• Is het mogelijk om een opname af te spelen op een groot scherm ipv op de TV. Via USB stick en dan beamer? Maar hoe krijg ik de film gekopieerd op een SB stick?

    Gesteld op 6-9-2016 om 16:55 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      je kan uiteraard een opname afspelen via een beamer, maar dan dien je eigenlijk de decoder, het liefst via HDMI, op de beamer aan te sluiten. Je zou dan b.v. een HDMI splitter kunnen gebruiken als je ook te Tv nog op de Humax wilt aansluiten.

      Maar, en dat is al vaak genoemd, het is niet mogelijk een opname op een USB stick te zetten daar je dan tegen bepaalde beperkingen aanloopt. Het lukt wel op een (geschikte) schijf. De WD element schijven werken doorgaans prima, en worden vaker gebruikt. Deze dient dan wel minimaal 100GB te zijn en maximaal 1TB. Ik heb wel info voor je hoe dan te werk te gaan, maar hoe wil je dan die schijf op de beamer aansluiten...

      Rechtstreeks aansluiten is dus beter, en handiger en je hoeft een opname niet eerst weer op een ander medium te zetten. Ander bijkomend voordeel is dat je ook Tv kan kijken via de beamer. Handig bij films etc. Denk daar dus eens over na.

      Ik lees wel wat je wilt gaan doen.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 6-9-2016 om 17:53

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Willem Bedankt voor je antwoord. Ik ga dus voor rechtstreeks aansluiten op de beamer. Ben wel linkshandig wat apparatuur betreft! Een HDMI splitter Is Een kabeltje die ik kan kopen? Kan je iets meer uitleggen hoe ik dit precies moet aansluiten of is dat een te moeilijke vraag? Groeten Dorien Geantwoord op 6-9-2016 om 20:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Dorien,

      graag gedaan. Een HDMI splitter was voorheen vaak alleen te koop als schakelkastje, maar is er nu inderdaad ook als kabel, of eigenlijk splitter in de vorm van een kabel. Aan één zijde zit een HDMI stekker, en aan de andere zijde zijn 2 HDMI aansluitingen gesitueerd. Daarop kun je dan de Tv én de beamer aansluiten. Maar je kan ook nog steeds kiezen voor een kastje*. (*even geformuleerd in Jip en Janneke taal;-)

      Dit: Klik op deze LINK is de kabel (splitter) en dit: Klik op deze LINK is een kastje, waarbij de uitgangen zijn versterkt. Zeker aan te raden als je een lange HDMI kabel nodig hebt vanaf decoder (met tussenkomst van het kastje) naar de beamer.

      Maar je kan bij de shop die in de linken is genoemd, zo vragen wat men aanraad, als je de lengte van de HDMI kabel weet, welke men daar ook heeft.

      Het aansluiten wijst zichzelf: de HDMI ingang van kastje of splitter, gaat naar de uitgang van de Humax. En de uitgangen gaan naar de ingangen van Tv en beamer.

      Maar is er iets, vraag maar raak. We komen er dan vast wel uit.

      Mvg. Willem Geantwoord op 6-9-2016 om 22:43

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info