Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 80 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Hoe kan ik een opgenomen programma verwijderen, als ik het gezien heb. Gesteld op 12-12-2017 om 15:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ga naar Media, kies voor de aangesloten (externe) schijf, ga naar het programma, hetgeen je ook doet bij het afspelen, en kies hier voor wissen. Dat moet werken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-12-2017 om 21:51

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Geluid naar (stereo) luidsprekers sturen kan via drie aansluitingen, nl:
  SCART, Optisch of halen uit HDMI:
  a. welke is de beste?
  b. is de een analoog en de ander digitaal?
  c. of zijn ze alle drie afkomstig van de (dezelfde) tuner, m.a.w. identiek?
  d. en gelijktijdig uitgezonden, m.a.w. zit er wel of geen tijdsverschil in deze signalen?
  e. Waarom wordt gesteld dat optisch de beste is?
  Gesteld op 11-12-2017 om 20:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • a. Dat hangt geheel af van de situatie, maar heb je een receiver o.i.d. met HDMI ingangen, kun je het geluid het best via HDMI laten lopen. Je kan dan ook het geluid in Dolby Digital 5.1 weergeven. Heb je een receiver o.i.d. met een of meer optische ingangen, dan kun je ook gebruik maken van de optische uitgang op de Humax. Daar dit, net als HDMI, digital is, kun je ook dan eventueel het geluid weergeven in Dolby Digital 5.1. Voordeel van een optische verbinding is dat er geen stroom loopt en dus het signaal niet aangetast kan worden door de aanwezigheid van ander kabels en dus 'schoon' blijft.

   b. Een verloop scart-->Cinch is analoog. Via scart kun je nooit een digitaal signaal uitsturen. Vaak zijn er ook nog analoge cinch aansluitingen aanwezig, maar deze ontbreken op de Humax 5300c. Hier s het dus alleen mogelijk weer te geven in stereo.

   c. De signalen zijn uiteindelijk uiteraard afkomstig van dezelfde bron. Door de aanwezigheid van een D/A omzetter word het signaal via scart echter analoog uitgestuurd, waar dit bij HDMI en de optische uitgang dus digitaal is.

   d. Eigenlijk gebruik je de uitgangen nooit gelijktijdig, maar in principe zal er geen tijdsverschil zijn tussen deze aansluitingen, al kan dat wel voorkomen. Maar vaak is dat dan te wijten aan het feit dat het geluid op de Tv zelf b.v. wat trager is, daar deze rekening houdt met de tijd welke nodig is voor de Video opbouw.

   e. Waarom optisch een heel goede aansluiting is, is in principe al genoemd: Het is digitaal, er loopt geen stroom, dus het signaal blijft 'schoon', en het is mogelijk om een Dolby Digital 5.1. signaal weer te geven. Maar dat laatste geld dus ook voor HDMMI, welke vaak juist weer als beter wordt gezien. Voordeel daarvan is dan uiteraard dat zowel Audio als Video digitaal verlopen. Tegenwoordig maakt men daar steeds vaker gebruik van en worden de receivers en andere weergevers veelal voorzien van HDMI in- en uitgangen en worden de digitale aansluitingen daarop juist minder toegepast.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-12-2017 om 00:42

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • Mijn hartelijke dank Willem, het is nu geheel duidlijk.
   Een generatie kwestie, vroeger (voor ~1955) leefden we in het analoge - nu in het digitale tijdperk, dus inderdaad een afhankelijk van de situatie.
   Ik heb geen enkele ervaring met "receivers" daarop zitten nu optische of HDMI aansluitingen, beide digitaal of wel analoog aansluitingen daarop juist worden minder toegepast.
   Zo bedoelde je de laatste regel van je antwoord?Geantwoord op 12-12-2017 om 11:11

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Graag gedaan,

   analoge aansluitingen zijn er nog steeds, maar de receivers, met name de surround receivers werden destijds vaak (ruim) voorzien van digitale ingangen in de vorm van Optische en Coaxiale ingangen. Daarnaast waren er dan ook vaak nog wat digitale uitgangen aanwezig voor opnameapparaten als b.v. de Mididisc recorder of de CD recorder.

   Maar met de komst van HDMI en het verdwijnen van dergelijke opnameapparaten worden de receivers steeds vaker uitgerust met meerdere HDMI in- en uitgangen, en verdwijnen de Optische en Coaxiale aansluitingen steeds meer uit het beeld. Ook dat lijkt dus langzaam aan weer uit beeld te verdwijnen.

   Zonde, zeker als je, zoals ik, nog steeds gebruik maakt van CD- en Minidisc recorders. Daarom maak ik in mijn geval, naast en stereo versterker, ook nog steeds gebruik van en wat oudere 7.1 THX receiver. Ik wil graag mijn aanwezige apparatuur nog kunnen gebruiken...

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 12-12-2017 om 22:00

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kan ik via humax ook programma gemist volgen??
  Ik heb lg oled 4 xultra Gesteld op 10-12-2017 om 21:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Bij Ziggo via de TV Portal toets op de afstandsbediening links onder. Al doende word je handiger in het zoeken naar de gewenste uitzending. Geantwoord op 10-12-2017 om 23:55

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Sinds alweer een tijd gebruik je daarvoor de rode toets op de afstandsbediening, maar dat werkt alleen in fZiggo gebied. Ofwel, dat gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel. In fUPC gebied werkt het niet.

   Voorts dient de decoder ofwel bedraad, ofwel via een dongel te worden verbonden met het Internet. De ontvangst loopt dan wel altijd via de kabel, maar de opdrachten lopen via het Internet.

   Om de Humax in te stellen voor ITV/VOD kun j3e gebruik maken van deze uitleg: Link

   De Tv staat geheel los van deze functie, dus in principe kan het altijd, mits de decoder het ondersteund en je in fZiggo (oud Ziggo) gebied woont.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 11-12-2017 om 15:37

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • ik wil wat mijn humax 3500c aan blijf staan en niet naar een paarten uit gaat Gesteld op 10-12-2017 om 20:24

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat is zo op te lossen:

   -Druk op de Menu toets
   -Ga naar instellingen
   -Ga naar systeem
   -Kies hier energiebeheer
   -Zet het automatisch uitschakelen op uit

   Let op: zet na het gebruik de Humax 5300c altijd in stand-by en laat deze niet onnodig aan staan.

