Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 > Ga naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 > Ga naar de handleiding
Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

44
 • De input van onze humax 5200 is met een coaxkabel aangesloten op de muuraansluiting.
  Is het mogelijk om deze coax (tbv het ingangssignaal van de humax) te vervangen door een draadloze verbinding bijv. met een oplossing van marmitek?

  En is het ook mogelijk om de coax van het output signaal van de humax naar de tv te vervangen voor een dergelijke draadloze oplossing?

  Wat zijn de eventuele voor- en/of nadelen van input versus output vervangen door een draadloos systeem?

  Hartelijke dank. Erik Visser Gesteld op 23-8-2016 om 17:12

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Erik,

   je zit helaas vast aan een coax kabel voor de Humax. Draadloos is geen optie. Wel is het mogelijk de decoder draadloos aan te sluiten op het Internet om de decoder op te nemen in je netwerk, of om, indien je met de kabel op Ziggo bent geabonneerd, gebruik te maken van ITV . Het Internet mag dan eventueel wel van een andere provider zijn.

   Ook de coax (RF) uitgang van de Humax, indien je die al wilt gebruiken, dient bedraad te geschieden. Maar vaak laat men deze verbinding weg, of men moet al gebruik maken van een CI module, of de digitale tuner in de Tv zelf, naast de Humax. Maar doe je dat niet, kan de coaxkabel van decoder naar Tv dus vervallen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 23-8-2016 om 18:16

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Wat "merkt" de humax er van als het uitgangssignaal naar een zender gaat en vervolgens verzonden wordt…..? (naar de ontvanger bij de tv)

   En wat "merkt" de tv er van als de het signaal van een draadloze ontvanger komt?

   Zender en ontvanger staan hooguit 2 tot 3 meter uit elkaar.

   Of verandert er iets aan het signaal? Geantwoord op 23-8-2016 om 19:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • De Humax werken allemaal op identieke wijze. dat houdt dus in dat de werking identiek is. Types die anders werken heeft Humax niet.

   Gr. Willem Geantwoord op 23-8-2016 om 20:28

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • "Wat "merkt" de humax er van als het uitgangssignaal naar een zender gaat en vervolgens verzonden wordt…..? (naar de ontvanger bij de tv)
   En wat "merkt" de tv er van als de het signaal van een draadloze ontvanger komt?
   Zender en ontvanger staan hooguit 2 tot 3 meter uit elkaar".

   In dit geval heb je het niet over het uitgangssignaal, want dat loopt via HDMI. je kan de RF uitgang van de decoder wel aansluiten op ene Tv, maar dat is dan enkel om eventueel analoog te kunnen kijken, of zoals gezegd, via een CI module en/of de digitale tuner in de Tv.

   maar gebruik je die niet, heeft het helemaal geen zin de coaxkabel vanaf de Humax op de Tv aan te sluiten. Maar draadloos werken heeft altijd nadelen en beperkingen. Ik zou dat zeker niet aanraden voor het voeden van een decoder, maar ook het draadloos werken, in plaats van een HDMI kabel is sterk af te raden. Soms kan het niet anders, maar als ik nu uitga van de te overbruggen afstand zou ik zeker, in alle gevallen, bedraad werken.

   Zelfs bij het aansluiten op het internet raad ik dat aan. Een dongel werkt, maar ook die heeft zijn beperkingen. Kan het bedraad, altijd doen, en een goede coaxkabel is gewoon betrouwbaar.

   Gr. Willem. Geantwoord op 23-8-2016 om 20:36

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag onbekende,

   dank voor de reactie. Zelfs het draadloos verzenden van het HDMI signaal heeft niet mijn voorkeur. Ik zie daar te vaak storingen bij langskomen. Kan het bedraad, altijd doen. Maar dat is natuurlijk mijn opinie.

   Gr. Willem. Geantwoord op 23-8-2016 om 20:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ok, ik heb een scart en een coax van mijn humax naar mijn tv lopen. Ik dacht dat die coax diende om, als ik de humax uit heb staan, om dan toch signaal bij mijn tv te krijgen en tv te kunnen kijken. Geantwoord op 23-8-2016 om 21:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   dat je scart en coax op de Tv hebt aangesloten kan, maar heb je geen HD Tv? tegenwoordig gebruik je n.l. altijd HDMI en geen geen scart. Op een HD Tv zal de weergave via scart dan ook niet heel fraai zijn.

