Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 144 Naar de handleiding
Nederlands Aanvulling / aanpassing 48 Naar de handleiding
Deutsch Gebruiksaanwijzing 72 Naar de handleiding
Deutsch Aanvulling / aanpassing 48 Naar de handleiding
English Aanvulling / aanpassing 48 Naar de handleiding
Français Aanvulling / aanpassing 48 Naar de handleiding
Italiano Gebruiksaanwijzing 144 Naar de handleiding
Italiano Aanvulling / aanpassing 48 Naar de handleiding
460482

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum aan andere eigenaars.

Spelregels
1

Forum

Panasonic-DMR-EH50

Zoeken resetten

  • hoe kan ik alleen de klok en datum instellen van de dvd recorder DMR-EH50 instellen Gesteld op 16-11-2020 om 22:50

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • wie heeft voor mij handleiding van dmr eh 50 panasonic Gesteld op 27-4-2019 om 14:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Hij staat ook hier, maar dan in andere talen, terwijl er Nederlands bij word vermeld. at is dus niet goed gegaan bij het plaatsen. Ik zal eens kijken of ik dat nog kan veranderen. Maar voor de EH 50 is een Nederlands exemplaar wel wat lastig te vinden. Misschien heeft Panasonic er nog een, maar dat is even de vraag nu de DVD recorder eruit is.

      Willem
      Ondersteuning Humax
      Site beheerGeantwoord op 28-4-2019 om 12:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Zigo gaat van het analoog over naar digitaal is deDMR-EH50 voor opnamens geschikt? Gesteld op 9-2-2019 om 16:02

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ziggo gaat niet over naar digitaal, want het digitale signaal is al zeer lang aanwezig. Maar het analoge signaal vervalt en alleen daarmee kan de DVD recorder werken.

      Maar kijk even hier, ik heb er nl. speciaal een topic voor aangemaakt: Klik op deze LINK

      Willem
      Ondersteuning HumaxGeantwoord op 9-2-2019 om 20:45

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • beste, hoe kan ik een programma opgenomen op hdd - overzetten naar dvd?
    Alvast bedankt voor de informatie Gesteld op 4-8-2016 om 17:36

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Beste,
    Als we een dvd willen bekijken hebben we geluid maar zeer gestoord beeld.
    Wat moeten we hieraan doen?

    Alvast bedankt
    Karen Gesteld op 13-6-2016 om 08:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag Karen,

      dat lijkt op een defect. Maar als er middels HDMI wordt gekeken, kijk dan eens wat de recorder doet met scart, of juist andersom. Vraag is ook even of het bij elke DVD gebeurt en deze origineel zijn. De eigen opnames gaan nogal eens de fout in, en dan vaak met het geluid, daar dat helaas een vrij veel voorkomend probleem is, en ook dit is wel bekend,. maar komt minder voor.

      Eventueel kun je ook een febrieksreset uitvoeren, om te kijken of dat baat, maar de kans is dus aanwezig, dat de recorder gerepareerd moet worden, als dat nog te doen is, want ik zou er niet teveel aan uitgeven.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-6-2016 om 17:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoe kan ik de zomertijd aanpassen van mijn dvd recorder DMR EH50 ?
    Bij voorbaat dank..

    Piet Gesteld op 8-4-2016 om 10:36

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag Piet,

      De tijd wordt meegezonden en zou dus altijd correct moeten zijn. Ook met de overgangen van winter naar zomertijd en andersom. Echter dient de recorder dan wel aangesloten te zijn op de kabel en een analoog signaal te ontvangen.

      Maar in het menu van de recorders vind je vaak ook een optie om de tijd op automatisch in te stellen, of handmatig.

      Als aan bovenstaande is voldaan, dan is het vaak voldoende even over te schakelen van automatisch naar handmatig en weer terug.

      Ook kan het helpen even de spanning geheel van de recorder te halen en de coax kabel los te nemen. Sluit na een tiental minuten de coax kabel weer aan, en schakel vervolgens de spanning weer in.

