• De dvd speler/recorder werkt niet meer en ik wil nu op een of andere manier mijn harde schijf kopieëren, naar USB, of PC. Is dat makkelijk te realiseren?

    Gesteld op 24-7-2015 om 12:24 in forum Panasonic DMR-EH55 Misbruik melden
    • Nee dat is niet zo eenvoudig, want bij het aansluiten op een PC zal deze je 'vragen' de schijf te formatteren en daarmee gaan alle opnames verloren.

      Naar een USB stick lukt het al niet als de recorder wel zou werken, dus ook die optie valt helaas af. Daarom geef ik ook vaak het advies opnames op een DVD recorder of PVR z.s.m. veilig te stellen indien je deze wilt bewaren. Want gaat er wat mis, is de kans groots aanwezig dat je alles kwijt bent.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-7-2015 om 22:05

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Ik was misschien niet geheel duidelijk. Alleen de disc is kapot. Harde schijf werkt nog prima. Je geeft aan, als je aansluit opPC, maar hoe doe dan precies.
      Geantwoord op 24-7-2015 om 22:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      eigenlijk veranderd er dan niet zoveel. De DVD rechtstreeks aansluiten op de PC gaat niet lukken en men probeert het weleens de schijf uit te nemen en in een case te plaatsen, maar dan zal de PC de schijf willen formatteren, wat dus inhoud dat deze geheel wordt gewist.

      Een optie die je misschien wel zou kunnen toepassen, mits je niet tegen een kopieerbeveiliging aanloopt, is de decoder op een andere DVD recorder aan te sluiten middels scart en zo de opnames over te zetten op DVD.

      Helaas heeft een DVD recorder geen enkele optie deze aan te sluiten op een PC of op te nemen in je netwerk, wat vaak wel kan met een PVR (decoder met harde schijf).

      Dit zijn dus best wel vervelende issues, die regelmatig voorkomen, daar de loopwerken van DVD recorders het nogal eens begeven en je dan dus niets meer van de HDD naar een DVD kan kopiëren.

      Overigens lukt dat laatste steeds vaker niet, daar je steeds vaker tegen een kopieerbeveiliging aanloopt.

      Zaak is dan opnames die je wilt bewaren, eigenlijk meteen op een DVD te zetten en niet eerst op de HDD.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-7-2015 om 22:39

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info