• Wederom veel dank, Willem. Ik sta met één been in bed (1.30am hier) en lees net je antwoord.
    Moet het morgen nog eens op mijn gemak allemaal laten doordringen. Nu alvast: de Pioneer HDD formatteren KAN niet, want hij staat helemaal vol met programma's die ik ooit (tsja...) nog hoop te bekijken of die ik in elk geval wil KUNNEN zien. Dus dan zou ik die eerst moeten backuppen voor ik de schijf formatteer. Maar wis ik dan weer de systemsoftware niet? En in welk videoformaat heeft de Pioneer de programma's opgenomen? Kan ik die na backuppen ook 'elders' bekijken? Converteren?

    Gesteld op 31-5-2015 om 20:34 in forum Panasonic DMR-EH69 Misbruik melden
    • Dag Wim,

      tja, formatteren kan dan inderdaad nog niet, want dan ben je alles kwijt. Maar met het formatteren wordt niet de systeemsoftware gewist. Bij andere apparaten zoals een PVR is dat ook niet het geval. Het formatteren heeft dus verder geen nadelen, en eigenlijk alleen maar voordelen, zeker als de recorder nu niet goed functioneert.

      Vanaf de recorder is het niet zo eenvoudig de opnames over te zetten, maar wat je wilt bewaren zou je op DVD kunnen zetten, mits je dan dus niet tegen kopieerbeveiligingen aanloopt. Het verplaatsen of kopiëren van bestanden op een andere manier is helaas niet zo eenvoudig. Wat dat betreft laat een DVD recorder niet zoveel toe. Een backup maken of converteren is dus eigenlijk niet echt aan de orde. Men gaat er bij een DVD recorder dan ook vanuit dat men de opnames óf op de harde schijf, óf op DVD zet.

      De techniek is wat dat betreft al ruim achterhaald en de nieuwere DVD recorders hebben eigenlijk nog steeds de verouderde techniek in zich. Daarin is eigenlijk weinig tot niets veranderd.

      Ik moet je het antwoord over het videoformaat schuldig blijven. Ik me daar nooit zo in verdiept. Nu wordt daar ook eigenlijk nooit naar gevraagd, maar ik ga het toch eens nakijken, mits ik er wat over kan vinden.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 31-5-2015 om 21:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info