Home »Beeld»Digitale ontvanger» Humax»HUMAX IRHD-5300C

Humax HUMAX IRHD-5300C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Taal Soort Grootte Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,09 MB DownloadSpelregels

Advertenties

Forum: Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax HUMAX IRHD-5300C • Vraag

  5-2-2016
  21:36

  Ik wil een programma direct opnemen. Als ik op de record knop druk krijg ik een rondje met een streep er door in beeld en lukt dat niet
  Reageer op deze vraag

 • 5-2-2016
  22:51
  0

  Nee dat klopt. Het is daarom ook raadzaam wat berichten door te lezen, of b.v. te zoeken op 'harde schijf' of 'schijf' want zonder externe schijf is deze optie niet mogelijk bij de 5300. Ook pauzeren en time shift werken niet zonder harde schijf.

  Uiteraard staat e.e.a. ook in de handleiding, dus is het raadzaam ook deze (hierboven) door te lezen. Echter een schijf wordt daar niet in genoemd, maar een type dat zeker werkt is pas genoemd op dit onderwerp. Lezen loont in dit geval dus absoluut.

  Kom je er niet uit, laat het dan even weten, maar het meeste is hier als voorbij gekomen.

  PS: een USB stick is niet geschikt voor opname. Dit wordt vaak geprobeerd, maar heeft absoluut geen zin. Er is een schijf nodig, welke je na eenmaal ingezet te hebben voor de 5300, het best kan blijven inzetten voor de decoder/PVR.

  Mvg. Willem. • 5-2-2016
  22:53
  0

  PS: bij de vraag van Martin van 27-1-2016 09:37 zie je wat antwoorden en in een daarvan is de schijf genoemd welke je zeker kan inzetten en hoe te werk te gaan.

  Willem

 • Vraag

  4-2-2016
  17:36

  Ik kijk veel horizon tv via de laptop maar na een minuut of 20 krijg ik zwart beeld.soort screensaver.tikkie tegen de muis en t werkt weer.
  Met videoland of netflix heb ik hier geen last van.
  Kan ik dit voorkomen ?
  Reageer op deze vraag

 • 4-2-2016
  17:44
  0

  Dat is waarschijnlijk toch een instelling op de laptop (slaapstand) maar dit onderwerp gaat over de Humax 5300, dus de vraag staat hier eigenlijk verkeerd.

  Mvg. Willem

  Site beheer

 • Vraag

  4-2-2016
  00:48

  Heb een modem standaard gekregen nu een humax-3500c kan ik daar mee bellen gaan die 2 samen of 1 ervan
  Reageer op deze vraag

 • 4-2-2016
  09:29
  0

  Nee, de Humax is een decoder/PVR, ook wel ontvanger genoemd, welke je op de Tv aansluit om zo in HD Tv te kunnen kijken. Sluit je een harde schijf op de decoder aan, dan kun je ook de Time shift en Pauze optie gebruiken en programma's opnemen.

  Maar de 5300 is dus geen Modem. Een Modem is een heel ander apparaat en ik raad u aan de handleiding van de 5300, welke hierboven is terug te vinden, te lezen en tevens de vragen/reacties door te nemen. Dat zal ongetwijfeld verhelderend werken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  27-1-2016
  09:37

  Hallo.
  Mijn naam is Martin Wollinga woon in losdorp.

  Ik heb een vraag over opnemen.
  Als ik wat wil opnemen krijg ik een lijst met wat ik kan opnemen.
  Maar ik wil een film opnemen die komt niet op die lijst voor??
  Met ander woorden ik kan alleen opnemen wat op die lijst voorkomt???
  Hoop op een reactie.
  Vr.Gr.Martin.
  Reageer op deze vraag

 • 27-1-2016
  18:45
  1

  Dag Martin,

  je kan alles opnemen wat voorkomt in de Guide. Staat ene programma daar nog niet in, kun je al wel een timerplanning maken door eerst naar de Guide te gaan en vervolgens op de gele toets te drukken.

  Maar je kan uiteraard niet opnemen wat niet wordt uitgezonden. Je kan dus niet zomaar een film opnemen die niet beschikbaar is. Maar lees anders even goed de handleiding door, of de berichten op dit onderwerp en geef eventueel nog duidelijker aan wat er wordt bedoelt, want op afstand is niet alles even eenvoudig in te schatten.

  PS: door omstandigheden ben ik de komende tijd iets minder frequent aanwezig.

  Mvg. Willem.

 • 27-1-2016
  22:44
  1

  Hallo Willem.
  Bedankt voor uw reactie.
  Was er zelf al achter gekomen ja sorry ik moest even goed lezen. Nogmaals bedankt.
  Vr.Gr.Martin.

 • 28-1-2016
  20:35
  0

  Dag Martin,

  Graag gedaan. Het loont zeker om hier wat door te lezen, want er is al zeer veel genoemd. Maar er kan ook een zoekwoord worden ingevuld in de zoekbalk boven de vragen en als je dan op zoeken klinkt,m zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp. Ook dat kan dus handig zijn.

  Mvg. Willem.

 • 29-1-2016
  11:14
  1

  Hallo Willem.

  Nog even met Martin.

  Ik heb Humax IRHD-5300C
  Als ik alles aan zet krijg ik te zien Ziggo On demand Ver 3.1

  Nu heb ik al 2 x dat die moest opnemen.
  Maar ik kan het nergens vinden.
  Ik maak een timerplanning ( begin tijd 22.00 tot 23.00 ) dan doe ik het 1x laten doen dan op ok toets klaar.
  Ik heb al een stick achter in gedaan, heb hem ook aangesloten via telefoon kabel maar wat doe ik fout ???
  Ik betaal 46, euro of moet ik nog een andere abonnement nemen?

  Hoop nog iets van U te horen.
  Vriendelijk Groeten Martin Wollinga.

 • 29-1-2016
  11:38
  1

  Hallo Willem.
  Heb weer niet goed gelezen dom dom dom.

  Welke externe vaste ( harde ) schijf zal ik moeten kopen ? Wat is jou voorkeur.
  Je heb ze voor 50 euro tot 150 euro.
  Heb gelezen dat ieder geval ext3 / fat / ntfs er op moeten zitten.

  Ik hoor van U.
  Vr.Gr.Martin.

 • 29-1-2016
  16:31
  0

  Dag Martin,

  de decoder geeft na het opstarten inderdaad even Ziggo on demand versie 3.1 aan.

  Maar opnemen kan de 5300 standaard niet. Deze heeft n.l. i.t.t. de 5050, 5200 en 5400 geen ingebouwde harde schijf. Een stick gaat dan niet werken, en een telefoon kabel kan niet op de decoder worden aangesloten. Wel een Lan kabel en deze gebruik je voor de Interactieve diensten van Ziggo (kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn) of om de decoder op te nemen in je netwerk.

  Je hoeft daarvoor geen ander abonnement te nemen, maar doorgaans raad ik mensen de 5200 of 5400 aan, welke over 2 tuners beschikken en over een interne harde schijf.

  Opnemen op een USB stick is niet mogelijk en dat geld zowel voor de 5300 als voor de 5100.

  Daarvoor is dus een harde schijf nodig welke in EXT3 geformatteerd dient te worden. Dat kan je laten doen door de decoder zelf of door de PC.

  Deze schijf werkt doorgaans uitstekend:

  WD elements SE 1 TB 2,5 inch HD (USB 3.0). Deze krijgt zijn voeding vanaf de decoder. De schijf dient minimaal 100GB groot te zijn en maximaal 1 TB. De schijf wordt aangesloten op de decoder en kan daarna door de decoder zelf worden geformatteerd. Je kan dan opnemen, maar ook gebruik maken van de time-shift functie.

  Maar als je boven de vragen in het lichtgele zoekvlak 'harde schijf' intoetst en op zoeken klinkt, zie je een flink aantal vragen en antwoorden m.b.t. dit onderwerp ern hoe te werk te gaan.

  Op die manier is het tevens mogelijk ook naar andere opties te zoeken en een daarvan is 'energiebeheer' welke zeker van nut kan ka zijn.

  Maar goed, vragen kan ook altijd, ook al ben ik wel wat minder op de site aanwezig dan anders.

  Een reactie kan dus even iets langer duren, en ik vraag daarvoor uw begrip.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  19-1-2016
  15:09

  Mijn gekleurde knoppen op de afstandsbediening doen niets althans de groene gele en blauwe niet hoe kan ik dit wel werkend maken
  Anne
  Reageer op deze vraag

 • 19-1-2016
  16:19
  0

  Dag Anne,

  deze moeten werken, maar dan wel alleen bij bepaalde opties. Zorg wel dat de PVR toets oplicht, of druk daar even op, alvorens de decoder/PVR te bedienen. Je kan verder niets, daar er geen mogelijkheid is die knoppen werkend te krijgen, mochten zo onverhoopt niet weken. Echter kan ik me dat laatste niet voorstellen, want dat zie ik nooit, of er moet al een keer ene vloeistof overheen zijn gegaan. Maar ook dat lijkt me gezien het gegeven dat de rode toets wel werkt, ook wat onwaarschijnlijk.

  Mvg. Willem.

 • 19-1-2016
  16:46
  1

  Ik probeer de favorietenlijst op te roepen met de gele knop de per licht wel op maar verder gebeurt er niets
  Anne

 • 19-1-2016
  17:23
  0

  Dag Anne,

  dat is ook niet de goede toets.

  Om de favorieten op zoeken, klik je op de OK of de List toets.

  Om opnames te plannen in de timerplanning, ga je eerst naar de Guide en dan druk je op de gele toets. Je zal zien dat deze toets dan gewon werkt.

