Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 100 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Hoe kan ik de uitzendingen van de satelietzenders, die ik via een Thomson dvr ontvang, opnemen op de Humax 5050c?
  Komen op verschillende frequenties en banden binnen. Gesteld op 2-11-2017 om 14:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat is niet mogelijk. Je kan wel vanaf de Humax opnemen op b.v. een DVD recorder, maar je kan geen bestanden, anders dan die via de eigen tuner van de Humax opnemen. Je kan wel wat bestanden op de harde schijf van de Humax zetten, maar niet op de manier zoals u wenst.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 2-11-2017 om 15:16

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dus als ik het goed begrijp, zou ik wel programmas van de Thomson dvr op kunnen nemen met de dvd recorder(Hoe??)en zo nodig ivm bijvoorbeeld een volle hd van de dvd recorder deze daarna overzetten naar de Humax, (2x Hoe??).Geantwoord op 2-11-2017 om 15:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Je kan vaak vanaf een decoder/ontvanger of hoe je het maar wilt noemen, opnemen op een DVD recorder. Ik kom hier nader op terug.

   Je kan GEEN bestanden vanaf de DVD recorder overzetten op de Humax. Wel andersom.

   Als je een DVD recorder aansluit op een decoder, dan kun je zeer hoogwaardige opnames maken.

   Dat doe je door de recorder middels de AV2 aansluiting (scart) aan te sluiten op de Video uitgang van de decoder (mits aanwezig).

   Je stelt voorts de AV2 INGANG op de DVD recorder via het menu in op S-Video, en doet datzelfde met de gebruikte UITGANG op de decoder. Instellen op RGB is nog fraaier, maar dit wordt doorgaans niet ondersteund op de Video uitgang van een decoder.

   Wel kun je, als je de decoder middels HDMI op de Tv hebt aangesloten, de Tv scart gebruiken voor aansluiting op de DVD recorder. Dat kan bij de 5300 dus ook, en daarbij moet het ook wel, daar de VCR scart hierop is vervallen. In dat geval stuur je dus uit op de decoder in RGB en stel je tevens de AV2 INGANG op de DVD recorder via het menu in op RGB.

   Zorg wel altijd dat UITGANG (decoder) en INGANG (DVD recorder) identiek worden ingesteld. Dus beiden op S-Video, of op RGB.

   Stel nu de DVD recorder in op AV2 en je kan opnames op DVD zetten. Het is niet raadzaam opnames eerst op de harde schijf te zetten, want dan is doorkopieren vaak niet meer mogelijk.

   Op deze manier kun je zeer hoogwaardige opnames maken, welke er een stuk beter uitzien als via de kabel.

   Let op: staan de beide apparaten ingesteld op Video/Composiet/CVBS (meestal standaard) is een opname wel te maken, maar de kwaliteit daarvan een heel stuk minder.

   Mvg. Willem.
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 2-11-2017 om 22:45

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Succes! Is al zeer veel gebruikt, want bij de Humax IR Fox C heb ik dat al meermaals gemeld, en zeer veel mensen maken er al gebruik van. Iets wat je wel even in de gaten moet houden is de opname vanaf de decoder meteen op een DVD te zetten en niet eert op de harde schijf van de DVD recorder. dan kan het n.l. gebeuren dat er kopieerbeveiliging overheen komt en de opname dus niet van de harde schijf van de DVD recorder alsnog op DVD gezet kan worden.

   Gr. WillemGeantwoord op 2-11-2017 om 23:36

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Ik heb trouwens van de verkoper van de humax leverancier en de kabelmaatschappij begrepen, dat de humax fox wat andere opname mogelijkheden heeft dan de humax 5050. De fox heeft volgens mij interactieve mogelijkheden.Geantwoord op 2-11-2017 om 23:48

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   er zijn verschillende Humax Fox modellen. De Fox C welke ik noemde is niet Interactief en heeft geen opnamemogelijkheden. Het is dan ook een oud model dat alleen kan weergeven in SD.

   De Fox Z kwam later, maar is weinig verkocht. Ook dit is een SD decoder zonder extra's, welke eigenlijk behoorlijk is uitgekleed t.o.v. de Fox C.

   Maar er is ook nog de Fox HD. Die gebruikt men in Delta gebied (Zeeland) of kan men daar gebruiken. Dat is een heel ander apparaat, dat dus niet overal inzetbaar is.

   De 5100 en 5300 zijn vrij eenvoudige PVR's welke alleen opnamemogelijkheden bezitten als er ene externe schijf wordt aangesloten. De 5300 is ook weer en wat uitgeklede versie zonder display, geen analoge audio uitgang, geen VCR scart, en een externe voeding. Beiden zijn wel Interactief en beschikken over slechts 1 tuner.

   De 5200 en 5400 zijn heel andere apparaten en ook veel meer aan te raden. Beiden zijn qua interne bouw nagenoeg identiek, daar ze op hetzelfde platform zijn gebouwd, en beschikken over 2 tuners, hebben meer aansluitingen, zijn Interactief, en hebben, net als de 5050 een interne harde schijf. De Humax 5200 heeft een schijf van bruto 500Gig, de 5400 een van 1Tb.

   Maar let op: de Interactieve functie werkt alleen in fZiggo gebied, ofwel, het oud Ziggo gebied. Het UPC gebied valt nu dan wel onder Ziggo, maar de situatie is daar nog steeds anders. het komt er op neer dat daar alleen de free to air zenders kunnen worden ontvangen, want Ziggo levert geen smartcards uit in die gebieden voor de Humax, en smartcards welke je wellicht nog los kan vinden, worden niet meer door Ziggo geactiveerd. Dat geld tevens voor het fZiggo gebied!

   Daarnaast zal de interactieve functie daar ook niet werken.

   Dus kort samengevat: zou je overstappen op een ander model, raad ik de 5200c of 5400c aan. De Interactieve functies werken alleen in fZiggo (oud Ziggo) gebied.

   Er is dus geen Fox beschikbaar met Interactieve functies is deze gebieden. De Fox C is al heel oud, en kan vaak al niet meer worden gebruikt (Ziggo past n.l. e.e.a. aan, zodat deze decoder uit beeld raakt) en de Fox Z is eveneens een zeer simpele SD decoder. Nog simpeler als de Fox C.

   De uitspraken van de leverancier kloppen dus niet...

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 3-11-2017 om 00:24

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Is het ook mogelijk om opnames maken via de timer van de dvd recorder van de Thomson digitale ontvanger, of enkel real time?
   De Thomson zal dan iig denk ik wel aan moeten staan. Geantwoord op 26-11-2017 om 17:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Een nieuw forum openen kan niet, maar je kan wel even kijken of de Thomson op de site staat. Anders ben je vrij de handleiding daarvoor te plaatsen, als je deze kan vinden op het Internet. nadeel is dan wel dat het de vraag is of vragen daarbij dan (al) worden beantwoord. Ik ben helaas niet voldoende thuis in dat apparaat, anders had ik het nog wel meegepakt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax/Site beheerGeantwoord op 27-11-2017 om 17:22

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • De vraag was:

   "Is het ook mogelijk om opnames maken via de timer van de dvd recorder van de Thomson digitale ontvanger, of enkel real time?
   De Thomson zal dan iig denk ik wel aan moeten staan".

