• Beste Willem, dank voor je reactie. Stroom is er af geweest, maar alleen de pvr knop blijft reageren op alles wat ik probeer. Kan bijv ook niet t volume regelen. Weet niet of t iets uitmaakt, maar wij hebben een 5300.
    Met vriendelijke groet,
    Olaf

    Gesteld op 16-8-2015 om 20:27 in forum Humax IRHD-5100C Misbruik melden
    • Dag Olaf, voor de 5300 is er ook een onderwerp: Klik op deze LINK maar goed, de werking is hetzelfde. Het is alleen wel altijd raadzaam de vragen in de juiste rubriek te stellen, daar je daar ok de juiste info vind voor de decoder. Er is ook daar n.l. al veel geplaatst. Maar de PVR dient altijd op te lichten bij het bedienen van de decoder/PVR. Als deze dat niet doet, dan dien je die toets en keer in te drukken, anders zal de decoder zeker niet reageren. Maar nu nog even een vraag: zijn andere functies op de decoder wel te bedienen, of reageert de decoder helemaal niet op de afstandsbediening? Als dat laatste aan de hand is, kan er iets anders aan de hand zijn, maar als alleen bepaalde opties niet werken, kan dat aan de afstandsbediening of decoder liggen, al zal het waarschijnlijk niet die eerste zijn daar je aangeeft dat de PVR toets wel steeds oplicht. Maar ik zou daar graag nog even een reactie op zien. Plaats deze a.u.b. even bij deze vraag/reactie. Dan blijft alles bij elkaar en beter overzichtelijk. Mvg. Willem. Geantwoord op 16-8-2015 om 21:18

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem, ook op andere functies reageert de decoder niet, en licht alleen de pvr op. De tv blijft gewoon op radio staan. Is wellicht jouw eerder gelezen advies om de batt n nacht eruit te laten n optie? Kan ik evt handmatig decdecoder bedienen zodat ik weer gewoon tv krijg?
      Bij voorbaat dank voor je reactie.
      M.vr.gr
      Olaf Geantwoord op 16-8-2015 om 22:32

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Olaf,

      ik vraag me af of dat in dat geval gaat werken en handmatig zijn er slechts maar enkele functies mogelijk. Maar uiteraard is de afstandsbediening voor allerlei opties nodig en dient deze gewoon bruikbaar te zijn.

      Nu kan het zo zijn dat decoder en afstandsbediening in een andere modus staan (wellicht per ongeluk) en dit wordt soms toegepast als men 2 Humax decoders bij elkaar heeft staan. Een daarvan kan dan op een andere modus worden ingesteld, om zo te voorkomen dat beide decoders zouden reageren als er één wordt bediend.

      Richt nu de afstandsbediening op je decoder. Zorg dat je dicht bij het apparaat bent (20 tot 60 cm). Druk vervolgens op de afstandsbediening de '0' en de 'OK' toets gelijktijdig in voor minimaal 5 seconden.

      Op het Tv scherm verschijnt een menu met de tekst: "De afstandsbedieningsmodus kan nu gewijzigd worden". Kies tussen de cijfertoetsen 1 t/m6 om de modus te kiezen. Huidige modus: …… (hier wordt aangegeven welke modus op dit moment actief is. De standaard modus is 1).

      Wordt 1 dus als modus aangegeven, dan kies je voor 1. Wordt 2 aangegeven, kies je voor 2 etc.

      Standaard is de modus echter altijd 1.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 17-8-2015 om 00:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Los v t feit dat we 1 decoder hebben, heb ik jouw voorstel 0-ok geprobeerd, zonder resultaat. Is de ab gewoon stuk, terwijl toch de pvr iedere keer brandt?
      M.vr.gr,
      Olaf Geantwoord op 17-8-2015 om 14:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Olaf,

      betreffende mijn laatste antwoord maakt het niet uit of je een of meer decoders hebt. Soms gebeurt het n.l. dat decoder en afstandsbediening ineens in een andere modus staan en de decoder dan dus niet meer is te bedienen.

      Met bovenstaande kun je dit dan weer aanpassen.

      het begint er nu inderdaad op te lijken, dat er iets mis is met de afstandsbediening, of met de decoder zelf.

      Bedien je ook de Tv met de afstandsbediening van de Humax? Zo nee, zoek dan eens naar de code voor je Tv en stel deze eens in. De codes en de uitleg (heel eenvoudig te doen) vind je achterin de handleiding hierboven.

      Ik ben wel benieuwd of de Tv dan wel reageert. Hierbij dien je uiteraard wel op de Tv toets te drukken, of dient deze op te lichten.

      Haal anders eens een paar uur de spanning van de decoder, of haal de batterijen een nacht uit de afstandsbediening en druk voor herplaatsing van de batterijen op enkele toetsen. Dit verwijdert de restspanning.

      Zijn er ook al nieuwe batterijen geplaatst? Zo ja, gebruik dan geen oplaadbare types. Plaats het liefst Duracell, daar deze pas aan het eind last krijgen van een spanningsdaling. Als de PVR, TV toets etc. snel gaan knipperen bij het gebruik van de afstandsbediening, dan ben je in ieder geval aan nieuwe batterijen toe.

      Als alles faalt zal even gekeken moeten worden of de afstandsbediening inderdaad defect is. Heb je nog garantie, dan wordt deze uiteraard, gratis vervangen. Ook is dan een eventuele reparatie of vervanging van de decoder gratis.

      Heb je de decoder overigens zelf aangeschaft of heb je deze via je provider?

      In ieder geval succes.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 17-8-2015 om 16:05

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,
      Ik heb ondertussen een universele ab gekocht en de boel werkt weer. Ontzettend bedankt voor t meedenken en de geboden hulp!! Super!
      Veel succes verder.
      M.vr.gr, Olaf Geantwoord op 17-8-2015 om 16:12

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info