   Voorts schrijf je dit:

   "Ik dacht dat die coax diende om, als ik de humax uit heb staan, om dan toch signaal bij mijn tv te krijgen en tv te kunnen kijken".

   Dat klopt ook, maar doorgaans zal; men daarvan geen gebruik meer maken als een decoder/PVR als b.v. de Humax wordt gebruikt, tenzij je een Humax model gebruikt met maar 1 tuner. Soms kijkt men nog via een CI module of via de digitale tuner in de Tv, maar doe je dat niet, en je kijkt toch altijd via de Humax, kan de coax van Humax naar Tv vervallen. Ik gebruik die zelf ook niet, daar ik altijd kijk via de Humax 5400c of een van de andere modellen.

   Is het zo wat duidelijke?

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 23-8-2016 om 23:22

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Wij zijn tevreden met het beeld via de scart. Maar als je het hdmi uitganssignaal van de humax draadloos kan versturen schakelen we over naar hdmi. Want het gaat vooral om draadloos kijken.

   Wij kijken eigenlijk niet via de humax. Ook is het beeld via de humax niet beter dan via de tv tuner.

   Soms nemen we 2 programma's op Dan worden dus beide tuners van de humax gebruikt voor opname. En dan moet je wel via de tuner van de tv kijken.
   Werkt dit ook nog als we overschakelen van coax naar hdmi of is dan de tv tuner van de televisie niet meer te gebruiken? Geantwoord op 24-8-2016 om 00:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Overigens heb ik geen enkel probleem met analoog tv kijken.

   Als ik input of output van de humax draadloos kan maken en beide tuners van de humax kan blijven gebruiken en ook de tv tuner dan ben ik dik tevreden. Ook als de beeldkwaliteit minder is. Ook als ik dan alleen analoog kan kijken (dat doe ik volgens mij nu ook). Geantwoord op 24-8-2016 om 00:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   geloof me, HDMI is vele malen fraaier. Maar staat de Humax niet bij de Tv? Doorgaans is dat wel zo, en begrijp me a.u.b. niet verkeerd, maar als dat nu ook zo is, wat is dan het bezwaar met een HDMI kabel te werken? Dat is toch iets wat eigenlijk altijd wordt gedaan, en ik moet zeggen, dat ik zelden of nooit, en ik verleen al zeer lang ondersteuning aan Humax, de vraag krijg of het draadloos kan.

   En HDMI kan dus wel draadloos, maar coax niet, en dat eerste was in eerste instantie de vraag.

   Maar als de Humax nu is aangesloten middels scart en wellicht niet eens op RGB staat, dan zal het beeld er inderdaad niet veel beter uitzien als via de Tv tuner. Maar dat ligt bij HDMI totaal anders. Dan ziet de weergave er veel beter uit. Het is dan ook een HD decoder en als je een HD Tv hebt, vraagt die eigenlijk ook om HD bronnen.

   Inderdaad kun je niet altijd 2 zenders opnemen en een 3e bekijken, maar daar zijn wel uitzonderingen op. In een aantal gevallen kun je n.l. wel 2 zenders opnemen en een 3e bekijekn, hetgeen te maken heeft met de streams waarin betreffende zenders zich bevinden. Neem je 2 zenders op, en je drukt op de OKE toets, zie je zenderlijst. Alles in wit kan dan nog worden bekeken.

   Als je overschakelt op HDMI wordt alleen de weergave beter, maar verder blijft alles gelijk, indien je de coaxkabel van de decoder naar de Tv ertussen laat zitten. Daar veranderd dus niets aan, en dat betekent dus ook dat je gewoon via de Tv tuner kan blijven kijken, indien je dat wenst. En als de decoder inderdaad vlakbij de Tv staat, zou ik een HDMI kabel plaatsen. Veel goedkoper dan draadloos, en tevens veel betrouwbaarder. Het resultaat, zal, zeker als je de Humax instelt op 1080I stukken beter zijn.