   In bepaalde gevallen is er ook een Ext-L optie aanwezig, waarbij de opname start als 1 van de apparaten inschakelt. Dan start n.l. ook de ander, maar die optie is er niet altijd en werkt tevens niet zaligmakend.

   Mvg. WillemGeantwoord op 27-11-2017 om 17:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ext-L staat voor een Ext-Link optie. Daarmee kunnen 2 apparaten met elkaar 'communiceren' om zo een verbinding tussen de 2 tot stand te brengen. Niet te verwarren met het systeem dat bij HDMI wordt gebruikt. Maar door het gebruik van Ext-Link kun je b.v. opnames vanaf een decoder overzetten op een DVD recorder. Als de decoder start zal de DVD recorder ook inschakelen en de opname starten. Dat kan dus ook met andere apparaten welke deze optie ondersteunen.

   Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-12-2017 om 23:43

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik probeerde mijn 5050c terug te zetten naar fabrieksinstellingen maar nu blijft hij hangen in de wizard. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

  Gesteld op 2-11-2017 om 12:58

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan op een defect wijzen, maar het is raadzaam de spanning voor minstens 10 minuten geheel van het apparaat te halen. Tenminste, als ik uitga van wat u schrijft, en de Humax dus niet meer opstart. Lukt dat niet, haal dan nogmaals de spanning eraf, alle kabels los, en sluit de decoder na 20 minuten weer aan, waarna je deze weer inschakelt. Is het een software issue zou dit moeten werken, maar anders is onderzoek nodig. Vaak gaat het dan om enkel defecte condensators.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 2-11-2017 om 13:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hi Willem,

   Bedankt voor de snelle reactie. Had al gelezen dat een defecte condensator het probleem zou kunnen zijn. Heb dit uiteraard gecontroleerd maar zoals ik het nu kan bekijken zien ze er allemaal goed uit. Er staat er niet een bol. Heb hem inmiddels geheel losgekoppeld en zal het straks opnieuw gaan proberen.

   Laat je nog weten of het gelukt is.

   Groetjes,

   BertGeantwoord op 2-11-2017 om 13:54

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Bert,

   succes. Ik hoop dat dit gaat lukken. Vaak zie je inderdaad wel dat wanneer het een elco betreft deze aan de bovenzijde bol staat. Soms lekken ze, en dan is het uitkijken, want wat er uitloopt is niet al te best voor je apparaat. Overigens heeft de 5050 hier niet zoveel lat van, maar goed, alles verouderd natuurlijk een keer. De 5000 is er wel gevoeliger voor, maar vaak lost men het dan ook voor een klein prijsje op. Ben je zelf handig met de soldeerbout is het vaak goed te doen, mits je de goede tin gebruikt. Tegenwoordig zit daar nl. geen lood meer in, en gebruik je dat nog wel op een print die zonder lood is gesoldeerd is dat nogal eens lastig.

   Maar eerst dit maar even afwachten.

   gr. WillemGeantwoord op 2-11-2017 om 14:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,

   De boel weer opgestart; Helaas blijft hij op wizard staan. Ik ben bang dat het oude beestje de geest heeft gegeven en dat ik beter een nieuwe aan kan schaffen. Of kan ik eerst nog iets anders proberen?

   BertGeantwoord op 2-11-2017 om 15:05

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Bert,

   nog langer spanningsloos zetten kan een optie zijn, maar de kans is wel aanwezig dat er sprake is van en defect. Soms treed dat pas op als je iets wijzigt, of de spanning wegvalt, maar zeker is dan dat er eerder al wat speelde. Het lastige is dat je zo ook niet verder kan komen en dus ook de schijf niet kan formatteren en/of een fabrieksreset kan uitvoeren.

   Wat is dan wijsheid... Opsturen naar Humax kan, want en reparatie hoeft niet duur uit te vallen, maar aan de andere kant... er staan ook genoeg Humax 5200c op marktplaats. Natuurlijk ook een gok, maar vaak haalt men daar prima apparaten vanaf. Echter heeft dit model, net als de 5400c die op hetzelfde platform is gebouwd, soms last van tuner issues, dus het is wel zaak dat te herkennen en daarop te letten.

   Op de site van Humax staan ze ook vaak aangeboden als demo, met en jaar garantie, maar dan betaal je uiteraard meer. Je bent dan wel zekerder, want de service van Humax is goed. Ik werk al zeer lang met ze samen en je zou daar dus eens naar kunnen vragen.

   Je kan ze ook even bellen en vragen wat een reparatie van de 5050 ongeveer gaat kosten en daarop je keuze baseren. je kan dan wel aangeven dat ik je al op weg heb geholpen. Heb je Ziggo als provider, houd dan wel je smartcard in ere, want deze worden niet meer los verkocht, of zullen, als je er wel een vind, niet meer door Ziggo worden geactiveerd. Iets om rekening mee te houden dus.

   Het nummer van Humax/Quantis is 085 5000401

   Mvg. WillemGeantwoord op 2-11-2017 om 15:28

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,
   Bedankt voor alle hulp. Ik heb voor de makkelijke oplossing gekozen en ben op Marktplaats gaan zoeken naar een gebruikt exemplaar. Op 2 mimuten rijden van mijn huis zit een filial van "used products" en die hadden er een staan voor € 45,-.
   Opgehaald en inmiddels geinstalleerd dust we kunnen weer tv kijken. Alleen heb ik nu nog het probleem dat ik geen programma's kan opnemen op de hardeschijf. Kan wel een timerprogrammering ingeven maar er komt niet op de hardeschijf te staan. Ook heb ik nog geen digitale ontvangst op de tv in de slaapkamer. Is dus weer een projectje voor morgen.:-))

   Groetjes,

   Bert
   Geantwoord op 2-11-2017 om 18:58

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Bert,

   wat je met de 500 nog eens kan proberen is opstarten zonder dat de HDMI kabel is aangesloten. Ik heb n.l. ook al een par keer gehad dat een 5300 niet doorstartte en dat wel deed zonder HDMI kabel. Toen was er wel een HDMI switch/splitter gebruikt. Ik heb dat destijds eens doorgespeeld naar Humax, en zij konden niet bedenken waarom dat speelde. Maar ik test veel, en kom dan wel meer vreemde dingen tegen. En doorgans laat ik hen dan natuurlijk de uitkomsten daarvan weten.

   Wat de 5200c betreft: Used producs is vaak behoorlijk aan de prijs, maar nu heb je natuurlijk wel het voordeel dat er geen verzendkosten bijkomen en dat je nog even garantie hebt.

   Nu zie ik dat je niet kan opnemen, maar doe je dit gewoon via de Guide? En lukt het wel om live te pauzeren en dan terug en vooruit te spoelen? (Time Shift). Formatteer anders de schijf eens een paar keer. Bij een geheel defecte schijf doet het apparaat het vaak helemaal niet meer of ontstaan en elke keer issues, maar het kan ook een softwarematige fout zijn. En dan kan een (uitgebreide) fabrieksreset vaak wel soelaas bieden. En anders natuurlijk gewoon terug gaan...

