Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 80 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • help!! heb net een heel verhaal gepost; ik dahct op dit forum maar kan niet teurgvinden...?
  het gaat om slecht zichtbaar zijn van de EPG van de humax 5400
  wie weet waar mijn verhaal nu staat??
  bvd! Gesteld op 5-8-2017 om 18:51

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik vrees dat er iets niet goed is gegaan... Als het een lang verhaal was, en je er te lang over hebt gedaan, kan er een fout ontstaan. Maar dat wordt dan gemeld. Heb je dat ook gezien? Ik zie n.l. niets terug bij de Humax modellen.

   Leg anders je vraag hier even voor, maar dan zo kort en duidelijk mogelijk. Ik kan het dan altijd nog verwijderen als je bent geholpen, en/of het plaatsen bij de Humax 5400.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 5-8-2017 om 22:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • dank voor de reactie! ik probeer kort te zijn:
   heb al jaren humax P5200. heb nu humax 5400 gekocht vanwege opslag en HD; prima behalve...: klacht over duidelijkheid weergave EPG:
   submenu's (bv. info programma) zijn grijze letters op wit> slecht leesbaar!! (oude: witte letters op blauw= prima)
   Wordt iets beter bij instellen lagere resolutie, maar is niet de bedoeling....
   Elders op grotere tv wel wat beter, niet optimaal.
   Leverancier +klantenservice humax: 'niks aan te doen'..
   Vraag: klopt dit of is er oplossing/alternatief? Waarom maken ze zo slecht contrast?!! Is het een trick om grotere tv te kopen?(heb 81 cm)
   nb: onze ogen zijn prima...

   benieuwd naar reactie;bvd!Geantwoord op 7-8-2017 om 11:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag.

   de Humax 5200 en 5400 zijn nagenoeg gelijk aan elkaar, op de grootte van de schijf na, en het andere design. Verder zijn deze op een identiek platform gebouwd. Het verbaast me dan ook dat je aangeeft dat je grijze letters op een witte achtergrond ziet. dat is n.l. standaard niet het geval. het zijn witte letters op een donkere achtergrond, of lichtgrijze tegen een donkere achtergrond. Soms zijn die wel wat minder duidelijk, maar het verlagen van de resolutie, uiteraard afhankelijk van de Tv, maar dat verder even noemend in dit schrijven, zorgt dan juist voor ene minder goede leesbaarheid van info, guide en teletekst.

   Ik denk dus dat in het menu de transparantie hoger is ingesteld, wat overigens geen effect mag hebben op de Guide, of dat er iets mis is met bepaalde instellingen op de Tv. Er kan uiteraard ook iets anders spelen, maar ik zie hier eigenlijk nooit klachten over.

   Als eerste dus het advies even te kijken wat voor Tv je hebt. Een HD-ready of een Full-HD Tv . Geef anders het merk en type maar even door. Aan de hand daarvan, uiteraard aangesloten middels HDMI, stel je dan de resolutie in. Bij een HD-ready Tv stel je via de V-format toets in op 720P (een of enkele malen op de toets drukken) en bij een Full-HD tv stel je in op 1080I.

   Daarnaast raad ik je aan de instellingen van de Tv zelf eens na te kijken, en dan doel ik op de beeldinstellingen, maar ook om een fabrieksreset uit te voeren van de Humax. De harde schijf hoeft niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven bewaard.

   Dat de leverancier aangeeft dat er niets aan te doen is, is niet waar. Loop hier de onderwerpen maar door, je zal dit niet tegenkomen in de vorm die jij noemt. Ik werk zelf al zeer lang met Humax decoders/pvr's en verleen ook al zeer lang ondersteuning voor hen, en zou dit absoluut hebben genoemd als dit daadwerkelijk aan de hand zou zijn bij de apparaten.

   Tussen de 5050 en 5200/5400 is wel verschil te zien, en dan zie je nog wel eens dat men de lay out van de 5050 prefereert boven die van de anderen. Maar ik heb hier nu de 5200, 5300 en 5400 staan, welke me zeer goed bevallen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 7-8-2017 om 18:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: als ik dit lees:

   "EPG:
   submenu's (bv. info programma) zijn grijze letters op wit> slecht leesbaar!! (oude: witte letters op blauw= prima)". Vraag ik me af of je eerder niet de 5050 had, en niet de 5200... Deze laatste heeft n.l. nooit een blauwe lay out gehad...

   Gr. WillemGeantwoord op 7-8-2017 om 18:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo

   Dank!! Wat aanvullende info:
   Eerst dit: ik zei dat we al langer de 5200 hebben; foutje dat is de 9200; excuus voor de verwarring!!
   Dan: als knelpunt EPG bedoel ik dus niet het overzicht vd programma’s, maar van submenu: info over 1 programma: titel en datum e.d. zijn blauw op wit; inhoud programma is lichtgrijs op wit=slecht te zien. (er zijn nog andere submenu’s die ditzelfde hebben, maar die gebruik je niet zoveel)
   TV is Philips 32PFL7684H/12; volgens mij Full HD. Ik weet; niet erg jong meer, maar bij iemand anders met wel een supermoderne tv zie ik hetzelfde knelpunt…
   V-format, beeldinstellingen tv (smart-contrast), fabrieksinstellingen humax: allemaal reeds uitgeprobeerd…(ook door leverancier).

