• Hoi Willem, bedankt voor je reactie, Maar ik heb alles geprobeerd en het lukt gewoon niet.

    Ik heb ook geen mogelijkheid , zoals jij reeds aangeeft, om een reset uit te voeren. Ik kan op de ontvanger namelijk geen nummers intoetsen, dat kan volgens mij alleen maar met de afstandsbediening.

    De ontvanger reageert gewoon niet ook niet bij het indrukken van de OK toets en de 0.

    Zou het probleem opgelost kunnen zijn als ik een nieuwe afstandsbediening aanschaf ?

    PS: weet jij of de ontvanger voorzien is van een Lithium batterij.


    M.v.g.
    Arnold.

    Gesteld op 17-1-2016 om 07:55 in forum Humax IRHD-5100C Misbruik melden
    • Dag Arnold,

      Het klink wellicht een beetje vreemd, maar als de decoder en afstandsbediening op een verschillende modus staan, werkt nog wel get indrukken van de 0 en de OK toets. Dit is n.l. gedaan om een ander modus voor een decoder te kiezen, indien je er meer in dezelfde ruimte hebt staan.

      Een fabrieksreset gaat niet lukken, als de decoder niet reageert, want daarvoor moet je in het menu zijn.

      Het is echter ene beetje de vraag of het issue in de afstandsbediening zit of in de decoder. Bedien je toevallig ook de Tv met de afstandsbediening van de 5100? Zo nee, stel die anders eens in. Achterin de handleiding vind je de codes en zie je hoe te werk te gaan. Je kan dan zien of de afstandsbediening zijn werk doet.

      Tegenwoordig zitten er vaak geen back-up batterijen meer in apparaten en worden instellingen op een andere manier vastgehouden, maar dat kan niet de oorzaak zijn. Daar is ook nooit eigenlijk nooit iets mis mee.

      Wat je wel kan proberen, naast het instellen van je Tv, is om de decoder een uur lang geheel spanningsloos te zetten en en het dan nogmaals te proberen.

      Ook kan het soms baten de batterijen een paar uur, of liefst nog langer, uit de afstandsbediening te halen en dan terug te plaatsen.

      Mocht je weer reageren, dan kun je dat het best doen bij deze vraag/reactie. Dan blijft alles mooi bij elkaar.

      Mvg. Willem.


      Geantwoord op 17-1-2016 om 15:50

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hoi Willem, ik heb alles geprobeerd maar niets werkte.
      Nu heb ik de afstandsbediening open gemaakt en bleek het zendgedeelte aan de voorkant helemaal los te zitten van de printplaat, vandaar dat het signaal niet werkte.

      Ik heb inmiddels een nieuwe afstandsbediening besteld.

      In ieder geval bedankt voor je hulp in deze.

      M.v.g.
      Arnold.
      Geantwoord op 19-1-2016 om 16:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info