Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 83 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • kan humax 5100c de oorzaak zijn van storing in het geluid van de televisie Gesteld op 8-11-2020 om 14:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ik heb een e38 melding ik heb alles gedaan wat er staat
  maar het blijft op kanaal Noordholland gooitv Gesteld op 8-5-2020 om 20:21

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • als mij Humax 5100c op radio staat valt hij regelmatig uit Gesteld op 22-4-2020 om 16:13

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Kan ik de opgenomen bestanden kopiëren naar een externe schijf of stikkie Gesteld op 26-2-2020 om 19:06

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • ethernet aansluiting is dit nodig op Humax bij gebruik van Tablet en laptops
  Gesteld op 14-8-2017 om 11:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Sorry, maar deze vraag is nogal onduidelijk. maar bij Ziggo (alleen voormalig Ziggo gebied, ofwel fZiggo gebied) gebruik je de Internet aansluiting, of een dongel voor het gebruik va Interactieve Tv. Met het aansluiten op het Internet is de Humax ook op te nemen in je netwerk om zo, beperkt, bestanden te delen: Klik op deze LINK

   Mvg Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 15-8-2017 om 00:29

   Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
 • Ik wil mijn nwe samsung tv (tijdelijk ) aansluiten aan een ziggo humax 5100 kastje maar ik weet niet meer waar ! en welke snoeren ik moet doen . Probeer vanalles maar krijg dan alleen maar sneeuw Gesteld op 8-2-2017 om 13:04

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag,

   dat is op zich redelijk eenvoudig:

   De coaxkabel vanaf de huisaansluiting sluit je aan op de antenne (RF) ingang van de Humax 5100. De uitgang van de Humax hoeft niet te worden gebruikt.

   Voorts sluit je een HDMI kabel aan tussen de Humax en de Tv. Op de Humax is daarvoor maar 1 mogelijkheid (let op, de HDMI stekker past maar op 1 manier) en op de Tv is het raadzaam de HDMI 1 ingang te gebruiken.

   Schakel nu de Humax in (Ik neem aan dat deze al is geïnstalleerd?) en selecteer op de Tv de HDMI 1 ingang. Dat doe je d.m.v.de AV of Ext toets.

   Is de decoder nog niet geïnstalleerd, geef dan even door wat je provider is. Want dat moet in ieder geval wel een kabel provider/DVB-C provider zijn.

   BELANGRIJK: Als je reageert, doe dat dan a.u.b. bij deze vraag. Dan blijft de conversatie mooi bij elkaar.

   Mvg Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 8-2-2017 om 20:41

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden


 • Krijg geen geluid op tv afstandbediening reageert niet Gesteld op 14-11-2016 om 18:02

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ik heb met regelmaat een melding met een zwarte balk, uw ontvangst wordt afgesloten, na overschakelen is de balk weer weg. Ik ben abonnee van Ziggo, herkent iemand dit en wat te doen. de aansluitingen zijn recent incl de kabel vervangen. Gesteld op 8-8-2016 om 08:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   volgens mij is het ook bij de 5100 al zo dat deze in stand-by gaat, als je langere tijd niet zapt, of andere handelingen verricht met de decoder. Dit kun je op deze manier uitschakelen:

   Ga naar,

   -Menu
   -Instellingen
   -Systeem
   -Energiebeheer
   -Energiespaarstand in/uitschakelen *
   -Automatisch uitschakelen uit of aan zetten *

   (* niet beiden zijn beschikbaar, dat is bij de nieuwere modellen wel het geval)

   Let op: beiden staan standaard aan. Let daarop bij het terug stellen naar de fabriekstand.

   Mvg. Willem.

   PS: Let hier ook op bij een Tv. Want ook nieuwere toestellen kennen deze optie. Maar als zappen met de decoder nu helpt, dan is dat nu niet aan de orde. Geantwoord op 8-8-2016 om 20:25

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • hoe kan ik het geluid weer regelen met de humax afstandsbediening Gesteld op 24-6-2016 om 23:02

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Waarom branden er twee lichtjes naast het getal van de gekozen zender bij Radio? Gesteld op 15-5-2016 om 22:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • dag,

   ik heb hier geen 5100 meer, maar als het goed is wordt er bij de leds aangegeven waar deze voor staan. Is dat niet te zien?

   Ik kan het wellicht wel nakijken, maar daar de 5100 alweer wat ouder is, verdiep ik me daar wat minder in de laatste tijd.

   Mvg,. Willem Geantwoord op 15-5-2016 om 23:56

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Ik heb een humax 5400. Ik krijg een melding om op te waarderen. Als ik op ja druk, raak ik dan mijn eerder opgenomen opnames kwijt? Gesteld op 11-4-2016 om 18:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb recent aangegeven wat te doen als men de optie: "wilt u opwaarderen" ziet. Het betekent alleen maar dat er nieuwe software kan worden geladen en deze is zeer belangrijk daar je anders geen gebruik meer kan maken van de Interactieve functies.

   Klik dus gewoon op ja, en laat de decoder dan gewoon zijn gang gaan. Deze zal na verloop van tijd 15-20 minute vanzelf de weergave weer starten.

   Wel wordt geadviseerd daarna even een fabrieksherstel uit te voeren, maar zelfs dan gaan opnames niet verloren, tenzij je er zelf voor kiest de schijf te formatteren. Als je dat niet doet, blijft alles gewoon aanwezig. Ik zou het dan ook zeer waarderen als je even de laatste info doorleest.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 11-4-2016 om 18:59

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • hoe kan ik de afstand bediening koppelen aan de tv
  Gesteld op 15-3-2016 om 19:34

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   hierboven staat de handleiding. Achterin vind je de codes voor de verschillende apparaten en een uitleg hoe te werk te gaan. Dat is zeer eenvoudig te doen. Maar let op: niet elke Tv of apparaat wordt ondersteund.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 15-3-2016 om 19:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste lezers,

  ik kan met trots aankondigen dat vandaag de nieuwe website live is gegaan. Welkom dus op het vernieuwde gebruikershandleiding.com!