   Tv is 82 cm; we kijken op 240 cm afstand; pas als we op 100 cm afstand kijken, zijn alle letters zichtbaar en tekst redelijk te volgen. De programma’s, ondertiteling, programma-overzicht en ALLES wat de 5050 levert (we hebben beide aangesloten staan); alles door ons prima te volgen op 240 afstand… maar voor de witte blokjes moeten we dus steeds een metertje rennen…

   (het volgende is een beetje technisch; kun je ook vergeten…):Kwaliteit letters (in dat submenu dus): om goed en ontspannen te lezen, hoor je als het ware constant de hele tekst te kunnen scannen (gaat prima met de 5050). Bij 5400 echter zie je bewust eigenlijk alleen de woorden die je op dat moment leest en de rest ervaar je als een soort waas. Dit is wat het lezen (te) inspannend maakt.
   Ook valt op dat er verschil zit in ‘grijsdikte’; letter ‘w’ bv. is dikker dan andere en trekt meer de aandacht...
   Het lijkt een beetje op een oogtest bij opticien, met die letters. Voor een nieuwe bril zou ik hem toch vragen om ajb de letters scherper te maken..

   Het zou fantastisch zijn als jij een oplossing wist; ik vrees echter dat jouw conclusie zal zijn, jouw zin ‘dan zie je nog wel eens dat men de lay out van de 5050 prefereert boven die van de anderen….’
   Ik vind het echter geen kwestie van voorkeur maar van gebrek, want ik moet nu óf –onnodig- een (veel) grotere) tv, of –onnodig- (veel) dichterbij zitten, of terug naar de oude (niet-HD) Humax… en voor mijn oma die slechter ziet, is dit geen goede keus…

   Benieuwd naar je reactie; nog even dit: hoe kan het dat het reguliere tv-beeld via de humax zoveel beter is dan via de (HD) tv alleen? Voortschrijdende technologie?
   Geantwoord op 7-8-2017 om 22:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bij het submenu, ofwel de tekst via de I (info toets) etc. is er ook geen sprake van lichtgrijs op wit. Druk ik op de Info toets zie ik hier echt witte letters op een donkere achtergrond, maar die achtergrond staat standaard ingesteld op 25% doorzichtig. Afhankelijk van de beelden kan dat dus zorgen voor een beter, of juist iets minder goede leesbaarheid.

   Maar zou dit echt een issue zijn, zou je dit absoluut veel vaker zien langskomen. En zoals gezegd is dat echt niet het geval. Maar de beeldinstellingen op een Tv doen erg veel. wat ik je nu zou adviseren is de doorzichtigheid van de info pagina's (is Transparantie) uit te schakelen. Wellicht is de standaard instelling van 25% in dit geval al te hoog. Dit uitschakelen heeft meteen al een duidelijk effect binnen het menu. Dat zal je ongetwijfeld opvallen.

   Dat doe je op de volgende manier:

   -druk op de menu toets
   -kies instellingen
   -voorkeuren
   -lettertype ondertiteling
   -transparantie
   -hier zie je 25%, 50% en 75% en uit
   -kies voor uit
   -druk op exit

   Via Info blijft de pagina echter doorzichtig. Dat ga ik sowieso even uitzoeken. Maar ook dan: witte letters op een donkere achtergrond. Kijk in ieder geval even of dit beter is, en zo niet, ga ik me hier z.s.m. over buigen. Je maakt toch wel gebruik van HDMI neem ik aan?

   Het is jammer dat ik hier geen afbeelding van mijn situatie kan plaatsen.

   Ga je naar een opname, zonder deze nog te openen, en drukt dan op de Info toets, is wel een donkere tekst op een witte achtergrond te zien. maar speel je de opname af, en drukt dan vervolgens op de Info toets, zul je weer witte letters op een donkere achtergrond zien. Zo kun je dus wel voorkomen dat je het witte vlak ziet.

   Ik hoop dat je zo als iets meer aan de weet bent gekomen. Maar dat lees ik wel weer.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 8-8-2017 om 00:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: wellicht klinkt dit wat lullig, maar is niet zo bedoeld: met de kijkafstand die je noemt is je Tv wel erg klein. Zeker tegenwoordig, met de komst van Full-HD en vooral met UHD (4K) zijn de kijkafstanden flink verkort, ofwel de Tv's fors vergroot.