   Kortom: er verandert niets aan de werking, maar de weergave komt wel op een veel hoger niveau te liggen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 24-8-2016 om 10:07

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Analoog kijken raad ik zeker niet aan op een HD Tv. Maar dat is een persoonlijke kwestie. Echter zie ik niet in waarom je de in- of output van de decoder draadloos zou willen maken. Een iets minder goede weergave is niet mogelijk bij digitaal en dat betekent dus, dat wanneer de invoer op de Humax niet in orde is, er artefacten (beeldfouten als strepen, blokjes, of geheel wegvallend beeld gaan ontstaan). dat moet je niet willen, want dat betekent ook dat je deze ziet in de opnames, of erger, de decoder gaat aangeven dat het afspelen van een opname niet meer mogelijk is, en je deze dus niet kan bekijken, alleen wissen.

   En er is nu toch ook een coaxkabel aanwezig tussen decoder en huisaansluiting? Waarom zou die nu weg moeten? En nu je gebruik maakt van scart zit er dus ook een scartkabel tussen de Humax en de Tv, en die dikke kabel, wordt dan gewoon vervangen voor een dunnere HDMI kabel.

   Ik denk dat je het jezelf te moeilijk maakt en geloof me, ik heb hier echt wel ervaring mee. Ik verleen al zeer lang ondersteuning voor Humax en het bedrijf kent me goed. Maak het jezelf niet te moeilijk. laat de coaxkabel zitten, daar je anders alleen maar in de ellende terecht komt, en vervang de scart door HDMI. dat is echt het beste. Begrijp me niet verkeerd, maar het ontgaat me een beetje, waarom je dit allemaal draadloos zou willen.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 24-8-2016 om 10:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo,
   Mijn ervaring met scart is dat ook het audiovolume moeilijker te regelen is dan met HDMI bij gebruik van de Humax(afstandsbediening).
   groetjes,
   Theo Geantwoord op 24-8-2016 om 13:16

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste lezers,

  Het eerdere probleem met de email is opgelost. Had u eerder een vraag gesteld, maar niets ontvangen? Kijk even op de site, want er is op de meeste vragen gewoon geantwoord.

  Mvg. Willem. Gesteld op 19-8-2016 om 19:31

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe sluit ik een dvd speler aan op de Humax.
  Groeten Ria Gesteld op 18-8-2016 om 12:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Ria,

   een DVD speler dien je op de tv zelf aan te sluiten en niet op de Humax. Het zal ook niet gaan werken als je een DVD speler middels scart op de VCR aansluiting aankoppelt en de decoder op de tv aansluit met HDMI.

   Enkel als je nog werkt met een VCR of DVD recorder, kan het zinvol zijn deze op de decoder aan te sluiten om zo opnames te kunnen maken vanaf de Humax, of daarvan af over te zetten op band of DVD.

   Maar een DVD speler, welke tegenwoordig ook voorzien is van HDMI, dien je dus op die manier op de tv zelf aan te sluiten.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 18-8-2016 om 12:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Klopt het dat er geen audio output op de 5200c zit?
  Ik bedoel dan om rechtstreeks boxen op aan te sluiten.

  mvg, Yvon Gesteld op 13-8-2016 om 17:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Yvon,

   dat klopt,want er zit geen versterker in de decoder. Die stuurt alleen het signaal analoog uit via cinch bussen (tulp) en via een optische uitgang, waarmee je i.s.m. de juiste receiver Dolby Digital 5.1 geluid kan weergeven. Analoog is dat alleen in stereo.

   Maar je zal geen enkele decoder/PVR/ontvanger vinden welke is voorzien van een voor/eind versterker zodat daar rechtstreeks luidsprekers op aangesloten kunnen worden.

   Je zal dus met een soundbar, soundplate, Quantis LSW! systeem kunnen werken, of met een stereo versterker of surround receiver.

   Mvg. Willem
   ondersteuning Humax

   Geantwoord op 13-8-2016 om 18:26

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • Ik wil graag de tijd in het display plaatsten hoe doe ik dat Gesteld op 11-8-2016 om 11:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat doe je door de energiespaarstand uit te schakelen. Zie hieronder. Let op, de decoder zal dan ook meteen opstarten, maar wel meer energie verbruiken in stand-by.

