Humax iHDR-5050C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Taal Soort Grootte Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 9,09 MB Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 16,56 MB Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 18,89 MB Download
English Gebruiksaanwijzing 17,92 MB DownloadSpelregels

Advertenties

Forum: Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR-5050C • Vraag

  30-1-2016
  13:32

  Op de stand by stand brand het symbool van de timer,hoe wel er geen progamma is die ik ingetikt heb. Iemand een oplossing hoe ik dat weg kan krijgen.
  Reageer op deze vraag

 • 30-1-2016
  15:42
  0

  Dan is waarschijnlijk toch de timer geactiveerd. Kijk dat dus eens na. Als deze op 0000 staat, denkt men vaak dat de timer uit is, maar deze staat dan op 0000 (12 uur) 's nachts.

  In het 'ergste' geval, zul je wellicht de decoder even een fabrieksreset moeten geven, maar de schijf behoeft daarbij niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven bewaard. De rest dien je weer even in te stellen.

  Maar ik denk dat dit niet nodig is en je het al kan oplossen door alles na te lopen.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  29-1-2016
  18:31

  Hallo Willem,
  Heb zojuist ( per ongeluk) mijn instelling voor V Format gewijzigd!?, moet deze nu staan op 567p of een andere , heb een Samsung (moderne tv...mocht dit al van invloed zijn?) .

  Bvd , Voor Uw bericht,
  Sib.
  Reageer op deze vraag

 • 29-1-2016
  18:44
  0

  Dag Sib,

  Dat kun je zo weer aanpassen. Als je een nieuwe Tv hebt, zal deze zeer waarschijnlijk Full-HD zijn en dus 1080 beeldlijnen weergeven. Dat is dus zeker wel van belang.

  Als je de decoder echter instelt op 576 zal deze weergeven in de laagste resolutie en dat is voor een moderne Tv dus niet de juiste instelling. Maar het is heel eenvoudig het weer correct in te stellen door enkele malen op de V-Format toets te drukken. Doe dat zo vaak totdat je 1080I in beeld ziet.

  Druk je daarna op de I (Info toets) van de Tv, dan zul je ook dan even de 1080I melding zien staan. Dat is dan dus de inkomende resolutie.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  27-1-2016
  23:11

  Hallo ik zag bij een vriend met dezelfde Humax de 5050C dat er in de stand-by modus de tijd ( digitaal klokje)
  Getoond worden, kan ik dit instellen, en waar kan ik dit doen

  Met vriendeli ik e groeten
  Ad van Druun
  Reageer op deze vraag

 • 28-1-2016
  00:15
  1

  Dag Ad,

  dat kan, maar dan gaat wel het stand-by verbruik omhoog. Maar in het menu vind je de optie 'energiebeheer' en daar dien je dan de energiespaarstand uit te schakelen. Je ziet dan de tijd in het display bij stand-by en updates voor smartcard/Guide verlopen voortaan onzichtbaar.

  De nieuwere modellen starten tevens ook sneller op, maar dat is bij de 5050 nog niet het geval.

  Mvg. Willem.

 • 30-1-2016
  17:50
  1

  Super Willem. Al ingesteld.
  Bedankt Ad van Drunen.

 • 30-1-2016
  18:21
  0

  Dag Ad,

  graag gedaan en veel kijkplezier gewenst. Heb je meer vragen, kijk dan eens rond op dit onderwerp, of gebruik de zoekfunctie. Uiteraard kun je een vraag ook altijd even voorleggen.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  24-1-2016
  13:49

  Hallo,

  Ik heb de volgende vraag. Ik heb het niet kunnen vinden, maar wellicht heb ik de verkeerde zoektermen ingevuld.

  We hebben de humax nu al jaren en nog nooit geformatteerd. We kunnen steeds minder programma's opnemen. Net of heeft hij steeds wat meer geheugen opgebruikt wat je niet opnieuw kunt gebruiken. Waar het in het begin nog niet zo opviel, met zo'n 40 films, kunnen we nu nog maar een 10 films kwijt voor hij al vol is.

  Vraag: waar ligt dit aan en is dit ongedaan te maken?

  Groeten Wendy (ja Willem, dezelfde ;) )
  Reageer op deze vraag

 • 24-1-2016
  19:26
  1

  Dag Wendy.

  Dat ga je ook niet vinden, want dit is iets wat eigenlijk niet kan. Als je een bestand wist, wordt dat n.l. in zijn geheel gewist en is dan ook echt weg. De ruimte die dan vrijkomt moet dus weer diezelfde zijn.

  Nu kan formatteren wel iets uitmaken, zeker als het op de werking aankomt, maar het mag niet zoveel in schijfruimte schelen. Maar wat wel kan schelen is dat men voorheen, ook op HD zenders, nog vaak uitzond in SD. Ook worden veel uitzendingen voor het oog wel uitgezonden in HD maar die programma's betreffen vaak ge-upscalde SD uitzendingen. Lang niet alles is n.l. ook opgenomen in HD.

  Maar de 5050 heeft maar een schijf van 350Gig bruto. Daar gaat dus nog een deel vanaf en als je het hebt over 40 films, heb je het over flinke bestanden, want het journaal in HD verbruikt al zo'n 4GB en dan heb je het over 20 minuten. Is een film dus 4 keer zo lang, houd dat al in dat er dan al 16 Gig wordt gebruikt. En dan reken ik nog niet eens zoveel tijd voor een film. Stel dat je dus zo'n 18 Gig voor een film uittrekt, dan zouden er 20 op kunnen als je de hele schijf al kan benutten en dat laatste kan dus niet eens.

  Uitzendingen in SD content nemen veel minder ruimte in en dan ligt het dus ook heel anders. In dat geval kan ruim het dubbele erop, maar daar je nu doorgaan in HD opneemt, verbruikt dat dus meer ruimte.

  Je kan dat dus niet ongedaan maken, of je moet al gaan opnemen vanaf de SD zenders, maar het formatteren kan wel iets scheen. Echter nooit zoveel als dat jij in je voorbeeld noemt.

  Mvg. Willem.

 • 24-1-2016
  20:21
  1

  Hallo Willem,

  Dank voor je antwoord. Dan zal het waarschijnlijk met de SD te maken hebben... Het speelt ook al een hele tijd. We hebben het zelfs meerdere malen getest; als we iets van bv 120 minuten verwijderen (gestopt door vol) konden we daarna minder minuten opnemen (van hetzelfde net).
  Vervolgens hadden we ons er bij neergelegd, maar ik was nu toch nieuwsgierig. Ook omdat we deze nu weggeven.

  En ja, je hebt gelijk; ik koop nog een afstandsbediening voor mijn ouders ;)

  Groeten Wendy

 • 24-1-2016
  22:13
  2

  Dag Wendy.

  Ik moet zeggen dat ik dit toch weinig zie. Zoals gezegd kan het wel iets schelen, maar niet zoveel. Maar wellicht dat het formatteren er straks iets aan bijdraagt. Die je dat niet regelmatig, kan het tot problemen leiden, al is ook dat niet altijd het geval.

  Maar zo wel, dan merk je dat op aan fouten tijdens het opnemen. En zoals gezegd zit er dus een aanzienlijk verschil tussen SD en HD content, en het zegt dan dus niet eens zoveel of de opnames afkomstig zijn vanaf dezelfde zender. Want ook al geeft een zender altijd HD aan, zoals NPO1HD, NPO2HD, RTL4HD, RTL7HD, wil dat nog niet zeggen dat elk programma dan ook in HD wordt uitgezonden. Men denk dat vaak wel, maar zo ligt het dus niet.

  En lang niet altijd is een opname dus ook gefilmd in HD. En dat verschik kun je echt goed opmerken. Kijk maar eens naar het Journaal op NPO1 en b.v. een uitzending van RTL Late Night. Bede zouden in HD zijn, maar die laatste is niet scherp als je dit goed bekijkt.

  En zoals al aangegeven neemt een HD uitzending aanzienlijk meer ruimte in.

  Maar ik zou de 5050 zeker even een paar keer formatteren voordat die naar je ouders gaat. Dat kan nooit kwaad.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-1-2016
  16:58

  Ik heb een programma opname geprogrameerd voor dagelijks opname. Hoe maak ik die dagelijkse opname ongedaan
  Reageer op deze vraag

 • 22-1-2016
  17:57
  0

  Toets hierboven in de zoekfunctie even 'schedule' in en klik op zoeken. Het eerste antwoord helpt je dan al verder.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-1-2016
  14:21

  Met de afstandbediening van mijn Humax iHDR-5050c ook mijn tv kunnen inschakelen

  Reageer op deze vraag

 • 22-1-2016
  17:54
  0

  Een veelgestelde vraag.

  Achterin de handleiding staan de codes voor de verschillende apparaten, w.o. Tv's. Daarbij staat tevens ene eenvoudige uitleg hoe dit in te stellen.

  Let op: niet elk apparaat of elke Tv wordt ondersteund. Druk weer even op de PVR toets om de decoder/PVR te bedienen en weer op de TV toets om de Tv te bedienen etc.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-1-2016
  20:15

  Op het tv scherm staat rechtsboven een klein rechthoekje met vermelding: 5 HumaxiHDR5050c
  Zeer irritant. Hoe kan ik dit verwijderen>
  Reageer op deze vraag

 • 21-1-2016
  22:09
  0

  Dat komt niet bij de decoder vandaan, maar bij de Tv zelf. Uiteraard zul je een zenderlogo zien, maar hetgeen jij aangeeft is vaak weer te verwijderen door een of meermalen op de I (Info) toets te drukken van de afstandsbediening van de Tv.

  Gr. Willem.

 • 25-1-2016
  00:08
  1

  Hoi Willem. Bedankt heb het kunnen verwijderen.
  Gr. Annemarie

 • 25-1-2016
  13:27
  0

  Dag Annemarie,

  graag gedaan en dank voor de respons. Veel kijkplezier maar weer.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  21-1-2016
  13:25

  Hallo,

  Wij hebben al jaren een humax 5050. Ik heb gezocht maar heb de oplossing nog niet kunnen vinden, dus leg ik toch het probleem hier maar voor.

  De humax reageert niet meer op de afstandsbediening. Nieuwe batterijen (1,5 volt, niet oplaadbaar) PVR gaat branden als ik een knopje indruk, maar er gebeurt niets. Bij 5 sec 0 en OK gaat PVR rood oplichten en blijft rood, totdat ik de PVR weer indruk; dan gaat hij weer uit.
  De batterijen er ook langere tijd uit gehad en ook veel knopjes ingedrukt, zodat de spanning eruit was.
  De humax een nacht van de stroom afgehaald, ook dat heeft niet geholpen. Via manuele bediening kan ik wel van zenders wisselen, maar dat is het ook.
  Allen fabrieksinstellingen niet geprobeerd, omdat ik bang ben dat dan alles wat ik heb opgenomen, verloren gaat.

  Vraag: wat kan ik het beste doen?

  Groeten Wendy
  Reageer op deze vraag

 • 21-1-2016
  13:52
  2

  Dag Wendy.

  Als je een fabrieksreset doet, gaan opnames niet verloren. Dat gebeurt alleen als je er op dat moment ook voor kiest de schijf te formatteren. Maar doe je dat niet is er verder niets aan de hand.

  Maar om een reset te kunnen uitvoeren, dient wel de afstandsbediening te werken, anders gaat dit niet lukken.

  Maar als je de 0 (nul) en de OK toets indrukt en ingedrukt houdt zou er een pagina op beeld moeten verschijnen. Je kan vooraf de decoder natuurlijk op het apparaat zelf inschakelen.

