• Hallo,

    Wij hebben al jaren een humax 5050. Ik heb gezocht maar heb de oplossing nog niet kunnen vinden, dus leg ik toch het probleem hier maar voor.

    De humax reageert niet meer op de afstandsbediening. Nieuwe batterijen (1,5 volt, niet oplaadbaar) PVR gaat branden als ik een knopje indruk, maar er gebeurt niets. Bij 5 sec 0 en OK gaat PVR rood oplichten en blijft rood, totdat ik de PVR weer indruk; dan gaat hij weer uit.
    De batterijen er ook langere tijd uit gehad en ook veel knopjes ingedrukt, zodat de spanning eruit was.
    De humax een nacht van de stroom afgehaald, ook dat heeft niet geholpen. Via manuele bediening kan ik wel van zenders wisselen, maar dat is het ook.
    Allen fabrieksinstellingen niet geprobeerd, omdat ik bang ben dat dan alles wat ik heb opgenomen, verloren gaat.

    Vraag: wat kan ik het beste doen?

    Groeten Wendy

    Gesteld op 21-1-2016 om 13:25 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Wendy.

      Als je een fabrieksreset doet, gaan opnames niet verloren. Dat gebeurt alleen als je er op dat moment ook voor kiest de schijf te formatteren. Maar doe je dat niet is er verder niets aan de hand.

      Maar om een reset te kunnen uitvoeren, dient wel de afstandsbediening te werken, anders gaat dit niet lukken.

      Maar als je de 0 (nul) en de OK toets indrukt en ingedrukt houdt zou er een pagina op beeld moeten verschijnen. Je kan vooraf de decoder natuurlijk op het apparaat zelf inschakelen.

      Als je bovenstaande doet, zou je dus een pagina moeten zien, welke aangeeft in welke modus de decoder staat. Op de afstandsbediening kun je dan dat cijfer intoetsen (kan van 1 t/m6 zijn) en vaak zal de decoder dan weer reageren.

      Dat is eigenlijk nog een van de weinige dingen die je kan doen, want je hebt je zo te zien al goed ingelezen. Klasse!

      Wat je ook nog kan doen is het vastleggen van de Tv in de afstandsbediening van de Humax. Je kan dan zien of deze wel reageert. Achterin de handleiding staan de codes en de uitleg hoe te werk te gaan en dit is zeer eenvoudig te doen. Maar let op: niet elke Tv wordt ondersteund.

      Soms komt het voor dat de afstandsbediening defect raakt maar toch de PVR toets oplicht, maar in dit geval kan het dus ook nog aan de decoder liggen, al komt dat niet zo vaak voor. Maar probeer dus eens deze opties uit. Druk anders eerst op de 0 en houd deze vast en druk een seconde later op de OK toets en houd ook deze vast totdat het schermpje verschijnt. Maar schakel dus wel vooraf de decoder in.

      Succes!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 21-1-2016 om 13:52

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Bedankt voor je snelle reactie. Ik was vergeten aan te vullen dat ik met 0 en OK geen pagina in beeld krijg.

      Ik heb nu de tv op de afstandsbediening gezet. Dat werkt! Dus zal het niet aan de afstandsbediening liggen, neem ik aan.

      Ik heb ook nog 0 en OK en zonder pagina op het scherm 1 tm 6 ingevoerd. Bij elk cijfer knipperde PVR 3maal na het cijfer, maar de decoder reageerde vervolgens niet.

      Kan ik aannemen dat ik op zoek moet gaan naar een vervangende decoder? (Ik twijfel dan tussen de 5200 en de 5400, want dat het humax blijft, is zo klaar als een klontje ;) )

      Groeten Wendy Geantwoord op 21-1-2016 om 15:14

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Wendy, graag gedaan. Zit je wel heel dicht bij het apparaat als je die modus functie uitvoert? Je dient dan n.l. zo dicht mogelijk bij het apparaat te gaan zitten. Ik heb het hier net geprobeerd bij een decoder en dat werkte prima. Maar anders heb je een paar opties. Je kan eventueel een andere afstandsbediening bestellen bij Humax en als de decoder daar ook niet op reageert, mag die afstandsbediening retour gezonden worden. Je hebt n.l. 14 dagen zichttermijn. Ik heb het hier net even met Humax over gehad, zodat je dit in ieder geval zou kunnen proberen. Een andere optie zou inderdaad de aanschaf van een 5200 of 5400 zijn, welke overigens qua techniek identiek zijn. De enige 2 verschillen zijn het design en de grootte van de harde schijf. Die van de 5200 is 500Gb bruto, die van de 5400 is 1TB bruto. Zoals je zult weten is een deel van de schijf ingericht voor het formatteren naar Ext3, de pauze/time shift functie en voor muziek, foto en film bestandjes. Beide zijn Interactief (kabel van Ziggo, Internet mag van een andere provider zijn) dat laatste is naast de kabel dus wel nodig. Ook zijn deze modellen, net als de 5050 op te nemen in je netwerk om zo (beperkt) bestanden uit te wisselen. Kijk anders eens bij de 5200 op dit onderwerp, daar er al veel info terug is te vinden en en je dit dus ook kunt gebruiken als je wel mocht kiezen voor de 5400. Hier: Klik op deze LINK vind je de 5200 terug. Maar goed, je kan dus toch nog even de modustruck proberen, of er in eerste instantie voor kiezen een nieuwe afstandsbediening te bestellen, welke dus retour kan als het niet mocht werken. Hier is het adres van Humax: Quantis Electronics B.V. Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands www.quantiselectronics.com T +31 (0) 85 5000400 Mvg. Willem. Geantwoord op 21-1-2016 om 15:55