   Mvg Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-12-2017 om 21:12

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Afstand bediening van de humax 5300 afstellen op de of tv Gesteld op 9-12-2017 om 14:35

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Achterin de handleiding hierboven staan de codes voor de verschillende apparaten, waaronder Tv's en de uitleg hoe te werk te gaan. Dat is zeer eenvoudig te doen. Je hoeft daarvoor niet in het menu te zijn, en niet in instellingen systeem. Als je hier wat vragen doorleest of de zoekfunctie gebruikt vind je het ook terug, daar ik het al eerder heb genoemd.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 9-12-2017 om 22:44

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Mijn tv geluid is via de Onkyo reciever digitaal en HDMI gekoppeld, hoe koppel ik hier de Humax 5300c en de Philips dvd-speler aan elkaar? Gesteld op 9-11-2017 om 13:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan niet. Een DVD speler dient altijd op de Tv zelf, of eventueel op de receiver (HDMI) te worden aangesloten en dus niet op de Humax.

   Vraag is ook waarom je de digitale aansluiting en ook nog de HDMI aansluiting van de Tv hebt aangesloten op de receiver. Maar goed, dat kan nodig zijn als receiver en/of Tv geen ARC via HDMI ondersteunen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 9-11-2017 om 19:59

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden


 • Ik gebruik deze Humax in combinatie met een JVC TV LT-32X70SU
  Vraag: Hoe kan ik de overheersende rode kleur in het beeld verminderen.
  Als ik alleen de TV gebruik heb ik daar geen last van maar zodra ik de Humax
  HDMI gebruik is het verschijnsel er weer. Rode gezichten enz.
  Wie weet raad.
  Grtn, Nic. Gesteld op 4-11-2017 om 13:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat ligt vrij simpel en heeft niets van doen met de Humax, maar met de instellingen op de Tv. Op de Humax is het niet mogelijk iets te wijzigen qua weergave, behalve de resolutie en het beeldformaat, maar let op: moderne Tv's hebben de mogelijkheid om bij elke ingang het beeld naar keuze aan te passen/in te stellen. Anders als voorheen is het niet meer zo dat wanneer je het beeld eenmaal hebt ingesteld, dat bij elke ingang goed is.

   Tegenwoordig kun je per ingang een beeldselectie maken, zoals intens, cinema etc. maar ook de kleuren aanpassen. Zijn deze dus b.v. ingesteld toen HDMI 1 was geselecteerd, gelden deze instellingen dan ook alleen voor deze ingang. gebruik je en andere ingang, zoals b.v. HDMI 2, dan dien je ook dan het beeld naar smaak in te stellen, mits je handmatig werkt. Dat geld dus ook voor andere ingangen. Belangrijk! je kan deze instellingen pas aanpassen als er op betreffende ingang worden weergegeven. Anders g=heeft het geen zin, en zullen bij weergave de oude instellingen weer van kracht zijn.

   Dus kort samengevat: in dit geval de Humax opstarten en als deze weergeeft de beeldinstellingen op de Tv aanpassen. Deze instellingen gelden dan alleen voor deze ingang. Het voordeel ervan is dat je elk apparaat maximaal kan laten weergeven, mits deze uiteraard op de verschillende ingangen zijn aangesloten. Gebruik je een HDMI splitter waarop je meerdere apparaten aansluit, ligt dat natuurlijk anders.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 4-11-2017 om 18:51

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Jammer is dat toch dat er zelden of nooit nog reacties komen op antwoorden. het wordt daardoor steeds minder leuk te reageren, want begrijp me goed, ik doe dit vrijwillig.

   Mvg. WillemGeantwoord op 7-11-2017 om 21:13

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Ik kan niet onemen met de humax. Hoe activeer je de pvr? Gesteld op 1-11-2017 om 21:24

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan pas als je een externe harde schijf hebt aangesloten op de decoder/pvr, welke aan bepaalde eisen moet voldoen. Zo moet de schijf minimaal 100Gb zijn en maximaal 500Gb. De schijven welke het best werken zijn die van WD Elements. Niet elke schijf is n.l. geschikt. na het aansluiten zal de decoder vragen de harde schijf te formatteren. Daarna kun je in het menu aangeven waarvoor je de harde schijf wilt gaan gebruiken. Dat kan n.l. ook alleen voor de time shift functie, waarmee het mogelijk is live te pauzeren en terug/vooruit te spoelen. Maar beiden, dus time shift en opnemen kan dan dus ook.

   Meer hierover op dit onderwerp.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-11-2017 om 22:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • waarom vraagt humax telkens na een paar uur of ik door wil gaan
  Gesteld op 31-10-2017 om 18:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat komt omdat deze standaard 2 energiespaarstanden ondersteund. Deze staan dus bij aankoop ingeschakeld, maar kunnen desgewenst ook worden uitgezet. Dat werkt zo:

   -ga naar menu
   -instellingen
   -systeem
   -energiebeheer
   -Hier zie je 'energiebesparing in stand-by' (aan) en 'automatisch uitschakelen' (aan).
   Zet het automatisch uitschakelen nu op uit en je issue is verholpen. Schakel uiteraard de decoder wel stand-by als je deze niet gebruikt. Schakel je energiebesparing in stand-by uit, dan zal de Humax veel vlotter opstarten, maar in stand-by nagenoeg evenveel stroom verbruiken als in werking.

   Soms is dat nodig, maar ga je voor besparing zou ik deze optie uit laten staan. Indien een harde schijf wordt gebruikt, moet je soms deze optie uit zetten.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 31-10-2017 om 20:12

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
  • moet dit met de originele aftands bediening?? ik heb nu de bediening van LG waar andere functies zoals netflix enz mee bediend word
   Geantwoord op 31-10-2017 om 20:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ja, daarvoor is doorgaans wel de originele afstandsbediening nodig. Dit, daar andere afstandsbedieningen niet alle opties ondersteunen.

   Gr. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 31-10-2017 om 22:23

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Zeer graag gedaan. Er is hier ook al e.e.a aan info te vinden, maar een vraag stelen kan natuurlijk altijd.

   Gr. WillemGeantwoord op 1-11-2017 om 01:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Op de Humax 5300c is aangesloten een erg platte TV van 22 inch, wordt gebruikt als monitor, met beeld via HDMI-2 ingang op TV.
  Omdat het geluid zo slecht is wordt dit apart naar een versterkertje gestuurd m.b.v. een HDMI RCA omzetter/adapter,
  Zowel adapter als versterker krijgen hun eigen voeding vanaf USB cq trafo op 220V~.
  Het probleem is dat de HUMAX het CEC protocol niet ondersteund (en dus niet alles op een enkele afstand bediening geregeld kan worden).
  Daarom schakel ik het geheel (mediabox, TV en versterkertje) aan/uit via de 220V~ schakelaar (waarop alle onderdelen zijn aangesloten).
  Vraag is mag dat? Uitschakeling gaat (natuurlijk) probleemloos.
  Geeft dat geen storing achteraf bij inschakeling? Gesteld op 29-8-2017 om 09:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   even over het geluid van de decoder: je kan daarvoor ook heel simpel een verloop scart--->cinch gebruiken, welke je in de 5300 plaatst. Een cinch (tulp) kabel erop aansluiten en je bent klaar. Is goedkoper als een D/A converter of soortgelijk, en het vebruikt geen stroom.

