• mijn humax ihdr-520c pakt het internet via de kabel niet meer hoe kan ik dit oplossen? ik had het probleem al voor ik de kabel heb verwistelt van een cat 5f naar een cat 6 maar hoe los ik dit probleem op.
    alvast bedankt

    Gesteld op 22-8-2015 om 19:22 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo.

      de vraag ontgaat me een beetje, daar je het hebt over de kabel. Nu begrijp ik het wellicht verkeerd, maar de Humax ontvangt geen Internet via de kabel. Daarvoor is een Dongel, of nog altijd beter, een Lan ofwel UTP kabel nodig.

      Als je deze hebt losgenomen, zal dat doorgaans geen effect hebben, maar als er dingen zijn veranderd, die je alles even opnieuw te configureren.

      Dat doe je zo:

      -Menu
      -Instellingen
      -Systeem
      -Internet instelling
      -Lan configureren
      -Of: WiFi configureren

      Wellicht ten overvloede: Voor het kijken naar Tv en voor en voor het laden van nieuwe software is geen Internet aansluiting nodig.

      Alleen voor het gebruik van ITV is Internet noodzakelijk (ITV Ziggo) waarbij dat Internet ook van een andere provider mag zijn. Je kan op deze manier ook de decoder opnemen in het netwerk.

      Mocht ik het verkeerd hebben opgevat, geef dan even exact aan wat er wordt bedoeld.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 22-8-2015 om 19:36

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • @Willem, er wordt hier UTP kabel gebruikt. cat5 gaat tot 1000 Mbit en cat 6 gaat sneller dan 1000. Cat 5 is meer dan genoeg voor de Humax, daar de NIC van de Humax hier zeker niet overheen gaat.
      Het probleem zal dus kennelijk niet aan de netwerkkabel liggen, maar misschien kan de vragensteller een beetje meer vertellen over zijn thuisnetwerk. En is de inrichting van de Humax wel goed gedaan?
      groet,
      Theo Geantwoord op 22-8-2015 om 20:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Theo,

      dat zag ik later ook. Had daar in alle drukte even overheen gelezen. Was ook nog met andere dingen bezig... maar wellicht lukt het al met de gegeven tips en anders lezen we het hoop ik nog. Maar als de kabel zo is verwisseld moet wellicht ook even het modem worden gereset.

      Maar daar de info wat summier is, blijft het gokken en ik hoop dus dat het zo lukt, of dat de vraagsteller nog even reageert.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 22-8-2015 om 20:15

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info