk nooit gebruik van maak, al kan het soms wel handig zijn.

  Aan de andere kant weet je vaak niet naar welke tijd je terug moet en dan is skippen natuurlijk ook een goede optie. Maar probeer het dus nog eens. Hier werkt het, en alhoewel ik een 5400 heb, zijn de functies gelijk en zou het dus ook bij jou gewoon goed moeten gaan...

  Mvg. Willem.

 • 8-1-2016
  18:34
  1

  Dag Willem,

  Ga ik proberen. Het werkt maar je moet wel heeeel erg vinger vlug zijn. Heb je echter en opname op een USB Stick staan dan werkt het niet. Ga nog proberen of het invloed heeft wanneer het bestand wordt verplaatst naar de HDD. Ik laat je het je weten.

  Met vriendelijke groet,

  J.M.P.(Hans) Urbanus

 • 8-1-2016
  19:55
  0

  Dag Hans,

  inderdaad moet je heel snel zijn, en als je wat in het donker zit, ben je al snel te laat, of toets je een verkeerde tijd in...

  Je kan voor de reclames ook bladwijzers aanmaken, maar voor de 5050 waren er dat erg veel, en voor de 5200 maar iets van 3-4.

  Maar ook dat vind ik niet zo geweldig. Misschien moet je daar vaker mee werken om zo reclames te skippen, maar als je de tijd van de (kleine) >> toets aanpast, spring je ook met enkele klikken door een reclame, en als je de toets even ingedrukt houdt, ga je razendsnel door de afspeeltijd heen.

  Ik heb het er vanmiddag wel even met Humax over gehad, daar ik wat punten, die ik bij onderzoek heb ontdekt, heb doorgespeeld, maar ook daar gaf men aan dat de optie met de numerieke toetsen volgens hen weinig werd gebruikt, daar ze er nooit vragen over krijgen.

  Iets wat ik wel prettig zou vinden, is dat men de tijd, die je krijgt, om de cijfers in te toetsen, iets zou verlengen. Maar ik moet nog wat dingen doorspelen en dit geef ik dan ook als wens door. Wellicht kan een update dit bewerkstelligen. Tenslotte zijn er destijds meer tijden verlengd en het zou al een stuk prettiger zijn als het hierbij ook kan.

  Maar nogmaals, ik vraag me af, wie het gebruikt, daar ik er nooit iets over zie, maar voor degenen die dat wel doen, moet het natuurlijk wel werkbaar zijn.

  Mvg. Willem
Handleiding zoeker Humax


Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR 5200C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2016 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.