   Ik weet niet hoe de Tv boven was aangesloten, maar normaal gesproken ga je vanaf het AOP (huisaansluiting kabel) naar de verschillende toestellen, al dan niet door middel van een signaal versterker. Maar ik kan er zo niet veel over zeggen, daar ik de situatie bij jou niet ken.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 2-11-2017 om 22:36

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • bij het opstarten van mijn teevee, gaf de humax allerlei radioprogramma''s aan en het teeveebeeld vermeldde enkel deze radioprogramma's zelfs bij het zoeken van de toegang HDMI 4 kreeg ik enkel de radiozenders. Gesteld op 23-10-2017 om 20:00

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Op de afstandsbediening van de Humax vind je een toets TV/Radio, te vinden onder de P (Programma toets). Daarmee schakel je om van radio naar Tv. Dat staat dus totaal los van de gebruikte HDMI ingang. De Humax is nu eenmaal bruikbaar voor Tv, maar ook voor radio en dan dien je dus wel de juiste keuze te maken.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-10-2017 om 21:44

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • beste heer, mevrouw

  wij gebruiken de humax 5050c bij een 3e TV toestel.
  nu ben ik alle zenders op de humax kwijt.
  hoe kan ik deze weer opnieuw instellen.

  alvast bedankt voor uw antwoord Gesteld op 22-10-2017 om 12:46

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Via het menu zijn alle zenders weer opnieuw op te slaan. Het best kun je de decoder terug stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw installeren, maar je kan ook de decoder opnieuw naar de zenders laten zoeken.

   -Ga naar menu
   -Instellingen
   -Installatie
   -Voer wachtwoord in (standaard 0000)
   -Ga naar zenderzoeken

   Voor het terug stellen naar de fabrieksinstellingen zie je onder zenderzoeken, software opwaarderen (indien dit in het wit staat, is het raadzaam dit uit te veren) en daaronder zie je eventueel fabrieksinstellingen. Het wijst zich dan verder vanzelf, maar probeer dus eerst de optie zenderzoeken..

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-10-2017 om 19:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hdr 5050c heo kan ik de harde schijf formateren
  harde schijf formateren
  Gesteld op 2-9-2017 om 18:49

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Humax 5050c geeft om de maand aan dat er geen signaal is , tussen de 0 en 8 %
  Als ik een andere decoder aansluit is het 65%.
  Ook als ik een reset doe en de zenders allemaal laat vinden heb ik weer signaal
  Wat kan hier aan de hand zijn ? Gesteld op 30-8-2017 om 17:13

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   dat zou kunnen wijzen op een slechte tuner, of een slechte verbinding daarin bijvoorbeeld. Ik zou je aanraden eens na te gaan of de stekkers van de coax kabel wel in orde zijn, en om bij het uitvallen van de sterkte, voorzichtig!! de aansluiting wat te bewegen. Zit het euvel in de tuner, dan is dat goed, en niet al te kostbaar op te lossen, maar of je dat wilt is een 2e. De 5050 is toch alweer wat ouder n vervangen is dan wellicht goedkoper. Zeker daar er vaak wel (jong) gebruikte Humax modellen (5200/5400) worden aangeboden. De 5300 is ook prima, maar raad ik af daar deze maar 1 tuner heeft en geen ingebouwde harde schijf.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 30-8-2017 om 21:06

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden


 • Ik heb 2 Humax IHDR 5050C recorders in 1 netwerk (bedraad en WiFi). Is er mogelijkheid om opgenomen programma's van een apparaat af te spelen op de andere? Gesteld op 20-8-2017 om 16:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Volgens mij moet dat bij de Humax 5050c al wel kunnen. Is DLNA op beide apparaten ingesteld?

   Ik om er nog even op terug.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 21-8-2017 om 21:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   ik heb het even nagekeken, en de Humax 5050c kan dit nog niet op een directe manier. Dat is bij de 5200 voor het eerst geïmplementeerd. Wat wel kan, maar nogal omslachtig is, is de bestanden van de ene decoder eerst met gebruik va Filezilla naar de PC te streamen, en vervolgens die bestanden daarvandaan weer naar de andere decoder te streamen.

   Werken met een externe harde schijf is dan wellicht eenvoudiger. Maar let op: het gebruik daarvan op een ander apparaat is niet gegarandeerd. het kan dus voorkomen dat de andere 5050c je vraagt de schijf weer te formatteren.

   Mvg. WillemGeantwoord op 22-8-2017 om 14:07

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Oké Willem, jammer dat het niet op de directe manier lukt. Ik denk dat ik, indien nodig, de bestanden met Filezilla op de Mac zet en ze dan via de Apple TV/Plex naar de tweede TV stream. Toch bedankt voor je hulp. Gr. Jos.Geantwoord op 22-8-2017 om 14:16

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • De klok wijkt 2 uur af. Hoe krijg ik hem op de juiste tijd ingesteld Gesteld op 18-8-2017 om 15:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De tijd wordt meegezonden en zou dus altijd correct moeten worden weergegeven. Zelf instellen van de tijd is niet mogelijk. Wijkt deze af, haal dan minimaal 10 minuten de spanning geheel van de decoder.

   Werkt dat niet, ook niet bij nogmaals herhalen, voer dan een fabrieksreset uit van de Humax zonder de schijf te formatteren.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 18-8-2017 om 15:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • humax 5050 wil niet naar een ext3 geformatteerde wd hdd 250gb kopieren. groene knop voor kopie blijft grijs. de hdd is wel zichtbaar in bestandsbeheer. en de humax geeft ook aan dat er een usb poort in gebruik is. Gesteld op 18-8-2017 om 11:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Willem wederom bedankt. Technisch blijf ik benieuwd over het waarom niet.maar ik heb zelf een andere oplossing bedacht
   Ik heb en nieuwe humax 5400 gekocht. En dat schuift het opslag probleem voorlopig op. plus deze machine heeft WiFi koppeling en dat geeft een hoop meer mogelijkheden.
   Met vriendelijke groeten.
   Hero DrentGeantwoord op 19-8-2017 om 21:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hero,

   ik denk dat de methode van de 5200/5400 hier terecht is gekomen...

   Bestanden wissen of bestanden kopiëren van- en naar externe apparaten:

   1. Druk op de OPT+ toets. Er verschijnt een venster met de instellingsopties.
   2. Selecteer Bestandsbeheer en druk op OK om bestandsbeheer weer te geven.

   • Wis: Kies het te wissen bestand en druk op de RODE toets.
   • Kopie: Kies het te kopiëren bestand en druk op de GROENE toets. (Verplaatsen verschijnt als er geen USB-apparaat is.)
   • Bewerkmodus: U kunt meerdere bestanden bewerken. Druk op de GELE toets om naar de
   bewerkmodus te gaan. Druk nogmaals op de GELE toets om terug naar de normale modus te gaan.
   *Functie: Druk op de BLAUWE knop

   Op pagina 54 of 55 vind je meer over deze optie. Het staat onder MEDIALIJST-->Bestandsbeheer.