   -> Energie spaarstand uitschakelen:

   -Menu
   -Energiebeheer
   -Energie spaarstand in/uitschakelen
   -Automatisch uitschakelen in/uitschakelen*

   -> Standaard staan deze laatste 2 opties ingeschakeld. *Laat je het
   automatisch uitschakelen aan staan, zal de decoder na 3 uur in stand-by
   gaan, als deze niet wordt bediend.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 11-8-2016 om 19:49

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
 • kan ik ook bijvoorbeeld npo 1 op nemen en naar een andere zender kijken Gesteld op 6-8-2016 om 16:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ja, bij de Humax 5200 is het altijd mogelijk 1 zender op te nemen en een ander te bekijken. Ook kun je 2 zenders opnemen en een eerdere opname bekijken. Dat geldt niet bij het kijken naar iets op Interactieve Tv. Dan kun je geen 2 zenders opnemen, maar dat wordt dan ook gemeld, indien je wel opnames hebt ingepland. ITV zal dan stoppen. maar daarvan zie je dan dus eerst een melding, zodat je alsnog kan beslissen wat je wilt.

   Voorts is het zelfs in bepaalde gevallen mogelijk om 2 zenders op te nemen en een 3e te bekijken, maar dat kan niet altijd, en is afhankelijk van de stream waarin desbetreffende zenders zich bevinden. Een stream is eenvoudig gezegd een 'pakketje' waarin een aantal zenders met elkaar worden verzonden. Zo is het b.v. mogelijk om NPO1 te kijken en RTL4 en RTL5 op te nemen. Maar dit is dus maar één van de te maken combinaties. Dit kan ook bij een aantal andere zenders.

   Je kan dat zien op het moment dat je 2 zenders aan het opnemen bent, en op de OK toets drukt van de afstandsbediening. Alle in het wit aangeven zenders kun je dan nog bekijken. Ga je op dat moment zappen, zul je tevens alleen maar dié zenders te zien krijgen, welke mogelijk zijn. Alle anderen worden overgeslagen.

   Programmeer je 1 zender in als herinnering en daarnaast 2 anderen voor opname, en dit is niet mogelijk, zul je een melding zien met een opname conflict. Daarin je kiezen wat je wilt. Datzelfde zie je ook als je (per abuis) 3 zenders zou inplannen voor opname. Maar dat wijst zich eigenlijk allemaal vanzelf.

   Lees anders ook eens wat info door op dit onderwerp, daar er al veel bruikbare berichten zijn geplaatst.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax


   Geantwoord op 6-8-2016 om 17:56

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
 • Dag Willem,
  Betreft Humax 5200C
  Kort geleden heb ik een nieuwe afstandbediening besteld bij Humax omdat de oude keuren begon te vertonen. Getracht de nieuwe in te stellen met de codes uit de gebruiksaanwijzing zodat ik ook mijn Philips TV er mee kon bedienen. Geen enkele 3 cijferige code, behoudens knipperen van de led's, werkte. Humax gebeld en nieuwe 4 cijferige codes gekregen. Ook daarmee geen enkel resultaat. Voor de Humax werkte echter wel alles. Uiteindelijk de nieuwe afstandbediening terug gestuurd en het geld geretourneerd gekregen. Humax had hiervoor geen oplossing. En nu gebruik ik nog steeds de oude afstandbediening. Het probleem dat de nieuwe afstandbediening niet is te gebruiken voor de TV en de oude wel is daarmee echte niet opgelost. Een echt drama is het op dit moment niet maar als de huidige afstandbediening het laat afweten dan wordt ik verplicht met twee afstandsbedieningen te gaan werken, een voor de Humax en een voor de TV. Reuze onhandig. Heb jij hiervoor nog een advies of oplossing?
  Met vriendelijke groet,
  J.M.P.(Hans) Urbanus Gesteld op 27-7-2016 om 16:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Hans,

   dat is een wat vreemd verhaal, want als het goed is heb je een identieke afstandsbediening van Humax opgestuurd gekregen. Nu geef je aan dat je 4 cijferige codes hebt gehad, maar het aparte daaraan, is, dat de nieuwe afstandsbedieningen niet meer werken met 4 cijfers. Je zal dan ook zien dat de led al na het invoeren van 3 cijfers zal blijven branden.

   Alleen de oudere Humax 5050 werkte nog (gedeeltelijk) met een 4 cijferige code. Ik schrijf met opzet, gedeeltelijk, want later werden ook daarvan de afstandsbedieningen 3 cijferig.