   De Humax laat sowieso een scherp en duidelijk plaatje zien, maar het verschil tussen de Tv zelf ene decoder/pvr, hangt af van verschillende factoren. Een ervan is de bewerking van het signaal. Maar ook tussen tuners kan een redelijk verschil in kwaliteit aanwezig zijn. Daarnaast is het de vraag of je een CI module met smartcard in de Tv zelf gebruikte, en ik vrees dat dit niet geval is, daar je aangeeft dat het al om een oude Tv gaat. En dan betekent het dus dat je via de Tv zelf eigenlijk geen HD zenders ontvangt en via de Humax uiteraard wel. En zou je in het geval van SD zenders de Humax inzetten, zal deze die resolutie opschalen naar de ingestelde resolutie van de decoder. Dat doet een Tv zelf ook, maar ook dan is het maar net welk apparaat dat beter doet. Vandaar dus de verschillen. Maar het kan ook zo zijn dat een Tv met module het juist beter doet, of dat het er eigenlijk identiek uit lijkt te zien, tenzij je op bepaalde details gaat letten. Het is dus niet een kwestie van 'dit is goed, en dat is beter'.

   Gr. WillemGeantwoord op 8-8-2017 om 00:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • De Tv nog even nagetrokken en deze ondersteund inderdaad Full-HD. Je stelt dus de resolutie op de Humax in op 1080I. 1080P is niet mogelijk. Uiteraard kan dit alleen via HDMI. Geantwoord op 8-8-2017 om 00:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Top dat je blijft meedenken!
   Bemoedigend dat je zegt: ‘Druk ik op de Info toets zie ik hier echt witte letters op een donkere achtergrond….. dat wil ik ook!!
   Dat je deze klacht nooit hoort, kan zijn omdat 1)men een grotere tv heeft of dichterbij zit, 2)men minder kritisch is, 3) er iets niet klopt aan onze humax of aan instellingen. Ik hoop nog steeds op het laatste!
   Ik heb je tip uitgeprobeerd; ik neem aan dat je bedoelde dit in de instellingen vd humax zelf te doen? Gedaan; dit leverde niks op; grijs op wit bleef… veranderen van transparantie heeft geen effect; door het witte vlak zelf zie je het programma dat speelt niet en zit dus ook niet ‘in de weg’.
   Je zegt: ‘Ga je naar een opname, zonder deze nog te openen, en drukt dan op de Info toets, is wel een donkere tekst op een witte achtergrond te zien’> nee dus bij ons…

   Nog even voor alle zekerheid dat we het wel over hetzelfde hebben:
   Ik vraag ‘programma-overzicht’> ik zie de programmatitels in wit op zwart=oke. Ik ga op programma X staan> letters zijn wit op blauw= oke. Ik druk op Info> de inhoud van programma verschijnt in grijze letters op witte achtergrond = probleem. Bij ‘opgenomen programma’s: bestand-informatie: idem.
   Ja hij staat op hdmi.
   Nb: Ik heb deze humax ook bekeken in de winkel van onze provider en ook daar is het grijs op wit….
   En ja, ik zou ook graag een afbeelding plaatsen; maar we kunnen ook niet hier emailadressen gaan uitwisselen…

   Over je opm. van maat tv: snap ik wel; we gaan ook sowieso een grotere kopen, ook al omdat we een smart willen. Maar voor het goed zien is het voor ons dus niet eens nodig….
   Voor wat betreft de keuze van de grootte lees ik veel verschil in adviezen op het internet (uiteraard willen fabrikanten ons de grootste verkopen): optie 1* kijkafstand moet zijn 3x beelddiagonaal (= bij ons dus 240 cm), optie 2* kijkafstand x 0,2 = grootte tv.
   Zoals ik eerder zei; als ik op 1 meter afstand kijk, is dat witte tekstvlak wel beter te lezen, maar die afstand moest niet nodig zijn en dan nog vind ik witte letters op zwart of blauw veel duidelijker…

   Over het HD: ik snap je uitleg; nee geen CL module met smartcard gebruikt (nooit gehoord dat dat moest...). als ik via de tv kijk, zie je bovenaan staan 'RTL4HD'; maar dat is dus geen garantie dat de ontvangstkwaliteit HD is..???Ik neem aan dat dit bij een nieuwe tv niet nodig is?

   Benieuwd of je nog ideeen hebt, t.a.v. het witte vlak!

   groet; Inge

   Geantwoord op 8-8-2017 om 10:54

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • nog even:
   vermoeden: die kleuren/lay-out worden bepaald door de provider (die levert de programmagegevens aan?)....?
   in ons geval Caiway. Zou verklaren dat jij (en anderen) geen grijs op wit hebt..., want andere provider?
   zou betekenen dat er niets aan te doen is, behalve protesteren...
   Geantwoord op 8-8-2017 om 11:30

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   ja, ik geef niet zomaar op...

   Maar ik kan me niet voorstellen dat men dit niet zou melden als men dit aan de hand zou hebben. En ik heb echt al duizenden vragen bij verschillende modellen voorbij zien komen. Maar je bedoeld wel het infoscherm bij 'gewoon Tv kijken' neem ik aan? Ga je naar een programma in media en start dat nog niet op, maar drukt wel op de Info toets, dan ligt het, zoals gezegd anders.