   Uitschakelen kan op zich geen kwaad, maar de decoder moet dan wel steeds opnieuw opstarten, wat even tijd vergt. Zeker als je de decoder al uit de energiespaarstand hebt gehaald om deze sneller te laten opstarten, kan dat vervelend zijn.

   Daarnaast moet je er wel rekening mee houden dat de software op de smartcard natuurlijk niet wordt bijgewerkt als de spanning er geheel af is, en dat niet al te lang moet duren.

   Maar ook zal de Humax dan natuurlijk geen opnames kunnen maken. Deze kan dat overigens alleen als er een externe schijf is aangesloten. Maar goed, ook dat is dus wel iets om rekening mee te houden.

   Mijn advies zou zijn, de Humax niet geheel uit te schakelen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-8-2017 om 21:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Wat ik bedoelde was een methode om alle onderdelen, dat zijn Mediabox, tv en audio versterker met luidsprekers, uit te schakelen m.b.v. een enkele actie.
   Normaal gaat dat met de afstandsbediening indien die apparaten beschikken over CEC, maar dat ontbreekt nu juist bij de 5300c, jammer genoeg.
   Ik ben het met je eens dat het verstandiger is om de 5300c aan te laten staan bij het uitschakelen (220V~) van de rest. Dat kan ook, probleemloos?
   Mijn vraag is dan wel wat de Mediabox dan nog aan elektrisch vermogen vraagt?
   Dus na een dag toch uitschakelen of automatisch uit laten vallen?

   Over het gebruik van SCART i.p.v. HDMI heb ik echter mijn twijfels.
   Het is wel weer zo dat luidsprekers een analoog signaal vereisen!
   Is het analoge signaal, verkregen door een "Digitaal naar Analoog converter" dan niet beter? Tevens is het de vraag natuurlijk of je het verschil echt kunt horen?
   HD beeld is duidelijk van hogere resolutie max forumdan SD beeld. Maar, wat is nu precies HD geluid t.o.v. SD geluid? Geantwoord op 9-9-2017 om 09:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • In het kort: vanaf de mediabox kun je op 3 manieren het audio geluid aftappen:
   via Scart, optische S/PDIF of door audio extractie uit het HDMI signaal.
   Vraag is nu is dit allemaal hetzelfde geluid? Dezelfde geluidskwaliteit?
   M.a.w wordt het geproduceerde geluid direct naar de Scart connector gestuurd en datzelfde geluid gedigitaliseerd naar de licht geleider van de optische verbinding en is dit nu analoog of gedigitaliseerd geluid? Geantwoord op 11-9-2017 om 22:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • "In het kort: vanaf de mediabox kun je op 3 manieren het audio geluid aftappen:
   via Scart, optische S/PDIF of door audio extractie uit het HDMI signaal.
   Vraag is nu is dit allemaal hetzelfde geluid? Dezelfde geluidskwaliteit?
   M.a.w wordt het geproduceerde geluid direct naar de Scart connector gestuurd en datzelfde geluid gedigitaliseerd naar de licht geleider van de optische verbinding en is dit nu analoog of gedigitaliseerd geluid?"

   Nee, dit is niet hetzelfde. Bij gebruik van origineel materiaal wordt er een digitaal signaal weergegeven, met geluidsformaten zoals Dolby Digital en DTS. Dat zijn dus meerkanaals geluidsformaten. Deze worden, in mindere kwaliteit, analoog, en in stereo uitgestuurd middels scart. Het is dus sowieso raadzaam, als de recorder dat toelaat, de optische uitgang te gebruiken.

   Voorts zijn de eigen opnames in principe altijd analoog. Het wordt uiteindelijk wel digitaal op een DVD of de harde schijf gezet, maar desondanks spreek je van een analoog signaal. Het geluid wordt dan echter middels een A/D converter (Analoog/Digitaal omzetter) omgezet naar een digitaal signaal, hetgeen altijd in stereo is. Of je nu opneemt vanaf de interne tuner of vanaf een externe bron, maakt hierbij geen verschil.

   Scart gebruik je eigenlijk nooit meer, tenzij je nog een Tv hebt waarop geen HDMI aansluitingen aanwezig zijn, of waar de bron niet beschikt over een HDMI uitgang. Niet elke DVD recorder, die in feite ook gemaakt zijn voor het analoge tijdperk, beschikt n.l. over HDMI. Overigens wordt de DVD recorder zoals we die kennen/kenden, niet meer gemaakt.

   Maar kortom: als het kan maak je gebruik van HDMI voor het weergeven van beeld, en van de optische uitgang voor het geluid. Dan kun je altijd gebruik maken van de geluidsformaten waarin een DVD is opgenomen. Bij origineel materiaal is dat doorgaans Dolby Digital 5.1 en DTS. Is een aantal gevallen kan dit ook Dolby Digital EX of DTS ES zijn, maar dat moet een speler dan wel kunnen weergeven. Datzelfde geld overigens voor de receiver.

   Mvg. WillemGeantwoord op 12-9-2017 om 18:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • "Wat ik bedoelde was een methode om alle onderdelen, dat zijn Mediabox, tv en audio versterker met luidsprekers, uit te schakelen m.b.v. een enkele actie.
   Normaal gaat dat met de afstandsbediening indien die apparaten beschikken over CEC, maar dat ontbreekt nu juist bij de 5300c, jammer genoeg.
   Ik ben het met je eens dat het verstandiger is om de 5300c aan te laten staan bij het uitschakelen (220V~) van de rest. Dat kan ook, probleemloos?
   Mijn vraag is dan wel wat de Mediabox dan nog aan elektrisch vermogen vraagt?
   Dus na een dag toch uitschakelen of automatisch uit laten vallen?

   Over het gebruik van SCART i.p.v. HDMI heb ik echter mijn twijfels.
   Het is wel weer zo dat luidsprekers een analoog signaal vereisen!
   Is het analoge signaal, verkregen door een "Digitaal naar Analoog converter" dan niet beter? Tevens is het de vraag natuurlijk of je het verschil echt kunt horen?
   HD beeld is duidelijk van hogere resolutie max forumdan SD beeld. Maar, wat is nu precies HD geluid t.o.v. SD geluid".

