Humax iHDR-5050C

Downloaden: Selecteer gewenste handleiding, klik op Download.

Taal Soort Grootte Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 18,89 MB Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 9,09 MB Download
Nederlands Gebruiksaanwijzing 16,56 MB Download
English Gebruiksaanwijzing 17,92 MB Download


Advertenties


Spelregels

Forum: Vragen / opmerkingen / antwoorden over de Humax iHDR-5050C • Vraag

  3-10-2015
  12:42

  wanneer ik de ontvanger op standbij zet kwam er tijd inde displee staan
  maar nu niet meer wat moet ik doen om dat er weer terug te krijgen
  Reageer op deze vraag

 • 3-10-2015
  16:47
  1

  Even in het menu, onder energiebeheer, de decoder van de energiespaarstand halen en de tijd wordt weer getoond.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-9-2015
  06:28

  Op zender 22 kan ik niets meer op nemen de andere zenders wel, heb ik iets geblokkeerd?
  Reageer op deze vraag

 • 29-9-2015
  14:30
  0

  Wil je even aangeven wat er op zender 22 zit? Is dat toevallig Fox? Zoja, laad dane ven de laatste updates indien beschikbaar.

  Geef anders even wat meer info a.u.b.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  26-9-2015
  18:41

  Ik heb diverse programma's op wekelijks opnemen staan en als we thuis zijn werkt dat goed. Nu hebben we al een paar keer gehad dat na de vakantie de programma's niet opgenomen zijn. Het lijkt net als de decoder een paar dagen uitstaat dat de opneemfunctie dan ook niet werkt. Is daar een oplossing voor?
  Reageer op deze vraag

 • 26-9-2015
  19:25
  0

  Dat zie ik soms vaker, maar normaal gesproken mag dat niet voorkomen en dient gewoon elk programma te worden opgenomen, dat is geprogrammeerd. Ook als daar enkele dagen tussen zitten.

  Een, vind ik althans, noodoplossing is om de decoder af en toe te laten inschakelen via de timer functie, maar vaak werkt het ook als je de decoder in het menu van de energiespaarstand haalt. Je ziet dan de tijd in het display als de decoder in stand-by staat.

  Probeer dit dus eens als deze optie tenminste al niet uitgeschakeld is.

  Ook kan het helpen de decoder eens terug te stellen naar de de fabriekstand en opnieuw te installeren. Daarbij blijven opnames gewoon bewaard, mits je het vakje voor formatteren niet aanvinkt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  25-9-2015
  16:59

  Goedemiddag, wij hebben een humax 5050c. Vanwege een vakantie heb ik een programma voorgeprogrammeerd voor een zaterdag. Omdat het vervolg van dit programma de zaterdag erop zou verschijnen heb ik middels de "herhaal" functie het programma ingesteld. Nu ben ik weer thuis en constateer dat de Humax elke dag op hetzelfde tijdstip een programma heeft opgenomen. De tijd ID de tijd van het op te nemen programma van de eerste zaterdag. Mijn vraag is nu hoe ik deze instelling weer terug kan zetten want hij blijft opnemen op dezelfde tijd.
  Groet, Aad.
  Reageer op deze vraag

 • 25-9-2015
  18:21
  0

  Dag Aad,

  eerder had ik dit al genoemd, maar zal het in dit geval nogmaals plaatsen, daar ik het zo niet terug kon vinden in de zoekfunctie:

  Hier zijn meerdere opties:

  "Hoe verwijder je een programma dat dagelijks opgenomen wordt terwijl dat niet de bedoeling is".

  -Druk op 'schedule' van de afstandsbediening.
  -Selecteer je programma, en druk op opt+.
  -Druk dan nogmaals op opt+ of op de OK toets.

  Je kunt, als je twee keer achter elkaar op 'media' drukt, een reeks opnames aanvinken met de OK-knop en daarna deze aangevinkte opnames allemaal tegelijk deleten (met de rode knop).

  Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen

  Als je hierboven in de zoekbalk een zoekwoord ingeeft, en op zoeken klikt, is er meer info te vinden. Uiteraard kun je ook eens wat vragen en reacties doornemen. Wellicht kom je iets tegen dat van pas kan komen.

  Mvg. Willem.
  Site beheer

 • Vraag

  23-9-2015
  14:15

  Kun je vis de SH-knop ondertitels krijgen op deze mediabox? Dus niet via TT888, maar rechtstreeks via de Slecht Horenden knop.Vooral van belang voor de BBC 1 tm 4, Duitse publieke zender en Nederlandse publieke zenders.
  Reageer op deze vraag

 • 23-9-2015
  14:56
  0

  Dat zul je even moeten proberen, maar de ondertitelingsfunctie werkt nog niet zo als bij de 5200.

  Maar via de toets met het luidsprekertje en het ? erachter, kun je bij sommige zenders ook nog e.e.a aanpassen. Ik weet echter niet of dat gaat lukken bij genoemde zenders, maar zal er, als het niet lukt, mezelf even in verdiepen.

  mvg. Willem.

 • 23-9-2015
  15:29
  0

  Willem, betekent dit dat de ondertiteling op de 5200 het wel naar behoren doet? Het gaat mij er om dat ik een Humax wil kopen( en daarmee onafhankelijk ben van Ziggo) die wel de ondertitels doorgeeft via de SH-knop. Dus het type Humax maakt mij niet uit, maar ik wil zeker weten van ervaringsdeskundigen, dat het werkt, op welk type dan ook!

 • 23-9-2015
  17:14
  0

  Dag,

  sorry, ik dacht dat je deze decoder al had, maar ondertitels via de slechthorende knop, zijn vooral de laatste tijd een groot probleem. Daarmee bedoel ik dat het vaak niet werkt.

  Dat is niet te wijten aan de decoder, maar aan de manier van uitzenden. Men zend n.l. vaak simpelweg die optie niet mee, waardoor het dus ook niet werkt.

  Ik heb het net even getest op een 5200, maar ook dan met Ziggo als provider, tegen het issue aangelopen, dat er op enkele zenders en bij enkele programma's ondertitels worden getoond.

  Bij de zenders die je noemt, liet geen enkele daarvan de ondertiteling zien, maar als dit werkt via teletekst pagina 888, is het wel zo, dat een programma ook met teletekst word opgenomen en dus de ondertiteling dan wel altijd 9indien beschikbaar0 kan worden getoond.

  Nadeel is echter dat bepaalde opties zoals pauzeren, terug spoelen etc. tijdelijk niet beschikbaar zijn.

  Dus kort samengevat kan ik niet beloven dat het gaat werken. Dat ligt dus niet zozeer aan de decoder, maar simpelweg aan de manier van uitzenden. Schakel je de slechthoren optie in, werkt dat uiteraard ook, maar als de zenders dit niet meezenden, gaat het dus alsnog mis en is het niet beschikbaar.

  Mvg. Willem.

 • 23-9-2015
  17:23
  0

  PS: je hoeft uiteraard niet Ziggo te hebben als provider, maar je hebt vaak ook niet zoveel keuzemogelijkheden. De decoder kan n.l. alleen worden gebruikt bij een provider welke het DVB-C signaal voert en regelmatig zie ik dat men dan toch in bepaalde plaatsen aan een provider vast zit.

  Zou je de 5200 of 5400 aanschaffen, waarvan die laatste technisch gelijk is aan de 5200, maar een schijf heeft van 1 TB bruto, kun je bij Ziggo wel gebruik maken van de Interactieve diensten. Dat kan met de 5100 en 5300 ook, maar daar die maar over één tuner beschikken en geen ingebouwde schijf hebben, zou ik je die persoonlijk niet aanraden.

  De 5050 is niet interactief en heeft de kleinste schijf: 350GB. Daarvan is, net als bij de andere modellen overigens, een deel gereserveerd voor opnames, en een ander deel voor de Time-shift/pauze functie, het opslaan van muziek en korte filmpjes en het formatteren naar Ext3.

  Je houd dus netto minder over en zou je dus kiezen voor ene Humax, is het wel raadzaam daar even rekening mee te houden. Maar sowieso is het altijd raadzaam opnames die je wilt bewaren z.s.m. op een ander medium op te slaan.

  Mocht er nog wat zijn, schroom niet. Ik weet niet alles, maar doorgaans kan ik mensen prima op weg helpen.

  Mvg. Willem.

 • 23-9-2015
  17:42
  0

  Hallo Willem, je weet in elk geval wat ik bedoel! Maar zoals jij het nu vertelt/uitlegt, heeft het voor mij weinig zin om een dergelijke mediabox aan te schaffen.

  Het niet doorgeven van de ondertitels via Ziggo, ligt dus niet aan het signaal van bijvoorbeeld BBC/ARD etc. ,maar puur aan Ziggo. Ik heb nu een oudere mediabox van Ziggo, dus de voorganger van de Horizonbox en die geeft probleemloos ondertitels via de SH-knop; echt ideaal!

  Ik wil om die reden ook niet overstappen op de Horizonbox, want dan heb ik die ondertitels niet meer en daarom was ik aan het speuren of ik misschien zelf een mediabox kon aanschaffen.

  Ik las in dit forum dat de Humax ooit wel ondertitels heeft gegeven via die SH-knop, dus vandaar dat ik nieuwsgierig was of dat echt zo is en of het ook probleemloos werkt.
  Maar dat is dus helaas niet het geval.

  Om die reden zal ik nog even doorgaan met mijn weliswaar verouderde mediabox van Ziggo, maar in elk geval wel met de optie van de SH-knop, die naar behoren werkt.


  Het voordeel van een eigen Mediabox aanschaffen is ook, dat je je opnames kunt bewaren en niet kwijt bent, zodra je een andere mediabox krijgt van Ziggo.


  Ik heb ook BBC en andere Engelse zenders Free to Air via de satelliet en die geven ook zonder mankeren de ondertitels( automatisch , als je het eenmaal hebt ingesteld). Die signalen worden gewoon goed doorgegeven, maar Ziggo heeft met de aanschaf van de Horizonbox echt een misser aangeschaft, juist om die reden.

  Als je nog goede tips hebt, hoor ik het graag. Wie weet zijn er nog andere HD recorders die wel ondertitels genereren!


 • 23-9-2015
  18:44
  0

  Dag,

  ik begrijp het prima en doe voor Humax al zo'n 13 jaar ondersteuning, dus ben wel vrij goed op de hoogte van hun decoders en mogelijkheden. Maar goed, er zijn meer mogelijkheden (geweest) bij apparaten welke in de praktijk niet kunnen worden gebruikt, omdat een 3e partij daar niet aan meewerkt. En helaas ligt dat ook een beetje zo bij de ondertitels zoals genoemd.

  Het is echter vrij onduidelijk wie er nu aansprakelijk is voor het niet goed werken ofwel niet doorgeven van ondertitels voor doven en slechthorenden. De een wijst n.l. naar de ander en wie er nu echt gelijk heeft, is dus maar de vraag.

  Wel is het zo dat na de fusie van Ziggo met UPC, ik ineens meer klachten zie dat de optie niet meer werkt. Vanuit die hoek gezien, zou je dus zeggen dat het probleem dus inderdaad bij Ziggo ligt.