   Maar dat wil ook weer niet helemaal zeggen dat een 4 cijferige code helemaal niet kan worden gebruikt. Want heb je zo'n code, maar een afstandsbediening met een 3 cijferig systeem, laat je de eerste van de 4 cijfers, doorgaans een 0, weg. Even een voorbeeld: een code als 0264, word dan 264.

   De Humax zelf is voorgeprogrammeerd in de afstandsbediening, dus dat werkt altijd wel, maar in het systeem zoals hierboven beschreven kan het soms misgaan. Echter zijn de afstandsbedieningen die je bij de Humax geleverd kreeg, en de nieuwe, identiek en dus zou de nieuwe ook moeten werken op de Philips. Maar wellicht is er dan dus een 'afgeknipte' 4 cijferige code nodig.

   Maar anders is het altijd nog mogelijk een Logitech te gaan gebruiken, welke veel meer opties kennen (afhankelijk van het type) en veel meer apparaten ondersteunen. Die zijn er ook al vanaf zo'n 30-35 Euro, maar als het zo nog werkt, zou ik het even zo laten.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 27-7-2016 om 17:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Willem,
   Dank voor je antwoord. Vergat nog te schrijven dat ik nog een tweede (nieuwe) afstandbediening kreeg toegestuurd. Echter het zelfde resultaat. Wat je schrijft over de 0 weglaten heb ik ook geprobeerd en ook geen resultaat. Volgens Humax zouden de print en software gelijk zijn van de oude en nieuwe afstandsbedieningen. Maar toch, ik kan er geen chocolade van maken. Werkt de Logitech ook met de Humax?
   Met vriendelijke groet,
   J.M.P.(Hans) Urbanus Geantwoord op 27-7-2016 om 22:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hans,

   toch een apart verhaal. Ik zal het daar toch ook eens over hebben met Humax, want het kan toch niet zo zijn dat een nieuwe afstandsbediening niet kan worden gebruikt voor alle opties. Ik zie toch ook wel vaker dat men een AB omruilt of vervangt, en ik zie dan zelden dat het niet werkt, alleen kom ik dus wel tegen dat men aangeeft dat de afstandsbedieningen al reageren bij 3 cijfers. En dat klopt dus wel.

   Ik ga eens kijken of ik wat wijzer kan worden in deze.

   De Logitech ondersteund zeer veel merken, maar heeft ook nog een leerfunctie. Kijk anders eens op de site van Logitech, of neem eens contact met hen op.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 27-7-2016 om 22:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kun je twee verschillende zenders tegelijkertijd opnemen en een andere zender kijken. Gesteld op 27-7-2016 om 16:17

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan alleen in bepaalde gevallen. Ik zal het niet te moeilijk maken, maar dit heeft te maken met de streams waarin de betreffende zenders zich bevinden. Dit zijn eigenlijk kleine 'pakketjes' waarin een aantal zenders met elkaar worden verzonden.

   Een voorbeeld: Bij Ziggo is het mogelijk om b.v. NPO1 te kijken en RTL4 en RTL5 op te nemen. Maar dit is dus een voorbeeld, want er zijn meer combinaties mogelijk. Je kan echter nooit 3 zenders opnemen. In mijn voorbeeld is het dus niet mogelijk naast RTL4 en RTL5 ook nog NPO1 op te nemen!

   Als je 2 zenders opneemt, en je drukt op de Oke toets, zie je een lijst met alle zenders verschijnen. Alles wat dan nog in het wit is aangegeven is te bekijken. Hetgeen donker/grijs gekleurd is niet. Neem je 2 zenders op, en je gaat een herinnering inplannen voor nog een zender, is het dus mogelijk dat dit wordt geaccepteerd, maar ook dat er een melding 'opnameconflict' ontstaat. Dat laatste zie je b.v. ook wel terug bij het opnemen.

   Zou je even bijhouden welke opties mogelijk zijn, zou je dat zo op papier kunnen zetten en daar rekening mee houden. Voorheen was er een lijst met de indeling van de zender streams terug te vinden op het Internet, maar dat is volgens mij niet meer zo.

   Maar ik denk dat het zo wel duidelijk is.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-7-2016 om 17:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wat kan je extra met de iHDR5200C als een Humax dongle ( kosten 39€ ) plaatst wordt?
  Uit de handleiding wordt ik niet veel wijzer.

