• Even verplaatst:

    Hallo,

    Time Shift Recording kun je AAN of UIT zetten via instellingen-opname-Time Shift Recording. Het zet de uitzending van de actuele zender op de harde schijf. Het is dus mogelijk scenes opnieuw te bekijken en de uitzending op PAUZE te zetten. Een van de bijna vanzelfsprekende krachtige mogelijkheden van een interactieve recorder. Je stopt de tijd, of gaat er zelfs in terug. @Willem, verbeter me maar indien nodig. Mij is echter niet helemaal duidelijk wat die DDOS aanvallen hier mee te maken hebben.

    Maar gelukkig werkte mijn Time Shift in het oorspronkelijk Brabantse Ziggoland nog prima. En je weet dat bellen in DDOS crisistijd weinig zin heeft..... Niet best voor Ziggo al dat gedoe. Ben hier ook al aan het experimenteren met metalen buizen rond mijn goudgecoatte coaxkabels om die digitale schermverstoringen te voorkomen. groet, Theo

    Gesteld op 20-8-2015 om 17:34 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Theo,

      daar ik niet helemaal zeker weet of er connecties zijn tussen de storingen/aanvallen en mijn, en wat anderen hun probleem, heb ik het bericht verwijderd, maar uiteraard weet ik dat je de Time shift zelf uit of aan kunt zetten.

      Overigens word het bestand dan op een apart, daarvoor gereserveerd deel van de schijf gezet. Neem je op uit time shift, wordt het verplaatst naar dat deel dat is bedoeld voor opname. Als je de time shift optie uit zet, werkt dat gewoon niet mee, maar zie je geen foutmelding als je per ongeluk toch een keer terug spoelt en slaat de decoder zeker niet vast, hetgeen nu dus wel gebeurde.

      Maar ik denk dat we elkaar hier niet helemaal begrijpen. Tijdens de storing ging het beeld een aantal keren op zwart. Niet alleen bij mij, ook bij anderen waar ik ben geweest. Daarna kwam het beeld weer terug en leek alles zich te herstellen. Ook de geplande opnames leken zich weer op te pakken.

      Echter, na een tijdje na weer op zwart gegaan te zijn, verscheen de tekst 'zender is versleuteld of niet beschikbaar' en de decoder liep vast. Nadat de spanning eraf was gehaald, herstelde zich dit even om opnieuw, en nu snel achter elkaar in de fout te gaan, waarna meldingen te zien waren als 'hdd sleep' welke ik nog niet eerder heb gehad.

      Daarna keerde de weergave terug, maar kijken via time shift was niet meer mogelijk. Steeds weer merkte ik zelf en gaven die mensen aan dat de melding 'zender versleuteld...etc' terug keerde.

      Bij de gemaakte opnames gebeurde hetzelfde. Uiteindelijke heb ik met veel moeite nog een paar opnames kunnen reden, maar toen was het over. Er zat niets anders op als een fabrieksherstel en formatteren en daar ik niet de enige was, vind ik dit toch wel een wat vreemde zaak. Ik heb dit zo nog niet meegemaakt en ik vraag me dus af of er ten tijde van de uitval wellicht iets is misgegaan en ik denk eigenlijk dat dat hier en daar ook zo was.

      Het zijn dus niet zozeer de cyberaanvallen, die er invloed op zouden hebben gehad, maar het meermalen in de fout gaan van de decoder door de storing lijkt me dus wel een factor die meespeelt.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 20-8-2015 om 17:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: toen ik Ziggo belde, was nog niet bekend wat er mis was. Toen lagen mijn Internet en mijn mail er ook nog niet uit, en was hier nog niet bekend dat het om een DDOS aanval ging.

      En aan de telefoon werd in eerste instantie aangegeven dat de storing van eergisteren (Dinsdag) was opgelost. Pas veel later ging het weer mis en toen de decoder weer werkte zag ik op NPO1 dat het dus 2 keer om een aanval ging. Op het moment van bellen werkte dus het Internet hier gisteren nog.

      Wat de metalen buizen betreft: die zul je dan wel aan aarde moeten leggen, liefst een nieuwe, schone aarde, welke je laat slaan, anders zal het niet echt werken.

      Gr. Willem. Geantwoord op 20-8-2015 om 17:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Theo,

      een schone aarde is een aardpuls waar verder niets op is aangesloten. Di laat men b.v. ook wel slaan als men een aparte groep aanlegt voor een Hifi installatie.