      Is de recorder niet aangesloten op de kabel, dan dien je de tijd handmatig in te stellen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 8-4-2016 om 11:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden


  • een vraag over wanneer ik de recorder uit heb kan ik niet tv kijken dan moet ik hem aan zetten. ik sluit hem aan op de tv met scartkabel en de satelliet ontvanger aan de recorder
    . dan doe ik hem uit en kan geen tv kijken wat kan dat nou wezen. Gesteld op 17-3-2016 om 14:49

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag

      de coax kabel vanaf de schotel, dien je rechtstreeks aan te sluiten op de satelliet decoder. Die moet dus niet via de DVD recorder lopen. Vanaf de decoder ga je vervolgens met, doorgaans een HDMI kabel, naar de Tv.

      Tevens kun je een verbinding maken tussen decoder en DVD recorder, middels scart. Op die manier kun je dan vanaf de decoder opnemen, en als je het zo aansluit, mag het niet uitmaken of de DVD recorder ingeschakeld is of niet.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-3-2016 om 17:11

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • nou dit werkt ook niet. ik heb het aangesloten zoals vermeld maar doet het niet. neemt wel op maar kan het niet zien. ik moet met 2 scartkabels werken maar dan krijg ik allemaal streken in het beeld. dan moet ik de hdmi kabel er uit halen. misschien is er nog een andere aansluiting. gr.Sipke.Geantwoord op 18-3-2016 om 11:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      nu ontgaat het me een beetje. In de eerste vraag werd gemeld dat je geen Tv kon kijken als de DVD recorder uit is. Als je aansluit zoals ik heb aangegeven, kan dat niet gebeuren daar het signaal van af de decoder meteen naar de Tv gaat en dus niet via de DVD recorder loopt.

      Maar nu zie ik dat er iets anders wordt genoemd en dat de recorder wel opneemt, maar je het niet kan zien... En dat is heel wat anders.

      Maar uiteraard dienen zowel de decoder als de DVD recorder aangesloten te worden op de Tv. Heeft de decoder een HDMI uitgang, dan gebruik je deze. Daarnaast kan de DVD recorder middels HDMI op de Tv worden aangesloten, maar dan kan het zijn dat de eigen opnames vertekend, met balken, worden weergegeven. In dat geval kun je de eigen opnames bekijken via scart of de uitgaande resolutie van de DVD recorder instellen op 576P.

      Daarnaast dient er een scart verbinding te worden gemaakt tussen decoder en DVD recorder. Op de decoder gebruik je de VCR uitgang, en op de DVD recorder de AV2 ingang.

      Sluit je de DVD recorder middels HDMI aan op de Tv, dan dien je doorgaans wel zelf de juiste ingang op de Tv te selecteren. Dat gaat niet altijd automatisch.

      Lees ook dit eens:

      Hoe kan een ik een DVD recorder aansluiten op een decoder?

      Dat doe je door de recorder middels de AV2 aansluiting (scart) aan te sluiten op de Video uitgang van de decoder (mits aanwezig).

      Je stelt voorts de INGANG op de DVD recorder in op S-Video en doet datzelfde met de gebruikte UITGANG op de decoder. Instellen op RGB is nog fraaier, maar dit wordt niet altijd ondersteund op de Video uitgang van een decoder.

      Wel kun je, als je de decoder middels HDMI op de Tv hebt aangesloten, de Tv scart gebruiken voor aansluiting op de DVD recorder.

      Zorg wel altijd dat UITGANG (decoder) en INGANG (DVD recorder) identiek worden ingesteld. Dus beiden op S-Video, of op RGB.

      Stel nu de DVD recorder in op AV2 en je kan opnames op DVD zetten. Het is niet raadzaam opnames eerst op de harde schijf te zetten, want dan is doorkopieren vaak niet meer mogelijk.

      Op deze manier kun je zeer hoogwaardige opnames maken, welke er een stuk beter uitzien als via de kabel.

      Let op: staan de beide apparaten ingesteld op Video/Composiet of soortgelijk (meestal standaard) is een opname wel te maken, maar de kwaliteit daarvan een heel stuk minder.

      Mvg. Willem.

