• Goedemiddag Willem,

    Ik heb een dvd speler met scart aangesloten op de humax alleen vraag ik me af hoe ik dat signaal via de hdmi op de tv kan zien. Als ik op de source knop druk van de afstandbediening gebeurt er niets. Deze staat dan op pvr bovenin ook de knop van dvd doet niks verder.

    Mvg Joost

    Gesteld op 14-8-2015 om 14:16 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Joost,

      dit kan niet en zal daarom dus ook niet gaan werken. Via HDMI wordt alleen het signaal uitgevoerd, dat de decoder zelf uitstuurt.

      Het is eigenlijk nooit mogelijk om via een dergelijk apparaat het scart signaal te opschalen naar HDMI.

      Wel kan het nog wel eens werken als de decoder ook middels scart op de Tv is aangesloten, maar dat is uiteraard niet raadzaam, daar je dan in SD kijkt en dus naar een veel lagere kwaliteit.

      In veel gevallen zal de VCR scart dan ook worden gebruikt voor een DVD recorder, of een Videorecorder, alwaar het oorspronkelijk voor was bedoeld.

      Op die manier is het doorgaans mogelijk om opnames vanaf de decoder over te zetten op een DVD of Videoband, al loop je ook daar steeds vaker tegen kopieerbeveiligingen aan. Maar vanaf de 5200 gaat dit eigenlijk nog vrij goed.

      Maak je de juiste instellingen, ziet een opname er tevens een stuk beter uit als via de eigen tuner van de DVD recorder. Ikzelf heb er ook nog ene DVD recorder op aangesloten staan, welke overigens weinig wordt gebruikt, maar heb gekozen voor de Tv scart, welke ik, net als de ingang van de DVD recorder, heb ingesteld op RGB.

      Ik moet zeggen dat een opname van de decoder, eenmaal op DVD gezet, er erg netjes uitziet.

      Tot zover de info daarover (is allemaal gratis ;-)

      Heb je een DVD of Blu-ray speler, dan is het raadzaam deze gewoon rechtstreeks aan te sluiten op de Tv en niet op de decoder!

      Men sluit ook weleens een Blu-ray speler middels HDMI aan op de decoder, maar doe dit echter nooit!! Beide HDMI aansluitingen zijn UITGANGEN en dus niet geschikt om op elkaar aan te sluiten. Dit kan je zelfs het HDMI board kosten.

      Veel info, maar altijd handig om te weten lijk me zo.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 14-8-2015 om 19:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info