Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 81 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Sommige programma,s kan ik wissen en andere niet.Moet formatteren denk ik ,maar weet niet hoe.Kunt u mij in een mail eenvoudig uitleggen hoe dat moet? Gesteld op 11-2-2018 om 16:10

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • De optie "opnemen" is van het menu verdwenen. Hoe kan ik dit terug krijgen? Ik kan nu geen opgenomen programma's meer bekijken. Gesteld op 6-5-2017 om 17:34

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Kijk eens of het baat als je de decoder 20 minuten geheel spanningsloos zet, en daarna, wanneer de decoder weer is opgestart, een fabrieksreset uitvoert.

   Doorgaans is dat voldoende. Bij het terug stellen blijven opnames bewaard, tenzij je er voor kiest deze te wissen.

   Mvg. Willem
   Ondersteuning Humax Geantwoord op 7-5-2017 om 19:20

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een interactieve tv. Daarbij maak ik nu gebruik van de Horizon box van Ziggo.
  Hierdoor is de Humax 9200 niet meer nodig. Ik heb er echter nog enkele belangrijke opnamen op staan. Kan ik die naar mijn pc verplaatsen/kopiëren? En hoe doe ik dat? Een pc-bedrijfje hier op het dorp zie ook dat dit kon, maar kreeg het vervolgens niet voor elkaar.

  Herman van Iterson, Rijnsburg. Gesteld op 8-9-2016 om 17:07

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   deze vraag zie ik niet vaak bij de 9200, maar dat is dan ook al een oud beestje. Het eenvoudigst is het nog de opnames via een DVD recorder op DVD te zetten. Maar die moet je dan wel net hebben. De nieuwere versies zijn voorzien van netwerk mogelijkheden, hetgeen alles een stuk eenvoudiger maakt, ook al moet je er ook dan wel wat in thuis zijn. Lang niet iedereen gebruikt die opties.

   Het is bij de 9200 wel mogelijk om opnames over te zetten, maar dat duurt erg lang, kan redelijk gemakkelijk misgaan, en is niet zo eenvoudig.

   Maar ik kan morgen wel even kijken of ik een vereenvoudigde versie kan begaan.

   Maar hier: Klik op deze LINK zie je al wat mogelijkheden, net zoals hier: Klik op deze LINK

   Wellicht kun je daar alvast wat mee. Ik neem aan dat ook de handleiding al is geraadpleegd? Met de 9200 zijn we voorts niet meer zo bezig, hetgeen dus met de leeftijd en mogelijkheden van de PVR te maken heeft. Je ziet deze dan ook niet zo vaak meer.

   Maar kijk maar of je zo al wat verder komt.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 8-9-2016 om 17:48

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn humax 9200 kan niet meer opnemen. De functie recorder is ook verdwenen uit het menu. Gesteld op 26-7-2016 om 20:06

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik raad je aan dan eens een fabrieksreset uit te voeren. Waarschijnlijk is alleen de optie verdwenen uit het menu, en is de schijf nog in orde. Door een fabrieksreset los je dat op. Je verhelpt daarmee n.l. software issues. Is de schijf echt defect, zie je doorgaans andere issues, maar de 9200 is al flink op leeftijd en dus kunnen problemen zich uiteraard wel gaan voordoen.

   Mvg. Willem Geantwoord op 26-7-2016 om 22:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wat is het verschil tussen Duovisio ipvr9200Cen ipvr5200C Gesteld op 24-1-2016 om 15:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Bedoel je wellicht een Humax iHDR5200? Die laatste is een Interactieve (Ziggo) HD PVR welke naast weergeven in HD ook in HD kan opnemen. Voorts kan deze decoder weergeven in Dolby Digital 5.1 en neemt het geluid ook zo op.

   Mvg. Willem Geantwoord op 24-1-2016 om 19:04

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • op tv scherm is te zien:fout op haarde schijf ? wat moet ik doen ? Gesteld op 15-12-2015 om 03:43

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Probeer eens of het baat als je de harde schijf formatteert. Maar breng dan, indien mogelijk wel eerst de opnames in veiligheid, daar die bij het formatteren verloren zullen gaan.

   Hopelijk lukt daar en is de schijf niet defcet.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 15-12-2015 om 16:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden


 • Opeens heb ik een icoon bij mijn menu erbij: games en sindsdien kan ik mijn opnames niet meer vinden.
  Na t gehele menu te hebben doorlopen heb ik m op fabrieksinstellingen gezet en opnieuw de zenders ingesteld.

  Wie weet of ik mijn opnames nog kan vinden en onder welke noemer? Gesteld op 17-10-2015 om 09:08

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   ik weet het niet zeker, maar ik denk dat er in het menu voor een andere optie is gekozen. Als zou dit bij het terug stellen terug gedraaid moeten worden.

   Nu ken ik de 9200 niet zo heel goed, maar opnames moet je vinden onder Media, of, als je via het menu werkt, onder Video.

   Voor de 9200 komen geen nieuwe updates meer uit, dus dat icoon zal niet nieuw zijn, maar nu pas zijn geactiveerd. Ik weet n.l. zeker dat er geen nieuwe opties zijn bijgekomen.