      PS: ik heb een nog uitgebreidere manier, maar zo zou het moeten lukken, daar veel mensen er al gebruik van hebben gemaakt.
      Geantwoord op 18-3-2016 om 18:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      dan is er wat mis geweest in de software, of in de instellingen. Ik heb dus ook nog een uitgebreidere manier van aansluiten/instellen en daarvan hebben zeer veel mensen al gebruik gemaakt. Echter zul je met de instellingen op standaard, wel de minst fraaie opname bekomen.

      Instellen op S-Video is al een stuk beter en met RGB krijgt je de best mogelijke opname. Maar in beide gevallen dien je zowel de uitgang op de decoder, als de ingang op de DVD recorder op dezelfde manier in te stellen. Dus beiden op S-Video, of op RGB.

      Mvg. Willem.Geantwoord op 20-3-2016 om 21:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • als ik de stekker van de panasonic in stop dan doe de panasonic niets. Gesteld op 24-2-2016 om 20:23

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dan is zeer waarschijnlijk de voeding van het apparaat defect. Haal anders de spanning nogmaals een tiental minuten van de recorder, sluit deze dan weer aan en houdt de aan/stand-by toets vervolgens ingedrukt. Als de voeding nog in orde is zal de recorder dan een self check functie doorlopen. Gebeurt dat niet, dan is het vaal einde oefening en zal de de recorder moeten worden onderzocht/gerepareerd.

      Geef daar echter niet teveel geld voor uit, want de DVD is eruit en als er nog wat gebeurt, zal dat wellicht heel kostbaar worden, of zelfs niet te repareren.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 24-2-2016 om 20:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem, in 1e instantie hartelijk dank voor je nauwgezette en volledige antwoord. Ik ga 48uur nog proberen en zonodig daarna op zoek. 1 vraag over de HUMAX: mijn Panasonic werkte met een analoog signaal voor opname (ZIGGO) en kon branden op een DVD+R (plm 120min). Is de HUMAX qua functies hiermee vergelijkbaar? Zoniet, ken je dan producten die wel vergelijkbaar zijn? Gesteld op 8-1-2016 om 22:26

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Beste, ik neen aan Cees,

      ik denk inderdaad dat er iets is misgegaan bij de DVD recorder. Deze laten het nogal eens afweten. Veel genoemde problemen zijn de tuner, AD/DA converters, loopwerken en condensators die het begeven, waardoor de recorder op 'please wait' e.d. blijft staan of helemaal niet meer opstart.

      De Humax PVR's zoals de 5050, 5200 en 5400 hebben alleen een harde schijf aan boord en zijn voorzien van een dubbele tuner.

      De 5050 is het oudst en heeft een schijf van bruto 350 Gig en is niet Interactief. De 5200 heeft een schijf van bruto 500 Gig en de 5400, verder identiek aan de 5200, heeft naast een ander design ook een grotere schijf aan boord. Deze is bruto 1TB. Deze laatste zijn wel Interactief (Kabel van Ziggo, Internet mag van Ziggo zijn, maar ook van een andere provider).

      Ik noem de bruto getallen, daar er op de schijven ruimte is gereserveerd voor pauzeren/time shift, kleine bestanden als video en muziek en voor het formatteren naar Ext3.

      Voorst kun je decoders/PVR's opnemen in je netwerk en zo bestanden uitwisselen. Dat is wel beperkt, daar de Humax geen mediaspeler is, maar je kan op die manier dus wel opnames overzetten op de PC welke je daar op DVD kan zetten. De kwaliteit wordt dan wel iets minder, daar een DVD alleen SD content ondersteund en de Humax decoders in HD (kunnen) opnemen. Ook het geluid kan ingesteld worden op Dolby Digital waardoor de decoder in Dolby Digital 5.1 kan weergeven.

      Naast een HD beeld is dat dus zeer fraai.

      Met DVD recorder vergelijkende apparaten zijn er weinig, daar de Blu-ray recorder niet in Nederland is uitgebracht door Panasonic. Deze zou er misschien wel gaan komen, maar of dat er ook in zit is maar de vraag.

      Maar goed, op deze manier is het dus altijd mogelijk een opname op DVD te zetten, en kun je altijd 1 zender bekijken en een ander opnemen. Soms kun je zelfs (afhankelijk van de zender streams) 1 zender bekijken en 2 andere opnemen en dat dus in HD met DD5.1 geluid.

