• Ik woon in Indonesia en zoek al maanden naar een goede DVD-recorder ofwel PVR. Moet moeiteloos dagelijks 4-5 programma's kunnen opnemen via timer, dus minstens 35-40 timer events per week. Stuitte op de Panasonic DMR-EH69 die ik eventueel via een kennis kan laten meebregen. Maar... kan deze recorder wat ik wil?
    Reviews over de voorganger zijn wisselend, met name het moven van interne <> externe hdd schijnt slecht te gaan. En bij deleten van een bestaande recorder wordt maar een klein deel van de gewiste schijfruimte weer vrijgemaakt voor nieuwe opnamen waardoor de schijf gauw vastloopt.
    Hoe is dit alles bij de DMR-EH69?
    En waarom had de voorganger een 1Tb hdd en de EH69 nog maar 320 GB?
    Dank,
    Wim/Yogyakarta/Indonesia

    Gesteld op 31-5-2015 om 11:55 in forum Panasonic DMR-EH69 Misbruik melden
    • Ik weet niet precies wat de mogelijkheden daar zijn. De Panasonic, is net als de andere modellen een analoge recorder welke een kabel signaal nodig heeft en ik weet niet of je dat daar hebt.

      Voorts kun je maar één programma tegelijk opnemen. Uiteraard is wel het opnemen van meer programma's per dag mogelijk, maar dan dus niet gelijktijdig.

      En dan is het nog vaak zo dat opnames vanaf de harde schijf niet meer naar een DVD te kopiëren zijn i.v.m. een kopieerbeveiliging. Dat is iets waar men hier steeds vaker tegenaan loopt.

      Daar de DVD recorder op zijn retour is en lang niet overal meer verkrijgbaar, maakt men vaak de overstap naar een PVR, ofwel een decoder met harde schijf. Maar het is dus de vraag of je daar kabel hebt, of op welke manier je anders Tv kijkt.

      Waarom men heeft weer heeft gekozen voor een kleinere harde schijf, weet ik niet exact, maar dit schijnt te maken te hebben met de kostprijs, welke men zo laag mogelijk wil houden.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-5-2015 om 14:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank je voor je uitvoerige antwoord, Willem.
      Het duizelt me vaak van de termen en features, die ik lang niet allemaal begrijp.
      Mag ik stap voor stap beschrijven wat ik heb en wat ik zoek?
      1. Ik nam met veel plezier tientallen BVN-programma's op op een Pioneer recorder (met harde schijf EN dvd opnamemogelijkheden). Maar: die Pioneer loopt op zijn eind: harde schijf is niet alleen vol maar heeft ook steeds meer disk errors of hoe dat ook alweer heet.
      2. Die Pioneer kreeg zijn signaal van BVN-tv via een schotel op het dak en een Hansen-decoder op de tv-tafel.
      3. Ik ben er inderdaad achtergekomen dat er bijna geen enkel merk meer soortgelijke recorders verkoopt. Heb nog wel een LG aangeschaft maar die was waardeloos en binnen de kortste keren vol.
      4. Mijn lokale tv-junkie-techneut wil proberen de Pioneer en/of LG van een nieuwe (grotere) harde schijf te voorzien, maar is daarin vooralsnog niet geslaagd.
      5. Dus zoek ik me online een ongeluk naar 'een vervanger/opvolger'. De Panasonic DMR-EH69 verraste me (al is hij hier niet verkrijgbaar) maar na jouw woorden ga ik ernstig twijfelen: als ie een kabelsignaal nodig heeft, kan ik hem dat niet leveren, het gaat om satellietsignalen van de Thaicom5, kanaal BVN.
      6. Ik heb online al een stuk of tien digitale decoders vergeleken en er zelfs een gekocht (Manhattan) maar die hebben allemaal hun beperkingen en bezwaren, soms ernstige. Zo beloofde de Manhattan dat je timer recordings kunt maken en dat ging eerst wel, maar steeds minder - en nu kan ik nog maar EEN timer recording instellen, dus één groot blok DAILY, dat je vervolgens NIET kunt editen, alleen afkijken en/of weggooien.
      7. Veelbelovende merken voor digitale ontvangst schijnen Amiko en VU+ te zijn, maar die hebben allemaal weer -tig modellen waarvan ik niet weet welke ik zou moeten kopen en welke niet...
      8. Kortom, ik weet het niet meer...
      9. Jij wel?
      10. Dank en groet, Wim Geantwoord op 31-5-2015 om 15:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Wim,

      ik had nog niet overal op gereageerd, daar ik eigenlijk eerst wilde weten of je daar wel kabel hebt en ik begrijp nu dat dit niet het geval is en je met een schotel werkt.

