• Dag Willem

    Hierbij een vraag mijnerzijds.
    Gisteren heb ik de software voor de Humax iHDR 5200-C geprobeerd te updaten. Omdat er meer dan 10 minuten feitelijk niets gebeurde (alleen een ronddraaiend pijltje gezien) op de stopknop gedrukt.
    Vanavond wilde ik kijken of er ook iets aan de softwareversie is veranderd, nee dus, nog steeds versie 7 januari 2015 nr. 0051 en geen 0058.
    Nu wilde ik via instellingen en software Opwaarderen dit handmatig nog ene keer laten uitvoeren maar de regel die dit aangeeft is zacht grijs en dus niet benaderbaar omd e update handmatig te starten.
    Kun jij me aangeven hoe ik dit "probleem" kan oplossen?
    Alvast dank voor je antwoorden,
    Met vriendelijke groet,
    Pieter

    Gesteld op 19-1-2016 om 20:00 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Pieter,

      als de updates niet starten, dan kan dat te maken hebben met de verbinding. Het best kun je dan de decoder, zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters etc. aansluiten op de huisaansluiting.

      Wil het dan nog niet, kan het nodig zijn even de spanning vooraf van het apparaat te halen, of een fabrieksreset uit te voeren.

      Het kan inderdaad voorkomen dat de updates daarna even niet beschikbaar zijn/lijken en dan kun je het best gewoon even afwachten. Je ziet dan doorgaans vanzelf weer de melding "Wilt u nu opwaarderen Ja/Nee".

      Indien dit na een aantal dagen nog niet gebeurd, haal dan even de spanning geheel van het apparaat en wacht nogmaals af. Werkt dat niet, is wellicht ene fabrieksreset nodig, maar doorgaans zie je na een tijdje dus vanzelf de melding. Het is helemaal niet erg om daar een aantal op te wachten, want de updates vervallen niet. Als je dus over ene aantal maanden een 5200 zou aanschaffen en zou aansluiten op het netwerk van Ziggo, zal ook die decoder binnen enkele dagen de genoemde melding laten zien.

      Mvg. Willem.


      Geantwoord op 19-1-2016 om 21:29

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Willem,
      Allereerst bedankt voor je antwoorden.
      De Humax heeft nu twee uren staan updaten maar het resultaat is nog steeds 7 jan. 2015 versie 0051 ipv 0058. Weet niet meer wat nu te doen om de laatste u paté binnen te halen, jij wel???
      Geantwoord op 20-1-2016 om 10:23

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Pieter,

      heb je de decoder al even terug gesteld naar de fabrieksinstellingen? Zo nee, doe dat even en haal vooraf ene 20tal minuten de spanning geheel van het apparaat.

      Heb je de Humax ook al even rechtstreeks op het AOP aangesloten, zoals ik eerder heb aangegeven? De updates komen binnen via de kabel en dus is het belangrijk dat de ontvangst in orde is, al denk ik zelf dat er sprake is van een software issue en dat los je op door bovenstaande/eerder genoemd stappen te nemen.

      De updates verlopen vrij snel ene met zo'n 15-20 minuten zijn deze doorgaans wel binnen, al kan het an nog even duren voor de decoder de weergave weer start. Hij lijkt dan niets meer te doen, maar juist dan is het zaak de updates niet af te breken.

      Mocht dit nou niet baten, probeer dan even de uitgebreide reset welke ik hier eens heb geplaatst. Laat me a.u.b. het resultaat even weten.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 20-1-2016 om 12:26

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • @ Piter,

      als je een andere kabelaansluiting in huis hebt, probeer die dan eens en doe dat dus zonder tussenkomst van andere apparaten, splitters, versterkers etc. Maar doorgaans werkt het in dergelijke gevallen het best als je de decoder direct aansluit op het AOP.

      Wat je ook nog kan proberen is om een dag lang de spanning er geheel af te halen en de software meteen te laden als de decoder weer is opgestart.

      Vraagje: heb je eerder ontvangstproblemen ondervonden?

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-1-2016 om 12:36

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info