  Neem anders de handleiding hierboven eens door, of vul in het zoekvlak boven de vragen even 'favorieten' in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp. Op deze manier zijn uiteraard ook andere punten terug te vinden/

  PS: als je op een gekleurde toets drukt, en de PVR toets licht op, geeft dat dus aan dat die toets werkt, maar dus niet gebruikt kan worden bij alle opties.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-1-2016
  18:45

  Humnax staat opeens op Radio. Of ik nu op PVR, TV druk op de afstandsbediening, het helpt niet. Moet ik misschien ook nog AV 1 AV 2 of iets dergelijks drukken?
  NB Ik heb Humax eerst uitgezet, na een tijdje weer aan.
  Reageer op deze vraag

 • 17-1-2016
  18:56
  0

  Dag,

  AV1, 2 etc. zijn niet van belang. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is nogmaals op de Radio/TV toets drukken, maar dan dient wel de PVR toets op te lichten. Anders zal de decoder sowieso niet reageren. Je moet dus niet op de PVR toets drukken en op de TV toets, welke dan zullen oplichten, want dat heeft geen zin.

  Op de afstandsbediening zie je ook een toets mer radio/Tv of andersom en deze moet je gebruiken.

  Als dat niet lukt, haal dan enige tijd de spanning geheel van de decoder, maar mocht dat echt nodig zijn, laat het dan even weten, daar ik dit dan doorspeel naar Humax.

  Overigens was deze vraag ook recent al gesteld, en dus loont het zeker zo nu en dan wat berichten door te nemen, zeker als je een vraag hebt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-1-2016
  23:01

  Hallo. Ik wil een 2e hands 5300c aanschaffen voor op de slaapkamer. Daarmee wil ik alleen opnames op een via mijn netwerk verbonden 5200c bekijken. Kan dat zonder smartcard in de 5300c?
  Reageer op deze vraag

 • 16-1-2016
  23:12
  0

  Dag,

  je hebt alleen een smartcard nodig als je gebruik wilt gaan maken van de diensten van je provider en dus de zenders te ontvangen. Verder heeft de smartcard geen functie, dus als je alleen wilt wat je aangeeft, dan is een smartcard niet nodig.

  Houd er echter wel rekening mee dat een draadloos systeem niet altijd perfect werkt en dat je, indien mogelijk, het best gebruik kan maken van een Lan kabel. Bij de laatste updates (net uit voor de 5200, maar dat heb je op dat onderwerp wellicht al gezien) is wel weer de draadloze verbinding verbetert, maar er kleven altijd nog nadelen aan dat systeem.

  Mvg. Willem.

 • 17-1-2016
  10:32
  1

  Bedankt voor het snelle antwoord Willem!

 • 17-1-2016
  15:51
  0

  Zeer graag gedaan :-)

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-1-2016
  21:28

  Hai! na het formatteren van mijn nieuwe externe harde schijf kan ik niets opnemen. met een andere harde schijf lukte het eerder wel.
  Na meermaals formatteren, de humax aan en standby zetten, blijft de opnamefunctie niet beschikbaar. ook zie ik hem nder de knop 'media' niet terug zoals ik bij de vorige wel zag.
  Reageer op deze vraag

 • 14-1-2016
  21:33
  0

  Hallo,

  Is het wel een geschikte schijf? Niet elke schijf kan n.l. worden gebruikt.

  De schijf dient in ieder geval minimaal 100GB te zijn en maximaal 1TB.

  Daarnaast dien je de schijf te formatteren in Ext3. Dat kun je op de PC doen, maar de decoder kan dit ook zelf. Is hier allemaal aan voldaan?

  *Een reactie kun het best bij deze vraag/reactie plaatsen*.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-1-2016
  19:07

  Als ik humax RM-H01U afstandsbediening gebruik bij Humax 5050c werkt de play/pauze knop niet om TV programma te pauzeren. Is dat te verhelpen?
  Reageer op deze vraag

 • 13-1-2016
  20:57
  1

  Je wilt de afstandsbediening van de 5300 gebruiken voor de 5050? begrijp ik dat goed? Dan kan het zijn dat er iets niet goed werkt, want die apparaten zijn natuurlijk niet identiek.

  Maar druk anders eens 2 keer achter elkaar op de pauze toets. Wellicht werkt het dan wel.

  Mvg. Willem.

 • 13-1-2016
  23:21
  1

  Dag Willem,
  Idd afstandsbediening van 5300 voor Humax 5050c. Dank voor je tip, maar helaas geen succes. Rewind, stop en play geen probleem, alleen pauze geen effect. Heb je nog andere ideeën misschien?

  Alvast dank,
  Manon

 • 13-1-2016
  23:41
  0

  Dag Manon,

  het enige andere 'idee' is dan een originele afstandsbediening te bestellen voor de 5050. Er zijn ook namaak systemen, maar de originele is doorgaans zeker aan te raden.

  Vraag anders even wat deze afstandsbediening gaat kosten:

  Humax
  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400 (algemeen)

  Meer kun je eigenlijk niet, want je kan de afstandsbediening niet op een andere manier instellen of programmeren.

  Mvg. Willem.

 • 13-1-2016
  23:44
  1

  Dag Willem,

  Dank voor je info. Ga ik checken.

  Hartelijke groet,
  Manon

 • 14-1-2016
  21:01
  0

  Dag Manon.

  Graag gedaan en succes!

  mvg. Willem.

 • Vraag

  10-1-2016
  14:55

  Hallo Willem,

  We hebben sinds kort een humax 5300c en hebben in tv stand onderin tijdsaanduiding staan.
  Kan ik deze verwijderen?

  mvg Emme Groot
  Reageer op deze vraag

 • 10-1-2016
  15:31
  0

  Hallo Emme,

  ik denk dat dit niet bij de decoder vandaan komt, maar bij de Tv. De decoder heeft die optie n.l. niet.

  Maar druk eens een of meermalen op de I (Info) toets van de Tv. Zeer waarschijnlijk is het dan weg.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-1-2016
  18:35

  Hoe kom ik terug naar de tv radio blijft aanstaan


  Reageer op deze vraag

 • 7-1-2016
  19:44
  2

  Dat doe je met de Radio/TV toets.

  Houdt die toets anders iets langer ingedrukt. Lukt dat niet, haal dan even de spanning geheel van het apparaat, maar laat het wel even weten als het niet goed werkt via de Radio/Tv toets. Ik ga er dan even achteraan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-1-2016
  18:45

  Digitale ontvanger en tv reageert niet op afstandbediening, wat te doen om dit te verhelpen?
  Reageer op deze vraag

 • 2-1-2016
  18:49
  1

  Om de decoder/PVR te bedienen, dien je eerst even op de PVR toets te drukken,of dient deze toets op te lichten.

  Om de Tv te bedienen dien je eerst even op deze toets te drukken, of dient dus de Tv toets op de lichten.

  Hier wordt vaak echter geen rekening mee gehouden en dat zorgt nogal eens voor vragen.

  Werkt dit niet, laat het dan even weten bij deze vraag/reactie.

  Mvg. Willem

  Goed 2016 gewenst

 • Vraag

  1-1-2016
  20:09

  Ik heb geen voedingsadapter voor de Humax 5300C (die is stuk) ik heb wel een usb humax wifi-dongle. Hoe werkt dat?
  Reageer op deze vraag

 • 1-1-2016
  22:16
  0

  Hallo,

  tussen een voedingsadapter en een Wifi dongel zit een enorm verschil. Om de decoder te laten werken is dan ook absoluut ene adapter nodig. De dongel gebruik je alleen als je gebruik wilt maken van een draadloze verbinding om zo je decoder op te nemen in je netwerk, of om gebruik te kunnen maken van Interactieve Tv (kabel via Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn).

  Maar je zal dus moeten zorgen dat je een nieuwe adapter krijgt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  31-12-2015
  16:45

  Ik heb vandaag een
  Humax iHDR 5300c gekocht als vervanger voor mijn huidig Ziggo kastje. Ik krijg constant de melding E05-4 ondanks dat ik alle contacten hen schoongemaakt. Ik woon in Valkenswaard. Graag hulp wat te doen. Bvd Mart
  Reageer op deze vraag

 • 31-12-2015
  17:03
  2

  Dag,

  klopt de foutcode die u doorgeeft wel? Ik heb n.l. wel een lijst met foutmeldingen, maar ik kan deze daarin niet terug vinden.

  Kun je wat meer info geven over de manier van aansluiten en dergelijke? De decoder is toch wel op de kabel aangesloten neem ik aan? Ik zie n.l. nogal eens dat men alleen de Internet aanlsuiting gebruikt.

  Is daarnaast de decoder wel op de juiste manier geïnstalleerd en is de smartcard geactiveerd, of is de smartcard uit de oude decoder in de Humax geplaatst?

  Kortom, geef a.u.b. zoveel mogelijk info, daar het anders natuurlijk wel erg moeilijk wordt.

  Mvg. Willem.

 • 31-12-2015
  18:01
  1

  Dank je voor je snelle reactie. Ik ben daar heel blij mee. De Humax is met cai kabel, internetkabel en via HDMI kabel met de tv aangesloten. Ik heb de smartcard uit de oude UPC decoder gehaald en geplaatst in de Humax. Als ik de oude decoder met card weer aansluit, dan werkt alles. Het zit hem in de combinatie Humax met card. Op internet vond ik dat deze Humax geschikt is voor Ziggo(voorheen) UPC. Groet Mart

 • 31-12-2015
  18:03
  2

  Ik krijg we de zenders geladen. Zichtbaar zijn oa alleen NPO 1,2,3, Ziggo info en Ziggo sport. Vanaf RTL4 verschijnt de code

 • 31-12-2015
  19:03
  2

  Hallo,

  graag gedaan. Inderdaad is de Humax geschikt voor Ziggo. Sterker nog: Ziggo levert de 5300 zelfs nog (als enige model overigens).

  Maar nu je over UPC begint, denk ik dat het daar fout gaat. Men denkt n.l vaak dat nu UPC en Ziggo gefuseerd zijn, alles gelijk is getrokken en dat is niet het geval.

  Vraag is dus even of je in (oud) UPC gebied woont, want als dat het geval is, gaat het allemaal even anders. Het is n.l. zo dat er dan eigenlijk, buiten de naam Ziggo, eigenlijk niets is veranderd en je dus nog steeds op de manier moet werken zoals dit bij UPC ging.

