Home »Beeld»Digitale ontvanger» Humax»HUMAX IRHD-5300C

Humax HUMAX IRHD-5300C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Taal Soort Grootte Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 2,09 MB Download


Advertenties


Spelregels

Forum: Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax HUMAX IRHD-5300C • Vraag

  13-10-2015
  15:10

  ken ik met de humax afstandsbeding ook de tv aansluiten

  Reageer op deze vraag

 • 13-10-2015
  16:58
  0

  Je kunt met de afstandsbediening een aantal Tv's bedienen (basisfuncties) maar niet elke Tv wordt ondersteund.

  Achterin de handleiding, hierboven te lezen, zie je een aantal codes voor verschillende apparaten, waaronder Tv's en de uitleg hoe je dit instelt. Dat is zeer eenvoudig te doen, maar kijk dus even of je Tv erbij staat.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-10-2015
  13:26

  ik heb een Humax IRHD-5300C alles werkt goed echter kan ik niet opnemen op mijn externe schijf de schijf wordt wel gezien dus daar ligt het niet aan alleen elke keer als ik de knop opnemen indruk krijg ik rechtsboven in beeld een cirkel met een schuine streep erin maar opnemen doet hij dus niet alle gegevens zijn in de mediabox opgeslagen wiel help mij bij het probleempje
  A.B.
  Reageer op deze vraag

 • 12-10-2015
  16:09
  0

  Dag AB,

  voldoet de schijf wel aan de eisen die worden gesteld? Nu is het wat summier welke merken kunnen worden gebruikt, maar een daarvan die zeker werkt is hier genoemd.

  De schijf dient in ieder geval minimaal 100GB te zijn en maximaal 1TB. Daarnaast dien je de schijf te laten formatteren door de decoder of dat vooraf te laten doen door de PC. Let op: als je het op de PC regelt, dan dien je er wel op te letten dat de schijf wordt geformatteerd in EXT3.

  De decoder zal de schijf tevens in dat formaat formatteren. Dat laatste is uiterst belangrijk, daar het anders niet zal gaan werken.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  11-10-2015
  17:04

  Ik heb een Humax 5200c, deze zou volgens site van Humax en Ziggo in staat moeten zijn om free to air zenders van UPC/Ziggo (Amsterdam) zonder smartcard te ontvangen. Bij installatie worden wel alle zenders binnengehaald, echter kan ik alleen NPO 1-3 zien. Bij de overige zenders krijg ik de melding E04-4 (smartcard wordt niet herkend). Apparaat al teruggezet naar fabrieksinstellingen, dit heeft geen effect. Wat moet ik anders doen om alle zenders te ontvangen?
  Reageer op deze vraag

 • 11-10-2015
  17:32
  0

  Dag,

  vraag is even of je een 5200 of 5300 hebt. Voor de 5200 is er n.l ook een onderwerp.

  Maar inderdaad zijn de nieuwere Humax modellen geschikt voor de free-to-air zenders van UPC. Welke zenders er precies in dat pakket zitten, durf ik echter niet aan te geven, maar je dient hiervoor uiteraard wel in (oud) UPC gebied te wonen.

  Woon je in een gebied dat (ook) voorheen al onder Ziggo viel, gaat dit niet op.

  Als je de link hieronder aanklikt, zie je hoe te werk te gaan en, maar om te weten welke zenders in dat pakket zitten, zul je wellicht even moeten googelen of Ziggo moeten bellen, want het antwoord daarop moet ik je helaas onthouden.

  Hier: link Zie je de stappen welke je moet nemen.

  Hier: link je info over de 5200, alwaar al zeer veel is terug te vinden.

  Heb je dus een 5200, is het raadzaam daar de vragen over de decoder/PVR voor te leggen zodat niet alles door elkaar gaat lopen.

  Mvg. Willem.
  Site beheer

 • 11-10-2015
  18:00
  0

  PS: uiteraard dien je wel veel meer zenders te ontvangen als genoemde. Maar volgens mij woon je niet in (oud) UPC gebied, en dan is een smartcard wel nodig. Je kan zonder smartcard welk wat zenders ontvangen, maar er missen er dan wel een aantal tussenuit.

  Als je zapt zul je dat ook merken, maar Ziggo werkt nog steeds met een smartcard. Dat zou veranderen en is ook heel kort zo geweest, maar is ook al snel weer terug gedraaid.

  Alleen als je in een gebied woont waar je voorheen al gebruik maakte van UPC, is de situatie eigenlijk hetzelfde gebleven, ook na de fusie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-10-2015
  16:53

  Nieuwe decoder werkt 2 dagen goed maar nu blijft hij op humax staan en onderin knippert dl Hoe krijg ik weer beeld
  Reageer op deze vraag

 • 4-10-2015
  18:36
  0

  Het is raadzaam dan eerst de spanning een tiental minuten geheel van de decoder te halen. Kijk daarna even of deze dan wel weer opstart.

  Je dient de decoder eigenlijk terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren, maar vraag is of je in het menu kan komen. Dat zal nu waarschijnlijk niet het geval zijn. Maar als je de spanning eraf haalt en de decoder na het inschakelen wel doorstart, is het raadzaam alsnog de fabrieksreset te doen, daar je dan software issue oplost.

  Let op: plaats een eventuele reactie bij deze vraag/reactie. Dan blijft de conversatie bij elkaar en overzichtelijk.

  Ik neem n.l. aan dat de vraag van 4-10-2015 13:28 ook van u was? Zo ja, dan was het handig geweest daarop te reageren, daar men vaak geen naam noemt en ik dus zo niet weet van wie de vragen afkomstig zijn. En alles natrekken via IP is niet te doen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-10-2015
  15:17

  Als ik een programma van RTL4 opneem en dit weer afspeel, krijg ik alleen het geluid van de opname te horen doch ik krijg een beeld erbij. Ik ben een volslagen leek op het gebied van elektronica e.d., dus graag een zo simpel mogelijk antwoord.
  Reageer op deze vraag

 • 4-10-2015
  16:14
  0

  Hallo,

  is dit issue ineens ontstaan, of was dat meteen al aanwezig? Als het goed moet elke opneembaar zijn, maar Fox gaf destijds wel wat problemen op de 5050 van de Humax. Verder mogen andere zenders geen issue zijn.

  Om te beginnen is het wellicht raadzaam de decoder eens terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. De schijf behoeft daarbij niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven bewaard. het terug stellen en opnieuw installeren is goed te doen en vergt enkele minuten en daarmee worden eventueel aanwezige software issues opgelost.

  Zorg wel dat je de gegevens van je provider bij de hand hebt. Het gaat dan om de frequentie en ID code (netwerk ID/Netwerk nummer) welke je nodig hebt de decoder opnieuw te installeren.

  Kijk daarna even in het menu of er wellicht een software update kan worden uitgevoerd, al zal de 5300 het eigenlijk zelf aangeven als er een nieuwe versie is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-10-2015
  13:28

  humax logo blijft in beeld staan en onder in knippert dl steeds hoe ken ik nu tv kijken
  Reageer op deze vraag

 • 4-10-2015
  16:08
  0

  Is de decoder eerder al in gebruik geweest? Kun je even aangeven of deze eerder wel werkte en of deze wel op de juiste manier is geïnstalleerd? Het is me nu n.l. niet geheel duidelijk wat er aan de hand is. Ik moet op afstand dingen inschatten en heb daarbij dus soms wel goede info nodig.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-9-2015
  15:09

  Wat ik ook opneem, steevast staat het eind van de film of het programma er niet op . Hoe kan dit? Ik installeer toch geen tijdsbestek, maar een hele uitzending.
  Reageer op deze vraag

 • 30-9-2015
  15:16
  2

  Dat komt omdat de Guide gen rekening houd met uitlooptijden en de decoder dus precies aan het einde vaneen programma, aangegeven in de Guide, de opname stopt.

  Om die reden kun je in het menu, onder opname, de start en uitlooptijden verlengen. Je kan dan dan b.v. de opname 5 minuten eerder starten en 10 minuten later dan het einde van het programma laten stoppen.

  Let op: als je 2 opeenvolgende opnames maakt, houd de decoder geen rekening met de uitlooptijden. Dit zal de decoder dan ook aangeven bij het in programmeren van programma's. Let hier dus op als je iets in media terug kijkt of wist!

  mvg. Willem.

 • Vraag

  23-9-2015
  12:39

  Mijn tv staat niet in de codelijst afstandsbediening. Waar kan ik die dan vinden.
  Reageer op deze vraag

 • 23-9-2015
  12:58
  0

  Op het Internet vind je soms nog wat meer codes, maar let op: niet elke Tv, of merk wordt ondersteund door de Humax afstandsbediening.

  Om die reden gebruikt men nogal eens een Logitech systeem afstandsbediening, welke veel meer merken aan kan en tevens meer mogelijkheden bied. Die hoeft helemaal niet duur te zij, om toch al veel opties te ondersteunen.

  Maar welk merk en type Tv heb je? Ik zal dan ook even kijken of ik wellicht wat kan vinden zodat je de Humax afstandsbediening kan gebruiken.

  Maar ik beloof dus niet dat dit gaat lukken, vanwege de beperkte ondersteuning, die overigens nog best veel apparaten omvat.

  Mvg. Willem.

 • 4-10-2015
  16:15
  0

  helaas geen reactie op mijn vraag gezien. Ik laat het hier dus even bi en ga ervan uit dat het voor elkaar is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-9-2015
  16:46

  bij gebruik humax irhd5300c afstandsbediening krijgt ik niet automatuisch hd maar analoog beeld
  Reageer op deze vraag

 • 18-9-2015
  18:25
  1

  Je dient bij het inschakelen van de decoder/PVR, ook de Tv op de juiste ingang te zetten. Dat dient doorgaans handmatig te worden gedaan, daar dit meestal niet automatisch gaat bij het gebruik van HDMI.