   Maar is de decoder terug gesteld naar de fabrieksinstellingen en is daarbij per ongeluk de harde schijf geformatteerd, dan vind je de opnames uiteraard niet meer terug.

   Het wordt dus even zoeken, maar wellicht is er iemand die de 9200 nog heeft en dit ook aan de hand heeft gehad. Als deze dan even zou reageren zou dat heel mooi zijn.

   Ik hou me n.l. meer bezig met de nieuwere modellen.

   Mvg. Willem

   Geantwoord op 17-10-2015 om 15:07

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik wil een directe opname stoppen maar dit lukt me niet naar aanleiding van de beschreven manier in de handleiding. hoe doe ik dat precies?

  De opnameschijf draait bij mij ook altijd mee, hoort dit en zo nee, hoe kan ik dat dan stoppen? Gesteld op 14-10-2015 om 22:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Je kan een opname stoppen door op stop te drukken als je naar het programma gaat als dat nog live wordt uitgezonden. Anders doe je dezelfde stap in media.

   Een schijf draait altijd mee om zo gebruik te kunnen maken van de pauze en time-shift functie. Als de Time shift wordt uitgeschakeld, waarvan ik niet weet of die optie er is voor de 9200, draait de schijf niet meer mee bij het live Tv kijken, maar kun je dus ook geen gebruik meer maken van genoemde functies.

   Mvg. Willem.

   Geantwoord op 14-10-2015 om 22:19

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Zo juist ermee afgespeeld en nu reageert hij nergens meer op .Hoe kan dat? Gesteld op 16-5-2015 om 16:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat kan een defect, of ene software fout zijn.

   Haal ten eerste een half uurtje de spanning geheel van het apparaat. Kijk daarna of ene fabrieksreset mogelijk is en installeer de decoder daarna even opnieuw.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 16-5-2015 om 19:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Het up date van een humax ipvr-9200C is dat nog mogelijk? Gesteld op 15-3-2015 om 14:34

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dat verwacht ik eigenlijk niet. Ik zie vaak wel dat er nieuwe updates uitkomen, maar niet voor de b.v. de Fox-c en de 9200.

   Maar als je even in het menu kijkt, kun je zo zien of je de laatste versie al hebt. Als de optie grijs is, en dus niet aanklikbaar, dan heb je die. Anders kun je die nog downloaden.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 15-3-2015 om 18:59

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb regelmatig als ik een aantal programma's vooruit opneem, dus later op de avond, dat ik meteen bijna geen enkele zender meer kan kijken.
  Dan staat er: zender niet beschikbaar door opname.
  Weet iemand hoe dit komt, en of dit te verhelpen is?

  Alvast bedankt.

  mvg Sasha Gesteld op 23-2-2015 om 14:20

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Sasha

   Met een decoder die beschikt over 2 tuners, kun je altijd één zender opnemen en een ander bekijken. Afhankelijk van de zenders (stream indeling) is het ook wel mogelijk 2 zenders op te nemen en een ander (beperkt) te bekijken. Maar je kan dus niet altijd 2 zenders tegelijk opnemen en nog een 3e bekijken. In die gevallen zal de decoder dit dan ook aangeven.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 23-2-2015 om 19:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Het opnemen van programma's lukt soms niet. De dagen vooruit zijn dan niet te zien.
  Ik kan niet verder opnemen tot vannacht. Ik wil een aantal dagen vooruit plannen, omdat ik bv. weekend weg ga. Ik vind dat erg vervelend, waarom duurt dit zo lang voordat het wordt aangevuld?

  dit gebeurt regelmatig, dat te laat de nieuwe programmas zichtbaar zijn. Erg vervelend Gesteld op 20-2-2015 om 12:36

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Heb je de decoder al eens terug gesteld naar de fabrieksinstellingen en opnieuw geïnstalleerd? Zo nee, doe dat dan eens en haal tevens een een minuut of 10 de spanning geheel van de decoder.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 20-2-2015 om 19:23

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wij willen opnamen wissen maar deze worden alleen uit het blad van de opgenomen programma's gweist en niet van de harde schijf. De harde schijf loopt nu vol. Mijn vraag is: hoe herstel ik dit zonder deze te formateren.

  Groet, john Gesteld op 18-1-2015 om 22:42

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag John,

   Je jan gewoon naar de fabrieksinstellingen terug gaan, zonder de opnames te verliezen. Volgens mij kun je dan ook wel aanvinken dat de schijf geformatteerd dient te worden, net als op andere modellen, maar functie moet je dus NIET gebruiken.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 18-1-2015 om 23:47

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ja klopt Willem, uitleg: als 'k de Humax instel om een programma op te nemen dat na middernacht begint bv 00.05 uur, dan wordt er niets opgenomen. Programma's voor middernacht - al is de start om 23.55 uur - gaan probleemloos. Decoder terug naar fabrieksinstellingen en dan opnieuw zenders zoeken, bedoel je dat? Zo ja, dat is al eens gedaan.. Gesteld op 16-1-2015 om 22:34

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,
   Aub niet boos worden door deze vraag:
   Heb je de juiste datum ingesteld?
   (vannacht 00:05 uur is dus datum 17 januari, zaterdagmorgen).
   Geantwoord op 16-1-2015 om 22:54

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   dat is een vreemd verschijnsel. Zo kom je af en toe weer vreemde dingen tegen. Ik plaats vaak/doorgaans bij andere Humax decoders en daar zie je ook weleens punten die je soms toch even moet uitzoeken en dat lijkt met dit ook zo te zijn.

