• Beste Willem,

    Ik heb een LG smart tv met een C+ module erin.
    Nu wilde ik ook graag programma's op kunnen nemen.
    Dus heb ik een Humax iHDR-5050C overgenomen.
    Wanneer ik deze installeer heb ik wel beelden beschik ik over alle zenders maar geen geluid. Ik heb een scartaansluiting tussen tv en Humax geplaatst.
    Daarnaast heb ik dan geen beeld me op de tv wanneer ik de TV afstandsbediening gebruik en zegt hij dat er geen signaal is (dit omdat de antene is verplaatst naar d eHumax en ook de C+ module niet meer I detv zit maar de Humax.

    Hoe kan ik beiden naast elkaar late functioneren en hoe krijg ik geluid?

    Vriendelijke groeten,
    Florine

    Gesteld op 4-3-2017 om 20:58 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden

    • Dag Florine,

      sorry voor de wat late reactie.

      Bij scart zou je sowieso geluid moeten hebben, maar dit kan wel worden geregeld via de Humax. Staat het volume, hetgeen eigenlijk een uitgangssterkte regeling is, laag, is er dus geen geluid. Controleer dat dus eerst eens. maar ook kan het aan de scartkabel liggen, en in het ergste geval aan de decoder zelf.

      Echter is het wel erg zonde de Humax middels scart aan te sluiten op je Tv. Ik zie dat je een smart Tv hebt, dus deze beschikt zeker over HDMI ingangen. En met HDMI is het beeld vanaf de Humax vele malen mooier. Je kan de Humax dan instellen op 1080I, en dat zorgt voor een veel fraaier plaatje, mits de instellingen op de Tv natuurlijk ook netjes zijn. Ik zou dus zeker gaan voor HDMI. Heb je niet zo'n kabel, dan hoeft je dat helemaal niet veel te kosten, want bij de Action vind je ze al voor enkele euro's en deze werken doorgaans uitstekend.

      Voorts dien je de coax vanaf de huisaansluiting eerst aan te sluiten op de Humax, en vanaf de Humax een coax verbinding te maken naar de Tv. Dan krijgen beiden signaal, mits je de 5050 wel uit de energiespaarstand haalt. Bij de nieuwere modellen is dat niet echt nodig, maar de 5050 geeft geen signaal door als deze in de energiespaarstand staat (standaard)

      Je voert dit als volgt uit:

      -ga naar menu
      -instellingen
      -systeem
      -energiebeheer
      -energiebesparing in stand-by: Uitschakelen.

      Als dit alles is gedaan, kun je d.m.v. de Ext of A/V, AV toets de juiste ingang op de Tv selecteren. Afhankelijk van merk en type kun je dan een menu zien met de mogelijke opties, of kun je door enkele malen op deze toets te drukken de juiste ingang selecteren. Je kan vaak de juiste ingang ook nog voorzien van een naam. Zo kun je de ingang voor de CI vaak een naam geven, zoals CII/Module, en die van de Humax b.v. de naam Humax of 5050 geven, zodat het kiezen wat vereenvoudigd wordt.

      Als de Humax 5050c is aangesloten zoals genoemd, en er een HDMI verbinding is, kun je met de V-Format toets, onderaan de afstandsbediening de resolutie instellen op 1080I, door meermalen op deze toets te drukken. Als je een aantal keren drukt zie je zo 576I, 576P, 720P en 1080I langs komen. Tussentijds zal het beeld even wegvallen, omdat de Tv weer verbinding moet maken en de juiste resolutie moet detecteren.

      Ik hoop dat het zo gaat lukken, maar is er nog iets, lat het dan natuurlijk gewoon even weten. het best kun je dan je vraag gewoon weer bij deze vraag/reactie plaatsen. Alles blijft dan mooi bij elkaar.

      mvg. Willem
      ondersteuning Humax Geantwoord op 5-3-2017 om 12:09

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Het heeft even geduurd en ik heb even moeten puzzelen maar alles doet het. De hdmi-kabel was ook een schotel in de roos. Wat een helder beeld.
      En dat ik nu beiden langs elkaar kan gebruiken is helemaal geweldig.
      Super bedankt voor alle tips.
      Nu kan ik van de week lekker gaan opnemen.

      Vriendelijke groeten,
      Florine Smits Geantwoord op 11-3-2017 om 02:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Dag Florine,

      heel graag gedaan. Daarom verleen ik ook ondersteuning voor Humax, want als je iets doet moet je het natuurlijk wel goed doen. Fijn dat het allemaal is gelukt en hartelijk dank voor de respons. Dat wordt zeer gewaardeerd. Veel kijkplezier gewenst, en als er iets is, schroom niet dat voor te leggen.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 11-3-2017 om 04:46

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info