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      En weer zo vlot antwoord! Top!

      Ik denk dat ik er maximaal 30 cm vanaf zat met de afstandsbediening. Dat zal het dus niet zijn geweest.

      Heel coulant van Humax! Maar omdat de afstandsbediening wel werkt met de tv, verwacht ik niet dat een andere AB gaat werken. Ik ga dus op zoek naar mijn volgende humax.
      (Wij hebben overigens Kabel noord en geen Ziggo, maar dat maakt niets uit ;) )

      Nogmaals bedankt voor je hulp!

      Met vriendelijke groet,

      Wendy Geantwoord op 21-1-2016 om 16:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Wendy,

      ik ben doorgaans altijd vlot, alleen nu even niet... haha. Maar het is helemaal niet gezegd dat een nieuwe afstandsbediening niet gaat baten. Ik heb dit wel vaker gezien en soms kon het dan vreemd genoeg toch worden opgelost met een andere afstandsbediening.

      Maar goed, de keuze is natuurlijk aan jezelf. Doordat ik echter goed contacten heb met Humax, is er doorgaans wel wat te regelen, maar ze geven dus 14 dagen zichttermijn.

      Maar als je voor een ander model kiest, zul je dus geen gebruik kunnen maken van Interactieve Tv, daar Ziggo eigenlijk de enige is die daar mee werkt. Maar goed, verder blijft het allemaal wel zo'n beetje hetzelfde.

      Maar denk er gewoon eens rustig over na. De 5050 is op zich een prima apparaat, maar er kan natuurlijk altijd wat misgaan. Het is tenslotte toch een stukje techniek.

      Ik werk graag met de decoders/PVR's van Humax en ben er daardoor ook toe gekomen destijds mensen te gaan helpen op Kieskeurig. Dat viel Humax toen op en zij waren/zijn daar erg blij mee. Inmiddels verleen ik ook hier alweer wat jaartjes ondersteuning en zijn de vragenrubrieken op Kieskeurig verdwenen, waardoor er volgens mij toch weer wat meer mensen deze kant op komen en daar zijn we erg blij mee.

      Binnenkort wordt de site overigens voorzien van een mooie nieuwe Lay-out en wordt het allemaal nog wat overzichtelijker en eenvoudiger. Maar dat zul je tegen die tijd vast opmerken.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 21-1-2016 om 19:26

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Even een update (en ook voor andere lezers, met hetzelfde probleem)
      Vandaag een (tweedehandse) 5200 gehaald en wat schetste mijn verbazing... Met de afstandsbediening van de 5200 konden we de 5050 weer bedienen. Het lag dus tóch aan de AB!
      Nu kunnen we onze opgenomen programma's nog bekijken voordat we de 5200 aansluiten.
      Helemaal happy dus!

      Enne.. Een goede zet van humax om jou aan te stellen tot adviseur :), je doet het geweldig. En ik begrijp heel goed dat jij ook moet eten en slapen hoor ;) dus dat je niet binnen 1 uur reageert is je vergeven ;)

      Ik ben benieuwd naar de nieuwe site, ik ga nog veel lezen over de 5200 denk ik :)

      Mvg Wendy Geantwoord op 22-1-2016 om 20:07

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Wendy,

      ik schreef al dat het soms toch aan de afstandsbediening kan liggen. Dat klinkt dan wat vreemd, daar de Tv er dan wel op reageert, maar ik heb het vaker gezien.

      De afstandsbediening van de 5200 en 5050 lijken veel op elkaar, maar die van de 5200 mist o.a. de Schedule knop. Er zijn nog wat kleine verschillen, maar doorgaans is dat niet zo'n probleem.

      Maar je hebt dus gekozen voor de 5200? Goede keuze denk ik. Ik heb zelf overigens de 5400, en vind de grootte van de harde schijf erg prettig, maar hoe meer erop kan, hoe meer ook kun je kwijtraken. Daarom raad ik je aan de decoder op te nemen in je netwerk en bestanden die je wilt bewaren z.s.m. veilig te stellen. Formatteer ook af en toe de schijf, daar dat onnodige issues kan voorkomen.