  Als je bovenstaande doet, zou je dus een pagina moeten zien, welke aangeeft in welke modus de decoder staat. Op de afstandsbediening kun je dan dat cijfer intoetsen (kan van 1 t/m6 zijn) en vaak zal de decoder dan weer reageren.

  Dat is eigenlijk nog een van de weinige dingen die je kan doen, want je hebt je zo te zien al goed ingelezen. Klasse!

  Wat je ook nog kan doen is het vastleggen van de Tv in de afstandsbediening van de Humax. Je kan dan zien of deze wel reageert. Achterin de handleiding staan de codes en de uitleg hoe te werk te gaan en dit is zeer eenvoudig te doen. Maar let op: niet elke Tv wordt ondersteund.

  Soms komt het voor dat de afstandsbediening defect raakt maar toch de PVR toets oplicht, maar in dit geval kan het dus ook nog aan de decoder liggen, al komt dat niet zo vaak voor. Maar probeer dus eens deze opties uit. Druk anders eerst op de 0 en houd deze vast en druk een seconde later op de OK toets en houd ook deze vast totdat het schermpje verschijnt. Maar schakel dus wel vooraf de decoder in.

  Succes!

  Mvg. Willem.

 • 21-1-2016
  15:14
  1

  Hallo Willem,

  Bedankt voor je snelle reactie. Ik was vergeten aan te vullen dat ik met 0 en OK geen pagina in beeld krijg.

  Ik heb nu de tv op de afstandsbediening gezet. Dat werkt! Dus zal het niet aan de afstandsbediening liggen, neem ik aan.

  Ik heb ook nog 0 en OK en zonder pagina op het scherm 1 tm 6 ingevoerd. Bij elk cijfer knipperde PVR 3maal na het cijfer, maar de decoder reageerde vervolgens niet.

  Kan ik aannemen dat ik op zoek moet gaan naar een vervangende decoder? (Ik twijfel dan tussen de 5200 en de 5400, want dat het humax blijft, is zo klaar als een klontje ;) )

  Groeten Wendy

 • 21-1-2016
  15:55
  2

  Dag Wendy,

  graag gedaan. Zit je wel heel dicht bij het apparaat als je die modus functie uitvoert? Je dient dan n.l. zo dicht mogelijk bij het apparaat te gaan zitten. Ik heb het hier net geprobeerd bij een decoder en dat werkte prima.

  Maar anders heb je een paar opties. Je kan eventueel een andere afstandsbediening bestellen bij Humax en als de decoder daar ook niet op reageert, mag die afstandsbediening retour gezonden worden. Je hebt n.l. 14 dagen zichttermijn. Ik heb het hier net even met Humax over gehad, zodat je dit in ieder geval zou kunnen proberen.

  Een andere optie zou inderdaad de aanschaf van een 5200 of 5400 zijn, welke overigens qua techniek identiek zijn. De enige 2 verschillen zijn het design en de grootte van de harde schijf. Die van de 5200 is 500Gb bruto, die van de 5400 is 1TB bruto. Zoals je zult weten is een deel van de schijf ingericht voor het formatteren naar Ext3, de pauze/time shift functie en voor muziek, foto en film bestandjes.

  Beide zijn Interactief (kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn) dat laatste is naast de kabel dus wel nodig.

  Ook zijn deze modellen, net als de 5050 op te nemen in je netwerk om zo (beperkt) bestanden uit te wisselen.

  Kijk anders eens bij de 5200 op dit onderwerp, daar er al veel info terug is te vinden en en je dit dus ook kunt gebruiken als je wel mocht kiezen voor de 5400.

  Hier: link vind je de 5200 terug.

  Maar goed, je kan dus toch nog even de modustruck proberen, of er in eerste instantie voor kiezen een nieuwe afstandsbediening te bestellen, welke dus retour kan als het niet mocht werken.

  Hier is het adres van Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mvg. Willem.

 • 21-1-2016
  16:08
  1

  Hallo Willem,

  En weer zo vlot antwoord! Top!

  Ik denk dat ik er maximaal 30 cm vanaf zat met de afstandsbediening. Dat zal het dus niet zijn geweest.

  Heel coulant van Humax! Maar omdat de afstandsbediening wel werkt met de tv, verwacht ik niet dat een andere AB gaat werken. Ik ga dus op zoek naar mijn volgende humax.
  (Wij hebben overigens Kabel noord en geen Ziggo, maar dat maakt niets uit ;) )

  Nogmaals bedankt voor je hulp!

  Met vriendelijke groet,

  Wendy

 • 21-1-2016
  19:26
  2

  Dag Wendy,

  ik ben doorgaans altijd vlot, alleen nu even niet... haha. Maar het is helemaal niet gezegd dat een nieuwe afstandsbediening niet gaat baten. Ik heb dit wel vaker gezien en soms kon het dan vreemd genoeg toch worden opgelost met een andere afstandsbediening.

  Maar goed, de keuze is natuurlijk aan jezelf. Doordat ik echter goed contacten heb met Humax, is er doorgaans wel wat te regelen, maar ze geven dus 14 dagen zichttermijn.

  Maar als je voor een ander model kiest, zul je dus geen gebruik kunnen maken van Interactieve Tv, daar Ziggo eigenlijk de enige is die daar mee werkt. Maar goed, verder blijft het allemaal wel zo'n beetje hetzelfde.

  Maar denk er gewoon eens rustig over na. De 5050 is op zich een prima apparaat, maar er kan natuurlijk altijd wat misgaan. Het is tenslotte toch een stukje techniek.

  Ik werk graag met de decoders/PVR's van Humax en ben er daardoor ook toe gekomen destijds mensen te gaan helpen op Kieskeurig. Dat viel Humax toen op en zij waren/zijn daar erg blij mee. Inmiddels verleen ik ook hier alweer wat jaartjes ondersteuning en zijn de vragenrubrieken op Kieskeurig verdwenen, waardoor er volgens mij toch weer wat meer mensen deze kant op komen en daar zijn we erg blij mee.

  Binnenkort wordt de site overigens voorzien van een mooie nieuwe Lay-out en wordt het allemaal nog wat overzichtelijker en eenvoudiger. Maar dat zul je tegen die tijd vast opmerken.

  Mvg. Willem.

 • 22-1-2016
  20:07
  1

  Hallo Willem,

  Even een update (en ook voor andere lezers, met hetzelfde probleem)
  Vandaag een (tweedehandse) 5200 gehaald en wat schetste mijn verbazing... Met de afstandsbediening van de 5200 konden we de 5050 weer bedienen. Het lag dus tóch aan de AB!
  Nu kunnen we onze opgenomen programma's nog bekijken voordat we de 5200 aansluiten.
  Helemaal happy dus!

  Enne.. Een goede zet van humax om jou aan te stellen tot adviseur :), je doet het geweldig. En ik begrijp heel goed dat jij ook moet eten en slapen hoor ;) dus dat je niet binnen 1 uur reageert is je vergeven ;)

  Ik ben benieuwd naar de nieuwe site, ik ga nog veel lezen over de 5200 denk ik :)

  Mvg Wendy

 • 22-1-2016
  21:42
  2

  Dag Wendy,

  ik schreef al dat het soms toch aan de afstandsbediening kan liggen. Dat klinkt dan wat vreemd, daar de Tv er dan wel op reageert, maar ik heb het vaker gezien.

  De afstandsbediening van de 5200 en 5050 lijken veel op elkaar, maar die van de 5200 mist o.a. de Schedule knop. Er zijn nog wat kleine verschillen, maar doorgaans is dat niet zo'n probleem.

  Maar je hebt dus gekozen voor de 5200? Goede keuze denk ik. Ik heb zelf overigens de 5400, en vind de grootte van de harde schijf erg prettig, maar hoe meer erop kan, hoe meer ook kun je kwijtraken. Daarom raad ik je aan de decoder op te nemen in je netwerk en bestanden die je wilt bewaren z.s.m. veilig te stellen. Formatteer ook af en toe de schijf, daar dat onnodige issues kan voorkomen.

  PS: de 5200 kan trouwens na aansluiten of langduriger gebruik deze vraag tonen: "Wilt u nu opwaarderen? Ja/Nee" hetgeen inhoudt dat er dan nieuwe software beschikbaar is. Klik in dat geval op ja, en laat de decoder zo lang zijn gang gaan, totdat deze zelf de weergave weer start. Breek updates due nooit af. Maar daar er recent nieuwe software is uitgekomen bij Ziggo, kan het zijn dat het in jullie geval nog even gaat duren. Maar dan weet je ervan. Dat is n.l. iets anders t.o.v. de 5050. Deze laatste laat het doorgaans niet zien, maar via het menu kun je dan zien of er nieuwe software voorhanden is.

  Enneh, Humax heeft mij niet aangesteld tot... Ik ben dat zelf gaan doen, maar Humax las destijds die berichten en hebben toen contact met me gezocht, wat er nu nog steeds is. En dat bevalt ven beide kanten zeer goed. Het is in mijn opinie dan ook een uitstekend bedrijf. Ik heb vaker ondersteuning verleend voor merken, en doe dat nog, maar ik heb nergens de ervaringen zoals ik die met Humax heb. Maar goed, dat werkt natuurlijk 2 kanten op, want ook zij zijn er natuurlijk blij mee dat mensen op deze manier worden geholpen.

  Ik reageer eigenlijk altijd wel heel vlot, maar inderdaad is het voor mij ook hobby en soms zit ik evengoed wel 3-4 uur per dag achter de PC en dat kan ook weleens uitlopen. Ik doe n.l. nog meer voor de site en niet altijd kun je een pasklaar antwoord geven, maar moet je dingen uitzoeken, waardoor er toch meer tijd in gaat zitten. Dat vergeet men helaas weleens.

  Vanaf maandag ben ik er een tijdje wel iets minder frequent, door een paar ingrepen aan mijn nek, maar zelfs in zulke situaties, zorg ik ervoor dat de vragen toch niet onbeantwoord blijven.

  Maar bij de 5200 is al zeer veel info te vinden en je kan ook een zoekwoord invullen boven de vragen, en als je dan op zoeken klikt, zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t dat onderwerp.

  Tevens ik werk ik nog aan wat lijsten met veelgestelde vragen, welke bij de handleidingen komen te staan en ik ben even aan het onderzoeken hoe we de zoekfunctie nog wat kunnen verbeteren, daar men nu niet altijd weet welk zoekwoord men moet invullen.

  Nog even wat over de 5200: deze heeft 2 opties voor energiebesparing. Een daarvan zorgt ervoor dat de decoder in stand-by schakelt als deze een paar uur niet wordt bediend, de ander zorgt ervoor dat de decoder heel weinig verbruikt in stand-by, wat dan wel tot gevolg heeft dat de decoder vrij traag opstart. Beide kun je via het menu, onder het kopje 'energiebeheer' uitschakelen en dan zie je ook (gedimd) de tijdsaanduiding in het display, maar het stand-by verbruik gaat dan wel omhoog. Als je alleen het automatisch uitschakelen uit schakelt, heeft dat geen effect op het stand-by verbruik.

  Maar is iets v.w.b. de 5200, dan kun je dus eventueel daar de vragen hierover kwijt.

  Veel plezier van je nieuwe decoder/PVR!

