Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 103 Naar de handleiding
Nederlands Gebruiksaanwijzing 101 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Hoe krijg ik de zender Rtl4 van het opname programma verwijderd
  Gesteld op 25-3-2020 om 20:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe zet ik een opgenomen programma over op een USD stick Gesteld op 10-3-2020 om 13:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ik wil nog eens vragen wie een oplossing weet voor ons probleem.
  Wij kijken vaak naar een Franse zender, france 2. Wij hebben dan door de knop “sub” de ondertiteling in de Franse taal aan staan. Echter als wij opnemen als wij niet direct kunnen kijken....dan ontbreekt bij de opname deze Franse ondertiteling. Ook als wij wel rechtstreeks kijken en even terugspoelen is er geen ondertiteling meer. Met onze vorige Humax hadden wij dit probleem niet. Graag horen wij of iemand hier iets over kan vertellen, wat wij moeten doen. Gesteld op 26-2-2020 om 00:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Leg de vraag even neer bij Humax. Ik ben hier gestopt, omdat de meeste mensen niet reageerden. En wie niet horen wil..
   Op de site van Humax staat hoe u ze kan bereiken.

   W-A
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-3-2020 om 22:13

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Ik wil W.A bedanken voor zijn advies. Ik had zelf ook al gedacht aan deze optie, maar ik kan geen Humax website vinden. Misschien wilt u nog een maal mij informeren. Ik ben u in elk geval enorm dankbaar voor welke infi dan ook. Mvgr. Geantwoord op 10-3-2020 om 23:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Ik heb de Humax website gevonden. Beetje suf van mij dat ik die niet kon vinden. Maar ik googlede steeds op de humax 5200c. Dan kom je er niet zo direct . Alleen Humax was al voldoende. Nogmaals bedankt.Geantwoord op 10-3-2020 om 23:49

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Mijn man heeft bij het programmeren van een video opname per ongeluk op vergrendelen gedrukt.
  Nu kan ik geen opnames meer wissen na deze gezien te hebben, er wordt naar een code gevraagd maar die heb ik niet.
  hoe los ik dit op? Gesteld op 25-2-2020 om 13:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • meestal krijgt mijn man de schuld, terwijl ik wel beter weet.
   Maar wie heeft de code dan wel gewijzigd ?
   Mijn man of was ik het zelf ?
   Weet je de code dan zelf niet meer ?
   Lanseer u deze vraag dan bij de HUNAX, deze mensen kunnen u vertellen wat u moet doen.
   Wederom succes ermee !

   Met vriendelijke groet,
   Carl.
   Geantwoord op 10-3-2020 om 21:26

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • De standaard pincode is 0000, maar als je die hebt gewijzigd is het mogelijk deze terug te zetten op 0000:

   Druk achtereenvolgens op:
   -menu
   -ga naar instellingen
   -ga naar systeem
   -ga naar systeeminformatie
   -druk vervolgens op de toetsen 7412359
   -Daarna komt "hidden settings" ofwel "verborgen menu".

   Hier kun je het wachtwoord resetten (Password Reset) : Je kan vervolgens kiezen tussen ja of nee. Kies ja, uitvoeren, en het wachtwoord gaat weer naar 0000. Maak geen fouten tijdens de handeling
   Succes, Aad
   Geantwoord op 11-3-2020 om 07:34

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Wij hebben een HUmax5200c. Wij kijken altijd naar een bepaald programma op France2. Dit programma laten wij ondertitelen via de knop SUB en t.( oortje). Maar...als wij dit programma opnemen en later afspelen is er geen ondertiteling. Hoe lossen wij dit op. Op onze oude Humax hadden wij dit probleem niet. Gesteld op 10-2-2020 om 18:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Het is toch wel erg triest dat er hier nagenoeg door iemand nog word gereageerd als je een vraag beantwoord. Ook de site eigenaar laat nog zelden van zich horen, dus wellicht is de tijd rijp afscheid te nemen van deze site. Dat betekent dat ik voornemens ben op geen enkele rubriek nog te reageren. Wellicht gaat men dan nog eens nadenken en komt het fatsoen even wat te aten weten nog terug. Wat een mentaliteit. Te triest voor woorden!