  Maar ik vraag me af welke decoder je nu hebt, want als die wel werkt, zou je ervan kunnen gaan dat men dus nog steeds de optie ondersteund. Dat is dus wel wat vreemd. Nu gaat Ziggo ook wel over op de Horizon, na de fusie, daar UPC die al gebruikte, maar het likt me toch niet zo dat ze deze optie nu ineens niet meer zouden ondersteunen voor de Humax en daar ga ik dan toch eens achteraan.

  Maar ik weet niet of het inderdaad zo is, dat je met de Horizon ook de ondertitels niet zou ontvangen. Het zou wel zo netjes zijn dat wel te doen, zeker omdat men er nu alles aan doet om mensen te laten overstappen op de Horizon. Maar ik weet daar het fijne niet van en houd me niet echt bezig met die decoder.

  Het klopt inderdaad wel dat dat men de ondertitels kon ontvangen. Maar na de veranderingen kreeg ik bij de 5200 ineens wat vragen waarom de ondertitels ineens niet meer werkten en toen ben ik me daar dus eens verder in gaan verdiepen.

  Ikzelf maak er eigenlijk geen gebruik van en gebruik hooguit de ondertiteling via teletekst, welke dus ook bij opnames werkt, maar verder staat de SH functie hier uit. Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die dit wellicht nodig hebben en dan is het wel zo netjes om dit te ondersteunen. Maar daarin is dus wel wat veranderd.

  Ik heb net ook even gekeken bij mijn 5400 hoe het werkte en ook hier zag ik dus hetzelfde: een zeer summier aanbod van ondertitels bij het inschakelen van SH.

  Het is trouwens altijd raadzaam, bij welke decoder/PVR dan ook, de opnames die je maakt en wilt behouden, z.s.m. op een ander medium over te zetten, want als er eens iets misgaat, ben je wellicht wel alles in een keer kwijt...

  Maar ik ga me er toch even verder in verdiepen. Moet even kijken wanneer ik dat kan doen, maar plaats het in ieder geval even bij deze conversatie of als nieuwe 'vraag'.

  Ik was ook nog bezig een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden op te stellen, maar dat schiet nog niet zo op. dat heeft in mijn geval ook te maken met persoonlijke omstandigheden, maar het is soms best veel om alle vragen bij te houden, daar ik op meerdere rubrieken plaats en soms toch bepaalde dingen moet uitzoeken, waar best wel wat tijd in gat zitten.

  Maar goed, ik doe mijn best en laat het weten als ik wat verder ben op dit gebied.

  Mvg. Willem.


 • 23-9-2015
  19:35
  0

  Willem, dank nogmaals! Ik heb even gekeken en de huidige mediabox heet: UPC mediabox HD Digital Video Recorder. Achterop staat dat het een Cisco is. Hiermee krijg ik probleemloos ondertitels via SH. Teletekst ondertiteling op 888 werkt hier niet.

  Maar ik denk echt dat het aan Ziggo of aan de Horizonbox ligt, want die signalen worden absoluut meegezonden.

  Sterkte met de persoonlijke omstandigheden en laat je niet opslokken! Dank,

  Ronette

 • 23-9-2015
  19:55
  0

  Dag.

  Heel graag gedaan. Maar bevind je jezelf toevallig in 'oud' UPC gebied? Dit omdat je een UPC mediabox hebt. Cisco is trouwens een merk dat vrij lang door Ziggo is gevoerd.

  Maar mede daar je aangeeft dat de ondertitels via teletekst dan weer niet werken, krijg ik sterk het vermoeden dat je nog werkt met de vrije, ofwel Free-to-air zenders. Dat is n.l. vreemd genoeg niet veranderd na de fusie van Ziggo met UPC.

  Het zou, als je nog in oud UPC gebied zit, dus zomaar eens zo kunnen zijn dat je dan wel de ondertitels kan ontvangen via de SH functie. Kijk anders gewoon eens of je een 5200 op zicht mee kan krijgen in de winkel, mits mijn vermoeden natuurlijk klopt.

  Dank voor de steun, en ik probeer inderdaad ook wel aan mezelf te denken, maar zet me nou eenmaal ook graag is anderen op weg te helpen. Daarom ben ik destijds ook op deze site gaan plaatsen. Want het is natuurlijk sneu als er wel vragen zijn, waar geen antwoorden op komen.

  Fijne avond.

  Mvg. Willem

 • 23-9-2015
  20:14
  0

  Hallo Willem,

  ik woon inderdaad in een oud UPC gebied, maar Ziggo is al zo vriendelijk geweest om mij een Horizonbox op proef te leveren en we( monteur en ik ) hebben op geen enkele manier de ondertitels via de SH knop tevoorschijn kunnen 'toveren''!

  Nu probeer ik een oude Cisco mediabox op de kop te tikken, maar ik zie alleen maar types met externe smartcard en bij mij zit die opening er niet in. Dus dat lukt niet.

  In deze tijd van digitaal vernuft moet het toch niet zo ingewikkeld zijn om reeds bestaande en gestuurde signalen met ondertitels, bij de cliënt thuis te krijgen? Tsjonge jonge, wat een gezeur! Alsof er geen echte problemen op deze wereld zijn!

  Dank en tot horens,

  Ronette

 • 24-9-2015
  12:32
  0

  Dag Ronette,

  toch zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat het op de Humax, waarbij ik je dan wel een 5200 of 5400 aanraad, vanwege de free-to-air zenders, wel zou kunnen lukken.

  De Humax decoders werken wel met een smartcard, maar voor oud UPC is deze niet nodig en kan de decoder dus zonder smartcard worden gebruikt. Dan ontvang je gewoon alle vrije zenders en wellicht gaat dit dus gewoon werken, maar dat zou je eens moeten uitproberen als je die kans hebt.

  Veel decoders werken met een smartcard, maar daar is de laatste tijd wat verschuiving ingekomen en werken bepaalde decoders zonder smartcard, ofwel, deze is geïntegreerd.

  Maar de nieuwere Humax decoders kunnen dus ook overweg met de vrije zenders en daarvan wordt vaker gebruik gemaakt.

  Bij de 5200 en 5400 zijn er ook wat mensen die dit doen en ik zou eens een vraag op die onderwerpen kunnen plaatsen, of zij even willen aangeven of de gesproken ondertiteling in hun gebied werkt. Ik hoop dan op een reactie, maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat ik niets hoor. Ik ben dan ook eigenlijk de enige die op vragen reageert.

  Maar kijk eens of je die kans hebt en ik ga even wat uitzoeken. En ja, er zijn heel erge dingen aan de hand op deze aarde, maar je wilt dan toch ook weer dat iets werkt als je het in huis hebt. Maar we raken er soms wel wat teveel aan verknocht. Even geen mobiel netwerk en Twitter staat vol en Nederland is te klein en dat is wel een beetje boel buiten proportie...

  Mvg. Willem.

 • 24-9-2015
  12:42
  0

  hallo Willem,

  Ontzettend aardig dat je zoveel moeite wilt doen!

  Ik snap alleen het volgende niet: ik citeer jou nu even in onderstaande alinea, waarin je het hebt over gesproken ondertiteling? Is dat hetzelfde dan als ondertiteling via de SH-knop?

  Bij de 5200 en 5400 zijn er ook wat mensen die dit doen en ik zou eens een vraag op die onderwerpen kunnen plaatsen, of zij even willen aangeven of de gesproken ondertiteling in hun gebied werkt. Ik hoop dan op een reactie, maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat ik niets hoor. Ik ben dan ook eigenlijk de enige die op vragen reageert.

  Ik heb trouwens ook geprobeerd om via UPC/Ziggo het voor elkaar te krijgen dat ik mijn huidige Cisco mediabox overneem. Er worden namelijk veel van die ''oude'' ciscoboxen aangeboden op Marktplaats. Als de box van mijzelf is, dan kan ik in elk geval de bewaarde opnames veilig stellen en ik kan gebruik blijven maken van de SH knop.

  Weet jij toevallig of je zo'n eigen mediabox kunt gebruiken i.c.m. een abonnement van Ziggo of kan Ziggo je dan dwars zitten op een of andere manier? Ziggo zelf zegt dat ik de nu gebruikte box niet kan kopen en dat ik geen mediabox via Marktplaats mag kopen. Wat kunnen de sancties dan zijn?

  veel vragen, maar allemaal dienen ze hetzelfde doel: een goede ontvangst met SH knop en opnemen en pauzeren.

  groetjes, Ronette

 • 24-9-2015
  12:57
  0

  Dag Ronette,

  heel graag gedaan. Ben ooit van plan geweest te stoppen omdat ik vaak geen reactie meer zie, maar gezien het toenemend aantal vragen op de rubrieken, blijkt dat men er toch wel baat bij heeft. Maar je reacties worden wel zeer gewaardeerd.

  Ik was net aan het reageren bij een Panasonic DVD recorder, die ongevraagd gesproken ondertitels laat horen en dat heb ik dus even door elkaar gehaald. Zal de leeftijd zijn ;-)

  Het is verder maar de vraag of je zo'n box/ decoder kan gebruiken in jou gebied, want zoals gezegd heeft men het bij de fusie vreemd genoeg niet gelijk getrokken en hebben Ziggo en het voormalig UPC gebied, eigenlijk nog steeds hun zelfde werkmethode.

  Het is natuurlijk onzin dat je zelf geen decoder zou mogen aanschaffen, maar Ziggo zegt de laatste ook ineens dat alle decoders van Humax niet meer inzetbaar zijn en gekochte modellen dus niet zullen werken. En dat, terwijl ze nota-benen de 5300 zelf nog leveren en alle andere modellen ook nog gewoon werken. Ook de 5050 en 5200 werden dor hen aangeleverd en nu wil men er ineens vanaf en moeten we overstappen op de Horizon.

  Wat dat betreft is Ziggo heel vreemd bezig... Ik kan me dan ook niet voorstellen dat men dan sancties kan nemen, want veel mensen hebben, dan wel in het eerdere Ziggo gebied, een decoder van zichzelf. Zo ook hier.

  Maar ik heb de vraag even op beide rubrieken geplaatst en kan anders wellicht nog wel in contact komen met iemand van Ziggo, in het oud UPC gebied. Maar of die me meer kunnen vertellen is maar de vraag, want vaak blijkt men niet zo op de hoogte van de mogelijkheden van de decoders.

  Mvg. Willem.

 • 24-9-2015
  13:14
  0

  Hallo Willem, ik heb wel net gelezen dat mediabox en smartkaart onlosmakelijk aan elkaar zijn gekoppeld en dat een smartkaart uit een Ziggobox( zoals ik nu dus heb) niet werkt in een andere mediabox en dat je dan een foutmelding krijgt. Dan heeft het ook geen zin om een andere mediabox aan te schaffen, weggegooid geld toch?

  Dan zou ook een dure Humax niet werken met een smartcard van Ziggo, dus wat is nu waar en wijsheid?

  groetjes, Ronette

 • 24-9-2015
  16:09
  0

  Dag Ronette,

  wellicht heb je er even overheen gelezen, maar in jou geval is het gebruik van een smartcard niet nodig. Er zijn meer mensen die gebruik maken van een Humax decoder in UPC gebied, wat nu bij Ziggo hoort. Alleen is het systeem daar dus niet mee veranderd en zijn dus alle free-to-air zenders gewoon te ontvangen zonder smartcard. Vandaar ook de term free-to-air of 'vrije zenders'.

