Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 80 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Hello. First I would like to apologize to ask my question in English. I just moved to this lovely country and I didn't have the time to start my Dutch classes.

  In the building I am living there is an antenna for the TV and I would like to watch the free channels (undecoded) Ziggo offers. Since I don't have a TV, but a projector, I would need a decoder to be able to watch the channels through my projector.

  I found a Humax 5300 on a second hand shop and decided to buy it. However, I am not sure if the box is broken or if there is a way to restart it properly. Here is what I am encountering:

  1- I turn it on and the green light appears. In a few seconds the logo of HUMAX appears in the screen
  2- On the lower left of the screen shows "Ver 3.1"
  3- On the lower right of the screen it shows sometimes a "ram test" that goes all the way to 100% and then it shows letter like "dL", "A", "I-", "I+" and "I*". Sometimes the ram test doesn't happen and just the letters appear.
  4- After a few seconds, it restarts and it does the same again for about 3 or 4 times
  5- It stops restarting and the "standby" green light blinks once every 10 seconds more or less. I can't turn it on anymore unless I unplug it from the power source for around 5 minutes.

  I would like to know if there is any way I could save this box or if it's beyond repair? I wanted to factory reset it, but it seems there is no way of doing it without going through the menu.

  Any help is really welcome.

  Dankjewel for the patience and time.

  Doei doei. Gesteld op 30-12-2018 om 19:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • "1- I turn it on and the green light appears. In a few seconds the logo of HUMAX appears in the screen
   2- On the lower left of the screen shows "Ver 3.1"
   3- On the lower right of the screen it shows sometimes a "ram test" that goes all the way to 100% and then it shows letter like "dL", "A", "I-", "I+" and "I*". "

   This is normal, but for one time. If it happens again, the can be a software issue, or a problem with te motherboard. Factory rest is impossible now. A repair is to do, but the cost are higher than a other 5300c on marketplace/marktplaats.

   My advice: buy a other one there for 20-25 Euro's.

   Kind regards,

   Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-1-2019 om 19:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • welke code moet ik gebruiken voor koppelen van afstandsbediening met tv Gesteld op 1-11-2018 om 15:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • dat hangt af van het merk/type. Achterin de handleiding hierboven staan alle codes en de uitleg, en dat is vrij simpel, om de afstandsbediening op de juiste manier in te stellen.

   Als u echter even wat berichten had doorgelezen had u het ook gevonden, daar dit vaker is besproken.

   Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-11-2018 om 17:58

   Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
 • Hoe sluit ik mijn radio aan op de irhd 5300cof kan dit niet Gesteld op 14-9-2018 om 19:16

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Lees a.u.b. even de vragen en reacties door, of gebruik de zoekfunctie daar dit al meermaals is genoemd.

   Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 14-9-2018 om 20:33

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • moeten batterijen in de humax afstands bediening het zelfde zijn als er in zit
  bij voorbaat dank Gesteld op 3-9-2018 om 21:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik zou gewone willekeurige AAA batterijen nemen. Het ergste wat kan gebeuren is dat ze gauw op zijn als ze van slechte kwaliteit zijn. Ik zou geen oplaadbare nemen, want die hebben een iets lagere spanning en verliezen sneller vanzelf spanning. Geantwoord op 3-9-2018 om 23:44

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Kan de frequentie en symboolwaarde van Neede niet vinden weet iemand dat Gesteld op 2-9-2018 om 14:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Beste mensen,

  gezien antwoorden op mijn tegenvragen of de vraag om wat meer uitleg, én het laten weten van de afloop wederom weer achterwege blijven, heb ik een aantal vragen en reacties, waar anderen ook niets mee kunnen verwijderd, en geef bij deze aan mijn hulp op dit onderwerp te staken. Ik heb hier absoluut geen zin meer in. Ik zit vaak uren achtereen op veel onderwerpen vragen te beantwoorden, en zie er niets, maar dan ook niets voor terug. Niet eens het fatsoen van mensen even te reageren als ik wat wil weten om zo goed mogelijk te helpen, en dan houd het op wat mij betreft.

