Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 80 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

9
 • Beste mensen,

  daar ik nooit een reactie zie op mijn vragen om verdere info etc. denk ik erover mijn bijdragen op deze site te gaan beëindigen. Op deze manier heeft het geen zit te helpen.

  Mvg. Willem
  Ondersteuning Humax

  PS: ik doe dit vrijwillig.Gesteld op 9-6-2017 om 00:16

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • ik wil mijn tv uitzetten met de afstandsbediening is het eerst met pr en dan met groen uit?
  Gesteld op 8-6-2017 om 01:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   als je de Tv wilt bedienen met de afstandsbediening moet eerst de juiste code in de afstandsbediening van de Humax worden ingevoerd. Deze vind je achterin de handleiding. Daar vind je ook de uitleg hoe te werk te gaan. Dat is heel eenvoudig.

   Daarna dien je op de PVR toets te drukken om de decoder/PVR/Humax te bedienen, of dient deze op te lichten als je de Humax bediend. Voor het bedienen van de Tv druk je eerst op de Tv toets, of dient deze op te lichten als je de Tv wilt bedienen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-6-2017 om 09:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe stel ik de juiste frequentie en netwerk-ID in op Humax 5300CGesteld op 6-6-2017 om 15:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat doe je tijdens het installeren vanaf de fabriekstand. Maar wat meer info zou prettig zijn. Want ik weet nu niet of de decoder wordt gebruikt bij een kabelprovider, en bij welke dat is. Maar in de handleiding hierboven zie je uiteraard ook terug hoe de Humax te installeren.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-6-2017 om 20:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb opnames van Humax 5200 gekopieerd op een externe schijf. Die zou je moeten kunnen afspelen op een Humax 5300. Maar bij mij herkent hij wel de titels van de opnames, maar hij speelt niet af. Weet iemand hiervoor een oplossing?Gesteld op 1-3-2017 om 21:35

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Heb je de 5200 al even spanningsloos gezet? Welk merk schijf gebruik je en hoe groot is deze? Voorts is het raadzaam een schijf welke is gebruikt voor de Humax, deze daarvoor te blijven gebruiken. Soms is een fabrieksreset van de Humax, in dit geval de 5200 nodig. De opnames blijven daarbij bewaard. laat me even weten hoe deze tips uitpakken, en geef dus even door welke schijf je gebruikt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-3-2017 om 22:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Bedankt voor uw snelle reactie!
   De gebruikte externe schijven zijn een LaCie Rikki 3.0 SCSI en een Seagate Expansion SCSI Disk Device. Ik kan zo gauw niet achterhalen hoe groot de opnamecapaciteit ervan is, maar beide zijn maximaal 500 GB (voordat ik ze destijds kocht, had ik al gelezen dat 1TB soms problemen geeft).

   Ik heb de Humax 5200 al een jaar of drie en die werkt perfect. Ook de opnames op deze externe schijven spelen probleemloos af op de 5200. Ik denk dus niet dat het aan dit apparaat ligt (en vind het daarom nogal wat om de 5200 te ‘fabrieksresetten’).
   Ik heb de 5300 speciaal gekocht voor bij een tweede tv, omdat opnames van de 5200 hier ook op af te spelen zouden zijn, maar dat lukt dus niet.
   Geantwoord op 2-3-2017 om 12:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Nog even terug komend op de situatie: het kan ook nog zijn dat je tegen de beperkingen van de content zelf aanloopt. Ik zie regelmatig dat het uitwisselen van bestanden op de manier zoals jij dat wenst, lukt, maar niet altijd gaat het werken. Nu was ik over het volgende niet geheel zeker, maar Humax geeft ook geen garanties dat het gaat werken, daar bestanden een bepaalde code mee krijgen.

   Nu dacht ik eigenlijk aan de DLNA functie van de decoders, maar jij wilt bestanden overzetten van de 5300 naar de 5200, en dat lukt ook niet daar de 5300 alleen maar kan ontvangen. De 5200 kan zowel ontvangen als verzenden. Zou je dus bestanden over willen zetten van de 5200 naar de 5300 via DLNA lukt dat wel, mits beide apparaten niet te ver uit elkaar staan, als gebruik wordt gemaakt van een draadloze verbinding. En bedraad aansluiten is niet altijd en optie.

   Kortom: Daar je aangeeft dat de externe schijf van de 5200 wel correct werkt, maar de schijf vanaf de 5300 niet, is het vrij zeker dat je tegen de gecodeerde content aanloopt, en daar de 5300 bij het gebruik van DLNA niet kan verzenden, gaat hetgeen jij wilt dus helaas niet werken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 3-3-2017 om 12:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Goedenavond,

   Nog even voor de duidelijkheid: ik heb al jaren een 5200, en die werkt perfect. Ik heb heel wat bestanden van die 5200 op eerder genoemde externe schijven gekopieerd (omdat de interne schijf vol is) en ik kan ze moeiteloos weer afspelen op de 5200.