   Ik hoop dat het zo wel gaat lukken :-)

   Mvg. WillemGeantwoord op 19-8-2017 om 21:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hero,

   ik werk zelf al zo'n 4 jaar met de 5400. Direct toen deze uitkwam in gebruik genomen en zeer tevreden Moet natuurlijk ook wel.. ;-)

   Maar we zaten gelijk te schrijven zie ik, en ik denk dat je het nu wel gaat redden met de 5050c. Ik zal de andere reactie even weghalen. dat doe ik met de eerdere ook, zodat er geen misverstanden meer kunnen ontstaan.

   Maar uiteraard veel plezier met de 5400!

   Ik ben echter wel benieuwd of het nu lukt met de 5050. Laat je me dat nog even weten?

   Mvg. WillemGeantwoord op 19-8-2017 om 22:01

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem ik had dit al geprobeerd want dit is volgens de handleiding. Het werkte verleden week niet en vanmorgen ook niet. De toets kopie blijft grijs. Ik heb dezelfde HDD achter de humax 5400 gehangen en daar werkte alles prima. Verplaatsen en afspelen en daarna weer wissen. Ik vindt het prima zo en stop de pogingen om de files vanaf de humax 5050 te kopieren. Maar bedankt voor de hulp. Met vriendelijke groeten.
   HeroGeantwoord op 21-8-2017 om 10:45

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Hero,
   dan zou er sprake kunnen zijn van een software issue op de 5050. e schijf was al wel op de juiste manier geformatteerd toch? dat kan de 5400 wel zelf, de 5050 niet. Maar was dat in orde, haal dan eens een 10tal minuten de spanning van de decoder en voer daarna even een fabrieksreset uit. Wellicht werkt het dan wel, want dit is iets dat vaker voorkomt.

   Mvg. WillemGeantwoord op 21-8-2017 om 21:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem de spanningstruuk had ik al geprobeerd. De HDD is ext3 geformatteerd op de computer. Op de 5400 werkte het prima. Maar ik laat het zo. Nogmaals bedankt voor de hulp. Met vriendelijke groeten.heroGeantwoord op 22-8-2017 om 08:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Hero,

   het gaat er niet alleen om de spanning eraf te halen hoor. Na het opnieuw opstarten moet er ook een fabrieksreset worden uitgevoerd. Pas dan is de kans aanwezig dat het wel gaat werken.

   Maar ben je zo tevreden, prima natuurlijk.

   Graag gedaan en veel kijkplezier gewenst.

   Mvg. WillemGeantwoord op 22-8-2017 om 14:10

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Aangezien de iHDR5050C geen HDMI-CEC aan boord heeft, wil ik deze bedienen met een Bluetooth AB (Logitech 950), kan dat? Gr. Jos Gesteld op 8-8-2017 om 14:02

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Men werkt vaker met een Logitech, dus dat moet geen probleem zijn. het gaat er dan alleen om dat de Logitech de Humax moet ondersteunen en dus de juiste codes aanwezig zijn voor, in dit geval de 5050.

   Overigens is er geen enkele Humax decoder of PVR welke CEC ondersteund. Alleen de nieuwe Humax TV+ H3 mediaspeler is daar wel in voorzien.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 8-8-2017 om 22:21

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Bedankt voor de reactie. Mijn probleem is dat de de Humax iets buiten het bereik van het IR bereik staat, maar niet achter deurtjes. Ook is deze niet mbv blasters te bedienen hetbluetooth signaal zou dus een oplossing kunnen zijn. Kan je mij hierover adviseren? Gr. JosGeantwoord op 8-8-2017 om 22:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Jos,

   Ik zou dat eens na moeten kijken, maar heb je, het eenvoudig houdend, ook al eens gedacht aan een IR verlenger? Ook dat is een opties die men vaak toepast, zeker als de Humax in een kastje staat. Geantwoord op 8-8-2017 om 23:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem, dar heb ik over gedacht, maar is vanwege de kastenwand nu niet meeer op een "esthetisch" ?? verantwoorde wijze te realiseren. M.a.w. de benodigde bedrading kan niet meer achterlangs bij de Humax komen.Geantwoord op 9-8-2017 om 00:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Jos

   sorry voor de late reactie.

   Via de Bluetooth AB (Logitech 950), gaat het niet lukken, daar de Humax echt alleen maar werkt via infra rood. De verlenger is geen optie gaf je aan, en wat dan overblijft is een IR extender. Dat is dan nog de enige mogelijkheid. Kijk daar dus eens naar op het Internet. Wellicht is dat wel een optie voor je.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 16-8-2017 om 11:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Willem bedankt voor het uitzoeken, maar volgens mij heeft een IR extender hetzelfde esthetische probleem dan een verlenger. In beide gevallen moet een sensor voor de, in het zicht staande, Humax geplaatst worden. Als ik dit mis heb hoor ik het graag. Gr. Jos.Geantwoord op 16-8-2017 om 14:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag Jos,

   bij een extender heb je 2 apparaten. De een geeft het signaal dor aan de ander, welke het signaal weer doorgeeft aan de Humax.

   Tja, heel fraai is dat niet, maar andere opties zijn er helaas niet. Ik zou graag willen dat ik iets anders kon melden...

   Mvg. Willem
   ondersteuning HumaxGeantwoord op 16-8-2017 om 18:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb het kastje ingesteld in dagelijksopnemen hoe kan ik dit anuleren? Gesteld op 12-7-2017 om 17:06

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hier wat info: Wissen programma's Humax 5050

   Ga via "guide" naar "timer (gele knop)" hier staan de geplande programma's, vervolgens selecteren en via opt+ wissen.
   Je kunt, als je twee keer achter elkaar op 'media' drukt, een reeks opnames aanvinken met de OK-knop en daarna deze aangevinkte opnames allemaal tegelijk deleten (met de rode knop).

   "Hoe verwijder je een programma dat dagelijks opgenomen wordt terwijl dat niet de bedoeling is".

   -Druk op 'schedule' van de afstandsbediening.
   -Selecteer je programma, en druk op opt+.
   -Druk dan nogmaals op opt+ of op de OK toets.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-7-2017 om 20:25

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe maak ik opnamen via een Thomson digitale ontvanger,die via de grote satelliet schotel op het vakantiepark de tv uitzendingen verzorgd. De Humax herkent de Thomson niet. Gesteld op 20-6-2017 om 22:33

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan ook niet. Je kan wel de decoder opnemen in je netwerk, maar niet zomaar opnemen vanaf een ander apparaat. Je kan uiteraard opnemen wat de decoder zelf ontvangt, en bepaalde bestanden op de schijf plaatsen, maar niet op de manier zoals je dat nu aangeeft.

   Geef anders eens wat meer info over wat je precies wilt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 21-6-2017 om 03:00

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Hartelijk dank voor het antwoord! Heb dus al veel tijd en pogingen voor niets gedaan. Eindelijk duidelijkheid.
   Maar hoe neem ik de Humax op in mijn WiFi netwerk?
   Maak gebruik van een extended om het WiFi signaal van de receptie te versterken. Internet is erg traag en niet beveiligd.Geantwoord op 22-6-2017 om 10:25

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Voor Wifi doe je dit met een Dongel, welke in de Humax kan worden geplaatst. Gebruik dan wel de originele Humax Dongel. Maar let op: de 5050 kan nog geen verbinding maken met het Internet. Daardoor is de functie Interactieve Tv dan ook niet mogelijk (alleen bruikbaar in fZiggo gebied). Dat kan met de nieuwere versies wel. Echter zou ik je aanraden, om, indien mogelijk, de decoder bedraad aan te sluiten. Dat is sneller, betrouwbaarder, en werkt beter als je bestanden over gaat zetten.

