Humax iHDR 5200C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Taal Soort Grootte Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,2 MB Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,27 MB Download

Spelregels

Forum: Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C • Vraag

  6-7-2015
  20:54

  harde schijf vol en kan niet meer gewist worden.
  Ook formateren werkt niet meer.
  hoe krijg ik dit wel voor elkaar?

  Reageer op deze vraag

 • 6-7-2015
  21:14
  0

  Haal eerst de spanning een klein half uur van de decoder, en stel deze nadat alles weer is opgestart, terug naar de fabrieksinstellingen en formatteer daarbij meteen de harde schijf.

  Doorgaans lukt het dat wel. Als je bij de zoekfunctie 'formatteren' invult, zie je nog wat meer tips.

  Gr. Willem

 • Vraag

  5-7-2015
  21:07

  Dag Willem. Ik heb een vraag gesteld maar weet niet of deze nu is verstuurd vandaar nu nog een keer. Ik heb sinds enige dagen last van blokken / gekleurde strepen. De signaalsterkte is 80 procent maar de BER waarde loopt tijdens het blokken op van 0 naar 70. Daarnaast weer de E48 melding met zwart beeld. Aangesloten is Humax 5200c / Onkyo en provider is Ziggo. Enige tijd geleden heeft Ziggo de buitenkabel gemaakt en binnen zijn er nieuwe kabels aangelegd. Alvast bedankt voor je reactie. Gr Ruud Henderik
  Reageer op deze vraag

 • 5-7-2015
  21:37
  0

  Dag Henderik,


  Ik zag je vraag als reactie bij Onderhoud, ver onderin de rubriek. Dit is dus beter.

  E48 wijst op geen signaal. Nu lees ik dat alles is vervangen en dus zou je denken dat de hele installatie dus wel in orde is. Maar het is dus toch zaak alles nog eens na te kijken en je decoder even, met een zo kort mogelijke kabel, rechtstreeks aan te sluiten op het AOP (huisaansluiting) zonder tussenkomst van andere apparaten en/of versterker.

  Als de BER oploopt, wijst ook dat er op dat er iets misgaat, want dan lopen de errors op. Vraag is dus een beetje of alles nu wel in orde is buiten, of dat er nog wat anders speelt.

  Een sterkte van 80% is ruim voldoende en je moet er ook voor waken dit niet te hoog op te jagen door b.v. onnodige versterking. Ook dan gaat het mis!

  Vul anders hierboven bij de zoekfunctie eens 'artefacten' in en klik op zoeken. Je ziet dan allerlei vragen/reacties m.b.t dit onderwerp en wellicht kun je ook daar iets mee.

  PS: ik reageer z.s.m. maar ik weet niet of me dat vandaag nog lukt.

  In ieder geval succes!

  Mvg. Willem

 • Vraag

  5-7-2015
  09:30

  Hallo Willem,
  Ik ben de weergave balk kwijt als ik afspeel. Pagina 32 goed gelezen maar geen oplossing gevonden. Humax idr 5200 c teruggezet naar fabrieksinstellingen, geen verandering. Hoe krijg ik deze balk weer terug? Groeten Hans
  Reageer op deze vraag

 • 5-7-2015
  11:25
  0

  Dag Hans,
  Zoek eens op "balk" hierboven...
  groet,
  Theo

 • 5-7-2015
  19:25
  1

  Beste Hans,

  als je inderdaad zoekt op 'balk' en je gaat naar de vraag van Nancy van 12-9-2014 12:48, zie je daar de oplossing: De spanning er even af halen.

  Overigens zou het terug stellen doorgaans ook moeten werken en dus ben ik wel benieuwd naar de uitkomst.

  Mvg. Willem.


 • 5-7-2015
  21:18
  0

  Hallo Willem en Theo. Spanning er 5 min afgehaald, na eerder een half uur, maar nog steeds geen balk. Andere oplossing misschien? Groeten Hans

 • 5-7-2015
  21:41
  0

  Beste Hans,

  probeer dan eens de uitgebreide manier van terug stellen. Deze kun je terug vinden via de zoekfunctie hierboven.

  Als je de opnames kunt missen, formatteer dan meteen ook even de harde schijf. Sla deze anders eerst even op.

  Ik hoop dat dit gaat lukken.

  PS; ik voel me niet goed, dus weet niet of ik vandaag nog kan reageren maar ben wel benieuwd naar de afloop.

  Gr. Willem

 • 6-7-2015
  13:09
  0

  Beste Hans,
  Je hebt het toch over afspelen van door de Humax opgenomen bestanden? Ik heb bij afspelen van externe films gemerkt dat de afspeelbalk niet altijd werkt.
  Eventueel kan ik ook nog de suggestie doen om de batterij van de afstandsbediening te vernieuwen.
  groet,
  Theo

 • 6-7-2015
  18:08
  0

  Dag Theo,

  ik ga er inderdaad ook vanuit dat Hans het afspelen van met de decoder opgenomen bestanden bedoelt, of b.v. het kijken via time-shift.

  Maar als het verder allemaal wel goed werkt en de decoder goed reageert op de afstandsbediening, kan dat de oorzaak niet zijn.

  Door een software issue is soms de tijdslijn (balk) niet meer te zien, maar die moet weer terug zijn als de spanning enige tijd van het apparaat is geweest, of in ieder geval bij het terug stellen. Anders is er iets mis.

  Mvg. Willem

 • 6-7-2015
  20:43
  1

  Heren beide bedankt maar ook de laatste suggesties werken niet. Ik stop ermee en leer er wel mee leven. Met vriendelijke groeten Hans

 • 6-7-2015
  20:47
  0

  Dag Hans,

  verder kun je ook niet veel meer doen eigenlijk. Het enige wat ik je nog kan adviseren is de spanning een hele nacht van de decoder te halen. Daarmee lopen de condensators helemaal leeg en blijft er geen restspanning achter.

  Werkt ook dat niet, dan is wellicht onderzoek nodig, tenzij je er inderdaad mee kan leven.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  25-6-2015
  20:39

  opnamen van onze jvc camera afspelen met de Humax iHDR 5200c, hoe doen we dat
  Reageer op deze vraag

 • 25-6-2015
  21:52
  0

  Hallo.

  je kan wel verschillende bestanden weergeven, maar als de opnames nog op de camera zelf staan, dan raad ik je aan deze direct via de Tv weer te geven.

  Een Tv heeft doorgaans allerlei aansluitingen, maar zelfs bij oudere toestellen kom je al heel ver daar er zeer veel verschillende verloopkabels in de handel zijn.

  Elders op dit onderwerp is wel genoemd welke bestanden je kan weergeven via de Humax (zoek hierboven op b.v. ondersteunde bestanden) maar het is geen mediaspeler en dus zijn die opties zeer beperkt.

  Maar als het kan kun je ook het best de bestanden die je wilt weergeven rechtstreeks via de Tv afspelen, daar er dan ook een schakel minder tussen zit.

  Opslaan van bestanden kun je het best doen op de PC en eventueel vervolgens op ene ander medium, want als er iets gebeurt waardoor je de harde schijf van de decoder moet formatteren, gaat alles verloren.

  Mvg. Willem.

 • 26-6-2015
  13:39
  0

  Hallo Willem bedankt voor je antwoord. Wr gaan de handleiding downloaden en bekijken. Vriendelijke groeten. peter en Tiny.

 • 26-6-2015
  16:27
  0

  Dag peter en Tiny.

  Hier nog wat info:

  Ondersteunde bestanden Humax decoders:

  bestand moet voldoen aan de volgende normen: MPEG-2 ISO/IEC 13818, HD MPEG-2/ SD MPEG-2/MPEG-4 (H.264/AVC).

  Je kan in het gele vlak hierboven ook een zoekwoord invullen, zoals 'bestanden' en vervolgens op zoeken klikken. Dan zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dit onderwerp.

  Uiteraard kun je zo ook diverse andere onderwerpen terug vinden. Er staat hier inmiddels al veel bruikbare info zoals het opnemen van de decoder in je netwerk, bestanden verplaatsen, werken met FTP etc.

  Fijne avond.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  24-6-2015
  23:13

  Kun tijdens opnemen een ander opgenomen programma bekijken
  Reageer op deze vraag

 • 24-6-2015
  23:17
  2

  Ja,

  als je iets terug kijkt dat eerder is opgenomen kun je zelfs 2 andere programma's opnemen. Maar dat geld dus alleen als je op dat moment iets blijft bekijken in Media.

  Anders kun je in ieder geval altijd nog één programma opnemen.

  Blader ook eens wat info door, want dit is al zeer vaak de revue gepasseerd evenals andere bruikbare info.

  bedtijd!

  mvg. Willem

 • Vraag

  24-6-2015
  08:37

  Is het mogelijk om bij BBC ook ondertitels te krijgen bij opgenomen programma's

  Reageer op deze vraag

 • 24-6-2015
  21:52
  0

  Niet overal zijn nog ondertitels aanwezig na de fusie Ziggo/UPC, maar je kan uiteraard even kijken of je pagina 888 kan selecteren bij teletekst. De decoder neemt n.l. ook teletekst op.

  Anders kun je gebruik maken van de ondertiteling voor doven/slechthorenden, mits ondersteund. En je kan ook nog gebruik maken van de luidsprekertoets (naast Opt+) en daar bepaalde opties gebruiken.

  Maar zoals gezegd is het wel wat beperkter dan voorheen.

  Mvg. Willem

 • 24-6-2015
  22:04
  0

  Ik heb mijn vraag niet uitgebreid genoeg gesteld: Het gaat mij juist om de mogelijkheden van de Humax zelf en niet om de provider van de programma's, zoals Ziggo. Ik weet namelijk zeker dat de BBC de ondertitelsignalen doorgeeft, omdat ik BBC ook rechtstreeks via de satelliet ontvang en daar zit het er met kijken en afspelen gewoon op. Dat kun je instellen en dan werkt het altijd.

 • 24-6-2015
  23:03
  0

  Dag,

  je vraag was op zich wel duidelijk, maar helaas heb je wel te maken met de provider. Het kan n.l. prima zo zijn dat bepaalde zenders wel ondertitels ondersteunen, maar de provider dat niet doet en dus eigenlijk die optie weglaat en dat zie je dus ook gebeuren bij Ziggo.

  En in die gevallen is het ook voor de Humax geen probleem, maar zal het desondanks niet gaan werken.

