• wij hebben 5 jaar een dvd recorder van Panasonic, altijd erg tevreden geweest, totdat hij 'op hol' sloeg. Met het aanzetten toont hij sinds gisteren de digitale klok, verder staat er op de display
    ext l , en HDD. De knoppen van de afstands bediening werken vrijwel niet meer.
    Is het mogelijk om hem weer in de fabrieksinstelling te krijgen en zo ja, hoe doen we dat?

    Gesteld op 14-1-2015 om 23:41 in forum Panasonic DMR-EH-59 Misbruik melden
    • Dag,

      dan slaat de recorder niet op hol, maar is de Ext-Link functie geactiveerd en dan zal de recorder 'zelf' kunnen starten met opnemen. Dat is dus de melding Ext-L. HDD staat voor de harde schijf en dus zal de recorder nu de harde schijf gaan vullen met opnames.

      Door nogmaals op de toets Ext-L te drukken (even ingedrukt houden) op het front van de recorder schakelt deze functie weer uit. Door software problemen in de Panasonic's lukt dat soms niet en dan is het raadzaam enige tijd (minstens een half uur) de spanning geheel van het apparaat te halen. Herhaal dit desnoods nog een keer als het niet meteen werkt.

      De recorder zal dan weer naar de 'oude' stand terug keren.

      PS: ik zal bovenstaand bericht even verwijderen.

      mvg. Willem. Geantwoord op 15-1-2015 om 00:14

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank Willem voor de snelle reactie. Wij hebben geen ext. l. knopje op het front paneel, wellicht hebben we dan niet de DMR-EH-59, maar de DMR-EH-49? Geantwoord op 15-1-2015 om 12:47

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Kijk eens achter het/een klepje. Als Ext-L wordt getoond in het display, kan het niet anders dan dat deze optie aanwezig is en eigenlijk is die optie bij elk type aanwezig.

      Je kan ook nog even op de afstandsbediening kijken, maar daarop is deze knop doorgaans niet terug te vinden. Maar hoe dan ook, moet dus de functie uitgeschakeld kunnen worden, want hij is ook ingeschakeld, hetgeen wellicht per ongeluk is gebeurd.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-1-2015 om 13:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • alweer zo'n snel antwoord! Ook achter het klepje is geen ext. L te vinden, eigenlijk alleen het bedieningspaneel voor de dvd en snel opnemen. Mijn man is ook al naar de Media Markt geweest en daar wisten ze hem te vertellen dat het allemaal achterhaald is en deze apparatuur door Panasonic niet eens meer wordt gerepareerd! Toch wel enigszins verbaasd hierover. Zijn er misschien nog andere tips die zouden kunnen helpen? We hebben het apparaat al sinds vanmiddag van alle stroom en kabels ontdaan. Ik hoor graag weer iets van je, alvast bedankt, Rosalie Geantwoord op 15-1-2015 om 17:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Zojuist zelf even op de afstandsbediening gekeken en zag daar warempel een ext. L knopje. We gaan aan de slag, weer opnieuw installeren en hopen dat het nu allemaal wel werkt, ik hou je op de hoogte. In ieder geval heel hartelijk bedankt tot dusver! Ook voor de snelheid van reageren! Rosalie Geantwoord op 15-1-2015 om 17:30

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • We hebben de recorder enigszins weer kunnen herstellen! Dank! Er blijven nog 2 vragen over t.w. : op de tv staat een digitale klok ( alleen wanneer de recorder aan is) , hoe kunnen we die verwijderen, op de display van de recorder staat nu nog HDD, dat was voorheen niet ,, net als de klok. Hoe kunnen we dat allemaal verwijderen?Hopelijk krijgen we een antwoord hierop.
      In ieder geval werkt de recorder weer, nogmaals DANK! Geantwoord op 15-1-2015 om 17:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Je hebt dus het Ext-l knopje ontdekt. Die moest ook wel aanwezig zijn, want kon de functie niet zijn ingeschakeld. Het nadeel is, dat wanneer de ze op de afstandsbediening zit, al snel per abuis kan worden ingedrukt.

      Nogmaals ingedrukt houden zou dus het probleem moeten verhelpen en als dat ook na een paar keer proberen niet baat, dan kan het issue heel gemakkelijk worden opgelost door de spanning enige tijd van het apparaat te halen. andere kabels hoeven dan niet eens los. Ik zie dit probleem n.l. veelvuldig langskomen, evenals de DV stand, waar de recorder soms moeilijk vanaf wil.

      Wat de Mediamarkt voorts aangeeft slaat nergens op, want de recorders worden nog steeds geleverd, zij het in mindere mate, en worden ook nog steeds gerepareerd. Alleen zijn de reparaties vaak te kostbaar en dan raad ik het ook niet meer aan, want de DVD recorder is inderdaad wel op zijn retour. Dat heeft te maken met het HD tijdperk, waardoor ook ik, mensen wiens recorder defect raakt, en een reparatie te kostbaar is, aanraad over te stappen op een PVR (decoder met harde schijf). Ik doe daarin veel met en voor Humax. Ook op deze site is dat terug te vinden.

      Tevens is niet overal het analoge signaal meer aanwezig en worden natuurlijk veel minder zenders in analoge kwaliteit weergegeven.

      Maar er zijn echt nog wel mensen die gebruik maken van een DVD recorder, want ik lees er bijna elke dag nog vragen over bij de verschillende typen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-1-2015 om 17:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • De klok in het Tv beeld kun je doorgaans verwijderen door de I (info) of Display toets op de afstandsbediening te gebruiken. Deze druk je dan een of meermalen is, waarbij je afwisselend wat andere informatie ziet en dit uiteindelijk dus uit beeld verdwijnt.

      Een Tv heeft doorgaans ook zo'n 'I' toets.

      HDD staat voor Hard Disc Drive, en als dat wordt getoond is dus de HDD geselecteerd voor opname. Dat is dus heel normaal. Op het front van de recorder, en/of op de afstandsbediening ving je ook andere toetsen zoals DVD etc. Even op DVD drukken en de melding HDD zal veranderen in DVD.

      Wat de snelheid van het reageren betreft: Ik plaats op veel rubrieken en doe daarvan ook het beheer en daar het vandaag nogal druk was, ben ik daar dus al de hele middag mee bezig.

      Maar sowieso zorg ik er altijd wel voor dat ik dezelfde dag nog reageer, als ik dat red.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-1-2015 om 18:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info