• Beste Willem , ik heb waarschijnlijk dus de nieuwste versie van Humax 5050C aangezien de optie update sofware grijs is en niet aanklikbaar. Nu hebik dit probleem ook bij Media bij het onderwerp USB. Dit is ook grijs en niet aanklikbaar. Hoe kan ik dit wijzigen. ??
    Graag je reactie.

    MvG.
    Jos

    Gesteld op 15-1-2016 om 09:52 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Jos,

      dan heb je inderdaad de laatste versie. Die is alweer van een tijdje terug, maar dat klopt wel. Dat de optie USB grijs is, kan komen doordat er andere dingen lopen. Zo zijn bepaalde opties niet aanklikbaat als er b.v. via time-shift wordt gekeken, er een opname loopt, etc.

      Het is dus zaak dat allemaal te controleren.

      Maar gebruik je bij USB dan een USB stick of een harde schijf? Kun je daar wat meer over vertellen? Dat kun je het best doen bij deze vraag/reactie.

      Bij een USB stick kan het soms voorkomen doordat daar ene bestand op staat dat niet wordt ondersteund, maar soms kan er ook sprake zijn van een software fout. Je kan dat oplossen door even een fabrieksreset te doen, waarbij je de schijf niet behoeft te formatteren en opnames dus bewaard blijven.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-1-2016 om 10:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem , Ik heb wel gezien dat je de USB stick of EX HD schijf moet formateren naar EXT 2/3.
      Dat betekend dus dat je niet kunt kopieeren van de HUMAX naar een FAT geformateerde schijf of stick. ZIjn hier geen oplossingen voor ??

      Alvast dank,
      Jos Geantwoord op 15-1-2016 om 11:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Jos,

      ik weet niet precies wat je wilt doen, maar om bestanden vanaf de interne harde schijf over te zetten, kun je inderdaad gebruik maken van een een externe schijf, of van FTP als de decoder wordt opgenomen in je netwerk.

      Je dient een schijf dan wel te formatteren in EXT3. Anders zal het niet gaan werken. In het geval van de 5050 dient dit te worden gedaan middels de PC, daar de 5050 dat nog niet zelf kan. Bij de nieuwere modellen is dat wel mogelijk, en ook die werken onder Linux met Ext3. Het is echter wel zo dat een schijf, gebruikt op de 5050 niet uitwisselbaar is met een ander model van Humax.

      Je kan wel kopiëren naar een Fat32 geformatteerde schijf of stick, maar dan alleen kleine bestanden. Deze worden dan echter na zo'n 4 Gig afgebroken en dus is het niet raadzaam op die manier te werken, daar een HD opname van een minuut of 20 dat al snel overschrijdt. Dat kun je niet veranderen en is inherent aan de manier van formatteren.

      Wil je dus opnames verplaatsten (kopiëren) doe dit dan d.m.v. een schijf en niet van een stick, of werk met FTP. Dat laatste is hier laatst genoemd en kun je terug vinden door b.v. 'FTP', 'netwerk' o.id. in het zoekvlak hierboven in te voeren en op zoeken te klikken. Je ziet dan een aantal vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp.

      Maar gebruik in deze gevallen dus geen USB stick, want dat zal niet werken.

      Let er ook op dat er een geschikte schijf wordt gebruikt, welke min. 100GB dient te zijn en max. 1TB.

      Werk je middels FTP, wat wel wat meer kennis eist, dan kun je de bestanden overzetten op de PC e daar b.v. op DVD zetten, al zullen HD opnames dan wel worden omgezet naar SD (Standaard Definitie) daar een DVD heen HD bestanden ondersteund.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-1-2016 om 11:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: gebruik je een schijf eenmaal voor de decoder/PVR, blijf deze er dan voor gebruiken. Zo'n schijf kun je dus het best reserveren voor eenzelfde doel.

      Er zijn overigens wel programma's een EXT3 geformatteerde schijf weer gebruiksklaar te maken voor andere doeleinden.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-1-2016 om 11:19

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info