   Voor het in- en uitschakelen van je apparaten zou je kunnen kiezen voor een van de Logitech systeemafstandsbedieningen. Daarmee kun je net alleen alles in- en uitschakelen, maar zijn er nog tal van andere mogelijkheden, zoals Humax aan, Tv aan, en meteen op de juiste ingang, receiver aan op de juiste ingang etc. Kijk daarvoor eens op de site van Logitech, of bel hen eens voor de mogelijkheden, want deze zijn talrijk.

   De 5300c, ondersteund, net als alle andere modellen van Humax (ik verleen al 14 jaar ondersteuning voor het bedrijf) inderdaad geen CEC. De nieuwe Humax TV+H3 mediaspeler beschikt daar inmiddels wel over.

   Voorts bedoel ik niet de Humax geheel ingeschakeld te laten staan, maar uiteraard stand-by te zetten. Als deze nog in de energiespaarstand staat (standaard) zal het stand-by verbruik dan onder de 1 Watt zakken, maar is het wel mogelijk dat de software op de smartcard bijgewerkt kan worden. Dat kan bij geheel uitschakelen uiteraard niet, en dit is wel belangrijk!

   Voorts kan de decoder uiteraard geen opnames starten als je deze geheel uitschakelt. En met geheel uitschakelen bedoel ik dus: spanning er gehele af. Uiteraard dient er dan wel een externe schijf op de Humax 5300c te zijn aangesloten. Dan is ook de time shift functie volop beschikbaar. Het stand-by verbruik is dan dus echter zo laag, dat geheel uitschakelen totaal niet nuttig is. Bij moderne Tv's geld datzelfde, en ook dan is het opletten, want bij geheel uitschakelen van een moderne Tv zal ook deze zijn updates niet kunnen binnenhalen, maar kan, als er een CI module wordt gebruikt, de smartcard ook niet worden bijgewerkt. Een moderne Tv zal dan ook vaak onder de 1 Watt stand-by verbruik blijven.

   Bij het weergeven van het geluid maak je een flinke denkfout: hoe je het geluid ook weergeeft, het signaal dat naar de speakers gaat is uiteindelijk altijd analoog. Je kan dus eigenlijk niet eens een digitaal signaal weergeven via de luidsprekers, al noemt men dat vaak wel zo. Dus of je nu SP-Dif (Coax of optisch), Cinch, scart of HDMI gebruikt maakt uiteindelijk geen verschil. Zou ook niet best zijn, want een Blu-ray speler heeft b.v. helemaal geen scart meer aan boord. Deze sluit je dus middels HDMI aan op de Tv, en deze zal in bepaalde gevallen het Dolby Digital signaal nog converteren naar stereo, en dus weergeven, maar bij DTS zal het doorgaans gewoon stil blijven. Sluit je een dergelijk apparaat echter middels HDMI aan op een moderne receiver zal deze alle geluidsformaten weergeven waarvoor de receiver is gemaakt. Uiteraard dient de Blu-ray speler deze dan uiteraard ook weer te kunnen geven. Maar ook hier geld dat er nooit! een digitaal signaal naar de luidsprekers gaat. Dat is altijd een signaal waarmee de speakers kunnen omgaan. De reden waarom men aangeeft dat een installatie b.v. wel geschikt dient te zijn voor DTS signalen is dat er anders harde ruis ontstaat (de receiver kan dan niet overweg met het DTS signaal) maar zal tegenwoordig vaak stil blijven, en omdat speakers geschikt dienen te zijn voor de grote frequentie range. Maar tegenwoordig gebruikt men zelfs hele kleine exemplaren met ondersteuning van een subwoofer.

   Maar een digitaal geluid kun je in feite niet eens horen. Dat wordt dus uiteindelijk altijd weer ergens omgezet naar een hoorbaar, dus analoog geluid. De term dat digitaal geluid dus beter klinkt da analoog is dus feitelijk onjuist. Het geluid kan wel schoner klinken doordat de software en voorbewerkingen digitaal worden uitgevoerd. Maar de fans van goed geluid, waaronder ikzelf, zullen altijd hun CD speler het liefst, middels een stel goede interlinks (cinch kabel) op een analoge versterker aansluiten. Gebruikt men de digitale uitgang gaat daar een goede/uitmuntende DAC (D/A converter) achter en is het uiteindelijke signaal dus alsnog analoog. Daarvoor hoef je niet te vrezen.

   HD geluid, zoals de nieuwe receivers kunnen weergeven, heeft een nog hogere frequentie range (een beetje te vergelijken met SACD t.o.v. de red book CD) en zal, ondanks dat het menselijk gehoor tot max. 20.000Hz gaat toch zorgen voor een vollere, bredere weergave. Ik heb overigens ook SACD's welke niet veel beter klinken als een goede red book, maar ook welke een uitmuntende weergave neerzetten. Maar dan dienen de speakers uiteraard ook een hoger frequentiebereik weer te kunnen geven, en dienen deze ook de zeer lage tonen weer te kunnen geven. Uiteraard kan voor het laag een zeer goede subwoofer worden ingezet, maar ook daar kent ons gehoor beperkingen, en in veel ruimtes zal dit ook leiden tot ongewilde resonanties.

   Maar bij het voor ons bekende Dolby Digital en DTS worden frequenties weggelaten welke de mens eigenlijk niet kan horen. Een vorm van comprimeren is b.v. deze: Men laat bepaalde zachte achtergrondgeluiden weg bij een harde explosie. Bij b.v. DTS HD wordt echter het originele geluid weergegeven, met alle frequenties daarin dus nog intact. Dat zorgt, ondanks het gehoorbereik van de mens toch voor een voller en fraaier geluid. Maar dat is uiteraard ook erg afhankelijk van de gebruikte set, want eigenlijk dien je dan ook achter Full range luidsprekers te gebruiken, en van het gehoor van de luisteraar. We horen natuurlijk lang niet allemaal hetzelfde. Dat is met het zien net zo. Tegenwoordig moet alles steeds scherper, maar ook dat staat niet automatisch ook voor beter en mooier.

   Mvg. Willem Geantwoord op 12-9-2017 om 19:04

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Beste,

   graag gedaan. Wellicht kom je zo ook wat verder v.w.b. het in- en uitschakelen van je apparaten.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 12-9-2017 om 23:10

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Hoe een live uitzending te stoppen?
  Vooral ook bij aanroepen van het Menu is het handig dat een uitzending op de achtergrond (beeld en ook geluid) gestopt kan worden.