  Mvg. Willem.
  site beheer. Gesteld op 21-2-2016 om 19:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • wij hebben 2 digitale humax ontvanger op de slaapkamer
  en 2 tv maar mijn afstandbedining werkt ook op andere tv hoe los ik dat op Gesteld op 9-2-2016 om 14:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als je twee Humax decoders in dezelfde ruimte hebt en je wilt niet dat beide reageren als je op een knop drukt op de afstandsbediening. Dat is eenvoudig te verhelpen door de afstandsbediening te koppelen aan één apparaat.

   Dit doe je als volgt:

   Richt de afstandsbediening op één van de decoders. Zorg dat je dicht bij de decoder bent (20 tot 60 cm). Druk vervolgens op de afstandsbediening de “0” toets en de “OK” gelijktijdig in voor 5 seconden. Op het TV scherm verschijnt een menu met de tekst: ‘De afstandsbedieningsmodus kan nu gewijzigd worden. Kies de cijfertoets (<1> ~ <6>) om de modus te kiezen. Huidige modus: …… (hier wordt aangegeven welke modus op dit moment actief is. De standaard modus is 1).”Druk vervolgens een cijfer in tussen de 2 en 6. Op de afstandsbediening gaat de knop ‘PVR’ nu even knipperen.

   De afstandsbediening is nu gekoppeld aan de betreffende ontvanger. De andere ontvanger zal niet meer reageren of het signaal van deze afstandsbediening.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 9-2-2016 om 18:18

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Dag, steeds als we ons tv aanzetten komt er in beeld , wilt u nu opwaarderen, wat betekend dat? Gesteld op 8-2-2016 om 19:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   de vraag even opnieuw geplaatst (per ongeluk verwijderd) Maar het betekent dat er nieuwe software is. U kunt ge woon voor Ja kiezen en de decoder gewoon zijn gang laten gaan. Deze zal na verloop van tijd zelf de weergave weer starten. Onderbreek of stop de updates dus nooit, ook niet aan het eind als er niets meer lijkt te gebeuren.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 8-2-2016 om 19:12

   Waardeer dit antwoord (5)Misbruik melden
 • Ik heb een nieuwe Humax IHD-5300C en heb ook problemen met opnemen. Begrijp dat een extern harde schijf nodig is? Hoe groot? De procedure over opnemen wordt wat moeizaam beschreven in de handleiding.
  Heb eerder een Humax gehad en die bleef continue "bij" Deze Humax 5300 C verbreektna enige tijd de net-verbinding, waarna je steeds weer opnieuw moet opstarten, dat vraagt enige tijd. Is dat normaal?
  Gesteld op 6-2-2016 om 15:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als je inderdaad een 5300 hebt, kijk dan even op dat onderwerp, daar ik daar gisteren net info over heb geplaatst. De 5300 vind je hier: Klik op deze LINK Maar het klopt dat er zowel bij de 5100 en 5300 een externe schijf nodig is voor het opnemen, en de pauze time shift functie. Er is geen schijf aanwezig in deze decoders. Bij de 5300 staat vermeld welke schijf je dient te gebruiken, welke zeker werkt. Dar staat ook hoe je kan voorkomen dat de decoder/PVR na enige tijd niet bediend te worden uitschakelt. Kort: via het menu ga je naar energiebeheer en voorts kun je daar het automatisch uitschakelen uit zetten en de decoder van de energiespaarstand halen zodat deze vlotter opstart. Let op: met die laatste handeling gaat wel het stand-by verbruik omhoog. Meer info vind je daar, en net als hier en andere onderwerpen kun je ook gebruik maken van de zoekfunctie. Mvg. Willem Geantwoord op 6-2-2016 om 19:02

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • PS: de oudere modellen hadden nog geen energiebesparingsfuncties aan boord. Dat was toen niet verplicht. Nu moeten toestellen zo weinig mogelijk stroom verbruiken, ook in stand-by en daarom zijn er wat aanpassingen gedaan. Zo schakelen nieuwe Tv's ook na enkele uren uit als deze niet worden bediend.

   Nu kan de energiebesparingsfunctie nog worden uitgeschakeld, maar ik heb het idee dat ook dit straks niet meer mogelijk zal zijn, hetgeen op zich logisch is, want als je het kan uitschakelen is het natuurlijk nog vrij nutteloos.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 6-2-2016 om 19:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb een Sony Soundbar HT-CT380 en een Humax HD-FOX C en een TV.
  De TV heeft alleen twee HDM ingangen geen ARC en dus GEEN optische ingang.
  We hebben uiteindelijk de optische kabel van de soundbar in de Humax gedaan en kregen door het geluid van de tv zacht te zetten en van de Humax voluit uiteindelijk geluid. Nu wil mijn zoon zijn playstation 3 aansluiten op de tv. Dit gaat alleen heeft hij geen geluid? hoe moet dit nu worden opgelost. Zo ook als ik via mijn Ipad4 via een adapter(HDMI) een film wil afspelen op tv (bv via netflix). Hoe krijgen we dan geluid?? Gesteld op 29-1-2016 om 15:04

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   je schrijft: "De TV heeft alleen twee HDM(I) ingangen geen ARC en dus GEEN optische ingang". Dat laatste lijkt nu gekoppeld aan de HDMI ingangen, maar dat is het niet. Dit staat geheel los van elkaar.

   Maar een Tv heeft doorgaans wel een optische UITGANG. Is dat al gecontroleerd? Die uitgang sluit je dan aan op de soundbar.

   Maar een Tv heeft naast die aansluiting, mits dus voorhanden, ook altijd wel een analoge audio uitgang (cinch/tulp) en ook die zou je op de soundbar kunnen aansluiten.

   Als je dan ook de decoder op de soundbar aansluit middels de optische uitgang, kun je het geluid van de decoder (Tv/Radio) direct weergeven via de soundbar, zonder dat de Tv ingeschakeld hoeft te staan. Wel dien je eigenlijk de uitgangssterkte, ofwel het volume op de decoder voluit te zetten en het volume verder te regelen op soundbar, receiver, versterker, of wat er maar is aangesloten. Dit om grote volume verschillen te voorkomen.

   Sluit je daarnaast de Tv dus ook nog analoog aan op de soundbar, dan kun je elke bron die wordt aangesloten op de Tv weergeven via de soundbar.