  Willem Gesteld op 28-8-2018 om 03:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste Willem,hoewel ik nooit een vraag stel lees ik altijd de vragen van andere en jouw antwoord daarop.
   Ik leer daar veel van en waardeer erg de kennis die jij daarover hebt
   Ondanks dat je weinig positieve respons krijgt hoop toch dat je deze beslissing wilt heroverwegen.
   Vriendelijke groet Dirk Geantwoord op 28-8-2018 om 10:19

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden


  • Beste Dirk,

   sorry voor de wat late reactie. Ik snap je beweegreden deze vraag te stellen, maar als ik blijf plaatsen, blijft het ook zo doorgaan als het gaat en dat is iets wat mij niet bepaald gelukkig maakt. Ik heb jarenlange op allerlei sites geholpen, maar uiteraard ook live, en ik merk een enorme kentering in de houding van mensen en ga nu eens een tijdje aan mezelf denken en dingen doen die mijzelf nog wat geluk brengen. Om voorgaande reden stoot ik dan ook steeds meer onderwerpen af en denk ik nog wel een paar keer na voordat ik ook live klaar sta te helpen. Ik heb het pas weer gemerkt door iemand geheel gratis met een ander project. Heel veel werk en ik weet niet hoeveel gedonder. En dat eist zijn tol.

   Sorry.

   Mvg. WillemGeantwoord op 30-8-2018 om 22:33

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Kun je toevallig ook iets van internet "casten" naar de TV via de Humax, vanaf een PC of een mobiel apparaat via het thuis wifi netwerk?
  (Kan wel zonder Humax via een chromecast op de TV.)

  Gerard A Gesteld op 26-8-2018 om 17:27

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Casten zoals met de chromecast kan net. Je kan de Humax wel opnemen in je thuisnetwerk: Link , maar de 5300c is daarin nog wat beperkter als de 5200/5400, daar de 5300 alleen kan ontvangen, niet verzenden. De Humax is sowieso geen mediaspeler maar een PVR met enkele mediaopties. Je kan dus wel wat op de schijf zetten, mits aangesloten bij de 5300c, maar om het daarop te bewaren en bv. een origineel bestand niet te bewaren is niet raadzaam. Je kan bij calamiteiten nl. alleen de gehele schijf formatteren en dus loop je zomaar eens de kans alles kwijt te zijn.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 26-8-2018 om 19:48

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • hoe kan ik radio aansluiten op humax 5300 om digitaal radio te luisteren Gesteld op 24-8-2018 om 11:58

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat doe je door de Humax middels de optische uitgang aan te sluiten op een optische ingang van de weergever (receiver o.i.d). Is die aansluiting niet voorhanden op de weergever, dan kun je een verloop scart/cinch(tulp) gebruiken en de Humax op die manier aansluiten. Er wel even van uitgaande dat je de Humax middels HDMI op de Tv hebt aangesloten.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 24-8-2018 om 20:53

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Heb een Humax IHRD-5300C in een kastje geplaatst (stond eerder bovenop het kastje). Met het deurtje dicht doet de afstandsbediening het niet. Na wat google-en begrijp ik dat je een infrarood extender zou kunnen plaatsen om dit probleem op te lossen. Wat ik ook vond bij het gegoogle is dat blijkbaar niet alle infrarood extenders op elke decoder past. Welke infrarood extender past op de Humax 5300C? Alvast dank voor de reactie. Groet, Anita Gesteld op 9-8-2018 om 18:58

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • het klopt inderdaad dat de Humax modellen werken met een IR signaal. Nu weet ik veel over de Humax, maar ben wat minder thuis in de IR extenders. Maar eigenlijk denk ik dat het geen probleem moet zijn een standaard extender aan te schaffen, mits deze op het oog in de Humax kan worden bevestigt. Maar ik zal anders even zoeken. Ik heb er vast wel info over, want ik kom daar in om.

   Echter zou een goede vakzaak je zo moeten kunnen vertellen wat de opties zijn, en een goede Internetwinkel moet dat ook kunnen.

   Maar ik ga even op zoek. Krijg deze vraag echter zo weinig, dat ook niet alles me bijblijft.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 9-8-2018 om 23:24

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • PS: Kijk anders hier eens: Link

   Je kan ze ook even bellen met je vraag en meteen vragen of je de extender kan proberen, en terugsturen als het niet goed mocht gaan.

