• Omdat ik problemen had met mijn decoder (geen beeld met melding programma versleuteld, vastlopen etc) heb ik gereset naar de fabrieksinstellingen
    Per ongeluk heen ik daarbij ook al mijn opnames gewist.
    Verkeerd begrepen bij het telefonisch contact, ik dacht dat ik de schijf ook moest formateren, dat moest waarschijnlijk niet.

    Is er nog iets aan te doen???
    Kan ik het nog herstellen?

    Gesteld op 18-1-2016 om 22:16 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Hallo.

      bij vastlopen in geval van 'zender versleuteld of niet beschikbaar' behoef je de decoder niet altijd terug te stellen naar de fabriekstand. Vaak is het voldoende in die gevallen enige tijd de spanning geheel van de decoder te halen, of door, soms meermalen, de aan/stand-by toets even ingedrukt te houden voor zo'n 20 seconden. Het kan dan gebeuren dat na een tijdje de decoder uitschakelt en je deze dan weer opnieuw kan opstarten.

      Maar op je probleem komende: je kan eenmaal gewiste opnames niet terug halen. De Humax wist n.l. de bestanden in zijn geheel, dus weg is ook echt weg. Je hoeft de schijf in zulke gevallen niet te formatteren, mocht een fabrieksreset wel nodig zijn en het is dus raadzaam hier voortaan op te letten, want er is nu echt niets meer aan te veranderen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 19-1-2016 om 08:35

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Reactie verplaatst naar juiste vraag.

      Bedankt Willem.
      Ik was er al bang voor. Heel erg dom van me, maar ja, helaas.... Zal nu iig nooit meer formateren aanvinken!

      Mag ik jouw mening ook nog vragen mbt deze klacht. Je geeft goede tips.
      Ik ervaar sinds een maand wat rariteiten. Af en toe bleef ook de zender hangen, of de tv-gids, en zelfs een keer op zwart en moest ik de Humax zelf uitzetten en weer aan.

      Ik hoop dat dit nu verholpen is na de reset, anders heb ik jouw tips ook nog, maar zijn dit onoverkomelijke problemen en denk jij dat hij nu "stuk-stuk" is? Hij is aangeschaft half december 2014 en wordt matig intensief gebruikt (avonden).
      Want dat is wat mij in eerste instantie geadviseerd werd.
      Of denk jij, af en toe eens de tips afgaan moet voldoen. En ander advies dat ik kreeg was de versterker er tussen uit te halen.

      Gr, inge Geantwoord op 19-1-2016 om 13:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Inge.

      Zo nu en dan formatteren is zeker aan te raden, maar dan moeten de opnames die je wilt bewaren uiteraard wel eerst veilig worden gesteld. Dat kan door gebruik te maken van een externe harde schijf, of door het gebruik va FTP (beiden terug te vinden via de zoekfunctie).

      Met een fabrieksreset los je software problemen op en kun je dus vreemde zaken veelal wel uitbannen. Maar ik heb destijds ook een uitgebreide manier uitgedacht en als je zoekt op b.v. 'uitgebreid' vind je die methode zo terug. Dat helpt vaak n.l. nog beter.

      Maar het kan best zo zijn dat het ook nu al beter gaat en je al van de problemen af bent. En anders staan er op dit onderwerp altijd nog wel wat andere tips, of kun je je probleem gewoon even voorleggen.

      Doorgaans zijn dit geen onoverkomelijke problemen en een decoder raakt niet zomaar geheel defect. Kan natuurlijk wel, maar die kans is doorgaans niet zo groot en dan nog is vaak wel reparatie mogelijk. Maar als de decoder van December 2014 is, heb je ook nog bijna een jaar garantie.

      Echter veelal zijn fouten te wijten aan software issues en die verhelp je doorgaans met een fabrieksreset. Een van de tuners, meestal tuner 1, wil nog wel eens defect raken, maar dit is goed op te lossen. Je ziet dan overigens de fouten meestal juist bij tuner 2. Dit zorgt echter voor heel andere problemen dan wat er nu is genoemd.