   Er is dan dus ook geluid als je gebruik maakt van Netflix, de I-pad, DVD- of Blu-ray speler etc.

   Mvg. Willem.   Geantwoord op 29-1-2016 om 16:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • wat betekent zender is versleuteld of niet beschikbaar? Gesteld op 19-1-2016 om 14:06

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat betekent eigenlijk wat er staat. Als een zender versleuteld is, kan, even eenvoudig gezegd, een decoder er niets mee en 'niet beschikbaar' geeft eigenlijk al aan wat er mis is: ze zender wordt dan even niet doorgegeven, of er gaat iets fout waardoor deze niet beschikbaar is.

   Het is een vrij lastig issue en vraag is of dit zichzelf heeft opgelost, of dat je stappen moest ondernemen en hoe je dat dan hebt gedaan.

   Mvg Willem. Geantwoord op 19-1-2016 om 16:12

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • kan ik een handleiding bekomen voor een humax irci 5400z Gesteld op 18-1-2016 om 11:37

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo, volgens mij is dit hem: Klik op deze LINK. Alleen de Z is hier niet genoemd, maar kijk anders even en ik lees het hier wel als het niet mocht kloppen. Ik regel dan wel dat ie op de site komt als ik hem kan begaan. Mvg. Willem. Geantwoord op 18-1-2016 om 18:40

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wij hebben ook een Humax 51000c. Als hij uitgeschakeld is krijgen we soms een E35 foutmelding.
  Wij hebben geen ziggo, dus er is al lang geen update gedaan. Kunnen we die update ergens downloaden? (en dan met usb)
  Al herinstalltie gedaan en kabels vervangen. iemand enig idee wat mere mogelijk isom dit op te lossen? Gesteld op 17-1-2016 om 13:31

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,

   allereerst een vraag. Hoe kun je een foutmelding zien als de decoder niet is ingeschakeld?

   Voorts heb ik wel een lijst met foutmeldingen, maar E35 is daar niet in terug te vinden. Een update moet van je provider zelf afkomen, want anders heeft het geen zin.

   Je kan dus niet de decoder b.v. op het netwerk van Ziggo aansluiten en dan die updates laden. Het kan trouwens ook niet via USB, want de updates verlopen altijd via de kabel en zeer waarschijnlijk zal een update dit issue niet oplossen, al begrijp ik dus niet dat een decoder een foutmelding laat zien als deze is uitgeschakeld. Ik doe al zeer lang ondersteuning voor Humax en heb dat dan ook nog niet eerder gezien.

   Je kan eventueel een uitgebreide reset uitvoeren, maar of dat in dit geval baat is maar de vraag, zeker dus gezien de situatie. Maar toch maar even:

   -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
   -Verwijder de smartcard.
   -Verwijder de coax kabel.
   -Verwijder de HDMI kabel.
   -Verwijder een eventueel aangesloten cinch kabel.
   -Sluit de kabels na een minuut of 15 weer aan.
   -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
   -Plaats de smartcard
   -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).
   -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even. Waarschijnlijk zal dit echter niet lukken in dit geval.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 17-1-2016 om 15:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoi Willem, bedankt voor je reactie, Maar ik heb alles geprobeerd en het lukt gewoon niet.

  Ik heb ook geen mogelijkheid , zoals jij reeds aangeeft, om een reset uit te voeren. Ik kan op de ontvanger namelijk geen nummers intoetsen, dat kan volgens mij alleen maar met de afstandsbediening.

  De ontvanger reageert gewoon niet ook niet bij het indrukken van de OK toets en de 0.

  Zou het probleem opgelost kunnen zijn als ik een nieuwe afstandsbediening aanschaf ?

  PS: weet jij of de ontvanger voorzien is van een Lithium batterij.


  M.v.g.
  Arnold.
  Gesteld op 17-1-2016 om 07:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Arnold,

   Het klink wellicht een beetje vreemd, maar als de decoder en afstandsbediening op een verschillende modus staan, werkt nog wel get indrukken van de 0 en de OK toets. Dit is n.l. gedaan om een ander modus voor een decoder te kiezen, indien je er meer in dezelfde ruimte hebt staan.

   Een fabrieksreset gaat niet lukken, als de decoder niet reageert, want daarvoor moet je in het menu zijn.

   Het is echter ene beetje de vraag of het issue in de afstandsbediening zit of in de decoder. Bedien je toevallig ook de Tv met de afstandsbediening van de 5100? Zo nee, stel die anders eens in. Achterin de handleiding vind je de codes en zie je hoe te werk te gaan. Je kan dan zien of de afstandsbediening zijn werk doet.

   Tegenwoordig zitten er vaak geen back-up batterijen meer in apparaten en worden instellingen op een andere manier vastgehouden, maar dat kan niet de oorzaak zijn. Daar is ook nooit eigenlijk nooit iets mis mee.

   Wat je wel kan proberen, naast het instellen van je Tv, is om de decoder een uur lang geheel spanningsloos te zetten en en het dan nogmaals te proberen.

   Ook kan het soms baten de batterijen een paar uur, of liefst nog langer, uit de afstandsbediening te halen en dan terug te plaatsen.

   Mocht je weer reageren, dan kun je dat het best doen bij deze vraag/reactie. Dan blijft alles mooi bij elkaar.

   Mvg. Willem.


   Geantwoord op 17-1-2016 om 15:50

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Hoi Willem, ik heb alles geprobeerd maar niets werkte.
   Nu heb ik de afstandsbediening open gemaakt en bleek het zendgedeelte aan de voorkant helemaal los te zitten van de printplaat, vandaar dat het signaal niet werkte.

   Ik heb inmiddels een nieuwe afstandsbediening besteld.

   In ieder geval bedankt voor je hulp in deze.

   M.v.g.
   Arnold.
   Geantwoord op 19-1-2016 om 16:24

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Mijn Afstandsbediening maakt geen verbinding meer de HUMAX digitale ontvanger.
  Het knopje van PVR licht wel steeds rood op , maar de ontvanger reageert niet meer.

  De afgelopen week deed hij het soms wel en soms niet , maar nu doet hij het helemaal niets meer.