   Op dit onderwerp zie je verderop hoe de decoder op te nemen in je netwerk.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 22-6-2017 om 16:42

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Na herinstallatie verschijnt op het scherm af en toe de opmerking "de speelduur is 90 minuten"
  Geen idee wat dat inhoudt. Gesteld op 11-6-2017 om 16:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het enige wat naar boven komt is de timerfunctie, of de Tv die deze melding laat zien.

   Ik raad je aan eens een half uur de spanning geheel van het apparaat te halen, en na het opnieuw opstarten direct een fabrieksreset uit te voeren. Opnames blijven daarbij bewaard als je er niet zelf voor kiest de schijf te formatteren.

   Succes.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 13-6-2017 om 16:21

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Dag,

   dat is goed nieuws. Vaak raad ik echter aan eerst een tijdje de spanning geheel van de apparaten te halen voor een reset, daar ik bij onderzoeken heb gemerkt dat vooral de wat hardnekkige software issues zo beter worden opgelost.

   Maar dat kan altijd nog als er wat is.

   Voor nu weer veel kijkplezier, en dank voor uw respons. Dat wordt zeer gewaardeerd.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 18-6-2017 om 01:29

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • waarom moet je om de zoveelste tijd je tv weer in de juiste modes zetten als je een ihdr -5050c hebt aangesloten? Gesteld op 5-5-2017 om 15:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Bedoel je met de modus dat de Tv weer ingesteld dient te worden op de juiste HDMI ingang? Zo ja, dan kot dat omdat de Humax geen CEC ondersteund. Het is echter vaak wel mogelijk om de Tv, via een verborgen menu, b.v. de Hotelmode genoemd, zo in te stellen dat deze altijd opstart met de juiste ingang, Ikzelf heb dat gedaan bij een Panasonic Tv. Bij het inschakelen wordt dan meteen de HDMI ingang geselecteerd welke is gebruikt voor de Humax 5400.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-5-2017 om 19:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kan ik met mijn humax ihdr 5050c een on demand filmpakket van ziggo bekijken? Gesteld op 4-5-2017 om 13:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Nee dat kan niet. daarvoor is de 500 niet geschikt. En daar komt ook geen software voor. De 5050 heeft wel een Internet aansluiting, maar die is er alleen om de decoder op te nemen in je netwerk.

   De 5200, ongeveer gelijk aan de 5050 heeft deze optie wel. Maar let op: dat geld alleen als de decoder wordt gebruikt in (oud)Ziggo gebied, en wanneer de decoder tevens wordt aangesloten op het Internet. Dat Internet behoeft niet noodzakelijk van Ziggo te zijn. De kabel dus wel;

   Link

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 7-5-2017 om 19:38

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Sinds kort heb ik een dvr Thomson ontvanger omdat het signaal nu doorgegeven wordt via Satelliet van het vakantiepark waar ik woon. Mijn Humax 5050c wil en kan ik nu enkel nog gebruiken om mijn opgenomen films te bekijken. Helaas krijg ik enkel de ondertiteling en het geluid na bij opstarten drie keer op media geklikt te hebben om het scherm van zenders zoeken weg te krijgen. Heb lcd Samsung tv en verbinding met hdmi. Humax ook al een keer naar fabrieksinstelling teruggezet. Oplossing? Gesteld op 3-5-2017 om 08:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   zijn ook de frequentie en de ID code uit de decoder verwijderd? Alleen terug stellen naar de fabrieksinstellingen is niet altijd voldoende. Vaak blijven dan, zeker tegenwoordig, de gegevens aanwezig, zoals dus de frequentie en ID code en die dien je dan dus ook te verwijderen.

   Ik hoop dat het hiermee is opgelost.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-5-2017 om 22:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het lukt me niet om de frequentie en id code te veranderen. Als ik deze op 0 wil instellen springen ze toch weer terug naar 356.00 en 1111, rate stond op auto maar wordt nu steeds weer 7000. Volgens Humax zouden deze gegevens regionaal??? zijn ingesteld door verkoper , omdat dit apparaat eerst bij een provider elders in Nederland werd verkocht.
   Oplossing door mij ook mogelijk? Geantwoord op 4-5-2017 om 09:05

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag,

   volgens mij staan die gegevens er nooit vast in, want je kan een dergelijk apparaat ook altijd gebruiken bij een andere provider. Ze worden n.l. ook zeer vaak te koop aangeboden en vervolgens bij allerlei providers gebruikt. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het nu anders ligt, want Ziggo leverde ook Humax decoders. Nu alleen nog de 5300, en ook die kan elders worden gebruikt, terwijl er toch vaak de gegevens van hen in staan.

   Wat gebeurt er als je niets invult? Ik kan het anders wel nakijken, maar ga dinsdag het ziekenhuis in voor een ingreep en weet niet of ik het voor die tijd nog red.

   Maar probeer anders gewoon eens om niets in te vullen, of de gegevens van b.v. Ziggo:
   Frequentie: 47400 of 474000
   Netwerk-ID: 5555 (dien je 5 cijfers in te voeren, zet er dan een 0 voor of achter)
   Modulatie: 64-QAM
   Symboolsnelheid: 6875

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 7-5-2017 om 19:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Helaas werkt dit ook niet, oude waarden komen weer terug.

   Oplossing gevonden.
   Kies in media menu met geel muziek speel een kort gedeelte af, stop, kies dan met rood, video vervolgens keuze film, start film en voilà behalve prima geluid NU OOK PRIMA BEELD!

   Als het niet kan zoals het moet, moet het maar zoals het kan.

   Sterkte met de gezondheid en dank voor de reacties!Geantwoord op 8-5-2017 om 19:00

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • De programma's staan er op maar zijn niet zichtbaar.
  Hij laar er 4 zien maar de harde schijf laat zien dat er 52% op staan. Gesteld op 23-4-2017 om 12:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Haal eens een tiental minuten de spanning geheel van het apparaat. Dat kan vaak al voldoende zijn dit te verhelpen. Lukt dat niet, kun je het best een fabrieksreset uitvoeren. Als je dat doet wordt de schijf standaard niet gewist, dus opnames blijven hierbij bewaard.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-4-2017 om 22:10

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn Humax IHDR5050c blijft op boot staan wat kan ik nog doen? Gesteld op 12-4-2017 om 09:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan wijzen op en defect, maar probeer eens of het baat als je de decoder 24 uur geheel loskoppelt van het net, en daarbij tevens ook alle andere kabels losneemt. Schakelt na die periode de Humax wel door, voer dan meten daarna een fabrieksreset uit, waarbij je liefst ook de harde schijf formatteert. Let op! bij het formatteren ben je wel alles wat op de schijf aanwezig is geheel kwijt.