  Je kunt, als je in Ziggo gebied woont, ook bepaalde zenders ontvangen zonder smartcard en destijds wilde men in die gebieden geheel zonder smartcard gaan werken, maar dat is al vrij snel weer terug gedraaid. Wil je in Ziggo gebied, wat dus ook voorheen al onder Ziggo viel, alle zenders uit je pakket ontvangen, is dus een smartcard nodig.

  Maar voor (oud) UPC gebied geld dat dus niet. Dat kun je echt van me aannemen. Staat overigens ook op de site van Humax, waarvan ik zo even een link zal plaatsen.

  Maar heb je Ziggo als provider, kan daar inderdaad ook alleen maar ene smartcard van deze provider in en dat geld eigenlijk voor elke provider welke met een eigen smartcard werkt.

  Dus nog even kort samengevat: In jou situatie, daar je jezelf in oud UPC gebied bevind, is een smartcard niet nodig voor de 5100, 5200, 5300 en 5400 van Humax. Dus ook geen smartcard van Ziggo. De decoders werken in dit geval gewoon zonder smartcard,hetgeen overigens vaker voorkomt. Er zijn n.l. meer providers die alleen met vrije zenders werken en waarbij men gebruik maakt van een Humax.

  Hier: link zie je hoe je de decoders van Humax installeert voor het netwerk van (voormalig) UPC. Bij de 5050 kan het dus ook, en ook dat is een uitstekend apparaat, maar ik zo zelf liever toch voor ene 5200 of 5400 gaan.

  Je hoeft deze wellicht niet meteen te kopen, of op die grond dat de decoder terug kan als deze niet naar wens zou werken. Overleg dat gewoon goed met een verkoper. Als ik een reactie krijg bij de 5200 of 5400, laat ik dat weten.

  Mvg. Willem.

 • 24-9-2015
  17:11
  0

  hallo Willem,

  Ik ben wel een beetje afgedwaald van mijn oorspronkelijke vraag over de Humax! Maar eigenlijk is mijn vraag gewoon: welke decoder kan ik gebruiken met een abonnement van Ziggo?

  ik wil onafhankelijk zijn van Ziggo qua decoder, omdat er zoveel gezeur mee is. het is complete koppelverkoop en dat wil ik niet. Maar kan ik nu een decoder/mediabox aanschaffen( die wel aan al mijn wensen voldoet) en daarmee toch alle zenders uit het door mij gewenste pakket ontvangen?

  De Free to Air zender uit Engeland heb ik allemaal via de satelliet, prachtig beeld en ondertiteld. In Nederland hoef ik ook alleen maar NPO 1 , 2 en 3 te ontvangen, want naar de commerciële zenders kijk ik niet. Verder wil ik Belgie 1 en 2 plus de 4 Duitse zenders.

  Het voordeel van een eigen mediabox/decoder is dat ik zelf een basisabonnement kan afsluiten, maar toch de luxe heb van opnemen, pauzeren etc. En uiteraard het SH-ondertitelen. Maar als die losse decoder niet werkt i.c.m. een Ziggo-abonnement, dan heeft het dus geen zin. Snap je het nog?

  Dank voor je geduld.

  Ronette

 • 24-9-2015
  17:29
  0

  Dag Ronette,

  bij een abonnement van Ziggo kun je de Humax decoders gebruiken. Dat doen zeer veel mensen en ik zelf heb ook een Humax (natuurlijk ;-) in gebruik bij Ziggo.

  Maar het 'probleem' is dat jij in oud UPC gebied woont en dat valt dan nu wel onder Ziggo, maar werkt dus nog net zo als voorheen het geval was.

  Je kan dus gewoon een Humax decoder kopen, maar dan krijg je alleen alle free to air zenders, en dat zijn er nog vrij veel.

  Ik weet uiteraard niet welke zenders je allemaal wenst, maar de free-to-air zenders van (oud) UPC zijn waarschijnlijk heel anders dan welke je nu ontvangt. Dat moet je dus niet met elkaar vergelijken, of wellicht met één systeem gaan werken.

  Kortom: je kan gewoon een Humax decoder aanschaffen en inzetten, ZONDER smartcard.

  Echter heb je het over een Ziggo abonnement, en dat heb je in feite ook, maar dat werkt in jou gebied dus nog zoals je voorheen bij UPC gewend was.

  Daarom heb ik je al een paar keer aangeraden gewoon eens een Humax te proberen. Na installatie zie je snel genoeg welke zenders je hebt, en of het SH ondertitelen werkt. Is het niet naar wens of werkt het niet naar behoren, breng je de decoder gewoon terug, mits je daar dus goed afspraken over maakt met je winkelier.

  Maar hoe dan ook is zijn de Humax modellen welke zijn genoemd, bruikbaar in jou situatie!

  mvg. Willem.

 • 24-9-2015
  18:27
  1

  Hallo Willem,

  Ik zal al je tips ter harte nemen! Dank je wel. Als het zover is zal ik je mijn ervaringen vertellen, oke? kan wel even duren, want we wonen tijdelijk elders en gaan pas na half oktober weer naar een definitief adres. Fijne avond, groet, Ronette

 • 24-9-2015
  18:49
  0

  Dag Ronette,

  veel succes. Als het zover is, plaats je bericht dan even als nieuwe vraag, dan kan ik het wat sneller terug vinden, en als de conversaties wat te lang worden is bijplaatsen tevens niet meer mogelijk...

  Mvg. Willem.

  Site beheer

 • 25-9-2015
  00:43
  0

  Dag Ronette,

  de berichten nog eens doorlezend, weet je eigenlijk al precies welke zenders je ontvangt, want je gebruikt nu immers al de Cisco. En die werkt ook met de free-to-air zenders. Diezelfde zenders ontvang je dus met de Humax.

  Vraag blijft alleen wat de Humax doet met de ondertiteling, maar daar hebben we het al uitgebreid over gehad. Maar je weet dus wel welke zenders je gaat ontvangen.

  Nu ga ik mijn bed in, want ik ben eigenlijk al even te lang op de site bezig en het is voor vandaag wel weer even mooi geweest.

  Als het zover is dat je de decoder eventueel kan inzetten, lees ik dat wel, maar let er even op dat je dit dan wel als nieuwe vraag doet.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  21-9-2015
  20:24

  Ik wil de gesproken ondertiteling uitzetten. Dit signaal wordt blijkbaar al enige tijd automatisch doorgezonden, maar het was er opeens. hoe zet ik het uit? Ik heb een humax 5050c.
  Reageer op deze vraag

 • 21-9-2015
  21:23
  2

  Waarschijnlijk is dit geactiveerd met de toets met het luidsprekertje en het ? erachter.

  Kijk even of die op GOS o.i.d staat.

  Mvg. Willem.

 • 22-9-2015
  18:36
  1

  Het is niet die optie want als ik op die knop druk staat er audio engels en luidsprekers links en rechts. Verder niets. Ik kan deze instelling ook niet wijzigen.

 • 22-9-2015
  19:06
  2

  Bij bepaalde zenders zijn daar wel meer opties beschikbaar, waaronder GOS, maar als dat het niet is, zal ik dit even moeten uitzoeken. Zie de vraag n.l. zeer zelden verschijnen.

  Als je echter geen moeite hebt met het terug stellen naar de fabriekstand, dan is dat de snelste actie. Opnames blijven bewaard, alleen zul je andere instellingen weer even moeten aanpassen naar eigen keuze.

  Dan verhelp je meteen software issues en als het dan nog aan de orde is, wil ik het graag even weten, want dan zou het niet uitgeschakeld kunnen worden.

  mvg. Willem.

 • 22-9-2015
  19:29
  1

  Hartelijk dank, opeens was daar toch de GOS optie. Het is gelukt. Wat een zo'N knopje allemaal teweeg kan brengen.

 • 22-9-2015
  20:01
  1

  Hallo,

  dus toch gelukt :-)

  Als je die toets gebruikt, zul je zien dat bij veel zenders de opties zullen verschillen, dus als je weer zoiets mocht tegenkomen, weet je waar je moet zoeken ;-)

  mvg. Willem.

 • Vraag

  21-9-2015
  13:50

  ik heb een nieuwe, bij de mediamarkt gekochte, afstandsbediening, waar geen toets media en geen toets opt+ op zit en ook geen afspeelknoppen. dus gewoon geen goede afstandsbediening. maar nu kan ik ook niet meer in mijn lijst van opgenomen tvprogramma's. die kan ik niet via het menu enteren en ook niet via guide of via timer. Hoe kom ik bij de humax 5050 in de opgenomen programma's?
  Reageer op deze vraag

 • 21-9-2015
  16:30
  0

  Dan zul je toch terug moeten gaan met de afstandsbediening. Deze is naar wat je meldt, duidelijk niet bedoeld voor de 5050. Het is dus raadzaam deze om te ruilen, of terug te brengen, als zijn niet dezelfde afstandsbediening hebben als de originele.

  Eventueel kun je bij Humax de juiste bestellen, want de toetsen die je noemt, zijn simpelweg nodig voor ene juiste werking.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-9-2015
  13:17

  Willem.

  Bedankt voor uw snel en deskundig antwoord.

  Heel jammer dat het niet gaat lukken.

  W.Blanken.
  Reageer op deze vraag

 • 18-9-2015
  16:12
  0

  Dag,

  heel graag gedaan. Maar helaas behoort dit niet tot de mogelijkheden. Bij de oudere Fox, welke met scart aangesloten móet worden, werd nog wel eens een videorecorder aangesloten op de VCR scart en deze kan dan volgens nog wel dat signaal weergeven, maar dat ligt al anders als met HDMI wordt gewerkt.

  Maar opnemen met een PVR vanaf een externe bron gaat dus niet. Wel kun je wat bestanden uitwisselen, maar dat zal u wellicht duidelijk zijn.

  Niet lang geleden is besproken hoe dat werkt en hoe de decoder/PVR kan worden opgenomen in het netwerk.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-9-2015
  15:01

  Is er een antwoord op 3-11-2012 15:14??

  Ik wil hd opnamen van een Amino settopbox overzetten naar de Humax 5050 hd.
  De source knop werkt niet.
  Dit zou toch via scart vcr moeten werken?
  Reageer op deze vraag

 • 17-9-2015
  15:19
  2

  Je hebt daarvoor de source knop niet nodig, maar het gaat ook niet lukken om opnames over te zetten van de Amino naar de Humax 5050. Via scart is het sowieso niet mogelijk HD beelden weer te gen, laat staan te kopiëren, maar de scart uitgangen op de decoder zijn ook aanwezig voor andere doeleinden.

  Zo kun je de decoder gebruiken bij een ouder toestel, dat alleen over scart beschikt en kun je op de VCR uitgang van de decoder een Video-of DVD recorder aansluiten, zodat je opnames vanaf de decoder kan overzetten op een Videoband of DVD.