   Maar zou ik dit vaker zien, zou ik het absoluut melden. het heeft natuurlijk geen zin daar omheen te draaien. Maar kijk zelf maar eens rond hier of elders bij de 5200 of 5400... Nu kon ik me er vandaag niet veel verder in verdiepen door een ingreep, en ook morgen heb ik er een, maar zie ik ruimte ga ik me er zeker verder over buigen.

   De transparantie wijzig je inderdaad in het menu van de decoder zelf. Dat doe je met alle wijzigingen.

   Maar ook in 'media' zou het dus anders moeten zijn als jij aangeeft. heel apart. Veel modellen worden dan wel gebruikt i.c.m. Ziggo, maar ook bij veel andere providers, en ook dan nooit dit fenomeen. Voor zover ik weet is de lay out altijd identiek, maar kan de tekst iets afwijken. Bij Ziggo, die de meeste updates vrijgeeft, vaak i.v.m. Interactieve Tv, word de tekst weleens wat aangepast, maar niet echt zo veranderd dat het er heel anders gaat uitzien.

   Maar ik begrijp nu wel hoe je e.e.a. bedoeld. Je geeft b.v. aan dat je naar het programma overzicht gaat, en dat is dus de Guide, waar ik het eerder over had. Dan zijn de letters wit op zwart. Bij het programma waar je naartoe gaat, worden de letters inderdaad wit op blauw, druk je dan op Info, dan zie je inderdaad wel grijze letters op een witte achtergrond, net als in Media, voordat een programma is gestart.

   Dus als dat inderdaad ook is wat je bedoeld, wat ik nu wel vrij zeker weet, dan klopt dat. En dat is inderdaad, zeker op een kleinere Tv, of grotere afstand, minder goed leesbaar. Maar dit hangt ook erg af van de Tv die wordt gebruikt. Ik werk eigenlijk altijd met Plasma met kalibratie.

   Iets dat ik vaak doe is de Info toets indrukken bij het programma dat loopt, en dan vervolgens gebruik maak van de pijltoetsen links/rechts boven/beneden (grote toets) zodat je de korte info ziet van een volgend/ander programma. Druk je dan op de Info zie je witte letters op een zwarte ondergrond. Zo kun je eventueel ook opnames instellen.

   Maar ik denk dat dit het al een stuk duidelijker voor je maakt, en zoals ik het nu lees, is er dus niets mis met je decoder/pvr.

   Maar de lay-out is dus identiek, want die is niet afhankelijk van de provider. Maar de info kan per provider wel wat afwijken.

   De kijkafstanden zijn al lang niet meer zoals deze eerder waren, zoals b.v. 2x of 3x het beelddiagonaal. Dit vooral daar je anders de Full-HD beelden nooit goed kan waarnemen, maar met de komst van UHD, komt het nog veel kritischer. Dit zijn de kijkafstanden welke nu gelden:
   Link

   Tja, en het zwart op blauw is helaas iets uit het 'verleden'.

   Nieuwere Tv's zijn vaak voorzien van een CI slot. Daar kun je dus een CI module in plaatsen met een smartcard en zo dus gebruik maken van de interne digitale tuner van de Tv zelf. Dan kun je dus alle beschikbare zenders zien, en dat dus ook in HD.

   het is aan ieder of men daar gebruik van wil maken of niet. Het nadeel ervan is dat je niet kan opnemen, of alleen als er een externe schijf is aangesloten op de Tv. Maar dan alleen die zender die je kijkt. Maar ik zal daar nu niet teveel over uitweiden.

   Maar als je inderdaad bij een Tv de vermelding HD bij ene zender ziet staan, wil dat niet zeggen dat je ook naar HD beeld kijkt. Maar dat zie je bij ene goede Tv snel genoeg. Daarnaast geven zenders vaak wel standaard het HD logo weer, maar dat betekent ook niet dat alle uitzendingen in HD zijn. Sommige uitzendingen zijn eigenlijk opgenomen in SD maar worden daarna opgeschaald naar een hogere resolutie. Ook dat zie je eigenlijk altijd wel, mits je dus dicht genoeg bij de Tv zit, deze groot genoeg is, en de kwaliteit hoog.

   Maar nogmaals, de provider bepaalt dus niet de gehele lay out. Alleen de tekst kan dus iets verschillen.

   Kun je hier wat mee, ook al is het wellicht niet wat je wilt horen?

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 8-8-2017 om 23:11

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb de humax aangesloten en verbonden. Kan ik nu met een afstandsbediening de tv/humax aanzetten?
  Gesteld op 5-8-2017 om 15:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   de Humax zet je aan door eerst op de PVR toets te drukken. De Humax is n.l. een PVR (Personal Video Recorder). Deze toets dient dus altijd op te lichten als je de Humax bediend.

   Om de Tv te kunnen bedienen, moet deze ten eerste worden ondersteund, maar ook moet de code daarvan worden opgeslagen in de afstandsbediening. Hierboven staat de handleiding, en achterin vind je codes voor de verschillende apparaten.