  Voor UPC was/is n.l. geen smartcard nodig en ontvang je zonder smartcard alle vrije (free-to-air) zenders. Dat zijn er aardig wat en ik denk dat het hier misgaat, gezien de eerder doorgegeven foutcode.

  Dus kort samengevat: woon je in een gebied dat voorheen onder UPC viel, dient de decoder op een andere manier te worden ingesteld en is geen smartcard nodig.

  Je kan op deze: link klikken, om de decoder te installeren voor (oud) UPC gebied.

  Is mijn theorie onjuist dan hoor ik het graag, maar in ieder geval heb je nu al wel alle gegevens welke eventueel nodig zijn.

  Ik ben voorts zeer bekend met de Humax kabel decoders, daar ik al 15 jaar ondersteuning voor het bedrijf verleen, dus wee moeten er toch wel uitkomen lijkt me.

  Mvg. Willem.

 • 31-12-2015
  19:21
  0

  Hallo,

  Dit proces heb ik doorlopen. Ik had het gevonden op internet. Vreemd genoeg kan ik alleen 16400 invullen bij frequentie ipv van 164000. Op de decoder staat alleen het merk UPC. Of het een Hunax is weet ik niet. Bij de decoder zit een smartcard om extra zenders zoal RTL4 te kunnen kijken. De freechannels kan ik kijken met de instellingen. Naast deze decoder heb ik een Horizon box en een extra Horizon box. Hier zit geen card in. De oude decoder heb ik voor de slaapkamer en neem die mee in de zomermaanden naar de nabijliggende camping.

  Groet
  Mart

 • 31-12-2015
  19:57
  0

  Dat van de frequentie zal ik zo even nakijken, maar het gaat nu toch om het installeren van de Humax 5300? De andere decoder, waarop alleen UPC staat zal geen Humax decoder zijn, want daarop staat altijd het merk en type vermeld.

  Maar goed, je woont dus wel in (oud) UPC gebied en dat is wel van belang.

  In de Horizon boxen zit een ingebouwde smartcard en deze hebben dus geen losse smartcards meer nodig, maar doorgaans gebruikt men in UPC gebied helemaal geen smartcard en kunnen zeer veel zenders vrij worden ontvangen.

  Ik ga even de frequenties en ID code zoeken voor de verschillende gebieden. Dat moet ik ergens hebben...

  Mvg. Willem.

 • 31-12-2015
  20:09
  1

  Net vergeten: Alleen bepaalde decoders vragen om een extra 0 (nul) achter de frequentie.

  Het gaat dan om de Cisco 8455DVB, Cisco 8485DVB, Humax IR-FOX C en de Humax 9200C.

  De frequentie wordt dan bijvoorbeeld 474000 i.p.v. 47400

  Het klopt dus wel dat je in jou geval alleen maar 16400 behoeft in te vullen.

  Kijk ook even of de juiste ID code (netwerk nummer) is ingesteld.

  Hier zijn de verschillende netwerk nummers:

  Frequentie: 16400(0)
  Modulatie: 64QAM
  Symboolfrequentie: 6900

  Vul bij ‘Netwerk ID’ de waarde voor uw provincie in:

  -Noord Holland 43136
  -Gelderland 43142
  -Flevoland 43138
  -Brabant 43144
  -Friesland 43140
  -Zuid Holland 43146

  Mvg. Willem

 • 31-12-2015
  20:19
  1

  Nog even een aanvulling:

  de Humax, zowel deze als de andere nieuwere modellen welke geschikt zijn voor UPC, worden daar vaker voor gebruikt, maar men gebruikt dan GEEN smartcard en ontvangt ook dan een groot aantal zenders.

  Volgens mij is het niet lang geleden hier nog genoemd dat het werkte bij een vragensteller, maar het kan ook bij een ander model zijn geweest, daar ik bij alle Humax kabel decoders plaats en ik niet alles kan onthouden. Maar ik zal het eens opzoeken.

  Maar zeker is dat het moet kunnen.

  Mvg. Willem.

 • 31-12-2015
  20:52
  1

  Ik heb het gevonden. Het ging om de 5400.

  Hier: link vind je dat bericht terug. Ga dan naar de vraag van Dave van 25-8-2015 22:11 en de reacties daarbij.

  Dan zie je dat het bij hem allemaal perfect werkt zonder smartcard.

  Mvg. Willem.

 • 31-12-2015
  21:00
  0

  Top!!! Dank je wel. Ga het morgen proberen.
  Nogmaals dank voor je geduld en uitleg Willem???? Alvast een hele mooie jaarwisseling en een goed en gezond 2016

 • 31-12-2015
  21:07
  2

  Dag,

  heel graag gedaan. Veel succes bij je onderneming, maar er zijn echt veel meer mensen die op deze manier werken en de 5300 is er zeker geschikt voor. Zonder smartcard zijn er dus veel zenders te ontvangen, maar soms is het even knoeien ;-)

  Ik wens ook jou een gezellige avond toe en een goede jaarwisseling. Maak er het beste van in 2016!

  PS: het kan zijn dat je een eventuele reactie niet meer bij deze conversatie kan plaatsen, daar er maar een bepaald aantal berichten geplaatst kunnen worden. Loop je daar tegenaan, plaats dan je reactie even als nieuwe vraag a.u.b.

  Mvg Willem
  Site beheer

 • Vraag

  30-12-2015
  10:15

  Hallo, ik heb een humax 5300C geinstalleerd, omdat we via de Sony bravia tv radio luisteren hebben we nu een irritante achtergrond beeld.
  Kan ik dit ook in het menu veranderen?

  Mvg E.Groot
  Reageer op deze vraag

 • 30-12-2015
  11:26
  0

  Dag,

  vraag is even wat dat achtergrondbeeld is, want het mag sowieso niet voorkomen. Ik moet ook zeggen dat ik dit eigenlijk nooit zie bij een Humax en dat dit alleen voorkwam bij apparaten met een analoog signaal en teveel versterking op de coaxkabel, waardoor er overspraak ontstaat.

  Maar als er wordt bedoeld dat er een screensaver, in de vorm van de tijd, te zien is, dan kan dat wel kloppen. Datzelfde zie je ook als je Tv kijkt via de Humax en deze wat langer op de pauze stand zet.

  Maar radio luisteren via de Tv is nooit raadzaam. Ten eerste is het niet zo geweldig voor de Tv zelf, welke dan zeer vaak aan moet staan, en dus een kortere levensduur zal hebben.

  Ten tweede is doorgaans het geluid van een Tv zeer matig en kan er dus beter gebruik gemaakt worden van een receiver, versterker, of b.v. een soundbar, welke dan ook het geluid weergeeft als de Tv wel ingeschakeld is.

  Maar op de vraag of je het achtergrondbeeld, waarvan ik zeer ernstig vermoed dat het om de screensaver gaat, kan uitschakelen, kan ik kort zijn, want dit is niet mogelijk.

  Dit ga je dan ook dus niet terug vinden in het menu.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-12-2015
  22:09

  Hallo Willem,

  Ik heb een oude tv met 2 scartaansluitingen (geen hdmi). Hierop heb ik de 5300 c aangesloten en een dvd-recorder. Hoe kan ik mijn dvd-recorder op de Humax aansluiten zodat ik ook digitale zenders als filmnet kan opnemen op de dvd-recorder? Ik kom een scartaansluiting op de Humax tekort voor mijn gevoel. De dvd-recorder heeft wel een hdmi-aansluiting.
  Reageer op deze vraag

 • 19-12-2015
  22:57
  2

  Hallo,

  er is bij de 5300 alleen maar een scart aansluiting aanwezig voor aansluiting op de Tv.

  Deze decoder/PVR mist dus de VCR scart welke je eventueel kunt gebruiken voor het aansluiten van een DVD recorder, om zo dus opnames te kunnen maken vanaf de Humax.

  Nadeel van het opnemen op deze manier is overigens wel dat je alleen de zender die je kijkt kan opnemen, maar dat is ook het geval als je opneemt met de 5300 zelf. Daarin is een kleine uitzondering, welke te maken heeft met de zender stream van de te bekijken zender.

  Maar je weet dat je dus ook kan opnemen met de 5300 als je daarop een externe schijf aansluit? Dit is op dit onderwerp uitgelegd, met vermelding van de schijf die zeker werkt.

  Met de HDMI aansluitingen kun je niets wat het opnemen betreft, daar deze tegen kopiëren zijn beveiligd (HDCP) maar de aansluitingen in beide gevallen ook alleen maar uitgangen zijn.

  Sluit deze dus nooit! op elkaar aan, want dan is er een kans dat je de HDMI boards beschadigd, en zoals gezegd, zal dit ook absoluut niet gaan werken.

  Hooguit zou je een scart splitter kunnen gebruiken, maar doorgaans zijn die bedoeld om meerdere apparaten op één aansluiting van de Tv aan te sluiten en persoonlijk ben ik niet zo enthousiast over dat soort apparaten.

  Maar goed, je zou daar eens naar kunnen zoeken op Google.

  Het is echter ook mogelijk de decoder/PVR op te nemen in je netwerk om zo bestanden (beperkt) uit te wisselen en opnames over te zetten op de PC en daar op b.v. een DVD te zetten.

  De schijf aansluiten op de PC wordt soms ook gedaan, maar dat vereist wat andere kennis, daar de schijf dan niet zomaar kan worden gelezen.

  Deze dient n.l. in Ext3 te worden geformatteerd, wat je overigens ook door de Humax zelf kan laten doen.

  Kortom: de 5300 is een wat uitgeklede versie van de 5100, en deze mist dus de 2e (Video) scart en een display. Verder een prima apparaat met een goed beeld, zeker als er gebruik wordt gemaakt van HDMI en een goede! Tv, en dat laatst is lang niet altijd vanzelfsprekend.

  Maar persoonlijk raad ik mensen doorgaans de 5050, de 5200, of 5400 aan.

  Die laatste 2 zijn technisch gelijk, maar de 5400 heeft een schijf van bruto 1TB, waar de 5200 er een heeft van bruto 500Gig.