  Willem
  Ondersteuning Humax/Quantis electronics Gesteld op 3-1-2020 om 04:02

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Beste Willem, je hebt helemaal gelijk dat je je boos kunt maken over onfatsoenlijk gedrag. Ik voel me aangesproken omdat ik inderdaad niet gereageerd heb. Wat jij niet weet is dat de vraag van mijn vader is die terminaal is en die humax is het enige ding wat hij in zijn handen heeft. Megafrustrerend apparaat wat ik niet werkend krijg of nog uitgelegd krijg aan hem. Los ik een vraag op met jouw antwoord dan is er gelijk een andere. Kortom...ronduit rot dat zo’n ding op je sterfbed belangrijk kan zijn maar sorry dat jij de waardering niet kreeg. Ik heb soms even andere dingen aan mijn hoofd. Gelukkig nieuwjaar nog!!! Geantwoord op 3-1-2020 om 06:39

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Beste,

   het gaat natuurlijk niet om één persoon, maar om het geheel. Ik plaats op veel rubrieken, maar is een vraag niet duidelijk, hoef je doorgaans echt niet om wat info te krijgen, want dat krijg je echt niet. En dat neemt alleen maar toe, waardoor ik nu toch heb besloten daar een eind aan te maken door deze site te verlaten. Ik plaats dus op niet één rubriek nog een reactie. Het gaat dus echt niet zozeer om waardering en ik kan de ander niet zien, dus weet ook niet altijd wat er speelt. Maar dank voor je bericht!!

   Voor vragen over de Humax kan men terecht op de Ziggo Community, alwaar ik tevens actief ben.

   Ik wil degenen welke wel het fatsoen hebben gehad te reageren bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Hopelijk leid mijn stap tot nadenken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics (vrijwillig!)

   Geantwoord op 5-1-2020 om 11:17

   Waardeer dit antwoord (5)Misbruik melden
 • Hoe krijg ik met de humax afstandsbediening het blauwe scherm op de tv waar je alle programma’s en de programmering ziet? De guide knop, net onder het blauwe ronde knopje geeft niet het gewenste beeld. Afstandsbediening is de humax Rm-f04 Gesteld op 10-12-2019 om 11:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De Guide knop laat wel degelijk de programma's en programmering zien, maar niet in het blauw. Licht wel de PVR toets op als je op de Guide toets drukt? Zo niet, druk dan even op deze toets.

   Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-12-2019 om 15:40

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • humax 5200 loopt om de anderhalf a 2uur vast
  hoe kan dat ? Gesteld op 21-11-2019 om 18:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan een softwarefout zijn, of een issue met de harde schijf.
   Doe het volgende;
   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand. let op! Hierbij dient ook de schijf te worden geformatteerd. Doe dit na de herinstallatie nogmaals. Dat betekent wel dat opnames en andere bestanden die er op staan verloren gaan.

   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 21-11-2019 om 19:21

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Goeie dag
  Na een programma opgenomen te hebben en men wil het versnelt doorspoelen i.v.m. tussenliggende reclames en men wil vervolgens weer het programma weer hervatten dan zegt het systeem: vanaf begin afspelen want: afspelen hervatten is dan grijs van kleur en na het bezichtigen van een programma kan men niet niet verwijderen.
  Men denkt dat het verwijderd is maar komt toch weer terug in het totale overzicht van opgenomen en te bekijken programma's.
  Hoe kan ik dit oplossen ?
  Gesteld op 27-10-2019 om 17:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   haal even de spanning van het apparaat voor een tiental minuten. Voer na het opnieuw opstarten meteen een fabrieksreset uit. Dit lijkt nl. sterk op een software issue, hetgeen je verhelpt met een reset. Opnames blijven hierbij bewaard, mits je niet zelf aanvinkt dat de schijf geformatteerd moet worden. Maar software problemen worden verholpen. Daarna moeten natuurlijk wel de instellingen, zoals eerder aangepast weer even op orde worden gemaakt.

   Succes!