   Hetgeen er wordt genoemd over de datum/tijd, is natuurlijk iets om op te letten, maar vaak werkt men via de Guide en dan zou de opname natuurlijk wel gemaakt moeten worden. Ik neem aan dat je dit ook hebt gedaan?

   Als de datum en tijd helemaal niet kloppen, zoals zich soms voordoet, dan gaat het helemaal mis en niet alleen na 0000 uur 's nachts.

   Maar ik heb ook nog een vraag: je geeft aan dat er na middernacht niets meer wordt opgenomen, maar vanaf welke tijd werkt dit dan weer wel? Je geeft n.l. aan dat een opname om 23:55 geen probleem oplevert, dus ergens, op een bepaald tijdstip, moet het dus weer goed gaan en ik ben daar dus wel benieuwd naar.

   Maar wat je ook eens kan proberen is dit:

   -Haal alle programma's die je wilt bewaren van de schijf.
   -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
   -Verwijder de smartcard.
   -Verwijder de coax kabel.
   -Verwijder de scart kabel.
   -Verwijder een eventueel aangesloten cinch kabel.
   -Sluit de kabels na een minuut of 15 weer aan.
   -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
   -Plaats de smartcard
   -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand.
   -Formatteer daarbij meteen de harde schijf.
   -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).
   -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even, maar dit zal niet het geval bij de 9200.

   Laat a.u.b. de afloop even weten. Werkt het nog niet, ga ik dit even uitzoeken en laat het dan z.s.m. weten.

   Mvg. Willem.
   Geantwoord op 17-1-2015 om 00:08

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: je kan het best een eventuele reactie plaatsen bij deze vraag/reactie. Dan blijft de conversatie mooi bij elkaar.

   Gr. Willem.
   Site beheerGeantwoord op 17-1-2015 om 00:09

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Instellen gaat idd via de guide, klok - maar dank voor tip :-) speelt dus geen rol. Dacht ook wel aan de klok maar dan meer is ie ingesteld op 00.00 - 12.00 AM/PM of van 00.00 - 00.00 uur (is 24 uur) zou dat nog een rol kunnen spelen? Ik kan niet aangeven waar de scheiding in tijd ligt tussen wel en niet opnemen; De film die afgelopen nacht ff over tweeën begon (vanochtend heel vroeg dus) is in elk geval niet opgenomen. Programma' s vanaf einde middag gaan probleemloos. Wat jij voorstelt Willem wil ik zeker proberen maar is niet snel. Er staan een aantal programma's op de Humax die 'k wil zien alvorens te skippen. Valt misschien samen met waar Ziggo nu mee bezig is (vanwege samengaan met xs4all (toch?) opnieuw zenderinstellenGeantwoord op 18-1-2015 om 20:38

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • De tijd wordt meegezonden, en zou dus altijd moeten kloppen. Die kan dus niet om 12 uur 's middags staan als het 12 uur 's nachts is. En dan nog zou het niets mogen uitmaken. Bij de Guide zie je ook snel genoeg of datum en tijd wel kloppen.

   Als dat niet het geval is, gaat het met andere opnames ook mis. Ik heb hier dus geen echte verklaring voor, maar het lijkt erop dat er sprake is van een software issue, en dan kan dus mij eerste optie je wellicht verder helpen.

   Maar het zijn Ziggo en UPC die samengaan. Maar dat wordt niet overal in Nederland tegelijk doorgevoerd, dus het kan nog wel even duren voordat je de zenders opnieuw dient in te stellen.

   Mvg. Willem.   Geantwoord op 18-1-2015 om 21:44

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Bij ingestelde tijd na 00.00 uur lukt opnemen niet Gesteld op 15-1-2015 om 21:57

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Je geeft wat weinig info, maar heb je de decoder al eens terug gesteld naar de fabrieksinstellingen en opnieuw geïnstalleerd? Zo nee, doe dat dan eens en kijk eens of daarmee het issue is verholpen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 15-1-2015 om 22:06

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn 9200C geeft geen beeld (niet via SCART, ook niet via de RCA 'tulpstekertjes').
  Frontpanel display werkt goed (reageert normaal op de afstandsbediening).
  en de harddisk is ook in orde.
  Enig idee of dit video-probleem op te lossen is zonder al te hoge kosten?
  Gesteld op 23-10-2014 om 20:18