   Nu wil ik die bestanden van de externe schijf ook afspelen op een 5300 die bij een tweede tv staat (op zolder, dus een eind van de 5200, die beneden in de kamer staat). Zowel bij de 'veel gestelde vragen' op de website van Humax (Link) als door de verkoper in de winkel word ik ervan verzekerd dat dat kan. Maar bij mij doet die het dus niet.

   Het vreemde is dat de 5300 in het menu wel alle bestanden laat zien, als ik op de i-knop (van info) druk krijg ik alle info over dat opgenomen programma en ik kan ze ook wissen, enz. maar ik kan ze niet afspelen.

   Ik heb de 5200 nog een keer 'gefabriek-reset', alle menu's voor de zoveelste keer doorgelopen, enz. maar afspelen doet hij niet. Wellicht zal het dan inderdaad iets met een codering te maken hebben, maar wie zet die codering er dan op en waarom? En waarom staat dat dan niet in handleidingen of op de Humax-website? In elk geval ziet het er naar uit dat ik die 5300 voor niks heb gekocht.

   Als u nog een tip heeft houd ik me uiteraard aanbevolen, maar anders dank voor de beantwoording.
   Geantwoord op 3-3-2017 om 20:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Dag,

   ik begrijp de situatie, maar ik dacht dat je de opnames van de 5300 op de 5200 wilde afspelen, en dat blijkt dus andersom te zijn. Maar zoals gezegd geeft Humax geen zekerheid dat het werkt als je bestanden uitwisselt, door een schijf, welke is gebruikt bij het ene model decoder, te gebruiken bij een ander type. Zoals gezegd kan het wel werken, maar dat is niet 100% zeker, en daarom garandeert Humax dit ook niet. En dat kun je echt van me aannemen, want ik werk al iets van 13 jaar met hen samen. Men kan in een winkel dus aangeven dat het kan, maar men moet er dan ook eigenlijk bij vermelden, dat dit niet gegarandeerd is. Maar dat het wel kan werken zorgt voor verwarring. Ook bij mij, want men geeft ook regelmatig aan dat het lukt.

   Overigens sla je nu de opnames op op een of meer externe schijven, maar heb je ook al eens aan FTP gedacht? Je hebt daarvoor wel wat kennis nodig, maar het zorgt er wel voor dat je geen externe schijven behoeft aan te schaffen.

   Maar je kan in dit geval de opnames wel verzenden naar de 5300. Deze werkt dan n.l. als ontvanger. En daar de 5200 wel in staat is te verzenden, kun je dus bestanden van de 5200 naar de 5300 sturen. Andersom dus niet. Je zou eens kunnen testen of dat draadloos wil werken, maar in bepaalde gevallen zal er toch een UTP kabel gebruikt moeten worden, omdat Wifi door obstakels niet zal werken, of uitval vertoont.

   Dat zijn dus de mogelijkheden en helaas zijn er niet meer opties voorhanden. Uiteraard is het je vrij ook nog contact op te nemen met Humax, maar dan zal je een vrijwel identieke reactie krijgen. Het nummer is 0855000401.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 3-3-2017 om 23:43

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Mijn humax 5300c geïnstalleerd. Alles werkt maar het infoscherm op de box niet. Hoe regel ik dat?Gesteld op 7-2-2017 om 10:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dat klopt, want de 5300 heeft geen display. De 5100 had deze nog wel, maar ten opzichte van die decoder, mist de 5300 ook een analoge uitgang, en een 2e scart.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-2-2017 om 19:46

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Heb de klok niet meer op mijn Humax 5400c.
  Hoe krijg ik de er weer op.Gesteld op 7-2-2017 om 09:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo, ik zou je adviseren de decoder even een minuut of 10 geheel spanningsloos te zetten en na het wederom inschakelen deze terug te stellen naar de fabriekstand en meteen de schijf te formatteren. Installeer daarna de decoder even opnieuw. Het is raadzaam daarna nogmaals een of enkele keren alleen de schijf te formatteren. Als het goed is moet het dan allemaal weer naar behoren werken, maar de opnames gaan hiermee wel verloren, mits deze nog aanwezig zijn. Het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren. Voorts heb ik gemerkt dat je het best één programma tegelijk kan wissen en dat zo lang moet afwachten tot deze geheel is gewist,. alvorens je en volgende wist. Wat ik zelf ook heb ervaren is dat het beter gaat als je bij het wissen Media nog niet verlaat en dat pas doet als het/de gewenste programma(s) is/zijn gewist. Waar dit aan ligt weet ik niet, maar ik werk altijd zo en heb zelden tot nooit dat het misgaat met wissen. Wat je ook kan doen is dit: ga even naar het onderwerp voor de 5200 welke hier: Link is terug te vinden en vul daar bij de zoekfunctie eens 'wissen' in en klik op zoeken. Je ziet dan nog een aantal tips en vragen/antwoorden m.b.t. dit onderwerp. De decoders zijn n.l. op de harde schijf na gelijk. Blijf vragen over de 5400 wel hier stellen a.u.b. zodat niet alles door elkaar gaat lopen. Mvg. Willem. Sitebeheer Geantwoord op 7-2-2017 om 19:50

