• Ik heb de LN555 Wifi combo pack aangeschaft om een netwerk voor mijn 200Mb/s verbinding te maken.

    Waar mijn router een wifi signaal uitzendt dat soms zelfs iets boven de 200Mb/s uitkomt (speedtest.net) krijg ik met mijn plug op mijn PC (niet zijnde Wifi) krap aan 20Mb/s download naar boven, dit terwijl verkondigt wordt dat de plugs een snelheid van 500Mb/s hebben.

    Een aantal omgevingsdetails: ik woon in een appartementencomplex.
    Mijn verdeelplug zit minder dan een meter van mijn router vandaan.
    De andere plug zit op minder dan 5 meter van de verdeelplug vandaan en minder dan een halve meter van mijn PC.

    Ik heb meerdere keren mijn plugs gereset danwel verwisseld, ik heb zelfs de plugs in elkaar gezet bij het linken (met de verdeelplug nog steeds met de router verbonden).

    Ik krijg overigens nog wel dat mijn data lampje af en toe wissels tussen groen en rood, maar ik kan de oorzaak hiervoor niet duiden.

    Ik heb ook naar de instellingen van mijn router gekeken en heb bijv. UPnP aangezet, ook dit mag niet baten.

    Is het heus mogelijk dat in een afstand van 5 meter de internet snelheid van 200 naar 20Mb/s kan afzwakken via deze stekkers. In mijn ouderlijk huis haalde 100Mb/s plugs (tevens van sitecom) wel de 50Mb/s internetsnelheid op deze zelfde PC op een afstand van zo'n 20 meter van de bron.

    Gesteld op 16-8-2015 om 20:13 in forum Sitecom homeplug adapter Misbruik melden
    • De snelheid van de homeplugs wordt beïnvloedt door de verstoringen die het signaal tegen komt op het stroomnet. U spreekt over groen/rood branden van de data-led. Bij de LN-555 kan de Data-led (stekker icoon) de volgende kleuren branden:
      Groen: de snelheid tussen de homeplugs onderling is hoger dan 40 Mbps
      Oranje: de snelheid tussen de homeplugs onderling is hoger dan 20 Mbps maar lager dan 40 Mbps
      Rood: de snelheid tussen de homeplugs onderling is lager dan 20 Mbps

      Het rood of oranje branden van de data-led wordt meestal veroorzaakt door storing (interferentie) op het stroomnet. Vaak valt dit te al te verhelpen door de homeplugs in een andere wandcontactdoos te plaatsen. Meer tips voor het verhelpen van deze problemen vind u op de volgende website: Klik op deze LINK

      Vriendelijke groet,
      Maarten
      Sitecom Webcare
      Geantwoord op 19-8-2015 om 14:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Probeer eens goede utp kabels tussen de router en homeplug te zetten maar ook van homeplug naar pc. sommige kabels kunnen geen snelheid aan boven 50 mb ( vaak zijn dit dunne rode kabels) Geantwoord op 23-8-2015 om 23:21

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info