Humax iHDR 5200C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Taal Soort Grootte Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,2 MB Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,27 MB Download


Advertenties


Spelregels

Forum: Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C • Vraag

  7-10-2015
  15:25

  Hi, weet iemand wat ik moet doen als ik een bestand en de hoofdmap waar die in zit, allebei niet kan verwijderen? Als ik op OPT+ druk heb ik alleen de keus tussen sorteren en nieuwe map, de rest is grijs, dus llk het woord wissen en ontgrendelen.
  Wie kan mij helpen?

  Groetjes, Elise
  Reageer op deze vraag

 • 7-10-2015
  15:26
  0

  Dag Elise, Zo te zien ben je op de goede weg. Ik kan je alleen helpen door voor te stellen om

  - te kijken of het bestand in de map vergrendeld is en dit vervolgens te ontgrendelen.
  - Is dit niet zo, speel dan een klein stukje van de opname af en verwijder het bestand. En
  verwijder dan de map.
  - Lukt dit ook niet zet dan de Humax 5 minuten uit en probeer het dan nog eens.
  - Nog geen succes dan hoop ik dat Willem iets weet.

 • 7-10-2015
  15:29
  0

  Email adres verwijderd door Willem.

  Dag Elise,

  als je even 'mappen verwijderen' intoetst in de zoekbalk hierboven en op zoeken klikt, ga je vervolgens naar het bericht van 4-6-2014 22:59.

  Daar zie je hoe je mappen kan aanmaken, verwijderen etc.

  Mvg. Willem.

 • 7-10-2015
  15:40
  0

  PS:

  Elise, houd er ook even rekening mee dat wanneer er b.v. een opname loopt, niet alle opties beschikbaar zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  1-10-2015
  14:31

  Beste lezers, hier wat info die ook voor jullie van belang kan zijn:

  vanmorgen belde er iemand van Humax, daar ze mijn mail over het herstellen van de rode toets zo snel niet terug konden vinden en we hebben toen meteen een paar andere dingen besproken.

  1 Het zal jullie wellicht ook zijn opgevallen dat de Guide eigenlijk nooit meer leegraakt. Althans, zo lijkt het tenminste tot zover, niet bij Ziggo. is het anders of komt het bij andere providers nog wel voor, dan hoor ik het graag.

  Humax heeft er echter niets aan gedaan en bij mijn laatste contacten met Ziggo, vertelde men dat er geen oplossing voor zou zijn, maar dat men het wel even wilde bekijken. Ik heb er verder niets meer van vernomen, maar heb zelf het issue ook niet meer aan de hand gehad.

  2 Ik ben me nog even gaan verdiepen in de melding ''zender versleuteld of niet beschikbaar" maar kan helaas nog niet echt vaststellen waar het euvel precies zit. Ook Humax kan er nog niet echt de vinger achter krijgen en het is duidelijk dat er iets mis lijkt te gaan in het signaal, maar het vreemde is dat het ook kan voorkomen bij opnames en de wel goed worden weergegeven als je die opname nogmaals afspeelt.

  In die gevallen moet het dus goed zijn opgenomen en kan het issue zich dus niet hebben voorgedaan tijdens het opnemen van het programma.

  Maar ik ontdekte van de week na wat experimenteren wel iets dat wellicht ook bij jullie werkt en bruikbaar kan zijn.

  Het leek er n.l. vaak op dat de decoder vastliep bij de melding "zender versleuteld of niet beschikbaar" en ook al ging het soms ook goed, merkte ikzelf en zag dat ook terug bij de vragen, dat de decoder dan inderdaad nergens meer op reageert.

  Nu ontdekte ik echter het volgende en heb dat nu 3 keer kunnen gebruiken, waarna ik het ook met jullie wil delen. Gaat het beeld op zwart, wacht dan een 10-20 seconden. Vaak zie je in die tijd, dat bovenstaande melding zich aankondigt, of dat de decoder vast gaat staan als je probeert terug of verder te spoelen.

  Na die, zeg maar 20 seconden, houd je de aan/stand-by toets een seconde of 15 ingedrukt. Meestal is dat maar één keer nodig. De decoder zal nu overschakelen naar de zenders waar deze op stond en in stand-by schakelen.

  Daarna kan de decoder weer worden ingeschakeld, maar let op, het kan dan wel dan even duren voor je weer in media kan komen.

  Het lijkt er dus op dat de decoder toch reageert op die toets, als deze maar lang genoeg wordt ingedrukt. Ik heb ook dit doorgegeven aan Humax en ook zij hier eens naar kijken.

  Maar hopelijk kan het probleem, hier besproken nog eens geheel worden opgelost.

  Mvg. Willem.


  Reageer op deze vraag

 • 7-10-2015
  09:00
  0

  Hé Willem.
  Ik ga proberen in modus "MAND" te reageren

  1. Humax heeft niks opgelost, toch is Guide-leeg-probleem weg. MOOI
  2. Zender versleuteld of niet beschikbaar melding bron van vastlopen? Aan/Stand-by toets 15 seconden indrukken. (!!!) Daarna inschakelen.
  3. E-mail kwijt: Productiviteitsverhogend! Vaker doen!

  groet, Theo


 • 7-10-2015
  15:38
  0

  Die modus moet ik ook maar wat vaker aannemen, want vaak is al mijn schrijven aan dovemansoren gericht. Maar ja, je moet maar zo in elkaar zitten.

  - Inderdaad raakt de Guide niet meer leeg. Toch mooi, daar men dan ook niet zo vaak meer de spanning van het apparaat hoeft te halen, waardoor dan weer het issue met de rode toets kan optreden, al is dat ook niet meer zo'n groot probleem.

  - Zender versleuteld blijft soms wel een probleem opleveren, maar voor zover ik het nu heb getest, hoeft ook dan de spanning niet meer van het apparaat te worden gehaald. Of dat laatste helemaal niet meer nodig is, is echter maar de vraag. Ik weet natuurlijk niet of de genoemde truck bij iedereen en elke keer dat de melding ontstaat gaat werken.

  - Email was niet kwijt, maar door de vele email die ze uiteraard krijgen, kon men het niet terug vinden. Maar goed, men weet me te vinden....

  Mvg. Willem. • Vraag

  29-9-2015
  08:49

  Beste lezer en Willem,
  Deze keer meer een opmerking. Sinds een paar dagen miste ik in het Mediamenu de weergave van de vrije opslagruimte in Gb. Rechtsboven werd wel een verdeling aangegeven in de vorm van een taart. Heb het even afgewacht, maar vanmorgen toch mijn Humax geheel uitgezet en na 5 minuten weer opgestart. En zie de vrije opslagruimte staat er weer.
  Heb hier niets over gevonden met de zoekfunctie. De vraag is of dit eerder gezien was.
  groet,
  Theo
  Reageer op deze vraag

 • 29-9-2015
  14:34
  1

  Dag Theo,

  dit staat inderdaad niet bij de zoekfunctie (nu dus wel ;-) door jou melding) maar het was me wel bekend. Het gebeurt wel vaker dat je even wat info mist en als je dan even de spanning van het apparaat haalt, is dat doorgaans weer blijvend terug. Komt het issue alsnog weer voor, dan dien je even een fabrieksreset te doen.

  Maar soms kom je zomaar weer eens nieuwe dingen tegen. Dat maakt het leven ook zo spannend... zucht.

  Mvg. Willem.

 • 29-9-2015
  20:34
  1

  Hé Willem,
  Leuk dat je zo'n montere reactie hebt. En je hebt gelijk, nieuwe ervaringen maken alles levendig.
  Keep it up!
  groet,
  Theo

 • Vraag

  27-9-2015
  20:51

  Gisteren een Humax 5200 gekocht en aangesloten. Alles goed. Vandaag opgenomen ermee.
  Met het terugkijken krijg ik af en toe een storing in het beeld. Een zwart scherm het geluid loopt wel door. Hoe komt dit? Het is soms snel achter elkaar en dan duurt het weer een poos.
  Daarna naar een programma gekekenen die na een paar minuten weer proberen terug te kijken en toen was het beeld bijna de gehele tijd zwart. Wat is er mis?

  Koriene
  Reageer op deze vraag

 • 27-9-2015
  22:38
  0

  Dag Koriene,

  Is het een nieuw apparaat? Het lijkt er op dat er iets mis is met de harde schijf, al is dat zo niet met zekerheid te zeggen. Het vreemde is echter dat je bij een opname een andere deel van de schijf gebruikt, als met het terugspoelen (time shift functie). Voor die laatste is n.l. een bepaald deel van de schijf gereserveerd, evenals voor (kleine) video en muziekbestanden.

  Daar je aangeeft dat bij het terug kijken van een opname het beeld soms zwart is, maar ook bij time shift kijken, als ik dat tenminste goed begrijp, is dus wat vreemd.

  Maar het is raadzaam de decoder nog eens terug te stellen naar de fabriekstand en deze opnieuw te installeren. Formatteer bij het terug stellen tevens de harde schijf. Dat doe je door het vakje aan te vinken bij 'opslagapp. formatteren'.

  Let op! hiermee gaan wel alle opnames verloren.

  Een andere tip is om de decoder eens op 720P in te stellen, i.p.v. 1080I. Ik weet wat voor Tv je hebt, en of die nog vrij nieuw is, maar de oudere HD-ready schermen gaan soms de fout in als er een Interlaced signaal wordt aangeboden. Echter zou dat dan ook bij het live kijken moeten gebeuren, maar goed, je moet alles uitsluiten.

  Maar als het bij het live Tv kijken goed gaat en bij opnames 'drop outs' voorkomen, kan dat ook te wijten zijn aan de plaatsing van het apparaat. Hier wat punten om op te letten:

  -Plaats de decoder niet op of vlakbij een receiver of versterker of een
  ander apparaat met een forse voeding. Denk er ook aan dat de decoder niet te
  dicht bij een subwoofer o.i.d wordt geplaatst.
  -Controleer ook of er nog andere apparaten (draadloze apparatuur) zijn die de werking nadelig kunnen beïnvloeden. Als je een dongel gebruikt, verwijder die dan eens even.
  -Zorg dat signaalkabels niet over wat langere lengtes parallel meelopen met netkabels.