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo,

   Dat is moeilijk te zeggen, daar je zo niet weet wat er exact aan de hand is. Nu heeft de decoder ook een VCR scart, heb je die al eens geprobeerd? Als er geen weergave is, kun je het apparaat ook niet terug stellen naar de fabriekstand en opnieuw installeren, terwijl dat vaak wel tot oplossingen leidt. Kijk anders eens op marktplaats, waar nogal eens reparatiebedrijven adverteren die voor lage kosten of voor een vaste prijs de decoder kunnen repareren.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 23-10-2014 om 20:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bedankt voor de tip Willem,
   Op de 'andere' SCART heb ik ook geen beeld;
   ik heb nog wel geprobeerd, met de handleiding in de hand, als een blinde de factory defaults te herstellen, maar dat lukte niet (wellicht ergens verdwaald in de menu's/dialogen).
   Heb ook nog geprobeerd te resetten door aan/uit-schakelaar (achterop) en de standby-toets (voorop) tegelijk in te drukken en 10 tellen vast te houden (werkt bij andere merken weleens), maar had hier geen resultaat.
   Als er geen andere manier is, zal ik inderdaad de reparatie-advertenties eens bekijken.
   Dankje voor de reactie.Geantwoord op 23-10-2014 om 22:36

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Hallo,

   Het enige wat je nog kan doen is kijken of het baat als je b.v. een hele nacht de spanning van het apparaat haalt. Als dat lukt en het blijft werken, is het goed, maar anders zou je de stap eens kunnen herhalen, waarna je wellicht wel weergave hebt en het menu kan tonen. De andere optie die je noemt werkt inderdaad niet bij de Humax decoders.

   Succes!

   Mvg. Willem.Geantwoord op 23-10-2014 om 23:16

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • PS: Is de decoder ook al eens op een andere Tv aangesloten? Is het dus zeker dat de ingangen op de Tv in orde zijn? Uit het bericht begrijp ik dat het ook niet werkt via de CVBS/video cinch aansluiting, maar ik weet niet of date en verloop cinch-->scart is of niet.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 24-10-2014 om 10:56

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Hallo Willem,
   Ja, ik heb verschillende TVs geprobeerd (ook een video grabber naar een PC/laptop); beide SCARTs en de cinch connector op de achterkant (geen verloopkabel/-connector).
   Een ander apparaat werkt wel, dus kabels enz. zijn in orde.
   De Humax heeft ook een paar dagen uit gestaan (antwoord op je vorige vraag/tip).
   Ik zie op de achterkant van de Humax ook een RS232 aansluiting - kan ik daar iets mee? (Telnet ofzo). Ik heb even geprobeerd, met een rechtuit serial cable en HyperTerm op de PC, maar zie geen respons (2400N81 en 9600N81).
   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
   Re: "Is de decoder ook al eens op een andere Tv aangesloten? Is het dus zeker dat de ingangen op de Tv in orde zijn? Uit het bericht begrijp ik dat het ook niet werkt via de CVBS/video cinch aansluiting, maar ik weet niet of date en verloop cinch-->scart is of niet."Geantwoord op 24-10-2014 om 11:27

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Hallo,

   Met de RS232 aansluiting kun je zelf niets. Daar kan alleen Humax iets mee, dus als er totaal geen weergave is en je zo te zien alles al hebt geprobeerd, zal de decoder toch naar hen toe moeten, of naar een andere reparateur die thuis is in deze decoders. Maar als je naar een winkel gaat, vraag dan wel of deze zelf de reparatie uitvoeren, daar de kans nogal eens groot is, dat het apparaat dan gewoon wordt opgestuurd naar Humax. Zelf kun je helaas niet veel, daar je niet in het menu kan komen en er dus ook geen mogelijkheid is de decoder terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Uitgaande van wat ik lees is er dus echt sprake van en defect.

   Nog even dit: als je van plan bent het apparaten even te laten onderzoeken, vraag dan even naar de onderzoekskosten welke soms behoorlijk fors kunnen zijn en zonde van het geld als je besluit niet tot reparatie over te gaan. Zoek je en fraaie vervanger, dan raad ik je aan eens naar de 5200c of 5400c te kijken. Die zijn technisch gelijk, maar de 5400 heeft een HDD van 1TB, tegenover 500GB bij de 5200. Dit zijn HD ontvangers die tevens het geluid in Dolby Digital 5.1 kunnen weergeven en ook zo opnemen. Daarnaast zijn ze Interactief, waarbij de apparaten wel aangesloten dienen te worden op het Internet. Maar het is dan wel van belang dat je Ziggo als provider hebt, daar die het meest hebben te bieden op dit vlak. Tevens beschikken beide decoders over een dubbele tuner.

   Maar goed, wellicht valt de reparatie van de 9200c wel erg mee.