  Mvg. Willem • 22-1-2016
  23:05
  1

  Hallo Willem,

  Dankjewel voor al je informatie. Daar heb ik zeker wat aan! En anders kan ik het vast wel zoeken en vinden tussen al je adviezen. En ik weet zeker dat ik veel plezier ga krijgen van de PVR. De 5050 heeft ons ook vele jaren plezier gegeven en zal vanaf nu mijn ouders veel plezier geven. Alleen mogen zij zelf een nieuwe afstandsbediening aanschaffen ;D

  Mag ik je alvast heel veel sterkte wensen komende week. Ik hoop dat alles naar wens en verwachting mag verlopen.

  Mvg Wendy

 • 23-1-2016
  09:22
  1

  Dag Wendy,

  hartelijk dank voor de gegeven reacties. Ook dat verdient een pluim en daar ben ik dan ook zeer blij mee. Dat doet lang niet iedereen. Tevens dank voor je eerdere positieve reactie! Dat doet zeker goed.

  Je gaat bij de 5200 vast veel info terug vinden, maar als er wat is, schroom niet.

  Dank voor je support, en ondanks dat ik er weer erg tegenop zie, ga ik ervan uit dat het ook nu weer goed gaat komen. Ben n.l. al zo'n 25 keer behandeld op de pijnpoli, dus ik weet wat me te wachten staat, maar wil daar verder niet over uitweiden op dit forum. Leuk is anders in ieder geval.

  Maar als ik kan antwoord ik ook daarna op vragen. Ik vind het belangrijk dat men niet hoeft te wachten en heb er veel voor over...

  Fijn weekeinde en euh, die afstandsbediening koop je toch wel even voor je ouders he ;-)

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-1-2016
  09:52

  Beste Willem , ik heb waarschijnlijk dus de nieuwste versie van Humax 5050C aangezien de optie update sofware grijs is en niet aanklikbaar. Nu hebik dit probleem ook bij Media bij het onderwerp USB. Dit is ook grijs en niet aanklikbaar. Hoe kan ik dit wijzigen. ??
  Graag je reactie.

  MvG.
  Jos
  Reageer op deze vraag

 • 15-1-2016
  10:43
  0

  Dag Jos,

  dan heb je inderdaad de laatste versie. Die is alweer van een tijdje terug, maar dat klopt wel. Dat de optie USB grijs is, kan komen doordat er andere dingen lopen. Zo zijn bepaalde opties niet aanklikbaat als er b.v. via time-shift wordt gekeken, er een opname loopt, etc.

  Het is dus zaak dat allemaal te controleren.

  Maar gebruik je bij USB dan een USB stick of een harde schijf? Kun je daar wat meer over vertellen? Dat kun je het best doen bij deze vraag/reactie.

  Bij een USB stick kan het soms voorkomen doordat daar ene bestand op staat dat niet wordt ondersteund, maar soms kan er ook sprake zijn van een software fout. Je kan dat oplossen door even een fabrieksreset te doen, waarbij je de schijf niet behoeft te formatteren en opnames dus bewaard blijven.

  Mvg. Willem.

 • 15-1-2016
  11:00
  0

  Willem , Ik heb wel gezien dat je de USB stick of EX HD schijf moet formateren naar EXT 2/3.
  Dat betekend dus dat je niet kunt kopieeren van de HUMAX naar een FAT geformateerde schijf of stick. ZIjn hier geen oplossingen voor ??

  Alvast dank,
  Jos

 • 15-1-2016
  11:16
  0

  Dag Jos,

  ik weet niet precies wat je wilt doen, maar om bestanden vanaf de interne harde schijf over te zetten, kun je inderdaad gebruik maken van een een externe schijf, of van FTP als de decoder wordt opgenomen in je netwerk.

  Je dient een schijf dan wel te formatteren in EXT3. Anders zal het niet gaan werken. In het geval van de 5050 dient dit te worden gedaan middels de PC, daar de 5050 dat nog niet zelf kan. Bij de nieuwere modellen is dat wel mogelijk, en ook die werken onder Linux met Ext3. Het is echter wel zo dat een schijf, gebruikt op de 5050 niet uitwisselbaar is met een ander model van Humax.

  Je kan wel kopiëren naar een Fat32 geformatteerde schijf of stick, maar dan alleen kleine bestanden. Deze worden dan echter na zo'n 4 Gig afgebroken en dus is het niet raadzaam op die manier te werken, daar een HD opname van een minuut of 20 dat al snel overschrijdt. Dat kun je niet veranderen en is inherent aan de manier van formatteren.

  Wil je dus opnames verplaatsten (kopiëren) doe dit dan d.m.v. een schijf en niet van een stick, of werk met FTP. Dat laatste is hier laatst genoemd en kun je terug vinden door b.v. 'FTP', 'netwerk' o.id. in het zoekvlak hierboven in te voeren en op zoeken te klikken. Je ziet dan een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp.

  Maar gebruik in deze gevallen dus geen USB stick, want dat zal niet werken.

  Let er ook op dat er een geschikte schijf wordt gebruikt, welke min. 100GB dient te zijn en max. 1TB.

  Werk je middels FTP, wat wel wat meer kennis eist, dan kun je de bestanden overzetten op de PC e daar b.v. op DVD zetten, al zullen HD opnames dan wel worden omgezet naar SD (Standaard Definitie) daar een DVD heen HD bestanden ondersteund.

  Mvg. Willem.

 • 15-1-2016
  11:19
  0

  PS: gebruik je een schijf eenmaal voor de decoder/PVR, blijf deze er dan voor gebruiken. Zo'n schijf kun je dus het best reserveren voor eenzelfde doel.

  Er zijn overigens wel programma's een EXT3 geformatteerde schijf weer gebruiksklaar te maken voor andere doeleinden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-1-2016
  14:53

  Beste...
  Ik heb mijn dvd speler dmv scartkabel aangesloten op mijn humax ihdr 5050 c. Heb wel beeld maar krijg geen geluid. Wat doe ik verkeerd?

  andre
  Reageer op deze vraag

 • 14-1-2016
  20:49
  0

  Hallo,

  een DVD speler dien je eigenlijk rechtstreeks aan te sluiten op de Tv en niet op de Humax. Je kan de scart aansluiting op de decoder wel gebruiken voor b.v. een Video- of DVD recorder, maar dan om vanaf de decoder te kunnen opnemen.

  Sluit dus de DVD speler aan op de Tv en doe dat liefst met HDMI indien voorhanden bij beide apparaten. Uiteraard haal je ook het beste uit je Humax als je ook deze middels HDMI aansluit op de Tv.

  Een HD Tv vraagt om HD bronnen...

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-1-2016
  19:53

  Ik wil een software update draaien op de 5050C maar kan het niet aanklikken. De andere twwe wel die er staan
  Reageer op deze vraag

 • 13-1-2016
  20:49
  0

  Dag,

  als je de optie grijs is, dus niet aanklikbaar, ben je de laatste versie al op de decoder staan.

  Voor de 5050 zijn al geruime tijd geen updates uitgekomen, dus dat zou heel goed kunnen kloppen dat je de laatste hebt.

  Ook geeft niet elke provider de updates gelijktijdig uit, dus kan het zomaar zijn, dat het b.v. via Caiway niet lukt, maar bij Ziggo b.v. wel.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-1-2016
  14:41

  geachte heer,

  Ik heb een humax 5050c
  Ik heb een usb stick geformateerd. Daarop staan 4 films.
  Om ze af te spelen druk ik op : media/ en met de rode knop selecteer ik de usb stick.
  Dat lukt.
  Ik zie de 4 titels.
  Maar wat moet ik doen om ze af te spelen?
  Mvg,
  JW de Boer
  Reageer op deze vraag

 • 13-1-2016
  21:57
  0

  Dag,

  om te starten druk je op OK, mits ik de voorgaande stappen goed volg.

  Als je naar media gaat, en op de gele toets drukt, zie je Video, Muziek en Foto. Je maakt een keuze en drukt op de blauwe toets. Na die keuze druk je op OK.

  Sla anders de handleiding er nog even op na, daar er meer opties zijn.

  Hou ook in de gaten dat niet alles afspeelbaar is en dat een bestand aan bepaalde eisen moet voldoen. Dat aantal is vrij beperkt daar de Humax geen mediaspeler is. Het mooist is het dus te werken met een echte mediaspeler als je veel verschillende bestanden wilt weergeven, of gewoon meer opties wilt.

  Ik ga anders nog wel even wat info zoeken, maar ben door een fout in mijn PC e.e.a info kwijt.

  Mvg. Willem.

 • 15-1-2016
  10:38
  0

  PS: het issue kan zich ook voordoen als de stick niet op de juiste wijze is geformartteerd. Je kunt in de handleiding terug vinden welke bestanden worden ondersteund door de 5050.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-1-2016
  20:10

  humax geeft geen geluid als hij eerder wordt ingeschakeld als de tv
  Reageer op deze vraag

 • 10-1-2016
  20:32
  0

  Gaat het wel goed met het beeld? Je ziet n.l. soms dat er een HDMI handshake issue ontstaat tussen 2 apparaten, en dat komt doorgaans voort uit de HDCP beveiliging (kopieerbeveiliging) die aan HDMI is verbonden.

  Vaak ligt dan het probleem bij de Tv en ook dan kan de volgorde van inschakelen verschil uitmaken.

  In dit geval is het raadzaam even te kijken of je de software van de Tv kunt bijwerken. Vaak zijn het Philips toestellen die dergelijke issues vertonen, maar daar het nu alleen om de audio lijkt te gaan, kan het natuurlijk anders liggen. Daarom is het ook raadzaam de decoder een half uur geheel spanningsloos te zetten, daarna weer in te schakelen en als deze is opgestart terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren.

  Daarna kun je even controleren of er ook voor de 5050 nieuwe software kan worden geladen. Via het menu kom je de optie 'software update' tegen en als die optie aanklikbaar is, kun je de software laden door hierop te klikken. Laat de decoder dan zo lang zijn gang gaan totdat deze zelf de weergave weer start.

  Is de optie grijs (niet aanklikbaar) dan heb je de laatste versie.

  Hopelijk gaan deze tips leiden tot de oplossing.

  Mvg. Willem.

  Ondersteuning Humax

 • Vraag

  8-1-2016
  08:26

  Het is erg vervelend dat Het vender oplicht mat de test UDATE . In de nacho get dat feel licht in even donkere Kramer (slaapkamer) is dat unit te schakelen ?
  Reageer op deze vraag

 • 8-1-2016
  16:47
  2

  Je kan dit ook onzichtbaar laten verlopen en dan zie je tevens de tijd in het display als de decoder in stand-by staat.

  Dat doe je door in het menu de decoder onder het kopje 'energiebeheer' van de energiespaarstand te halen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-1-2016
  23:08

  Als de zenders niet op nummer staan hoe kan ik ze weer opnieuw sorteren?
  Reageer op deze vraag

 • 3-1-2016
  23:19
  2

  Zenders krijgen de volgorde zoals doorgegeven via je provider. Daarin kun je geen veranderingen aanbrengen.

  Wat wél kan is het samenstellen van favorietenlijsten, waarin je vervolgens ook de volgorde van de zenders kan veranderen. Maar de echte volgorde wordt hierbij dus niet gewijzigd.

  In de handleiding zie je hoe je favorietenlijsten kunt aanmaken.

  Lukt het niet, laat het dan even weten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-1-2016
  19:01

  Dag Willem,
  op de eerste plaats nog de allerbeste wense hoor voor 2016.
  alleen op omroep brabant,valt de zender uit en start hii opnieuw op.
  maar dan valt wel het beeld telkens weg.
  Hij start dan automatisch weer op,maar naar 2 minuten is dit weer .
  hopende voldoende informatie,hoop ik
  vr gerard
  Reageer op deze vraag

 • 2-1-2016
  19:08
  0

  Dag Gerard,

  bedankt. Ik dacht er al zoiets uit te halen, maar daar dit iets is wat maar zeer zelden voorkomt, zeker bij één zender, wilde ik dus graag wat meer info.