   Daar staat ook de uitleg hoe te werk te gaan. Maar dat is heel eenvoudig te doen. Er zijn vaak wel verschillende mogelijkheden (codes) dus wellicht dien je de gemaakte stappen meerdere keren te herhalen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 5-8-2017 om 18:47

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb de humax aangesloten. Hoe kom ik nu op Netflix Gesteld op 5-8-2017 om 15:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat is niet mogelijk. De Humax PVR's ondersteunen geen Netflix en tevens kunnen geen apps worden gebruikt. Voor Netflix is dus iets anders nodig. Een erg mooi apparaat dat nog veel meer kan is de Humax TV+ H3. Kijk maar eens op de site van Humax.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-8-2017 om 18:30

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb met ingebouwde dbd speler andere afstandsbediening gebruikt. Nu krijg ik met Humax afstandsbediening tv niet meer aan (RM-HD1U), PVR brandt wel Gesteld op 28-6-2017 om 18:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als de PVR led oplicht, betekent dat dus dat je op dat moment de PVR, dus de Humax bediend. Om de Tv dan weer te kunnen bedienen dient de Tv led van de Humax afstandsbediening op te lichten. Doet deze dat niet, druk dan eenmaal op die toets, zodat deze even oplicht.

   Uiteraard dient de code van de Tv wel eerst in de afstandsbediening van de Humax te zijn ondergebracht. Maar dat zal je duidelijk zijn.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-6-2017 om 20:32

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Beste mensen,

  daar ik nooit een reactie zie op mijn vragen om verdere info etc. denk ik erover mijn bijdragen op deze site te gaan beëindigen. Op deze manier heeft het geen zit te helpen.

  Mvg. Willem
  Ondersteuning Humax

  PS: ik doe dit vrijwillig. Gesteld op 9-6-2017 om 00:16

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • ik wil mijn tv uitzetten met de afstandsbediening is het eerst met pr en dan met groen uit?
  Gesteld op 8-6-2017 om 01:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   als je de Tv wilt bedienen met de afstandsbediening moet eerst de juiste code in de afstandsbediening van de Humax worden ingevoerd. Deze vind je achterin de handleiding. Daar vind je ook de uitleg hoe te werk te gaan. Dat is heel eenvoudig.

   Daarna dien je op de PVR toets te drukken om de decoder/PVR/Humax te bedienen, of dient deze op te lichten als je de Humax bediend. Voor het bedienen van de Tv druk je eerst op de Tv toets, of dient deze op te lichten als je de Tv wilt bedienen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-6-2017 om 09:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe stel ik de juiste frequentie en netwerk-ID in op Humax 5300C Gesteld op 6-6-2017 om 15:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat doe je tijdens het installeren vanaf de fabriekstand. Maar wat meer info zou prettig zijn. Want ik weet nu niet of de decoder wordt gebruikt bij een kabelprovider, en bij welke dat is. Maar in de handleiding hierboven zie je uiteraard ook terug hoe de Humax te installeren.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-6-2017 om 20:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb opnames van Humax 5200 gekopieerd op een externe schijf. Die zou je moeten kunnen afspelen op een Humax 5300. Maar bij mij herkent hij wel de titels van de opnames, maar hij speelt niet af. Weet iemand hiervoor een oplossing? Gesteld op 1-3-2017 om 21:35

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Heb je de 5200 al even spanningsloos gezet? Welk merk schijf gebruik je en hoe groot is deze? Voorts is het raadzaam een schijf welke is gebruikt voor de Humax, deze daarvoor te blijven gebruiken. Soms is een fabrieksreset van de Humax, in dit geval de 5200 nodig. De opnames blijven daarbij bewaard. laat me even weten hoe deze tips uitpakken, en geef dus even door welke schijf je gebruikt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-3-2017 om 22:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Bedankt voor uw snelle reactie!
   De gebruikte externe schijven zijn een LaCie Rikki 3.0 SCSI en een Seagate Expansion SCSI Disk Device. Ik kan zo gauw niet achterhalen hoe groot de opnamecapaciteit ervan is, maar beide zijn maximaal 500 GB (voordat ik ze destijds kocht, had ik al gelezen dat 1TB soms problemen geeft).

   Ik heb de Humax 5200 al een jaar of drie en die werkt perfect. Ook de opnames op deze externe schijven spelen probleemloos af op de 5200. Ik denk dus niet dat het aan dit apparaat ligt (en vind het daarom nogal wat om de 5200 te ‘fabrieksresetten’).
   Ik heb de 5300 speciaal gekocht voor bij een tweede tv, omdat opnames van de 5200 hier ook op af te spelen zouden zijn, maar dat lukt dus niet.
   Geantwoord op 2-3-2017 om 12:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Nog even terug komend op de situatie: het kan ook nog zijn dat je tegen de beperkingen van de content zelf aanloopt. Ik zie regelmatig dat het uitwisselen van bestanden op de manier zoals jij dat wenst, lukt, maar niet altijd gaat het werken. Nu was ik over het volgende niet geheel zeker, maar Humax geeft ook geen garanties dat het gaat werken, daar bestanden een bepaalde code mee krijgen.

