• hoi wij hebben 2 maanden geleden een humax 5200c gekocht, alles ging goed tot vandaag, bij het opzetten totaal geen geluid, beeld is prima, alleen het geluid mist, recentelijk waren alle kabels vernieuwd dus daar zit het probleem al niet, op de gewone kabel hebben we wel geluid, hebben ook andere hdmi poort gebropeert, geeft hij ook geen geluid, heb al gebeld met onze leverancier en daar zijn ook geen storingen humax is al paar keer aan en uit gezet en helpt ook niet wat kan ik nog doen?

    Gesteld op 10-2-2016 om 10:30 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag,

      door matige of slechte kabels zal het niet zo zijn dat alleen het geluid wegvalt. Tenminste als het om de coax kabels gaat.

      Als er wat mis is met b.v. de HDMI kabel dan kan dit wel, maar ook dat is dan wel vrij uitzonderlijk.

      Vraag is echter of je ook al even een andere HDMI kabel hebt geprobeerd hebt, daarbij vermeldend, dat deze niet duur hoeft te zijn om zijn werk goed te doen en deze pas te verwisselen als zowel decoder en Tv uitgeschakeld zijn. Verwissel nooit ene HDMI kabel met ingeschakelde Tv! Dat kan het HDMI board beschadigen.

      En storing bij een provider leid ook zelden tot dit issue, maar iets dat wel regelmatig voorkomt, is dat men, wellicht per ongeluk, de uitgangssterkte, zo je wilt, het volume, op de decoder uit heeft gezet.

      Iets anders wat soms voorkomt, is dat de interne speakers van de Tv worden uitgeschakeld, maar dat zal doorgaans wel opvallen, daar je dit via het menu van de Tv regelt.

      Kijk dus eens naar het volume van de decoder, maar controleer indien mogelijk ook even met een ander apparaat zoals en Blu-ray speler o.i.d. of de Tv dan wel geluid weergeeft. Nu ga ik er niet direct vanuit, maar ook bij de HDMI aansluitingen van de Tv kan wellicht iets mis zijn.

      Is het dit niet, sluit dan de decoder eens middels scart op de Tv aan en kijk eens of er dan weergave is.

      Heb je een receiver of versterker, sluit dan de decoder eens met eens met een optische of analoge kabel aan op receiver of versterker.

      * Let op: niet altijd zal het volume op de decoder regelbaar zijn als je gebruik maakt van de optische aansluiting. Stuurt de decoder uit in Dolby-Digital 5.1. is het volume via de optische uitgang b.v. niet regelbaar.

      Ik lees graag even de afloop welke je het best bij deze vraag/reactie kan plaatsen.

      Mvg. Willem.





      Geantwoord op 10-2-2016 om 19:09

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info