Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 88 Naar de handleiding
Deutsch Gebruiksaanwijzing 88 Naar de handleiding
English Gebruiksaanwijzing 88 Naar de handleiding
457635

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum aan andere eigenaars.

Spelregels
2

Forum

Panasonic-DMR-EH49

Zoeken resetten

  • Hallo. Zijn er voor een DMR-EH49 dvd recorder systeemupdates beschikbaar en hoe haal je deze binnen ? Gesteld op 10-3-2024 om 12:23

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Recorder geeft aan geen nachts geen guide-plus ontvangen te hebben Gesteld op 3-3-2024 om 23:22

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • beste,

    ik zou graag mijn oude video's naar dvd zetten via de panasonic dmr eh49 en zou graag weten of dit gaat en hoe ik dit moet doen dan.

    bedankt voor de hulp al Gesteld op 28-8-2022 om 20:52

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Op een USB stick heb ik een video in MP4 formaat. De DMR-EH49 speelt hem niet af.
    Wie wet een oplossing? Gesteld op 3-2-2022 om 11:13

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Kan ik de dvd recorder DMR-EH 49 verticaal gebruiken i.v.m. ruimte .
    Vriendelijke Groet Theo Gesteld op 11-1-2022 om 16:30

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hallo de Panasonic tv AX800E kan niet meer in het menu komen afstand bediening werkt wel want div andere functies werken wel .
    Hoop op een reactie alvast bedankt
    Gr Bert Gesteld op 8-12-2021 om 16:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Goede dag
    Als ik op de knop druk open
    Dan weigerd de dvd ?

    Gesteld op 7-7-2021 om 12:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Helaas is bij het opnemen en foute handeling gedaan.
    met het instellen een fout gemaakt.nl fabrieks instelling aangeklikt
    Hoe krijg ik e.a weer normaal.
    gr JP Gesteld op 16-1-2021 om 14:42

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • mijn afstandbediening reageert niet, ook op display krijg ik dvd3 i.p.v dvd1 kan niets herstellen
    Gesteld op 26-10-2019 om 15:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je geeft aan dat de DVD recorder DVD3 aangeeft bij het indrukken van een toets en dat betekent dat deze op DVD3 is ingesteld. Nu moet de afstandsbediening dus ook weer op die modus worden ingesteld. Dat doe je als volgt:

      -Richt de afstandsbediening NIET op de DVD recorder
      -Druk de cijfertoets 1 in op de afstandsbediening en houd deze vast
      -Druk meteen daarna ook de OK of Enter toets in en houd beiden even vast
      -De afstandsbediening staat nu weer op DVD1

      *Lukt het niet, herhaal dan even deze stappen.

      Mvg. Willemarschijnlijk, per abuis een andere modus gekozen. Geantwoord op 28-10-2019 om 01:07

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Kan de DRMEH49 ook het digitale signaal opnemen op de harde schijf ? Gesteld op 27-2-2019 om 12:16

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • ik heb een samsung smart tv en Onkyo HTX-22HDX (digital surround system)..Hoe kan ik beide goed aansluiten de Panasonic DMR-EH49. Gesteld op 28-1-2019 om 09:40

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Volgens mij beschikt de 49 over HDMI, en ik zou deze dus op die manier aansluiten op de Tv.

      Voor geluid zou ik aanraden de DVD recorder middels de optische uitgang op de Onkyo aan te sluiten. Je kan de DVD recorder dan instellen op Dolby Digital 5.1, als deze al niet op deze manier is ingesteld.

      Willem Geantwoord op 1-2-2019 om 00:17

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Kan deze recorder ook opnemen via digitale kanalen Gesteld op 11-12-2018 om 20:47

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Nee, dat kan niet. De recorder heeft nl. een analoge tuner en kan dus alleen die zenders opslaan. Maar omdat Ziggo stopt met de doorgifte van het analoge signaal, heb ik een topic aangemaakt, hoe de DVD recorder nog te gebruiken als analoog vervalt:

      Klik op deze LINK

      Willem
      Ondersteuning Humax
      Geantwoord op 12-12-2018 om 03:31

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden


  • Waar zit het verschil in tussen een DVD-recorder met harde schijf de DMR-EH49 en de DMR EH57 en zijn er nog andere variaties van de DMR EH57?

    Email adres verwijderd. we sturen geen antwoorden naar persoonlijke adressen.

    Er zijn voorts geen andere variaties op de EH57 en op het Internet zijn alle modellen te vergelijken. Maar grote verschillen zijn er niet. Het ene model kan een wat grote schijf hebben, wat meer aansluitmogelijkheden, en bv. een DVD dual layer afspelen (gebruikt voor opnames).

