• Hallo Willem, een dingetje waar we ons al heel lang over verbazen. De humax 5200C is aangesloten op de tv met alleen een hdmi kabel. Het geluid gaat van de humax naar een externe versterker.
    Als ik de tv uitzet omdat ik naar de humax radio luister, dan valt het geluid na plm 15 seconden uit. Trek ik de hdmi kabel los, dan heb ik weer geluid.
    Waarom moet de tv aanblijven om naar de radio te luisteren?

    Gesteld op 8-2-2016 om 16:59 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo NN, zelf gebruik ik ook een humax (5050c) als digitale radio (instellen als activiteit) en gebruik daarvoor alleen de humax en de versterker. Dit alles werkt perfect en men kan zelfs de "extra knoppen" als zenders op je scherm instellen. Succes, Anton Geantwoord op 8-2-2016 om 19:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      Dat is geen normaal verschijnsel. Het is ook niet raadzaam steeds de HDMI kabel los te nemen, want dit kan de aansluitingen beschadigen. Doe je dit bij een ingeschakelde Tv dan kan het zelfs zo zijn dat je het HDMI board beschadigd.

      Het kan wel voorkomen dat op het moment dat je de Tv uitschakelt, het geluid even heel kort wegvalt. Dat is zeker niet langer dan een paar seconden en daarna moet de weergave weer gewoon verder gaan.

      De decoder dient ook geluid uit te sturen via de analoge uitgangen en via de optische uitgang.

      Ik heb hier zelf beide uitgangen gebruikt, dus zowel optisch als analoog en beide apparaten welke hierop zijn aangesloten blijven werken, maar als ik de Tv uitschakel valt dus wel het geluid max. een seconde uit.

      Vraag is even of je al eens een fabrieksreset heb uitgevoerd. Zo nee, doe dat eens. Je hoeft daarbij de harde schijf niet te formatteren, dus opnames blijven bewaard, maar verder dien je alles even opnieuw in te stellen. Het herinstalleren gaat overigens zeer vlot.

      Ook kan een software update een oplossing zijn, maar die moet dan wel worden vrijgegeven door je provider. Ziggo heeft dat recent gedaan en zie je dus de melding 'wilt u nu opwaarderen' dan is het raadzaam dit te doen. De decoder zal daarna zelf de weergave weer starten, dus onderbreek of stop deze nooit!

      Ik lees graag even de afloop, welke je het best bij deze vraag/reactie kan plaatsen. Intussen ga ik nog even verder zoeken naar eventueel andere oorzaken.

      PS: het mag overigens geen verschil uitmaken of een Tv geheel uit (indien mogelijk) of op stand-by wordt gezet. Overigens is het niet raadzaam een moderne Tv welke alleen nog in stand-by gezet kan worden, geheel uit te schakelen door b.v. een 'stand-by killer' of geschakelde contactdoos te gebruiken.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 8-2-2016 om 19:33

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Nee, we laten de tv altijd maar aan, heel irritant. Onlangs nog complete reset gedaan en software is actueel. Optische ingang van de versterker hangt aan appletv, daar ga ik ook niet mee hannessen. ?? Geantwoord op 8-2-2016 om 20:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Oké, dat zou dus niet nodig moeten zijn. Ik raad mensen juist aan hun decoder op een receiver of versterker aan te sluiten , zodat het geluid beter is en de Tv niet aan hoeft als je naar de radio luistert via de decoder.

      Maar dat laatste is me niet geheel duidelijk. Je geeft n.l. aan dat de optische ingang van de versterker aangesloten is op de Tv, en dat is op zich prima, maar als je via de decoder kijkt niet echt nodig, of je moet andere apparaten, die je op de Tv hebt aangesloten, niet rechtstreeks moeten hebben aangesloten op de versterker/audioset.

      Maar hoe is de Humax nu dan aangesloten op de versterker (lijkt me trouwens een receiver o.i.d daar een versterker zelden digitale ingangen heeft) want ik denk dat het daar ergens misgaat. Deze zou Digitaal of Analoog op een andere ingang van de versterker moet zijn aangesloten. Is dat ook zo?

      Kun je me exact uitleggen hoe alles is aangesloten, want er zijn veel meer mensen welke gebruik maken van een externe weergever, en ik zie zelden dat dit niet goed werkt.

      Zoals gezegd gebruik ik zelf zelfs beide uitgangen.

      Maar laat dus even weten hoe alles is aangesloten, want het moet goed kunnen werken.

      Geef anders ook eens aan welke versterker/receiver (merk, type etc) jullie gebruiken.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 8-2-2016 om 20:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • OM even kort te gaan:

      Je sluit de decoder middels HDMI aan op de Tv en stelt de resolutie in op 720P bij een HD-Ready- en op 1080I in bij een Full-HD Tv.

      Daarnaast sluit je de decoder middels de optische digitale uitgang aan op een ingang van de receiver.

      Is er geen optische ingang op de receiver aanwezig, of zijn er daar te weinig van, dan kun je, net als bij een stereo versterker, ook gebruik maken van de analoge uitgang van de decoder.

      Het zou bij een dergelijke aansluiting niet mogen uitmaken of een Tv is ingeschakelt of niet. Zowel de optische uitgang als de analoge uitgang blijven het signaal uitsturen.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 8-2-2016 om 20:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Alle geluid gaat via een externe versterker, een panasonic home video blue ray systeem. Digitaal hangt de AppleTV daar aan (is de enige audio uitgang) met HDMI naar de TV.
      Humax analoge audio naar panasonic en ook HDMI naar TV.
      Zoals je hier boven beschrijft dus.