      Maar je kan dus eens bij de 5200 kijken. Ik had eerder ene 'link' geplaatst, en als je daarop klikt, kom je er zo terecht.

      Mocht er nog wat zijn, of wil je reageren, doe dat dan a.u.b. bij deze vraag/reactie. Dan blijft de conversatie mooi bij elkaar.

      Maar ik denk dat je al wel wat met deze info kan.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 8-1-2016 om 22:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • LS
    Recorder DMR-EH50 heeft vanaf nieuw altijd uitstekend gefunctioneerd.
    In de voorbereiding om via de TV de inhoud van een VHS-band
    af te spelen/op te nemen heb ik per ongeluk op verkeerde knoppen gedrukt.
    (niet meer te reconstrueren). Speler gaf uiteindelijk zwakjes knipperend
    PLEASE WAIT aan en probeerde m.i. tevergeefs voortdurend te lezen en/of te schrijven.
    Na verloop van tijd (?) werd alles donker: apparaat dood, reageert op niets meer.
    Iets dergelijks staat bij SELF-CHECK op blz 62 van het manual zonder indicatie
    van een remedie. Door mij in volgorde ondernomen acties:
    1. Batterijen remote control bediening vervangen
    2. Aan/Uit knop meer dan 10sec ingedrukt: geen effect
    3. Stekker netvoeding minstens een minuut uit stopcontact: idem
    4. Stekker meer dan acht uur uit stopcontact: geen effect
    Voorzover ik weet zit er geen DVD in het apparaat (la opent niet).
    Zie ik nog iets over het hoofd? Gaarne tips.
    Indien vruchteloos: wat is een reparatieadres in de buurt van postcode 8501?
    (weet niet meer waar ik het apparaat heb gekocht). Bij voorbaat dank.
    Cees Pot Gesteld op 8-1-2016 om 12:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Beste Cees, dan heb je alles wat mogelijk is inderdaad wel gehad. Veel meer kun je niet doen, al helpt het soms als je de spanning nog langer (24 uur) van het apparaat haalt, zodat de condensators in de recorder goed kunnen leeglopen en als je daarbij ook even alle kabels los neemt. Echter denk ik dat het om een toevalstreffer gaat, daar het zeker niet zo mag zijn dat de recorder bij een verkeerde handeling het leven laat. Je kunt dus de aangedragen tip nog even uitproberen, maar als dat niet baat, zal toch echt onderzoek nodig zijn. Probleem is echter dat een reparatie vaak duur uitvalt of zelfs niet meer mogelijk is, daar de DVD recorder uit het assortiment is verdwenen en dus heit meer wordt gefabriceerd. De winkels waar je een apparaat koopt, repareren vaak zelf niet. Doorgaans zal men dan de apparaten dan ook opsturen naar een reparatie centrum. Panasonic werkt nu samen met CE-Repair. Hieronder de gegevens, maar vraag wel eerst even naar de onderzoekskosten. Deze kunnen n.l. fors zijn en worden in rekening gebracht als je besluit, het apparaat na onderzoek, toch niet te laten repareren. CE Repair Nijverheidsweg 19e 3641 RP Mijdrecht Telefoonnummer: 088 342 5200 (keuzeoptie 2) E-mail: mijdrecht@cerepair.nl www.cerepair.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00 uur Op Marktplaats zie je ook vaak wel reparatie bedrijven, en sommigen brengen zeer weinig, of zelfs geen onderzoekskosten in rekening als je door te hoge reparatiekosten besluit niet over te gaan tot reparatie. Wellicht is het handig ook eens te denken aan een PVR (decoder met harde schijf) mits je die nog niet hebt. Humax is b.v. een merk wat vaak in trek is en waar je veel mee kan. Kijk anders eens bij de Humax-iHDR-5200C: Klik op deze LINK waarvoor ik tevens de ondersteuning verleen. Maar goed, dat is een keuze en ook afhankelijk van de provider die je hebt. Maar als je een Panasonic DVD recorder hebt, heb je dus in ieder geval de benodigde kabelaansluiting. Mvg. Willem. Geantwoord op 8-1-2016 om 19:42