  Beide zijn Interactief (Ziggo) en en alle 3 de modellen zijn voorzien van 2 tuners, dus altijd een zender bekijken en een ander opnemen, of soms zelfs 1 zender bekijken en 2 anderen opnemen, hetgeen ook weer afhangt van de zenderstreams.

  Maar nogmaals, gebruik dus niet de HDMI uitgangen. Dat komt niet goed.

  Mvg. Willem. • 20-12-2015
  17:43
  1

  Bedankt Willem voor je duidelijke uitleg. Jammer dat t niet kan.

  Via mijn oude ontvanger nam ik vaak 's nachts films op, dus het niet kunnen zappen naar een andere zender was geen probleem. Het opnemen van de zenders die standaard in t zenderpakket zitten, gaat prima, kan tegelijkertijd naar een andere zender kijken.

  Ja ik weet dat ik via een externe schijf wel kan opnemen met de 5300 c, maar mag graag films op een dvd-schijf zetten om ze uit te kunnen wisselen. Vandaar dus dat ik nog steeds een dvd-recorder heb staan, werkt
  snel en eenvoudig.

  Heb deze ontvanger gratis via Ziggo gekregen omdat mijn oude stuk ging, had 'm anders zeker niet aangeschaft nu er geen doorlusmogelijkheid op zit.

  Nogmaals mijn dank voor je duidelijke antwoord. Fijne feestdagen alvast!

 • 20-12-2015
  18:35
  1

  Dag,

  graag gedaan. Nu de DVD recorder eruit raakt (wordt niet meer gemaakt) kiezen steeds meer mensen voor een PVR.

  Maar inderdaad kun je op de manier zoals je noemt prima opnemen, en als je dan de instellingen veranderd van de uitgang van de decoder en de INGANG van de DVD recorder, kun je nog mooiere opnames maken, als dat je gewend bent via de tuner in de DVD recorder zelf.

  Echter zie ik vaak dat men de instellingen niet wijzigt en dat is eigenlijk zonde, want ik heb voorheen ook nog wel eens iets op deze manier op DVD gezet en dat ziet er met de juiste instellingen zeer goed uit.

  Maar je kan dus wel je opnames op DVD zetten als je die vanaf de Humax overzet op de PC. Is inderdaad wel omslachtiger.

  Een optie die je ook kan uitvoeren is het aansluiten van de DVD recorder op een Humax IR Fox c.

  Ik raad dit vaker aan het voordeel is dan je dan voor het Tv kijken en het opnemen op DVD een parate decoder hebt.

  De Fox C staat in zeer ruime mate op marktplaats (heb er zelf net een verkocht) voor 15-20 Euro en soms nog goedkoper. Ik raad je dan wel aan te kiezen voor de zwarte versie, welke nieuwer is.

  Wil je dit zo toepassen en de instellingen weten, hoor ik het wel. Maar er zijn dus meer mensen die het zo doen. Zet je de Fox n een gesloten kastje, reageert deze ook niet op de afst.bed. van de 5300 en kun je dus rustig Tv kijken én iets anders op DVD zetten.

  Idee?

  Ik had mijn wensen voor de gebruikers van de site hier geplaatst: 16-12-2015 11:10 maar uiteraard ook fijne dagen gewenst en al goeds voor 2016.

  Mvg. Willem.

 • 20-12-2015
  19:29
  1

  Bedoel je dat ik de AV2 instellingn op de dvd-recorder moet wijzigen naar decoder (staat nu op Ext) en de instelling Ext Link naar Ext Link 1 (staat nu op Ext Link 2)?

  Ga zeker even op Marktplaats speuren naar de Fox C, hele goede tip!

 • 20-12-2015
  21:22
  1

  Hallo,

  Nee, ik bedoel daarmee dat je de uitgang op de decoder ( Video) dient in te stellen op S-Video, en datzelfde dient te doen met de AV2 INGANG op de DVD recorder. Dit doe je middels het menu.

  Gebruik je straks een Fox, dan kun je daarvan evt. ook de Tv uitgang gebruiken, en deze instellen op RGB. Datzelfde doe je dan ook met de AV2 INGANG op de DVD recorder.

  Beide apparaten dienen dus altijd identiek te worden ingesteld.

  De Video uitgang op een decoder gaat echter doorgaans niet verder dan S-Video, maar dit ziet er al veel beter uit als de standaard instelling Composiet (ook wel CVBS of anders genoemd).

  RGB is nog iets fraaier, maar ingesteld op S-Video zul je een aanzienlijk verschil waarnemen.

  Succes!

  Mvg. Willem.

 • 20-12-2015
  21:35
  2

  Oké duidelijk, ga t morgen instellen zoals jij beschrijft. Mijn kapotte ontvanger is een IR Fox C, die beviel prima, ga zeker één zoeken.
  Nogmaals dank!

 • 21-12-2015
  18:46
  0

  Dag,

  graag gedaan en hopelijk gaat dit naar wens werken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-12-2015
  17:45

  ik weet niet hoe de afstandbediening van de HUNAX 5300C werkt
  Reageer op deze vraag

 • 19-12-2015
  18:14
  0

  Dat is natuurlijk zo terug te vinden in de handleiding welke hierboven is te lezen. Maar in beginsel dien je wel de PVR toets even in te drukken, wil de afstandsbediening werken voor de decoder/PVR.

  De rest is zo terug te vinden, maar met wat experimenteren kom je natuurlijk ook al een heel eind.

  En voorst is op dit onderwerp zeer veel info terug te vinden die absoluut handig kan zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-12-2015
  10:48

  Hoe zet ik de status weergave van mijn humax decoder 3300c in ?
  Reageer op deze vraag

 • 7-12-2015
  17:40
  0

  Kun je aangeven wat je precies bedoeld? Soms bedoeld men n.l. de weergave van het display, maar op de 5300 is geen display aanwezig.

  Geef anders even duidelijk aan wat er wordt bedoeld.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-12-2015
  17:59

  Heb een humax 5300 nu krijg ik alleen rtl 4 er nog op...wat heb ik fout gedaan dat ik niet meer kan zappen ?

  Reageer op deze vraag

 • 4-12-2015
  18:17
  0

  Ben je toevallig die zender aan het opnemen? Zo ja, dan kun je in dat geval alleen nog naar RTL4 en enkele andere zenders kijken.

  Maar als dat niet aan de orde is, geef dan even wat meer info, want nu kan ik natuurlijk niet aangeven wat er mis is of wat je fout hebt gedaan, mits dat al aan de orde is.

  Lees ook eens wat berichten door op dit onderwerp, want dat kan zeker handig en verhelderend zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-12-2015
  13:44

  Geen vraag maar een bedankje voor Willem, voor alle uitleg, Ben voornemend een IRHD-5300C aan te schaffen en heb nu al heel wat info om het in een keer goed te doen.
  Eigenlijk zocht ik ook naar welke HD moet ik hebben om dit goed te laten slagen, in een van de vragen krijg het antwoord voorgeschoteld. Hopelijk dus van mij geen vraag, maar wie weet.
  Alvast bedankt voor alle weetjes Groet Strikkie….

  Reageer op deze vraag

 • 4-12-2015
  15:22
  0

  Dag Strikkie,

  hartelijk dank voor je leuke reactie. Dat doet goed.

  Nu wil ik je niet van de 5300 af praten, maar als je veel opneemt en daarnaast ene andere zender wilt gaan bekijken is de 5200 of 5400, welke wel duurder zijn, wellicht een betere keus. Deze beschikken dan echter wel over een harde schijf van resp. bruto 500GB en 1TB. Er is n.l. een deel gereserveerd voor pauze/time-shift, het formatteren naar Ext3, en voor kleine foto, film en muziek bestanden.

  Voorts zijn beide decoders voorzien van 2 tuners, dus altijd een zender opnemen een ander bekijken en zijn ook deze interactief (Ziggo) aansluiten op het Internet, waarbij de kabel wel, en het Internet niet noodzakelijk van Ziggo behoeft te zijn.

  Voorts zijn beide decoders/PVR's technisch identiek.

  Kijk anders een hier:

  link

  Nogmaals dank en succes met je keuze.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-11-2015
  18:27

  Heb een humax 5300c maar heb draadloos casema werkt hij dan?
  Reageer op deze vraag

 • 30-11-2015
  18:31
  2

  Nee dat gaat niet werken.

  Kijk b.v. eens naar het bericht wat een klein stukje verder onder je vraag staat: 26-11-2015
  06:33.

  Of neem even wat andere berichten door. Is er nog wat, dan beantwoord ik dit later even, want ik ben niet in orde. Maar bijna alles is hier al genoemd.

  Mvg. Willem.

 • 30-11-2015
  18:47
  1

  Ok djw en beterschap gr

 • Vraag

  29-11-2015
  14:31

  Kan iemand mij vertellen hoe ik kan opnemen en dan naar een andere zender kijken?
  Reageer op deze vraag

 • 29-11-2015
  21:48
  1

  Het is raadzaam daarvoor wat berichten door te nemen, of in de zoekbalk b.v. 'opnemen' in te vullen en op zoeken te klikken. Want dit is al meermalen aan bod gekomen.

  Maar kort: Je kan doorgaans alleen opnemen wat je kijkt, daar de 5300 maar één tuner heeft. Soms kun je een andere zender opnemen, maar dat heeft dan te maken met de stream indeling van de betreffende zenders.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  26-11-2015
  06:33

  Moet ik ook de coax kabel installeren bij gebruik van de wifi dongle
  Reageer op deze vraag

 • 26-11-2015
  08:02
  0

  Ja, uiteraard moet dat. Dat is overigens terug te vinden op dit onderwerp, daar men vaker denkt dat men via de Lan kabel of Wifi Tv kan kijken, maar zo werkt dat niet.

  De decoder dient voor Tv aangesloten te zijn op de kabel, bij een provider welke het DVB-C signaal ondersteund, zoals b.v. Ziggo.

  Op de schotel werkt de decoder dus niet.