      Maar alles goed en wel, geen geluid zonder tv aan. Ik zal morgen eens proberen wat er gebeurt bij echte power off van de tv. Staat nu altijd stand by. Geantwoord op 8-2-2016 om 22:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Ik begrijp er wel uit dat je een Panasonic Home Cinema Systeem hebt? Klopt dat? Nu geef je tevens aan dat de Tv daarop is aangesloten middels de digitale uitgang, ik neren aan om het geluid vanaf de Tv weer te geven via de HC set, maar je hebt het tevens over HDMI. Heeft de set en/of de Tv geen HDMI ARC, ofwel audio return channel? Zo wel, dan kan de digitale, ik neem aan, optische, uitgang vervallen.

      Maar goed, het belangrijkst is dat de decoder inderdaad rechtstreeks is aangesloten op de Home Cinema set (benoem het even zo) van Panasonic en het is dus zeer vreemd dat er geen geluid meer wordt uitgestuurd als de Tv wordt uitgeschakeld.

      Nu mag het niet uitmaken, maar heb je ook de optische uitgang van de decoder al eens aangesloten op de Panasonic set, of is daar geen mogelijkheid voor?

      Het lijkt er nu een beetje op dat de Tv een nadelige invloed uitoefent op de werking (uitgangen) van de decoder, maar dat mag uiteraard niet voorkomen.

      Nu is het wellicht geen optie in jou geval, maar anders zou ik aanraden de decoder eens via HDMI op een andere Tv aan te sluiten.

      Gebruik anders eens een andere HDMI ingang op de Tv en gebruik dan niet de eventueel aanwezige HDMI ARC aansluiting. Deze is zoals gezegd voor een receiver of Home Cinema set welke ARC ondersteund.

      Er zou natuurlijk iets mis kunnen zijn met de Humax, maar dan zul je eerst alles moeten uitsluiten en als het de decoder wel is, dan kan en uitgebreide reset soms ook nog voor een goed effect zorgen. Zoals je hier kan zien werkt dit in een aantal gevallen beter als een standaard fabrieksreset.

      Wat de Tv betreft: vaak kan een Tv tegenwoordig niet meer geheel uit en blijft deze dus altijd in stand-by staan als deze niet wordt gebruikt. Het stand-by verbruik ligt tegenwoordig echter zeer laag en vaak ruim onder de 1 Watt. Het komt zelf voor dat een apparaat nog maar 0,1 Watt verbruikt in stand-by. Mede daarom is een stand-by killer niet aan te raden, want die verbruikt vaak nog meer.

      Bovendien is een Tv er tevens niet altijd 'gelukkig' mee als deze geheel wordt uitgeschakeld, dus houdt daar even rekening mee. Maar uiteraard kan even uitproberen in deze geen kwaad. Je ziet dan vanzelf wat het resultaat is.

      Succes.

      Mvg. Willem.













      Geantwoord op 9-2-2016 om 01:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • De TV kan inderdaad niet uit.

      Je leest er over heen dat het optische geluid bestemd is voor een AppleTV. Die is dus bezet.

      Andere HDMI ingang op TV gebruiken maakt geen verschil. Je tweede alinea beschrijft het goed.

      Ik heb alles al geprobeerd en me er inmiddels bij neergelegd. Hoopte even dat het misschien ergens een setting was waar ik overheen kijk. Geantwoord op 9-2-2016 om 18:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      Sorry voor het misverstand.

      ik heb mijn eerdere bericht al verwijderd. Ik loop een beetje over en heb wat dingen door elkaar gehaald. Elders was n.l. iemand die zijn Tv op een receiver had aangesloten en problemen had. Daarnaast heb ik pas een paar ingrepen gehad en moet dus weer even opgang komen...

      Maar ik doelde erop even de optische kabel uit de Apple te halen en die aan te sluiten op de decoder. Deze is dan dus digitaal op de Panasonic aangesloten en wellicht werkt het dan wel, al zou het eigenlijk niet mogen uitmaken. Ik bedoelde het dus wel goed, maar het kwam er een beetje rottig uit... ;-)

      Maar indien dat wel werkt, kun je dus eventueel gebruik maken van een optische switch. Niet duur, en altijd handig als je meer apparaten digitaal wilt aansluiten.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 9-2-2016 om 20:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dat het volume niet altijd regelbaar is via de Humax kan kloppen. Als de decoder het geluid uitstuurt via de optische uitgang en dat doet in Dolby-Digital is b.v. de volume regeling op de decoder niet te gebruiken.

      Overigens is dat eigenlijk een uitgangssterkte regeling en kun je deze het best voluit zetten en het verdere volume regelen op Tv, receiver, versterker etc.

      Maar goed, het probleem is daarmee dus niet verholpen. Heb je voor mij eventueel een merk en type van de gebruikte Tv? Ik ga dan eens kijken of ik erachter kan komen wat het probleem kan zijn. Het lijkt erop alsof er een soort sluiting ontstaat als de Tv wordt uitgeschakeld, maar dat kan me eigenlijk niet voorstellen. Dat is dus even hardop denken... ;-)

      Maar het is interessant genoeg te weten waar het vandaan kan komen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 10-2-2016 om 19:16

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo,

      ik ben wel iets verder, maar nu nog de oplossing. Het komt n.l. vaker voor bij bepaalde Tv's. Soms schijnen deze zelfs de decoder in stand-by te zetten,, maar dat heb ik zelf nog niet gezien.

      Duidelijk is wel dat er iets met het HDMI signaal gebeurt, maar wat precies, wil ik toch eens uitzoeken. Ik vind het interessant om te weten, maar ook om een oplossing te vinden.

      Eén daarvan zou ene HDMI switch/splitter zijn, maar dat is niet de goedkoopste en mag ik mijn opinie niet nodig zijn.

      We zoeken dus verder...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-2-2016 om 18:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info