   Nu dacht ik eigenlijk aan de DLNA functie van de decoders, maar jij wilt bestanden overzetten van de 5300 naar de 5200, en dat lukt ook niet daar de 5300 alleen maar kan ontvangen. De 5200 kan zowel ontvangen als verzenden. Zou je dus bestanden over willen zetten van de 5200 naar de 5300 via DLNA lukt dat wel, mits beide apparaten niet te ver uit elkaar staan, als gebruik wordt gemaakt van een draadloze verbinding. En bedraad aansluiten is niet altijd en optie.

   Kortom: Daar je aangeeft dat de externe schijf van de 5200 wel correct werkt, maar de schijf vanaf de 5300 niet, is het vrij zeker dat je tegen de gecodeerde content aanloopt, en daar de 5300 bij het gebruik van DLNA niet kan verzenden, gaat hetgeen jij wilt dus helaas niet werken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 3-3-2017 om 12:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Goedenavond,

   Nog even voor de duidelijkheid: ik heb al jaren een 5200, en die werkt perfect. Ik heb heel wat bestanden van die 5200 op eerder genoemde externe schijven gekopieerd (omdat de interne schijf vol is) en ik kan ze moeiteloos weer afspelen op de 5200.

   Nu wil ik die bestanden van de externe schijf ook afspelen op een 5300 die bij een tweede tv staat (op zolder, dus een eind van de 5200, die beneden in de kamer staat). Zowel bij de 'veel gestelde vragen' op de website van Humax (Link) als door de verkoper in de winkel word ik ervan verzekerd dat dat kan. Maar bij mij doet die het dus niet.

   Het vreemde is dat de 5300 in het menu wel alle bestanden laat zien, als ik op de i-knop (van info) druk krijg ik alle info over dat opgenomen programma en ik kan ze ook wissen, enz. maar ik kan ze niet afspelen.

   Ik heb de 5200 nog een keer 'gefabriek-reset', alle menu's voor de zoveelste keer doorgelopen, enz. maar afspelen doet hij niet. Wellicht zal het dan inderdaad iets met een codering te maken hebben, maar wie zet die codering er dan op en waarom? En waarom staat dat dan niet in handleidingen of op de Humax-website? In elk geval ziet het er naar uit dat ik die 5300 voor niks heb gekocht.

   Als u nog een tip heeft houd ik me uiteraard aanbevolen, maar anders dank voor de beantwoording.
   Geantwoord op 3-3-2017 om 20:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Dag,

   ik begrijp de situatie, maar ik dacht dat je de opnames van de 5300 op de 5200 wilde afspelen, en dat blijkt dus andersom te zijn. Maar zoals gezegd geeft Humax geen zekerheid dat het werkt als je bestanden uitwisselt, door een schijf, welke is gebruikt bij het ene model decoder, te gebruiken bij een ander type. Zoals gezegd kan het wel werken, maar dat is niet 100% zeker, en daarom garandeert Humax dit ook niet. En dat kun je echt van me aannemen, want ik werk al iets van 13 jaar met hen samen. Men kan in een winkel dus aangeven dat het kan, maar men moet er dan ook eigenlijk bij vermelden, dat dit niet gegarandeerd is. Maar dat het wel kan werken zorgt voor verwarring. Ook bij mij, want men geeft ook regelmatig aan dat het lukt.

   Overigens sla je nu de opnames op op een of meer externe schijven, maar heb je ook al eens aan FTP gedacht? Je hebt daarvoor wel wat kennis nodig, maar het zorgt er wel voor dat je geen externe schijven behoeft aan te schaffen.

   Maar je kan in dit geval de opnames wel verzenden naar de 5300. Deze werkt dan n.l. als ontvanger. En daar de 5200 wel in staat is te verzenden, kun je dus bestanden van de 5200 naar de 5300 sturen. Andersom dus niet. Je zou eens kunnen testen of dat draadloos wil werken, maar in bepaalde gevallen zal er toch een UTP kabel gebruikt moeten worden, omdat Wifi door obstakels niet zal werken, of uitval vertoont.

   Dat zijn dus de mogelijkheden en helaas zijn er niet meer opties voorhanden. Uiteraard is het je vrij ook nog contact op te nemen met Humax, maar dan zal je een vrijwel identieke reactie krijgen. Het nummer is 0855000401.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 3-3-2017 om 23:43

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Mijn humax 5300c geïnstalleerd. Alles werkt maar het infoscherm op de box niet. Hoe regel ik dat? Gesteld op 7-2-2017 om 10:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dat klopt, want de 5300 heeft geen display. De 5100 had deze nog wel, maar ten opzichte van die decoder, mist de 5300 ook een analoge uitgang, en een 2e scart.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-2-2017 om 19:46