  Je kan wel wat andere bestanden uitwisselen, als de decoder wordt opgenomen in je netwerk, maar dat is zeer beperkt, en en het is daarnaast zeker niet aan te raden om andere opnames op de harde schijf van de 5050 te zetten, daar deze al snel vol zal zijn, en de bestanden er dan toch weer vanaf moeten. Maar gaat er even iets mis, waardoor de schijf moet worden geformatteerd, gaat alles verloren.

  Kortom, wat je wilt gaat niet lukken en wellicht moet je eens kijken naar een mediaspeler.

  Mvg. Willem.

 • 17-9-2015
  15:28
  1

  PS: Nog even ter verduidelijking: de scart aansluitingen op de 5050 zijn UITGANGEN en kunnen dus geen inkomend signaal aan. Je kan dus die aansluitingen nooit gebruiken om bestanden over te zetten op de decoder.

  Mvg. Willem.

 • 17-9-2015
  19:38
  1

  Nog een extra tip: koppel ook nooit 2 apparaten aan elkaar via HDMI, als het om apparaten gaat die via dat systeem een signaal UITSTUREN. Koppel dus niet 2 decoders aan elkaar en doe dat ook niet met b.v. een DVD recorder en een decoder! Je kan daarmee n.l. de HDMI boards beschadigen.

  Opnemen via HDMI kan overigens nooit, want deze is beveiligd met de HDCP beveiliging en tevens zijn er geen apparaten die kunnen opnemen via HDMI.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  14-9-2015
  10:10

  Hallo,

  Ik heb sinds enige dagen het feit, als ik overschakel van een zender naar de andere ( of via de back knop terug naar de vorige zender ga) dat er eerst een korststondig beeld , dan even snel zwart beeld ,en dan pas het beeld weer terug.

  Als ik in het Menu kijk bij Signaalontvangst zie ik dat alleen bij Tuner 1 sterkte 58/59 %- Kwaliteit 100% staat.

  Tuner 2 geeft niets aan!, na een poosje wel, als ik aan het overschakelen ben geweest/ cq opnemen, ik krijg er niet echt hoogte van, is dat normaal?,

  BVD voor de hulp/info!  Mvg,

  Sip van den Berg

  Venray.

  Humax 5050C
  Reageer op deze vraag

 • 14-9-2015
  18:37
  1

  Hallo Sip,

  Als je alleen maar een zender bekijkt, kun je inderdaad alleen maar de waarden uitlezen bij tuner 1. Tuner 2 wordt dan niet gebruikt.

  Om ook de waarden daarvan uit te lezen, dien je dus één zender te bekijken en één of twee* (*beperkt mogelijk) andere zenders op te nemen.

  Maar het probleem dat u noemt (kortstondig beeld/zwart beeld etc) kan wellicht worden opgelost door de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Daarbij behoeft in eerste instantie de harde schijf niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven behouden.

  We dienen andere instellingen weer even opnieuw te worden gemaakt.

  Mvg. Willem.

 • 22-9-2015
  12:18
  0

  Hallo Willem,

  Dank voor Uw antwoord!
  Nog even een vraagje betreffende Uw antwoord,

  Terug zetten naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeren .

  Is het dan zeker dat mijn opgenomen opnames behouden blijven zoals U schrijft, maar op wat voor manier behoud ik deze opname's?

  En welke andere instellingen moet ik weer opnieuw maken?, moet ik dan ook eventueel de Ziggo card verwijderen en opnieuw insteken?.

  Bvd Voor Uw Hulp en antwoord!

  Mvg, Sip.

 • 22-9-2015
  14:48
  0

  Dag Sip,

  opnames blijven bewaard op de manier zoals deze nu ook aanwezig zijn. Daar veranderd niets aan, daar deze gewoon op de harde schijf staan.

  Let op: als je bij het terug stellen naar de fabrieksinstellingen ook het vakje 'harde schijf' of 'opslagapparaat' formatteren aanklikt, verdwijnen de opnames wel, maar standaard is dat vakje niet aangevinkt.

  het blijft overigens raadzaam de opnames die je echt wilt bewaren, wel z.s.m. veilig te stellen. De manieren waarop je dat kan doen zijn hier allen genoemd en besproken.

  Als er n.l. wat gebeurd, waardoor je de schijf wel MOET formatteren, ben je alles kwijt.

  Alleen de instellingen die je zelf hebt gemaakt, dus het instellen van de resolutie op 1080I bij een Full-Hd tv, het instellen van de begin en uitlooptijden voor het opnemen, etc. dien je na de installatie weer even naar wens in te stellen.

  De smartcard kan gewoon blijven zitten en het terug stellen en opnieuw installeren vergt maar enkele minuten. Dat gaat dus zeer vlot en hiermee verhelp je software problemen.

  mvg. Willem.

 • 22-9-2015
  16:35
  0

  Hallo Willem,

  Dank voor je snelle en deskundige antwoord!
  Ik ga het zeker doen daar het zeer irritant is dat er bij overschakelen naar andere zender er een "zwart beeld"tussen valt!

  Houd je op de hoogte.
  Mvg,
  Sip.

 • 22-9-2015
  19:10
  0

  Dag Sip,

  graag gedaan. Even zwart beeld bij het zappen tussen 2 zenders zie je altijd, maar niet op de manier zoals je op 14-9-2015 hebt genoemd. Maar het is dus niet zo dat de beelden van verschillende zenders meteen in elkaar overgaan.

  In sommige gevallen is dat tegenwoordig wel zo bij nieuwere apparaten, maar doorgaans zie je even een zwart beeld.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  13-9-2015
  10:41

  Hoe zet ik de klok vande humax opde juiste tijd hij loopt nu 4minuten voor.
  Reageer op deze vraag

 • 13-9-2015
  19:08
  0

  Dat is vreemd, want de tijd wordt meegezonden en zou dus altijd correct moeten zijn. je kan het dan ook niet handmatig aanpassen, maar het wil wel nogal eens werken als je een minuut of 10 de spanning geheel van de decoder haalt en deze daarna opnieuw inschakelt.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  8-9-2015
  14:16

  Dag.
  Tuner 1 sterkte 84, kwaliteit 100 BER: 0
  Tuner 2 sterkte 91, kwaliteit schommelt tussen 40-50, BER rond de 2600.
  Tuner 2 defect lijkt mij.
  Heeft het zin om toch nog de fabrieksinstellingen toe te passen?

  Mvg
  Reageer op deze vraag

 • 8-9-2015
  15:48
  0

  Dag,

  dat gaat inderdaad niet goed. De sterkte is met 91% zelfs vrij hoog, maar de kwaliteit is natuurlijk veel te laag. Die moet altijd 100% zijn. De Ber is dan weer te hoog en als je een andere zender kiest, zou die waarde nog veel hoger kunnen worden.

  Het terug stellen zal dan inderdaad niet veel uithalen en het is raadzaam de decoder te laten nazien. Overigens zijn de tuners in de 5050 uitstekend, maar goed, alles kan natuurlijk stuk. Maar reparatie is zeker mogelijk en dat zou ik je ook absoluut adviseren.

  Hierbij de gegevens van Humax:

  Quantis Electronics B.V.
  Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
  www.quantiselectronics.com
  T +31 (0) 85 5000400

  Mocht je reageren is het raadzaam dat bij de eigen vraag/reactie te doen. De conversatie blijft dan mooi bij elkaar en gemakkelijk terug te vinden, mits er niet al te lange tijd tussen zit.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  7-9-2015
  09:00

  Sinds kort kan ik tijdens het opnemen van een programma op geen enkele zender naar een ander programma kijken. Alle andere zenders geven op dat moment zwart beeld of (in blokken) het beeld van het programma dat op dat moment wordt opgenomen.
  Reageer op deze vraag

 • 7-9-2015
  14:09
  0

  Dag,

  je kan proberen of het baat als je de decoder terug stelt naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeert, maar de kans is groot dat een van de tuners een defect vertoond, waardoor het signaal niet meer goed wordt verwerkt.

  Heb je ook al eens naar de waarden gekeken van beide tuners? Dat doe je door een zender te bekijken en een of twee* (*beperkt mogelijk) andere op te nemen.

  Via het menu zie je dan de sterkte, kwaliteit en BER. Bij die laatste staat achter E6 een getal. Dat dient normaal gesproken altijd 0 te zijn (geen errors) maar zal oplopen bij fouten.

  De sterkte dient minimaal op zo'n 40% te zitten, maar zal vaak hoger zijn, en de kwaliteit dient 100% te zijn en te blijven. Deze zal echter ook vaak wel gaan zakken bij calamiteiten.

  Ik lees graag even het vervolg.

  PS: als je bij het terug stellen van het apparaat niet verkiest de schijf te formatteren, blijven opnames bewaard.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  4-9-2015
  10:52

  Hallo, de afstandsbediening rm-f01 lijkt op kinderslot te staan of zo. deed het gisteren nog prima en vandaag reageert hij niet op opdrachten. Wel knipperen er lampjes, nieuwe batterijen er in helpt niet.
  Reageer op deze vraag

 • 4-9-2015
  17:25
  0

  Het is van belang dat de PVR toets blijft oplichten als er toetsen worden ingedrukt om de decoder/PVR te bedienen. Als de led of leds knipperen, is er iets niet in orde.

  Bij snel knipperen zijn de batterijen aan vervanging toe en het best kun je dan een paar Duracell batterijen gebruiken, daar deze lang dezelfde spanning afgeven.

  Gebruik liever geen oplaadbare batterijen, daar deze doorgaans en lagere spanningsafgifte hebben (1,2 Volt tegen 1,5 Volt bij gewone batterijen) en haal anders eerst even een aantal uren, of een gehele nacht de batterijen uit de afstandsbediening.

  Maar de PVR toets dient dus op te lichten als de decoder wordt bediend.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  31-8-2015
  13:55

  Onze Humax iHDR-5050C neemt ongewenst automatisch elke zaterdagavond omstreeks 19:00 uur het TV programma "Nederland zingt" op. Via Guide nemen wij dat programma regelmatig via Guide enkelmalig op, maar nu gaat dat dus automatisch plaatsvinden.
  Op het Guide scherm staat geen symbool en toch wordt het opgenomen.

  Vragen:
  Hoe kunnen wij deze opnamen doen stoppen cq. ongewenste instelling verwijderen????
  Wilt U ons a.u.b. ondersteunen met een voor bejaarden leesbare informatie??
  Reageer op deze vraag

 • 31-8-2015
  17:01
  0

  Dag,

  op 12-8-2015 had ik dit al genoemd, maar zal het in dit geval nogmaals plaatsen:

  Hier zijn meerdere opties:

  "Hoe verwijder je een programma dat dagelijks opgenomen wordt terwijl dat niet de bedoeling is".

  -Druk op 'schedule' van de afstandsbediening.
  -Selecteer je programma, en druk op opt+.
  -Druk dan nogmaals op opt+ of op de OK toets.

  Je kunt, als je twee keer achter elkaar op 'media' drukt, een reeks opnames aanvinken met de OK-knop en daarna deze aangevinkte opnames allemaal tegelijk deleten (met de rode knop).

  Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  29-8-2015
  15:33

  Beste,
  Is het mogelijk via de usb op de tuner een opgenomen film weg te zetten naar een usb stick of externe harde schijf?
  Alvast bedankt,
  Reageer op deze vraag

 • 29-8-2015
  17:10
  0

  Ja, en opname kan op een externe harde schijf worden gezet. Een USB stick is eigenlijk niet geschikt, daar je dan tegen wat beperkingen aanloopt.

  Ik zal daar dan ook niet teveel op in gaan.

  Als je een schijf gebruikt, dient deze tenminste 100 GB te zijn en maximaal 1 TB. De schijf dient wel vooraf door de PC geformatteerd te worden in Ext.3, daar het anders niet zal werken. Je kan dan ook grote bestanden overzetten. De nieuwere decoders kunnen zelf de schijf formatteren, maar dat kan de 5050 niet.

  Nog beter is het echter de decoder op te nemen in je netwerk, waarvan op dit onderwerp niet lang geleden een uitleg is geplaatst. Hierboven even 'netwerk' invullen brengt je volgens mij ook naar het juiste onderwerp.

  Je kan dan bestanden overzetten op de PC, daar eventueel bewerken en opslaan, of op DVD zetten (SD content).

  Als er met een externe schijf iets misgaat, is de kans n.l. aanwezig dat je alles kwijtraakt. Bovendien is het vrij kostbaar en is de schijf alleen nog te gebruiken op de 5050 zelf.

  Het opnemen in je netwerk, ofwel werken met FTP is daarom ook de meest gebruikte optie.

  Mvg. Willem.

 • 29-8-2015
  17:12
  0

  PS: vanaf 6-7-2015 en de vragen daaronder is allerlei info te vinden over het verplaatsen van bestanden, het opnemen in het netwerk etc. Het betreft de vragen van Kho en/of Arnaud.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  24-8-2015
  20:53

  Opnames programmeren , hoe stel ik de extra tijd voorafgaand en nadat het programma volgens de elektronische TV gids loopt, in.
  Ik wil dat er automatisch 20 minuten extra ivm uitloop van de programma's wordt opgenomen . Kun je dat vooraf instellen?
  Reageer op deze vraag

 • 24-8-2015
  21:02
  0

  Dat kun je inderdaad instellen, en dit is uiteraard dan ook in de handleiding terug te vinden.

  maar je kan het zo terug vinden:

  -Menu
  -Instellingen
  -Voorkeuren
  -Opname
  -Tijd instellen voor opname en uitloop.

  Je kan het zelfs nog aanpassen als een opname loopt. Hiervoor raad ik je aan eens op dit onderwerp rond te kijken of gebruik te maken van de zoekfunctie hierboven. Vul daar b.v. opnemen , of opname in.

  En sla de handleiding er eens op na, want uiteraard is daarin het meest terug te vinden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-8-2015
  22:59

  Mijn humax laat niet zien welke programma's zijn opgenomen. Ik krijg de optie voorgelegd om de harde schijf te formatteren, maar dan worden alle opnames gewist. Hoe kom ik bij de oude bestanden???
  Reageer op deze vraag

 • 19-8-2015
  02:29
  0

  Kijk eens bij de vraag hieronder. En...lezen loont, want er zijn al tal van oplossingen etc. te vinden op dit onderwerp. En dat is goed bedoeld, want met wat doorlezen, of door gebruik te maken van de zoekfunctie hierboven kun je wellicht het antwoord al vinden en hoef je daarop niet te wachten.

  Wil het echt niet, herhaal dan dus die stappen, maar soms kom je er echt niet onderuit de schijf te moeten formatteren. De reden ook waarom ik er hier en elders vaak op hamer, de opnames die je echt wilt bewaren, z.s.m. op te slaan op een ander medium, middels b.v. FTP.

  Doe je dat niet, kan het zomaar eens voorkomen dat je alles kwijt bent.

  PS: ik zou eerder op de avond gereageerd hebben, maar we zaten hier zonder Internet...

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  18-8-2015
  19:09

  Ik heb het volgende probleem
  bIj media zie ik opnames niet meer en kan ook niet opnemen wat kan het probleem zijn (humax 5050c)
  Reageer op deze vraag

 • 18-8-2015
  19:17
  0

  Hallo,

  dat is vaak te wijten aan een software fout. Soms al op te lossen door eenvoudigweg een tiental minuten de spanning geheel van de decoder te halen. Herhaal dit anders nogmaals.

  Stel anders het apparaat terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw. Dat is overigens ook aan te bevelen, daar je dan de software fouten doorgaans weer blijvend verwijderd.

  De schijf behoeft hierbij NIET te worden geformatteerd, dus opnames blijven bewaard.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  17-8-2015
  22:51

  Ik kan mijn WiFi wachtwoord niet invoeren omdat hier een & teken in zit en deze vind ik niet terug bij de cijfers, letters en tekens van de Humax, klopt dat?
  Reageer op deze vraag

 • 17-8-2015
  23:58
  0

  Kijk even bij mijn reactie van 6-7-2015 21:42 bij Kho en Arnaud.

  Het vraagteken of andere tekens zijn niet nodig en kunnen dan ook niet worden ingevoerd. De naam die nodig is HumaxFTP en het wachtwoord is 0000.

  Het gaat dus gewoon om het wachtwoord van de decoder. Als je deze hebt gewijzigd, geef je uiteraard dat wachtwoord in. Maar standaard is deze 0000.

  Op dit onderwerp vind je nog meer info als je b.v. zoekt op FTP.

  mvg. Willem

 • Vraag

  17-8-2015
  08:09

  IK WIL GRAAG MEERDERE FILMS VOORAF PROGRAMMEREN. WELKE INSTELLING MOET IK HIERVOOR GEBRUIKEN.
  Reageer op deze vraag

 • 17-8-2015
  12:21
  0

  Je kan dat doen via de Guide: ga naar de Guide en kies voor eenmalig of een van de andere opties welke je dan ziet.

  Of: Ga naar de Guide en druk vervolgens op de gele toets. Nu kom je terecht in een timer planning waarbij je vooruit kan programmeren.

  Of gebruik de Schedule toets. Om deze planningen later te verwijderen: zie de info op dit onderwerp.

  Het is sowieso raadzaam eens wat berichten hier door te nemen, daar er al zeer veel is behandeld. Je kan ook de zoekfunctie hierboven gebruiken en uiteraard is het daarnaast zeer raadzaam de handleiding te raadplegen.

  Mvg. Willem.

 • 17-8-2015
  12:22
  0

  PS: op 12-8-2015, een paar vragen naar onder dus kun je zien hoe je de planningen weer ongedaan kan maken.

  Gr. Willem.

 • Vraag

  14-8-2015
  16:08

  Ik heb nieuwe harde schijf gehaald en in laten zetten maar nu kan ik niet naar m'n media en niet meer pauzeren of terug spoelen .... gr peter
  Reageer op deze vraag

 • 14-8-2015
  20:04
  0

  Dag Peter,

  dan is er iets niet goed gegaan. Volgens mij deelt de 5050 de schijf ook automatisch in, maar hier is kennelijk toch iets misgelopen, want de punten die jij noemt, zijn grootdeels ondergebracht op een bepaald deel van de schijf, dat hiervoor is ingericht.

  Zo heeft de 5050 standaard wel een schijf van 350 Gig, maar zul je gemerkt hebben, dat deze 'netto' kleiner is.

  Een deel is n.l gereserveerd voor pauzeren, time-shift, w.o. uiteraard ook het terug spoelen en voor het opslaan van foto's filmpjes en muziek. Is dat laatste nog wel mogelijk?

  Vraag is even wat voor schijf er ingezet. Is dat dezelfde? Niet elke schijf is geschikt, maar ik heb wel een voorbeeld van een grotere schijf waarbij na plaatsing alles weer uitstekend werkte.

  Maar zoals ik het nu bekijk, is de schijf niet meer goed ingedeeld.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-8-2015
  20:20

  we waren op vakantie,en een vriendin heeft voor ons iets opgenomen dat dagelijk herhaalt. Nu krijg ik deze opname niet gestopt. het opname logo blijft in het scherm staan. hoe verwijder ik dat?

  Reageer op deze vraag

 • 12-8-2015
  20:29
  0

  Hier zijn meerdere opties:

  "Hoe verwijder je een programma dat dagelijks opgenomen wordt terwijl dat niet de bedoeling is".

  -Druk op 'schedule' van de afstandsbediening.
  -Selecteer je programma, en druk op opt+.
  -Druk dan nogmaals op opt+ of op de OK toets.

  Je kunt, als je twee keer achter elkaar op 'media' drukt, een reeks opnames aanvinken met de OK-knop en daarna deze aangevinkte opnames allemaal tegelijk deleten (met de rode knop).

  Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  12-8-2015
  11:43

  Ik kan niet meer opnemen 5050c , ik krijg elke keer als ik m aan doe ook een melding dat ik opnieuw moet formateren.
  Kan iemand me vertellen wat het probleem is en of t opgelost kan worden ?
  Gr Peter
  Reageer op deze vraag

 • 12-8-2015
  12:55
  2

  Hallo Peter,

  heb je de decoder nu al wel geformatteerd? Zo nee, doe dit wel even, zo ja, stel de decoder dan ook even terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw.

  Op dit onderwerp staat ook een uitgebreide manier van terug stellen welke vaak werkt als de 'normale' manier dat niet doet.

  Laat de afloop anders even weten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  9-8-2015
  11:52

  hoe schakel ik de sandby uit zonder de stekker eruit te trekken?
  Reageer op deze vraag

 • 9-8-2015
  17:49
  0

  Dat kan door d schakelaar achterop te gebruiken, mits je daar een beetje eenvoudig bij kan.

  Maar als je de decoder regelmatig gebruikt, schakel deze dan niet geheel uit, daar regelmatig de software op de smartcard bijgewerkt zal worden, evenals de Guide.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  5-8-2015
  16:14

  Vraag even naar boven gehaald door Willem (beheer):

  Goede middag,

  ik heb ook in beeld staan : de zender is versleuteld of niet beschikbaar. Maar ik kan helemaal niks meer. Ik kan niet van zender wisselen, zelfs uitzetten lukt niet. Weet iemand een oplossing?

  Ik heb de stekker er al uit gehaald en weer erin, maar hij komt dan weer terug op dezelfde zender. Ik hoop op antwoord.

  Groetjes Esther
  Reageer op deze vraag

 • 5-8-2015
  16:22
  2

  Dag Esther,

  normaal gesproken is het issue verholpen als je de spanning even geheel van de decoder haalt. Doe dat in dit geval voor tenminste 10 minuten. Als het goed is zal daarna de decoder weer gewoon werken.

  wat je ook kan doen is dit:

  -Haal de spanning van de decoder
  -Schakel de Tv uit
  -Haal alle kabels even los, dus naast de HDMI, ook de coax kabel.
  -Sluit na een tiental minuten de HDMI kabel weer aan, maar laat de coax kabel los
  -Schakel de decoder in
  -Schakel de Tv in
  -Wanneer de decoder is opgestart, stel deze dan terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw, zonder de harde schijf te formatteren. Opnames blijven dan bewaard.
  -Schakel daarna de decoder in stand-by
  -Sluit de coax kabel weer aan
  -Schakel de decoder in.

