Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 100 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Onze afstandbediening van de humax 5050 werkt goed, behalve de i (informatie) knop en de guide knop. Ik heb de decoder gereset en opnieuw ingesteld. Dit helpt niet. Is er een andere oplossing? Of moet ik een nieuwe afstandbediening kopen? Alvast bedankt voor jullie advies! Gesteld op 28-7-2021 om 17:39

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,
   het lijkt erop dat de afstandsbediening zelf niet goed werkt. Als je een smartphone hebt kun je dat met de camera controleren. Als je de afstandsbediening daarop richt en de desbetreffende knoppen indrukt zal er niets gebeuren. Doe je dit met een knop welke wel werkt zal je dit duidelijk zien op je smartphone.
   Afstandsbedieningen zijn nog wel nieuw te verkrijgen. Zowel de originele (wel wat duurder) als de alternatieve zijn in de handel. Let er wel even op dat de schedule knop aanwezig is. Deze gebruikt men nogal eens.
   Gr. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 29-7-2021 om 17:01

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
  • "BEL ZIGGO STORINGS DIENST !"

   Vanwaar deze reactie? Ziggo levert de 5050c helemaal niet en zal dus ook niet zorgen voor een nieuwe afstandsbediening. Ook als er wat mis zou zijn met de Humax zelf, zal Ziggo daar niets mee doen. Buiten dat deze reactie erg schreeuwerig overkomt, is het ook verkeerde informatie. Als Ziggo al een monteur zou sturen kost dit de klant onnodig geld. De kans is dan echter ook aanwezig dat men de klant een XL of Next zal aanbieden, terwijl de klant dat misschien helemaal niet wil.

   Kortom: Ziggo staat hier volledig buiten. De enige Humax modellen welke zij nog leveren is mondjesmaat de 5300c, en vaker de 5500c, in de handel bekend als de 5550c. Hierbij gaat het om een simpele decoder welke men bijvoorbeeld kan inzetten als men geen DVB-C tuner in de Tv heeft en het analoge signaal is afgeschakeld. Iets wat inmiddels bijna is afgerond door Ziggo.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics.Geantwoord op 30-7-2021 om 00:21

   Waardeer dit antwoord (4)Misbruik melden
  • Dag Margreet,

   graag gedaan en succes. De smartphone kan dus altijd worden ingezet om een afstandsbediening te testen. Een simpel, maar zeer handig systeem om te zien of deze, en alle knoppen erop, in ieder geval in orde zijn.

   Laat anders de afloop nog even weten.

   Gr. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 30-7-2021 om 00:26

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Margreet,

   daar was ik al bang voor. Een afstandsbediening kan heel lang mee, maar vaak zullen de meest gebruikte toetsen het als eerst laten afweten. Ook vocht kan een rol spelen, en dan kan het simpelweg om condens gaan. Maar gezien het gegeven dat de 5050c al een oudere, overigens zeer goede PVR is, en dit de eerste afstandsbediening zou zijn, mag je zeker niet klagen.

   Maar het is inderdaad best fraai om te zien dat een smartphone het infrarood signaal zo mooi in beeld kan brengen.

   Succes en bedankt voor de respons. Dat word zeer gewaardeerd.

   Gr. Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 30-7-2021 om 19:49

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Op mijn Humax 5050c had ik goede ontvangst van Delta-TV/Radiozenders. via een coaxkabel met steker.. Nu heeft Delta-glasvezel/ digitaal aangelegd en heeft coaxkabel deen signaal meer. Inpluggen van de Lansteker in de Ethernetingang (voor PC0 op Humax geeft geen verbinding. Extra omvormer nodig? Gesteld op 9-7-2021 om 13:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,
   de Humax kan alleen werken met een DVB-C signaal (Digital Video Broadcast- Cable/kabel) signaal. Vaak zal men bij het aanleggen van glasvezel nog zorgen dat er een kabel/coax aansluiting voorhanden is. Zonder die aansluiting zal een Humax NIET werken. Aansluiten op het Internet heeft geen zin als het om de ontvangst gaat. Dat zal dus niet werken. Bovendien kan de Humax 5050c sowieso geen verbinding maken met het Internet. De LAN/UTP aansluiting daarop is alleen maar aanwezig om de 5050c op te nemen in je netwerk.