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 27-10-2019 om 21:07

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Wil een programma op nemen wat zondag om 0200uur begint Gesteld op 26-10-2019 om 14:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Zie nu de vraag pas, dus is het niet meer aan de orde. Soms is het wat lastig om iets op te nemen, precies op de tijd van de wissel naar winter/zomertijd. Maar ik denk dat men er doorgaans niet veel last van heeft, daar ik de vraag eigenlijk nooit krijg. Wel is er voorheen een probleem geweest met het aanpassen van de juiste tijd. Dat wilde de Humax nogal eens weigeren. Ook dat kom ik nog zelden tegen gelukkig.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 27-10-2019 om 21:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wij hebben een 5200c en als hij aangezet word imet de AB s er af en toe geen beeld,wel geluid.
  Zetten we hem dan een keer aan en uit met de AB dan is er wel
  beeld ?? Gesteld op 24-10-2019 om 15:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat kan zowel aan de Tv als aan de Humax liggen, of een samenspel daarin. Het is dus raadzaam de Humax, als dat mogelijk is, eens op een andere ingang op de Tv aan te sluiten (ervan uitgaande dat deze is aangesloten middels HDMI) of, als dat niet baat op een andere Tv. Een andere HDMI kabel zal wellicht niet baten, maar gezien het gegeven dat deze bij de Action liggen voor enkele euro's en doorgaans ook prima hun werk doen, is ook dat uit te proberen.

   Baat dit niet, voer dan eens een uitgebreide reset uit van de Humax:

   -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit niet korter!
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand. let op! Hierbij dient ook de schijf te worden geformatteerd. Doe dit na de herinstallatie nogmaals. Dat betekent wel dat opnames en andere bestanden die er op staan verloren gaan.

   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer. Je kan daar desgewenst ook het automatisch uitschakelen uit zetten.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

   * ook het af en toe formatteren van de harde schijf is zeer aan te raden. Met bovenstaande verhelp je echter de aanwezige software issues al, maar met het formatteren voorkom je ook issues voortkomend uit de harde schijf. Maar dat betekent wel dat je daarmee alle bestanden op de schijf blijvend wist. Breng deze dus in veiligheid als je deze wilt bewaren.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 24-10-2019 om 23:14

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • 5200 humax schakelt om 24.00 uur uit. Hoe kan ik dat verhinderen
  Harbert Gesteld op 2-10-2019 om 10:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als het exact op die tijd gebeurt staat zeer waarschijnlijk de uitschakeltimer aan. Kijk even of deze op 0000 staat en niet op uit. Soms zie ik dat men ook denkt dat 0000 uit is, maar dat is dus 00:00 uur 's nachts.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 2-10-2019 om 20:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Goedenavond
  Ik heb een i-HDR 5200C en ik wil opnames van de harde schijf overzetten op een externe harde schijf van Western Digital en deze is geformatteerd. echter als ik deze externe harde schijf aansluit op de usb opening van de Humax, kan ik nog niks doen, omdat hij deze volgens mij niet herkend. Wat gaat er hier fout en wat voor oplossing(en) zijn er voor handen. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen, omdat ik er nu helemaal niet uitkom.
  Met vriendelijke groet,
  Gino van Beek Gesteld op 29-9-2019 om 17:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Gino,

   niet elke schijf is geschikt, maar hier vind je een topic dat ik heb aangemaakt, speciaal voor het overzetten van bestanden naar een externe schijf : Klik op deze LINK

   Ik heb tevens meer topics aangemaakt, welke wellicht interessant voor je kunnen zijn.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 29-9-2019 om 20:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hallo, ik heb geen probleem met de 5200C: wel een vraag: zit er in de Humax 5200C ergens een batterijtje (knoopcel of iets dergelijks), dat er voor zorgt dat het apparaat, wanneer deze van de stroom af is, zijn instellingen behoudt ? Ik weet dat er computers en TV's zijn, waar na vele jaren de instellingen ineens kwijt zijn, omdat dan dat batterijtje leeg is. In afwachting van eventuele berichten, vr.gr. Egbert Reinders Gesteld op 9-9-2019 om 00:42

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Egbert,

   tegenwoordig is er vaak geen back-up batterij meer aanwezig in apparaten, en word de info opgeslagen in een chip, welke het daar vasthoudt. Naar mijn weten is er in de Humax dan ook geen knoopcel meer aanwezig.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 9-9-2019 om 01:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Goedenavond,
  Ik heb een Humax iHDR 5200C. Sinds enkele dagen loopt hij af en toe vast. Dan reageert het apparaat niet meer op de bediening, zowel niet op de AB als op de knopjes aan de voorkant op het apparaat. Ik kan het apparaat dan alleen maar uit- een aanzetten met de schakelaar aan de achterzijde. Ik ben er nog niet achter wanneer dit gebeurt. Soms gebeurt het ook spontaan. Ik heb Ziggo TV en een WD externe HD van 1 GByte aangesloten. Heeft vanaf het begin, een jaar of 4, prima gewerkt.
  Ik heb reeds een fabrieksreset uitgevoerd, de uitgebreide versie, met formattering van de interne HD, en na het opnieuw instellen ook de externe HD geformatteerd. Van te voren alles op de PC gezet met FileZilla. Tijdens het terugzetten liep hij weer vast, terwijl ik niet TV aan het kijken was en er werd op dat moment ook geen opname gemaakt. AB heeft nieuwe batterijen en werkt goed, zolang de Humax werkt..
  Wat kan het nog zijn? Gesteld op 6-9-2019 om 21:01