  Je kan dat vaak wel aanpassen in de zogenoemde Hotelmode of soortgelijk bij een Tv, maar dat hangt af van het desbetreffende toestel.

  Maar dan kun je een ingang selecteren, die bij het inschakelen van de Tv meteen wordt geactiveerd, hetgeen een zeer mooie optie is, als er via een decoder Tv wordt gekeken.

  Mvg. Willem. • Vraag

  15-9-2015
  19:07

  Afstandsbediening is kapot. Hoe kan ik mijn humax 5200 aanzetten?
  Reageer op deze vraag

 • 15-9-2015
  20:47
  0

  Allereerst een vraag: heb je een 5200 of een 5300? Als het om een 5200 gaat, is daarvoor ook een onderwerp aanwezig, welke je hier: link vind.

  Maar de vraag is of de afstandsbediening wel defect is. Licht de PVR wel op als de decoder/PVR word bediend? Zo niet, druk dan even op deze knop, zodat hij even oplicht. Dit is n.l. een veelvoorkomend 'probleem'.

  Anders kun je de decoder op het front inschakelen, maar je hebt sowieso een afstandsbediening nodig, dus als deze daadwerkelijk defect is, zul je een nieuwe moeten bestellen.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  12-9-2015
  19:19

  Ik heb de humax geinstalleerd maar kan niet opnemen en terugspoelen e.d. hoe kan dit? Ik heb zojuist een harde schijf aangesloten dus dat is het probleem niet.
  Reageer op deze vraag

 • 12-9-2015
  19:24
  0

  s de harde schijf al wel geformatteerd door de decoder? dat dient n.l. wel eerst te gebeuren. Voorts is niet elke schijf geschikt, maar hieronder staat nog meer info. Of was die vraag toen ook van jou? Zo ja, dan kun je het best steeds even bij de eigen vraag reageren.

  Vaak noemt men geen naam en weet ik dus niet met wie ik te maken heb.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  12-9-2015
  00:11

  Bedankt voor de uitleg. inmiddels heb ik de zenders gevonden. Alleen heb ik nog geen harde schijf om aan te sluiten. Deze is wel besteld. Als ik die heb kan ik dan ook terugspoelen en opnemen? Want dat lukt nu niet. Ik las op deze site iets over dat je met de 5300c alleen kan opnemen wat je op dat moment kijkt, maar je kan toch 2 programmas tegelijkertijd opnemen?
  Reageer op deze vraag

 • 12-9-2015
  02:31
  0

  Hallo,

  graag gedaan. Fijn te zien dat het voor zover is gelukt.

  Als je een harde schijf hebt aangesloten kun je inderdaad opnemen, maar ook gebruik maken van de pauze en time-shift functie. Je kan dat dus ook terug spoelen en vooruit spoelen. Dat laatste kan uiteraard alleen bij het weergeven van opnames, of als je via time-shift hebt terug gespoeld of gepauzeerd.

  Je kan inderdaad alleen opnemen wat je kijkt, maar in sommige gevallen kun je ook vanaf een zender opnemen. dat heeft te maken met de streams waarin de betreffende zenders zich bevinden. Dat is hier uitgebreid aan bod geweest en terug te vinden als je b.v. 'stream' invoert bij de zoekfunctie en op zoeken klikt.

  Je kan dus niet 2 zenders tegelijk opnemen, want de 5300, heeft net als de 5100 maar één tuner.

  De 5050, 5200 en 5400 beschikken over 2 tuners, maar ook dan is het zo dat je eigenlijk één zender kan kijken en een ander kan opnemen. Maar ook hier geld de invloed van de zenderstreams en dat houd dus in dat je in bepaald gevallen één zender kan bekijken en 2 anderen kan opnemen. Maar dat is dus wel beperkt.

  Ik raad dan doorgaans ook aan een decoder/PVR met 2 tuners aan te schaffen. Voordeel is tevens dat er een ingebouwde harde schijf aanwezig is bij genoemde modellen.

  De 5050 heeft de kleinste schijf: 350Gig en is niet interactief. De 5200 heeft een schijf van 500Gig en is wel interactief. De 5400 is in principe gelijk aan de 5200, maar heeft een schijf van 1Tb.

  Mocht je reageren, doe dan a.u.b. bij deze vraag/reactie. Alles blijft dan bij elkaar en als er geen namen zijn genoemd, weet ik dat de berichten afkomstig zijn van dezelfde plaatser. Als er heel lang tussen zit, dan is het handiger de vraag/reactie even als nieuwe vraag te plaatsen.

  Mvg. Willem
  Site beheer

 • Vraag

  11-9-2015
  16:32

  Ik heb een vraagje,
  Laatst kreeg ik een Humax IrDA 5300 van ziggo. Maar doet deze het ook op een wat "oudere" tv. Dus een tv zonder internet??

  Reageer op deze vraag

 • 11-9-2015
  17:53
  0

  Dag,

  ja, dat werkt gewoon. De decoder kan zelfs nog worden gebruikt op een oude Tv met alleen scart, maar dan kijk je uiteraard niet in HD.

  Maar heb je een Tv met HDMI kun je de decoder gewoon aansluiten en in HD kijken (decoder instellen op 1080I bij een Full-HD Tv en op 720P bij een HD ready toestel).

  Wel dien je doorgaans zelf op de Tv even de zelf de juiste ingang te selecteren als je gebruik maakt van HDMI. Dat kan bij veel Tv's overigens worden aangepast in de zogenoemde Hotelmode.

  Heb je Ziggo als provider, dan kun je wel de decoder aansluiten op het Internet (dat behoeft niet noodzakelijk van Ziggo te zijn) en kun je gebruik maken van de Interactieve opties van Ziggo.

  Je kan dan tevens de decoder opnemen in je netwerk en opnames en andere bestanden (beperkt) uitwisselen.

  Let op: om op te kunnen nemen en gebruik te kunnen maken van de time-shift/pauze functie is wel een externe harde schijf nodig, welke je aansluit op de decoder. Dit is vrij recent genoemd en het is dus raadzaam eens wat berichten door te bladeren. Je kan ook gebruik maken van de zoekfunctie, welke boven de vragen te vinden is.

  Noot: de 5300, heeft net als de 5100 maar een tuner en dus kan alleen worden opgenomen wat je op dat moment bekijkt. Hier is wel een uitzondering op, waardoor het soms wel lukt een andere zenders op te nemen. Dat heft te maken met de indeling van de zenderstreams, hetgeen hier ook uitgebreid is genoemd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-9-2015
  22:38

  Ik heb de netwerkwaarden ingevoerd van de humax en gedrukt op zenders zoeken. Maar het geeft steeds aan dat er geen zenders gevonden zijn... wat nu?
  Reageer op deze vraag

 • 9-9-2015
  22:49
  0

  Je hebt het over de netwerkwaarden, maar daarmee ontvang je geen zenders. De verbinding met het netwerk is er alleen om de decoder op te nemen in het netwerk en om, gebruik te kunnen maken van Interactieve Tv/VOD van Ziggo, waarbij de opdrachten daarvoor via het internet worden verstuurd.

  Het kabel abonnement dient dan dus van Ziggo afkomstig te zijn, het Internet echter niet noodzakelijk.

  Maar om zenders te ontvangen dient de decoder aangesloten te zijn op de kabel bij een provider die DVB-C ondersteund, en voorts dienen dan de juiste gegevens zoals frequentie, ID code (netwerknummer/netwerk ID) te worden ingevoerd.

  Voor Ziggo gaat het om de onderstaande gegevens, welke gelden voor heel Nederland:

  frequentie: 474.00*

  netwerk-ID: 5555*

  modulatie: 64-QAM

  symboolsnelheid: 6875

  * Kijkt u digitale televisie via het Cogas-netwerk? Gebruik dan frequentie 369.00 en netwerk-ID 9004.

  Let op: de puntjes tussen de getallen zijn niet nodig!

  Heb je een andere provider, kijk dan even op hun site voor de juiste gegevens of bel even.

  Noot: alleen als je Ziggo als provider hebt, kun je gebruik maken van Interactieve Tv. Gebruik je een signaal of breedbandversterker, behoeft deze NIET retour geschikt te zijn daar alle Humax modellen de opdrachten voor ITV verzenden via het internet!

  lees a.u.b. ook eens wat andere info door op dit onderwerp, daar dit zeker handig zal zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-9-2015
  21:33

  De afstand bediening geeft rood alarm lampje en zapt niet
  Reageer op deze vraag

 • 9-9-2015
  21:54
  2

  Dat is geen alarmlampje. De PVR toets geeft een rood licht weer als de decoder/PVR wordt bediend.

  Licht er echter een andere toets op, als de decoder wordt bediend, zoals b.,v. de Tv toets, druk dan even op de PVR toets. Deze zal dan even oplichten en daarna is de decoder weer bedienbaar.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  8-9-2015
  10:34

  Mijn ontvager slaat elke avond om exact 12.00 uur aan
  tewijl dat niet ingesteld staat
  Als ik hem dan uitzet is het goed
  Reageer op deze vraag

 • 8-9-2015
  15:51
  0

  Hallo,

  dan staat dit toch ingesteld. In een aantal gevallen is het de timer die dit doet en die staat dan op 0000 i.pv. op 'uit'.

  De decoder/PVR zal dan om 0000 uur, dus 's nachts 12 uur, inschakelen.

  kijk dat dus even na.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-9-2015
  17:07

  Heb een Humax RM-H01U afstandsbediening, ik zou hiervan graag een handleiding ontvangen.
  Waar kan ik die vinden? Soms staan er nog meer nummers bij.
  Bij voorbaat dank.
  Groetjes Toos
  Reageer op deze vraag

 • 4-9-2015
  17:20
  0

  Dag Toos,

  die is er helaas niet en is opgenomen in de handleiding van het apparaat zelf.

  Maar laat anders even weten wat niet duidelijk is, dan zoek ik dat even voor je uit.