  Het best kun je eens een uitgebreide reset uitvoeren.

  Dit is als op de site besproken en als je hierboven bij de zoekfunctie 'uitgebreid' invoert en op zoeken klikt, zie je een aantal vragen/reactie m.b.t dit onderwerp.

  Als je dan even naar beneden scrolt naar de vraag van Ludwig van 11-4-2015 07:04, en mijn reactie daarbij, zie je exact hoe te werk te gaan.

  !!Let op! Wil je de opnames niet kwijt en kun je deze zo snel niet overzetten, laat het formatteren van de schijf dan even achterwege.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-1-2016
  18:39

  Een zender valt constant weg,zodat hij afslaat,
  weet u de oplossing bvd gerard
  Reageer op deze vraag

 • 2-1-2016
  18:40
  0

  Dag Gerard, kun je dit even wat toelichten? Ik wil uiteraard graag helpen, maar begrijp niet helemaal wat er nu precies aan de hand is.

  Mvg. Willem.

  Goed 2016 gewenst

 • Vraag

  2-1-2016
  16:12

  beste willem - nogmaals het allerbeste voor jou en jouw familie in 2016.
  nu even een korte vraag: bij onze oude pvr van het merk Panasonic hadden wij een functie genaamd "pip" (picture in picture)
  beschikt de humax ihdr-5050c ook over deze functie en hoe moeten wij die activeren?
  fijn weekeinde en bij voorbaat bedankt voor jouw antwoord.
  mvrgr. fam. goddertz
  Reageer op deze vraag

 • 2-1-2016
  18:32
  0

  Dag,

  nogmaals dank. Dit waardeer ik zeer :-) Ik wens ook u alle goeds toe!

  Wat betreft de vraag, kan ik helaas kort zijn: deze functie is er niet bij de Humax decoders/PVR's. Ook niet bij de andere/nieuwere modellen.

  Het Picture in Picture is sowieso iets dat langzaam verdwijnt en waar veel apparaten, ook Tv's al niet meer mee werken.

  Het is dus helaas niet te activeren.

  Goed weekeinde gewenst. De eerste in 2016

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  2-1-2016
  12:14

  In het timerprogramma is in de opnamelijst een niet gedefineerd programma door mij foutief ingevoerd. Hoe weet ik niet meer. Het geeft aan als datum : -/- en in de timer --:-"--:--.
  Als ik nu de gele balk er op zet vervalt de optie OPT+: Wis.
  Kunt u aangeven hoe ik deze regel toch kan verwijderen?
  Reageer op deze vraag

 • 2-1-2016
  18:44
  0

  Dag,

  scrol even iets naar onder naar de vraag van 31-12-2015 15:45 en de reactie daarbij. Kijk even of het op deze manier wil lukken.

  Werkt dat niet, stel dan de decoder even terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw. Als je er niet voor kiest daarbij ook de harde schijf te wissen, blijven alle opnames bewaard.

  Andere instellingen dienen daarna uiteraard wel even opnieuw te worden gemaakt.

  Mvg. Willem.

  Goed 2016 gewenst.

 • 3-1-2016
  12:22
  0

  Beste Willem,
  Ik heb een reset gedaan en de ingeprogrameerde zenders zijn verdwenen, maar niet het niet gedefinieerde programma --/-- etc.
  Deze staat nog in de lijst en ik krijg geen OPT+ functie als ik dit programma selecteer.
  Ik kan in de gebruikers handleiding hier geen informatie over vinden.

  Heeft u nog verdere suggesties?
  Met dank en groeten,
  Henk Meijer

 • 3-1-2016
  12:34
  1

  Beste Henk,

  hier zul je inderdaad niets over vinden inde handleiding, maar het is wel vreemd dat bij een fabrieksreset dit issue niet is verholpen.

  Je hebt toch wel de decoder in zijn geheel terug gesteld naar de fabrieksinstellingen en opnieuw geïnstalleerd neem ik aan?

  Doe het anders eens zo:

  -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
  -Verwijder de smartcard.
  -Verwijder de coax kabel.
  -Verwijder de HDMI kabel.
  -Verwijder een eventueel aangesloten cinch kabel.
  -Sluit de kabels na een minuut of 15 weer aan.
  -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
  -Plaats de smartcard
  -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand.
  -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer). -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even.
  -Kijk nu even of het mogelijk is de HDD te formatteren. Formatteren kan nooit als er een opname loopt, of als je gebruik maakt van de time-shift functie. Zet deze functie anders even uit als je gaat formatteren. Ook dat kan soms baten.

  Succes!

  Mvg. Willem.

  PS: lukt het op deze manier nog niet, dan ga ik nog even een andere oplossing zoeken, maar doorgaans werkt dit prima bij problemen. Is dat in dit geval niet zo, moet ik even e.e.a uitzoeken. Dat kan wellicht even tijd vergen, maar ik doe mijn best. • 4-1-2016
  15:19
  1

  Dag Willem,
  Ik heb de decoder in z'n geheel teruggesteld naar fabrieksinstellingen, zonder resultaat.
  Wat mij opvalt is dat als ik via guide en dan de gele knop timer ga en dan op de opnamelijst de bewuste regel ga staan en dan ok selecteer, dan krijg je een vakje met timer, die dan het nu geselecteerde zender aangeeft, waarbij de begintijd en eindtijd ingegeven zijn maar steeds automatisch verspringen.
  Dus de decoder gaat niet opnemen omdat hij zelf de begin en eindtijd vooruitschuift.
  Als ik de timer daadwerkelijk ga gebruiken om een zender en een programma in te geven dan doet hij dat wel en dat resulteert dan in een regel in de opnamelijst met dit ingeprogrameerde programma, waarbij de regel met de --/-- etc als lege regel blijft bestaan.

  Het blijft vreemd, maar als dat verder geen gebruikersproblemen geeft, moeten wij het er maar bij laten.

  In ieder geval dank voor de suggesties en groeten,
  Henk Meijer

 • 4-1-2016
  20:02
  1

  Beste Henk,

  meer kun je eigenlijk zelf niet doen, en het lijkt er dus op dat er iets anders aan de hand is dat onderzoek behoeft. Iets wat je nog wel kan proberen en soms ook baat, is het spanningsloos zetten van de decoder voor 24 uur. Maar werkt ook dat niet, dan is onderzoek nodig, of je moet er, zoals je al aangeeft, mee leren leven...

  Ik geef in ieder geval de gegevens van Humax even aan je door:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Maar zij zullen je in eerste instantie dezelfde tips geven, al is het uitgebreide terug stellen iets dat ik zelf in elkaar heb gesleuteld.

  Jammer is natuurlijk wel, maar ik zou er niet teveel geld aan uitgeven als de decoder al wat op leeftijd is.

  Mvg. Willem.

 • 4-1-2016
  20:58
  1

  Beste Willem
  Nogmaals dank voor jouw support en suggesties
  Zolang de programmering goed blijft gaan, is het voor mij ok
  Met vriendelijke groeten
  Henk

 • 4-1-2016
  21:01
  0

  Dag Henk,

  graag gedaan. Mocht er nog wat zijn: hier is al veel info geplaatst en ook kun je evt. gebruik maken van de zoekfunctie. Maar als er iets iets is, wat je niet kan vinden, schroom dan niet.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  1-1-2016
  16:26

  beste willem - wij wensen jou en jouw familieleden een gezond en voorspoedig 2016!
  hartelijk dank voor al uw adequate en deskundige adviezen, die jij aan ons gebruikers in 2015 hebt doen toekomen. wij stellen dit buitengewoon op prijs en hopen, dat jij deze trent ook 2016 kan en wil voortzetten.
  mvrgr. fam. goddertz, maassluis
  Reageer op deze vraag

 • 1-1-2016
  22:35
  0

  Dag Fam. Goddertz,

  Hartelijk dank voor deze warme woorden. Uiteraard wens ik u en en uw familie hetzelfde toe en ik ga zeker mijn best doen ook dit jaar de mensen weer op weg te helpen waar nodig.

  Daar ben ik eigenlijk al mee begonnen ;-)

  Mvg. Willem

 • 1-1-2016
  22:36
  0

  Fijnen goed 2016 voor jullie en alle andere andere gebruikers (net te snel op versturen geklikt ;-)

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  1-1-2016
  11:12

  Is het mogelijk een opgenomen bestand te downloaden op een computer of er een dvd van te branden?
  Reageer op deze vraag

 • 1-1-2016
  22:42
  0

  Ja, dat kan.

  Je kan ten eerste een opname overzetten op een externe schijf (kopiëren) maar daar dan niet direct op opnemen.

  Tevens kun je de decoder opnemen in je netwerk en zo (beperkt) bestanden uitwisselen. Zo kun je dus ook de opgenomen bestanden overzetten op de PC, daar eventueel bewerken en op DVD zetten.

  Als je hierboven, in de zoekfunctie even 'netwerk' intikt en op zoeken klikt, zie je een aantal vragen en antwoorden die betrekking hebben op b.v. de netwerk functie.

  Bij het bericht van Kho en Arnaud van: Vraag 6-7-2015 21:21 zie je hoe je te werk dient te gaan. Maar er is meer info over te vinden dus is het zeker raadzaam even op die manier dit onderwerp uit te spitten of wat vragen en reacties door te nemen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  31-12-2015
  15:45

  Hoe kan ik opgeslagen instellingen voor programma,s opnemen verwijderen
  Reageer op deze vraag

 • 31-12-2015
  16:36
  0

  Indien ik de vraag goed begrijp, zijn hier meerdere opties:

  "Hoe verwijder je een programma dat dagelijks opgenomen wordt terwijl dat niet de bedoeling is".

  -Druk op 'schedule' van de afstandsbediening.
  -Selecteer je programma, en druk op opt+.
  -Druk dan nogmaals op opt+ of op de OK toets.

  Je kunt, als je twee keer achter elkaar op 'media' drukt, een reeks opnames aanvinken met de OK-knop en daarna deze aangevinkte opnames allemaal tegelijk deleten (met de rode knop).

  Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen

  Als je hierboven in de zoekbalk een zoekwoord ingeeft, en op zoeken klikt, is er meer info te vinden. Uiteraard kun je ook eens wat vragen en reacties doornemen. Wellicht kom je iets tegen dat van pas kan komen.

  Mvg. Willem.
  Site beheer

 • Vraag

  29-12-2015
  20:25


  bij het aanzetten van de tv en de decoder krijg ik vaak een groen beeld.
  Hoe kan ik dit voorkomen?
  Reageer op deze vraag

 • 29-12-2015
  20:38
  0

  Dat heeft te maken met de HDCP beveiliging (kopieerbeveiliging) welke verbonden is aan HDMI. Doorgaans is het de Tv die dit veroorzaakt en bepaalde toestellen hebben daar dan ook nogal eens last van (gehad).

  Een software update van de Tv kan dan vaak soelaas bieden, maar uiteraard dien je er ook voor te zorgen dat de decoder up-to-date is. Je kan in het menu van de 5050 controleren of er nieuwe software kan worden geladen. Als die optie aanklikbaar is, dan kun je deze downloaden. Is de optie grijs en dus niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie.

  Let op: als je de software wel download, wacht dan zo lang totdat de decoder zelf weer start met de weergave. Onderbreek updates dus nooit!