  Neem ook de waarden eens op zoals sterkte, kwaliteit en BER. Niet veer naar onder zie je hoe ja dat kan doen. Overigens zal het doorgaans zo zijn dat er artefacten ontstaan (beeldstoringen) als de ontvangst niet in orde is, en zal alleen het beeld op 'zwart' gaan, als er zoveel beeldfouten zijn dat de decoder het signaal helemaal niet meer 'snapt'.

  Maar geef anders even zo goed mogelijk de situatie aan: nieuwe of gebruikte decoder, provider, aantal Tv's, lengtes van kabels etc. dat werkt wat gemakkelijker, al is het op afstand niet altijd even eenvoudig iets op te lossen. Maar we doen ons best.

  Mvg. Willem.

 • 29-9-2015
  17:29
  1

  Bedankt Willem.

  We hebben hem geresset en tot nu toe gaat het goed.

  Koriene.

 • 29-9-2015
  18:32
  0

  Dag Koriene,

  graag gedaan. Mocht het weer misgaan, laat het dan maar weer even weten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-9-2015
  22:47

  Hoe kan ik in menu de tv gids instellen?? Want mijn balkjes staan niets in ?. Hoe moet ik dat doen
  Reageer op deze vraag

 • 20-9-2015
  23:23
  0

  Als de Guide leeg is en dus ook geen recente info meer toont, haal dan gewoon even de spanning voor een aantal minuten geheel van de decoder. Let op: het is het best dat even bij een werkende decoder te doen, daar anders wellicht de rode toets (ITV/VOD) niet meer werkt.

  Let er uiteraard wel op dat er op dat moment geen opnames lopen!

  De Guide laat echter de info maar enkele dage vooruit zien, hetgeen te maken heeft met de tijd waarmee de zenders werken. Wil je nu langer vooruit programmeren, dan ga je naar de Guide, maar drukt daarna op de GELE toets. Je komt dan in een timer planning, alwaar je opnames kan inplannen.

  Maar als je via de Guide werkt, en de info nog wel aanwezig is, dan kun je daar ook al kiezen voor eenmalig of meerdere keren. Kies je daarvoor, kun je al kiezen tussen dagelijks, wekelijks etc.

  mvg. Willem.

 • 20-9-2015
  23:26
  0

  PS: ik hoop dat ik de vraag goed had begrepen, maar anders hoor ik het wel.

  In ieder geval kun je niet via het menu de Tv gids instellen, want dat gaat automatisch.

  Willem.

 • Vraag

  20-9-2015
  20:57

  hallo, ik heb een probleem met de "coax in/ out" aansluiting van de humax 5200c, bij het verschuiven van de tv kast heeft de "cable in" waarschijnlijk een opdonder gehad, want hij maak geen goed contact meer, alleen als ik deze licht aandruk naar links kan ik wel de zenders ontvangen. mijn vraag is als volgt :is dit coax cable in/out elememt los te verkrijgen en kan ik dit probleem überhaupt zelf oplossen, of is dit toebedeeld aan een vakman?
  m.vr.gr.
  Jan
  Reageer op deze vraag

 • 20-9-2015
  21:57
  0

  Dag Jan,

  als het inderdaad de ingang betreft en niet de coax stekker van de kabel, dan is deze niet zomaar te vervangen. De aansluiting zit n.l. direct op tuner 1 en die dient dan te worden gerepareerd, of te worden vervangen.

  Het is dus raadzaam even met de decoder naar je dealer te gaan, of deze op te sturen naar Humax, waarvan hieronder de contactgegevens:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mvg. Willem.

 • 20-9-2015
  22:54
  0

  dank voor je antwoord Willem..

  jammer dat er geen "easy fix" is, dat wordt dus eerst even uitzoeken wat me dat gaat kosten om te zien of het wel de moeite waard is om het op te laten sturen. iig bedankt!

  m.vr.gr.
  Jan

 • 20-9-2015
  23:17
  1

  Dag Jan.

  wellicht vallen de kosten erg mee, als het opnieuw gesoldeerd kan worden. Maar in bepaalde gevallen vervangt men de tuner en de kosten daarvan zijn doorgaans ook nog prima te doen.

  Het is zeker de moeite waard, als de decoder verder zijn werk nog prima doet.

  Maar je kan uiteraard eerst even bellen en wellicht weet je dan al waar je aan toe bent.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  17-9-2015
  11:24

  Worden tegenwoordig dikkere antenne kabels coax gebruikt
  Reageer op deze vraag

 • 17-9-2015
  12:26
  0

  Hallo Willem, na lange tijd ben ik er weer eens, groen en geel mij geergerd gisteren avond aan het beeldscherm dat uitvalt met melding dat er geen signaal is en bokkerig beeld en n wegvallen beeld. Van alles geprobeert kabels los en weer vast De Humax 5200 c uit gezet en weer aan
  Pas laat op de avond werd het beter. Ziggo gebeld en die melde dat er stoorzenders zijn van die gsm etc en dat het beter is de antenne kabel te vervangen door dikkere welke beter afgeschermd zijn.... klopt dit en is dit al eerder gemeld...kan dit de oplossing zijn ?????Huidige kabel is wel 7 jaar oud... ben benieuwd

 • 17-9-2015
  13:59
  0

  Hallo,

  even een vraag, maar wie is 'ik' ? ;-)

  Heb je de waarden van de tuners al eens uitgelzen? Het is raadzaam dat bij beide tuners te doen, waarbij het gaar om sterkte, kwaliteit en BER. Je kan de 2e tuner pas uitlezen als je die ook daadwerkelijk gebruikt, en dus naast het 'gewone' kijken, ook even een of twee andere zenders opneemt. Dat laatste kan alleen beperkt.

  Maar het is ook raadzaam de decoder eens rechtstreeks aan te sluiten op het AOP, met een goede, zo kort mogelijke kabel.

  Zijn er zendmasten in de buurt, dan kan een standaard kabel, ook al is deze goed, niet meer toereikend zijn. De leeftijd van de kabel zegt daarbij niet zoveel. Hier is de kabel nog ouder.

  Maar om een standaard kabel is een enkelvoudige afscherming aangebracht. Normaal gesproken voldoende om storingen buiten te houden, maar met de komst van zendmasten (4G etc) ligt dat anders. Dan kunnen de kabels inderdaad last hebben van instraling en dienen dubbel afgeschermde kabels te worden gebruikt, met uiteraard geheel metalen connectoren.

  Zoek hierboven bij de zoekfunctie anders eens op 'artefacten' 'afgeschermd' etc en ook dan zie je een tal berichten waar je vast iets mee kan.

  Ik ben benieuwd naar de waarden en laat ook even weten hoe de huisinstallatie is opgebouwd. Dus het aantal Tv's, het wel of niet gebruiken van een signaal versterker, de lengte van kabels etc.

  Dat kan n.l. altijd van pas komen.

  Mvg. Willem.

 • 17-9-2015
  14:41
  0

  Willem.. ikkke = Henk..... van wat langer geleden met een vraag
  Maar nu heb ik hier gemeld van de storing gisteren en werkelijk van alles geprobeerd
  Dus nu komt er een nieuwe dikkere kabel
  , krijg deze toegezonden en is beter afgeschermd vermoedelijk zoals jij al melde Hoop dat het over is . Vreemde is dat hetzelfde een paar weken terug gebeurde en een tijd probleemloos werkte Mogelijk zit er iemand in de buurt met zijn weet ik veel te internetten of wat dan ook
  Nog een antwoord.... De Humax 5200 c op een opgenomen film gezet en prima storings vrij beeld dus dan ligt het niet aan de Humax naar de TV resp de kabel HDMI meen ik en de TV. Het beeld gaf het ook aan bij de storing dat er geen signaal was steeds korte momenten
  De TV resp de Humax staat kort bij de muuraansluiting en de kabel ca anderhalve meter en maar een TV, een tijdens de storing opgenomen film stoorde ook dus dat geeft aan dat er geen signaal was nogmaals steeds korte momenten wel en geen signaal en blokken en strepen

  Hoop dat je met deze gegevens uit de voeten kunt....Groet van Henk.
 • 17-9-2015
  15:40
  0

  Dag Henk,

  zo'n heel korte kabel zorgt vaak nog niet echt voor issues, maar goed, het is ook niet uitgesloten dat het met instraling te maken heeft. Maar hoe langer de kabel wordt, hoe meer kans er uiteraard is dat er storingen binnen komen, die je niet bij de ontvangst van je signaal wilt hebben.

  Maar hoe oud is de huisaansluiting? Als die al wat ouder is, is het wellicht raadzaam die ook even te laten vervangen. Dat is iets voor de provider en wordt, indien dat een oorzaak kan zijn, kosteloos uitgevoerd.

  Tegenwoordig wordt het metaal, en tevens de afscherming van de kabel ook binnenshuis aan aarde gelegd. Voorheen werd alleen de kant geaard waar de kabel in de verdeelkast is aangesloten, maar dat kan een behoorlijk potentiaalverschil opleveren, en dus aard men nu de kabel aan 2 zijden.

  Maar ik wilde eigenlijk ook even de waarden weten. Hier vlak onder staat hoe je die kunt uitlezen en ik ben wel benieuwd wat daar misgaat. Maar uiteraard kan het probleem ook nog elders liggen. Gezien de opbouw van je installatie kan daar niet veel mee misgaan, maar het is natuurlijk wel raadzaam ook alle stekkers eens te controleren, mits er geen kabel is gebruikt met geintregeerde (aangegoten) stekkers.

  Mvg. Willem. • 24-9-2015
  12:41
  1

  Dag Henk,

  ik neem aan dat je de nieuwe kabel inmiddels in huis hebt? Zo ja, hoe gaat het nu met de weergave? Zijn de storingen weg?

  Mvg. Willem.

 • 24-9-2015
  14:21
  0

  Haloo Willem, moest even zoeken waar ik mijn relaas kon planten, dat is dus gelukt en heb de kabel binnen gekregen van Ziggo en wel zover ik kan zien voor nop Dus een groots gebaar. Het is een keurmerk kabel en de aansluitingen zijn dikker-zwaarden en moet dus stevig drukken op de aansluitplaatsen en zowaar een glashelder beeld en geen strepen meer of een balk met een nummer.
  Het lijkt erop dat probleem opgelost is. Het was mij volledig onbekend dat als er ergens een magnetron of Babyfoon gebruikt werd dit storing kan geven Verder weet ik niet wat nog meer kan storen . De huisaansluiting is 2 jaar geleden vernieuwd Mijn dank gaat dus nu uit naar de hulp van Willem en Ziggo
  Groet van Henk uit de bollenstreek waar het weer eens regent en straks de bollen de grond ingaan voor een fleurig voorjaar.