  Het issue zou nu verholpen moeten zijn.

  Mvg. Willem.

  PS: ik heb nu de vraag omhoog gehaald, maar als er vragen zijn, stel deze dan niet bij een andere vraag of reactie, maar doe dat even als nieuwe vraag.


 • Vraag

  3-8-2015
  21:01

  Dag lezers,

  Wij horen graag uw mening. Continu wordt gewerkt aan verbetering van deze website. Uw mening is daarbij belangrijk. Als u rechts in uw browser het boekje aanklikt, krijgt u een vragenlijst met 10 korte vragen.

  Alvast dank voor het invullen.

  Willem/gebruikershandleiding.com
  Reageer op deze vraag

 • 3-8-2015
  21:02
  0

  U kunt ook gebruik maken van deze link

 • Vraag

  21-7-2015
  16:08

  Ik wil graag een update doen want bij net 5 heb ik de hele tijd blokken...Zooooo irritant!!! Maar ik weet niet hoe ik t moet doen?
  Reageer op deze vraag

 • 21-7-2015
  18:42
  0

  Dat ga je met een update zeer waarschijnlijk niet verhelpen. De updates die worden uitgebracht hebben daar nauwelijks tot geen invloed op, maar in het menu vind je de optie update terug.

  Als die optie aanklikbaar is (zichtbaar) dan kun je kiezen voor downloaden. Laat de decoder zo lang zijn gang gaan tot deze zelf weer start met de weergave! Onderbreek de updates dus nooit!

  Als de optie niet aanklikbaar is (grijs) dan heb je de laatste versie al op de decoder staan.

  Wat de problemen betreft: toets hierboven bij de zoekfunctie (gele vlak) even 'artefacten' in en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal berichten/antwoorden m.b.t. dit issue.

  Volg die tips eens en kijk dan of het baat, maar uiteraard kan de fout ook elders liggen.

  Mvg Willem.

 • Vraag

  19-7-2015
  20:13

  Hallo,ik kan mijn opgenomen programma's ineens niet meer afspelen op m'n humax,hoe is dat mogelijk?

  Groetjes Mieke
  Reageer op deze vraag

 • 19-7-2015
  21:11
  2

  Hallo Mieke,

  haal even een minuut of 10-15 de spanning van de decoder en probeer het daarna nog eens opnieuw.

  Als dat niet werkt is het raadzaam de decoder terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Zorg er echter voor dat je hierbij de schijf NIET wist. Opnames blijven dan bewaard. maar verder dien je alles wel even opnieuw in te stellen.

  Het terug stellen en opnieuw installeren beslaat echter maar enkele minuten en verhelpt software issues.

  Ik ben benieuwd naar het resultaat.

  mvg. Willem.

 • 20-7-2015
  12:35
  1

  Dank je,het is gelukt en speelt weer alles af!

  Groetjes Mieke

 • 20-7-2015
  13:27
  0

  Dag Mieke,

  dat zijn berichten! Dank voor de respons, en is er nog eens wat, op dit onderwerp staat al veel, maar anders kun je het altijd even vragen.

  Ik weet niet alles, maar we komen er doorgaans prima uit.

  Mvg. Willem.

 • 22-7-2015
  16:02
  1

  Ik kan mijn programma van mijn humax niet afspelen

 • 22-7-2015
  16:40
  0

  "Ik kan mijn programma van mijn humax niet afspelen".

  Kijk eens hierboven. Of is dat al geprobeerd?? Geef anders even wat meer info in een NIEUWE vraag a.u.b. Dan gaan er geen dingen en vragen van verschillende mensen door elkaar lopen.

  Mvg. Willem.
  Sitebeheer.

 • Vraag

  16-7-2015
  18:47

  ik heb een Humax 5050c, ineens verspringen de zenders uit zichzelf .....wat kan er aan de hand zijn?
  alvast bedankt.
  Reageer op deze vraag

 • 16-7-2015
  20:54
  0

  Dan kun je het best de decoder terug stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeren. Je behoeft daarbij de HDD niet te formatteren, dus opnames blijven bewaard.

  verder dien je wel alles even opnieuw in te stellen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  16-7-2015
  18:13

  ik wil de humax starten maar ik krijg alleen maar flikkerbeeld
  Reageer op deze vraag

 • 16-7-2015
  20:50
  2

  Heb je al een andere HDMI kabel en/of ingang op de Tv geprobeerd? Probeer het anders even middels scart en stel dan de decoder eens terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw.

  Dat laatste hoeft natuurlijk niet als de decoder wel werkt met een andere HDMI kabel ofg bij een andere ingang op de Tv.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  10-7-2015
  14:37

  Ik heb per ongeluk een herhalings programma geprogrammeerd ,maar ik krijg hem niet meer eruit. help
  Reageer op deze vraag

 • 10-7-2015
  14:59
  0

  Vul in het gele zoekvlak even 'wissen' in en klik op zoeken.

  Ga dan naar het 2e bericht (7-6-2015 18:24) en je ziet allerlei mogelijkheden.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-7-2015
  21:21

  Dag Willem,

  We hebben het modem losgekoppeld van het net en hem daarna enige tijd uitgeschakeld. Hetzelfde hebben we gedaan met de decoder (Humax). Daarna hebben we de Humax middels de Network Cross Cable (FTP Cat6) rechtstreeks aangesloten op de router. In het menu van Humax (Systeeminstellingen > Netwerk) zagen we het IP-adres verschijnen. We hebben dat adres genoteerd, en de kabel vervolgens weer gebruikt om de laptop en Humax met elkaar te verbinden. Op FileZilla hebben we bovengenoemd IP-adres ingegeven, de gebruikersnaam ingevuld (humaxftp) en het wachtwoord (0000). Maar helaas zonder resultaat. Ook hielp het niet om het IP-adres van de Humax en dat van de laptop met 1 te verhogen. Het lukt kortom niet om de Humax en de laptop met elkaar te verbinden. Zie jij misschien nog oplossingen?

  Vriendelijke groet, dank alvast,
  Kho en Arnoud
  Reageer op deze vraag

 • 6-7-2015
  21:42
  2

  Dag Kho en Arnoud,

  ik heb laatst ook deze optie genoemd:

  • Sluit uw iHDR 5050c met een UTP netwerkkabel aan op uw router van uw thuisnetwerk.

  • Druk op - Menu - Systeeminstellingen - Netwerk van uw HUMAX en schakel uw netwerk in op DHCP En druk op “OK”. Na enkele sec. worden de adressen ingevuld en heeft u verbinding.

  • Kijk welk IP adres is verkregen.

  • Open Internet Explorer op uw PC en type ftp://je_verkregen_ipadres bv. ( link )
  Vul in (naam: HumaxFTP en wachtwoord: 0000 indien u dit niet veranderd heeft)

  • Om de mappen en de bestanden te kunnen downloaden moet je een FTP site in windows verkenner openen. Klik op “pagina”rechtsboven in internet explorer (zie fig.)

  • Klik in de verkennen op de bestanden die je wilt kopiëren nu met je rechter muisknop. Klik nu op “kopiëren” in het pulldown menu of sleep de bestanden naar een locatie op uw PC. De video-bestanden hebben de extentie .ts

  • Op deze manier kunnen videobestanden opgeslagen worden op uw PC waarna ze op een ander medium kunnen worden opgeslagen.

  Je kan dus de decoder ook gewoon op deze manier aansluiten en zo bestanden delen met de PC. Alleen kan de 5050 nog geen verbinding maken met het Internet zelf.

  Maar het is dus niet noodzakelijk de decoder rechtstreeks aan te sluiten op de PC. Dat kan ook gewoon via het modem/router, zodat je ook op andere plaatsen in huis verbinding kan leggen.

  Sluit dus gewoon beide apparaten eens aan op het modem/router en niet rechtstreeks op elkaar.

  Bij andere modellen doe je dit doorgaans ook, maar de nieuwere modellen zijn ook in staat verbinding te maken met het Internet voor de verzending van de opdrachten voor Interactieve Tv (Ziggo) waarbij het Internet zelf ook van een andere provider als Ziggo mag zijn.

  Mvg. Willem.

 • 6-7-2015
  21:45
  2

  PS: een antwoord kun je het best bij deze vraag/reactie plaatsen. Alles blijft dan bij elkaar en overzichtelijk.

  Ik kan evt. de andere vragen/reacties nog wel verplaatsen en de oude verwijderen, maar laat die nu nog maar even staan.

  Mvg. Willem.

 • 12-7-2015
  00:30
  1

  Dag Kho en Arnoud,

  hoe is het nu afgelopen? Werkt alles nu naar wens?

  Mvg. Willem.

 • 12-7-2015
  19:18
  1

  Dag Willem,

  Het is gelukt om een rechtstreekse verbinding te leggen tussen de router en Humax. Via het verkregen IP-adres kunnen we nu op de harde schijf van Humax komen en videobestanden kopiëren naar de computer. Maar nu dient het volgende probleem zich aan. De gekopieerde bestanden (extensie .ts) hebben wel beeld, maar geen geluid. Weet jij waar dit aan zou kunnen liggen?

  Alvast bedankt weer!

  Vriendelijke groet,
  Kho

 • 13-7-2015
  13:10
  1

  Dag Kho,

  de 5050 kan i.t.t. de nieuwere modellen, nog niet echt streamen, wat inhoud dat je het bestand eerst in zijn geheel naar de PC dient te kopiëren.

  Om het dan gebruiken kun je het best gebruik maken van VLC player, welke je zo kan downloaden.

  Maar niet alle bestanden zij weer te geven, want de 5050, is net als de andere modellen overigens, geen echte mediaspeler.

  Wil je veel bestanden kunnen weergeven dan is het raadzaam daarvoor een echte mediaspeler aan te schaffen, welke je al hebt voor zo'n 100 Euro.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  6-7-2015
  20:04

  Dag Willem,

  Veel dank voor de aanvullende informatie! Ik ga vanavond een nieuwe poging wagen, en laat je weten wat de uitkomst is.

  Met vriendelijke groet,
  Arnoud
  Reageer op deze vraag

 • 6-7-2015
  20:30
  2

  Dag Arnoud (Kho?)

  graag gedaan en succes!

  Gr. Willem.

 • 1-8-2015
  20:40
  1

  Dag Willem,

  We waren er even tussenuit. Hopelijk lukt het om de bestanden af te spelen met een VLC-player. Nogmaals dank voor alle hulp!

  Met vriendelijke groet,
  Arnoud

 • 1-8-2015
  20:49
  1

  Dag Arnoud en Kho,

  graag gedaan en succes.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  5-7-2015
  20:39

  Dag Willem,

  Dank voor je antwoord. Ik heb je instructies opgevolgd, maar het lukt helaas niet om een verbinding te leggen tussen mijn computer en Humax. Humax wijst mijn computer niet automatisch een APIPA-adres toe. Het IP-adres van Humax blijft op 0.0.0.0 (vermoedelijk de standaard- of fabrieksinstelling). Hoe kan ik dit oplossen? Verder vraag ik me af wat je precies bedoelt met het 1 optellen bij het IP-adres van de computer. Stel dat mijn IP-adres eindigt op een 2, moet ik het handmatig ingevoerde IP-adres van de Humax dan laten eindigen op een 3?