    Maar de DVD recorder word niet meer gemaakt en mede door het verdwijnen van het analoge signaal is een dergelijke aankoop, bv. 2e hands, niet meer aan te raden.

    Willem Gesteld op 7-9-2018 om 00:43

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ik stap over naar een andere provider en heb dan de mogelijkheid om weer op te nemen. Mijn oude Panasonic hou ik dan nog om af te spelen, wat nog op de harde schijf staat en dvd's. Dat lukt namelijk nog wel! Geantwoord op 7-9-2018 om 10:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Sinds 2 dagen neemt mijn Panasonic DMR-EH49 alleen sneeuw op, hoe kan dit ineens? Is op alle zenders zo! Volgens mij stond er ook een keer dat er geen autorisatie was of zoiets. T-mobile kon mij niet helpen! Gesteld op 4-7-2018 om 21:30

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • De recorder kan alleen overweg met een analoog signaal. Ga dus eens na of dat nog wel aanwezig is, daar bv. Ziggo dit ook gefaseerd afbouwt en meer providers zijn gestopt met het analoge signaal. Ook kan de tuner in het apparaat defect zijn geraakt. Maar om dat uit te sluiten kun je natuurlijk gewoon kijken of er nog een analoog signaal is, en of de recorder dat nog toont via de Tv.

      WillemGeantwoord op 5-7-2018 om 03:38

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste ? Ik weet niet of dit help maar ik heb een keer gehad dat ik ook geen beeld had, na veel zoeken kwam ik erachter dat mijn scart kabel zich er heel langzaam uit werkten ( lus onder Spanning ) ik weet niet of u via een scart-kabel werk maar? als erin eens geen signaal meer is dan is de machine of defect of er is iets met de bekabeling ? ik hoop dat je hier wat aan heb Gr. F.HaasGeantwoord op 5-7-2018 om 13:25

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Afspelen kan altijd wel. Dat kan dus oom als er geen analoog signaal meer aanwezig is. Je kan even kijken of het baat de zenders opnieuw op te slaan. Wat ook voorkomt is dat de tuner in dergelijke apparaten het laten afweten. Dan kunnen er dus geen zenders meer in geplaatst worden, en kan er dus niet meer via de interne tuner worden opgenomen.

      Om te zien of er nog een analoog signaal is, en de tuner in orde, sluit je simpelweg de recorder (even) middels scart aan op een Tv en uiteraard op de Coax kabel. Als je vervolgens de juiste AV ingang selecteert op de Tv en zapt via de DVD recorder, dien je vervolgens de zenders welke daarop staan, via de Tv te zien. Is er dan alleen sneeuw, is er óf geen analoog signaal meer, óf de tuner is defect. Maar je kan via de Tv zelf ook zien of er nog een analoog signaal aanwezig is. Houd er echter wel rekening mee dat dit in de nabije toekomst zou kunnen verdwijnen. Steeds meer providers kiezen dar nl. voor.

      Het niet meer kunnen opnemen ligt echter doorgaans aan de tuner, of de harde schijf, maar als deze laatste defect is, zal afspelen van al opgenomen bestanden doorgaans ook niet meer lukken.

      gr. WillemGeantwoord op 6-7-2018 om 21:07

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Oké, afspelen lukt dus wel in ieder geval! Ik zal eens bekijken of ik bovenstaande allemaal snap om dat allemaal te controleren. Wel alvast bedankt allemaal!!!!Geantwoord op 7-7-2018 om 13:55

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik krijg het bovenstaande allemaal niet voor elkaar maar denk dat het toch aan het opnemen ligt. Afspelen lukt dus nog steeds wel. Ik heb een nogal ingewikkeld systeem om tv te kijken. Ook Panasonic. Ik druk de tv aan, dan mijn tv kastje (die is dus zonder opnemen enz.) van T-mobile aanzetten middels een knopje op de bijbehorende afstandsbediening. Dan moet ik met de afstandsbediening van mij Panasonic recorder de juiste ingang aanklikken, HDMI 2 en op oké drukken. Dan heb ik digitaal beeld op mijn tv. Om af te spelen of op te nemen via mijn recorder moet ik dus hetzelfde doen maar dan op HDMI 1 klikken. Erg omslachtig allemaal, wellicht dat ik beter een opname kastje kan nemen van T-mobile, maar die huur je elke maand. Repareren zal best duur zijn van mijn recorder dus geen optie, of een nieuwe kopen maar ik ben bang dat ik dan weer problemen met tv kijken krijg. Zit erg raar in elkaar bij mij denk ik maar kon niet anders zeiden ze.