  Moet ik soms een nieuwe afstandsbediening aanschaffen, of zit het probleem in de ontvanger op de HUMAX ontvanger. Ik heb hem ook al eens helemaal afgekoppeld en uitgezet , smart kaart verwijderd etc.

  Maar dat hielp maar even. Het lijkt wel alsof de ontvanger de afstandsbediening niet meer "herkent"

  Weet iemand wat ik nu zou moeten ?

  M.v.g.
  Arnold Wauben. Gesteld op 16-1-2016 om 21:19

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Arnold,

   blijft de PVR toets wel regelmatig oplichten of knippert deze snel? Indien dat laatste, vervang dan eens de batterijen. Doe dat ook als je oplaadbare batterijen gebruikt en plaats daarvoor in de plaats dan de gewone versie. Die leveren n.l. 1,5 volt en een oplaadbare vaak maar 1,2 en ik heb gemerkt dat dit niet altijd even goed gaat.

   Voorts kun je ook dit even proberen:

   Wellicht staan de decoder en de afstandsbediening in een verschillende modus.
   Druk op de 'OK' toets en direct daarna op de 0 (nul toets) en houdt beide een aantal seconden ingedrukt.

   Er verschijnt nu een 'pagina' over het weergegeven beeld heen. Hier staat het juiste modus nummer aangegeven. Toets dit nummer in op de afstandsbediening (kan 1 tot 6 zijn). Als je dit nummer intoetst op de afstandsbediening knippert even de led (decoder/PVR) op de afstandsbediening. Het zou daarna weer moeten functioneren mits er natuurlijk niets mis is met de afstandsbediening.

   Nu kun je zonder afstandsbediening ook geen fabrieksreset van de decoder uitvoeren, maar als dat wel lukt, doe ook dat dan eens, want soms kan er ook sprake zijn van een software issue, waardoor het allemaal niet lekker werkt.

   Mvg. Willem
   Geantwoord op 16-1-2016 om 22:05

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • 11 december 2015: Software update HUMAX IRHD-5100C

  Gebruikers van de HUMAX IRHD-5100C kunnen nieuwe software downloaden van het Ziggo-netwerk.
  Het betreft software versie 1.01.21

  Aanpassingen:
  – Stabielere en snellere toegang van de On-Demand verbinding
  – Verbeterde teksten van diverse foutmeldingen
  – URL aanvulling bij de foutmeldingen
  – Tekstuele aanpassingen in menu regels

  Mvg. Willem Gesteld op 15-1-2016 om 10:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hi Willem, lange tijd geen contact. Ik neem aan dat wij de mogelijkheid voor de update op het scherm te zien krijgen.----De Quantiss soundbar werkt niet goed, gaat na 10 sec. uit. Maar dat is jouw zorg niet, zal hun daar nog eens om hulp vragen. 't Is jammer dat ik heb hoofdtelefoon aansluiting heb op de TV dat zou het w.s. eenvoudiger maken! Hartelijke groet, Niki Geantwoord op 15-1-2016 om 14:10

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Hallo Niki.

   Zeker lang geleden. De decoder geeft het doorgaans aan als er nieuwe software is , in de vorm van 'Wilt u nu opwaarderen, ja/nee'

   Je kiest dan voor ja en laat het apparaat zo lang zijn gang gaan tot deze zelf de weergave weer start.

   Echter kun je ook in het menu zien of er nieuwe software is, want dan kun je die optie aanklikken. Is die er niet, dan is de optie grijs en niet aanklikbaar.

   Geeft de Quantis nog wel geluid weer? Ik heb er hier ook een staan en gebruik die best regelmatig wat me prima bevalt, al heb ik er wel een andere subwoofer bij.

   Vaak geef ik ook het geluid weer op een andere set, maar de Quantis doet zijn werk dus heel goed.

   Maar goed, jou exemplaar is nog geen 2 jaar oud, dus je hebt uiteraard nog garantie, mocht er echt wat mis zijn. Neem dus z.s.m. even contact me ze op.

   Mvg. Willem
   Geantwoord op 15-1-2016 om 15:52

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Heeft de Humax type IRHD 5100 C De mogelijkheid van picture to picture Gesteld op 13-1-2016 om 22:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee, dat heeft geen enkele Humax en daarnaast heeft de 5100 geen ingebouwde harde schijf en maar één tuner.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 13-1-2016 om 23:02

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn Humax IRHD 5100C wilde gisterenavond niet opstarten met de afstandsbediening, de ontvanger aangezet met de aan/uit knop.
  Vanaf dat moment doet de ontvanger niets meer en zie ik alleen in het display een loop draaien en knipperen af en toe twee leds op.
  Heb de stroom er een paar keer af gedaan in de hoop dat de boel weer ging in de reset zou gaan dit gaf geen resultaat. Ook verschillende keren de reset knop bediend maar hierbij ook geen resultaat. De groene loop in het display komt telkens terug.
  Ik denk dat het apparaat is overleden of..............is er nog een oplossing ?
  Groet,
  Peet Gesteld op 30-12-2015 om 08:42

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Peet,

   voor het inschakelen van de decoder/PVR dient wel de PVR toets op te lichten, of dien je deze vooraf even in te drukken. Dit is je bekend?

   Echter staat dat in dit geval los van je probleem. Als de decoder blijft 'booten' zoals je aangeeft, is er vaak iets mis en zal de decoder daar niet uitkomen en niet opstarten.

   Dat kan aan de decoder zelf liggen, maar ook aan de eventueel aangesloten externe schijf.

   Voorts is er op de Humax geen reset knop aanwezig en kun je bij issues de decoder alleen op een goede manier resetten door deze terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Maar dan zal de decoder natuurlijk wel moeten opstarten.

