• Altijd alle zenders kunnen ontvangen,op mijn Humax -5200.Nu komen wij 2 weken geleden terug van vakantie en kunnen opeens RTL 7 en RTL.Z niet meer ontvangen.Met de foutcode wordt geadviseerd om 1 minuut naar een andere zender te schakelen en dan zou het signaal terug komen.Dus niet! Als ik de TV terug zet naar analoog dan heb ik wel alle zenders,maar niet via de Humax.Weet iemand 'n oplossing?BVD

  Gesteld op 12-6-2019 om 15:40 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
  • Ik zou even terug gaan naar instellingen en de zenders opnieuw zoeken. Als deze namelijk in de bandbreedte iets verschuiven ben je ze kwijt. Dit hebben we hier ook al een paar keer gehad. en op deze manier opgelost. Graag lees ik of het u heeft geholpen.
   Geantwoord op 12-6-2019 om 16:17

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Als het om een verstoring van het signaal gaat mis je doorgaans meer zenders ui dezelfde stream. Probeer dus eens wat al is geadviseerd en laat even weten of het daarmee is opgelost. Maar welke foutcode zie je? Is dat een E melding, geef dan eens aan welke, en verwijder ook eens de smartcard om deze schoon te maken.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 12-6-2019 om 17:34

   Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • Het is me nog steeds niet gelukt om de 2 zenders erop te krijgen.Ik zal in het weekend mijn zoon nog eens vragen om er naar te kijken.De code E48/32 wordt aangegeven.Dat zou met de bekabeling te maken hebben,we hebben al 'n nieuwe HDMI kabel aangebracht.Ik heb vorige week contact gehad met Ziggo en die willen 'n monteur sturen,want het kan ook iets met de wijkkast zijn of de bekabeling buiten.Maar ik moet dan wel 50 euro voorrijkosten betalen,daar ben ik het niet mee eens als het blijkt dat het van buiten komt. Geantwoord op 14-6-2019 om 16:41

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • E32 is de smartcard. Ga even naar 'mijn Ziggo' en hal daar de zenders opnieuw op. E48 staat wel voor een signaal issue maar deze 2 zijn vaak aan elkaar gekoppeld. De HDMI kabel staat hier geheel los van. Het is raadzaam ook de waarden op de Humax zoal sterkte, kwaliteit en BER uit te lezen en de binnenshuisinstallatie goed na te zien. Haak ook alle kabels eens los en plug de stekkers opnieuw in. Is het AOP de boosdoener, valt dat onder Ziggo, evenals de buitenshuisbekabeling, en dan is het herstel dus gratis. Dat betekent dus ook geen voorrijkosten. Wellicht is dat verkeerd begrepen?

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics

   Geantwoord op 14-6-2019 om 19:11

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Is een smartcard issue. Haal deze er even uit en maak de chip schoon met een niet pluizende doek en herplaats de smartcard. Op hoeveel zenders gebeurt dit? En heb je de zenders al opnieuw opgehaald via 'mijn Ziggo'? Als je dat doet moet de smartcard uiteraard (weer) in de Humax zitten en aan staan. Heb je eventueel nog een andere smartcard? Als deze niet goed meer is, heb je een klein probleem, tenzij je deze pas hebt via Ziggo. Zij leveren nl. geen losse smartcards meer en activeren tevens geen elders gekochte meer. Je kan ze alleen nog huren i.c.m. een module of de Humax 5300c. Maar het is absoluut raadzaam de Humax eens rechtstreeks op het AOP aan te sluiten met een zeer goede kabel. Is de afstand van AOP naar Humax niet al te lang kun je bij Ziggo gratis een kabel krijgen. Bel daarvoor even de helpdesk.

   Willem
   Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 14-6-2019 om 23:40

   Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info