Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 100 > Ga naar de handleiding
Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

24
 • Kan de ihdr-5050c gebruiken met een schotel voor tv Gesteld op 27-11-2016 om 11:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   nee, dat kan niet. De Humax is een DVB-C, dus cable/kabel decoder, en kan dus niet worden gebruikt voor de schotel, Digitenne, KPN, Telfort etc.

   DVB-C = Kabel
   DVB-S = Satelliet (schotel)
   DVB-T = Terra/Terrestial

   De middelste versie is dus nodig voor de schotel.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-11-2016 om 20:18

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Goedemiddag Willem,
  Ik heb nog een paar vraagjes over mijn Humax 5050

  De eerste , kan ik de stroom er een tijdje afhalen ( stekker eruit of schakelaar uit ) zonder dat ik problemen krijg met het weer aanzetten? bv met de ziggo card etc ?

  De tweede vraag heeft betrekking op het aansluiten van een optische kabel (digitaal) op de Humax, ik heb nl een Samsung Soundstand een geluidsdrager, waar ik mijn geluid over kan laten gaan , is het mogelijk om het geluid ( ook) met deze kabel vanaf de Humax naar de Soundstand te verbinden?, ik meen er wel iets van in de gebr, aanwijzing te vinden maar heel summier!

  Ik heb de tv gewoon vanaf de Humax met een Hdmi kabel verbonden, en ik wil graag de soundstand ook verbinden.

  Bvd,
  Voor Uw antwoord!
  Groet Sip. Gesteld op 26-11-2016 om 16:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Sip,

   Je kan de spanning een tijdje geheel van de decoder halen, maar doe dat niet te vaak, of te lang. Als de spanning langere tijd van de decoder wordt gehaald, wordt n.l. de software voor Guide/smartcard niet meer bijgewerkt. Nu kan dat wel een tijdje aan, maar duurt dit te lang, zal de smartcard niet meer werken. Dit kan worden vaak nog worden verholpen door het apparaat dan even een tijdje in te schakelen, maar het kan ook nodig zijn dat de smartcard opnieuw geactiveerd dient te worden.

   Heb je een link voor me naar de Samsung Soundstand? maar doorgaans is het aansluiten op de Humax geen probleem. Heeft de Samsung dus een digitale (optische) ingang, kun je daarop zeker de Humax aansluiten, maar niet altijd gaat het werken om dan de decoder in te stellen op Dolby Digital. Er zijn wel soundbars etc. welke dat ondersteunen, maar anderen geven dan geen geluid, of een vervormd geluid weer. zeker met dat laatste is het oppassen geblazen! Maar dan kun je de decoder gewoon instellen op stereo (standaard).

   Maar plaats anders even een link naar de Samsung, als je het niet mocht vertrouwen.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 26-11-2016 om 20:30

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dag Sip,

   hetgeen je aangeeft verwijst naar een draadloze verbinding met de Tv, maar je kan de Humax het best aansluiten middels de optische ingang, tevens aanwezig op het apparaat. je kan dan ook radio luisteren via de Humax, zonder dat de Tv aan hoeft.

   De aansluitingen van de Samsung zijn n.l. deze:

   Anynet+ (HDMI-CEC)
   USB Host 2.0
   Bluetooth
   TV SoundConnect
   ARC (Audio Return Channel)
   NFC
   Bluetooth Power On
   Number of HDMI Input/Output 1
   Number of Audio Input 1
   Number of Optical Input 1 *Deze heb je nodig. Dat is een klein vierkant vakje met een dopje erop, of met een klepje. Is het een zichtbaar dopje, dien je deze te verwijderen.
   Let op!! is het een klepje, dan opent deze automatisch bij het inbrengen van de stekker van de optische kabel. Verwijder deze dus nooit. Druk de stekker van de optische kabel vervolgens zo goed aan totdat deze vast klikt. Op de Humax vind je eenzelfde aansluiting terug.

   Hier kun je de optische kabels goedkoop vinden: link Ook in andere lengtes. Werken prima, en zijn veel goedkoper als via een vakzaak.

   Zo wat duidelijker?

   Mvg. Willem Geantwoord op 27-11-2016 om 20:34

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Goedemorgen Willem,
   Dank voor Uw antwoord , kan er mee aan de slag!
   Dus om "even" de optische kabel aan te sluiten, zou het dan nodig zijn om alle stroom van de Humax te halen ?, middels de stekker eruit / of de schakelaar aan de achterkant?, uit te zetten, of is dit overbodig denk je?
   Nogmnaals dank voor je antwoord,
   Mvg,
   Sip. Geantwoord op 28-11-2016 om 10:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Sip,

   en optische kabel kun je gewoon aansluiten als de apparaten in stand-by staan. Die hoeven niet geheel uit, want het gaat hier natuurlijk niet om een elektrische verbinding. Ik sluit deze zelfs wel eens aan als de apparaten aan staan, maar dat is eigenlijk geen goed advies, want als het volume wat hoog staat, kan dat behoorlijk schrikken zijn. Zowel voor jezelf als voor de weergever.

