• Kan ik de audio uitgang via kabel verbinden met phono_-in van mijn radioset? Met diens eigen antenne kan ik geen classic FM ontvangen, wel met de 5200 op radio via de afstandsbediening.Nu moet steeds de TV aan staan, wil ik van af.

    Gesteld op 11-9-2016 om 14:30 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      nee, doe dat nooit! De phono aansluiting is n.l. nog extra voorzien van een voorversterker en dus zal het geluid dan veel te luid, en zwaar vervormd doorkomen. Je zal niet de eerste zijn die daarmee de voortrap of de speakers beschadigd.

      Wil je het geluid van de Humax weergeven via een versterker of receiver dient deze voorzien te zijn van analoge ingangen in de vorm van Tv, CD, Aux et. welke allen identiek werken, of van een optische ingang, zodat de decoder daarop kan worden aangesloten d.m.v. een optische kabel.

      Maar gebruik dus nooit de Platenspeler/phono in gang.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 11-9-2016 om 18:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hartelijk dank Willem. Het is dus een versterkt signaal wat uit de optische uitgang komt. Nooit via voorversterker gebruiken. Maar als ik nu eens 2 computerboxjes met ingebouwde versterker gebruik, wat moet ik dan er tussen zetten, een adapter naar analoog?

      Met vr. gr. Tom
      Geantwoord op 11-9-2016 om 18:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      graag gedaan. Nee, uit de optisch uitgang van de Humax komt een 'gewoon' audio signaal. Maar het is dan wel mogelijk uit te sturen in stereo en in Dolby Digital 2.0 (Stereo zonder subwoofer) of in Dolby Digital 5.1 (5 kanalen + subwoofer).

      Maar bij een versterker waarop een Phono aansluiting aanwezig is, is die ingang al voorversterkt. Dat gebeurt dus al in de versterker en als je daar de decoder of, sowieso iets anders, dan ene platenspeler op aansluit gaat het mis!

      Maar heb je en set PC speakers, zit daarop een analoge ingang, in de vorm van 2 cinch (tulp) bussen, of een jack ingang (deze zie je ook bij een hoofdtelefoon). In het eerste geval kun je de Humax, welke ook een analoge audio uitgang heeft, zo aansluiten op de set. In het andere geval is een verloopkabel cinch/tulp-->jack nodig, welke b.v. hier: Klik op deze LINK kan vinden. Dat is een stekker, maar je kan ook een complete kabel aanschaffen: Klik op deze LINK

      Is het zo wat duidelijk?

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 11-9-2016 om 19:02

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,
      Hartelijk dank voor je uitleg. Ik heb de video en 2 audio aansluitingen op de Humax gezien, maar zijn deze Tulp aansluitingen niet als INGANG geschakeld? Indien UITGANG ben ik klaar! Graag een antwoord hierop.

      Hartelijke groeten van

      TOM Geantwoord op 12-9-2016 om 11:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Tom,

      de audio aansluitingen (cinch/tulp) op de Humax zijn uitgangen. De Humax heeft geen audio en video ingangen.

      Je kan dus gewoon de rode en witte cinch aansluitingen gebruiken. Hier hoef je echt niet aan te twijfelen. De uitgangssterkte van de analoge uitgangen is voorts regelbaar d.m.v. de volume regeling op de afstandsbediening van de Humax.

      Geloof me, dit gaat prima werken. Gebruik zelf HDMI, de optische, en de analoge uitgangen van een 5400c en heb ruime ervaring met Humax kabel decoders en PVR's. Ik verleen dan ook al zo'n 12 jaar ondersteuning voor Humax.

      Mvg. Willem


      Geantwoord op 12-9-2016 om 14:12

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Je had gelijk. Nu heb ik een setje speakers voor de computer van een aansluiting met tulpstekkers voorzien en alles werkt perfect. Hartelijk dank voor je goede raad ! Mijn vrouw kan nu genieten van haar classic FM!

      Met vriendelijke groeten,

      Tom Tijssen Geantwoord op 12-9-2016 om 23:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Tom,

      natuurlijk had ik gelijk hahaha ;-) Ik ken inmiddels de Humax decoders wel. Maar fijn dat het voor elkaar is, en dat er nu ook op deze manier naar de radio kan worden geluisterd. Klinkt vaak ook (veel) beter als de Tv zelf, dus ook Tv programma's kun je op deze manier beluisteren.

      Heb je nog eens geld teveel zou je dus ook een versterker of surround receiver kunnen aanschaffen, want de Humax kan bij Tv programma's ook weergeven in Dolby Digital 5.1. Radio is vooralsnog alleen in stereo.

      Maar voor nu, veel kijk- en luisterplezier.

      Mvg. Willem Geantwoord op 13-9-2016 om 00:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Alles werkt goed, echter de laatste tijd krijg ik steeds een mededeling op de TV, die zegt:Met 2 minuten gooi ik de ontvanger uit"- JA/NEE Als je NEE kiest en oke, gebeurt er niets, doe je JA, dan gaat inderdaad de HUMAX in ruste en krijg ik de bekende mededeling: Kijk je kabelaansuitng na, geen signaal!

      Is dat een ingebouwd geintje van de HUMAX?????

      Geantwoord op 14-9-2016 om 16:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Tom,

      dat is geen geintje van Humax, maar tegenwoordig is men in het kader van de energiezuinigheid verplicht bepaalde opties in een apparaat te bouwen om het stroomverbruik te beperken.

      1 daarvan is de energiespaarstand. De 2e is het automatisch uitschakelen als de decoder enkele uren niet wordt bediend.

      Maar beide opties kunnen heel eenvoudig worden uitgeschakeld. Dat is hier ook al meermalen benoemd, maar ik zal het nogmaals uitleggen.

      Het gaat hier om de optie energiebeheer. Je komt daar op deze manier:

      -Ga naar Menu
      -Instellingen
      -Systeem
      -Energiebeheer
      -Energiespaarstand in/uitschakelen (schakel je deze uit, start de Humax meteen op, maar verbruikt in stand-by wel een stuk meer. Ongeveer net zoveel als ik gebruik. Je ziet dan ook de tijd in het display in stand-by).
      -Automatisch uitschakelen uit of aan zetten (schakel je deze uit, zal de decoder niet meer automatisch uitschakelen. Zet deze wel altijd in stand-by als deze niet wordt gebruikt!).

      Let op: beiden staan standaard aan. Let daarop bij het terug stellen naar de fabriekstand.

      Mvg. Willem


      Geantwoord op 14-9-2016 om 18:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo Willem,
      Dus toch een ingebouwd geintje, denk, dat ik het maar aan laat staan, kan altijd nog veranderen. Weet dus, dat uit: JA?NEE, nu altijd NEE moet worden!

      Nogmaals bedankt voor je goede raad!

      Met viendelijke groeten,

      Tom Tijssen Geantwoord op 14-9-2016 om 22:20

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Tom,

      tja, het is maar hoe je het ziet. Ze hebben het in ieder geval niet als geintje bedoelt en moderne Tv's kennen deze optie ook. Maar je weet nu dus hoe je het kan uitschakelen. Sla anders het vorige bericht even op. Kan altijd nog van pas komen. Je kan het heel snel veranderen, en het ook zo weer ongedaan maken, dus dat is het probleem niet.

      Nogmaals veel kijk- en luisterplezier.

      Mvg. Willem Geantwoord op 14-9-2016 om 22:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info