  Het afspelen van een opname (start op REC-knop) is duidelijk te stoppen d.m.v. de knop er recht onder, met het vierkantje er op. Dat bedoel ik dus niet. Het gaat om "Live-TV" te stoppen (zonder de Mediabox zelf uit te moeten schakelen. Gesteld op 18-8-2017 om 14:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Indien de juiste externe schijf is aangesloten, en de juiste keuzes zijn gemaakt via het menu, is het mogelijk gebruik te maken van de time shift functie. Ik zie dat je kan opnemen, dus als het goed is kun je nu ook live pauzeren, een onderdeel van Time shift. Maar dan gebruik je niet de toets 'stoppen' maar pauzeren. Door weer op de 'speeltoets' of nogmaals op pauzeren te drukken start je de live uitzending weer. Soms dien je daar 2 maal op te drukken, als het pauzeren al enige tijd heeft geduurd. schakel je over naar een andere zender dan verdwijnt de buffer van de vorige en wordt weer opgebouwd voor de nieuwe.

   Een opname stopzetten is uiteraard ook niet raadzaam, want dan onderbreek je deze, of stopt de opname in zijn totaal. Overigens neem je vaak niet op met de 'record toets' maar via de Guide.

   Ik raad je dan ook aan even goed de handleiding hierboven door te nemen waarin dit alles uiteraard staat vermeld.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 18-8-2017 om 15:25

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Nogmaals het gaat niet over opnemen en/of afspelen, dat is duidelijk verwoord in de handleiding.

   Het gaat er over dat als je bv.. NPO 1 (kanaal 1) hebt aangeklikt dan verschijnt de "live" uitzending van dat moment. Nu wil je iets in het Menu nagaan en drukt dan op de knop Menu.
   Dan zie je op de achtergrond nog steeds dat kanaal 1 (NPO 1) die dan aan het uitzenden is en zichtbaar blijft in grijze kleur,
   Je wil echter niet daardoor gestoord worden om het Menu goed en rustig uit te kunnen lezen.
   Hoe kun je nu zorgen dat vooraf die uitzending gestopt is of wordt?
   Ik hoop dat de vraag nu duidelijker is?Geantwoord op 18-8-2017 om 15:52

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dat heb ik dus uitgelegd. Je kan een live uitzending niet stoppen, maar wel pauzeren. En dat doe je dan dus. Ik heb het wel even over opnemen gehad, om aante geven dat er dus wel een harde schijf is aangesloten, een vereiste, maar verder had ik het over de functie van de Time shift. En die werkt bij de 5300 pas, als er een externe schijf is aangesloten. Dan kun je de live uitzending 'stopzetten' door op pauze te drukken, en deze weer starten door nogmaals een of twee keer op de pauze of speeltoets te drukken. Zo werkt time shift/live pauzeren.

   Dit kun je gerust van me aannemen, want ik verleen al 14 jaar ondersteuning voor Humax en ken de apparaten goed. Maar zoek anders eens naar de Time shift functie in de handleiding. Ook dat is daarin besproken.

   mvg. Willem
   Ondersteuning humax
   Geantwoord op 19-8-2017 om 21:13

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Ik heb de humax aangesloten en verbonden. Kan ik nu met een afstandsbediening de tv/humax aanzetten?
  Gesteld op 5-8-2017 om 15:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   de Humax zet je aan door eerst op de PVR toets te drukken. De Humax is n.l. een PVR (Personal Video Recorder). Deze toets dient dus altijd op te lichten als je de Humax bediend.

   Om de Tv te kunnen bedienen, moet deze ten eerste worden ondersteund, maar ook moet de code daarvan worden opgeslagen in de afstandsbediening. Hierboven staat de handleiding, en achterin vind je codes voor de verschillende apparaten.

   Daar staat ook de uitleg hoe te werk te gaan. Maar dat is heel eenvoudig te doen. Er zijn vaak wel verschillende mogelijkheden (codes) dus wellicht dien je de gemaakte stappen meerdere keren te herhalen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax

   Geantwoord op 5-8-2017 om 18:47

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Ik heb met ingebouwde dbd speler andere afstandsbediening gebruikt. Nu krijg ik met Humax afstandsbediening tv niet meer aan (RM-HD1U), PVR brandt wel Gesteld op 28-6-2017 om 18:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als de PVR led oplicht, betekent dat dus dat je op dat moment de PVR, dus de Humax bediend. Om de Tv dan weer te kunnen bedienen dient de Tv led van de Humax afstandsbediening op te lichten. Doet deze dat niet, druk dan eenmaal op die toets, zodat deze even oplicht.

   Uiteraard dient de code van de Tv wel eerst in de afstandsbediening van de Humax te zijn ondergebracht. Maar dat zal je duidelijk zijn.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-6-2017 om 20:32

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • ik wil mijn tv uitzetten met de afstandsbediening is het eerst met pr en dan met groen uit?
  Gesteld op 8-6-2017 om 01:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   als je de Tv wilt bedienen met de afstandsbediening moet eerst de juiste code in de afstandsbediening van de Humax worden ingevoerd. Deze vind je achterin de handleiding. Daar vind je ook de uitleg hoe te werk te gaan. Dat is heel eenvoudig.

   Daarna dien je op de PVR toets te drukken om de decoder/PVR/Humax te bedienen, of dient deze op te lichten als je de Humax bediend. Voor het bedienen van de Tv druk je eerst op de Tv toets, of dient deze op te lichten als je de Tv wilt bedienen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-6-2017 om 09:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe stel ik de juiste frequentie en netwerk-ID in op Humax 5300C Gesteld op 6-6-2017 om 15:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat doe je tijdens het installeren vanaf de fabriekstand. Maar wat meer info zou prettig zijn. Want ik weet nu niet of de decoder wordt gebruikt bij een kabelprovider, en bij welke dat is. Maar in de handleiding hierboven zie je uiteraard ook terug hoe de Humax te installeren.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-6-2017 om 20:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb opnames van Humax 5200 gekopieerd op een externe schijf. Die zou je moeten kunnen afspelen op een Humax 5300. Maar bij mij herkent hij wel de titels van de opnames, maar hij speelt niet af. Weet iemand hiervoor een oplossing? Gesteld op 1-3-2017 om 21:35

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Heb je de 5200 al even spanningsloos gezet? Welk merk schijf gebruik je en hoe groot is deze? Voorts is het raadzaam een schijf welke is gebruikt voor de Humax, deze daarvoor te blijven gebruiken. Soms is een fabrieksreset van de Humax, in dit geval de 5200 nodig. De opnames blijven daarbij bewaard. laat me even weten hoe deze tips uitpakken, en geef dus even door welke schijf je gebruikt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-3-2017 om 22:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Bedankt voor uw snelle reactie!
   De gebruikte externe schijven zijn een LaCie Rikki 3.0 SCSI en een Seagate Expansion SCSI Disk Device. Ik kan zo gauw niet achterhalen hoe groot de opnamecapaciteit ervan is, maar beide zijn maximaal 500 GB (voordat ik ze destijds kocht, had ik al gelezen dat 1TB soms problemen geeft).

