Op zoek naar een handleiding?

Gebruikershandleiding.com is veruit de GROOTSTE zoekmachine voor handleidingen in Europa.

Er zijn handleidingen beschikbaar van heel uiteenlopende categorieen, zoals: smartphone's, fotocamera's, magnetrons, navigatiesystemen, auto's, fietsen, printers, meubels, airco's, wasmachines, gereedschap, speelgoed, horloges enz.

Sinds 2004 is hard gewerkt aan het aanbod van handleidingen en het gebruiksgemak om deze ook te vinden.

Tegenwoordig vinden meer dan 2 miljoen bezoekers per maand hun handleiding hier.

Daarnaast worden er dagelijks meer dan 300 vragen gesteld en voor een groot deel beantwoord door experts in de forums.

Er zijn meer dan 150.000 abonnees op de forums waar men elkaar helpt bij problemen.

Wie zijn wij?

Het team van Gebruikershandleiding.com bestaat uit onze klantenservice (beantwoorden emails, onderhoud forums, onderhoud social media, contacten met externe partijen), webdevelopment (programmeren, design, optimalisatie), handleiding toevoegers en forum deskundigen.

Gebruikershandleiding.com is een onderdeel van WEBenz. WEBenz ontwikkelt en voert internetconcepten uit (ook in samenwerking met externe partijen).

De website is gestart door Roger del Castilho, een van de huidige partners, in 2004. De reden was dat hij maar moeilijk informatie over een nieuw apparaat kon vinden online. Daarmee is het idee voor de website geboren. Nu is het meer dan alleen een handleiding kunnen vinden en downloaden. Het is een community waar bezitters van een product elkaar helpen als de handleiding nog onvoldoende informatie bezit.

Wat is onze missie?

Onze missie is het helpen van mensen die een probleem hebben met hun apparaat, of extra informatie over het apparaat zoeken. Daarnaast willen we met het forum extra info (die niet in de handleiding staat) toegankelijk maken voor iedereen, zodat er zo goed als geen klantenservice meer nodig is.

Cijfers

Maandelijks zijn er meer dan 2 miljoen bezoekers, voornamelijk uit Nederland, Belgie en andere Europese landen.

Per dag worden meer dan 60.000 handleidingen gedownload. Een gemiddelde handleiding bestaat uit 5 mb, dus dat is een aardige hoeveelheid data.

Elke dag komen er duizenden nieuwe handleidingen bij. Inmiddels hebben we ruim meer dan 1.000.000 handleidingen.

De handleidingen zijn verdeeld over meer dan 400.000 producten. Deze producten bestaan uit meer dan 6000 merken.

Onze sterke punten

Centraal op de website staan producten/apparaten. Per product zijn er een of meerdere handleidingen te bekijken en te downloaden. Er is een gigantisch aanbod!

De handleidingen zijn online te lezen. Er kan makkelijk in gescrold worden naar beneden zodat er niets steeds een nieuwe pagina geopend hoeft te worden. Daarnaast zijn ook de afzonderlijke pagina's selecteerbaar zodat deze gedeeld kunnen worden op social media of andere websites. Als er dus op 1 pagina waardevolle informatie staat, hoeft niet de hele handleiding gedownload te worden. Dit maakt het zoeken naar informatie vele malen sneller.

De handleidingen zijn eenvoudig, snel, gratis en zonder registratie te downloaden, online te lezen of per email te ontvangen.

Het forum (die voor bepaalde producten zeer actief zijn) is een belangrijke extra bron van informatie die niet in de handleiding te vinden is.

Bezoekers kunnen makkelijk zoeken naar een handleiding door het product in de zoekbalk in te vullen. De autocomplete functie geeft dan direct aan of we daar een handleiding van hebben. Daarnaast werkt de zoekmachine geavanceerd, zeer snel en worden spelfouten eruit gehaald. Ook kan er eenvoudig naar antwoorden in de forums en naar tekst in de handleiding worden gezocht. Ook hebben we een handleidingzoeker waarbij u eenvoudig uw product vindt door eerst een merk te kiezen, een categorie en vervolgens te selecteren uit de lijst met producten.

Ten slotte hebben wij van de meeste fabrikanten de contactgegevens opgenomen op de website voor overige vragen zoals verkooppunten, onderdelen, service-monteur aanvragen en specifieke problemen.

Tot slot

We hopen dat u ook onze website nuttig vindt/heeft gevonden. Indien u een website heeft of social media, dan stellen wij het op prijs als u ons daarin noemt.

Heeft u nog vragen, dan kunt u ons bereiken op info@gebruikershandleiding.com

Gebruikershandleiding.com

Ursulineweg 18

3833AA Leusden