 • 24-9-2015
  17:10
  0

  Dag Henk,

  ik werk op een andere manier dus kan dan zo de berichten terug vinden. Maar Ziggo geeft die kabels inderdaad gratis aan hun klanten. Echter vreest niet, die heb je inmiddels al wel zelf betaald hoor. Maar het gaat tot een bepaalde lengte en natuurlijk is het wel netjes dat ze het zo doen.

  Een keurmerk kabel zegt niet altijd wat, maar een goede afscherming, is zeker de laatste jaren zeer van belang!

  Een magnetron is een enorme vervuiler en je wilt niet weten wat we tegenwoordig hebben aan apparaten die invloed kunnen uitoefenen op anderen. Alles wat door de lucht gaat, kis in feite vervuiling, maar dat is dus ook het geval bij bepaalde huishoudelijke apparaten. En wat dacht je van hoogspanningskabels of zendmasten (4G etc).

  Dat kan allemaal doordringen tot de kern van je kabel(s) en de afscherming moet dus zo goed zijn, dat deze dat voorkomt. En wat voorheen toereikend was, is dat nu vaak echt niet meer.

  En hoe langer de kabels, hoe meer kans op instraling, en dus vervuiling. Daarom zijn er kabels met een dubbele afscherming, of gebruikt men soms ferriet ringen om de hoogfrequente straling buiten de kabel te houden. Die kun je los kopen, maar vaak zijn deze al om bepaalde kabels aangebracht. Dit zijn de verdikkingen die je ziet aan begin, en/of einde van een kabel.

  Hier is het zulk prachtig weer. Had net mijn wat in de verf gezet en daar nu maar even schuin een parasol voor geplant. Je moet toch wat... ;-)

  En ja, leuk, bloembollen! ik heb er ook al een paar honderd in huis van allerlei pluimage om de tuin straks weer wat kleur te geven, al moet ik zeggen dat die er nog steeds heel mooi bij staat!

  Nu we toch off-topic zijn: ken je Bart de Graaff van BNN nog? Ik heb laatst een beeld gemaakt van zijn hoofd en dat geschonken aan de Bart de Graaff foundation. Dat is mijn andere kant haha.

  Maar ik hoop dat je probleem is opgelost en wens je weer veel kijkplezier!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-9-2015
  20:40

  Ik krijg tijdens het afspelen van een opname het live beeld van een zender te zien. Opname speelt in het begin normaal af, krijg dan blokkerig beeld, beeld valt stil en dan zie ik een live zender er doorheen komen. Ik zie de opname ook nog voor een gedeelte er doorheen afspelen. Wat kan ik hier aan doen?
  Reageer op deze vraag

 • 14-9-2015
  20:57
  2

  Waarschijnlijk duid dit op een defect. Dit probleem kan voortkomen uit een van de tuners. het is evenwel raadzaam de decoder eens terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. Het is raadzaam daarbij ook de harde schijf te formatteren.

  Let op: bij het formatteren gaan wel alle opnames verloren, dus breng, wat je wilt bewaren eerst in veiligheid door deze elders op te slaan.

  De kans is echter aanwezig dat dit niet zal gaan werken, maar het is raadzaam dingen uit te sluiten. Maar ongeacht of het wel of niet lukt, neem de waarden van beide tuners eens op. Het gaat dan om de sterkte, kwaliteit en BER. Je kan de waarden van de 2e tuner pas uitlezen als je één zender bekijkt, en een of twee* (*beperkt mogelijk) anderen opneemt. het is raadzaam dit te doen bij wat verschillende zenders.

  Plaats voorts die waarden hier even a.u.b.

  Gr. Willem.

 • 17-9-2015
  13:40
  0

  Hoi Willem,

  Bedankt voor je reactie.

  Hoe kan ik beide tuners uitlezen? Sorry ben een beetje een leek op dit gebied :-)

 • 17-9-2015
  14:06
  0

  Dag,

  graag gedaan.

  er is al genoemd, hoe je beide tuners kan uitlezen (een zender kijken en een of twee anderen opnemen) maar dit zijn de stappen om dat te doen.

  -Menu
  -Instellingen
  -Systeem
  -Signaaldetectie.

  Je ziet dan de sterkte, kwaliteit en de BER. Achter de BER staat het getal E6, en daarachter, als alles goed gaat, een 0 (nul) Als deze waarde oploopt, geeft dat aan dat er sprake is van errors (fouten).

  Ik ben echter benieuwd naar alle 3 de waarden. Neem deze anders een op bij wat verschillende zenders. Je dient daarvoor wel steeds even uit het menu te gaan en de stappen te herhalen.

  Mvg. Willem.

 • 18-9-2015
  22:21
  1

  Hoi Willem,

  Ik krijg de volgende waardes:

  Tuner 1:
  Sterkte: 50%
  Kwaliteit: 100%
  BER [E-6]:0

  Tuner 2:
  Sterkte: 71%
  Kwaliteit: 50%
  BER[E-6]: 12533, deze laatste waarde varieert erg. Van 600 tot bijna 13000.

  Bedankt!

  Gr

  Erik

 • 18-9-2015
  22:25
  1

  Hoi Willem,

  Nog wat extra info bij de vorige reactie. Opname loopt op SBS6 en alleen RTL8 stoort en ook alleen bij RTL8 stoort tuner 2. Bij alle andere zender blijft de BER waarde netjes op nul of loopt een beetje op(tot 10)

  Gr

  Erik

 • 19-9-2015
  00:29
  0

  Dag Erik,

  het is altijd handig de waardes op te nemen bij meerdere zenders, daar issues de kop kunnen opsteken bij bepaalde frequenties waar andere zenders nog goed weergegeven kunnen worden.

  Maar de waarden die je noemt geven al aan dat er iets misgaat bij tuner 2 en daar was ik al een beetje bang voor. Overigens is het euvel dan doorgaans te wijten aan tuner 1, welke niet meer het juiste signaal aan tuner 2 doorgeeft.

  De sterkte van tuner 2 is nog goed, maar de kwaliteit, die 100% zou moeten zijn, laat al een flinke daling zien. Dat geeft al aan dat er iets fout gaat, maar de waarden doen daar nog een flinke schep bovenop. Die moet altijd 0 zijn en daar dit getal behoorlijk oploopt, laat dit al zien dat er veel errors zijn, die niet meer door de decoder kunnen worden hersteld.

  Bij je aanvulling geef je aan dat de BER in andere gevallen ook een beetje oploopt en dat wijst er tevens op dat er iets mis is. Als die waarde echter niet te gek hoog wordt, is nog wel herstel mogelijk, maar de BER moet eigenlijk altijd 0 blijven, al komt bij een steekproef wel voor dat deze iets schommelt, maar niet hoger komt dan b.v. 2-3. Toch laat dat al zien dat er iets niet in orde is, en soms zie je zelfs dan ook dat de kwaliteit zakt. Ook die waarde zou vast moeten zijn en dus 100% moeten blijven. De sterkte mag wel iets wisselen.

  Het is in dit geval raadzaam de decoder toch even op te sturen naar Humax en daarbij aan te geven dat er een verdenking is van een niet goed werkende tuner.

  Je kan van te voren even bellen en aangeven dat ik je voor zover al op weg heb geholpen.

  Valt de decoder nog in de garantieperiode, is herstel uiteraard gratis. Maar herstel van een tuner is doorgaans goed betaalbaar en zeker de investering waard.

  Hierbij de gegevens van Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Succes!
  Mvg. Willem • Vraag

  13-9-2015
  15:41

  Heb net een humax 5200 C gekocht. Heb nu wel beeld maar geen geluid. Tevens staat er in de gebruiksaanwijzing een knop om het geluid te dempen. Bedoelen ze hiermee de mute knop? Zo,niet welke knop op de afstandsbediening is om het geluid te dempen?

  Met vriendelijke groet,

  Petra
  Reageer op deze vraag

 • 13-9-2015
  18:01
  0

  Lijkt mij de mute knop, links bovenaan op de AB RM_F04. (luidspreker met kruis erdoor).
  Mvg. Hans

 • 13-9-2015
  18:13
  0

  Beste Hans, bedankt. Weet u misschien ook de oplossing voor het feit dat ik wel beeld heb maar geen geluid. De mute knop is het probleem niet.
  Alvast bedankt. Petra

 • 13-9-2015
  19:02
  2

  Dag Petra,

  Als de decoder op de Tv wordt aangesloten, dien je er uiteraard wel op te letten dat het volume niet te laag of uit staat. Er is op de decoder n.l. een volumeknop, die in feite de uitgangssterkte regelt, aanwezig op de afstandsbediening. Deze bevind zich naast de knop om kanalen te zoeken/te zappen.

  Geluid dempen doe je inderdaad met de Mute knop, maar als die is gebruikt, zal dat meteen opvallen door het icoon dat dan in beeld wordt weergegeven.

  Heb je de decoder middels HDMI op de Tv aangesloten, gebruik dan eens een andere HDMI kabel, of een andere ingang op de Tv. Uiteraard kun je HDMI kabel en ingang even testen door een ander apparaat met een HDMI uitgang op de Tv aan te sluiten.

  Als de decoder is geïnstalleerd en weergeeft, zal ook het geluid worden weergegeven. Er zijn daarvoor dus geen andere handelingen nodig.

  Wel kun je op de afstandsbediening kiezen voor Dolby, waarbij het geluid in Dolby Digital 2.0 (stereo zonder subwoofer kanaal) zal worden weergegeven, of in het menu kiezen voor Dolby (Digital) waarbij het geluid wordt weergegeven in DD5.1 als een receiver o.i.d. wordt gebruikt.

  Voor verreweg de meeste Tv's maakt het niet uit of er de stereo stand, of de Dolby stand is gekozen op de decoder. De Tv zal doe laatste n.l. omzetten naar stereo, maar het geluid kan dan wel wat voller gaan klinken. Hoe dan ook kan de instelling er dus niet echt voor zorgen dat er geen geluid aanwezig is.

  Heb je de mogelijkheid,. kun je de decoder ook nog digitaal (optisch) op een receiver o.i.d aansluiten of analoog middels een cinch/tulpkabel, op een stereo versterker. Je kan dan meteen zien of er op die uitgangen wel geluid aanwezig is.