   Ik heb de Humax 5200 al een jaar of drie en die werkt perfect. Ook de opnames op deze externe schijven spelen probleemloos af op de 5200. Ik denk dus niet dat het aan dit apparaat ligt (en vind het daarom nogal wat om de 5200 te ‘fabrieksresetten’).
   Ik heb de 5300 speciaal gekocht voor bij een tweede tv, omdat opnames van de 5200 hier ook op af te spelen zouden zijn, maar dat lukt dus niet.
   Geantwoord op 2-3-2017 om 12:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Nog even terug komend op de situatie: het kan ook nog zijn dat je tegen de beperkingen van de content zelf aanloopt. Ik zie regelmatig dat het uitwisselen van bestanden op de manier zoals jij dat wenst, lukt, maar niet altijd gaat het werken. Nu was ik over het volgende niet geheel zeker, maar Humax geeft ook geen garanties dat het gaat werken, daar bestanden een bepaalde code mee krijgen.

   Nu dacht ik eigenlijk aan de DLNA functie van de decoders, maar jij wilt bestanden overzetten van de 5300 naar de 5200, en dat lukt ook niet daar de 5300 alleen maar kan ontvangen. De 5200 kan zowel ontvangen als verzenden. Zou je dus bestanden over willen zetten van de 5200 naar de 5300 via DLNA lukt dat wel, mits beide apparaten niet te ver uit elkaar staan, als gebruik wordt gemaakt van een draadloze verbinding. En bedraad aansluiten is niet altijd en optie.

   Kortom: Daar je aangeeft dat de externe schijf van de 5200 wel correct werkt, maar de schijf vanaf de 5300 niet, is het vrij zeker dat je tegen de gecodeerde content aanloopt, en daar de 5300 bij het gebruik van DLNA niet kan verzenden, gaat hetgeen jij wilt dus helaas niet werken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 3-3-2017 om 12:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Goedenavond,

   Nog even voor de duidelijkheid: ik heb al jaren een 5200, en die werkt perfect. Ik heb heel wat bestanden van die 5200 op eerder genoemde externe schijven gekopieerd (omdat de interne schijf vol is) en ik kan ze moeiteloos weer afspelen op de 5200.

   Nu wil ik die bestanden van de externe schijf ook afspelen op een 5300 die bij een tweede tv staat (op zolder, dus een eind van de 5200, die beneden in de kamer staat). Zowel bij de 'veel gestelde vragen' op de website van Humax (Link) als door de verkoper in de winkel word ik ervan verzekerd dat dat kan. Maar bij mij doet die het dus niet.

   Het vreemde is dat de 5300 in het menu wel alle bestanden laat zien, als ik op de i-knop (van info) druk krijg ik alle info over dat opgenomen programma en ik kan ze ook wissen, enz. maar ik kan ze niet afspelen.

   Ik heb de 5200 nog een keer 'gefabriek-reset', alle menu's voor de zoveelste keer doorgelopen, enz. maar afspelen doet hij niet. Wellicht zal het dan inderdaad iets met een codering te maken hebben, maar wie zet die codering er dan op en waarom? En waarom staat dat dan niet in handleidingen of op de Humax-website? In elk geval ziet het er naar uit dat ik die 5300 voor niks heb gekocht.

   Als u nog een tip heeft houd ik me uiteraard aanbevolen, maar anders dank voor de beantwoording.
   Geantwoord op 3-3-2017 om 20:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Dag,

   ik begrijp de situatie, maar ik dacht dat je de opnames van de 5300 op de 5200 wilde afspelen, en dat blijkt dus andersom te zijn. Maar zoals gezegd geeft Humax geen zekerheid dat het werkt als je bestanden uitwisselt, door een schijf, welke is gebruikt bij het ene model decoder, te gebruiken bij een ander type. Zoals gezegd kan het wel werken, maar dat is niet 100% zeker, en daarom garandeert Humax dit ook niet. En dat kun je echt van me aannemen, want ik werk al iets van 13 jaar met hen samen. Men kan in een winkel dus aangeven dat het kan, maar men moet er dan ook eigenlijk bij vermelden, dat dit niet gegarandeerd is. Maar dat het wel kan werken zorgt voor verwarring. Ook bij mij, want men geeft ook regelmatig aan dat het lukt.

   Overigens sla je nu de opnames op op een of meer externe schijven, maar heb je ook al eens aan FTP gedacht? Je hebt daarvoor wel wat kennis nodig, maar het zorgt er wel voor dat je geen externe schijven behoeft aan te schaffen.

   Maar je kan in dit geval de opnames wel verzenden naar de 5300. Deze werkt dan n.l. als ontvanger. En daar de 5200 wel in staat is te verzenden, kun je dus bestanden van de 5200 naar de 5300 sturen. Andersom dus niet. Je zou eens kunnen testen of dat draadloos wil werken, maar in bepaalde gevallen zal er toch een UTP kabel gebruikt moeten worden, omdat Wifi door obstakels niet zal werken, of uitval vertoont.

   Dat zijn dus de mogelijkheden en helaas zijn er niet meer opties voorhanden. Uiteraard is het je vrij ook nog contact op te nemen met Humax, maar dan zal je een vrijwel identieke reactie krijgen. Het nummer is 0855000401.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 3-3-2017 om 23:43

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Mijn humax 5300c geïnstalleerd. Alles werkt maar het infoscherm op de box niet. Hoe regel ik dat? Gesteld op 7-2-2017 om 10:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dat klopt, want de 5300 heeft geen display. De 5100 had deze nog wel, maar ten opzichte van die decoder, mist de 5300 ook een analoge uitgang, en een 2e scart.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-2-2017 om 19:46