   Kortom: je hebt een kabel/coax aansluiting nodig. Kijk eens of deze is te vinden op aansluitkast van de glasvezel, of neem contact op met Delta.

   Groet,

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 12-7-2021 om 22:14

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • Hoe kan ikprogramma’s die op een usb drive staan en zijn opgenomen via een aangesloten humax 5050c op een computer afspelen?
  Waarom zijn de opnames op de usb drive opgenomen via een humax 5050c niet uitwisselbaar met een humax 5300 en visa versa? Gesteld op 6-5-2021 om 00:27

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Daar is een programmatje voor nodig. Kijk hiervoor even op het web, omdat er verschillende mogelijkheden zijn, voor tevens verschillende PC's met bv. Windows 7 en 10.

   Opnames vanaf een bepaald type zijn doorgaans niet afspeelbaar op een ander model. Dit is een standaard die destijds is toegepast en waarmee je helaas zal moeten leven.

   Ondersteuning HUmax/Quantis electronics. Geantwoord op 7-5-2021 om 00:13

   Waardeer dit antwoord (5)Misbruik melden
 • Instellen van de twee tuners in de Hunax-5050C.
  De eerste gaat op de normale wijze met freq. = 474.00 en het netwerk-id van 5555
  Maar hoe wordt de 2e tuner ingesteld?
  In de gebruikershandleiding kan ik er niets over vinden Gesteld op 5-5-2021 om 21:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Die stel je niet in. Je stelt simpelweg de Humax in met de juiste gegevens en vervolgens zal alles werken. Tuner 1 is doorgaans altijd in werking, en de 2e tuner komt erbij als je 2 zenders gaat opnemen. Je kan de Humax na installatie gewoon gebruiken voor de doeleinden waarvoor deze is gemaakt.

   Groet, Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 5-5-2021 om 23:46

   Waardeer dit antwoord (3)Misbruik melden
 • wat is er met mijn kastje heb hem tot 1300 uur gebruikt en uit gedaan ,en geeht geen beeld meer voor te starten geeft geen lampje aan. Gesteld op 23-2-2021 om 16:54

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik kan zo niet goed uit de voeten met deze vraag, maar als er helemaal geen ledje meer oplicht op de Humax, krijgt deze óf geen spanning meer vanaf de betreffende wandcontactdoos, óf de voeding van de 5050 is defect geraakt, al is dat een weinig voorkomend iets.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 28-2-2021 om 23:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • IK HEB DE MIJNE NIMMER UIT !
   ALS INDICATIE LAMPJE UIT,; , HAAL EERST DE VOEDING ER EVEN AF EN NA 5MINUTEN ER AAN,
   ALS INDICATIE LAMPJE AAN GAAT IS APP. OKÉ = RESETGeantwoord op 1-3-2021 om 08:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Het schrijven in blokletters komt nogal schreeuwend over. Ook zal de Humax waarschijnlijk niets meer gaan doen als je deze even loskoppelt van het net, maar goed, alles is te proberen. Als deze dan wel weer zou werken is een reset echter niet nodig. Ook hoeft een apparaat niet helemaal in orde te zijn als het aan/stand-by lampje oplicht. Er kan natuurlijk nog meer spelen.

   Het blijft echter jammer dat een vraagsteller eigenlijk nooit meer reageert als er een reactie is geplaatst. Dat moet anders, maar dat gaat ons waarschijnlijk niet lukken.

   Ondersteuning HUmax/Quantis electronics.Geantwoord op 5-3-2021 om 05:18

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Hoe kan ik opgenomen programma’s weer op datum selecteren,die zijn er door mijn fout door elkaar gekomen.
  Gesteld op 22-2-2021 om 07:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

 • siggo ontvang met harde scihijf af stand bedingen bv wissen of op nemen Gesteld op 18-2-2021 om 17:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Deze vraag is helaas te onduidelijk om hierop te kunnen reageren. Als er iemand is die u met de vraag kan helpen, zou dat fantastisch zijn.