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Als de dvd lade niet meer opent, dan staat deze op Lock, tenminste als het display dat nog weergeeft.
      Om de dvd lade te Unlocken: Zowel AAN/UIT knop als de STOP-knop enkele seconden indrukken.
      Unlock verschijnt in display en lade kan geopend worden.Geantwoord op 2-3-2016 om 17:05

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      de recorder blijft 'please wait' aangeven en dat duidt doorgaans op een defcet, vaak van wat elco's.

      de recorder start dan niet meer op, maar inderdaad, als deze dat nog wel doet, en de lade desondanks niet opent en 'Lock' in het display is te zien, dan is deze vergrendeld. Maar dat was nu dus niet aan de orde.

      Desondanks zeer bedankt voor de input!

      Mvg. Willem
      Site beheerGeantwoord op 2-3-2016 om 17:15

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • De dvd speelt niet af op de tv. Wat is de oorzaak aub? Graag gedetailleerdeinfo want ik ben niet technisch aangelegd. Alvast bedankt.
    Krista Vermoesen Gesteld op 18-11-2015 om 20:28

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Hallo Krista,

      Als de DVD recorder op de Tv is aangesloten met een HDMI kabel, kan het voorkomen dat deze niet meteen weergeeft als recorder en Tv worden ingeschakeld.

      In dat geval dien je middels de afstandsbediening van de Tv, de Tv in te stellen op de juiste ingang. Dat doe doorgaans d.m.v. de AV of Ext toets.

      Nu kan het uiteraard ook andere oorzaken hebben, maar dan heb ik toch wat meer info nodig over de manier van aansluiten etc. Ik begrijp dat dit lastig is, maar ik moet het natuurlijk vanaf hier beoordelen en ken dan uiteraard de situatie niet.

      Maar vaak is het probleem te wijten aan wat ik aangaf en ik hoop dat dit gaat lukken en werken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-11-2015 om 20:37

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
  • KAN IK OPNEMEN VAN DE VASTE SCHIJF (hdd) naar een dvd schijfje?
    indien wel, hoe moet ik dit doen?
    bedankt voor de informatie Gesteld op 27-10-2015 om 08:55

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ja,

      je kan opnames overzetten van de interne schijf naar een DVD, mits er geen kopieerbeveiliging op aangebracht wordt.

      In sommige gevallen gaat het dus niet en dien je een opname, welke je wilt bewaren, direct op DVD te zetten.

      Je kunt de dubbing optie gebruiken, maar handiger is het even de handleiding hierboven te raadplegen, daar je dan vast meer tegenkomt dat van belang kan zijn.

      Daar ik op veel rubrieken plaats, wil ik echter niet de handleiding overal gaan citeren, want dat is niet te doen.

      Mocht u het echt niet vinden, dan lees ik wel en zal dan even voor u kijken.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 27-10-2015 om 15:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden


  • hoe opnemen van pc naar Panasonic DMR-EH50?welke soort verbinding en instelling? Gesteld op 28-8-2015 om 12:33

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat is niet mogelijk. Je kan alleen opnemen vanaf een decoder (via scart) vanaf ene VHS recorder (tevens via scart) of met het apparaat zelf.

      Maar het heeft natuurlijk ook niet veel zin om iets vanaf de PC over te zetten op de DVD recorder. Je kan het bestand dan wellicht niet eens op DVD zetten vanwege de kopieerbeveiliging en de mogelijkheden zijn verder ook zeer beperkt. Je kan dan nog veel meer met de PC zelf.

      Wil je voor niet al teveel geld uitgebreide opties, dan kun je beter kiezen voor een mediaspeler.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-8-2015 om 19:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • !!BELANGRIJKE MEDEDELING!!

    Ik heb vandaag wederom contact gehad met Ziggo, daar ik meerdere meldingen kreeg, dat het gastkanaal (Eurosport) niet meer wordt gevonden, en de Guide dus onbruikbaar is. Ziggo gaat dit uitzoeken, daar je zelf niets aan dit issue kan doen.

    OPROEP: als u problemen heeft met de Guide en Eurosport niet meer werkt, of niet word gevonden als gastkanaal, bel dan naar Ziggo en geef dit aan ze door. Hoe meer mensen bellen, hoe sneller men het issue wellicht gaat oppakken en verhelpen.