  Gr, Bram Gesteld op 25-7-2016 om 09:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Bram,

   dan kun je de Humax opnemen in je netwerk en gebruik maken van Interactieve Tv indien je kabel hebt van Ziggo. Het Internet mag eventueel van een andere provider zijn. Maar 39 Euro lijkt me erg veel, en volgens mij is dat goedkoper. Maar dan zou ik dat moeten nakijken.

   In ieder geval is het zo dat het een stuk goedkoper is, en beter werkt als je een Lan/UTP kabel kan gebruiken. Dat is nog altijd de beste verbinding. Door het opnemen in je netwerk van de Humax, kun je (beperkt, de Humax is geen mediaspeler, maar een PVR met enkele mediaopties) bestanden delen en kun je de opnames dus op de PC zetten, of daar op een andere medium overzetten.

   In feite doet de Dongel dus niets meers als een Lan/UTP kabel.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-7-2016 om 18:32

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag Bram,

   is ook iets wat mijn voorkeur heeft, vaak beter werkt, en ook nog eens goedkoper is. Alleen is een kabel niet bij iedereen netjes weg te werken en dan kan een dongel een mooie optie zijn, maar qua opties zijn beiden dus identiek.

   Mvg. Willem Geantwoord op 26-7-2016 om 14:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb een vraag of de volgende situatie mogelijk is te maken en hoe het zou moeten als het kan. Beneden op een humax 5200 iets opnemen en dat het mogelijk is om deze opname beneden is te bekijken maar ook tevens boven op een humax 5200.

  Ik hoor graag iemand met een antwoord. Momenteel staat er alleen nog maar een humax 5200 en is er verder nog niks aangeschaft.

  Mvg wander Gesteld op 23-7-2016 om 20:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Die optie is er inderdaad, maar daar wordt doorgaans weinig gebruik van gemaakt en ik moet dus even zoeken of ik daar nog wat over heb. Maar heb je 2 Humax 5200 is het dus wel mogelijk en dien je 1 decoder in te stellen als 'zender' en de andere als 'ontvanger'. Je werkt dan met de DLNA optie van de apparaten.

   Echter zal er vaak gebruik worden gemaakt van een draadloze verbinding en dat leidt nogal eens tot problemen. Daarom worden in zulke gevallen de opnames ook nogal eens op een externe harde schijf gezet, welke je dan aansluit op de andere decoder. Nu zijn die bestanden niet altijd uitwisselbaar, zo lukt dat b.v. niet tussen een 5200 en een 5050, maar bij 2 identieke modellen is het sowieso geen probleem. Zou je een 5400 hebben geldt datzelfde daar beide decoders/PVR's op hetzelfde platform zijn gebouwd.

   Nu is hier al erg veel geplaatst, maar ik weet niet zeker meer of ook hier het koppelen an 2 decoders aan bod is gekomen, of dat ik dat destijds elders heb genoemd. Ik plaats hier en elders zoveel dat ik dat natuurlijk ook niet allemaal kan onthouden, maar ik ga het even opzoeken.

   Wellicht is het hier ook terug te vinden als je op 'delen' zoekt, maar dat ga ik even proberen. Moet toch ook weer eens wat opschonen, dus wellicht kom ik het hier tegen, en anders komt het sowieso wel goed.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-7-2016 om 21:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dank alvast voor de moeite en energie. Nu werk ik wel in een winkel die deze apparaten verkoopt maar de term DLNA is mij onbekend. Misschien omdat het iets van Internet is aangezien wij daar verder niks mee doen. Geantwoord op 25-7-2016 om 09:18

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • DLNA gebruik je als je de decoder opneemt in je netwerk en bestanden wilt delen/uitwisselen. Je gebruikt dat b.v. ook als je de decoders opneemt in je netwerk om zo bestanden te delen, zodat je b.v. de opnames kan verplaatsen naar de PC, daar kan opslaan, of b.v. op DVD kan branden.

   Bij de Internet instellingen vind je deze optie terug.

   Ik zit op het moment nogal in de lappenmand, maar lat z.s.m. wat weten t.b.v. je vraag. Maar zoals gezegd wordt het koppelen tussen 2 apparaten niet zo vak toegepast, en als het kan zou een Lan/UTP kabel het best werken, maar vaak is men toch op ene dongel aangewezen, met regelmatig de daarbij behorende issues.