  Maar zoals gezegd, wordt de teletekst, indien beschikbaar altijd mee opgenomen en kun je dus bij die opnames, waar ook ondertitels voor doven en slechthorenden worden ondersteund pagina 888 selecteren bij het weergeven van de opname.

  Met de luidsprekertoets met het ? erachter, kun je ook bepaalde opties inschakelen.

  Kortom: bepaalde zenders geven inderdaad ondertitels door, maar helaas zijn deze dan toch niet altijd meer beschikbaar. Dat is iets wat hier vaker is genoemd en dus ook iets waar je toch mee te maken hebt.

  Meer kan ik er helaas niet van maken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-6-2015
  14:41

  Wil mijn hardeschijf van mijn digitale ontvanger leeg maken maar dat lukt niet
  Reageer op deze vraag

 • 21-6-2015
  18:53
  0

  Als de schijf helemaal leeg mag, dan kun je deze gewoon formatteren. Is dat al gedaan?

  Het formatteren werkt zo:

  - Ga naar Menu
  - Instellingen
  - Systeem
  - Gegevensopslag
  - Opslagapp. formatteren

  Haal anders eerst de spanning geheel van het apparaat voor ene half uurtje en probeer het daarna opnieuw. Zorg dat er geen opnames lopen, niet via time shift wordt gekeken etc, want dan zijn bepaalde opties, zoals het formatteren niet mogelijk.

  Gt. Willem.

 • Vraag

  21-6-2015
  12:10

  Mijn Humax 5200C loopt regelmatig vast! moet hem dam eerst uitschakelen, dan doet hij het weer!
  Reageer op deze vraag

 • 21-6-2015
  18:58
  5

  Haal eerst de spanning een klein half uur van de decoder, en stel deze nadat alles weer is opgestart, terug naar de fabrieksinstellingen..

  Daarbij hoef je in eerste instantie de schijf niet te formatteren, dus opnames blijven bewaard. Vink dat vakje dus NIET aan.

  Er is ook een uitgebreide manier van terug stellen op dit onderwerp aanwezig, maar probeer het eerste even zo.

  Vil anders in het gele zoekvlak hierboven 'terug stellen' in en je ziet een aantal/vragen reacties m.b.t. dit onderwerp.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  20-6-2015
  23:28

  Hoe controleer ik of ik Internet heb om uitzending gemist te kijken
  Reageer op deze vraag

 • 21-6-2015
  19:02
  0

  Als je dat niet hebt, geeft de decoder dit zelf aan. Als er verbinding is, zal de decoder de optie gewoon openen, mits alles uiteraard correct is ingesteld.

  Overigens worden alleen de opdrachten voor ITV/VOD verzonden via het Internet. De ontvangst loopt via de kabel. Maar let op: alleen Ziggo ondersteund deze optie. Andere providers doen hier weinig tot niets mee.

  Je kunt gebruik maken van deze: link animatie bij het instellen.
  Het gebruik van een Lan ofwel UTP kabel blijft de beste optie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-6-2015
  15:52

  televisiekijken en opnemen programmas onbeperkt en tegelijkertijd mogelijk
  Reageer op deze vraag

 • 20-6-2015
  16:04
  0

  Sorry, maar deze 'vraag' is wel heel onduidelijk gesteld. Doe dat volgende keer a.u.b. even beter.

  Maar al vaak is besproken dat de decoder 2 tuners heeft en er dus naar een zender kan worden gekeken en een ander kan worden opgenomen.

  Kijk je een eerdere opname terug, dan kun je 2 zenders opnemen. Soms, afhankelijk van de stream waarin de zenders zich bevinden, kun je een zender bekijken en 2 anderen opnemen, maar dat is dus wel beperkt.

  Hierboven is een zoekfunctie (gele vlak) en daarmee kun je veel terug vinden. Door de eerdere vragen/reacties bladeren, levert zeker ook bruikbare info op.

  En nogmaals, zijn er vragen, stel die dan duidelijk, en geef zoveel mogelijk info als dat nodig is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-6-2015
  14:37

  hoe kan het dat ik uitzending gemist op zoek en dan van 4 dagen terug alleen dat kan zien
  Reageer op deze vraag

 • 20-6-2015
  14:39
  0

  Dat zou een storing kunnen zijn, want normaal gesproken kun je de programma's van een dag ervoor etc. al bekijken.

  Ik neem aan dat je wel de juiste handelingen uitvoert? Ik zal anders hier even kijken.

  Mvg. Willem.

 • 20-6-2015
  14:57
  0

  Ik heb hier even gekeken, en ook hier gaat het mis. Eest kreeg ik de melding dat ITV geen deel uitmaakte van mijn abonnement? en toen het lukte erin te komen, en ik programma's opende die gisteren op Tv zijn geweest, werden de programma's getoond van Dinsdag de 16e.

  Ik heb meteen overlegd met Ziggo en er waren al meer meldingen gedaan door mensen die exact hetzelfde issue hadden en het wordt nu als groepsstoring vermeld.

  Maar het is toch handig dat je de storing ook even aan hen doorgeeft. Hoe meer mensen er bellen, hoe sneller het wordt opgepakt/verholpen.

  Mvg. Willem.

 • 26-6-2015
  16:29
  0

  Inmiddels gezien dat het weer werkt, al kunnen sommige programma's nu niet meer terug worden gekeken, terwijl deze net een dag of 2 oud zijn. Daar ga ik nog even achteraan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-6-2015
  16:31

  hoe kan ik als ik n film kijk het geluid over mijn dolbi seround sisteem laten gaan
  Reageer op deze vraag

 • 17-6-2015
  18:03
  0

  Dat is op zich heel simpel, mits je surround systeem over de juiste ingangen beschikt.

  Je kan de decoder daar veelal op aansluiten middels een optische kabel (goedkoop verkrijgbaar) en kan dan zelfs in Dolby Digital 5.1 weergeven als je de decoder instelt op Dolby.

  Heb je en systeem wat dit niet zou ondersteunen, kun je de decoder desgewenst ook analoog aansluiten. Daarvoor zijn de rode en witte cinch (tulp) aansluitingen op de decoder aanwezig.

  Maar in dat geval zal het geluid uiteraard altijd in stereo worden weergegeven.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-6-2015
  06:38

  opgenomen mp3 bestanden van usb hoe speel ik die af
  Reageer op deze vraag

 • 16-6-2015
  09:06
  0

  Vul in het gele zoekvlak hierboven MP3 in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal vragen en reacties m.b.t. dit onderwerp.

  Ik adviseer je voorts om de handleiding hierboven even te raadplegen om te zien hoe te werk te gaan. Zoals je hier kan zien help ik graag, maar dergelijke dingen zijn zo terug te vinden.

  Lees anders ook eens wat info door, want er is al veel geplaatst, waarvan je waarschijnlijk nog wel wat kan gebruiken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-6-2015
  07:46

  Ik heb een humax5002 kun je daar de films van over tegen op,een USB stik
  Reageer op deze vraag

 • 15-6-2015
  18:43
  0

  Deze vraag is me helaas niet duidelijk, maar opnemen op een USB stick kan niet. En daarom is er ook de zoekfunctie, daar dit iets is wat vaak langskomt.

  Vul in het gele zoekvlak hierboven 'USB' in en je ziet tal van vragen/reactie m.b.t. dit onderwerp.

  Je kan ook zoeken op 'FTP' zodat je ziet hoe je de decoder kan opnemen in je netwerk.

  Zoeken op 'harde schijf' of allee 'schijf' roept andere bruikbare info op etc.

  Doorlezen van info is ook erg handig en nuttig en wordt daarom aangeraden alvorens een vraag te stellen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-6-2015
  20:58

  allo, bedankt voor de link maar de stappen die daarin worden vermeld zijn gelijk aan wat ik zelf al had uitgeschreven gedaan te hebben. Wat bedoel je met een stukje kabel aan de donge zetten? Wat voor kabel zou ik daarvoor moeten kopen en waarr/ hoe moet deze dan worden aangesloten? Internet kabel van router naar de Humax is zoals eerder gemeld geen optie. Nikolle
  Reageer op deze vraag

 • 14-6-2015
  21:24
  0

  Dag Nikolle,

  allereerst even dit: als je reageert kun je dat het best doen bij je eigen, eerdere vraag en de reactie daarop. Dan blijft alles mooi bij elkaar. Als de vraag te ver naar onder is gezakt is een nieuwe plaatsing handig.

  Nu plaats jij een naam, maar dat doet niet iedereen en dan is het soms moeilijk te achterhalen van wie een nieuwe reactie is.

  Terug naar de vraag: de dongel wordt normaal gesproken rechtstreeks in de USB aansluiting geplaatst. Maar dat werkt niet altijd goed. Als je dan een stukje USB kabel aan de dongel bevestigd en dat in de USB poort van de decoder plaatst, kun je de dongel iets verplaatsen, zodat deze niet tussen andere kabels is geplaatst, of de modem of router kan 'zien'.

  Die kabeltjes kun je voor een paar Euro aanschaffen bij b.v. de Action. Deze werken prima, zolang je de boel niet al teveel los neemt.

  Met elkaar 'zien' bedoel ik dat dongel en modem/router eigenlijk tegenover elkaar geplaatst moeten zijn. Zit daar een obstakel tussen zoals een muur o.i.d. dan kan de verbinding niet tot stand komen of wegvallen.

  Elders gaf iemand aan wel verbinding te hebben, maar ITV toch niet werkte. Ook hij heeft een kabeltje tussen decoder en dongel geplaatst, waarmee het issue was verholpen. En dit is vaker toegepast.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-6-2015
  22:48

  Goede avond,
  Ik gebruik een Humax 5200c en heb daar een wifi dongel bij geleverd gekregen. Deze wil ik nu graag in gebruik nemen maar krijg helaas geen verbinding met het netwer. De stappen zoals deze op diverse websites staan beschreven zijn doorlopen maar dus zonder resultaat. Wat gaat er verkeerd en hoe kan ik dit oplossen? Voor de volledigheid de genomen stappen:
  - usb aan de achterzijde in de humax gestopt. Lampje knippert groen
  - met afstandsbediening naar instellingen; systeem; internetinstellingen; wifi configureren
  - netwerk naam geselecteerd; wpa-psk (tkip+aes), wachtwoord ingevoerd
  Daarna op toepassen gedrukt, wordt er aamgegeven dat er verbinding wordt gemaakt maar dat lukt dus niet. "Verbinden mislukt"
  Bedraad werken gaat niet, afstand van router naar de tv is te lang, ligt de kabel door de hele huiskamer.
  Iemand bruikbare tips? Alvast bedankt, Nikolle
  Reageer op deze vraag

 • 13-6-2015
  23:18
  0

  Dag,

  je kan gebruik maken van de zoekfunctie hierboven, welke we net opvallender hebben gemaakt. Door b.v. Wifi in te vullen en op zoeken te klikken zie je een aantal tips.