    Mvg. Willem
    Sitebeheer Gesteld op 31-3-2015 om 15:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Beste lezers,

      Het issue schijnt niet aan Ziggo of een andere provider te liggen, maar aan Eurosport. Zij hebben al veel klachten ontvangen en gaan het uitzoeken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 2-4-2015 om 19:34

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Hoe kan ik via de remote, de lade openen en sluiten? Gesteld op 29-3-2015 om 21:49

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat is niet altijd mogelijk. Kijk dus even of de betreffende toets wel op de afstandsbediening aanwezig is.


      Mvg. Willem. Geantwoord op 29-3-2015 om 23:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Willem,

    ik heb nog even verder wat beantwoorde vragen gelezen en heb gemerkt dat de recorder niet reageert op het gelijktijdig indrukken van 1/2/3/4. hij blijft remote DVD 1 aangeven, kennelijk is iets defect. lees graag je reactie.
    Alvast bedankt
    Jaap Gesteld op 4-3-2015 om 21:18

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag Jaap,

      Je doet waarschijnlijk iets verkeerd. Als je de afstandsbediening niet op de recorder richt, maar gewoon de OK toets en de 1 gelijktijdig ingedrukt houdt, staat de afstandsbediening weer ingesteld op DVD1, net als de recorder, waardoor deze weer zullen samenwerken. Het is echt heel eenvoudig te doen.

      DE recorder geeft DVD1 aan en staat dus ingesteld op DVD1. Maar waarschijnlijk is er door en foutje een andere code in de afstandsbediening terecht gekomen en die zet je dus door de OK toets en de 1 samen ingedrukt te houden ook weer op DVD1.

      Beter kan ik het niet uitleggen ;-) Er is al veel gebruik van deze optie gemaakt.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 4-3-2015 om 21:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bezit een DMR-EH 50 recorder.
    Deze reageert niet meerop deafstandsbediening. Als ik op functions druk krijg ik de melding Remote -DVD1
    Als vlgs gebruiksaanwijzing op enter en 2/3/4 druk verandert er niets
    Wat te doen? Gesteld op 2-3-2015 om 20:21

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Zie mijn reactie van 23-2-2015 20:20

      Als de recorder DVD1 aangeeft, betekent dat dus dat de afstandsbediening ook op DVD 1 ingesteld dient te worden en dat doe je dus door de toetsen Enter (OK) en 1 samen ingedrukt te houden.

      Maar wat daar staat klopt exact, want ik heb dat eerder geplaatste en al veel mensen hebben er gebruik van gemaakt. Ook ikzelf, daar mijn Blu-ray speler anders reageerde op de afstandsbediening van de recorder.

      Gr. WillemGeantwoord op 2-3-2015 om 20:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Willem,

      heb inmiddels gevoelige vingertoppen van het drukken, maar helaas reageert het apparaat niet. hij gaat wel afspelen alsik de knop rechts onder op het apparaat indruk, maar uitsluitend de laatste opname.

      JaapGeantwoord op 4-3-2015 om 21:04

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • recorder met hand aanzetten sta op hdd-a2 alles getest blijft op a2 staan geen reactie ook met de hand decoreer op a1 en a3 gezet Gesteld op 24-2-2015 om 10:59

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • is het mogelijk dat afstand bediening niet werkt als knopcel LIR 2450 KAPOT IS Gesteld op 22-2-2015 om 09:17

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      Ik hoor graag even wat hiermee wordt bedoeld, want dit zegt me zo even niets. Bedoel je dat er een toets op de afstandsbediening defect is? Als er een toets blijft hangen, werken andere toetsen niet meer. Geantwoord op 22-2-2015 om 18:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • de afstand bediening is goed werk op tv maar niet op recorder deze is niet te bedienen
      alleen dvd met handbediening speel af.
      ik denk dat het de sensor van recorder is volgens de bestaande antwoordenGeantwoord op 23-2-2015 om 16:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      Duidelijk, maar wat ook nog kan is dat de afstandsbediening en de recorder beiden staan ingesteld op een andere modus.