  Ik ben trouwens zelf iemand die gewoon alles uitprobeert, maar dat durft niet iedereen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-9-2015
  15:28

  Hoi Willem

  Voor het opnemen op een harde schijf gaat het systeem de schijf formatteren, maar geldt dat ook voor een Synology NAS ?
  Als ik op de NAS een map aanmaak voor opnames is dat dan genoeg ?
  Of wil het systeem dan ook formatteren ?
  En kan het opnemen ook draadloos, de NAS staat nogal ver van de Humax 5300c ?
  Enne..............is er een handleiding te vinden voor het opneemgebeuren ?
  Reageer op deze vraag

 • 4-9-2015
  16:59
  0

  Hallo,

  als de schijf eenmaal geformatteerd is door de decoder, wat gebeurt in Ext.3, dien je deze alleen nog te gebruiken voor de 5300 zelf en niet voor andere apparaten.

  Sluit je de schijf aan op een ander systeem, zal deze de schijf ook vooraf willen formatteren en ben je dus alle opnames, gemaakt met de 5300 weer kwijt.

  Het opnemen kan niet draadloos. Je dient de schijf hiervoor echt op de decoder aan te sluiten en daarna dus niet meer voor andere doeleinden te gebruiken.

  Het opnemen is in de handleiding hierboven opgenomen, maar is heel eenvoudig. Als de schijf eenmaal werkt, ga je naar Guide, selecteert met de grote toets (pijltoetsen) een programma en klikt op OK. Je ziet dan wat opties verschijnen. Na het opnemen staat de opname in Media. Nadat er op Media is gedrukt, gebruik je wederom dezelfde toetsen als bij de Guide.

  Wil je verder in de 'toekomst' opnemen kan dat niet via de Guide, daar zenders die maar bepaalde tijd vrijgeven, doe je dat door naar de Guide te gaan op de gele toets te drukken. Je komt dan in een timer planning waar je de opnames kan instellen.

  Dit even in het kort, maar er zijn meer opties en deze staan dus in de handleiding hierboven.

  Voorts kun je de decoder nog opnemen in je netwerk met Dongel of Lan/UTP kabel, waarbij die laatste de beste optie is.

  Hier: link zie je hoe je dat doet. Als de decoder is aangesloten op het Internet, kunje gebruik maken van de ITV/VOD diensten van Ziggo. De kabel dient dan wel van Ziggo te zijn, het Internet niet noodzakelijk.

  Kijk maar even hoe ver je komt. Anders lees ik het wel weer even.

  Mvg. Willem. • Vraag

  2-9-2015
  12:36

  Moet ik zelf een harde schijf kopen voor dit apparaat. Omdat ik als ik wat wil opnemen geeft hij aan geen schijfruimte.
  En waar kan ik die kopen en welk merk en type.
  Reageer op deze vraag

 • 2-9-2015
  14:31
  0

  Zoeken op 'harde schijf' had resultaat opgeleverd, maar hier nogmaals even dat bericht. Je hebt inderdaad een externe schijf nodig, en deze dien je zelf aan te schaffen. Dit had je uiteraard kunnen weten. Hetzelfde geld voor het feit dat deze decoder maar over één tuner beschikt, en je dus meestal, met een kleine uitzondering, alleen maar kan opnemen wat je kijkt.

  Meer hierover op dit onderwerp, alwaar veel meer info staat, welke zeker bruikbaar zal zijn.

  Deze schijf werkt doorgaans uitstekend:

  WD elements SE 1 TB 2,5 inch HD (USB 3.0). Deze krijgt zijn voeding vanaf de decoder. De schijf dient minimaal 100GB groot te zijn en maximaal 1 TB. De schijf wordt aangesloten op de decoder en kan daarna door de decoder zelf worden geformatteerd. Je kan dan opnemen, maar ook gebruik maken van de time-shift functie.

  Eventueel kun je ook de harde schijf laten formatteren door de PC en dat moet worden gedaan in Ext3.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  31-8-2015
  17:24

  Belangrijke mededeling: wilt u uw decoder instellen voor 'oud' UPC? Zo werkt het:

  Frequentie: 164000
  Modulatie: 64QAM
  Symboolfrequentie: 6900

  Vul bij ‘Netwerk ID’ de waarde voor uw provincie in:

  Noord Holland 43136
  Gelderland 43142
  Flevoland 43138
  Brabant 43144
  Friesland 43140
  Zuid Holland 43146

  U ontvangt dan alle 'free to air' zenders ZONDER smartcard.

  Mvg. Willem
  Reageer op deze vraag

 • 31-8-2015
  17:38
  0

  Deze info is tevens op de site van Humax terug te vinden met een duidelijke uitleg: link

  Willem.

 • Vraag

  29-8-2015
  13:32

  Waar en hoe vind op IRHD-5300 uitzending gemist om een programma terug te zien?
  Reageer op deze vraag

 • 29-8-2015
  13:50
  0

  De Rode knop op de afstandsbediening

 • 29-8-2015
  13:53
  0

  De humax moet wel op internet zijn aangesloten via een wifi adapter of internet kabel

 • 29-8-2015
  14:17
  1

  Kijk eens bij mijn reactie van: 16-8-2015 21:37 Daar zie je ook een 'link' waarop je kunt klikken en vervolgens kunt zien hoe te werk te gaan.

  !!Noot: het Internet zelf behoeft niet van Ziggo te zijn en mag dus ook van een andere provider af komen. Maar ITV/VOD (uitzending gemist etc.) word wel; alleen door Ziggo ondersteund. Andere providers doen hier eigenlijk niets mee.

  Er wordt ook gevraagd eerst wat vragen en antwoorden door te nemen, want dan had je dit zo kunnen vinden en hoef je wellicht niet eens op een antwoord te wachten.

  Lees dus alsnog eens wat info door op dit onderwerp, en neem ook de handleiding door, daar dit zeker van nut is.

  Mvg. Willem
  Site beheer

 • Vraag

  29-8-2015
  00:42

  Mijn afstandsbediening RM H01u is defect. De volume knop is stuk en het zappen gaat ook niet fijn.
  Bij de oude humax afstandsbediening werkte de knoppen rond de ok knop ook voor zappen en volume. Op deze afstandsbediening is dat niet zo.

  Zijn deze functies toe te kennen aan de 4 knoppen rond de ok knop??
  Reageer op deze vraag

 • 29-8-2015
  14:27
  0

  Nee, helaas, dat is niet mogelijk. Je zult in dit geval dus even een andere afstandsbediening moeten bestellen.

  Wel een vraag: zijner goede batterijen gebruikt? Plaats geen oplaadbare exemplaren, want dat kan tot problemen leiden daar deze vaak een spanning afgeven van 'maar' 1.2 volt tegen 1.5 volt bij gewone batterijen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  26-8-2015
  11:14

  hoe zet ik de tv überhaupt aan met een digitale humax 5300c ontvanger?
  Reageer op deze vraag

 • 26-8-2015
  14:08
  0

  Dat doe je door de Tv 'vast te leggen' onder de Tv toets van de afstandsbediening. Achterin de handleiding staan de codes voor veel apparaten en daarbij ook de uitleg hoe te werk te gaan. Het is heel simpel, doch niet elke Tv wordt ondersteund.

  Maar als je even de handleiding doorgenomen zou hebben, had je dit kunnen weten.

  Mvg, Willem.

 • Vraag

  25-8-2015
  13:59

  Krijg geen beeldontvangst via de hdmi kabel aleen maar via de scart bij de humax 5300 hoe kan dit
  Reageer op deze vraag

 • 25-8-2015
  17:05
  0

  Heb je wel op de Tv de juiste ingang geselecteerd middels de AV, EXT. toets of soortgelijk? Bij HDMI zal de Tv niet automatisch gaan weergeven, zoals bij scart doorgaans wel gebeurt. De Humax ondersteund geen CEC en dus dien je zelf de juiste ingang op de Tv te kiezen.

  Je kan dit vaak veranderen door in de hotelmode van de Tv een ingang toe te wijzen, waardoor de Tv bij het opstarten automatisch de juiste ingang kiest.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  24-8-2015
  22:20

  Helaas gebeurd er niks heb nu sinds 2maanden mij aabonnement bij ziggo wat kan ik nu doen alvast bedankt
  Reageer op deze vraag

 • 24-8-2015
  22:44
  0

  Dan heb je de decoder dus ook via Ziggo? Als dat zo is, kun je het best even contact met hen opnemen. Zij zullen dan de decoder doorgaans omruilen voor een nieuw exemplaar.

  Als je het apparaat zelf hebt gekocht, dan kun je het best terug gaan naar de winkel waar deze is aangeschaft vanwege de garantie, maar anders wikkelt Ziggo dit af met Humax.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  24-8-2015
  21:38

  Hallo Willem ik kan niet zappen met mij afstand bediening de humax rm-h01u als ik zap Brand alleen het lampje pvr kan er helemaal niks mee nieuwe batterijen er in gedaan voor een paar uurtjes er uit nog steeds het zelfde hoop dat je me kan helpen alvast bedank
  Reageer op deze vraag

 • 24-8-2015
  22:03
  0

  Hallo,

  de PVR toets dient inderdaad wel op te lichten en te blijven branden als de decoder/PVR wordt bediend. Als deze led/toets, snel knippert dan moeten ze batterijen worden vervangen.

  Maar het kan natuurlijk ook aan de decoder zelf liggen, of aan de afstandsbediening (defect). Echter kun je nu de decoder ook niet terug stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeren. Probeer daarom even het volgende;

  Houd de 0 (nul) en de OK toets even samen ingedrukt voor minstens 5 seconden. Nu zie je, als het goed is een pagina over het beeld heen die een modus laat zien. De standaard modus is 1. Stel nu die modus in op de afstandsbediening in en dan zou het weer moeten werken.

  Is dat niet het geval, laat het dan even weten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-8-2015
  22:12

  ik kan geen sbs9 ontvangen via Caiway? Wat moet ik doen?