   Gr. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 9-8-2018 om 23:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Vraag gesteld aan Allekabels.nl en heel snel antwoord gekregen. Vervolgens besteld en volgende dag ontvangen. Instslleren was heel simpel en het werkt super. Hieronder de link naar de IR verlenger die ik nu geinstalleerd heb.
   Link
   Nogmaals dank voor uw hulp hierin.Geantwoord op 11-8-2018 om 15:59

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag,

   wat fijn te zien dat het gelukt is. Ook geweldig dat je even de uitkomst laat weten! Anderen hebben daar ook weer baat bij, maar voor mij is het fijn te zien dat het is gelukt. Dat blijft helaas te vaak uit. Dus Hulde!

   Veel kijkplezier gewenst.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 12-8-2018 om 02:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • IK WIL EEN GEMIST PROGRAMMA TERUG KIJKEN OP MIJN TV. MAAR WEET NIET WELKE TOETS IK MOET INDRUKKEN OM TERUG TE KIJKEN. OP MIJN TV VAN DE HUMAX IRHD-5300C Gesteld op 6-8-2018 om 02:14

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat gaat met de toets TV Portal, links onderaan op de afstandsbediening van de Humax en navigeer dan naar TV Gemist.
   Je moet wat handigheid krijgen om te vinden wat je zoekt.
   Lang niet alle zenders hebben TV gemist. Je kunt vaak tot een week terugkijken.
   Om TV Portal te verlaten moet je op de toets EXIT van de afstandsbediening van de Humax drukken. Geantwoord op 6-8-2018 om 23:30

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Nog even als aanvulling: destijds is de Tv portal toets 'vervangen' door de rode toets. Maar om ITV (Interactieve TV) te kunnen gebruiken, dien je wel in fZiggo gebied, ofwel oud Ziggo gebied te wonen. Ergens anders zal het niet werken. Dus ook niet als je in fUPC ofwel oud UPC gebied woont.

   Daarnaast dient de Humax via de (bijgeleverde) Humax dongel, of liefst bedraad te worden aangesloten op het Internet en dient er een werkende smartcard te worden gebruikt. Ook dienen wel even de juiste instellingen te worden gemaakt. Zomaar even op de TV portal of rode toets drukken gaat dus niet op.

   Het is dus zaak deze punten goed in acht te nemen.

   PS: de Humax ontvangt alles via de (coax)kabel, maar verstuurd zijn opdrachten voor ITV/VOD via het Internet. Vandaar dat deze aansluiting dus mede nodig is. In andere gebieden heeft het aansluiten op het Internet alleen zin als je de Humax wilt opnemen in je netwerk.

   mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 7-8-2018 om 21:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • ik heb mijn keuse die ik opgevraaagt had gevonden en het gaat prima gr AdBekkers.

   (Email adres verwijderd door Willem, site beheer).

   Mvg. WillemGeantwoord op 8-8-2018 om 15:01

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wij gebruiken nu de afstandsbediening van de tv, maar willen graag de humaxafstandsbediening gebruiken. Nu las ik over een 3 cijferige code invoeren. Maar we hebben al een aantal mogelijkheden geprobeerd, maar dat kun je oneindig variëren en we weten ook niet zeker of dit de juiste manier is. Dus via Humax kastje de zenders ingesteld en nu nog de afstand bediening, zodat we ook de radio kunne gebruiken. Hoe doen we dat? Gesteld op 27-7-2018 om 20:06

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Wil je de afstandsbediening voor de Tv of de radio gebruiken? ik zie nu nl. beide, maar met de afstandsbediening van de 5300 is het bedienen van een radio/geluidsset niet mogelijk. Naast de PVR (Humax zelf) kan deze vaak wel de Tv bedienen, en radio luisteren kan uiteraard ook via de Humax.

   Voor een Tv staan hierboven achterin de handleiding een aantal codes per merk. En ja, dan kan het inderdaad voorkomen dat je voor bepaalde Tv's flink wat codes dient uit te proberen, voor je weet welke de juiste is. Oneindig variëren kan dus niet. Je dient je te houden aan de codes welke voor je Tv beschikbaar zijn. En een daarvan zal de juiste zijn. En dat is inderdaad even zoeken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-7-2018 om 20:44

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste mensen, wederom is er een vraag gesteld, waarbij ik om wat eer info vraag. Dat krijg ik wederom niet. Daar begin ik steeds meer van te balen en dus geef ik aan als eerste punt vragen die niet duidelijk zijn te negeren en te verwijderen. Ik vraag dus NIET meer om verdere info o.i.d.