   Bel anders eens met Humax:

   Quantis Electronics B.V.
   Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
   www.quantiselectronics.com
   T +31 (0) 85 5000400

   Vriendelijke groet, Willem.Geantwoord op 24-10-2014 om 12:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Bedankt voor al je adviezen Willem.
   Prijsopgave / no-cure-nopay lijkt me wel op zn plaats, want ik ben niet van plan hier erg veel geld naar toe te smijten.
   Ik probeer alles altijd zelf op te lossen, voordat ik uit handen geef, maar in dit geval lijk ik uitgepuzzeld ;-)
   Groet, K.
   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
   Met de RS232 aansluiting kun je zelf niets. Daar kan alleen Humax iets mee . . . . .
   Maar goed, wellicht valt de reparatie van de 9200c wel erg mee.
   Geantwoord op 24-10-2014 om 13:04

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag K,

   Ik weet niet wat Humax rekent voor onderzoek, maar als de decoder al een tijd uit de garantie is, zul je dat waarschijnlijk toch moeten betalen, tenzij je natuurlijk tot reparatie overgaat. Maar er zijn ook wel bedrijven die zeer lage onderzoekskosten rekenen en een vaste, vaak zeer redelijke prijs voor de reparaties. Kijk anders eens op marktplaats, waar deze bedrijven vaak adverteren.

   Succes en ik hoop dat het allemaal voor een schappelijk bedrag voor elkaar komt.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 24-10-2014 om 19:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Mijn humax 9200c valt ineens uit en doet niks meer wie weet raad Gesteld op 1-8-2014 om 17:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Haal de spanning er eens voor langer periode af en probeer het dan opnieuw. Werkt dat niet, is onderzoek nodig en kan het zijn dat er een voedingsprobleem is opgetreden.

   Gr. Willem. Geantwoord op 1-8-2014 om 18:52

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • mijn licht knopje vd aan uit komt ook niet meer in beeld en het hele digitale op het schermpje is eraf en stroom zit wel in de contactdoos. het betreft aanvulling op mijn eerdere vraag van mijn humax pvr 9200 c
  Hoop dat het nog goed komt,want was er zeer gek mee
  Grt Erwin Gesteld op 21-5-2014 om 22:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Het lijkt er inderdaad op dat de decoder de pijp aan Maarten heeft gegeven, maar je kan dat pas echt met volle zekerheid zeggen na onderzoek. het is dus raadzaam de decoder eens na te laten zien door Humax. Wellicht is de voeding defect en vaak hoeft dat niet een hele dure kwestie te worden, maar nogmaals, onderzoek zal moeten uitwijzen wat er exact mis is.

   Gegevens Humax:

   Quantis Electronics B.V.
   Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
   www.quantiselectronics.com
   T +31 (0) 85 5000400 Geantwoord op 22-5-2014 om 00:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik heb een humax pvr 9200 c en die doet het niks meer geen digitale tekens meer en afstand bediening reageerd ook niet heb het knopje achter de humax aan uit gedaan en stroom eraf en erop gedaan en ook 5 minuten gewacht maar hij reageerd nergens meer op.
  Gister bleef die piepende geluiden maken net alsof die een vastloper kreeg.
  Wat nu? Of is ie na 6jaar echt dood Gesteld op 21-5-2014 om 22:32

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Kan je met de humax 9200c werken met een HDMI aansluiting? Gesteld op 22-3-2014 om 15:28

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Aan Willem (antwoord15-11-2013) op vraag 15-11-2013: hartelijk dank, het probleem zat inderdaad in de S-video. Ik hoop dat dit antwoord doorkomt, want ik heb nog geen ervaring met deze site. Ik heb ook gestemd, maar dat lijkt me niet goed gegaan.
  m.vr.gr.
  Kees Gesteld op 16-11-2013 om 11:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Kees,

   Bedankt voor de respons. Helemaal goedgekomen, en gelukkig is dus het probleem verholpen. Mocht je nog eens een vraag hebben en er is gereageerd kun je ook je reactie bij je eigen vraag zetten. Dan blijft het mooi bij elkaar, maar dat is inderdaad even een weetje en even wennen.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 16-11-2013 om 14:02

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik heb een Humax PVR 9200c, met harde schijf. Niet meer nodig voor digitale tv omdat ik interactieve tv van KPN heb genomen. Om de opnamen op de harde schijf te bekijken, heb ik de Humax met een scart aangesloten op de tv. Ik kan nu de opnamen bekijken, maar ze zijn in zwart-wit. Weet iemand de oplossing?
  Kees Teuns
  Gesteld op 15-11-2013 om 18:02

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Heb je wel de goede scart aansluiting gebruikt (TV scart) en is de instelling daarvan correct? Ik denk n.l. dat de instelling van deze scart op S-video staat, of dat de scart van de TV daarop is ingesteld. Stel de scart van de decoder even in op RGB en kijk even of je datzelfde kan doen bij de TV. Als een daarvan op S-video staat is het beeld zwart/wit.

   PS: controleer ook even de scartkabel.

   Ik lees graag even de afloop of het vervolg.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 15-11-2013 om 19:32

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Tijdens het 'gewone' TV kijken kwam er een scherm waar je op OK moest klikken. Dat was een Humax-scherm. Dat heb ik gedaan zonder goed te kijken wat er aan de hand was (dan denk je: ja het zal wel) want ik vond het irritant. Maar: toen ik later een opgenomen programma wilde kijken bestond de optie "recorder" met alle onderverdelingen niet meer in het menu! In plaats daarvan is er een menu-optie voor games onderaan bijgekomen. Het hoofdmenu begint dus nu met Systeeminstellingen en eindigt met games!
  Resetten naar fabrieksinstellingen en van stroom halen helpt niet. Het is een 9200C.
  Wat nu?