  Ik zie graag een reactie tegemoet.

  mvg. Willem. • 13-9-2015
  19:04
  1

  PS: het is raadzaam het volume op de decoder voluit te zetten en verder het volume te regelen op Tv en/of receiver, soundbar etc.

  Mvg. Willem.

 • 13-9-2015
  19:49
  0

  Beste Hans en Willem, bedankt voor jullie goede en snelle adviezen. Ik heb de HDMI kabel eruit genomen en ik heb geluid.

  Geweldig en nogmaals bedank.

  Met vriendelijke groet,

  Petra

 • 13-9-2015
  20:31
  0

  Dag Petra,

  graag gedaan. Maar bedoel je daarmee dat je via HDMI geen geluid hebt? Als dat het geval is, is er iets niet in orde, want uiteraard dien je ook via HDMI geluidsweergave te hebben.

  Als je geen gebruik maakt van HDMI, kijk je uiteraard ook niet in HD. Via scart kijk je in ene lage resolutie van slechts 480 beeldlijnen.

  Bij HDMI is dat 1080, mits je uiteraard de decoder ook instelt op 1080I.

  Maar misschien begrijp ik je reactie verkeerd?

  Mvg. Willem. • 13-9-2015
  20:39
  0

  Dag Petra,

  De vraag en antwoorden heb ik nauwlettend gevolgd.
  Volgens mijn vermoeden is d HDMI kabel het gevolg van het probleem.
  Als je nog een andere HDMI kabel hebt, probeer die dan eens op de HUMAX naar de TV.
  Mogelijk heb je dan wel het geluid en het belangrijkste óók HD beelden op de TV.
  Mvg. Carl

 • 13-9-2015
  21:40
  0

  Dag Carl,

  ik had eerder al aangegeven een andere HDMI kabel te proberen, of een andere ingang op de Tv. Ik vraag me dus af of Petra nu nog wel via HDMI kijkt of niet.

  Scart is natuurlijk niet aan te raden en HDMI zou gewoon moeten werken, maar het komt ook wel voor dat de HDMI uitgang op de decoder(s) issues vertonen.

  mvg. Willem.

 • 13-9-2015
  21:41
  0

  Klopt. Ik kijk nu standaard. Op het tv scherm staat het volgende: u kunt niet via de HDMI aansluiting kijken omdat uw TV geen digitale kijkrechtenbescherming ondersteunt ( HDCP). Geen idee wat dat is. Ik hoop dat jullie hiervoor een oplossing weten.

  Alvast bedankt.

  Mvg,

  Petra

 • 13-9-2015
  21:51
  2

  Dag Petra,

  dat is heel vreemd, want je kan normaal gesproken altijd via HDMI Tv kijken. Echter is HDMI beveiligd tegen opnemen en daar staat de term HDCP voor. Elke Tv heeft eigenlijk een HDCP beveiliging, maar werkt zo dat weergave van een apparaat geen probleem mag opleveren.

  Zijn er nog anderen apparaten, zoals b.v. een Blu-ray speler aangesloten middels HDMI? Heb je ook al een andere ingang op de Tv uitgeprobeerd? Als dat ook niet werkt is het raadzaam even contact op te nemen met de fabrikant van de Tv. Maar wellicht is het mogelijk zelf nieuwe updates voor de Tv te laden, of deze rechtstreeks door de Tv te laten opslaan.

  Doorgaans ligt het probleem in dergelijke gevallen bij de Tv en is daar door jezelf, behalve de uit te voeren updates, weinig aan te doen.

  De Humax lijkt in deze dus niet het probleem te zijn, maar het is wel raadzaam anders eens contact op te nemen met de dealer of de fabrikant van de Tv. Het is zonde om via scart te gaan kijken en dat mag ook absoluut niet nodig zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-9-2015
  12:55

  Hallo,ik ben het wachtwoord vergeten,mijn vraag is hoe krijg ik een nieuw wachtwoord
  Reageer op deze vraag

 • 12-9-2015
  14:30
  0

  Vul boven je vraag in het zoekvlak 'wachtwoord' in en klik op zoeken.

  Niet ver naar onder zie je dan het bericht van 1-6-2015 15:55 met een uitleg.

  Maak geen fouten en ga bij de handeling dichtbij de decoder zitten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-9-2015
  13:11

  Als ik een serie opgenomen heb en deze is afgelopen, hoe kan ik de hoofdmap verwijderen?
  Reageer op deze vraag

 • 10-9-2015
  14:11
  0

  Zoeken op:

  serie

  jawel!
  groet,
  Theo

 • 10-9-2015
  14:53
  0

  Ik trek het bijna niet meer, maar het kan ook zo ;-) Je kan ook bij de zoekfunctie hierboven 'mappen' of 'mappen verwijderen' invoeren en op zoeken klikken. Ook dan zie je hoe je mappen kunt maken en/of verwijderen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-9-2015
  14:21

  afstandbediening werkt slecht moet dicht bij humaan komen
  Reageer op deze vraag

 • 8-9-2015
  15:15
  3

  Plaats even nieuwe batterijen. Gebruik b.v Duracell, daar deze lang dezelfde spanning/stroom blijven leveren en gebruik liefst geen oplaadbare batterijen, daar de spanningsafgifte daarvan vaak wat lager ligt (1.2 Volt tegen 1.5 Volt bij niet oplaadbare types.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  7-9-2015
  20:15

  Beste lezers,

  ik heb het nog even met Humax gehad over het issue met de rode toets, wat zich voordoet na het uitvallen van de netspanning, maar daar was nog geen oplossing voor gevonden.

  Men vroeg nog wel even hoe ik het nu zo snel kon verhelpen zonder de decoder terug te stellen, en dat heb ik dus nog even doorgegeven.

  Op zich is het zo niet zo'n groot probleem meer, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die weinig of geen gebruik maken van het Internet, de oplossing dus niet lezen, en dan kan het een lastig iets zijn. Om die reden heb ik dan ook nogmaals gevraagd of men hier even naar wilde kijken, maar ik weet niet hoe snel dat gebeurt en of het wel zo gemakkelijk is te verhelpen als ik wellicht denk.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 25-9-2015
  12:17
  1

  De rode toets ,Willem bij die toestand met storing hebben wij ook de Humax 5200 een paar keer de stekker eruit getrokken in de mening dat daarmede de storing over zou gaan. Inmiddels al gemeld is de antenne kabel vernieuwd via ziggo en wekt goed,maar gisteren avond deed de Rode toets het niet om via internet een film te zoeken, de oorzaak hier gelezen
  Maar als we nu de tv en de Humax werkend op een zender en dan de stekker Humax eruit en weer erin doen werkt dan de Rode toets weer ????????. Het nog niet geprobeerd en dus advies vragen...... Willem weet veel en Henk minder vandaar deze vraag ...wacht af en alvast een fijn weekend gewenst

 • 25-9-2015
  16:47
  2

  Dag Henk,

  het is inderdaad zo dat doorgaans de rode toets niets meer doet (TVportal/ITV/VOD) als de spanning van de decoder is geweest, door b.v. een spanningsuitval.

  Maar de toets werkt gewoon weer als je de spanning nogmaals van een WERKENDE decoder haalt. Ik heb dit destijds meermalen uitgetest en werkt uitstekend. De Tv hoeft dan dus niet eens noodzakelijk aan te staan.

  Decoder aan, dan even de stekker eruit, of de schakelaar achterop de decoder uit en weer inschakelen na ca. 5 seconden en de toets werkt weer als de decoder weer opnieuw is opgestart.

  Doe dat natuurlijk niet als er een opname loopt, daar die dan wordt onderbroken.

  En ik weet gelukkig ook niet alles, maar vond het destijds vreemd dat dit issue optrad en dat mensen er soms ook geen last van bleken te hebben. En dat laatste is b.v. het geval als de decoder vastloopt, nog wel ingeschakeld staat, en dan de spanning van het apparaat wordt gehaald. Het is dus eigenlijk een kwestie van allerlei dingen uitproberen en testen.

  Het voordeel is dat het snel te doen is, en je de decoder niet hoeft terug te stellen, zodat alle instellingen verder bewaard blijven.

  Het is echter niet de bedoeling de decoder na gebruik steeds geheel uit te schakelen, door de stekker uit de contactdoos te nemen, de schakelaar achterop het apparaat te gebruiken, of door b.v. een stand-by killer te gebruiken. Het is het best de decoder gewoon in stand-by te laten staan. Dit moet ook wel als je opnames hebt ingepland.

  Het is n.l. ook niet goed om elke keer weer de spanning van de decoder te halen en dat dus zeer frequent te doen. Maar een enkele keer is dat geen probleem, want dat kan ook gebeuren bij een stroomstoring.

  Maar ik hoop dat Humax er iets aan kan doen, zodat alles ook gewoon weer werkt als de spanning van de decoder is geweest als deze in stand-by stond.

  Fijn weekeinde!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-9-2015
  16:18

  heb programma opgenomen. Nu wil ik verder spoelen om reclame te voorkomen, maar werkt niet.
  Reageer op deze vraag

 • 6-9-2015
  18:36
  4

  Je kan normaal werken met de kleine pijltoetsen, welke je zo kan instellen dat je grotere stappen maakt in één keer, en je kan werken met de pijltoetsen op de grote ronde toets.

  Zijn die beiden geprobeerd? Als deze, of een daarvan niet werken, haal dan eens de spanning even geheel van de decoder. In het ergste geval dien je deze terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en even opnieuw te installeren, maar als je daarbij het formatteren van de schijf niet aanvinkt, blijven de opnames bewaard.

  Ik lees graag de afloop.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  5-9-2015
  16:44

  Kan ik een serie in een keer opnemen, en niet opnieuw weer te moeten programeren
  Reageer op deze vraag

 • 5-9-2015
  18:09
  0

  Ja, dat kan.

  In de handleiding is dit volgens mij ook genoemd, maar je ka, als je via de Guide werkt, een programma op de gewone manier selecteren voor opname, maar je kan dan ook kiezen voor dagelijks of wekelijks.

  Maar je kan ook naar de Guide gaan en de GROENE toets gebruiken en zoeken op genre en trefwoord, om zo te programmeren.