  Maar je kan ook hier gebruik van maken: link
  Het moet dan lukken, maar wellicht dient er een stukje kabel aan de dongel gezet te worden, want dongel en modem/router, dienen elkaar eigenlijk te 'zien'.

  Dit is ook raadzaam als de dongel tussen kabels is geplaatst. Daar kan deze n.l. nadelige gevolgen van ondervinden.

  Overigens blijft bekabeld werken de beste optie. Meer info vind je op dit onderwerp, of door de zoekfunctie te gebruiken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-6-2015
  21:20

  Ik krijg met mijn 5200C ontvanger regelmatig storingsmeldingen E37-32, Het binnenkomende signaal is door Ziggo gecontroleerd (74 en 100%) de problemen komen iedere dag weer terug, heel vervelend. Wat kan ik hier aan doen?
  Reageer op deze vraag

 • 13-6-2015
  21:35
  0

  E37 Foutmelding: Algemene foutmelding. Daarmee kun je dus veel kanten op.

  E32 Foutmelding: Uw Smartcard werkt niet correct.

  In eerste instantie is het raadzaam alle bekabeling en stekkers eens na te zien. Vooral na de fusie worden er meer eisen gesteld aan de huisinstallatie. Het is raadzaam goede kabels te gebruiken met metalen stekkers.

  Vermijd het gebruik van splitters, en gebruik bij lange kabels (meer dan 10 meter) of bij meer toestellen een signaal of breedband versterker.

  Maak tevens de smartcard even schoon, maar de E32 melding kan ook voortkomen uit het feit dat de decoder geen goede ontvangst heeft. Je kan de smartcard, als je het niet vertrouwd, wel even opnieuw door Ziggo laten activeren.

  Bij een geheel defecte smartcard zul je een nieuwe moeten aanschaffen in een vakzaak of op Internet, daar Ziggo deze niet meer los verkoopt. Het activeren ervan voert Ziggo nog wel uit.

  Maar heb je ook al eens naar de waarden als sterkte, kwaliteit en BER gekeken? Zo nee, doe dat dan eens bij wat verschillende zenders, met name die welke errors vertonen. Geef deze 3 waarden dan even door a.u.b. Doe dit bij BEIDE tuners. Dat kan alleen als je een zender bekijkt en een 2e of 3e* (*niet altijd mogelijk) opneemt.

  Ook is het raadzaam de decoder eens rechtstreeks aan te sluiten op de huisaansluiting met een goede, zo kort mogelijke kabel, zonder tussenkomst van splitters en andere apparaten, en dan eens het resultaat te bekijken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-6-2015
  22:05

  Hoe kan ik met de humax de tv lichter of donker zetten
  Reageer op deze vraag

 • 11-6-2015
  22:30
  0

  Dat kan niet. Dat dien je op de TV zelf te doen en daarvoor is ook de afstandsbediening van de Tv nodig, daar de afstandsbediening van de Humax alleen de hoofdfuncties ondersteund.

  Het is echter raadzaam deze instellingen pas te maken als de bron, in dit geval de decoder weergeeft, daar bij veel Tv's de beeldinstellingen voor elke ingang aparat kunnen worden ingeregeld.

  meer info is terug te vinden op dit onderwerp.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  11-6-2015
  14:04

  Beste lezers, let op! Er zijn een paar wijzigingen doorgevoerd op de site. Zo is de zoekfunctie opvallender gemaakt (met dank aan Nancy met haar idee van knipperende lichtjes, al zijn we zo ver niet gegaan ;-)

  En voorts heb ik gevraagd of een link in een bericht direct aanklikbaar kon worden gemaakt. Dat is nu gedaan, maar werkt alleen nog bij de antwoorden. Het is tevens een proef, want wellicht komt er op deze manier teveel spam en dat moet worden voorkomen.

  Plaats je nu een link in een antwoord, zie je als naam 'link' en kun je daar direct op klikken om naar het juiste onderwerp of rubriek te gaan. Ik geef straks even een voorbeeld.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 11-6-2015
  14:05
  2

  Hier een voorbeeld om direct naar b.v. de Humax IHDR 5400 C te gaan:

  link

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-6-2015
  21:01

  De harde schijf lijkt kapot te zijn, ik kan via het menu ook niet bij opslag komen, om te formateren. Kan ik de harde schijf vervangen voor een andere?

  Groeten

  Roger
  Reageer op deze vraag

 • 10-6-2015
  21:59
  2

  Liep er op dat moment ene opname of werd er via time shift gekeken o.i.d? Je kan n.l. niet altijd alle opties bereiken.

  Maar als er niets loopt, raad ik je aan nog eens te kijken of je bij het formatteren kan komen en anders kun je het best de decoder terug stellen naar de fabriekstand en daarbij meteen de schijf formatteren (vakje aanvinken). Dan zou het wel moeten lukken.

  De schijf kan eventueel worden vervangen, maar dan vervalt wel de garantie, mits nog van toepassing.

  De nieuwe schijf wordt, als deze geschikt is, automatisch weer ingedeeld door de decoder.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-6-2015
  22:25

  Het lukt niet meer om opgenomen programma's te wissen. Kan geen nieuwe programma's opnemen terwijl er nog 4% ruimte beschikbaar is
  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  22:56
  0

  Allereerst: Ik heb de latere, dubbel vraag reeds onzichtbaar gemaakt.

  Voorts raad ik je aan de decoder even een tijdje los te koppelen van het net, of uit te zetten d.m.v de schakelaar achterop het apparaat.

  Als dat niet baat, stel de decoder dan terug naar de fabrieksinstellingen ZONDER de schijf te formatteren.

  Het is echter raadzaam zo af en toe de schijf wel even te formatteren en voorts zijn er over het wissen wat tips op dit onderwerp terug te vinden.

  Vul daarvoor bij de zoekfunctie 'wissen' in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal vragen/reacties m.b.t dit onderwerp.

  Succes!

  Mvg. Willem

 • Vraag

  9-6-2015
  20:46

  kan ik door op de guideknop te drukken ook een programma zoeken cq kijken dat over een paar dagen komt om dit te programmeren en niet door het doorspoelen met de tijdsliniaal terwijl met het zoeken ook niets gevonden wordt Mijn dommmmchter heeft van KPN de tv en radiosignalen en kan zo op een knop drukken en dan enkele dagen verder op de guide zien welk program
  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  21:32
  0

  Je kan heel snel door de Guide heen door op de pijltoetsen te drukken. Een keer drukken is een dag verder.

  Maar als je wat berichten hier doorlees zie je allerlei mogelijkheden om een programma in te stellen voor opnemen. Daarom wordt ook verzocht om eerst wat berichten door te nemen.

  kort: Guide en daarna de gele toets is timerplanning. Guide en groene toets is zoeken op trefwoord of genre.

  Maar ook bij de Humax is het dus mogelijk zo een dag verder te skippen.

  Vul anders eens 'opnemen' of 'Guide' in bij de zoekfunctie, net onder de handleidingen en klik op zoeken.

  Maar zoals gezegd loont het ook zeker eens wat berichten door te lezen, daar er al zeer veel is genoemd.

  Mvg. Willem.

 • 9-6-2015
  21:36
  0

  PS: de Guide gaat maar een aantal dagen vooruit, afhankelijk van de zender. Deze geven hun info dus niet voor langere tijd vrij. Bij het opnemen kun je daarom kiezen voor eenmaal, dagelijks etc.

  Maar als je de Guide opent en op de gele toets drukt, kun je opnames voor langere tijd vooruit inplannen door dus gebruik te maken van de eerder genoemde timer optie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-6-2015
  19:29

  Ik wil van mijn Humax 5200c de tijdsaanduiding feller laten branden...
  Hoe

  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  19:41
  3

  Dat kan helaas niet. Je kan het display bij het gebruik van de decoder wel dimmen, maar niet feller instellen bij stand-by.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-6-2015
  16:57

  Krijgen elke keer foutmelding E37-32 alles al geprobeerd niets helpt. Kunnen dus geen gebruik maken van interactieve tv en helemaal niets eigenlijk
  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  19:19
  0

  Met E37 kun je veel kanten op, want dat is een algemene foutmelding. E32 is ene smartcard fout, maar dat wil niet altijd zeggen dat de smartcard dan ook defect is.

  Kun je wat meer info geven over de manier van aansluiten en wat er zoal al is geprobeerd?

  Ik zou graag zien hoeveel toestellen er b.v. zijn aangesloten op de huisaansluiting, de lengte van de kabels, aanwezigheid van splitters/signaal of breedbandversterker.

  Of er nog andere apparaten in de kabel zijn opgenomen en of er goede materialen en metalen connectors/stekkers zijn gebruikt etc.

  Maar ook is het raadzaam de waarden uit te lezen en en dan bedoel ik de sterkte, kwaliteit en BER en dat bij wat verschillende zenders en bij beide tuners. Dat lukt alleen als je een zender bekijkt en een of twee* anderen opneemt. ((*niet altijd mogelijk).

  Toets in het zoekvlakje hierboven anders ook eens 'artefacten' is en klik op zoeken. Je ziet dan ook een aantal vragen/reacties m.b.t. storingen.

  Je kan Ziggo even bellen om de smartcard opnieuw te activeren. Dat is vaak niet nodig, maar bij storingen als een E32 wel raadzaam. Tevens dien je dat doorgaans ook te doen als de smartcard lang niet is gebruikt.

  heb je en nieuwe nodig, haal die dan bij een vakzaak, welke deze ook via Ziggo kunnen laten activeren, of bestel er een op Internet. Ziggo levert n.l. geen losse smartcards meer.

  Mvg. Willem.

 • 25-6-2015
  15:16
  0

  Waarom nou toch niet even wat meer info? Ik begrijp dit echt niet. Men heeft problemen en stelt een vraag, ik reageer daar uitgebreid op en vraag ook wat info, maar vervolgens blijft het stil.

  Als het is opgelost, prima, maar is het nou zoveel werk dit dan even aan te geven.