   Het best kun je dit eens proberen:

   -Haal de spanning geheel van het apparaat.
   -Als je een harde schijf gebruikt, koppel deze dan los
   -Verwijder andere kabels zoals coax en HDMI
   -Verwijder een evt. aangesloten scart kabel
   -verwijder de dongel, mits aanwezig
   -Verwijder de smartcard

   -Sluit na een paar uur de HDMI- en coax kabel weer aan
   -Laat het aansluiten van dongel en harde schijf even achterwege
   -Sluit de decoder weer aan op het net
   -Kijk nu even of deze wel doorstart
   -Zo ja, plaats de smartcard als de decoder hierom 'vraagt'
   -Controleer nu of de decoder goed werkt
   -Zo ja, stel deze dan terug naar de fabriekstand en installeer deze opnieuw
   -Sluit een eventueel aanwezige dongel aan en kijk of alles blijft werken
   -Sluit een eventueel aanwezige harde schijf aan en kijk of alles blijft werken en de decoder niet weer de fout in gaat.

   Ik lees graag het vervolg, welke je het best bij deze vraag/reactie kunt plaatsen.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 30-12-2015 om 11:04

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Willem,
   De decoder weer aangesloten zonder toeters en bellen maar alles is nog steeds hetzelfde, de decoder is niet uit de boot modus te krijgen en reageert op geen enkel commando.
   Achter het klepje van de smartcard zit een klein reset knopje, als ik deze indruk gaat het display even uit om vervolgens weer in de boot modus verder te gaan.
   Heb dus afscheid genomen van de decoder en haal zo maar een nieuwe.
   Ik bedank je voor je medewerking en wens je een goed 2016
   Gr,
   Peet
   Geantwoord op 30-12-2015 om 12:26

   Waardeer dit antwoord (5)Misbruik melden
  • Dag Peet,

   dat resetknopje kan inderdaad wel worden gebruikt, maar terug stellen is de beste optie. Maar zoals gezegd moet de decoder dan wel opstarten.

   Maar wellicht is het nog raadzaam de decoder te laten onderzoeken door Humax.

   Mocht je een ander aanschaffen, denk dan eens aan een 5200 of 5400, welke een ingebouwde schijf hebben én een dubbele tuner. Beiden zijn tevens Interactief (kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn).

   Succes met je keuze en tevens een goede jaarwisseling en een goed 2016.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 30-12-2015 om 13:09

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Hallo Willem, ik kan tijdens een opname niet van zender wisselen, is dit normaal? Gesteld op 26-12-2015 om 17:04

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste,

   dat is inderdaad normaal. De 5100, heeft n.l. net als de 5300 maar één tuner. Je kan dus alleen kijken wat je opneemt of andersom. Maar er zijn wel wat uitzonderingen, hetgeen te maken heeft met de indeling van de zender streams. Soms kun je daardoor dus wel iets anders kijken als je opneemt, maar ik raad mensen eigenlijk altijd een 5050, of de nieuwere 5200 of 5400 aan. Die laatste zijn Interactief, en allen beschikken over een dubbele tuner.

   Daarmee kun je dus altijd één zender opnemen en een ander bekijken, en in bepaalde gevallen, ook weer inherent aan de zender streams, is het dan zelfs mogelijk twee zenders op te nemen en een derde te bekijken.

   Genoemde decoders/PVR's beschikken tevens over een ingebouwde harde schijf. De 5050 heeft de kleinste van bruto 350Gig, de 5200 heeft een schijf van bruto 500Gig en de 5400, verder technisch gelijk aan de 5200 heeft een schijf van bruto 1TB. Die laatste 2 zijn tevens Interactief (kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn).

   Ik noem de bruto groottes van de schijven, daar er n.l. een deel van de schijf is gereserveerd voor de Time shift, film en muziek bestanden, en voor foto's.

   Het leek me goed even aan te geven wat de alternatieven zijn, mocht je het plan hebben voor iets anders te gaan kiezen en wat meer info kan nooit kwaad ;-)

   Mvg. Willem Geantwoord op 26-12-2015 om 17:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • We hebben geprobeerd om tv en decoder met een knop aan uit telaten functioneren dit is mislukt en nu werkt de aan uit knop van de remote vd decoder niet meer humax rm -e06 en lg tv Gesteld op 26-12-2015 om 10:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   het is niet mogelijk de Tv én de decoder in één keer aan of stand-by te schakelen met de afstandsbediening van de Humax.

   Je kunt vaak wel de Tv bedienen (basis functies) maar dan dien je de afstandsbediening daarvoor in te stellen (zie de info en de codes achterin de handleiding) en je kan dan de Tv bedienen door eerst op de Tv toets te drukken.

   Wil je de decoder/PVR weer bedienen, dan dien je even op de PVR toets te drukken en dan zal de decoder weer reageren.

   Niet verkeerd bedoeld, maar ik zie erg vaak dat men niet de handleiding of wat vragen en reacties doorneemt en zo tegen problemen aanloopt die vaak voorkomen kunnen worden door simpelweg goed de materie tot je te nemen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 26-12-2015 om 10:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • na het opnieuw aansluiten van de recorder geeft hij op dat de internetverbinding is verbroken, terwijl kabels zijn aangebracht Gesteld op 23-11-2015 om 15:57

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Ben bezig met een opname op de pvr, maar wil deze afbreken. Hoe doe ik dat? Gesteld op 15-11-2015 om 15:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • -Dat kun je doen door naar de desbetreffende zender te gaan en op stop te drukken. Daarna zie je een melding de opname te stoppen en vervolgens druk je op de Oke toets.

   -Het kan ook via Media. Daar zie je de nog lopende opname en ook dan druk je op stop, maar het kan dan zijn dat je de eerste keer bij de live uitzending terugkeert. Bij de 2e keer stopt de opname.

   Het is dus het eenvoudigst als je de eerste optie neemt.

   het is raadzaam de handleiding eens door te nemen, en/of de vragen en reacties hier eens door te lezen, daar er al zeer veel info is terug te vinden.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 15-11-2015 om 16:54

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Heb in taak balk ir na daardoor geen beeld wel geluid wel ned 123 Gesteld op 5-10-2015 om 23:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Zet de decoder even in de stand-by stand en haal dan even de spanning geheel van het apparaat.

   Als alles weer werkt, kun je de decoder daarna het best even terug stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeren.

   Opnames blijven bewaard als je de schijf daarbij niet formatteert.

   Gr. Willem.

   Geantwoord op 6-10-2015 om 00:19

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Heb je de decoder als eens terug gesteld naar de fabriekstand en opnieuw geïnstalleerd? Zo ne, doe dat dan alsnog even.