  Echter wordt naar mijn idee het meest gebruik gemaakt van de GELE toets. Ga daarvoor ook eerst naar de Guide en druk daarna op de GELE toets. Je komt dan terecht in een timer planning, alwaar je de opnames kan instellen.

  Maar voor dagelijkse of wekelijkse series/programma's kun je dus in de Guide al kiezen voor dagelijks/wekelijks.

  Dat kan niet missen als je een programma selecteert voor opname.

  Een tip: lees de handleiding hierboven goed door en loop eens wat vragen /reacties door. Door een zoekwoord in te vullen in de zoekbalk hierboven en op zoeken te klikken, vind je nog meer info. Dat kan zeker van nut zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  5-9-2015
  16:41

  Ik heb de 5200c
  krijg sinds vanochtend de melding

  BERR-FLASH-CRC eB1
  krijg dit niet weg
  iemand enig idee??

  Reageer op deze vraag

 • 5-9-2015
  18:16
  0

  Ik moet dit even nakijken, maar ik dacht dat dit een foutmelding is door de harde schijf.

  Heb je de spanning al een tijdje geheel van de decoder gehaald? Zo nee, doe dat eens en en doe het dan liefst voor wat langere tijd. Kijk daarna even of de decoder weer normaal opstart.

  Heb je eerder al bepaalde issues gehad, bij het opnemen, kijken via time-shift etc? Vaak gaat er n.l. wel e.e.a aan vooraf.

  Les ook eens wat berichten door, daar er meerdere opties zijn genoemd, problemen op te lossen. Maar ook andere info kan wellicht van nut voor je zijn.

  Mvg. Willem.

 • 5-9-2015
  18:23
  1

  Ik heb nog geen andere issues gehad, altijd zonder problemen mee gewerkt
  kan bij Humax op de website niets vinden en heb de stroom er al een aantal keer voor een langere periode afgehaald
  de melding eB1 krijg ik op het display van de Humax, op de Tv staat BERR-FLASH-CRC

  Goet en dank voor de snelle reactie

  Bert

 • 5-9-2015
  18:36
  0

  Dag Bert,

  zeer waarschijnlijk zal dan onderzoek nodig zijn, maar ik heb er net al een mail uitgestuurd naar mijn contactpersoon van Humax.

  In ieder geval is er iets aan de hand, waardoor de decoder niet meer opstart. Vaak is dat de harde schijf, maar ik zal nog even kijken of ik de foutcodes kan vinden. Heb deze n.l. wel in mijn bezit gehad, maar anders komen ze wel weer via Humax mijn kant op.

  Als na 12 uur spanningsloos zetten dezelfde fout optreed, kun je zelf eigenlijk niets meer doen.

  Ik laat z.s.m weer van me horen.

  mvg. Willem.

 • 5-9-2015
  18:39
  0

  PS: zie je inderdaad eB1, of BE1?

  Gr. Willem.

 • 5-9-2015
  19:50
  1

  Bij opstarten achtereen volgens:

  Starting system
  dL
  bE1

  daarna gebeurt er niets meer

  groet Bert

 • 5-9-2015
  19:59
  0

  Dag Bert,

  ik ga mijn best voor je doen.

  Ik laat z.s.m wat weten.

  Mvg. Willem.

 • 7-9-2015
  14:18
  0

  Dag Bert,

  ik vroeg je eerder al of het een Be/BE melding betrof, i.p.v. eB, wat ook klopte en dit duid op een error in het mainboard (moederbord, Board Error) hetgeen meestal betekent dat de decoder ter reparatie aangeboden dient te worden, als deze niet reageert op het een of meermalen spanningsloos zetten, zoals eerder genoemd.

  Je kan in dergelijke situaties het apparaat uiteraard ook niet terug stellen, en mede daarom kun je zelf eigenlijk weinig uitrichten.

  Je zou dus decoder eens kunnen opsturen naar Humax voor onderzoek en een prijsopgave, en/of reparatie.

  Hierbij even de gegevens:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Als de decoder nog geen 2 jaar oud is en dus nog in de garantie periode zit, is reparatie uiteraard kosteloos. Helaas draag je anders zelf die lasten.

  Succes!

  Mvg. Willem.

 • 7-9-2015
  22:16
  1

  De melding is bE1

  ik begrijp dat dit een mainboard error is

 • 7-9-2015
  22:35
  0

  Dag Bert,

  Inderdaad gaat het om bE1, ik heb alleen de 1 niet genoemd. Maar het betreft inderdaad het mainboard en niet de harde schijf, waar ik eerder aan dacht en alleen een reparatie of gehele vervanging van het mainboard zal zeer waarschijnlijk een oplossing bieden.

  Maar als je even belt met Humax, kun je altijd beslissen of je de decoder even naar ze opstuurt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  5-9-2015
  13:44

  Voor de zoveelste x staan alle programma s die ik wil opnemen 1 uur eerder alles op te nemen,wie weet wat ik daar aan moet doen,of is er een knop waar ik de tijd voor alle programma s weer kan herstellen. riet
  Reageer op deze vraag

 • 5-9-2015
  14:11
  0

  TV Gids kiezen, gele knop van Time Planner, de geplande programma's kiezen en tijden aanpassen.
  Succes,
  Groet,
  Theo

  @Willem Sorry, Verkeerde optie gekozen

 • 5-9-2015
  14:18
  0

  Theo, dank voor het meedenken!

  Fijn weekeinde.

  Doe geen rare dingen ;-)

  @ Riet,

  dat is erg vervelend, maar ook wel wat vreemd, daar dit normaal gesproken helemaal niet voorkomt. Alleen bij d overgang zomer/wintertijd of andersom gaat/ging? het nog weleens mis, maar ook dat zou bij de laatste updates verholpen moeten zijn.

  Welke provider heb je? Niet elke provider geeft n.l de updates vrij, of is daar later mee als b.v. Ziggo.

  Wellicht is het handig om je decoder eens terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren.

  Mvg. Willem.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-9-2015
  13:44

  Hoe programma opnemen die pas over twee dagen komt
  Reageer op deze vraag

 • 4-9-2015
  17:00
  0

  Dat is heel eenvoudig: Ga naar de Guide en druk op de gele toets. Je komt dan in een timer planning alwaar je e.e.a. kan instellen.

  Dit is overigens in de handleiding terug te vinden, en het loont ook zeker hier wat vragen/reacties door te nemen.

  Mvg. Willem.

 • 4-9-2015
  18:11
  1

  Dag Willem,

  Dit instellen doe ik wel vaker om er tevens zeker van te zijn dat ik dan ook echt de gehele opname heb.
  Maar met de Guide kom ik nog niet eens verder dan t/m de volgende dag, ’s-middags.
  Ligt dat dan ook niet aan welke provider je hebt, zoals je nog wellicht weet heb ik Plinq (v.h. Glashelder).
  Dus zelf vermoed ik dat dit door mijn provider komt.
  Op de PC heb ik o.a. ook satelliet TV en op de meeste Duitse zenders hebben ze een EPG van bijna een hele maand. Dat zie je hier in NL nergens.

  Met vriendelijke groet,
  Carl.

 • 4-9-2015
  19:29
  0

  Dag Carl,

  leuk je weer even te 'zien'. Inderdaad worden de Guide gegevens hier maar heel kort vooruit vrij gegeven. Bij Ziggo is dat ook maar een paar dagen, terwijl dat bij het analoge signaal anders ligt. Maar dat wordt schijnbaar door de zenders bepaald. De reden ervan weet ik niet exact. Ik heb me eens laten vertellen dat men dat doet om eventuele programma wijzigingen op te vangen, maar of dat ook zo is?

  In ieder geval heb je al snel de gele toets nodig als je wat dagen vooruit wilt programmeren, of je moet via de Guide al ingeven dat een bepaald programma dagelijks of wekelijks moet worden opgenomen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-9-2015
  15:35

  Hallo Willem , Ik merk dat nu bij ziggo en ik heb de humax 5200 het beeld niet altijd optimaal en ook het dolby geluid soms zelf helemaal wegvalt. Diverse malen onderbrekingen met E52 en storingen tijdens het opnemen. Ik heb de indruk dat de humax (en) slechter hun ontvangst nu hebben dan de nieuwe horizon(s),. Met andere woorden ze hebben geen optimale ontvangst meer t.o. van de horizon

  Reageer op deze vraag

 • 3-9-2015
  18:10
  2

  Hallo,

  die indruk is niet juist, maar sinds de fusie is het nog meer van belang dat er goede kabels en aansluitmateriaal wordt gebruikt.

  Het is wel zo dat de ene decoder toe kan met een iets lagere signaalwaarde dan de ander, maar E52 staat voor 'geen signaal' en dus gaat daar wat mis.

  Maar het is niet zo dat de Humax nu minder goed werkt, omdat de Horizon is geïntroduceerd. Ik zou er dan veel meer over moeten lezen en horen en zelf merk ik ook geen verschil, en hier zijn de kabels destijds niet aangepast. Bij verschillende modellen is het beeld gewoon goed, al kan het altijd een keer voorkomen dat je even een beeldfoutje ziet. Dat mag echter geen frequente vormen aannemen en als je al een E melding ziet, gaat er dus iets mis.

  Heb je de waarden al eens uitgelezen van de beide tuners? Doe dat eens en op verschillende zenders en dan m.n. bij deze welke de problemen te zien zijnen geef die waarden even door.

  Het gaat dan om de sterkte, kwaliteit en BER.

  Geef anders ook eens door wat de situatie thuis is, dus het aantal Tv's lengte van kabels, wel of juist geen signaal of breedbandversterker etc. Maar het is dus zeer van belang dat je goede kabels gebruikt en dat de stekkers in geheel metaal zijn uitgevoerd.

  De signaalwaarde is gewoon nog hetzelfde, dus dat kan niet de oorzaak zijn.

  Mvg. Willem.

 • 3-9-2015
  19:28
  1

  554 mhz
  SR 6900
  Ber E E-6.0
  Sterkte 51 %
  kwaliteit 100 %

 • 3-9-2015
  19:46
  1

  Hallo,

  alleen sterkte, kwaliteit en BER zijn van belang en in dit geval is de sterkte uitstekend. Die mag zelfs dalen tot een minimum van 30%, waar ik het liever iets hoger zie.

  Kwaliteit is uitstekend. Deze dient altijd 100% te zijn, maar de BER is niet volledig. Achter E-6 staat nog ene getal. Dat behoort 0 (nul) te zijn, maar kan bij fouten enorm gaan oplopen en dat geeft dus aan dat er errors zijn.