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Heb de klok niet meer op mijn Humax 5400c.
  Hoe krijg ik de er weer op. Gesteld op 7-2-2017 om 09:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo, ik zou je adviseren de decoder even een minuut of 10 geheel spanningsloos te zetten en na het wederom inschakelen deze terug te stellen naar de fabriekstand en meteen de schijf te formatteren. Installeer daarna de decoder even opnieuw. Het is raadzaam daarna nogmaals een of enkele keren alleen de schijf te formatteren. Als het goed is moet het dan allemaal weer naar behoren werken, maar de opnames gaan hiermee wel verloren, mits deze nog aanwezig zijn. Het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren. Voorts heb ik gemerkt dat je het best één programma tegelijk kan wissen en dat zo lang moet afwachten tot deze geheel is gewist,. alvorens je en volgende wist. Wat ik zelf ook heb ervaren is dat het beter gaat als je bij het wissen Media nog niet verlaat en dat pas doet als het/de gewenste programma(s) is/zijn gewist. Waar dit aan ligt weet ik niet, maar ik werk altijd zo en heb zelden tot nooit dat het misgaat met wissen. Wat je ook kan doen is dit: ga even naar het onderwerp voor de 5200 welke hier: Link is terug te vinden en vul daar bij de zoekfunctie eens 'wissen' in en klik op zoeken. Je ziet dan nog een aantal tips en vragen/antwoorden m.b.t. dit onderwerp. De decoders zijn n.l. op de harde schijf na gelijk. Blijf vragen over de 5400 wel hier stellen a.u.b. zodat niet alles door elkaar gaat lopen. Mvg. Willem. Sitebeheer Geantwoord op 7-2-2017 om 19:50

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • IK HEB MIJN HUMAX 5300C EN MIJN ZIGGO SMART CARD MEE GENOMEN VANUIT LIMBURG NAAR VUCHT NU IS MIJN VRAAG OF IK HET INTERNET WEL GEWOON KAN BLIJVEN GEBRUIKEN
  Gesteld op 25-1-2017 om 19:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Deze vraag begrijp ik even niet. De Humax heeft niets van doen met uw internet, maar deze kan wel worden aangesloten op het Internet om de decoder op te nemen in je netwerk, of om gebruik te maken van Interactieve Tv. Dat kan echter alleen als je kabel hebt via Ziggo. Het internet mag van een andere provider zijn.

   Is dit niet wat wordt bedoeld, geef het dan even aan.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-1-2017 om 21:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • kan je niet tegelijkertijd kijken naar een andere zender bij het opnemen van een andere zender
  \ Gesteld op 22-1-2017 om 16:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Nee, n principe niet. Dat is hier ook al vaker genoemd, en eigenlijk logisch, daar de 5300 maar 1 tuner heeft. Je kan dus alleen opnemen wat je kijkt, of andersom. Maar er zijn soms uitzonderingen. Het gaat dan om zenders welke zich in dezelfde stream bevinden. Ja kan dat zien als je een zender opneemt en vervolgens op de OKE toets drukt. Alle zenders, getoond in het wit, kun je dan nog bekijken. De andere niet.

   Wil je altijd een zender kunnen bekijken en een andere op willen nemen, moet je al uitkijken naar een Humax 5200, 5400, of de oudere 5050, met de kleinste schijf, en welke niet Interactief is. De 5200 heeft een schijf van 500Gig, de 5400 een van 1Tb, en de 5050 een van 350gig.

   Bij de 3 genoemde, is het zelfs mogelijk in bepaalde gevallen 2 zenders op te nemen, en een 3e te bekijken. Ook hier weer afhankelijk van de streams waarin zenders zich bevinden.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-1-2017 om 17:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • welke toetsen moet ik gebruiken voor ondertiteling op scherm tekrijgen.nl Gesteld op 22-1-2017 om 10:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Er zijn nog een paar opties: (niet geldig voor alle zenders).Ga naar Teletekst en kies voor pagina 888. OPT+ drukken heeft hier n.l. een ander effect.

   Ga naar het menu
   Kies voor voorkeuren
   Kies voor taal
   Kies slechthorend en vervolgens aan/inschakelen.

   Mvg. WillemGeantwoord op 23-1-2017 om 18:11

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • hoe gaat de rechter klep van de humax open voor een kaart in te steken Gesteld op 24-12-2016 om 11:46

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag,

   je ziet rechts voor van het apparaat een kleine uitkeping in de voorklep zitten welke een stukje de hoek omloopt. Zet daar je nagel achter en trek de klep voorzichtig naar je toe. Deze scharniert dan aan de onderzijde open.

   Mvg Willem Geantwoord op 26-12-2016 om 17:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • De optische uitgang van mijn humax 5300c werkt niet op mijn sony reciever,terwijl hij wel werkt icm mijn oude amino digitale ontvanger
  Heb 2 humaxen beide doen het niet
  Wat kan ik doen.
  Groet Dirk
  Gesteld op 12-12-2016 om 11:56

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Ik zie eigenlijk nooit problemen met de optische uitgangen van de Humax, maar vraag me af welke geluidsinstellingen zijn gemaakt. ook dien je vaak nog een ingang op de receiver toe te wijzen aan een bronknop. Wel is de optische uitgang niet regelbaar aks is ingesteld op DD5.1.