      In ieder geval iedereen bedankt voor de tips!Geantwoord op 11-7-2018 om 22:07

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik vraag me af of het niet gewoon aan de tuner van de DVD recorder ligt. En dat kun je dus wel controleren. Maar dan kun je dat het best doen middels scart. Dus een scart aansluiting maken tussen de AV1 van de DVD recorder en de/een scart ingang van de Tv.

      De DVD recorders worden echter vaak al niet meer gerepareerd daar deze niet meer in productie zijn en het dus vaal moeilijk is nog aan de juiste onderdelen te komen. Daarnaast zou ik je dat ook niet aanraden, daar men steeds vaker afscheid neemt van het analoge signaal, en de DVD recorder dan dus toch niet meer inzetbaar is op de manier zoals je dit gewend bent.

      Nieuw vind je ze dus ook niet meer, of men moet nog een model hebben staan. Maar mijn advies is dan absoluut: Niet doen! 2e hands vind je ze ook nog wel, maar ik raad je dan echt aan een ontvanger/mediabox, of hoe je het maar wilt noemen te kopen met een opname functie. Ik werk veel met de Humax welke in bepaalde gebieden kan worden ingezet, daar ik langdurig ondersteuning lever voor dat merk. Maar je kan wellicht inderdaad beter kiezen voor de huur van een apparaat bij T Mobile. Snap wel dat je dit liever niet wilt, maar kopen is ook niet altijd alles.

      Maar zo raar zit het niet in elkaar bij jou hoor. Bij het gebruik van HDMI schakelt de Tv lang niet altijd over naar de juiste ingang. Maar bij de Panasonic kun je vaak wel gebruik maken van de 'Hotelmode'. Daarin kun je dan een ingang toewijzen, welke automatisch word geselecteerd als je de Tv inschakelt. Erg handig dus als je een decoder/Ontvanger/Mediabox gebruikt. Ik gebruik dat al jaren bij de Panasonic modellen welke ik heb gehad. Wil je daarover meer weten, geef het dan maar even aan.

      Gr. WillemGeantwoord op 13-7-2018 om 02:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dankjewel Willem, ik heb jouw bericht geprint om het eens aan mijn schoonzoon te laten zien als hij komt, voor mij te ingewikkeld allemaal.
      Maar ik denk dat je gelijk hebt en beter via T-Mobile over kan gaan.
      Nogmaals heel erg bedankt!Geantwoord op 13-7-2018 om 13:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Graag gedaan,

      de uitleg over de Hotelmode had ik daarin nog niet genoemd maar dat gaat als volgt:

      Let op en maak geen fouten!

      Houd op de Tv zelf de Volume - (Volume min) toets ingedrukt en richt vervolgens de afstandsbediening op de TV, en druk 3 maal achtereen op de AV toets. Houd hierbij dus de Volume - toets ingedrukt.

      Je komt nu in een verborgen menu, de zogenoemde Hotelmode.

      Doe nu het volgende: Zet de Hotelmode aan en kies vervolgens welke ingang je wilt activeren. Is bv. de decoder/ontvanger/mediabox aangesloten op HDMI 1, kies je voor deze ingang.

      Verander verder niets!! en verlaat het menu weer door op de exit toets te drukken op de afstandsbediening.

      Als de Tv nu word ingeschakeld zal deze automatisch opstarten met de HDMI 1 ingang. Je kan dan dus gelijk Tv kijken zonder eerst zelf deze ingang te hoeven activeren. Let op: het kiezen van andere ingangen dien je nog wel zelf te doen.

      Mvg Willem

      Geantwoord op 14-7-2018 om 04:13

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • O dat klinkt goed, dat zal dus ook opgaan voor HDMI 2 want dat is bij mij de tv, 1 is mijn recorder namelijk.
      Ik ga het zeker proberen, alvast bedankt voor de tip want dit is echt nieuw voor mij!Geantwoord op 14-7-2018 om 14:29

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      ik heb voor het gemak even voor HDMI 1 gekozen, maar hetzelfde kan uiteraard met HDMI 2 etc. of andere ingangen. Maar je kan er dus maar één vastleggen op deze manier. Maar dit werkt wel zeer prettig. Niet elke Tv of model heeft die optie, maar doorgaans lukt het bij de Panasonic prima. Ik gebruik het zelf al jaren op deze manier en heb dit tevens ook ingesteld bij de Panasonic modellen van mijn dochters.