  Ik ben heel benieuwd naar je antwoord.

  Dank alvast.

  Groet,
  Kho
  Reageer op deze vraag

 • 6-7-2015
  18:16
  2

  Dag Kho,

  sorry voor de wat late reactie. Heb je het modem al even losgekoppeld van het net/uitgeschakeld? Het is raadzaam dit anders ook even met de decoder zelf te doen.

  Bij het IP adres moet je er inderdaad een optellen, en volgens mij betreft dat inderdaad het eindgetal. Maar het is dus niet noodzakelijk zelf een IP adres toe te wijzen.

  "De meest eenvoudige manier is om de IHDR-5050C met een UTP-kabel aan te sluiten op uw router. Deze router geeft de Humax dan een IP-adres waarop deze bereikbaar is in het netwerk".

  Maar het kan dus nodig zijn om hierbij even het modem los te koppelen van het net. Gebruik je een router, dan kan deze voor problemen zorgen en raadzaam is het dan direct aan te sluiten op het modem.

  Als het nog niet lukt, laat het dan even weten. Dan zoek ik het nog even verder uit. Door omstandigheden heb ik vandaag niet veel kunnen doen.

  Mvg. Willem. • 6-7-2015
  18:21
  2

  Dag Kho,

  even wat opgezocht: wellicht kun je hier: link ook nog wat mee?

  Het zou toch moeten lukken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  3-7-2015
  09:02

  Hallo, ik hoop dat u kan helpen, mbt. de opstartsnelheid van de 5050 , ik weet zeker dat dit op moment veeel langer duurt dan voorheen, wat kan de oorzaak zijn ?
  Reageer op deze vraag

 • 3-7-2015
  18:07
  1

  Dag,

  dat uis vreemd, daar de 5050 nog geen echt voordeel heeft v.w.b. het snel opstarten als deze uit de energiespaarstand word gehaald. Bi9j de nieuwere modellen is dat wel het geval.

  Het zou echter zo kunnen zijn dat er zich b.v. een probleem met de harde schijf begint voor te doen, of dat er iets anders aan de hand is.

  Mijn advies zou daarom zijn de opnames in veiligheid te brengen en de decoder daarna terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren.

  Ik hoop dat het daarmee verholpen is.

  Gr. Willem

 • Vraag

  29-6-2015
  22:34

  Hallo
  sinds een paar dagen zie ik bij de guide (tv gids) soms bij npo 2 of een andere zender geen informatie bij de rest van de zenders wel. Het is niet altijd dezelfde zender. Wat kan dit zijn?
  y.sch@planet.nl
  Reageer op deze vraag

 • 29-6-2015
  22:38
  0

  Dag,

  dat kan te maken hebben met de provider die niet de juiste info doorgeeft, maar het kan soms ook ontstaan door een software issue. Een tijdje geleden kwam het bij verschillende modellen regelmatig voor dat de Guide ineens helemaal leeg was en dan is de oplossing simpel: Even de spanning geheel van het apparaat halen.

  Ik raad je dat nu ook aan, en lees graag even of dat in dit geval ook het probleem oplost.

  Mvg. Willem.

 • 29-6-2015
  22:41
  0

  PS: het is raadzaam geen email adressen te plaatsen op de site. Antwoorden worden n.l. alleen op de site geplaatst. Het email adres is echter voor iedereen zichtbaar, ook via Google en kan tot veel ongewenste mail leiden.

  Mvg. Willem.
  Site beheer.

 • 9-7-2015
  13:57
  1

  Hallo Willem
  Dank voor je antwoord, sorry voor de late reactie was even weg. heb de Humax van de stroom gehaald en nu is het inderdaad weg. Hopelijk blijft het weg.
  Bedankt voor je snelle reactie

 • 9-7-2015
  17:47
  0

  Dag,

  graag gedaan en mooi te zien dat het weer voor elkaar is. Als het wel snel terug mocht keren, laat het dan even weten a.u.b.

  Maar het kan soms nodig zijn gewoon even de spanning van het apparaat te halen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  28-6-2015
  09:59

  Heb reeds enige tijd last van blokken op mijn tv. Heb nieuwe afgeschermde kabels aangesloten en alléén de tv aangesloten. Heb op mijn humax maar een ontvangststerkte van 55 % . is dit voldoende of moet ik er een versterker tussen plaatsen? mijn kwaliteit is 100%. mvg Ton
  Reageer op deze vraag

 • 28-6-2015
  17:13
  0

  Dag Ton,

  die sterkte is ruim voldoende. Die mag zelfs dalen naar minimaal 30% waar ik het meestal wel op 40% houdt.

  De kwaliteit dient wel altijd 100% te zijn en de BER0.

  Kijk anders je stekkers en andere verbindingen eens na en controleer een sof de BER wel op 0 blijft staan. Als dat getal oploopt, is er iets mis.

  Je kan ook even zoeken op 'artefacten' bij de zoekfunctie hierboven. Ook dan zie je allerlei tips.

  Als je bij een zendmast in de buurt woont, kan een dubbel afgeschermde kabel nodig zijn. De stekkers dienen altijd geheel van metaal te zijn en het is van groot belang dat deze zeer zorgvuldig worden gemonteerd en uiteraard de metalen afscherming wordt gebruikt. Ik zie nogal eens dat men dat niet doet.

  Controleer ook of er geen adertje van de afscherming contact maakt met de kern en alles goed vast zit.

  Sluit anders de decoder eens met een zo kort mogelijke kabel rechtstreeks aan op de huisaansluiting, zonder tussenkomst van andere apparaten. Gebruik ook liefst geen splitters.

  Mvg. Willem.

 • 28-6-2015
  17:15
  0

  PS: Let op: jaag nooit de sterke op naar 100% door onnodig een signaalversterker te gebruiken. Dat leid absoluut tot problemen!

  Gr. Willem.

 • Vraag

  24-6-2015
  17:52

  M., Na formatteren is mijn schijf leeg. Maar ik krijg te zien dat de vrije ruime 0 is. Zodoende kan ik niets opnemen. Hoe los ik/u dat op? mvrgr. M. Verberkmoes (verberkmoes@zeelandnet.nl)
  Reageer op deze vraag

 • 24-6-2015
  22:22
  0

  Dag,

  Ik raad je aan de decoder eerst even een klein half uurtje los te koppelen van het net. Is het daarmee niet verholpen, of keert het probleem terug, stel de decoder dan even terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw.

  Let op: het is raadzaam de schijf daarbij nogmaals formatteren. Verder dien je alles even opnieuw in te stellen. Met het terug stellen verhelp je software issues.

  Mvg. Willem

 • 25-6-2015
  15:20
  0

  PS: ik raad je aan geen email adressen te plaatsen om spam etc. te voorkomen. Antwoorden worden alleen hier geplaatst dus persoonsgegevens doorgeven heeft dus ook geen zin.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  24-6-2015
  14:39

  Goedendag ,op mijn originele afstandsbediening kan ik 1 en 2 en de aan/uit knop niet gebruiken . Is hier ook een oplossing ?


  Peter
  Reageer op deze vraag

 • 24-6-2015
  22:35
  0

  Dag Peter,

  zoals ik het kan zien, is dat een defect van de afstandsbeding, daar deze anders helemaal niet zou werken. Ik zou je dus aanraden toch even op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar. Je kan daarvoor ook even contact opnemen met Humax.

  Het adres vind je rechts van de pagina.

  Je kan ook proberen of terug stellen werkt, zoals hierboven beschreven, maar ik vrees dat dit niet werkt.

  Mvg. Willem

 • Vraag

  23-6-2015
  19:15

  Hallo Willem, fantastisch het is gelukt met de Humax 5050c afstandsbediening.
  De decoder en afstandsbediening staan nu weer in dezelfde modus en de afstandbediening is nu weer normaal te gebruiken. Nogmaals vriendelijk dank voor je oplossing.

  Ik heb nog een vraagje en misschien weet jij wel een oplossing hiervoor: Alle zenders op mijn tv hebben een goede digitale ontvangst, alleen net 5 geeft blokjes,trillend en stokkend beeld.
  Alle updates zijn uitgevoerd. Is dit een Ziggo probleem of heeft het iets met de decoder te maken die alle beelden ontvangt en doorzet naar de tv. Ik hoor het graag van je.
  groetjes Pieter  Reageer op deze vraag

 • 24-6-2015
  07:57
  0

  Dag Pieter,

  dat is mooi om te zien. Hou het wel even in de gaten, maar waarschijnlijk is toch, wellicht per ongeluk, de modus eerder even veranderd.

  Voorts kunnen bepaalde zenders eerder voor issues zorgen. Zeker na de fusie is een goede huisinstallatie nog meer van belang.

  Toets anders eens 'artefacten' in, in het gele zoekvlak hierboven en klik op zoeken. Je ziet dan een aantal vragen/reacties m.b.t. dit onderwerp.

  Daar zie je ook hoe je dit kan oplossen, hetgeen doorgaans wel lukt en hoe je de waarden kunt uitlezen van beide tuners.

  Nog wel iets wat ik extra wil meegeven: gebruik alleen een signaal of breedband versterker indien nodig. Probeer nooit de sterkte op te jagen naar 100%, wat dat zorgt absoluut voor issues. Een sterkte van zo'n 40% is al ruim voldoende.

  Maar meer info vind je als je zoekt op artefacten.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-6-2015
  17:02

  Beste Willem,

  Kan dit te maken hebben gehad met de harde schijf, dat de opgenomen films weg waren?
  De tab met video waar de opnoxmen titels in staan was leeg, had dit terug kunnen komen door de de decoder een half uurtje van het net te halen?

  Ed Admiraal
  Reageer op deze vraag

 • 23-6-2015
  17:14
  0

  Dag Ed,

  vaak is het niet de harde schijf, maar een fout in de software. Bij een echt defecte harde schijf start de decoder niet meer op en gebeuren er vooraf vaak al andere dingen, zoals het niet meer kunnen opnemen, fouten bij opnames etc.

  Door de spanning er wat langer af te halen komen opties, die niet meer zichtbaar waren gewoon weer terug, en als dat niet werkt, lukt dat doorgaans wel door de decoder terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en deze opnieuw te installeren.

  Daarmee worden software issues verholpen. Soms werkt het daarna nog niet goed en daarom heb ik destijds ook een uitgebreide manier uitgedacht, die dan doorgaans wel werkt.

  Maar met terug stellen kun je dus veel issue verhelpen en vaak hoeft dan de schijf niet te worden geformatteerd. Maar zoals gezegd, kan het dus in bepaalde gevallen ook al baten als je de spanning enige tijd van het apparaat haalt.

  Bij andere modellen is dat eigenlijk net zo.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  23-6-2015
  16:14

  Goedendag,

  Vanochtend waren mijn opgenomen programma's ineens weg, de harde schijf gaf nog wel aan dat het geheugen bijna vol was, ook al waren alle opnames verdwenen.
  Weet u hoe dit kan? ik heb de schijf geformatteerd.
  Alles doet het nu weer wel, maar ben bang dat het nog een keer gebeurt en ik weer al mijn films kwijt ben?
  Graag een reactie en bedankt voor uw medewerking
  Reageer op deze vraag

 • 23-6-2015
  16:26
  1

  Dag,

  je had dan beter niet de schijf kunnen formatteren, maar de decoder beter een half uurtje los kunnen koppelen van het net.