  Als men geen fatsoen kan opbrengen even te reageren, moet het maar zo. Kan men in het geheel niet het fatsoen opbrengen even een reactie achter te laten als ik vraag of het is gelukt of een vraag heb beantwoord, stop ik in het geheel mijn bijdrages. Ik doe dit vrijwillig en het plezier mensen te helpen gaat er zo absoluut van af.

  Willem
  Ondersteuning Humax. Gesteld op 5-7-2018 om 03:33

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

 • Wat kan in met draadloze wifi internet op de humax 5300 c Gesteld op 21-6-2018 om 22:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan worden gebruikt bij Ziggo om gebruik te maken van Interactieve Tv. Tevens kun je daarmee je decoder opnemen in je netwerk: Link Dit kan bij elke provider, maar Interactie Tv werkt alleen bij Ziggo. Let op! Het eerdere UPC valt nu ook onder Ziggo, maar de situatie is daar nog steeds zoals het eerder was. Je dient dus in oud Ziggo (fZiggo) gebied te wonden en een smartcard van Ziggo te gebruiken om gebruik te maken van Interactieve Tv. Dat betekent dus dat je programma's terug kan kijken, en films kan bestellen (VOD, ofwel Video On Demand).

   Met de dongel van Humax kan dit alles dus worden bewerkstelligd, maar als je de decoder opneemt in je netwerk, dan raad ik absoluut aan bekabeld te werken. Iets wat ik sowieso prefereer boven draadloos werken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 22-6-2018 om 02:24

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • ik heb mijn programma ondertiteld,hoe krijg ik die weer weg
  Gesteld op 7-6-2018 om 18:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat hangt ervan af hoe dat is aan gezet. Is dat via het menu gedaan, dus de optie voor doven en slechthorenden, kun je deze daar ook weer uitschakelen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-6-2018 om 02:07

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Ik heb een ander probleem.
  De TV en Humax naar andere kamer verplaatst en zelfde aangesloten als voorheen. Humax brand groen, TV geeft "geen tv zenders gevonden, installeer opnieuw via het menu"
  TV reageert niet op AB, geen aanduidingen of niets. Menu knop doet ook niets Gesteld op 17-5-2018 om 14:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als de Tv aangeeft dat er geen zenders zijn gevonden, is deze dus geselecteerd en niet de betreffende ingang waarop de Humax is aangesloten. Is dat middels HDMI gedaan, kijk dan even op welke ingang de Humax is aangesloten en selecteer die ingang met de afstandsbediening van de Tv. Je geeft aan dat de Tv niet reageert, maar ik neem aan dat je dan de afstandsbediening van de Humax gebruikt en deze kan wel een Tv bedienen, althans de meeste, maar dan dient deze wel aan die Tv te worden gekoppeld.

   Dus kort samengevat: De Tv staat op de verkeerde ingang en dus dien je zelf de juiste ingang te selecteren. Dus die ingang waarop de Humax is aangesloten. Dat doe je middels de AV of Ext toets op de afstandsbediening van deTv.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax. Geantwoord op 20-5-2018 om 02:31

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • mijn tv valt ineens op radio ontvangst. zal wel perongeluk iets ingedrukt hebben. wat moet ik nu doen. Gesteld op 29-4-2018 om 13:17

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Laatste antwoord verwijderd i.v. m. onjuiste info. De Humax gaat n.l. niet naar de radiostand als de Tv niet aan staat of niet voor de ingang waarop de Humax is aangesloten is gekozen. Deze doet dit alleen maar als je daar zelf voor kiest. Je kan dus ook gewoon beiden aansluiten: HDMI én de optische uitgang.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Site beheerGeantwoord op 1-8-2018 om 23:23

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Reactie op het laatste bericht van Willem.
   In het verwijderde bericht heb ik er op gewezen dat je ook bij de radiozenders kunt komen via de digitale ingang van de TV. Dat zal wel niet gauw toevallig gebeuren, maar bij ons is zoiets (een onverwacht veel groter geluidsvolume) gebeurd toen mijn vrouw bij ongeluk de digitale ingang van de TV koos in plaats van de ingang HDMI 1 voor de Humax.
   Bij ons zitten de radiozenders, via de digitale ingang van de TV, op de kanalen 800 t/m 920 (Ziggo, Connect & Play Start).