   Ondersteuning HUmax/Quantis electronics Geantwoord op 28-2-2021 om 23:29

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Bij het aanzetten van de humax en de tv krijg ik de melding
  niet geprogrammeerd
  Wat betekent dit? Gesteld op 12-2-2021 om 11:14

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat is een melding van de Tv zelf. De Humax geeft dat niet aan. Zorg er dus voor dat de juiste ingang op de Tv word geselecteerd.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 14-2-2021 om 22:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Je kan met de Humax niet opnemen op een USB stick. De Humax kan alleen opnemen op de interne harde schijf. Verplaatsen van de opgenomen bestanden naar een USB stick kan wel, al is het raadzamer daarvoor een harde schijf te gebruiken, of de Humax op te nemen in je netwerk (FTP).

   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 28-2-2021 om 23:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • USB STICK AANBRENGEN RECHTS OP VOORKANT,
   1e MEDIA
   2e SELECTEREN=ROOD
   3e TOETS; OPT
   4e VERPLAATSEN
   5e DRIVE 1
   6e RODE TOETS= COPIERENcontact@gebruikershandleiding.com.Geantwoord op 1-3-2021 om 08:14

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • In mijn medialijst heb ik achter mijn opgenomen programma’s HD staan en achter 1 opgenomen programma staat een soort van bliksemschicht. Dit programma kan ik niet wissen en kan niet “veranderd” worden. Gesteld op 22-1-2021 om 19:25

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat gebeurt soms bij een (onbekende) fout. Vaak is het mogelijk dit dat wel te wissen, maar soms lukt dat niet, of pas nadat de Humax in stand-by heeft gestaan, of geheel spanningsloos is geweest. In andere gevallen is het pas weg nadat de harde schijf word geformatteerd. Maar dan ben je ALLE opnames kwijt! Doe dit dus niet als daar nog iets op staat wat je wilt bewaren.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 28-2-2021 om 23:33

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • als ik een programma opneem kan ik niet naar een andere zender kijken beeld is blokkerig Gesteld op 15-1-2021 om 06:45

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan een tuner issue zijn. Bij de 5050c niet heel bekend, maar het komt soms wel voor. Je kan het testen door 1 of 2 zenders op te nemen en een ander te bekijken, en dan de waarden uit te lezen bij beide tuners. Het gaat dan om de sterkte, kwaliteit en BER. De BER moet altijd 0 zijn. De sterkte dient minimaal zo'n 30% te zijn, en maximaal 80%. De kwaliteit dient altijd 100% te zijn. Bekijk dit met een combinatie van wat verschillende zenders.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 28-2-2021 om 23:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wie heeft de oplossing: we hebben ooit een serie opgenomen in de wekelijkse modus. De serie is al lang afgelopen maar de opname gaat wekelijks op hetzelfde tijdstip weer beginnen. Iemand de oplossing? Gesteld op 10-12-2020 om 21:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Guide > gele toets > hier staan alle timeropnamen. Kies het programma dat niet meer moet worden opgenomen en wis deze uit de lijst.
   Geantwoord op 11-12-2020 om 11:42

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ziggo heeft helaas de irritante eigenschap véél programma's te HERHALEN..! Ik heb ziggo erop geattendeerd , om die situatie vóór die progr.. een duidelijke "H" te plaatsen, Helaas ziggo is NIET geïntreresseerd ! Dus TJA............! Geantwoord op 11-12-2020 om 20:49

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Is de 2e reactie van de vraagsteller? Het lijkt me van niet... Maar JA.de Witte, plaats NOOIT je email adres op een open forum.

