• Per ongeluk heb ik van de harde schijf op de DMR-EH49 DVD-recorder enkele filmpjes verwijderd. Kan ik die terughalen, bijv. met Recuva of i.d. ? De aangesloten laptop met Windows-10 herkent de Harde schijf niet als externe HD. Graag een aanwijzing/wijze raad.

    Met vr. groet en dank voor de reactie, J. van Alteren, Leek.

    (email verwijderd door Willem)

    Gesteld op 2-3-2016 om 22:48 in forum Panasonic DMR-EH49 Misbruik melden
    • Dag,

      hoe is de DVD recorder nu dan op de laptop aangesloten? Het vervelende is dat men bij Panasonic niet lijkt te weten in welk formaat de schijf in de DVD recorders wordt geformatteerd. Ook als je de schijf dus uitbouwt, zal de PC deze niet herkennen of vragen deze te formatteren en dan gaat uiteraard alles verloren.

      Opnames terug halen is niet mogelijk. Er zijn wel speciale bedrijven die dat voor de PC kunnen, maar dat is kostbaar en tevens maar de vraag of dit in dit geval wel zal lukken. Bij een PC is een bestand nooit echt geheel verdwenen, maar dat is bij een PVR of DVD recorder vaak wel het geval.

      Ik weet dus eigenlijk wel zeker dat deze bestanden blijvend verloren zijn gegaan.

      Het is ook altijd zeer aan te raden de opnames die je wilt bewaren meten over te zetten op DVD, want als het loopwerk het een keer begeeft, wat nogal eens voorkomt, wordt het al vervelend om bestanden nog te redden. Als de schijf het begeeft, ben je al helemaal uitgerangeerd.

      Zet dus de bestanden die u wilt bewaren z.s.m. over op een DVD. Niet dat die het eeuwige leven hebben, maar dan heb je in ieder geval een back-up.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 2-3-2016 om 22:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Aan Willem en alle andere lezers,

      Dqnk je wel Willem voor je antwoord.
      Ik heb het per ongeluk gewist mét anderen die ik al wel had overgenomen. Dom, maar het is gebeurd. Ik vermoedde al dat het herstellen niet ging. Ik heb de recorder met een USB-kabel op de laptop (Win-10) aangesloten en hij werd al niet herkend. Over en Sluiten en dank.
      Jeruël van Alteren. Geantwoord op 4-3-2016 om 11:53

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Jeruël,

      Graag gedaan. Ik vermoedde al een beetje dat u op deze manier de DVD recorder had aangesloten op de PC, maar dat gaat dus niet werken. De USB poort is er voor andere doeleinden. Het is helaas niet anders.


      Mvg. Willem

      Geantwoord op 4-3-2016 om 17:05

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info