  Verplaatst doorr Willem, site beheer.
  Reageer op deze vraag

 • 22-8-2015
  22:15
  0

  Stel de decoder eens terug naar de fabriekstand en installeer deze opnieuw. Kijk tevens of er nieuwe updates kunnen worden geladen, al zal de Humax zal dat aangeven als er nieuwe updates voorhanden zijn.

  Lukt het dan nog niet, neem dan even contact op met Caiway.

  PS: vragen niet bij een andere vraag of reactie plaatsen, maar altijd als nieuwe vraag. Een reactie dient daarna bij de eigen vraag geplaatst te worden.

  Ik heb de vraag elders dan ook verwijderd.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  16-8-2015
  21:25

  Ik wil graag kijken naar uitzending gemist en kom er niet in
  Reageer op deze vraag

 • 16-8-2015
  21:37
  0

  Is de decoder wel op het Internet aangesloten en heb je Ziggo als provider? Het Internet zelf behoeft niet van Ziggo te zijn.

  Maar zonder Internet aansluiting gaat het niet werken, want op die manier worden de opdrachten n.l. verstuurd.

  Je ken het best bekabeld werken, of met de Humax dongel, maar bedraad blijft het betrouwbaarst.

  Hier: link zie je hoe te werk te gaan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-8-2015
  18:44

  heb een humax, provider; caiway . deze geeft sbs9 door, kan ik bekijken, echter geen informatie op programmagids, dus kan niet opname programmeren, wel rechtstreeks op moment van uitzenden
  wie weet raad
  Reageer op deze vraag

 • 16-8-2015
  18:51
  2

  Dag,

  ik raad je dan even aan contact op te nemen met Caiway. Normaal gesproken moet de Guide ook beschikbaar zijn voor SBS9, maar wellicht gaat hier iets mis.

  Mensen die b.v. Ziggo als provider hebben, maken ook gebruik van de Guide, dus lijkt het probleem in deze bij je provider te liggen.

  Ik neem dan ook niet aan dat het aan je software ligt, want als er een nieuwe versie is, zal de decoder dit aangeven. Je kan echter wel even in het menu kijken, of die optie grijs is of niet. Indien deze niet grijs is, kun je de software downloaden.

  Mvg, Willem.

 • Vraag

  15-8-2015
  20:31

  beste willem,

  de humax staat niet bij de tv omdat er geen coax aansluiting zit bij de tv, maar in de meterkast. Omdat ik geen snoeren door mijn huis wil, heb ik een Marmitek HDTV Anywhere gekocht. Eenmaal aangesloten werkt beeld en geluid prima. Echter, de afstandsbediening dus niet. Bij de reciever zit ook een IR recieven, deze zou een signaal naar de Humax/transmitter moeten zenden. Echter dat doet ie dus niet. Mijn vraag is dus nu of dat aan de IR reciever ligt of aan de Humax/afstandsbediening en hoe ik daar achter kan komen.

  Hopelijk is alles nu duidelijker en weet je raad
  Reageer op deze vraag

 • 15-8-2015
  22:03
  0

  Hallo,

  dat is natuurlijk niet de gebruikelijke manier om de/een decoder te gebruiken. Ik doe al zo'n 13 jaar de ondersteuning voor Humax decoders, en heb eerlijk gezegd nog nooit gezien dat men geen kabel naar de Tv legde.

  Ik begrijp uiteraard prima dat men niet altijd een aantal kabels in huis wil, want dat werkt vaak ontsierend, maar vaak zijn deze prima weg te werken en in dit geval zou het enkel om een coax kabel gaan, welke natuurlijk niet zo fors is.

  Maar hoe is de decoder dan nu op de Tv aangesloten? Dit is n.l. toch een beetje nieuw voor me. Normaal gebruik je daarvoor HDMI en in er dus alsnog sprake van een kabel.

  Maar als de afstandsbediening van de dceoder wel gewoon werkt als je deze op de decoder richt, ligt het dus niet aan de afstandsbediening, waarvan echter wel de PVR toets dient op te lichten als je gebruikt maakt van de decoder/PVR.

  Het is me dus nog niet helemaal duidelijk, maar als de decoder in een gesloten kast staat of anderszins, maar toch bediend moet worden, wordt doorgaans gebruik gemaakt van een IR verlenger, waarbij je vaak gewoon de originele afstandsbediening kan gebruiken, welke dan via de IR verlenger werkt.

  In dit geval lijkt het er dus sterk op dat de IR receiver zijn werk niet doet, of er op de afstandsbediening van de decoder niet voor PVR is gekozen.

  Maar los daarvan zou mijn advies absoluut zijn een coax kabel te leggen naar de Tv.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  15-8-2015
  15:34

  Hoi, ik heb mijn humax digitale ontvanger aangesloten op de Marmitek HDTV anywhere en (daarom) in de meterkast geplaatst. Nu zou mijn afstandsbediening via de receiver contact moeten maken met de settopbox om zo de tv te kunnen besturen zonder naar de meterkast te hoeven lopen. . Wat kan ik hieraan doen? Ligt het wellicht aan de afstandsbediening (RM-H01u)???
  Reageer op deze vraag

 • 15-8-2015
  19:47
  0

  Dat werkt natuurlijk niet, tenminste, als ik de vraag goed begrijp. Als de decoder wordt bediend, moet deze uiteraard wel 'zichtbaar' zijn voor de afstandsbediening. Anders is een IR verlenger nodig.

  Maar waarom plaats je de Humax in de meterkast? Deze plaats je normaal gesproken altijd bij de Tv en dat laatste is ook wat ik je absoluut aanraad. Als ik het verkeerd begrijp, geef dan zo duidelijk de situatie weer.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-8-2015
  18:40

  met opstarten tv zie ik de letters humax voor opstarten ,hoesla ik dat over en geeft hij meteen beeld
  Reageer op deze vraag

 • 14-8-2015
  19:07
  0

  Dat is al heel vaak genoemd en zo terug te vinden via de zoekfunctie, maar als je in het menu de decoder van de energiespaarstand haalt, start de decoder sneller op. Dit vind je onder het kopje energiebeheer.

  Je kan daar tevens het automatisch uitschakelen uit zetten.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  14-8-2015
  13:05

  Hoe open ik alweer de rechterklep voor het plaatsen van de smartcard, op de Humax IRHD-5300C
  Reageer op deze vraag

 • 14-8-2015
  19:05
  0

  Rechts voor zit een klepje. Aan de zijkant daarvan zie je een uitsparing. Even je nagel erachter en voorzichtig open trekken. Het klepje opent zich dan naar beneden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-8-2015
  13:56

  M'n afstandsbediening humax rm h01u doet t niet meer op de decoder.
  Als ik een knopje indruk dan verlichten de knopjes pvr en tv wel, maar de decoder reageert niet. Ook als ik t knopje van tv indruk springt t op de ab gelijk over naar pvr.
  Reageer op deze vraag

 • 11-8-2015
  18:34
  0

  Op dit onderwerp zijn al wat tips genoemd om de afstandsbediening weer goed te laten werken. Daarvoor kun je hierboven zoeken op 'afstandsbediening'.

  Zijn de batterijen al vervangen voor nieuwe? Zo ja, haal dan een aantal uren de batterijen uit de afstandsbediening en druk, daarna, als de batterijen nog niet zijn terug geplaatst, op een aantal toetsen. Dot zorgt ervoor dat restspanning verdwijnt.

  Plaats daarna de batterijen en kijk even of het weer werkt. Uiteraard dien je wel altijd te zorgen dat de PVR toets oplicht bij het bedienen van de decoder/PVR.

  Maar even gebruik maken van de zoekfunctie levert dus meer tips op.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-8-2015
  21:37

  Ik krijg een melding E04-4 smartcard niet gevonden. Ik kan nu enkel nl 1, 2 en 3 bekijken en ziggo on demand. De ovetige zenders geven deze melding
  Reageer op deze vraag

 • 2-8-2015
  23:41
  1

  Hallo,

  het is raadzaam de smartcard even uit te nemen en schoon te maken met een zachte, niet pluizende doek.

  Plaats deze vervolgens te rug. Blijft het euvel, bel dan even met je provider en vraag even of ze de smartcard even opnieuw willen activeren.

  Wellicht is een nieuwe smartcard nodig, maar als je Ziggo hebt als provider, zul je die elders moeten kopen en vervolgens door Ziggo moeten laten actieveren. Ziggo verkoopt geen losse smartcards meer.

  In het ergste geval kan het nog aan de decoder zelf liggen, maar die kans is niet zo groot.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  30-7-2015
  18:25

  bij de externe apparaten die aangesloten zijn op mijn tv staat de decoder niet vermeld

  Reageer op deze vraag

 • 30-7-2015
  18:26
  0

  Dat zul je dan moeten zoeken in de Tv. Werkt de decoder wel gewoon naar behoren?

  Gr. Willem.

 • Vraag

  26-7-2015
  10:27

  Mijn tv gaat niet meer naar tv portal. Wat kan ik hier aan doen.
  Reageer op deze vraag

 • 26-7-2015
  16:03
  0

  Ik neem aan dat je hier de decoder bedoelt en dat kan voorkomen als de spanning van de decoder is geweest terwijl deze in stand-by stond.

  Schakel nu de decoder eens gewoon in, en haal dan de spanning nog even van het apparaat, zonder deze dus eerst in stand-by te zetten.

  Als de instellingen niet juist zijn kun je op dit onderwerp een link vinden die je verwijst naar een animatie, waarmee je zeer snel alles kan instellen/herstellen.

  Mvg. Willem.

 • 26-7-2015
  16:04
  0

  PS: Die link staat net onder je vraag zie ik net. Deze heb ik n.l gisteren geplaatst.

  Mvg. Willem.