  Voor het updaten van de Tv dien je even die handleiding te raadplegen of even contact op te nemen met de fabrikant.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-12-2015
  11:09

  Beste lezers,

  Ik wil iedereen vanaf hier hele fijne, gezellige Kerstdagen wensen en een heel goed, gelukkig en gezond 2016.

  Ik wil jullie tevens bedanken voor de prettige samenwerking, reacties, vragen, en het in mij gestelde vertrouwen, en hoop dat we ook volgend jaar weer wat mensen op weg kunnen helpen.

  Nogmaals fijne dagen en alle goeds voor het komende jaar! Maak er het beste van.

  Mvg. Willem.

  Reageer op deze vraag

 • 16-12-2015
  14:36
  1

  Beste Willem
  Bedankt voor je goede wensen !
  Ook vrolijke kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar toegewenst en bedankt voor je goede adviezen voor de Humax
  vr.gr.
  Henoch v.d.Burgh

 • 16-12-2015
  15:54
  2

  besdte willem,
  hartelijk bedankt voor jouw goede wensen. wij wensen jou en jouw familieleden fijne feestdagen toe en bedanken ons voor jouw adequate en deskundige hulp bij alle problemen.
  wij hopen, dat het nieuwe jaar jou en jouw familie heel veel vreugde , voorspoed en vooral een goede en stabiele gezondheid mag brengen.
  vriendelijke groeten
  fam. goddertz

 • 16-12-2015
  19:11
  1

  Beste Willem,

  ook voor jou en je familie fijne en gezellige feestdagen toegewenst en dat het jaar 2016 veel geluk en gezondheid mag brengen.

  mvg. J.Hankel

 • 16-12-2015
  20:58
  1

  voor jou ook de beste wensen en bedankt

 • Vraag

  15-12-2015
  13:29

  hallo, is het mogelijk om een ingestelde opname van een programma uit te breiden in tijd zodat de gehele aflevering opgenomen wordt; vaker komt het voor dat een einde van een programma niet opgenomen wordt
  Reageer op deze vraag

 • 15-12-2015
  17:03
  0

  Dat kan inderdaad.

  scroll even een stukje naar beneden, naar de vraag van 6-12-2015 22:06, alwaar je het antwoord vind.

  Voorts is op dit onderwerp al zeer veel info te vinden, die nuttig kan zijn, want zo kun je zelfs nog de uitlooptijd verlengen als de opname loopt, maar het programma (nog meer) dreigt uit te lopen.

  Een zoekwoord invullen in de gele balk boven de vragen kan ook. Je klikt daarna op zoeken en voorts zie je de vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  11-12-2015
  20:32

  Ik wil een video afspelen en foto's gaan bekijken vanaf een stick. wie weet hoe dat moeT
  Reageer op deze vraag

 • 11-12-2015
  20:38
  0

  Via het menu kun je kiezen voor foto, muziek en video. Daaruit kun je dus een keuze maken. Maar let op: er worden niet heel bestanden ondersteund, dus daar dien je wel rekening mee te houden. De Humax is geen mediaspeler, maar ondersteund enkel wat media opties.

  Je sluit dus de USB stick aan en kiest dan de juiste optie via het menu. Je kan de foto's etc ook opslaan op de harde schijf van de decoder/PVR, want daarvoor is ene deel van de schijf n.l. gereserveerd.

  In de handleiding vind je de ondersteunde bestanden terug.

  Wil je meer, dan is het raadzaam eens aan een mediplayer te denken, daar je dan met een speler van zo'n 100 Euro al veel meer opties hebt.

  Mvg. Willem. • Vraag

  11-12-2015
  20:28

  Rechtsonder in beeld ineens een klokje. Hoe dit weg te krijgen?
  Reageer op deze vraag

 • 11-12-2015
  20:33
  0

  Dat is zeer waarschijnlijk niet afkomstig van de decoder, maar van de Tv zelf.

  Druk eens een of enkele malen op de I (info toets) van de Tv. waarschijnlijk is het dan weg. Contoleer anders ook even of de timer van Tv of decoder is ingeschakeld.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  8-12-2015
  21:47

  Storing: E52-32 Geen signaal. Hoe kan ik dit verhelpen?
  Reageer op deze vraag

 • 8-12-2015
  22:50
  0

  dag,

  als je hierboven bij de zoekfunctie 'artefacten' intoetst en op zoeken klikt, zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp.

  Overigens staat E32 voor een niet correct werkende smartcard, maar die melding kan ook samenhangen met een andere melding.

  Het is in ieder geval zaak de vragen en reacties, zoals genoemd eens door te nemen en de smartcard even schoon te maken, met een zachte niet pluizende doek, en indien mogelijk eens uit te proberen in een andere decoder of Tv (module).

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-12-2015
  13:55

  de humax 5050 geeft aan een programma van zender 13e Street op te nemen, timer en schedule, maar op de schijf is dit niet terug te vinden.
  Reageer op deze vraag

 • 7-12-2015
  17:57
  0

  In principe dienen alle zenders te kunnen worden opgenomen, alleen bij Fox was dit nog wel eens een issue. Ook dat is echter verholpen na een software update en het is dus raadzaam eens te kijken of je nog nieuwe software kan laden (de 5050 geeft dat nog niet zelf aan) of dat het wellicht helpt als je de decoder even terug stelt naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeert.

  Via het menu kun je zien of er nieuwe software aanwezig is. Is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie al. Is deze wel aanklikbaar, doe dat dan en laat de decoder zo lang zijn gang gaan totdat deze zelf de weergave weer start. Onderbreek de updates dus nooit!!

  Mvg. Willem.

 • 7-12-2015
  21:18
  0

  ik kan middels het menu niet aan de software update en ook niet aan de fabrieksinstellingen. Het derde blok slaat hij over vreemd genoeg over.

 • 7-12-2015
  21:57
  0

  Als je niet in bepaalde opties van het men kan komen, komt dat vaak doordat er een opname loopt, een opname gepland is, of kijkt via time-shift.

  Niet altijd zijn dus alle opties beschikbaar. Kijk dus eens wat er in dit geval speelt.

  Mvg. Willem.

 • 8-12-2015
  08:25
  1

  Willem bedankt. Na de humax geheel te hebben uitgezet, heeft hij gereboot. Toen kon ik wel in het derde blok. Na een software update werkt hij weer prima en kan ik ook 13the Street opnemen.

  m.v.g. Sjef

 • 8-12-2015
  16:24
  0

  Dag Sjef,

  dan heeft er even een foutje in gezeten, maar goed, het is opgelost. Fijn te zien dat het voor elkaar is en je alles weer kunt opnemen. Houd af en toe even in de gaten of er nieuwe software is.

  Bij de nieuwere modellen wordt dit automatisch aangegeven, maar bij de 5050 niet en daardoor wordt het nogal eens vergeten. Nu verwacht ik niet zoveel updates meer voor deze decoder, maar als dat wel het geval is plaats ik dat meestal ook wel even op de site.

  Veel kijkplezier en hartelijk dank voor de respons. Dat wordt zeer gewaardeerd.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-12-2015
  22:06

  Hoe kan ik de opnametijd standaard met 10 minuten verlengen? Humaan IHDR-5050C
  Reageer op deze vraag

 • 6-12-2015
  22:38
  0

  Dat kan via het menu, onder de optie opname. Daar kun je zowel de starttijd als de uitlooptijd verlengen.

  je kan ook nog de tijd verlengen als je iets opneemt dat dreigt uit te gaan lopen. Dit is hier niet lang geleden genoemd, dus lees ook eens wat door of gebruik de zoekfunctie boven de vragen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  1-12-2015
  11:09

  is het mogelijk de afstandbediening van Humax iHDR-5050C ook te gebruiken als
  aan/uit zetten en zenders voor Samsung t. v. model UE40H6200 / 2016
  Reageer op deze vraag

 • 1-12-2015
  11:53
  0

  Hierboven staat de handleiding en achterin vind je een aantal codes voor \verschillende apparaten waaronder Tv's.

  Daar kun je zien of je type erbij staat en tevens vind je daar ene eenvoudige uitleg hoe te werk te gaan.

  Let op: er zijn 5050 decoders met een afstandsbediening met een 3 cijferige code en met een 4 cijferige.

  Als de afstandsbediening al na 3 cijfers gaat oplichten, en deze dus met 3 cijfers werkt, laat dan het eerste cijfer wat in de handleiding genoemd staat weg.

  Houdt er tevens rekening mee dat niet elk apparaat wordt ondersteund en dat je weer even op de PVR toets dient te drukken om de decoder/PVR te bedienen als de Tv wel wordt ondersteund.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-11-2015
  23:28

  Sinds dat Ziggo weer eens aan het netwerk hebt gewerkt kan ik BV de opgenomen programma,s van SBS 6 niet meer kijken. Het beeld is er blokkerig. In het begin gaf de opname aan dat de verbinding was verbroken. Nu neemt die wel op maar het beeld is blokkerig en niet meer te zien. Volgens Ziggo is dit te wijten aan het fijt dat een van de tuners kapot zou zijn. Echter de npo zenders neemtdie BV wel op en zijn prima. Weet iemand wat er aan de hand kan zijn. Ik heb de decoder reeds terug gezet naar de fabrieksinstellingen en heb ook de decoder gereset. Ziggo zegt koopt maar een nieuwe decoder of neem maar een ander pakket dan krijgt je de decoder gratis.

  Hans
  Reageer op deze vraag

 • 9-11-2015
  23:49
  0

  Dag Hans.

  het andere, dubbele bericht heb ik reeds verwijderd.

  Als een tuner defect is, is deze vaak niet echt helemaal niet meer bruikbaar en het kan dus voorkomen dat de decoder dan nog wel de ene zender goed opneemt en de ander niet. Dat is n.l. ook mede afhankelijk van de frequentie van de zender.

  Maar de vraag is ook even hoe SBS eruit ziet als je die live bekijkt. Als je de decoder terug stelt naar de fabrieksinstellingen is dat een reset die tevens software issues verhelpt. De decoder van de spanning halen is een kleine reset, die vaak de problemen niet, of maar tijdelijk verhelpt, en soms kan zorgen voor ene blijvende oplossing, maar terug stellen bij issues blijft raadzaam.

  Ziggo geeft heel snel aan dat je maar een nieuwe decoder moet kopen, maar dat is doorgaans echt flauwekul. Je kan bij hen de 5300 krijgen, maar dat is een decoder met maar één tuner en geen ingebouwde harde schijf. Niet echt te vergelijken met de 5050 die overigens goede tuners aan boord heeft.

  Maar het is raadzaam om de waarden eens uit te lezen bij beide tuners en dat kun je dan het best doen bij de zenders die zorgen voor problemen. Want als er een tuner defect is, zal niet alleen SBS dat laten zien.

  Overigens is het vaak tuner een, die het signaal niet meer goed doorgeeft aan tuner 2 als er al issues ontstaan.

  Uitlezen waarden:

  Bekijk een zender en neem daarnaast een of twee andere zenders op. Dat laatste is niet altijd mogelijk. Lees nu via het menu de waarden uit als sterkte, kwaliteit en BER.

  De sterkte dient minstens 35-40% te zijn, maar ligt vaak hoger. De kwaliteit dient altijd 100% te zijn, de BER dient altijd op 0 te blijven staan.

  Gaat het bij SBS via de 2e tuner mis, dan zul je dat meteen terug zien in de waarden.