      Maar ik zal even stap voor stap je vragen behandelen.

      1. Als de harde schijf vol is en fouten gaat vertonen, kun je dat vaak oplossen door de schijf te formatteren. Eigenlijk dien je dat zo af en toe eens te doen. Is dat al gedaan? Als je gaat formatteren wordt de schijf geheel gewist, en tevens worden fouten verholpen, mits uiteraard de schijf geen echt defect vertoont.

      2. De Pioneer is net als de Panasonic een analoge DVD recorder, wat dus inhoud dat er een analoge tuner aanwezig is, en de recorder in feite is gemaakt om op te nemen vanaf de kabel. Heb je een schotel, zoals je aangeeft, dan kun je inderdaad vaak opnemen vanaf de decoder, maar dan alleen wat je op dat moment bekijkt. Ik raad vaak aan een 2e (goedkope) decoder te gebruiken voor de DVD recorder, zodat je ook iets anders kan opnemen en niet afhankelijk bent van wat je kijkt.

      3. De DVD recorder is mede door de analoge tuner, en de het feit dat deze nog werkt met SD content, op zijn retour. Niet overal is nog een analoog signaal aanwezig en de opnames vanaf de kabel zijn in SD (Standaard Definition) en vaak niet erg fraai. Zeker op een HD Tv ziet dat er doorgaans niet zo heel goed uit. Als je vanaf een decoder opneemt kun je de instellingen aanpassen en veel betere opnames maken.

      Doorgaans zal men de ingang van de DVD recorder echter op CVBS/Video/Composiet laten staan en dan zijn de opnames niet echt fraai. Stel je echter de scart UITGANG op de decoder in op S-Video en je doet datzelfde met de INGANG (meestal AV2) op de DVD recorder, dan ziet het al een stuk beter uit.

      RGB is nog fraaier, maar niet elke decoder ondersteund RGB uit op de VCR scart en niet elke DVD recorder ondersteund RGB in. Je moet er echter voor zorgen dat beide apparaten op gelijke wijze worden ingesteld.

      De kabel vanaf een schotel aansluiten op de RF in van de DVD recorder heeft geen zin, want de recorder kan niets met dat signaal.

      4. Het is lang niet altijd mogelijk zelf een nieuwe schijf te plaatsen, als dat al nodig is, daar er bepaalde software op moet komen te staan, welke fabrikanten vaak niet willen prijsgeven. Het is dus lang niet zeker dat het gaat werken als je de schijf vervangt.

      5. De Panasonic werkt inderdaad met een kabel signaal, net als nagenoeg alle recorders, maar kan dus wel, net als de Pioneer, op de/een decoder worden aangesloten. Alleen kun je dan, net als nu, alleen opnamen wat je op dat moment bekijkt.

      Tevens kun je geen gebruik maken van de Guide, maar dat kun je nu zeer waarschijnlijk ook niet, want een DVD recorder werkt eigenlijk nooit samen met een schotel.

      Hier werkt men doorgaans met kabel en dan wordt vaak een PVR (decoder met harde schijf) ingezet. Veelal is dat een Humax, waarmee ik zelf ook werk en ook veel ondersteuning voor doe. Dit merk heeft ook decoders voor de schotel, maar die zie je hier nauwelijks voorbij komen. En men wil toch steeds meer van het opnemen op schijf af. Sommige providers gaan dus ook al over naar een decoder waarmee je wel kan opnemen, maar waarbij die opnames 'in the cloud' komen te staan en dus wel terug gekeken kunnen worden voor een bepaalde periode, maar niet zijn op te slaan op je PC of over te zetten op DVD.

      Dat is toch iets wat men vaak als nadeel ziet. Voordeel is dan wel dat je een aantal programma's tegelijk kan opnemen.

      7. Het is niet altijd zo gemakkelijk een keuze te maken voor een ander. Er zijn best goede satelliet decoders/ontvangers maar ik weet zo niet welke modellen je kan gebruiken om er ook mee op te nemen. Zoals gezegd houd ik me meer bezig met kabel decoders. Maar ik kan natuurlijk altijd even e.e.a. uitzoeken. Uiteraard is ook beslissend wat jij er als gebruiker van verlangt.

      Maar zoals ik al meldde, kun je de Panasonic wel aansluiten op je/een decoder om zo opnames te maken, zoals je nu al gewend bent. Ik zou alleen toch eens de schijf van de Pioneer een om meermalen achter elkaar formatteren, want het is helemaal nog niet gezegd, dat de schijf daarvan defect is.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 31-5-2015 om 18:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info