      Vaak zal een fabrikant of winkelier het echter niet noemen, omdat er mensen zijn die gaan experimenteren en bv. 'Button Lock' en/of 'Remote Lock' instellen. En dat betekent dus dat de toetsen op de Tv en/of de afstandsbediening geblokkeerd worden. Daar moet je dus absoluut afblijven. Maar wat ik noemde is veilig en word al zeer lang gebruikt. Destijds heb ik een aantal jaren ondersteuning verleend voor Panasonic, en dan m.n. voor de Plasma Tv, welke ik omarm, en toen werd al vaak genoemd dat men het toch wel als nadeel zag dat iedere keer handmatig de juiste ingang geselecteerd diende te worden, daar de Panasonic de laatst gekozen ingang ook niet onthoud. En dan is de Hotelmode echt een verademing. En je kan het ook zo weer uitschakelen of kiezen voor een andere ingang.

      Nu komt het ook wel voor dat een Tv wel naar de juiste ingang schakelt als een bron, zoals een decoder word ingeschakeld, maar dan ondersteund de bron bepaalde technieken, welke de Tv ook dient te bevatten. Ik laat dat maar even in het midden om het verhaal niet al te technisch te maken.

      Succes!

      Gr. WillemGeantwoord op 14-7-2018 om 16:37

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hi Willem, wilde niet lukken nog om dat vast te leggen. Onze tv is een Panasonic TH-42V70FA Plasma. Dus al een ouder type maar met prima beeld! / 94 cm diagonaal.
      Geantwoord op 15-7-2018 om 12:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      ik neem aan dat het om een PV70 gaat en daar kan het juist wel bij. Mijn dochter heeft n.l. een identiek apparaat en daarop heb ik het ook ingesteld. Waarschijnlijk doe je dus ergens wat verkeerd, want bij de Plasma moet het zeker mogelijk zijn.

      Hier even de gehele uitleg, die ik vaak heb geplaatst en waarvan veel mensen al gebruik hebben gemaakt:

      Hotel Mode Panasonic TV:

      -Schakel de TV in
      -Houdt de toets -/V (min volume) aan voor, of zijkant van de TV ingedrukt.
      -Druk nu drie maal op de AV toets van de afstandsbediening, uiteraard gericht op de TV.
      -Laat nu de -/V toets op de TV los
      -Nu verschijnt het Hotel Mode menu
      -Doe hier in ieder geval twee dingen: Schakel de Hotel Mode aan, en kies wat je als Initial input wilt, b.v. de HDMI ingang waar de decoder op aangesloten is. Er zijn hier diverse mogelijkheden.

      Panasonic Hotel menu, voorbeeld instelling:


      Ongevaarlijk zijn de volgende opties:

      Initial INPUT. Als je de TV aan zet maakt deze standaard gebruik van de analoge tuner. Kijk je alleen via digitale kabel decoder die je op een HDMI, Scart of component ingang hebt aangesloten, dan kun je hier instellen dat bij het aanzetten van de TV niet de analoge tuner selecteerd wordt, maar b.v. de HDMI, Scart of component ingang.
      Initial VOL level. Het volume level dat de TV gebruikt bij het aanzetten. Loopt je geluid altijd via je surround set, dan kun je deze op 0 zetten. Handige optie waarbij het volume van de TV b.v. bij opstarten niet te hoog staat.
      Maximum VOL level. Bijvoorbeeld handig als je kleine kinderen hebt. Je kunt hiermee nl. instellen hoe hoog het totaal volume van de TV kan. Maar ook kun je hiermnee voorkomen dat het volume zo hoog wordt ingesteld dat de speakers zullen beschadigen.
      Initial POS. Het kanaal dat standaard geselecteerd wordt bij analoge ontvangst als de TV wordt ingeschakeld. Kijk je b.v. vaak naar RTL4, dan kun je deze op 4 zetten zodat kanaal 4 direct geselecteerd wordt op het moment dat je de TV inschakelt. (Alleen nuttig wanneer je analoog kijkt).
      Gevaarlijke opties (DUS NIET GEBRUIKEN!!)
      Als je de Remote lock of de Button lock aan zet, dan kun je NIET meer in het hotel menu komen en de TV ook niet meer bedienen! Je kunt deze wijzigingen zelf NIET meer ongedaan maken, dit kan enkel een service monteur!
      -Remote lock. Zorgt er voor dat je je afstandsbediening niet meer kunt gebruiken.
      -Button lock. Zorgt er voor dat de knoppen op de TV niet meer werken.