   !Gewoon even stand-by zetten dus.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 28-11-2016 om 20:46

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Ok, dank je voor de hulp Willem!
   Ik ga er eens mee aan de slag, en ben benieuwd of het geluid ook beter is.
   Nogmaals dank.
   Mvg,
   Sip. Geantwoord op 28-11-2016 om 21:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Sip,

   graag gedaan. Ik verwacht zeker dat het geluid dan beter is als via een Tv. Zeker veel nieuwe Tv's hebben een niet al te best geluid. Volgens mij moet dit zo gaan lukken.

   Mvg. Willewm
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-11-2016 om 01:02

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
 • Hallo ,
  Is het mogelijk om opgenomen programma's op de Humax op een USB stick te zetten ?
  BVD voor Uw antwoord,
  Vriendelijke groet, Sip. Gesteld op 15-11-2016 om 09:59

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat kan niet. Het kan wel op een externe schijf.

   Dat werkt het best met een schijf van WD elements, en deze dient minimaal 100GB te zijn en maximaal 1TB. Na het aansluiten van de schijf zal de Humax 'vragen' de schijf te formatteren. Althans, als het om een 5200 of 5400 gaat. Deze kunnen dat n.l. zelf. De 5050 niet, en als het daarom gaat, dien je de schijf zelf vooraf door de PC te laten formatteren wat moet gebeuren in EXT3. De andere apparaten doen dit in hetzelfde formaat.

   Maar je kan ook de decoder opnemen in je netwerk. Op die manier kun je dan ook opnames overzetten op de PC, daar eventueel bewerken, en opslaan in de PC zelf of op b.v. DVD. Daarvoor is dan wel het gratis programma Filezilla benodigd voor op de PC, en daarover heb ik wel info en de handleiding, en dien je e.e.a. te wijzigen in de instellingen van de Humax, die wellicht nu, al wel is aangesloten op het Internet. Dat is dan n.l. ook nodig. Wordt veel gedaan, maar er dus wat meer kennis van netwerken etc. voor nodig. Heb er wel het e.e.a. aan info over.

   Maar om het niet al te moeilijk te maken, kun je het nu beter even bij een harde schijf houden.

   Het verplaatsen van opnames werkt zoals hier onder genoemd. Dit doe je dus als de schijf is aangesloten op de Humax en geformatteerd.

   Delen van bestanden, verplaatsen in het kort:

   -Ga naar een opname
   -Druk op de rode toets (selecteren) Er zal een vinkje verschijnen voor de opname
   -Druk op de Opt+ toets en kies verplaatsen
   -Druk op de OK toets
   -Kies de locatie waarnaar de opname verplaatst moet worden
   **Let op ! als de rode toets niet te selecteren is dien je in de menu-structuur een niveau hoger te gaan staan.
   -Start verplaatsen met de rode toets
   -Via de opslagruimte (blauwe toets) kan een andere locatie worden geselecteerd

   Noot: de 5100c en 5300c beschikken niet over een interne schijf, en nemen dus hun programma's al op, via een aan te sluiten externe schijf.

   Maar je kan dus, zoals polly29 aangeeft, niet zomaar even eerst de opnames naar de PC streamen. Daar is echt meer voor nodig.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 15-11-2016 om 18:00

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dit: "Maar je kan dus, zoals polly29 aangeeft, niet zomaar even eerst de opnames naar de PC streamen. Daar is echt meer voor nodig". Hoort er niet bij. Het bericht had ik n.l. net elders geplaatst.

   mvg Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 15-11-2016 om 18:02

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe kan ik standaard instellen dat de opnames 10 minuten van te voren beginnen en 10 minuten later eindigen? Nu mis ik regelmatig het eind van een opgenomen programma. Gesteld op 15-11-2016 om 09:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Opnametijden verlengen:

   Extra begintijd/extra eindtijd: Menu / Systeeminstellingen / Media instellingen / Opname opties / extra tijden.
   In Schedule: Bij Timer het programma selecteren die verlengt moet worden en daar de eindtijd verlengen. Let op dat de standaard ingestelde extra tijd voor en na hiermee verdwijnt dus die zul je handmatig even moeten aanpassen. In jou geval dus alleen de extra begintijd.
   Een lopende opname die gaat uitlopen: Ga op de bewuste zender staan (waar dus op dat moment de opname al loopt) en druk op REC (de opname toets onder de Menu toets). In het scherm komt dan een extra scherm met "Opname tijd". Met de pijltjestoetsen kun je die dan met 10 minuten per keer klik verlengen. Onderaan zie de balk meelopen die de eindtijd aangeeft.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 15-11-2016 om 17:57

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
24

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR-5050C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info