• Goedemorgen Willem,
  Ik heb jaren geleden óók eens deze vraag hier gesteld met betrekking over de IHDR 5050 C.
  Het "probleem " is , als ik over zapp naar een andere zender krijg ik even een "zwart" beeld . IK HEB de stroom er ongeveer 2 minuten eraf gehad maar het blijft hetzelfde. Excuses voor mijn vraag maar de vorige keer heeft u mij een oplossing/tip gegeven en toen was het daarna goed! Zou u mij nog een keer kunnen helpen ? BVD,
  Beste groet, Sip.

  Gesteld op 13-4-2019 om 10:45 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
  • Dag Sip,

   ik heb even via de site gezocht op je naam, (Sip invullen in de zoekbalk) en kwam meteen al je berichten/vragen tegen. En dit is wat ik destijds aanraadde:

   "Maar het probleem dat u noemt (kortstondig beeld/zwart beeld etc) kan wellicht worden opgelost door de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Daarbij behoeft in eerste instantie de harde schijf niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven behouden.

   Wel dienen andere instellingen weer even opnieuw te worden gemaakt".

   Toevoeging:

   Je kan ook eerst de spanning geheel van de Humax halen, vervolgens neem je alle kabels los, sluit deze na een half uur weer aan, en zet dan de spanning weer op de Humax, waarna je deze opstart. Meteen na het opstarten voer je dan een fabrieksreset uit en installeert de Humax opnieuw. Dat werkt nog beter als een standaard reset. En ook nu blijven opnames bewaard.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 14-4-2019 om 00:23

   Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Dag Willem, dank voor Uw antwoord. Nog een paar vragen omtrent een fabrieksreset , kan ik die gewoon vanuit het menu doen? En moet ik dan ook alles weer opnieuw weer instellen ? BVD voor uw antwoord, Beste groet Sip. Geantwoord op 16-4-2019 om 20:54

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag Sip,

   dat kan alleen maar via het menu. Maar inderdaad dien je later alles wat je zelf had gewijzigd weer opnieuw in te stellen, want ook dat word natuurlijk terug gezet naar de fabrieksinstellingen.

   mvg Willem
   Ondersteuning Humax

   PS: Belangrijk: Als de situatie niet veranderd ga ik mijn bijdragen op deze site stoppen. Ik kan nu n.l. i.v.m. spam, maar 1 bericht per 15 minuten plaatsen en dat werkt absoluut niet voor mij. Geantwoord op 18-4-2019 om 19:38

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dank Willem, voor uw antwoord.
   Ik ga dan maar een reset uitvoeren aangezien de zwarte "tussenstops" echt irritant zijn .
   PS , dat zou wel jammer zijn als u uw berichten hier zou moeten stoppen, ik volg het grotendeels altijd en de tips/antwoorden van jou zijn altijd zeer welkom en vakkundig!. Is een spam filter zoals bv adblock wellicht niet een mogelijkheid !?

   Beste groet. Sip.
   Geantwoord op 18-4-2019 om 20:02

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Sip,

   het gaat om de site zelf v.w.b. spam. Op veel rubrieken plaatst men dat in grote getale en dat wil men natuurlijk voorkomen. Echter is dat bijna niet te doen, en dus heeft men dat beleid ontmoedigt door het zo in te stellen dat men na een plaatsing een kwartier niets meer kan plaatsen. Maar daarmee word ook ik ontmoedigd... Dit is voor mij geen werken meer. Ik had vanavond meerdere vragen en moet dan na elke reactie een kwartier wachten. Dat betekent dus een uur verder voor 4 vragen. En plaats je te vroeg, is je hele reactie weg... Kun je wel even kopiëren, maar vergeet je dat, is je bericht dus weg.

   Adblock werkt dus niet en men heeft al van alles geprobeerd, maar zonder succes. Ik heb dus al gesproken met de site eigenaar en hoop op een andere oplossing.

   Maar je kan eventueel ook je vragen voorleggen op de Ziggo Community. Daar plaats ik als Willem-A .

   Mvg. Willem Geantwoord op 18-4-2019 om 23:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Goedemorgen Willem , Was even vergeten te vragen als ik de reset uitvoer of dan de Ziggo card eruit moet ? En / of moet ik uberhaupt dan daarna de zenders weer opnieuw in stellen ook als de card er niet uit hoeft ? Zo ja is dat dan gewoon een kwestie dat de card dat automatisch doet of moet ik iets "aansturen" ?.
   Alweer bedankt voor Uw antwoord,
   Beste groet Sip. Geantwoord op 25-4-2019 om 09:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Sip,

   nee, die mag er gewoon in blijven. Maar je moet wel de zenders opnieuw laten zoeken, en dat gaat vanzelf als je de decoder weer installeert, wat zeer snel gedaan kan worden. De zenders staan nl. in de Humax en daar staat de smartcard dus los van. Deze zorgt er alleen voor dat je ook de gedecodeerde zenders kan zien en alles uit je pakker zichtbaar word.

   Je hoeft verder dus niets te doen. dat gaat allemaal weer automatisch.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 25-4-2019 om 21:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info