• In Drenthe zitten we al jaren bij Ziggo,en hebben 2 Humax iHDR-5050C in gebruik. Nu is onze dochter onlangs naar Amsterdam verhuisd, en heeft daar Ziggo Start aangevraagd (internet en interactieve TV) Ze wil graag haar eigen Humax iHDR 5050C gebruiken. In haar nieuwe startpakket zit een mediabox met een smartcard, wanneer ze deze card in haar eigen 5050 stopt ontvangt ze allen NPO1,2 en 3 bij de andere zenders krijgt ze een E05-4 melding. Heeft iemand hier een oplossing voor??

  Gesteld op 1-4-2019 om 10:17 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
  • Woont zij niet toevallig in oud UPC gebied? Zo ja, dan heeft ze een NAgravision smartcard en deze kan niet in de Humax worden geplaatst, daar deze niet overweg kan met het NAgravision signaal. In oud UPC gebied is de Humax dan ook alleen maar bruikbaar voor de vrije zenders. Ik heb daar laatst elders een topic over aangemaakt: Klik op deze LINK

   Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-4-2019 om 21:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Vaak zien we de vraag of men de Humax in oud, ofwel, fUPC gebied kan gebruiken. Nee, en ja: Nee, niet voor het gebruik met een smartcard. Ja, daar de Humax wel ingezet kan worden voor de zogenoemde vrije zenders. Daarvoor zijn in ieder geval de volgende modellen geschikt;

   -Humax IRHD-5100C
   -Humax IHDR-5200C
   -Humax IRHD-5300C
   -Humax IHDR-5400C
   -Humax IHDR-5050C

   De namen van deze modellen worden vaak ingekort als Humax 5100, 5200, 5300, 5400 en 5050. De C erachter staat voor Cable/kabel. Ook andere modellen zoals de IRHD5000C kunnen geschikt zijn, maar met genoemde modellen lukt het in ieder geval. De Humax word dan ook al langdurig ingezet voor de vrije zenders in het UPC gebied, dat nu onder Ziggo valt.

   Op de site van Ziggo zul je echter vaak niet veel verder komen, of juist zien dat de Humax in jou postcodegebied niet inzetbaar is. En dat heeft te maken met het feit dat UPC eerder alleen maar gebruik maakte van het Nagravision signaal, en niet met het IR-Deto signaal, waarbij de Humax alleen met die laatste kan werken. Nu UPC onder Ziggo valt, is dat wel veranderd, maar desondanks zal Ziggo geen smartcards uitgeven in fUPC gebied, waardoor de Humax dus niet bruikbaar is op het gehele vlak, maar dus wel voor de vrije zenders.

   Wilt je deze dus naast b.v. de Ziggo Mediabox XL, of als stand-alone gebruiken, als je genoeg hebt aan deze deze zenders, kun je gebruik maken van de volgende instellingen;

   -Frequentie: 16400(0)
   -Modulatie: QAM64
   -Symbol Rate: 6.875 (Hier zul je echter soms/regelmatig 6900 zien/moeten invullen).

   * Let op: Modulatie en symboolrate zijn vaak al correct ingevuld.

   De netwerkcode/ID/netwerk ID kan 4444 zijn of een van de codes zoals hieronder genoemd;

   De netwerkcodes komen overeen met de volgende regio's:

   -43136 = HE Amsterdam (Noord Holland)
   -43138 = HE Lelystad (Flevoland)
   -43140 = HE Heerenveen (Friesland)
   -43142 = HE Zevenaar (Gelderland)
   -43144 = HE Helmond (Brabant)
   -43146 = HE Rotterdam (Zuid Holland)
   -50142 = One way DTV (Gelderland)
   -50146 = One way DTV (Rotterdam)

   Zie eventueel ook:
   Klik op deze LINK

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 2-4-2019 om 00:54

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info