  Is de harde schijf defect, of heeft deze een beschadigde sectie, dan moet deze worden vervangen of geformatteerd. Met het formatteren kun je bepaalde problemen oplossen. Maar dat is dus alleen aan de orde, als het wel goed gaat bij het live kijken en de tuners goede waarden laten zien.

  Mvg. Willem.

 • 10-11-2015
  14:36
  0

  Willem,

  Het kijken naar o.a. SBS6 via de decoder geeft geen problemen het beeld is scherp. De status van de decoder tuner 1 zit op 45 % terwijl decoder 2 zelfs ruim 50% aangeeft. De kwaliteit is op beide decoders 100%. Als ik BV RTL4 opneemt met de decoder is er niets aan de hand en is het beeld prima. Ik weet niet of er een reparatie centrum is voor deze decoder waar ze hem eventueel kunnen doormeten.

  Hans.

 • 10-11-2015
  17:10
  0


  halllo Willem/Hans
  Sinds ziggo/upc met de doorgifte van het signaal aan het "klooien" zijn geweest, kunnen beeldproblemen mogelijk opgelost worden door de antenne-aansluitkabel te verwisselen voor een kabel van betere kwaliteit. Ik heb dit uit ervaring meegemaakt !!
  succes !
  Henoch

 • 10-11-2015
  19:37
  0

  Dag Hans,

  als je kijkt doe je dat via tuner 1 en daarop zien de waarden er goed uit. Maar ik mis nog wel de BER... Het best kun je SBS opnemen en een andere zender bekijken, zodat SBS via tuner 2 loopt. En op dat moment is het raadzaam nogmaals de waarden uit te lezen.

  Maar het zegt dus niet alles dat een opname van RTL4 wel in orde is, want zoals eerder gezegd, hangt dat ook samen met de frequenties. Bij veel zenders kan het dus goed gaan, en vooral in het begin, maar bij een enkeling mis. Dit natuurlijk áls er een tuner defect zou zijn.

  Om de harde schijf uit te sluiten, dien je gewoon eens een aantal zenders live te bekijken, maar tevens ook op te nemen. Je ziet dan later zo of er verschil is in de live uitzendingen en de opnames.

  Tuner 2 geeft doorgaans een hogere waarde aan, maar lees de waarden ook eens uit bij SBS, want ook al is dit ruim voldoende, liggen de waarden toch meestal nog wat hoger.

  Goede kabels en aansluitmateriaal zijn een must en zeker na de zenderwisseling en fusie, word daarvan nog meer geëist, zoals Henoch al aangeeft. Nu is het in dit geval slechts een zender, maar ik weet niet of je de waarden al eens hebt gecontroleerd bij een aantal verschillende zenders.

  Is er een zendmast in de buurt, of 4G, dan is vaak een dubbel afgeschermde kabel nodig. Dan is een standaard goedgekeurde kabel dus niet altijd toereikend, en kan de hoogfrequente storing alsnog de kabel binnendringen. Ook als dit een kabelkeur kabel betreft.

  Denk je er op deze manier niet zelf uit te komen, neem dan even contact op met Humax, maar vraag is dus nog even of er wel sprake is van een defect, maar als het een tuner is, wat bij de 5050 weinig voorkomt, zie je dit terug in de waarden. De kwaliteit gaat op dat moment achteruit, terwijl die niet onder de 100% mag komen en de BER zal oplopen en soms fiks ook. Deze dient op 0 te blijven staan, maar kan dan wel waarden laten zien van 5-600, 1000, 2000 of nog veel hoger.

  Sluit anders de decoder eens rechtstreeks, met een zo kort mogelijke kabel aan op het AOP (huisaansluiting) zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters etc. Het gebruik van splitters dien je overigens zoveel mogelijk te vermijden en liefst gebruik je deze helemaal niet.

  Als het ook dan maar om een zender gaat waarbij het fout gaat, vraag ik me dus een beetje af of het wel een tuner betreft, maar dat dien je dus op deze manier uit te proberen.

  Dus SBS, Veronica, RTL8 etc. opnemen en iets anders kijken, maar dan dus ook een vergelijk maken tussen live en de opname. Dus ook SBS even live kijken, terwijl deze wordt opgenomen. Als het om een tuner gaat, zie je dat dan meteen, doordat artefacten optreden, of dat de waarden, op dat moment uitgelezen, niet in orde zijn.

  Lukt het niet, neem dan even contact op met Humax. Je kan eventueel even aangeven dat je mij al hebt gesproken, en lukt het ook dan niet, kun je denk ik het best de decoder even naar hen opsturen.

  Hier zijn hun gegevens:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-10-2015
  11:03

  Kan geen opnames meer vinden op humax. geeft black scherm aan
  Reageer op deze vraag

 • 29-10-2015
  12:33
  0

  Hall eens de spanning geheel van de decoder voor een 10tal minuten. waarschijnlijk zie je daarna de opnames weer terug in Media.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-10-2015
  12:16

  De ontvanger geeft regelmatig aan opwaarderen is dat goed
  Reageer op deze vraag

 • 28-10-2015
  14:35
  0

  Ja, dat klopt. Deze zal dan de smartcard/Guide bijwerken.

  Maar je kan dit ook onzichtbaar laten verlopen en dan zie je tevens de tijd in het display als de decoder in stand-by staat.

  Dat doe je door in het menu de decoder onder het kopje 'energiebeheer' van de energiespaarstand te halen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-10-2015
  12:12

  Ik begrijp dat dit onderwerp al eens aan bod is gekomen, maar ik wil graag enkele programma's die op de harddisk van mijn Humax staan kopiëren naar een DVD, zonder tussenkomst van een pc. Ik heb een panasonic dvd/harddisc recorder - kan het hier rechtstreeks op worden overgezet?

  Reageer op deze vraag

 • 28-10-2015
  14:33
  0

  Ja, dat kan.

  Maar dus alleen als de DVD recorder wordt aangesloten op de decoder.

  Het best kun je daarvoor de TV scart van de Humax gebruiken, welke je aansluit op de AV2 aansluiting van de recorder. Nu weet ik niet welke recorder je hebt, maar doorgaans is dit gelijk en wordt dus de AV2 aansluiting gebruikt.

  Gebruik een goede! geheel bedrade scartkabel en stel vervolgens de uitgang op de decoder in op RGB.

  Doe datzelfde (indien mogelijk) met de INGANG op de recorder. Via het menu kun je n.l. zowel de ingang als de uitgang aanpassen. Hier gaat het dus om de INGANG.

  Als je zo aansluit en instelt, verkrijg je n.l. een zeer goede opnamekwaliteit.

  Standaard is vaak ingesteld op Video, ofwel CVBS ofwel Composiet, maar dat zorgt voor de slechtste weergave. Dat werkt dus wel, maar ziet er echt veel minder goed uit.

  Vervolgens stel je de DVD recorder in op AV2 en je kunt gaan opnemen vanaf b.v. de harde schijf van de decoder. Zet wel meteen de opname op DVD en niet eerst op de schijf van de DVD recorder, want dan is de kans groot dat doorkopieren niet meer lukt, door de opgelegde kopieerbeveiliging.

  Let op: stel het volume (uitgangssterkte) op de decoder in op volledig! Let er ook op dat elke bediening die je daarna uitvoert met de decoder te zien zal zijn in de opname! Afblijven dus als de opname eenmaal loopt...

  Mvg. Willem

 • Vraag

  27-10-2015
  19:30

  Goedeavond,
  Ik heb een humax iHDR-5050c maar nu is mijn vraag hoe zet ik deze uit. Er werd gezegd niet uit te zetten maar dat ik op tv-en stand by knop moet doen. Beetje onduidelijk misschien maar wat is nou het beste. Al vast bedankt,
  Desiree
  Reageer op deze vraag

 • 27-10-2015
  20:13
  0

  De Humax wordt met de schakelaar op de voorkant (en de afstandsbediening) geschakeld tussen 'aan' en 'standby'. Hij kan helemaal uit gezet worden met de schakelaar op de achtkant. Het is aanbevolen hem niet volledig uit te zetten, dus alleen de schakelaar aan de voorkant of afstandsbediening te gebruiken.
  E.e.a. is ook te lezen in de handleiding die vanaf deze site te downloaden is.
  Peter

 • 27-10-2015
  20:34
  2

  Dag Desiree,

  het is niet raadzaam de decoder geheel uit te schakelen, maar inderdaad op stand-by te zetten, of deze moet al een langere periode niet worden gebruikt.

  Je kan gewoon op de on/stand-by toets drukken op de decoder/PVR zelf, of op de afstandsbediening. Maar let er dan wel op dat de PVR toets oplicht als je de decoder/PVR bediend.

  Als b.v. de Tv toets zou oplichten, druk dan even op de PVR toets, zodat deze even oplicht. het is vaak n.l. ook mogelijk je Tv te bedienen met de afstandsbediening van de Humax.

  Maar zorg dus dat het apparaat niet helemaal wordt uitgeschakeld, ook al, omdat deze anders ingeplande programma's dan niet zal opnemen.

  Ook daarvoor moet dus het apparaat in stand-by staan en zal dan (deels) inschakelen om de opnames te maken.

  Als je de decoder in het menu, onder het kopje 'energiebeheer' van de energiespaarstand haalt, zal de decoder tevens de tijd in het display tonen als deze in stand-by staat. Tevens zie je dan niet meer wanneer de Guide/smartcard worden bijgewerkt.

  Helaas is het bij de 5050 nog niet zo dat deze in die stand veel vlotter opstart, zoals bij de nieuwe modellen wel het geval is.

  Lees anders ook eens wat andere vragen en reacties door, daar hier al zeer veel info is terug te vinden.

  Je kan ook een zoekwoord invullen in het lichtgele zoekvlak boven de vragen, en op zoeken klikken. Je ziet dan een aantal vragen/reacties m.b.t. je zoekwoord.

  mvg. Willem.
  site beheer

 • Vraag

  24-10-2015
  16:59

  Situatie: Humax iHDR-5050C (software HDPXCIR 1.00.31) via HDMI naar Onkio A/V versterker via HDMI naar Samsung HD TV - bediening met Harmony One.
  De installatie is een aantal jaren oud.
  Ik heb een electronica/IT achtergrond.
  Nieuw probleem: de Humax start zeer langzaam op - het duurt minimaal 3 minuten voordat ik beeld (en geluid heb).
  TV en versterker staan op de juiste ingangen.
  De Humax geeft ruim eerder aan dat 'ie op een zender staat afgesteld, maar geeft geen signaal door aan de versterker - deze (en de TV) geeft de melding 'geen signaal'.
  Tijdens het opstarten (na het 'booten' van de Humax) geeft de versterker tot twee keer toe aan het (geluids)signaal te ontvangen met de melding 'Dolby Digital', maar er is geen geluid (en beeld).
  Na deze melding verschijnt weer de melding 'geen signaal' (op versterker en TV).
  Uiteindelijk (dus zonder ingrijpen van mijm kant) werkt alles normaal.
  Opmerkelijk: Als de Humax (volledige installatie) enige tijd na uitschakelen opnieuw wordt opgestart gaat alles wel vlot - zelfs als deze herstart na een uur of 3 is.
  Het lijkt er op dat als de Humax 'koud' is (uren heeft uitgestaan) er 'iets' moeilijk op gang komt.
  De installatie (incl. Humax) een minuut van de netspanning halen helpt niet.
  ik sluit niet voor 100% uit dat het aan iets anders dan de Humax ligt, maar, als de meldingen van de versterker zie, lijkt het er sterk op aan de Humax te liggen.
  Is dit het begin van het einde?

