• beeld correctie onder en boven zwarte balk

    Gesteld op 2-1-2014 om 13:54 in forum Panasonic DMR-EH-59 Misbruik melden
    • Waarschijnlijk heb je de recorder aangesloten middels HDMI en dat zorgt vaak voor een probleem bij de eigen opnamen, al is het wel zo, dat meestal alleen balken aan boven en onderzijde te zien zijn, en het beeld daarnaast vervormd wordt weergegeven. Het is in eerste instantie uiteraard zaak dat je het juiste beeldformaat instelt. Daarnaast kan het helpen, als je de resolutie op de recorder verlaagt naar b.v. 576P. De TV zal dan de verdere upscaling verzorgen. Men denkt vaak dat dit tot een slechtere weergave leidt, maar als de gebruikte scaler in de TV goed is, of zelfs beter als die in de recorder, kan het beeld net zo goed, of zelfs beter zijn. Op de TV zelf is vaak ook nog e.e.a. aan beeldformaten in te stellen, soms zelfs per ingang. Het kan dan echter wel zo zijn, dat je dit moet aanpassen, als de bron, in dit geval de DVD recorder, weergeeft. Het kan dus gebeuren dat je steeds het beeldformaat op de TV even moet activeren (nogmaals kiezen voor b.v. Juist) om een goed formaat te kunnen weergeven.

      Echter wil het ook vaak niet lukken de eigen opnamen middels HDMI in het juiste formaat weer te geven, ook niet met de eerder genoemde tips. Daarom sluit men naast HDMI ook vaak middels scart aan, om zo de eigen opnamen te bekijken. Dit gaat doorgaans wel goed. De reden is overigens niet terug te voeren op de recorders (ook andere typen en merken lopen tegen dit probleem aan) maar met de manier waarop men het analoge signaal weergeeft. Dat wordt niet in 16:9, maar in 4:3 letterbox uitgezonden en dat zorgt dus vaak voor dit issue.

      PS: Ik neem doorgaans overigens op vanaf een decoder, omdat zo de digitaal aangeboden zenders kunnen worden opgenomen (analoog) en het beeld, bij de juiste instellingen een stuk fraaier is. Absoluut aan te raden.

      Ik hoop dat een van de opties zal gaan werken. Succes.

      Gr. Willem. Geantwoord op 2-1-2014 om 18:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info