• Raadselachtige situatie. Ik heb een Samsung dvd-recorder, een Philips tv, en een tele2 decoder. Als ik wilde opnemen, stelde ik op de dvd-recorder altijd AV1 in, en dan kon ik een tele2-zender opnemen (wel zorgen dat de decoder op die zender bleef staan natuurlijk). Sinds medio september lukt dat ineens niet meer, er is niets veranderd aan de aansluitingen, hoewel er misschien in die tijd van decoder is gewisseld. Ik heb nu een Amino132. Als ik naar AV1 ga, krijg ik een zwart beeld, met de tekst "geen videosignaal". Heb van alles geprobeerd: geen resultaat.
    Wie o wie? :)

    Gesteld op 15-1-2016 om 15:52 in forum Panasonic DMR-EH49 Misbruik melden
    • Ik weet natuurlijk niet alles van alle merken en daarom plaats ik alleen bij bepaalde producten.

      In dit geval gaat het op de EH49 van Panasonic en niet om een Samsung, maar bij uitzondering zal ik wat punten aandragen. Ik wil dat niet te vaak doen, daar ik de site ook een beetje schoon wil houden, want ook daar ben ik verantwoordelijk voor.

      In beginsel sluit je een DVD recorder middels HDMI op een Tv aan, of middels de AV1 uitgang.

      De AV2 aansluiting gebruik je eventueel voor het aansluiten op een decoder, om daarvan af op te nemen.

      Je dient er dan uiteraard voor te zorgen dat de DVD recorder ingesteld blijft staan op AV2. Standaard zal deze op Video, ook wel Composiet of CVBS genoemd staan en om de kwaliteit te verhogen kun je b.v. de uitgang van de decoder instellen op S-Video of evt. RGB (niet altijd mogelijk). Datzelfde doe je dan tevens met de AV2 INGANG van de DVD recorder. Dat doe je via het menu.

      Overtuig je er echter wel van dat de scartkabel goed in de apparaten zit en de kabel in orde is en tevens volledig bedraad.

      Kijk ook even of er op die nieuwe decoder wellicht iets anders moet worden ingesteld. Ik ken de Amini niet en verleen eigenlijk alleen ondersteuning voor Humax, waarbij het bij de meeste modellen wel mogelijk is om daarvan af op te nemen.

      Maar sluit dus de decoder eerste eens aan op de AV2 aansluiting van de DVD recorder zoals hierboven genoemd.

      Als de Amino 2 scart aansluitingen heeft, probeer dan de ander eens, maar in principe moet deze dan op beide aansluitingen uitsturen.

      Kijk ook of je inderdaad de decoder wel hebt aangesloten op de AV1 aansluiting van de DVD recorder en toch niet op AV2, zoals gebruikelijk. Is dat n.l. zo en stel je de DVD recorder wel in op AV1, gaat het natuurlijk niet werken...

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 15-1-2016 om 16:06

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hartelijk dank, Willem. Maar helaas.... ik heb alles geprobeerd. Maar opnemen van een tele2 programma lukt niet. Ik heb een installateur nodig. In ieder geval bedankt.

      PS Ik vergiste me met Samsung, ik heb een Panasonic recorder dmr eh49 Geantwoord op 15-1-2016 om 20:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,

      als je een EH49 hebt, dan moet het op deze manier kunnen w erken, want men werkt heel vaak met een combinatie van decoder en en DVD recorder en ik heb hier al zeer vaak geplaatst dat dit tot de mogelijkheden behoort, ook bij de andere types waar ik plaats.

      Echter vraag ik me af of hete gegeven geen videosignaal' in dit geval wel betekent dat er geen verbinding is tussen decoder en recorder, daar de recorder dat n.l. niet zal aangeven als er geen verbinding is, of als deze op b.v. een zender zou staan.

      het lijkt er eerder op dat de recorder het beeld niet toont op de Tv en als dat zo is, kan het zo zijn dat je zelf de juiste ingang op de Tv dient te selecteren. Heel vaak is dit het geval als men via HDMI kijkt, daar het dan lang niet altijd zeker is dat de Tv automatisch zal omschakelen naar de juiste ingang.

      Breng ik je zo wellicht nog op een idee?

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-1-2016 om 21:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank voor de nieuwe poging. Maar de recorder toont wel het beeld op tv van een dvd of een harde schijf. Ik heb op mijn tv de recorder staan op EX1, en zoals gezegd gaat het afspelen van dvd's of programma's van de harde schijf prima. Het probleem zit 'm in het feit dat ik op AV1 (of AV2, AV3) niet het beeld van Tele2 krijg, hoewel ik Tele2 heb ingeschakeld op de tv...... :(

      Geantwoord op 15-1-2016 om 21:52

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik ga nog even nadenken, maar vind dit wel vreemd. Ik maak er niet zoveel gebruik meer van, daar ik een Humax PVR heb, maar soms zet ik nog wel eens wat vanaf de harde schijf van de decoder over naar mijn DVD recorder, die ik overigens wel steeds minder gebruik (ouder type) maar dat werkt uitstekend.