  Voorts is het dan nog nodig de juiste frequentie in te voeren alsmede de juiste ID code, ofwel netwerk nummer/netwerk ID.

  De Lan kabel of dongel is er alleen om gebruik te kunnen maken van Interactieve Tv, waarbij je met de kabel aangesloten dient te zijn op het netwerk van Ziggo. Het Internet behoeft echter niet noodzakelijk van Ziggo te zijn.

  Voorts kun je op deze manier de decoder ook opnemen in je netwerk om beperkt bestanden uit te wisselen/te delen. Beperkt, daar de Humax geen echte mediaspeler is.

  Om op te kunnen nemen is een externe harde schijf nodig. Die schijf wordt dan ook gebruikt voor de pauze/time-shift functie. Zonder schijf zal dit niet werken.

  Ook dit is hier allemaal genoemd, evenals andere zeer bruikbare info. Lees dus a.u.b. niet alleen de handleiding, maar ook de vragen en reacties eens door.

  Boven de vragen zie je een lichtgele zoekbalk, alwaar je een zoekwoord kan ingeven. Na op 'zoeken' te klikken, zie je dan een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-11-2015
  18:41

  Hoi

  Heb een humax 5300 en wil graag opnemen maar heb geen flauw idee hoe, als ik op record knopje druk dan krijg ik niks te zien

  BVD Chantal
  Reageer op deze vraag

 • 23-11-2015
  22:26
  0

  Dag Chantal,

  het is raadzaam even wat berichten hier door te lezen, want recent is nog genoemd dat er een harde schijf op de decoder aangesloten dient te worden om op te nemen en om gebruik te kunnen maken van de time-shift en pauze functie.

  Ook kun je gebruik maken van de zoekfunctie boven de vragen, en daar kun je b.v. als zoekwoord dit ingeven:

  -harde schijf
  -schijf
  -pauze
  -opnemen
  -externe

  etc. etc.

  Kun je het nou niet vinden, of heb je nog vragen, geef het dan even aan bij deze vraag/reactie. Dan blijft alles mooi bij elkaar.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-11-2015
  11:33

  Beste Willem
  Kan ik met de afstandsbediening van de humax ook mijn tv inschakelen zodat ik niet de afstandsbediening van de tv moet gebruiken om hem aan te zetten
  Vriendelijke groet Jo
  Reageer op deze vraag

 • 22-11-2015
  19:24
  2

  Dag Jo,

  vaak kan dat inderdaad. Maar niet elk merk wordt ondersteund.

  Achterin de handleiding hierboven zie je een aantal codes van Tv's welke worden ondersteund.

  Het instellen is vrij gemakkelijk en ook dat wordt daar beschreven. Ik denk dus dat je daar zeker uit zal komen.

  Let er wel op, dat je voor het bedienen van de Tv de TV toets even moet indrukken en dat je daarna weer even op de PVR toets drukt, als je de decoder/PVR wilt bedienen. Als je dat niet doet zal de decoder niet reageren.

  Let daar dus altijd even op, want dit is een veel voorkomende 'fout' waarbij men aangeeft dat de afstandsbediening niet werkt. Stel je dus ook nog een audiosysteem in, geld dat ook voor de toets AUDIO.

  Mvg. Willem

 • 30-11-2015
  22:56
  1

  Hallo Willem,
  Ik probeer ook met mijn humax afstandsbediening het digitale beeld op mijn tv te krijgen.
  De tv reageert wel op een code maar als ik dan na dat ik de decoder aangezet heb de tv aanzet krijg ik het analoge beeld en moet ik alsnog de afstandsbediening van de tv gebruiken. Hoe kan ik dat veranderen?

 • 1-12-2015
  08:31
  0

  Hallo,

  je kan inderdaad vaak wel de TV bedienen met de afstandsbediening van de Humax (enkele standaard opties) maar daar de decoder niet over de CEC codecs beschikt, zal een Tv doorgaans opstarten met de eigen tuner (analoog of digitaal) en dient dus steeds handmatig de juiste ingang op de Tv te worden geselecteerd. Andere Tv's onthouden de laatst gekozen staan, en dat is vaak wat handiger.

  Maar veel toestellen beschikken over ene zogenoemde Hotelmode, of soortgelijk. Daarin kun je dan een ingang selecteren en vastleggen, zodat de Tv opstart met die ingang. Heel handig als je dus via een decoder kijkt.

  Ik gebruik dit zelf bij een Panasonic toestel, alwaar dit zeer eenvoudig is in te stellen, maar uiteraard weet ik niet welk merk je hebt en zou je dus even kunnen 'Googelen' op 'Hotelmode (merk Tv).

  Let op: blijf wel af van bepaalde opties, daar je dan de afstandsbediening of knoppen op de Tv onbruikbaar kan maken!

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-11-2015
  11:24

  Beste Willem
  Kan ik op mijn Humax irhd 5300c hdtv ook een tijdsaanduiding op het display krijgen .
  Bij voorbaat dank
  Jo
  Reageer op deze vraag

 • 22-11-2015
  19:18
  0

  Dag Jo,

  nee dat is helaas niet mogelijk. De 5300 heeft n.l. helemaal geen display. Doordat deze destijds wat goedkoper is aangeboden, mist de 5300 dat, en mist tevens ook de VCR scart. Er lijkt wel een display aanwezig, net als bij de oude Fox-C, maar ook dan werkt deze niet als zodanig. Het is dus een wat uitgeklede versie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-11-2015
  18:17

  Ik kan geen verbinding maken met internet alles staat verder goed maar als ik op rood druk krijg ik een melding
  Reageer op deze vraag

 • 14-11-2015
  18:26
  0

  Dag,

  het is raadzaam de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en bij het installeren gebruik te maken van deze uitleg: link

  Werk je met een dongel, dan kan het nodig zijn daar een klein stukje kabel aan te zetten, zodat de dongel niet tussen de kabels is geplaatst en dongel en modem/router elkaar kunnen 'zien'.

  Maar het best kun je bekabeld werken. Mits dit dus mogelijk is, heeft dat de voorkeur, daar dit doorgaans toch wat betrouwbaarder is, zeker als de afstand tussen decoder en modem/router wat groter is, en helemaal als de decoder in een andere ruimte of achter een muur zou staan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-11-2015
  12:58

  Ik heb een rm-h01u afstandsbediening van humax en een Philips tv. Telkens als ik tv wil kijken doe ik iets verkeerd want de decoder werkt dan niet. Als ik op het aan /uit knopje druk blijft het lampje op de decoder op rood staan. Wat doe ik fout?
  Reageer op deze vraag

 • 13-11-2015
  18:55
  0

  Worden beide apparaten ingeschakeld met de afstandsbediening van de Humax? Zo ja, druk dan na het bedienen van de Tv even op de PVR toets. Pas dan is de afstandsbediening ingesteld voor de decoder/PVR.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-11-2015
  22:15

  "Ik krijg de vraag om op te waarderen. Wat te doen?"

  Dan kun je gewoon voor JA kiezen. Het betekent n.l. dat er dan nieuwe software voorhanden is voor de decoder. Ziggo werkt de software het meest bij, en als de decoder nieuw is, lang niet is gebruikt, of is overgenomen van iemand die een andere provider had, kan deze bij u de melding 'wilt u nu opwaarderen' aangeven.

  Deze updates verlopen via de kabel en er zijn geen kosten aan verbonden! Op deze site is te zien welke veranderingen en aanpassingen zijn doorgevoerd in de laatste updates die overigens alweer uit November vorig jaar stammen.

  Ziet u dus in de (nabije) toekomst weer deze melding, betekent dat simpelweg dat er nieuwe software voorhanden is.

  LET OP: als u voor JA heeft gekozen, wacht dan zo lang af tot de decoder zelf de weergave weer start. Onderbreek de updates dus nooit! Ook niet aan het eind wanneer het lijkt of er niets meer gebeurt!

  Eenmaal geladen software is niet meer verwijderbaar.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  6-11-2015
  18:15

  vandaag aaangesloten maar ondertitel zit telaag op de tv
  Reageer op deze vraag

 • 6-11-2015
  18:25
  2

  Is de decoder wel ingesteld op het juiste beeldformaat en is tevens de Tv correct ingesteld? Als die laatste niet op het goede beeldformaat staat zal het beeld worden opgerekt zoals nu het geval lijkt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-11-2015
  13:54

  Als ik de Humax 5300c met aangesloten HD tijdens een uitzending even pauzeer met 'time shift' dan krijg je geen stilstaand (gepauzeerd) beeld maar loopt de uitzending gewoon door? Als ik even later 'play' druk dan start de uitzending niet op vanaf het gepauzeerde punt? Is dit hoe het werkt?
  Reageer op deze vraag

 • 2-11-2015
  16:49
  0

  Hallo,

  als je gebruik wilt maken van de pauze/time shift functie dient er inderdaad een externe schijf te worden aangesloten. Maar betreft die laatste wel een geschikte schijf, zoals hier eerde genoemd en is deze door de decoder geformatteerd?

  Kun je b.v. wel opnemen met de decoder?

  Als het pauzeren/time shift correct werkt, zet je het beeld stil als je op pauze drukt. Als je b.v. 10 minuten daarna weer op de pauze toets drukt (dient dan meestal 2 keer te geschieden) gaat het programma verder op de plaatst waar je deze eerder hebt stop gezet. Je kijkt dan in 'time shift'. Met de pijltoetsen kun je dan weer vooruit of terug en druk je op stop, kom je weer in het 'live Tv kijken' terug.

  Maar als de schijf niet geschikt is, niet correct is geformatteerd o.i.d. zal dit niet gaan werken.

  Je kan, als alles correct werkt, zo'n 2 uur terug kijken in time shift, maar let op: die buffer wordt alleen aangemaakt voor de zender waar je op dat moment naar kijkt. Ga je naar een andere zender, is die buffer voor voorgaande zender meteen weg en wordt een nieuwe aangemaakt voor de zender die je op dat moment bekijkt.

  Mvg. Willem.