 • 26-7-2015
  23:23
  1

  Aangesloten op de tv met hdmi

 • 26-7-2015
  23:51
  1

  "Aangesloten op de tv met hdmi".

  dat is prima, maar voor ITV/TV portal is een internet aansluiting nodig, om zo de opdrachten te verzenden.

  Ik heb daarvoor de link geplaatst en dan zou het moeten lukken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-7-2015
  16:22

  Ik wil een film huren via ziggo on demand maar als ik op de rode knop druk verbind hij niet. Ik krijg dan de volgende foutmelding: itv-004 controleer uw internet verbinding en probeer nogmaals. Hoe kan ik dit verhelpen? Of wat is het probleem?
  Reageer op deze vraag

 • 25-7-2015
  19:13
  0

  Is de decoder wel aangesloten op het Internet, en zo ja, hoe? En zijn daarbij wel de juiste instellingen gemaakt?

  Een kabel werkt het best, maar als een dongel wordt gebruikt kan het nodig zijn daaraan een klein stukje kabel te verbinden zodat dongel en modem elkaar 'zien'.

  Hier: link zie je hoe te werk te gaan om de decoder goed in te stellen hetgeen zeer snel een eenvoudig te doen is.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  23-7-2015
  21:37

  ik wil het geluid van de tv over mijn versterker laten gaan hoe sluit ik die aan
  Reageer op deze vraag

 • 23-7-2015
  22:22
  2

  De 5300 heeft alleen een optische (digitale) uitgang voor het geluid, dus kan deze doorgaans alleen op die manier worden aangesloten op een receiver met dito ingangen.

  Maar er is wel een gemakkelijke en goedkope oplossing om het geluid ook weer te kunnen geven via een stereo versterker.

  Koop daarvoor een verloop scart-->Cinch (tulp) uit, waarbij je de scart aansluit op de decoder en de cinch pluggen aansluit op een ingang van de versterker. Dat mag elke ingang zijn, maar NIET de Phono ingang!

  Eventueel kun je ook een verloopblokje scart-->cinch gebruiken, welke vaak omschakelbaar zijn (in/uit) waarop je een losse cinch kabel kan aansluiten.

  Stel voorts het volume op de decoder in op maximaal en regel verder het volume op de versterker.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-7-2015
  18:14

  ik krijg geen beeld via de humax. Alleen maar sneeuw
  Reageer op deze vraag

 • 16-7-2015
  20:52
  0

  Is de decoder wel aangesloten op de kabel bij een provider die de decoder ondersteund? De internet aansluiting kan niet worden gebruikt voor de ontvangst van zenders, al denkt men dat soms wel.

  Ook dient de decoder op de juiste manier te worden geïnstalleerd, waarvan je op dit onderwerp veel meer info kan vinden.

  Geef anders even duidelijk aan wat de situatie is, want je geeft nu erg weinig info en dus kan ik daarmee niet exact aangeven wat er mis is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-7-2015
  08:36

  aansluiting netfix via computer met humaxirhd=5300c
  Reageer op deze vraag

 • 4-7-2015
  14:43
  0

  Dat is niet mogelijk. De Humax decoders zijn niet geschikt voor Netflix.

  Je kan alleen de decoder opnamen in je netwerk om bestanden uit te wisselen (beperkt! de Humax is geen mediaspeler) en gebruik maken van ITV/Vod als de decoder is aangesloten op het Internet.

  Let op: alleen Ziggo werkt met ITV/VOD. De Internet aansluiting mag hierbij van en andere provider zijn en alleen de opdrachten lopen via dat Internet. De ontvangst via de kabel.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-7-2015
  20:57

  Mijn kastje start te traag op als ik mijn tv aanzet duurt het een hele poos voordat hij opgestart is hoe kan ik hier iets aan doen
  Reageer op deze vraag

 • 2-7-2015
  21:56
  0

  Die tijd kun je versnellen door de decoder in het menu, bij energiebeheer, van de energiespaarstand te halen. Je kunt daar tevens het automatisch uitschakelen uit zetten.

  Willem.

 • Vraag

  25-6-2015
  16:32

  als mijn humax5300c ingeschakeld word dan heb ik ongeveer 10 minuten beeld en dan komen er strepen en blokken in beeld .wat is hier aan te doen?
  mullenders
  Reageer op deze vraag

 • 25-6-2015
  18:59
  3

  Dag,

  vul in het gele zoekvlak hierboven even 'artefacten' in en je ziet meteen al wat vragen/reacties m.b.t. dit onderwerp.

  Voorts zou ik graag eens de waarden zien die je uitleest, bij vooral de zenders waar het zoal misgaat. Het gaat dan om de sterkte, kwaliteit en BER.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  23-6-2015
  15:52

  Heb een humax 5300c die ik boven heb geplaatst, na opstarten heb ik de zenders op kunnen zoeken en internetinsteingen kunnen doen. Hierna wou die gaan updaten, ja geklikt en update uitgevoerd. Nu gaat mijn humax wel opstarten maar geeft daarna zwart beeld en vraag om signaal en of alle stekkers goed zijn aangesloten. Coax al op de tv aangesloten en gewoon beeld. Heb beneden wel een signaalversterker staan.
  Reageer op deze vraag

 • 23-6-2015
  16:20
  2

  Ten eerste: voor het laden van updates is geen Internet aansluiting nodig. Dat verloopt via de kabel.

  Als er dus geen signaal is, of te weinig via coax, zal de update niet worden gestart of worden afgebroken.

  Ik raad je aan de decoder eens rechtstreeks, zonder tussenkomst van andere apparaten, zoals versterkers etc. met een zo kort mogelijke, goede kabel op de huisaansluiting aan te sluiten.

  Maar het kan tevens nodig zijn de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Dat komt vaker voor na het laden van nieuwe software.

  Probeer tevens nooit de sterkte naar 100% te jagen d.m.v. versterking. Dat is helemaal niet nodig en kan fataal zijn voor de werking. Als de sterkte een waarde heeft van 40% is dat al ruim voldoende. Kwaliteit dient wel 100% te zijn en de BER dient op 0 te blijven.

  Lees ook eens wat info door op dit onderwerp, daar er in de nieuwe situatie bij Ziggo meer wordt gevraagd van je huisinstallatie.

  Mvg. Willem.

 • 23-6-2015
  17:34
  0

  Kan het te maken hebben dat mijn humax een versterker nodig heeft met retoursignaal? Of is dat alleen nodig als ik interactief wil kijken

 • 24-6-2015
  08:06
  0

  Je kunt het best, zoals gezegd, de decoder even rechtstreeks aansluiten op het AOP (huisaansluiting) maar het terug stellen ene opnieuw installeren kan ook van belang zijn. Het gebeurt vaker dat een decoder na de updates zijn werk niet meer correct doet, al zal deze doorgaans niet aangeven dat er geen signaal is.

  Daarom is het belangrijk de decoder, zonder versterker, of andere tussenkomend apparaat, meteen aan te sluiten op de huisaansluiting. Een signaal of breedband versterker is alleen nodig als de kabels langer zijn dan een meter of 10, of als er meer Tv's worden aangesloten, met b.v. ook vrij lange kabels.

  Als je onnodig (teveel) gaat versterken, gaat het mis. Als de decoder dus wordt aangesloten op het AOP is een versterker sowieso niet nodig. Een versterker zal het signaal ook niet verbeteren, maar is enkele bedoeld om de verliezen, ontstaan in de installatie ongedaan te maken.

  Een retourgeschikte versterker is voor de Humax decoders niet nodig, daar zij het signaal voor Interactieve Tv versturen via het Internet en niet via de kabel. De ontvangst verloopt wel via de kabel.

  Ook als je dus gebruik maakt van de interactieve diensten zal dit gewoon werken, mits de Internet verbinding in orde is.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-6-2015
  15:12

  Moet de usb stick voorin of achterin de digitale ontvanger?

  Reageer op deze vraag

 • 23-6-2015
  15:53
  0

  Achterin is voor de internetdongel als ik me niet vergis

 • 23-6-2015
  16:12
  2

  Het kan beiden, maar achterin de decoder is de fraaiste optie.

  Let er echter wel op dat de dongel niet tussen kabels terecht komt en dat dongel en modem/router elkaar 'zien'.

  Je kan eventueel een stukje kabel tussen decoder en dongel plaatsen als er problemen ontstaan met de verbinding, of als het niet zo werkt als zou moeten.

  Hier: link zie je hoe je de decoder kan opnemen in je netwerk.

  PS: ITV/VOD werkt alleen bij Ziggo. Andere providers doen daar weinig tot niets mee.


  Op dit onderwerp vind je meer info. Je kan ook de zoekfunctie hierboven raadplegen door een zoekwoord in te geven.

  Mvg. Willem.


 • 23-6-2015
  16:14
  0

  PS: daar je het over een USB stick hebt nog even deze opmerking. Je kan daarop geen opnames maken. Daarvoor is alleen het gebruik van een harde schijf geschikt, welke hier even verder is genoemd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-6-2015
  14:03

  Beste mensen,

  ik maak er veel werk van iedereen die vragen heeft zo goed mogelijk te helpen. Waarom dan niet even een reactie als daarom wordt gevraagd en waarom ook niet even reageren als ik vraag om wat meer info?

  Gaan we nu zo met elkaar om? Ik hoop toch niet dat dit de trend wordt. De duimpjes kunnen in ieder geval wel van de site, want die worden hier niet gebruikt. Begrijp me goed, ik aas niet op een complimentje, maar het is wel leuk dat ik antwoord krijg als ík wat vraag...

  Ik doe dit alles n.l. ook maar vrijwillig en dat op veel onderwerpen.

  Dus kom op mensen, werk a.u.b. even mee.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  20-6-2015
  13:35

  Hoe kan ik met 1 afstandsbediening mijn sony tv en humax recorder bedienen
  Reageer op deze vraag

 • 20-6-2015
  13:57
  0

  Achterin de handleiding, hierboven te lezen, zie je een aantal codes voor verschillende apparaten. Tevens vind je dar de uitleg hoe te werk te gaan en dat is vrij eenvoudig.