  Wolter Gesteld op 4-11-2013 om 22:40

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag,

   Ik heb dit nog nooit gezien en kan helaas ook niet aangeven wat je verder nog kan doen, daar je de fabrieksinstellingen al hebt gereset. Maar is er niet een optie in het menu alwaar je dit kan veranderen? Spit dat eens goed door. Lukt het niet, neem dan eens contact op met Humax:

   Bellen gaat het vlotst,

   Quantis Electronics B.V.
   Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
   www.quantiselectronics.com
   T +31 (0) 85 5000400

   Mvg. Willem. Geantwoord op 4-11-2013 om 23:24

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dag,

   Humax zegt dat als er 'games' onderaan het menu verschijnt in plaats van 'recorder' bovenaan , dat dan het apparaat de harde schijf niet meer herkent. Dus wsch. is de harde schijf kapot. Opsturen en laten onderzoeken is het advies. Kan mogelijk gerepareerd.

   WolterGeantwoord op 5-11-2013 om 10:32

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dag Wolter,

   Hartelijk dank voor de mededeling. Wel apart dat deze decoder dat op deze manier doet. Bij de anderen zie je een error of start de decoder niet meer op. Maar goed, het vervangen van de harde schijf hoeft niet zoveel te kosten en met wat handigheid kun je het zelf, maar ik weet niet exact of deze decoder de schijf dan zelf weer formatteert. Maar goed, je kan hem altijd eens opsturen naar Humax en kijken of de reparatiekosten niet te gek zijn. Op marktplaats zie je ook vaak advertenties van bedrijven die voor zeer redelijke prijzen decoders repareren. Misschien is dat ook nog wat.

   Maar nogmaals dank voor het plaatsen van de afloop. Dat wordt zeer gewaardeerd, daar dit altijd nog handig kan zijn voor anderen.

   Mvg. Willem.Geantwoord op 5-11-2013 om 11:50

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • goedemorgen met dat stuurprogramma bedoel ik dat als ik de humax aansluit op mijn computer middels een kabel hij dan vraagt om een stuurprogramma.. ik wil graag music luisteren via de humax.
  mvg Hans Koomen.
  Gesteld op 3-11-2013 om 11:58

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Dag Hans,

   Oké duidelijk. Wat je wil kan echter niet zomaar. Ik weet dat er op de schijven van de 5050, 5200 en 5400 een ruimte is ingericht om daarop korte filmpjes, foto's en muziek te zetten, maar het is niet mogelijk zomaar alle muziek of films via de Humax weer te geven. Hoe dit exact is geregeld bij de 9200 durf ik niet precies aan te geven, omdat ik me meer bezig houdt met bovengenoemde en wat andere decoders, maar die decoders zijn op te nemen in je netwerk, d.w.z. dat je de decoder aansluit op het modem, en zo bestanden kan delen, en tevens gebruik kan maken van de interactieve functies van die decoders. Je kan dan b.v. muziek vanaf de PC naar de decoder streamen en de gemaakte opnames vanaf de decoder naar de PC. In de handleiding wordt dan deels uitgelegd hoe je de decoder kan opnemen in je netwerk en op Internet vind je dan de programma's die nodig zijn m de opnames vanaf de Humax op de PC af te spelen of op te slaan op een DVD of Blu-ray, of vaste schijf. Als de 9200 in je netwerk kan worden opgenomen, moet de handleiding dit vermelden. daar staan dan wat punten in zoals IP adres etc. maar geen echt stuurprogramma. Ik denk dus dat dit laatste ook niet mogelijk is. Kijk dus eens in de handleiding of het Internet of je daar wat over kan vinden. Ik lees graag even de afloop.

   Vriendelijke groet, Willem. Geantwoord op 3-11-2013 om 16:40

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Goedemiddag ,
  Ik ben opzoek naar een besturingsprogramma voor de humax 9200c , waar kan ik deze vinden ?

  M.v.g.

  Hans Koomen Gesteld op 2-11-2013 om 16:33

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoi,

  Is de Humax PVR 9200 een HD decoder of geen HD?

  Gr. Sis uut Grunn Gesteld op 29-10-2013 om 19:44

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • hallo, wil graag opgenomen programmas van de harde schijf naar de computer of dvd recorder zetten.
  kan iemand mij vertellen of dit kan en hoe ik dit zou moeten doen?
  alvast bedankt.
  fred Gesteld op 28-10-2013 om 09:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Naar een DVD recorder kan dit door de recorder middels scart op de decoder aan te sluiten. Stel de VCR scart op de decoder dan in op S-Video, en doe ditzelfde met de INGANG op de DVD recorder, meestal AV2. Je krijgt dan zeer nette opnamen, maar uiteraard niet in HD. Ik weet niet of je deze decoder kan opnemen in je netwerk, zoals bij de 5050, 5100, 5200 etc. maar als dat kan kun je op die manier de opnamen naar de PC streamen. Deze mogelijkheid, zou, als deze aanwezig is, in de handleiding vermeld moeten staan.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 28-10-2013 om 17:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hallo,
  Mijn humax doet een beetje raar een ik kan niet meer naar de lijst waar de opgenomen programma's staan.
  weet iemand hier een reden of oplossing voor? Gesteld op 16-10-2013 om 11:52

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het is raadzaam eerst eens te kijken of het euvel is verholpen als je enige tijd de spanning geheel van de decoder haalt. Helpt dat niet, stel het apparaat dan terug naar de fabrieksinstelling en installeer deze opnieuw.

