• Hallo,

    Sinds 2007 beschik ik over een DVD recorder van Panasonic type DMR-EH 55.
    Als ik de laatste tijd een opgenomen film of serie op de harde schijf wil herbekijken, is het geluid heel slecht en de spraak bijna onverstaanbaar. Daarbij hoor ik ook tegelijk muziek en een gesprek van een andere zender. Is mijn toestel versleten of kan ik dit nog oplossen?

    Gesteld op 12-9-2015 om 12:10 in forum Panasonic DMR-EH55 Misbruik melden
    • Is dat geluid alleen slecht bij de gemaakte opnames, of is dat ook aanwezig bij origineel materiaal zoals een DVD, CD?

      Hoe is het geluid als je via de tuner in de recorder Tv kijkt? Als dat ook slecht is, en dat komt voor bij alle zenders, is zeer waarschijnlijk de tuner defect. Maar het issue zou dan zich moeten voordoen bij originele DVD's, of bij opnames die eerder zijn gemaakt.

      Kijk dit dus even na en ik zie dan graag even je reactie tegemoet welke je het best bij deze, eigen vraag kunt plaatsen.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 12-9-2015 om 14:34

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Willem,

      Bedankt voor de snelle reactie!
      Het geluid is vooral slecht bij de recente opnames maar ook bij origineel materiaal en eerder gemaakte opnames moet het volume voor de helft verhoogd worden.
      Ik merk wel een verschil in verstaanbaarheid tussen de verschillende opnames.
      Tv kijken via de tuner van de recorder geeft hetzelfde resultaat als het bij bekijken van gemaakte opnames.

      mvg.
      Anne Geantwoord op 13-9-2015 om 10:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Anne,

      dan is zeer waarschijnlijk niet de tuner in het apparaat, maar ligt de oorzaak elders, daar de tuner los staat van het weergeven van origineel materiaal. Vaak echter willen de tuners nogal eens defect raken en vandaar dus ook mijn eerdere vragen.

      Hoe is de DVD recorder op de Tv aangesloten? Als dat middels HDMI is, probeer dan eens een andere kabel, of een andere ingang op de Tv. Probeer het anders eens middels scart, indien je daar de mogelijkheid voor hebt. Ik verwacht niet direct dat het de HDMI kabel zelf is die issues veroorzaakt, maar je moet uiteraard alles uitsluiten.

      Indien mogelijk, kun je de recorder ook eens aansluiten op een receiver o.i.d. om te proberen of dat nog verschil maakt.

      Er kan een defect in de DVD recorder zijn opgetreden, maar dat is op afstand niet direct te zeggen. Maar door dit soort stappen te nemen bevestig je dat, of sluit je e.e.a. uit.

      mvg. Willem.

      Geantwoord op 13-9-2015 om 19:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Willem,

      Ondertussen heb ik nog wat origineel materiaal via mijn dvd recorder bekeken en het geluid en de verstaanbaarheid zijn toch merkelijk beter dan bij het afspelen van eerder gemaakte opnames.

      De recorder is op de TV aangesloten met een 21 pens scartkabel en 2 RF-coaxkabels.
      Het is mij niet gelukt om hem aan te sluiten op een receiver of met een andere kabel.

      In de veronderstelling dat de oorzaak toch een versleten tuner is, wat zijn dan de kosten voor herstelling? Ik neem enkel films en series op om ze nadien te herbekijken maar zonder ze te branden op dvd. Is het nog zinvol om een toestel van 9 jaar te laten repareren of stap ik beter over naar digitale tv met digirecorder via een provider? Graag uw mening.

      mvg. Anne Geantwoord op 24-9-2015 om 15:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Anne, het is zo wat moeilijk te beoordelen, maar als de eerdere opnames en origineel materiaal beter, of wel correct klinken, is het vaak de tuner die gebreken vertoond. Die hoeft niet altijd zo defect te raken dat er helemaal geen geluid meer is, maar vaak zie ik dat dit zorgt voor een slechte geluidsweergave of alleen 'kraken'. Indien je overigens de recorder aansluit middels de scart of eventueel aanwezige HDMI uitgang, is een RF (coax) kabel niet meer nodig. Maar deze zorgt er wel voor dat het signaal vanaf de kabel de Tv binnenkomt om de zenders via de Tv zelf te kunnen bekijken. Maar qua werking van de recorder voegt het dus niets toe. Nu kun je eens een hele goed scartkabel proberen, welke niet de hoofdprijs hoeft te kosten, maar of dit werkt is maar even de vraag. Wat de reparatiekosten zijn durf ik zo niet te zeggen, maar op marktplaats zie je nogal eens bedrijven die de kosten zeer redelijk houden en soms zelfs geen onderzoekskosten berekenen als je besluit de reparatie toch niet te laten uitvoeren. Echter, gezien de leeftijd van het apparaat, zou ik daar echt niet teveel geld aan uitgeven, want de kans is groot dat straks het loopwerk of de harde schijf het begeeft. Vooral dat eerste komt regelmatig voor en omdat de DVD recorder niet langer wordt gefabriceerd is reparatie niet eens meer altijd mogelijk of simpelweg te kostbaar. Nu weet ik niet welke provider je hebt, maar je zou in bepaalde gevallen b.v. kunnen overstappen naar een decoder/PVR van Humax. Ik zou je dan de 5200 of 5400 aanraden. Deze apparaten zijn overigens identiek op de grootte van de harde schijf na. Die is bij de 5200 500 Gig en bij de 5400 1TB. Voor opname is het deel wel iets kleiner dan dat, daar er ook een deel van de schijf is ingericht voor time-shift, pauzeren, korte video en muziekbestanden en het formatteren naar ext3. Beide decoders kunnen opnames op de harde schijf zetten in HD en Dolby Digital 5.1 geluid. Er zijn tevens 2 tuners aanwezig, zodat je altijd 1 zender kan bekijken en een 2e kan opnemen. In sommige gevallen, kun je zelfs 1 zender bekijken en 2 anderen opnemen, hetgeen te maken heeft met de zender streams. Tevens zijn de apparaten interactief (Ziggo) als ze op het Internet worden aangesloten. Dat Internet hoeft dan weer niet noodzakelijk va Ziggo te zijn, de kabel wel. Heb je en Full-HD tv kun je dus in HD kijken en opnemen en kun je zelfs de apparaten opnemen in je netwerk om (beperkt) bestanden uit te wisselen en opnames over te zetten op een ander medium. Kijk anders eens hier: Klik op deze LINK alwaar je de handleiding vind van de Humax iHDR-5200C. Zoals gezegd is de 5400 verder identiek en gelden dus dezelfde opties. Je kan daar ook al zeer veel info terug vinden tussen de vragen en antwoorden, en wellicht is het dus leuk je hier eens in te verdiepen. Ik plaats daar ook en doe al zo'n 13 ondersteuning voor Humax en kan dus op de meeste vragen wel een antwoord geven. Mvg. Willem. Geantwoord op 24-9-2015 om 16:44

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info