      Druk op Exit op de afstandsbediening om het menu te verlaten als de juiste instellingen zijn geactiveerd. Uiteraard kun je deze later altijd wijzigen.

      Mvg. WillemGeantwoord op 16-7-2018 om 22:54

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Nog iets:

      Als de Tv een TH-42(P)V70FA is, is deze niet 94 cm maar 107 cm. Het cijfer in het modelnummer staat n.l. voor het aantal Inches. Een 37 inch Plasma de kleinste die er bestaat in Plasma, is 94 cm.

      Overigens word de Plasma helaas niet meer gemaakt. Die techniek kon niet verder worden uitgewerkt e hoger dan een Full-HD resolutie is dus niet mogelijk. En in een tijd waarin steeds meer de 4K Tv zijn intrede doet, is de Plasma techniek dus helaas achterhaald. Echter heb ik LCD/Led nooit echt mooi gevonden en juich ik het dus toe dat men nu ook de Oled Tv's heeft. Dat neigt qua weergave toch wat meer naar de Plasma.

      Gr. WillemGeantwoord op 16-7-2018 om 23:01

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Geacht forum,
    Ik heb een type DMR-EH49 recorder gekocht.
    Ik ben hem aan het uitproberen nu heb ik geprobeerd om van de HD schijf naar dvd te copieeren, maar ik krijg steeds de zelfde melding ( Kan geen Kopiebegrensde titel Kopieren) ?
    Hoe kom dat en kan ik die begrensing opheven??.
    Graag uw reactie Gesteld op 11-3-2018 om 15:20

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat kun je niet opheffen. Het word steeds moeilijker een bestand over te zetten van de interne schijf naar een DVD schijfje. Het best is een bestand dat je wilt bewaren niet eerst op de schijf te zetten, maar meteen op DVD. Heb je Ziggo als provider, houd er dan ook rekening mee dat binnenkort de analoge zenders gaan vervallen.

      Mvg. Willem Geantwoord op 12-3-2018 om 20:55

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • O.K. Bedankt voor de snelle reactie,
      Ik ga nog wat proberen met een tweede recorder als dat lukt dat laat ik dat nog weten.
      Groetjes. F.Haas
      Geantwoord op 13-3-2018 om 08:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Hallo
    Als we iets willen afspreken dat we hebben opgenomen of we willen een dvd plaatsen dan begint de auto controle en door daarna op power te drukken zou het goed moeten zijn, maar we krijgen steeds dezelfde melding:
    Auto controle. Iet voltooid.
    1.druk op ok de discladr gaat open en het apparaat gaat in stand-by staan.
    2. Druk op power om opnieuw te starten. Als dit bericht nog verschijnt raadpleegt u de informatie in de gebruiksaanwijzing.

    Dan verschijn u61 en de gebruiksaanwijzing zegt dat we het apparaat aan en uit moeten doen en dat het niet stuk is, maar we krijgen steeds dezelfde melding en komen dus niet verder.
    Kan iemand ons verder helpen?
    Vera Gesteld op 7-1-2018 om 18:39

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • dag Vera,

      U61 is een nogal wat omvattende melding. Maar probeer eens het volgende: Houd de aan/stand-by toets zolang ingedrukt tot de recorder de selfcheck doorloopt. Kijk daarna eens of het weer werkt.

      Is dat niet het geval, haal dan minimaal 20 minuten de spanning geheel van het apparaat en schakel dit dan weer in. Het best kun je ook de andere kabels losnemen als je de spanning eraf haalt, mits je daarbij kan.

      Mvg. Willem Geantwoord op 7-1-2018 om 22:29

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Dag Vera,

      dan is er toch wat mis. Nu zou je kunnen overwegen de DVD te laten onderzoeken, maar dan is het raadzaam dat je naar een bedrijf zoekt dat geen, of lage onderzoekskosten in rekening brengt als je besluit de reparatie, door b.v. te hoge kosten, niet door te laten gaan. Is het een issue met het loopwerk zal men dat vaak niet eens repareren of is het heel kostbaar. En door het verdwijnen van de DVD recorder, en b.v. bij Ziggo straks ook het analoge signaal, is deze eigenlijk ook uitgerangeerd. Je kan dan nog opnemen door deze aan te sluiten op een decoder/ontvanger/mediabox, maar ook dat gaat niet eens meer altijd op. Dat maakt investeringen erin dus eigenlijk zonde.

      Natuurlijk zijn ze ook nog wel 2e hands te koop, of soms nog nieuw als me deze nog had staan, maar bij gebruikt is het zeker opletten, want men verkoopt niet zelden gewoon een defect apparaat. Dus wellicht is het kijken naar andere opties, zoals een mediaspeler, decoder/ontvanger met harde schijf en betere optie. Maar uiteraard met iedereen daarin een eigen keuze maken.

