• Hallo,

    Ik had iets anders voor ogen om te doen en drukte dus per ongeluk op de opt+ knop, nadat ik al eerder op de media knop had gedrukt.
    Ipv op de exit knop te drukken, drukte ik op de ok knop.
    Aangezien hij standaard op sorteren staat sprong de media lijst op alfabetisch sorteren. Dat wil ik niet dus ik herhaalde deze handeling in de hoop om weer op soorten op datum terecht te komen. Helaas pindakaas! Toen was het sorteren op tijd en daarna sorteren op kanaal.
    En toen waren de opties op !

    Ik wil dat de media lijst weergegeven wordt op datum !
    Soms neem je een aantal programma's achter elkaar op en dan begint programma 2 al op het einde van programma 1 en eindigt programma 3 aan het begin van programma 4. Er is veel mogelijk in Nederland, maar een correcte programmering opstellen valt daar niet onder !

    Voorheen keek ik dus de medialijst "van onderen naar boven" . Maar nu staat dus alles door elkaar !
    Is hier een oplossing voor ? Aangezien ik al vanalles veranderd heb (zowel gewenst als ook per ongeluk) wil ik eigenlijk vermijden om naar de fabrieksinstellingen terug te gaan.

    Alvast bedankt voor de reactie !
    Vriendelijke groeten,
    Nancy

    Gesteld op 1-6-2015 om 21:02 in forum Humax iHDR 5200C Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      daar ik niet exact weet wat er is gebeurd, ook al geef je dat wel vrij duidelijk aan, kan ik helaas zo nog niet even aangeven hoe je dit terug draait en ik zou je dus, ook al wil je dat vermijden, je toch aanraden de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen zonder de schijf te formatteren.

      Dat is op zich zo gebeurd en alles is dan weer zoals het was en oom worden zo meteen software issues verholpen.

      Wil je dit pertinent niet, dan zal ik even moeten uitzoeken hoe je dit anders kan oplossen. Maar dit is iets wat ik eigenlijk zelden of nooit tegenkom.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 1-6-2015 om 22:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Nee hoor, ik wil je niet met extra werk opzadelen. Ik zat er al aan te denken om dan maar mapjes aan te maken met de dagen/data. Als ik dan de opgenomen programma's daarin zet heb ik toch nog een logisch overzicht.
      Want ik vind alles beter dan teruggaan naar de fabrieksinstellingen. ;-)

      Dankjewel voor je reactie.

      Vriendelijke groeten,
      Nancy Geantwoord op 2-6-2015 om 18:49

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      ik doe het graag hoor en zal het dus sowieso eens uitzoeken, want het kan altijd nog eens van pas komen. Zelf mappen aanmaken kan natuurlijk altijd, want dan kun je ook de programma's onderverdelen in genres o.i.d.

      Maar worden nieuwe opnames nu ook nog anders in de Media lijst gezet?

      Maar als ik het morgen even red ga ik me er erin verdiepen. Ik laat dus sowieso nog iets weten.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 2-6-2015 om 18:57

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • PS: dat je een keer terug moet naar de fabrieksinstellingen kun je helaas niet voorkomen. Hopelijk is dat op korte termijn niet nodig, maar je ontkomt er bijna niet aan dat het wel een keer moet gebeuren.

      Kun je jezelf daar alvast op instellen ;-)

      Mvg. Willem. Geantwoord op 2-6-2015 om 18:59

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Totdat het echt echt echt echt niet meer anders kan ga ik niet terug naar de fabrieksinstellingen. Ben nu veel te blij met alles.
      Maar je hebt wel een punt. Ik zal alvast op zoek gaan naar de bijbehorende praatgroep "help, ik moet terug naar de fabrieksinstellingen". Die zal er ongetwijfeld zijn. ;-)))
      Nu komen de programma's per kanaal binnen, maar niet persé in chronologische volgorde van tijd.

      Maar u doet al zoveel, dus u hoeft er echt niet naar op zoek te gaan. U heeft het al zo druk en dan met uw gezondheid. Nee hoor, ik beschouw het als een gevalletje eigen schuld. Ik bedoel, ik drukte op een "verkeerde knop" voor wat ik voor ogen had en vervolgens zie ik iets op het scherm en druk dan ook nog eens op ok! Hoe blont kan ik dan zijn ? Euh, dit laatste is puur retorisch.
      Ik los het even zo op en ondertussen verzamel ik moed om naar de gevreesde fabrieksinstellingen te gaan, dan is het sowieso opgelost.
      Mocht blijken dat ik hier op korte termijn toch niet aan kan wennen en er slapeloze nachten aan overhoud, dan meld ik mij wel weer hier.

