• Ja klopt Willem, uitleg: als 'k de Humax instel om een programma op te nemen dat na middernacht begint bv 00.05 uur, dan wordt er niets opgenomen. Programma's voor middernacht - al is de start om 23.55 uur - gaan probleemloos. Decoder terug naar fabrieksinstellingen en dan opnieuw zenders zoeken, bedoel je dat? Zo ja, dat is al eens gedaan..

    Gesteld op 16-1-2015 om 22:34 in forum Humax PVR 9200 C Misbruik melden
    • Hallo,
      Aub niet boos worden door deze vraag:
      Heb je de juiste datum ingesteld?
      (vannacht 00:05 uur is dus datum 17 januari, zaterdagmorgen).
      Geantwoord op 16-1-2015 om 22:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      dat is een vreemd verschijnsel. Zo kom je af en toe weer vreemde dingen tegen. Ik plaats vaak/doorgaans bij andere Humax decoders en daar zie je ook weleens punten die je soms toch even moet uitzoeken en dat lijkt met dit ook zo te zijn.

      Hetgeen er wordt genoemd over de datum/tijd, is natuurlijk iets om op te letten, maar vaak werkt men via de Guide en dan zou de opname natuurlijk wel gemaakt moeten worden. Ik neem aan dat je dit ook hebt gedaan?

      Als de datum en tijd helemaal niet kloppen, zoals zich soms voordoet, dan gaat het helemaal mis en niet alleen na 0000 uur 's nachts.

      Maar ik heb ook nog een vraag: je geeft aan dat er na middernacht niets meer wordt opgenomen, maar vanaf welke tijd werkt dit dan weer wel? Je geeft n.l. aan dat een opname om 23:55 geen probleem oplevert, dus ergens, op een bepaald tijdstip, moet het dus weer goed gaan en ik ben daar dus wel benieuwd naar.

      Maar wat je ook eens kan proberen is dit:

      -Haal alle programma's die je wilt bewaren van de schijf.
      -Haal de spanning geheel van de decoder. (Minimaal 20 minuten).
      -Verwijder de smartcard.
      -Verwijder de coax kabel.
      -Verwijder de scart kabel.
      -Verwijder een eventueel aangesloten cinch kabel.
      -Sluit de kabels na een minuut of 15 weer aan.
      -Schakel, nadat de spanning weer is ingeschakeld de decoder in en wacht tot deze om de smartcard vraagt.
      -Plaats de smartcard
      -Stel de decoder na het geheel opstarten terug naar de fabriekstand.
      -Formatteer daarbij meteen de harde schijf.
      -Installeer de decoder opnieuw met de juiste frequentie en ID-Code (netwerknummer).
      -Controleer in het menu of je een nieuwe software update kan binnenhalen, zo ja, doe dit even, maar dit zal niet het geval bij de 9200.

      Laat a.u.b. de afloop even weten. Werkt het nog niet, ga ik dit even uitzoeken en laat het dan z.s.m. weten.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 17-1-2015 om 00:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: je kan het best een eventuele reactie plaatsen bij deze vraag/reactie. Dan blijft de conversatie mooi bij elkaar.

      Gr. Willem.
      Site beheer Geantwoord op 17-1-2015 om 00:09

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Instellen gaat idd via de guide, klok - maar dank voor tip :-) speelt dus geen rol. Dacht ook wel aan de klok maar dan meer is ie ingesteld op 00.00 - 12.00 AM/PM of van 00.00 - 00.00 uur (is 24 uur) zou dat nog een rol kunnen spelen? Ik kan niet aangeven waar de scheiding in tijd ligt tussen wel en niet opnemen; De film die afgelopen nacht ff over tweeën begon (vanochtend heel vroeg dus) is in elk geval niet opgenomen. Programma' s vanaf einde middag gaan probleemloos. Wat jij voorstelt Willem wil ik zeker proberen maar is niet snel. Er staan een aantal programma's op de Humax die 'k wil zien alvorens te skippen. Valt misschien samen met waar Ziggo nu mee bezig is (vanwege samengaan met xs4all (toch?) opnieuw zenderinstellen Geantwoord op 18-1-2015 om 20:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • De tijd wordt meegezonden, en zou dus altijd moeten kloppen. Die kan dus niet om 12 uur 's middags staan als het 12 uur 's nachts is. En dan nog zou het niets mogen uitmaken. Bij de Guide zie je ook snel genoeg of datum en tijd wel kloppen.

      Als dat niet het geval is, gaat het met andere opnames ook mis. Ik heb hier dus geen echte verklaring voor, maar het lijkt erop dat er sprake is van een software issue, en dan kan dus mij eerste optie je wellicht verder helpen.

      Maar het zijn Ziggo en UPC die samengaan. Maar dat wordt niet overal in Nederland tegelijk doorgevoerd, dus het kan nog wel even duren voordat je de zenders opnieuw dient in te stellen.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 18-1-2015 om 21:44

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info