   Mvg. Willem. Geantwoord op 16-10-2013 om 16:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hallo. wij hebben eerder een andere humax gehad en als er dan 2 programmas achter elkaar kwamen konden wij gewoon een timer in stellen bijv.. openem van 19.50 tot 22.00 kan dat bij de 9200c ook nog ik kan namelijk niks vinden over hoe dat moet.

  bedankt Gesteld op 28-7-2013 om 17:49

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik ken de 9200 inhoudelijk niet zo goed, maar dit moet gewoon kunnen. je kan dat simpelweg doen via de Guide/EPG, hetgeen wel in de handleiding is genoemd, maar uiteraard blijft ene handmatige opname mogelijk.

   Gr. Willem. Geantwoord op 28-7-2013 om 20:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Sinds kort Humax 9200. Doet het prima. Maar gisteravond konden we de Humax niet meer afzetten met de afstandsbediening. Wel aan het apparaat zelf. Kan het zijn dat die afstandsbediening op een of andere manier op slot staat omdat we per ongeluk op verkeerde knopjes hebben gedrukt? Wie weet raad?
  Bedankt, Lia Gesteld op 8-4-2013 om 12:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Vaak zijn afstandsbedieningen ook geschikt voor andere apparaten en dan dien je eerst op de toets "PVR" te drukken wil deze werken op de decoder/PVR. Voor TV is dat de toets "TV"etc.

   Willem. Geantwoord op 9-4-2013 om 14:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Vandaag over gegaan van CAI naar caiway. Humax 9200 aangezet en geen enkele zender bekend. Opnieuw opgestart en nu wil het apparaat niet meer volledig opstarten. Geeft steeds de melding: DL onbekend en probeert opnieuw te initialiseren. Stopt pas als ik m uitzet aan de achterzijde. Volgens mij komt dit niet door de wijziging van aanbieder.
  Wat kan er mis zijn? Gesteld op 2-4-2013 om 20:31

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als je overstapt dient de decoder opnieuw te worden geïnstalleerd met de gegevens die je via de provider hebt gekregen. Maar ook dient uiteraard de decoder wel door die provider te worden ondersteund, anders zal het helemaal niet werken.

   Bij de smartcard vind je gegevens als frequentie, symboolrate etc.

   Gr. Willem. Geantwoord op 2-4-2013 om 20:39

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Dat klopt, die heb ik, maar zover kom ik niet omdat het apparaat blijft opstarten. Zodra ik m aanzet aan de achterzijde blijft hij dat doen en werkt geen ander commando meer.Geantwoord op 2-4-2013 om 20:50

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
  • Dat is inderdaad vreemd, maar je kan dan dus ook niet in het menu komen om de decoder terug te zetten op de fabrieksinstelling neem ik aan. Je kan proberen of het baat als je de decoder enige tijd spanningsloos zet, waarbij ook de andere kabels zoals de antennekabel etc. worden losgenomen, en alles na enige tijd weer wordt aangesloten en opnieuw de spanning op het apparaat wordt gezet. Het is wel vreemd dat het juist optreed nu van provider is gewisseld, maar op afstand is het nogal eens moeilijk te bepalen wat er nu exact mis is of gaat.

   Succes. Geantwoord op 3-4-2013 om 12:02

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • De zomertijd is niet automatisch aangepast, geeft nu onjuiste tijd aan. Hoe kan dit worden gecorrigeerd ? Gesteld op 31-3-2013 om 13:53

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Gewoon afwachten. Als de decoder (indien mogelijk) in de stand "auto" staat, wordt de tijd automatisch weer aangepast, maar dat kan wel tot 24 uur duren (afhankelijk van de provider). De tijd wordt n.l. meegezonden. Maar door het apparaat even geheel uit te schakelen en weer in, kun je soms de tijd verkorten. De provider heeft dan n.l. de tijd al aangepast maar de decoder heeft dit dan nog niet overgenomen.

   Willem. Geantwoord op 31-3-2013 om 19:29

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • foutmelding E37-32
  Gesteld op 30-1-2013 om 10:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • E37 Foutmelding Algemene foutmelding. Neem contact op
   met onze klantenservice.

   E32 Foutmelding U Smartcard werkt niet correct.
   Neem contact op met onze klantenservice.