  Groeten, Peter


  Reageer op deze vraag

 • 24-10-2015
  21:03
  0

  Dag Peter,

  Als de decoder echt lang in het opstartmenu blijft hangen, dan kan dat aanleiding zijn tot een aankomend issue, b.v. de harde schijf, maar voor het einde van de decoder vrees ik niet echt, want de 5050 is een uitstekend apparaat die weinig problemen laat zien en vrij lang meegaat.

  Maar daar de decoder is aangesloten op de receiver, kan dat soms ook tot problemen leiden. Daarom is het raadzaam de decoder ook even rechtstreeks aan te sluiten op de Tv.

  Echter kan er ook sprake zijn van een software fout in de de decoder. Dat is iets wat vaker voorkomt. Een minuut loskoppelen van het net, zal dan doorgaans geen effect hebben, of het probleem keert daarna weer terug.

  Wat dan wel helpt, is het terug stellen van de decoder naar de fabriekstand, waarna je deze opnieuw installeert. Daarmee worden software problemen verholpen, en doorgaans komt een probleem dan ook niet snel terug.

  Helaas werkt de optie om de 5050 van de energiespaarstand te halen nog niet zo als bij de nieuwere modellen, waarbij die laatsten in dat geval binnen een paar seconden opstarten. De 5050 kan wel van de energiespaarstand worden gehaald, en zal dan de tijd aangeven in stand-by, maar zal helaas niet vlotter opstarten.

  Echter is de tijd die je aangeeft natuurlijk veel te lang en daarom raad ik dus aan de decoder terug te stelen en opnieuw te installeren en dan even te bekijken wat het resultaat is, en mocht dat onverhoopt niet helpen, dan is het raadzaam de decoder rechtstreeks aan te sluiten op de Tv, zodat je ook dan kan zien wat het resultaat is.

  Veel succes en ik hoop even de afloop te lezen.

  Mvg. Willem.

 • 25-10-2015
  10:19
  1

  Hallo Willem, vanochtend de Humax terug naar de fabrieksinstellingen gezet en uiteraard de diverse instellingen en favorieten aangemaakt.
  Hij staat (een stond) op de energie spaarstand - 'm daar van afhalen heeft inderdaad geen effect (had ik al geprobeerd - bovendien is 'ie altijd 'snel' geweest in de spaarstand).
  Ik was al bang dat je zou vragen de versterker te elimineren. De apparatuur staat in een meubel en ik kan niet bij de achterkant - dus dat wordt een deel verwijderen en de rest kantelen om bij de connectors te komen. Ach kan ik daar ook weer eens de stofzuiger z'n werk laten doen :-) en gelijk de gebroken glasvezel kabel tussen TV en versterker vervangen :-)
  Zo heeft ieder nadeel z'n voordeel.
  Eerst morgenochtend eens kijken of het terugstellen geholpen heeft en als dat niet zo is de dag daarna bekijken wat er gebeurd zonder de versterker er tussen.
  Helaas moet ik steeds een dag wachten om het effect te zien, maar ik hou je op de hoogte.
  Groeten, Peter

 • 25-10-2015
  16:23
  0

  Dag Peter,

  standaard staat elke Humax model in de energiespaarstand. Alleen de oude modellen kennen deze optie nog niet. Als je deze uitschakelt, dan zal dit bij het terug stellen weer terug gedraaid worden.

  Maar de nieuwere modellen startten in deze stand redelijk traag op, maar binnen een paar seconden als je de energiespaarstand uitschakelt. Deze hebben ook de optie de decoder in stand-by te zetten als je deze een paar uur niet bediend, maar ook dat kan worden uitgeschakeld.

  De 5050 laat wel de tijd zien in stand-by als je deze van de energiespaarstand haalt, net als de nieuwe modellen.

  Maar het probleem wat je noemt herken ik wel. Ook hier moet de kast naar voren, maar gezien die op vilt staat is dat redelijk goed te doen, en ik heb de kast verstevigt, de gehele achterzijde verwijderd, en voorzien van doek met klittenband zodat er toch geen stof ik kan (komt er toch in ;-) en het er netjes uitziet.

  Maar goed, wellicht is het in jou geval nog niet nodig, en heeft het terug stellen geholpen. Bij veel issues kan dat een goede oplossing zijn en doorgaans heeft dat dus een uitstekend effect, maar ja, op afstand kun je natuurlijk niet altijd meteen aangeven wat er aan de hand is, daar je lang niet altijd de situatie kent.

  Ik was dus al blij dat je flink wat info had verschaft, want vaak moet ik het doen met een paar regeltjes...

  Ik hoop dat het heeft geholpen, en anders moet je toch even aan het verbouwen en je wilt vaak niet weten wat er allemaal achter zo'n kast huist ;-)

  Maar je zou eigenlijk wel meteen het resultaat moeten kunnen zien. En als het goed is, komt het na het terug stellen, als het tenminste om een software probleem gaat, niet, of niet snel terug. Maar je kan nooit helemaal voorkomen dat een decoder een keer gereset dient te worden.

  Succes!

  Mvg. Willem.

 • 28-10-2015
  08:54
  1

  Hallo Willem, nog geen tijd gehad om 'stof te zuigen', maar bedacht me dat er ook een andere manier is om de versterker te 'elimineren'. Omdat ik niet weet wat de minimale tijd is tussen twee slechte opstarts (het lijkt tussen de 3 en 6 uur te liggen) heb ik 1 test per dag gedaan.
  De eerste dag: de Humax gedurende de nacht aan laten staan en na opstaan de TV en versterker aangezet.
  De tweede dag: na opstaan de versterker aangezet, gegeten en de honden uitgelaten en daarna de TV en Humax aangezet.
  Wat blijkt: op de eerste dag duurde het opstarten nog steeds lang terwijl ik de tweede dag 'direct' beeld had (uiteraard pas na opstarten van TV en Humax) . Het is dus niet de Humax, maar de versterker die de problemen veroorzaakt.
  Ze hebben vast geen Willem bij Onkyo ??

  Groen en bedankt voor de support, Peter

 • 28-10-2015
  14:43
  0

  Dag Peter,

  haha, nee ik plaats inderdaad niet overal. Heb al wel veel rubrieken on der de aandacht, en heb op Kieskeurig destijds heel veel gedaan, maar dat is niet bij te houden...

  Maar goed, in feite is je probleem redelijk eenvoudig op te lossen, door de Humax rechtstreeks aan te sluiten op de Tv middels HDMI en op de receiver middels de optische uitgang van de Humax.

  Deze laatste kan wel uitsturen in Dolby Digital maar niet in het HD (geluid) en dus maakt het wat dat betreft dus geen enkele verschil, hoe je het aansluit.

  Voorheen was het zelfs nog beter het zo te doen, daar anders altijd de receiver aan moest, wilde men even Tv kunnen kijken. Later werd dat aangepast en kon de receiver in stand-by staan om ook dan het HDMI signaal door te voeren, met wel als nadeel dat de receivers in stand-by veel meer energie gingen verbruiken.

  Nu hoort het natuurlijk ook via HDMI goed te werken, maar dit lijkt me de snelste en goedkoopste optie: snel beeld en toch Dolby Digital 5.1 geluid als je dit wenst!

  En,,,, graag gedaan.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  24-10-2015
  09:46

  als ik de tv aanzet begint het te sneeuwen als ik op de andereafstandbed. op av druk is het weg is er iets verkerd aangesloten
  Reageer op deze vraag

 • 24-10-2015
  10:18
  2

  Hallo,

  het is me zo niet geheel duidelijk wat er wordt bedoeld, maar ik begrijp eruit dat bij het inschakelen van Tv en decoder, er geen beeld is en dat is iets wat wel kan kloppen, want bij het aansluiten middels HDMI, wat je moet doen om in HD te kunnen kijken, zal de Tv niet automatisch overschakelen op de juiste ingang.

  het komt er dus op neer, dat u zelf even de juiste ingang dient te selecteren met de AV toets op de afstandsbediening van de Tv als u Tv wilt kijken via de decoder.

  Dat gaat dus niet automatisch zoals b.v. bij het gebruik van scart wel het geval is.

  Er is dus waarschijnlijk dus geen fout gemaakt bij het aansluiten.

  Nu is het vaak wel zo dat er op de Tv een verborgen menu aanwezig is, waarin je een ingang kan selecteren en vastzetten. Als dat is ingesteld, zal de Tv altijd de juiste ingang kiezen bij het inschakelen.

  Maar die mogelijkheid hangt af van de Tv.

  Als u een merk en type doorgeeft, zal ik even kijken of ik wat kan vinden.

  mvg. Willem.

 • Vraag

  23-10-2015
  16:36

  ik heb beeld bij ned 1 2 en 3 maar als ik ga zappen krijg ik geen beeld en ook geen foutmelding. Als ik de humax uitzet en weer aan krijg ik op de ingestelde zender wel beeld maar dus na zappen niet meer. ik heb de decoder al teruggezet naar fabrieksinstellingen en opnieuw ingesteld maar nog steeds hetzelfde probleem. hoe kan ik dit verhelpen?
  Reageer op deze vraag

 • 23-10-2015
  17:11
  0

  Hallo,

  welke provider heeft u? Is de decoder al even rechtstreeks op het AOP (huisaansluiting) uitgeprobeerd?

  Kijk anders eens of de decoder wellicht even bij iemand anders aangesloten kan worden, want dit is waarschijnlijk geen defect aan het apparaat zelf, al is het soms toch zo dat je weer eens wat nieuwe dingen ziet. Als er een tuner defect zou zijn, werkt het vaak helemaal niet meer of zie je allerlei artefacten.

  Daar de decoder al is terug gesteld, waarbij uiteraard wel gelet moet worden op het correct invoeren van ID code (netwerk ID) en frequentie, maar dit niet baatte, kun je eigenlijk verder, op rechtstreeks aansluiten na, niet zoveel meer doen.

  Maar misschien ligt het euvel ook wel bij de provider. Probeer deze opties dus eens en wellicht brengt dat wat licht in de zaak.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-10-2015
  09:43

  waar vind ik handleiding afstandsbed. humax rm-fo1
  Reageer op deze vraag

 • 23-10-2015
  13:55
  0

  Daar is geen aparte handleiding voor en deze is daarom dus opgenomen in de handleiding voor de decoder, welke hierboven wel is in te zien.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-10-2015
  08:56

  Krijg heel vaak de volgende foutmelding E37 - 32. Welke zender ik dan ook wil gebruiken, hij blijft de foutmelding geven. Zet dan de ontvanger uit en probeer het weer. Soms lukt het, maar meestal toch even daarna, als ik van zender wissel, weer diezelfde foutmelding.
  Welke oplossing is hiervoor?
  Reageer op deze vraag

 • 22-10-2015
  18:04
  0

  E32 Foutmelding staat voor: Uw Smartcard werkt niet correct.

  E37 Foutmelding staat voor: Algemene foutmelding.

  De E37 melding kan verband houden met E32.

  Het is in beginsel raadzaam de smartcard even uit het apparaat te halen en schoon te maken met een zachte, niet pluizende doek.

  Werkt dat niet, neem dan contact op met je provider en vraag ze of ze de smartcard opnieuw willen activeren.

  Het kan evenwel zo zijn dat de aanschaf van een nieuwe smartcard nodig is.

  Mvg Willem.