   Ik ben benieuwd naar de afloop.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 12-4-2017 om 19:20

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Jo,

   een reparatie hoeft niet duur te zijn, want vaak gaat het om een of enkele condensators. Weggooien hoeft dus nog niet, maar die keuze is uiteraard aan jezelf. Je zou Humax eens kunnen vragen wat dit ongeveer gaat kosten, maar kijk anders eens op marktplaats, mits je dat aandurft. Daar zie je met regelmaat dat de 5200 wordt aangeboden. Deze is Interactief en heeft een schijf van 500 GB. Verder is de werking gelijkend aan de 5050, alleen de menu structuur en wat andere opties zien er iets anders uit.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 14-4-2017 om 07:25

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Onze Humax iHDR 5050C geeft telkens een foutcode 48-52. We hebben alle aansluitingen gecontroleerd maar daar lijkt niets mee aan de hand. Het lijkt wel dat wanneer hij even aan staat en dus warm is er geen problemen zijn. Dit is nooit geweest. Enig idee hoe dit komt? Gesteld op 31-3-2017 om 18:31

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Is het echt 48-52 of 48-32? De laatste tijd komt die laatste E melding n.l. nogal eens voor bij Ziggo. Is het wel E52, sluit dan de decoder eens met een zeer goede, zo kort mogelijk kabel, rechtstreeks aan op het AOP (huisaansluiting) zonder tussenkomst van andere apparaten, versterker etc. Vaak gaat het om een ontvangstprobleem. De installatie even nalopen is dus ook zeer raadzaam.

   Laat maar even weten hoe ver je komt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-4-2017 om 20:28

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • De foutmelding is niet goed doorgegeven door ons waarvoor excuses. De melding verspringt van E48-32 naar E52-32 en terug. Er zijn geen problemen wanneer de recorder al een tijdje aanstaat vanwege een opname die we bekeken hebben. Dat moeten we wel de recorder uit en opnieuw aanzetten.Geantwoord op 1-4-2017 om 22:37

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Dit komt helaas nogal eens voor. Ziggo heeft dit in onderzoek, maar daar is tot nu toe niet veel uitgekomen. Dat is jammer, want het speelt al zeker anderhalf jaar. Ik heb regelmatig ruggespraak met Humax over dit fenomeen, maar zij kunnen hier niet de vinger achter krijgen. Het zou volgens Ziggo alleen spelen bij de 5200, maar het komt bij steeds meer modellen voor. De enige oplossing die men bied is het vervangen van de Humax voor en Horizon, en daar hoef je ook niet altijd even gelukkig mee te zijn.

   Er gaan zelfs al geruchten dat Ziggo dit daarom expres doet. Dat gaat me wat te ver, maar hei issue duurt natuurlijk al veel te lang.
   Nu is niet elke situatie identiek, dus wellicht helpt een uitgebreide reset, welke pas nog op dit onderwerp is geplaatst. Om de dubbele berichten, die ik overigens regelmatig opschoon, een beetje te vermijden, raad ik je aan dat even op te zoeken en zo uit te voeren. De harde schijf dient daarbij niet noodzakelijk te worden geformatteerd, maar dat zal ook niet gebeuren als je deze optie niet zelf aan vinkt.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 2-4-2017 om 19:17

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • Beste Mensen,

   Ook bij mijn Humax 5400c heb ik deze problemen. Ziggo heeft al heel veel geprobeerd, van nieuwe bekabeling tot vervangen van de aansluiting in huis. Ook een reset van het modem was in de aanbieding. Het resultaat is onder de maat. Er is ook even een Horizon box in huis geweest met als resultaat en slechter HD beeld dan de Humax deze dus terug gestuurd. Wat opvalt is dat Ziggo het probleem aldoor legt bij de bekabeling in huis maar nooit zal zeggen dat de kabel die in de straat ligt het probleem zal zijn terwijl die er al ligt uit de tijd van de aanleg van het kabel net werk eind jaren tachtig. Ziggo levert gewoon niet de kwaliteit op tv gebied die zou moeten.
   Je ziet jullie zijn niet de enige met signaal problemen.

   M.v.gr. Jan.Geantwoord op 2-4-2017 om 20:00

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Beste Willem,

  Ik heb 2 vragen over onze Humax 5050.

  1. Sinds enkele weken blijft het beeld regelmatig (minstens 3x per dag) stil staan. Dit gebeurt alleen bij het "live" kijken naar een programma. De oplossing is om dan heel even terug te spoelen en weer verder te kijken. Als we een opgenomen programma terug kijken hebben (nog) nergens last van.
  2. Als we de Humax op standby zetten dan neemt hij de ingestelde programma's niet op. Daarom dat we hem nu 24/7 aan hebben staan.

  Bvd, Mvg Jeroen. Gesteld op 6-3-2017 om 21:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag Jeroen,

   dat zou te maken kunnen hebben met een software fout, dus probeer eens een uitgebreide reset. Dat doe je op deze manier:

   -Haal minimaal een 20 tal minuten de spanning geheel van het apparaat. Doe dit zeker niet korter.
   -Verwijder meteen na het spanningsloos zetten alle kabels en de smartcard.
   -Sluit na 20-30 minuten de kabels weer aan, maar plaats de smartcard nog niet.
   -Schakel de spanning weer in, en stel direct nadat je het apparaat hebt ingeschakeld, en is opgestart, deze terug naar de fabriekstand.

   Let op: De schijf dient hierbij ook meteen te worden geformatteerd, dus opnames en andere opgeslagen bestanden gaan wel verloren. Het is raadzaam deze nog veilig te stellen voor je dit alles uitvoert, als je deze wilt bewaren.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste gegevens en haal deze eventueel van de energiespaarstand in het menu, onder energiebeheer.
   -Plaats de smartcard zodra de decoder een cardfout meld, of als de decoder weer geheel is opgestart.
   -Controleer of er een software update mogelijk is (is de optie grijs en niet aanklikbaar, dan heb je de laatste versie.

   Hopelijk zijn hiermee de genoemde problemen verholpen. Laat de uitkomst a.u.b. even weten.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax
   Geantwoord op 7-3-2017 om 21:12

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Beste Willem,

  Ik heb een LG smart tv met een C+ module erin.
  Nu wilde ik ook graag programma's op kunnen nemen.
  Dus heb ik een Humax iHDR-5050C overgenomen.
  Wanneer ik deze installeer heb ik wel beelden beschik ik over alle zenders maar geen geluid. Ik heb een scartaansluiting tussen tv en Humax geplaatst.
  Daarnaast heb ik dan geen beeld me op de tv wanneer ik de TV afstandsbediening gebruik en zegt hij dat er geen signaal is (dit omdat de antene is verplaatst naar d eHumax en ook de C+ module niet meer I detv zit maar de Humax.

  Hoe kan ik beiden naast elkaar late functioneren en hoe krijg ik geluid?

  Vriendelijke groeten,
  Florine
  Gesteld op 4-3-2017 om 20:58

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag Florine,

   sorry voor de wat late reactie.

   Bij scart zou je sowieso geluid moeten hebben, maar dit kan wel worden geregeld via de Humax. Staat het volume, hetgeen eigenlijk een uitgangssterkte regeling is, laag, is er dus geen geluid. Controleer dat dus eerst eens. maar ook kan het aan de scartkabel liggen, en in het ergste geval aan de decoder zelf.