   Gerard AGeantwoord op 2-8-2018 om 11:27

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Toch ontgaat me dit wel Gerard, en ik zou graag een zeer duidelijk uiteengezette reactie tegemoet zien. Ik weet uiteraard dat je voor de radiozenders kan kiezen in de Guide, maar vraag me af of dat bedoeld word. Maar het verhaal over het per abuis kiezen van de digitale ingang op de Tv, i.p.v. de HDMI ingang ontgaat me daar een Tv geen digitale ingang heeft. Deze kan alleen over een digitale uitgang beschikken (Coaxiaal of Optisch). Ik vraag me dus af of hier wel de digitale ingang van de Tv word bedoeld, daar deze dus niet aanwezig kan zijn op de Tv zelf.

   Maar de reacties moeten uiteraard ook betrekking hebben op de vraag welke al geruime tijd geleden is gesteld en beantwoord door wat mensen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax. Geantwoord op 3-8-2018 om 01:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem, hierbij wat uitleg.

   We hebben een eenvoudige smart TV: KDL-32WD759.
   Op de afstandsbediening zit een knop "Ingang selecteren".
   Als je daarop drukt krijg je "Ingangen": Digitaal, Analoog, AV, HDMI 1/ARC, HDMI 2, Schermreproductie.
   De Humax is aangesloten op HDMI 1.

   Zoals ik vertelde kwam eens onverwacht een enorm geluidsvolume uit de TV.
   Het bleek dat bij ongeluk was overgeschakeld naar de ingang Digitaal.

   Pas toen heb ik nagegaan wat je met die ingang kunt. Ik kwam tot de ontdekking (wat jij al lang wist) dat je met die ingang heel wat van de TV zenders kunt bekijken zonder de Humax en dat vinden mijn huisgenoten fijn, want ze zijn niet dol op het extra kastje. (Het beeld geef dan wel eens "blokken". De Humax is dus best goed!).
   Via de ingang Digitaal kun je ook naar de radiozenders van Ziggo die door de Humax worden worden weergegeven.
   Als je eenmaal in de radiozenders zit via Digitaal, dan kom je er niet zo gemakkelijk weer uit: 920 intoetsen en dan met de knop PROG één zender hoger kiezen.

   Enfin, de kans is weliswaar buitengewwon klein, maar5 je kunt dus bij ongeluk buiten de Humax om in de radiostand komen.
   Maar als je op de TV de ingang voor de Humax hebt gekozen, dan moet je natuurlijk werken met de wisseltoets TV/Radio van de afstandsbediening van de Humax.

   Gr.

   Gerard AGeantwoord op 3-8-2018 om 20:50

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Gerard A,

   dit maakt het wat duidelijker. Alleen begrijp ik nog niet hoe je aan de radiozenders van de Humax kan komen bij het kiezen voor 'Digitaal'. Je gebruikt dan n.l. de interne tuner van de Tv en niet die van de Humax. Je kan, als je een DVB-C, ofwel digitale tuner hebt, ook Tv kijken via deze tuner, al dan niet met smartcard. Zonder ontvang je alleen de zogenoemde vrije zenders, en met zie je alles uit je pakket. Maar hoe je dan aan de radiozenders van de Humax kan komen begrijp ik dus niet, want bij het kiezen voor 'Digitaal' kies je dus voor de interne tuner en niet voor een externe bron, zoals in dit geval de Humax...