      Mvg. WillemGeantwoord op 8-1-2018 om 18:50

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Hallo,
    ik wil graag filmpjes die op de HDD staan op een DVD opnemen. Het zijn nieuwe schijfjes en hij vraagt mij steeds om eerst de schijf te formatteren, maar als ik dit doe, geeft hij aan dat het een niet opneembare disc is.
    Gr. Anita Gesteld op 2-11-2017 om 13:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag Anita,

      in het geval van DVD+R schijfjes wordt inderdaad gevraagd deze eerst te formatteren. Dat is noodzakelijk bij dergelijke schijfjes. Maar de Panasonic kan soms wat kieskeurig zijn v.w.b. het gebruik van merk en type schijfjes. Probeer dus anders eens een ander merk. Door ouderdom kan het soms ook misgaan. Dat gebeurt eigenlijk vaker dan soms... Vooral de DVD+R schijfjes kunnen dan een probleem vormen daar deze dan in bepaalde gevallen niet meer geformatteerd kunnen worden. Dan is het raadzaam eens te kijken naar DVD-R schijfjes, daar deze niet te hoeven worden geformatteerd. DVD+R is wat beter, maar soms moet je wat en vaak ziet men het verschil niet eens, dus wellicht is dat ook nu een optie.

      Mvg. Willem Geantwoord op 2-11-2017 om 14:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • heb helaas geen gebruiksaanwijzing meer in mn bezit kan ik die ergens vinden of kunnen jullie mij een copy toesturen bvd Gesteld op 25-9-2017 om 16:55

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Hallo, het indrukken van welke knop van de afstandsbediening dan ook levert als resultaat dat er "dvd2" in het display verschijnt. Bedienen van het apparaat is verder niet mogelijk. Is de afstandsbediening kapot of is er iets anders fout?

    met vriendelijke groet,
    Tom Gesteld op 20-9-2017 om 16:44

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag Tom,

      dat wijst niet op een defect, maar op een andere instelling van de afstandsbediening, wellicht per abuis ontstaan. Het is n.l. mogelijk meerdere modi in te stellen om zo te voorkomen dat andere apparaten van eenzelfde merk reageren op eenzelfde afstandsbediening.

      Je geeft aan dat de DVD recorder DVD2 aangeeft bij het indrukken van een toets en dat betekent dat deze op DVD2 is ingesteld. Nu moet de afstandsbediening dus ook weer op die modus worden ingesteld. Dat doe je als volgt:

      -Richt de afstandsbediening NIET op de DVD recorder
      -Druk de cijfertoets 2 in op de afstandsbediening en houd deze vast
      -Druk meteen daarna ook de OK of Enter toets in en houd beiden even vast
      -De afstandsbediening staat nu weer op DVD2

      *Lukt het niet, herhaal dan even deze stappen.

      Mvg. Willem Geantwoord op 20-9-2017 om 20:20

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Ik wil graag een CD nummer repeaten hoe doe ik dat Gesteld op 5-5-2017 om 11:14

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Kijk eens of de optie repeat aanwezig is op de afstandsbediening. Het kan zijn dat deze mist, doordat de opties qua CD wat summier zijn.

      Gr. Willem Geantwoord op 7-5-2017 om 19:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb een nieuwe ab gekocht voor de panasonic maar vanaf een afstand pikt de Panasonic het signaal niet.
    Waardoor zou dit kunnen komen? Gesteld op 4-5-2017 om 20:55

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Zijn er nieuwe batterijen geplaatst? Zo ja, plaats dan geen oplaadbare types, daar dit niet altijd goed uitpakt doordat de spanningsafgifte daarvan vaak maar 1.2 Volt is, terwijl gewonde batterijen een spanning voeren van 1.5 Volt.

      Zorg er ook voor dat de lens op de recorder schoon is, en er geen obstakels zitten tussen afstandsbediening en DVD recorder. Dat kan ook licht zijn. Ook een Tv kan een negatieve invloed uitoefenen. Kijk dus ook eens of de recorder beter reageert als de Tv uit is om bepaalde dingen uit te sluiten.