 • 4-11-2015
  14:35
  1

  Dankjewel Willem. Ik heb een nieuwe HD (500Gb) aangeschaft en geformatteerd met de Humax. Opnemen heb ik getest en werkt prima. Time Shift werkt wel met enige uitzondering dat als ik pauzeer het beeld dus blijft doorlopen? Ik kan uiteindelijk wel terugspoelen naar het punt waar ik gepauzeerd heb maar het beeld staat niet stil vanaf het gepauzeerde punt. Ik begrijp uit je verhaal dat dit wel zou moeten!?

 • 4-11-2015
  15:03
  0

  Dag.

  graag gedaan. Ik denk dat we elkaar alleen een beetje verkeerd begrijpen v.w.b. de pauze en time -shift functie.

  Nu komt mijn opmerking wellicht wat dom over ;-) maar als je pauzeert, loopt uiteraard wel de live uitzending gewoon door. Bij de zender waarnaar je kijkt, wordt, zolang als je kijkt, een buffer aangemaakt van een paar uur. Kijk je dus langer, dan schuift die tijd als het ware op. Als je dan op pauze drukt, staat het beeld in dat geval bij jou stil, maar de uitzending uiteraard niet. Die loopt gewoon door. Druk je daarna weer op pauze of spelen, gaat de uitzending verder waar jij deze had gepauzeerd, en kijk je dus eigenlijk Tv vanaf de buffer die op de schijf was aangemaakt.

  Schakel je vervolgens over naar een andere zender, dan wordt de buffer die eerst aangemaakt was gewist en wordt een nieuwe aangemaakt, voor de zender die je op dat moment kijkt. Ga je dus vrij snel zappen, en blijf je maar even op een zender, dan is de buffer dus ook nog heel kort of wordt niet eens opgebouwd.

  Kijk je al een paar uur naar iets wat je achteraf had willen opnemen, dan spoel je gewoon terug en drukt op de opname toets (zwart met rode stip) de uitzending gaat dan verder waar je was gebleven, maar het bestand zal dan vanuit de buffer op het andere deel van de schijf worden gezet.

  Je kan middels de time-shift functie dus pauzeren, terug, en dan weer vooruit spoelen, of opnemen wat je vanaf het begin keek, of wat daarvoor is geweest, mits er niet langer dan 2 uur tussen zit. Dat is de max. tijd van de buffer

  Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is? Uitleggen gaat n.l. zo vaak wel wat moeilijker als 'live'...

  Mvg. Willem.

 • 5-11-2015
  11:36
  1

  Nogmaals dank Willen!

  Ik heb wat tests gedaan en de handleiding is gewoon niet juist! Als ik met time shift op de play/pauze knop druk van de afstandsbediening wordt er alleen een marker aangemaakt op de tijdlijn maar het beeld (uitzending) op de televisie loopt nog wel door. Druk ik nogmaals op de play/pauze knop bevriest het beeld op de televisie en wordt de tijdlijn op dat moment stil gezet, uiteraard loopt op de achtergrond de uitzending gewoon door :-)

  Dus hoe het werkt. Tweemaal op de play/pauze knop drukken pauzeerd/en bevriest het beeld. Druk binnen twee uur éénmaal op de play/pauze knop en het beeld gaat verder vanaf het gepauzeerde punt op de tijdlijn in time shift mode.

  Dus éénmaal drukken op de play/pauze knop laat het beeld niet stilstaan maar maakt wel een marker aan op de tijdlijn. Je kunt dan dus wel terugspoelen naar de eerder aangemaakte marker op de tijdlijn.

  Lastig te omschrijven maar de verwarring is ontstaan in de te verrichten handelingen van de afstandsbediening :-) Het is mij nu duidelijk hoe het werkt!

  Mvg, Milo

 • 5-11-2015
  18:28
  0

  Dag Milo,

  Graag gedaan.

  Ik heb zelf net ook een 5300 binnen en zal het t.z.t. eens uitproberen, maar heb er nog geen schijf voor en gebruik nu zelf de 5400 welke een interne schijf heeft.

  En daarbij staat het beeld meteen stil als er eenmaal op pauze wordt gedrukt en naar mijn weten zou dat ook het geval moeten zijn bij de 5300, maar ik kan er naast zitten... Wel moet ik dan 2 keer op de pauze toets drukken als ik de weergave weer wil starten, maar dan alleen als er te lang tussen zat en de screensaver is ingeschakeld.

  Maar goed, je bent er gelukkig toch uitgekomen en ik ben blij te zien dat het nu toch allemaal naar wens werkt.

  Nog even dit: Wat opnemen van een programma betreft zal het je wellicht duidelijk zijn dat je alleen kan opnemen wat je op dat moment kijkt, met een kleine uitzondering, wat te maken heeft met de zender streams. Dit daar de 5300 maar over één tuner beschikt.

  Meer info daarover en andere info vind je terug op dit onderwerp.

  Veel kijkplezier.

  Mvg. Willem.

 • 7-11-2015
  16:46
  1

  Nogmaals dank Willem. Wat betreft de enkele tuner heb ik mijn tuner in de TV ook nog aangesloten waardoor ik dus met de Humax kan opnemen en met de interne tuner tv kan kijken naar ieder gewenst kanaal. Je kunt vanuit de Humax de coax kabel doorverbinden naar de tv.

  Ik hoor graag je bevindingen met de Humax 5300 betreffende de time shift functionaliteit. Ik zat nog wel te denken dat de mogelijkheid een marker te plaatsen zonder het beeld stil te zetten ook zijn voordelen heeft als je bijvoorbeeld op een later moment terug wilt keren naar een bepaalde passage van de uitzending. Vanaf het moment dat de marker is gezet wordt de uitzending namelijk ook opgenomen op de externe harde schijf.

  Groet, Milo

 • 7-11-2015
  18:50
  0

  Dag Milo,

  inderdaad kun je de 5300 gewoon doorlussen, maar kijk dan wel even of dit altijd goed gaat. Soms wordt n.l. het uitgaande signaal even onderbroken bij b.v. het bijwerken van de smartcard/Guide.

  Vaak is dat over als je de decoder uit de energiespaarstand haalt, hetgeen ik meestal toch al aanraad, daar de nieuwe modellen dan ook vlotter opstarten.

  Maar op die manier kun je ook inderdaad de analoge of digitale tuner in de Tv gebruiken.

  En inderdaad kan het wel zijn voordelen hebben een punt te markeren, maar ik weet niet of ik daar zelf veel gebruik van zou maken. Maar goed, het pauzeren werkt nu ook, dus kun je wat dat betreft alle kanten op.

  Alleen zal de decoder altijd al een buffer aanmaken op de harde schijf, zoals eerder al besproken, maar ik zal eens kijken in hoeverre de 52300 wat de ze opties betreft verschilt van de 5200, 5400 en de oudere 5050.

  Ik ken ze allemaal vrij goed, maar soms kom je weleens wat nieuwe dingen tegen. Ik heb hier eerder wel een 5300 gehad, maar heb er toen zeker niet zo op gelet, want het is me toen niet opgevallen... ;-)

  Nu speel ik vaak punten door naar Humax en zal dit dan ook eens meenemen, al zijn het doorgaans bepaalde storingen waar ik een oplossing voor heb, of die ik uitgezocht wil hebben, zodat ze meegaan in de nieuwe updates.

  Zo wil de rode toets (ITV/VOD) vaak niet meer werken als de spanning van de decoder is geweest. Dat geld dan voor een decoder welke in stand-by stond. Eerder dacht Humax dat de oplossing alleen gebracht kon worden door het apparaat terug te stellen, maar ik ontdekte laatst, dat wanneer je de spanning er nogmaals even afhaalt als de decoder in bedrijf is, de toets daarna weer werkt.

  Nu maakt niet iedereen daar gebruik van, daar alleen Ziggo wat doet met Interactieve Tv, maar het is wel handig om te weten dat het zo kan worden opgelost. Echter zou ik dit issue graag verholpen zien in een volgende update.

  En zou waren en zijn er nog wat van die puntjes die aandacht behoeven.

  Ik zit er dus wel altijd bovenop... :-)

  Mvg. Willem.
 • Vraag

  2-11-2015
  08:21

  goedemorgen ik heb een humax kastje gekregen zonder kaart, moet ik nu een abonnement afsluien of kan ik zo een kaartje kopen
  Reageer op deze vraag

 • 2-11-2015
  16:52
  0

  Dag,

  de decoder is alleen bruikbaar bij een kabel provider welke het DVB-C signaal ondersteund.

  Het is dus wel belangrijk dat je even aangeeft welke provider je hebt, maar als dat b.v. Ziggo is, dan kun je in de winkel of via het Internet een smartcard aanschaffen, welke je voorts laat activeren door Ziggo. Daar kun je zo voor bellen.

  De decoder werkt niet bij KPN, op de schotel, via Digitenne etc. Alleen via de kabel.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-10-2015
  11:29

  ik heb mijn tv naar radio gezet maar nu wil ik weer naar tv hoe zet ik mijn tv van radio terug naar tv

  Reageer op deze vraag

 • 30-10-2015
  15:05
  0

  Dan heb je waarschijnlijk de Tv niet op radio gezet, maar de decoder (Humax 5300) deze zet normaal gesproken terug op Tv met dezelfde toets, de Radio/Tv toets.

  Ik zie echter vaker dat dit niet lukt en zal dit even bij Humax melden.

  Wil het niet, houdt dan de Radio/Tv toets iets langer ingedrukt, of haal even de spanning geheel van de decoder. Deze zou daarna weer op Tv moeten staan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-10-2015
  21:53

  Goedenavond, ik wil de smartcard uit mijn humax 5100 halen. Maar sorry weet niet hoe.
  Kunt u mij helpen. Groeten marina
  Reageer op deze vraag

 • 29-10-2015
  22:47
  0

  Dag,

  rechts voor zit een klepje. Daarin zit rechts boven een kleine uitsparing en als u daar uw nagel achter zet, kunt u het klepje openen. Daarachter bevind zich de smartcard welke u zo uit het apparaat kunt halen (naar u toe trekken).