      Een versterker, en ik neem aan dat je daarmee de signaalversterker bedoeld, kan nuttig zijn, maar dan alleen als er meer toestellen op het AOP (huisaansluiting) zijn aangesloten, of als er zeer lange kabels worden gebruikt.

      Wordt een signaalversterker onnodig gebruikt, dan kun je teveel versterken en ook dat kan tot issues leiden. Maar in dat geval zul je beeldfouten zien.

      Het is dus raadzaam eens een zender te gaan bekijken en daarnaast een of twee andere zenders te gaan opnemen* (*dat laatste is maar beperkt mogelijk) en dan de waarden van beide tuners eens uit te lezen. De sterkte dient dan rond de 40-50% te zitten (tuner 2 geeft doorgaan wat meer aan) de kwaliteit dient altijd 100% te zijn en de BER moet op 0 blijven staan.

      Probeer dus nooit de sterkte middels (onnodige) versterking naar de 100% te jagen, want dat is absoluut niet goed, al zijn er nog steeds mensen die denken dat alleen 100% correct is. DE sterkte is n.l. met 35% al voldoende, als de kwaliteit maar 100% blijft en de BER 0.

      Het hangt dus geheel van de situatie af of er een signaal of breedband versterker nodig is. Die laatste heeft meerdere uitgangen welke op verschillend niveau versterken. De kortste kabel komt dan op de aansluiting welke het minst versterkt, de langste op degene die dat het meest doet etc.

      Ik kan dus zo niet zeggen of in jou geval de versterker overbodig is.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 19-1-2016 om 13:35

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Ik ben echt reuze blij met de informatie en dat ik dit forum überhaupt heb gevonden.
      Mijn sterke is zo'n 89% dus veel te hoog. De versterker is er door ziggo tussen gezet, het signaal komt op ca 1meter afstand van de Humax binnen...

      Ik ga er zeker verder mee aan de slag.
      En zoek anders verder ook op dit forum. Ook eens uitproberen hoe ik films over zet op een externe schijf, ik wist niet eens dat dit kon.

      Plus: zit er dan 3 jaar garantie op de decoder?? (Mij werd gisteren gezegd: 2 jaar max.) Dat je zegt dat ik nog bijna een jaar garantie heb?

      Nogmaals bedankt!! Geantwoord op 19-1-2016 om 15:54

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      graag gedaan. En wij zijn blij dat er weer wat mensen zijn die deze kant op komen. Daar moeten we het toch van hebben.

      Als het tuner 1 is die je hebt uitgelezen, dan is 89% inderdaad fors. Hoeft nog niet altijd te betekenen dat het dan fout gaat met het beeld, want ik mis de kwaliteit en de BER waarde nog. Maar teveel versterken is niet goed.

      Als er echter maar zo'n klein stukje zit tussen de huisaansluiting en de decoder is een versterker niet nodig, maar dat hangt dan ook wel mede af van het feit of er meer Tv toestellen in huis staan, al dan niet voorzien van een decoder of CI module.

      Je kunt alleen de opnames vanaf de interne schijf naar ene externe schijf kopiëren. Je kunt niet direct opnemen op een externe schijf. Neem je de decoder op in je netwerk en sluit je die dus aan op het Internet, kun je gebruik maken van Interactieve Tv en kun je via FTP bestanden overzetten op de PC en kun je tevens beperkt bestanden delen. Zoeken op 'FTP' geeft een aantal resultaten. Je ziet dan n.l. de vragen en antwoorden m.b.t. dat onderwerp.

      Er zit 2 jaar garantie op de decoder, maar je geeft aan dat deze half December 2014 is aangeschaft en dus loopt de garantie nog tot half December van dit jaar (2016). Dat duurt dus nog bijna een jaar :-)

      PS: binnenkort veranderd er hier e.e.a want de site krijgt een nieuwe Lay-out, maar ook dan zal het zichzelf vast allemaal weer wijzen. Het gaat in ieder geval mooi worden, maar wellicht vinden er later nog wat wijzigingen plaats.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 19-1-2016 om 16:33

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info