  Kom op mensen!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-6-2015
  17:34

  Dag Willem,

  Wanneer in de zenders op een door mij gekozen volgorde zet in Favorieten 1 Dan zou ik het fijn vinden als dat is vast te zetten. Ergo dat ik altijd, wanneer ik de Humax start, niet steeds List in moet drukken Favorieten 1 aan klikken en dan weer List. Klaarblijkelijk start de Humax standaard met de Ziggo indeling van de zenders. Wat ik graag wil is standaard met Favorieten 1 starten. Graag je advies.

  Met vriendelijke groet,

  J.M.P.(Hans) Urbanus
  Reageer op deze vraag

 • 8-6-2015
  17:47
  2

  Dag Hans,

  dat is laatst nog uitgebreid besproken.

  Je kan dat terug vinden als je in het zoekvlak hierboven 'favorieten' invult en op zoeken klikt. Niet ver naar onder zie je dan wat berichten waaronder het bericht van Bé van 26-2-2015 11:38

  Maar je leest daar dus meer info over opstarten met de favorietenlijst, war ik mezelf overigens (nog steeds) niet zoveel mee bezighoud.

  Mvg. Willem.

 • 8-6-2015
  17:57
  2

  PS: dat de Humax standaard opstart met de zenderlijst zoals deze door de provider wordt aangehouden, klopt wel, want er veranderd wezenlijk niets aan die indeling. Alleen in favorieten verplaats je ze dus eigenlijk.

  Mvg. Willem.

 • 8-6-2015
  18:08
  1

  Dag Willem,
  Was iets te vlug met vragen zonder eerst te zoeken. Inmiddels gevonden en gelezen. Ga het ook proberen.

  Bedankt,

  Met vriendelijke groet,

  J.M.P.(Hans) Urbanus

 • 8-6-2015
  18:17
  3

  Dag Hans,

  geeft niets hoor. Niet altijd zijn bepaalde onderwerpen ook gemakkelijk terug te vinden, maar dit is iets wat nogal bovenaan stond.

  Voor vandaag houd ik het even gezien, maar als er wat is, word dat in ieder geval morgen doorgenomen.

  Mvg. Willem.

 • 9-6-2015
  13:15
  1

  Heren, Even ter aanvulling.
  Mijn Humax start altijd op met de Favorietenlijst die ik heb ingesteld. Mij is niet bekend dat dit in een bepaald geval niet zo zou zijn......
  Ik kies mijn zenderlijst door tijdens een uitzending op OK te drukken en vervolgens de ronde knop naar links. Kies ik dan een van de verschenen lijsten en daarna hiervan een zender dan blijf ik in die lijst. Ook na het opnieuw opstarten van mijn Humax
  groet,
  Theo

 • 9-6-2015
  13:40
  0

  Dag Theo,

  de decoder start niet altijd op in de favorietenlijst. Er wordt n.l. vaker gevraagd of dat wel mogelijk is, en eerder dacht ook ik dat je die lijst steeds opnieuw moest oproepen. Dat blijkt dus niet nodig.

  Maar uiteraard dank voor de reactie, want dat wordt uiteraard gewaardeerd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-6-2015
  20:32

  Hoe moet je opnemen en ander net te gelijk kijken

  Reageer op deze vraag

 • 6-6-2015
  21:49
  2

  Heel simpel, door gewoon een zender te programmeren voor opnemen en een andere zender te gaan kijken.

  Op deze staat ook precies op welke manieren je kan opnemen en ander weetjes die zeker van pas kunnen komen.

  Daarnaast is er een zoekfunctie, hierboven te vinden, waar je een zoekwoord kan invoeren, b.v. 'opnemen' en dan een aantal vragen en antwoorden ziet die betrekking hebben op het onderwerp.

  Voorts kun je soms zelfs 2 zenders opnemen een 3e bekijken en ook dat is genoemd.

  Kortom: eigenlijk is bijna alles al zo'n beetje terug te vinden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-6-2015
  18:51

  Hier opnieuw het antwoord op de vraag van Loek, welke bij onderhoud per ongeluk is gewist:

  Ja, dat kan zeker. Allereerst is het niet mogelijk direct op te nemen op de externe schijf. Je kan wel opnames van de interne schijf overzetten op een externe.

  Nadat de externe schijf op de decoder is aangesloten, zal deze de schijf 'zien' en kun je de schijf door de decoder laten formatteren. Dat gebeurt in Ext3. Het is dus ook mogelijk de externe schijf eerst door de PC te laten formatteren in EXT3, maar dat hoeft dus niet. Door de schijf in Ext3 te laten formatteren, kunnen ook grote bestanden worden overgeschreven van de interne naar de externe schijf.

  Er is een schijf nodig van minimaal 100GB en maximaal 1TB. Hoe zet je nu bestanden over vanaf de interne naar de externe schijf? Dat werkt zo:

  Verplaatsen in het kort: -Ga naar een opname -Druk op de rode toets (selecteren) Er zal een vinkje verschijnen voor de opname -Druk op de Opt+ toets en kies verplaatsen -Druk op de OK toets -Kies de locatie waarnaar de opname verplaatst moet worden **Let op ! als de rode toets niet te selecteren is dien je in de menu-structuur een niveau hoger te gaan staan. -Start verplaatsen met de rode toets -Via de opslagruimte (blauwe toets) kan een andere locatie worden geselecteerd

  Noot: vul je onder "Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR 5200C" in het licht gele zoekvlak 'opnames overzetten' in en je klikt daarna op 'zoeken' direct naast het zoekvlak, dan zie je een aantal vragen en antwoorden verschijnen die te maken hebben met dit onderwerp. Je ziet dan dus nog veel meer info die van belang kan zijn.

  Zo is het dus ook mogelijk de decoder op te nemen in het netwerk, waardoor je bestanden kan delen via FTP met de eigen PC. Zo kun je dus b.v. opnames direct overzetten naar de computer, daar opslaan, of bewerken en b.v. op DVD branden. Alleen zullen in dat laatste geval HD opnames worden omgezet in SD content. Als je hierboven zoekt op 'verplaatsen' en naar de vraag/reactie gaat van 2-12-2014 vind je nog meer info. Maar uiteraard is er meer terug te vinden via de zoekfunctie, of door wat berichten door te nemen.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • 9-6-2015
  13:00
  2

  Zeer bedankt voor de zeer uitgebreide verhandeling. Ik ben er mee aan de slag gegaan. Op dit moment is de recorder aan het kopiëren naar een externe harde schijf. Dat is nu al een aantal uren aan de gang. Ik weet niet of het goed gaat, maar durf het proces ook niet te onderbreken. Heb trouwens geen idee hoe ik dat zou moeten doen. Is het normaal dat het kopiëren zo lang duurt? Ik durf de deur niet uit tot het knipperen van de externe harde schijf is afgelopen. Graag goede raad als u tijd hebt. Bij voorbaat dank.
  Groeten, Loek

 • 9-6-2015
  13:46
  0

  Dag Loek,

  het kopiëren duurt inderdaad vrij lang en als je dat gaat doen, kun je dan ook, net als bij FTP, het best de decoder gewoon zijn gang laten gaan. Je hoeft daar echt niet voor thuis te blijven.

  Natuurlijk kan het even mis gaan, maar doordat opnames op de interne schijf aanwezig blijven, kan het altijd nog opnieuw worden gedaan. Maar die kans is niet zo groot.

  Als je meerdere programma's hebt geselecteerd voor verplaatsen, zullen deze achter elkaar worden behandeld en daardoor vergt het dus nogal eens wat tijd, zeker bij HD opnames, welke doorgaans het meest worden gemaakt.

  Ik moet er zo weer even tussenuit, maar lees graag even hoe het is gegaan.

  Mvg. Willem.

 • 9-6-2015
  16:13
  0

  ontzettend stom ben ik bezig geweest, want na uren stonden de bestanden niet op de externe schijf, maar ik heb ze kennelijk in een map op mijn eigen interne harddisk geplaatst, waar ik nu niet meer in kan komen.
  Excuses dat ik zoveel van je kostbare tijd heb verspild.
  Nu zit ik dus met een interne harddisk die bijna vol is. Ik durf voornoemde map niet te wissen omdat ik dan waarschijnlijk alle bestanden kwijt ben. Wat een toppunt van geklungel. Ik ga maar eens alle vragen en antwoorden hierboven doorlezen, misschien haal ik daar nog wat advies uit.
  Zeer veel dank tot dusver. Voor een digibeet als ik zijn er heel wat valkuilen hoor.
  Groeten,
  Loek

 • 9-6-2015
  19:09
  0

  Dag Loek,

  tja, dat kan natuurlijk gebeuren, maar je moet jezelf niets kwalijk nemen, want het is ook niet altijd even eenvoudig en het gaat wel vaker even mis. Maar ik begrijp dat je er wel van baalt.

  En excuseer je zeker niet voor de tijd die het me kost, want dat vind ik helemaal niet erg. Aan tijd ontbreekt het me vaak ook niet, maar het zijn een paar hectische weken vanwege een aantal ziekenhuisbezoeken/behandelingen en die moeten toch maar even voorgaan. En als je dan erg moe bent kun je jezelf er niet altijd toe zetten alles te beantwoorden op de site, maar ik probeer dat altijd wel bij te houden.

  Ik vind het nu hoofdzakelijk vervelend voor jezelf, maar je moet gewoon in die aangemaakte map(pen) kunnen komen en je kan deze uiteraard ook wissen/verwijderen. Zolang je de schijf niet geheel formatteert blijft de rest aanwezig, maar neem bij twijfel geen risico.

  Maar zoals gezegd zijn aangemaakte mappen ook weer te verwijderen. Ik weet natuurlijk alleen niet wat je er allemaal in hebt ondergebracht.

  Het verplaatsen naar een externe disc is niet al te moeilijk, maar je moet er uiteraard wel even op letten waar je de bestanden naartoe verplaatst/kopieert. Maar met de uitleg zoals gegeven, zou het moeten lukken, want er is vaker gebruik van gemaakt.

  Laat de moed echter niet zakken. Het gaat je vast lukken!

  Ik lees het vervolg hopelijk weer even.

  Mvg. Willem. • Vraag

  6-6-2015
  10:30

  Geachte heer/mevrouw,
  Misschien is het antwoord simpel, maar ik kom er niet uit,
  Mijn humax gaat na 2 uur vanzelf op de uit-stand, ik heb geen sleeptimer geactiveerd,
  Hoe kan ik er voor zorgen dat hij niet automatisch uitgaat ?
  Dit gebeurt vooral overdag op de radio stand.
  Met vr Gr
  Laurens van rens
  Reageer op deze vraag

 • 6-6-2015
  18:42
  0

  Dag Laurens,

  In het menu vind je de optie energiebeheer. Als je daar de energiespaarstand uit zet, zie je de tijd in het display bij stand-by, maar de decoder start ook veel vlotter op.

