• Ik heb een Sony Soundbar HT-CT380 en een Humax HD-FOX C en een TV.
    De TV heeft alleen twee HDM ingangen geen ARC en dus GEEN optische ingang.
    We hebben uiteindelijk de optische kabel van de soundbar in de Humax gedaan en kregen door het geluid van de tv zacht te zetten en van de Humax voluit uiteindelijk geluid. Nu wil mijn zoon zijn playstation 3 aansluiten op de tv. Dit gaat alleen heeft hij geen geluid? hoe moet dit nu worden opgelost. Zo ook als ik via mijn Ipad4 via een adapter(HDMI) een film wil afspelen op tv (bv via netflix). Hoe krijgen we dan geluid??

    Gesteld op 29-1-2016 om 15:04 in forum Humax IRHD-5100C Misbruik melden
    • Dag,

      je schrijft: "De TV heeft alleen twee HDM(I) ingangen geen ARC en dus GEEN optische ingang". Dat laatste lijkt nu gekoppeld aan de HDMI ingangen, maar dat is het niet. Dit staat geheel los van elkaar.

      Maar een Tv heeft doorgaans wel een optische UITGANG. Is dat al gecontroleerd? Die uitgang sluit je dan aan op de soundbar.

      Maar een Tv heeft naast die aansluiting, mits dus voorhanden, ook altijd wel een analoge audio uitgang (cinch/tulp) en ook die zou je op de soundbar kunnen aansluiten.

      Als je dan ook de decoder op de soundbar aansluit middels de optische uitgang, kun je het geluid van de decoder (Tv/Radio) direct weergeven via de soundbar, zonder dat de Tv ingeschakeld hoeft te staan. Wel dien je eigenlijk de uitgangssterkte, ofwel het volume op de decoder voluit te zetten en het volume verder te regelen op soundbar, receiver, versterker, of wat er maar is aangesloten. Dit om grote volume verschillen te voorkomen.

      Sluit je daarnaast de Tv dus ook nog analoog aan op de soundbar, dan kun je elke bron die wordt aangesloten op de Tv weergeven via de soundbar.

      Er is dan dus ook geluid als je gebruik maakt van Netflix, de I-pad, DVD- of Blu-ray speler etc.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 29-1-2016 om 16:11

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info