• een vraag over wanneer ik de recorder uit heb kan ik niet tv kijken dan moet ik hem aan zetten. ik sluit hem aan op de tv met scartkabel en de satelliet ontvanger aan de recorder
    . dan doe ik hem uit en kan geen tv kijken wat kan dat nou wezen.

    Gesteld op 17-3-2016 om 14:49 in forum Panasonic DMR-EH50 Misbruik melden
    • Dag

      de coax kabel vanaf de schotel, dien je rechtstreeks aan te sluiten op de satelliet decoder. Die moet dus niet via de DVD recorder lopen. Vanaf de decoder ga je vervolgens met, doorgaans een HDMI kabel, naar de Tv.

      Tevens kun je een verbinding maken tussen decoder en DVD recorder, middels scart. Op die manier kun je dan vanaf de decoder opnemen, en als je het zo aansluit, mag het niet uitmaken of de DVD recorder ingeschakeld is of niet.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-3-2016 om 17:11

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • nou dit werkt ook niet. ik heb het aangesloten zoals vermeld maar doet het niet. neemt wel op maar kan het niet zien. ik moet met 2 scartkabels werken maar dan krijg ik allemaal streken in het beeld. dan moet ik de hdmi kabel er uit halen. misschien is er nog een andere aansluiting. gr.Sipke. Geantwoord op 18-3-2016 om 11:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      nu ontgaat het me een beetje. In de eerste vraag werd gemeld dat je geen Tv kon kijken als de DVD recorder uit is. Als je aansluit zoals ik heb aangegeven, kan dat niet gebeuren daar het signaal van af de decoder meteen naar de Tv gaat en dus niet via de DVD recorder loopt.

      Maar nu zie ik dat er iets anders wordt genoemd en dat de recorder wel opneemt, maar je het niet kan zien... En dat is heel wat anders.

      Maar uiteraard dienen zowel de decoder als de DVD recorder aangesloten te worden op de Tv. Heeft de decoder een HDMI uitgang, dan gebruik je deze. Daarnaast kan de DVD recorder middels HDMI op de Tv worden aangesloten, maar dan kan het zijn dat de eigen opnames vertekend, met balken, worden weergegeven. In dat geval kun je de eigen opnames bekijken via scart of de uitgaande resolutie van de DVD recorder instellen op 576P.

      Daarnaast dient er een scart verbinding te worden gemaakt tussen decoder en DVD recorder. Op de decoder gebruik je de VCR uitgang, en op de DVD recorder de AV2 ingang.

      Sluit je de DVD recorder middels HDMI aan op de Tv, dan dien je doorgaans wel zelf de juiste ingang op de Tv te selecteren. Dat gaat niet altijd automatisch.

      Lees ook dit eens:

      Hoe kan een ik een DVD recorder aansluiten op een decoder?

      Dat doe je door de recorder middels de AV2 aansluiting (scart) aan te sluiten op de Video uitgang van de decoder (mits aanwezig).

      Je stelt voorts de INGANG op de DVD recorder in op S-Video en doet datzelfde met de gebruikte UITGANG op de decoder. Instellen op RGB is nog fraaier, maar dit wordt niet altijd ondersteund op de Video uitgang van een decoder.

      Wel kun je, als je de decoder middels HDMI op de Tv hebt aangesloten, de Tv scart gebruiken voor aansluiting op de DVD recorder.

      Zorg wel altijd dat UITGANG (decoder) en INGANG (DVD recorder) identiek worden ingesteld. Dus beiden op S-Video, of op RGB.

      Stel nu de DVD recorder in op AV2 en je kan opnames op DVD zetten. Het is niet raadzaam opnames eerst op de harde schijf te zetten, want dan is doorkopieren vaak niet meer mogelijk.

      Op deze manier kun je zeer hoogwaardige opnames maken, welke er een stuk beter uitzien als via de kabel.

      Let op: staan de beide apparaten ingesteld op Video/Composiet of soortgelijk (meestal standaard) is een opname wel te maken, maar de kwaliteit daarvan een heel stuk minder.

      Mvg. Willem.

      PS: ik heb een nog uitgebreidere manier, maar zo zou het moeten lukken, daar veel mensen er al gebruik van hebben gemaakt.
      Geantwoord op 18-3-2016 om 18:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • ik heb een andere manier gedaan even op fabriek- instellingen gedaan en toen was het wel goed.bedankt voor de mededelingen. Geantwoord op 20-3-2016 om 11:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      dan is er wat mis geweest in de software, of in de instellingen. Ik heb dus ook nog een uitgebreidere manier van aansluiten/instellen en daarvan hebben zeer veel mensen al gebruik gemaakt. Echter zul je met de instellingen op standaard, wel de minst fraaie opname bekomen.

      Instellen op S-Video is al een stuk beter en met RGB krijgt je de best mogelijke opname. Maar in beide gevallen dien je zowel de uitgang op de decoder, als de ingang op de DVD recorder op dezelfde manier in te stellen. Dus beiden op S-Video, of op RGB.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-3-2016 om 21:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info