  Bij beide decoders is dit identiek.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-10-2015
  18:54

  Hoe kan ik favorietenlijst1 met 29 voorkeur zenders activeren?
  Nu selecteer ik de zenders met de knop:OPT.+
  Maar de voorkeur werkt.
  Reageer op deze vraag

 • 23-10-2015
  19:13
  1

  Je kunt een aantal zenders onderbrengen in je favorieten, maar het is me niet helemaal duidelijk wat er nu wordt bedoeld.

  In de handleiding vind je de stappen terug hoe te werk te gaan.

  Mvg. Willem.

 • 23-10-2015
  19:25
  0

  Hallo Willem
  Zelfs bij Ziggo konden ze me niet helpen.
  Ik zet 29 zenders in fav.lijst 1,ik selecteer alles,en ga terug naar de programma's,maar de voorkeurzenders werken niet.
  Ik heb bijv.zender L1(regionale zender)op 11 staan in de fav.lijst,druk ik 11 in krijg ik Ketnet.

 • 23-10-2015
  19:49
  0

  Dan zou ik toch even willen zien wat je precies doet, want het zou wel behoren te werken. Niet zo heel lang geleden is het bij de 5200 ook nog aan bod geweest, maar uiteindelijk is het wel zo, dat de zenders in die volgorde blijven staan, zoals deze door de provider worden aangeboden.

  Ja kan alleen in de favorietenlijsten de volgorde wijzigen. Maar je moet Ketnet dan al wel hebben verplaats in de favorieten, want die zit op normaal op 53.

  Nu maak ik er zelf niet zoveel gebruik van, maar ik zal even kijken wat ik kan vinden. Maar er moet iets fout gaan bij het aanmaken, want anders zou Ketnet niet op 11 kunnen staan.

  Controleer dus ook zelf nog even wat er mis gaat en ik ga ook even zoeken. Ik weet veel dingen wel uit mijn hoofd, maar daar ik bij veel apparaten plaatst is niet alles te onthouden.

  Bij Ziggo willen ze vaak niet meer helpen, daar ze het liefs hebben dat we overstappen op de Horizon. Vreemd overigens, want ze leveren de 5300 nog altijd...

  Mvg. Willem.

 • 23-10-2015
  20:10
  2

  Dag,

  Probeer het anders even op onderstaande manier. dat moet lukken, want dat werkt ook bij de 5400 die ik nu heb staan en deze opties zijn, ook al is de decoder/PVR wezenlijk anders, hetzelfde:

  -Ga naar het menu
  -Ga naar instellingen
  -Ga naar zenders bewerken
  -Of ga naar favorietenlijst bewerken

  In het andere geval kun je overigens ook de OK toets gebruiken i.pv. de Opt+ toets.

  De decoder kan, i.t.t wat men eerder meldde ook de favorietenlijst meteen kiezen als deze wordt ingeschakeld. Dat werkt zo:

  De Humax start altijd op met de Favorietenlijst die je hebt ingesteld als je dit doet: kies je zenderlijst door tijdens een uitzending op OK toets te drukken en vervolgens op de grote ronde toets naar links. Kies vervolgens een van de verschenen lijsten en daarna hiervan een zender. je blijft dan in die lijst. Ook na het opnieuw opstarten van de Humax.

  Favorieten oproepen doe je met de optie+ toets en kan volgens mij ook met de OK toets.

  Met de List of OK toets roep je de List (zenderlijst) op.

  Ook kun je in het menu zenderlijst kiezen voor de favorietenlijst.

  Dit zijn de opties en daarmee moet het lukken.

  Gr. Willem.

 • 23-10-2015
  20:25
  1

  Willem,je bent geweldig,het werkt.
  Hardstikke bedankt.
  MVG
  Thei

 • 23-10-2015
  20:34
  0

  Dag Thei,

  graag gedaan. Ik heb het net eens uitgeprobeerd bij de 5400, en dat ging goed, dus zou het in jou geval misschien nog kunnen misgaan door een software probleem, maar ook dat is op te lossen. Maar dat blijkt dus niet nodig.

  Ik ben blij dat het voor elkaar is en waardeer het zeer dat je dit nog even laat weten. Netjes!

  Veel kijkplezier verder en waarschijnlijk heb je al gezien dat hier al veel info staat, indien nodig.

  Fijn weekeinde.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-10-2015
  20:39

  hoe kan ik mij afstandsbedinging ( de RM-H01U ) verbinden met mijn LG tv?

  joost
  Reageer op deze vraag

 • 21-10-2015
  21:42
  0

  Achterin de handleiding, hierboven in te zien, staan een aantal codes en de (eenvoudige) uitleg hoe te werk te gaan.

  Let op: niet elke Tv of apparaat wordt ondersteund. Is dat wel het geval, zijn alleen de basisfuncties op de Tv te bedienen, hetgeen uiteraard logisch en vaak het geval bij afstandsbedieningen welke ook inzetbaar zijn voor andere apparaten.

  Wil je veel meer opties, dan zou je kunnen opteren voor een Logitech systeem afstandsbediening. Daar zou je ook aan kunnen denken als je Tv onverhoopt niet wordt ondersteund. Deze kennen tal van opties, uiteraard ook weer afhankelijk van het type.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-10-2015
  16:38

  's nachts om 00.00 uur wordt het lichtje op de humax 5100C groen, wat is daar de oorzaak van? mvg Ria
  Reageer op deze vraag

 • 21-10-2015
  17:38
  0

  Dan schakelt de decoder in. Dat kan komen doordat deze even de gegevens voor de Guide bijwerkt, maar het lijkt er meer op dat er een timer is ingesteld. Als die op 0000 staat en niet op 'uit' zal het apparaat om 00.00 uur 's nachts, inschakelen.

  Kijk dat dus even na.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-10-2015
  15:27

  Tv staat op radio ,krijg hem niet meer op tv .wat moet ik doen ? .

  Reageer op deze vraag

 • 18-10-2015
  17:34
  0

  Lukt het niet als je nogmaals op de Radio/Tv toets drukt?

  Zo niet, haal dan even de spanning geheel van het apparaat. Als het goed is, gaat deze daarna terug op Tv, maar dit zou eigenlijk niet nodig moeten zijn.

  Soms lukt het ook als als je de decoder even op stand-by zet en dan weer inschakelt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-10-2015
  14:08

  hallo
  ik heb een humax 5300 van maart 2015 vaqn ziggo
  na even goede tv programma geeft de humax een klik en het beeld op tv is zwart alles uitgezet beeld blijft een tijdje goed gaat danweer op zwart
  op scartkabel overgegaan na een uur beeld geeft gekleurde verticalen beelden
  overgegaan op anoloog slecht beeld
  tv is 8 jaar oud jvc toestel

  is mijn tv nu stuk of de humax?
  Reageer op deze vraag

 • 16-10-2015
  15:55
  0

  Hallo.

  analoog staat buiten de decoder, dus als dat ook slecht word weergegeven, lijkt het de Tv te zijn die het issue veroorzaakt.

  Nu kan ik dat op afstand natuurlijk niet met zekerheid bevestigen, maar analoog beeld 9ontvang je zonder decoder, dus kan de Humax daar niet debet aan zijn.

  Is er een mogelijkheid dat u de Humax even op een ander toestel, of bij iemand anders uitprobeert? U weet dan of het daar wel of niet in zit. Maar gezien het analoog verhaal, verwacht ik dat zo op afstand niet.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  14-10-2015
  16:33

  Ik heb sinds kort een Humax IRHD 5300C, Het geluid van mijn TV had ik voordien via mijn receiver Onkyo THX . Hoe sluit ik TV en Receiver aan via mijn Humax ?

  Reageer op deze vraag

 • 14-10-2015
  16:57
  1

  Dag,

  je sluit de Humax gewoon via HDMI aan op de Tv. Heb je een receiver met HDMI ingangen, kun je de decoder eventueel middels HDMI aansluiten op de receiver en een 2e HDMI kabel aansluiten tussen receiver en Tv.

  Heb je geen receiver met HDMI, sluit je dus de decoder rechtstreeks aan op de Tv.

  Wil je het geluid weergeven via de receiver, dan is op de decoder een optische uitgang aanwezig. Een receiver beschikt altijd wel over een dergelijke ingang en dus kunnen de apparaten dan worden verbonden met een optische kabel (toslink).

  Je kan in dat geval de decoder instellen op Dolby en het geluid zal dan bij veel zenders worden weergegeven in DD 5.1.

  In sommige gevallen wil men de decoder op een stereo versterker aansluiten en daarvoor is helaas geen mogelijkheid, daar de 5300 niet beschikt over analoge uitgangen.

  Ook dat is echter simpel op te lossen, door een verloopkabel scart-->Cinch te kopen en deze tussen decoder en versterker aan te sluiten. Doe je dit bij een receiver, is het weer te geven geluid uiteraard alleen in stereo.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-10-2015
  15:10

  ken ik met de humax afstandsbeding ook de tv aansluiten

  Reageer op deze vraag

 • 13-10-2015
  16:58
  0

  Je kunt met de afstandsbediening een aantal Tv's bedienen (basisfuncties) maar niet elke Tv wordt ondersteund.

  Achterin de handleiding, hierboven te lezen, zie je een aantal codes voor verschillende apparaten, waaronder Tv's en de uitleg hoe je dit instelt. Dat is zeer eenvoudig te doen, maar kijk dus even of je Tv erbij staat.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-10-2015
  13:26

  ik heb een Humax IRHD-5300C alles werkt goed echter kan ik niet opnemen op mijn externe schijf de schijf wordt wel gezien dus daar ligt het niet aan alleen elke keer als ik de knop opnemen indruk krijg ik rechtsboven in beeld een cirkel met een schuine streep erin maar opnemen doet hij dus niet alle gegevens zijn in de mediabox opgeslagen wiel help mij bij het probleempje
  A.B.
  Reageer op deze vraag

 • 12-10-2015
  16:09
  0

  Dag AB,

  voldoet de schijf wel aan de eisen die worden gesteld? Nu is het wat summier welke merken kunnen worden gebruikt, maar een daarvan die zeker werkt is hier genoemd.