   Ook is het raadzaam de decoder eens rechtstreeks, zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters etc aan te sluiten op het AOP (huisaansl.) met een goede, zo kort mogelijke kabel

   Kijk dan eens wat de decoder dan doet.

   mvg. Willem.Geantwoord op 6-10-2015 om 19:14

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Ik zat op on demand te zoeken naar een film maar ik bedacht me op toch televisie te gaan kijken toen ik op exit klikte gebeurde er niets nu kan ik niet meer terug naar tv Gesteld op 5-10-2015 om 21:51

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   je dient dan wederom op de rode toets te drukken.

   Op die manier kom je in ITV/On demand, en verlaat je dat ook weer. Op exit drukken gaat in dat geval niet werken.

   Dus kort: voor ITv en het verlaten daarvan gebruik je altijd alleen de rode toets

   Mvg. Willem. Geantwoord op 5-10-2015 om 22:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn humax geeft aan zender is versleuteld of niet beschikbaar wat kan ik nu B
  Dan doen ik was naar een opgenomen zending aan het kijken.
  Gr Margreet Gesteld op 30-9-2015 om 20:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Margreet,

   dat komt vaker voor, en ik heb eigenlijk pas ontdekt dat wanneer je een seconde of 20 na de melding afwacht, en je dan 10-15 seconden op de stand-by toets drukt, de decoder terug gaat naar de zenders waar deze eerder op stond en meteen daarna in stand-by zal gaan. daarna kun je de decoder weer gewoon inschakelen, maar het duurt dan wel even voor je weer naar Media kan.

   Bij de 5400 werkt dit prima, maar ik ben eigenlijk nog verder aan het experimenteren. Het leek er eerder n.l. op dat het alleen maar was op te lossen door de decoder even geheel uit te schakelen door deze spanningsloos te zetten. Dat kan ook nu nodig zijn, maar probeer eens of de eerste tip werkt.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 30-9-2015 om 21:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem, hoe kan ik de code resetten van mijn 5300c. Gesteld op 19-9-2015 om 12:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste,

   als je hierboven in de zoekbalk even 'wachtwoord reset' invult en op zoeken klikt, zie je meteen het antwoord. Tenminste, als er wordt bedoeld het wachtwoord terug te stellen naar 0000.

   Let op: ga dicht bij de decoder zitten en maak geen fouten tijdens de handeling.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 19-9-2015 om 13:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoi Willem. We zijn humax IRhd aan het installeren maar kunnen geen zenders ontvagen, weet jij hoe dat kan

  Groet Hanneke Gesteld op 16-9-2015 om 22:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Hanneke,

   vaak ligt dat aan het feit dat niet de juiste gegevens zijn ingevoerd.

   De decoder dient ten eerste uiteraard op de kabel te zijn aangesloten bij een provider die het DVB-C signaal ondersteund en daarnaast dienen de juiste frequentie en ID code (netwerk ID/Netwerk nummer) te worden ingevoerd en daarbij wil nog wel eens wat misgaan.

   Heb je toevallig Ziggo als provider? Dan kun je gebruik maken van onderstaande gegevens. Deze zijn sinds enige tijd voor heel Nederland dezelfde geworden.

   frequentie: 474.00*

   netwerk-ID: 5555*

   modulatie: 64-QAM

   symboolsnelheid: 6875

   * Kijkt u digitale televisie via het Cogas-netwerk? Gebruik dan frequentie 369.00 en netwerk-ID 9004.

   Noot: de puntjes tussen de cijfers hoeven niet te worden ingevoerd, en doorgaans hoef je de modulatie en symboolsnelheid niet an te passen.

   Maar voor elke provider zijn de waarden anders en deze vind je dan ook terug op hun sites, of zijn ze opvraagbaar bij desbetreffende providers.

   Bevind je jezelf in 'oud' UPC gebied, ligt het echter iets anders, want dan kun je, net als voorheen, nog steeds alleen gebruik maken van de zogenoemde 'free to air' zenders. Dit is na de fusie niet veranderd, maar ook daarover heb ik desgewenst meer info.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 16-9-2015 om 23:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Humax HD recorder van stroom af, blijven opnames behouden Gesteld op 13-9-2015 om 15:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ja,

   opnames blijven altijd bewaard, maar het is niet raadzaam de decoder na gebruik geheel uit te schakelen. Het is dus zeer aan te raden deze in de stand-by stand te laten staan. Het is niet de bedoeling dat je welke Humax decoder dan ook, geheel spanningsloos zet.

   mvg. Willem. Geantwoord op 13-9-2015 om 18:48

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Verplaatste vraag, Willem, sitebeheer.

  Ik wil Humax 5100c RM-E06 code zoeken voor Lenco en die staat in boekje maar niet alles en maar 10 meer kan niet vinden. Groetjes van Martin Spanjaard Gesteld op 5-9-2015 om 11:17

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Martin,

   niet elk apparaat wordt ondersteund. Het is dus goed mogelijk dat je Lenco niet bediend kan worden door de afstandsbediening van de Humax. Op het Internet zijn echter soms wel wat meer codes te vinden, maar helaas kan het dus voorkomen dat de juiste er niet bij zit.

   Om die reden maakt men dan ook wel regelmatig gebruik van een Logitech systeem afstandsbediening. De goedkope versie ondersteund al veel apparaten en heeft al tal van functies. En er is daarin veel keuze. Maar ook de opties kunnen zeer handig zijn. Zo kun je met één druk op de knop b.v. je Tv, decoder en geluidssysteem inschakelen en deze meteen de juiste ingang laten kiezen.

   Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, welke bij de Humax beperkt zijn, wat natuurlijk ook wel logisch is. Deze is in feite gemaakt voor de decoder/PVR en heeft daarnaast beperkte opties om bepaalde functies uit te voeren, maar daar stopt het dan ook mee.

   Maar gaat het in dit geval om een Tv? Ik zal anders ook even zoeken, maar het zou handig als je even een type doorgeeft. Ik kan het dan ook even overleggen met mijn 'collega's' van Humax.