  Je kan daar tevens het automatisch uitschakelen uit zetten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-6-2015
  17:49

  Dank je wel voor je antwoord Willem, het is gelukt, on demand werkt weer via de dongel.

  Vriendelijke groet,

  Danielle
  Reageer op deze vraag

 • 4-6-2015
  18:08
  1

  Dag Danielle,

  graag gedaan en fijn te zien dat het is gelukt. Veel kijkplezier maar weer.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-6-2015
  22:41

  Geachte heer/mevrouw
  ik heb een humax 5200 en mijn vraag is..
  als ik 2 programma's op neem op de zelfde tijd, dat neemt hij dan perfect op maar dan kan ik niet ik niet meer zappen naar andere zenders weet niet wat ik dan moet doen.
  Ik kan alleen naar 1 van de zenders kijken die ik dus opneem stom.
  Weet je wat ik moet doen...
  vr.groet Johannes
  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2015
  23:40
  0

  Dag Johannes,

  dat is al vaker besproken. Maar nogmaals een uitleg:

  De decoder beschikt over 2 tuners. Je kan dus altijd één zender bekijekn en een ander opnemen.

  Je kan ook 2 zenders opnemen en een eerdere opname via media bekijken.

  In sommige gevallen kun je echter 2 zenders opnemen en toch een 3e bekijken, maar dat heeft te maken met de streams waarin die zenders zich bevinden.

  Zenders worden n.l. in 'bundels' met een aantal bij elkaar verzonden. Dat noemt men de zenderstreams.

  Vul bij de zoekfunctie eens 'stream' in en klik op zoeken. Je ziet dan veel vragen/reacties betreffende de 2 tuners en de mogelijkheden. Ook vind je een uitleg over de zenderstreams.

  Maar wat je noemt is dus niet stom, maar volstrekt normaal. Meer dan 2 tuners zijn er immers niet...

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-6-2015
  20:10

  Dag Willem,

  De stappen die je eerder had geschreven, heb ik allemaal uitgevoerd en dat werkt. Het enige wat het nu niet doet is de rode on demand knop. Ik krijg dan de melding iTV-004 controleer uw internetverbinding en probeer nogmaals. De internetverbinding lijkt in orde als ik dat check via menu, dan geeft ie aan dat er verbinding is. Heb jij een idee hoe ik dit kan oplossen. Het lijkt aan de dongel te liggen.

  Vriendelijke groet,

  Danielle
  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2015
  23:33
  1

  Dag Danielle,

  mooi dat het voor elkaar is. Wat de rode toets betreft: dit is laatst nog ter sprake gekomen bij iemand. Die gaf n.l. hetzelfde aan als jij nu. Er lijkt verbinding te zijn, maar toch werkt het niet.

  Probeer dan eens dit: verbind een klein stukje kabel aan de dongel en plaats deze eens op een andere plaats. Eigenlijk moeten dongel en modem elkaar 'zien' en als dat niet zo is, kan het misgaan. Bij de vorige persoon werkte dit goed, en hij was maar een zeer klein bedrag kwijt aan een kabeltje (Action ;-)

  Zorg er ook voor dat de dongel niet tussen kabels is geplaatst. Vooral netkabels kunnen de werking aanzienlijk beïnvloeden.

  Als het niet lukt, gebruik dan eens een Lan/UTP kabel, als is het maar om e.e.a uit te testen. Ik adviseer overigens sowieso bedraad te werken, daar dit toch het betrouwbaarst is.

  Succes.

  Mvg. Willem.


 • Vraag

  3-6-2015
  15:11

  hoe lang duurt het voordat de zenders opgenomen zijn
  Reageer op deze vraag

 • 3-6-2015
  15:17
  0

  Ik vraag me een beetje af hoe je dit bedoelt. Als het om een opname gaat die op de harde schijf gezet moet worden, duurt dat uiteraard even lang als de betreffende uitzending, plus de tijd die is ingesteld voor het vervroegd starten en de uitlooptijd.

  Maar misschien begrijp ik je wel helemaal verkeerd. Het is daarom zeer raadzaam vragen zo duidelijk mogelijk uiteen te zetten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-6-2015
  13:07

  Dag Willem,

  Dank je wel voor je antwoord. Ik heb je aanwijzingen opgevolgd en de recorder opnieuw ingesteld en de schijf geformatteerd. Je adviseert om dat laatste regelmatig te doen, maar het lijkt erop dat ik iedere keer opnieuw de recorder moet instellen, ik krijg de optie om schijf te formatteren alleen in combinatie met terug naar fabrieksinstellingen. Is er een andere manier voor zover je weet? Daarnaast zijn inderdaad de programma's gewist, maar geeft ie toch aan dat er ruimte in wordt genomen op harde schijf, vrije ruimte is 819 GB. Weet jij waar dat aan ligt?

  Vriendelijke groet,

  Danielle
  Reageer op deze vraag

 • 2-6-2015
  18:39
  0

  Dag Danielle,

  graag gedaan. Je kan de schijf ook formatteren zonder de decoder terug te stellen. Dat laatste is dus niet perse nodig.

  Het formatteren werkt zo:

  - Ga naar Menu
  - Instellingen
  - Systeem
  - Gegevensopslag
  - Opslagapp. formatteren

  De 819 Gb die wordt aangegeven is correct. Maar dan heb je een 5400... Die heeft n.l een schijf van 1TB.

  Een deel daarvan is echter vast gereserveerd voor pauzeren/ time-shift, ruimte voor video's/filmpjes en muziek en een deel voor het formatteren naar ext3.

  Ook bij de 5200, die verder technisch gelijk is, maar een schijf heeft van 500Gb is dit net zo.

  Voor de 5400 is er overigens ook een rubriek, dus vragen kunnen daar het best worden gesteld als het om dat model gaat, maar je kan de info die hier staat dus wel gebruiken voor de 5400, want de werking is identiek.

  https://www.gebruikershandleiding.com/Humax-IHDR-5400-C/handleiding-5-509700.html

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-6-2015
  13:00

  Kan uitzending gemist niet meer kiezen, rode knop zegt dat er iets is met internet.
  Wij hebben sinds april een nieuw modem, met ander ww. Is dat het probleem?
  Reageer op deze vraag

 • 2-6-2015
  18:43
  0

  Wat heb je allemaal al geprobeerd? De rode toets werkt dus wel? Het komt n.l. voor dat deze niets meer doet, maar als er een foutmelding word gegeven met de verbinding is het raadzaam alles even opnieuw in te stellen. Dat is zeer snel te doen.

  Je kan daarbij deze stappen volgen:

  https://myhumax.info/thuisnetwerk/

  Mvg. Willem

 • Vraag

  1-6-2015
  21:02

  Hallo,

  Ik had iets anders voor ogen om te doen en drukte dus per ongeluk op de opt+ knop, nadat ik al eerder op de media knop had gedrukt.
  Ipv op de exit knop te drukken, drukte ik op de ok knop.
  Aangezien hij standaard op sorteren staat sprong de media lijst op alfabetisch sorteren. Dat wil ik niet dus ik herhaalde deze handeling in de hoop om weer op soorten op datum terecht te komen. Helaas pindakaas! Toen was het sorteren op tijd en daarna sorteren op kanaal.
  En toen waren de opties op !

  Ik wil dat de media lijst weergegeven wordt op datum !
  Soms neem je een aantal programma's achter elkaar op en dan begint programma 2 al op het einde van programma 1 en eindigt programma 3 aan het begin van programma 4. Er is veel mogelijk in Nederland, maar een correcte programmering opstellen valt daar niet onder !

  Voorheen keek ik dus de medialijst "van onderen naar boven" . Maar nu staat dus alles door elkaar !
  Is hier een oplossing voor ? Aangezien ik al vanalles veranderd heb (zowel gewenst als ook per ongeluk) wil ik eigenlijk vermijden om naar de fabrieksinstellingen terug te gaan.

  Alvast bedankt voor de reactie !
  Vriendelijke groeten,
  Nancy

  Reageer op deze vraag

 • 1-6-2015
  22:15
  2

  Dag Nancy,

  daar ik niet exact weet wat er is gebeurd, ook al geef je dat wel vrij duidelijk aan, kan ik helaas zo nog niet even aangeven hoe je dit terug draait en ik zou je dus, ook al wil je dat vermijden, je toch aanraden de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen zonder de schijf te formatteren.

  Dat is op zich zo gebeurd en alles is dan weer zoals het was en oom worden zo meteen software issues verholpen.

  Wil je dit pertinent niet, dan zal ik even moeten uitzoeken hoe je dit anders kan oplossen. Maar dit is iets wat ik eigenlijk zelden of nooit tegenkom.

  Mvg. Willem.

 • 2-6-2015
  18:49
  1

  Hallo Willem,

  Nee hoor, ik wil je niet met extra werk opzadelen. Ik zat er al aan te denken om dan maar mapjes aan te maken met de dagen/data. Als ik dan de opgenomen programma's daarin zet heb ik toch nog een logisch overzicht.
  Want ik vind alles beter dan teruggaan naar de fabrieksinstellingen. ;-)

  Dankjewel voor je reactie.

  Vriendelijke groeten,
  Nancy

 • 2-6-2015
  18:57
  2

  Dag Nancy,

  ik doe het graag hoor en zal het dus sowieso eens uitzoeken, want het kan altijd nog eens van pas komen. Zelf mappen aanmaken kan natuurlijk altijd, want dan kun je ook de programma's onderverdelen in genres o.i.d.

  Maar worden nieuwe opnames nu ook nog anders in de Media lijst gezet?

  Maar als ik het morgen even red ga ik me er erin verdiepen. Ik laat dus sowieso nog iets weten.

  Mvg. Willem.

 • 2-6-2015
  18:59
  2

  PS: dat je een keer terug moet naar de fabrieksinstellingen kun je helaas niet voorkomen. Hopelijk is dat op korte termijn niet nodig, maar je ontkomt er bijna niet aan dat het wel een keer moet gebeuren.

  Kun je jezelf daar alvast op instellen ;-)

  Mvg. Willem.