  Maar deze waarden zijn van slechts één tuner. Je dient even een of twee (niet altijd mogelijk) zenders op te nemen, en een ander te bekijken. Je ziet dan de waarden van tuner 1 en 2 en die wil ik graag ook even zien.

  Mvg. Willem.

 • 3-9-2015
  20:36
  1


  Dank voor je antwoord Willem
  tuner 2
  610 mhz
  SR 6900
  Ber E E-6.0:0
  Sterkte 80%
  kwaliteit 100 %
  gr Ad

 • 3-9-2015
  22:01
  2

  Dag Ad,

  ook die waarde zien er uitstekend uit. Dat kan dus de oorzaak niet zijn, maar je neemt deze natuurlijk niet doorlopend op, en bij een storing, of het geheel wegvallen van het beeld, zal het dan ook even anders liggen.

  Controleer uiteraard eens de kabels en aansluitingen en hou het even in de gaten. Als het vaker voorkomt kan dat uiteraard ook elders zijn oorzaak vinden en dan zal Ziggo wellicht de boel eens door moeten meten. Maar wat ik er nu van zie is goed, en dat geeft ook wel aan dat de sterkte goed is en de Humax nog steeds een prima ontvangst heeft t.o.v. andere modellen.

  Sluit de decoder anders eens aan op het AOP met een zeer korte, goede kabel, zonder tussenkomst van andere apparaten etc. En geef nog even door hoe de situatie thuis is, zoals gesteld in mijn eerste reactie.

  Mvg. Willem.

 • 4-9-2015
  09:57
  0

  Dank je Willem
  Dat is allemaal door gemeten door de monteur ziggo dat was allemaal goed, maar het is net wat je zegt er zijn momenten waarop het signaal niet goed doorkomt. Dat is wel sinds de overgang naar UPC dan kan toeval zijn. Vooral het dolby signaal geluid valt soms helemaal weg .
  Gr Ad

 • 4-9-2015
  17:08
  1

  Dag Ad,

  dan zou het dus nog aan de kabels kunnen liggen, een zendmast in de buurt (dan zijn er dubbel afgeschermde kabels nodig) of een apparaat dat storing veroorzaakt. Denk daarbij b.v. aan draadloze apparatuur.

  Zet je decoder ook niet op, of vlak naast een versterker o.i.d. Ook dat kan voor bepaalde issues zorgen, al is dat dan meestal met het opnemen.

  Bij iets minder signaal kan het Dolby geluid soms al wegvallen, maar vaak gebeurt dat doorgaans niet. Wel kun je soms even opnieuw het Dolby Digital logo in beeld zien als er iets misgaat. Dat hoef je dan echter nog niet waar te nemen in het geluid.

  Maar sinds de fusie is een nog betere huisinstallatie zeer belangrijk. Natuurlijk niet te wijten aan de fusie zelf, maar het feit dat er een aantal zenders zijn bij gekomen en de kabel dus 'propvol' zit.

  Maar worden er ook meer Tv's in huis gebruikt, of is dit de enige? Want ik heb helaas nog niet de thuissituatie gelezen.

  Mvg. Willem.

 • 4-9-2015
  18:51
  0

  dag Willem
  Nee hoor slechts 1 tv in gebruik en een Sony Z1000 als geluidsinstallatie . die heeft altijd goed samen gewerkt met de Philips smart Tv maar sinds UPC moet ik de sony apart aan drukken anders werkt hij niet. aangesloten met hdmi en optische geluidskabel
  Gr Ad

 • 4-9-2015
  19:23
  1

  Dag Ad,

  waarom je nu de Sony set apart moet inschakelen ontgaat me een beetje, daar er daarin niets is veranderd. Dat kan dus eigenlijk niet te maken hebben met de fusie.

  Maar goed, er is dus maar één Tv in gebruik, dus er worden geen splitters en/of versterker gebruikt.

  Maar waarom is de Sony op de Tv aangesloten middels HDMI én een optische geluidskabel? Of begrijp ik dat verkeerd? Als een receiver en Tv n.l. ARC (Audio Return Channel) ondersteunen via HDMI, is ene aparte kabel om het geluid vanaf de Tv weer te geven via een reciever o.i.d niet meer nodig.

  maar ik ken uiteraard je situatie niet.

  mvg. Willem.

 • 5-9-2015
  09:16
  1

  ik zal die optische kabel er tussen halen even kijken wat hij doet,

 • Vraag

  31-8-2015
  17:22

  Belangrijke mededeling: wilt u uw decoder instellen voor 'oud' UPC? Zo werkt het:

  Frequentie: 164000
  Modulatie: 64QAM
  Symboolfrequentie: 6900

  Vul bij ‘Netwerk ID’ de waarde voor uw provincie in:

  Noord Holland 43136
  Gelderland 43142
  Flevoland 43138
  Brabant 43144
  Friesland 43140
  Zuid Holland 43146

  U ontvangt dan alle 'free to air' zenders ZONDER smartcard.

  Mvg. Willem
  Reageer op deze vraag

 • 31-8-2015
  17:38
  0

  Deze info is tevens op de site van Humax terug te vinden met een duidelijke uitleg: link

  Willem.

 • Vraag

  30-8-2015
  19:16

  vroeg opgenomen programma's waar kan ik dat terug vinden
  Reageer op deze vraag

 • 30-8-2015
  19:36
  0

  'Vroeg opgenomen' ontgaat me even, maar opgenomen programma's vind je in Media. Even op de media knop drukken en je ziet ze allemaal staan. met de pijltoetsen op de grote ronde toets en de OK toets kun je voorts afspelen, hernoemen, wissen etc.

  lees ook eens wart info door op dit onderwerp, gebruik de zoekfunctie, en lees de handleiding eens goed door, want dat is zeker zinvol.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  26-8-2015
  18:08

  Hallo Willem,
  Nogmaals bedankt voor je snelle antwoord. Ook dit helpt allemaal niets.
  Contact gehad met leverancier. Er wordt mij zo spoedig mogelijk een nieuwe Humax toe gestuurd.
  Had nog 2 mnd garantie.
  Vriendelijke groet, Macria

  Reageer op deze vraag

 • 26-8-2015
  18:14
  3

  Hallo Macria,

  dan kun je inderdaad zelf niet veel meer doen. Wel een geluk dat je nog garantie hebt en men overgaat tot het leveren van een nieuwe. meestal zal reparatie plaatsvinden, maar wellicht gaat jou exemplaar alsnog naar Humax.

  Vaak zijn reparaties nog goed te doen en niet al te duur.

  Dank voor de respons en hopelijk heb je de nieuwe decoder snel in huis.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  26-8-2015
  11:16

  Hallo Willem,
  Bedankt voor je snelle antwoord. Alle door jou aangebrachte handelingen uitgevoerd.
  Helaas nog steeds zonder resultaat. De AB heeft 2 jaar tot volle tevredenheid gewerkt. Wel kan ik de TV gewoon op afstand schakelen. De Ab schakelt wel normaal op mijn oude Humax 5050. Wat zijn nu nog de mogelijkheden. Waarschijnlijk toch probleem van het kastje zelf?

  Bij voorbaat vast dank voor je antwoord,
  Macria
  Reageer op deze vraag

 • 26-8-2015
  14:05
  2

  Hallo Macria,

  iets wat je ook nog kan proberen is onderstaande:

  Wellicht staan de decoder en de afstandsbediening in een verschillende modus.

  Druk op de 'OK' toets en direct daarna op 0 en houdt beide een aantal seconden ingedrukt.

  Er verschijnt nu een 'pagina' over het weergegeven beeld heen. Hier staat het juiste modus nummer aangegeven. Toets dit nummer in op de afstandsbediening (kan 1 tot 6 zijn).

  Als je dit nummer intoetst op de afstandsbediening knippert even de led (decoder/PVR) op de afstandsbediening. Het zou daarna weer moeten functioneren.

  Werkt dit ook niet, haal dan eens een nacht lang de spanning geheel van de decoder.

  Terug stellen naar de fabrieksinstellingen kan uiteraard alleen als de decoder weer reageert op de afstandsbediening. Ik heb dat eerder wel genoemd, maar dat is dus even mis gegaan.

  Maar ik begrijp dat je ook een 5050 hebt en met die afstandsbediening zou je de 5200 wel kunnen resetten en opnieuw installeren, mits nog niet gedaan. De functies ontlopen elkaar n.l. niet zoveel.

  Als dit niet gaat helpen, is onderzoek nodig.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  24-8-2015
  16:01

  Hallo,

  Mijn Humax 5200, nog geen 2 jaar oud, reageert alleen op de afstandsbediening als je er dicht bij zit.
  Op ongeveer een mtr. doet hij alles prima. Alle gebruikelijke handelingen zijn verricht zoals nieuwe batterijen stekers er uit kaart schoongemaakt enz.
  Wat nu te doen?
  Bij voorbaat dank Macria
  Reageer op deze vraag

 • 24-8-2015
  17:54
  2

  Het is belangrijk dat je goede batterijen gebruikt en dan liefst geen oplaadbare. Deze geven vaak een iets lagere spanning af (1.2 volt tegen normaal 1.5) en dat kan verkeerd uitpakken. Het best kun je b.v. Duracell gebruiken, welke pas aan het eind ene spanningsval laten zien.

  Maar gebruik je de afstandsbediening ook voor de Tv? En zo ja, reageert deze wel goed op grotere afstand? Is de voorzijde van de afstandsbediening mooi schoon en zitten daar b.v. niet een paar vlekken op?

  het is bovendien raadzaam de decoder eens terug te tellen naar de fabrieksinstellingen, ZONDER daarbij de harde schijf te formatteren. Opnames blijven dan dus bewaard, maar software fouten worden verholpen. Ook dat kan n.l. soms een oorzaak zijn.

  Heb je de de code van de Tv niet ingevoerd, doe dit dan alsnog eens en kijk even hoe die reageert. Let opdat wel even op de PVR toets gedrukt moet worden om de decoder/PVR weer te bedienen. Deze toets dient dan ook altijd op te lichten als de decoder wordt bediend.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  24-8-2015
  14:34

  hallo beste mensen
  Een vraagje ,
  Humax recorder gebruiken in zeeland met een kaartje van ziggo kan dat
  Reageer op deze vraag

 • 24-8-2015
  17:46
  2

  Dag,

  ik neem aan dat je dan Delta als provider hebt? Dan kun je uiteraard geen gebruik maken van een smartcard van Ziggo.