      Reageert de recorder helemaal niet, of zie je b.v. DVD1, 2 of 3 in het display als je de recorder bediend? Zo ja en geeft de recorder DVD1 aan, doe dan dit:

      Druk de toetsen Enter en 1 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD1
      Druk de toetsen Enter en 2 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD2 (als DVD2 wordt getoond)
      Druk de toetsen Enter en 3 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD3 (als DVD3 wordt getoond)

      Ik lees graag de afloop.

      Gr. Willem.

      Geantwoord op 23-2-2015 om 20:20

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • dmr-eh50 kan ik op setup zonder afstandsbediening Gesteld op 3-1-2015 om 12:20

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je kan daar deels inkomen, maar hebt altijd een afstandsbediening nodig. Anders kun je eigenlijk niets met de recorder.

      Mvg. Willem Geantwoord op 3-1-2015 om 20:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hoe krijg ik het programma overzicht in beeld t.b.v. Het opnemen Gesteld op 17-7-2014 om 16:14

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Reeds opgenomen films kan ik afspelen. Het apparaat weigert nieuwe opnames via programma/check of ShowView op te nemen! Gesteld op 19-4-2014 om 14:36

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • je kan dan het best eerst even proberen of het baat als je een half uurtje de spanning geheel van de decoder haalt en als dat niet helpt, is het raadzaam de recorder geheel terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. De harde schijf hoeft daarbij doorgaans niet te worden gewist, dus opnamen blijven bewaard.

      mvg. Willem. Geantwoord op 19-4-2014 om 19:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • op wat voor dvd's kan ik opnemen?
    Gesteld op 14-4-2014 om 18:06

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • PS: als je op Internet kijkt en je zoekt even naar dit type bij b.v. Panasonic, vind je waarschijnlijk ook wel deze gegevens.

      Willem.Geantwoord op 14-4-2014 om 20:25

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • apparaat reageert niet meer op afstandsbediening. Aangezien ik er daar 2 van heb, weet ik zeker dat het aan de recorder ligt. batterijen zijn ook ok. Iemand een tip? Gesteld op 22-10-2013 om 20:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Zijn die afstandsbedieningen wel hetzelfde en zijn deze beide ingesteld op b.v. DVD1? Als er een op DVD2 staat en de ander per ongeluk op die stand gezet, doen ze beiden niets.

      Je kan op de afst.bed. n.l. kiezen voor DVD 1 of 2.

      Dat werkt als volgt:

      Druk de toetsen Enter en 1 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD1
      Druk de toesten Enter en 2 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD2

      Lukt het op deze manier niet doe dan het volgende:

      Houd de aan/stand-by toets op het apparaat (DVD recorder) 10 tot 15 seconden ingedrukt en druk vervolgens de knop CH+ en CH- tegelijkertijd in zodat de recorder naar 'landeninstelling' gaat. Instellen op Nederland en vervolgens gaat het apparaat automatisch naar een set up en alles loopt weer als vanouds, mits er niets mis is met de hardware in de recorder.

      Gr. Willem. Geantwoord op 23-10-2013 om 19:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden


    • Ik had hetzelfde probleem. De oplossing van Willem werkte niet: aangezien de recorder niet op de afstandsbediening reageert, kon ik geen landeninstelling e.d. doen. Op een amerikaans forum gevonden: de infraroodsensor in de recorder waarmee de signalen van de afstandsbediening worden ontvangen, kan kapot zijn. Oplossing: een nieuwe erin solderen. De sensor heeft het Panasonic onderdeelnummer B3RAD0000092. Die sensor hoeft niet meer dan 6 euro te kosten, hoewel er ook aanbieders zijn die er zo'n 30 euro voor vragen. Ik had hem thuisgestuurd voor 14 euro.