 • 2-6-2015
  19:27
  1

  Hallo Willem,

  Totdat het echt echt echt echt niet meer anders kan ga ik niet terug naar de fabrieksinstellingen. Ben nu veel te blij met alles.
  Maar je hebt wel een punt. Ik zal alvast op zoek gaan naar de bijbehorende praatgroep "help, ik moet terug naar de fabrieksinstellingen". Die zal er ongetwijfeld zijn. ;-)))
  Nu komen de programma's per kanaal binnen, maar niet persé in chronologische volgorde van tijd.

  Maar u doet al zoveel, dus u hoeft er echt niet naar op zoek te gaan. U heeft het al zo druk en dan met uw gezondheid. Nee hoor, ik beschouw het als een gevalletje eigen schuld. Ik bedoel, ik drukte op een "verkeerde knop" voor wat ik voor ogen had en vervolgens zie ik iets op het scherm en druk dan ook nog eens op ok! Hoe blont kan ik dan zijn ? Euh, dit laatste is puur retorisch.
  Ik los het even zo op en ondertussen verzamel ik moed om naar de gevreesde fabrieksinstellingen te gaan, dan is het sowieso opgelost.
  Mocht blijken dat ik hier op korte termijn toch niet aan kan wennen en er slapeloze nachten aan overhoud, dan meld ik mij wel weer hier.

  Tot die tijd blijf ik aandachtig meelezen, dingen leren èn mij verbazen over het feit dat sommige vragen wel errug vaak worden gesteld. Misschien toch de button van de zoekfunctie groter maken. Misschien met van die flikkerende lichtjes erom heen ?? :-)


  Vriendelijke groeten,
  Nancy

 • 2-6-2015
  21:12
  2

  Dag Nancy,

  misschien komt er nog wel een programma op Tv om je te helpen de problemen/slapeloze nachten te verhelpen als je terug moet naar de fabrieksinstellingen. Tegenwoordig zijn er tenslotte overal programma's voor.

  En dit is natuurlijk niet niks... Zie het maar weer eens te verwerken zo in je eentje ;-)

  En ja, er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Gebeurt hier soms ook nog wel hoor als ik met apparaten bezig ben, maar ik gebruik dan de fabrieksinstellingen of probeer gewoon van alles uit. Zolang de stroom niet uitvalt in een deel van Nederland, kan het nog niet zoveel kwaad :-)

  Maar goed, ik wil zelf alles ook graag weten en kunnen oplossen en ga dus nog wel even op zoek. Maar nu ga ik even voor de tv hangen, want ondertussen ben ik alweer enkel uren op de site bezig.

  En ja, sommige vragen komen inderdaad wel erg vaak voorbij, maar ik ben altijd een beetje voorzichtig daarover een oordeel te vellen, want niet iedereen kent de site en de opties en ook niet iedereen is goed met Internet of technisch.

  Ik heb soms wel gedacht met jonge mensen te maken te hebben, maar later bleek men in de 80 te zijn en ik kan me absoluut voorstellen dat het dan niet allemaal gesneden koek is.

  Bij mij moet je met bepaalde dingen ook niet aankomen. Met smartphones bijvoorbeeld. Wat heb ik daar een hekel aan haha.

  Maar ik zal eens kijken of we de zoekbutton toch wat opvallender kunnen maken. Een fellere kleur van het zoekvlak valt natuurlijk wel meer op.

  Mvg. Willem. • 8-6-2015
  16:54
  2

  Hallo Willem,

  Heerlijk uw humor !

  Misschien is een dergelijk programma wel een gat in de markt. Wie zal het zeggen.
  inmiddels heb ik ook al nachtmerries over het feit dat het apparaat door een stroomstoring terug kan gaan naar fabrieksinstellingen. Verzet ik mij daar met hand en tand tegen en dan blijkt dat er dus nog een externe factor is waar ik geen grip op heb. Oh helllluuuuup !! ;-)

  Maar..... Ik heb een aantal dagen de schakelaar aan de achterkant van het apparaat omgezet. Werkt ook als de minuten of openstaand geheugen niet zichtbaar is. En warempel, bij proefopnames van een aantal programma's achter elkaar op twee verschillende zenders is gebleken dat het apparaat nu alles weer wel "op een rijtje heeft". Alle programma's staan keurig in chronologische volgorde.
  Dus mijn probleem (op dit gebied) is voor nu opgelost !!!

  Wederom bedankt voor het meedenken !

  Vriendelijke groeten,
  Nancy

 • 8-6-2015
  17:22
  2

  Dag Nancy,

  bedankt ;-) Ben eerder vergeten te melden dat je, als het goed is, ook terug kan naar de gewenste instellingen, door nogmaals of meermalen op de Opt+ toets te drukken.

  Als het goed is loop je dan door alle opties heen. Dacht dit al geplaatst te hebben, maar zat kennelijk ergens anders met mijn hoofd.

  Maar je hoeft niet bang te zijn dat de decoder terug gaat naar de fabrieksinstellingen bij een stroomstoring. Maar het kan wel gebeuren dat daarna de rode toets niet meer werkt. Maar aangezien je laatst aangaf mee te lezen, heb je hier vast de oplossing voor gezien en anders zie je dat nu:

  Spanning er even af als de decoder is ingeschakeld.

  De spanning even van het apparaat halen kan inderdaad werken bij bepaalde issues. Als je langdurig de spanning eraf haalt, wat lang niet altijd nodig is, lopen de condensatoren langzaam leeg en zal er uiteindelijk bijna niets meer gevoed worden. Geheugens worden uiteraard wel vastgehouden en daarom verbaast het me dat dit heeft gewerkt in jou situatie.

  Het is toch een instelling die je maakt en kennelijk niet wordt vastgehouden als de spanning langdurig van het apparaat word gehaald. Dat is dus toch wat vreemd, daar andere gemaakte instellingen (gelukkig maar in deze) wel bewaard blijven.

  Maar als je nou nog even de boel in de war gooit, kun je even controleren of de tip met de Opt+ toets werkt...

  Maar goed, het zou er ook voor moeten zorgen dat de oude opnames ook weer in chronologische volgorde komen te staan.

  Ik zou het proberen... :-)

  mvg. Willem.

 • 8-6-2015
  17:37
  1

  Hallo Willem,

  Ik krijg op kantoor ook weleens te horen van de systeembeheerder dat het een raadsel is hoe ik iets voor elkaar heb gekregen of hoe ik iets in de soep heb laten lopen. Blijkbaar ben ik daar "uniek" in.

  Inmiddels heb ik die programma's al gekeken en dus ook al verwijderd. Ik heb nu dus niets meer in een andere dan chronologische volgorde staan.

  De Opt+ knop had ik toen meerdere keren ingedrukt. Sterker nog, volgens mij heb ik op alle knoppen wel tig keer gedrukt.;-)

  Maar als u het niet erg vindt, ga ik de boel nu even niet moedwillig in de war gooien. Ik ben veels te blij dat ik er weer gebruik van kan maken en dat het nu weer "normaal" werkt.
  Zo'n dappere ben ik niet ! Maar... bij het eerstvolgend probleem ga ik dit zeker proberen.
  Al hoop ik dat ik nu weer lang mag meelezen alvorens mij weer hier te melden !

  Nogmaals bedankt !

  Vriendelijke groeten,
  Nancy

 • 8-6-2015
  17:53
  1

  Tja, vrouwen en techniek haha. Maar goed, je hebt het toch weer zelf voor elkaar gekregen. Dat mag ook wel even worden vermeld.

  Ik probeer zelf ook veel dingen uit, want daar word je vaak toch ene stuk wijzer van. Kan soms even frustratie opleveren omdat iets dan soms goed werkt terwijl je niet weet hoe je dat nu precies hebt gedaan, waardoor het een 2e keer niet wil, maar vaak leer je er veel van.

  Ik wens je weer veel kijkplezier en dank voor de reacties. Netjes. De rest van de dag neem ik vrijaf denk ik. Als ik dat tenminste kan...

  Mvg. Willem.

 • 8-6-2015
  18:00
  0

  Tsja, ik voel mij niet aangesproken. ;-)))

  Schakel alles uit en ga lekker genieten van de avond. Zegt degene die jaar zakelijke mail altijd open heeft staan en op alle tijden van de dag reageert heel dapper.

 • 20-6-2015
  06:41
  2

  Dag Nancy,

  alles nog eens nagekeken en even overlegd met mijn 'collega's en zoals ik het nu kan zien, kun je inderdaad met de OPT+ toets de zenderlijst weer weergeven zoals deze was, dus op datum. Echter kom je, als je de OPT+ een aantal keren indrukt, de optie datum, niet tegen. Maar als je in plaats daarvan de tijd kiest, zou het moeten werken.

  Dat is wat onlogisch, daar ik wel verwacht dat je ook de datum tegen zou komen bij de opties, maar dat werkt kennelijk toch anders. Mocht je dus weer een liggen te klooien ;-) dan kun je dit eens proberen. Ik ga me er binnenkort ook nog wat verder in verdiepen en wat dingen uittesten.

  Maar laat het anders even weten als het goed werkt. Ik zou dat zeer waarderen, want helaas komen er de laatste tijd vaak weer geen reacties als er iets is geplaatst.

  Ik wens jou en alle andere gebruikers een heel goed weekeinde.

  Doe geen rare dingen :-)

  Mvg. Willem.

 • 20-6-2015
  14:06
  0

  Hallo Willem,

  Zoals ik al eerder schreef ga ik het niet moedwillig proberen, omdat het na een paar dagen met het schuifje aan de achterkant om het ineens weer goed stond.

  Ben nu zo ingeprogrammeerd dat ik de OPT+ alleen met opperste concentratie aanraak. ;-))))

  Natuurlijk heeft u gelijk dat wanneer je dan voor tijd kiest dat het dan op tijd gesorteerd werd, maar mijn irritatie was dan dat er dan geen chronologische volgorde in de data zat.

  Dus in mijn bescheiden mening is het een manco bij de functies dat je vervolgens niet voor datum kan kiezen.

  Ook nog bedankt voor uw goedbedoelde advies, maar ik ben en vrouwelijk en blont, dus ik kan niet garanderen dat ik geen "rare" dingen doe. ?? Zowel bewust als onbewust !
  Maar zonder mij of mensen zoals mij op kantoor (gechargeerd gezegd) zouden er ontslagen vallen op de ICT afdeling. Blijkbaar ben ik een van de weinige die soms voor storingen kan zorgen of ergens tegenaan loop waarbij er lichtelijke paniek ontstaat bij de ICT club. Inmiddels ben ik ook al zo "getraind" dat ik van de "rare meldingen of schermen" gelijk met de iPad foto's maak. Ik ben ook al eens gevraagd om nieuwe programma's te testen omdat ik een soort van "gave" heb op dat gebied.

