• Wij hebben 5 jaar een dvd recorder van Panasonic de DMR-EH59. Vorige week werden de gegevens van de Guide+ niet meer weergegeven. Mijn man heeft van alles geprobeerd, dat probleem is nu opgelost. Alleen nu blijft de display staan op HDD 2. Ook wordt de digitale klok niet meer weergegeven op het display. Verder komen we er ook niet achter hoe het apparaat op standbye gezet kan worden. Als we hem aan laten staan op HDD 2 gaat hij op een gegeven moment veel geluid maken. Daarom schakelen we hem nu steeds uit.

    Gesteld op 14-4-2015 om 13:56 in forum Panasonic DMR-EH-59 Misbruik melden
    • Hallo,

      Het Guide probleem is hier bij de verschillende modellen veel genoemd. Dat lag aan een instelling bij Eurosport en daar kon je dus als gebruiker zelf niets aan doen.

      Als de recorder op HDD 2 staat, betekent dat er voor de harde schijf is gekozen en de recorder voorts op NPO2 staat. Dat kun je zo weer veranderen door b.v. op DVD te drukken, maar dat zul je uiteraard wel weten. Ik zou dus graag even vernemen wat het probleem is op dat gebied.

      Als je de recorder middels de afstandsbediening of de aan/stand-by knop op het apparaat zelf 'uit' zet, staat deze in stand-by, maar let op: doorgaans zal de recorder dan in de energiespaarstand staan. In dat geval zal de Guide doorgaans ook niet worden geladen.

      Als men het in de handleiding heeft over het 'in stand-by zetten om gebruik te maken van de Guide' doelt men erop dat de recorder via het menu van de energiespaarstand gehaald moet worden. Dan zie je ook de tijd in het display als de recorder in stand-by word gezet. Je kan in het menu, bij de energiespaarstand, ook het snel opstarten instellen. Dat wordt dan ook vaak gedaan.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 14-4-2015 om 17:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem.
      Wij hebben de energiespaarstand op uit gezet en nu zien we weer de tijd op het display als de recorder op uit staat. Waarschijnlijk heeft mijn man vorige week de energiespaarstand op aan gezet, toen hij de Guide+ aan het instellen was. Toen de energiespaarstand op aan stond, moesten we de recorder aanzetten, om digitaal te kijken via de Humax. We hebben wel de handleiding door genomen, maar we konden er niet achter komen, waar het nou precies aan lag.
      Wij gebruiken de recorder, niet zo vaak, alleen maar om tv-progamma's op te nemen, daarom wisten we ook niet wat het inhield waarom de display HDD 2 aangaf en waarom de tijd niet meer werd weergegeven in de display.
      Nog bedankt voor je snelle reactie.


      Geantwoord op 14-4-2015 om 22:31

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo,

      wat nogal eens voorkomt is dat men de Guide en/of de tijd in het display mist als men de recorder heeft terug gesteld naar de fabrieksinstellingen. Dan staat n.l. de energiespaarstand weer aan (standaard) en daar dien je dus wel even rekening mee te houden.

      Als nu de Humax het goed doet, dan kun je het gewoon zo laten, maar als het niet goed zou werken, dan is het raadzaam eerste de decoder op de kabel aan te sluiten en daarvan uit naar de recorder te gaan en vervolgens naar de Tv of de 2 apparaten afzonderlijk aan te sluiten.

      Niet elke recorder geeft n.l. correct het digitale signaal of de HD kanalen door, waardoor er ontvangst issues kunnen ontstaan bij het gebruik van, in dit geval de Humax.

      Nu doe ik ook veel met en voor Humax en ik vroeg mezelf eigenlijk ook af welke type Humax jullie hebben, want er zijn ook modellen met een dubbele tuner een ingebouwde harde schijf. waarbij je zelfs in HD kan opnemen met Dolby Digital 5.1 geluid. Opnames worden dan wel op de harde schijf gezet, maar je kan dan ook bestanden uitwisselen door de decoder in het netwerk op te nemen.

      Maar ik weet natuurlijk nooit wie er aan de andere kant van de 'lijn' zit en of dat niet te moeilijk is voor mensen en of men dat wel wil.

      maar ik wilde dit toch even als extra service meegeven.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-4-2015 om 00:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem.

      Ik heb nagekeken wat voor een Humax wij hebben en dat is de IR-FOXC.
      We hebben deze al 8 jaar. Dus of hier een dubbele tuner of een harde schijf inzit weet ik niet. Om eerlijk te zijn ben ik maar een leek.
      In ieder geval werkt de HUMAX nu weer goed in combinatie met de Panasonic recorder.
      In ieder geval hartelijk bedankt voor het meedenken en bedankt voor de extra service.
      Geantwoord op 15-4-2015 om 21:51

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo.

      de Fox is een vrij simpele SD decoder, die niet kan weergeven in HD, niet kan opnemen en geen dubbele tuner heeft. In feite is het een 'instapmodel' wat destijds wel veel werd verkocht en nu nog vaak als decoder wordt gebruikt op een 2e of 3e Tv.

      Op marktplaats zie je ze veel en er is nog steeds wel vraag naar, maar de reeks die er nu is is tot veel meer in staat, maar het is maar net of je dat wilt.

      Overigens kunnen je opnames vanaf de Fox er nog een stuk beter uitzien als je de scart UITGANG op de decoder instelt op S-Video, en de gebruikte INGANG op de DVD recorder, meestal AV2, tevens zo instelt via het menu. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering bij de opnames.

      Bij aansluiting van de decoder op de Tv, dien je de decoder in te stellen op RGB. Dan is de weergave via de Tv veel beter.

      Wat de hulp betreft: graag gedaan en ik wens jullie weer veel kijkplezier.

      mvg. Willem. Geantwoord op 15-4-2015 om 22:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info