 • Vraag

  10-10-2015
  21:38

  Hallo Willem ,ik heb een vraag w.b ondertiteling ,deze heb ik opeens op Ned 1 ,zag ergens de vraag al staan maar weet toch niet wat ik moet doen ,als ik op dat luidsprekertje ? Klik staat er Nederlands
  Gos
  Nederlands

  waar moet hij op staan zodat de ondertiteling weg gaat ?
  Alvast bedankt
  Gr Nancy
  Reageer op deze vraag

 • 10-10-2015
  21:49
  1

  Dag Nancy,

  als er voor GOS word gekozen, staat de decoder op gesproken ondertiteling. Je dient dus voor de andere optie te kiezen. Met de SUB toets zijn tevens wat opties mogelijk. Deze zit naast genoemde toets.

  Mvg. Willem.

 • 24-10-2015
  20:13
  1

  Helemaal gelukt ,dankjewel Willem !

 • 24-10-2015
  20:47
  1

  Dag Nancy,

  dat is fijn om te zien. Bedankt voor de respons en veel kijkplezier gewenst.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-10-2015
  20:45

  Humax blijft op radiozenders staan, niet meer op TV te krijgen. Diverse knoppen op afstandsbediening geprobeerd, batterijen verwisseld en dergelijke...Help a.u.b.
  Reageer op deze vraag

 • 10-10-2015
  20:48
  0

  Even volledig van stroom halen ,ca. 30 seconden en opnieuw aanzetten. Dancgast de box loaden en daarna moet ie het weer doen.

 • 10-10-2015
  20:48
  0

  Je kan de decoder alleen weer op TV zetten met de Radio/Tv toets. et andere toetsen gaat het niet lukken. Als de decoder echter wel reageert op de afstandsbediening, in dit geval bij de Radio, dan is er niets mis met de batterijen en/of de afstandsbediening, maar soms kan dit voorkomen door een ontstane software fout.

  Het best kun je eerst even een 10tal minuten de spanning geheel van de decoder halen. Misschien moet deze ook nog worden terug gesteld naar de fabrieksinstelling, maar probeer eerst de eerste optie maar even.

  Mvg. Willem.

 • 10-10-2015
  20:51
  0

  Voor de eerste beantwoorder: je kan in dergelijke gevallen het best de spanning wat langer van de decoder halen. Dan is de kans kleiner dat het issue terug komt. Herhaald het zicht, dan dien je de decoder terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren.

  Daarmee los je software issues op, die soms op kunnen treden.

  Maar uiteraard dank voor de input.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-10-2015
  16:28

  Wil graag reageren op de vraag van 21-09-2015 om 20.24 uur welke betrekking heeft op het uitzetten van de gesproken ondertiteling. Mijn wens was het omgekeerde n.l. om op BBC zenders de gesproken tekst te kunnen zien. Na de samenvoeging van Ziggo en UPC reageert de functie Text 888 niet meer.
  Met de knop luidspreker? lukte het niet, maar wel met de rechts ernaast gelegen SUB knop.
  met vriendelijke groet,
  Amber
  Reageer op deze vraag

 • 8-10-2015
  17:15
  0

  Dag Amber,

  hartelijk dank voor dit bericht. Na de fusie is het inderdaad zo dat bepaalde opties niet meer werken of werkten, maar daar schijnt men mee bezig te zijn.

  Het lukte n.l. vaak niet meer bepaalde zenders te ondertitelen, maar in veel gevallen is dat helaas nog het geval.

  Maar nogmaals zeer bedankt voor de reactie. Er zijn altijd mensen die hiernaar vragen.

  Mvg. Willem.
  site beheer

 • Vraag

  3-10-2015
  12:42

  wanneer ik de ontvanger op standbij zet kwam er tijd inde displee staan
  maar nu niet meer wat moet ik doen om dat er weer terug te krijgen
  Reageer op deze vraag

 • 3-10-2015
  16:47
  4

  Even in het menu, onder energiebeheer, de decoder van de energiespaarstand halen en de tijd wordt weer getoond.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-9-2015
  06:28

  Op zender 22 kan ik niets meer op nemen de andere zenders wel, heb ik iets geblokkeerd?
  Reageer op deze vraag

 • 29-9-2015
  14:30
  0

  Wil je even aangeven wat er op zender 22 zit? Is dat toevallig Fox? Zoja, laad dane ven de laatste updates indien beschikbaar.

  Geef anders even wat meer info a.u.b.

  Mvg. Willem.

 • 10-10-2015
  20:54
  2

  Waarom nou niet even een reactie? Dit komt niet echt netjes over. Ik zou dus graag zien of je geholpen bent met de gegeven optie, maar een beetje info zou netter zijn geweest. tenslotte wordt er ook een antwoord op de vraag verwacht.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  26-9-2015
  18:41

  Ik heb diverse programma's op wekelijks opnemen staan en als we thuis zijn werkt dat goed. Nu hebben we al een paar keer gehad dat na de vakantie de programma's niet opgenomen zijn. Het lijkt net als de decoder een paar dagen uitstaat dat de opneemfunctie dan ook niet werkt. Is daar een oplossing voor?
  Reageer op deze vraag

 • 26-9-2015
  19:25
  0

  Dat zie ik soms vaker, maar normaal gesproken mag dat niet voorkomen en dient gewoon elk programma te worden opgenomen, dat is geprogrammeerd. Ook als daar enkele dagen tussen zitten.

  Een, vind ik althans, noodoplossing is om de decoder af en toe te laten inschakelen via de timer functie, maar vaak werkt het ook als je de decoder in het menu van de energiespaarstand haalt. Je ziet dan de tijd in het display als de decoder in stand-by staat.

  Probeer dit dus eens als deze optie tenminste al niet uitgeschakeld is.

  Ook kan het helpen de decoder eens terug te stellen naar de de fabriekstand en opnieuw te installeren. Daarbij blijven opnames gewoon bewaard, mits je het vakje voor formatteren niet aanvinkt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-9-2015
  16:59

  Goedemiddag, wij hebben een humax 5050c. Vanwege een vakantie heb ik een programma voorgeprogrammeerd voor een zaterdag. Omdat het vervolg van dit programma de zaterdag erop zou verschijnen heb ik middels de "herhaal" functie het programma ingesteld. Nu ben ik weer thuis en constateer dat de Humax elke dag op hetzelfde tijdstip een programma heeft opgenomen. De tijd ID de tijd van het op te nemen programma van de eerste zaterdag. Mijn vraag is nu hoe ik deze instelling weer terug kan zetten want hij blijft opnemen op dezelfde tijd.
  Groet, Aad.
  Reageer op deze vraag

 • 25-9-2015
  18:21
  0

  Dag Aad,

  eerder had ik dit al genoemd, maar zal het in dit geval nogmaals plaatsen, daar ik het zo niet terug kon vinden in de zoekfunctie:

  Hier zijn meerdere opties:

  "Hoe verwijder je een programma dat dagelijks opgenomen wordt terwijl dat niet de bedoeling is".

  -Druk op 'schedule' van de afstandsbediening.
  -Selecteer je programma, en druk op opt+.
  -Druk dan nogmaals op opt+ of op de OK toets.

  Je kunt, als je twee keer achter elkaar op 'media' drukt, een reeks opnames aanvinken met de OK-knop en daarna deze aangevinkte opnames allemaal tegelijk deleten (met de rode knop).

  Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen

  Als je hierboven in de zoekbalk een zoekwoord ingeeft, en op zoeken klikt, is er meer info te vinden. Uiteraard kun je ook eens wat vragen en reacties doornemen. Wellicht kom je iets tegen dat van pas kan komen.

  Mvg. Willem.
  Site beheer

 • Vraag

  23-9-2015
  14:15

  Kun je vis de SH-knop ondertitels krijgen op deze mediabox? Dus niet via TT888, maar rechtstreeks via de Slecht Horenden knop.Vooral van belang voor de BBC 1 tm 4, Duitse publieke zender en Nederlandse publieke zenders.
  Reageer op deze vraag

 • 23-9-2015
  14:56
  0

  Dat zul je even moeten proberen, maar de ondertitelingsfunctie werkt nog niet zo als bij de 5200.

  Maar via de toets met het luidsprekertje en het ? erachter, kun je bij sommige zenders ook nog e.e.a aanpassen. Ik weet echter niet of dat gaat lukken bij genoemde zenders, maar zal er, als het niet lukt, mezelf even in verdiepen.

  mvg. Willem.

 • 23-9-2015
  15:29
  0

  Willem, betekent dit dat de ondertiteling op de 5200 het wel naar behoren doet? Het gaat mij er om dat ik een Humax wil kopen( en daarmee onafhankelijk ben van Ziggo) die wel de ondertitels doorgeeft via de SH-knop. Dus het type Humax maakt mij niet uit, maar ik wil zeker weten van ervaringsdeskundigen, dat het werkt, op welk type dan ook!

 • 23-9-2015
  17:14
  0

  Dag,

  sorry, ik dacht dat je deze decoder al had, maar ondertitels via de slechthorende knop, zijn vooral de laatste tijd een groot probleem. Daarmee bedoel ik dat het vaak niet werkt.

  Dat is niet te wijten aan de decoder, maar aan de manier van uitzenden. Men zend n.l. vaak simpelweg die optie niet mee, waardoor het dus ook niet werkt.

  Ik heb het net even getest op een 5200, maar ook dan met Ziggo als provider, tegen het issue aangelopen, dat er op enkele zenders en bij enkele programma's ondertitels worden getoond.

  Bij de zenders die je noemt, liet geen enkele daarvan de ondertiteling zien, maar als dit werkt via teletekst pagina 888, is het wel zo, dat een programma ook met teletekst word opgenomen en dus de ondertiteling dan wel altijd 9indien beschikbaar0 kan worden getoond.

  Nadeel is echter dat bepaalde opties zoals pauzeren, terug spoelen etc. tijdelijk niet beschikbaar zijn.

  Dus kort samengevat kan ik niet beloven dat het gaat werken. Dat ligt dus niet zozeer aan de decoder, maar simpelweg aan de manier van uitzenden. Schakel je de slechthoren optie in, werkt dat uiteraard ook, maar als de zenders dit niet meezenden, gaat het dus alsnog mis en is het niet beschikbaar.

  Mvg. Willem.

 • 23-9-2015
  17:23
  0

  PS: je hoeft uiteraard niet Ziggo te hebben als provider, maar je hebt vaak ook niet zoveel keuzemogelijkheden. De decoder kan n.l. alleen worden gebruikt bij een provider welke het DVB-C signaal voert en regelmatig zie ik dat men dan toch in bepaalde plaatsen aan een provider vast zit.

  Zou je de 5200 of 5400 aanschaffen, waarvan die laatste technisch gelijk is aan de 5200, maar een schijf heeft van 1 TB bruto, kun je bij Ziggo wel gebruik maken van de Interactieve diensten. Dat kan met de 5100 en 5300 ook, maar daar die maar over één tuner beschikken en geen ingebouwde schijf hebben, zou ik je die persoonlijk niet aanraden.

  De 5050 is niet interactief en heeft de kleinste schijf: 350GB. Daarvan is, net als bij de andere modellen overigens, een deel gereserveerd voor opnames, en een ander deel voor de Time-shift/pauze functie, het opslaan van muziek en korte filmpjes en het formatteren naar Ext3.

  Je houd dus netto minder over en zou je dus kiezen voor ene Humax, is het wel raadzaam daar even rekening mee te houden. Maar sowieso is het altijd raadzaam opnames die je wilt bewaren z.s.m. op een ander medium op te slaan.

  Mocht er nog wat zijn, schroom niet. Ik weet niet alles, maar doorgaans kan ik mensen prima op weg helpen.

  Mvg. Willem.Handleiding zoeker Humax


Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR-5050C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2016 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR-5050C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.