• Hallo ik heb een vraag over de capaciteit van deze ketel. Ik heb een vrijstaande woning met meer als 500m3 inhoud. Bij de vorige ketel een nefit 25 combi had ik geen probleem met het opwarmen van mijn huis. Nu sinds 2012 ik een remeha ketel heb is het voor mijn gevoel kouder op 21 graden dan de nefit op 20 graden.
  Kan de remeha te licht zijn wat betreft capaciteit ??

  Gesteld op 15-11-2016 om 18:24 in forum Remeha Calenta 28C Misbruik melden
  • Dit wordt m.i. niet veroorzaakt door de capaciteit van de ketel maar mogelijk door een nieuwe thermostaat of de andere werking van de nieuwe ketel (moduleren = leveren capaciteit naar warmte behoefte). Pas in een echte winter speelt maximale capaciteit een rol. Geantwoord op 21-11-2016 om 14:55

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Deze ketel draait op opentherm. Stel voor je wilt het 20 graden hebben, dan gaat de ketel ketel eerst naar circa 19.5 graden, daarna langzaam naar 20 graden en de ketel houdt dat met een lage watertemperatuur op de 20 graden gedurende de dag/avond. Dit stookt zuiniger. Anders dan andere ketels zijn ook de fabrieksinstellingen zodanig dat er zuinig gestookt wordt.

   Je ervaart minder stralingswarmte van de radiator. Ik heb het hele spul eer op aan/uit gezet: klapperende leidingen, maar ik vind het aangenamer. Geantwoord op 23-11-2016 om 21:11

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info