   Noot: ik heb je vraag verplaatst, daar deze ver onderin de rubriek staat. Als je een vraag hebt, kun je deze het best als nieuwe vraag stellen en niet bij een andere vraag of reactie.

   Als je antwoord, kun je dat bij deze vraag/reactie doen. Dan blijft de conversatie bij elkaar.

   Ik zal de andere vraag even weghalen.

   Mvg. Willem Geantwoord op 5-9-2015 om 12:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Belangrijke mededeling: wilt u uw decoder instellen voor 'oud' UPC? Zo werkt het:

  Frequentie: 164000
  Modulatie: 64QAM
  Symboolfrequentie: 6900

  Vul bij ‘Netwerk ID’ de waarde voor uw provincie in:

  Noord Holland 43136
  Gelderland 43142
  Flevoland 43138
  Brabant 43144
  Friesland 43140
  Zuid Holland 43146

  U ontvangt dan alle 'free to air' zenders ZONDER smartcard.

  Mvg. Willem Gesteld op 31-8-2015 om 17:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb al het bovenstaande uitgevoerd. Terug gezet naar fabrieksinstellingen, stroom er af maar ik krijg alleen ned. 1, 2 en 3. Bij andere zenders wordt er om ern smartcard gevraagd.
   Geantwoord op 11-12-2015 om 15:42

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Als er om een smartcard wordt gevraagd, is het maar de vraag of je jezelf wel in oud UPC gebied bevind. Anders is er geen smartcard nodig en ontvang je dus de Free-To-Air zenders en dat is nog nog een flink aantal.

   Ik doe ondersteuning voor alle kabel decoders van Humax, en de nieuwere decoders zijn allemaal geschikt voor oud UPC gebied, en worden daar ook vaker ingezet. Zag dat laatst nog bij de 5300, maar ook d e5200 en 5400 worden daar regelmatig voor gebruikt.

   Ik had echter wel verwacht dat men het met de fusie gelijk zou trekken, maar in oud UPC gebied, is er op de naam na dus eigenlijk niets veranderd.

   Het zou op deze manier dus moeten lukken, maar lukt het niet, en je bevind je echt in UPC gebied, laat het dan nog even weten. Ik ga dan e.e.a. uitzoeken.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 11-12-2015 om 15:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem, dank voor je reactie. Stroom is er af geweest, maar alleen de pvr knop blijft reageren op alles wat ik probeer. Kan bijv ook niet t volume regelen. Weet niet of t iets uitmaakt, maar wij hebben een 5300.
  Met vriendelijke groet,
  Olaf Gesteld op 16-8-2015 om 20:27

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Olaf, voor de 5300 is er ook een onderwerp: Klik op deze LINK maar goed, de werking is hetzelfde. Het is alleen wel altijd raadzaam de vragen in de juiste rubriek te stellen, daar je daar ok de juiste info vind voor de decoder. Er is ook daar n.l. al veel geplaatst. Maar de PVR dient altijd op te lichten bij het bedienen van de decoder/PVR. Als deze dat niet doet, dan dien je die toets en keer in te drukken, anders zal de decoder zeker niet reageren. Maar nu nog even een vraag: zijn andere functies op de decoder wel te bedienen, of reageert de decoder helemaal niet op de afstandsbediening? Als dat laatste aan de hand is, kan er iets anders aan de hand zijn, maar als alleen bepaalde opties niet werken, kan dat aan de afstandsbediening of decoder liggen, al zal het waarschijnlijk niet die eerste zijn daar je aangeeft dat de PVR toets wel steeds oplicht. Maar ik zou daar graag nog even een reactie op zien. Plaats deze a.u.b. even bij deze vraag/reactie. Dan blijft alles bij elkaar en beter overzichtelijk. Mvg. Willem. Geantwoord op 16-8-2015 om 21:18

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Beste Willem, ook op andere functies reageert de decoder niet, en licht alleen de pvr op. De tv blijft gewoon op radio staan. Is wellicht jouw eerder gelezen advies om de batt n nacht eruit te laten n optie? Kan ik evt handmatig decdecoder bedienen zodat ik weer gewoon tv krijg?
   Bij voorbaat dank voor je reactie.
   M.vr.gr
   OlafGeantwoord op 16-8-2015 om 22:32

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Olaf,

   ik vraag me af of dat in dat geval gaat werken en handmatig zijn er slechts maar enkele functies mogelijk. Maar uiteraard is de afstandsbediening voor allerlei opties nodig en dient deze gewoon bruikbaar te zijn.

   Nu kan het zo zijn dat decoder en afstandsbediening in een andere modus staan (wellicht per ongeluk) en dit wordt soms toegepast als men 2 Humax decoders bij elkaar heeft staan. Een daarvan kan dan op een andere modus worden ingesteld, om zo te voorkomen dat beide decoders zouden reageren als er één wordt bediend.

   Richt nu de afstandsbediening op je decoder. Zorg dat je dicht bij het apparaat bent (20 tot 60 cm). Druk vervolgens op de afstandsbediening de '0' en de 'OK' toets gelijktijdig in voor minimaal 5 seconden.

   Op het Tv scherm verschijnt een menu met de tekst: "De afstandsbedieningsmodus kan nu gewijzigd worden". Kies tussen de cijfertoetsen 1 t/m6 om de modus te kiezen. Huidige modus: …… (hier wordt aangegeven welke modus op dit moment actief is. De standaard modus is 1).

   Wordt 1 dus als modus aangegeven, dan kies je voor 1. Wordt 2 aangegeven, kies je voor 2 etc.

   Standaard is de modus echter altijd 1.

   Mvg. Willem.   Geantwoord op 17-8-2015 om 00:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,
   Los v t feit dat we 1 decoder hebben, heb ik jouw voorstel 0-ok geprobeerd, zonder resultaat. Is de ab gewoon stuk, terwijl toch de pvr iedere keer brandt?
   M.vr.gr,
   OlafGeantwoord op 17-8-2015 om 14:24

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Olaf,

   betreffende mijn laatste antwoord maakt het niet uit of je een of meer decoders hebt. Soms gebeurt het n.l. dat decoder en afstandsbediening ineens in een andere modus staan en de decoder dan dus niet meer is te bedienen.