   Het antwoord op de vraag was overigens afkomstig van mij.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 11-12-2020 om 22:07

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik heb meermaals geprobeerd om een opgenomen program te wissen maar dat komt iedere keer terug terwijl de vrije opslagruimte nog 231GB is Gesteld op 11-11-2020 om 14:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Haal even de spanning geheel van de Humax (10 minuten). Helpt dat niet, voer dan een fabrieksreset uit. Opnames blijven daarbij bewaard. Andre instellingen die je weer aan te passen.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 11-11-2020 om 22:53

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • De laatste tijd krijg ik steeds geen beeld op mijn tv. Normaal gesproken schakel ik eerst de tv in dan zie ik rechtsboven het humax logo verschijnen, daarna zet ik de humax aan. Nu schakel ik de tv in en krijg soms het humax logo niet te zien waardoor als de humax eenmaal aanstaat ik geen beeld op mijn tv krijg. Meestal moet ik alles 1 tot een paar keer weer uitzetten en dan lukt het wel maar ik heb geen idee of het probleem dan in de tv zit of de humax, beide apparaten werken al jaren naar tevredenheid tot een paar maanden terug. Er zit voor mij geen enkele logica in??? Gesteld op 21-10-2020 om 13:00

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat is het niet want het gaat al mis als ik de tv aanzet met de aan/uit knop op de tv. De ene x pakt hij dan wel de humax en de andere x niet waardoor ik dan geen beeld heb.Geantwoord op 22-10-2020 om 16:17

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Je dient dan gewoon simpelweg de Tv op de juiste ingang te zetten met de AV- of source knop. De Humax ondersteund geen CEC dus de Tv zal niet automatisch naar de juiste ingang schakelen.

   Ondersteuning Humax/Quantis electronicsGeantwoord op 9-11-2020 om 23:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Kan ik mijn Lg 32lS570S-ZB aan en uit zetten me de afstand bediening HUMAX RM-F01 Gesteld op 11-10-2020 om 14:47

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Na jaren nu ineens geen zender ontvangst meer op de Humax, alsof er geen kabel is aangesloten. Programma gids werkt dus ook niet, de Humax haalt tevens de huidige tijd niet op voor de klok instelling. De kabel die altijd was aangesloten en van goede kwaliteit is (vorig jaar nog alle kabels en pluggen vervangen en top ontvangst), heeft gewoon signaal (getest door op de tv aan te sluiten). Smartcard is ook goed, gewisseld met de card in de tv en beide werken in de tv en niet in de Humax. Menu weergave is gewoon mogelijk, net als afspelen van eerder opgenomen programma’s. Ik vermoed daarom dat de tuner van de Humax stuk is. In de instellingen geeft hij bij 1 tuner 8% aan en de andere 0. De Humax al een nacht zonder stroom gezet, maar dat heeft geen effect gehad. Zou inderdaad de tuner kapot zijn? Is de Humax nog te redden? Gesteld op 2-10-2020 om 00:02

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • achter elke zender staat "out of index" Hoe kan dit verholpen worden? Gesteld op 24-9-2020 om 15:04

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Wij moeten frequentie opgeven MHZ van humax 5050
  Netwerk ID
  Symbool Rate kSym/s
  Komen er niet uit Gesteld op 22-8-2020 om 21:34

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat hangt af van de provider waar je de Humax gaat gebruiken. Overigens behoeven dan alleen de frequentie en de ID code/Netwerk ID te worden ingevuld.
   De andere gegevens zijn al ingevuld.

   Dus wat is je provider?

   Ondersteuning Humax Geantwoord op 23-8-2020 om 00:51

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • En zo ziet u. Het fatsoen gaat steeds meer verloren. Men vraagt iets, maar ik vraag me dan werkelijk af waarom, want het fatsoen nog te reageren mist. Geantwoord op 28-8-2020 om 00:52

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Hoe sluit ik dvd microtheatre van Philips aan om dvd te kijken? Gesteld op 29-4-2020 om 19:26

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Door deze rechtstreeks aan te sluiten op de Tv zelf. De Humax 5050c staat hier geheel los van.

   Groet,
   Ondersteuning HUMAX Geantwoord op 1-5-2020 om 00:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • -Menu
   -Instellingen
   -Voorkeuren
   -Opname
   -Vervroegde starttijd (wijzigen naar eigen voorkeur)
   -Uitlooptijd (wijzigen naar eigen voorkeur)

   Groet,
   Ondersteuning HUMAXGeantwoord op 6-5-2020 om 01:34

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax iHDR-5050C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info