  Let op: niet elke Tv wordt ondersteund, maar Sony is bekend, dus dat zou geen probleem moeten zijn.

  Je kan overigens alleen wat basisfuncties bedienen.

  Noot: Druk op de Tv toets om de Tv te bedienen en druk op de PVR toets als je de decoder/PVR weer wilt bedienen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-6-2015
  11:03

  Ik kan niet tegelijkertijd opnemen en een andere zender kijkien
  Reageer op deze vraag

 • 14-6-2015
  15:30
  0

  En daarvoor is er nou de zoekfunctie welke we juist net opvallender hebben gemaakt.

  Vul b.v. 'zender' in in het gele zoekvlak en klik op zoeken. Ga voorts naar de vraag van
  24-4-2015 19:02 en het antwoord daarbij. Maar ook zie je daar soortgelijke vragen/reacties.

  Wil je het anders, dan zou je voor b.v. de 5200 of 5400 moeten kiezen, welke over 2 tuners beschikken.

  Gr. Willem.

 • 14-6-2015
  15:33
  0

  Even naar beneden scrollen kan uiteraard ook. Want ook hier: 24-4-201519:33 staat mijn antwoord op soortgelijke vraag.

  Gr. Willem

 • Vraag

  14-6-2015
  00:59

  Kan ik als ik usb stick van 64 gb in usb poort stop dan programma,s opnemen
  Reageer op deze vraag

 • 14-6-2015
  02:24
  0

  Nee, daarvoor is echt een schijf benodigd. Dat is hier al vaker genoemd en tevens is aangegeven welke schijf je hiervoor kan gebruiken.

  Vul hiervoor b.v. 'schijf' of 'harde schijf' in in het gele zoekvlak hierboven en klik op zoeken.

  Op dit onderwerp is tevens meer info te vinden welke vast van belang voor je kan zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-6-2015
  18:24

  Ik heb zojuist een soundbar aangesloten via de optische digitale uitgang van de 5300. Toch krijg ik er geen geluid uit. Doe ik iets verkeerd?

  De soundbar werkt (getest via Bluetooth)
  De decoder werkt ook naar behoren middels het geluid via de TV

  Graag hoor ik van je

  Groet,

  Edwin
  Reageer op deze vraag

 • 13-6-2015
  19:13
  0

  Dag Edwin.


  Is de optische ingang van de soundbar ook al even getest met ene ander apparaat? De optische uitgang van de decoder werkt altijd, en behoeft niet te worden geactiveerd, maar niet alle weergave apparaten, zoals soundbars kunnen overweg met het Dolby Digital signaal, dus kijk even hoe de decoder is ingesteld.

  En doorgaans dien je ook de juiste ingang even te activeren op de soundbar en het kan dus zijn dat deze nu nog niet werkt met een optisch signaal.

  Zorg er tevens voor dat de stekertjes goed worden aangedrukt en even 'klikken' daar deze anders snel loskomen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-6-2015
  22:57

  Ik krijg geen andere zender op TV en kastje reageert ook niet, er brandt alleen een wit stipje op het kastje
  Reageer op deze vraag

 • 11-6-2015
  13:51
  0

  Werkt het ook niet als je de toetsen op de decoder gebruikt?

  Als dat wel werkt, kijk dan eens of de PVR toets wel oplicht op de afstandsbediening. Doe moet n.l. altijd oplichten als je de decoder/PVR gebruikt. Doet deze dat niet, druk de toets dan even kort in.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-6-2015
  17:19

  ik krijg op sommige zenders een e48 e32 melding ligt dit aan de decoder of ligt de fout bij ziggo
  Reageer op deze vraag

 • 2-6-2015
  18:27
  0

  E48, E52 Geen signaal De digitale ontvanger heeft geen of
  onvoldoende signaal.

  E32 Foutmelding U Smartcard werkt niet correct.

  In eerste instantie is het raadzaam alle bekabeling en stekkers eens na te zien. Vooral na de fusie worden er meer eisen gesteld aan de huisinstallatie. Het is raadzaam goede kabels te gebruiken met metalen stekkers.

  Vermijd het gebruik van splitters, en gebruik bij lange kabels (meer dan 10 meter) of bij meer toestellen een signaal of breedband versterker.

  Maak tevens de smartcard even schoon, maar de E32 melding kan ook voortkomen uit het feit dat de decoder geen goede ontvangst heeft. Je kan de smartcard, als je het niet vertrouwd, wel even opnieuw door Ziggo laten activeren.

  Bij een geheel defecte smartcard zul je een nieuwe moeten aanschaffen in een vakzaak of op Internet, daar Ziggo deze niet meer los verkoopt. Het activeren ervan voert Ziggo nog wel uit.

  Maar heb je ook al eens naar de waarden als sterkte, kwaliteit en BER gekeken? Zo nee, doe dat dan eens bij wat verschillende zenders, met name die welke errors vertonen. Geef deze 3 waarden dan even door a.u.b.

  Ook is het raadzaam de decoder eens rechtstreeks aan te sluiten op de huisaansluiting met een goede, zo kort mogelijke kabel, zonder tussenkomst van splitters en andere apparaten, en dan eens het resultaat te bekijken.

  Mvg. Willem.

 • 14-6-2015
  15:30
  0

  Veel werk gemaakt van mijn reactie. Waarom dan niet even een antwoord op mijn vragen even wat gegevens door te spelen??

  Gr. Willem.

 • Vraag

  31-5-2015
  13:02

  Ik wil een dagelijks terug kerend progamma in een keer progammameren, kan dat

  Reageer op deze vraag

 • 31-5-2015
  14:05
  0

  Ja, je kan via de Guide kiezen voor een keer of voor meerdere keren. dat zie je vanzelf als je een programma selecteert voor opname.

  Je kan ook naar de Guide gaan en voorts op de gele toets drukken. Je ziet dan een timerplanning waar je programma's in kan zetten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-5-2015
  20:49

  waarom altijd die conflicten tijdens opnemen van meerdere zenders?
  Reageer op deze vraag

 • 29-5-2015
  20:59
  0

  Omdat de decoder maar één tuner heeft. Dat is hier al veelvuldig genoemd. Je kan eigenlijk alleen opnemen wat je kijkt, met die uitzondering dat het soms lukt een andere zender te bekijken als deze in dezelfde stream zit als de op te nemen zender.

  Wil je altijd één zender kunnen opnemen en een tweede bekijken, dan zul je moeten overstappen naar de b.v. de 5200 of 5400 welke over 2 tuners beschikken en tevens een ingebouwde harde schijf hebben.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-5-2015
  09:31

  Heb geen internet. En wil graag de continue melding software updaten niet meer in beeld. Wat te doen.
  Reageer op deze vraag

 • 25-5-2015
  19:58
  0

  Je krijgt ook geen Internet op de decoder. De Internet aansluiting is alleen voor het gebruik van ITV/VOD waarbij alleen de opdrachten via het Internet worden verzonden, en om de decoder op te nemen in je netwerk.

  Bij het de vraag opwaarderen, dien je gewoon op ja te klikken. Er is dan n.l. nieuwe software uit voor de decoder en het is al even geleden dat dit is uitgekomen. Ik begrijp dus niet helemaal dat je dan niet meteen op 'ja' klikt, want het is toch wel bekend dat je dit eigenlijk dient te doen.

  Laat na op 'ja' geklikt te hebben de decoder zo lang zijn gang gaan totdat deze zelf de weergave weer start! Dat kan een 15-20 minuten duren/ Onderbreek de updates dus nooit! ook niet aan het eind als je denkt dat er niets meer gebeurt.

  De decoder start zelf weer op met de zender waarop deze eerder was afgestemd.

  Lees anders ook eens wat info door op dit onderwerp. Dat kan zeker handig zijn.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-5-2015
  21:37

  Als ik mijn tv aanzet duurt het vrij lang voordat ik beeld heb, klopt dat bij een Humax rm-H01u?
  Reageer op deze vraag

 • 23-5-2015
  02:50
  0

  Dag,

  sorry voor de late reactie. Ik had de vraag even gemist.

  Overigens is het een Humax IRHD-5300, en is de term die jij gebruikt voor de afstandsbediening.

  Maar terug naar de vraag: je kan in het menu de energiespaarstand uitschakelen en dan zal de decoder een stuk vlotter opstarten.

  Je kan daar tevens het automatisch uitschakelen uit zetten, zodat de decoder niet na een paar uur in stand-by gaat als deze niet wordt bediend.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-5-2015
  12:51

  Heb ik een harde schijf nodig om op te nemen of voldoet een USB-stick ook ?
  Reageer op deze vraag

 • 19-5-2015
  19:01
  0

  Het moet een harde schijf zijn. Een USB stick gaat helaas niet werken...

  Mvg. Willem

 • Vraag

  18-5-2015
  23:21

  welke externe harde schijf heb ik nodig om tv programmas op te nemen?
  Reageer op deze vraag

 • 18-5-2015
  23:35
  0

  Zoek hierboven even op 'harde schijf'. Je ziet dan een aantal berichten waarin dit is genoemd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-5-2015
  20:24

  Ik wil op mijn Humax 5300 een IR verlenger zetten nu moet ik weten waar de sensor zit
  Reageer op deze vraag

 • 9-5-2015
  21:44
  0

  Vaak kun je die zo zien, maar anders even een stukje karton voor de decoder houden en geheel afdekken. Dan even op volume - of + drukken op de afstandsbediening en het stukje karton langzaam opzij schuiven. Je ziet dan zo wanneer de decoder reageert.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-5-2015
  20:09

  De afstandsbediening reageert niet meer, wat gaat er fout? Batterijen zijn nog vol, PVRtoets en TVtoets lichten wel rood op.
  Reageer op deze vraag

 • 8-5-2015
  21:25
  0

  Voor de bediening van de decoder/PVR dient inderdaad de PVR toets op te lichten. Maar vraag is of deze echt blijft oplichten of snel knippert.