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 3-8-2018 om 22:28

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik begrijp het ook niet, maar het kon.
   Ik heb het nu ook even geprobeerd. Mijn eerder genoteerde procedure klopte niet. Ik moest nu 999 intoetsen en dan met de PROG toets één programma hoger kiezen. Dan krijg ik kanaal 800 NPO Radio 1. Ik zal het morgen verder nagaan

   Gr.
   Gerard AGeantwoord op 4-8-2018 om 00:00

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb nog eens nagegaan wat ik via de ingang Digitaal kan zien (TV) en horen (radio).
   Het TV bereik loopt van kanaal 001 t/m 999. Het radiobereik loopt van 801 t/m 920.
   Als je van TV naar radio wilt, dan moet je 999 invoeren en met de PROG toets één hoger gaan, of 1 invoeren en met PROG toes één lager gaan.
   Als je van radio naar TV wilt, dan moet je 920 invoeren en met de PROG toets één hoger gaan, of 801 invoeren en met de PROG toets één lager gaan.

   Ongeveer de helft van de radiozenders die je via de Humax kunt ontvangen zijn niet beschikbaar via de ingang Digitaal van de TV, waaronder de kanalen van Stingray Music.

   Een paar TV zenders en radiozenders hebben via Digitaal een slechte ontvangst.
   Dit alles via Ziggo.

   Ik hoop dat ik het goed zeg. Een mens raakt ervan in de war.

   Gr.
   Gerard AGeantwoord op 4-8-2018 om 11:04

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Gerard,

   dat bewijst dus dat het niet de Humax is waar je dan naar luistert, maar de interne tuner van de Tv. Dat maakt het hele verhaal dus wel iets anders. Zoals ik al aangaf kun je met de optie 'Digitaal' zoals je die eerder aangaf niets doen met de Humax. Deze werkt echt alleen via de HDMI ingang waarop deze is aangesloten. En dan zal het geluidsvolume identiek blijven. Maar staat de Humax nog ingesteld op Dolby Digital 2.0, ofwel stereo, en je zet de uitgangssterkte (volume) daarop lager, en schakelt dan over naar Digitaal, dan kan het inderdaad wel kloppen dat het volume ineens een heel stuk luider is. Dan luister je in feite naar een andere bron, ofwel de interne tuner van de Tv.

   Is mijn uitleg zo ook wat duidelijk voor jou?

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 4-8-2018 om 21:45

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • ik heb mijn humax 5300-c aangesloten op de tv maar als ik een ander apparaat wil gebruiken die ook verbonden is met hdmi, welke knop moet ik dan gebruiken op de afstandbediening? hoe ga ik van hdmi 1 naar hdmi 2? alvast bedankt Gesteld op 3-4-2018 om 23:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat doe je via de afstandsbediening van de Tv. Met de source knop op de afstandsbediening van de Humax kan het ook, maar dan alleen als je deze geschikt hebt gemaakt voor de Tv en even op de TV toets bovenaan drukt.

   Maar met de afstandsbediening van de Tv kun je sowieso alle ingangen aflopen om zo de juiste te kiezen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 4-4-2018 om 13:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Onze afstandsbediening RM-H01U reageert niet alleen het knopje tv brand. Naast de aan en uit knop. Wat kunnen we doen? Gesteld op 31-3-2018 om 18:01

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Heb ik ook wel eens. Druk de pvr knop in. Tv knop niet gebruiken. Als je van kanaal wisselt moet de pvr knop rood oplichten. Anders een paar tellen de stekker van de ontvanger uit het stopcontact halen. Geantwoord op 31-3-2018 om 19:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste mensen,

   Soms helpt het ook de batterijen er even uit te halen en daarna er weer in te zetten.

   Met vriendelijke groeten,
   GeertruidaGeantwoord op 1-4-2018 om 12:16

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Brand de Tv toets alleen als er ene toets word ingedrukt, druk dan op de PVR toets. Dan kun je de Humax weer bedienen welke een PVR is (Personal Video Recorder). Met een aangesloten schijf op de 5300c kun je n.l. ook opnemen en gebruik maken van de Time shift functie.