  Maar de decoder is wel in te zetten bij Delta, als je die provider hebt. Maar dat je dit niet meld, blijft het gokken voor me. Maar je dient uiteraard wel een smartcard te gebruiken van de juiste provider en bij sommige providers is deze niet nodig, daar men dan 'met free to air' zenders werkt.

  Mvg. Willem.

 • 25-8-2015
  09:12
  0

  Hallo Willem ,
  Ik heb als provider ziggo maar woon buiten zeeland .
  Maar wil op mijn caravan in zeeland waar ik nu alleen maar analoge zenders heb, proberen met de frequenties van ziggo en het smart kaart van ziggo digitaal te kijken. Je zegt dat dat niet gaat, is er een andere oplossing zonder dat ik aan een ander abonnement vast zit

 • 25-8-2015
  10:40
  2

  Als je Ziggo als provider hebt, kun je uiteraard met de Ziggo smartcard werken, maar ALLEEN als er een digitaal signaal wordt aangeboden via de KABEL.

  Als je alleen maar ANALOGE zenders ontvangt, kun je natuurlijk nooit digitaal kijken. Een decoder heeft een digitaal signaal nodig en kan niets met het analoge signaal. Sommige mensen denken dat het analoge signaal door de decoder wordt omgezet naar digitaal, maar dat is pertinent onjuist.

  Als je op een caravan etc. een schotel zou hebben, kan deze decoder ook niet worden gebruikt en is een DVB-S (satelliet decoder) nodig.

  Ik heb alleen bij de eerste niet aangegeven dat het niet kon, zoals je meld, want ik kende de situatie niet. Maar wat je wilt gaat dus inderdaad niet lukken.

  De decoder zal in bepaalde gevallen nog weleens aangeven dat er een signaal is, maar daarmee stopt het dan ook. Je gaat dus geen digitale zenders ontvangen waar alleen de analoge worden aangeboden.

  Overigens voert Ziggo naast het analoge signaal ook het digitale, dus ik vraag me ook een beetje af of je bij de caravan wel Ziggo hebt, of dat je daar gebruikt maakt van een schotel en dan gaat het dus helemaal niet werken.

  Kort samengevat: voor deze decoder is een digitaal signaal nodig, aangeboden via de kabel en met een smartcard van de desbetreffende provider, of eventueel het ontvangen van de free to air zenders, maar dat is nu eigenlijk niet aan de orde.

  Mvg. Willem.

 • 28-8-2015
  19:09
  2

  Kun je anders nog eens doorgeven welke provider je bij de caravan hebt? Je geeft aan dat je thuis? Ziggo hebt en dan kan de Humax worden ingezet.

  Maar op een camping etc. zal men bijna altijd gebruik maken van een schotel en niet van kabel. Of was het je allemaal duidelijk?

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-8-2015
  20:11

  ik eb ht probleem al gevonde. mijn gigait switch heeft een poort kapot vandaar dat die een ip kreeg en het netwerk niet zag.(blij dat ik poorte vrij heb dus heb hem om geplucht). dus problee is nu gelukig opgelost
  Reageer op deze vraag

 • 22-8-2015
  20:18
  2

  Oke, het is dus al voor elkaar. Sla anders toch even het eerder geplaatste bericht even op, want dat kun je soms nodig hebben.

  Op dit onderwerp is tevens meer terug te vinden dat bruikbaar voor je kan zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-8-2015
  19:22

  mijn humax ihdr-520c pakt het internet via de kabel niet meer hoe kan ik dit oplossen? ik had het probleem al voor ik de kabel heb verwistelt van een cat 5f naar een cat 6 maar hoe los ik dit probleem op.
  alvast bedankt
  Reageer op deze vraag

 • 22-8-2015
  19:36
  2

  Hallo.

  de vraag ontgaat me een beetje, daar je het hebt over de kabel. Nu begrijp ik het wellicht verkeerd, maar de Humax ontvangt geen Internet via de kabel. Daarvoor is een Dongel, of nog altijd beter, een Lan ofwel UTP kabel nodig.

  Als je deze hebt losgenomen, zal dat doorgaans geen effect hebben, maar als er dingen zijn veranderd, die je alles even opnieuw te configureren.

  Dat doe je zo:

  -Menu
  -Instellingen
  -Systeem
  -Internet instelling
  -Lan configureren
  -Of: WiFi configureren

  Wellicht ten overvloede: Voor het kijken naar Tv en voor en voor het laden van nieuwe software is geen Internet aansluiting nodig.

  Alleen voor het gebruik van ITV is Internet noodzakelijk (ITV Ziggo) waarbij dat Internet ook van een andere provider mag zijn. Je kan op deze manier ook de decoder opnemen in het netwerk.

  Mocht ik het verkeerd hebben opgevat, geef dan even exact aan wat er wordt bedoeld.

  Mvg. Willem.

 • 22-8-2015
  20:09
  2

  @Willem, er wordt hier UTP kabel gebruikt. cat5 gaat tot 1000 Mbit en cat 6 gaat sneller dan 1000. Cat 5 is meer dan genoeg voor de Humax, daar de NIC van de Humax hier zeker niet overheen gaat.
  Het probleem zal dus kennelijk niet aan de netwerkkabel liggen, maar misschien kan de vragensteller een beetje meer vertellen over zijn thuisnetwerk. En is de inrichting van de Humax wel goed gedaan?
  groet,
  Theo

 • 22-8-2015
  20:15
  1

  Theo,

  dat zag ik later ook. Had daar in alle drukte even overheen gelezen. Was ook nog met andere dingen bezig... maar wellicht lukt het al met de gegeven tips en anders lezen we het hoop ik nog. Maar als de kabel zo is verwisseld moet wellicht ook even het modem worden gereset.

  Maar daar de info wat summier is, blijft het gokken en ik hoop dus dat het zo lukt, of dat de vraagsteller nog even reageert.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-8-2015
  22:27

  !! Niet werkende rode toets !!

  Nogmaals even de info welke eerder is geplaatst. Als de rode toets op uw decoder niet werkt na een spanningsuitval, haal dan nogmaals even de spanning geheel van de decoder als deze IN BEDRIJF is. Zorg uiteraard wel dat op dat moment geen opnames lopen!

  Dit hersteld de werking van de rode toets waardoor terug stellen naar de fabriekstand of andere stappen NIET nodig zijn.

  Dit werkt uitermate vlot en alle instellingen blijven bewaard.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  20-8-2015
  17:34

  Even verplaatst:

  Hallo,

  Time Shift Recording kun je AAN of UIT zetten via instellingen-opname-Time Shift Recording. Het zet de uitzending van de actuele zender op de harde schijf. Het is dus mogelijk scenes opnieuw te bekijken en de uitzending op PAUZE te zetten. Een van de bijna vanzelfsprekende krachtige mogelijkheden van een interactieve recorder. Je stopt de tijd, of gaat er zelfs in terug. @Willem, verbeter me maar indien nodig. Mij is echter niet helemaal duidelijk wat die DDOS aanvallen hier mee te maken hebben.

  Maar gelukkig werkte mijn Time Shift in het oorspronkelijk Brabantse Ziggoland nog prima. En je weet dat bellen in DDOS crisistijd weinig zin heeft..... Niet best voor Ziggo al dat gedoe. Ben hier ook al aan het experimenteren met metalen buizen rond mijn goudgecoatte coaxkabels om die digitale schermverstoringen te voorkomen. groet, Theo

  Reageer op deze vraag

 • 20-8-2015
  17:49
  0

  Dag Theo,

  daar ik niet helemaal zeker weet of er connecties zijn tussen de storingen/aanvallen en mijn, en wat anderen hun probleem, heb ik het bericht verwijderd, maar uiteraard weet ik dat je de Time shift zelf uit of aan kunt zetten.

  Overigens word het bestand dan op een apart, daarvoor gereserveerd deel van de schijf gezet. Neem je op uit time shift, wordt het verplaatst naar dat deel dat is bedoeld voor opname. Als je de time shift optie uit zet, werkt dat gewoon niet mee, maar zie je geen foutmelding als je per ongeluk toch een keer terug spoelt en slaat de decoder zeker niet vast, hetgeen nu dus wel gebeurde.

  Maar ik denk dat we elkaar hier niet helemaal begrijpen. Tijdens de storing ging het beeld een aantal keren op zwart. Niet alleen bij mij, ook bij anderen waar ik ben geweest. Daarna kwam het beeld weer terug en leek alles zich te herstellen. Ook de geplande opnames leken zich weer op te pakken.

  Echter, na een tijdje na weer op zwart gegaan te zijn, verscheen de tekst 'zender is versleuteld of niet beschikbaar' en de decoder liep vast. Nadat de spanning eraf was gehaald, herstelde zich dit even om opnieuw, en nu snel achter elkaar in de fout te gaan, waarna meldingen te zien waren als 'hdd sleep' welke ik nog niet eerder heb gehad.

  Daarna keerde de weergave terug, maar kijken via time shift was niet meer mogelijk. Steeds weer merkte ik zelf en gaven die mensen aan dat de melding 'zender versleuteld...etc' terug keerde.

  Bij de gemaakte opnames gebeurde hetzelfde. Uiteindelijke heb ik met veel moeite nog een paar opnames kunnen reden, maar toen was het over. Er zat niets anders op als een fabrieksherstel en formatteren en daar ik niet de enige was, vind ik dit toch wel een wat vreemde zaak. Ik heb dit zo nog niet meegemaakt en ik vraag me dus af of er ten tijde van de uitval wellicht iets is misgegaan en ik denk eigenlijk dat dat hier en daar ook zo was.

  Het zijn dus niet zozeer de cyberaanvallen, die er invloed op zouden hebben gehad, maar het meermalen in de fout gaan van de decoder door de storing lijkt me dus wel een factor die meespeelt.

  Mvg. Willem.

 • 20-8-2015
  17:59
  0

  PS: toen ik Ziggo belde, was nog niet bekend wat er mis was. Toen lagen mijn Internet en mijn mail er ook nog niet uit, en was hier nog niet bekend dat het om een DDOS aanval ging.

