• Hallo heb een vraag, ik heb onlangs een nieuwe Humax 5200 aangeschaft omdat mijn oude Humax niet meer goed werkte het duurde ruim 5 a 6 minuten voordat ik beeld kreeg. Nu de vraag op mijn harde schijf daar staan nog wat films op kan ik die overzetten op mijn nieuwe Humax of moet ik dan mijn oude harde schijf eruit halen en deze in mijn nieuwe Humax 5200 zetten.

    Met vriendelijke groet

    martin

    Gesteld op 31-5-2016 om 06:19 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • OP blz 43 en 44 van de handleiding staat hoe bestanden verplaatst kunnen worden. USB-stick inpluggen en met de toets OPT+ van de afstandbediening de medialijst op het scherm toveren. Dan kunnen bestanden op de harde schijf naar de stick verplaatst worden en op het nieuwe apparaat weer terug gezet. Geantwoord op 31-5-2016 om 08:38

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Martin,

      je kan, zoals hierboven aangegeven werken met een externe schijf, waarop je de bestanden overzet/kopieert, in de handleiding 'verplaatsen' genoemd, en je kan werken middels FTP.

      Over dat eerste: dit staat in de handleiding, maar onder het kader alwaar je een vraag kan invoeren, vind je nog een kader waarin je een zoekwoord kan plaatsen. Als je daar 'verplaatsen' of 'externe schijf' invoert, en op zoeken klinkt, zie je een aantal vragen en reacties betreffende dat onderwerp.

      Je dient een geschikte schijf te gebruiken, liefst nieuw, van minimaal 100GB en maximaal 1TB. Deze sluit je aan op de decoder en kan daardoor worden geformatteerd. Dat gebeurt in EXT3. Zou je het dus op de PC doen, dan moet dit in datzelfde formaat gebeuren.

      Werk je met FTP, dan neem je de decoder op in je netwerk, en kan zo bestanden delen/opslaan. Dit is wel beperkt daar de Humax geen mediaspeler is. Maar opnames kunnen dan op de PC worden gezet, daar bewerkt, en eventueel op een DVD worden gezet. Om hiermee te werken zoek je op 'FTP' en op Filezilla. Je vind dan tevens wat linken naar de handleiding van Filezilla. Dit heb je n.l. nodig op de PC.

      Vraag is echter wat je al gedaan hebt de 'oude' Humax te herstellen. Ik zou eens proberen of dit baat:

      -Haal eerst een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat.
      -Verwijder alle kabels en de smartcard.
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
      -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en deze is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

      De schijf behoeft hierbij niet noodzakelijk geformatteerd te worden, of er moeten zich issues voordoen, voortkomend uit de harde schijf.
      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand.
      -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld.
      -Controleer of er een update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie, maar de Humax zal eigenlijk zelf een melding achterlaten als er een nieuwe versie aanwezig is).

      Maar de vraag is dus wel of dit gaat werken, daar een niet (goed) werkende HDMI uitgang vaak voortkomt uit een defect. Dit komt helaas soms vaker voor.

      Wellicht overbodig:

      Het uitschakelen van de energiespaarstand werkt als volgt:

      -> Energie spaarstand uitschakelen:

      -Menu
      -Energiebeheer
      -Energie spaarstand in/uitschakelen
      -Automatisch uitschakelen in/uitschakelen

      -> Standaard staan deze laatste 2 opties ingeschakeld. Laat je het
      automatisch uitschakelen aan staan, zal de decoder na een paar uur in stand-by
      gaan, als deze niet wordt bediend.

      -> Zet je de energiespaarstand uit, zal de decoder meteen opstarten na inschakelen en de tijd (gedimd) tonen als het apparaat in stand-by staat. Het stand-by verbruik gaat daarmee wel omhoog.

      Succes!

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 31-5-2016 om 10:03

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • PS: Martin: verplaatsen naar een USB stick gaat niet lukken. Je hebt daarvoor een schijf nodig, daar je anders tegen een beperking aanloopt hetgeen inhoud dat bestanden groter dan 4 Gig niet kunnen worden opgeslagen. Anders formatteren haalt daarbij niets uit. Dit is al zeer vaak ter sprake gekomen.

      Mvg. Willem Geantwoord op 31-5-2016 om 10:07

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info