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • IK HEB MIJN HUMAX 5300C EN MIJN ZIGGO SMART CARD MEE GENOMEN VANUIT LIMBURG NAAR VUCHT NU IS MIJN VRAAG OF IK HET INTERNET WEL GEWOON KAN BLIJVEN GEBRUIKEN
  Gesteld op 25-1-2017 om 19:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Deze vraag begrijp ik even niet. De Humax heeft niets van doen met uw internet, maar deze kan wel worden aangesloten op het Internet om de decoder op te nemen in je netwerk, of om gebruik te maken van Interactieve Tv. Dat kan echter alleen als je kabel hebt via Ziggo. Het internet mag van een andere provider zijn.

   Is dit niet wat wordt bedoeld, geef het dan even aan.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-1-2017 om 21:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • kan je niet tegelijkertijd kijken naar een andere zender bij het opnemen van een andere zender
  \Gesteld op 22-1-2017 om 16:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Nee, n principe niet. Dat is hier ook al vaker genoemd, en eigenlijk logisch, daar de 5300 maar 1 tuner heeft. Je kan dus alleen opnemen wat je kijkt, of andersom. Maar er zijn soms uitzonderingen. Het gaat dan om zenders welke zich in dezelfde stream bevinden. Ja kan dat zien als je een zender opneemt en vervolgens op de OKE toets drukt. Alle zenders, getoond in het wit, kun je dan nog bekijken. De andere niet.

   Wil je altijd een zender kunnen bekijken en een andere op willen nemen, moet je al uitkijken naar een Humax 5200, 5400, of de oudere 5050, met de kleinste schijf, en welke niet Interactief is. De 5200 heeft een schijf van 500Gig, de 5400 een van 1Tb, en de 5050 een van 350gig.

   Bij de 3 genoemde, is het zelfs mogelijk in bepaalde gevallen 2 zenders op te nemen, en een 3e te bekijken. Ook hier weer afhankelijk van de streams waarin zenders zich bevinden.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-1-2017 om 17:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • welke toetsen moet ik gebruiken voor ondertiteling op scherm tekrijgen.nlGesteld op 22-1-2017 om 10:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Er zijn nog een paar opties: (niet geldig voor alle zenders).Ga naar Teletekst en kies voor pagina 888. OPT+ drukken heeft hier n.l. een ander effect.

   Ga naar het menu
   Kies voor voorkeuren
   Kies voor taal
   Kies slechthorend en vervolgens aan/inschakelen.

   Mvg. WillemGeantwoord op 23-1-2017 om 18:11

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • hoe gaat de rechter klep van de humax open voor een kaart in te stekenGesteld op 24-12-2016 om 11:46

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag,

   je ziet rechts voor van het apparaat een kleine uitkeping in de voorklep zitten welke een stukje de hoek omloopt. Zet daar je nagel achter en trek de klep voorzichtig naar je toe. Deze scharniert dan aan de onderzijde open.

   Mvg Willem Geantwoord op 26-12-2016 om 17:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • De optische uitgang van mijn humax 5300c werkt niet op mijn sony reciever,terwijl hij wel werkt icm mijn oude amino digitale ontvanger
  Heb 2 humaxen beide doen het niet
  Wat kan ik doen.
  Groet Dirk
  Gesteld op 12-12-2016 om 11:56

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Ik zie eigenlijk nooit problemen met de optische uitgangen van de Humax, maar vraag me af welke geluidsinstellingen zijn gemaakt. ook dien je vaak nog een ingang op de receiver toe te wijzen aan een bronknop. Wel is de optische uitgang niet regelbaar aks is ingesteld op DD5.1.

   Ik kan me dus niet voorstellen dat beide Humax decoders niet werken, althans deze functie niet.