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   ik zou nogmaals een uitgebreide reset aanbevelen, maar nu pas als de spanning minstens 2 uur van het apparaat is geweest. Uiteraard dient ook de externe schijf even te worden losgekoppeld bij dit proces.

   Als het apparaat weer werkt, sluit dan de externe schijf nog NIET aan en schakel de time shift functie uit via het menu. Je kan daar dan (even) geen gebruik meer van maken, maar ik ben benieuwd wat de Humax dan doet. Door een niet goed werkende harde schijf kan deze nl. ook vastlopen en als de time shift aan staat, draait deze altijd mee.

   Neem dus ook even niets op, en bekijk over liefst wat langere tijd wat de Humax nu doet.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 8-9-2019 om 00:20

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Beste Willem,
   Bedankt voor je reactie.
   Ik gebruik de Humax nu tot hij weer vastloopt. Als dat gebeurt zal ik de "extra" uitgebreide reset uitvoeren.
   Ik houd je op de hoogte.
   Groeten van KoosGeantwoord op 9-9-2019 om 10:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Koos,

   graag gedaan en dank voor de respons. Dat word zeer gewaardeerd.

   PS: je weet vast wel dat de schijf altijd meedraait als de time shift functie is ingeschakeld. Dat betekent dus ook dat wanneer er iets schort aan de schijf, de Humax dienst zal kunnen weigeren, of vast kan gaan lopen.

   Is de schijf echt defect, zal de Humax helemaal niet meer werken en dan helpt het alleen nog deze te (laten) vervangen, of tijdelijk los te koppelen.

   Voor nu veel succes.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics.Geantwoord op 9-9-2019 om 20:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Met mijn Humax 5200c neem ik 2 programma's tegelijk op. Bij 1 van de 2 programma's geeft ie aan het op te nemen. Deze komt echter niet in 'Media' terecht.
  Iemand bekend met dit probleem? Gesteld op 3-9-2019 om 11:23

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Werken beide tuners wel correct? Dit kun je controleren door 1 of 2 programma's op te nemen en een ander te bekijken. Je kan dan via het menu de waarden zien als BER, sterkte en kwaliteit.

   Dat werkt zo:

   -Menu
   -Instellingen
   -Systeem
   -Signaaldetectie

   De BER moet altijd 0 zijn en blijven, de sterkte mag zitten tussen ong. 30% en 85%, de kwaliteit dient altijd 100% te zijn. Dat geldt uiteraard voor beide zenders.

   Is dat in orde bij wat verschillende zenders, voer dan een fabrieksreset uit van de Humax. Haal voor die tijd een minuut of 20 de spanning geheel van het apparaat. Opnames blijven hierbij bewaard, maar let op, vink dan bij de reset niet het vakje 'formatteren gegevensopslag' aan.

   Laat a.u.b. de afloop even weten.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics
   Geantwoord op 4-9-2019 om 00:30

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Graag gedaan.

   Dank voor de respons. Dat word zeer gewaardeerd. Hopelijk blijft het nu weer een tijd goed gaan.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 9-9-2019 om 01:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • We hebben een humax iHDR-5200c.
  Wanneer we iets op willen nemen, staat het er uiteindelijk wel in de opname lijst, maar er staat 0minuten bij en er is nog voldoende opname ruimte. Dus kunnen we het niet bekijken.
  Weet u wat hier aan de hand is?
  Grt Geanne Gesteld op 28-8-2019 om 14:22

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Willem , de Humax Goeroe, had hier al eerder een antwoord op gegeven. Ik kopier dat even des te eerder kun u verder:Haal de spanning even een half uur geheel van de decoder. Als dat niet werkt, stel de decoder dan terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw, ZONDER eerst nog de schijf te formatteren.

