• Beste Willem,
    Af en toe (elke 2-5 dagen) komt er over het beeld van mijn humax 5200c ineens een paarse filter. Audio valt dan weg. Als ik de ontvanger middels de afstandsbediening uit (stand-by) zet en direct weer aan is het probleem opgelost. Als ik tijdens het paarse beeld een opname start en deze later terugkijk is het beeld als normaal en is audio ook opgenomen.
    Heb je enig idee waar dit aan kan liggen?
    Bvd,
    Hugo.

    Gesteld op 13-7-2016 om 11:22 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Hugo,

      daar je aangeeft dat de opnames wel in orde zijn, lijkt het op een doorgifte probleem. Dat kan met een HDMI handshake issue te maken hebben, en het is raadzaam eens een andere HDMI kabel te proberen, welke zeker niet duur hoeft te zijn, of een andere ingang op de Tv.

      Zou het uit een tuner o.i.d komen, zou het in de opnames ook te zien moeten zijn, maar het evengoed raadzaam ook even een fabrieksreset uit te voeren.

      Ook is het handig om eens een ander apparaat middels HDMI op de voor de Humax gebruikte HDMI ingang op de Tv aan te sluiten. Het hoeft n.l. niet noodzakelijk aan d Humax te liggen, maar bij uit en inschakelen kan de verbinding (handshake) weer correct tot stand worden gebracht. Bij HDMI is er n.l. een heel protocol gaande om de verbinding tot stand te brengen. Dat is dus heel anders als via b.v. scart.

      Ik lees graag even de afloop.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-7-2016 om 11:31

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Willem,
      Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb de hdmi kabel omgewisseld. Eens even afwachten hoe dit de komende tijd gaat! Geantwoord op 17-7-2016 om 10:41

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info