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Heb de klok niet meer op mijn Humax 5400c.
  Hoe krijg ik de er weer op. Gesteld op 7-2-2017 om 09:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo, ik zou je adviseren de decoder even een minuut of 10 geheel spanningsloos te zetten en na het wederom inschakelen deze terug te stellen naar de fabriekstand en meteen de schijf te formatteren. Installeer daarna de decoder even opnieuw. Het is raadzaam daarna nogmaals een of enkele keren alleen de schijf te formatteren. Als het goed is moet het dan allemaal weer naar behoren werken, maar de opnames gaan hiermee wel verloren, mits deze nog aanwezig zijn. Het is raadzaam van tijd tot tijd de schijf eens te formatteren. Voorts heb ik gemerkt dat je het best één programma tegelijk kan wissen en dat zo lang moet afwachten tot deze geheel is gewist,. alvorens je en volgende wist. Wat ik zelf ook heb ervaren is dat het beter gaat als je bij het wissen Media nog niet verlaat en dat pas doet als het/de gewenste programma(s) is/zijn gewist. Waar dit aan ligt weet ik niet, maar ik werk altijd zo en heb zelden tot nooit dat het misgaat met wissen. Wat je ook kan doen is dit: ga even naar het onderwerp voor de 5200 welke hier: Link is terug te vinden en vul daar bij de zoekfunctie eens 'wissen' in en klik op zoeken. Je ziet dan nog een aantal tips en vragen/antwoorden m.b.t. dit onderwerp. De decoders zijn n.l. op de harde schijf na gelijk. Blijf vragen over de 5400 wel hier stellen a.u.b. zodat niet alles door elkaar gaat lopen. Mvg. Willem. Sitebeheer Geantwoord op 7-2-2017 om 19:50

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • IK HEB MIJN HUMAX 5300C EN MIJN ZIGGO SMART CARD MEE GENOMEN VANUIT LIMBURG NAAR VUCHT NU IS MIJN VRAAG OF IK HET INTERNET WEL GEWOON KAN BLIJVEN GEBRUIKEN
  Gesteld op 25-1-2017 om 19:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Deze vraag begrijp ik even niet. De Humax heeft niets van doen met uw internet, maar deze kan wel worden aangesloten op het Internet om de decoder op te nemen in je netwerk, of om gebruik te maken van Interactieve Tv. Dat kan echter alleen als je kabel hebt via Ziggo. Het internet mag van een andere provider zijn.

   Is dit niet wat wordt bedoeld, geef het dan even aan.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-1-2017 om 21:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • kan je niet tegelijkertijd kijken naar een andere zender bij het opnemen van een andere zender
  \ Gesteld op 22-1-2017 om 16:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Nee, n principe niet. Dat is hier ook al vaker genoemd, en eigenlijk logisch, daar de 5300 maar 1 tuner heeft. Je kan dus alleen opnemen wat je kijkt, of andersom. Maar er zijn soms uitzonderingen. Het gaat dan om zenders welke zich in dezelfde stream bevinden. Ja kan dat zien als je een zender opneemt en vervolgens op de OKE toets drukt. Alle zenders, getoond in het wit, kun je dan nog bekijken. De andere niet.

   Wil je altijd een zender kunnen bekijken en een andere op willen nemen, moet je al uitkijken naar een Humax 5200, 5400, of de oudere 5050, met de kleinste schijf, en welke niet Interactief is. De 5200 heeft een schijf van 500Gig, de 5400 een van 1Tb, en de 5050 een van 350gig.

   Bij de 3 genoemde, is het zelfs mogelijk in bepaalde gevallen 2 zenders op te nemen, en een 3e te bekijken. Ook hier weer afhankelijk van de streams waarin zenders zich bevinden.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-1-2017 om 17:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • welke toetsen moet ik gebruiken voor ondertiteling op scherm tekrijgen.nl Gesteld op 22-1-2017 om 10:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Er zijn nog een paar opties: (niet geldig voor alle zenders).Ga naar Teletekst en kies voor pagina 888. OPT+ drukken heeft hier n.l. een ander effect.

   Ga naar het menu
   Kies voor voorkeuren
   Kies voor taal
   Kies slechthorend en vervolgens aan/inschakelen.

   Mvg. WillemGeantwoord op 23-1-2017 om 18:11

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • hoe gaat de rechter klep van de humax open voor een kaart in te steken Gesteld op 24-12-2016 om 11:46

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag,

   je ziet rechts voor van het apparaat een kleine uitkeping in de voorklep zitten welke een stukje de hoek omloopt. Zet daar je nagel achter en trek de klep voorzichtig naar je toe. Deze scharniert dan aan de onderzijde open.

   Mvg Willem Geantwoord op 26-12-2016 om 17:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • De optische uitgang van mijn humax 5300c werkt niet op mijn sony reciever,terwijl hij wel werkt icm mijn oude amino digitale ontvanger
  Heb 2 humaxen beide doen het niet
  Wat kan ik doen.
  Groet Dirk
  Gesteld op 12-12-2016 om 11:56

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Ik zie eigenlijk nooit problemen met de optische uitgangen van de Humax, maar vraag me af welke geluidsinstellingen zijn gemaakt. ook dien je vaak nog een ingang op de receiver toe te wijzen aan een bronknop. Wel is de optische uitgang niet regelbaar aks is ingesteld op DD5.1.

   Ik kan me dus niet voorstellen dat beide Humax decoders niet werken, althans deze functie niet.

   Ik zou dus graag nog wat extra info tegemoet zien.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-12-2016 om 22:35

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,probleem(voorlopig)opgelost.Wat bleek, is dat de optische kabel in de humax geen goed "contact" maakte.
   Kabel zat netjes aangedrukt,maar toen ik aan rommelde hoorde ik ineens geluid uit mijn boxen?!
   Het bleek dat ik de kabel een stukje terug moest trekken ipv normaal aangedrukt
   Wel vreemd dat dit blijkbaar bij beide humaxen zo was
   Groet Dirk
   Geantwoord op 13-12-2016 om 17:34

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden

  • Dag Dirk,

   het lijkt erop dat dit te wijten is aan een foutieve plaatsing van de stekker, of een fout in de kabel/stekker. Normaal gesproken moet deze gewon vast geklikt kunnen worden, maar de stekker dient dan wel op de juiste manier te zijn geplaatst. Ik werk al zeer lang met Humax producten en verleen al 13 jaar ondersteuning voor het bedrijf en zie zelden issues met deze aansluiting. Ik vraag me dus af of de kabel die je gebruikt wel in orde kan.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 13-12-2016 om 20:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Goedemiddag
  Ik heb een humax 5300c
  En nu is mijn afstandsbediening kapot ik hen een andere aangeschaft alleen kan ik nu het volume niet meer regelen de rest werkt prima
  Ab is urc625000-01r00

  Mvg chris Gesteld op 3-12-2016 om 16:03

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Chris,

   hoe stuurt de 5300 het geluid uit? Is dat in stereo of in Dolby Digital 5.1? In bepaalde gevallen is het niet mogelijk het volume te regelen. Stuurt de decoder uit in Dolby Digital 5.1 is de optische uitgang sowieso niet regelbaar. Maar je moet wel altijd het volumebalkje zien. Is dat ook het geval, of zie je niets als je het volume regelt?