   Met bovenstaande kun je dit dan weer aanpassen.

   het begint er nu inderdaad op te lijken, dat er iets mis is met de afstandsbediening, of met de decoder zelf.

   Bedien je ook de Tv met de afstandsbediening van de Humax? Zo nee, zoek dan eens naar de code voor je Tv en stel deze eens in. De codes en de uitleg (heel eenvoudig te doen) vind je achterin de handleiding hierboven.

   Ik ben wel benieuwd of de Tv dan wel reageert. Hierbij dien je uiteraard wel op de Tv toets te drukken, of dient deze op te lichten.

   Haal anders eens een paar uur de spanning van de decoder, of haal de batterijen een nacht uit de afstandsbediening en druk voor herplaatsing van de batterijen op enkele toetsen. Dit verwijdert de restspanning.

   Zijn er ook al nieuwe batterijen geplaatst? Zo ja, gebruik dan geen oplaadbare types. Plaats het liefst Duracell, daar deze pas aan het eind last krijgen van een spanningsdaling. Als de PVR, TV toets etc. snel gaan knipperen bij het gebruik van de afstandsbediening, dan ben je in ieder geval aan nieuwe batterijen toe.

   Als alles faalt zal even gekeken moeten worden of de afstandsbediening inderdaad defect is. Heb je nog garantie, dan wordt deze uiteraard, gratis vervangen. Ook is dan een eventuele reparatie of vervanging van de decoder gratis.

   Heb je de decoder overigens zelf aangeschaft of heb je deze via je provider?

   In ieder geval succes.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 17-8-2015 om 16:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,
   Ik heb ondertussen een universele ab gekocht en de boel werkt weer. Ontzettend bedankt voor t meedenken en de geboden hulp!! Super!
   Veel succes verder.
   M.vr.gr, OlafGeantwoord op 17-8-2015 om 16:12

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Beste,
  Ik wil graag van radio naar tv switchen, maar de ab reageert niet. De pvr knop ligt wel op ongeacht welke knop ik indruk. Welke optie heb ik gemist om dit tot een succes te brengen?
  Met vriendelijke groet,
  Olaf Gesteld op 16-8-2015 om 11:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Olaf,

   als de PVR toets oplicht, moet de decoder zonder problemen overschakelen van Radio naar Tv en andersom.

   Als de decoder/PVR daar niet op reageert, haal dan even de spanning geheel van het apparaat.

   Maar werken verder wel alle functies van de 5100 als je deze bediend met de afstandsbediening?

   Mvg. Willem. Geantwoord op 16-8-2015 om 18:44

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • PS: je schakelt van Tv naar Radio of andersom met de Tv/Radio toets, maar dat zal je uiteraard duidelijk zijn. Maar goed ik vermeld het toch even, daar je nooit weet wie er aan de andere kant van de lijn zit.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 16-8-2015 om 18:46

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Beste Willem,

  Sinds enkele minuten werkt de afstandsbediening van mij Humax 5100C niet meer, geen enkele knop, ook de aan en uit knop. Wel kan ik enkele functies op de decoder regelen. Natuurlijk heb ik het ook met nieuwe batterijen geprobeerd. Graag je advies

  Mvg Wim Gesteld op 11-7-2015 om 17:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Wim.

   Zoals je hier kan zien komt het vaak voor dat de PVR toets niet oplicht, doordat er op een andere toets, zoals b.v. Tv o.i.d. is gedrukt.

   Is dat hier toevallig ook het geval? Wellicht een domme vraag, maar je wilt niet weten hoe vaak ik dit tegenkom.

   Druk dus even op de PVR toets en als deze wel oplicht bij het gebruik van de afstandsbediening, maar de decoder niet reageert, laat het me dan even weten a.u.b.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 11-7-2015 om 18:25

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Hartelijk dank voor je advies Willem ik had inderdaad op een TV toets gedrukt en nog vele andere, Maar nu op de PVR toets gedrukt en alles werkt weer nogmaals dank en een fijn weekend.

   Mvg WimGeantwoord op 11-7-2015 om 18:35

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Kijk, dat zijn berichten.

   Graag gedaan en dank voor de respons, dat wordt zeer gewaardeerd.

   Tevens een goed weekeinde gewenst.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 11-7-2015 om 18:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Goedemiddag,
  Sinds kort kunnen wij niet meer "terugspoelen" in een uitzending. Bij opnames blijft het beeld heel vaak haperen, m.a.w. het loopt niet vloeiend door. Tevens werkt de afstandsbediening niet (ligt niet aan de batterijen). Het kastje handmatig bedienen lukt wel. Heeft het te maken met de ontvangst (ziggo - upc) of kan het iets anders zijn? Alvast dank voor reactie. Gesteld op 10-7-2015 om 17:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,

   dat ligt niet aan de ontvangst. Ik denk eerder dat er sprake is van een software probleem, maar om dat goed te kunnen oplossen dien je wel in het menu te kunnen komen en daarvoor is wel de afstandsbediening nodig.

   Maar ik neem aan dat toch wel de PVR toets oplicht als je de decoder/PVR bediend? Het komt nogal eens voor dat dit niet het geval is en dan miet er even op de PVR toets worden gedrukt.

   Is daarmee het afstandsbedieningsprobleem wel opgelost, maar de andere punten niet, haal dan eerst een minuut of 20 de spanning geheel van de decoder en stel deze na het opnieuw opstarten terug naar de fabriekstand en installeer deze opnieuw. In eerste instantie behoeft daarbij de harde schijf niet te worden gewist, maar als het probleem blijft bestaan is dat wel nodig (formatteren) maar houd er dan wel rekening mee dat alle opnames verloren gaan.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 10-7-2015 om 19:33

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Het geluid op mijn tv doet het niettHoe krijg ik weer geluid op mijn t v Gesteld op 4-7-2015 om 20:24

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Vragen graag duidelijk uiteen zetten a.u.b. Wordt nu bedoeld dat er geen geluid is via de decoder? Zo ja, is het volume op de decoder wel ingesteld? Deze kun je het best op volledig instellen en het volume verder regelen op de Tv, receiver etc.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-7-2015 om 21:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax IRHD-5100C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info