      De sensor zit bij de Panasonic DMR-EH50 achter de lichtdoorlatende rubber knop voor opnemen, rechtsonder op het bedieningspaneel. Stekker eruit halen, kap eraf halen (5 schroeven), voorpaneel eraf halen (5 kliklipjes voorzichtig oplichten met een kleine schroevendraaier), voorzichtig ondersteboven leggen (op een zacht kussen, dekentje o.i.d.). Je hebt een kleine printsoldeerbout nodig (die van mij is 25 W) met een fijne soldeertip, wat soldeerdraad (soldeertin met daarin vloeimiddel). Let op, er zit een klein SMD-weerstandje op de printplaat aan de soldeerzijde, die moet niet losgesoldeerd of door te lange hittetoevoer beschadigd worden. De sensor heeft 2 klempootjes, die je het beste eerst lossoldeert (met soldeerlitze of een soldeerpompje om het overtollige tin mee op te nemen). Daarna de sensor met een tangetje beetpakken en de 3 andere pootjes in 1 keer lossolderen. De nieuwe sensor erin zetten en vastsolderen (kort verhitten, en met een klein beetje soldeertin, vooral niet te veel!).
      't Is niet heel moeilijk, maar wat handigheid en soldeerervaring zijn wel gewenst om dit tot een goed einde te brengen. Een reparateur heeft hier niet heel veel tijd voor nodig, en zou dat dus in principe voor niet te veel geld kunnen doen.

      Overigens, dezelfde sensor zit in de Panasonic DMR-ES10, DMR-ES10P en DMR-ES20. Voor de laatste heb ik ook een engelstalige post gevonden waar deze sensor heb probleem bleek te zijn.

      Succes met repareren!Geantwoord op 18-5-2014 om 13:09

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Dank voor de reactie.

      Uiteraard kan er wat defect zijn geraakt, maar je kan wel in de landinstelling terecht komen op genoemde manier en vaak is het issue van een niet functionerende afstandbediening tocht te wijten aan andere zaken, die ik dan dus ook eerst noem. Vaak zie ik nl. dat men (doorgaans per ongeluk) de afstandsbediening heeft ingesteld op een andere code, d.m.v DVD2 of 3. En dat is eenvoudig op te lossen. Het gebeurt niet zo vaak dat de sensor het laat afweten, maar loopwerken of harde schijven gaan doorgaans niet heel lang mee. Als een recorder een jaar of 3 draait is het doorgaans wel op. In dat geval kun je dan beter de overstap maken naar een PVR, daar de DVD recorder toch een beetje uit het beeld gaat verdwijnen. Maar uiteraard nogmaals dank voor je tip, want daar kunnen mensen wat mee.

      Mvg. Willem.Geantwoord op 18-5-2014 om 18:21

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • kan niet goed op nemen een r in het display neem aan herhaling kan het niet verwijderen hoe kan dat? Gesteld op 29-7-2013 om 10:18

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • geen geluid bij weergave na opname Gesteld op 9-3-2013 om 14:19

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Als je via de eigen tuner opneemt, dus rechtstreeks vanaf de kabel, en er is geen geluid, kan dat wijzen op een defecte tuner. Als je opneemt vanaf een decoder en er is dan wel geluid, dan is het eigenlijk wel zeker dat er wat mis is met de tuner, maar controleer wel even alle instellingen en kabels. Eventueel kun je de recorder terug stellen naar de fabriekstand en opnieuw installeren, maar de kans is groot dat dit het probleem niet zal verhelpen.

      Gr. Willem. Geantwoord op 10-3-2013 om 16:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Als ik naar functie ga en vervolgens naar disc-managment krijg ik het DVD-scherm niet enkel dat van de vaste schijf. Ik kan de disc dus ook niet beveiligen of wissen of formateren. Met gevolg dat ik ook niet kan opnemen op de DVD. Alle geplande opnames worden steeds op HDD opgenomen. Kan ook niet naar de schrijfbeveiliging gaan.
    K Gesteld op 13-2-2013 om 20:50

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Is op de recorder wel DVD geselecteerd? Als dat in orde is, is het raadzaam de recorder terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. Opnamen blijven daarbij bewaard. Geantwoord op 14-2-2013 om 13:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • wij hebben van alles al geprobeert maar met alles wat wij met de afstandbediening doen krijgen wij de melding remote dvd 2.
    wat moeten wij doen om dit te verhelpen Gesteld op 17-1-2013 om 12:03

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Panasonic DMR-EH50 handleidingen

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

  • lees eerst de handleiding door;
  • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
  • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
  • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
  • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
  • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
  • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info