  En aan de telefoon werd in eerste instantie aangegeven dat de storing van eergisteren (Dinsdag) was opgelost. Pas veel later ging het weer mis en toen de decoder weer werkte zag ik op NPO1 dat het dus 2 keer om een aanval ging. Op het moment van bellen werkte dus het Internet hier gisteren nog.

  Wat de metalen buizen betreft: die zul je dan wel aan aarde moeten leggen, liefst een nieuwe, schone aarde, welke je laat slaan, anders zal het niet echt werken.

  Gr. Willem.

 • 20-8-2015
  18:45
  1

  Theo,

  een schone aarde is een aardpuls waar verder niets op is aangesloten. Di laat men b.v. ook wel slaan als men een aparte groep aanlegt voor een Hifi installatie.

  Een bestaande aarde noemt men een 'vuile' aarde, omdat daar al van alles naartoe 'lekt'. het laten slaan van een nieuwe aarde is echter doorgaans niet goedkoop, maar als je die b.v. gebruikt voor dergelijke doeleinde, het aarden van de AOP etc. kun je wel wat winst behalen.

  Maar goed, aan aarde leggen van je metalen buizen kan dus sowieso lonen.

  Je kan ook nog denken aan het gebruik van ferriet ringen. Deze zijn te koop in een openvouwend model, zodat je ze altijd om de kabels kan aanbrengen, ook als daar al stekkers aan zitten. Deze plaats je doorgaans zo'n 4-7 cm vanaf de stekkers/connectors.

  Mvg. Willem.

  Mvg. Willem.

 • 21-8-2015
  08:54
  1

  Beste Willem, Mijn reactie was slechts ter ondersteuning van jouw verhaal. En de uitleg was niet naar jou gericht. Ik ken jouw kennis hierover!
  Time Shift is bij uitstek een functie waar een interactieve recorder zich door onderscheidt. Maar niet iedereen weet meteen wat de naam van het begrip inhoudt. Dat was mijn invalshoek. En dat er een groot bestand meeloopt bij het bekijken van een zender kan de oorzaak zijn van problemen. Ik weet niet hoeveel tijd er maximaal vastgelegd wordt, maar ik denk toch 1,5 tot 2 uur HD televisie, oftewel zo'n 15 Gb.
  En ik denk dat we elkaar nu prima begrijpen.
  groet,
  Theo

 • 21-8-2015
  09:09
  1

  Hallo Willem, Ik zag dat je ook op mijn opmerking iets had geschreven. Met die coax kabel (voorzien van smoorspoelen aan het begin en einde en goudgecoatte connectors) lijkt vaak inductie op te treden door bijv. 230 V snoeren. Dus bij wijze van kooi van Faraday heb ik er een stuk metalen buis van 1 m omheen gedaan. Zonder enige aarding nog. Maar dat zou natuurlijk nog beter zijn. Die koperen staaf zou echter hier 5 meter lager in de grond geramd moeten worden en daar zit mijn onderbuurvrouw doorgaans te zonnen. En die verdomde blokjes op het scherm komen te pas en te onpas op elke zender. Een beetje verleggen van de kabel kan al wonderen doen. Aldus hoop ik nu minder storing te bewerkstelligen. En als dat niet afdoende is gaan we wel weer verder.
  Bedankt voor je uitleg,
  Theo

 • 21-8-2015
  12:17
  0

  Dag Theo,

  ik begon al te denken dat je aan me twijfelde... Maar goed, ik vond het ook wel zo netjes even te reageren.

  Vooralsnog heb ik ondanks meerdere resets en een aantal formatteren toch nog problemen en daar ben ik eigenlijk altijd wel goed van verschoond gebleven. Ik denk dus dat er meer aan de hand is.

  De time-shift buffer is inderdaad 2 uur, daarom ook vaak de vraag waarom niet de gehele schijf beschikbaar is voor opname. En er is natuurlijk nog meer gereserveerd.

  Goudgecoate connectors zeggen me niet zoveel. Bij de Action hebben de slechtst mogelijke cinch kabeltjes van 65 cent deze al... Het staat leuk, maar er zijn niet zoveel kabels bij welke ook een mooie laagdikte hebben. Het voorkomt dan wel corrosie, maar gezien veel apparaten geen vergulde uitgangen of aansluitingen hebben, is het niet altijd even nuttig.

  Maar ik denk dat je in jou geval eens moet denken aan dubbel afgeschermde kabels. Dat werkt een stuk beter en is zeker aan te raden als je issues hebt door instraling.

  Als je al zo snel last hebt van voedingskabels, lijkt de afscherming toch niet heel hoogwaardig. Op lange lengtes kan dat uiteraard wel effect hebben, maar de afscherming moet natuurlijk wel deugdelijk genoeg zijn dat dat deze niet direct last heeft van dergelijke kabels etc.

  Maar doe die aarding dan maar niet... In mijn geval zou het prima kunnen, maar goed, het is natuurlijk ook wel eens een probleem.

  En nu moet ik richting het ZH.

  Mvg. Willem • Vraag

  18-8-2015
  20:01

  Mijn humax ihdr -5200c doet helaas niet meer wat hij moet doen. Hij staat constant vast waardoor het niet meer mogelijk is om überhaupt een opname in te stellen. Een update heeft niet geholpen. Zels terug zetten naar fabrieksinstellingen was niet de oplossing! Wie weet hoe ik dit probleem kan oplossen?
  Reageer op deze vraag

 • 18-8-2015
  20:44
  2

  Dat kan met een defect te maken hebben, waaronder de schijf, maar dan moet je dat eerder al hebben opgemerkt bij het opnemen.

  Maar als het gewone terug stellen niet werkt, kan een uitgebreide manier soms wonderen doen. Daar zijn al zeer veel mensen mee geholpen.

  Ik heb deze manier even 'naar boven' gehaald:

  -Haal alle programma's die je wilt bewaren van de schijf (in eerste instantie nog niet nodig).
  -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
  -Verwijder de smartcard.
  -Verwijder de coax kabel.
  -Verwijder de HDMI kabel.
  -Verwijder een eventueel aangesloten cinch kabel.
  -Sluit de kabels na een minuut of 15 weer aan.
  -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
  -Plaats de smartcard
  -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand. Formatteer daarbij meteen de harde schijf. !! Let op: doe dit ALLEEN als de opnames die je wilt bewaren veilig zijn gesteld!!
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).
  -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even. Waarschijnlijk zal dit echter niet lukken, daar de decoder zelf aangeeft of er nieuwe software aanwezig is.
  -Tip: haal daarna in het menu bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand.

  Ik hoop dat dit blijvend het issue oplost, maar als dat niet het geval is, zal toch onderzoek nodig zijn. Op afstand is het niet altijd eenvoudig exact aan te geven wat er misgaat bij de decoders, maar doorgaans is een dergelijk issue toch wel goed op te lossen.

  Maar wis programma's ook één voor één en wacht met het wissen van de volgende, totdat het programma daarvoor echt is verdwenen. Ik heb gemerkt dat het wissen nog beter werkt als je even in Media blijft.

  Mvg. Willem. • 19-8-2015
  20:03
  1

  Beste Willem, dank voor je antwoord. Kabels en dergelijke hebben al geruime tijd niet aangesloten gezeten dus dat was opgelost. Ik heb nu de humax teruggebracht naar de winkel waar we deze hebben gekocht. Zij gaan hem opsturen naar humax voor onderzoek.

 • 20-8-2015
  18:03
  0

  Beste,

  had je de stappen die ik heb genoemd dan al wel gemaakt? Maar goed, ik neem aan dat het nu wel in orde komt. Overigens kun je ook zelf je decoder naar Humax sturen. Is vaak wat goedkoper, mits je uiteraard aanspraak kunt maken op de garantie, als deze nog van kracht is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-8-2015
  13:15

  Heb ik de externe schijf eindelijk aan de praat Willem. Kopiëren gaat ook goed, maar nu kan ik de bestanden weer niet via de TV bekijken. Dus als de Humax een keer uitvalt kan ik de externe schijf niet gebruiken. Wat een getob toch.
  Groet,
  loek
  Reageer op deze vraag

 • 18-8-2015
  15:46
  0

  Beste,
  Dat liet ik al weten bij je vorige vraag.

  " Je kunt ze dan geschikt maken om in te lezen, maar tegelijk kan de Humax er dan niks meer mee".

  Kies je voor deze manier dan blijf je verrassingen tegenkomen. Het heeft veel technische kennis nodig om je gestelde doel te bereiken. En dat heb je niet zo maar. Vraag die kennis die van Schijfbeheer afwist hoe je bestanden van je Humax kan FTP-en. Hoe dat technisch moet staat hier op dit forum te vinden. Je hebt dan een opzet die je vaker kunt gebruiken dan dat formetteergehaspel dat je met de externe harde schijf hebt.
  groet,
  Theo

 • 18-8-2015
  15:55
  0

  Dag Loek,

  dat is logisch, want zoals ik al aangaf dien je de schijf, eenmaal gebruikt voor de decoder, daar ook voor te blijven gebruiken.

  De Tv zelf zal een Ext.3 geformatteerde schijf waarschijnlijk niet herkennen, of net als een ander apparaat 'vragen' deze te formatteren, wat je uiteraard niet moet doen. Het gebruik van een een schijf op een Tv is dan ook zeker niet heilig en ook verbonden aan restricties.

  Zo kan b.v. een opname, op schijf gezet door een Tv doorgaans niet op een ander apparaat worden afgespeeld. Sterker nog, zelfs exact hetzelfde toestel zal de opnames op die schijf niet weergeven.

  Voorts hangt het van de Tv af welke bestanden je kan weergeven en hoe een schijf geformatteerd dient te worden.

  Maar kort samengevat: Een schijf, eenmaal gebruikt op de Humax, dient voor diezelfde decoder, of op een type welke hier mee overweg kan te worden gereserveerd. De opnames die dus op de externe schijf worden gezet, zijn alleen weer te geven via de Humax.

  Ik heb dit echt ene paar keer genoemd, want sommigen zien dat als nadeel en daarom heb ik ook het werken middels FTP geopperd. Hier word verreweg het meest gebruik van gemaakt en doordat je dan de opnames ook op een ander medium kan zetten, zijn de opties ruimer bemeten.

  Maar wellicht is een mediaspeler ook nog iets voor je, naast het gebruik van de Humax.

  Mvg. Willem.
Handleiding zoeker Humax

Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR 5200C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2015 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.