   Ik hoor graag van je.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 4-12-2016 om 22:15

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • dag,

   is het dan wel dezelfde afstandsbediening? Als je deze vervangt, zouden alle functies weer beschikbaar moeten zijn. maar het lijkt erop dat je nu een andere afstandsbediening hebt, want het moet mogelijk zijn in dit geval. Werken verder alle functies wel?

   Mvg, Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 5-12-2016 om 08:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Nee is niet dezelfde maar de meneer van het caiway servicepunt zei dat deze ook kon en heeft em geprogrammeerd op de HumaxGeantwoord op 5-12-2016 om 08:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   dan zit daar dus het probleem. je hebt garantie op een afstandsbediening en deze behoort goed te werken en alle opties te ondersteunen, dus ik raad je aan terug te gaan, en de originele aan te schaffen. dan weet je zeker dat alles werkt. Dat is eigenlijk ook altijd wat ik aanraad.

   Je kan op marktplaats vaak wel goedkopere versies vinden, die dezelfde functies ondersteunen.

   Mvg. Willem

   Geantwoord op 6-12-2016 om 12:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Uiteindelijk blijkt t dat de volumeregeling geblokkeerd was en eenvoudig op te lossen door de knopjes van volume omlaag en OK ingedrukt te houden en dan volume omhoog waardoor de blokkering weg is
   Bedankt voor de reacties Geantwoord op 6-12-2016 om 12:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   ik weet natuurlijk niet precies welke afstandsbediening wordt gebruikt, en het komt regelmatig voor dat een vervangende of universele afstandsbediening niet alles ondersteund. vandaar dus mijn opmerking het best een originele te gebruiken. maar mooi te zien dat het is opgelost. Dank voor de respons.

   Mvg. WillemGeantwoord op 6-12-2016 om 18:48

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb Ziggo en een humaxbox nu wil ik Netfix kijken op mijn tv en niet meer op mijn tabled kan dat Gesteld op 25-11-2016 om 12:37

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee, dat kan helaas niet. Dit wordt niet ondersteund door de Humax. Overigens geen enkele Humax is daartoe in staat.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-11-2016 om 14:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • is het mogelijk om interactieve tv te kijken zonder coax kabel maar met LAN aan gesloten ? Gesteld op 21-11-2016 om 17:18

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee, dat is niet mogelijk. Interactieve Tv werkt overigens alleen bij Ziggo, en dan ook nog alleen in dat gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel.

   Maar de ontvangst loopt altijd via de kabel, en alleen de opdrachten worden verzonden via het Internet. je kan dus niet een van de 2 loskoppelen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-11-2016 om 20:34

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • installeren dongle stick voor programma gemist van ziggo Gesteld op 15-11-2016 om 15:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Kijk even hier: Link maar let op: Interactieve Tv werkt alleen in het Ziggo gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel! Het Ziggo gebied dat eerder onder UPC viel valt hier dus niet onder.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 15-11-2016 om 18:08

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Goedenavond,
  Kan niet overschakelen naar een andere zender. Bij het indrukken van de knopjes wordt/blijft het knopje tv rood.


  Hoop dat u kunt helpen Gesteld op 12-11-2016 om 22:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik zie dat er al een prima reactie is geplaatst. De decoder is eigenlijk een PVR (Personal Video Recorder) en dus dient altijd de PVR toets op te lichten als je de decoder bediend. Onder de Tv toets kun je eventueel je Tv vastleggen, zodat ook deze bediend kan worden. Het gaat dan om de hoofdfuncties, en niet elke Tv wordt ondersteund, maar achterin de handleiding vind je de codes en de uitleg hoe te werk te gaan.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 13-11-2016 om 18:22

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Betreft HUMAX IRHD 5300C: kan TV zenders kijken via de LAN aansluiting, zonder de COAX aansluiting Gesteld op 8-11-2016 om 17:42

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Iets duidelijker: Kan ik mbv de HUMAX 5300C via de LAN aansluiting internetTV kijken? En dat dan zonder een COAX aansluiting, want die is onbruikbaar. Geantwoord op 8-11-2016 om 17:53

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   nee dat is niet mogelijk. De Humax 5300c is een cable decoder, de c achter het type geeft dat aan. De Humax werkt dus alleen indien aangesloten op de kabel bij een provider welke het DVB-C signaal ondersteund.

   De Internet aansluiting is er alleen om de decoder op te kunnen nemen in je netwerk, om zo beperkt bestanden uit te wisselen, en om gebruik te kunnen maken van Interactieve Tv, indien in gebruik in fZiggo gebied. fZiggo staat voor het gebied dat eerder ook al onder Ziggo viel. Bij fUPC, dat nu onder Ziggo valt, werkt het dus niet!

   Maar er is geen enkele Humax decoder/PVR die doet wat jij wilt. geloof me, dat gaat echt niet werken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax   Geantwoord op 8-11-2016 om 19:40

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Zit er een sleeptimer op de box om 12 uur gaat de radio ui en om 3 uur en dat gebeurd iedere dag Gesteld op 3-11-2016 om 14:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat kan te maken hebben met de timer, maar als er 3 uur tussen zit, kan het ook zijn dat het automatisch uitschakelen nog aan staat. Zolang je Tv kijkt, zap je vaak nog wel en zal de decoder wel ingeschakeld blijven, maar bij het luisteren van de radio ligt dat anders. maar dan zal dit niet op vaste tijden gebeuren. Het is dus raadzaam even het menu te raadplegen om te zien of daar bepaalde instellingen zijn gemaakt.

   Het automatisch uitschakelen kun je zo uitschakelen:

   Ga naar,

   -Menu
   -Instellingen
   -Systeem
   -Energiebeheer
   -Energiespaarstand in/uitschakelen (schakel je deze uit, start de decoder meteen op, maar zal meer stroom verbruiken in stand-by)
   -Automatisch uitschakelen uit of aan zetten (schakel je deze optie uit zal de de decoder niet meer zelf uitschakelen)

   Let op: beiden staan standaard aan. Let daarop bij het terug stellen naar de fabriekstand. Laat de decoder nooit ingeschakelt staan als deze niet in gebruik is!!

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-11-2016 om 19:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Van de een op de andere dag werkt het opnemen en op pauze zetten het niet meer.. hij herkent de harde schijf wel... wat nu? Gesteld op 27-10-2016 om 17:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax HUMAX IRHD-5300C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info