      Tot die tijd blijf ik aandachtig meelezen, dingen leren èn mij verbazen over het feit dat sommige vragen wel errug vaak worden gesteld. Misschien toch de button van de zoekfunctie groter maken. Misschien met van die flikkerende lichtjes erom heen ?? :-)


      Vriendelijke groeten,
      Nancy
      Geantwoord op 2-6-2015 om 19:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      misschien komt er nog wel een programma op Tv om je te helpen de problemen/slapeloze nachten te verhelpen als je terug moet naar de fabrieksinstellingen. Tegenwoordig zijn er tenslotte overal programma's voor.

      En dit is natuurlijk niet niks... Zie het maar weer eens te verwerken zo in je eentje ;-)

      En ja, er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Gebeurt hier soms ook nog wel hoor als ik met apparaten bezig ben, maar ik gebruik dan de fabrieksinstellingen of probeer gewoon van alles uit. Zolang de stroom niet uitvalt in een deel van Nederland, kan het nog niet zoveel kwaad :-)

      Maar goed, ik wil zelf alles ook graag weten en kunnen oplossen en ga dus nog wel even op zoek. Maar nu ga ik even voor de tv hangen, want ondertussen ben ik alweer enkel uren op de site bezig.

      En ja, sommige vragen komen inderdaad wel erg vaak voorbij, maar ik ben altijd een beetje voorzichtig daarover een oordeel te vellen, want niet iedereen kent de site en de opties en ook niet iedereen is goed met Internet of technisch.

      Ik heb soms wel gedacht met jonge mensen te maken te hebben, maar later bleek men in de 80 te zijn en ik kan me absoluut voorstellen dat het dan niet allemaal gesneden koek is.

      Bij mij moet je met bepaalde dingen ook niet aankomen. Met smartphones bijvoorbeeld. Wat heb ik daar een hekel aan haha.

      Maar ik zal eens kijken of we de zoekbutton toch wat opvallender kunnen maken. Een fellere kleur van het zoekvlak valt natuurlijk wel meer op.

      Mvg. Willem.



      Geantwoord op 2-6-2015 om 21:12

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Heerlijk uw humor !

      Misschien is een dergelijk programma wel een gat in de markt. Wie zal het zeggen.
      inmiddels heb ik ook al nachtmerries over het feit dat het apparaat door een stroomstoring terug kan gaan naar fabrieksinstellingen. Verzet ik mij daar met hand en tand tegen en dan blijkt dat er dus nog een externe factor is waar ik geen grip op heb. Oh helllluuuuup !! ;-)

      Maar..... Ik heb een aantal dagen de schakelaar aan de achterkant van het apparaat omgezet. Werkt ook als de minuten of openstaand geheugen niet zichtbaar is. En warempel, bij proefopnames van een aantal programma's achter elkaar op twee verschillende zenders is gebleken dat het apparaat nu alles weer wel "op een rijtje heeft". Alle programma's staan keurig in chronologische volgorde.
      Dus mijn probleem (op dit gebied) is voor nu opgelost !!!

      Wederom bedankt voor het meedenken !

      Vriendelijke groeten,
      Nancy

      Geantwoord op 8-6-2015 om 16:54

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      bedankt ;-) Ben eerder vergeten te melden dat je, als het goed is, ook terug kan naar de gewenste instellingen, door nogmaals of meermalen op de Opt+ toets te drukken.

      Als het goed is loop je dan door alle opties heen. Dacht dit al geplaatst te hebben, maar zat kennelijk ergens anders met mijn hoofd.

      Maar je hoeft niet bang te zijn dat de decoder terug gaat naar de fabrieksinstellingen bij een stroomstoring. Maar het kan wel gebeuren dat daarna de rode toets niet meer werkt. Maar aangezien je laatst aangaf mee te lezen, heb je hier vast de oplossing voor gezien en anders zie je dat nu:

      Spanning er even af als de decoder is ingeschakeld.

      De spanning even van het apparaat halen kan inderdaad werken bij bepaalde issues. Als je langdurig de spanning eraf haalt, wat lang niet altijd nodig is, lopen de condensatoren langzaam leeg en zal er uiteindelijk bijna niets meer gevoed worden. Geheugens worden uiteraard wel vastgehouden en daarom verbaast het me dat dit heeft gewerkt in jou situatie.

      Het is toch een instelling die je maakt en kennelijk niet wordt vastgehouden als de spanning langdurig van het apparaat word gehaald. Dat is dus toch wat vreemd, daar andere gemaakte instellingen (gelukkig maar in deze) wel bewaard blijven.

      Maar als je nou nog even de boel in de war gooit, kun je even controleren of de tip met de Opt+ toets werkt...

      Maar goed, het zou er ook voor moeten zorgen dat de oude opnames ook weer in chronologische volgorde komen te staan.

      Ik zou het proberen... :-)

      mvg. Willem. Geantwoord op 8-6-2015 om 17:22

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Ik krijg op kantoor ook weleens te horen van de systeembeheerder dat het een raadsel is hoe ik iets voor elkaar heb gekregen of hoe ik iets in de soep heb laten lopen. Blijkbaar ben ik daar "uniek" in.