   Dergelijke problemen ontstaan doorgaans doordat kabels en/of aansluitingen niet van voldoende kwaliteit zijn. Voor digitale ontvangst is het gebruik van goede kabel, zorgvuldig afgemonteerd met metalen stekkers on-ontbeerlijk. De kabel van huisaansl. tot TV mag ook niet al te lang zijn (Max. een meter of 10) en niet scherp gebogen worden. Ook het leggen, over vooral een lange lengte naast spanningvoerende kabels, kan ondanks de afscherming tot problemen leiden. Ook kunnen andere apparaten die in de kabel zijn opgenomen, zoals splitters, DVD recorders etc. tot problemen leiden. Zijn er meer TV's aangesloten, is vaak een signaalversterker of breedbandversterker benodigd. Op de decoder kun je enkele gegevens uitlezen: Signaalsterkte: Deze dient ong. rond de 50% te zijn. Kwaliteit: deze dient 100% te zijn of daar zeer dichtbij. BER (Bit Error Rate): Deze dient op 0 te staan. Hoe hoger de BER, hoe meer errors en dus gaat het dan uiteindelijk mis. De decoder kan wat fouten herstellen, maar als dit er teveel zijn 'snapt' deze het binnenkomende signaal niet meer wat zich uit in artefacten, wegvallend beeld, of het zelfs geheel op zwart gaan van de weergave. Ook kan de HDMI kabel soms voor problemen zorgen, maar doorgaans niet de eerstgenoemde. Zelfs en goedkope kabel kan doorgaans zeer goed voldoen. Maar eerst moeten alle coax kabels en stekkers worden nagezien en/of vervangen.

   Willem. Geantwoord op 1-2-2013 om 18:59

   Waardeer dit antwoord (2)Misbruik melden
 • Ik heb een Humax Ipvr 9200 C gekregen van iemand die hem niet meer nodig had. Mijn vraag is: kan ik dit apparaat ook gebruiken als ik aangewezen ben op Digitenne. Op welke manier? Biedt dat voordelen t.o.v. het kastje dat er nu van Digitenne staat. Kan ik de Humax gebruiken in combinatie met de ontvanger van Digitenne. En moet ik dan een smartcard gebruiken of is de smarttcard van Digitennen voldoende. U ziet wel: ik ben een volslagen leek op dit gebied. Suggesties zijn meer dan welkom! Gesteld op 29-1-2013 om 00:16

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Deze decoder kan niet worden gebruikt i.c.m. Digitenne. Dit is een kabeldecoder die alleen werkt bij kabelaanbieders die werken volgens het IR-Deto systeem.

   Willem. Geantwoord op 1-2-2013 om 18:57

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Ik heb twee humax recorders,een van mezelf en een van Ziggo,ze staan in aangrenzende kamers maar de een heeft een beeld en geluid vertraging.
  Als twee mensen naar een zelfde uitzending kijken is geen optie de een hoort en ziet alles seconden later.Ik heb allen al geprobeerd maar krijg ze niet gelijk. Wie kan mij helpen,help help
  Mijn mail adres is ,albertrietveld@gmail.com. Gesteld op 19-1-2013 om 21:01

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het is vreemd dat je die vertraging hebt, want normaal gesproken is dat verschil alleen aanwezig tussen analoge en digitale ontvangst. Het is mij niet bekend of je wat aan deze vertraging kan doen, maar ik vrees dat je ermee zult moeten leven...

   Mvg. Willem. Geantwoord op 18-7-2013 om 14:22

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • het geluid van de tv valt elke keer weg wat te doen? Gesteld op 30-11-2012 om 19:41

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Controleer ten eerste de kabel die is gebruikt, en of deze goed in de aansluiting zit. Ik kan met zo weinig info niet aangeven of het aan de kabel of decoder ligt, maar dat is gemakkelijk te controleren door eerst een andere kabel te gebruiken.

   Willem. Geantwoord op 9-12-2012 om 16:42

   Waardeer dit antwoord (1)Misbruik melden
 • Als ik een programma opneem krijg ik tijdens het afspelen een zwart scherm en skipped hij steeds 5 seconde vooruit. Wat moet ik doen? Gesteld op 28-10-2012 om 21:19

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Het is raadzaam de decoder terug te stellen naar de fabriekstand en opnieuw te installeren en indien nodig, ook de schijf te formatteren. Geantwoord op 19-11-2012 om 21:59

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Wat betekent de foutmelding E37-32. Dit verschijnt wanneer ik mijn enige zender met klassieke muziek wil bekijken, nl Brava tv. Mijn provider is Ziggo. Die geeft geen adequaat antwoord. Gesteld op 30-10-2011 om 15:09

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • E37 Foutmelding Algemene foutmelding. Neem contact op
   met onze klantenservice.

   E32 Foutmelding U Smartcard werkt niet correct.
   Geantwoord op 27-3-2012 om 23:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik ben van plan om de Humax 9200 aan te schaffen.
  Mijn vraag is: kan ik op deze Humax 9200 een externe dvd-recorder aan sluiten, zodat ik DVD,s kan branden van films die op de HD van Humax 9200 staan ?? Gesteld op 19-2-2010 om 15:14

  Reageer op deze vraag Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Humax PVR 9200 C

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info