• Beste Willem, in 1e instantie hartelijk dank voor je nauwgezette en volledige antwoord. Ik ga 48uur nog proberen en zonodig daarna op zoek. 1 vraag over de HUMAX: mijn Panasonic werkte met een analoog signaal voor opname (ZIGGO) en kon branden op een DVD+R (plm 120min). Is de HUMAX qua functies hiermee vergelijkbaar? Zoniet, ken je dan producten die wel vergelijkbaar zijn?

    Gesteld op 8-1-2016 om 22:26 in forum Panasonic DMR-EH50 Misbruik melden
    • Beste, ik neen aan Cees,

      ik denk inderdaad dat er iets is misgegaan bij de DVD recorder. Deze laten het nogal eens afweten. Veel genoemde problemen zijn de tuner, AD/DA converters, loopwerken en condensators die het begeven, waardoor de recorder op 'please wait' e.d. blijft staan of helemaal niet meer opstart.

      De Humax PVR's zoals de 5050, 5200 en 5400 hebben alleen een harde schijf aan boord en zijn voorzien van een dubbele tuner.

      De 5050 is het oudst en heeft een schijf van bruto 350 Gig en is niet Interactief. De 5200 heeft een schijf van bruto 500 Gig en de 5400, verder identiek aan de 5200, heeft naast een ander design ook een grotere schijf aan boord. Deze is bruto 1TB. Deze laatste zijn wel Interactief (Kabel van Ziggo, Internet mag van Ziggo zijn, maar ook van een andere provider).

      Ik noem de bruto getallen, daar er op de schijven ruimte is gereserveerd voor pauzeren/time shift, kleine bestanden als video en muziek en voor het formatteren naar Ext3.

      Voorst kun je decoders/PVR's opnemen in je netwerk en zo bestanden uitwisselen. Dat is wel beperkt, daar de Humax geen mediaspeler is, maar je kan op die manier dus wel opnames overzetten op de PC welke je daar op DVD kan zetten. De kwaliteit wordt dan wel iets minder, daar een DVD alleen SD content ondersteund en de Humax decoders in HD (kunnen) opnemen. Ook het geluid kan ingesteld worden op Dolby Digital waardoor de decoder in Dolby Digital 5.1 kan weergeven.

      Naast een HD beeld is dat dus zeer fraai.

      Met DVD recorder vergelijkende apparaten zijn er weinig, daar de Blu-ray recorder niet in Nederland is uitgebracht door Panasonic. Deze zou er misschien wel gaan komen, maar of dat er ook in zit is maar de vraag.

      Maar goed, op deze manier is het dus altijd mogelijk een opname op DVD te zetten, en kun je altijd 1 zender bekijken en een ander opnemen. Soms kun je zelfs (afhankelijk van de zender streams) 1 zender bekijken en 2 andere opnemen en dat dus in HD met DD5.1 geluid.

      Maar je kan dus eens bij de 5200 kijken. Ik had eerder ene 'link' geplaatst, en als je daarop klikt, kom je er zo terecht.

      Mocht er nog wat zijn, of wil je reageren, doe dat dan a.u.b. bij deze vraag/reactie. Dan blijft de conversatie mooi bij elkaar.

      Maar ik denk dat je al wel wat met deze info kan.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 8-1-2016 om 22:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info