  Ik weet niet hoe je hebt gecontroleerd of de batterijen nog vol zijn, maar meten werkt vaak niet goed, daar je dan vaak spanning afgifte meet, maar zodra er wat belasting op komt de spanning in elkaar zakt.

  Nu zie ik dat de TV toets ook oplicht, maar begrijp ik dat ook de Tv niet meer reageert? Als dat zo is, haal dan voor langere tijd, b.v. een hele nacht, de batterijen uit de afstandsbediening.

  Mvg. Willem.

 • 29-5-2015
  19:04
  1

  Hier zelfde probleem, pvr en tv toetsen knipperen heel snel en op halve kracht. Dus niet knipperen zoals bij 'programmeren' van de AB.
  Batterijen eruit en opnieuw erin werkt even...

 • 29-5-2015
  19:17
  0

  Zeer snel knipperen wijst op afname van de batterijen. Vervang deze dus even voor liefst een paar NIET oplaadbare Dureacell batterijen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-5-2015
  19:38

  Ik heb de instructie gevolgd en de afstandsbediening van de IRHD 5300C ingesteld voor de tv. De tv uitzetten gaat nu, maar aanzetten niet. Enig idee wat er anders moet? Ik heb alle codes geprobeerd.

  Groet, D.
  Reageer op deze vraag

 • 7-5-2015
  19:22
  0

  Dag,

  dat is wat vreemd, want het lijkt erop dat je wel de juiste code hebt. Anders werkt het n.l helemaal niet.

  Nu weet ik niet welke Tv je hebt, maar de Philips toestellen hebben hier wel eens last van en dan werk\t het vaak wel goed als je tenminste 4 uur lang de spanning van de Tv haalt en daarbij alle bekabeling losneemt.

  Bij andere merken dat soms ook baten, dus probeer dat eens.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  5-5-2015
  17:28

  klok blijft in beeld staan tv hoe krijg ik die weg
  Reageer op deze vraag

 • 5-5-2015
  18:59
  0

  Bedoel je dit met de weergave van het radio gedeelte (screensaver) of zie je de tijd tijdens het weergeven van content? Indien dat laatste, dan is dat een instelling van de Tv. Druk dan even een of meermalen op de I toets of soortgelijk.

  Is het de screensaver: deze is niet uitschakelbaaar en ik zou je aanraden het radio geluid via een receiver, versterker o.i.d. weer te geven. De Tv hoeft dan niet onnodig aan en het geluid is tevens een stuk beter.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-5-2015
  22:41

  Hoe stel ik mijn afstandbediening Humax RM-HO1U in voor mijn Humax 5300C ?
  Reageer op deze vraag

 • 2-5-2015
  23:08
  0

  Die is daarvoor al ingesteld en dat kun je ook niet wijzigen. Als je op de PVR drukt, of als deze oplicht als je de decoder/PVR bediend, werkt deze dus gewoon.

  Alleen voor andere apparaten kun je een code invoeren, en die zijn achterin de handleiding hierboven terug te vinden, evenals de uitleg.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  24-4-2015
  19:02

  Ex hd aangesloten maar kan alleen opnemen naar de zender waar je naar kijkt. Ook via gele toets voor programma opnemen vraagt hij dat hij wil overschakelen naar het voor geprogrammeerd programma. Terwijl je naar een andere zender kijkt. Wat te doen?
  Reageer op deze vraag

 • 24-4-2015
  19:33
  0

  Dag,

  Dan kan ook niet, daar de 5100 en 5300 over maar één tuner beschikken. Maar bij Ziggo lukt het in bepaalde gevallen wel om naar de ene zender te kijken en een ander op te nemen. Dat heeft te maken met de stream indeling. Het kan dus voorkomen dat je bepaalde zenders wel kan zien, terwijl je een ander opneemt, maar die optie is dus wel beperkt!

  Nu is de 5300 een prima decoder/PVR, maar doorgaans adviseer ik mensen de 5200 of 5400 aan te schaffen, of de oudere 5050.

  Deze eerste 2 zijn, net als de 5300 Interactief, maar allen beschikken over 2 tuners en een ingebouwde harde schijf.

  Je kan dan dus altijd 2 zenders tegelijk opnemen en in ieder geval altijd een zender bekijken en een ander opnemen. En in een aantal gevallen (Ziggo) kun je dus zelfs een een zender bekijken en 2 anderen opnemen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-4-2015
  13:15

  Heb een Humax 5300c overgenomen. Nu wil ik hem aanpassen, maar hij pakt de code 0000 niet en ook geen andere.
  Reageer op deze vraag

 • 23-4-2015
  16:01
  2

  Wachtwoord reset Humax 5100, 5200, 5300 en 5400

  Druk achtereenvolgens op:
  -menu
  -ga naar instellingen
  -ga naar systeem
  -ga naar systeeminformatie
  -druk vervolgens op de toetsen 7412359
  -Daarna komt "hidden settings" ofwel "verborgen menu".

  Hier kun je het wachtwoord resetten (Password Reset) : Je kan vervolgens kiezen tussen ja of nee. Kies ja, uitvoeren, en het wachtwoord gaat weer naar 0000.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-4-2015
  19:17

  Foute info op Ziggo site:

  Daar is o.a. dit te lezen:  Heb je een andere mediabox gekocht of overgenomen van een andere Ziggo klant? Dan kun je deze helaas niet gebruiken. In jouw gemeente werken alleen de mediaboxen die je van ons in bruikleen hebt. We hebben hieronder de mediaboxen op een rijtje gezet die je niet kunt gebruiken. Zit jouw mediabox hiertussen? Bestel dan een mediabox die wél geschikt is.

  Humax

  Samsung

  Cisco

  Homecast

  Overige

  Humax 5000C
  Humax 5000C
  Humax 5100C
  Humax 5200C
  Humax 5300C
  Humax 5400C
  Humax IR-Fox C
  Humax IR-Fox Z
  Humax 9200C

  Men gaat dit verwijderen of aanpassen. Dus geen paniek: Uw Humax blijft bruikbaar!! Ziggo levert de 5200 en 5300 zelfs nog aan klanten.

  Mvg. Willem.
  Reageer op deze vraag

 • Vraag

  19-4-2015
  17:02

  Ik heb een optische kabel aangesloten op mij Sony home cinema set. Als ik de Humax aanzet gaat ook spontaan de home cinema set aan. Hoe kan ik dit wijzigen dat ik standaard geluid op mijn tv heb?
  Groet, Peter
  Reageer op deze vraag

 • 19-4-2015
  18:06
  0

  Hallo Peter,

  wat je aangeeft is heel vreemd, want het lijkt erop dat je home cinema reageert op de afstandsbediening van de decoder. Dat komt ni9et vaak voor, maar je kan eens proberen of het baat als je een andere modus kiest voor de decoder.

  Dat doe je als volgt: houd de 0 (nul) en de OK toets een tijdje samen ingedrukt. Er verschijnt nu als het goed is een menu, waarin je een modus kan kan kiezen van 1 t/m 6. Normaal is voor 1 gekozen. Kies nu eens een andere modus en bekijk het resultaat.

  Soms werkt het ook als je het apparaat dat op de afstandsbediening van ene ander apparaat reageert (vaak op meerdere toetsen) enkele uren loskoppelt van het net.


  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-4-2015
  08:57

  Bij de optie herhalen worden er mappen aangemaakt. Hoe moet in deze mappen verwijderen?
  Reageer op deze vraag

 • 15-4-2015
  15:15
  0

  Wissen mappen Humax

  Als je in het hoofdmenu bent, ga je naar de regel van die map. Klik op rood (selecteren) en vervolgens op OPT+. Er komt dan een menu waar verwijderen bij staat. Als je die selecteert is de map (naam) weg.

  Wel even goed opletten: Als je op de rode knop hebt gedrukt "alles selecteren" komt er een vinkje voor de map die je hebt geselecteerd, maar het blauwe balkje schuift uit zichzelf 1 plek naar beneden (en selecteert dus een volgende map). Nadat je via OPT+ op wissen klikt, wist hij niet de map met het vinkje maar de map die het blauwe balkje heeft, maar dit zie je vast wel als je hiermee bezig bent.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-4-2015
  07:15

  Willem,

  Dank je wel. Ik begrijp er uit dat het digitale signaal niet via de analoge uitgang van de Humax wordt gestuurd. Eigenlijk geeft de analoge uitgang dus alleen de inkomende signalen door. De Humax doet dus geen vertaling van digitaal signaal naar analoog.

  Ik moet dus iets anders verzinnen ben ik bang.

  Rik
  Reageer op deze vraag

 • 13-4-2015
  09:56
  0

  Dag Rik,

  Wat je aangeeft klopt niet helemaal, want de decoder stuurt via de RF uitgang zowel het analoge als digitale signaal uit, zoals het ook de decoder binnenkomt via de RF ingang. Maar het digitale signaal wat de decoder dan uitstuurt is ongecodeerd en dus is er wederom een decoder nodig om dat signaal te decoderen. De Humax decodeert uiteraard wel, maar het ongecodeerde signaal wordt er dan via scart of HDMI uitgestuurd.

  Daarom is het eigenlijk ook niet zinvol om de RF uitgang van een decoder te gebruiken voor een andere Tv, dan welke op de decoder is aangesloten. Als je de RF uitgang gebruikt op dezelfde Tv als waar de decoder op is aangesloten, dan kun je dus analoog kijken via de tuner in de Tv zelf, of digitaal als de Tv een digitale tuner heeft en een CI module wordt gebruikt.

  Heb je elders (boven) in huis een Tv met CI module, dan is het raadzaam die vanaf de huisaansluiting aan te sluiten, en dus niet vanaf de decoder beneden, zoals eerder genoemd.