      PS: de 5200 kan trouwens na aansluiten of langduriger gebruik deze vraag tonen: "Wilt u nu opwaarderen? Ja/Nee" hetgeen inhoudt dat er dan nieuwe software beschikbaar is. Klik in dat geval op ja, en laat de decoder zo lang zijn gang gaan, totdat deze zelf de weergave weer start. Breek updates due nooit af. Maar daar er recent nieuwe software is uitgekomen bij Ziggo, kan het zijn dat het in jullie geval nog even gaat duren. Maar dan weet je ervan. Dat is n.l. iets anders t.o.v. de 5050. Deze laatste laat het doorgaans niet zien, maar via het menu kun je dan zien of er nieuwe software voorhanden is.

      Enneh, Humax heeft mij niet aangesteld tot... Ik ben dat zelf gaan doen, maar Humax las destijds die berichten en hebben toen contact met me gezocht, wat er nu nog steeds is. En dat bevalt ven beide kanten zeer goed. Het is in mijn opinie dan ook een uitstekend bedrijf. Ik heb vaker ondersteuning verleend voor merken, en doe dat nog, maar ik heb nergens de ervaringen zoals ik die met Humax heb. Maar goed, dat werkt natuurlijk 2 kanten op, want ook zij zijn er natuurlijk blij mee dat mensen op deze manier worden geholpen.

      Ik reageer eigenlijk altijd wel heel vlot, maar inderdaad is het voor mij ook hobby en soms zit ik evengoed wel 3-4 uur per dag achter de PC en dat kan ook weleens uitlopen. Ik doe n.l. nog meer voor de site en niet altijd kun je een pasklaar antwoord geven, maar moet je dingen uitzoeken, waardoor er toch meer tijd in gaat zitten. Dat vergeet men helaas weleens.

      Vanaf maandag ben ik er een tijdje wel iets minder frequent, door een paar ingrepen aan mijn nek, maar zelfs in zulke situaties, zorg ik ervoor dat de vragen toch niet onbeantwoord blijven.

      Maar bij de 5200 is al zeer veel info te vinden en je kan ook een zoekwoord invullen boven de vragen, en als je dan op zoeken klikt, zie je een aantal vragen en antwoorden m.b.t dat onderwerp.

      Tevens ik werk ik nog aan wat lijsten met veelgestelde vragen, welke bij de handleidingen komen te staan en ik ben even aan het onderzoeken hoe we de zoekfunctie nog wat kunnen verbeteren, daar men nu niet altijd weet welk zoekwoord men moet invullen.

      Nog even wat over de 5200: deze heeft 2 opties voor energiebesparing. Een daarvan zorgt ervoor dat de decoder in stand-by schakelt als deze een paar uur niet wordt bediend, de ander zorgt ervoor dat de decoder heel weinig verbruikt in stand-by, wat dan wel tot gevolg heeft dat de decoder vrij traag opstart. Beide kun je via het menu, onder het kopje 'energiebeheer' uitschakelen en dan zie je ook (gedimd) de tijdsaanduiding in het display, maar het stand-by verbruik gaat dan wel omhoog. Als je alleen het automatisch uitschakelen uit schakelt, heeft dat geen effect op het stand-by verbruik.

      Maar is iets v.w.b. de 5200, dan kun je dus eventueel daar de vragen hierover kwijt.

      Veel plezier van je nieuwe decoder/PVR!

      Mvg. Willem



      Geantwoord op 22-1-2016 om 21:42

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Dankjewel voor al je informatie. Daar heb ik zeker wat aan! En anders kan ik het vast wel zoeken en vinden tussen al je adviezen. En ik weet zeker dat ik veel plezier ga krijgen van de PVR. De 5050 heeft ons ook vele jaren plezier gegeven en zal vanaf nu mijn ouders veel plezier geven. Alleen mogen zij zelf een nieuwe afstandsbediening aanschaffen ;D

      Mag ik je alvast heel veel sterkte wensen komende week. Ik hoop dat alles naar wens en verwachting mag verlopen.

      Mvg Wendy Geantwoord op 22-1-2016 om 23:05

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Wendy,

      hartelijk dank voor de gegeven reacties. Ook dat verdient een pluim en daar ben ik dan ook zeer blij mee. Dat doet lang niet iedereen. Tevens dank voor je eerdere positieve reactie! Dat doet zeker goed.

      Je gaat bij de 5200 vast veel info terug vinden, maar als er wat is, schroom niet.

      Dank voor je support, en ondanks dat ik er weer erg tegenop zie, ga ik ervan uit dat het ook nu weer goed gaat komen. Ben n.l. al zo'n 25 keer behandeld op de pijnpoli, dus ik weet wat me te wachten staat, maar wil daar verder niet over uitweiden op dit forum. Leuk is anders in ieder geval.

      Maar als ik kan antwoord ik ook daarna op vragen. Ik vind het belangrijk dat men niet hoeft te wachten en heb er veel voor over...

      Fijn weekeinde en euh, die afstandsbediening koop je toch wel even voor je ouders he ;-)

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-1-2016 om 09:22

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info