• Ik heb verschillende dvd's, gekocht dus niet zelf opgenomen. Sommige speelt ie gewoon af, bij enkele van de laatst gekochte krijg ik de mededeling:'kan niet lezen', op de display van de speler: NoRead. Speler is ingesteld op classificatie 8. Speelt deze speler geen nieuwe dvd's meer af?
    Alvast dank voor de reacties

    Gesteld op 11-1-2014 om 12:51 in forum Panasonic DMR-EH-59 Misbruik melden
    • Dag,

      Jazeker, de recorder zou alle DVD's moeten inlezen. Je kan soms wel een melding krijgen als 'TV systeem niet goed ingesteld' maar dan gaat het om NTSC DVD's i.p.v. het hier gebruikte PAL en dient de recorder dus even anders te worden ingesteld. Maar normaal gesproken moet elke gekochte DVD zonder problemen worden ingelezen.

      Nu weet ik niet hoe lang je de recorder al hebt, want wat je nu aangeeft komt vaak voort uit een naar zijn eind lopend loopwerk. De DVD's worden dan steeds vaker geweigerd en uiteindelijk zal de recorder niets meer inlezen en soms zelfs gaan 'ratelen' of aangeven dat er een disc in ligt, terwijl dat niet het geval is. Reparatie wordt dan vrij kostbaar en wellicht is het raadzaam dan eens te denken aan een zogenaamde PVR (decoder met harde schijf).

      Mvg. Willem. Geantwoord op 11-1-2014 om 18:30

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag,

      Ik zie regelmatig dat de loopwerken het redelijk snel opgeven. Zonde, daar een reparatie doorgaans niet goedkoop is. Schoonmaken kan soms even helpen, maar over het algemeen is dat niet blijvend. Je kan eens kijken of terug stellen naar de fabriekstand nog helpt, waarna je alles opnieuw installeert, maar ik vrees dat dit niet echt zal gaan helpen. Maar niet geschoten...

      mvg. Willem. Geantwoord op 18-1-2014 om 19:10

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info