   Als de Tv of PVR toets blijft branden, aal dan de batterijen enige tijd uit de afstandsbediening, en druk, zonder batterijen, een aantal willekeurige toetsen in. De restspanning zal dan verdwijnen. Herplaats daarna de batterijen en kijk even of het weer werkt. Is dat niet het geval haal dan voor minstens 12 uur de batterijen uit de afstandsbediening.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax


   Geantwoord op 4-4-2018 om 13:52

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Hoe moet ik de humax afstandsbediening verbinden met tv Gesteld op 16-3-2018 om 18:51

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Lees daarvoor even de berichten door, of kijk even achterin de handleiding. daar staan alle beschikbare codes en de methode de afstandsbediening is in te stellen. Dit is zeer eenvoudig te doen. Lukt het niet, laat het dan even weten.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 16-3-2018 om 20:48

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kan ik een dvd speler aansluiten op de humax IRHD-5300c Gesteld op 11-3-2018 om 13:14

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • nee, geen DVD speler. Die dien je altijd rechtstreeks aan te sluiten op de Tv. Er kan wel een DVD recorder worden aangesloten, om zo opnames over te zetten op DVD. Daarover kun je hier wel e.e.a. terug vinden. Laat het anders maar weten als dit speelt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-3-2018 om 20:57

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Niet altijd , als 2 scart aansluitingen op zitten gaat dat dus wel . Misschien een idee voor de makers van dit product ? Geantwoord op 13-3-2018 om 04:53

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • "Niet altijd , als 2 scart aansluitingen op zitten gaat dat dus wel . Misschien een idee voor de makers van dit product ? "

   Er zijn ook modellen met 2 scart aansluitingen, maar ook dan gaat het niet werken. Je sluit n.l. doorgaans de decoders/PVR's aan middels HDMI en de apparaten kunnen het signaal, wat eventueel aangeboden zou worden via scart niet omzetten naar HDMI.

   Humax houd nu geen rekening meer met de VCR of DVD recorder, daar deze er inmiddels beiden zijn uitgeraakt. Maar doorgaans is er dus nog wel de mogelijkheid op te nemen vanaf de decoders of PVR's,

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 13-3-2018 om 21:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik ben een man van 57 jaar en met mij zijn er nog meer ( oudere ) mensen die nog steeds dvd's hebben en niet thuis zijn in op het technische vlak waar we in beland zijn .
   heb wel een decoder met harde schijf besteld .Geantwoord op 14-3-2018 om 03:53

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik ben zelf ook van deze leeftijd en ben ook nog in het bezit van veel Dvd's. Om deze af te spelen is het wellicht raadzaam eens te kijken naar een Blu-ray speler. Deze speelt naast Blu-ray ook Dvd's en CD's af. Duur hoeven ze niet te zijn, als je er niet al teveel eisen aan stelt. Samen met de Humax kun je dan weer alles. Maar neem je veel op, of wil je naast de zender welke je kijkt, ook een andere zender kunnen opnemen, dan is de Humax 5200c een aanrader. Alleen levert Ziggo geen losse smartcards meer en activeert de zelf gekochte ook niet meer. Maar dan kan een optie zijn een CI module bij Ziggo te huren, waarbij een smartcard zit welke in de Humax kan worden geplaatst. Bij de 5300c zit er ook een en ook deze kan uiteraard worden gebruikt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 14-3-2018 om 21:48

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bij de humax 5300 kun je niets opnemen of je moet een externe schijf erbij nemen , ik had al vermeld dat ik een decoder besteld had . Deze heb ik geïnstalleerd hiermee kan ik opnemen en tegelijk naar een ander net kijken , daarbij zitten er ook 2 scart aansluitingen op dus heb ik mijn dvd speler ( Philips dvp 5980 ) aangesloten , en zie daar ALLES WERKT .
   Maar bedankt voor het advies .Geantwoord op 15-3-2018 om 15:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • "Bij de humax 5300 kun je niets opnemen of je moet een externe schijf erbij nemen , ik had al vermeld dat ik een decoder besteld had . Deze heb ik geïnstalleerd hiermee kan ik opnemen en tegelijk naar een ander net kijken , daarbij zitten er ook 2 scart aansluitingen op dus heb ik mijn dvd speler ( Philips dvp 5980 ) aangesloten , en zie daar ALLES WERKT .
   Maar bedankt voor het advies ".

   Dat is me uiteraard bekend. Ik ken de modellen, daar ik al zo'n 15 jaar ondersteuning verleen voor het bedrijf. Met harde schijf kun je dus inderdaad opnemen met de 5300c, en gebruik maken van de Time shift functie. Maar wat je aangeeft over het kunnen opnemen van een zender, terwijl er een ander word bekeken, is niet geheel juist en een uitzondering, welke te maken heeft met de indeling van de zenders (streams). In veel gevallen kan met de 5300 alleen worden opgenomen wat je bekijkt, daar deze PVR maar over één tuner beschikt.

