• Ik heb twee HUMAX iHDR 5200C's in huis, eentje in de huiskamer en eentje in de slaapkamer. Tot voor kort kon ik daar een dertigtal zenders op ontvangen zonder smartcard, en waar gewenst opnemen op de aangekoppelde DVD-brander. Sinds een paar weken zijn alle RTL-zenders echter verdwenen. Ik dacht slim te zijn en de zenders opnieuw te zoeken via Menu/Instellingen/Installatie/Zenderzoeken, maar nu zit mijn Humax op de slaapkamer in een loop en heb ik daar 0 zenders. Omdat ik niet meer uit die loop kom kan ik ook de reeds op de harddisk van de Humax zelf opgenomen programma's niet meer afkijken. Als ik met 'Exit' of 'Back' uit Zenderzoeken weg wil kom ik steeds in een schermpje 'Er zijn geen zenders beschikbaar. Druk op OK om zenders te zoeken' Als ik dat doe vindt het systeem geen zenders, waardoor je weer op dat schermpje terugkomt. De Humax in de huiskamer werkt gewoon en op beide TV's kan ik wel via de TV-setting zenders zien, dus ik heb wel signaal. In de huiskamer zie ik de RTL-zenders niet via EXT1 (dus via de combinatie Humax & DVD-brander), en nu dus op de slaapkamer zie ik helemaal niets meer via EXT1 en kan ik daar niets meer opnemen. Enig idee hoe ik daar uit kom?

    Het gaat mij allang niet meer om die RTL-zenders, ik wil gewoon weer NPO 1,2 & 3, Discovery, NGC en BBC 1 & 2 kunnen opnemen in de slaapkamer. Hoe krijg ik die zenders terug op mijn Humax?

    Gesteld op 28-9-2022 om 19:25 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Inderdaad, beide apparaten zijn doorgelust via een DVD-recorder en hebben geen smartcard.

      Ik bleek overigens iets te voorbarig: de reeds opgenomen programma's zijn gelukkig wél af te kijken, dat is tenminste iets. Geantwoord op 28-9-2022 om 19:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Plaats de Humax waarop het misgaat eens bij het AOP (aansluiting Ziggo, dus daar waar de kabel van hen binnenkomt) en sluit deze daar even op aan. Kijk nu of de ontvangststerke op de Humax correct is, of dat deze niets aangeeft. Is dit in orde, laat de Humax dan nogmaals naar de zenders zoeken. Wellicht heeft de Humax boven net genoeg ontvangt om te werken als deze zenders er al in staan, maar net te weinig om de zenders te kunnen vinden.

      Lus voorts niet door op je DVD recorder wat de coax kabel betreft. Dat heeft geen enkele zin meer, want er is geen analoog signaal meer, en alleen daar kan en DVD recorder mee werken.

      Wat de ontvangst betreft: De sterkte dient tussen de 20% en 80% te zijn, maar zal meestal zo rond de 50% zijn en mag nagenoeg niet fluctueren. De kwaliteit dient altijd 100% te zijn. De BER dient altijd op 0 te staan. Deze waarde vind je boven de sterkte.

      Zorg voorts voor goede kabels en aansluitmateriaal en gebruik zeker niet de oude coax stekkers met de losse plastic kapjes.

      Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 28-9-2022 om 20:34

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik heb ook zoiets dergelijks ondervonden met mijn HUMAX 5200 , ik heb hem op fabrieksinstellingen gezet , alle opgenomen programma’s zijn bewaard gebleven , alles weer opnieuw ingesteld , de recorder werkt weer als van ouds.
      Gr. Henk Geantwoord op 7-10-2022 om 08:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ga naar fabrieksinstelling , alle opgenomen programma’s blijven, alles werkt dan weer normaal, alleen alles opnieuw instellen. Geantwoord op 7-10-2022 om 08:32

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info