   Baat ook dat niet, dan zul je de laatste stap moeten herhalen, waarbij je dan WEL de harde schijf formatteert. Maar staat daar iets op wat je wilt bewaren, breng dat dan eerst wel in veiligheid, daar n.l. alles wordt gewist bij het formatteren.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 28-8-2019 om 15:52

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik heb een humax 5200c.
  wanneer ik iets op wil nemen , krijg ik te zien:
  vanwege de opslagruimte kan er geen inhoud meer worden opgenomen op de hdd.
  er is voldoende opslag aanwezig heb ik gezien.
  wie weet hier iets van? Gesteld op 27-8-2019 om 16:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Willem , de Humag Goeroe, had hier al eerder een antwoord op gegeven. Ik kopier dat even des te eerder kun u verder:Haal de spanning even een half uur geheel van de decoder. Als dat niet werkt, stel de decoder dan terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw, ZONDER eerst nog de schijf te formatteren.

   Baat ook dat niet, dan zul je de laatste stap moeten herhalen, waarbij je dan WEL de harde schijf formatteert. Maar staat daar iets op wat je wilt bewaren, breng dat dan eerst wel in veiligheid, daar n.l. alles wordt gewist bij het formatteren.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 27-8-2019 om 19:44

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • mijn humax afstandbedieng staat op radio waar moet ik op drukken voor tv Gesteld op 18-8-2019 om 17:16

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoi hoi,

   Deze weet ik ! Rechtsonder op de afstandsbediening zie je net onder de langwerpige P button een kleine button met tv/radio. Daarmee switch je tussen tv en radio.

   Vriendelijke groeten,

   Nancy Geantwoord op 18-8-2019 om 18:02

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Klasse Nancy!

   Werkt dat een keer niet; spanning even geheel van het apparaat halen.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics.Geantwoord op 19-8-2019 om 10:49

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Als ik mijn decoder aanzet krijg een bericht van geen signaal E52-32 wat houd dat in Gesteld op 5-8-2019 om 20:51

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • E32 staat voor een niet werkende smartcard. E52 voor geen signaal; de decoder/ontvanger heeft geen, of onvoldoende signaal. Die eerste is vaak gekoppeld aan de 2e, en die geeft duidelijk aan wat er aan de hand is. De Humax werkt niet omdat deze geen signaal ontvangt via de coax kabel. Raadzaam is dus de Humax eens met een andere, zeer goede kabel, rechtstreeks aan te sluiten op het AOP, de huisaansluiting van, ik denk Ziggo.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 5-8-2019 om 21:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • kan ik programmas opnemen en terugspoelen stilzetten Gesteld op 5-7-2019 om 23:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ja, dat kan. Je kan een programma kijken, een ander opnemen, en in sommige gevallen, afhankelijk van de streams waarin de zenders zich bevinden, 2 zenders opnemen en een 3e bekijken. Ook kun je 2 zenders opnemen en naar een eerder gemaakte opname kijken, en ook bij het live kijken kun je pauzeren, terug en later weer vooruit spoelen.

   Zie hierboven ook de handleiding, of neem wat vragen en antwoorden door. Daar staat zeker info voor je bij welke je kan gebruiken.

   Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-7-2019 om 23:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Op mijn tv zijn de Humax5200c, een video en een DVD-recorder aangesloten. Een externe harde schijf (WD 1TB) vandaag aangesloten op de Humax. Ik krijg alleen de Humaxbeelden op HDMI 2 en de extern harde schijf moet je formatteren op EXT 3? Hoe doe je dat en hoe kopieer ik de videobestanden van de Humax op de externe schijf? Is er een stap voor staplink waar ik kan zien wat ik op mijn tv scherm krijg te zien bij alle handelingen die ik moet verrichten om te kopiëren? Gesteld op 14-6-2019 om 15:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De Humax kan zelf de schijf formatteren naar Ext.3. Je kan het ook vooraf door de PC laten doen, maar dan zal de Humax het wederom uitvoeren.