      Een bestaande aarde noemt men een 'vuile' aarde, omdat daar al van alles naartoe 'lekt'. het laten slaan van een nieuwe aarde is echter doorgaans niet goedkoop, maar als je die b.v. gebruikt voor dergelijke doeleinde, het aarden van de AOP etc. kun je wel wat winst behalen.

      Maar goed, aan aarde leggen van je metalen buizen kan dus sowieso lonen.

      Je kan ook nog denken aan het gebruik van ferriet ringen. Deze zijn te koop in een openvouwend model, zodat je ze altijd om de kabels kan aanbrengen, ook als daar al stekkers aan zitten. Deze plaats je doorgaans zo'n 4-7 cm vanaf de stekkers/connectors.

      Mvg. Willem.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-8-2015 om 18:45

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Beste Willem, Mijn reactie was slechts ter ondersteuning van jouw verhaal. En de uitleg was niet naar jou gericht. Ik ken jouw kennis hierover!
      Time Shift is bij uitstek een functie waar een interactieve recorder zich door onderscheidt. Maar niet iedereen weet meteen wat de naam van het begrip inhoudt. Dat was mijn invalshoek. En dat er een groot bestand meeloopt bij het bekijken van een zender kan de oorzaak zijn van problemen. Ik weet niet hoeveel tijd er maximaal vastgelegd wordt, maar ik denk toch 1,5 tot 2 uur HD televisie, oftewel zo'n 15 Gb.
      En ik denk dat we elkaar nu prima begrijpen.
      groet,
      Theo Geantwoord op 21-8-2015 om 08:54

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Willem, Ik zag dat je ook op mijn opmerking iets had geschreven. Met die coax kabel (voorzien van smoorspoelen aan het begin en einde en goudgecoatte connectors) lijkt vaak inductie op te treden door bijv. 230 V snoeren. Dus bij wijze van kooi van Faraday heb ik er een stuk metalen buis van 1 m omheen gedaan. Zonder enige aarding nog. Maar dat zou natuurlijk nog beter zijn. Die koperen staaf zou echter hier 5 meter lager in de grond geramd moeten worden en daar zit mijn onderbuurvrouw doorgaans te zonnen. En die verdomde blokjes op het scherm komen te pas en te onpas op elke zender. Een beetje verleggen van de kabel kan al wonderen doen. Aldus hoop ik nu minder storing te bewerkstelligen. En als dat niet afdoende is gaan we wel weer verder.
      Bedankt voor je uitleg,
      Theo Geantwoord op 21-8-2015 om 09:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Theo,

      ik begon al te denken dat je aan me twijfelde... Maar goed, ik vond het ook wel zo netjes even te reageren.

      Vooralsnog heb ik ondanks meerdere resets en een aantal formatteren toch nog problemen en daar ben ik eigenlijk altijd wel goed van verschoond gebleven. Ik denk dus dat er meer aan de hand is.

      De time-shift buffer is inderdaad 2 uur, daarom ook vaak de vraag waarom niet de gehele schijf beschikbaar is voor opname. En er is natuurlijk nog meer gereserveerd.

      Goudgecoate connectors zeggen me niet zoveel. Bij de Action hebben de slechtst mogelijke cinch kabeltjes van 65 cent deze al... Het staat leuk, maar er zijn niet zoveel kabels bij welke ook een mooie laagdikte hebben. Het voorkomt dan wel corrosie, maar gezien veel apparaten geen vergulde uitgangen of aansluitingen hebben, is het niet altijd even nuttig.

      Maar ik denk dat je in jou geval eens moet denken aan dubbel afgeschermde kabels. Dat werkt een stuk beter en is zeker aan te raden als je issues hebt door instraling.

      Als je al zo snel last hebt van voedingskabels, lijkt de afscherming toch niet heel hoogwaardig. Op lange lengtes kan dat uiteraard wel effect hebben, maar de afscherming moet natuurlijk wel deugdelijk genoeg zijn dat dat deze niet direct last heeft van dergelijke kabels etc.

      Maar doe die aarding dan maar niet... In mijn geval zou het prima kunnen, maar goed, het is natuurlijk ook wel eens een probleem.

      En nu moet ik richting het ZH.

      Mvg. Willem



      Geantwoord op 21-8-2015 om 12:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info