  Maar voor de rest functioneer ik aardig door het leven heen hoor.

  Vriendelijke groeten,
  Nancy


 • 20-6-2015
  14:22
  2

  Dag Nancy,

  jij ben me er toch ook een zeg... :-) Wat een verhaal. haha. Maar toch fijn te zien dat je toch nog aardig functioneert.

  Maar ik ga het toch nog eens uitzoeken en met Humax bespreken, want het lukte me hier ook niet. Het lijkt er dus inderdaad op dat de functie 'datum' gewoonweg mist. Wel vreemd, maar zoals gezegd komt het gelukkig weinig voor.

  Wordt vervolge!?

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  1-6-2015
  11:19

  Ik heb een Humax 5200C overgenomen en deze werkt verder uitstekend. Maar bepaalde dingen, die achter het wachtwoord zitten kan ik niet bereiken. Ik kan ook niet naar fabrieksinstellingen, want ook daarvoor is het wachtwoord nodig. Het standaard wachtwoord 0000 werkt niet en ik heb al vele andere combinaties geprobeerd. Is er een andere manier om het wachtwoord te resetten?

  mvg

  Jan
  Reageer op deze vraag

 • 1-6-2015
  15:55
  2

  Dag Jan,

  Jouw probleem is eenvoudig op te lossen en dit onderstaand antwoord van onze grote vriend Willem die dit heeft gegeven op 16 maart 2015, is nog duidelijk in mijn herinnering.

  Hier het bericht van Willem:
  Ik neem aan dat je hiermee terug stellen naar het standaard wachtwoord bedoeld??

  Druk achtereenvolgens op:
  -menu
  -ga naar instellingen
  -ga naar systeem
  -ga naar systeeminformatie
  -druk vervolgens op de toetsen 7412359
  -Daarna komt "hidden settings" ofwel "verborgen menu".

  Hier kun je het wachtwoord resetten (Password Reset) : Je kan vervolgens kiezen tussen ja of nee. Kies ja, uitvoeren, en het wachtwoord gaat weer naar 0000.

  Willem.
  Mvg. Carl

 • 1-6-2015
  18:04
  1

  Dag Jan,

  Je kan ook d zoekfunctie hierboven gebruiken als je iets wilt weten. Als je een zoekwoord invult en op zoeken klikt, zie je een aantal vragen/reactie verschijnen m.b.t. het onderwerp.

  Nu plaats ik vaak ook wel reacties opnieuw, maar het kan wel eens handig zijn, zeker daar er al veel is besproken en je wellicht niet op een antwoord hoeft te wachten.

  Veel plezier van je Humax.

  @Carl, dank voor de bijval. Ik lag even plat...

  Mvg. Willem.

 • 1-6-2015
  18:22
  0

  PS: Jan,

  als er nog niets op de decoder staat, of alleen opnames die je toch niet wilt bewaren, raad ik je aan de decoder niet alleen even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen maar ook de schijf even te formatteren. Ik zou je dan aanraden dat een paar keer achter elkaar te doen.

  Uiteraard kun je de opnames ook eerst in veiligheid brengen, als je weet hoe te werk te gaan. Maar ook dat is hier genoemd.

  Ik weet n.l. niet of het formatteren eerder wel is bijgehouden en het uitvoeren hiervan kan veel issues voorkomen.

  Mvg. Willem.

 • 1-6-2015
  19:49
  1

  Ja Willem dat moet ook kunnen op z’n tijd.
  Doe ik ’s middags ook meestal, mag ook wel op onze leeftijd [ha,ha].

  Mvg. Carl.

 • 1-6-2015
  19:56
  0

  Ja, erg he Carl...

  Maar ik doe het nu wel erg vaak. Gaat niet echt goed en krijg maandag de zoveelste zenuwblokkade en de week erop nog een. Het is toch wat als je oud en gammel wordt... ;-) Maar goed, ik reageer eigenlijk elke dag nog wel op vragen. Maar anders komt er altijd wel een antwoord, of kan men dat wel terug vinden. Er is inmiddels al zoveel geplaatst dat bijna alles al wel te vinden is.

  Gisteren was het trouwens erg druk op de site. Goed teken! Daar moeten we het toch van hebben.

  Mvg. Willem.

 • 1-6-2015
  20:39
  1

  Je hebt gelijk Willem, ik zou niet elke vraag weten, maar de meeste antwoorden zover ze niet bekend zijn moeten te achterhalen zijn met al die plaatsingen hier.
  En wat de leeftijdissues betreft kan ik met je meepraten. Gezondheid is een groot goed en het kost investeren om op peil te blijven!
  Met vriendelijke groet,
  Theoi

 • 1-6-2015
  20:51
  0

  Dag Theo,

  inderdaad is er inmiddels al veel geplaatst. Nu verdwijnt er na verloop van tijd wel een deel van de vragen/reacties uit zicht, maar die zijn via de zoekfunctie wel zichtbaar. Maar goed, daar maakt niet iedereen gebruik van, al wordt dit onderwerp toch wel erg vaak bezocht (in onderhoud zie je n.l. een teller) en dus zullen we ook vaak niet weten wie er allemaal al antwoorden hebben gevonden zonder een vraag te plaatsen.

  Maar goed, de onderwerpen blijven vaak toch wel goed bezocht, terwijl dat elders terug loopt.

  Mijn accu raakt wel een beetje leeg inmiddels, maar ik probeer toch maar vol te houden. Net zoals met apparaten lijkt het altijd heel normaal dat alles goed functioneert, maar dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Je mag dus in je handen knijpen als je overal goed doorheen rolt.

  Jij ook het beste dus!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  31-5-2015
  21:46

  Hallo,

  Sinds kort blijft de Humax maar melding geven dat ie bezig is met wissen als ik opdracht geef om programma te wissen, ook als programma al uit map is verwijderd. Bovendien is programma dan wel uit de map verwijderd, maar geeft ie bij de hoofdmap nog steeds aan dat programma er nog in staat. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

  Hartelijk dank,

  Danielle
  Reageer op deze vraag

 • 31-5-2015
  21:52
  1

  Dag Danielle,

  ik zou je adviseren de decoder even een minuut of 10 geheel spanningsloos te zetten en na het wederom inschakelen deze terug te stellen naar de fabriekstand en meteen de schijf te formatteren. Installeer daarna de decoder even opnieuw. Let op: je bent dan wel alle opnames kwijt, dus sla op wat je wilt bewaren!

  Het is raadzaam daarna nogmaals een of enkele keren alleen de schijf te formatteren. Als het goed is moet het dan allemaal weer naar behoren werken.

  Het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren.

  Voorts heb ik gemerkt dat je het best één programma tegelijk kan wissen en dat zo lang moet afwachten tot deze geheel is gewist,. alvorens je en volgende wist.

  Wat ik zelf ook heb ervaren is dat het beter gaat als je bij het wissen Media nog niet verlaat en dat pas doet als het/de gewenste programma(s) is/zijn gewist. Waar dit aan ligt weet ik niet, maar ik werk altijd zo en heb zelden tot nooit dat het misgaat met wissen.

  Als je bij de zoekfunctie hierboven 'wissen' intoetst zie je nog meer vragen en antwoorden die betrekking hebben op het wissen en een goede werking. Lees die anders ook eens door.

  Je komt dan wel ook je eigen vraag tegen, maar die hoef je niet door te lezen...

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-5-2015
  12:46

  Hoe speel ik mijn opgenomen programma's af met een iHDR 5200C
  Reageer op deze vraag

 • 30-5-2015
  19:36
  0

  Daarvoor is er nou een handleiding. Deze staat uiteraard ook op deze site.

  Maar kort: ga naar media en daar zie je alles staan wat is opgenomen. Ga naar het gewenste programma, klik op Ok en je ziet allerlei opties, waaronder afspelen, wissen etc.

  Lees a.u.b. ook eens wat info door op dit onderwerp, daar alles al wel is genoemd en het zeker bruikbaar is wat er zoal is vermeld.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-5-2015
  14:32

  Waar is Op de afstandsbediening de rec knop te vinden

  Reageer op deze vraag

 • 29-5-2015
  16:42
  2

  Lees de Handleiding van de HUMAX op paginanummer 7 (zeven).
  Daarin staat duidelijk het gebruik van de toetsen. op de afstandbediening (AB)
  Bij nummertje 2 staat ook de opnametoets.
  Beter kunnen we het niet voorkauwen.
  mvg. Carl

 • 29-5-2015
  18:19
  2

  Onder de menu toets vind je de (direct) opname toets.

  Maar het is inderdaad raadzaam de handleiding door te nemen en kijk ook eens wat vragen/reacties na op dit onderwerp. Dat kan zeker van nut zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-5-2015
  00:47

  ik krijg mijn humax niet meer uitgeschakeld en kan ook niet van zender wisselen wat moet ikdoen
  Reageer op deze vraag

 • 28-5-2015
  18:27
  2

  Lukt het ook niet op de decoder zelf?

  Bij de afstandsbediening moet de PVR toets oplichten bij gebruik.

  Lukt het helemaal niet, haal dan een aantal minuten de spanning geheel van de decoder.

  Komt het terug, stel dan de decoder terug naar de fabriekstand en installeer deze opnieuw.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-5-2015
  00:39

  Hallo Willem,

  Kun je me de belangrijkste punten noemen waaraan een externe harde schijf voor een Humax 5400c moet voldoen? (bijv. soort voeding, max. grootte, snelheid). Liefst nog een merk als je wil. Bij voorbaat dank.

  Groet,

  Ton.
  Reageer op deze vraag

 • 28-5-2015
  18:24
  0

  Dag Ton,

  Deze schijf werkt doorgaans uitstekend:

  WD elements SE 1 TB 2,5 inch HD (USB 3.0). Deze krijgt zijn voeding vanaf de decoder en heeft dus geen eigen voeding nodig.

  De schijf dient minimaal 100GB groot te zijn en maximaal 1 TB. De schijf wordt aangesloten op de decoder en kan daarna door de decoder zelf worden geformatteerd.