   Ik kan me dus niet voorstellen dat beide Humax decoders niet werken, althans deze functie niet.

   Ik zou dus graag nog wat extra info tegemoet zien.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-12-2016 om 22:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,probleem(voorlopig)opgelost.Wat bleek, is dat de optische kabel in de humax geen goed "contact" maakte.
   Kabel zat netjes aangedrukt,maar toen ik aan rommelde hoorde ik ineens geluid uit mijn boxen?!
   Het bleek dat ik de kabel een stukje terug moest trekken ipv normaal aangedrukt
   Wel vreemd dat dit blijkbaar bij beide humaxen zo was
   Groet Dirk
   Geantwoord op 13-12-2016 om 17:34

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden

  • Dag Dirk,

   het lijkt erop dat dit te wijten is aan een foutieve plaatsing van de stekker, of een fout in de kabel/stekker. Normaal gesproken moet deze gewon vast geklikt kunnen worden, maar de stekker dient dan wel op de juiste manier te zijn geplaatst. Ik werk al zeer lang met Humax producten en verleen al 13 jaar ondersteuning voor het bedrijf en zie zelden issues met deze aansluiting. Ik vraag me dus af of de kabel die je gebruikt wel in orde kan.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 13-12-2016 om 20:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Goedemiddag
  Ik heb een humax 5300c
  En nu is mijn afstandsbediening kapot ik hen een andere aangeschaft alleen kan ik nu het volume niet meer regelen de rest werkt prima
  Ab is urc625000-01r00

  Mvg chris Gesteld op 3-12-2016 om 16:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Chris,

   hoe stuurt de 5300 het geluid uit? Is dat in stereo of in Dolby Digital 5.1? In bepaalde gevallen is het niet mogelijk het volume te regelen. Stuurt de decoder uit in Dolby Digital 5.1 is de optische uitgang sowieso niet regelbaar. Maar je moet wel altijd het volumebalkje zien. Is dat ook het geval, of zie je niets als je het volume regelt?

   Ik hoor graag van je.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 4-12-2016 om 22:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • dag,

   is het dan wel dezelfde afstandsbediening? Als je deze vervangt, zouden alle functies weer beschikbaar moeten zijn. maar het lijkt erop dat je nu een andere afstandsbediening hebt, want het moet mogelijk zijn in dit geval. Werken verder alle functies wel?

   Mvg, Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 5-12-2016 om 08:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Nee is niet dezelfde maar de meneer van het caiway servicepunt zei dat deze ook kon en heeft em geprogrammeerd op de HumaxGeantwoord op 5-12-2016 om 08:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   dan zit daar dus het probleem. je hebt garantie op een afstandsbediening en deze behoort goed te werken en alle opties te ondersteunen, dus ik raad je aan terug te gaan, en de originele aan te schaffen. dan weet je zeker dat alles werkt. Dat is eigenlijk ook altijd wat ik aanraad.

   Je kan op marktplaats vaak wel goedkopere versies vinden, die dezelfde functies ondersteunen.

   Mvg. Willem

   Geantwoord op 6-12-2016 om 12:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Uiteindelijk blijkt t dat de volumeregeling geblokkeerd was en eenvoudig op te lossen door de knopjes van volume omlaag en OK ingedrukt te houden en dan volume omhoog waardoor de blokkering weg is
   Bedankt voor de reacties Geantwoord op 6-12-2016 om 12:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   ik weet natuurlijk niet precies welke afstandsbediening wordt gebruikt, en het komt regelmatig voor dat een vervangende of universele afstandsbediening niet alles ondersteund. vandaar dus mijn opmerking het best een originele te gebruiken. maar mooi te zien dat het is opgelost. Dank voor de respons.

   Mvg. WillemGeantwoord op 6-12-2016 om 18:48

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb Ziggo en een humaxbox nu wil ik Netfix kijken op mijn tv en niet meer op mijn tabled kan dat Gesteld op 25-11-2016 om 12:37

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee, dat kan helaas niet. Dit wordt niet ondersteund door de Humax. Overigens geen enkele Humax is daartoe in staat.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-11-2016 om 14:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • is het mogelijk om interactieve tv te kijken zonder coax kabel maar met LAN aan gesloten ? Gesteld op 21-11-2016 om 17:18

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee, dat is niet mogelijk. Interactieve Tv werkt overigens alleen bij Ziggo, en dan ook nog alleen in dat gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel.

   Maar de ontvangst loopt altijd via de kabel, en alleen de opdrachten worden verzonden via het Internet. je kan dus niet een van de 2 loskoppelen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-11-2016 om 20:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • installeren dongle stick voor programma gemist van ziggo Gesteld op 15-11-2016 om 15:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Kijk even hier: Link maar let op: Interactieve Tv werkt alleen in het Ziggo gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel! Het Ziggo gebied dat eerder onder UPC viel valt hier dus niet onder.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 15-11-2016 om 18:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax HUMAX IRHD-5300C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info