   Voorts beschikt de 5300c over meer één scart aansluiting: een Tv scart. De VCR scart, aanwezig op veel andere modellen is vervallen op de 5300c, evenals de analoge geluidsuitgangen en het display. Als je dus wel 2 scart aansluitingen op de Humax hebt, is dat pertinent geen 5300c, maar een ander type. En daar je aangeeft ook 1 zender te kunnen kijken en een ander kan opnemen, samen met de opmerking over 2 scart aansluitingen, begin ik te denken dat je de 5200c of wellicht de 5400c hebt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 15-3-2018 om 16:44

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Ja, dat dacht ik dus al. Deze word ook het meest verkocht. De 5400c minder, maar is nieuwer. Echter is deze gebouwd op hetzelfde platform als de 5400c, maar deze beschikt dan wel over een schijf van 1 TB.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 16-3-2018 om 20:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kanaal kan tijdens het opnemen niet worden veranderd Gesteld op 5-2-2018 om 20:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan kloppen daar de 5300 maar één tuner heeft. Je kan dus meestal alleen die zender kijken welke je opneemt. Alleen als de zenders in dezelfde stream zitten is daar ene uitzondering op. Neem je een zender op, druk dan op de OK toets. Je kan dan zien welke zenders je nog kan bekijken, daar deze in het wit zijn afgebeeld. Alles wat grijs is, is niet te bekijken. dat is helaas het nadeel van deze PVR. Wil je meer, kijk dan eens op marktplaats naar een 5200c. Dat is een totaal andere machine. Let natuurlijk wel goed op bij 2e hands aankopen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-2-2018 om 22:33

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Maar als je via de Humax opneemt kun je heel wat zenders ook buiten de Humax om bekijken, digitaal of analoog. Althans bij Ziggo.Geantwoord op 21-2-2018 om 12:48

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Voor de plaatser van de 2e reactie. Je hebt gelijk, maar het analoge signaal gaat verdwijnen, en niet elke Tv heeft een DVB-C tuner. En het is natuurlijk prettiger als je met één apparaat kan opnemen, maar ook een andere zender kan bekijken. En dat kan dus met de genoemde 5200c. Je kan dan in bepaalde gevallen zelfs 2 zenders opnemen en een 3e bekijken, afhankelijk van de streams waarin de zenders zich bevinden.

   Hoe dan ook, de 5300c is prima, maar de 5200c en 5400c zijn veel fraaiere apparaten welke zeker mijn voorkeur genieten.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 21-2-2018 om 19:50

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb voetbalinside van RTL 7 van 19 januari 2018 opgenomen op een externe HD van mijn Humax-5300C (Ziggo).
  Kan ik die opname op een DVD branden, zo ja hoe? Gesteld op 20-1-2018 om 00:17

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Je kan de Humax opnemen in je netwerk, maar dan is er wel wat kennis nodig. Je kan daarvoor wel even kijken op de Ziggo Community, en mijn topics doornemen, of, je kan, als je een DVD recorder hebt, deze aansluiten op de Humax en zo de opname op DVD zetten. Ik plaats hiervoor nog geen uitleg, daar ik niet weet of je deze in je bezit hebt. Link

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 20-1-2018 om 18:54

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb een oude dvd recorder voor DVD+R(W).
   Ik heb ook eens een opname op de Humax op mijn PC gezet (volgens een advies van jou).
   Ik zal je topics op de Ziggo Community (weer) eens doornemen.
   Bedankt voor de reactie.

   Gerard AGeantwoord op 30-1-2018 om 23:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Gerard,

   graag gedaan. De Ziggo Community gaat veranderen, dus je kan daar, buiten lezen, als je geen klant bent van Ziggo, ook plaatsen. Maar kijk eerst maar even hoe ver je komt. Er is met wat zoeken ook wel te vinden hoe de Humax aan te sluiten op een DVD recorder voor het beste resultaat, daar ik dat al zeer veelvuldig heb geplaatst. Maar vragen staat uiteraard vrij.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 31-1-2018 om 17:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax HUMAX IRHD-5300C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info