   Ik zou dus graag nog wat extra info tegemoet zien.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-12-2016 om 22:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,probleem(voorlopig)opgelost.Wat bleek, is dat de optische kabel in de humax geen goed "contact" maakte.
   Kabel zat netjes aangedrukt,maar toen ik aan rommelde hoorde ik ineens geluid uit mijn boxen?!
   Het bleek dat ik de kabel een stukje terug moest trekken ipv normaal aangedrukt
   Wel vreemd dat dit blijkbaar bij beide humaxen zo was
   Groet Dirk
   Geantwoord op 13-12-2016 om 17:34

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden

  • Dag Dirk,

   het lijkt erop dat dit te wijten is aan een foutieve plaatsing van de stekker, of een fout in de kabel/stekker. Normaal gesproken moet deze gewon vast geklikt kunnen worden, maar de stekker dient dan wel op de juiste manier te zijn geplaatst. Ik werk al zeer lang met Humax producten en verleen al 13 jaar ondersteuning voor het bedrijf en zie zelden issues met deze aansluiting. Ik vraag me dus af of de kabel die je gebruikt wel in orde kan.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 13-12-2016 om 20:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Goedemiddag
  Ik heb een humax 5300c
  En nu is mijn afstandsbediening kapot ik hen een andere aangeschaft alleen kan ik nu het volume niet meer regelen de rest werkt prima
  Ab is urc625000-01r00

  Mvg chrisGesteld op 3-12-2016 om 16:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Chris,

   hoe stuurt de 5300 het geluid uit? Is dat in stereo of in Dolby Digital 5.1? In bepaalde gevallen is het niet mogelijk het volume te regelen. Stuurt de decoder uit in Dolby Digital 5.1 is de optische uitgang sowieso niet regelbaar. Maar je moet wel altijd het volumebalkje zien. Is dat ook het geval, of zie je niets als je het volume regelt?

   Ik hoor graag van je.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 4-12-2016 om 22:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • dag,

   is het dan wel dezelfde afstandsbediening? Als je deze vervangt, zouden alle functies weer beschikbaar moeten zijn. maar het lijkt erop dat je nu een andere afstandsbediening hebt, want het moet mogelijk zijn in dit geval. Werken verder alle functies wel?

   Mvg, Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 5-12-2016 om 08:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Nee is niet dezelfde maar de meneer van het caiway servicepunt zei dat deze ook kon en heeft em geprogrammeerd op de HumaxGeantwoord op 5-12-2016 om 08:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   dan zit daar dus het probleem. je hebt garantie op een afstandsbediening en deze behoort goed te werken en alle opties te ondersteunen, dus ik raad je aan terug te gaan, en de originele aan te schaffen. dan weet je zeker dat alles werkt. Dat is eigenlijk ook altijd wat ik aanraad.

   Je kan op marktplaats vaak wel goedkopere versies vinden, die dezelfde functies ondersteunen.

   Mvg. Willem

   Geantwoord op 6-12-2016 om 12:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Uiteindelijk blijkt t dat de volumeregeling geblokkeerd was en eenvoudig op te lossen door de knopjes van volume omlaag en OK ingedrukt te houden en dan volume omhoog waardoor de blokkering weg is
   Bedankt voor de reacties Geantwoord op 6-12-2016 om 12:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   ik weet natuurlijk niet precies welke afstandsbediening wordt gebruikt, en het komt regelmatig voor dat een vervangende of universele afstandsbediening niet alles ondersteund. vandaar dus mijn opmerking het best een originele te gebruiken. maar mooi te zien dat het is opgelost. Dank voor de respons.

   Mvg. WillemGeantwoord op 6-12-2016 om 18:48

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb Ziggo en een humaxbox nu wil ik Netfix kijken op mijn tv en niet meer op mijn tabled kan datGesteld op 25-11-2016 om 12:37

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee, dat kan helaas niet. Dit wordt niet ondersteund door de Humax. Overigens geen enkele Humax is daartoe in staat.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-11-2016 om 14:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • is het mogelijk om interactieve tv te kijken zonder coax kabel maar met LAN aan gesloten ?Gesteld op 21-11-2016 om 17:18

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee, dat is niet mogelijk. Interactieve Tv werkt overigens alleen bij Ziggo, en dan ook nog alleen in dat gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel.

   Maar de ontvangst loopt altijd via de kabel, en alleen de opdrachten worden verzonden via het Internet. je kan dus niet een van de 2 loskoppelen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-11-2016 om 20:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • installeren dongle stick voor programma gemist van ziggoGesteld op 15-11-2016 om 15:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Kijk even hier: Link maar let op: Interactieve Tv werkt alleen in het Ziggo gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel! Het Ziggo gebied dat eerder onder UPC viel valt hier dus niet onder.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 15-11-2016 om 18:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
9

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax HUMAX IRHD-5300C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info