      Mvg. Willem Geantwoord op 7-5-2017 om 19:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Via het TV blokje op de afstandsbediening van de Panasonic DMR-EH49 kon ik tot voor kort de Sony KDL-26V4000 bedienen. Dat lukte onverwachts niet meer.
    Opnieuw geprobeerd de 08 code voor Sony in te voeren maar zonder resultaat. Gesteld op 5-1-2017 om 11:48

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

    • Haal de batterijen minstens 12 uur uit de afstandsbediening en druk, or het herplaatsen van de batterijen, even wat willekeurige toetsen in. Toets daarna opnieuw de code voor de Tv in.

      Succes.

      mvg. Willem Geantwoord op 5-1-2017 om 21:05

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

    • Tja, soms heb ik truukjes haha. En de 12 uur zijn nog niet eens om... Maar een dergelijke afstandsbediening kan soms de fout ingaan doordat de software daarin verward raakt. Hou het dus wel even in de gaten, want soms gaat het later wederom mis. Maar uiteraard hoop ik dat het nu goed blijft werken.

      Mvg WillemGeantwoord op 5-1-2017 om 23:24

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Voor een goed begrip, de 12 uur was al om. Toen het misging heb ik een nieuwe afstandsbediening gekocht. De oude lag nog klaar zonder batterijen.Geantwoord op 6-1-2017 om 09:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Hoe kan ik een dvd die gebrand is op een Acer laptop afspelen op een DMR-EH49. Ik ben in bezit van een conversieprogramma van AVS 4 U, maar die kan volgens mij geen DivX maken. Gesteld op 22-5-2016 om 20:35

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je kan alleen bestanden afspelen welke worden ondersteund door de Panasonic. Gebruik je dus schijfjes welke daarbuiten vallen, zal het niet lukken deze af te spelen via de Panasonic. Geantwoord op 22-5-2016 om 21:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo.

      hier wat gegevens over de ondersteuning van bestanden:

      Support disc types: DVD, DVD±R, DVD±RW, DVD-RAM, CD
      Support video/audio digital formats: MP3, WMA, MPEG4, SVCD, JPEG

      Dit is dus wat er mogelijk is met de EH49.

      Mvg. Willem (naam eerder vergeten)Geantwoord op 22-5-2016 om 22:17

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik kan de optie progressief, bij beeld instelling, niet uit zetten.
    Wie heeft een tip voor mij Gesteld op 5-3-2016 om 15:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • Per ongeluk heb ik van de harde schijf op de DMR-EH49 DVD-recorder enkele filmpjes verwijderd. Kan ik die terughalen, bijv. met Recuva of i.d. ? De aangesloten laptop met Windows-10 herkent de Harde schijf niet als externe HD. Graag een aanwijzing/wijze raad.

    Met vr. groet en dank voor de reactie, J. van Alteren, Leek.

    (email verwijderd door Willem) Gesteld op 2-3-2016 om 22:48

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dag,

      hoe is de DVD recorder nu dan op de laptop aangesloten? Het vervelende is dat men bij Panasonic niet lijkt te weten in welk formaat de schijf in de DVD recorders wordt geformatteerd. Ook als je de schijf dus uitbouwt, zal de PC deze niet herkennen of vragen deze te formatteren en dan gaat uiteraard alles verloren.

      Opnames terug halen is niet mogelijk. Er zijn wel speciale bedrijven die dat voor de PC kunnen, maar dat is kostbaar en tevens maar de vraag of dit in dit geval wel zal lukken. Bij een PC is een bestand nooit echt geheel verdwenen, maar dat is bij een PVR of DVD recorder vaak wel het geval.

      Ik weet dus eigenlijk wel zeker dat deze bestanden blijvend verloren zijn gegaan.

      Het is ook altijd zeer aan te raden de opnames die je wilt bewaren meten over te zetten op DVD, want als het loopwerk het een keer begeeft, wat nogal eens voorkomt, wordt het al vervelend om bestanden nog te redden. Als de schijf het begeeft, ben je al helemaal uitgerangeerd.

      Zet dus de bestanden die u wilt bewaren z.s.m. over op een DVD. Niet dat die het eeuwige leven hebben, maar dan heb je in ieder geval een back-up.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 2-3-2016 om 22:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Aan Willem en alle andere lezers,

      Dqnk je wel Willem voor je antwoord.
      Ik heb het per ongeluk gewist mét anderen die ik al wel had overgenomen. Dom, maar het is gebeurd. Ik vermoedde al dat het herstellen niet ging. Ik heb de recorder met een USB-kabel op de laptop (Win-10) aangesloten en hij werd al niet herkend. Over en Sluiten en dank.
      Jeruël van Alteren.Geantwoord op 4-3-2016 om 11:53

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Jeruël,

      Graag gedaan. Ik vermoedde al een beetje dat u op deze manier de DVD recorder had aangesloten op de PC, maar dat gaat dus niet werken. De USB poort is er voor andere doeleinden. Het is helaas niet anders.