      Inmiddels heb ik die programma's al gekeken en dus ook al verwijderd. Ik heb nu dus niets meer in een andere dan chronologische volgorde staan.

      De Opt+ knop had ik toen meerdere keren ingedrukt. Sterker nog, volgens mij heb ik op alle knoppen wel tig keer gedrukt.;-)

      Maar als u het niet erg vindt, ga ik de boel nu even niet moedwillig in de war gooien. Ik ben veels te blij dat ik er weer gebruik van kan maken en dat het nu weer "normaal" werkt.
      Zo'n dappere ben ik niet ! Maar... bij het eerstvolgend probleem ga ik dit zeker proberen.
      Al hoop ik dat ik nu weer lang mag meelezen alvorens mij weer hier te melden !

      Nogmaals bedankt !

      Vriendelijke groeten,
      Nancy
      Geantwoord op 8-6-2015 om 17:37

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Tja, vrouwen en techniek haha. Maar goed, je hebt het toch weer zelf voor elkaar gekregen. Dat mag ook wel even worden vermeld.

      Ik probeer zelf ook veel dingen uit, want daar word je vaak toch ene stuk wijzer van. Kan soms even frustratie opleveren omdat iets dan soms goed werkt terwijl je niet weet hoe je dat nu precies hebt gedaan, waardoor het een 2e keer niet wil, maar vaak leer je er veel van.

      Ik wens je weer veel kijkplezier en dank voor de reacties. Netjes. De rest van de dag neem ik vrijaf denk ik. Als ik dat tenminste kan...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 8-6-2015 om 17:53

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Tsja, ik voel mij niet aangesproken. ;-)))

      Schakel alles uit en ga lekker genieten van de avond. Zegt degene die jaar zakelijke mail altijd open heeft staan en op alle tijden van de dag reageert heel dapper.

      Geantwoord op 8-6-2015 om 18:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      alles nog eens nagekeken en even overlegd met mijn 'collega's en zoals ik het nu kan zien, kun je inderdaad met de OPT+ toets de zenderlijst weer weergeven zoals deze was, dus op datum. Echter kom je, als je de OPT+ een aantal keren indrukt, de optie datum, niet tegen. Maar als je in plaats daarvan de tijd kiest, zou het moeten werken.

      Dat is wat onlogisch, daar ik wel verwacht dat je ook de datum tegen zou komen bij de opties, maar dat werkt kennelijk toch anders. Mocht je dus weer een liggen te klooien ;-) dan kun je dit eens proberen. Ik ga me er binnenkort ook nog wat verder in verdiepen en wat dingen uittesten.

      Maar laat het anders even weten als het goed werkt. Ik zou dat zeer waarderen, want helaas komen er de laatste tijd vaak weer geen reacties als er iets is geplaatst.

      Ik wens jou en alle andere gebruikers een heel goed weekeinde.

      Doe geen rare dingen :-)

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-6-2015 om 06:41

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem,

      Zoals ik al eerder schreef ga ik het niet moedwillig proberen, omdat het na een paar dagen met het schuifje aan de achterkant om het ineens weer goed stond.

      Ben nu zo ingeprogrammeerd dat ik de OPT+ alleen met opperste concentratie aanraak. ;-))))

      Natuurlijk heeft u gelijk dat wanneer je dan voor tijd kiest dat het dan op tijd gesorteerd werd, maar mijn irritatie was dan dat er dan geen chronologische volgorde in de data zat.

      Dus in mijn bescheiden mening is het een manco bij de functies dat je vervolgens niet voor datum kan kiezen.

      Ook nog bedankt voor uw goedbedoelde advies, maar ik ben en vrouwelijk en blont, dus ik kan niet garanderen dat ik geen "rare" dingen doe. ?? Zowel bewust als onbewust !
      Maar zonder mij of mensen zoals mij op kantoor (gechargeerd gezegd) zouden er ontslagen vallen op de ICT afdeling. Blijkbaar ben ik een van de weinige die soms voor storingen kan zorgen of ergens tegenaan loop waarbij er lichtelijke paniek ontstaat bij de ICT club. Inmiddels ben ik ook al zo "getraind" dat ik van de "rare meldingen of schermen" gelijk met de iPad foto's maak. Ik ben ook al eens gevraagd om nieuwe programma's te testen omdat ik een soort van "gave" heb op dat gebied.

      Maar voor de rest functioneer ik aardig door het leven heen hoor.

      Vriendelijke groeten,
      Nancy


      Geantwoord op 20-6-2015 om 14:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      jij ben me er toch ook een zeg... :-) Wat een verhaal. haha. Maar toch fijn te zien dat je toch nog aardig functioneert.

      Maar ik ga het toch nog eens uitzoeken en met Humax bespreken, want het lukte me hier ook niet. Het lijkt er dus inderdaad op dat de functie 'datum' gewoonweg mist. Wel vreemd, maar zoals gezegd komt het gelukkig weinig voor.

      Wordt vervolge!?

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-6-2015 om 14:22

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info