  Je geeft aan bang te zijn dat je de opnames kwijtraakt, maar dat is nu toch juist gebeurt? Als je gaat formatteren gaat immers alles verloren...

  Zie je vreemde dingen: eerste even de spanning er geheel af en na een half uurtje even kijken hoe het dan is. Niet verholpen? stel dan de decoder terug naar de fabrieksinstellingen , zonder! de harde schijf te formatteren.

  Opnames blijven dan bewaard, software issues worden verholpen.

  Ik zou je dus, om herhaling van het probleem te voorkomen, aanraden de decoder alsnog even terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren.

  Mvg. Willem.

 • 23-6-2015
  16:28
  0

  PS: breng opnames die je wilt bewaren altijd z.s.m. in veiligheid. Dat kan door deze op een externe harde schijf te zetten of door de decoder op te nemen in je netwerk.

  Beiden zijn hier vrij recent genoemd en anders kun je gebruik maken van de zoekfunctie hierboven.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-6-2015
  21:53

  hoe kan ik een programma wissen die ik opgenomen hebt
  Reageer op deze vraag

 • 22-6-2015
  22:16
  0

  Dat is heel simpel. Ga naar Media door op de media toets te drukken en vervolgens zie je alle programma's elke zijn opgenomen. Met de pijltoetsen op de grote ronde toets ga je naar het gewenste programma en drukt op OK.

  Nu zie je een aantal opties waaronder wissen. Ook dan gebruik je de grote ronde toets en de OK toets.

  Als je bij de zoekfunctie (gele vlak) hierboven 'wissen' ingeeft en op zoeken klikt, zie je allerlei andere handige weetjes over wissen etc.

  Maar uiteraard loont het ook de handleiding door te nemen en de vragen en reacties op dit onderwerp.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  22-6-2015
  17:26

  Hallo, ik heb een Humax 5050c, ik kan helaas niet meer via de orginele afstandbediening de Guide en Media bedienen. Heeft iemand misschien een idee. Zou dit gekomen kunnen zijn na de zender omzetting van Ziggo.
  Ik hoor het graag.

  met vriendelijke groet
  Pieter
  Reageer op deze vraag

 • 22-6-2015
  18:48
  0

  Dag Pieter,

  dat kan niets te maken hebben met de zenderwisseling of de fusie van Ziggo/UPC. Er is absoluut iets anders aan de hand. Daar de rest nog wel werkt, althans daar ga ik even vanuit, kan dit een software issue in de decoder betreffen.


  Ik raad je aan de decoder eerst even een klein half uurtje los te koppelen van het net. Is het daarmee niet verholpen, of keert het probleem terug, stel de decoder dan even terug naar de fabrieksinstellingen en installeer deze opnieuw.


  Let op: je behoeft hierbij niet de schijf te formatteren, dus opnames blijven bewaard. Verder dien je alles wel even opnieuw in te stellen. Met het terug stellen verhelp je software issues.

  Op dit onderwerp staat ook nog een uitgebreide manier, en je kan tevens gebruik maken van de zoekfunctie hierboven. Uiteraard zijn er ook al veel andere tips genoemd.

  Mvg. Willem.

 • 23-6-2015
  10:36
  2

  Hallo Willem, mijn decoder 5050c is afgelopen nacht geheel van het net losgekoppeld geweest.
  Dit heeft echter niet geholpen. Terug gaan naar de fabrieksinstellingen heb ik nog niet gedaan.
  Via het kleine knopje menu op de decoder zelf heb ik ontdekt kun je wel naar de div. instellingen.
  Aangezien ik niet zo handig ben met het instellen van allerlei apparaten wil ik deze optie nog even uitstellen.

  In de afstandbediening van mijn 5050c zitten nu nieuwe batterijen. Als ik bijvoorbeeld op media druk licht wel een signaallampje op en op de decoder zie je op de display ook dat het signaal binnenkomt maar er gebeurt verders niets bij geen enkele knop op de afstandsbediening.

  Zou je mij misschien de uitgebreidere manier kunnen aangeven om mijn afstandbediening aan de praat te kunnen krijgen.
  Alvast reuze bedankt voor je info Willem.
  groetjes Pieter

 • 23-6-2015
  16:38
  2

  Dag Pieter,

  het lijkt er toch een beetje op dat er iets misgaat bij de decoder zelf en dan is terug stellen en opnieuw installeren de juiste optie, maar dan zal de decoder wel op de afstandsbediening moeten reageren.

  Doet deze dat niet, heb je een probleem. Maar uit je eerdere bericht haal ik dat alleen Guide en Media niet werken en ik begrijp nu dat de decoder eigenlijk helemaal niet meer reageert op de afstandsbediening.

  Ik neem wel aan dat de PVR toets oplicht? Probeer dan even dit: Druk op 0 (nul) toets en druk, terwijl je de 0 ingedrukt houdt, meteen op de OK toets. Houd beiden ingedrukt. Als het goed is zie je nu een pagina verschijnen waarin je kan kiezen tussen verschillende modi.

  Doorgaans zal de decoder ingesteld staan op modus 1. Druk het getal in dat wordt aangegeven. Zo staan decoder en afstandsbediening weer in dezelfde modus. Hopelijk gaat dat werken.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  20-6-2015
  14:38

  Wij hebben een humax ihdr-5200c en elke keer krijgen we een grijs scherm. Door de humax aan en uit te zetten, doet hij het weer. Weet iemand hoe we dit probleem op kunnen lossen? Kan het ook aan onze provider liggen?
  Reageer op deze vraag

 • 20-6-2015
  15:09
  0

  Als je een Humax 5200 hebt, dan verwijs ik je voor vragen naar die rubriek: link

  Maar toch even een reactie. Dit kan aan de decoder liggen, maar ook aan de Tv, en zelfs aan de HDMI kabel.

  Bij HDMI moeten decoder en Tv met elkaar communiceren, waardoor een handshake ontstaat. Pas dan is er verbinding tussen de 2 apparaten. Verloopt die handshake niet lekker, dan kan er een grijs beeld ontstaan, maar ook een andere kleur. Er is dan dus geen verbinding.

  Nu wil het bij een Philips Tv nogal eens misgaan en de vraag is dus welke Tv je hebt en of deze, als deze vrij nieuw is, over de laatste software beschikt.

  Voorts is het raadzaam de decoder eens terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren. De harde schijf behoeft daarbij niet te worden gewist, dus opnames blijven bewaard. De rest moet wel even opnieuw worden ingesteld.

  Met dat terug stellen worden software issues verholpen.

  Gebruik anders ook eens een andere HDMI kabel, welke als deze niet langer is dan zo'n anderhalve meter, absoluut niet duur hoeft te zijn.

  Je kan ook even en andere ingang op de Tv proberen.

  Ik kan deze conversatie, als je echt een 5200 hebt, later wel verplaatsen naar de juiste rubriek en deze hier verwijderen. Bij de 5200 is inmiddels al zeer veel info terug te vinden, dus zeker even een bezoekje waard.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  19-6-2015
  15:00

  Mijn 5050c is opgenomen in mijn netwerk via een router.
  Ik gebruik Filezilla client om de bestanden van de 5050 naar mijn pc te kopiëren.
  Tot voor kort ging dit probleemloos maar nu krijg ik de volgende reactie van FileZilla:

  Status: Verbinden met 192.168.1.49:21...
  Status: Verbinding aangemaakt, welkomsbericht afwachten...
  Status: Onveilige server, die geen FTP over TLS ondersteunt.
  Status: Server ondersteunt geen niet-ASCII tekens.
  Status: Verbonden
  Status: Mappenlijst ophalen...
  Opdracht: PWD
  Antwoord: 257 "/media" is current working dir.
  Opdracht: TYPE I
  Antwoord: 200 Port command successful
  Opdracht: PASV
  Antwoord: 502 Command not implemented.
  Opdracht: PORT 77,172,105,32,214,247
  Antwoord: 200 Port command successful
  Opdracht: LIST
  Fout: Verbinding gesloten door server
  Fout: Ontvangen van mappenlijst is mislukt

  Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

  Ik kan wel op FileZilla Client wel gegevens kopiëren naar een server op een andere locatie in mijn woonplaats.
  Reageer op deze vraag

 • 19-6-2015
  18:51
  0

  Dag,

  dank voor de duidelijke uiteenzetting. Daar je aangeeft dat Filezilla nog wel correct werkt, lijkt het erop dat het issue niet voorkomt uit PC of netwerk, maar uit de decoder.

  Nu ben ik ook niet van alles op de hoogte, daar er som zomaar weer eens nieuwe issues ontstaan, welke je eerde nog niet hebt gezien, maar zover als ik kan beoordelen lijkt het een software issue in de decoder.

  Is deze al eens langere tijd losgekoppeld van het net? En dan bedoel ik tenminste 2 uur lang. Zo nee, doe dat dan eens.

  Is de decoder tevens al eens terug gesteld naar de fabrieksinstellingen en opnieuw geïnstalleerd? Zo, niet, doe dan ook dit eens en stel voorts even alles opnieuw in. De schijf behoeft hierbij niet te worden geformatteerd. Software problemen worden echter wel verholpen en dat kan in veel gevallen tot een goed resultaat leiden.

  Ik lees graag de afloop. Lukt het niet, ga ik me er verder in verdiepen.

  Mvg. Willem.

 • Vraag

  15-6-2015
  18:57

  Hoe kan ik mijn opgenomen lijst weer terug op datum zetten?
  Reageer op deze vraag

 • 15-6-2015
  19:32
  0

  Als het goed is kan dat met de Opt+ toets. Door deze meermalen achter elkaar in te drukken loop je door alle opties heen.

  Langdurig de spanning van het apparaat halen werkt ook, maar eerdere opnames staan dan nog niet in de gewenste volgorde.

  Mvg. Willem.

 • 16-6-2015
  11:06
  0

  Bij de opties staat geen datum. Wel tijd ,alfabetisch en de zenders.
  Dus daar lukt het niet.
  Gr. Bep
Handleiding zoeker Humax

Op de hoogte blijven

Schrijf u in en ontvang emails voor uw Humax iHDR-5050C bij:

 • nieuwe vragen en antwoorden
 • nieuwe handleidingen
 

Overig


Alle Humax handleidingen

Contactgegevens van Humax


Gebruikershandleiding.com is een website van © 2015 WEBenz

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

- lees eerst de handleiding door;

- controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;

- probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;

- heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;

- heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag;

- wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier;

- uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;


Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR-5050C handleidingSpam

Haatdragende of gewelddadige inhoud

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.


Persoonlijke of privégegevens

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.


Promotie/advertentie gerelateerd

Overig

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Uw melding over misbruik is verstuurd

Hartelijk dank hiervoor. Wij gaan ernaar kijken en verwijderen de vraag indien nodig.