      Mvg. Willem

      Geantwoord op 4-3-2016 om 17:05

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Raadselachtige situatie. Ik heb een Samsung dvd-recorder, een Philips tv, en een tele2 decoder. Als ik wilde opnemen, stelde ik op de dvd-recorder altijd AV1 in, en dan kon ik een tele2-zender opnemen (wel zorgen dat de decoder op die zender bleef staan natuurlijk). Sinds medio september lukt dat ineens niet meer, er is niets veranderd aan de aansluitingen, hoewel er misschien in die tijd van decoder is gewisseld. Ik heb nu een Amino132. Als ik naar AV1 ga, krijg ik een zwart beeld, met de tekst "geen videosignaal". Heb van alles geprobeerd: geen resultaat.
    Wie o wie? :) Gesteld op 15-1-2016 om 15:52

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ik weet natuurlijk niet alles van alle merken en daarom plaats ik alleen bij bepaalde producten.

      In dit geval gaat het op de EH49 van Panasonic en niet om een Samsung, maar bij uitzondering zal ik wat punten aandragen. Ik wil dat niet te vaak doen, daar ik de site ook een beetje schoon wil houden, want ook daar ben ik verantwoordelijk voor.

      In beginsel sluit je een DVD recorder middels HDMI op een Tv aan, of middels de AV1 uitgang.

      De AV2 aansluiting gebruik je eventueel voor het aansluiten op een decoder, om daarvan af op te nemen.

      Je dient er dan uiteraard voor te zorgen dat de DVD recorder ingesteld blijft staan op AV2. Standaard zal deze op Video, ook wel Composiet of CVBS genoemd staan en om de kwaliteit te verhogen kun je b.v. de uitgang van de decoder instellen op S-Video of evt. RGB (niet altijd mogelijk). Datzelfde doe je dan tevens met de AV2 INGANG van de DVD recorder. Dat doe je via het menu.

      Overtuig je er echter wel van dat de scartkabel goed in de apparaten zit en de kabel in orde is en tevens volledig bedraad.

      Kijk ook even of er op die nieuwe decoder wellicht iets anders moet worden ingesteld. Ik ken de Amini niet en verleen eigenlijk alleen ondersteuning voor Humax, waarbij het bij de meeste modellen wel mogelijk is om daarvan af op te nemen.

      Maar sluit dus de decoder eerste eens aan op de AV2 aansluiting van de DVD recorder zoals hierboven genoemd.

      Als de Amino 2 scart aansluitingen heeft, probeer dan de ander eens, maar in principe moet deze dan op beide aansluitingen uitsturen.

      Kijk ook of je inderdaad de decoder wel hebt aangesloten op de AV1 aansluiting van de DVD recorder en toch niet op AV2, zoals gebruikelijk. Is dat n.l. zo en stel je de DVD recorder wel in op AV1, gaat het natuurlijk niet werken...

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 15-1-2016 om 16:06

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hartelijk dank, Willem. Maar helaas.... ik heb alles geprobeerd. Maar opnemen van een tele2 programma lukt niet. Ik heb een installateur nodig. In ieder geval bedankt.

      PS Ik vergiste me met Samsung, ik heb een Panasonic recorder dmr eh49Geantwoord op 15-1-2016 om 20:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,

      als je een EH49 hebt, dan moet het op deze manier kunnen w erken, want men werkt heel vaak met een combinatie van decoder en en DVD recorder en ik heb hier al zeer vaak geplaatst dat dit tot de mogelijkheden behoort, ook bij de andere types waar ik plaats.

      Echter vraag ik me af of hete gegeven geen videosignaal' in dit geval wel betekent dat er geen verbinding is tussen decoder en recorder, daar de recorder dat n.l. niet zal aangeven als er geen verbinding is, of als deze op b.v. een zender zou staan.

      het lijkt er eerder op dat de recorder het beeld niet toont op de Tv en als dat zo is, kan het zo zijn dat je zelf de juiste ingang op de Tv dient te selecteren. Heel vaak is dit het geval als men via HDMI kijkt, daar het dan lang niet altijd zeker is dat de Tv automatisch zal omschakelen naar de juiste ingang.

      Breng ik je zo wellicht nog op een idee?

      Mvg. Willem.Geantwoord op 15-1-2016 om 21:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Panasonic DMR-EH49 handleidingen

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

  • lees eerst de handleiding door;
  • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
  • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
  • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
  • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
  • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
  • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info