   Echter is het wel erg zonde de Humax middels scart aan te sluiten op je Tv. Ik zie dat je een smart Tv hebt, dus deze beschikt zeker over HDMI ingangen. En met HDMI is het beeld vanaf de Humax vele malen mooier. Je kan de Humax dan instellen op 1080I, en dat zorgt voor een veel fraaier plaatje, mits de instellingen op de Tv natuurlijk ook netjes zijn. Ik zou dus zeker gaan voor HDMI. Heb je niet zo'n kabel, dan hoeft je dat helemaal niet veel te kosten, want bij de Action vind je ze al voor enkele euro's en deze werken doorgaans uitstekend.

   Voorts dien je de coax vanaf de huisaansluiting eerst aan te sluiten op de Humax, en vanaf de Humax een coax verbinding te maken naar de Tv. Dan krijgen beiden signaal, mits je de 5050 wel uit de energiespaarstand haalt. Bij de nieuwere modellen is dat niet echt nodig, maar de 5050 geeft geen signaal door als deze in de energiespaarstand staat (standaard)

   Je voert dit als volgt uit:

   -ga naar menu
   -instellingen
   -systeem
   -energiebeheer
   -energiebesparing in stand-by: Uitschakelen.

   Als dit alles is gedaan, kun je d.m.v. de Ext of A/V, AV toets de juiste ingang op de Tv selecteren. Afhankelijk van merk en type kun je dan een menu zien met de mogelijke opties, of kun je door enkele malen op deze toets te drukken de juiste ingang selecteren. Je kan vaak de juiste ingang ook nog voorzien van een naam. Zo kun je de ingang voor de CI vaak een naam geven, zoals CII/Module, en die van de Humax b.v. de naam Humax of 5050 geven, zodat het kiezen wat vereenvoudigd wordt.

   Als de Humax 5050c is aangesloten zoals genoemd, en er een HDMI verbinding is, kun je met de V-Format toets, onderaan de afstandsbediening de resolutie instellen op 1080I, door meermalen op deze toets te drukken. Als je een aantal keren drukt zie je zo 576I, 576P, 720P en 1080I langs komen. Tussentijds zal het beeld even wegvallen, omdat de Tv weer verbinding moet maken en de juiste resolutie moet detecteren.

   Ik hoop dat het zo gaat lukken, maar is er nog iets, lat het dan natuurlijk gewoon even weten. het best kun je dan je vraag gewoon weer bij deze vraag/reactie plaatsen. Alles blijft dan mooi bij elkaar.

   mvg. Willem
   ondersteuning Humax Geantwoord op 5-3-2017 om 12:09

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Het heeft even geduurd en ik heb even moeten puzzelen maar alles doet het. De hdmi-kabel was ook een schotel in de roos. Wat een helder beeld.
   En dat ik nu beiden langs elkaar kan gebruiken is helemaal geweldig.
   Super bedankt voor alle tips.
   Nu kan ik van de week lekker gaan opnemen.

   Vriendelijke groeten,
   Florine Smits Geantwoord op 11-3-2017 om 02:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Dag Florine,

   heel graag gedaan. Daarom verleen ik ook ondersteuning voor Humax, want als je iets doet moet je het natuurlijk wel goed doen. Fijn dat het allemaal is gelukt en hartelijk dank voor de respons. Dat wordt zeer gewaardeerd. Veel kijkplezier gewenst, en als er iets is, schroom niet dat voor te leggen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 11-3-2017 om 04:46

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb een humax 5050 en sinds gisteren is de nummering in mijn favorietenlijst veranders. Ned 1 begint op 3 en zo verder. Als ik een nieuwe favorietenlijst wil aanmaken begint deze wel op 1. Vreemde is dat wanneer ik op zender 1 druk hij naar een hele andere zender gaat die op 30 geprogrammeerd staat, dit is ook bij 2 het geval, vanaf 3 gaat het wel goed,
  Ik heb mijn hele favorietenlijst verwijderd en opnieuw de zenders toegevoegd maar hij blijft bij nr. 3 beginnen. Ik vind dat persoonlijk heel irritant want ik wil ned 1 op 1 en ned 2 op 2 etc.

  Gr
  Angela Gesteld op 28-2-2017 om 18:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag Angela,

   Word de Humax gebruikt op het netwerk van Ziggo of van een andere provider? Indien dat een andere is, is er daar dan wellicht iets veranderd in de zenderindeling?

   Ik zou je aanraden de decoder eens geheel terug te stellen naar de fabrieksinstellingen. Het is raadzaam voor die tijd 10 minuten de spanning van de decoder te haken. Als de decoder na die periode weer opnieuw is opgestart, voer je meteen de fabrieksreset uit. De harde schijf behoeft hierbij niet te worden geformatteerd, dus opnames blijven bewaard.

   Daarna installeer je de decoder opnieuw, en zal deze meteen de zenders opnieuw laden. Wellicht is hiermee het probleem verholpen. Dit lost in ieder geval software issues op, en zorgt ervoor dat de zenders weer op de juiste manier worden geladen.

   Veel succes.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 28-2-2017 om 20:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Nee geen Ziggo maar Caiway. Ik heb nog een tv staan met eenzelfde humax recorder en die heeft het probleem niet. Het zit hem ook niet in de zenderindeling maar dat ik mijn favorietenlijst niet kan beginnen bij 1 en 2 maar pas vanaf 3. Ik ga hem maar eens resetten.

   Dank je wel.Geantwoord op 1-3-2017 om 07:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Dag,

   het lijkt dan inderdaad op een software probleem. Met eerder genoemde stappen is dat te verhelpen, en ik verwacht dat het probleem daarmee uit de wereld zal zijn.

   mvg. WillemGeantwoord op 1-3-2017 om 22:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • Dag Angela,

   fijn te zien dat het voor elkaar is. loop je dus eens tegen bepaalde, vreemde issues aan, voer dan gewoon eens ene fabrieksreset uit. Het best kun je dan voor die tijd de spanning even een 10tal minuten van de decoder halen. Ik heb ook nog wel gegevens over ene uitgebreide reset, maar als je daarop zoekt, kom je dat hier volgens mij wel tegen, daar ik dat regelmatig ergens plaats.

   Veel kijkplezier maar weer.

   mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 3-3-2017 om 12:51

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Humax 5050 c start op met boot en dan krijg ik wizard in beeld , wat kan het probleem zijn ?

  Mvgr wietze Gesteld op 27-2-2017 om 19:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Bedoel je hiermee dat de decoder helemaal niet doorstart? Dat je een opstartscherm ziet is normaal, maar kan bij de nieuwere modellen worden omzeild dor de decoders uit de energiespaarstand te halen. Bij de 5050 is deze optie er ook, maar heeft nog geen effect op de snelheid van het opstarten.

   Maar als een decoder in boot, of et opstartscherm blijft hangen, kan er sprake zijn van een defect. Echter kun je eens proberen of het baat als je de decoder een uur geheel loskoppelt van het net, waarbij je ook alle kabels even los neemt. sluit na een uur alles weer aan, en start de decoder op. Doet deze dat, voer dan meteen een fabrieksreset uit en formatteer daarbij ook het liefst meteen de harde schijf. Maar houd er rekening mee dat daarmee wel de bestanden op de schijf verloren gaan!.