  Eventueel kun je ook de harde schijf laten formatteren door de PC en dat moet worden gedaan in Ext3.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  26-5-2015
  18:12

  Kan niet meer opnemen vanwege vermeend vol HDD geheugen
  Reageer op deze vraag

 • 26-5-2015
  18:40
  2

  Haal de spanning even een half uur geheel van de decoder. Als dat niet werkt, stel de decoder dan terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw, ZONDER eerst nog de schijf te formatteren.

  Baat ook dat niet, dan zul je de laatste stap moeten herhalen, waarbij je dan WEL de harde schijf formatteert. Maar staat daar iets op wat je wilt bewaren, breng dat dan eerst wel in veiligheid, daar n.l. alles wordt gewist bij het formatteren.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  26-5-2015
  11:59

  De afstandsbediening werkt niet en de knoppen op humax wel wat eraan te doen
  Reageer op deze vraag

 • 26-5-2015
  16:13
  2

  Dag,

  heb je al op de PVR toets gedrukt? Zo nee, die moet oplichten als de decoder/PVR wordt bediend.

  Als het daarna nog niet werkt, laat het dan even weten.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  25-5-2015
  19:45

  Omdat ik met vakantie ga wil ik een programma dat door de weeks (5 dagen) wordt opgenomen verwijderen.Hoe krijg ik dat voor elkaar ?
  Reageer op deze vraag

 • 25-5-2015
  19:51
  0

  Dat doe je zo:

  Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  21-5-2015
  07:53

  Hallo Willem.
  Hoe simpel kan het zijn, werkt prima maar kon het nergens vinden.
  Bedankt .Gr Piet.
  Reageer op deze vraag

 • 21-5-2015
  10:31
  0

  Dag Piet,

  graag gedaan. Ik weet zo niet of dit inderdaad in de handleiding is vermeld, maar daar staat ook zoveel in, dat ook snel over iets wordt heen gelezen. Maar goed, dan kun je altijd nog wel ergens terecht met je vraag...

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-5-2015
  23:06

  Hallo Willem.
  Als ik enkele dagen vooruit een opname wil instellen via de programma gids zie ik geen kans simpelweg de juiste dag te kiezen, maar moet de dagen door blijven lopen tot na 24uur waar de volgen de begint. bvb Vandaag woensdag en wil een programma voor Vrijdag.
  Heb de hele gebruiks aanwijzing al door gespit en alles geprobeerd.Wat doe ik niet goed?
  GR Piet.
  Reageer op deze vraag

 • 20-5-2015
  23:16
  1

  Hallo willem om vooruit te gaan van de dagen gebruik je de bubbele pijl boven het blauwe knopje
  Mvg Hennie

 • 20-5-2015
  23:18
  1

  Dag Piet,

  als je maar een paar dagen vooruit wilt programmeren kan dat inderdaad via de Guide, maar daar kun je heel snel grote stappen in maken door gebruik te maken van de pijltjestoets (boven de blauwe en de gele toets). Je kan dan zo een dag verder.

  Maar meestal zal men maar kort vooruit programmeren via de Guide en die gaat ook niet zoveel dagen vooruit.

  In dat geval kun je ook een programma programmeren door naar de Guide te gaan en dan op de gele toets te drukken. Je ziet dan een timerplanning om op te kunnen nemen, hetgeen je ook gebruikt als je een programma wilt opnemen dat buiten het bereik van de Guide uitkomt.

  Voorts kun je ook naar de Guide gaan en vervolgens op de groene toets drukken. Dan kun je zoeken op trefwoord en genre.

  Uiteraard is het ook mogelijk om bepaalde programma's zo in te voeren via de Guide, dat deze steeds worden opgenomen. Je hoeft dat dan niet steeds opnieuw in te geven. Dat kan dus ook via de timer functie.

  Mvg. Willem.

 • 20-5-2015
  23:19
  0

  @ Hennie bedankt,

  ik zat net de tekst te toetsen en zag nu je reactie, waarvan ik uiteraard op de hoogte was en dat ook aan Piet heb gemeld.

  Onze berichten passeerden elkaar dus even.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-5-2015
  11:37

  Opgeslagen programma's niet op alphabet maar op datum zetten
  Reageer op deze vraag

 • 20-5-2015
  11:42
  2

  Dan zul je zelf mappen moeten aanmaken. Je kan het n.l. zo niet veranderen.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  19-5-2015
  17:04

  Wat voor kabel heb ik nodig van het Ziggo aansluitpunt naar de Humax 5200c. Sinds kort heb ik geregeld slecht beeld op de TV terwijl ik met de Humax aan het opnemen ben.( sinds de samenvoeging van Ziggo met Upc) Eerder nooit geen last gehad.

  Alvast bedankt voor Uw antwoord. gahc@home.nl
  Reageer op deze vraag

 • 19-5-2015
  18:15
  0

  Hallo,

  daarvoor is een goede coax kabel benodigd, maar het hangt ook mede af van factoren wat verder nodig is. De lengte van de kabel speelt een rol, maar ook of er meer toestellen zijn aangesloten.

  Voorts is het gebruik van een goede kabel en aansluitmateriaal nog belangrijker sinds de fusie van Ziggo/UPC. Hierna gaat het n.l. vaker mis.

  Maar als de opnames gebreken vertonen, moet dat ook merkbaar zijn bij het live Tv kijken. Is dat oom zo?

  Geef anders zoveel mogelijk info over de situatie, maar lees ook eens de sterkte, kwaliteit en BER uit op de decoder bij wat verschillende zenders. Van belang is dat zoveel mogelijk te doen bij zenders die voor issues zorgen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-5-2015
  10:28

  Goede morgen Ik wil U vragen of deze Humax ook films in 3d naar de tv uitzend
  groeten Rinus
  Reageer op deze vraag

 • 19-5-2015
  18:20
  0

  De vraag is ene beetje hoe je dat bedoeld. Als je zelf filmpjes weergeeft via streaming, USB o.i.d. zal dat niet gebeuren.

  Bij Tv uitzendingen wel, maar dat komt maar zeer zelden voor. Maar ook dan ligt het iets anders daar de decoder geen full-3D kan uitsturen.

  Als je al 3D beelden hebt, zullen deze worden weergegeven in half SBS, wat staat voor half Side by Side, ofwel 2 beelden naast elkaar. In dat geval zul je de Tv daarop moeten instellen, daar je anders geen 3D zal zien.

  Bij half TAB (Top And Bottom) dus 2 beelden boven elkaar ligt dat hetzelfde.

  Maar gezien het 3D gebeuren alweer op zijn retour is verwacht ik niet dat je er veel gebruik van zal kunnen maken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-5-2015
  10:25

  ik heb een externe HS aangesloten. Daarop heb ik ooit eens verschillende bestanden gekopieerd. Als volg: selecteer (rode functietoets), dan naar afrolmenu daarop staat wel kopieren, niet verplaatsen. als ik gekopieerd heb moet ik bestand zelf nog wel wissen van Humax. nu krijg ik recthts bovenin op scherm aanduiding dat ie aan het kopieren is, maar als ik later kijk staat er niets op de externe HD.!k kortom het werkt niet (meer)
  deze vraag stel ik een tweede keer omdat mijn pc vastliep voordat ik mijn e-mailadres voor antwoorden kon invullen, de vorige vraag kan dus weg
  Reageer op deze vraag

 • 19-5-2015
  18:26
  0

  Hallo,

  is die schijf wel eerder gebruikt op de 5200 en zijn dus de bestanden die erop staan afkomstig van de 5200?

  Als dat niet zo is, zal de schijf opnieuw moeten worden geformatteerd. Dat kun je laten doen door de decoder zelf of door de PC (Ext3).

  Maar sowieso is er een kans dat de schijf geformatteerd moet worden als deze nu niet (meer) werkt.

  Maar laat dus even weten of de schijf eerder was aangesloten op de Humax, want alleen daarop is de schijf bruikbaar. Het is dus raadzaam en schijf, eenmaal gebruikt voor het overzetten van bestanden vanaf de interne schijf, altijd alleen voor de 5200 te blijven gebruiken.

  Als de schijf op een andere manier is geformatteerd dan zal deze tevens niet werken op de decoder.

  Bij de zoekfunctie vind je exact terug hoe je bestanden kan verplaatsen. Zoek dan dus even op 'bestanden verplaatsen' of op 'verplaatsen'.

  Ik zal de andere vraag even verwijderen.

  Mvg. Willem.

 • 19-5-2015
  19:34
  0

  Als je de reactie bij je vorige vraag hebt gelezen, zal het je duidelijk zijn dat een schijf die anders is geformatteerd alleen maar kan worden gelezen.

  Wordt een schijf of USB stick geformatteerd in b.v. Fat32, dan zal deze alleen bestanden van even ruim 4 Gig accepteren. Daarna wordt een opname afgebroken/onderbroken ook al merk je dat soms niet meteen op. Daarom wordt aangegeven een schijf te formatteren in Ext3, hetgeen de Humax standaard ook doet.

  Als je zoekt op USB stick, zie je dat hierover al zeer veel is geschreven.

  Mvg. Willem.

 • 19-5-2015
  19:55
  1

  dag Willem,
  dank voor je reactie. ik heb het misschien wat onduidelijk aangegeven: deze HD is al even in gebfruik bij deze Humax. ik heb al verschillende bestanden overgezet. dus daar is niks mis mee.
  alleen de wijze van verplaatsen - ik doe het zoals ik altijd al deed- lijkt niet meer te werken.
  graag hoor ik van je!

 • 19-5-2015
  20:04
  0

  Hallo,

  dan kun je het best de decoder eerst een half uurtje geheel spanningsloos zetten en nadat deze weer is opgestart nogmaals het verplaatsen proberen.

  Werkt het dan nog niet, dan is het raadzaam de decoder even terug te stellen en opnieuw te installeren, want er kan sprake zijn van en software issue.

  Echter komt het soms ook voor dat een schijf niet meer goed werkt, of daarop geen nieuwe bestanden kunnen worden weggeschreven en dan zal deze toch opnieuw geformatteerd moeten worden.

  Heb je trouwens al eens aan het uitwisselen van bestanden gedacht via FTP? Dat is de meest gebruikte optie en heeft vaak ook de voorkeur van de gebruikers van de Humax.

  Mvg. Willem.
Handleiding zoeker Humax
Wij horen graag uw mening

Continu wordt gewerkt aan verbetering van deze website. Uw mening is daarbij belangrijk. Als u onderstaande link aanklikt, krijgt u een vragenlijst met 10 korte vragen. Alvast dank voor het invullen.

Klik hier voor de vragenlijst


Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR 5200C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2015 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR 5200C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.