• Ik heb een lowe tv zonder hdmi aansluiting, een dvd recorder panasonic dmr-eh59 en een humax hd ontvanger ir fox c. Als ik alles heb aangesloten, dus: van tv av1 naar humax bovenste scart in de humax, van de onderste scart van humax naar bovenste scart van de dvd recorder en van de onderste scart van de dvd recorder naar de av2 van de tv. Als ik iets opneem heb ik een hele slechte beeld kwaliteit, als ik hem afspeel. Wat heb ik fout gedaan, groetjes Jeanny

    Gesteld op 28-1-2014 om 13:35 in forum Panasonic DMR-EH-59 Misbruik melden
    • Dag, (ook hier maar even geplaatst)

      Ik weet niet hoeveel scart aansluitingen je TV heeft, maar dat zijn er volgens mij zeker 2.

      -Sluit nu de decoder (TV Scart) aan op een scart ingang van de TV en stel de decoder in het menu in op RGB.

      -Sluit de DVD recorder middels AV1 aan op een andere scart ingang van de Tv en stel ook deze in het menu van de recorder in op RGB.

      -Je kan, om deze zenders vanaf de decoder op te kunnen nemen, ook nog een verbinding maken van decoder (VCR scart) naar DVD recorder (AV2). Stel hiervoor de VCR UITGANG van de decoder in op S-Video en stel de AV2 INGANG in het menu van de DVD recorder tevens in op S-Video. Je verkrijgt dan de best mogelijke opname vanaf de decoder.

      De coaxkabel wordt vanaf de huisaansluiting aangesloten op de DVD recorder (in), vanaf de DVD recorder (uit) ga je naar de decoder (in) van decoder (uit) ga je naar de TV.

      Je kan nu altijd vanaf de kabel opnemen met de DVD recorder, door b.v. gebruik te maken van Guide, en dus ook een andere zender opnemen dan je bekijkt.

      Je kan tevens vanaf de decoder opnemen door deze gewoon in te schakelen op de zender die je wilt opnemen, het volume van de decoder op max. te zetten en door de DVD recorder in te stellen op AV2 en op de opnameknop te drukken.

      Let er wel op dat wanneer de decoder wordt gebruikt en je zapt, het volume veranderd, of andere handelingen met de decoder verricht dat wel allemaal te zien zal zijn in de opname, maar een opname ziet er wel veel fraaier uit en je kan ook de digitaal aangeboden zenders opnemen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 28-1-2014 om 17:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info