   Ik lees graag het resultaat.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-2-2017 om 22:45

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo willem ,

   Ik heb het geprobeerd maar blijft op wizard hangen , volgens mij is motherboard defect of is er iets anders mis......
   Een nieuwe kopen dus......

   Mvg wietze Geantwoord op 28-2-2017 om 14:14

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden

  • Dag Wietze,

   het moederboard hoeft niet defect te zijn. het kan ook voortkomen uit een of meer defecte condensators, al komt dit bij de 5050 niet vaak voor. De 5000 had hier nog wel eens last van, maar dat is goed en goedkoop te herstellen. Maar de schijf kan ook roet in het eten gooien, en wellicht is het raadzaam de 5050 te laten onderzoeken bij Humax. De contactgegevens vind je hier rechts op de site.

   De 5050 is een zeer goede PVR, maar natuurlijk al wel wat ouder, dus de keuze laat ik aan jezelf. Maar ik vind het vaak zonde apparaten zomaar weg te doen als er wat mee is, al leven we helaas wel in zo'n maatschappij.

   In ieder geval succes met je keuze.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning HumaxGeantwoord op 28-2-2017 om 20:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hoe sluit ik een draadloze koptelefoon op humax 5050c aan Gesteld op 27-2-2017 om 18:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dat hangt af van de hoofdtelefoon, maar zowel digitaal (optisch) als analoog is mogelijk.

   Dat zijn tevens de 2 meest gebruikte opties.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-2-2017 om 22:38

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Beste Willem, ik verkocht m'n 5050C en heb daar zelf nooit een andere code ingezet. Aan de koper wordt bij het instellen van de 5050C nu een code gevraagd. Als 0000 of 1234 niet werkt, wat is dan raadzaam?

  Henk Vos Gesteld op 18-1-2017 om 21:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Beste Henk,

   sorry voor de late reactie. Ik ga zo even in mijn andere PC kijken voor de code. Die weet ik zo niet uit mijn hoofd. Maar daarmee kun je de decoder weer instellen op het standaard wachtwoord 0000. Iets anders werkt niet. Overigens wel vreemd dat 0000 niet werk, terwijl je aangeeft dat niet te hebben veranderd...

   Wordt spoedig vervolgd...

   Mvg. Willem Geantwoord op 19-1-2017 om 13:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Beste Henk,

   het zou op deze manier moeten lukken het wachtwoord te resetten. Laat het me anders even weten.

   Druk achtereenvolgens op:
   -menu
   -ga naar instellingen
   -ga naar systeem
   -ga naar systeeminformatie
   -druk vervolgens op de toetsen 7412359
   -Daarna komt "hidden settings" ofwel "verborgen menu".

   Hier kun je het wachtwoord resetten (Password Reset) : Je kan vervolgens kiezen tussen ja of nee. Kies ja, uitvoeren, en het wachtwoord gaat weer naar 0000.

   Mvg. WillemGeantwoord op 19-1-2017 om 14:57

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Vandaag mijn HUMAX 5200 C (interactief) aangesloten. Ik weet niet met welke bedieningsknoppen ik "on demand" moet inschakelen. Er staat niets in de gebruiksaanwijzing, wel hoe je de Dongel moet configureren enz. Wie weet hoe dat in zijn werk gaat? Gesteld op 6-1-2017 om 16:30

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag,

   een vereiste is wel dat je Ziggo dient te hebben als kabelprovider, en dan doel ik op het Ziggo dat voorheen ook al actief was in je gebied. In het gebied wat eerder onder UPC viel zal het Interactieve deel niet gaan werken.

   Het Internet mag eventueel van een andere provider afkomstig zijn.

   Voorts raad ikje eigenlijk aan bekabeld te werken, als je hiervoor de mogelijkheid hebt. dat is gewoon betrouwbaarder als het werken met een dongel.

   Maar de instellingen voor ITV vind je hier: Link en je start ITV op met de rode toets. Je kan het ook weer afsluiten met de rode toets, maar ook met de exit toets.

   Mvg Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 6-1-2017 om 19:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

  • PS: ik ben ervan uitgegaan dat je inderdaad de door jou genoemde 5200c hebt en niet de 5050c waarin de vraag is voorgelegd. Want heb je de 5050c, gaat eerstgenoemde verhaal niet op, daar de 5050c niet interactief is!

   Mvg. WillemGeantwoord op 6-1-2017 om 19:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • De Humax geeft steeds aan wanneer hij "Update". Hierdoor licht het display fel op.
  Dit is met name 's nachts vervelend. Is dit uit te schakelen of is het display te dimmen?
  vr.gr. Gesteld op 28-12-2016 om 12:37

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dat is heel eenvoudig op te lossen oor de decoder in het menu, onder 'energiebeheer' uit de energiespaarstand te halen. De display zal dan de tijd aangeven en za iets steeds oplichten als de software op de smartcard en guide wordt bijgewerkt.

   Het is tevens raadzaam eens te kijken of er een software update voorhanden is. Is de optie aanklikbaar, dan is het raadzaam even te updaten. Wacht dan zo lang af totdat de decoder zelf weer start met de weergave. Is de optie grijs, heb je de laatste versie al op de decoder staan.

   mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 28-12-2016 om 20:53

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • beste willem,
  wij hebben een smart-tv aangeschaft, die voorbereid is voor wifi. om wifi te kunnen gebruiken is een dongel vereist. als ik de dongel installeer heeft dit dan invloed op de humax 5050c resp.moet ik bepaalde instellingen op de humax voornemen of zijn alleen instelloingen op de tv zelf van toepassing? vriendelijk dank voor uw verhelderend antwoord. hartelijke groeten en een fijne dag! mvrgr. k.h. Gesteld op 28-12-2016 om 10:08

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag K.H.

   het plaatsen van de dongel heeft geen invloed op de werking van de Humax 5050. Dit geld ook voor andere types, maar de 5050 is daarnaast nog niet in staat contact te maken met het Internet. U kunt de Tv dus gewoon installeren.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 28-12-2016 om 20:57

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Hallo Weet u of we deHUMAX 5050C ook met een Samsung Afstandsbediening te bedienen is? Zo ja hoe kan de Samsung Afstandsbediening ingesteld / geactiveerd worden mvg Hester Gesteld op 9-12-2016 om 22:01

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Dag,

   dat kan lang niet altijd, althans niet voor alle functies. Maar bij de Samsung afstandsbediening zitten waarschijnlijk wel codes en daarbij zou de code voor de Humax ook aanwezig moeten zijn. Zo is de afstandsbediening van de Humax b.v. bruikbaar voor veel Tv's.

   Mvg. Willem Geantwoord op 11-12-2016 om 18:50

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kan de ihdr-5050c gebruiken met een schotel voor tv Gesteld op 27-11-2016 om 11:15

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   nee, dat kan niet. De Humax is een DVB-C, dus cable/kabel decoder, en kan dus niet worden gebruikt voor de schotel, Digitenne, KPN, Telfort etc.

   DVB-C = Kabel
   DVB-S = Satelliet (schotel)
   DVB-T = Terra/Terrestial

   De middelste versie is dus nodig voor de schotel.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 27-11-2016 om 20:18

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR-5050C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info