• apparaat reageert niet meer op afstandsbediening. Aangezien ik er daar 2 van heb, weet ik zeker dat het aan de recorder ligt. batterijen zijn ook ok. Iemand een tip?

    Gesteld op 22-10-2013 om 20:32 in forum Panasonic DMR-EH50 Misbruik melden
    • Zijn die afstandsbedieningen wel hetzelfde en zijn deze beide ingesteld op b.v. DVD1? Als er een op DVD2 staat en de ander per ongeluk op die stand gezet, doen ze beiden niets.

      Je kan op de afst.bed. n.l. kiezen voor DVD 1 of 2.

      Dat werkt als volgt:

      Druk de toetsen Enter en 1 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD1
      Druk de toesten Enter en 2 tegelijk in en de de afst. bed. staat op DVD2

      Lukt het op deze manier niet doe dan het volgende:

      Houd de aan/stand-by toets op het apparaat (DVD recorder) 10 tot 15 seconden ingedrukt en druk vervolgens de knop CH+ en CH- tegelijkertijd in zodat de recorder naar 'landeninstelling' gaat. Instellen op Nederland en vervolgens gaat het apparaat automatisch naar een set up en alles loopt weer als vanouds, mits er niets mis is met de hardware in de recorder.

      Gr. Willem. Geantwoord op 23-10-2013 om 19:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik had hetzelfde probleem. De oplossing van Willem werkte niet: aangezien de recorder niet op de afstandsbediening reageert, kon ik geen landeninstelling e.d. doen. Op een amerikaans forum gevonden: de infraroodsensor in de recorder waarmee de signalen van de afstandsbediening worden ontvangen, kan kapot zijn. Oplossing: een nieuwe erin solderen. De sensor heeft het Panasonic onderdeelnummer B3RAD0000092. Die sensor hoeft niet meer dan 6 euro te kosten, hoewel er ook aanbieders zijn die er zo'n 30 euro voor vragen. Ik had hem thuisgestuurd voor 14 euro.

      De sensor zit bij de Panasonic DMR-EH50 achter de lichtdoorlatende rubber knop voor opnemen, rechtsonder op het bedieningspaneel. Stekker eruit halen, kap eraf halen (5 schroeven), voorpaneel eraf halen (5 kliklipjes voorzichtig oplichten met een kleine schroevendraaier), voorzichtig ondersteboven leggen (op een zacht kussen, dekentje o.i.d.). Je hebt een kleine printsoldeerbout nodig (die van mij is 25 W) met een fijne soldeertip, wat soldeerdraad (soldeertin met daarin vloeimiddel). Let op, er zit een klein SMD-weerstandje op de printplaat aan de soldeerzijde, die moet niet losgesoldeerd of door te lange hittetoevoer beschadigd worden. De sensor heeft 2 klempootjes, die je het beste eerst lossoldeert (met soldeerlitze of een soldeerpompje om het overtollige tin mee op te nemen). Daarna de sensor met een tangetje beetpakken en de 3 andere pootjes in 1 keer lossolderen. De nieuwe sensor erin zetten en vastsolderen (kort verhitten, en met een klein beetje soldeertin, vooral niet te veel!).
      't Is niet heel moeilijk, maar wat handigheid en soldeerervaring zijn wel gewenst om dit tot een goed einde te brengen. Een reparateur heeft hier niet heel veel tijd voor nodig, en zou dat dus in principe voor niet te veel geld kunnen doen.

      Overigens, dezelfde sensor zit in de Panasonic DMR-ES10, DMR-ES10P en DMR-ES20. Voor de laatste heb ik ook een engelstalige post gevonden waar deze sensor heb probleem bleek te zijn.

      Succes met repareren! Geantwoord op 18-5-2014 om 13:09

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Dank voor de reactie.

      Uiteraard kan er wat defect zijn geraakt, maar je kan wel in de landinstelling terecht komen op genoemde manier en vaak is het issue van een niet functionerende afstandbediening tocht te wijten aan andere zaken, die ik dan dus ook eerst noem. Vaak zie ik nl. dat men (doorgaans per ongeluk) de afstandsbediening heeft ingesteld op een andere code, d.m.v DVD2 of 3. En dat is eenvoudig op te lossen. Het gebeurt niet zo vaak dat de sensor het laat afweten, maar loopwerken of harde schijven gaan doorgaans niet heel lang mee. Als een recorder een jaar of 3 draait is het doorgaans wel op. In dat geval kun je dan beter de overstap maken naar een PVR, daar de DVD recorder toch een beetje uit het beeld gaat verdwijnen. Maar uiteraard nogmaals dank voor je tip, want daar kunnen mensen wat mee.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-5-2014 om 18:21

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info