• Mijn 9200C geeft geen beeld (niet via SCART, ook niet via de RCA 'tulpstekertjes').
    Frontpanel display werkt goed (reageert normaal op de afstandsbediening).
    en de harddisk is ook in orde.
    Enig idee of dit video-probleem op te lossen is zonder al te hoge kosten?

    Gesteld op 23-10-2014 om 20:18 in forum Humax PVR 9200 C Misbruik melden
    • Hallo,

      Dat is moeilijk te zeggen, daar je zo niet weet wat er exact aan de hand is. Nu heeft de decoder ook een VCR scart, heb je die al eens geprobeerd? Als er geen weergave is, kun je het apparaat ook niet terug stellen naar de fabriekstand en opnieuw installeren, terwijl dat vaak wel tot oplossingen leidt. Kijk anders eens op marktplaats, waar nogal eens reparatiebedrijven adverteren die voor lage kosten of voor een vaste prijs de decoder kunnen repareren.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-10-2014 om 20:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor de tip Willem,
      Op de 'andere' SCART heb ik ook geen beeld;
      ik heb nog wel geprobeerd, met de handleiding in de hand, als een blinde de factory defaults te herstellen, maar dat lukte niet (wellicht ergens verdwaald in de menu's/dialogen).
      Heb ook nog geprobeerd te resetten door aan/uit-schakelaar (achterop) en de standby-toets (voorop) tegelijk in te drukken en 10 tellen vast te houden (werkt bij andere merken weleens), maar had hier geen resultaat.
      Als er geen andere manier is, zal ik inderdaad de reparatie-advertenties eens bekijken.
      Dankje voor de reactie. Geantwoord op 23-10-2014 om 22:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,

      Het enige wat je nog kan doen is kijken of het baat als je b.v. een hele nacht de spanning van het apparaat haalt. Als dat lukt en het blijft werken, is het goed, maar anders zou je de stap eens kunnen herhalen, waarna je wellicht wel weergave hebt en het menu kan tonen. De andere optie die je noemt werkt inderdaad niet bij de Humax decoders.

      Succes!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-10-2014 om 23:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: Is de decoder ook al eens op een andere Tv aangesloten? Is het dus zeker dat de ingangen op de Tv in orde zijn? Uit het bericht begrijp ik dat het ook niet werkt via de CVBS/video cinch aansluiting, maar ik weet niet of date en verloop cinch-->scart is of niet.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-10-2014 om 10:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,
      Ja, ik heb verschillende TVs geprobeerd (ook een video grabber naar een PC/laptop); beide SCARTs en de cinch connector op de achterkant (geen verloopkabel/-connector).
      Een ander apparaat werkt wel, dus kabels enz. zijn in orde.
      De Humax heeft ook een paar dagen uit gestaan (antwoord op je vorige vraag/tip).
      Ik zie op de achterkant van de Humax ook een RS232 aansluiting - kan ik daar iets mee? (Telnet ofzo). Ik heb even geprobeerd, met een rechtuit serial cable en HyperTerm op de PC, maar zie geen respons (2400N81 en 9600N81).
      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
      Re: "Is de decoder ook al eens op een andere Tv aangesloten? Is het dus zeker dat de ingangen op de Tv in orde zijn? Uit het bericht begrijp ik dat het ook niet werkt via de CVBS/video cinch aansluiting, maar ik weet niet of date en verloop cinch-->scart is of niet." Geantwoord op 24-10-2014 om 11:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,

      Met de RS232 aansluiting kun je zelf niets. Daar kan alleen Humax iets mee, dus als er totaal geen weergave is en je zo te zien alles al hebt geprobeerd, zal de decoder toch naar hen toe moeten, of naar een andere reparateur die thuis is in deze decoders. Maar als je naar een winkel gaat, vraag dan wel of deze zelf de reparatie uitvoeren, daar de kans nogal eens groot is, dat het apparaat dan gewoon wordt opgestuurd naar Humax. Zelf kun je helaas niet veel, daar je niet in het menu kan komen en er dus ook geen mogelijkheid is de decoder terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Uitgaande van wat ik lees is er dus echt sprake van en defect.

      Nog even dit: als je van plan bent het apparaten even te laten onderzoeken, vraag dan even naar de onderzoekskosten welke soms behoorlijk fors kunnen zijn en zonde van het geld als je besluit niet tot reparatie over te gaan. Zoek je en fraaie vervanger, dan raad ik je aan eens naar de 5200c of 5400c te kijken. Die zijn technisch gelijk, maar de 5400 heeft een HDD van 1TB, tegenover 500GB bij de 5200. Dit zijn HD ontvangers die tevens het geluid in Dolby Digital 5.1 kunnen weergeven en ook zo opnemen. Daarnaast zijn ze Interactief, waarbij de apparaten wel aangesloten dienen te worden op het Internet. Maar het is dan wel van belang dat je Ziggo als provider hebt, daar die het meest hebben te bieden op dit vlak. Tevens beschikken beide decoders over een dubbele tuner.

      Maar goed, wellicht valt de reparatie van de 9200c wel erg mee.

      Bel anders eens met Humax:

      Quantis Electronics B.V.
      Vaalserbergweg 317 | 5628 CH | Eindhoven | The Netherlands
      www.quantiselectronics.com
      T +31 (0) 85 5000400

      Vriendelijke groet, Willem. Geantwoord op 24-10-2014 om 12:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bedankt voor al je adviezen Willem.
      Prijsopgave / no-cure-nopay lijkt me wel op zn plaats, want ik ben niet van plan hier erg veel geld naar toe te smijten.
      Ik probeer alles altijd zelf op te lossen, voordat ik uit handen geef, maar in dit geval lijk ik uitgepuzzeld ;-)
      Groet, K.
      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
      Met de RS232 aansluiting kun je zelf niets. Daar kan alleen Humax iets mee . . . . .
      Maar goed, wellicht valt de reparatie van de 9200c wel erg mee.
      Geantwoord op 24-10-2014 om 13:04

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag K,

      Ik weet niet wat Humax rekent voor onderzoek, maar als de decoder al een tijd uit de garantie is, zul je dat waarschijnlijk toch moeten betalen, tenzij je natuurlijk tot reparatie overgaat. Maar er zijn ook wel bedrijven die zeer lage onderzoekskosten rekenen en een vaste, vaak zeer redelijke prijs voor de reparaties. Kijk anders eens op marktplaats, waar deze bedrijven vaak adverteren.

      Succes en ik hoop dat het allemaal voor een schappelijk bedrag voor elkaar komt.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-10-2014 om 19:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info