      Nu zul je waarschijnlijk geen videorecorder meer hebben, maar zo wel, dan zou je die een sop de AV2 ingang van de DVD recorder kunnen aansluiten. Op die manier kun je n.l. ook bestanden vanaf een videorecorder overzetten op DVD.

      Het is jammer dat je Tele2 als provider hebt, daar ik je anders had aangeraden een Humax IR-Fox c van marktplaats te plukken. Vor zo'n 10 Euro kun je dan al klaar zijn en vaak raad ik aan een dergelijke decoder te gebruiken voor het aansluiten op een DVD recorder, zodat je ook iets anders kan opnemen als je kijkt.

      Maar voor Tele2 zijn de Humax decoders niet inzetbaar, dus helaas gaat dat nu even niet op.

      Maar als je decoder een scart uitgang heeft, moet deze daar ook het signaal over uitvoeren en ik heb een beetje het idee daar daar iets misgaat, maar dat is op afstand natuurlijk wel gokken.

      Je weet zeker dat de scart kabel in orde is?

      Wellicht is het ook de ingang op de DVD recorder, maar dat komt niet zoveel voor. Maar als dat wel zo zal zijn, geef er dan niet teveel aan uit, daar de DVD eruit raakt en deze niet meer wordt geproduceerd. Je kan dan beter opteren voor een PVR, alhoewel ik niet precies weet wat Tele2 in zijn gamma heeft, maar opnemen moet wel tot te de mogelijkheden behoren, al gebeurt dat ook wel 'in the cloud' en daar is niet iedereen even enthousiast over.

      Op zich moet dit al te moeilijk zijn, maar op afstand is het natuurlijk wel wat lastig...

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 15-1-2016 om 23:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hartelijk dank voor al je inspanningen, Willem. Ik kom er niet uit (terwijl alles enkele maanden geleden perfect werkte) en ik denk dat ik een installateur moet laten komen.... Weet je toevallig iemand in Amsterdam? Geantwoord op 15-1-2016 om 23:24

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag

      graag gedaan. Ik zou zo niet weten wie dat kan doen rond Amsterdam, maar via Google moet er vast wat te vinden zijn. Let dan wel op de prijzen, want die kunnen soms fors zijn.

      Ik zat er ook al aan te denken om een DVD speler op de AV2 aansluiting aan te sluiten en dan eens te kijken of deze kan weergeven. Opnemen zal dan waarschijnlijk niet lukken, vanwege de kopieerbeveiliging, maar je moet dan in ieder geval een inkomend signaal hebben.

      Heb je de scart uitgang van de decoder welke je gebruikt voor de DVD recorder al eens op de Tv aangesloten om te kijken of deze uitstuurt? Zo nee, doe dat eens. Je weet dan in ieder geval of je decoder zijn werk goed doet en door zulke stappen te nemen, moet het eigenlijk wel lukken om tot een 'dader' en oplossing te komen.

      Wat dat betreft moet je gewoon durven, maar natuurlijk wel in de gaten houden wat je doet. Door experimenteren heb ik erg veel geleerd.

      Heb je toevallig niet een vriend, kennis of familielid die er een beetje in thuis is en je erbij kan helpen?

      Veel succes en denk om de kosten. Het is niet mijn gel, maar het is zonde als je veel geld kwijtraakt, en je uiteindelijk nog niet verder bent...

      Mvg. Willem Geantwoord op 16-1-2016 om 09:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Nogmaals bedankt voor de suggesties, Willem. Ik ga eens kijken wie de actuele situatie kan bekijken en me kan helpen. Volgens mij ligt het probleem bij het nieuwe modem; daarvoor ging alles probleemloos, en nu lukt het niet meer...... Geantwoord op 16-1-2016 om 11:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag,

      ik denk ook inderdaad dat het met de decoder/ontvanger (dus niet het modem) te maken heeft, maar goed, dat zou je kunnen uitsluiten door de genoemde stappen te ondernemen, maar wellicht is dat voor jou zelf niet zo gemakkelijk. Ik geef altijd wel suggesties, maar weet natuurlijk nooit wie ik voor me heb...

      Maar ik hoop echt dat je eruit komt en dit lastige probleem wordt opgelost. Maar denk ook eens andere opties, zoals ik noemde, want de DVD recorder is echt op de weg terug.

      Goed weekeinde en hartelijk dank voor de respons. Dat wordt zeer gewaardeerd en dat blijft nogal eens uit, dus het is fijn te zien dat het ook anders kan.

      Succes!

      Mvg. Willem. Geantwoord op 16-1-2016 om 13:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info