• Ik ben teruggegaan naar de winkel, nadat ik eerst nog geprobeerd heb de externe schijf te formatteren in de decoder. Gisteren zeiden ze in de winkel dat ze "er iets afgehaald hadden wat mogelijk in de weg zat". Hij zou het nu absoluut doen. Mooi niet dus.
    Vandaag heb ik als volgt gehandeld: instellingen>systeem>gegevensopslag. twee mogelijkheden hier: a)opslagruimte interne vaste schijf en b)opslagapp. formatteren>keuze b>ja>wilt u opslagapp.formatteren?>nogmaals ja
    en dan gebeurt er iets raars: de decoder begint vanaf dit punt opeens over de interne vaste schijf met de mededeling: als u de interne vaste schijf formatteert gaan alle opnamen en gegevens verloren. Wilt u doorgaan ja/nee. Daar stop ik dus.
    De winkel (een vestiging van Orion Computerworld) zegt hierover: eigen schuld. Als je daar stopt wordt er niet geformatteerd. Gisteren zeiden ze nog: het is een fout in de Humax. In de gebruiksaanwijzing hebben ze niet goed vertaald. Ze zouden bedoeld hebben dat de externe schijf geformatteerd kon worden in plaats van de interne vaste schijf. Ik zou volgens de winkel gewoon moeten doorgaan op het punt waarop ik telkens gestopt ben.
    Ik heb ze gevraagd of ze de schijf even voor mij wilden formatteren in EXT.3. Dat wilden ze wel doen. De kosten daarvoor bedragen tussen de 40 en 70 euro. De schijf kostte 49,90. Ik heb de hele boel weer ingepakt en ben de winkel uitgelopen. Wat een service. Ik heb nu een schijf waar ik helemaal niets mee kan. Mijn PC "ziet" hem niet eens. Gisteren nog wel.
    Willem wat kan ik doen om de externe schijf geschikt te maken voor de decoder en de PC?

    Gesteld op 14-8-2015 om 16:58 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo,

      Bij de vaste schijf zal de decoder ook vaak de term 'opslagapp. formatteren' aangeven.

      Maar goed, als je dat niet voor elkaar krijgt of zou krijgen, of je/men twijfelt of het dan wel goed gaat en niet de opnames worden gewist, is het dus ook mogelijk de schijf vooraf te laten formatteren door de PC.

      Ik weet niet wat die zaak bedoeld met een fout in de handleiding, want als dat zo was, kwamen daar echt wel meer berichten over. In de tijd dat de 5200 er is, heb ik al talloze berichten gezien, maar nooit over het feit dat er op dit gebied foute info is geplaatst in de handleiding van de decoder.

      Het is natuurlijk ook onzin om dan te zeggen dat het eigen schuld is, want op de PC lukte het toch ook niet? Daarnaast heb ik er mijn bedenkingen bij waarom men zo ontzettend veel geld vraagt om de schijf even te formatteren in Ext.3. Zo bijzonder is dat nou ook weer niet.

      Natuurlijk gaat daar wat tijd in zitten, maar kom op zeg, van zo'n zaak mag je toch wel een beetje service verwachten!?

      Ik kan natuurlijk niet achter de voordeur kijken bij mensen, en wellicht breek je het starten van het formatteren ook wel, of te snel af, maar er zijn wel meer mensen die twijfelen of ze het goed doen, het risico niet nemen, en de schijf vervolgens door de PC laten formatteren. Dat komt op hetzelfde neer, mits dat uiteraard wel gedaan wordt in Ext.3.

      Bij de Humax 5050 is dat zelfs noodzakelijk, daar deze dit niet zelf kan uitvoeren.

      Maar om de schijf nu te kunnen gebruiken, zal de PC deze toch moeten 'zien'. Als dat niet aan de orde is, gaat opnieuw formatteren ook niet lukken.

      Er zijn wel; manieren om een schijf weer anders te formatteren, maar dan zal de PC of andere apparaat, in dit geval de 5200, deze wel moeten 'zien'.

      Ik zou je in deze dus met klem aanraden de schijf terug te brengen, en je geld terug te eisen. Je hebt recht op een goed product en het lijkt erop, voor zover ik dan kan bekijken, dat dit nu niet het geval is.

      Kijk dan nog eens bij een andere goede vakzaak, of richt je op het FTP gebeuren.

      Maar men gebruikt veel vaker een schijf. Met name bij de 5100 en 5300, die deze zelf niet aan boord hebben en alleen maar kunnen opnemen, of gebruik kunnen maken van de pauze functie of time-shift als er gebruik wordt gemaakt van een externe schijf.

      Nu zie ik ook dan wel vaker dat de schijf soms weven niet wordt gezien, of niet is te formatteren, maar na een paar keer moet dat zeker lukken. Is dat niet het geval, dan is er in veel gevallen een schijf aangesloten die niet geschikt is voor de decoder(s).

      Toshiba maakt b.v. ook zeer bruikbare schijven en het gebeurt vaker dat men die door de winkelier even laat formatteren naar Ext.3. Het is echter zeker niet aan te bevelen, een schijf, eenmaal gebruikt door de decoder, daarna zomaar op de PC aan te sluiten, daar je dan de bestanden kan beschadigen. Er zijn wel opties de schijf weer onder Windows uit te lezen (zie hieronder) maar een voor de decoder gebruikte schijf, kan daar het best voor worden gereserveerd.

      Een EXT3 geformatteerde schijf kun je met onderstaande terug zetten naar ander bestand:

      Om een ext3 harde schijf toch onder Windows te kunnen lezen, is het
      programma Explore2fs de oplossing. Dit is te vinden op
      www.chrysocome.net/explore2fs. Denk eraan dat je het programma moet
      uitvoeren als Administrator. Een alternatief is Linux Reader
      (www.diskinternals.com/linux-reader).

      Dit geld uiteraard alleen als de schijf al geformatteerd was in Ext.3 en dat is nu niet het geval.

      Dit zijn eigenlijk de tips die ik je kan aanreiken, maar, zoals ik in het vorige bericht al aangaf, vraag ik me een beetje af wat er eerder met de schijf is gebeurd. Dat men zo'n enorm bedrag wil rekenen voor het formatteren, bezorgt mij wat argwaan.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 14-8-2015 om 19:39

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info