  Maar via EXT vind je uiteraard alleen maar een signaal als op die ingang(en) een apparaat is aangesloten middels scart, HDMI, Component etc. Als alleen de kabel is aangesloten op de Tv kun je alleen analoog kijken en dat zie je niet terug via een andere ingang.

  Wil je boven digitaal kijken en het goedkoop houden, zou je op marktplaats kunnen kijekn naar een Humax Fox-c. Ik raad je dan de zwarte versie aan, daar die het nieuwst is.

  Een ander optie is de 5300 aan te sluiten op de andere Tv en een 5200 of 5400 aan te schaffen voor de Tv beneden. Voordeel van die decoders is dat ze beiden een ingebouwde harde schijf hebben en over 2 tuners beschikken, zodat je altijd een zender kan opnemen en een ander kan bekijken, of soms zelfs 2 zenders kan opnemen en een 3e kan bekijken.

  Beiden zijn Interactief (Ziggo) en op het design na bijna gelijk, maar de 5200 heeft een schijf van bruto 500GB en de 5400 een van bruto 1TB.

  Maar dan ben je uiteraard wel mer geld kwijt. het is maar wat je wilt.

  Mvg. Willem


 • Vraag

  12-4-2015
  10:47

  Hallo, ik heb een coax kabel tussen een oude tv in de slaapkamer en een Humax 5300x gekoppeld. De TV kan bij het scannen van kanalen de humax echter niet vinden ook niet als Ext. Dus op welk kanaal/frequentie kan ik op een ouderwetse tv de Humax vinden? Of staat dat uit in de Humax en moet ik iets extra's doen?

  Dank,

  Rik
  Reageer op deze vraag

 • 12-4-2015
  18:30
  1

  Dag Rik,

  dat gaat niet werken, want de decoder geeft alleen het signaal door/ofwel stuurt dat uit, zoals dat ook de decoder inkomt. Je zal dus alleen analoog kunnen kijken op die 2e Tv. De RF uitgang is dan ook eigenlijk bedoeld voor de Tv waarop de decoder (middels HDMI) is aangesloten, om daarnaast de analoge zenders nog op die Tv te kunnen ontvangen.

  Wil je gebruik maken van digitale Tv op een ander toestel, zul je ook daar een decoder moeten plaatsen en dan de kabel al vanaf de huisaansluiting moeten verdelen, d.m.v. een splitter met schroefverbinding, of nog liever, d.m.v. een breedbandversterker.

  Dat laatste geld zeker als de kabels iets langer zijn en er meer toestellen worden aangesloten. Kabels mogen max. 10 meter lang zijn als er geen versterking is aangebracht. Maar e.e.a. hangt ook een beetje af van de sterkte die je uitleest op de decoder(s).

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-4-2015
  16:40

  Hallo, mijn humax met externe schijf is op het moment een beetje raar. Eerst konden we niks wissen, kopieren of verplaatsen. Als we dan iets probeerden te wissen stond er (*Bezig met wissen) dan was het programma even weg en na 2 seconden stond het er weer.

  Ik heb hier op gekeken en heb de tip opgevolgt van het formateren van de schijf. Na het formateren was alles weg (logisch natuurlijk) maar het verwisselen (zappen) gaat langzamer, de zender blijft langer donker en er kan nu ook niet meer opgenomen worden. Verder kunnen we ook niet meer pauzeren of terugspoelen. We hebben het daarna terug gezet naar fabrieksinstellingen maar hij blijft raar doen.

  Ik heb verder gekeken maar kon zo snel niet iets vinden wat hier op lijkt op deze site. Heeft iemand een soort gelijk probleem of een oplossing?

  Met vriendelijke groet,

  Florian.
  Reageer op deze vraag

 • 11-4-2015
  16:54
  2

  Dag Florian.

  Het best kun je de decoder even geheel spanningsloos zetten en de schijf los nemen. Haal vervolgens alle kabels even los. De optische kan, mits gebruikt, blijven zitten.

  -Sluit na een 15 tal minuten de kabels weer aan en schakel de spanning weer in. Laat de schijf nog even los.
  -Stel de decoder na het opstarten, meteen terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw met de juiste gegevens en haal deze van de
  energiespaarstand (aanbevolen).
  -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet
  aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de 5300 zal eigenlijk zelf
  een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).
  -Als de weergave in orde is, zet dan de decoder in stand-by en sluit de schijf aan. Schakel daarna de decoder weer in.

  Als het goed is zal deze nu de schijf herkennen. Is dat niet het geval kun je de schijf ook via de PC formatteren naar Ext3.

  Hierna zou alles weer correct moeten werken.

  Note:

  -Plaats de decoder niet op of vlakbij een receiver of versterker of een
  ander apparaat met een forse voeding. Denk er ook aan dat de decoder niet te
  dicht bij een subwoofer o.i.d wordt geplaatst. Controleer ook of er nog
  andere apparaten (draadloze apparatuur) zijn die de werking nadelig kunnen
  beinvloeden. Als je een dongel gebruikt, verwijder die dan eens even.

  het beste kun je bedraad werken als je gebruik maakt van ITV of als je de decoder wilt opnemen in je netwerk.

  Mvg. Willem.

 • 13-4-2015
  21:58
  1

  Dag Willem.

  We hebben alle stappen gevolgd die je ons hebt gegeven. Nadat alles weer was aangesloten leek het geen effect te hebben, we konden nog steeds niks opnemen. Dus na een heel gedoe en lang gevochten te hebben met de laptop hebben we het eindelijk kunnen formateren naar ext3 en dat lijkt nu goed te werken.

  Maar toen bleek hij hetzelfde weer te doen waar we eerder last van hadden, we konden niks meer wissen en verplaatsen. We hebben de schijf weer geformateerd met behulp van de humax en nu lijkt het allemaal weer goed te werken.

  Heel erg bedankt voor de hulp, we hadden hier zelf nooit op kunnen komen.

  Mvg. Florian.

 • 14-4-2015
  17:55
  0

  Dag Florian.


  Graag gedaan. Hopelijk blijft het nu goed werken. Nog een opmerking: voorkom plaatsing van de harde schijf op of vlakbij een ander apparaat zoals een receiver, versterker o.i.d. De ene schijf ondervind daar geen hinder van, maar de ander soms wel. Iets om rekening mee te houden dus.

  Sluit je een schijf aan, is het tevens raadzaam een USB kabeltje te gebruiken, met liefst aan beide zijden een ferriet ring. Dat is de verdikking die je vaak ziet bij kabels een cm of 5-6, soms meer, vanaf de stekkers.

  Ferriet ringen zijn ook los te koop en worden vaak bij Tv's geleverd die op het Internet kunnen worden aangesloten. Ze voorkomen hoogfrequente instraling.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-4-2015
  23:12

  Tv zegt ; geen signaal. Humax 5300c staat op groen maar is niet aan of uit te zetten
  Reageer op deze vraag

 • 7-4-2015
  23:16
  2

  Hallo,

  Bij aansluiting van de decoder op de TV via HDMI dien je doorgaans zelf, handmatig de juiste ingang op de TV te selecteren d.m.v. de Ext of AV toets. je kan dat bij veel Tv's aanpassen via de zogenoemde Hotelmode.

  Om de decoder/PVR te bedienen, die je even op de PVR toets te drukken, of dient deze op te lichten als je de decoder bediend.

  Mvg Willem.

 • Vraag

  4-4-2015
  18:18

  Ik wil netflix via humax ontvangen/kunnen kijken op tv, hoe installeer ik netflix op die humax kast?
  Reageer op deze vraag

 • 4-4-2015
  18:25
  0

  Dat is al vaker gevraagd, maar niet mogelijk. Netflix loopt via het Internet en de Humax is een kabel decoder. Deze heeft wel een Internet aansluiting, maar deze is er voor andere doeleinden en zal niet werken met Netflix.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-3-2015
  22:34

  Hoe kan ik een aangemaakte lijst favorieten als standaard lijst markeren? M.a.w. als ik de ontvanger start wil ik b.v. de lijst Favorieten1 als basislijst laten opstarten
  Reageer op deze vraag

 • 25-3-2015
  22:58
  0

  Dit is recent genoemd bij de 5200, maar ik moet me daar even in verdiepen, want ik maak hier eigenlijk zelden of niet gebruik van. Ik zou me daar wat meer op moeten richten, maar ja, je kan niet alles bijhouden.

  Maar volgens mij is dit in de handleiding genoemd. Je kan die hierboven raadplegen, maar je kan ook even bij de 5200 bij de zoekfunctie 'favorieten' of 'favorietenlijsten' invullen. Klik daarna op zoeken.

  Je ziet dan een aantal berichten waarin de uitleg is terug te vinden. Dit werkt bij de 5300 op dezelfde manier.

  Kun je het niet vinden, zal ik het even opzoeken in onderhoud.

  Hier de link naar de 5200:

  https://www.gebruikershandleiding.com/Humax-iHDR-5200C/handleiding-5-456154.html

  Mvg. Willem
  Site beheer

 • Vraag

  23-3-2015
  19:27

  Ik heb een humax dongel aangesloten op de decoder alles is goed geinstalleerd laat hij zien wiffi snelheid laat hij zien is 65mbps maar als ik op de afstandsbediening op de knop tvportal druk begint
  hij te zoeken na enige tijd stopt hij met zoeken en schakelt weer over naar een tv zender.
  Reageer op deze vraag

 • 23-3-2015
  21:34
  0

  Kijk eens via deze link naar alle instellingen. Dat is zeer goed te doen, maar gebruik tevens de rode toets. Deze is in de plaatst gekomen van de TV portal toets.

  Ik neem voorts aan dat je wel Ziggo als provider hebt? Alleen die ondersteund ITV/Tv portal.

  http://www.myhumax.info/thuisnetwerk.htm

  Mvg. Willem.
Handleiding zoeker Humax

Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax HUMAX IRHD-5300C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2015 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax HUMAX IRHD-5300C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.