   Hier vind je de stappen om de bestanden vanaf de interne- naar de externe schijf te verplaatsen (kopiëren). Opnemen op een externe schijf is niet mogelijk: Klik op deze LINK

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 14-6-2019 om 19:31

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Altijd alle zenders kunnen ontvangen,op mijn Humax -5200.Nu komen wij 2 weken geleden terug van vakantie en kunnen opeens RTL 7 en RTL.Z niet meer ontvangen.Met de foutcode wordt geadviseerd om 1 minuut naar een andere zender te schakelen en dan zou het signaal terug komen.Dus niet! Als ik de TV terug zet naar analoog dan heb ik wel alle zenders,maar niet via de Humax.Weet iemand 'n oplossing?BVD Gesteld op 12-6-2019 om 15:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik zou even terug gaan naar instellingen en de zenders opnieuw zoeken. Als deze namelijk in de bandbreedte iets verschuiven ben je ze kwijt. Dit hebben we hier ook al een paar keer gehad. en op deze manier opgelost. Graag lees ik of het u heeft geholpen.
   Geantwoord op 12-6-2019 om 16:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Als het om een verstoring van het signaal gaat mis je doorgaans meer zenders ui dezelfde stream. Probeer dus eens wat al is geadviseerd en laat even weten of het daarmee is opgelost. Maar welke foutcode zie je? Is dat een E melding, geef dan eens aan welke, en verwijder ook eens de smartcard om deze schoon te maken.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 12-6-2019 om 17:34

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Het is me nog steeds niet gelukt om de 2 zenders erop te krijgen.Ik zal in het weekend mijn zoon nog eens vragen om er naar te kijken.De code E48/32 wordt aangegeven.Dat zou met de bekabeling te maken hebben,we hebben al 'n nieuwe HDMI kabel aangebracht.Ik heb vorige week contact gehad met Ziggo en die willen 'n monteur sturen,want het kan ook iets met de wijkkast zijn of de bekabeling buiten.Maar ik moet dan wel 50 euro voorrijkosten betalen,daar ben ik het niet mee eens als het blijkt dat het van buiten komt. Geantwoord op 14-6-2019 om 16:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • E32 is de smartcard. Ga even naar 'mijn Ziggo' en hal daar de zenders opnieuw op. E48 staat wel voor een signaal issue maar deze 2 zijn vaak aan elkaar gekoppeld. De HDMI kabel staat hier geheel los van. Het is raadzaam ook de waarden op de Humax zoal sterkte, kwaliteit en BER uit te lezen en de binnenshuisinstallatie goed na te zien. Haak ook alle kabels eens los en plug de stekkers opnieuw in. Is het AOP de boosdoener, valt dat onder Ziggo, evenals de buitenshuisbekabeling, en dan is het herstel dus gratis. Dat betekent dus ook geen voorrijkosten. Wellicht is dat verkeerd begrepen?

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics

   Geantwoord op 14-6-2019 om 19:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Is een smartcard issue. Haal deze er even uit en maak de chip schoon met een niet pluizende doek en herplaats de smartcard. Op hoeveel zenders gebeurt dit? En heb je de zenders al opnieuw opgehaald via 'mijn Ziggo'? Als je dat doet moet de smartcard uiteraard (weer) in de Humax zitten en aan staan. Heb je eventueel nog een andere smartcard? Als deze niet goed meer is, heb je een klein probleem, tenzij je deze pas hebt via Ziggo. Zij leveren nl. geen losse smartcards meer en activeren tevens geen elders gekochte meer. Je kan ze alleen nog huren i.c.m. een module of de Humax 5300c. Maar het is absoluut raadzaam de Humax eens rechtstreeks op het AOP aan te sluiten met een zeer goede kabel. Is de afstand van AOP naar Humax niet al te lang kun je bij Ziggo gratis een kabel krijgen. Bel daarvoor even de helpdesk.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 14-6-2019 om 23:40

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb een Humax i-HDR 5200C en wil de complete harde schijf kopiëren op een externe harde schijf. Ik heb een Intenso van 2 TB: Kan dit en hoe gaat dit in zijn werk? Bovendien begrijp ik dat dit apparaat niet meer gemaakt wordt, dus is het verstandig een ander apparaat aan te schaffen ( bij Ziggo) en zo ja welke? Gesteld op 10-6-2019 om 20:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag

   dit eerst maar even. Als de Humax je goed bevalt, kijk dan eens op marktplaats voor een 2e exemplaar. Daar vind je ze vaak voor zo'n 50 euro. Anders verval je bij Ziggo, mits in oud Ziggo gebied wondend, in een Humax 5300c, die k je zelf niet zou aanraden als je nu een 5200c hebt, de XL, voorheen Horizon, of wellicht straks de Next, maar dan moet ook het abonnement worden aangepast.


   Over het kopiëren naar de harde schijf heb ik op de Ziggo Community een topic aangemaakt. Kijk dus hier eens: Klik op deze LINK

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics
   Geantwoord op 10-6-2019 om 20:25

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info