  De schijf dient in ieder geval minimaal 100GB te zijn en maximaal 1TB. Daarnaast dien je de schijf te laten formatteren door de decoder of dat vooraf te laten doen door de PC. Let op: als je het op de PC regelt, dan dien je er wel op te letten dat de schijf wordt geformatteerd in EXT3.

  De decoder zal de schijf tevens in dat formaat formatteren. Dat laatste is uiterst belangrijk, daar het anders niet zal gaan werken.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  11-10-2015
  17:04

  Ik heb een Humax 5200c, deze zou volgens site van Humax en Ziggo in staat moeten zijn om free to air zenders van UPC/Ziggo (Amsterdam) zonder smartcard te ontvangen. Bij installatie worden wel alle zenders binnengehaald, echter kan ik alleen NPO 1-3 zien. Bij de overige zenders krijg ik de melding E04-4 (smartcard wordt niet herkend). Apparaat al teruggezet naar fabrieksinstellingen, dit heeft geen effect. Wat moet ik anders doen om alle zenders te ontvangen?
  Reageer op deze vraag

 • 11-10-2015
  17:32
  0

  Dag,

  vraag is even of je een 5200 of 5300 hebt. Voor de 5200 is er n.l ook een onderwerp.

  Maar inderdaad zijn de nieuwere Humax modellen geschikt voor de free-to-air zenders van UPC. Welke zenders er precies in dat pakket zitten, durf ik echter niet aan te geven, maar je dient hiervoor uiteraard wel in (oud) UPC gebied te wonen.

  Woon je in een gebied dat (ook) voorheen al onder Ziggo viel, gaat dit niet op.

  Als je de link hieronder aanklikt, zie je hoe te werk te gaan en, maar om te weten welke zenders in dat pakket zitten, zul je wellicht even moeten googelen of Ziggo moeten bellen, want het antwoord daarop moet ik je helaas onthouden.

  Hier: link Zie je de stappen welke je moet nemen.

  Hier: link je info over de 5200, alwaar al zeer veel is terug te vinden.

  Heb je dus een 5200, is het raadzaam daar de vragen over de decoder/PVR voor te leggen zodat niet alles door elkaar gaat lopen.

  Mvg. Willem.
  Site beheer

 • 11-10-2015
  18:00
  1

  PS: uiteraard dien je wel veel meer zenders te ontvangen als genoemde. Maar volgens mij woon je niet in (oud) UPC gebied, en dan is een smartcard wel nodig. Je kan zonder smartcard welk wat zenders ontvangen, maar er missen er dan wel een aantal tussenuit.

  Als je zapt zul je dat ook merken, maar Ziggo werkt nog steeds met een smartcard. Dat zou veranderen en is ook heel kort zo geweest, maar is ook al snel weer terug gedraaid.

  Alleen als je in een gebied woont waar je voorheen al gebruik maakte van UPC, is de situatie eigenlijk hetzelfde gebleven, ook na de fusie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-10-2015
  16:53

  Nieuwe decoder werkt 2 dagen goed maar nu blijft hij op humax staan en onderin knippert dl Hoe krijg ik weer beeld
  Reageer op deze vraag

 • 4-10-2015
  18:36
  2

  Het is raadzaam dan eerst de spanning een tiental minuten geheel van de decoder te halen. Kijk daarna even of deze dan wel weer opstart.

  Je dient de decoder eigenlijk terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren, maar vraag is of je in het menu kan komen. Dat zal nu waarschijnlijk niet het geval zijn. Maar als je de spanning eraf haalt en de decoder na het inschakelen wel doorstart, is het raadzaam alsnog de fabrieksreset te doen, daar je dan software issue oplost.

  Let op: plaats een eventuele reactie bij deze vraag/reactie. Dan blijft de conversatie bij elkaar en overzichtelijk.

  Ik neem n.l. aan dat de vraag van 4-10-2015 13:28 ook van u was? Zo ja, dan was het handig geweest daarop te reageren, daar men vaak geen naam noemt en ik dus zo niet weet van wie de vragen afkomstig zijn. En alles natrekken via IP is niet te doen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-10-2015
  15:17

  Als ik een programma van RTL4 opneem en dit weer afspeel, krijg ik alleen het geluid van de opname te horen doch ik krijg een beeld erbij. Ik ben een volslagen leek op het gebied van elektronica e.d., dus graag een zo simpel mogelijk antwoord.
  Reageer op deze vraag

 • 4-10-2015
  16:14
  0

  Hallo,

  is dit issue ineens ontstaan, of was dat meteen al aanwezig? Als het goed moet elke opneembaar zijn, maar Fox gaf destijds wel wat problemen op de 5050 van de Humax. Verder mogen andere zenders geen issue zijn.

  Om te beginnen is het wellicht raadzaam de decoder eens terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. De schijf behoeft daarbij niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven bewaard. het terug stellen en opnieuw installeren is goed te doen en vergt enkele minuten en daarmee worden eventueel aanwezige software issues opgelost.

  Zorg wel dat je de gegevens van je provider bij de hand hebt. Het gaat dan om de frequentie en ID code (netwerk ID/Netwerk nummer) welke je nodig hebt de decoder opnieuw te installeren.

  Kijk daarna even in het menu of er wellicht een software update kan worden uitgevoerd, al zal de 5300 het eigenlijk zelf aangeven als er een nieuwe versie is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-9-2015
  15:09

  Wat ik ook opneem, steevast staat het eind van de film of het programma er niet op . Hoe kan dit? Ik installeer toch geen tijdsbestek, maar een hele uitzending.
  Reageer op deze vraag

 • 30-9-2015
  15:16
  2

  Dat komt omdat de Guide gen rekening houd met uitlooptijden en de decoder dus precies aan het einde vaneen programma, aangegeven in de Guide, de opname stopt.

  Om die reden kun je in het menu, onder opname, de start en uitlooptijden verlengen. Je kan dan dan b.v. de opname 5 minuten eerder starten en 10 minuten later dan het einde van het programma laten stoppen.

  Let op: als je 2 opeenvolgende opnames maakt, houd de decoder geen rekening met de uitlooptijden. Dit zal de decoder dan ook aangeven bij het in programmeren van programma's. Let hier dus op als je iets in media terug kijkt of wist!

  mvg. Willem.

 • Vraag

  23-9-2015
  12:39

  Mijn tv staat niet in de codelijst afstandsbediening. Waar kan ik die dan vinden.
  Reageer op deze vraag

 • 23-9-2015
  12:58
  0

  Op het Internet vind je soms nog wat meer codes, maar let op: niet elke Tv, of merk wordt ondersteund door de Humax afstandsbediening.

  Om die reden gebruikt men nogal eens een Logitech systeem afstandsbediening, welke veel meer merken aan kan en tevens meer mogelijkheden bied. Die hoeft helemaal niet duur te zij, om toch al veel opties te ondersteunen.

  Maar welk merk en type Tv heb je? Ik zal dan ook even kijken of ik wellicht wat kan vinden zodat je de Humax afstandsbediening kan gebruiken.

  Maar ik beloof dus niet dat dit gaat lukken, vanwege de beperkte ondersteuning, die overigens nog best veel apparaten omvat.

  Mvg. Willem.

 • 4-10-2015
  16:15
  0

  helaas geen reactie op mijn vraag gezien. Ik laat het hier dus even bi en ga ervan uit dat het voor elkaar is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-9-2015
  16:46

  bij gebruik humax irhd5300c afstandsbediening krijgt ik niet automatuisch hd maar analoog beeld
  Reageer op deze vraag

 • 18-9-2015
  18:25
  1

  Je dient bij het inschakelen van de decoder/PVR, ook de Tv op de juiste ingang te zetten. Dat dient doorgaans handmatig te worden gedaan, daar dit meestal niet automatisch gaat bij het gebruik van HDMI.

  Je kan dat vaak wel aanpassen in de zogenoemde Hotelmode of soortgelijk bij een Tv, maar dat hangt af van het desbetreffende toestel.

  Maar dan kun je een ingang selecteren, die bij het inschakelen van de Tv meteen wordt geactiveerd, hetgeen een zeer mooie optie is, als er via een decoder Tv wordt gekeken.

  Mvg. Willem. • Vraag

  15-9-2015
  19:07

  Afstandsbediening is kapot. Hoe kan ik mijn humax 5200 aanzetten?
  Reageer op deze vraag

 • 15-9-2015
  20:47
  0

  Allereerst een vraag: heb je een 5200 of een 5300? Als het om een 5200 gaat, is daarvoor ook een onderwerp aanwezig, welke je hier: link vind.

  Maar de vraag is of de afstandsbediening wel defect is. Licht de PVR wel op als de decoder/PVR word bediend? Zo niet, druk dan even op deze knop, zodat hij even oplicht. Dit is n.l. een veelvoorkomend 'probleem'.

  Anders kun je de decoder op het front inschakelen, maar je hebt sowieso een afstandsbediening nodig, dus als deze daadwerkelijk defect is, zul je een nieuwe moeten bestellen.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  12-9-2015
  19:19

  Ik heb de humax geinstalleerd maar kan niet opnemen en terugspoelen e.d. hoe kan dit? Ik heb zojuist een harde schijf aangesloten dus dat is het probleem niet.
  Reageer op deze vraag

 • 12-9-2015
  19:24
  0

  s de harde schijf al wel geformatteerd door de decoder? dat dient n.l. wel eerst te gebeuren. Voorts is niet elke schijf geschikt, maar hieronder staat nog meer info. Of was die vraag toen ook van jou? Zo ja, dan kun je het best steeds even bij de eigen vraag reageren.

  Vaak noemt men geen naam en weet ik dus niet met wie ik te maken heb.

  mvg. Willem.Handleiding zoeker Humax


Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax HUMAX IRHD-5300C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2016 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax HUMAX IRHD-5300C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.