• Hallo,
    Ik heb een vraagje: we hebben nog geen 3 maanden de Humax 5200c en we hebben al legio problemen. De belangrijkste zijn:

    - dat 'ie een programmeerde opname helemaal niet opneemt (ongeacht of ie stand-by staat of dat ik tv kijk). En hij staat echt ingesteld als opname en niet als herinnering. Als de tijd opname tijd voorbij is, schuift de opname door naar de volgende opname datum (alsof ie dus wel opgenomen zou hebben!)
    - dat 'ie een geprogrammeerde opname wel opneemt (rec icoontje + zender verschijnen in de linker bovenhoek). Echter, het programma staat niet in de media lijst (niet op moment van opname en niet als ie klaar is) (het staat ook niet per ongeluk bij muziek of afbeeldingen). Als ik via FTP inlog zie ik deze programma's WEL terug!!! Maar op tv kan ik het dus niet zien. Dit gebeurt heel vaak!

    Heeft iemand hier misschien ervaring mee en er een oplossing voor? Alvast bedankt.

    Gesteld op 1-6-2016 om 08:22 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo,

      dit kom ik zelden of niet tegen. Het kan inderdaad wel voorkomen dat een opname niet wordt gemaakt, maar dat is dan doorgaans het geval als de decoder in stand-by staat. Heb je de 5200 nieuw gekocht en op wat voor netwerk zit je? Als dat Ziggo is, zijn dan de laatste updates geladen? De Humax meld deze zelf, maar anders kun je dit controleren via het menu. Als deze optie grijs is, heb je de laatste versie. Anders kun je deze downloaden. Wacht dan wel zolang af totdat de decoder zelf de weergave weer start!

      Een opname komt uiteraard in Media/Video te staan en ik heb nog nooit gezien dat deze ergens anders wordt geplaatst. Wel dat mensen voor een andere optie kiezen, zoals muziek of foto's, waar het uiteraard niet terug is te vinden.

      Het lijkt er in dit geval dat de opnames wel op de schijf zijn, maar Media deze niet laat zien. Kun je aan de schijfinhoud zien dat deze afneemt als een opname is 'gemaakt'? Ik zet het laatste maar tussen haakjes, maar het lijkt er dus wel op dat de Humax opneemt.

      Net onder je vraag, staat bij Martin een uitgebreide manier om een reset uit te voeren. Dat bericht is gisteren geplaatst (31-5-2016 om 10:03). Voer deze stappen eens uit. Het mooist zou zijn als je daarbij de schijf wel even formatteert. Dat is niet altijd noodzakelijk, maar als je di doet, weet je dat alles weer 'fris' is. Met zo'n reset verhelp je de software issues nog beter als middels een gewone reset. Het lijkt er n.l. dat hiervan sprake is. Zeker daar je de opnames wel ziet via FTP, waarover hier op het forum meer is terug te vinden.

      Ik lees graag het resultaat.

      Mvg.Willem.
      Geantwoord op 1-6-2016 om 14:18

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Bedankt voor je antwoord. We gaan in het weekend kijken of de reset helpt. We hebben 'm 2,5 maand geleden bij BCC gekocht. We zitten inderdaad bij Ziggo en alles is up-to-date. Ik geloof wel dat de opslaginhoud toeneemt als 'ie "onzichtbaar" opneemt. Maar vandaag heeft 'ie een geprogrammeerde opname weer niet opgenomen. Hopelijk helpt de reset. Groeten Kristel
      Geantwoord op 1-6-2016 om 19:44

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Kristel,

      graag gedaan. Ik lees graag even de afloop, maar zou dit niet werken, of het komt terug, ga dan natuurlijk gewoon terug naar BCC, daar je 2 jaar fabrieksgarantie hebt en dit eigenlijk niet mag voorkomen. Terug stellen naar de fabriekstand kan soms wel nodig zijn, daar er zomaar eens sprake kan zijn van een software probleem, maar als het apparaat al voor veel problemen heeft gezorgd, terwijl deze eigenlijk nieuw is, daalt daarmee natuurlijk wel het vertrouwen.

      Nu kan er natuurlijk altijd iets misgaan, ook bij de Humax, maar het is toch wel een zeer geliefd merk. Maar goed, ik lees wel hoe het is gegaan.

      Fijne avond en veel succes.

      mvg. Willem

      (PS: op dit forum is al zeer veel info over de 5200 terug te vinden. Maar ook bij andere modellen van Humax is al veel info geplaatst). Geantwoord op 1-6-2016 om 20:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Willem,
      We hebben 'm toch maar terug naar BCC gebracht. Hij gaf nu ineens oa. het totaal aantal beschikbare mb's niet meer weer! En ook in andere informatievelden viel steeds meer tekst weg. Dus hopelijk kunnen ze het bij Humax oplossen. Het werd toch echt iets te gortig. Nu 4 weken wachten.... Groeten Kristel
      Geantwoord op 11-6-2016 om 14:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Kristel,

      dat is toch ook wat. Ik kan me bijna niet voorstellen dat jullie een nieuw apparaat hebben gehad, want zoveel problemen zie ik eigenlijk nooit met een nieuw apparaat. En het zou BCC hebben gesierd, als ze jullie gewoon een heel nieuw exemplaar hadden meegegeven. Nu zal Humax er vast uitkomen, maar nu moet je daar wel weer op wachten. Ik zou toch eens bij Humax/Quantis informeren of het apparaat wel nieuw is. Daar kunnen zij je wel antwoord op geven.

      Ik neem tenminste aan dat de decoder daar naartoe gaat en niet naar de eigen reparatiedienst van BCC...

      Hier zijn de gegevens van Humax/Quantis:

      Quantis Electronics B.V.
      Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
      www.quantiselectronics.com
      T +31 (0) 85 5000401

      Ze kennen me daar, dus je kan even doorgeven dat ik je heb verwezen.

      Mvg. Willem
      Geantwoord op 11-6-2016 om 20:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info