   Wordt vervolgd.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-7-2016 om 18:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb even gezocht en hier: link kun je zien hoe de Humax kan worden opgenomen in je netwerk, maar ook wordt het DLNA – media delen besproken. Ik denk dat je hiermee wel uit de voeten kan.

   Mvg. Willem Geantwoord op 25-7-2016 om 23:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • wil mijn humax de lijst wissen ven wat ik opgenomen heb. hij blijft aangeven dat hij aan he wissen is maar er gebeurt niets de schijf blijft vol. opgezocht nu moet ik de humax formateren maar weet niet hoe dat moet .dus mijn vraag hoe moet ik formateren. Gesteld op 19-7-2016 om 14:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   het is ook mogelijk gebruik te maken van de zoekfunctie op dit forum. Onder het kader alwaar je een vraag kan stellen vind je nog ene smal kader waarin je een zoekwoord kan plaatsen. Plaats je daarin b.v. 'wissen' en klikt op zoeken, dan kom je een aantal vragen /reacties tegen betreffende het wissen.

   Maar het formatteren werkt op onderstaande manier. Houdt er wel rekening mee dat daarmee de gehele schijf wordt geleegd!

   Formatteren:

   -Menu
   -Instellingen
   -Systeem
   -Gegevensopslag
   -Opslagapp. formatteren

   Mvg. Willem Geantwoord op 19-7-2016 om 17:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn humax gaat sinds de laatste 3 weken na 10 min - 15 min op zwart, geen geluid. Ook vaker dat de afstandsbediening "bevriest". Batterij verwisseld, fabrieksinstellingen terug gezet, etc.
  Helpt niet, advies van Ziggo, koop maar een nieuwe.
  Als ik de Humax op radio zet, valt hij niet uit!

  Graag advies. Gesteld op 14-7-2016 om 19:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat zou te maken kunnen hebben met de harde schijf, maar probeer eens een uitgebreide reset. Dat doe je op deze manier:

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

   De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, maar de vraag is of dat in dit geval nog lukt.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   Vaak wordt gezegd maar een nieuwe te kopen, maar heel vaak is dat niet nodig. Ik kan niet garanderen dat dit werkt, maar er zijn dan nog wel wat andere stappen welke je kan ondernemen. Maar Ziggo wil dat we overstappen op de Horizon, dus zodra er wat aan de hand is, moet je maar wat nieuws aanschaffen en dan dus het liefst de Horizon. Ik ga ze daar weer eens op aanspreken.

   Succes en laat aub even weten of het is gelukt of niet. Er zijn nog wat meer opties, dus we geven nog niet op.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis

   Geantwoord op 14-7-2016 om 20:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem,
  Af en toe (elke 2-5 dagen) komt er over het beeld van mijn humax 5200c ineens een paarse filter. Audio valt dan weg. Als ik de ontvanger middels de afstandsbediening uit (stand-by) zet en direct weer aan is het probleem opgelost. Als ik tijdens het paarse beeld een opname start en deze later terugkijk is het beeld als normaal en is audio ook opgenomen.
  Heb je enig idee waar dit aan kan liggen?
  Bvd,
  Hugo. Gesteld op 13-7-2016 om 11:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Hugo,

   daar je aangeeft dat de opnames wel in orde zijn, lijkt het op een doorgifte probleem. Dat kan met een HDMI handshake issue te maken hebben, en het is raadzaam eens een andere HDMI kabel te proberen, welke zeker niet duur hoeft te zijn, of een andere ingang op de Tv.

   Zou het uit een tuner o.i.d komen, zou het in de opnames ook te zien moeten zijn, maar het evengoed raadzaam ook even een fabrieksreset uit te voeren.

   Ook is het handig om eens een ander apparaat middels HDMI op de voor de Humax gebruikte HDMI ingang op de Tv aan te sluiten. Het hoeft n.l. niet noodzakelijk aan d Humax te liggen, maar bij uit en inschakelen kan de verbinding (handshake) weer correct tot stand worden gebracht. Bij HDMI is er n.l. een heel protocol gaande om de verbinding tot stand te brengen. Dat is dus heel anders als via b.v. scart.

   Ik lees graag even de afloop.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 13-7-2016 om 11:31

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Dag Willem,
   Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb de hdmi kabel omgewisseld. Eens even afwachten hoe dit de komende tijd gaat! Geantwoord op 17-7-2016 om 10:41

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
44

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info